EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Τι σημαίνει ο όρος κοινωνική δικαιοσύνηΚάντε το εξής πείραμα. Όσους την επαγγέλλονται, ρωτήστε τους τι σημαίνει. Τουλάχιστον θα ξέρουν να σας δώσουν έναν καλό ορισμό.


Ρωτώντας 10 διαφορετικούς προοδευτικάριους θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις, όπως ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, οικονομική ισότητα, δικαιώματα των LGBTQ, δικαιώματα των γυναικών, αντι-ρατσισμός, υγεία για όλους, δικαιώματα των παιδιών, δικαίωμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, ισονομία, αξιοπρέπεια… κι αυτό, γιατί ο όρος κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει κάθε φορά ό,τι οι υπέρμαχοι της θέλουν να σημαίνει…
Σχεδόν χωρίς εξαίρεση εργατικά συνδικάτα, πανεπιστήμια, κολλέγια, ιδιωτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και κρατικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον ένα μέρος της αποστολής τους είναι η διασπορά της κοινωνικής δικαιοσύνης, έτσι γενικά και αόριστα.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους στόχους της AFL-CIO (αμερικανική ομοσπονδία εργασίας και βιομηχανικών οργανώσεων- μέγα υποστηριχτή της οικογένειας Κλίντον, όπως θα διαπιστώσετε με μια απλή έρευνα) που είναι παρόμοιοι και μ’ αυτούς χιλιάδων άλλων οργανώσεων "η αποστολή μας είναι να βελτιώσουμε τις ζωές των εργαζόμενων οικογενειών, να φέρουμε οικονομική δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη στο κράτος μας’’. Δηλαδή η κοινωνική δικαιοσύνη ισοδυναμεί με ‘’καλά πράγματα’’ που θεωρούνται από όλους αυτονόητα και κανείς δεν τολμά να τους αντιτεθεί…
Αυτό προβλημάτισε τον μεγάλο φιλόσοφο- οικονομολόγο Friedrick Hayek, τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομίας το 1974, που έγραψε 2 χρόνια μετά: "νιώθω έντονα ότι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορώ ακόμα να παρέχω στους συνανθρώπους μου είναι να κάνω τους ομιλητές και αρθρογράφους να ντρέπονται και να μην ξαναχρησιμοποιήσουν τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη’’.
Γιατί όμως ήταν αντίθετος με έναν τόσο ‘’υψηλό’’ και αναντίρρητο όρο;
Γιατί έβλεπε ακριβώς, στην καρδιά του προβλήματος και αυτό που έβλεπε τον τρόμαζε τόσο πολύ!!!!! Έβλεπε ότι πίσω από τον πολιτικό οπορτουνισμό και την πνευματική τεμπελιά που υπόβοσκαν του όρου κοινωνική δικαιοσύνη, κρυβόταν ένας καταστροφικός φιλοσοφικός ισχυρισμός, ότι η ελευθερία πρέπει να θυσιαστεί προκειμένου να γίνει αναδιανομή πλούτου…  
Τελικά λοιπόν η κοινωνική δικαιοσύνη συνίσταται στο να συσσωρεύει επ’ άπειρον το κράτος όλη την δύναμη, με σκοπό να κάνει ‘’καλά πράγματα’’.
Ποια είναι όμως τα ‘’καλά πράγματα’’;
Ο,τιδήποτε οι υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης αποφασίζουν κάθε βδομάδα!!!!!!!!! Θυμηθείτε τις 10 διαφορετικές απόψεις στην αρχή του άρθρου.
Σύμφωνα με το δόγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι έχοντες πάντοτε έχουν υπερβολικά πολλά, ενώ οι μη- έχοντες δεν έχουν ποτέ αρκετά…
Αυτό δεν είναι η δική μου άποψη, αλλά είναι ο ακριβής ορισμός του όρου "κοινωνική δικαιοσύνη" από τα Ηνωμένα Έθνη: "η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να κατανοηθεί ευρέως, ως η δίκαιη και συμπονετική αναδιανομή των καρπών της οικονομικής ανάπτυξης. Είναι ανέφικτη χωρίς ισχυρές και συνεκτικές πολιτικές ανακατανομής που επινοούνται και εφαρμόζονται από κυβερνητικές υπηρεσίες’’… και το πράγμα χειροτερεύει παρακάτω. 
Συνεχίζουν λοιπόν τα Ηνωμένα Έθνη: "οι σύγχρονοι πιστοί μιας απόλυτης αλήθειας αναγνωρισμένης με αρετή και δικαιοσύνη δεν είναι ούτε πρόθυμοι, ούτε επιθυμητοί σύντροφοι για τους υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης’’… Κοινώς, αν πιστεύεις ότι η αλήθεια και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητες από την ατζέντα των δυνάμεων της προόδου, όπως αναγνωρίζονται από την αριστερά, είσαι εχθρός της κοινωνικής δικαιοσύνης… (θυμάστε τις καταγγελίες των δικαστικών για ωμή επέμβαση των Συριζανέλ στην δικαιοσύνη;)
Συμπόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη είναι λοιπόν, όταν η κυβέρνηση παίρνει τα λεφτά σου και τα δίνει σε κάποιον άλλο… Απληστία είναι, όταν εσύ θέλεις να τα κρατήσεις… Έρχεται λοιπόν να σαρώσει την ελεύθερη κοινωνία με πλήθος κατηγοριών… Προτείνει ότι οτιδήποτε θεωρείται αδικία, θλίψη ή οικονομική ανάγκη πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια του κράτους να θεραπεύσει αυτήν την αδικία, θλίψη ή ανάγκη. Μόλις λοιπόν επικαλεστούμε τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη, ως δια μαγείας όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Η επίκληση πάντα ‘’δουλεύει’’, λόγω της υπόθεσης ότι οι σωστοί άνθρωποι- οι λίγοι ενοχλημένοι- μπορούν απλά να επιβάλλουν δικαιοσύνη, ευημερία και άλλα ‘’καλά πράγματα’’. Και ο μόνος οργανισμός ικανός να την επιβάλει είναι το κράτος… και να έχετε κατά νου, ότι η συμβατική σοφία ανάμεσα στους προοδευτικάριους είναι ότι οι συντηρητικοί είναι αυτοί, που θέλουν να επιβάλλουν τις αξίες τους σε όλους τους άλλους… Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης πιστεύουν, ότι το κράτος πρέπει και μπορεί να θεραπεύσει όλα όσα εκλαμβάνονται ως λάθη και έτσι όποιος διαφωνεί είναι εχθρός του καλού και του δίκαιου και το κράτος πρέπει να τον υποχρεώσει να αποδεχτεί ό,τι είναι κοινωνικά δίκαιο... και αυτό όπως ο Hayek προφήτευσε δεν είναι πλέον μια ελεύθερη κοινωνία…
Σε τέτοια κοινωνία θέλετε να ζείτε; Αν όχι, να επαγρυπνείτε, ως προς το τι γίνεται στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης.
(θυμάστε τις επιτυχίες που συνέβησαν στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα;
Έρχονται κι άλλες…
Ασκληπιός


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από την ανεργία στην..."επί πληρωμή αεργία"; Δείτε τι ετοιμάζουν για την νεολαία

Δεν μας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση η είδηση που θα διαβάσετε παρακάτω, παρόλο που στην κυβέρνηση επιμένουν πως επρόκειτο για «κοινωνική πολιτική». 
"Μόδα" τείνει να γίνει για κάθε νέο και νέα Έλληνα/Ελληνίδα, το....κυνήγι του εκάστοτε επιδόματος αλληλεγγύης ή ακόμη και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όπου το κράτος επί της ουσίας θα πληρώνει επί μακρόν τους νέους προκειμένου να....κάθονται!

Διαβάζουμε συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:
Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ .
Η προθεσμία για την διαδικασία είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Έτσι λοιπόν θέλει η συγκυβέρνηση της αριστεράς να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της νεανικής ανεργίας, απλά και μόνο χορηγώντας κρατικά επιδόματα σε ηλικίες που είναι οι πλέον ενεργές και ικανές στο να βρουν οποιαδήποτε εργασία! 
Κατά κάποιον τρόπο το Υπουργείο Εργασίας θα μπορούσε να ειπωθεί πως "αποκαθιστά την...αδικία" με το κοινωνικό μέρισμα και τις διατάξεις του περί φιλοξενούμενων νεαρών ατόμων και μερίδας ανέργων, που για πολλούς λόγους δεν έλαβαν τον χριστουγεννιάτικο μποναμά.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2017, όπου μέχρι και η αξιωματική νεοφιλελεύθερη αντιπολίτευση της κεντροδεξιάς νιώθει...υπερήφανη που ως κυβέρνηση το 2014 εισήγαγε στην Ελλάδα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το φάρμακο της χρεοκοπίας

Η εξέλιξη της οικονομίας της Ρωσίας μετά την πτώχευση του 1998 δεν είναι η μοναδική περίπτωση που τεκμηριώνει ότι, είναι προτιμότερο ένα οδυνηρό τέλος, από μία οδύνη δίχως τέλος – όπως αυτή που βιώνουμε στην Ελλάδα.

Άρθρο        

Όποιον και να ακούσει κανείς, συνιστά την αποφυγή της χρεοκοπίας  – τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά επώδυνη για ένα κράτος, γεγονός που είναι απόλυτα σωστό. Οι ίδιοι όμως ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, εάν δεν επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης – επίσης απόλυτα σωστό.
Παράλληλα, όλοι γνωρίζουν πως με δημόσιο χρέος της τάξης του 180% του ΑΕΠ και μάλιστα σε συνάλλαγμα, όπως είναι για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ταυτόχρονα με κόκκινο ιδιωτικό που υπερβαίνει τα 230 δις €, είναι αδύνατος ο βιώσιμος δανεισμός – όπως επίσης είναι αδύνατες οι επενδύσεις που προϋποθέτουν δάνεια και ζήτηση, η κατανάλωση χωρίς την οποία δεν τονώνεται η ζήτηση κοκ., οπότε σε τελική ανάλυση η άνοδος του ρυθμού ανάπτυξης.
Έτσι όμως οδηγείται μία χώρα σε ένα αδιέξοδο, το οποίο μπορεί τότε μόνο να αποφευχθεί εάν αλλάξει ιδιοκτήτες εν κινήσει, με τους υφιστάμενους να χρεοκοπούν – επομένως δεν αποφεύγεται η εξαιρετικά επώδυνη πτώχευση αλλά απλά, αντί να την υποστεί το κράτος, την υφίστανται οι Πολίτες του. Πού βλέπει όμως κανείς αλήθεια τη διαφορά εάν επιλέξει το δεύτερο, αντί το πρώτο; Δεν είναι το κράτος συνώνυμο με τους Πολίτες του; Δεν είναι χειρότερο να χρεοκοπούν αυτοί, ενώ τα χρέη του κράτους θα παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη με ελάχιστες ελπίδες περιορισμού τους, εάν δεν επιτραπεί η διαγραφή τους;
Κάτι αντίστοιχο πάντως είχε συμβεί στη Ρωσία όταν στην αρχή της κρίσης, αντί να χρεοκοπήσει, επέτρεψε τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ όπως η Ελλάδα – βιώνοντας την ίδια στρατηγική σοκ και δέους και τα ίδια μαρτύρια, μεταξύ των οποίων τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού της κατά 15.000.000, έως ότου τελικά αποφάσισε να χρεοκοπήσει, πριν ακόμη λεηλατηθεί εντελώς (ανάλυση).
Λίγο αργότερα όμως, τον Αύγουστο του 1999, εισήλθε στη σκηνή της μεγάλης πολιτικής στη Μόσχα, ένας αδύνατος και μικροκαμωμένος άνθρωπος – το όνομα του οποίου δεν ήταν σίγουροι εάν θα έπρεπε να συγκρατήσουν οι Ρώσοι, αφού η χώρα είχε αλλάξει μέσα στα δύο προηγούμενα χρόνια τέσσερις πρωθυπουργούς, η θητεία των οποίων ήταν συνεχώς μικρότερη.
Ο πέμπτος όμως στη σειρά, ο W. Putin, είχε έλθει για να μείνει, αφού έκτοτε έχουν περάσει 18 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν συνεχώς στην εξουσία είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως πρόεδρος – τα περισσότερα ως πρόεδρος. Ο WPutin, όταν τη νύχτα της πρωτοχρονιάς του 2000 ανέλαβε την προεδρία από τον BJelzin, ενθουσίασε τα χρηματιστήρια, αφού οι τιμές τους ανέβηκαν κατά 10% – ένα σίγουρο στοιχείο όσον αφορά την αισιοδοξία για ένα κράτος, αφού εκεί οι άνθρωποι δεν προβλέπουν απλά για να περνούν την ώρα τους, αλλά τοποθετούν τα χρήματα τους.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως οι τιμές του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι πολύ πιο κάτω από αυτές στις αρχές του 2014, όπου είχε φτάσει στις 1.379 μονάδες – για να καταρρεύσει στη συνέχεια, κλείνοντας το 2014 στις 756 μονάδες, ενώ σήμερα ευρίσκεται στις 768 μονάδες παρά την έξοδο από τα μνημόνια που ανακοινώνει η κυβέρνηση, τα θηριώδη πλεονάσματα, τη μείωση της ανεργίας κοκ.
Επιστρέφοντας στη Ρωσία, ο πρόεδρος Putin ανέλαβε τότε τη διακυβέρνηση της πρόσφατα χρεοκοπημένης χώρας του, ανακοινώνοντας μεγάλες οικονομικές αλλαγές – μεταξύ άλλων πως η δουλειά του υπουργικού συμβουλίου θα επικεντρωνόταν «στις αρχές της ενίσχυσης του κράτους και των καπιταλιστικών (=ελεύθερη αγορά) μεταρρυθμίσεων». «Η Δύση δεν πρέπει να καταλάβει λάθος τα περί ενός ισχυρού κράτους», είπε ο κ. Putin συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται για την ενίσχυση των οργάνων ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών».
Εν τούτοις, το μερίδιο των δημοσίων επιχειρήσεων στο ΑΕΠ της Ρωσίας κλιμακώθηκε σταδιακά, στο 65% του ΑΕΠ, χωρίς όμως να εμποδιστεί η ανάπτυξη της – αφού δέκα μόλις χρόνια μετά την άνοδο του προέδρου Putinστην εξουσία, το ΑΕΠ αυξήθηκε από τα 260 δις $ στο 1,9 τρις $.Πάνω από επτά φορές δηλαδή, έχοντας υποχωρήσει μόνο όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση το 2009, καθώς επίσης όταν δέχθηκε την οικονομική επίθεση των Η.Π.Α., με την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου το 2014 κοκ. (γράφημα) – αφού προηγουμένως είχε φτάσει στα 2,3 τρις $.
Η ανεργία μειώθηκε κάτω από το 5%, τα εισοδήματα αυξάνονταν τρεις φορές πιο πολύ από την παραγωγικότητα των εργαζομένων, ενώ σήμερα κανένας Ρώσος δεν ζει με λιγότερα από 2 $ την ημέρα, όπως συνέβαινε το 1999. Στο διπλανό γράφημα φαίνονται τα μέσα μηνιαία εισοδήματα τω Ρώσων (γκρίζες στήλες), καθώς επίσης οι μέσες συντάξεις (σκούρες στήλες) το 1999, το 2010 και το 2016 σε δολάρια – όπου μειώθηκαν λόγω της επίθεσης στο ρούβλι και της τεράστιας υποτίμησης του.
Φυσικά η Ρωσία ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, το οποίο κόστιζε μόλις 25 $ το βαρέλι όταν ανήλθε στην εξουσία ο Putin. Εν τούτοις, ο βασικότερος συντελεστής της επιτυχίας της είναι αναμφίβολα η χρεοκοπία της – η διαγραφή χρεών δηλαδή, μέσω της οποίας το δημόσιο χρέος της από το 184% του ΑΕΠ το 1998 μειώθηκε στο 62% το 2000, φτάνοντας στο 6,5% το 2008 (γράφημα).
Από το 2014 βέβαια και μετά άρχισε ξανά να αυξάνεται το δημόσιο χρέος λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν κλπ. – ενώ για πρώτη φορά στη θητεία του Putin αυξήθηκε ο αριθμός των φτωχών (γράφημα, σε εκ. ανθρώπους), με τα εισοδήματα των Ρώσων να παρουσιάζουν πτώση κατά 30%. Έκτοτε η Ρωσία αναζητά καινούργιες μηχανές ανάπτυξης, έχοντας εξελίξει σε σημαντικό βαθμό τον πρωτογενή τομέα – δραστηριοποιούμενη επί πλέον στις κατασκευές πυρηνικών εργοστασίων σε άλλες χώρες, καθώς επίσης συνεργαζόμενη με την Κίνα σε πολλούς τομείς.
Η δημοτικότητα του Putin υπέφερε πάντως το 2014, αλλά επανήλθε στο 80% περίπου στη συνέχεια (γράφημα, επάνω καμπύλη υπέρ και κάτω εναντίον) – αφού η πλειοψηφία στηρίζει την πολιτική του, την οποία οι Ρώσοι επιστήμονες ονομάζουν «αμυντικό πατριωτισμό» (εν προκειμένω, οι Πολίτες νοιώθουν να απειλείται η χώρα τους από εξωτερικούς εχθρούς και στοιχίζονται πίσω από τον ηγέτη της).
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, η αναφορά μας στη Ρωσία δεν έχει καμία γεωπολιτική σκοπιμότητα, όπως δεν είχε στο παρελθόν η αντίστοιχη στην Αργεντινή – η οποία βίωσε την ίδια ακριβώς τραγωδία χρεοκοπώντας τρία περίπου χρόνια μετά την εισβολή του ΔΝΤ, αφού όμως είχε λεηλατηθεί ολοσχερώς προηγουμένως.
Αυτό που θέλαμε να τονίσουμε είναι πως τόσο η Ρωσία, όσο και η Αργεντινή αναπτύχθηκαν αμέσως μετά σε μεγάλο βαθμό, παρά το ότι απομονώθηκαν από τις διεθνείς αγορές χρηματοδότησης – αν και η Αργεντινή, τοποθετούμενη ξανά στο στόχαστρο των Η.Π.Α. σχετικά πρόσφατα, δεν έχει τις δυνατότητες αντίδρασης της Ρωσίας, ούτε τις κατάλληλες συμμαχίες.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως όταν χρεοκοπεί ένα κράτος είναι καλύτερα να το παίρνει απόφαση πληρώνοντας το λογαριασμό, παρά να παρατείνει την τραγωδία – καταλήγοντας στο τέλος στην ίδια κατάσταση, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φτου σας!

Oι αναρτήσεις, τα ρεπορτάζ, οι εκπομπές μας, όπως μια σειρά ρεπορτάζ συναδέλφων, συνέβαλαν – με πρώτο και κύριο τον αγώνα κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία – στην ανάδειξη του μέγα προβλήματος των πλειστηριασμών. 
    Τα στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε αποκαλύπτουν και καταγράφουν όλη την ψευδολογία της κυβέρνησης γύρω από ένα ζήτημα που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.
    Εξαιτίας, δε, της απήχησης που είχαν, ενόχλησαν τους κυβερνώντες. Αυτός είναι ο λόγος που υπουργοί, έντυπα λιβανιστήρια τους, δημοσιογραφικοί συνοδοιπόροι και διαδικτυακά καρακόλια της «πρώτης φορά αριστεράς», θορυβημένοι από την απήχηση  των δημοσιεύσεων, επιστράτευσαν εναντίον μας καταιγιστικούς γκαιμπελισμούς. 
    Προσέξτε: Επιδόθηκαν όχι σε (ευπρόσδεκτη) κριτική, όχι σε στοιχειοθετημένη αμφισβήτηση, αλλά στην ατιμία αστήρικτων χαρακτηρισμών και επιθέσεων. Πρακτική που οι ίδιοι την έχουν βαφτίσει ως πρακτική «δολοφονίας χαρακτήρα». 
    Έτσι είδαμε τους σημαιοφόρους του μεγαλύτερου fake news που κυκλοφορεί αυτά τα χρόνια στη χώρα να κατηγορούν για  fake news ποιους; Εμάς!
    Είδαμε τους διακινητές του αδιανόητου ψέματος ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «αριστερή» (!!!) κυβέρνηση – αυτό είναι το μεγαλύτερο fake news στον τόπο – να κατηγορούν εμάς για πρακτικές και κολεγιές με εκείνα τα συγκροτήματα για λογαριασμό των οποίων οι κυβερνώντες φτιάχνουν τα Μνημόνια, αλλά τα έχουν χαλάσει μαζί τους μόνο σε ένα: Στο ποιος θα κρατάει την κουτάλα! 
    Αυτοί μας κατηγορούν. Αυτοί οι θρασύτατοι ψεύτες είναι που μας κατηγορούν σαν… ψεύτες! Άλλοι ευθέως κι άλλοι εμμέσως. Σχεδόν το απολαμβάνουμε, δεδομένου ότι είναι οι ίδιοι που όταν γράφουμε και μιλάμε για τους άλλους, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κοκ, τότε μας θεωρούν και σοβαρούς και αξιόπιστους και έγκριτους, αναδημοσιεύοντας και επικαλούμενοι τα γραπτά και τα λεγόμενά μας.
    Αλλά όταν αποκαλύπτουμε τη γύμνια τη δική τους και των φίλων τους, και ειδικά στα ζητήματα που η γύμνια μετατρέπεται σε κοινωνικό έγκλημα, τότε τι κάνουν: είτε παρακάμπτουν τα στοιχεία, είτε τα παραποιούν, είτε τα αποσιωπούν, είτε δικολαβικά και «εξυπνακίστικα» αντιστρέφουν το περιεχόμενό τους. Και ως δια μαγείας, τότε – όπως βάζουν τα καρακόλια τους να λένε – γινόμαστε «αναξιόπιστοι»…
    Λοιπόν, ας το επαναλάβουμε:  Θα συνεχίσουμε να είμαστε ό,τι είμαστε.  Με δικό μας εφόδιο, απέναντι στα ψέματά τους, τα στοιχεία (όλα κατατεθειμένα και στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ και στην εκπομπή στον Real -ηχητικό εδώ).  Θα παραμείνουμε ό,τι είμαστε με εφόδιο, απέναντι στις σοφιστείες τους, τα έγγραφα και τις αποδείξεις. Με εφόδιο, απέναντι στο εφήμερο του ψεύδους και της συκοφαντίας των προπαγανδιστικών μηχανισμών τους, την ζώσα πραγματικότητα και την αντοχή της αλήθειας στο χρόνο.
    Αλλά, βασικά, με ένα και κύριο εφόδιο: Την απόφασή μας να μπορούμε να κυκλοφορούμε με καθαρό πρόσωπο στον κόσμο. Την αυτονόητη, δηλαδή, και καθόλου «ηρωική» απόφαση που απορρέει από την ιδιότητα του τίμιου κομμουνιστή δημοσιογράφου, να μην προσφέρεται και να μην προστίθεται ποτέ – και για όσο διατηρεί τα λογικά του – στην πασαρέλα  με τους ξεπουλημένους.
     Αυτοί κάνουν πράξη την εβραϊκή παροιμία: «Ένα ψέμα είναι ένα ψέμα. Δυο ψέματα είναι δυο ψέματα. Τρία ψέματα είναι πολιτική».
    Αναμηρυκάζουν το ψεύδος ότι  «προστατεύουν» τη λαϊκή κατοικία. Αλλά στην Ελλάδα λόγω κυβερνώντων σαν κι αυτούς που μας «προστατεύουν», έχουμε:
  • Τράπεζες, τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει είσπραξη 40 δισ. ευρώ από τα «κόκκινα δάνεια» με πλειστηριασμούς 50.000 κατοικιών την επόμενη διετία.
  • Περί τις 700.000 οικογένειες ζουν με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια τα οποία προ κρίσης, το 2009, δεν εξυπηρετούντο κατά 6% ενώ σήμερα το ποσοστό μη εξυπηρέτησης λόγω των πολιτικών των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ανέλθει στο 45%.
  • Αν εξαιρέσει κανείς τις 140.000 αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη (που αφενός θα επανεξεταστούν, αφετέρου λήγει το 2018 ) πάνω από 500.000 οικογένειες ήδη ζουν με την ανασφάλεια του πλειστηριασμού και της πρώτης κατοικίας τους καθώς ο νόμος Σταθάκη λήγει σε 20 μέρες και κανένας νόμος δεν υπάρχει που να απαγορεύει σε τράπεζες και «κοράκια» – όπου περνούν πλέον και τα ενήμερα και τα «κόκκινα» δάνεια – να τους ξεσπιτώσουν.
  • Δίπλα στα παραπάνω προσθέστε α) τα 4,267 εκ. ΑΦΜ που έχουν χρέη στην Εφορία, β) τα 1,724 εκατομμύρια Έλληνες που επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν βαφτίζονται «μπαταχτσήδες» και διατρέχουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων (μεταξύ αυτών και των κατοικιών τους), γ) τους 990 χιλιάδες στους οποίους ήδη έχουν επιβληθεί μέτρα κατάσχεσης σε λογαριασμούς.
  • Αυτή είναι η αλήθεια για την «προστασία της λαϊκής κατοικίας». Αλήθεια που καταγράφεται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία. Αλλά η κυβέρνηση βάζει μπροστά τις… βίλες – «δέντρο» για να κρύψει με την προπαγάνδα της το έγκλημα – «δάσος» κατά των σπιτιών του κοσμάκη και μιλά για «συμφωνίες κυρίων» (τι «αριστερό»!) με τους τραπεζίτες…
   Τούτη την ώρα, όποιος σέβεται τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του, δίνει τη μάχη για πλήρη, απόλυτη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις προστασία δια νόμου της κατοικίας του λαού, και όχι τη μάχη των ευφημισμών και του εξωραϊσμού της πολιτικής της (εκάστοτε) κυβέρνησης.
    Όμως οι άθλιοι τι κάνουν; Οταν αποκαλύπτεις κατασχέσεις για πλειστηριασμούς από τις Εφορίες σου λένε: «Μα δεν το παίρνει η τράπεζα, το παίρνει η Εφορία»! Δηλαδή, καμώνονται  «ενοχλημένοι» μόνο όταν παίρνει σπίτια η τράπεζα, όταν τα παίρνει η Εφορία τα θεωρουν καλοφάγωτα!
   Έφτασαν στο σημείο – οι ίδιοι που μιλάνε για fake news – να τους τρίβεις στα μούτρα τα στοιχεία κι αυτοί να ανοίγουν ομπρέλα και να συνεχίζουν τον γκεμπελισμό χωρίς να τρέχει τίποτα!
 Επανερχόμαστε, συνεπώς.
    Έγγραφο 3 (το δημοσίευμα μάς εδώ – http://www.imerodromos.gr/pros-kyvernwntes-korakia-ke-tivexesious-klakadorous-tou-nikou-bogiopoulou/): «Η τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ του παραπάνω κατασχεθέντος ακινήτου ορίζεται στο ποσό των ΕΥΡΩ: (16.000) και (…) κατά τον χρόνο έκδοσης του προγράμματοςΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ…»
    Ρωτάμε: Αυτό τι είναι κύριε Πολάκη, κύριε Βερναρδάκη, κύριε Αλεξιάδη, κύριοι του TVXs; Πλειστηριασμός ή συνταγή για ΣΥΡΙΖΟσουπα;
    Καταλήγουμε: Προς όσα καρακόλια πουλάνε δικολαβισμό και βαφτίζουν τα κατασχετήρια – πλειστηριασμούς σαν… «τυπικά εξώδικα», δίπλα στα 7 (επτά) έγγραφα και την έκθεση της ΑΑΔΕ (άρθρα 23,25,26,27) που προσκομίσαμε, απευθυνόμαστε με το τελευταίο μας επιχείρημα.
    Και το τελευταίο μας επιχείρημα είναι αυτό: Φτου σας!


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΟΜΒΑ ΝΤΡΑΓΚΙ για 4ο ελληνικό πρόγραμμα…

Ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για το 2017 και η τελευταία συνέντευξη τύπου του προέδρου της ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι για την τρέχουσα χρονιά. Ως προς τα αποτελέσματα της συνεδρίασης δεν υπήρξαν εκπλήξεις.

Η ΕΚΤ αφήνει σε μηδενικά επίπεδα τα βασικά επιτόκια της ευρωζώνης, σε αντίθεση με την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα FED, η οποία προχώρησε τα τελευταία 24ωρα σε μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων. Όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί το πρόγραμμα θα διερυνθεί και θα παραταθεί πέραν του Σεπτεμβρίου του 2018.

Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχαν, όπως κάθε φορά άλλωστε, πολλοί δημοσιογράφοι κορυφαίων γερμανικών και διεθνών οικονομικών μέσων η Deutsche Welle έθεσε δύο βασικά ερωτήματα στον Μάριο Ντράγκι. Το πρώτο αφορούσε την εκτίμηση του προέδρου αν θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα προσαρμογής μετά την ολοκλήρωση του τρίτου τον Αύγουστο του 2018, καθώς και τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει πια πρόγραμμα από το καλοκαίρι και έπειτα.

Το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση

Απαντώντας στην DW o Μάριο Ντράγκι εναπόθεσε την ευθύνη για τη διάδοχη κατάσταση στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης: «Εναπόκειται εντελώς στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει αν χρειάζεται τέταρτο πρόγραμμα. Εάν η ελληνική οικονομία συνεχίσει να είναι εύθραυστη, τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει η ίδια αν επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα», είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Όσον αφορά το καυτό ζήτημα της ρευστότητας, με το οποίο οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες το καλοκαίρι αν δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα, ο Μ. Ντράγκι τονισε ότι «η ρευστότητα εξαρτάται από την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές αξιολογούν και ανταποκρίνονται στις πολιτικές αυτές.»

«Θεμελιώδης η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών»


Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε τις ποινικές διώξεις σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και τριών εμπειρογνωμώνων του ΤΑΙΠΕΔ. Ο Μάριο Ντράγκι εστίασε στην περίπτωση του Ανδρέα Γεωργίου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, «η ΕΚΤ έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφές τόσο στο Eurogroup όσο και στους υπόλοιπους θεσμούς ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών και των ανθρώπων που εργάζονται για αυτές είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων, τα οποία συγκροτούν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομούνται, σχεδιάζονται, εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται οι οικονομικές πολιτικές στη περίπτωση της Ελλάδας».

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο Μάριο Ντράγκι, «οποιεσδήποτε ενέργειες τείνουν να υπονομεύσουν αυτή την αξιοπιστία ή την αξιοπιστία των στοιχείων δεν είναι αποδεκτές και είναι αντίθετες προς την ΕΚΤ και το διοικητικό της συμβούλιο. Όλα τα παραπάνω φυσικά λέγονται λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία τη Δικαιοσύνης της εκάστοτε χώρας».

Πηγή Πληροφοριών: DW

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Χιλιάδες πολίτες μπορούν να ξανακάνουν αίτηση!

Eυτυχώς δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2017 που ανοίγουν ξανά σε λίγες μέρες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Αναλυτικότερα, διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης, για χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένους άνω των 67 ετών και άτομα με αναπηρία 67% και, που αποκλείστηκαν άδικα από τη διαδικασία που μέχρι τώρα ίσχυε.

Για ποιες κατηγορίες πολιτών και ποιες άλλες περιπτώσεις νοικοκυριών θα ξανανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεωναπό τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου

Από χθες το βράδυ εισπράττουν το κοινωνικό μέρισμα 2017, 1.313.148 νοικοκυριά που αποτελούνται από 3.249.000 άτομα, που αντιστοιχούν στο 30% του πληθυσμού της χώρας-Στα 727 εκατ. ευρώ το ποσό που μοιράζονται, στα 554 ευρώ το μέσο ποσό του μερίσματος ανά δικαιούχο νοικοκυριό.

Διαθέσιμα από χθες το βράδυ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.313.148 νοικοκυριών που αποτελούνται από 3.249.000 άτομα είναι τα ποσά του «κοινωνικού μερίσματος». Η κυβέρνηση αποφάσισε να συμπεριλάβει στους δικαιούχους επί πλέον κατηγορίες πολιτών που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης για να εισπράξουν το μέρισμα κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας. Για τον σκοπό αυτό ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία.
β) Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.
γ) Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.
δ) Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.
ε) Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!