728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

  ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ-ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ACTION

  Ορισμένες εξελίξεις μένουν αθέατες και έξω απο την πληροφόρηση που έχει το ευρύ κοινό.

  Βρίσκουμε πολλούς που αγνοούν σημαντικές εξελίξεις στα ΜΜΕ, έναν χώρο που αναδείχθηκε σε βασικό πυλώνα της διαπλοκής και χρόνια τώρα ζούμε την αθλιότητα δημοσιογράφοι που τσίριζαν χρόνια για την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ τους, για την αφοσίωση στη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ακομμάτιστη στάση τους να γίνονται βουλευτές, αλλά και κομματικοί κομισάριοι, όπως η Μ. Σπυράκη η οποία έκανε "πολιτικό ρεπορτάζ στο προκομμένο ΑΛΤΕΡ και στο προκομμένο ΜΕΓΚΑ, δυο κανάλια σύμβολα της διαπλοκής για τα οποία οι στελεχάρες τους δεν είχαν ακούσει τίποτα...  (Υπενθυμίζουμε ότι παραιτηθήκαμε εγγράφως απο τον ΑΛΤΕΡ καταγγέλλλοντας προσπάθεια χρηματισμού όταν διευθυντική ομάδα ήταν οι Αθανασούλης, Λιαρέλλης, Ευαγγελλάτος) και η Σπυράκη ήταν ρεπόρτερ πολιτικού.

  Βρεθήκαμε στον ΑΝΤΕΝΝΑ και μετα απο λίγο ήρθε αφεντικό ο...Λιαρέλης και παραμένει και σήμερα.
  Ζηλωτές της καθαρότητας προσέλαβαν και πάλι τα τελευταία χρόνια Γενικό Διευθυντή το Γιάννη Μιχελάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ, με τον οποίο φυσικά μόνο συγκρούσεις είχαμε στα τρία ΜΑΥΡΑ χρόνια (τα χειρότερα μακράν...) που μείναμε εκεί.

  Το τι ήταν ο Μιχελάκης και ποιού είδους δημοσιογραφία πρέσβευε και αυτός και όλη η ομάδα το καταδεικνύει η ιστορία τους και η εξέλιξη που έμεινε αθέατη.
  Βγείτε και ρωτήστε τους φίλους σας.

  Πόσοι ξέρουν ότι καταδικάστηκε πριν λίγες ημέρες ο Μιχελάκης για δωροδοκία απο επιχειρηματία;
  Σοκαριστήκαμε όταν μια ημέρα πριν την καταδίκη ανύποπτος φίλος μας ρώτησε "αν θα είχαμε πρόβλημα να ξανα-συνεργαστούμε με τον Γιάννη Μιχελάκη που είναι καθαρό παιδί και επέστρεψε στη δημοσιογραφία".

  Σοκαρίστηκε και εκείνος όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη και δεν ήξερε καν ότι είχε παραπεμφθεί σε δίκη...

  Αυτή ακριβώς είναι η επιδίωξη της διαπλοκής. Τόσο φως να μπαίνει στα πατώματα της εξουσίας...  Είχε πριν χρόνια "καεί το πελεκούδι" όταν ο Γιάννης Παπαγιάννης δέχθηκε να δημοσιοποιήσει καταφανώς πλαστές αθλιότητες. Δηλαδή αποδείξεις της ΕΥΠ (αν είναι δυνατόν να το πιστέψει και ανόητος...) χρηματισμού δημοσιογράφων.

  Ο Παπαγιάννης ζήτησε συγνώμη απο Βαξεβάνη κλπ για τις αθλιότητες αυτές, αλλά πόσοι ξέρουν οτι έγινε δίκη και καταδικάστηκε τελεσίδικα ο Ν2 της ΕΥΠ για τις αθλιότητες Αγγελάκης και ότι προέκυψε συγκεκριμένη υπάλληλος που αποκάλυψε την πλαστογραφία;
  Για τα θέματα αυτά μιλάει ή έχει ...φίμωτρο η κ.Σπυράκη, η οποία έδειξε τόσο άνετη όταν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία της με τον Ακη στις παντοδυναμίες του;
  Για την περίοδο που ήταν στελεχάρα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ μιλάει η αυτά είναι φυσιολογικά για... δημοσιογραφάρες και εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας;
  "Θα κάνουμε πολύ σοβαρή δημοσιογραφία εδώ στο "ΑΞΙΟΝ" και θα σε καλούμε σε εκπομπές. Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο πως τα πας;" με είχε ρωτήσει προ ετών στο περιθώριο μιας εκπομπής του "ΑΞΙΟΝ" ένα στέλεχός του.
  Του απάντησα ότι είχα κάνει και θα κάνω πολύ ενοχλητικές έρευνες για τον Βενιζέλο...

  -"Μπράβο"! μας είπε .
  Εμεινα με την απορία γιατί δεν μας ξανακάλεσαν σε αυτό το (γράφεται και στα αγγλικά...) ΑΞΙΟΝ...

  Ο Νίκος Νικολόπουλος (ποιός άλλος;) κατέθεσε μια ερώτηση στη Βουλή για το κανάλι αυτό και μας έφυγε, μετά πολλά χρόνια κάθε απορία.

  Για να ξέρετε τι συμβαίνει γύρω σας, δεν είναι μόνο το "έγκυρο" ΒΗΜΑ, αλλά και το "ΑΞΙΟΝ"
  Αλήθεια για την καταδίκη Μιχελάκη, την καταδίκη του Ν2 της ΕΥΠ (πρώην διότι τον απέπεμψαν) είπαν τίποτα εκεί στον ΑΝΤΕΝΝΑ του Λιαρέλη, στο ΑΞΙΟΝ του Παναγιωτάκη, στο ΜΕΓΚΑ που θέλει και άδεια πάλι, στον ΣΚΑΙ του Αλαφιούζου και αλλαχού;

  Διαβάστε την κατατοπιστική ερώτηση του Ν.Νικολόπουλου:

  "Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης

  Θέμα: Το «δραστήριο» Action 24 και οι περίεργες «πάσες»
  Σε περίοδο διαγωνιστικής διαδικασίας, αν και φαίνεται να πε­ρισσεύει προς το παρόν μία από τις επτά προκηρυγμένες άδειες εθνικής εμβέλειας, στα έξι κανάλια και τα εται­ρικά σχήματα που διεκδικούν μία από τις άλλες έξι, έστω υποψία ανησυχίας -ανέκφραστη για την ώρα- υπάρχει. Κανάλια εθνικής εμβέλειας με σημα­ντικό επιχειρηματικό εκτόπισμα και κύκλο εργασιών, που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, αγωνιούν στην πιθανότητα ότι μπορεί στην ολοκλήρω­ση της διαγωνιστικής διαδικασίας να μην αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια νόμιμης λειτουργίας και εκπομπής ψη­φιακού σήματος.

  Την ίδια ώρα, ένα κανάλι του Λεκανο­πεδίου, το Action 24, χαρακτηρισμένο ως κανάλι τοπικής εμβέλειας -που ση­μαίνει ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας πρέπει να εκπέμπει το σήμα του εντός των ορίων του νομού στο οποίο έχει την έδρα του- έχει χαρακτηριστικά πληθυσμιακής κάλυψης τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Παρόμοια δηλαδή με εκείνα ενός εκ των Antenna, Alpha, Star, ή και του Mega, ακόμα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σύγκριση δεν αντέχει, αλλά το πρόγραμμά του, με αθλητικά χαρακτηριστικά, εν δυνάμει το παρακολουθεί πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας.

  Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός τns Αττικής είναι περίπου στα 4 εκατ. κατοίκους (η απογραφή του 2 011 τον έδειχνε στα 3.827.624 ανθρώπους), το πρόγραμμά του Action 24 μεταδίδεται σε αρκετές περιοχές τnς Ελλάδας μέσω των σταθ­μών με τους οποίους συνεργάζεται μέ­χρι στιγμής και συγκεκριμένα με τους Center TV (Καβάλας) για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βήμα TV (Ιωαννίνων) για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, Lepanto TV (Ναυπάκτου) για την Πελοπόννησο.  Το πρόγραμμά του εκπέμπεται επίγεια ψηφιακά από 13 κέντρα εκπομπής στην Αττική και την Εύβοια και είναι προσβάσιμο και από τους δύο παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης COSMOTE TV και NOVA.

  Για τις δικτυώσεις με τα περιφερειακά κανάλια σε Ανατολική Μακεδονία, Θρά­κη, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, Αιτωλο­ακαρνανία και Πελοπόννησο έλαβε έγκριση στις 15 Απριλίου 2015 από την προηγούμενη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (επί προεδρίας Ιωάννη Λασκαρίδη), η οποία εντόνως είχε αμφισβητηθεί εξαιτίας των πέραν του νόμου ανανεώσεων της θητείας του.

  Αν και με τη βούλα του ΕΣΡ οι δικτυώσεις του Action 24 προσδίδουν στο προφίλ του χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με αυτά καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να έχουν εκφρα­στεί ψίθυροι για αθέμιτο ανταγωνισμό.

  Το κανάλι, ως γνωστόν, δεν λεγόταν εκ συστάσεώς του Action 24. Άλλαξε αρκετέs φορές ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ιστορία του ως τώρα και έχει τις ρίζες του στα Μέγα­ρα και στο TVM (TV Megara), που συνέ­στησαν τον Οκτώβριο του 1990 οι Σωτήρης Παπαηλίας (του Ράδιο Μέγαρα, νυν Δρόμος FM) και Μιχάλης Χάνδακας (o οποίος έστησε το Κανάλι 107, νυν Athens Deejay, και τον Atlantis FM). Εντέλει τον Οκτώβριο του 2012 αποκτήθηκε από τον πολυπράγμονα και δια­κριτικών κινήσεων τηλεοπτικό επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη. Ο Παναγιωτάκης εμφανίστηκε στο πε­δίο της επιχειρηματικής τηλεοπτικής δραστηριότητας περί τα μέσα του '90 ως υπεύθυνος οργάνωσης παραγωγής σί­ριαλ στην εταιρεία τηλεοπτικών παρα­γωγών του θείου του, Νίκου Βεργέτη. Αργότερα ίδρυσε τις εταιρείες Pld Productions ΑΕ (η οποία μετονομάστηκε σε Vision Plus ΑΕ) και Pld Plus ΑΕ, ενώ με τροποποίηση καταστατικού ενεργο­ποίησε την εταιρεία Bel Sol (του 1985). Η εταιρεία εκείνη ειδικευόταν στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είχε περιέλθει σε αδράνεια και επαναδραστηριοποιήθηκε με ταυτόχρονη αλλαγή καταστατικού στον χώρο των οπτικοα­κουστικών παραγωγών αρχές του 2012.  Στις αρχές του 2012 οι δύο εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών συμφερόντων του αθόρυβου τηλεοπτικού και θεατρι­κού επιχειρηματία, οι Bel Sol και Pld Plus, επιλέχθηκαν από τον ΟΠΑΠ για την τηλεοπτική διανομή των δικαιωμά­των μετάδοσης ποδοσφαιρικών πρωτα­θλημάτων και Κυπέλλων της Κεντρικής Ευρώπης (Βελγίου, Ολλανδίας, Ελβετίας, Δανίας, Σκοτίας, Ouκρανία) και της Ρωσίας τα οποία στην αθλητική πιάτσα κάθε άλλο παρά «φιλέτα» θεωρούνται. Στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ με τις εται­ρείες είχε προκαλέσει αίσθηση τότε σε τηλεοπτικούς κύκλους και κύκλους διαχείρισης δικαιωμάτων τηλεοπτικών μεταδόσεων ότι δεν υπήρχε αναφορά στο τι θα έκανε τα δικαιώματα διανομής (δηλαδή πού θα προβάλλονταν οι αγώνες). Ωστόσο υπήρχε μέριμνα προκαταβολής 30% για την Bel Sol.

  Οι συμβάσεις εκείνες, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (700.000 για την Bel Sol και 500.000 ευρώ για την Pld Plus), εί­χαν ληφθεί μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ. Βενιζέλος αφήσει τον τίτλο του τσά­ρου της Oικονομίας για να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και προκάλε­σαν, σύμφωνα και με τον Τύπο της εποχής, σοβαρά ερωτήματα. Τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου 2017 καταγράφηκε ένα τηλεοπτικό παράδο­ξο. Η τηλεόραση του Σκάι μέσω του web tv κάλυψε τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τις οποίες προέβαλε στο Action 24, διότι τότε το κανάλι επέλεξε να μεταδώσει το μαγνητοσκοπημένο τηλεριάλιτι «Survivor». Οι δύο σταθμοί συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πρα­κτική αυτή, εκμεταλλευόμενοι τη χρο­νική αδράνεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που ασχολήθηκε με την υπόθεση αλλά ακόμη δεν έχει εκ­δώσει απόφαση. Κύκλοι του ΕΣΡ πα­ράλληλα σημείωναν ότι υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις του Action 24 σε εκκρεμότητα.

  Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

  1ον Η Πανελλαδική δικτύωση του Action 24, με τον τρόπο που γίνεται, τυγχάνει της έγκρισης του ΕΣΡ;

  2ον Γιατί δεν έχει εκδώσει απόφαση το ΕΣΡ ακόμη;

  3ον Ποιες είναι οι άλλες εκκρεμότητες του Action 24 και γιατί το ΕΣΡ δεν αποφαίνεται γι’ αυτές;  πηγη

  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ-ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ACTION Rating: 5 Reviewed By: Chris Prekanik