728x90 AdSpace

 • Ροη Ειδησεων

  Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

  23 Απριλίου 2010: Από το "λεφτά υπάρχουν" στην αγκαλιά των μνημονίων - Τα 8 χρόνια τιμωρίας της Ελλάδας

  Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει με περισσή άνεση ως μία "μαύρη επέτειο" για τους Έλληνες.

  Την ημέρα που η τιμωρία της Ελλάδας θα επικυρωνόταν, λίγους μόνο μήνες αφότου ο "σοφός" ελληνικός λαός θα έκανε την επιλογή του "λεφτά υπάρχουν", από το ακριτικό Καστελόριζο ανακοινώθηκε η προσφυγή σε ΔΝΤ και Ε.Ε.

  Του Άρη Δημόπουλου

  Ο τότε πρωθυπουργός , Γιώργος Παπανδρέου, θα αναγγείλει την αρχή ενός φαύλου κύκλου για την Ελλάδα , από τον οποίο μέχρι σήμερα υποτίθεται (στα λόγια) πως βγαίνει.

  Το επίμαχο διάγγελμα

  Μέσα στο ειδυλλιακό τοπίου του Καστελορίζου, ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε την καταδίκη της Ελλάδας, ανοίγοντας τον "ασκό του αιόλου" ή αλλιώς των μνημονίων, αφού επί 7 επτά συνεχόμενους μήνες (από τις εκλογές του φθινοπώρου του 2009) συντηρούνταν το αφήγημα του «λεφτά υπάρχουν».

  Τελικά λεφτά δεν υπήρχαν και ο "σοφός λαός" έμελλε να πέσει για άλλη μία φορά στην μεγάλη παγίδα.

  Τι είχε δηλώσει ο τότε πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά και στα "μαγειρεμένα" στοιχεία του ελλείμματος του 2009:

  «Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009. Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της. Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.

  Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας. Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.

  Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό. Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια. Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική. Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

  Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν. Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.

  Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδημήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

  Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Αλλά και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.

  Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

  Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες. Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

  Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε. Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό».


  Μοιραία οδηγηθήκαμε στην 6η Μαϊου του ίδιου έτους, όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου, με την στήριξη σε ορισμένα άρθρα του ΛΑ.ΟΣ. , θα ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

  Έκτοτε ακούστηκαν πολλά περί «σκληρών και περήφανων διαπραγματεύσεων», παχιά λόγια τα οποία ακούμε και σήμερα, με την Ελλάδα να μετράει ήδη 3 μεγάλα μνημόνια και εξίσου επίπονα "μεσοπρόθεσμα μέτρα".

  Το τρίτο εξ αυτών και δυσμενέστερο, το καλοκαίρι του 2015, ψηφίστηκε από την "πρώτη φορά αριστερά".

  Η μέγιστη ειρωνεία είναι πως ο "σοφός" ελληνικός λαός για άλλη μία φορά έπεσε στην παγίδα του "λεφτά υπάρχουν", μία υπόσχεση που εκφράστηκε με πολύ χειρότερο τρόπο:

  Πηγή
  Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: 23 Απριλίου 2010: Από το "λεφτά υπάρχουν" στην αγκαλιά των μνημονίων - Τα 8 χρόνια τιμωρίας της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Epiosy