728x90 AdSpace

 • Epiosy News

  Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

  Folli Follie: Σενάρια για αίτημα πρόωρης εξόφλησης του ομολόγου

  Tις «ανάσες» των πιστωτών ακούει πλέον η διοίκηση της Folli – Follie καθώς το αίτημα της Ελβετικής Τράπεζας UBS- για λογαριασμό ομολογιούχων σε ότι αφορά το ομόλογο των 150 εκατ. ευρώ με 3,25% επιτόκιο (διαπραγμάτευση σε flat basis ) και η αναφορά ότι, έχει επέλθει πιστωτικό, οδηγεί σε ενεργοποίηση όρων του ομολόγου, δηλαδή πρόωρη εξόφληση των οφειλών πριν από την λήξη ( 2021>).

  Του Δημήτρη Παφίλα

  Με λίγα λόγια εάν από τις πληροφορίες που θα δοθούν από την εταιρεία, αλλά και από το νέο ισολογισμό που θα προκύψει κριθεί ότι δεν εκπληρώνονται οι όροι, τότε η UBS δύναται να ζητήσει πρόωρη εξόφληση του ομολόγου. Επειδή μάλιστα έγινε ήδη καταγγελία από Γερμανό πιστωτή – για 20 εκατ. ευρώ - η εξέλιξη αυτή δεν είναι απίθανη!

  Επιπλέον, ένα θέμα που απασχολεί τους ξένους επενδυτές είναι πως η εταιρεία δανείστηκε 150 εκατ. ευρώ σε ελβετικά φράγκα το καλοκαίρι και μερικούς μήνες αργότερα δεν γνώριζε πόσα διαθέτει το ταμείο ( που το 2017 ήταν 446 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ισολογισμό). Προδήλως προκύπτουν ευθύνες για τους αναδόχους του ομολόγου των 150 εκατ. φράγκων, την Credit Suisse αλλά και την UBS (σ.σ η οποία έκανε και το αίτημα)

  Αναλυτικά οι υποχρεώσεις της εταιρείας όπως αυτή τις ανακοίνωσε έχουν ως εξής:

  «Κατά την 13η Αυγούστου 2018, οι κύριες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις των εταιριών του Ομίλου στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική ήταν ως εξής:

  • Schuldscheindarlehen: EUR 51 εκατομμύρια (για ποσά EUR 31 εκατομμύρια και EUR 20 εκατομμύρια)
  • Μετατρέψιμα ομόλογα: EUR 249,5 εκατομμύρια
  • Ομόλογα CHF: CHF 150 εκατομμύρια
  • Υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις: EUR 18 εκατομμύρια
  • Λοιπός τραπεζικός δανεισμός: EUR 47 εκατομμύρια και GBP 10 εκατομμύρια (εξαιρώντας, για τους σκοπούς αυτούς, CHF 19 εκατομμύρια για υποχρεώσεις που είναι πλήρως εξασφαλισμένες κατά τον τρόπο που περιγράφεται στις οικονομικές καταστάσεις 2016 και 2017).

  Αρκετές Ευρωπαϊκές θυγατρικές έχουν επίσης ορισμένες υποχρεώσεις από διάφορες εμπορικές χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον, οι θυγατρικές του Ομίλου στην Ασία έχουν αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις από μικρότερες χρηματοδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης.»

  Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ενεχυριάσει – για δάνεια στην Ελλάδα- ύψους 111 εκατ ευρώ- τόσο τις μετοχές του Attica, όσο και τις μετοχές της Ελβετικής Dufry. Συνεπώς, η εταιρεία θα πρέπει να έχει απόθεμα κεφαλαιακό ή εισφορά νέου χρήματος για να αντιμετωπίσει πιθανή πρόωρη προεξόφληση των ομολογιούχων.

  Όπως έχει ανακοινωθεί επίσης. στις 25 Ιουνίου 2018, η Εταιρία έχει ορίσει την Rothschild ως κύριο χρηματοοικονομικό της σύμβουλο. Επίσης, η Εταιρία έχει αναθέσει στην Ernst & Young LLP (EY) την διενέργεια ειδικού ελέγχου ορισμένων στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για την χρήση 2017, και στην Alvarez & Marsal LLP (A&M) την διενέργεια δικανικής αξιολόγησης (forensic review) των πλέον πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των Ασιατικών θυγατρικών της.

  Εκτιμάται ήδη ότι η A&M θα ολοκληρώσει το έργο της προς το τέλος Αυγούστου 2018 και η ΕΥ θα ολοκληρώσει το δικό της έργο κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου μετά την λήψη της αξιολόγησης της A&M. Η Εταιρία ανέθεσε πρόσφατα στην Deloitte Business Solutions S.A. (Deloitte) να συνδράμει την Εταιρία στην εκπόνηση προβλέψεων βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, να παράσχει υποστήριξη στην επικαιροποίηση του πλέον πρόσφατου επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρίας, και να καταρτίσει μοντέλο ανάλυσης χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων (entity priority analysis) προς χρήση στις μελλοντικές συζητήσεις αναδιάρθρωσης με τους χρηματοοικονομικούς πιστωτές της Εταιρίας και άλλους ενδιαφερομένους.
  Πηγή


  Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Δημοσίευση σχολίου

  Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

  Item Reviewed: Folli Follie: Σενάρια για αίτημα πρόωρης εξόφλησης του ομολόγου Rating: 5 Reviewed By: Epiosy