EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Με «μίζες» ανατέθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα του Μετρό

Με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο προσώπων, ολοκληρώθηκε από την εισαγγελία η προκαταρκτική έρευνα που είχε ξεκινήσει για ένα σκέλος καταγγελιών αναφορικά με την κοινοπραξία συμβούλων Μετρό Ελλάδος.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής εταιριών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του Μετρό.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και είναι σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Κατηγορούμενοι για το αδίκημα αυτό είναι ο διαχειριστής της εταιρίας ΟΜΕΚ αλλά και ο επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer.

Αμφότεροι φέρονται να διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων. Μεταξύ δε των «ευρήματων» των ερευνών συγκαταλέγονται ακόμη και ενδείξεις για την καταβολή μίζας, με την βοήθεια εικονικών τιμολογίων που εξέδιδε εταιρία φάντασμα με έδρα τα νησιά Jersey!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση των κακουργηματικών διώξεων μετά την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να ανέφερε πως η συγκεκριμένη εταιρία έδινε μίζες και για έργα του μετρό.

Πάντως μέχρι στιγμής, οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους κρατικούς αξιωματούχους που φέρονται να διακινήθηκαν οι μίζες. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος και θα συνεχίσει την έρευνα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι υποσχέσεις της Αχτσιόγλου... και οι αξιώσεις των δανειστών...

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να «ξηλώσει» όλα τα εμβληματικά «μνημονιακά» μέτρα και δεν το κρύβει: μόνο το  τελευταίο διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις αν το ΔΝΤ δεν πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προανήγγειλε κινήσεις για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και για προσπάθεια απόκρουσης των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις.

Όμως, όλα τα παραπάνω δεν είναι πολύ εύκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ναι μεν η επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018 δε θα είναι τόσο ασφυκτική όσο σήμερα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι δανειστές δε θα έχουν λόγο και ρόλο.

Επειδή, μάλιστα, πολλοί έχουν πειστεί για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου να τα «ξηλώσει» όλα μετά τον Αύγουστο και την λήξη του Μνημονίου, η Αθήνα έχει ήδη λάβει μηνύματα πως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, όταν αρχίσει η διαπραγμάτευση για την «επόμενη μέρα» της χώρας μετά το Μνημόνιο, θα ζητηθεί από την κυβέρνηση να δεσμευθεί πως δε θα ανατρέψει όσα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί.

Και αν όντως αυτή η απαίτηση πέσει στο τραπέζι, τότε το πολιτικό θερμόμετρο την Άνοιξη αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα…
matrix24.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέσα στο 2018 θα γίνουν 3.932 πλειστηριασμοί

Για το πρώτο εννιάμηνο του 2018 είναι προγραμματισμένοι 3.932 πλειστηριασμοί.

Θα γίνουν από τις αρχές του νέου έτους μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας. Ηδη η ηλεκτρονική διαδικασία κερδίζει δειλά δειλά την εμπιστοσύνη των επισπευδόντων που είναι κυρίως τράπεζες και δευτερευόντως εταιρίες ή ιδιώτες.

Σε μία εβδομάδα έρχονται 220 πλειστηριασμοί

Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από την διαδικασία στα Ειρηνοδικεία μέχρι και σήμερα 3 Ιανουαρίου. Ετσι σήμερα στο λεκανοπέδιο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός, ωστόσο στις 10 Ιανουαρίου σε όλα τα δικαστήρια της χώρας έχουν αναρτηθεί περισσότεροι από 200 συμβατικοί πλειστηριασμοί και τουλάχιστον 20 ηλεκτρονικοί.

Τα επεισόδια και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Όσο περνούν οι μήνες, στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα αποτελέσματα, κυρίως τον Ιούλιο, και όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι αναγκαστικές εκτελέσεις θα γίνονται σχεδόν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εάν δε, συνεχιστούν τα επεισόδια έξω από τα ειρηνοδικεία, τότε θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί η σκέψη της κυβέρνησης για διεξαγωγή των πλειστηριασμών μόνο μέσω της πλατφόρμας.

Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα
Την περασμένη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας έγινε μόνο ένας πλειστηριασμός, με επισπεύδοντες εργαζόμενους, οι οποίοι ζήτησαν να εκπλειστηριαστεί ένα πλοίο που μετέφερε τσιμέντα, ενώ σε αποχή παραμένουν οι συμβολαιογράφοι μεγάλων περιφερειών, όπως της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κρήτης, των Ιωαννίνων.
Οι τοπικοί σύλλογοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς συμβατικούς και μη, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αν και στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις τους, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τα ΜΑΤ και οι συμβολαιογράφοι
Η τροπολογία που ποινικοποιεί την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών δεν φαίνεται ότι ικανοποίησε τους συμβολαιογράφους της περιφέρειας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα οι όποιες πρωτοβουλίες, πριν η υπόθεση «κακοφορμίσει».
«Δεν υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις να φυλάνε κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο» λένε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε δώσει μία επιπλέον προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει στα τέλη του 2018.

Την ίδια ώρα τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι ένας μικρός αριθμός οφειλετών σπεύδει σιγά σιγά να ρυθμίσει την οφειλή του, ποσοστό που θα μεγαλώσει, όταν θα αναγγελθεί η αναγκαστική εκτέλεση του δικού του ακινήτου. Συμβολαιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι το ποσοστό μπορεί να φθάσει ακόμη και το 40%, γεγονός που καταδεικνύει την ύπαρξη στρατηγικών κακοπληρωτών και όχι οφειλετών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΕΣΥ και ο Πύργος της Πίζας

Ένα σημαντικό μέρος αναλυτών και εμπειρογνωμόνων της υγείας καθώς επίσης και πολιτικών πλανώνται (υπό την επιστημονική και τεχνική οπτική) ή σκέπτονται υστερόβουλα (υπό την πολιτική προσέγγιση) όταν θεωρούν ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα συνίσταται από δυο διακριτούς και αυτοτελείς τομείς (δημόσιος και ιδιωτικός). Στην πραγματικότητα, οι δύο τομείς αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» σε μια ενιαία (και συμπληρωματική) οικονομική και λειτουργική ενότητα.

του Γιάννη Κυριόπουλου

Η διατύπωση αυτή δεν αναφέρεται απλώς σε κάποια τυπολογική ταξινόμηση, αλλά κυρίως στην πλημμέλεια ανάπτυξης κατάλληλων πολιτικών για τον ιδιωτικό τομέα παραγωγής υγειονομικής φροντίδας. Ειδικότερα, αναφέρεται στην απουσία πολιτικών για την (υψηλή διαχρονικά) ιδιωτική δαπάνη υγείας.

Είναι παγκοίνως γνωστόν ότι, πλέον του ημίσεος αιώνος στη χώρα μας, οι μη (θεσμοποιημένες) ιδιωτικές πληρωμές και (κυρίως) οι παραπληρωμές συνιστούν το κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη ισορροπίας στις υγειονομικές αγορές. Με τον τρόπο αυτό έχει αναπτυχθεί ένας ιδιότυπος μηχανισμός «διόρθωσης τιμών και εισοδημάτων» στον υγειονομικό τομέα, δια του οποίου επιτυγχάνεται η αναγκαία (και επιθυμητή;) ισορροπία στο σύστημα υγείας. Κι αυτό, λόγω της δεδομένης αναποτελεσματικότητας των δημοσίων παρεμβάσεων να εισάγουν κανόνες εύρυθμης λειτουργίας.

Έν άλλοις λόγοις, η παράκαμψη αυτή δίδει τη δυνατότητα έκφρασης των προτιμήσεων των καταναλωτών, ώστε να επιτυγχάνεται μικρό κόστος χρόνου, έγκαιρη προσοχή και ποιότητα στη φροντίδα. Ταυτοχρόνως, όμως, και (δυνητικά) επίτευξη των θεμιτών εισοδηματικών και άλλων στόχων των επαγγελματιών υγείας. Πρόκειται για μια μακροχρόνια στρέβλωση, μια μόνιμη παρέκκλιση, η οποία, όμως, προσδίδει μια «παράδοξη» ευστάθεια –για πολλές δεκαετίες– στο σύστημα υγείας. Κατά μία έννοια θυμίζει τον Πύργο της Πίζας!
Η ιδιοτυπία της αγοράς υγείας

Οι κύριες και σοβαρές παρενέργειες αυτής της ιδιομορφίας συνοψίζονται στην ύπαρξη εκτεταμένης παραοικονομίας και συχνάκις αθέμιτου πλουτισμού. Επίσης, στην διαρκώς αυξανόμενη διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, οι οποίες συνδέονται με την υγεία. Δηλαδή, πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία εκφράζει τη «μεσαία τάξη» και έχει επιβληθεί στο σύνολο της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προμηθευτές των υπηρεσιών υγείας (κυρίως οι γιατροί) επιδιώκουν την ενίσχυση των (όντως πενιχρών επισήμως) εισοδημάτων τους. Οι δε ασθενείς επιχειρούν τη διεύρυνση των (περιορισμένων) επιλογών τους και τη μείωση του (πράγματι υψηλού) κόστους χρόνου. Έτσι, η (μερική) ασφαλιστική κάλυψη απαλλάσσεται από σημαντικό χρηματοδοτικό βάρος (πάνω από 35%) για την πλήρη αποζημίωση της ιατρικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι η λειτουργία του συστήματος υγείας στη χώρα έχει διαχρονικά ειδικά και μόνιμα χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών είναι ότι οι άμεσες πληρωμές και παραπληρωμές έχουν κυρίαρχη θέση στη φύση και τον χαρακτήρα των ανταλλαγών. Η ιδιοτυπία της αγοράς υγειονομικών υπηρεσιών είναι ότι σ’ αυτήν κυριαρχεί η ασυμμετρία πληροφόρησης μεταξύ γιατρού και ασθενή.
Ενίσχυση της θέσης των ασθενών

Ως εκ τούτου, η επικυριαρχία του συλλογικού ιατρικού μονοπωλίου, συνδυαστικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς (άμεσες πληρωμές και παραπληρωμές), συγκροτούν ένα πλαίσιο, στο οποίο οι σχέσεις γιατρών και ασθενών είναι (όπως σε ολόκληρο το κόσμο) αντιπαραθετικές και ενίοτε εκρηκτικές. Κι αυτό, επειδή τα όρια αντοχής του ιατρικού πατερναλισμού (προϊόντος του χρόνου και της βελτίωσης της πληροφόρησης των ασθενών) βαίνουν μειούμενα.

Η διαπίστωση αυτή δεν έχει ιδεολογικό, ηθικό ή αισθητικό χαρακτήρα, αλλά συγκροτείται στη βάση των ειδικών δομικών χαρακτηριστικών του υγειονομικού συστήματος. Υπό την έννοια αυτή, οι προσδοκίες και τα συμφέροντα των γιατρών και των ασθενών δεν ταυτίζονται αυτονοήτως και «νομοτελειακά».

Στην πραγματικότητα, συγκλίνουν ή αποκλίνουν, αναλόγως των ειδικών συνθηκών. Στο πλαίσιο αυτό, οι καλοί επαγγελματίες γιατροί ενδιαφέρονται για την καλή υγεία των ασθενών τους, ώστε να ενισχύουν την φήμη και το κύρος τους. Και ως εκ τούτου, να προσελκύουν την προτίμηση των ασθενών σε αντίθεση με τους άλλους μη καλούς επαγγελματίες γιατρούς.
Συνθήκες ελεγχόμενου ανταγωνισμού

Υπό την έννοια αυτή και δοθείσης της υπερισχύουσας δομικής αντιπαραθετικής και αποκλίνουσας σχέσης μεταξύ γιατρών και ασθενών, η εθνική πολιτική υγείας οφείλει να εστιαστεί στην ενίσχυση της θέσης των ασθενών. Αυτό μπορεί να γίνει δια της πληρέστερης και προσανατολισμένης πληροφόρησής τους, ώστε να εκφράζονται οι προτιμήσεις τους. Επίσης, δια της διεύρυνσης των επιλογών που έχουν οι ασθενείς. Παραλλήλως, η Πολιτεία οφείλει να λάβει συνδυαστικά μέτρα, ώστε η καλή επαγγελματική συμπεριφορά των γιατρών, όπως αναγνωρίζεται από τις επιλογές των χρηστών, να αποτυπώνεται στις εισοδηματικές επιδόσεις τους.

Εν κατακλείδι, η ανασυγκρότηση του υγειονομικού τομέα προαπαιτεί την αναγνώριση του συστήματος υγείας ως «όλου», την δυνατότητα έκφρασης των προτιμήσεων και των επιλογών των πολιτών, την ύπαρξη ευκαιριών στους επαγγελματίες υγείας και πρωτίστως την ανάδυση των ιδιωτικών πληρωμών και παραπληρωμών στην επίσημη οικονομία της υγείας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη θεσμοθέτηση τεχνικών συνασφάλισης, συμπληρωμής και μερικής (ασφαλιστικής) εξαίρεσης κάλυψης.

Η προσέγγιση αυτή οφείλει να τίθεται υπό τον γενικό κανόνα, ότι οι επιβαρύνσεις τη στιγμή της ανταλλαγής είναι ανάλογες του εισοδήματος και αντιστρόφως ανάλογες της ανάγκης. Η θέση αυτή είναι αναγκαία συνθήκη για την ασφαλιστική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού. Συνδυαστικά, η ικανή συνθήκη συνίσταται στην εισαγωγή μεθόδων ελεγχόμενου ανταγωνισμού, ώστε «τα χρήματα να ακολουθούν τους ασθενείς». Κυρίως, όμως, απαιτείται «φως, περισσότερο φως», κατά την περίφημη και πάντα επίκαιρη ρήση του Γκαίτε.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από το 2018 καταργείται ο ημερήσιος «κόφτης» στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων

Χιλιάδες ακίνητα οφειλετών θα βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ χωρίς κανένα πλέγμα προστασίας για την πρώτη κατοικία

Ακόμη πιο ασφυκτικό καθίσταται από το 2018 το πρέσινγκ της Εφορίας σε 4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.


Εντολή των δανειστών είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των ηλεκτρονικών κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους, μήπως και «αδειάσει» η μεγάλη «δεξαμενή» με τις οφειλές των 100 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο από 5.200 που ήταν το όριο των ημερήσιων κατασχέσεων για το 2017, φέτος αυτό θα εξακοντιστεί στις 9.000 με 10.000.

Κάτι που σημαίνει ότι το 2018 δεν θα υπάρχει ημερήσιος «κόφτης» στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Χιλιάδες ακίνητα οφειλετών θα βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ χωρίς κανένα πλέγμα προστασίας για την πρώτη κατοικία, ενώ όσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν από τη μια στιγμή στην άλλη να την χάσουν και να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, προσαυξήσεις και κατασχέσεις.

Από το 2018 ενεργοποιείται ο νέος νόμος, που προβλέπει ότι αν δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι τρέχουσες οφειλές, τότε αυτομάτως χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων με αποτέλεσμα να αναβιώνουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία να φουσκώνουν σχεδόν 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πατάει ακόμη περισσότερο το γκάζι των κατασχέσεων, για να βάλει στα κρατικά ταμεία όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα από τους φόρους που βεβαιώνονται και μένουν απλήρωτοι.

Από τους πρώτους μήνες του 2018 θα ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο.

Την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στην Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στην Βουλή.

Το νέο περιβάλλον, το οποίο όσο θα περνούν οι μήνες μέσα στο 2018 θα γίνεται ακόμη πιο σκληρό ( σ.σ. προωθούνται αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων), αναμένεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις θα ζοριστούν προκειμένου να είναι συνεπείς απέναντι στο κράτος και για να μην κινδυνέψουν με μπλοκάρισμα οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Πολλές θα επιλέξουν να καταβάλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην ώρα και να καθυστερούν πληρωμές προς τους εργαζόμενους τους, τους προμηθευτές κλπ.

Η λύση που έχουν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα για να μην προστεθούν στην τεράστια λίστα των οφειλετών του Δημοσίου, είναι η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Βέβαια είναι μια λύση που κοστίζει, καθώς η τακτοποίηση στις 12 δόσεις επιβαρύνεται με επιτόκιο της τάξεως του 5%.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το εργαλείο ουσιαστικά υποκαθιστά τον τραπεζικό δανεισμό ο οποίος δεν υπάρχει.

Αντί μια τρέχουσα υποχρέωση να πληρώνεται άμεσα, με αποτέλεσμα να αδειάζει το ταμείο ή ο τραπεζικός λογαριασμός της εταιρείας ή του φυσικού προσώπου, τακτοποιείται σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Μέχρι σήμερα, οι οφειλέτες προχωρούσαν στην τακτοποίηση σε 12 δόσεις, αφού μια οφειλή γινόταν ληξιπρόθεσμη.

Και αυτό διότι το ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας δεν επέτρεπε τη ρύθμιση μιας υποχρέωσης πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής.

Η τακτοποίηση μιας οφειλής σε δόσεις πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, προέβλεπε μέχρι σήμερα επίσκεψη στην εφορία.
Αυτό άλλαξε.

Μια νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι ακόμη και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μπορούν να τακτοποιηθούν σε 12 δόσεις, με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης.
Έτσι οι φορολογούμενοι δε θα κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θα εμφανίζονται πάντοτε ενήμεροι.

Μάριος Χριστοδούλου
πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεργασία ρωσικής τράπεζας με Interpol: Αποκάλυψαν δίκτυο χάκερς στην Κίνα

Εμπειρογνώμονες της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Bi.Zone που είναι ‘θυγατρική’ της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank βοήθησαν την Interpol να αποκαλύψει ένα δίκτυο χάκερς που δρούσε στην Κίνα, δήλωσε στο Ria Novosti ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Στανισλάβ Κουζνετσόφ.

«Περίπου πριν από ενάμιση μήνα η Interpol απευθύνθηκε σε μας με την παράκληση να συνδράμουμε στον εντοπισμό ενός δικτύου χάκερς, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη της Interpol. Τέσσερις ειδικοί της Bi.Zone πήγαν στην Σινγκαπούρη όπου συμμετείχαν στις σχετικές έρευνες στο πλαίσιο του προγράμματος Interpol Global Complex For Innovations. Μέσα σε ελάχιστες μέρες εντόπισαν το δίκτυο με τους χάκερς στην Κίνα, και έδωσαν όλες τις σημαντικές πληροφορίες στους συνεργάτες της Interpol, τις οποίες και αξιοποίησαν για επιχειρησιακούς σκοπούς», δήλωσε ο Κουζνετσόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρεία Bi.Zone έχει υπογράψει συμφωνία με την Interpol, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται ανταλλαγή πληροφοριών και έμπρακτη συνεργασία, τονίζοντας ότι η συμφωνία «αυτή συνιστά ένα μεγάλο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας»

Ο Κουζνετσόφ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία Bi.Zone έχει από τον Σεπτέμβριο την αναγκαία εξουσιοδότηση να πραγματοποιεί ελέγχους όσον αφορά το διεθνές σύστημα SWIFT, στο οποίο συμμετέχουν 42 χώρες περιλαμβανομένης της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη... κατά λάθος 57χρονος με χρέη ενός εκατ. ευρώ στην εφορία

Υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η φοροδιαφυγή από 57χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.

Τα συγκεκριμένα αντίγραφα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως και το Φεβρουάριο 2013, από δυο φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης, εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος, ενώ όπως προέκυψε από το συγκεκριμένο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου 17.000 φορολογικά παραστατικά.

Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρείας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο Δημόσιο συνολικών φόρων 1.003.176,22 ευρώ και συγκεκριμένα μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 715.042,89 ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος 288.133,33 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ αντίγραφά της θα αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να βεβαιωθούν διοικητικές παραβάσεις και προσαυξήσεις.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφοδρή καταιγίδα στη Γαλλία: Ένας νεκρός και 15 τραυματίες (Photos)

Η καταιγίδα Ελεανόρ, η τέταρτη που πλήττει φέτος τον χειμώνα τη δυτική Ευρώπη, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρα την ώρα, είχε ως αποτέλεσμα να βγει τον θάνατο ένας νεαρός σκιέρ στη Γαλλία και να προκληθούν πολλά ατυχήματα και πολλά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Ριπές ανέμων και σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τα παράλια της Ισπανίας και τη Γαλλία. Στην τελευταία, ένας νεαρός 21 ετών που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Άλπεις, καταπλακώθηκε από δέντρο και σκοτώθηκε. Άλλοι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων. Οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη Βρετανία, ιδίως στις νότιες περιοχές, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Έιλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή. "Είναι πραγματικά απίστευτο να πετάξει κυριολεκτικά στον αέρα ένα τραμπολίνο και να βρεθεί πάνω στις γραμμές. Φανταστείτε λοιπόν δύο..." σχολίασε ο Μαρκ Κίλικ, ένας εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα στην Ελβετία και τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σε πολλές χώρες σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων. "Στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί τόσο ισχυροί άνεμοι είχαν να σημειωθούν από το 2010", ανέφερε ο μετεωρολόγος Φρεντερίκ Νατάν.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επισκέπτες από τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ. Ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.

Πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Στρασβούρου και περίπου 20 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία στους εθνικούς και περιφερειακούς οδικούς άξονες, καθώς και στο σιδηροδρομικό δίκτυο γινόταν με δυσκολία σε πολλές περιοχές, επειδή οι άνεμοι ξερρίζωσαν δέντρα, έκοψαν ηλεκτρικά καλώδια και έριξαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Στην Ελβετία, όπου η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους πολλοί δρόμοι, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες. Διακόπηκε επίσης εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων στο κανόντι Άπεντσελ, στα βορειοανατολικά.

Αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει επίσης και στην Αγγλία, όπου δέντρα ξέρριζώθηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ανέμους.

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα στα βόρεια παράλια της χώρας, όπου τα κύματα της θάλασσας μπορεί να φτάσουν σε ύψος ακόμη και τα επτά μέτρα.

Πολλές χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στη Γαλλία (225.000). Στην Ιρλανδία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 123.000 νοικοκυριά, όμως άλλες 27.000 παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό.

Η καταιγίδα κατευθύνεται πλέον προς τα νοτιοανατολικά και το βράδυ αναμένεται να πλήξει την Κορσική, με ανέμους που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι ο νέος πίνακας για τον υπολογισμό του ποσοστού αναπηρίας (Pdf)

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου, για την αναθεώρηση/αντικατάσταση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας.

Με την ΚΥΑ, καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης

Με επείγουσες διαδικασίες θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση των προαπαιτούμενων, διαδικασία η οποία θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Κοινοβουλευτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο μέσο της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. Ο μέχρι στιγμής κοινοβουλευτικός σχεδιασμός αναφέρει ότι η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 11-12 Ιανουαρίου ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, στόχος της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο να έχει προωθηθεί στη Βουλή πριν από το EuroWorking Group της 11ης Ιανουαρίου, οπότε και θα οριστικοποιηθεί το staff level agreement, ώστε να υπάρξει και πολιτική επικύρωση του κλεισίματος της γ' αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, όπου και θα κριθεί αν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η 3η αξιολόγηση για την εκταμίευση της δόσης και θα ανοίξει ο δρόμος της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το πρόγραμμα και την μεταμνημονιακή εποχή.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 9+1 μέτρα που θα κάνουν φέτος φτωχότερους τους «μεσαίους»

Νέες μεθόδους, με στόχο την αφαίμαξη των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, θέτει σε εφαρμογή από 1/1/2018 η κυβέρνηση. Πρόκειται κυρίως για νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, αλλά και περικοπές συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ που θα πλήξουν ιδιαίτερα τα πιο χαμηλά εισοδήματα.

Με τα νέα μέτρα, εκατοντάδες χιλιάδες μισθοσυντήρητοι θα χάσουν πάνω από 500 ευρώ τον χρόνο. Για να καταλάβουν τι και από πού τους έρχεται, οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν χαρτί και καλαμάρι για να καταγράψουν όλες τις νέες επιβαρύνσεις ή τις απώλειες από περικοπές που τους περιμένουν το νέο έτος. Στα βασικότερα εννέα νέα μέτρα, με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι από την Πρωτοχρονιά κιόλας, προστίθεται και το σχέδιο δράσης του υπουργείου Οικονομικών για να επιβάλει φόρους 48 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018 σε όσους εκμισθώνουν κατοικίες σε τουρίστες μέσω Ιντερνετ (ρεπορτάζ σελ. 12). 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:
1.Αύξηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις
Από τη μισθοδοσία Ιανουαρίου καταργείται η έκπτωση 1,5% που ίσχυε στην παρακράτηση φόρου που γίνεται κάθε μήνα ως προκαταβολή του φόρου εισοδήματος. Τι σημαίνει αυτό; Λιγότερα λεφτά στην τσέπη κάθε μήνα για τους μισθοσυντήρητους. Το Δημόσιο θα κερδίσει έτσι φέτος 68 εκατ. ευρώ. Οι απώλειες ξεκινούν και από τα 650 ευρώ μεικτά, αλλά κλιμακώνονται με βάση το ύψος των ετήσιων αποδοχών. Για τους περισσότερους, πάντως, αντιστοιχούν σε περίπου 5-8 ευρώ τον μήνα (60-100 ευρώ τον χρόνο), ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα ξεπερνούν τα 30 ή και 40 ευρώ τον μήνα.
2.Αυξήσεις 45%-50% στον ΦΠΑ
Aπό το 2018 καταργούνται όλες οι εκπτώσεις που ίσχυαν και επιβάλλεται ΦΠΑ 24% σε ολόκληρη τη χώρα. Για κάθε απόδειξη που κόβεται από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι κάτοικοι 27 νησιών της άγονης γραμμής του Αιγαίου θα πληρώνουν ΦΠΑ 6%, 13% και 24%, αντί 4%, 9% και 17% αντίστοιχα που πλήρωναν μέχρι το 2017. Από την 1η Ιουλίου θα έρθει αύξηση του ΦΠΑ και σε Λέσβο, Λέρο, Χίο, Σάμο και Κω. Και στα τελευταία νησιά, πάντως, από 1ης Ιανουαρίου δεν ισχύει η έκπτωση ΦΠΑ 30% στα τσιγάρα, στον καπνό και τα αυτοκίνητα. Για κάθε 10.000 ευρώ τον χρόνο που δαπανά ένα νοικοκυριό που ζει στα νησιά του Αιγαίου θα χάσει δηλαδή περίπου 5% ή 500 ευρώ τον χρόνο.
3.Καταργούνται οι εκπτώσεις φόρου για ιατρικές δαπάνες
Mέχρι και το 2017, το 10% της δαπάνης για γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα αφαιρούνταν -υπό προϋποθέσεις- από τον φόρο που έδειχναν τα ετήσια εκκαθαριστικά. Πέρυσι 2.040.410 φορολογούμενοι είχαν ελάφρυνση 155.399.005 ευρώ. Από το 2018 και μετά όμως δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο, αφού οι ιατρικές αποδείξεις θα λογίζονται πλέον μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Το Δημόσιο θα εξοικονομήσει αυτά τα 155 εκατ. ευρώ, καθώς οι πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι (κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι) θα χάσουν το όφελος των 76 ευρώ κατά μέσο όρο για τον καθέναν κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.
4.Κρατήσεις και σε εργαζομένους με απόδειξη δαπάνης
Στο εξής και οι ευκαιριακά εργαζόμενοι που αμείβονται με «τίτλο κτήσης» (ή απόδειξη δαπάνης, όπως ήταν ευρύτερα γνωστό τα προηγούμενα χρόνια) θα πληρώνουν κράτηση φόρου 20% και ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ 26,95%. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για κάθε 100 ευρώ (και από το πρώτο ευρώ) τα οποία εισπράττουν στο χέρι θα παίρνουν μόνον τα 58, ενώ τα άλλα 42 θα τα παρακρατά ο εργοδότης τους για να τα αποδίδει στο κράτος.
5.Αυξάνονται οι εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους
Oι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Από 1ης Ιανουαρίου 2018 οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του προηγούμενου έτους κάθε επιχείρησης-επαγγελματία, προσαυξημένου με τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του 2017. Το 2018 θα είναι μεταβατικό στάδιο, καθώς αντί για το 100% των ασφαλιστικών εισφορών του 2017, θα προστεθεί στα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα το 80%. Από 1.1.2019 η έκπτωση της τάξεως του 20% καταργείται.
Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν το 2018 περικοπή στο ΕΚΑΣ, ενώ προτού τελειώσει η χρονιά θα έχει διακοπεί τελείως. Το ΕΚΑΣ θα είναι φέτος για όλους μόνο 35 ευρώ, αλλά μέχρι τον Νοέμβριο, αφού τον Δεκέμβριο, όταν οι δικαιούχοι θα πληρώνονταν κανονικά το επίδομα για τον Ιανουάριο, θα καταργηθεί οριστικά για όλους. Σε σχέση με το 2017, οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν άλλα 28,75-31,25 ευρώ ο καθένας ή περίπου 350 ευρώ τον χρόνο.
6.Φόροι στις πλαστικές σακούλες
Από την 1η Ιανουαρίου κάθε πλαστική σακούλα στα σούπερ μάρκετ ή σε άλλα εμπορικά καταστήματα θα κοστίζει 4 λεπτά του ευρώ (περιβαλλοντικό τέλος 3 λεπτά + 24% ΦΠΑ). Κατά μέσο όρο, οι Ελληνες καταναλωτές είναι πρώτοι στην Ευρώπη σήμερα, χρησιμοποιώντας περίπου 400 σακούλες ετησίως. Αν δεν βρουν τρόπους να κόψουν τη συνήθεια αυτή, θα πρέπει να πληρώνουν 16 ευρώ για πλαστικές σακούλες ή 35 ευρώ από 1.1.2019, που η τιμή τους θα σκαρφαλώσει στα 9 λεπτά ανά σακούλα (περιβαλλοντικό τέλος 7 λεπτά + 24% ΦΠΑ).
7.Νέα κριτήρια για τρίτεκνους -πολύτεκνους
Αντιμέτωπες με δυσάρεστες εκπλήξεις θα βρεθούν από το νέο έτος 250.000 οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων λόγω των αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση στα οικογενειακά επιδόματα. Πολλοί εξ αυτών θα σταματήσουν να παίρνουν το επίδομα των 500 ευρώ για κάθε παιδί ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα το πάρουν αισθητά ψαλιδισμένο.
8.Φόροι στα ξενοδοχεία
Από την Πρωτοχρονιά επιβάλλεται φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα. Για 5 διανυκτερεύσεις η επιβάρυνση θα φτάνει έως τα 15 ή και τα 20 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο φόρος διαμονής που επιβάλλεται άμεσα θα ανέρχεται σε:
■ 0,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων
■ 1,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 3 αστέρων
■ 3 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 4 αστέρων
■ 4 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 5 αστέρων
■ 0,50 ευρώ ανά ημερήσια χρήση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα.
9.Κόβονται έξτρα παροχές στο Δημόσιο
Δωρεάν εισιτήρια, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και άλλες μη μισθολογικές παροχές σε Δημόσιο, δήμους και ΔΕΚΟ αναστέλλονται μαζικά. Στο εξής το υπουργείο Οικονομικών θα συναποφασίζει αν θα χορηγούνται παροχές σε είδος που ξεπερνούν σε αξία τα 5.000 ευρώ και άνω τον χρόνο.
Κι άλλα µέτρα
Μέσα στο 2018 προωθούνται και άλλα µέτρα όπως:
■ Αντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση και σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για εξοικονόµηση 73 εκατ. ευρώ.
■ Κατάργηση αφορολόγητου 25% σε δικαστικούς και βουλευτές για εξοικονόµηση 44 εκατ. ευρώ.
■ Μείωση ή κατάργηση προνοιακών επιδοµάτων για εξοικονόµηση 10 εκατ. ευρώ.
■ Αλλαγές στα ειδικά µισθολόγια για εξοικονόµηση 99 εκατ. ευρώ.
■ Μειώσεις στις νέες συντάξεις χηρείας για εξοικονόµηση 196 εκατ. ευρώ.
■ Μείωση 50% του επιδόµατος θέρµανσης για εξοικονόµηση 58 εκατ. ευρώ.
■ Μη τιµαριθµική αναπροσαρµογή συντάξεων για εξοικονόµηση 245 εκατ. ευρώ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάκαραν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών

Χάκερς «επιτέθηκαν» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και στο προφίλ του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, αντικαθιστώντας την φωτογραφία του, ενώ παράλληλα «ανέβασαν» και ένα μακροσκελές κείμενο.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα:


Καλη χρονία Έλληνες και Ελληνίδες και ευτυχισμένο το 2018. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Έλλαδα το 2018 θα βγεί απο τα μνημόνια, αλλα οι πολιτικες της πεινας θα διαρκεσουν δεκαετιες.Εσεις ομως θα τρωτε σανο και σε συνδιασμο με τους παπαγαλους δημοσιογραφους και πανελιστες , θα πιστεψετε οτι τελειωσαν τα βασανα.
Σας ξεζουμίσαμε κανονικά για να έρθουν οι τοκογλυφοί και να τα πάρουν όλα κοψοχρονιάς.
Άλλωστε γι’αυτο σας παραμυθιάζαμε με το go back κυρια μερκελ και ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με έναν νόμο και σε ένα άρθρο. Eσείς όπως πάντα ευκολόπιστοι πέσατε πάλι στην παγίδα. Εμείς έχουμε απ’ολα.
Εγκληματουμε κατα της Βρωμερης Ελλαδας σας, και εσεις μας κοιτατε με το βλεμμα της αγελαδας.
Οι αστυνομικοι , οι στρατιωτικοι δεν μπορουν και δεν θελουν να κανουν τιποτα , γιατι πρωτον στις ανωτατες βαθμιδες διοριζονται απο εμας , για να τους εχουμε στο χερι και δευτερον ,για να μην χασουν τον μισθουλακο τους.
Ολα διεπονται απο νομους και οποιος τους παραβει τιμωρειται αναλογα , εκτος απο εμας και το συναφι μας , για να ειμαστε ελευθεροι να εγκληματουμε κατ’ απαιτηση των δανειστων παντα.
Βγαλαμε τον σταυρο απο τα σχολεια , σταματουμε τις προσευχες , θα κανουμε τα παιδια σας ομοφυλοφιλους , ναρκωμανεις για να μην υπαρχει καμια αντισταση αλλα και επειδη έτσι θέλουν τα κέντρα εξουσίας.
Ξεφτιλίσαμε τα ήθη και τα έθιμα της Βρωμο Έλλαδας σας.Βγάλαμε τα π@@@@@ να περπατανε στους δρόμους σαν τις κουνιστές πολυθρόνες, και εσείς χειροκτορούσατε σαν τους βλάκες, λες και βλέπατε τον Στρατό να έρχεται απο την μέτωπο,προφασιζομενοι παντα τα ανθρωπινα δικαιωματα .
Μεγαλο ρολο επαιξε και η εκπαιδευση στα πανεπιστημια.Μαθαινουμε στα παιδια σας 1002 αχρηστα πραγματα , ενω την ουσια δεν την ακουμπαμε καθολου για να μην ξερουν οταν θα τελειωσουν πως να αμυνθουν.
Ξεπουλησαμε τις ΔΕΚΟ, ΛΙΜΑΝΙΑ , ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΦΙΛΕΤΑ κτλ , ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ , και το βαφτισαμε επενδυσεις.ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ.
ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΔΛΔ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!