EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Η ληστεία των ιθαγενών

Το νέο θηριώδες μνημόνιο που προετοιμάζεται να υπογραφεί, οι ενδοτικές προσπάθειες παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας και η απάτη των τραπεζών που ευρίσκεται σε εξέλιξη, δεν προμηνύουν ένα ευχάριστο έτος – αφού η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται.

Ανάλυση  

Χωρίς να θέλουμε να είμαστε φύσει απαισιόδοξοι ή «καθ’ έξη» διαμαρτυρόμενοι, είναι εξαιρετικά άσχημο το ξεκίνημα του 2018 – μεταξύ άλλων με την ψήφιση ενός ακόμη θηριώδους νομοσχεδίου με το «καρότο» των αγορών (η αποθέωση της ανοησίας!), άνω των 1.000 σελίδων μαζί με τα συνοδευτικά του έγγραφα, το οποίο μάλλον δεν διαβάζει κανένας αλλά υπογράφεται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με κλειστά μάτια.
Ουσιαστικά πρόκειται για νέα καρφιά στον ελληνικό σταυρό, στον οποίο δεν έχει μείνει πλέον καμία κενή θέση – ενώ μέσω των αλλεπάλληλων νομοσχεδίων καταργείται στην πραγματικότητα η Δικαιοσύνη, αφού ο ρόλος της περιορίζεται στην τήρηση των νόμων που επιβάλουν οι πιστωτές και όχι στον έλεγχο ή στην ψήφιση τους.
Δυστυχώς αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι Έλληνες είναι πως με τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις δεν καταστρέφεται μόνο το παρόν, αλλά όλες οι μελλοντικές προοπτικές της χώρας – γεγονός που σημαίνει πως τα πλέον οδυνηρά αποτελέσματα των ατελείωτων συμβιβασμών των κυβερνήσεων μας από το ξεκίνημα της κρίσης θα φανούν μετά από μερικά χρόνια, όταν τα μέτρα θα έχουν πια ωριμάσει.
Ελπίζουμε μόνο να καταλαβαίνουν οι Πολίτες πως, με κριτήριο την αντοχή της οικονομίας μας κατά τη διάρκεια των οκτώ συνεχών χρόνων βαθιάς ύφεσης, μοναδικής στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, δεν υπήρχε κανένας λόγος χρεοκοπίας το 2010 – όταν η κατάσταση της Ελλάδας ήταν απείρως καλύτερη από τη σημερινή.
Το δεύτερο κακό ξεκίνημα αφορά το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο θέλει να εκχωρήσει η κυβέρνηση στα Σκόπια, χωρίς να έχει κανένα λόγο να βιαστεί – αφού το γειτονικό κρατίδιο πιέζεται χρονικά για να διατηρήσει την πολιτική του σταθερότητα, καθώς επίσης για να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εν προκειμένω οι αναφορές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να λυθεί το θέμα στη βάση της συμφωνίας του κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανήκει στους βασικότερους υπαίτιους της υπερχρέωσης της χώρας μας μέσω των ελλειμμάτων του πελατειακού κράτους, είναι παραπλανητικές – αφού θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη τη σύνθετη ονομασία που έχει προτείνει, μεταξύ άλλων επειδή οι κάτοικοι ενός κράτους που θα είχε στην ονομασία του τη λέξη «Μακεδονία» θα λέγονταν «Μακεδόνες», οπότε θα διαστρεβλωνόταν η ιστορία μας.
Θα επρόκειτο λοιπόν για μία καθαρά ενδοτική ενέργεια, πλήρως αντίθετη στα εθνικά μας συμφέροντα, την οποία δεν πρέπει να επιτρέψουν σε καμία περίπτωση οι Έλληνες – αντιλαμβανόμενοι επιτέλους πως όσο σκύβει κανείς το κεφάλι, τόσο περισσότερο τον ποδοπατούν. Οφείλουμε δε να τονίσουμε ότι, δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς το όνομα Μακεδονία ούτε ως «Brand name» – αφού χρησιμοποιείται για μία ολόκληρη σειρά επιτυχημένων προϊόντων όπως η φέτα, ο χαλβάς, τα κρασιά κοκ.
Η μοναδική σοβαρή πρόταση εδώ είναι η ονομασία «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία» – ένα ομοσπονδιακό κράτος, στο οποίο θα εκπροσωπούνται όλες οι διαφορετικές εθνότητες που συμπεριλαμβάνει (πηγή). Οι Η.Π.Α. άλλωστε δεν θα είχαν καμία αντίρρηση, αφού τη μοναδική τους επιθυμία είναι η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με οποιοδήποτε όνομα, στα πλαίσια της περικύκλωσης της Ρωσίας, των ενεργειακών αγωγών κοκ. – οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προδώσει η κυβέρνηση την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, με τους σημερινούς Έλληνες να σιωπούν όπως τα πρόβατα, αδιαφορώντας για τη ληστεία και το διεθνή εξευτελισμό τους, οι ελπίδες μας να μη συμβεί κάτι τέτοιο είναι περιορισμένες.
Περαιτέρω, ειδικά όσον αφορά τα μνημόνια που στηρίζουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά το ότι η Ελλάδα είναι η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία ενώ ακόμη και ένας τυφλός θα το έβλεπε, αυτό που θα περίμενε κανείς εκ μέρους τους θα ήταν ένα μοντέλο της μελλοντικής εξέλιξης της οικονομίας της – σύμφωνα με τις δικές τους προβλέψεις. Με απλά λόγια, πώς θα διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, οι επενδύσεις, η κατανάλωση, το δημόσιο χρέος, το ιδιωτικό κοκ. κατά τη γνώμη τους, εντός της πολιτικής των μνημονίων, διαχρονικά και τεκμηριωμένα – έτσι ώστε να πεισθούμε και εμείς οι άπιστοι ότι έχουν κάποια λογική, οπότε δεν ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους.
Τέτοιο μοντέλο όμως δεν πρόκειται να δούμε από κανένα κόμμα, αφού όλα γνωρίζουν πως χωρίς την ονομαστική διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή μία αντίστοιχη του ιδιωτικού, δεν υπάρχει μέλλον για τους ιθαγενείς – ότι το δημόσιο χρέος θα εξυπηρετείται αλλά δεν θα γίνει βιώσιμο, οι πιστωτές δηλαδή θα το επιμηκύνουν συνεχώς αλλά δεν θα το διαγράψουν ποτέ, πως τα πάντα θα ιδιωτικοποιηθούν σε εξευτελιστικές τιμές δίχως να μειωθεί καθόλου το χρέος, ότι τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία της πλειοψηφίας θα εξαϋλωθούν αφού όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα ένα κράτος χρεοκοπούν οι Πολίτες του, πως οι Έλληνες θα μετατραπούν σε πάμφθηνους σκλάβους χρέους, ότι το βιοτικό επίπεδο τους θα περιοριστεί και θα συνηθιστεί όπως ήδη συμβαίνει, πως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας θα απειληθεί και στα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου θα υπάρξει συνεκμετάλλευση κοκ.
Η τραπεζική απάτη
Όσον αφορά τώρα τις τράπεζες, έχουμε αναφέρει πως το κράτος τις στήριξε μέσω της παροχής εγγυήσεων της τάξης των 200 δις € πριν το 2010, στη συνέχεια τις χρεοκόπησε αφενός μεν με το PSI, αφετέρου με την άθλια διαχείριση της κρίσης, αργότερα τις διέσωσε με τα 45 δις € που επιβάρυναν το δημόσιο χρέος και στο τέλος έδωσε τον έλεγχο τους για ένα ποσόν της τάξης των 6-7 δις € σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια – μία διαδικασία δηλαδή, στην οποία συμμετείχαν όλες οι κυβερνήσεις με τελευταία την κατ’ επίφαση αριστερή, η οποία «χρεώνεται» με το μεγαλύτερο ίσως «τραπεζικό κόλπο» στα χρονικά της Ελλάδας.
Ένα «κόλπο» που χαρακτηρίσθηκε ως σκάνδαλο των σκανδάλων, όπου οι κερδοσκόποι έπιναν σαμπάνιες στο Λονδίνο εις βάρος των κορόιδων – των Ελλήνων δηλαδή που πλήρωσαν 45 δις € για να διασώσουν (ξεπουλώντας ταυτόχρονα) τις τράπεζες, οι οποίες θα τους πάρουν σταδιακά ότι έχουν και δεν έχουν.  Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη καταλάβει πως έναντι των 6-7 δις € που δόθηκαν ως τίμημα από τους κερδοσκόπους, παραχωρήθηκε από το κράτος η διαχείριση του ενεργητικού των τραπεζών, το οποίο υπολογίζεται στα 400 δις € – ενώ αφορά το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων των Ελλήνων, των αγροτεμαχίων τους, καθώς επίσης των επιχειρήσεων.
Εν προκειμένω διατυπώθηκε η απορία, πώς είναι δυνατόν να λεηλατηθεί μία ιδιωτική περιουσία αξίας 400 δις € από τις τράπεζες με 6-7 δις €, αφού οι τιμές των ακινήτων δεν έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ. Για να γίνει κατανοητό το θέμα, ας πάρουμε ένα ακίνητο αξίας 200.000 €, το οποίο αγόρασε κάποιος με δάνειο – έχοντας μέχρι σήμερα πληρώσει (προκαταβολή και δόσεις) 50.000 €, οπότε οφείλει στην τράπεζα 150.000 €.
Εάν ο ιδιοκτήτης αυτός δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί το δάνειο του, η τράπεζα θα το κατάσχει και θα το πλειστηριάσει – όπου, λόγω του ότι δεν υπάρχουν κανονικοί αγοραστές εξαιτίας της κρίσης, του ΕΝΦΙΑ, της έλλειψης χρημάτων κλπ., το ακίνητο θα ξεπουληθεί το πολύ έναντι 50.000 € (εάν υποθέσουμε πως δεν θα μεσολαβήσει κάποια μυστική συμπαιγνία των τραπεζών με κερδοσκόπους). Έτσι ο ιδιοκτήτης θα χάσει το σπίτι του, συν τα 50.000 € από την προκαταβολή και τις δόσεις, ενώ θα μείνει χρεωμένος με 100.000 € που θα τοκίζονται – διακινδυνεύοντας άλλα περιουσιακά του στοιχεία, μισθούς κοκ.
Στη συνολική εικόνα τώρα, παρά το ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει κατά 50%, τα 400 δις € δεν τιμολογούνται σήμερα με 200 δις €, αλλά με λιγότερα από 100 δις € – ενώ οι τράπεζες έχουν μεν εγγυήσεις για 400 δις € αλλά τους οφείλονται ακόμη (δάνεια έναντι αυτών) κάτω από 200 δις €. Είναι δε σε θέση να εισπράξουν περί τα 100 δις € μέσω των πλειστηριασμών, σε συνεργασία με κερδοσκοπικές εταιρείες – ενώ θα συνεχίσουν να απαιτούν 100 δις € από τους δανειολήπτες τους.
Φυσικά πρόκειται για ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα, αφού δεν είναι κόκκινα όλα τα δάνεια, οι τιμές που τοποθετήσαμε είναι θεωρητικές κλπ.Εν τούτοις δίνει μία εικόνα της πρωτοφανούς ληστείας της ιδιωτικής περιουσίας που δρομολογείται στη χώρα μας, παράλληλα με την αντίστοιχη της δημόσιας περιουσίας – με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι Έλληνες να έχουν χάσει ότι έχουν και δεν έχουν, χωρίς να μειωθούν ουσιαστικά ούτε τα δημόσια χρέη, ούτε τα ιδιωτικά.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας υπενθυμίζουμε πως αυτό που μας προκαλεί συναισθήματα οργής και ντροπής είναι το ότι, κανένας δεν τιμωρήθηκε και δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ποτέ – ούτε για την πολιτική διαφθορά που οδήγησε στην υπερχρέωση της Ελλάδας, ούτε για τον ενδοτισμό, για τα ψέματα και για την ανικανότητα, όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης και την τελική χρεοκοπία των Ελλήνων.

Η ευθύνη εν προκειμένω ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες Πολίτες οι οποίοι, φοβούμενοι μήπως τους λείψουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, οι ασπιρίνες από τα φαρμακεία και το χαρτί υγείας από τα Σούπερ Μάρκετ, αδιαφορούν εντελώς για την απονομή δικαιοσύνης, για την πατρίδα τους και δυστυχώς για τα παιδιά τους – τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα τη δειλία τους, αποτελώντας την πρώτη γενιά που αντιμετωπίζεται προσβλητικά από τους Πολίτες άλλων χωρών και που νοιώθει ντροπή για την καταγωγή της. Ντροπή! Πραγματική ντροπή!
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς Μετρό και Τραμ αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 Στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00 ο ΗΣΑΠ.

Χωρίς Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 λόγω 24ωρης απεργίας. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24 απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων απαιτεί να υπάρχει πλειοψηφία στις αποφάσεις για απεργίες.
24ωρη απεργία στο Τραμ αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων Τραμ.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) μεταξύ 12:00 – 15:00.
Λεωφορεία και τρολλει θα κυκλοφορήσουν κανονικά .
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν 24ωρες απεργίες στη γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), στα Λεωφορεία και στα Τρόλεϊ με αποφάσεις και της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:
Εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.
Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων.
Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Κάθε επίφαση δημοκρατίας στο συγκεκριμένο μέτρο καταρρέει από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την συνολική λειτουργία των συνδικάτων, για καμία άλλη διαδικασία απόφασης αλλά εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο απόφασης για απεργία.
Βέβαια πριν από αυτούς φρόντισε και φροντίζει ο συνδικαλιστικός τους βραχίονας να σαμποτάρει αποφάσεις της πλειοψηφίας και να υποδαυλίζει την διάσπαση σε κάθε διεκδικητική δράση.
Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους.
Απλά θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει και περιγράφονται στο καταστατικό του.
Ότι τιμά και σέβεται το καταστατικό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες.
Αντί υστερόγραφου να πούμε ότι αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει και να ακολουθήσει τον δρόμο προς τον βάλτο, ακόμη και να πέσει μέσα στον βάλτο στηριζόμενη ή επικαλούμενη την θέληση των πολλών.
Ας αναγνωρίσει και εκείνη το δικό μας δικαίωμα να παλεύουμε για το δίκιο, αδιάφορο αν το υποστηρίζουν πολλοί, λίγοι ή ελάχιστοι.
Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1/18 καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ
Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                                          Θανάσης Τζίνης
Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:
Με την είσοδο της νέας χρονιάς ξεκίνησε μια καινούργια, σαρωτική επίθεση εναντίον των εργαζόμενων και με στόχο τη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.
Το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της
απεργίας.
Αποκαλυπτική στόχευσης αυτής της αντεργατικής ρύθμισης είναι η… πλειοδοσία των μνημονιακών δυνάμεων για την μη πραγματοποίηση απεργίας!
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο εντάσσεται στο νέο «Υπερταμείο» και τίθεται, πλέον, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών ο ΟΑΣΑ, με τις «θυγατρικές» ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ.
Έτσι, από τη Δευτέρα το βράδυ οι αστικές συγκοινωνίες αρχίζουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με σκοπό το κέρδος και όχι την ασφάλεια των συγκοινωνιών, τη διατήρηση προσιτού εισιτήριου και την παροχή κοινωνικού έργου.
Παράλληλα ήδη υπάρχουν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση των εν ισχύ Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Εταιριών που ανήκουν στους φορείς γενικής κυβέρνησης, όπως η ΣΤΑΣΥ
Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και τελικά τον εργασιακό τους θάνατο.
Γι’ αυτό, το 2018 θα είναι χρονιά πολύπλευρών, δυναμικών αγώνων:
Πραγματοποιούμε τη Παρασκευή 12/1 στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 και τη Δευτέρα 15/1 24ωρη απεργία.
Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 15/1 στις 6 το απόγευμα στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                             Π. Κοντογιάννηςπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καζάνι που βράζει η Τυνησία επειδή αυξήθηκαν οι φόροι και η λιτότητα: Ολονύχτιες ταραχές σε πολλές πόλεις

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε πολλές πόλεις της Τυνησίας το βράδυ της Τετάρτης, της τρίτης συναπτής νύχτας ταραχών, έπειτα από πολλές ημέρες σποραδικών κινητοποιήσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η κοινωνική αναταραχή κλιμακώθηκε στη χώρα από τη Δευτέρα, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν επτά χρόνια από την έναρξη της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, με την εξέγερση του τυνησιακού λαού που είχε κεντρικά αιτήματα δουλειά και αξιοπρέπεια κι οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνονταν σποραδικές, ειρηνικές διαδηλώσεις, οι συμμετέχοντες στις οποίες κατήγγειλαν τις αυξήσεις των τιμών πολλών ειδών ευρείας κατανάλωσης καθώς και τον κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυξήσεις των φόρων. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Στη Σιλιάνα (βορειοδυτικά), νεαροί πέταξαν το βράδυ της Τετάρτης πέτρες και μολότοφ εναντίον ανδρών των σωμάτων ασφαλείας και προσπάθησαν να εισβάλουν στο δικαστήριο στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αψιμαχίες σημειώθηκαν ξανά και στην Κασερίν, μια φτωχή πόλη της κεντρικής Τυνησίας όπου νεαροί προσπάθησαν να αποκλείσουν δρόμους βάζοντας φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων και πέταξαν πέτρες εναντίον στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν επίσης στους δρόμους στην Τμπάρμπα, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τύνιδας, όπου κηδεύτηκε την Τρίτη ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στις ταραχές της Δευτέρας. Η αστυνομία έκανε μαζική χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει, ανέφερε κάτοικος της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τυνησιακά ΜΜΕ, επεισόδια ξέσπασαν και σε προάστια της Τύνιδας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Τετάρτη στην Αλ Μπατάν, κοντά στην Τμπάρμπα, ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Γιούσεφ Σάχεντ καταδίκασε τις πράξεις «βανδαλισμού» οι οποίες, κατ' αυτόν, «υπηρετούν τα συμφέροντα δικτύων διαφθοράς» που έχουν στόχο να «αποδυναμώσουν το κράτος». Καταφέρθηκε ιδίως εναντίον του Λαϊκού Μετώπου, ενός κόμματος της τυνησιακής αριστεράς το οποίο εναντιώνεται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 49 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, 237 άνθρωποι συνελήφθησαν και καταστήματα υπέστησαν καταστροφές και λεηλασίες, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών και υποστήριξε ότι οι ταραξίες «πληρώνονται» από πολιτικές δυνάμεις.

Οι τυνησιακές αρχές δεν έχουν δώσει κανέναν απολογισμό των τραυματιών μεταξύ των διαδηλωτών.

Άνδρες του στρατού αναπτύχθηκαν γύρω από τράπεζες, ταχυδρομεία και σημαντικά κρατικά κτίρια στις μεγαλύτερες πόλεις της Τυνησίας, γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας.

Απαντώντας στις εκκλήσεις του συγκυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα να αυξηθούν οι μισθοί καθώς και να προωθηθούν μέτρα ανακούφισης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο Τάουφικ Ράτζχι, υπουργός Οικονομικών Μεταρρυθμίσεων, διεμήνυσε ότι δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα, ούτε για τον τομέα της υγείας, ούτε για τις υποδομές, ούτε για την παιδεία.

Οι μισθοί και οι συντάξεις που καταβάλλει το δημόσιο της Τυνησίας υπολογίζεται ότι ανέρχονται στο 15% του ΑΕΠ και η τυνησιακή Βουλή ενέκρινε την Τρίτη έναν νόμο που προβλέπει εθελούσιες αποχωρήσεις στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης να μειωθούν οι δαπάνες του για μισθούς στο 12,5% ως το 2020.

Έπειτα από χρόνια οικονομικού μαρασμού και μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, το τυνησιακό κράτος είναι αντιμέτωπο με μεγάλες δυσκολίες. Ο πληθωρισμός στο μεταξύ ξεπέρασε το 6% το 2017, ενώ το χρέος και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών ανέβηκαν σε ανησυχητικά επίπεδα.

Η Τύνιδα έλαβε το 2016 μια γραμμή πιστώσεων ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για μια τετραετία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αντάλλαγμα την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα.

Οι αυξήσεις του ΦΠΑ και των φόρων σε πάρα πολλά ήδη ευρείας κατανάλωσης προκάλεσαν οργή. Για την πολιτολόγο Όλφα Λαμλούμ, ο νέος προϋπολογισμός και τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Η Λαμλούμ εξήγησε ότι ειδικά στις τάξεις των νέων επικρατεί τεράστια «απογοήτευση» σε σύγκριση με την εποχή της εξέγερσης, καθώς η ζωή γίνεται όλο και πιο «ακριβή» στην Τυνησία την ώρα που «το βάθεμα των κοινωνικών ανισοτήτων επιβεβαιώνεται στις επίσημες στατιστικές»: αύξηση των επιπέδων της φτώχειας, της ανεργίας και του αναλφαβητισμού, ιδίως στη νεολαία.

Με ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία τυνησιακών συνδικάτων UGTT κάλεσε σε συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά της γραφεία στην Τύνιδα την Κυριακή για να τιμηθεί «η έβδομη επέτειος από την επανάσταση του 2011».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος

Διπλές μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν τα νοικοκυριά για τις καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου, λόγω αλλαγών στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Οι οικιακοί καταναλωτές, από όποιον προμηθευτή κι αν ηλεκτροδοτούνται, θα διαπιστώσουν μικρό όφελοςόσοι καίνε... έως και περίπου 1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, μεγάλο όφελος για τις ποσότητες ενέργειας άνω των 2.800, ενώ σε μεσαία επίπεδα κινείται το ύψος της εξοικονόμησης για εκείνους με καταναλώσεις της τάξης των 4.700 κιλοβατώρων.

Κι αυτό επειδή από την 1η Ιανουαρίου του 2018, το Ειδικό Τέλος Μείωσης Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) μειώθηκε κατά περίπου 9%, ενώ σε ισχύ τέθηκε και ο νέος τρόπος υπολογισμού των χρεώσεων ημέρας και νύχτας για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Το Euro2day.gr επεξεργάστηκε παραδείγματα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τις αλλαγές που έρχονται στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις από το νέο ΕΤΜΕΑΡ και τους καινούριους μοναδιαίους συντελεστές των ΥΚΩ. Όπως προκύπτει από τα παραδείγματα, για τις καταναλώσεις της τάξης των 1.200 - 1.600 κιλοβατώρων, το κέρδος στο τετράμηνο είναι περίπου 3 με 4 ευρώ, για τις 2.800 κιλοβατώρες η εξοικονόμηση ανέρχεται στο ποσό των περίπου 56 ευρώ και για περισσότερες από 4.700 κιλοβατώρες, η μείωση είναι στα 27 ευρώ.

Τι αλλάζει

Ας δούμε, όμως, πρώτα τι αλλάζει στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Για το ΕΤΜΕΑΡ, η μείωση της χρέωσης είναι 8,48% και έχει οριστεί στο 0,02267 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η προηγούμενη χρέωση ήταν στο 0,02477 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Τα νοικοκυριά, προκειμένου να υπολογίσουν το ποσό που πληρώνουν, θα πρέπει να πολλαπλασιάσουν τις κιλοβατώρες ρεύματος που κατανάλωσαν με τη χρέωση.

Για τις ΥΚΩ, καθιερώθηκαν τρεις κλίμακες κατανάλωσης με τις αντίστοιχες χρεώσεις, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 ήταν τέσσερις, πάλι με τις αντίστοιχες χρεώσεις τους. Επίσης από την 1η Ιανουαρίου του 2018 καταργήθηκε και η ενιαία νυχτερινή χρέωση. Πλέον οι νέες τιμές ΥΚΩ για τα τρία κλιμάκια θα χρησιμοποιούνται και για τον υπολογισμό της νυχτερινής κατανάλωσης.

Η σημαντικότερη αλλαγή που ήλθε στις χρεώσεις των ΥΚΩ ήταν ο τρόπος υπολογισμού τους. Με το προηγούμενο σύστημα, αν ένα νοικοκυριό ξεπερνούσε έστω και κατά μία κιλοβατώρα συγκεκριμένο κλιμάκιο, θα τιμολογούνταν και για τις υπόλοιπες με την υψηλότερη χρέωση του επόμενου κλιμακίου. Με το νέο τρόπο υπολογισμού χρέωσης των ΥΚΩ, μόνο η υπερβάλλουσα κατανάλωση χρεώνεται με την υψηλότερη τιμή του επόμενου κλιμακίου.

Οι νέες χρεώσεις ΥΚΩ και τα αντίστοιχα κλιμάκια κατανάλωσης ρεύματος ανά τετράμηνο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2018:

·Από 0 έως 1.600 κιλοβατώρες, 0,00690 ευρώ

·Από 1.601 έως 2.000 κιλοβατώρες, 0,05 ευρώ

·Από 2.001 και πάνω κιλοβατώρες, 0,085 ευρώ.

Επίσης, οι προαναφερόμενες χρεώσεις και τα κλιμάκια ισχύουν και για τη νύχτα (νυχτερινό ή μειωμένο τιμολόγιο). Δηλαδή, παύει να ισχύει η χρέωση του 0,00889 ευρώ που τιμολογούσε όλη την κατανάλωση ρεύματος που γινόταν το βράδυ, και μάλιστα ανεξάρτητα από το ύψος της.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, οι κλίμακες και οι αντίστοιχες χρεώσεις ανά τετράμηνο ήταν:

·Από 0 έως 1.600 κιλοβατώρες, 0,00699 ευρώ.

·Aπό 1.601 έως 2.000 κιλοβατώρες, 0,0157 ευρώ.

·Από 2.001 έως 3.000 κιλοβατώρες, 0,03987 ευρώ.

·Από 3.001 και πάνω, 0,04488 ευρώ.

Επίσης για τις καταναλώσεις ρεύματος νύχτας (νυχτερινό ή μειωμένο), η χρέωση, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ανεξάρτητα από την κλίμακα στο 0,00889 ευρώ.

Παραδείγματα

Το Euro2day.gr επεξεργάστηκε και ορισμένα παραδείγματα με τις νέες ΥΚΩ και την καινούρια χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κατανοητές οι αλλαγές και κυρίως τι σημαίνουν για την τσέπη... των νοικοκυριών.

1. Έστω ότι ένας οικιακός καταναλωτής καίει 1.200 κιλοβατώρες ρεύματος ανά τετράμηνο, εκ των οποίων οι 900 είναι ημέρας και οι 300 τη νύχτα.

Με το παλιό σύστημα χρέωσης των ΥΚΩ για τις 900 κιλοβατώρες τιμολογούνταν με 0,00699 ευρώ (900 επί 0,00699 ευρώ) και πλήρωνε 6,29 ευρώ. Για τις 300 της νύχτας χρεωνόταν με 0,00889 ευρώ, άρα με 2,66 ευρώ. Το συνολικό ποσό ήταν για τις ΥΚΩ 8,95 ευρώ.

Από την 1η Ιανουαρίου, για τις 900 θα τιμολογηθεί με 0,00690 ευρώ, δηλαδή το ποσό είναι 6,21 ευρώ. Για τις 300 της νύχτας θα χρεωθεί πάλι με την ίδια χρέωση και άρα για αυτές θα πληρώσει 2,07 ευρώ. Το συνολικό ποσό είναι 8,28 ευρώ.

Η διαφορά για τις ΥΚΩ είναι 0,67 ευρώ ή περίπου 7% όφελος.

Σε σχέση με το ΕΤΜΑΕΡ, ο καταναλωτής του συγκεκριμένου παραδείγματος για την ίδια κατανάλωση πλήρωνε πέρυσι 29,72 ευρώ (1.200 κιλοβατώρες επί 0,02477 ευρώ). Από φέτος θα καταβάλλει ΕΤΜΕΑΡ 27,20 ευρώ. Η διαφορά είναι 2,52 ευρώ ή 9,2% κέρδος.

Από τις δύο αλλαγές, το όφελος είναι 3,19 ευρώ ή 8,24% στο τετράμηνο. Πέρυσι έδινε για αυτές τις δύο ρυθμιζόμενες χρεώσεις 38,67 ευρώ και φέτος 35,48 ευρώ.

2. Μία οικογένεια καταναλώνει 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο (1.200 την ημέρα και 400 τη νύχτα). Με το προηγούμενο σύστημα ΥΚΩ, πλήρωνε για τις 1.200 κιλοβατώρες 8,38 ευρώ (1200 επί 0,00699=8,38). Για τις άλλες 400 κιλοβατώρες, 3,55 ευρώ (400 επί 0,00889=3,55). Το συνολικό ποσό είναι 11,93 ευρώ.

Από το νέο έτος, για τις 1.200 θα πληρώσει 8,28 ευρώ (1200 επί 0,00690=8,28) και για τις 400 κιλοβατώρες 2,76 ευρώ (400 επί 0,00690= 2,76). Το σύνολο είναι 11,04 ευρώ.

Και το όφελος υπολογίζεται σε 0,89 ευρώ ή περίπου 7%.

Το ίδιο νοικοκυριό για το ΕΤΜΕΑΡ πέρυσι κατέβαλε 39,6 ευρώ (1.600 κιλοβατώρες επί 0,02477 ευρώ). Φέτος θα υπολογίσει 36,3 ευρώ (1.600 κιλοβατώρες επί 0,02267 ευρώ). Άρα θα εξοικονομήσει από τη μείωσή του, 3,3 ευρώ στο τετράμηνο ή 9%.

Άρα για ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ πέρυσι πλήρωνε 51,53 ευρώ και φέτος 47,34 ευρώ. Στο τετράμηνο το νοικοκυριό θα δει μείωση 4,19 ευρώ ή 8,8%.

3. Ένα νοικοκυριό καταναλώνει 2.801 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Οι 2.001 είναι την ημέρα και οι υπόλοιπες 800 τη νύχτα.

Με το προηγούμενο σύστημα τιμολόγησης των ΥΚΩ, για τις 2.001 κιλοβατώρες θα χρεωνόταν με 0,03987 ευρώ, άρα για αυτές πλήρωνε 79,77 ευρώ. Για τις 800 της νύχτας τιμολογούνταν με 0,00889 ευρώ, δηλαδή με 7,11 ευρώ. Πλήρωνε δηλαδή συνολικά 86,88 ευρώ.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018, άλλαξε το σύστημα. Συνεπώς για τις 2.001 κιλοβατώρες της ημέρας οι υπολογισμοί θα γίνουν ως εξής: Οι 1.600 της πρώτης κλίμακας χρεώνονται με 0,00690 ευρώ και άρα το σύνολό τους είναι 11,04 ευρώ. Οι 401 πάνε με την επόμενη κλίμακα και τιμολογούνται με 0,05 ευρώ, άρα το σύνολο είναι 20,05 ευρώ. Οι 800 της νύχτας χρεώνονται με 0,0069 ευρώ, ήτοι 5,52 ευρώ. Συμπέρασμα, για τις 2.801 κιλοβατώρες ο λογαριασμός είναι 36,61 ευρώ.

Το νοικοκυριό του παραδείγματος εξοικονομεί στο τετράμηνο 50,27 ευρώ ή περίπου 57%.

Για το ΕΤΜΕΑΡ πέρυσι πλήρωνε για τις 2.801 κιλοβατώρες με χρέωση 0,02477 ευρώ, 69,38 ευρώ. Φέτος θα καταβάλει με τιμή 0,02267 ευρώ, 63,49 ευρώ. Δηλαδή 5,89 ευρώ λιγότερα ή 9,2%.

Συνολικά για ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ η συγκεκριμένη οικογένεια κατέβαλε πέρυσι 156,26 ευρώ ανά τετράμηνο και φέτος 100,1 ευρώ. Το όφελος θα είναι 56,16 ευρώ ή 56,1%.

4. Ένα νοικοκυριό καταναλώνει 4.701 κιλοβατώρες. Οι 3.001 αφορούν την ημέρα και οι 1.700 τη νύχτα.

Για τις ΥΚΩ, με το παλιό σύστημα θα χρεωνόταν τις 3.001 κιλοβατώρες με 0,04488 ευρώ, δηλαδή 134,68 ευρώ. Για τις 1.700 της νύχτας η χρέωση θα γινόταν με το 0,00889 ευρώ, άρα 15,11 ευρώ. Συνολικά θα διέθετε 149,79 ευρώ.

Φέτος η οικογένεια θα πρέπει να κάνει ως εξής τους υπολογισμούς: Για τις 3.001 κιλοβατώρες της ημέρας θα πολλαπλασιάσει τις 1.600 με 0,0069 ευρώ και το γινόμενο είναι 11,18 ευρώ. Οι επόμενες 400 κιλοβατώρες με 0,05 ευρώ βγάζουν 20 ευρώ και οι υπόλοιπες 1.001 με 0,085 δίνουν αποτέλεσμα 85,08 ευρώ. Το κόστος της ημερήσιας κατανάλωσης είναι 116,26 ευρώ.

Για τις 1.700 της νύχτας, οι 1.600 υπολογίζονται με τη χρέωση του 0,0069 ευρώ και δίνουν αποτέλεσμα 11,04 ευρώ και οι υπόλοιπες 100 κιλοβατώρες χρεώνονται με 0,05 ευρώ και το γινόμενο είναι 5 ευρώ. Άρα το σύνολο των 1.700 κοστίζει 16,04 ευρώ.

Έτσι το συνολικό ποσό για τις 4.701 κιλοβατώρες το νέο έτος είναι 132,3 ευρώ.

Το όφελος για τις ΥΚΩ σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα είναι 17,49 ευρώ ή 13,2%.

Στο ίδιο παράδειγμα, το ΕΤΜΕΑΡ που πλήρωνε η οικογένεια ήταν πέρυσι 116,44 ευρώ και φέτος 106,57 ευρώ. Άρα εξοικονομεί 9,86 ευρώ στο τετράμηνο ή 9,2%.

Για ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ πέρυσι ήταν 266,23 ευρώ και φέτος 238,87 ευρώ. Το όφελος είναι 27,36 ευρώ ή 11,4%.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βγαίνουμε απ' τις λίστες!..

 Εντάξει, το μνημόνιο μπορεί να μην το σκίσαμε (το αλλάξαμε όμως με καινούργιο),
     ..την λίστα Λαγκάρντ όμως την τελειώσαμε.
     Χάρη σε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, σε 3 γνωμοδοτήσεις του
Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στις ενέργειες της Α.Α.Δ.Ε. που έσπευσε άρον άρον, με αποφάσεις και εγκυκλίους της, να κάνει δεκτές στο σύνολό τους όλες αυτές τις αποφάσεις,
     ..χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2006-2011 που αφορούν οικονομικά ισχυρούς φορολογούμενους, που περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης και εκκρεμούν ακόμη για έλεγχο στα Ελεγκτικά Κέντρα και τις Δ.Ο.Υ. θεωρούνται πλέον οριστικά παραγεγραμμένες και το Δημόσιο δεν έχει πια κανένα δικαίωμα να τις ελέγξει. 

     Η λίστα Λαγκάρντ έχει οριστικά πεθάνει.

     Ή μάλλον όχι. Τώρα αρχίζει η καριέρα της.


     Σε λίγο καιρό θα κρέμεται στα μανταλάκια των περιπτέρων ως ένθετο σε περιοδικά και εφημερίδες. Όλοι θα μάθουν πιά εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ονόματα και διευθύνσεις.
     Άσε που πιθανότατα να εξελιχτεί σε Libro D' Oro όλων εκείνων των λαμόγιων, νεόπλουτων, απατεώνων του δημοσίου και λοιπών τρωκτικών που μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση: "Βλέπεις γιέ μουΔεν είμαστε τίποτε τυχαίοι. Ο παππούς σου ήταν στην λίστα Λαγκάρντ!"

     Βέβαια για να φτάσουμε σ' αυτό το καλό αποτέλεσμα χρειάστηκε η καλή συνεργασία όλων των μνημονιακών δωσιλόγων που πέρασαν από τις κυβερνητικές θέσεις. 
     Ποιός είπε ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια
     Όταν πρόκειται να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους χρηματοδότες τους, δεξιοί, αριστεροί (λεμε τώρα), πασόκοι προδότες, όλοι, μαζί,
     ..σαν μιά γροθιά,
     ..βαράνε στα μούτρα τον λαό και τσαλακώνουν κάθε έννοια ισονομίας και δημοκρατίας.

     Για άλλη μιά φορά το σύστημα χρησιμοποιώντας άλλες φορές νόμιμα και άλλες φορές παρελκυστικά μέσα προστάτεψε τα παιδιά του, και προστατεύτηκε και το ίδιο.
     Όλη η πολιτική και επιχειρηματική αλητεία βγήκε και πάλι στον αφρό.

     Πολλά συγχαρητήρια στον λαό, 
     ..που με την αδράνειά του συντέλεσε σ' αυτό το αγαθό αποτέλεσμα.
     Το αξίζει.

     Και εις άλλα με υγεία!..
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ | ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ | ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ | ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ | ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ εδώ: www.onomasia.gr

Συνδιοργάνωση: Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ

Έστω, αυτό το ολιγαρχικό Σύνταγμα που έχουμε, προβλέπει τέλος πάντων τα δημοψηφίσματα. Βέβαια ποτέ το ελληνικό ολιγαρχικό καθεστώς δεν πραγματοποίησε ουσιαστικό δημοψήφισμα επί 200 σχεδόν χρόνια μετά την απελευθέρωση. Πραγματοποίησε μόνο ελάχιστα (νομίζω 5) και αυτά για ένα και μόνο θέμα, αυτό του Θρόνου. Ποτέ δεν έδωσε την ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει απευθείας για το παραμικρό που αφορά τη μοίρα του.


Στις 5 Ιουλίου 2015 όμως, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχοι της ολιγαρχίας και εσπευσμένα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ουσιαστικό δεσμευτικό δημοψήφισμα, με το οποίο ρωτήθηκε το ανώτατο θεσμικό όργανο του κράτους, δηλαδή ο λαός, αν επιθυμούσε να ληφθούν τα οικονομικά μέτρα που προέβλεπε το σχέδιο Γιούνκερ ή εκείνα τα πιο ήπια που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση. Η απάντηση του λαού ήταν 62% κατά της πρότασης Γιούνκερ. Έκτοτε όμως, η απόφαση αυτή του ελληνικού λαού παραβιάστηκε κατάφωρα, καθόσον υπογράφηκε και ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο και όλα τα μετέπειτα σαφώς σκληρότερα μέτρα.

Όλες λοιπόν αυτές οι μετέπειτα ενέργειες, υπογραφές και νόμοι είναι παντελώς άκυροι, καθόσον παραβιάζουν την απόφαση του ανώτατου θεσμικού κρατικού οργάνου (λαού). Ή έχουμε πραγματικό κράτος ή είμαστε όλοι ασόβαροι για τα «μπάζα» και παίζουμε όχι τους πολίτες, αλλά τις «κουμπάρες». Είναι λοιπόν υποχρέωση κάθε μελλοντικής ελεύθερης δημοκρατικής κυβέρνησης να ακυρώσει κάθε μετέπειτα του δημοψηφίσματος πράξη.

Το ελληνικό ολιγαρχικό καθεστώς, με τα μίσθαρνα όργανά του, ισχυρίζεται ότι αφού επακολούθησαν εκλογές, ο λαός τοποθετήθηκε και στην ουσία ακύρωσε την προηγούμενη απόφασή του, αυτή του δημοψηφίσματος.

Η αιτίαση αυτή είναι εντελώς εσφαλμένη για τους εξής δύο απλούς λόγους:

Πρώτον, το τρίτο μνημόνιο δεν ψηφίστηκε μετά τις επόμενες εκλογές, αλλά πριν από αυτές από την ίδια Βουλή. Επομένως η ψήφιση αυτή παραβίασε σαφώς τη λαϊκή εντολή κατά το Σύνταγμα και ως εκ τούτου το τρίτο μνημόνιο είναι παντελώς άκυρο.

Δεύτερον, με τις εκλογές δεν αλλάζουν λαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν με δημοψηφίσματα. Με τις εκλογές, απλά εκλέγονται τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, σαφώς κατώτερα του ανωτάτου θεσμικού κρατικού οργάνου (λαός), προκειμένου να νομοθετούν και να εκτελούν, σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση. Τα δε κομματικά προγράμματα δεν μπορούν να αλλάξουν λαϊκή απόφαση που ελήφθη με δημοψήφισμα. Κάθε δε νέος νόμος που αντίκειται στη ληφθείσα λαϊκή απόφαση είναι άκυρος ως αντισυνταγματικός. Επομένως, οποιοσδήποτε μεταγενέστερος, νόμος, υπογραφή, πράξη κ.λ.π. που είναι αντίθετα με την επίσημη θεσμοθετημένη λαϊκή βούληση, αυτή που εκδηλώθηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 είναι άκυρα.

Σε μια πραγματικά ευνομούμενη Πολιτεία, έστω και με το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα ανέμενε κάποιος μέσος συνετός πολίτης από την ελληνική Δικαιοσύνη, να ακυρώνει κάθε μεταγενέστερη νομοθετική διάταξη αντίθετη του δημοψηφίσματος. Οποιαδήποτε αυθαίρετη κρίση δικαστών περί δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου τα δικαστήρια να δικαιολογούν όλες τις άκυρες μεταγενέστερες πράξεις, αφενός παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, αφετέρου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο δημόσιο συμφέρον κόντρα στη λαϊκή βούληση.

Ορθά λοιπόν αναρωτιέται ο πολίτης. Υπάρχει ή όχι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Αν και η Δικαιοσύνη, που είναι το τελευταίο καταφύγιο εφαρμογής του Συντάγματος, παραβιάζει το ίδιο το Σύνταγμα, τότε τι μένει στον δύστυχο πολίτη να κάνει;

ΥΓ. Μπορεί ίσως να μην είμαστε συνηθισμένοι σε δημοψηφίσματα και να μην αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα αυτών και το τι ακριβώς έγινε στις 5-7-2015, αλλά αυτό δεν μας αθωώνει ως πολιτικά ανόητους.

Πέτρος Χασάπης

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Τράπεζα Κύπρου, πρώτη στον κόσμο, θα εκδώσει ανέπαφη κάρτα με βιομετρική πιστοποίηση χρήστη

Η Τράπεζα Κύπρου, πρώτη στον κόσμο, θα εκδώσει ανέπαφη κάρτα με βιομετρική πιστοποίηση χρήστη και συγκεκριμένα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Από τον Ελληνισμό λοιπόν ξεκινά μια νέα «πατέντα» στον δρόμο της Νέας Εποχής σε ό,τι αφορά τις πληρωμές με βιομετρικά στοιχεία και, γιατί όχι, εμφυτευμένα βιοτσίπ.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εδώ να τονίσουμε πως επικροτούμε την όποια πρόοδο στην τεχνολογία, αρκεί η χρήση της να γίνεται προς όφελος των ανθρώπων και όχι για τον έλεγχο της καθημερινότητας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Κύπρο:

Οι κάτοχοι της κάρτας, αντί για εισαγωγή του γνωστού PIN για τις μεγάλες συναλλαγές, θα μπορούν να ακουμπούν το δάχτυλό τους στον ειδικό αισθητήρα της κάρτας και να πιστοποιούν την συναλλαγή.

Κατά την έκδοση της τα δαχτυλικά αποτυπώματα του χρήστη θα περνάνε μέσα στην κάρτα και κάθε φορά θα γίνεται η απαραίτητη σύγκριση για την πιστοποίηση.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι κάτοχοι της κάρτας θα πρέπει να μεταβούν στα καταστήματα της τράπεζας για να περαστούν τα δαχτυλικά αποτυπώματα στην κάρτα!

Η βιομετρική ανέπαφη κάρτα προέρχεται από την Gemalto και το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν χρειάζεται ενσωματωμένη μπαταρία για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, μια και τροφοδοτείται με ρεύμα από τo POS, και φυσικά είναι συμβατή με όλα τα POS ανέπαφων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Mobile World Congress 2016 και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αγορά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Δείτε βίντεο:

el.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης -Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Οι παραστάσεις και το νέο σύστημα εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης αλλάζει.

Σύμφωνα με το άρθρο 219 του πολυνομοσχεδίου οι εξετάσεις αλλάζουν και θα γίνονται με τη χρήση του internet και άλλων τεχνολογικών μέσων.

Τι αναφέρει το άρθρο 219

«Για τη διασφάλιση της συνέχειας της εκτέλεσης του έργου της δοκιμασίας των προσόντων και της συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, τη διαφύλαξη των εσόδων του Κράτους, και μέχρι την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς διενέργειας εξετάσεων, το οποίο αποσκοπεί στον πλήρη, αξιόπιστο και αξιοκρατικό έλεγχο των ικανοτήτων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μέσω ανέπαφων μηχανισμών, ήτοι με τη χρήση διαδικτυακών και τεχνολογικών μέσων, προβλέπεται μέχρι την 30η Απριλίου 2018, οπότε θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου συστήματος, η εξακολούθηση της διενέργειας του έργου αυτού, όπως πραγματοποιείτο μέχρι την 31.12.2017, συνακολούθως, δε, το σύστημα αμοιβής στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών, και στα ελεγκτικά όργανα του εν λόγω έργου (Σ.Ε.Ε.Υ.Μ.Ε.). Με την προτεινόμενη διάταξη, από την 30η Απριλίου το έργο θα εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εντός του χρόνου που καλύπτεται από την προβλεπόμενη από την νομοθεσία υπερωριακή απασχόληση».

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, περιγράφοντας το νέο τρόπο εξετάσεων, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο.

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, δηλαδή, στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Σκοπός είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με χρηματισμό του εξεταστή.

Με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.iefimerida.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μυστήριο με το πλοίο που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικά – Συνελήφθησαν όλα τα μέλη του πληρώματος.

Το κουβάρι της υπόθεσης με τον εντοπισμό του φορτηγού πλοίου που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης, μεταφέροντας πυρομαχικά, ξετύλιξε σε συνέντευξη τύπου ο υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Από χθες τα απόγευμα η υπόθεση πήρε νέα τροπή αφού το πλοίο “ANDROMEDA” σημαίας Τανζανίας τελικά κατευθυνόταν για τη Λιβύη όπου υπάρχει εμπάργκο από την ΕΕ. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο Πλοίαρχος έλαβε εντολή από τον πλοιοκτήτη να χαράξει για το λιμάνι Μισουράτας Λιβύης, προκειμένου να παραδώσει το σύνολο του φορτίου, 29 εμπορευματοκιβωτίων (εκρηκτικές ύλες – πυροκροτητές και λοιπός εξοπλισμός αυτών.

Μάλιστα εντοπίστηκε ημερολογιακή εγγραφή στο ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου την 18-12-2017, Λιβύη για την οποία σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1α σε συνδυασμό με την παρ. 4.1 του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού ΕΕ 2016/44, σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και για την κατάργηση του Κανονισμού ΕΕ αριθ. 204/2011 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, απαγορεύεται η πώληση, προμήθεια, μεταβίβαση ή εξαγωγή, άμεσα ή έμμεσα, εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.
Υποτίθεται, σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα ότι το φορτηγό είχε φορτώσει από το λιμάνι Mersin Τουρκίας τα 29 containers με λιμάνι εκφόρτωσης το Τζιμπουτί, και από το λιμάνι Ισκεντερούν της Τουρκίας οι 11 δεξαμενές υγραερίου με λιμένα εκφόρτωσης το Ομάν.

Όμως στο πλοίο δεν βρέθηκαν από τους Λιμενικούς οι ναυτιλιακοί χάρτες για τις περιοχές Τζιμπουτί και Ομάν. Το 8μελές πλήρωμα εκ των οποίων δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός κατόπιν εντολής του της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, συνελήφθη και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον της, για σοβαρές παραβάσεις άρθρων του Π.Κ.

Τόσο το φορτίο όσο και το πλοίο κατασχέθηκαν.


Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, προκειμένου επιληφθεί για θέματα αρμοδιότητάς της.

Η υπόθεση άρχισε να διαδραματίζεται στην Κρήτη ανήμερα των Θεοφανείων όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντοπίστηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Φ/Γ πλοίο “ANDROMEDA” σημαίας Τανζανίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης, προκειμένου ελεγχθεί πλοίο και φορτίο από άνδρες Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τελωνείου Κρήτης.

Δύο ημέρες αργότερα κρίθηκε απαραίτητος ο ενδελεχής έλεγχος του φορτίου. Δόθηκε εντολή να καταπλεύσει στον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Αφού εκφορτώθηκε το σύνολο του φορτίου, διενεργήθηκε έλεγχος από τον οποίο επιβεβαιώθηκε το περιεχόμενο των 29 εμπορευματοκιβωτίων με τις εκρηκτικές ύλες και τους πυροκροτητές διασταυρούμενο με τα αναγραφόμενα στα δηλωτικά και συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου. Ομοίως επιβεβαιώθηκε ότι, οι 11 δεξαμενές υγραερίου ήταν κενές φορτίου.

Παράλληλα, στις 9-1-2018 διενεργήθηκε στο πλοίο επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρήσεων Πλοίων Ηρακλείου και διαπιστώθηκαν συνολικά 102 σοβαρές παρατηρήσεις/ελλείψεις αναφορικά με την αξιοπλοΐα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πλοίου, του πληρώματος και του φορτίου.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος Cretapost προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία το γεγονός πως αυτή τη στιγμή η πόλη του Ηρακλείου βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν σοβαρότατο κίνδυνο, αφού το πλοίο είναι φορτωμένο με 410 τόνους εκρηκτικών!

Το μεσημέρι, έφτασε στο cretapost ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας Coasters Maritime που έφερε την υπογραφή του κ. Θεόδωρου Ρέλλου, αρχιπλοίαρχου και διαχειριστή της εταιρείας, το οποίο ανάφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

Ο Κίνδυνος για το λιμάνι του Ηρακλείου

Στη συνέχεια στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε με τον κ. Ρέλλο, ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία τόσο μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών στο λιμάνι του Ηρακλείου, ένα λιμάνι όπως επισημαίνει ο ίδιος, κατ’ εξοχήν επιβατικό. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ρέλλος τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ηράκλειο 410.000 κιλά δυναμίτιδας, σε ένα λιμάνι επιβατικό που δεν έχει καν εμπειρία αποθηκών, πόσο μάλλον αποθηκών επικίνδυνων υλικών. Φοβάμαι ότι το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θα μείνει για πολύ καιρό εκεί, εφόσον η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως όλα δείχνουν. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αν γίνει κάποιο ατύχημα το μισό Ηράκλειο θα γίνει έρημος Σαχάρα. Θυμηθείτε την υπόθεση στο Μαρί της Κύπρου το 2011. Εκεί εξερράγησαν δύο κοντέινερ και το ωστικό κύμα έφτασε σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων. Πρέπει να ενημερωθεί και ο δήμαρχος Ηρακλείου για τον κίνδυνο».
Θα απαγγελθούν κατηγορίες

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρέλλος σημείωσε μιλώντας στο cretapost.gr ότι το πλήρωμα του ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός βρίσκονται υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Όπως υπογραμμίζει, η τελευταία επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον καπετάνιο ήταν στη 1:30 τα ξημερώματα και ότι μέχρι στιγμής η κατηγορία που θα τους βαρύνει δεν έχει ακόμη διατυπωθεί. «Ακούγεται» επισημαίνει «ότι θα τους απαγγείλουν κατηγορίες για παράνομη παράδοση φορτίου στη Λιβύη. Εμείς ως εταιρία έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου και μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Η υπόθεση παραμένει σκοτεινή. Ετοιμάζονται να απαγγείλουν κατηγορίες στους ναυτικούς που είναι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία η εταιρεία έχει πέσει θύμα ναυταπάτης από τους Τούρκους ναυλωτές και φορτωτές».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Ρέλλος αναφερόμενος στο χρονικό του ταξιδιού του πλοίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το πλοίο φόρτωσε στο λιμάνι του Ισκεντερούν στις 18 Νοεμβρίου, συνολικά 11 φορτηγά τρέιλερ υγραεριοφόρα και στις 23 Νοεμβρίου στη Μερσίνα 29 κοντέινερς εκρηκτικά για τέσσερεις παραλήπτες στην Αθιοπία. Στις 25 Νοεμβρίου το πλοίο ήταν στο Σουέζ έτοιμο να περάσει τη διώρυγα με κατεύθυνση Τζιμπουτί. Οι Τούρκοι ναυλωτές όμως δεν έδειχναν διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε εμάς ούτε για τη διέλευση από τη διώρυγα. Έπρεπε να καταβάλουν συνολικά 440.000 δολάρια εκ των οποίων τα 175.000 θα ήταν για τη διέλευση από το Σουέζ. Εν ολιγοις η εταιρεία μας έπεσε θύμα ναυταπάτης. Έτσι, από τις 25 Νοεμβρίου έχουμε ένα καράβι που γυρίζει την ανατολική Μεσόγειο χωρίς να μπορεί να πάει πουθενά, λόγω του επικίνδυνου φορτίου του. Καμία χώρα δεν δέχεται την προσέγγιση του πλοίου. Κατ’ εξαίρεση πήγαμε στην Κύπρο, δύο φορές, Λεμεσό και Λάρνακα, αποβιβάσαμε έναν άρρωστο ναυτικό και κάναμε ανεφοδιασμό, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το πλοίο γύριζε γύρω – γύρω γιατί έπρεπε να βρει αγκυροβόλιο. Στις γιορτές μπορέσαμα να δέσουμε στη Σητεία. Το πλοίο έμεινε πέντε μέρες εκεί και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια το έφεραν στο Τελωνείο στο Ηράκλειο όπου οι αρχές το έκαναν ΄΄φύλλο και φτερό΄΄. Όπως αποδείχθηκε όλα ήταν νόμιμα, το φορτίο του, το πλήρωμά του, τα χαρτιά του, όλα. Το πλοίο λόγω του ελέγχου καταστράφηκε. Έβλεπα σε βίντεο πως ξεφόρτωναν τα κοντέινερ με τα εκρηκτικά χρησιμοποιώντας κάτι ΄΄λύκους΄΄ που σκάγανε κάτω…»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ρέλλος διευκρίνισε ότι η πλοικτήτρια εταιρεία είναι πιστοποιημένη για τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων τέτοιου είδους. «Εμείς είμαστε πιστοποιημένοι γιατί αυτή τη δουλειά, την κάνουμε για χρόνια και λαμβάνουμε μέτρα ασφαλείας. Οι πελάτες μας είναι υπουργεία άμυνας, ορυχεία κ.λπ».

Στόχος της εταιρείας τώρα, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της είναι να διασφαλίσει αφενός τα συμφέροντά της αλλά παράλληλα, να επισημάνει τον κίνδυνο που εγκυμονεί η παραμονή των εκρηκτικών στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θέλουν να δώσουν το φορτίο στους Τούρκους ναυλωτές, αλλά αυτό δεν γίνεται χωρίς τη συναίνεση του μεταφορέα και δεν πρόκειται να φύγει από το Ηράκλειο. Θα κάνουμε επίσχεση του φορτίου για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας. Στην Κύπρο είχαμε πολύ καλή αντιμετώπιση, ενώ τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με τρόπο τέτοιο ώστε να μη χάσουμε τα δικαιώματά μας».
protothema.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!