EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Και τα τέσσερα σχήματα για τη γραμμή 4 του μετρό

Έπειτα από μια μακρά περίοδο που οι Αθηναίοι έχουν κάνει μαύρα μάτια να δουν εργοτάξια μεγάλων έργων στην πρωτεύουσα, ανοίγει μέσα στο 2018 ο δρόμος για το μεγαλύτερο από τα νέας γενιάς έργα υποδομής.

Ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, προϋπολογισμού 1,45 δισ. ευρώ πέρασε στη δεύτερη φάση.

Οι τέσσερις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σημαντικό αυτό έργο έχουν ενημερωθεί ότι παραμένουν στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει και η οποία συνεχίζεται με τη δημοσιοποίηση του τεύχους δημοπράτησης στο τέλος Μαρτίου, με προοπτική το έργο να ανατεθεί για να ξεκινήσει αρχές 2019.

Βεβαίως οι πολίτες που κατοικούν πέριξ της νέας γραμμής του μετρό δεν θα απολαύσουν τις υπηρεσίες του αν δεν παρέλθουν τουλάχιστον 8 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής του, δηλαδή θα χρειαστεί να περιμένουν έως το 2027 - και αυτό στην καλύτερη περίπτωση.

Το έργο είναι σημαντικό και για την ελληνική κατασκευαστική αγορά, μιας και είναι από τα ελάχιστα μεγάλα έργα που φαίνεται να προχωρούν. Αναπόφευκτα η τεχνική εταιρεία που συμμετέχει στην κοινοπραξία η οποία θα κηρυχθεί ανάδοχος θα αποκτήσει προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, ειδικά σε μια περίοδο όπου φαίνεται να σημειώνονται ανακατατάξεις μεταξύ των τριών ισχυρότερων ομίλων του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 κοινοπραξίες που διαγωνίζονται για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 είναι: 1. Τέρνα - Vinci -Siemens, 2. J+P Άβαξ - Ghella - Alstom Transport, 3. Άκτωρ - Ansaldo - Hitachi Rail Italy και 4. FCC - Archirodon - Μυτιληναίος.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτέλους 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην κρησάρα ξένων μάνατζερς

Επιτέλους 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιληφθούν τι εστί να εργάζεσαι και να αξιολογείσαι κάθε λεπτό στον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό γιατί περνάνε στο Υπερταμείο με τη μεταβίβαση σε αυτό 14 κρατικών επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρών. Καθώς το Υπερταμείο ελέγχεται από τους δανειστές, η ένταξη των δημόσιων επιχειρήσεων σημαίνει συνδιοίκηση των ΔΕΚΟ με τους δανειστές: αλλάζουν έτσι πρόσωπα, νοοτροπίες, πρακτικές, κανόνες λειτουργίας ενώ οι εποπτεύοντες υπουργοί χάνουν τον έλεγχο. Και φυσικά όταν αυτές οι επιχειρήσεις πουληθούν θα κάνουν κουμάντο οι νέοι ξένοι μάνατζερς. Μετά από 21 αιώνες η Ελλάδα αρχίζει να απελευθερώνεται από τον ζυγό του διεφθαρμένου δημοσίου.


Η αλλαγή αυτή σημαίνει νέες διοικήσεις, ετήσια business plan, δημοσιοποίηση ισολογισμών ανά τρίμηνο ακόμη και για τις μη εισηγμένες, καθιέρωση επιτροπών εσωτερικού ελέγχου, αλλά και μαχαίρι σε δαπάνες, ανακατανομή προσωπικού, αλλαγές σε εσωτερικούς κανονισμούς, και εθελούσιες έξοδοι.

Οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στο Ταμείο είναι : το 34% της ΔΕΗ (18.000 εργαζόμενοι), ο ΟΑΣΑ με τις θυγατρικές του ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (7.962), τα ΕΛΤΑ (7.027), το 50,3% της ΕΥΔΑΠ (2.600), το 51% της ΕΥΑΘ (224), το ΟΑΚΑ αφού πρώτα μετατραπεί σε εταιρεία (150), το 25% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (620), καθώς και μικρότερες επιχειρήσεις όπως Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (132), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (30), Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Διώρυγα Κορίνθου, ΔΕΘ-Hellexpo, και μειοψηφικό ποσοστό των Kαταστημάτων Aφορολογήτων Eιδών. Εξαιρέθηκαν από την αρχική λίστα, ο ΟΣΕ, η Αττικό Μετρό, οι Κτιριακές Υποδομές και η ΕΛΒΟ.

Η κεντρική ιδέα είναι η ριζική αναδιοργάνωση, ώστε να γίνουν όλες οι επιχειρήσεις κερδοφόρες: παρεμβάσεις όπως αλλαγές σε κανονισμούς προσωπικού και περιορισμός υπερωριών εφόσον χρειαστεί, αλλά και απλούστερες παρεμβάσεις που λείπουν ακόμη και από μεγάλες μη εισηγμένες ΔΕΚΟ,όπως η ονομαστική αναφορά των αποδοχών των μελών ενός διοικητικού συμβουλίου ή ετήσια έκθεση πεπραγμένων στην αγγλική γλώσσα.

Το Υπερταμείο έχει ήδη καταρτίσει αναλυτικά στρατηγικά σχέδια για κάθε μία εταιρεία, και σταδιακά θα τα παραδίδει. Παράλληλα, μέσα στο έτος, οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ θα αξιολογηθούν εκ του μηδενός, και θα γίνουν αλλαγές, με νέους μάνατζερ.

Στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ότι η διοίκηση του Υπερταμείου θα λάβει υπόψιν για το διορισμό των μελών των Δ.Σ. των ΔΕΚΟ «την καταλληλότητα των υποψηφίων σχετικά με τις απαιτήσεις διοίκησης των λοιπών θυγατρικών (αποστολή δημόσιας επιχείρησης, δήλωση δεσμεύσεων, κ.α.), την αποφυγή διακρίσεων, την ανεξαρτησία, και τα επαγγελματικά κριτήρια που κρίνονται απαραίτητα για την επίτευξη του σκοπού κάθε μίας εκ των λοιπών θυγατρικών».

Όλα θα ελέγχονται από ένα “μηχανισμό συντονισμού” των ΔΕΚΟ, ο οποίος σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα αναλάβει τη διακυβέρνηση των ΔΕΚΟ, δηλαδή θα συντονίζει τις 14 κρατικές εταιρείες οι οποίες περνούν στο Υπερταμείο, θα θεσπίζει στόχους για τα διοικητικά τους συμβούλια και θα παρακολουθεί τη λειτουργία των διοικήσεων, ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα από την επόμενη ημέρα.

Το Υπερταμείο, με βάση και τα περιθώρια παρεμβάσεων σε κάθε εταιρεία, έχει χωρίσει τις ΔΕΚΟ σε τρεις κατηγορίες:

– Σε αυτές όπου το Δημόσιο έχει την μετοχική πλειοψηφία και άρα μεγάλη ευελιξία κινήσεων (ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΚΑΑ, ΔΕΘ, ΟΑΚΑ, κλπ).

– Στις εισηγμένες όπου η παρουσία ιδιωτών μετόχων μειοψηφίας δημιουργεί περιορισμούς ως προς το εύρος των αλλαγών, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).

– Και σε αυτές όπου το Δημόσιο είναι μέτοχος μειοψηφίας, και άρα έχει λιγοστά περιθώρια (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΚΑΕ, κλπ)

Σε πρώτη φάση οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την πρώτη κατηγορία, αλλά σταδιακά θα επεκτείνονται στις άλλες δύο.

Έως τον Απρίλιο, όλες οι εταιρείες της πρώτης κατηγορίας θα πρέπει να έχουν καταρτίσει νέα business plan, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του Ταμείου, δηλαδή στα “στρατηγικά σχέδια” που θα έχουν στο μεταξύ παραλάβει.

Τον Μάιο, το Ταμείο θα αξιολογήσει από το μηδέν τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ, και του ΟΑΣΑ (ΣΤΑΣΥ & ΟΣΥ), και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα τις αλλάξει.

– Το ίδιο μοντέλο θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Σημειωτέον ότι και οι 14 αυτές εταιρείες θα αποτελούν άμεσες θυγατρικές του Υπερταμείου, αφού για λόγους μείωσης του φόρτου εργασίας και της γραφειοκρατίας, αποφασίστηκε να μην συσταθεί η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα ήλεγχε εκείνη όλες τις ΔΕΚΟ.

Στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται στις υποχρεώσεις που έχουν οι ΔΕΚΟ να παρέχουν “υπηρεσίες γενικού συμφέροντος” (π.χ. παροχή ΥΚΩ από τη ΔΕΗ). Στο εξής οι υπηρεσίες αυτές θα κοστολογηθούν εκ του μηδενός, ώστε να αποφεύγονται σπατάλες, στους προϋπολογισμούς τους επειδή το κράτος δεν πληρώνει αυτά που έχει υποσχεθεί.


Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εντοπίσαμε τα ελληνικά δις ευρώ των εξωχώριων παραδείσων!

Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα ο Ελληνας πρωθυπουργός. Ο λόγος-σύμφωνα με πληροφορίες-έχει να κάνει με τον εντοπισμό από τις αρμόδιες αρχές του παρκαρισμένου σε εξωχώριους παραδείσους χρήμα Ελλήνων επιχειρηματιών και όχι μόνο. Ακόμη και υπάλληλοι του Δημοσίου εμφανίζονται με ιλιγγιώδεις καταθέσεις σε εξωτικούς προορισμούς.

Aπό τον Ian Ford

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατάσχει το χρήμα που έχει εντιπιστεί-μιλάμε για 200 δις ευρώ και στην συνέχεια να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών να το δικαιολογήσουν. Οποια ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν θα κατάσχονται αυτόματα.

-Ακόμη κι εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρξε λεηλασία τόσων δις ευρώ από θαλασσοδάνεια, μαύρο χρήμα και μίζες πάσης φύσεως…Εχουμε εντοπίσει ακόμη και τις μίζες των πολυεθνικών της φαρμακοβιομηχανίας…φέρεται να εξομολογήθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός σε συνομιλητή του.

Tσίπρας και Καμμένος με την βοήθεια της ΕΥΠ αλλά και του ΣΔΟΕ κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του χρήματος των θαλασσοδανείων που πήραν Ελληνες επιχειρηματίες από όλο σχεδόν το φάσμα της εγχώριας οικονομίας ανάμεσά τους και πολλοί από τους εγχώριους μηντιάρχες, μεγαλοξενοδόχους αλλά και επιχειρηματίες που παρότι βάραγαν κανόνι απολάμβαναν εκ νέου δανεισμό και φτου από την αρχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  αυτή τη στιγμή στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν πάνω από 10.000 ονόματα εγχώριων οικογενειών που έβγαλαν εκτός Ελλάδας ποσό που ξεπερνάει τα 70 δις ευρώ ενώ η ΕΥΠ βρίσκεται στα ίχνη και των υπολοίπων οι οποίοι συνολικά στην διάρκεια της μεταπολίτευσης έλαβαν θαλασσοδάνεια που ξεπερνούν τα 200 δις ευρώ-σχεδόν το μισό χρέος της χώρας.

Οι Τσίπρας και Καμμένος έχουν στην διάθεσή τους τα ποσά αλλά και τις υπογραφές όσων ενέκριναν τα συγεκριμένα θαλασσοδάνεια.

Κάποιοι μάλιστα από τους θαλασσοδανεισμένους μεγαλοξενοδόχους φρόντιζαν να φιλοξενούν δωρεάν φυσικά στα ξενοδοχεία τους όσους υπέγραφαν-ενέκριναν τα θαλασσοδάνεια καθώς και τις οικογένειές τους.

Μιλάμε για μια υπόθεση η οποία θα προκαλέσει πάταγο αντίστοιχο με 1.000 και πλέον ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ κάποιοι ευυπόληπτοι και σε θέσεις-κλειδιά (ακόμη και σήμερα) θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν στη φυλακή.

Οι Τσίπρας-Καμμένος είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους στο συγκεκριμένο εθνικό έγκλημα. Και ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σ΄αυτό το μεγάλο πάρτυ;Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα πάντα στις εξετάσεις - Οι εξεταζόμενοι θα δίνουν σε άλλες πόλεις

Σε περίπου τρεις μήνες και εφόσον «το σύστημα είναι έτοιμο» αναμένεται να αλλάξουν οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνη που μίλησε στον ΑΝΤ1 «εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία επαφή. Θα βρίσκονται μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις. «Οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τη Χαλκίδα για παράδειγμα θα γίνονται από εξεταστές της Δράμας» είπε χαρακτηριστικά.

«Στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να δίνει εντολές».

Στην ουσία δε θα υπάρχει μετακίνηση υποψήφιων ή εξεταστών από πόλη σε πόλη, όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Ξεκαθάρισε επίσης πως «για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει η … παραδοσιακή συναλλαγή με τον χρηματισμό εξεταστών εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία φυσική επαφή, ενώ για κάθε εξέταση οι εξεταστές θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε ημέρα».

Τέλος επεσήμανε πως «θα γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος για την παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα».

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από το βράδυ της Δευτέρας η Ελλάδα αλλάζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολυνομοσχέδιο-γίγας της κυβέρνησης παραδίδει στο Υπερταμείο των δανειστών 14 ΔΕΚΟ! Νερό, ηλεκτρισμός, ταχυδρομείο στα «χέρια» των παγκόσμιων τοκοκλύφων, προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος που δεν πρόκειται να αποπληρωθεί. Από το βράδυ της Δευτέρας η Ελλάδα αλλάζει...
Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα κληθούν να εγκρίνουν -κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- την μεταβίβαση 14 ΔΕΚΟ απευθείας στο Υπερταμείο. Ανάμεσα τους ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και ΔΕΗ, επιχειρήσεις με υψηλό συμβολισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της αντιπολίτευσης.
Τα έσοδα θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Ένας 5μελές υπουργικό συμβούλιο θα εποπτεύει τα πάντα. Τα τρία μέλη θα ορίζονται από το Κράτος αλλά με την έγκριση του ISM και της Κομισιόν. Τα υπόλοιπα δύο απευθείας από τους δανειστές. Άρα όλο το Συμβούλιο θα ορίζεται από τους «παγκόσμιος τοκογλύφους». Πρόεδρός του εν λόγω συμβουλίου είναι ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ.
Επίσημος σκοπός του Υπερταμείου είναι να προσπαθήσει να… «εξυγιάνει» τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και αν δεν προκύψει αποτέλεσμα να τις πουλήσει.
40.000 περίπου εργαζόμενοι που απασχολούνται στις εν λόγω ΔΕΚΟ, περνούν και αυτοί στην υπηρεσία του Υπερταμείου.
Από την Δευτέρα το βράδυ, το Υπερταμείο, το οποίο ελέγχεται από τους Θεσμούς μέσω του εποπτικού συμβουλίου, αναμένεται να γίνει και τυπικά ο μεγαλύτερος «εργοδότης» της χώρας! Μέχρι το 2117 και βλέπουμε!
Σε επόμενη φάση αναμένεται να περάσει σε αυτό και μια νέα λίστα εταιρειών.
Όλα συγκεντρώνονται σε ένα κέντρο διαχείρισης. Το υπερταμείο δεν αποκλείεται αργότερα να περάσει στα χέρια μια μητρικής εταιρείας, η οποία θα έχει απορροφήσει όλες τις σημαντικές επιχειρήσεις, των χωρών που χρωστάνε, και όλοι θα μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους του παγκόσμιου κράτους της παγκοσμιοποίησης.
Υπερχρεώνουν ένα κράτος με δάνεια και στην συνέχεια έρχονται να αρπάξουν τον πλούτο και τα «αγαθά« πρώτης ανάγκης (νερό, ρεύμα κτλ.), έτσι ώστε οι πολίτες να είναι εξαρτημένοι μια ζωή σε ένα κέντρο εξουσίας. Τακτική που κρατά από τα πανάρχαια χρόνια!
Αναλυτικά, στο Υπερταμείο περνούν τα ακόλουθα μερίδια του ελληνικού Δημοσίου:
 • -ΔΕΗ, 18.000 εργαζόμενοι, στο Υπερταμείο περνάει το 34% της ΔΕΗ (το 17% παραμένει στο το ΤΑΙΠΕΔ και οδεύει προς πώληση).
 • -Το 50,3% της ΕΥΔΑΠ
 • -Το 51% της ΕΥΑΘ
 • -Τα ΕΛΤΑ 
 • -Οι αστικές συγκοινωνίες: ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ
 • -Το 25% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
 • -Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας
 • -Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης
 • -Η ΔΕΘ-HELEXPO
 • -Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (μειοψηφικό ποσοστό)
 • -Οι Ελληνικές Αλυκές
 • -Η ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ
 • -Η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου
 • -Το ΟΑΚΑπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνέχεια στο σίριαλ του κενού ασφαλείας στους επεξεργαστές: Τι λένε τώρα Intel και AMD

Λίγες μέρες πριν, η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Advanced Micro Devices (AMD) είχε διαβεβαιώσει ότι τα τσιπάκια της έχουν «σχεδόν μηδενικό κίνδυνο» από τα δύο σοβαρά κενά ασφαλείας Meltdown και Spectre.

Τώρα αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι οι επεξεργαστές της επηρεάζονται και από τις δύο εκδοχές του Spectre και άρα χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις.

Οι μετοχές της στο χρηματιστήριο σημείωσαν πτώση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η AMD ήταν λιγότερο εκτεθιεμένη σε σχέση με την μεγάλη ανταγωνίστριά της Intel.

H AMD έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα να κυκλοφορεί «μπαλώματα» ασφαλείας (patches) για τις εκδόσεις Ryzen και EPYC των επεξεργαστών της, ενώ για τα παλαιότερα τσιπάκια της θα το κάνει τις επόμενες εβδομάδες.

Εξάλλου, η Intel παραδέχθηκε ότι οι επιδιορθώσεις του λογισμικού που μόλις κυκλοφόρησε για τα δικά της τσιπ, μπορεί να προκαλέσουν τους υπολογιστές με τους παλαιότερους επεξεργαστές της Broadwell και Haswell να κάνουν επανεκκινήσεις (reboots) συχνότερα από το κανονικό.

Η εταιρεία πιθανότατα θα αναγκασθεί να βγάλει νέα «μπαλώματα» (firmware updates) για να διορθώσει τα σφάλματα (bugs) που φαίνεται να υπάρχουν στα πρώτα «μπαλώματα»!

Η Intel έκανε γνωστό ότι ήδη συνεργάζεται με πελάτες της σε κέντρα δεδομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα παρά τις πρώτες αναβαθμίσεις ασφαλείας.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση έξω από τη Βουλή - Με χημικά απάντησε η ΕΛ.ΑΣ

Ένταση επικράτησε μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ κατά του Πολυνομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας όταν δεκάδες μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή από τα σκαλιά που βρίσκονται στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές απεργούν και αντιδρούν για το πολυνομοσχέδιο όπου μεταξύ άλλων υπάρχει η διάταξη για τις απεργίες αλλά και η περικοπή οικογενειακών επιδομάτων.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προχωρά το σχέδιο «ΕΝΤΟΝΑ ΜΑΤΙΑ» – Η αλήθεια που πρέπει να διαδοθεί! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η αναγνώριση προσώπου είναι βασικό μέλημα της Νέας Τάξης!
Τράπεζες, αεροδρόμια ακόμα και δημόσιες τουαλέτες προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των πολιτών αναλύοντας τα πρόσωπά τους.
Έτσι δεν θα ξεφεύγει κανένας.
Τι είναι όμως το σχέδιο «έντονα μάτια»;
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία επικαλείται διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πιλοτικό πρόγραμμα στο Τσονγκίνγκ αποτελεί μόνον ένα μέρος του φιλόδοξου προγράμματος που ονομάζεται «Σουέ Λιανγκ», δηλαδή «έντονα μάτια».
Στόχος του είναι να διασυνδέσει τις κάμερες ασφαλείας που ήδη σκανάρουν τους δρόμους, τα εμπορικά κέντρα και τους σταθμούς των μεταφορών με ιδιωτικές κάμερες στα κτίρια!
Όλα σε ένα εθνικό σύστημα παρακολούθησης και μια πλατφόρμα δεδομένων.
Ολόκληρες χώρες θα παρακολουθούνται από ένα σύστημα, μιας και πλέον τα «πειράματα ελέγχου» των παγκοσμιοποιητών γίνονται στην Κίνα, καθώς στις Η.Π.Α. ο Τραμπ τους βάζει δύσκολα.
Το παγκόσμιο κράτος θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και φυσικά την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει δεδομένα από βίντεο, να παρακολουθήσει υπόπτους ή εχθρούς της εξουσίας, να συντονίσει την εργασία υπηρεσιών άμεσης ανάγκης και να ελέγξει το 1,4 δισ. ανθρώπους της χώρας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλες οι πληροφορίες θα καταχωρίζονται σε μια τεράστια βάση δεδομένων για κάθε πολίτη!
Μιλάμε για ένα τεράστιο «αστυνομικό σύννεφο», το οποίο επιδιώκει να συγκεντρώνει δεδομένα όπως το ποινικό μητρώο και τα ιατρικά αρχεία, τις κρατήσεις των ταξιδιών, τις διαδικτυακές αγορές ακόμα και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα «πάντα όλα», αν μας επιτρέπετε την σύγχρονη λαϊκή ρήση.
Στόχος είναι να γίνεται παρακολούθηση για το πού βρίσκονται οι άνθρωποι, τι προσπαθούν να κάνουν, τι πιστεύουν, με ποιους σχετίζονται και τελικά να τους αποδίδεται ένα «κοινωνικό σκορ» με βάση το κατά πόσον η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι πολίτες τους θεωρούν αξιόπιστους.
Ο κάθε πολίτης θα βαθμολογείται από την παγκόσμια εξουσία και τους δούλους της! Είπατε τίποτα;
Η κινεζική κυβέρνηση –και αργότερα το παγκόσμιο κράτος- θέλει να αποκτήσει παντοδυναμία επί του πληθυσμού.
Φυσικά, η κινεζική κυβέρνηση συνεργάζεται «στενά» με πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας και πρώην υπαλλήλους της Google και της Microsoft.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ ! 500.000.000 εκατ. χρωστάνε στις τράπεζες οι 6 ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ;

Τηλεοπτικές άδειες σε έναν ωκεανό θαλασσοδανείων
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” με δέος διακρίνει ανάμεσα στους αιτώντες τηλεοπτική άδεια και το μοναδικό δίδυμο Γιομπαζολιά-Βρυώνη-Γιομπαζολιά. Εν προκειμένω τον ρόλο του Μένιου ανέλαβε ο Μάκης, ώστε να προσδώσει με το κύρος του βαρύτητα στην αίτηση. Οι 6 φάκελοι που κατατέθηκαν στο
αμαρτωλό ΕΣΡ: ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, «Ε» και η Τηλεοπτική Ελληνική, η οποία όπως είπαμε εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος συνεργάζεται με τον τέως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Φίλιππο Βρυώνη.
Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Όπως προκύπτει, λοιπόν, λόγω του ότι τις άδειες διεκδικούν έξι υποψήφιοι, δεν θα γίνει δημοπρασία, αλλά ανάθεση, με το Δημόσιο να εισπράττει 35 εκατ. ευρώ (σε δέκα ισόποσες δόσεις) για κάθε μία άδεια. Κανονικά οι τράπεζες μετά την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να τους κλείσουν την στρόφιγγα των δανείων καθότι οι περισσότεροι από δαύτους δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και από τη στιγμή που υποστηρίζουν ότι διαθέτουν έκαστος 32 εκατ. κασαδούρα γιατί να μην σπεύσουν πρώτα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να μην εξαναγκάζεται ο ταλαίπωρος ο Μήτσος ο Φούντας να τους πληρώνει τα θαλασσοδάνεια;
Οι γενναίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και Αντώνης Μπαλωμενάκης είχαν καταγράψει την πραγματική διάσταση των θαλασσοδανείων στο προσχέδιο του περίφημου Πορίσματός τους:
–   Για το Star αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι η διατήρηση της εταιρίας εν λειτουργία και η προοπτική εξυπηρέτησης του δανεισμού της, συνδέονται άρρηκτα με τη συνέχιση της εισροής νέων κεφαλαίων από τους μετόχους, τακτική που ακολουθείται με συνέπεια μέχρι σήμερα, εν μέσω δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.  Όμως επιβάλλεται η ενίσχυση εκ παραλλήλου των εξασφαλίσεων, που κρίνονται απολύτως απαραίτητες» ενώ στο τέλος υπο την κεφαλίδα τεκμηρίωση αναγράφεται : «Ακόμη και το πόρισμα της ΤτΕ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν εξασφαλίσεις, προσωπικές ή εμπράγματες Μάλιστα από τα 70.3 εκ που συνιστούν τους αναλαμβανόμενους κινδύνους από τις τράπεζες όπως αναφέρει και το πόρισμα της ΤτΕ του (2016) τα 44 εκ ευρώ είναι ακάλυπτα, δηλαδή το 62.5%. εκ ευρώ είναι ακάλυπτοι κίνδυνοι και οι προβλέψεις (ζημία) ανέρχονται στα 27.2 εκ ευρώ.
–   Για τον Αντ1 (172.000.000 καλοχτενισμένα εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο)σημειώνεται ότι «Όλες οι καταγραφείσες υπερβάσεις είναι επιλήψιμες και ελεγκτέες. Κινούνται πέραν και εκτός των κανόνων και όρων της πιστωτικής πολιτικής εκ μέρους των οργάνων των Τραπεζών που έλαβαν τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις».
– Για τις Καθημερινές Εκδόσεις (92 εκατ. ο δανεισμός ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΕΡΙΝΗΣ) αναφέρεται: « Εν κατακλείδι το τελικό συμπέρασμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πως με το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο: “Οι Τράπεζες, ισχυροποίησαν τις καλύψεις τους, ενώ με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας καθώς και τη συνεχή και ουσιαστική στήριξη της και από τους μετόχους της, δημιουργούνται προϋποθέσεις επίτευξης λειτουργικών αποτελεσμάτων για την εξυπηρέτηση των συναφών υποχρεώσεών της.»
– Στα συμπεράσματα για τον ΣΚΑΙ υπογραμμίζεται ότι «Από τα ως άνω ευρήματα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο όμιλος του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την Εθνική Τράπεζα που αποτελεί και την τράπεζα που χρηματοδότησε σχεδόν αποκλειστικά τον όμιλο αυτό. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν δάνεια με αμφίβολης αξίας εξασφαλίσεις όπως π.χ την εγγραφή προσημείωσης στο δικαίωμα ψιλής κυριότητας επί ακινήτων, όπου το προϊόν του νέου δανείου χρησιμοποιήθηκε και για την εξόφληση τόκων προηγούμενων δανείων , άλλη περίπτωση όπου χορηγήθηκε ως εξασφάλιση μη γεγεννημένη απαίτηση της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ από τον ΟΤΕ…»
Ο Κυριακού για παράδειγμα χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ_πoσό ιλιγγιώδες για τα σημερινά δεδομένα.
Το Πόρισμα της Εξεταστικής ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει στα συμπεράσματά του ότι όλοι σχεδόν οι μηντιακοί όμιλοι που εξετάσθηκαν εάν δεν βάλουν χρήματα οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες θα έχουν την τύχη του ΔΟΛ.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” παρουσιάζει, σε συνέχειες θα λέγαμε, το περίφημο Πόρισμα της Εξεταστικής που σπάει τα Ταμεία.


Πως ο Μήτσος, ο Φούντας, από την Δραπετσώνα πληρώνει τα θαλασσοδάνεια των ξιπασμένων μηντιαρχών


Στη Δραπετσώνα τώρα ο Μήτσος, ο  Φούντας σηκώνεται κάθε πρωί στις 4 τα χαράματα (πάγωσε η τσιμινιέρα), για να πιάσει δουλειά, πρωινή βάρδια στο χυτήριο. Με το στανιό και με πολλές υπερωρίες φέρνει στο σπίτι στο τέλος του μήνα 700 ευρώ.Η Σούλα, η γυναίκα του, κάνει κάθε μέρα το θαύμα της Κανά για να ταίσει με 50 γραμμάρια ρύζι και 150 γραμμάρια ψωμί 4 στόματα.

Ο Μπόμπολας λοιπόν ο ολιγάρχης που χρωστάς 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλάς στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα των χρεοκοπημένων εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και την εφημερίδα Ημερησία έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ και 580.000 ευρώ αντίστοιχα!!!!

Δηλαδή στην πραγματικότητα έχεις βαρέσει κανονιά το θαλασσοδάνειο των 170 εκατ. ευρώ μέρος του οποίου καλείται να πληρώσει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα, ο γιος του Μήτσου Φούντα και το δέκατο τρισέγγονο της οικογένειας που ξεκίνησε με πατριάρχη τον Μήτσο τον Φούντα-τον μεγάλο μαλάκα από την Δραπετσώνα που ψηφίζει Σύριζα.
Επειδή όμως εσύ ο Μπόμπολας δεν θέλεις να χάσεις τον έλεγχο των εφημερίδων (άσχετα αν τις διαβάζει κανείς) που πούλησες τάχα μου στον Ιβάν Σαββίδη βάζεις τον συνεταίρο σου στοιχηματζή Μάρη να αναλάβει το management του εκδοτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη!
Ετσι και τα χρέη των 170 εκατ. ευρώ ξεφορτώνεσαι και τα φορτώνεται ο Μήτσος Φούντας από την Δραπετσώνα και ο έλεγχος των εφημερίδων παραμένει στα χέρια σου.
Πάμε παρακάτω.
Με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ πιθανό σε δύο χρόνια από σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης να αγοράσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 5-6 εκατ. ευρώ τον ΔΟΛ ο οποίος χρωστούσε 250 εκατ. ευρώ αλλά πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή με 22 εκατ. ευρώ.
Ο Ψυχάρης θα μπορούσε να πάρει πίσω τον ΔΟΛ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και εγγυήτρια την Ντόρα.
Τα 250 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ θα τα πληρώσει η οικογένεια του μαλάκα του Μήτσου Φούντα από την Δραπετσώνα.
Θεικό ε;
Ολα αυτά με φόντο την Κολομβία της Ευρώπης…

Να δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν στον Τσίπρα και τον Καμμένο που κατάφεραν να πάρουν το σπίτι της μάνας του Αλέξη αλλά τα θαλασσοδάνεια των εκμαυλισμένων μηντιαρχών παραμένουν απλήρωτα.
Καναλάρχες και μηντιάρχες της συμφοράς οι περισσότεροι από τους οποίους απέκτησαν ΜΜΕ για να πηδάνε ξανθιές τηλεπερσόνες και να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανέγγιχτοι από την κρίση τα μνημόνια και φυσικά από τους πλειστηριασμούς.
Αυτό το κράτος ονειρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Τι θα έχει να πει αύριο στα παιδιά του γι΄αυτή τη ξεφτίλα;

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν δικαίωμα από την ιστορία ν αφήσουν τον πόλεμο με τους νταβατζήδες στη μέση ούτε να τα βρουν μαζί τους. Αυτοί οι ξιπασμένοι τύποι χρωστάνε δις ευρώ, κάποιοι μάλιστα δεν έχουν τίποτε στ΄όνομά τους (ενώ αγοράζουν ακόμη και κρουαζιερόπλοια) και αφήνουν στα κορόιδα την εξόφληση των θαλασσοδανείων τους. Περιμένουν μάλιστα κάποιο παραθυράκι του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να μην πληρώσουν μία.
Την ώρα λοιπόν που ο Τσίπρας παίρνει το φτωχόσπιτο της μάνας του, οι πολυτελείς βίλες των εγχώριων μηντιαρχών εντός και εκτός Ελλάδας παραμένουν ανέγγιχτες και οι ίδιοι τα βράδια απολαμβάνουν την μυκονιάτικη πανσέληνο στην υγειά των κορόιδων.
Στο μεταξύ οι φάκελοί τους παραμένουν στα συρτάρια κάποιων διεφθαρμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης και αναρωτιέται κανείς τι σόι συμβουλές δίνει η Βασιλική Θάνου στον Αλέξη Τσίπρα μια και η Δικαιοσύνη με προκλητικό τρόπο εξακολουθεί να καταδιώκει τη μαρίδα και να αφήνει τους καρχαρίες να σκίζουν τα δίχτυα της.

Τι σόι συμβουλές λοιπόν δίνει η Θάνου (με την πλούσια εμπειρία της) στο Μαξίμου;
Που φαίνεται το έργο της όταν οι νταβατζήδες και οι παράγκες τους οργιάζουν στο χώρο της δικαιοσύνης;
Οταν οι υποθέσεις τους δεν φθάνουν ποτέ στο ακροατήριο;
Οταν μετά από 7 χρόνια μνημόνια οι ίδιοι και οι κλεμμένες περιουσίες τους παραμένουν ανέπαφοι;
Φυσικά ούτε και από τη FAZ περιμένουμε να γράψει αυτές τις αλήθειες μια και κάποιοι από τους εγχώριους επιχειρηματίες-ολιγάρχες είναι διαχρονικά αχυράνθρωποι του γερμανικού κράτους και των γερμανικών πολυεθνικών. Οπως επίσης και οι υπόλοιποι υπηρέτες αμερικανικών, γαλλικών, ρωσικών και πάει λέγοντας συμφερόντων.
Η πρόκληση με την ασυλία των μηντιαρχών γίνεται ακόμη πιο αηδιαστική όταν οι ίδιοι οι σπερματεγχύτες βουλευτές του Σύριζα στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεις στα ΜΜΕ και στα κόμματα γράφουν ότι αυτά τα δάνεια των ΜΜΕ και έχουν δωθεί καταχρηστικά και δεν αποπληρώνονται.
Καλούμε λοιπόν τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Πολάκη να μας πουν τι θα κάνουν με τα θαλασσοδάνεια των μηντιαρχών και εκδοτών οι οποίοι αφού λεηλάτησαν τις τράπεζες και έβγαλαν έξω τη λεία τους εξακολουθούν να γελάνε σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν τα κερατιάτικα.
Κι αν ο Τσίπρας δεν θέλει να απολογηθεί στις έρμες συριζοπούλες που δεν έχουν ζιπουνάκι να φορέσουν και σεμεδάκι να ρίξουν πάνω στην συσκευή της τηλεόρασης, για να μην κρυώνει, ας απολογηθεί στη μητέρα του: Σε όλες τις ηλικιωμένες μανάδες που χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς τη στιγμή που οι ξιπασμένοι καναλάρχες, εκδότες και τα στελέχη τους απολαμβάνουν με τις θαλαμηγούς τους το καλοκαίρι της Κολομβίας της Ευρώπης…Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρίσιμες κόκκινες γραμμές - Δεδομένα και... ύφαλοι στην απόπειρα λύσης του Σκοπιανού

Οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το «θέμα των Σκοπίων» αποτελούν, εκτός των άλλων, και μια καλή περιγραφή της διάρθρωσης της σχέσης μεταξύ προστάτη (ΗΠΑ) που απαιτεί και του προτεκτοράτου (Ελλάδα) που αναζητεί προσχήματα για να συμμορφωθεί με τις εντολές. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ
 
Οι αμερικανικές απαιτήσεις / εντολές (και) για την υπόθεση των Σκοπίων τοποθετούνται στο πλαίσιο της «νέας ελληνοαμερικανικής στρατηγικής σχέσης», όπως αυτή άρχισε να πλασάρεται στα ΜΜΕ κατά (και μετά) την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Οκτώβριο.

Τότε η αμερικανική διοίκηση απέσπασε από την ελληνική κυβέρνηση την υπόσχεση / δέσμευση ότι θα συμβάλει με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία προκειμένου να κλείσει αυτή η υπόθεση. Αυτό λοιπόν που παρακολουθούμε αυτές τις τελευταίες μέρες είναι η τήρηση, από την ελληνική κυβέρνηση, της δέσμευσής της να ικανοποιήσει την απαίτηση της Ουάσιγκτον για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Δεδομένου του κολοσσιαίου χάσματος ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας αποδεχτεί την αποκαλούμενη «νέα ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση», συναινεί με τους όρους της αμερικανικής «προστασίας» ή, με άλλα λόγια, την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. 
 
Αμερικανικό οικόπεδο

Οι ΗΠΑ επιλέγουν αυτήν την περίοδο να εντείνουν την παρουσία τους στα Βαλκάνια για δύο λόγους:

Η περιοχή, έτσι κι αλλιώς, αποτελεί ήδη στρατιωτικό τους προγεφύρωμα (βάσεις σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Κόσοβο – εδώ υπάρχει η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο, με προσωπικό που ξεπερνά τα 5.000 άτομα –, ΠΓΔΜ και Αλβανία). Δεδομένης της στρατιωτικής τους παρουσίας, τα Βαλκάνια είναι για τους Αμερικανούς ο «φράχτης» που θα εμποδίσει την επέκταση της ρωσικής (πολιτικής και ενεργειακής) επιρροής προς την Ευρώπη.

Η ενίσχυση των αμερικανικών διπλωματικών / στρατιωτικών θέσεων στα Βαλκάνια είναι επείγουσα και επιβεβλημένη όσο σταθερά και αμετάκλητα απομακρύνεται η Τουρκία από τη σφαίρα επιρροής της και φλερτάρει με τη Ρωσία.

Για να παγιωθεί και θεσμικά ο αμερικανικός έλεγχος στα Βαλκάνια είναι απαραίτητη η διευθέτηση και κάποιων «λεπτομερειών», εκ των οποίων η σημαντικότερη (όχι επί της ουσίας, αλλά εξ αιτίας των μέχρι τώρα ελληνικών αντιρρήσεων) είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή την τοποθέτηση ολόκληρης της περιοχής κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ θεωρούν (και δικαιολογημένα) ότι σύρουν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους στον «φράχτη» που επιβάλλεται, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, να δημιουργήσουν στη ρωσική επέκταση / διείσδυση προς την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση (η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες) δεν έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις ή ενστάσεις ως προς τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, αν εξαιρέσουμε ίσως την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος (με τη συμπαράσταση και άλλων Ευρωπαίων ηγετών, που τότε δεν ήθελαν μπλεξίματα και τριβές με τους Ρώσους στα Βαλκάνια) αρνήθηκε το 2008 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον νεότερο, την ένταξη της ΠΓΔΜ στη συμμαχία πριν από την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.

Η σημερινή κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, εμφανίζεται να απολαμβάνει την αμερικανική «προστασία», έχοντας αποδεχτεί πλήρως την αμερικανική ατζέντα στα Βαλκάνια και, κυρίως, την αμερικανική εντολή για απομάκρυνση της Ελλάδας από τους – σε πολλές περιπτώσεις ώριμους και ωφέλιμους για τα ελληνικά συμφέροντα – ρωσικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Στο πλαίσιο της «αναβαθμισμένης» ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προσφέρει στους Αμερικανούς ό,τι της ζητήθηκε:

 Αναβάθμιση της Σούδας.

 Παράδοση σε αμερικανικά συμφέροντα του Νεωρίου της Σύρου.

 Δημιουργία τερματικού σταθμού για υγροποιημένο αμερικανικό φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τη δημιουργία στρατιωτικής / αεροπορικής βάσης.

Η εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με στόχο να γίνει δεκτή αυτή η χώρα στο ΝΑΤΟ και να ανοίξει η αμερικανική ομπρέλα «προστασίας» σε ολόκληρη την περιοχή, είναι το τελευταίο κρίσιμο «προαπαιτούμενο» που θα πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση για να επισφραγιστεί η συμπεφωνημένη σχέση προστάτη (ΗΠΑ) και προστατευόμενου (Ελλάδας), προς την οποία πολλά έχουν επενδύσει και οι δύο πλευρές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ εμφανίζεται έτοιμη να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς που συνεπάγεται μια συμβιβαστική λύση. Στην προκειμένη περίπτωση μια τέτοια συμβιβαστική λύση θα περιλαμβάνει με κάποιον τρόπο τον όρο «Μακεδονία». Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια λύση δεν βρίσκεται εκτός του πλαισίου των αντιλήψεων που έχει διαμορφώσει για αυτήν την υπόθεση. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αμερικανική εντολή για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, να λάβει υπόψη δύο παραμέτρους:

 Τα περιθώρια ελιγμών του κυβερνητικού εταίρου (ΑΝΕΛΛ), που έχει επενδύσει στο «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», παρά τις δυνατότητες αναδιπλώσεων που έχει αποδείξει ότι διαθέτει ο Πάνος Καμμένος.

 Την τελευταία γραμμή άμυνας που έχει χαραχθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, σύμφωνα με την οποία το όποιο όνομα συμφωνηθεί για την ΠΓΔΜ θα πρέπει να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).
 
Η παγίδα

Όπως παρατηρούν έμπειροι διπλωμάτες, ωστόσο, πέρα από τα παιχνίδια και τους χειρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης, στα οποία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛΛ έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα ικανοί, υπάρχουν και κάποια ζητήματα ουσίας, τα οποία, αν δεν απαντηθούν πριν από την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, οδηγούν ολοταχώς την ελληνική διπλωματία προς μια μεγάλη ήττα:

  Πώς θα διασφαλιστεί το erga omnes της νέας ονομασίας; Θα αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία με επίσημη πράξη η ΠΓΔΜ; 

  Πότε θα γίνει δεκτή αυτή η δήλωση αλλαγής από τον ΟΗΕ; Πριν ή μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ;

 Πότε θα αλλάξουν οι διατάξεις του συντάγματος αυτής της χώρας που περιέχουν και καλλιεργούν αλυτρωτικές διαθέσεις; Πριν ή μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ με συνομιλίες μεταξύ ισότιμων συμμάχων;

Υπάρχει και κάτι τελευταίο που μένει να απαντηθεί σχετικά με τη σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τώρα και υπό σαφή και πιεστική αμερικανική απαίτηση αυτήν την εικοσιπενταετή εκκρεμότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Ζήτησε και πήρε κάποιο αντάλλαγμα από τους Αμερικανούς προστάτες; Πρόσφερε κάτι χειροπιαστό η διοίκηση Τραμπ που δεν το γνωρίζουμε ή μόνο αέρα κοπανιστό και υποσχέσεις προστασίας;πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Όλα έγιναν πιο εύκολα με Τσίπρα - Τσακαλώτο» - Δήλωση που θα συζητηθεί

Όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα με υπουργό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο!

Αυτό αποκαλύπτει ο απερχόμενος πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν ολοκληρωτικά αλλάξει την σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα από τότε... Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργιακός κλοιός λόγω πολυνομοσχεδίου - Ακινητοποιημένα μετρό και τραμ, στάση ο ΗΣΑΠ

Mε 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σήμερα Παρασκευή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3)
Ακινητοποιημένο το Τραμ
Τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ)
Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά

Την Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.
Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.
Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Απεργούν οι νοσοκομειακοί ιατροί

Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου, συμμετέχουν και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12μ.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απώλειες πολέμου χωρίς πόλεμο

Ένα από τα πολλά σύνδρομα που ταλανίζουν την ελληνική νοοτροπία είναι το «σύνδρομο της καρδάρας». Μόλις πλησιάζουμε να εκπληρώσουμε κάποιους στόχους, κάτι μας την δίνει και αναποδογυρίζουμε την καρδάρα και χάνουμε όσα πετύχαμε. Η ελληνική πολιτική ιστορία του περασμένου αιώνα είναι γεμάτη αναποδογυρισμένες καρδάρες. Στο σύνδρομο αυτό στηρίζεται όλη η πολιτική ρητορική της ΝΔ από το 2014-15.

του Μάκη Ανδρονόπουλου

Προφανώς, στο ίδιο σύνδρομο θα στηριχθεί και η ρητορική της κυβέρνησης για να αντέξουμε το σωτήριον έτος 2018 και τα ακόμη πιο δύσκολα 2019-20. Χωρίς αμφιβολία, μετά από όσα έχουμε υποστεί ως κοινωνία θα το σκεφτούμε διπλά, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι παρά την επιφανειακή ομαλοποίηση και τα δημοσιονομικά επιτεύγματα, το «ατύχημα» ελλοχεύει σε κάθε γωνία. Κι αυτό όχι μόνο γιατί τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το κράτος και τις τράπεζες είναι ένα ΑΕΠ και βάλε, αλλά κυρίως γιατί καμία πολιτική δύναμη δεν αποδέχθηκε την πραγματικότητα της χώρας. Καμία δεν λειτούργησε επί του πραγματικού.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα βρίσκεται σε ολοκληρωτικό πόλεμο από το 2010, ο οποίος εισήλθε ήδη στο ένατο έτος του. Κανένας από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς δεν τόλμησε να το πει. Μόνο ο Γεώργιος Παπανδρέου ομολόγησε ότι εκχώρησε τμήμα της εθνικής κυριαρχίας. Και λίγο αργότερα, όταν έπαψε να είναι χρήσιμος, οι δανειστές τον πετάξανε σαν στημένη λεμονόκουπα και εγκαθίδρυσαν «καθεστώς εξαίρεσης» με άλλοθι το ΔΝΤ. Το ίδιο ισχύει για το PSI, τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του συντάγματος, την καταπάτηση του κοινοτικού κεκτημένου και πολλά άλλα.
Απώλειες πολέμου

Ο πόλεμος αυτός έχει για τη χώρα και τον ελληνικό λαό τεράστιες απώλειες, οι οποίες είναι γνωστές: απώλεια πάνω από το 25% του ΑΕΠ, αύξηση κατά 50% του χρέους, εκθεμελίωση του παραγωγικού ιστού, 450.000 οικονομικοί μετανάστες εκ των οποίων οι μισοί με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, καταστροφή της μεσαίας τάξης, γενοκτονία των συνταξιούχων, 10.000 αυτοκτονίες και μαζική εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας κ.ο.κ. Αυτές είναι απώλειες πολέμου, όχι ειρήνης.

Οι πολίτες, αρκετά καλά εκπαιδευμένοι στο να καταλαβαίνουν τα μεγάλα παιχνίδια, αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη, όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν αντέχει ένα ελληνικό κραχ. Γι΄ αυτό και βάζει νερό στο κρασί της. Θέλει να τελειώνει με τους Έλληνες, να βγουν στις αγορές και από το μνημόνιο. Εδώ λοιπόν βρίσκεται το νέο game που λένε και οι κυνικοί της εξουσίας.

Όλοι όσοι τράβηξαν τα 45 δισ. ευρώ λίγο πριν και όταν κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και τα έχουν θαμμένα στις θυρίδες, όλοι όσοι δούλευαν για δεκαετίες με μαύρα και έχουν χτίσει τοίχους με 200ευρα και 500ευρα, και πολλοί άλλοι που δεν χρειάζεται να κατονομάσουμε, αντέχουν. Ή μάλλον έχουν ήδη αρχίσει να αγοράζουν μπιρ παρά τους υπόλοιπους. Οι υπόλοιποι θα λουμπενοποιηθούν με τα μέτρα του 2019. Την εξέλιξη δεν θα αντέξουν όλοι αυτοί οι «υπόλοιποι», αλλά και κάποιοι από όσους αντέχουν ακόμα.

Μέχρι τώρα, οι μόνοι που βίωσαν και βιώνουν τον πόλεμο αυτό είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα χαμηλά και τα μεσαία αστικά στρώματα. Η κοινωνική βιωσιμότητα δεν μπορεί να διασφαλισθεί σταδιακά, δηλαδή σε άλλα 5-10 χρόνια. Το πρόβλημα του country risk δεν λύνεται με την αυστηροποίηση της αντιμετώπισης του Ρουβίκωνα και κάποιων ντεσπεράντος. Η παρτίδα θα παιχτεί από τον Απρίλιο και μετά.

Δεν ξέρουμε εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δει το φάντασμα του Ιουλίου Καίσαρα να του λέει το περιβόητο «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Ας ελπίσουμε ότι γνωρίζει πως δεν μπορεί να αποφύγει την τελική μάχη…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ληστεία των ιθαγενών

Η τρέχουσα τελετή μαύρης μαγείας της εικονικής δημοκρατίας με τη «ψήφιση», κοινώς, αποδοχή των νέων προαπαιτούμενων μέτρων της επικαιροποίησης της υποταγής με βρήκε να «ξεφυλλίζω» ηλεκτρονικά τη γαλλική μετάφραση του βιβλίου «Le chaos du planisme» (Το χάος του σχεδιασμού), στην έκδοση του 1956, του Αυστριακού οικονομολόγου Ludwig von Mises και το μάτι μου δεν ξεκολλούσε από τη φράση του:

«Il est important de comprendre que le fascisme et le nazisme étaient des dictatures socialistes».

(Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, ότι ο φασισμός και ο ναζισμός ήταν σοσιαλιστικές δικτατορίες).

Η εξουσία έκτακτης ανάγκης, που χαρακτήριζε τον φασισμό ο αείμνηστος Νίκος Πουλαντζάς, έγινε στην «κοινοβουλευτική» της μορφή των οκτώ τελευταίων ετών και εξουσία επείγουσας ανάγκης, όταν χιλιάδες σελίδων νομοσχεδίων και άρθρων σε κακές ελληνικές μεταφράσεις από τα αγγλικά τους πρωτότυπα, made in EU, καλούνται να ψηφίσουν σκιώδη κοινοβούλια χαμηλής πνευματικής υπόστασης και ευφυΐας, μέλη των οποίων δεν δίστασαν να δηλώσουν, ότι τα ψήφισαν χωρίς να τα διαβάσουν, προφανώς, ως άλλοθι απαλλαγής τους λόγω βλακείας.

Κι’ εκεί που αναλογιζόμουνα, ότι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η σημερινή χρηματοπιστωτική δικτατορία με την υποκριτική παράσταση του ναιναικοβουλίου της χώρας μας να ντύσει με το μανδύα της δημοκρατίας, ακόμα μια φορά στο αποδυτήριο των πολιτικών αξιών, τα μέτρα της φασιστικής και ναζιστικής βίας της Ευρώπης εναντίον μας, ήρθε ο Bertold Brecht να επιβεβαιώσει τη σκέψη μου, λέγοντας πως «ο φασισμός δεν είναι το αντίθετο της δημοκρατίας, αλλά η εξέλιξή της σε καιρό κρίσης».

Αυτή την εξέλιξη της δημοκρατίας ζούμε σήμερα, στην οποία «δημοκρατία» υπέρτατος νόμος του κράτους είναι το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται σε δυσαρμονία με κάθε αρχή ανθρωπισμού και δικαίου, που καθιστά το άτομο – πολίτη αμέτοχο ιδιώτη, με τη διττή έννοια της λέξης, αυτή της μη συμμετοχής του ως κοινωνικής μονάδας στο δημόσιο συμφέρον και αυτή του αγγλοσαξωνικού παραγώγου του idiot.

Μπροστά σ’ αυτό το δημόσιο συμφέρον χάνεται κάθε ηθική, ανθρωπιστική και νομική αρχή και ο πολίτης γίνεται χωρίς καμία αναστολή απροστάτευτο ενεργούμενο κάθε μορφής πολιτικής έπαρσης, αμοραλισμού και κοινωνικής βίας. Ένας ηλίθιος φορολογούμενος και ένας τρισηλίθιος εισφοροδότης, που δοκιμάζεται σε ένα καθεστώς αλγεινούς και ταπεινωτικής ανισοπολιτείας από αδίστακτους και άχρηστους πολιτικούς που παριστάνουν τους χρήσιμους, αυτοκαθιστώντας τον εαυτό τους χρήσιμο ηλίθιο όργανο του ευρωπαϊκού φασισμού.

Αν αυτή η μοναδική «αρετή» του δημοσίου συμφέροντος συνιστά και αρετή της δημοκρατίας, τότε δικαιώνεται περίτρανα ο Bertold Brecht, που θεωρούσε τον φασισμό, όχι αντίθετο, αλλά αμυντικό μηχανισμό του πολιτικού Εγώ της ίδιας της δημοκρατίας.

Η μόνη διέξοδος στο εκκρεμές αυτό ανάμεσα στη δημοκρατία και την εξέλιξή της, το φασισμό, είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός της δικτατορίας του προλεταριάτου, ιδιαίτερα σήμερα, που αυτή η τάξη στη χώρα μας γιγαντώθηκε αριθμητικά, χωρίς όμως ταξική συνείδηση είναι μια άχρωμη, άοσμη, άγευστη και άβουλη ταξική μάζα, που εκτρέφεται με τα φυράματα της Ευρώπης στη φάρμα των ζώων, την Ελλάδα.

Όμως, υπομονή. Η χώρα μας οδηγείται στον μεταμνημονιακό «παράδεισο». Έναν «παράδεισο» σαν αυτόν που περιγράφει ο δολοφονημένος το 2015 σκιτσογράφος του «Charlie Hebdo», Georges Wolinski, γεμάτο από ηλίθιους, οι οποίοι θα νομίζουν ότι υπάρχουν, μετατρέποντας την Ελλάδα από χώρα ελεύθερων πολιτών σε μια απέραντη και απένταρη ευρωηλιθιούπολη στην οχτάπρακτη και οχτάχρονη, μέχρι σήμερα, παράσταση της Μπρεχτικής «όπερας της πεντάρας» (Die Dreigroschenoper), που στη γλώσσα μας μεταφράστηκε ως «σωτηρία», για να ξεχνάμε το δίστιχό της:

«όπου πέφτουν καρχαρίες

βγαίνει αίμα στον αφρό».

Και οι καρχαρίες του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού έβαψαν κόκκινες τις ελληνικές θάλασσες με το αίμα των Ελλήνων.

* Ο Δημήτριος Νενέκος ήταν ο προσκυνημένος οπλαρχηγός στον Ιμπραήμ πασά της οθωμανικής σκλαβιάς και άφησε το όνομά του παρακαταθήκη για τους απανταχού της γης προσκυνημένους.

Οι Ναιναίκοι (ετυμολογικά από το καταφατικό μόριο της απόλυτης αποδοχής και συμφωνίας ναι) είναι οι σύγχρονοι προσκυνημένοι στους πασάδες της Ευρωπαϊκής Commission (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ταξικής διαχείρισης του καπιταλισμού) της ευρωπαϊκής σκλαβιάς, που επικαιροποιούν, για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή τους λέξη, τον ραγιαδισμό με τον ευρωπαϊσμό.


ΔΑπηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!