EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Πως το είπατε; «Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα»;

Η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό, προσπαθεί να μας πείσει ότι «αξιολόγηση κλείνει για πρώτη φορά, χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα». Η άποψη αυτή εκτός από παραπλανητική είναι και ψευδής.

Του Πέτρου Αβραμίδη

Αποτελεί παραπλάνηση το να προσπαθείς να πείσεις πως δεν λαμβάνονται νέα μέτρα επειδή αυτά ψηφίστηκαν στο παρελθόν και  εφαρμόζονται σήμερα. Σημασία έχει ότι μια σειρά μέτρα που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της Α’ και Β΄ αξιολόγησης του μνημονίου εφαρμόζονται τώρα. Τα αποτελέσματά τους τα «βλέπουμε στην τσέπη μας» εντός του 2018.

Επίσης άλλα μέτρα έχουν προβλεφθεί να εφαρμοστούν το 2019-2020, ή νωρίτερα, στον βαθμό που θα το ζητήσει η τρόικα. Παράλληλα, καθημερινά αποκαλύπτεται και το ψεύδος, καθώς το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται επίσης αποφάσεις και μέτρα στο πλαίσιο της Γ΄ αξιολόγησης που έχουν άμεση ή έμμεση επίδραση στην τσέπη μας. Σταχυολογούμε:

  ► Με το καλημέρα του 2018 αυξήθηκε άμεσα η φορολογική μας επιβάρυνση. Το βλέπουμε στους μισθούς και τις συντάξεις του Ιανουαρίου. Καταργήθηκε η έκπτωση 1,5% στο ποσό του φόρου επειδή μισθωτοί και συνταξιούχοι προκαταβάλλουν τον φόρο.

  ► Καταργήθηκαν από 1/1/2018 οι εναπομείνασες φοροελαφρύνσεις για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Πρόκειται για την κατάργηση της έκπτωσης 10% στις δαπάνες υγείας.

  ► Από 1/1/2018 καταργήθηκαν οι τελευταίοι εναπομείναντες μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα 32 νησιά του Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

  ► Επιβάλλεται από το 2018 το νέο τέλος διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα καθώς και η φορολογία στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων (Airbnb).

  ► Για την αύξηση της επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων με τον ΕΝΦΙΑ θα μάθουμε τα νέα γύρω στον Ιούνιο, όταν οριστικοποιηθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει το ποσό του φόρου να παραμείνει στα ίδια επίπεδα (3,2 δισ. ευρώ). Αυτό θα γίνει με αύξηση στις κλίμακες και τους συντελεστές του κύριου φόρου και όχι του συμπληρωματικού που βαρύνει όσους έχουν μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία!

  ► Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες Οι εισφορές του 2018 υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος του προηγούμενου έτους (2017) χωρίς να αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές.

  ► Το ΕΚΑΣ σχεδόν εκμηδενίστηκε από 1/1/2018. Κόπηκε από 80.000 «μεγάλο-συνταξιούχους» που λαμβάνουν από 643 ευρώ και άνω και το ελάμβαναν το 2017. Επίσης το ποσό μειώθηκε κατά 70%, από 115 στα 35 ευρώ, έγινε φιλοδώρημα, για τους 150.000 περίπου συνταξιούχους που συνεχίζουν να το λαμβάνουν.

  ► Εντός του 2018 συνεχίζεται ο επανυπολογισμός του νόμου Κατρούγκαλου, όπου δεν έχει εφαρμοστεί, που οδηγεί σε σημαντικές μειώσεις και μάλιστα αναδρομικά, από τον Ιούνιο του 2016.

  ► Από τη σύνταξη που θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο 2018 και θα αφορά τον Ιανουάριο 2019 οι συνταξιούχοι θα δουν νέα μεγάλη μείωση συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου. Η μείωση για τις μεσαίες και υψηλότερες συντάξεις θα είναι της τάξης του 18%, για τις χαμηλότερες μικρότερη. Με την ίδια σύνταξη καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα συζύγου και τέκνων, που θα έχουν σαν συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 5% έως 15%. Σωρευτικά οι μειώσεις θα είναι από 25% έως και 33%!

  ► Οι νέες συντάξεις που χορηγούνται από το 2018 είναι μειωμένες κατά 20% έως 25% σε σύγκριση με τις χορηγηθείσες τα προηγούμενα έτη. Οι επικουρικές είναι μειωμένες κατά 30% έως 35%.
  ► Μειώνεται κατά 50% το επίδομα θέρμανσης που λαμβάνουν τα πλέον φτωχά στρώματα.

  ► Οι οφειλέτες σε ρύθμιση των 100 δόσεων την χάνουν από 1/1/2018 αν καθυστερήσουν έστω και μία ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους. Εκτός ρύθμισης σημαίνει επαναφορά προστίμων που έχουν αφαιρεθεί και τεράστιες δόσις για νέα ρύθμιση 10 μηνών.
Όλα τα παραπάνω, αποτυπωμένα στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ. Επιπλέον των παραπάνω υπάρχουν και τα έμμεσα μέτρα που θα γίνουν άμεσα στην πορεία.

  ► Εντός του 2018 προβλέπεται η πώληση των ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ κλπ. Οι πωλήσεις θα γίνουν, όπως πάντοτε, «αντί πινακίου φακής».

  ► Τα μερίσματα του ΟΤΕ ετήσιας αξίας 4 εκ. ευρώ αντί για τον κρατικό προϋπολογισμό θα πάνε υπέρ των δανειστών στο υπέρ-ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

  ► Στη ΔΕΗ το ξεπούλημα έχει πολύπλευρες διαστάσεις. Έχει αποφασιστεί η εκποίηση του 31% της επιχείρησης καθώς και σημαντικών μονάδων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και λιγνιτωρυχεία.
Ακόμα υπάρχει ο αυτόματος κόφτης δημοσίων δαπανών, που αφορά μισθούς δημοσίου, όλες τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες και θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους για τα υπέρ-πλεονάσματα του 3,5% στο ΑΕΠ. Κατά τα άλλα «ούτε ένα ευρώ»…
Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "e-dromos.gr"
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικογενειακά επιδόματα: Όροι και προϋποθέσεις

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπ.Εργασίας σχετικά με την διαδικασία χορήγησης, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον χρόνο και τρόπο καταβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις αναστολής διακοπής, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων, τον συμψηφισμό, τις υποχρεώσεις των δικαιούχων, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (επίδομα παιδιών).
Αρμόδιες υπηρεσίες
1. Αρμόδια όργανα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι η Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καθώς και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΓΑ.
2. Αρμόδιο όργανο για την έκδοση πράξεων χορήγησης, απόρριψης, τροποποίησης, ανάκλησης, αναστολής, διακοπής και επαναχορήγησης των επιδομάτων ορίζεται ο Προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ ή του αρμόδιου Τμήματος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΓΑ. Αρμόδιος για την έκδοση πράξης καταλογισμού ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας ή της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΓΑ. Αρμόδιος για την έγκριση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πληρωμής των δικαιούχων ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων του ΟΓΑ.
3. Αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια των μηχανογραφικών διαδικασιών καταβολής των επιδομάτων ορίζεται η εταιρία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.» (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) και η Διεύθυνση Μηχανογράφησης του ΟΓΑ.
4. Οι διαδικασίες καταβολής επιδομάτων για εκκρεμείς αιτήσεις υπεύθυνες δηλώσεις Α21 προηγουμένων ετών υλοποιούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ, μετά τη δημιουργία αρχείου δυνητικά δικαιούχων με τα αναλογούντα ποσά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Προϋποθέσεις χορήγησης Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού
1. Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος παιδιού είναι:
(α) Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 από τον υπόχρεο για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
(β) Η συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21, η οποία επέχει θέση αίτησης υπεύθυνης δήλωσης, για τη χορήγηση του επιδόματος, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ.
(γ) Οι αιτούντες/υπόχρεοι να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα.
Ο έλεγχος της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων του στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε (5) έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους/ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.
Για τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετίας πριν την υποβολή της αίτησης προσμετράται χρόνος που εμπίπτει στην εν λόγω πενταετία, κατά την οποία ο αιτών λάμβανε οικογενειακό επίδομα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ2 του ν. 4093/2012 (Α’222) και του άρθρου 40 του ν. 4141/2013 (Α’ 81).
(δ) Τα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα.
2. Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι όσοι υποβάλουν αίτηση υπεύθυνη δήλωση Α21, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας και τα εισοδηματικά κριτήρια του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (Α’ 5).
Κατηγορίες δικαιούχων
Το επίδομα παιδιού χορηγείται στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε (5) έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους/ή των γονέων τους (εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης) και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα: (α) Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
(β) ομογενείς αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
(γ) πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
(δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετούς πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
(ε) αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, Α’ 201), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, Α’ 125),
(στ) ανιθαγενείς, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών (ν. 139/1975, Α’ 176),
(ζ) δικαιούχους του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
(η) πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
Άρθρο 4 Εξαρτώμενα τέκνα
Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:
(α) Τα άγαμα παιδιά που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.
Ως ημέρα γέννησης των τέκνων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου τους έτους γέννησής τους.
(β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή TEI ή σε αναγνωρισμένα Κολέγια ή σε ΙΕΚ Δημόσια ή ιδιωτικά καθώς και στο Μεταλυκειακό έτος Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ.
Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο της διάρκειας φοίτησής τους και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
Στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού κ.λπ.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού. (γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
Ειδικές περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων
Εφόσον πληρούν και τα ανωτέρω ηλικιακά όρια, εξαρτώμενα θεωρούνται:
(α) Τα τέκνα από προηγούμενο γάμο του ενός ή και των δύο συζύγων, σε περίπτωση έγγαμων, εφόσον ο αιτών/ υπόχρεος ή η σύζυγός του έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των τέκνων. Προκειμένου δε για ενήλικα τέκνα, εφόσον έχουν την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους.
(β) Τα τέκνα άγαμου πατέρα, εφόσον ο αιτών/υπόχρεος άγαμος πατέρας τα έχει αναγνωρίσει με συμβολαιογραφική πράξη ή με δικαστική απόφαση και έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.
(γ) Τα τέκνα συζύγων σε διάσταση, εφόσον ο αιτών γονέας έχει με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την επιμέλεια των τέκνων. Προκειμένου δε για ενήλικα τέκνα, εφόσον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.
Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού
1. Ο υπόχρεος υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος υποβάλλει, ηλεκτρονικά, κατ’ έτος, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21 για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’75) ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία καθώς και δήλωση συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ και διασταύρωσης των στοιχείων του ιδίου και των μελών της οικογενείας του με τα στοιχεία άλλων υπηρεσιών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή της αίτησης αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της.
2. Σε περίπτωση θανάτου, αφάνειας, δικαστικής συμπαράστασης, καταδίκης με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για κακούργημα ή εκ προθέσεως τελούμενο πλημμέλημα κατά της ζωής, της υγείας, της προσωπικής ή γενετήσιας ελευθερίας, σε βάρος του τέκνου του ή του άλλου γονέα ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης με αυτά του δικαιούχου ή δικαστικής απόφασης ανάθεσης της επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή διαζυγίου, η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21 υποβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση η άσκηση της επιμέλειας των τέκνων, προκειμένου δε για ενήλικα τέκνα, από το φυσικό πρόσωπο που έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.
Μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης επιμέλειας, το επίδομα χορηγείται στον γονέα που έχει την κύρια ευθύνη διατροφής, όπως αυτό προκύπτει από υπεύθυνη δήλωση των γονέων.
Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων των ορφανών τέκνων που αποτελούν ιδία οικογένεια η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21 υποβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο που έχει με δικαστική απόφαση την επιτροπεία-επιμέλεια των ανήλικων τέκνων και λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα των τέκνων.
Όσον αφορά ενήλικα ορφανά τέκνα και από τους δύο γονείς, η αίτηση υπεύθυνη δήλωση Α21 υποβάλλεται από το μεγαλύτερο σε ηλικία τέκνο, ως Επίτροπο, δηλώνοντας ως εξαρτώμενα τέκνα, τον εαυτό του και τα αδέρφια του.
3. Ως αρχική ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21 εκάστου έτους ορίζεται η 2α Ιανουαρίου και ως καταληκτική η 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.
4. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός ενός (1) μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αρχικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21 και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.
5. Σε περίπτωση μεταβολής ή λανθασμένης καταχώρισης οποιουδήποτε στοιχείου που δηλώνεται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21, αυτή μπορεί να διορθωθείτροποποιηθεί με ευθύνη και ενέργεια του δικαιούχου, οπωσδήποτε όμως μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
6. Η εγκεκριμένη ή μη αίτηση υπεύθυνη δήλωση Α21 δύναται να ανακαλείται απευθείας από τον δικαιούχο, εντός του έτους και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της. Τυχόν καταβληθέντα ποσά επιδόματος επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Έλεγχος αιτήσεων
1. Η επεξεργασία της αίτησης και η χορήγηση του επιδόματος παιδιού γίνεται με βάση τα δηλωθέντα από τον αιτούντα στοιχεία, τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ως προς αυτά καθώς και τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, όπου αυτά απαιτούνται.
Σε περίπτωση που μετά την οριστική υποβολή και επεξεργασία της αίτησης υπάρχει ταύτιση των δηλωθέντων στοιχείων με αυτά που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις ή μετά τον έλεγχο των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, η αίτηση γίνεται δεκτή και εκδίδεται, από το αρμόδιο όργανο του ΟΓΑ, εγκριτική πράξη.
Εάν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων ή από την εξέταση των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, η αίτηση απορρίπτεται και εκδίδεται, από το αρμόδιο όργανο του ΟΓΑ, απορριπτική πράξη.
2. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, μετά την οριστική υποβολή και επεξεργασία της, η αίτηση εκ παραδρομής ή τεχνικής αστοχίας έχει εγκριθεί χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρούσα απόφαση, η πράξη έγκρισης ανακαλείται. Οι λόγοι της ανάκλησης αναγράφονται στην πράξη απόφαση ανάκλησης που εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο του ΟΓΑ.
3. Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού διενεργούνται εκτεταμένοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι διασταύρωσης των δηλωθέντων στοιχείων στο έντυπο Α21 από τον αιτούντα/δικαιούχο, ως προς την ακρίβεια, σε συνεργασία με οποιαδήποτε δημόσια ή δημοτική αρχή ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Οργανισμό ή Ίδρυμα, που υποχρεούνται σε άμεση απάντηση.
Ο έλεγχος των αιτήσεων δύναται να είναι δειγματοληπτικός και να διενεργείται προληπτικά ή κατασταλτικά. Το δείγμα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων.
4. Το αρμόδιο όργανο χορήγησης των επιδομάτων μπορεί να ορίσει στον ενδιαφερόμενο προθεσμία δύο (2) μηνών για την υποβολή τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών που θα του ζητηθούν. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, το αρμόδιο όργανο επιλαμβάνεται της εξέτασης της υπόθεσης με βάση τα δικαιολογητικά που υπάρχουν στο φάκελο.
5. Υπό την επιφύλαξη αυστηρότερων ποινών, που προβλέπονται στην κείμενη ποινική νομοθεσία, σε περίπτωση δήλωσης από τον αιτούντα ψευδών στοιχείων ή απόκρυψης αληθών στην αίτηση χορήγησης του επιδόματος παιδιού, με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους στον ίδιο ή σε τρίτο, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 1599/1986 (Α’ 75).
Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από αυτεπάγγελτη ή κατόπιν αναφοράς έρευνα, τα σχετικά στοιχεία παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εξέταση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.
Χρόνος και τρόπος καταβολής
1. Το επίδομα παιδιού καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά δίμηνο, από τον ΟΓΑ, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε διμήνου και εντός είκοσι πέντε (25) ημερών.
Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται τότε αυτό συμψηφίζεται με το ποσό των επόμενων πληρωμών.
Η καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους γίνεται βάσει συγκεντρωτικής κατάστασης με το πλήθος των δικαιούχων και το συνολικό ποσό, ανά κατηγορία, που συντάσσει η ΗΔΙΚΑ και αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΓΑ. Επίσης, από την ΗΔΙΚΑ δημιουργείται και τηρείται αναλυτικό ηλεκτρονικό αρχείο των πληρωμών, το οποίο είναι προσβάσιμο από τους χρήστες του ΟΓΑ.
2. Το επίδομα παιδιού χορηγείται:
(α) για τέκνα γεννημένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους υποβολής της αίτησης, από την 1η Ιανουαρίου του έτους υποβολής της αίτησης,
(β) από την 1η του επόμενου μήνα από αυτόν της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του έτους υποβολής της αίτησης,
(γ) από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους εγγραφής τους σε σχολή ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, στο «Μεταλυκειακό έτος Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) καθώς και σε Κολέγια,
(δ) για τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου της επέλευσης της αναπηρίας.
3. Ειδικά για το έτος 2018, στους δικαιούχους που έλαβαν το έτος 2017 το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δύναται να χορηγείται προκαταβολή, του πρώτου διμήνου έτους 2018, ακόμη και αν δεν υποβάλουν αίτησηυπεύθυνη δήλωση Α21.
Το ποσό της προκαταβολής έτους 2018 είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο δίμηνο με βάση τις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (Α’ 5) και τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Ο αιτών/δικαιούχος οφείλει, εφόσον κληθεί από τον ΟΓΑ, είτε να αποστείλει ή να καταθέσει στον ΟΓΑ είτε να επισυνάψει ηλεκτρονικά στην αίτηση υπεύθυνη δήλωση Α21, τα δικαιολογητικά για τα οποία έχει ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Α21.
(α) Πιστοποιητικό/ά οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.
(β) Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα, τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή σε Κολέγια ή σε στο Μεταλυκειακό έτος Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ. Εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.
(γ) Ιατρική γνωμάτευση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ, ή των Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών του Στρατού (ΑΣΥΕ), του Ναυτικού (ΑΝΥΕ), της Αεροπορίας (ΑΑΥΕ) και της Ελληνικής Αστυνομίας, για εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται η αίτηση -υπεύθυνη δήλωση Α21 και να προκύπτει η διάρκεια της αναπηρίας από αυτά.
(δ) Εάν συντρέχει περίπτωση από τις αναφερόμενες στην παρ. 5 του άρθρου 6 της παρούσας απόφασης, υποβάλλεται αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του δικαιούχου ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασης του δικαιούχου ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να φαίνεται το πρόσωπο που έχει αναλάβει την επιμέλεια των τέκνων.
2. Εκτός από τα ανωτέρω, υποβάλλεται επιπλέον, εφόσον απαιτείται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ενός από τα κατωτέρω δικαιολογητικά, κατά κατηγορία δικαιούχου:
(α) Βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής, για πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(β) Ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, για ομογενή αλλοδαπό.
(γ) Άδεια διαμονής, για πολίτη χώρας που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, για πολίτη της Ελβετίας, καθώς και για πολίτη άλλου κράτους (εκτός των ανωτέρω και της της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
(δ) Άδεια διαμονής Δικαιούχου Διεθνούς Προστασίας με ένδειξη «Πρόσφυγας» ή «Επικουρική Προστασία».
(ε) Άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
Για όποια από τα ανωτέρω δικαιολογητικά προβλέπεται διάρκεια ισχύος, αυτά θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την υποβολή της αίτησης.
3. Προκειμένου για δικαιούχους αλλοδαπής υπηκοότητας ή ανιθαγενείς, τα δικαιολογητικά των εδαφίων με στοιχεία (α) και (δ) της παρ. 1 παρέχονται από τις αρχές της χώρας, της οποίας είναι υπήκοοι, και αν αυτό είναι αδύνατο τα στοιχεία αυτά αποδεικνύονται από άλλα πρόσφορα έγγραφα, κατά τη κρίση του οργάνου αναγνώρισης του δικαιώματος (π.χ. ληξιαρχικές πράξεις γέννησης τέκνων).
4. Τα έγγραφα της αλλοδαπής του παρόντος άρθρου θα πρέπει να είναι νόμιμα μεταφρασμένα και επικυρωμένα.
5. Στον ΟΓΑ τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο ή και φυσικό για τους κατατεθέντες από τους αιτούντες φακέλους, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.
Αναστολή επαναχορήγηση επιδόματος
1. Η καταβολή του επιδόματος αναστέλλεται:
(α) Εάν περιέλθουν στον ΟΓΑ στοιχεία από τα οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι το επίδομα χορηγήθηκε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, καθώς και όταν εκκρεμεί δίκη, η οποία έχει σχέση με το εν λόγω δικαίωμα. Το επίδομα επαναχορηγείται από την ημερομηνία αναστολής, εάν διαπιστωθεί μετά από έρευνα, ότι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις χορήγησης, καθώς και εάν εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπέρ του δικαιούχου.
(β) Την 1η του επόμενου μήνα εκείνου που ο δικαιούχος ή εξαρτώμενο τέκνο απομακρύνθηκε από την Ελλάδα για χρόνο πλέον του τριμήνου.
(γ) Την 1η του επόμενου μήνα εκείνου που το εξαρτώμενο τέκνο, περιθάλπεται σε Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας (π.χ. Κέντρο Προστασίας Παιδιού) ή άλλο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου δωρεάν ή με δαπάνη του Δημοσίου ή Ασφαλιστικού Οργανισμού.
Το επίδομα επαναχορηγείται από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου που έπαυσαν οι ανωτέρω λόγοι αναστολής.
2. Δεν αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος στις εξής περιπτώσεις απομάκρυνσης από την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια αυτής:
(α) Εάν η απουσία του δικαιούχου ή εξαρτώμενου τέκνου οφείλεται σε λόγους νοσηλείας σε θεραπευτήρια.
(β) Εάν ο δικαιούχος ή εξαρτώμενο τέκνο απασχολούνται στην αλλοδαπή σε εργασία για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου ή Ελληνικού Ν.Π.Δ.Δ. ή Ελληνικής Τράπεζας ή Οργανισμού ή άλλων Ελληνικών Επιχειρήσεων, οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα ή ακολούθησε την οικογένειά του στο εξωτερικό, η οποία απουσιάζει για τους ανωτέρω λόγους ή εάν η απουσία οφείλεται σε λόγους σπουδών των τέκνων σε Ανώτερες ή Ανώτατες σχολές του Εξωτερικού.
Διακοπή επιδόματος
1. Το επίδομα παιδιού διακόπτεται:
(α) Από την 1η του επόμενου μήνα λήξης του σπουδαστικού ή ακαδημαϊκού έτους περάτωσης των σπουδών προκειμένου για φοιτητές σπουδαστές ή τη 1η του μήνα του επόμενου εκείνου που λήγει η γνωμάτευση των ΚΕΠΑ και πάντως όχι πέραν του 24ου έτους της ηλικίας τους.
(β) Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου του θανάτου του δικαιούχου ή του εξαρτώμενου τέκνου.
(γ) Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου του γάμου εξαρτώμενου τέκνου.
(δ) Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου που ο δικαιούχος ή/και τα εξαρτώμενα τέκνα εγκατασταθούν μόνιμα στο εξωτερικό.
2. Η διακοπή καταβολής των επιδομάτων γνωστοποιείται εγγράφως στο δικαιούχο.
Άσκηση προσφυγής
1. Κατά της απορριπτικής πράξης, της πράξης ανάκλησης χορηγηθέντος επιδόματος, της πράξης διακοπής καταβολής επιδόματος, καθώς και κατά καταλογιστικής απόφασης επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών επιδόματος, επιτρέπεται η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής από τον δικαιούχο, η οποία εξετάζεται από το Όργανο εκδίκασης των ενδικοφανών προσφυγών που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία του ΟΓΑ.
2. Δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση και η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής ως προς τη μη συνδρομή στο πρόσωπο του αιτούντα των εισοδηματικών κριτηρίων για την απονομή του επιδόματος παιδιού.
3. Η προσφυγή ασκείται μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης της προσβαλλόμενης πράξης, παραδίδεται δε ή αποστέλλεται απευθείας στην αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία ή στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΓΑ.
Συμψηφισμός και αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά επιδόματος
1. Αν από τη διακοπή χορήγησης του επιδόματος παιδιού, την ανάκληση χορήγησης ή από άλλη αιτία δημιουργείται απαίτηση του ΟΓΑ από αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά επιδόματος, τα ποσά αυτά καταλογίζονται στους λαβόντες ανεξάρτητα από υπαιτιότητά τους, επιστρέφονται άτοκα από αυτούς και αναζητούνται σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον φορέα διαδικασία.
2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από το ποσό που δικαιούται, το ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα μέχρι την αποπληρωμή του.
3. Η καταβολή του πρώτου διμήνου που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 8 της παρούσας συμψηφίζεται με το συνολικό ποσό που προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους.
Σε περίπτωση που ο αιτών δεν καταστεί δικαιούχος μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, τα ποσά που καταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ, με βάση την προβλεπόμενη από τον φορέα διαδικασία.
4. Η προκαταβολή του πρώτου διμήνου έτους 2018 που προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 8 της παρούσης συμψηφίζεται με το συνολικό ποσό που προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 και την αίτηση υπεύθυνη δήλωση Α21 έτους 2018.
Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21, καθώς και στην περίπτωση που ο αιτών δεν καταστεί δικαιούχος, τα ποσά που προκαταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ, με βάση την προβλεπόμενη από τον φορέα διαδικασία.
5. Ποσά τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία καταργήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου, παρ. ΙΑ, υποπαρ. ΙΑ2 του ν. 4093/2012 (Α’ 222) καθώς και με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (Α’ 5), επιτρέπεται να συμψηφίζονται με το χορηγούμενο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (Α’ 5), στις ίδιες οικογένειες επίδομα παιδιού, επιφυλασσομένων των διατάξεων της περ. 11 του άρθρου πρώτου, παρ. ΙΑ, υποπαρ. ΙΑ2 του ν. 4093/2012 (Α’ 222).
Επίδοση πράξεων και εγγράφων
Η πράξη απόρριψης, η πράξη διακοπής ή αναστολής, καθώς και η καταλογιστική απόφαση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών γνωστοποιούνται στον ενδιαφερόμενο με γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλωθεί στην αίτηση και με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που επίσης έχει δηλωθεί στην αίτηση, αναρτώνται δε στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής της αίτησης, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να προβαίνουν σε εκτύπωσή τους.
Άρθρο 15
1. Υποβληθείσες αιτήσεις Α21 προηγούμενων ετών για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί εγκριτική ή απορριπτική απόφαση, καθώς και όσες αιτήσεις υποβληθούν μέχρι 15.01.2018, εξετάζονται από τον ΟΓΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ2 του ν. 4093/2012 (Α’ 222) και του άρθρου 40 του 4141/2013 (Α’ 81).
2. Οι προδιαγραφές εκκαθάρισης, οι ηλεκτρονικές διαδικασίες υποβολής και τροποποίησης των δηλωθέντων στοιχείων στην αίτηση υπεύθυνη δήλωση Α21 ορίζονται από τον ΟΓΑ.


capital.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο σκοτεινός πόλεμος των τραπεζών στην κυβέρνηση Τσίπρα (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)

Είναι γνωστό στον περισσότερο κόσμο ότι τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες μέσω των μνημονίων ανακεφαλαιοποιήθηκαν με λεφτά του ελληνικού λαού. Σίγουρα οι τράπεζες αποτελούν τα θεμέλια μιας οικονομίας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Του Flash Boy

Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί είναι ο σκοτεινός ρόλος που παίζουν οι τράπεζες υπονομεύοντας κάθε θετικό μέτρο που έχει καταφέρει να περάσει αυτή η κυβέρνηση και που μπορεί να ανακουφίσει την κοινωνία μας, όπως για παράδειγμα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός .Δίνοντας τεράστια ποσά για μελέτες σε ξένες εταιρείες, κατάφεραν να στήσουν έναν εσωτερικό μηχανισμό ο οποίος επικοινωνεί με όλες τις τράπεζες και που έχει ως στόχο να μην περνάει σχεδόν καμία υπόθεση στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Με το που κάνει κάποιος αίτηση για να μπει στον εξωδικαστικό τον παίρνουν τηλέφωνο από την τράπεζα που έχει το δάνειο για να κάνουν μια διμερή συμφωνία χωρίς να μπορεί ο δανειολήπτης να έχει όφελος και από κάποιο κούρεμα σε οφειλές του στο δημόσιο και σε ταμεία.

Τώρα τελευταία γράφτηκε και το σενάριο ότι ο «SSM» ζητάει από τις τράπεζες προκειμένου να μην χρειαστούν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις, για τα σπίτια που πλειστηριάζονται να γίνεται αμέσως έξωση, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να χρησιμοποιήσουν την εργαλειοθήκη τους που τους επιτρέπει να μείνει με ενοίκιο αν το επιθυμεί αυτός που χάνει το σπίτι-επιχείρηση του για ένα διάστημα έως πέντε χρόνια.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι όλα αυτά και πολλά άλλα γίνονται για να προκαλέσουν οι τραπεζίτες τη δυσφορία των Ελλήνων πολιτών έναντι της κυβέρνησης, έχοντας παράλληλα τα μέγιστα κέρδη για τους ίδιους.Μπορει να μην τους αρέσει αυτή η κυβέρνηση όμως δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να παίζουν τέτοια παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά το χρηματιστήριο έγινε η αναμενόμενη διόρθωση ενώ αντίθετα τα ελληνικά ομόλογα εντυπωσίασαν ακόμη μια φορά, με πρωταγωνιστές το πενταετές και το διετές: 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

Έκπτωση στα φορολογικά βάρη για ακίνητα τους ζητούν οι τράπεζες

Την αισθητή μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσο χρονικό διάστημα διακρατήσουν τα χιλιάδες ακίνητα που θα βρεθούν τους επόμενους μήνες στην κατοχή τους -αφενός, από τους πλειστηριασμούς, αφετέρου, από τις οικειοθελείς παραδόσεις και ανταλλαγές ακινήτων από τους «κόκκινους» δανειολήπτες- και τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης στις αγοραπωλησίες ακινήτων με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία και όχι με την αντικειμενική όπως ισχύει σήμερα ετοιμάζονται να ζητήσουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τράπεζες από το υπουργείο Οικονομικών και τους δανειστές.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών είναι ήδη ενήμερες για το ζήτημα και το αντιμετωπίζουν θετικά, καθώς οι δύο αυτές φορο-διευκολύνσεις θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και θα διευκολύνουν το τραπεζικό σύστημα στη διαχείριση του στοκ των ακινήτων που θα αποκτήσουν.

Μάλιστα, για τις τραπεζικές εποπτικές αρχές το ζήτημα των φορο-ελαφρύνσεων θεωρείται βαρύνουσας σημασίας, δεδομένου ότι έχουν δώσει το πράσινο φως στις τράπεζες να αποκτήσουν
οι ίδιες μεγάλο μέρος των ακινήτων που θα βγάλουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τους επόμενους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο της φοροελάφρυνσης στα ακίνητα που βρέθηκαν στο τραπεζικό σύστημα εξαιτίας των πλειστηριασμών εφαρμόζεται ήδη στην Ισπανία και την Κύπρο.

Το πακέτο των φοροελαφρύνσεων αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν έντονα από τα πρώτα ραντεβού με την τρόικα για την 4η αξιολόγηση και θα εμπεριέχεται στο πακέτο των αλλαγών που πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο στον νόμο Κατσέλη και στο πλαίσιο της διαχείρισης και πώλησης των κόκκινων δανείων.
Ο ΕΝΦΙΑ

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ αποτελεί την κορωνίδα των αιτημάτων που θα υποβάλουν οι τράπεζες στο οικονομικό επιτελείο. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα τουλάχιστον 10.000 ακίνητα -δεν αποκλείεται, δεδομένης της καθυστέρησης στη διενέργεια των πλειστηριασμών, ο αριθμός να αυξηθεί κατά πολύ- που θα βγάλουν οι τράπεζες στον πλειστηριασμό εντός του 2018, περίπου 7.000 θα αγορασθούν από τις ίδιες.

Κίνηση που στοχεύει στο να «κρατηθούν» οι τιμές σε ένα λογικό επίπεδο, να μην απαξιωθεί πλήρως η αγορά ακινήτων και κατ' επέκταση να μην καταρρεύσουν τα ενέχυρα/ακίνητα στα κόκκινα δάνεια, εξέλιξη που θα δημιουργούσε νέα ανάγκη κεφαλαίων.

Τα ακίνητα που θα αποκτήσουν οι τράπεζες (σ.σ. από τους πλειστηριασμούς αλλά και από την οικειοθελή παράδοση από την πλευρά των «κόκκινων» δανειοληπτών)
θα τα διακρατήσουν για 3 χρόνια και εν συνεχεία θα τα πουλήσουν, προσδοκώντας σε υψηλότερες τιμές.

Δεδομένου ότι σημαντικό τμήμα των πλειστηριασμών αφορά μεγάλα ως προς το ύψος τους δάνεια που έχουν ως ενέχυρο κατοικίες αξίας, εξοχικά αλλά και πολλά εμπορικής χρήσης ακίνητα (σ.σ. επιχειρήσεων), ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι τράπεζες υπολογίζεται πως είναι ιδιαίτερα «τσουχτερός» και προβάλλουν το επιχείρημα ότι θα επηρεάσει δυσμενώς την αναιμική κερδοφορία τους.
Φόρος μεταβίβασης

Σήμερα ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου ανέρχεται στο 3% της αντικειμενικής αξίας και τον πληρώνει ο αγοραστής. Με δεδομένο ότι οι αντικειμενικές αξίες σε κάποιες περιπτώσεις απέχουν «αστρονομικά» από τις εμπορικές, οι αγοραπωλησίες ακινήτων είναι μηδαμινές, γεγονός που κρατά την αγορά σε κώμα.

Οι τράπεζες ζητούν ο φόρος να υπολογίζεται επί της εμπορικής αξίας και όχι της αντικειμενικής, δηλαδή να μειωθεί σημαντικά, με στόχο το μέτρο να ενθαρρύνει τους αγοραστές, να αναθερμανθεί η αγορά και να μπορούν όσοι δανειολήπτες δεν δύναται να εξυπηρετήσουν το δάνειο που είναι συνδεδεμένο με το ακίνητο, είτε πρόκειται για πρώτη κατοικία είτε για άλλο ακίνητο, να πωλούν πιο εύκολα το ακίνητό τους, χωρίς να φθάνει η διαδικασία στον πλειστηριασμό.

Ουσιαστικά, το μέτρο εκτιμούν ότι θα διευκολύνει την κατ' ιδίαν συμφωνία δανειολήπτη-τράπεζας για την οριστική τακτοποίησης των κόκκινων στεγαστικών δανείων, είτε με τη μορφή της οικειοθελούς παράδοσης του ακινήτου στην τράπεζα είτε με εξουσιοδότηση του δανειολήπτη προς το πιστωτικό ίδρυμα, με στόχο η τράπεζα να βρει αγοραστή για το ακίνητο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρε τους μπαγάσηδες τι μας θυμίζουν….

….Τις πολυσέλιδες προκηρύξεις της 17ης Νοέμβρη χωρίς (μέχρι στιγμής) εκτελέσεις.


Ρουβίκωνας-Α.ΣΥ.ΝΦ: Εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχεδόν πανηγυρίζοντας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ολοκληρώνει την τρίτη αξιολόγηση περνώντας στο τελευταίο κεφάλαιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και αυτό πρόκειται να συμβεί, όπως μας διαβεβαίωσε, δίχως ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Από μία πλευρά, πράγματι, λέει μέρος της αλήθειας. Είναι εκείνη η αλήθεια εξαιτίας της οποίας η κυβέρνηση των Συριζανέλ ανάγκασε το Γερούν Ντάϊσεμπλουμ -και λοιπούς μαφιόζους διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων- να καταθέσει τα δημόσια συγχαρητήριά του, γιατί πια «με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, σχεδόν όλα γίνονται πιο εύκολα». Είναι εκείνη η αλήθεια που υποχρέωσε το σύνδεσμο βιομηχάνων(Σ.Ε.Β.) να επιδοκιμάσει με έντονο τρόπο την κυβέρνηση για το καινούριο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατά την άποψή τους «αποτυπώνει τη θετική όψη των κατά τα λοιπά «δαιμονοποιημένων» μνημονίων που εξαρχής είχαν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό κράτους και αγορών».

Είναι εκείνη η αλήθεια που έχει φέρει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, απόγνωσης και μελαγχολίας, καθώς με το ρυθμό που η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί και ξεπουλά τα εναπομείναντα ασημικά, ο ίδιος δεν θα βρει τίποτα να εκποιήσει όταν έρθει η σειρά του να στρογγυλοκαθήσει στην εξουσία (παρά μονάχα να ισοπεδώσει τα Εξάρχεια). Είναι η αλήθεια που εδράζεται στο ότι το πολυνομοσχέδιο δεν θα φορτώσει ούτε ένα Ευρώ στις πλάτες των εχόντων, των εκμεταλλευτών, του κεφαλαίου, στους χρηματοδότες της σημερινής αλλά και κάθε κυβέρνησης.

Υπάρχει όμως και μια διαφορετική αλήθεια που δεν γίνεται να βγει από τα χείλη του πρωθυπουργού και εξαιτίας της βρεθήκαμε σήμερα εδώ, σε ένα ακόμα άβατο της αστικής «δημοκρατίας», στο σφαγείο του Τσακαλώτου, στο άντρο του πλουτοκράτη υπουργού που θησαύρισε με χαρτοφυλάκια της JP Morgan και της Black Rock, στον τόπο όπου σφαγιάζονται εισοδήματα, συντάξεις και ζωές ανθρώπων, στα γραφεία που παίρνονται αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει πλουσιοπάροχα και ποιος θα οδηγηθεί στην πλήρη εξαθλίωση και εν τέλει στην αυτοκτονία.

Είναι εκείνη η αλήθεια που διαπνέει το νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο (πλούσιου σε αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα) και δεν αφορά μόνο το περαιτέρω ξεζούμισμα των συνήθων υπόπτων, δηλαδή των παροικούντων στα κατώτερα στρώματα της κοινωνικής πυραμίδας, οι οποίοι δέχονται ανηλεή επίθεση την τελευταία επταετία, δεν αφορά μόνο κόψιμο επιδομάτων, μισθών ή συντάξεων, δεν αναφέρεται μόνο σε ματωμένα πλεονάσματα και κόφτες, αλλά φέρνει στο προσκήνιο δύο κεκτημένα που καμία δεξιά κυβέρνηση ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να αμφισβητήσει.

Οι υπάλληλοι των δανειστών που υποδύονται άριστα το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να απαγορεύσουν δια νόμου τις απεργίες και να πλειστηριάσουν χιλιάδες πρώτες κατοικίες με ηλεκτρονικά μέσα. Ωρύονται ότι αυτές οι κινήσεις θα τους δώσουν τα κλειδιά για να διαρρήξουν τη κερκόπορτα των μνημονίων που με τέτοια συνέπεια υπηρέτησαν έως σήμερα.

Βρεθήκαμε εδώ(φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς.

Ως συλλογικότητα έχουμε πολλάκις με κείμενά μας αναφερθεί στο μείζον τούτο ζήτημα. Τα καινούρια δεδομένα που πρόσθεσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση στον καμβά της αντιπαράθεσης με την κοινωνία, αφορούν τη ψήφιση κατασταλτικών νόμων απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. Οι νέες αντιλαϊκές πινελιές, υποταγμένες και πλήρως εναρμονισμένες με τα μνημονιακά κελεύσματα, αποσκοπούν στο να κάμψουν τις αντιδράσεις, να τρομοκρατήσουν και εν τέλει να απενεργοποιήσουν το διογκούμενο μαζικό κίνημα που αναπτύχθηκε σιγά σιγά απ’άκρη σ’άκρη της χώρας. Εις το εξής κάθε κίνημα, κάθε συλλογικότητα, κάθε πολιτικό υποκείμενο, κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος που εμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών (είτε με ειρηνικές συγκεντρώσεις, είτε με πιο αναβαθμισμένες μεθόδους), με μια τροπολογία που φέρει επάξια το χαρακτηρισμό του «Ιδιώνυμου», μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Με αυτό το ύστατο μέτρο οι κυβερνώντες φιλοδοξούν,ότι ανεπηρέαστοι θα επιδοθούν στο ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας, κάτι που από εδώ και πέρα επικυρώθηκε νομικά.

Απαντάμε τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στους τραπεζίτες, στα διεθνή μαφιόζικα funds και στον εκτελεστικό βραχίονα όλων τούτων, δηλαδή στους συμβολαιογράφους που ακονίζουν τα δόντια τους (με προεξέχοντα τον υπόδικο πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων, Γιώργο Ρούσκα – για αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι και το ποιόν του απαιτείται ξεχωριστό πολυσέλιδο κείμενο), ότι κανένα πολυνομοσχέδιο, καμία τροπολογία, κανένας νόμος, καμία κατασταλτική μέθοδος δε σταμάτησε ποτέ το δίκιο και αυτό θα το κατανοήσει εμφατικά όλος αυτός ο συφερτός που αναφέραμε, λίαν συντόμως.

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Στο στόχαστρο των κατασχέσεων και προ των πυλών των πλειστηριασμών βρίσκονται 4,2 εκατομμύρια φορολογουμένων. Από αυτούς, 3 εκατομμύρια χρωστούν κάτι λιγότερο από 3.000 Ευρώ. Εξ αυτών, είναι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι όσοι έχουν υποστεί κατασχέσεις και 2 εκατομμύρια ακόμα βρίσκονται στα πρόθυρα. Από την αρχή του καινούριου χρόνου, ακόμα και μία μέρα καθυστέρησης στην όποια ρύθμιση έχει γίνει, σηματοδοτεί το τέλος της. Στον χορό των κατασχέσεων μπαίνουν δυναμικά και οι εφορίες, οι οποίες οσονούπω,για ευτελή χρέη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να αποπληρώσει μία φτωχή οικογένεια, αποκτούν δικαίωμα άμεσου πλειστηριασμού. Οι δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές είναι να πλειστηριάζονται μίνιμουμ 1000 ακίνητα το μήνα, υπάρχουν όμως και άλλες αναγνώσεις που μιλούν για εκποιήσεις άνω των 50.000 σπιτιών μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Ανάμεσα σε αυτά και χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Για εμάς είναι τραγωδία έστω και μία οικογένεια της τάξης μας να χάσει το κατάλυμά της και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με τις όποιες μικρές δυνάμεις διαθέτουμε, για να τους σταματήσουμε.

Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι.

Στο ζήτημα της απεργίας, είναι πραγματικά απορίας άξιο -με την εύθυμη πλευρά της απόλυτης γελοιοποίησης και του εξευτελισμού των κυβερνώντων- το πώς πολιτικά ανδρείκελα που αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση με εκλογικά ποσοστά της τάξης του 25% επί του 50% του εκλογικού σώματος που ακόμα ασκεί αυτή την αναθετική και αναχρονιστική συνήθεια της συμμετοχής στο αστικό εκλογικό πανηγύρι, τολμούν να συζητούν για πλειοψηφίες.

Δηλαδή, με απλά λόγια, η κυβέρνηση που εκπροσωπεί περίπου κάτι παραπάνω από το 10% επί του συνόλου του ελληνικού λαού, απαιτεί το ποσοστό του 50+ 1% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών κατά τη διάρκεια συνελεύσεων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για να νομιμοποιηθεί η όποια επικείμενη απόφαση περί απεργίας. Γνωρίζουμε,ότι οι 24ωρες απεργίες και οι εθιμοτυπικές πορείες ρουτίνας με προκαθορισμένη αρχή και τέλος, δε θα μπορέσουν να εκτραχύνουν τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κομματικός, εργοδοτικός ή γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που λειτουργεί συντεχνιακά και προπάντων ψηφοθηρικά, ήταν και παραμένει ακίνδυνος σε αντίθεση με τα ακηδεμόνευτα και ανεξάρτητα σωματεία βάσης, όπως επίσης, μπορεί να υποστηρίζουμε τον επαναστατικό και ανειρήνευτο συνδικαλισμό που δρα με γνώμονα την κοινωνική απελευθέρωση, δεν παύουμε όμως να συντασσόμαστε με το δικαίωμα κάθε εργάτη, σε όποιο σωματείο και αν ανήκει, να απεργεί όταν θελήσει να απεργήσει. Η απεργία δεν χαρίστηκε, κατακτήθηκε με αίμα και αν χρειαστεί, με ανάλογους αγώνες θα διαφυλαχτεί.

Στέλνουμε συντροφικό σινιάλο σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, κάθε συλλογικότητα και κίνημα που ορθώνει οδόφραγμα απέναντι σε όλους εκείνους που απλώνουν το χέρι τους στην πρώτη κατοικία, που ξηλώνουν κοινωνικά κεκτημένα, που φτωχοποιούν και επιτίθενται στην τάξη μας. Παράλληλα, καλούμε τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, εκείνους που άμεσα απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο, τους εκμεταλλευόμενους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου, να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. 
Το κράτος αισθάνεται παντοδύναμο κρατώντας και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ας το αφοπλίσουμε…

Από την πρώτη κατοικία έως την απεργία, δεν έχει τέλος του Σύριζα η αλητεία.
Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.
Αγώνας μέχρι την πλήρη κατάλυση του καπιταλισμού και κάθε εξουσίας.

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού πήγε το «καθαρή έξοδος», Αλέξη; Μεταλλάσσεται σε… υβριδικό μνημόνιο;

Πού πήγε το «καθαρή έξοδος», Αλέξη; Μεταλλάσσεται σε… υβριδικό μνημόνιο;

Ψηφίστηκε  από τη Βουλή, όπως είναι γνωστόν, με 154 «ναι» ο αντεργατικός, ανταπεργιακός και αντιλαϊκός νόμος, με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Η διάταξη για την κατάργηση της απεργίας συγκέντρωση 155 θετικές ψήφους, καθώς την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, η ανεξάρτητη και πρώην βουλευτίνα της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής Β’ Πειραιά, που εντάχθηκε αμέσως μετά ως… συνεργαζόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, πρώην επικεφαλής της νυν «Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Έξω από τη Βουλή τα «κατηργημένα ΜΑΤ» του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν ρεσιτάλ αυθαιρεσίας σε βάρος των διαδηλωτών της ΛΑ.Ε, ενώ εντός της αιθούσης της Ολομελείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει λαό και εργαζομένους ότι «λέρωσε τα χέρια του» με δύο μνημόνια και μια μετάλλαξη για το καλό τους.
Είπε πολλά και έπεισε τελικά όλους όσοι κλαίνε κάθε 5η Ιούλη αλλά και αυτούς που ρίχνουν μαύρο δάκρυ κάθε Πρωτομαγιά για τη νάρκη στην απεργία.

Τι δεν ακούστηκε από το στόμα του; Το «clear exit», η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια δηλαδή. «Το ερχόμενο καλοκαίρι αφήνουμε πίσω μας τη δυσκολότερη περίοδο που βίωσε η χώρα από το 1974 και μετά», είπε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας, δείχνοντας «clear» πως χαμηλώνει τον πήχυ της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018», δείχνοντας καθαρά πως εγκαταλείπει σταδιακά και με ελαφρά πολιτικά πηδηματάκια το σχετικό κυβερνητικό αφήγημα.
Άλλωστε, το είχε προετοιμάζει τόσο μέσω του υπουργού Εσωτερικών ΠάνουΣκουρλέτη όσο και μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΓιώργουΧουλιαράκη. Άσε που το είχε βγάλει και «clear» φιρμάνι ο επικεφαλής των ευρωπαίων στους «δεσμούς», ο Ντένκαν Κοστέλο.

Για να μην αναφερθούμε για στα όσα θέλει η γερμανική κεντρική τράπεζα, ηBundesbank δηλαδή, αλλά και το γερμανικό και ντόπιο κεφάλαιο: Προληπτικό πλαίσιο στήριξης για τη… μετά το μνημόνιο εποχή…
Συμπέρασμα: είτε με «καθαρή έξοδο» είτε με «θολή έξοδο» είτε με «αυτοδύναμη έξοδο», πάμε ντογρού σε ένα «υβριδικό μνημόνιο», ήτοι σε δάνεια χωρίς χαμηλό επιτόκιο, ήτοι με νέα μέτρα λιτότητας, ήτοι με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κτλ. και ολοκληρωτικό ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.iskra.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φόβος του συστήματος για τις κινητοποιήσεις της Κυριακής 21/1/18…

Το 2010 όταν μας έβαλαν στο πρώτο μνημόνιο- που ποτέ δεν πέρασε από τη Βουλή – εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκε στο δρόμο.

Το γνωστό κίνημα των αγανακτισμένων.

Όποιος έχει ασχοληθεί με το Μνημόνιο 1 ξέρει ότι από τα εκατοντάδες μέτρα που προέβλεπε εφαρμόσθηκαν ΜΟΝΟΝ τα 8, που σχετιζόταν κυρίως με περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Οι κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα πιο δυνατές με αποτέλεσμα το σύστημα για να τις ανατρέπει να προκαλέσει τα γνωστά επεισόδια με τους νεκρούς της μαρφιν.


Τα ίδια ακριβώς είχαμε και στο μνημόνιο 2 με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου του 2012 με τους δεκάδες τραυματίες και το σοκ από την καμένη Αθήνα. Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις καπηλεύθηκαν από συγκεκριμένα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΑΜ κλπ).

Τώρα είναι η πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια που δίνεται η ευκαιρία να ενωθούν και πάλι οι Έλληνες.

Χωρίς κομματική ταμπέλα μόνον με το εθνικό συμφέρον ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ότι δηλαδή γυρίζουμε πίσω 8 χρόνια το ρολόι, μόνον που αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένα κόμμα για να μαντρωθεί ο κόσμος, γιατί το παιχνίδι το έπαιξε η αριστερά και τα χαρτιά της πλέον έχουν “καεί”…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και η Κατοχή βαθαίνει !!

Όταν μια χώρα προδοθεί παραδοθεί και την ελέγχουν ξένα συμφέροντα

Φυσικό είναι να οδηγείται σε διάλυση .

Έτσι και οι σύγχρονοι Εφιάλτες τις πολιτικής σκηνής από τη μια προσπαθούν να χαρίσουν το όνομα -για

αρχή – Μακεδονία που στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας ήταν Ελλάδα .Θέλουν να το παραχωρήσου ν σε ένα κράτος υβρίδιο που δημιουργήθηκε μαζί με άλλα μετά το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από τις μεγάλες δυνάμεις για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους στη περιοχή .

Ενώ παράλληλα ψήφισαν ένα πολυνομοσχέδιο που στη πραγματικότητα είναι ότι και να λέμε ένα ακόμα μνημόνιο που αλυσοδένει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια σπέρνοντας τη καταστροφή. Όσο ασχολούμαστε με το θέμα της ονομασίας αυτοί οι προδότες εκτελούσαν και ψήφιζαν τα προαπαιτούμενα που θα διαλύσου ν το κοινωνικό ιστό περαιτέρω και θα εξαθλιώσουν το λαό .

Έλληνες μη τους επιτρέπετε πια να σας διχάζουν με το γνωστό διαίρει και βασίλευε !Το «κοίτα τη δουλειά σου άσε τους άλλους!! », « εσύ θα βγάλεις το φίδι από τη τρύπα ?» και άλλα τέτοια τελείωσαν !

Στη πλειοψηφία τους οι πολιτικοί μετά τη μεταπολίτευση άρχισαν να καταστρέφουν την πατρίδα .

Αλλοιώνοντας αξίες μειώνοντας τα σημαντικά για τον άνθρωπο

ευτελίζοντας τον. Χρέωσαν , έκλεψαν, και πρόδωσαν τη χώρα παίρνοντας και το τελευταίο πλεονέκτημα της . Την κοπεί δικού της νομίσματος που τροφοδοτούσε την οικονομία και αν υπήρχε ανάγκη υποτιμούσαμε το νόμισμα και όχι τον άνθρωπο!


Τα παιδιά μας μένουν αμόρφωτα από τη παιδεία που υπάρχει κατά κύριο λόγο για να χειραγωγεί και να δημιουργεί πειθήνιους υπηκόους .

Από το 2010 η Ελλάδα βρίσκετε σε Κατοχή κάτω από ένα κατ επίφαση μανδύα Δημοκρατίας και βιώνει για πρώτη φορά και χωρίς πόλεμο πείνα ,εξαθλίωση ,γενοκτονία αυτοκτονίες , υπογεννητικότητα , νόμοι ενάντια στους πολύτεκνους , Εθνικές προδοσίες ,αρπαγή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας κ.α.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα παιδιά μας ,εμάς τους γονείς μας και κατ επέκταση τη χώρα . Για να έχουμε αποτέλεσμα ας ενωθούμε σε ένα συμπαγές Μέτωπο με Πατριωτικές Δημοκρατικές δυνάμεις , Κινήματα ,Ριζοσπαστικές δυνάμεις ,λαός. Ας μη συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας χωρίζουν! Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα! Δεν είμαστε εμείς αντίπαλοι οι εχθροί είναι απέναντί και έχουν δείξει καθαρά τις προθέσεις τους!

Για να έχουμε μέλλον πρέπει να αγωνιστούμε τώρα για Ανεξαρτησία , Δημοκρατία ,Δικαιοσύνη ,ισονομία για να απαλλαγούμε από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα καθώς

και τα προδοτικά ανδρείκελα τους πολιτικούς που τσακίζουν την πατρίδα μας .

Θέλουμε πραγματικά να αγωνιστούμε και να ζήσουμε ελεύθεροι? Ιδού ! Με λόγια δεν ελευθερώθηκε καμιά πατρίδα !

Έλληνα ξεσηκώσου! Ο χρόνος σου τελειώνει!!!

Καλούς αγώνες!!

Σιόβα Γιάννα


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και τη Γερμανία - Ισχυροί άνεμοι έριξαν πούλμαν σε κανάλι

Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Γερμανία: Τρεις νεκροί στην Ολλανδία, μία νεκρή στο Βέλγιο από την κακοκαιρία που προκάλεσε διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Γαλλίας με τη Γερμανία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.
Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.

Τουλάχιστον 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και η πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.

Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.Στη Γαλλία, η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε «έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον» μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση μπορεί να παραμείνει προβληματική καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καζακστάν: 52 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά σε λεωφορείο

Πενήντα δύο Ουζμπέκοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες σε απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το λεωφορείο κινείτο σε οδική αρτηρία στη βορειοδυτική περιοχή Ακτάου του Καζακστάν, η οποία συνδέει την ρωσική πόλη Σαμάρα με την Σιμκέντ, μια πόλη που βρίσκεται στο νότιο Καζακστάν κοντά στην μεθόριο με το Ουζμπεκιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί προς ποια κατεύθυνση κινείτο το λεωφορείο, αλλά η οδική αυτή αρτηρία χρησιμοποιείται ευρέως για την μεταφορά Ουζμπέκων οικονομικών μεταναστών από και προς την Ρωσία όπου συχνά εργάζονται σε κατασκευαστικά έργα.

Μόνον πέντε άνθρωποι κατάφεραν να γλιτώσουν από την φωτιά στο λεωφορείο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν.

Στην ανακοίνωση αυτή το υπουργείο δεν αναφέρεται στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο λεωφορείο, αλλά προσθέτει ότι το, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ατύχημα αυτό σημειώθηκε στις 10:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδος).
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής (Photo)

Την ανάκληση της παρτίδας A118141016 του συμπληρώματος διατροφής Prosupps Halotropin, διότι περιέχει το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Tongkat Ali (Eurycoma logifolia) σαν συστατικό, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν που διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, παράγεται από την εταιρεία ProSupps LLC, ΗΠΑ και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία Prometeus Sport B.V., Ολλανδίας. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά και να ενημερώσουν τον ΕΟΦ στην περίπτωση που το προϊόν εξήχθη σε άλλη χώρα.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών (video)

Μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, φτάνοντας μέχρι και την πόρτα του γραφείου του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείου του υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Τα φέιγ βολάν έγραφαν:

– Από την πρώτη κατοικία έως την απεργία δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία και
– Φοροληστρικό υπουργείο του Τσακαλώτου το σφαγείο.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκε η καταγραφή της εφόδου. Στην ανάρτηση εξηγούν ότι η εισβολή έγινε «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων».
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

7000+ ευρω το μήνα… Μνημόνια ρε μέχρι να σβήσει ο Ηλιος! Η νέα μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ

7000+ ευρω το μήνα… Μνημόνια ρε μέχρι να σβήσει ο Ηλιος! Η νέα μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!