EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Λύση αν την αποδεχθεί και η πλατεία…

Μεγάλη, αλλά και επεισοδιακή, ήταν το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια. Με κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα» οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην παραλία από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών συγκεντρώθηκαν περίπου 400.000 πολίτες. Στις 13:00′, πριν αρχίσει το συλλαλητήριο, η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 100.000 συγκεντρωμένους και 284 πούλμαν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους. Ένα μήνυμα που αναμφισβήτητα θα επηρεάσει τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, εκ των πραγμάτων δρομολογεί εξελίξεις όχι μόνο στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, αλλά ενδεχομένως και στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Το συλλαλητήριο ή μάλλον τα παρεπόμενα αυτού στέλνουν και αυτά το δικό τους μήνυμα. Ορισμένοι αμφισβητούν τη δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας να προσεγγίζει με νηφαλιότητα μεγάλα εθνικά θέματα. Αντιθέτως, άλλοι θεωρούν πως η λαϊκή κινητοποίηση αποτρέπει μεθοδεύσεις για εθνικά ασύμφορες συμφωνίες.

Τα επεισόδια, πάντως, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από επιθέσεις αντιεξουσιαστών, αλλά και η βιαιοπραγία εναντίον του Κώστα Ζουράρι αποδεικνύουν πως στο παιχνίδι έχουν εισέλθει ακραία στοιχεία. Ο προσφάτως παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας προπηλακίστηκε και χτυπήθηκε από αγνώστους, οι οποίοι τον κυνήγησαν μέχρι το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Ζουράρις, πριν από χρόνια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι όνομα προτείνει για τα Σκόπια, είχε πει: «Τα π@π@ρι@ μου».
Νέος γύρος επαφών Νίμιτς

Και ενώ στους δρόμους συνέβησαν όλα αυτά, σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση, και υπό το κράτος δυτικών πιέσεων, καλείται να διαπραγματευθεί ένα συμβιβασμό για ένα ζήτημα, το οποίο παραμένει ανοιχτό 25 χρόνια τώρα. Ο πρόσφατος κύκλος επαφών του Νίμιτς ξεκίνησε με την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της FYROM. Θα συνεχισθεί με τις επαφές που θα έχει τις επόμενες ημέρες με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Το ανακοίνωσε ο ίδιος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Sitel, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το θέμα μπορεί να λυθεί τους επόμενους έξι μήνες, ενώ αρνήθηκε και πάλι να ανακοινώσει τι ακριβώς περιλαμβάνει η δέσμη ιδεών που παρέδωσε στους εκπροσώπους των δύο κρατών. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι «ορισμένες πλευρές έχουν ήδη αποκαλυφθεί» και ότι «δεν είναι μυστικό πως η συμφωνία είναι περιεκτική». Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι δύο πλευρές πρέπει να αξιοποιήσουν την συγκυρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορείτε αν θέλετε να περιμένετε άλλα 25 χρόνια. Πιστεύετε όμως ότι θα είναι πιο εύκολο τότε;».
Η παρέμβαση Καραμανλή

Δεύτερη ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μετά τη διαρροή ότι δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος, τώρα επισημαίνει ότι δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας. «Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του.

Και πρόσθεσε: «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπίων, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν». «Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι»συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη σήμερα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα. Είναι προφανές με με την παρέμβασή του, ο Κώστας Καραμανλής οριοθετεί τη στάση της ΝΔ, με την έννοια ότι εμμέσως πλην σαφώς δεσμεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ταυτοχρόνως βάζει ψηλά τον πήχυ και για την κυβέρνηση.
Η συνέντευξη Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει σε συνέντευξή του ότι «μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στους αρχαίους χρόνους… Σήμερα η ευρύτερη αυτή γεωγραφική περιοχή (Μακεδονία) καταλαμβάνεται από τρία διαφορετικά κράτη. Υπό αυτήν την έννοια, είναι απολύτως ανιστόρητο και παράλογο κάποιοι να ζητούν την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας, και μάλιστα με την έννοια του εθνοτικού προσδιορισμού. Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων… Και έναντι όλων σημαίνει ότι δεν μπορεί αλλιώς να λέγεται στις διμερείς μας σχέσεις και στον ΟΗΕ και άλλη να είναι η συνταγματική ονομασία». Ο πρωθυπουργός κατέληξε, λέγοντας ότι «η Αριστερά δεν έπαιζε με τα εθνικά θέματα» και προεξοφλώντας ότι «ο Καμμένος δεν θα γίνει Σαμαράς».

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι εξελίξεις είναι μπροστά μας. Υπάρχει ένας νέος γύρος επαφών που ουσιαστικά θα είναι η διαπραγμάτευση. Το 2018 δεν είναι σίγουρα 1992, καθώς έχουν αλλάξει πολλά και στη Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Από την άλλη πλευρά, όμως, όσοι προεξοφλούσαν πως δεν 10 χρόνια το πρόβλημα θα έχει ξεχαστεί διαψεύδονται με παταγώδη τρόπο.

Το συλλαλητήριο, το οποίο πολλοί δεν ήθελαν, αλλά πλέον δεν μπορούν να παρακάμψουν είναι η απόδειξη. Κατέδειξε ότι όπως και το 1992 έτσι και το 2018 δεν μπορεί να προκύψει λύση εάν δεν είναι τέτοια που να μπορεί να τον αποδεχθεί και η πλατεία…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Μαύρο Μέτωπο της Συναίνεσης εναντίον του Συλλαλητηρίου

Είναι πρωτοφανές!!! 


Το Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» δημιούργησε ένα πλατύ ΜΕΤΩΠΟ εναντίον του: ΟΧΙ μόνο από τις κατοχικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου (τα διακοσμητικά στολίδια του 4ου Ράιχ), ΑΛΛΑ και από τις αυτό-ονομαζόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις (κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές), καθώς και από τις ποικίλες σέχτες του «αριστερισμού»!!! 


Τέτοια «μάζα» ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ «σκουριάς» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο:


Οι πιο υστερικοί εντολοδόχοι της ΕΥΡΩ-κατοχής (τα ποικίλα κυβερνητικά και κομματικά ανδρείκελα των μαφιόζων του χρήματος, ΟΛΩΝ των χρωμάτων), ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ με τους υποτιθέμενους εχθρούς του καθεστώτος (τα πολύχρωμα καιροσκοπικά νεφελώματα της «αριστεράς» και τις ποικίλες «κομμουνιστικές» σέχτες), ΟΛΟΙ εναντίον του Συλλαλητηρίου!!! 

Και μόνο αυτό το Μαύρο και ετερόκλητο Μέτωπο εναντίον του Συλλαλητηρίου αποκαλύπτει δύο βασικά πράγματα: 

α). Ότι όλες αυτές οι δυνάμεις είναι ΕΝΣΩΜΑΜΑΤΩΜΕΝΕΣ στο καθεστώς: Άμεσα ή έμμεσα, ανοικτά ή διακριτικά (ως εφεδρείες, ως αντιπολιτευτικά άλλοθι ή ιδεολογικά σωσίβια )… 

β). Ότι το Συλλαλητήριο έχει μια τέτοια εκρηκτική δυναμική που ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ εναντίον τους, υπονομεύει την ύπαρξή τους και ξεσκεπάζει τον προδοτικό τους ρόλο… 

Συνακόλουθα,
 ότι η ΔΥΝΑΜΙΚΗ αυτή που εμπεριέχεται στο «Μακεδονικό», αλλά και σε όλα τα «εθνικά» ζητήματα, ΑΠΟΤΕΛΕΙ μια τεράστια ΑΠΕΙΛΗ για το καθεστώς του 4ου Ράιχ και τις πολύχρωμες πόρνες του, διότι βάζει σε ΚΙΝΗΣΗ, μαζική και επαναστατική, τον ελληνικό λαό… 

Τα «εθνικά ζητήματα», ιδιαίτερα το «Μακεδονικό» πυροδοτεί το σύνθετο «σύμπλεγμα» της «Εθνικής» και «Κοινωνικής» Συνείδησης: Και αυτήν την πυροδότηση («εθνικού»-«κοινωνικού») την ΤΡΕΜΟΥΝ οι εξουσίες των νέων αποικιοκρατών, καθώς και τα ανδρείκελα των πολιτικών υπηρετών τους: ΟΛΑ τα πολύχρωμα και αποστεωμένα πολιτικά παράσιτα… 

Γι αυτό ΟΛΟΙ είναι εναντίον του Συλλαλητηρίου. ΤΡΕΜΟΥΝ μήπως και αποτελέσει τη σπίθα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ, της ανάφλεξης της συσσωρευμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ 

Και τα ποικίλα παράσιτα των καιροσκόπων της «αριστεράς» και του άθλιου «αριστερισμού» μιλάνε για «εθνικιστικό» Συλλαλητήριο!!! 

Δηλαδή οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ, ο Νίμιτς, οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος, και τα κυβερνητικά τους ανδρείκελα, αλλά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι οι φανατικοί εχθροί του «εθνικισμού»!!! 

Το Συλλαλητήριο που στρέφεται εναντίον όλων αυτών των δυνάμεων του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ είναι «εθνικιστικό» και το 4ο Ράιχ και τα εκτελεστικά του όργανα αποτελούν τους «εχθρούς» του εθνικισμού!!! 

Τέτοιες αρλούμπες ξεστομίζουν, ανενδοίαστα, οι πολύχρωμοι «αριστεροί» της Νέας Τάξης… 

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανοι να κινητοποιήσουν τον ελληνικό λαό, ούτε υποτυπωδώς, σε μια εποχή καταστροφής, λεηλασίας και ΦΡΙΚΗΣ, στιγματίζουν τον ελληνικό λαό, ως «εθνικιστή» επειδή κινητοποιείται ΡΩΜΑΛΕΑ και ΜΑΖΙΚΑ στο «Μακεδονικό»… 

Γι αυτό, αυτή η «αριστερά» είναι καταδικασμένη σε ΑΦΑΝΙΣΜΟ… 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ Οργισμένη ομάδα διαδηλωτών αποδοκίμασε τον Ζουράρι και επιχείρησε να τον λιντσάρει..

Κυνηγημένος έφυγε από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Κώστας Ζουράρις. Οργισμένη ομάδα διαδηλωτών τον αποδοκίμασε και επιχείρησε να τον λιντσάρει..

Περίπου 150 μέτρα χρειάστηκε να τρέξει ο κ.Ζουράρις για να γλυτώσει το λιντσάρισμα.Την τελευταία στιγμή, άνδρες της προσωπικής του φρουράς τον έβαλαν σε όχημα της αστυνομίας και έτσι φυγαδεύτηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!


Δείτε το βίντεο

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγαλειώδη συγκεντρωση ! 500.000 οι συμμετέχοντες σύμφωνα με τους διοργανωτές

Για 500.000 συμμετέχοντες κάνουν λόγο οι διοργανωτές

Οι συγκεντρωμένοι με φόντο τον Μέγα Αλέξανδρο

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΛΘ: Σε κινητοποιήσεις καλεί η ΟΜΥΛΕ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις, µε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στον Οργανισµό Λιµένα Θεσσαλονίκης και µε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμαστους Οργανισµούς Λιµένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουµενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας, προγραμματίζουν για τις 25 Ιανουαρίου, τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ. Υ. Λ. Ε ).

Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την μεταφορά της σύγκλισης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΘ στην Αθήνα. «Αυτό δεν θα µας σταµατήσει», τονίζεται χαρακτηριστικά, «θα είµαστε εκεί για να τους µεταφέρουµε το µήνυµα: µη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο, όπου και να µεταφέρετε τις συνεδριάσεις σας δεν θα µας αποφύγετε».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα, θα προχωρήσουν «χρησιµοποιώντας όλα τα εργαλεία, νομικά, αγωνιστικά και κοινωνικά», προκειµένου «να δίνουµε απάντηση σε κάθε βήµα της επιχειρούµενης πώλησης και να αποκαλύπτουµε τις νοµικές ακροβασίες και τα πολιτικά ατοπήµατα για να υπερασπιστούµε το δηµόσιο συµφέρον και το δηµόσιο χαρακτήρα του Ο.Λ.Θ.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!