EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Κατάπιαν» ολόκληρο συλλαλητήριο!

Είναι θλιβερό το θέαμα της Αθήνας (αλλά και των Σκοπίων) να ψάχνουν πως θα παρακάμψουν τη λαϊκή θέληση ώστε να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του επικυρίαρχου, τις επιθυμίες των ΗΠΑ. Τα Σκόπια εκβιάζουν με δημοψήφισμα για να κάνει υποχωρήσεις η Αθήνα. Οι Σκοπιανοί ξέρουν ότι η Αθήνα έχει αναλάβει δεσμεύσεις να επιλυθεί το θέμα. Και ότι αν κάνουν δημοψήφισμα θα αναγκαστεί να κάνει το ίδιο και ο Τσίπρας.


του Απόστολου Αποστολόπουλου

Οπότε δεν θα γίνει δεκτό όνομα με τη λέξη Μακεδονία, τα Σκόπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ, θα θυμώσουν οι ΗΠΑ και θα ρίξουν την ευθύνη στην Αθήνα. Τα Σκόπια με τον μετριοπαθή(!) Ζάεφ ίσως πιστεύουν ότι με αυτά είναι ισάξιοι του Μέτερνιχ. Αν όλα αυτά δεν γίνουν οι «Ζάεφ και συνεργάτες» τούς έχουν γραμμένους τους «Μακεδόνες» (και Αλβανούς) υπηκόους. Θα βάλουν την υπογραφή τους εκεί που επιθυμεί ο Μεγάλος Σύμμαχος. Ας τους αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό ότι είναι μικρό και εύθραυστο κράτος και του επιβλήθηκε με το έτσι θέλω ένας Προστάτης, όπως στο πρώτο ελεύθερο ελληνικό κρατίδιο μετά την Επανάσταση του 1821.

Στην Αθήνα, όμως, την Ευρωπαία Αθήνα που βγαίνει θριαμβευτικά από τα Μνημόνια, κατά πως λένε οι ιθύνοντες, το θέαμα είναι ιλαροτραγωδία. Όχι επειδή υπάρχει κυβέρνηση μιας Αριστεράς που έχει αποκηρύξει την ανελεύθερη Σοβιετία πάνω από μισό αιώνα. Και που έχει αναπεπταμένη τη σημαία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης, με επικεφαλής τον Τσακαλώτο και τους «53». Αυτά, άλλωστε, τα έχουμε ξεπεράσει.
«Κατάπιαν» ολόκληρο συλλαλητήριο

Το θέαμα είναι ιλαροτραγωδία επειδή τα ΜΜΕ, υπό την Δαμόκλειο Σπάθη της πολυπόθητης άδειας, «κατάπιαν» ένα συλλαλητήριο της τάξης του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Το έπνιξαν κυριολεκτικά, προδιαγράφοντας το χρώμα της πληροφόρησης όταν θα εκπέμπουν και με την άδεια της Αστυνομίας, νόμιμα. Η κυβέρνηση και ο Πολάκης μίλησαν τη Δευτέρα για 90-100.000 διαδηλωτές όταν το BBC είδε, την Κυριακή, ένα εκατομμύριο και το κανάλι R1 της ιταλικής τηλεόρασης 800.000, το λιγότερο.

Με το δημοψήφισμα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν αποδείξει ότι ξεπερνάνε με ψυχική άνεση κάθε αντίρρηση και κάθε δυσκολία που μπορεί να προβάλλει ο λαϊκός παράγων. Αλλά τότε υπήρχε ακόμα κάποιο απόθεμα ελπίδας και στοιχειώδους εμπιστοσύνης. Τώρα, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι από τους κυβερνώντες δεν μπορούν να βασίζονται σε κάτι τέτοιο. Η απόφαση για το όνομα είναι μπροστά μας και οι εκλογές έπονται.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, της Εκκλησίας, της ΝΔ και του ΚΚΕ να υποστηρίξουν την αποχή από το συλλαλητήριο (ή την συμμετοχή ως «προσωπική» επιλογή) ήταν ασφαλώς συγκινητικές, ως απόδειξη εθνικής ομοψυχίας. Αποδείχθηκαν, όμως, εντελώς αναποτελεσματικές. Προφανώς γι’ αυτό κανείς δεν βρέθηκε να τις επαινέσει ως θεάρεστες και εθνικά χρήσιμες. Είναι ομολογουμένως η πρώτη φορά που ο λαός απομακρύνθηκε τόσο φανερά και ανενδοίαστα από το σύνολο της πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής και πνευματικής ηγεσίας.
Λαός και υπερδυνάμεις

Είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του τόπου κήρυξε, με μια φωνή και μια ψυχή, άχρηστη την παρουσία του λαού για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, ενός θέματος που αφορά όλους μας και τον καθένα. Και είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος, εθνικά ενωμένος, αδιαφόρησε και στην πράξη αντιτάχθηκε στις προτροπές της ηγεσίας. Αν η συγκυρία το επιτρέψει η απομόνωση που περιγράφω μπορεί να μετατραπεί σε αντίθεση και σε συνολική απόρριψη με άγνωστες συνέπειες. Αν υπάρχουν έστω και ελάχιστοι μυαλωμένοι στον τόπο θα πρέπει να ανησυχούν.

Όλα αυτά, διαπραγματεύσεις, συλλαλητήρια κλπ, έχουν ως υπόβαθρο μια αυταπάτη: την ιδέα ότι η υπερδύναμη έχει ανάγκη από προσχήματα για να εφαρμόσει τα υποτίθεται σκοτεινά σχέδιά της εναντίον μας. Έχει, όμως, αποδείξει το αντίθετο. Μάρτυρας τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ. Τα όπλα ήταν ανύπαρκτα, αλλά η εισβολή στο Ιράκ έγινε και η χώρα διαλύθηκε, όπως καταστράφηκε και η Λιβύη και δολοφονήθηκε ο Καντάφι με εξίσου ασύστατα επιχειρήματα.

Είναι προφανές ότι αν οι ΗΠΑ έχουν σχέδια για την Ελλάδα. Θα τα εφαρμόσουν και δεν έχουν ανάγκη το Σκοπιανό ως πρόσχημα. Είναι κι αυτό ένας λόγος για λιγότερες υποκλίσεις, γονυκλισίες και «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Αλλά χαρακτηριστικό γνώρισμα των προτεκτοράτων είναι πρώτον ότι τους έχει αφαιρεθεί η ικανότητα να σκέπτονται. Και δεύτερον ξέρουν ότι οι υποκλίσεις και γονυκλισίες είναι απαραίτητο αξεσουάρ της ύπαρξής τους. Τις κάνουν, λοιπόν, εκεί που χρειάζεται αλλά καλού-κακού και εκεί που είναι αχρείαστες, προσφέροντας θέαμα θλιβερό.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκάλυψη! 6 Έλληνες Ευρωβουλευτές Στη Λίστα Με Τους Έμπιστους Του Σόρος!

Όλα ξεκίνησαν από την έρευνα της Ιταλίδας δημοσιογράφου Maria Giovanna Maglie.

226 Ευρωβουλευτές σε σύνολο 751 εμφανίζονται μέσα στην Ευρωβουλή ως «έμπιστοι» της οργάνωσης «Open Society» του Σόρος (George Soros)»φιλάνθρωπου» πολυεκατομμυριούχου κι πρωτεργάτη των «ανοικτών συνόρων» για την έλευση μεταναστών στην Ευρώπη, των «δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων» και χρηματοδότη των gay pride, των «πολύχρωμων εξεγέρσεων» και σια…

7 Αντιπρόεδροι, δεκάδες Συντονιστών Επιτροπών, μέλη 11 Επιτροπών, 26 μέλη Αντιπροσωπειών… όλοι κι όλες χαρακτηρίζονται «έμπιστοι σύμμαχοι που ήδη το απέδειξαν» στις ευρωομάδες τους, μαζί κι οι συνεργάτες τους, οι σύμβουλοί τους, υπηρεσιακοί παράγοντες και πάει λέγοντας.

Το σκάνδαλο ξέσπασε την 1η Νοέμβρη και τα ΜΜΕ μαζί με τους δημοσιογράφους «ποιούν τη νήσσα«.

Αναρωτιέται η δημοσιογράφος Maria Giovanna Maglie:


«Έμπιστοι γιατί; Φίλοι ποιού; Οι Ιταλοί ευρωβουλευτές, έμπιστοι του Σόρος και της «Open Society», αλλά κυρίως των σχεδίων της για μαζική είσοδο μεταναστών και προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι 14 εκ των οποίων 13 του Δημοκρατικού Κόμματος, που στις Βρυξέλλες και το Σρασβούργο συμμετέχουν στην ευρωομάδα που ονομάζεται «προοδευτική συμμαχία δημοκρατών και σοσιαλιστών» και 1 στη «Λίστα Τσίπρα», που είναι η Barbara Spinelli».
82 ευρωβουλευτές ανήκουν στν «προοδευτική συμμαχία δημοκρατών και σοσιαλιστών», 38 στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (δεξιά), 36 στους φιλελεύθερους, 34 στην «αριστερά» και 7 στους συντηριτικούς… Μια υποστήριξη με οριζόντια πολιτική τοποθέτηση σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Στη λίστα των «έμπιστων» του πολυεκατομμυριούχου Σόρος, με πλήρη περιγραφή των αρμοδιοτήτων τους, περιλαμβάνονται οι Έλληνες:

Δημήτρης Παπαδημούλης PAPADIMOULIS Dimitrios (Greece, GUE/NGL)
Κώστας Χρυσόγονος CHRYSOGONOS Kostas (Greece, GUE/NGL)
Μιλτιάδης ΚΥΡΚΟΣ KYRKOS Miltiadis (Greece, S&D)
Γιώργος Κατρούγκαλος KATROUGKALOS Georgios (Greece, GUE/NGL)
Μανώλης Γλέζος GLEZOS Emmanouil (Greece, GUE/NGL)
Σοφία Σακοράφα SAKORAFA Sofia (Greece, GUE/NGL)

Η πλήρης λίστα του ιδρύματος Σόρος «Open Society»: ΕΔΩ


* Αν την «εξαφανίσουν», εδώ είμαστε να τη διαθέσουμε εκ νέου!
** Αναμένοντας να μιλήσουν οι χρυσοπληρωμένοι ευρωπατέρες μας…


elatora.wordpress.com

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «μακεδονικό» κινητοποίησε τη λαϊκή ΟΡΓΗ…

Δεν λάθεψαν τα ανακλαστικά ΠΑΝΙΚΟΥ (των κατοχικών δυνάμεων και των «αριστερών» σωσιβίων) από το Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό»... 


Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βροντοφώνησαν ένα ρωμαλέο «ΟΧΙ»!!! 


«ΟΧΙ» σε όλα: 


«ΟΧΙ» στο ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία»… 

«ΟΧΙ» στις δυνάμεις του 4ου Ράιχ και τα μακάβρια σχέδιά τους…

«ΟΧΙ» στα κυβερνητικά και κομματικά ανδρείκελα αυτών των δυνάμεων: Τα «αριστερά» που μας κυβερνούν και των κομμάτων που κοσμούν το κατοχικό Κοινοβούλιο… 

«ΟΧΙ» και στις «αντιπολιτευτικές», «αριστερές» ποικιλίες (και «αριστερίστικες») του καθεστώτος (ΛαΕ και ΣΙΑ), τα χρήσιμα «άλλοθι» του καθεστώτος, που συντάχτηκαν με το ΜΑΥΡΟ Μέτωπο του 4ου Ράιχ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Συλλαλητηρίου, χαρακτηρίζοντάς το:«Εθνικιστικό»… 

ΣΕ αυτές τις δυνάμεις της χρήσιμης «αριστεράς», της δήθεν αντικαθεστωτικής, η οποία παρέχει τα ιδεολογικά «αντιεθνικιστικά» (και «αντιρατσιστικά») άλλοθι, δηλαδή τα πολιτικά σωσίβια στη Νέα Τάξης, σε αυτές τις δυνάμεις ΕΔΩΣΕ, το Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», ένα ηχηρότατο χαστούκι… 

Βροντοφώναξε, μαζί με τα «εθνικά» ζήτημα και τα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ: Από τη Μνημονιακή λεηλασία και το ξεπούλημα της Ελλάδας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ), μέχρι και τις κατασχέσεις… 

Η ίδια η ΔΥΝΑΜΙΚΗ της συσσωρευμένης ΟΡΓΗΣ που κατέβασε τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο Συλλαλητήριο, συνέδεσε την κεντρική ΕΘΝΙΚΗ αιχμή («Μακεδονικό»), με τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ αιτήματα… 

Αυτή τη διαλεκτική σχέση «Εθνικού» - «Κοινωνικού»
 δεν μπορούν να αντιληφτούν τα καιροσκοπικά νεφελώματα του καθεστωτικού (και εκλογικού) παρασιτισμού… 

Έτσι μένουν πεισματικά κολλημένοι, όλοι αυτοί οι «αριστεροί χρήσιμοι ηλίθιοι» (άλλοι και επαγγελματικά, τα γνωστά μαντεία του Σόρος), στον «εθνικισμό» των διοργανωτών!!! 

Το υπογραμμίζαμε και πριν το Συλλαλητήριο. Το ΓΕΝΙΚΟ πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτικής ΟΡΓΗΣ που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα των πολλαπλών ανδρεικέλων, θα προσδώσει τέτοια ΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» που θα κονιορτοποιήσει το στενό «εθνικό» πλαίσιο των οργανωτών… 

Οι εθνομηδενιστές κάθε ποικιλίας δραματοποιούν την πατριδοκαπηλία κάποιων δυνάμεων, την αναγάγουν σε ΑΠΟΛΥΤΟ φετίχ για να ευθυγραμμιστούν με τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ και να στιγματίζουν την ΟΡΓΗ του ελληνικού λαού που κινητοποιείται ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, μέσω των «εθνικών» ζητημάτων, ως «εθνικιστική» υστερία!!! 

Η πολιτική τους αναπηρία και η δόλια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους απαστράπτει: 

Από τη μια ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που κινητοποιούν τη λαϊκή ΟΡΓΗ και στρέφονται ΕΥΘΕΩΣ εναντίον των κατοχικών δυνάμεων και από την άλλη ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ τη λαϊκή ΟΡΓΗ, ως «εθνικιστική» (!!!), αφήνοντάς την στο …έλεος της δημαγωγίας των πατριδοκάπηλων… 

Μια πραγματική Αριστερά συμμετέχει ενεργητικά και μαχητικά σε τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες με αιχμή το «εθνικό» απεγκλωβίζουν και κινητοποιούν τη λαϊκή ΟΡΓΗ, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα τις δυνάμεις εκείνες που δημοκοπούν πατριωτικά ή χρησιμοποιούν την κινητοποιημένη λαϊκή ΟΡΓΗ για πολιτική ανάδειξη και την κατασκευή νέων πολιτικών εφεδρειών του καθεστώτος… 

Τα θέτουμε όλα αυτά αναλυτικά στο πρώτο άρθρο μας για το Συλλαλητήριο: 


«Σκόπια: Εμπόριο ΑΠΑΤΗΣ, συγχύσεων και καιροσκοπισμών…». 

Σήμερα το Βατερλό όλων αυτών των χρήσιμων «αριστερών» άλλοθι του καθεστώτος γίνεται φανερό και δια γυμνού οφθαλμού. Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν στο Συλλαλητήριο, την ίδια ώρα που αυτοί, οι «γενναίοι της υποταγής» στη Νέα Τάξη, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε μερικές εκατοντάδες ανθρώπων, τους στέλνουν (οι εκατοντάδες χιλιάδες) εκεί που ανήκουν: Στα αζήτητα της Ιστορίας… 

…Να οδύρονται και να κλαψουρίζουν για τον «εθνικισμό» της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, να παρασιωπούν τον όγκο αυτής της ΟΡΓΗΣ που ξεχύθηκε στη Θεσσαλονίκη… 

Παρέα με τα εμετικά και δόλια ΜΜΕ που έπνιξαν αυτήν την κινητοποίησε ή μίλησαν για κάποιες «δεκάδες ανθρώπων»… 
Τόσο πανικό τους προκάλεσε. Πανικός που θεμελίωσε ακόμα περισσότερο το Μαύρο Μέτωπο της Συναίνεσης εναντίον του «εθνικισμού» της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κωνσταντοπούλου για συλλαλητήριο : Προσπάθεια να εμφανιστούν ως φασίστες οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την πατρίδα μας.
Όπως έχουν και έχουμε συνταγματικό δικαίωμα.
Και καθήκον.
Στη δημοκρατία.

Οι συντονισμένες παραινέσεις και προτροπές να μη γίνει το συλλαλητήριο θύμιζαν τη λυσσασμένη προπαγάνδα του 2015.
Μόνο που τώρα προστέθηκαν στο μπλοκ των «Μένουμε Ευρώπη» οι νέοι τους φίλοι, της Κυβέρνησης.

Η λυσσαλέα προσπάθεια παρασιώπησης του συλλαλητηρίου και της τεράστιας συμμετοχής θυμίζει την προπαγάνδα υπέρ του Ναι το 2015.
Μόνο που τώρα προστέθηκε στο μπλοκ του μαύρου η ΕΡΤ κ η ΕΡΤ3, προβάλλοντας καλλιτεχνικό πατινάζ την ώρα που η Θεσσαλονίκη είχε κατακλυστεί.
Η προσπάθεια να εμφανιστούν ως φασίστες οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν σήμερα δεν πρέπει να τους αγγίξει.
Είναι η θεωρία των δύο άκρων.
Που πρωτοαναπτύχθηκε για να πλήξει και να πνίξει το κίνημα των Αγανακτισμένων το 2011.
Το κάψιμο της Libertatia μου θυμίζει έντονα τον εμπρησμό της Marfin.
(Το παρακράτος υπάρχει παντού. Και η πραγματική Αριστερά το γνωρίζει και το αναγνωρίζει.)

Εγώ στηρίζω το δικαίωμα όλων μας να διαδηλώνουμε για την πατρίδα μας.
Και είμαι μαζί με όσους σήμερα εξέφρασαν την αληθινή αγωνία όλων μας για την χώρα μας, που παραδίδεται κομμάτι-κομμάτι από τους προδότες.
Κι είμαι απέναντι σ´αυτούς που πάνε να καπηλευτούν αυτή την αγωνία.

Και δε χαρίζω τους πολίτες που διαδήλωσαν σήμερα ούτε στους φασίστες ούτε στους εθνικιστές ούτε στους «εξευγενισμένους» μνημονιακούς ακροδεξιούς που ψήφισαν κι εφάρμοσαν όλα τα μνημόνια της υποτέλειας, ούτε στους χρυσαυγίτες, νοσταλγούς των ναζί, που αιματοκύλισαν τη Θεσσαλονίκη.
Η σημερινή Κυβέρνηση είναι υποτελής και δεν νομιμοποιείται να διαπραγματευθεί.
Γιατί θα παραδώσει ξανά τη χώρα μας.
Τη χώρα δεν θα την υπερασπιστούν οι ακραίοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ή του Στρατού ούτε οι νοσταλγοί άλλων εποχών.
Ούτε οι προωθούμενοι από το σύστημα υποκατάστατοι σωτήρες.

Τη χώρα θα την υπερασπιστούν, όπως πάντα συνέβη στην ιστορία μας, οι πολίτες.
Οι ίδιοι που θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία.
Εμείς.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά τα ρεμάλια μας δολοφονούν για τη καρέκλα ! Ζουράρις: Δεν διάβαζα αλλά ψήφιζα τα νομοσχέδια

Άλλος ένας αδιάβαστος !!!!!! 

Με χτύπησαν με καδρόνι στο κεφάλι

Για την επίθεση που δέχθηκε χθες από ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, μίλησε στο περιθώριο ομιλίας του, στο ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Όπως είπε μεταφέρεται από το thestival.gr τον χτύπησαν με καδρόνι στο κεφάλι ενώ χτυπήθηκε και ένας αστυνομικός.

«Μόλις τέλειωσε την ομιλία του ο Φραγκούλης, με χτύπησαν με καδρόνι στο κεφάλι, ενώ χτυπήθηκε και ο αστυνομικός πίσω μου. Πιθανολογώ πως ήταν κάτι φασισταριά- χωρίς να είμαι σίγουρος- καθώς το συμβάν έγινε όταν έφευγε μερίδα ακροδεξιών στοιχείων. Ήμουν τρεισήμισι ώρες εκεί, πριν την επίθεση», τόνισε ο κ. Ζουράρις.

Παράλληλα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε για τη διαδικασία ψηφοφορίας των νομοσχεδίων και απάντησε πως δεν διάβαζε συχνά τα νομοσχέδια παρόλα αυτά τα ψήφιζε.

«Δεν διάβαζα συχνά τα νομοσχέδια. Κάποια ήταν 600 σελίδες και είχαμε μόνο 2- 2,5 ώρες. Παρ όλα αυτά τα ψήφιζα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή : eleftherostypos.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ώρα των μπλόκων: Στα τρακτέρ οι αγρότες στην Καρδίτσα

Το πρώτο αγροτικό μπλόκο πανελλαδικά αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, στήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τους αγρότες του Νομού Καρδίτσας, στον κόμβο του Ε65, στο ύψος του «Δέλτα», όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. 'Αρης Πολυγένης, μέλος της Ομοσπονδίας, δήλωσε πως στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής, σήμερα στήνουμε μπλόκο στον Ε65 όλη η Καρδίτσα. Είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων, και αυτή η κινητοποίηση, πρόσθεσε, θα γίνει ο προπομπός για όλη την Ελλάδα, σημείωσε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Δίνουμε το μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας». Καθημερινά, δεν παρέλειψε ο κ. Πολυγένης, να τονίσει, πως οι αγρότες θα ενισχύουν το μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.

Για νέο κύκλο κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο και με μπλόκα, έκανε λόγο ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, για να προσθέσει: «Η Καρδίτσα σήμερα δίνει ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους αγρότες ότι θα πρέπει να «βγούμε» για να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν, τα οποία δεν μας επιτρέπουν ούτε να ζήσουμε, ούτε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας».

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σε δηλώσεις του υποστήριξε, πως είναι το πρώτο μπλόκο στην Θεσσαλία, αλλά και στην Ελλάδα, την ερχόμενη Τετάρτη, συνέχισε, «βγαίνουν» οι αγρότες των Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι και στις 25 του μηνός, την Πέμπτη βγαίνουν οι αγρότες τ ης Λάρισας στον κόμβο Πλατυκάμπου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για συμμετοχή στους αγώνες.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Καρδίτσας - Ν. Μοναστηρίου, απ' όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου - Καρδίτσας - Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέρισμα 928,5 εκατ. ευρώ από την ΤτΕ στο δημόσιο

Σε 941,8 εκατ. ευρώ, ανήλθαν τα κέρδη της Τράπεζας της Ελλάδας στη χρήση 2017, έναντι 1.092,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, τα καθαρά έσοδα σε 1.441,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων, σε 499,9 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη θα διανεμηθούν με βάση τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 71 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ΤτΕ σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη διανομή του προβλεπόμενου μερίσματος προς τους μετόχους, ποσό 928,5 εκατ. ευρώ θα μεταφερθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 1 και 3 του εν λόγω άρθρου.

Το μικτό μέρισμα ανά μετοχή που θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για διανομή ανέρχεται σε 0,6720 ευρώ, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ανάλυση των αποτελεσμάτων της χρήσης 2017

Έσοδα

Τα συνολικά καθαρά έσοδα από την άσκηση της ενιαίας νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, τις πράξεις παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα, τους τόκους των χαρτοφυλακίων, τις προμήθειες και τα λοιπά έσοδα από τις εργασίες εσωτερικού και εξωτερικού διαμορφώθηκαν σε 1.441,7 εκατ. ευρώ, έναντι 1.728,2 εκατ. ευρώ στη χρήση 2016, σημειώνοντας μείωση κατά 16,6%. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στη μειωμένη χρήση από τα πιστωτικά ιδρύματα του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα:

- Τα καθαρά έσοδα από τόκους, χρηματοοικονομικές πράξεις και την αναδιανομή του νομισματικού εισοδήματος του Ευρωσυστήματος διαμορφώθηκαν σε 1.310,8 εκατ. ευρώ, έναντι 1.595,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας
μείωση κατά 17,8%.

- Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες μειώθηκαν κατά 4,6% και διαμορφώθηκαν σε 78,0 εκατ. ευρώ, έναντι 81,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

- Τα έσοδα από μετοχές και συμμετοχές παρέμειναν σταθερά και ανήλθαν σε 38,9
εκατ. ευρώ.

- Τέλος, τα λοιπά έσοδα ανήλθαν σε 14,0 εκατ. ευρώ, έναντι 12,4 εκατ. ευρώ την
προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,9%.
Έξοδα

Τα συνολικά έξοδα της Τράπεζας πλην προβλέψεων (δαπάνες προσωπικού και συνταξιοδοτικών παροχών, αποσβέσεις, λοιπές δαπάνες διαχείρισης και λοιπά έξοδα) διαμορφώθηκαν σε 391,3 εκατ. ευρώ, έναντι 331,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 59,9 εκατ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στα λοιπά έξοδα ύψους 52,4 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως την έκτακτη εισφορά χρήσεων 2008 και 2009 που κατέβαλε η Τράπεζα, βάσει των διατάξεων των ν. 3808/2009 και ν. 3845/2010, καθώς και των σχετικών προσαυξήσεων.

Σχηματίστηκαν προβλέψεις ύψους 108,6 εκατ. ευρώ στη χρήση 2017. Η πρακτική
σχηματισμού προβλέψεων και αποθεματικών ακολουθείται στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος αρχής της συντηρητικότητας. Μέσω του σχηματισμού επαρκών προβλέψεων ισχυροποιείται η οικονομική θέση της Τράπεζας, ώστε αυτή να αντεπεξέρχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί και στους κινδύνους που αναλαμβάνει.

Το συνολικό ύψος των συσσωρευμένων προβλέψεων, στις 31 Δεκεμβρίου 2017, διαμορφώθηκε σε 7.600,3 εκατ. ευρώ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bloomberg: Έτσι θα γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο«Ένας κατάλληλος συνδυασμός μέτρων για τη διαχείριση του χρέους, παράτασης των ωριμάνσεων και των περιόδων χάρητος για κεφάλαιο και τόκους, με πρόσθετη χρήση των κερδών από τα προγράμματα SMP και ANFA, θα επιτρέψει την επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμη τροχιά», όπως αναφέρεται σε προσχέδιο για την Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιήλθε σε γνώση του Bloomberg.

- Η βιωσιμότητα του χρέους και επομένως η χρεία για πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να συναχθεί κατά τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη σειρά αρνητικών εξελίξεων.

- Υφίσταται αβεβαιότητα όσον αφορά την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επί πολλές δεκαετίες.

- Επιπρόσθετα, υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη που σχετίζονται με τη γήρανση πληθυσμό και τις τάσεις της συνολικής παραγωγικότητας.

- Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Ανάλυσης που δημοσιεύει το Bloomberg, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αναμένεται να φθάσει στο 181,1% το 2017, το 165% το 2020, το 127,2% το 2030 και το 96,4% το 2060.

- Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες (GFN) προβλέπεται να ανέλθουν στο 16,7% του ΑΕΠ, πριν αποκλιμακωθούν σημαντικά στο 7,5% το 2021. Ο λόγος του GFN προς το ΑΕΠ αναμένεται να αυξάνεται κατόπιν, φθάνοντας το 23% το 2055 και μειούμενος στο 21,9% μέχρι το 2060.

- Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η πρώτη εκταμίευση των 5,7 δισεκ. ευρώ πιθανό να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, με τα 3,3 δισεκ. να κατευθύνονται προς την εξυπηρέτηση του χρέους και 1,9 δισεκ. στην δημιουργία αποθεματικού, ενώ 0,5 δισεκ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή οφειλών προς εγχώριους προμηθευτές υπό τον όρο της επίτευξης των συμφωνημένων στόχων.

- Το εναπομένον ποσόν του ενός δισεκ. ευρώ δύναται να διατεθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μετά τον Απρίλιο, υπό τον όρο θετικής έκθεσης των ευρωπαϊκών θεσμών.

- Το σύνολο των 18,4 δισεκ. ευρώ επίσημης χρηματοδότησης μέχρι την λήξη του προγράμματος θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αποθεματικού 10,2 δισεκ. ευρώ βάσει των πρόσφατων στοιχείων.

- Η ρευστότητα των 10,2 δισεκ. θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για χρονικό διάστημα λιγότερο των δέκα μηνών μετά την λήξη του προγράμματοςπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!