EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Κάτι δεν πάει καλά στην παγκόσμια οικονομία – To 82% του παγκόσμιου πλούτου πήγε το 2017 στο 1% των πλουσίων!

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που μας στέλνει η έκθεση της Oxfam για την κατανομή του πλούτου τη χρονιά που μας πέρασε, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έβαλε στο… χέρι του το 82% του παγκόσμιου πλούτου. Παράλληλα το φτωχότερο μισό του κόσμου δεν είδε καμία αύξηση στο μερίδιό του!

Η Oxfam βλέπει πίσω από την ακατανόητη αυτή ανισορροπία της αγοράς τη φοροδιαφυγή, την επιρροή του κόσμου των επιχειρήσεων στους νομοθέτες, την καταστρατήγηση των εργασιακών κεκτημένων αλλά και τις περικοπές των εταιριών, λέγοντάς μας πως όλα αυτά είναι ενδεικτικά ενός συστήματος που καταρρέει.

Η έκθεσή της δεν έμεινε φυσικά στο απυρόβλητο της κριτικής, η Oxfam απαντά όμως λέγοντας πως τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Το 2016-2017 είδε εξάλλου τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων που έχουν καταγραφεί ποτέ, με έναν καινούριο να ξεπηδά κάθε δυο μέρες!

Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού παραρτήματος της Oxfam, Mark Goldring, ισχυρίστηκε πως αυτή η στατιστική αποκαλύπτει ότι «κάτι πάει πολύ στραβά στην παγκόσμια οικονομία». Και η Oxfam φαίνεται πως ξέρει καλά τι λέει, καθώς εκπονεί αντίστοιχες εκθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πέρυσι, για παράδειγμα, εκτίμησε πως οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είχαν στα χέρια τους τόσο πλούτο όσο και το φτωχότερο μισό κομμάτι του κόσμου. Για το 2018 μας λέει πως το νούμερο αυτό αποκρυσταλλώθηκε στους 42 ιδιώτες, αλλάζοντας και την περσινή εκτίμηση από 8 σε 61, αναθεώρηση επιβεβλημένη μας λέει ο Goldring από τα νέα στοιχεία που ξεπηδούν συνεχώς.

«Όταν το κοιτάς, πρόκειται για ένα απαράδεκτο επίπεδο ανισοτήτων», είπε ο Goldring στο BBC, «η συγκέντρωση του ακραίου πλούτου στην κορυφή δεν είναι σημάδι ακμάζουσας οικονομίας, αλλά σύμπτωμα ενός συστήματος που αποτυγχάνει για εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους με μισθούς φτώχειας, που φτιάχνουν τα ρούχα μας ή καλλιεργούν τα φαγητά μας».

Αν η εργασία, μας λέει, είναι να μας οδηγήσει εκτός παγκόσμιας φτώχειας, τότε θα πρέπει να εξισωθούν τα μεροκάματα γυναίκας-άντρα, να εργάζονται όλοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αμείβονται δίκαια για τη δουλειά που προσφέρουν: «Αν αυτό σημαίνει λιγότερα για τους ήδη πλούσιους, τότε είναι ένα τίμημα που εμείς -και αυτοί- πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε», καταλήγει.

Ο διευθυντής ωστόσο του think tank Institute of Economic Affairs, Mark Littlewood, διαφώνησε με τα στατιστικά λέγοντας πως η Oxfam έκανε μια χοντροκομμένη και παραπλανητική εκτίμηση της παγκόσμιας φτώχειας, «δαιμονοποιώντας τον καπιταλισμό». Κάτι που όμως μας λέει «είναι της μόδας στον πλούσιο δυτικό κόσμο, αλλά παραβλέπει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν βγει από τη φτώχεια ως αποτέλεσμα των ελεύθερων αγορών».
pronews

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το βίντεο που στη Θεσσαλονίκη οι απλοί πολίτες εκδιώχνουν τους Χρυσαυγίτες εκτός συγκέντρωσης...

...Παρότι της "Εφημερίδας των Συντακτών" δεν το λαμβάνει υπόψη του η όποια "αριστερά" δεν έχει υποταχθεί στο 4ο Ράιχ;

Η λαοφοβία, η παράδοση του εξαθλιωμένου από τα "αριστερό"δεξιά μνημόνια στον κάθε τυχάρπαστο στρατηγό, βαρύνει όσους διαχωρίζουν τον πατριωτισμό -βασική παράδοση των κλασικών του μαρξισμού- από τον αντικατοχικό αγώνα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελεύθεροι 10.000 και πλέον κρατούμενοι με τον νόμο «Παρασκευόπουλου» από το 2015

Στους 10.210 ανέρχονται οι κρατούμενοι που αποφυλακίσθηκαν κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του επονομαζόμενου «νόμου Παρασκευόπουλο» από το 2015 έως σήμερα βάσει των στοιχείων που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πάνω από το 50% των συνολικών «απολύσεων» ανά έτος προέρχεται από τις αποσυμφορητικές διατάξεις. Το τελευταίο εξάμηνο του 2015 αποφυλακίσθηκαν με τις εν λόγω ρυθμίσεις 1.703 κρατούμενοι, ενώ ο αριθμός αυξήθηκε αισθητά την επόμενη διετία.

Συγκεκριμένα, το 2016 οι αποφυλακίσεις με τις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» έφτασαν τις 4.027 – ήτοι 54,9% επί του συνόλου. Το 2017, έως τα μέσα Νοεμβρίου, ακολούθησαν άλλες 4.017 αποσυμφορητικές απολύσεις, δηλαδή το 56,2% του συνόλου.

Σύμφωνα με την ίδια απάντηση με τις ευεργετικές διατάξεις αντίστοιχων νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά (2012, 2013, 2014) είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι, οι οποίοι ωστόσο συγκεντρώνονται σαν αριθμός στο 2014, χωρίς να αποσαφηνίζεται ο αριθμός ανά έτος.

«Τα επίσημα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν το κλίμα πανικού που επιχειρεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και ΜΜΕ αναφορικά με τα ποσοστά υποτροπής για όσους έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου», σχολίασε ο κ. Κοντονής.

«Σχεδόν ανάγεται σε διασπορά ψευδών ειδήσεων η συνεχής ενασχόληση κάποιων μέσων ενημέρωσης με συγκεκριμένες περιπτώσεις δραστών που υποτροπίασαν μετά την αποφυλάκισή τους», σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης και αναφέρει ενδεικτικά ότι «από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι σήμερα, είδαν το φως της δημοσιότητας 7 βίαια περιστατικά. Από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες, στα εν λόγω περιστατικά: επτά (7) φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του Ν. 4322/2015 και 4411/2016. Για τρεις (3) από αυτούς είχε διαταχθεί απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο (2) εξ αυτών θα απολύονταν σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος, ένας (1) είχε παραβιάσει τακτική άδεια».

Βάσει των στοιχείων που διαβιβάζει στη Βουλή ο Στ. Κοντονής, με τις αποσυμφορητικές διατάξεις των νόμων 4043/2012, 4139/2013, 4198/2013 και 4274/2014 είχαν αποφυλακιστεί 5.021 άτομα. Το 2015, από την ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου μέχρι το τέλος του έτους, με τις αποσυμφορητικές διατάξεις αποφυλακίστηκαν του συγκεκριμένου νόμου αποφυλακίστηκαν 1.703 άτομα. Το 2016, με το νόμο Παρασκευόπουλου και το νόμο για την παράτασή του, αποφυλακίστηκαν 4.480 άτομα. Το 2017 με το νόμο Παρασκευόπουλου και τις παρατάσεις του, και έως 10.11.2017 είχαν αποφυλακιστεί 4.027 άτομα.

Το υπουργείο διαβιβάζει και τον αριθμό αποφυλακίσεων από το 2014 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2017 με βάση νομοθεσία, εκτός των αποσυμφορητικών διατάξεων.

Από τη σύγκριση του αριθμού των αποφυλακίσεων προκύπτει σύμφωνα με το Υπουργείο ότι το ποσοστό των αποφυλακίσεων με τις αποσυμφορητικές διατάξεις ανήλθε σε ποσοστό 53,30% του συνόλου των αποφυλακίσεων, το έτος 2014, πριν δηλαδή το νόμο Παρασκευόπουλου. Το ποσοστό αυτό το 2015, μετά την ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου ανήλθε σε 52,87%, το 2016 σε 54,30% και το 2017 σε 56,20%.

Τέλος ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «η νομοθετική επιλογή των αποσυμφορητικών νόμων, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές αποτελεί πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων, εδώ και δεκαετίες" και "η ψήφιση του ν. 4322/2015 υπήρξε συνεπώς, συνειδητή πολιτική επιλογή, συνέχεια της ήδη ασκούμενης επί δεκαετίες πολιτικής, που στόχευε στην άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών και ήταν επιλογή ανάγκης» ώστε να αποκατασταθούν ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι «κατασκευές» των πατριδοκάπηλων…

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι οι «υπερπατριώτες» φωνακλάδες είναι κάλπικοι παράδες: Σκέτοι δημοκόποι πατριδοκάπηλοι και κατά κανόνα «βαποράκια» των καθεστωτικών σχεδιασμών… 


Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο: Όσο πιο υστερικά φωνάζεις για «πατρίδα», «δημοκρατία» και «ηθική», τόσο και πιο μεγάλος απατεώνας είσαι… 

Ο πατριωτισμός, η ηθική, κ.λπ, δεν είναι «εμπορεύματα» της αγοράς.


Γνωστά τα παραδείγματα. Τα πλέον κραυγαλέα: Καρατζαφέρης και Χρυσή Αυγή… 

Γνωστός και ο διατεταγμένος ρόλος τους: Να εμπορεύονται, αλλά κυρίως να προβοκάρουν και να δυσφημίζουν τα πατριωτικά αισθήματα και τις «εθνικές» εκδηλώσεις του ελληνικού λαού… 

Τέτοιοι ασύστολοι πατριδοκάπηλοι, οι οποίοι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και «διατεταγμένα» προβοκάρουν, χυδαία και αδίστακτα, κάθε πατριωτική εκδήλωση και «εθνικό» πρόβλημα, υπάρχουν και στο χώρο της Εκκλησίας… 

Οι πλέον κυνικοί είναι ο Άνθιμος και ο Αμβρόσιος…
 

Ο Άνθιμος, αυτός ο υστερικός υποστηρικτής, από τον άμβωνα της Εκκλησίας, των Μνημονίων, της ΕΕ και των κατοχικών ανδρεικέλων, το παίζει και φανατικός «πατριώτης»!!! 

Υστερικός «υπερπατριώτης» από τη μια και φανατικός ΥΠΕΡ του 4ου Ράιχ που ισοπεδώνει, καταστρέφει και αφανίζει την Ελλάδα…
 

Ο Άνθιμο βεβαίως,
 έχει γίνει, πλέον καταγέλαστος με τις βροντώδεις αντιφάσεις του και τις βλακείες του… 

Ωστόσο αυτός ο καταγέλαστος πατριδοκάπηλος χρησιμοποιείται από τα αφεντικά του και από όλες τις ποικιλίες των «αριστερών» υπαλλήλων του καθεστώτος για το προβοκάρισμα και τη δυσφήμιση κάθε πατριωτικής εκδήλωσης, όπως αυτή του «Μακεδονικού»… 

Το ίδιο αξιοποιείται και ο έτερος «διατεταγμένος» προβοκάτορας: ο Αμβρόσιος… 

Το ίδιο και αυτός αποτελεί τη διπρόσωπη αιχμή της καθεστωτικής υστερίας: Από τη μια «εξεγερμένος» «υπέρ-πατριώτης» και από την άλλη ΠΙΣΤΟΣ στο καθεστώς του 4ου Ράιχ… 

Βεβαίως ο Αμβρόσιος είναι πιο ΚΥΝΙΚΟΣ προβοκάτορας και δυσφημιστής των «εθνικών» ζητημάτων… 

Διότι όταν φωτογραφίζεσαι αγκαλιά με το πολιτικό, προβοκατόρικο κατασκεύασμα του καθεστώτος και του παρακράτους (Χρυσή Αυγή), αυτό αποτελεί μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ πράξη, αλλά και «διατεταγμένη» εναντίον των πατριωτικών ζυμώσεων και λαϊκών Κινημάτων… 

Εδώ ΑΝΟΙΚΤΑ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (εκτός αν είναι εντελώς ηλίθιος) ο Αμβρόσιος προβοκάρει το Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» 

Δίνει το «άλλοθι» και το «τεκμήριο» στις δυνάμεις του 4ου Ράιχ και στις ποικίλες πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες τους (ΟΛΩΝ των χρωμάτων), ΚΑΙ ιδιαίτερα σε αυτές του Σόρος, να σκούζουν για «εθνικισμούς» και CIA… 


ΠΑΝΤΑ κάθε καθεστώς, ιδιαίτερα αυτά του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ (4ο Ράιχ) εφευρίσκει ή κατασκευάζει τους «διαβόλους» του για «σκιάχτρα», αλλά και για να προβοκάρουν και να δυσφημίζουν τα κινήματα… 

Οι υστερικοί πατριδοκάπηλοι της Πολιτικής, αλλά και της Εκκλησίας είναι τέτοιες «κατασκευές» του 4ου Ράιχ για να αξιοποιούνται από το καθεστώς, αλλά και από τις «αριστερές» κατασκευές των «χρήσιμων ηλιθίων» και του Σόρος…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Anonymous Greece επιτέθηκαν στην ΕΡΤ ως απάντηση για την απαράδεκτη «κάλυψη» του συλλαλητηρίου

Ως γνωστόν η EΡΤ ούτε είδε, ούτε άκουσε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, τον «σεισμό» της πλατείας Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και μάλιστα είχε αναφέρει ότι παρέστησαν «δεκάδες πολιτών»
Όπως φαίνεται αποφάσισαν να της δώσουν την κατάλληλη απάντηση με επίθεση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και τις βάσεις δεδομένων της όπως ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι Anonumous με μηνύματα που ανήρτησαν στο Facebook.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησαν για κάποια ώρα κατάφεραν να «ρίξουν» την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν επίσης να «βάλουν χέρι» στις 16 βάσεις δεδομένων της ΕΡΤ υποκλέπτοντας δεδομένα 60 gigabytes.

Αν και στα μηνύματά τους δεν ανακοίνωσαν τον ακριβή λόγο για τον οποίο έκαναν αυτή την κυβερνοεπίθεση, η λέξη «PayBack» που χρησιμοποίησαν προκάλεσε συνειρμούς ότι πρόκειται για «απάντηση» στο ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η ΕΡΤ μάλιστα στην χθεσινή κατακραυγή είχε πει το κορυφαίο «τα ιδιωτικά κανάλια έδειξαν λιγότερα πλάνα από το συλλαλητήριο…».

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φέρνει κοινωνικό τιμολόγιο η ΔΕΗ από την 1η Φεβρουαρίου

Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, που θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. Στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται πλέον όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση.

Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο, αλλά ορίζονται πολύ αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού αλλά και την περιουσιακή κατάσταση όλων των ατόμων που κατοικούν σε αυτό.

Στην πρώτη κατηγορία, στην οποία παρέχεται γενναία έκπτωση έως 70%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πχ ακίνητη περιουσία νοικοκυριού με παιδιά όχι πάνω από 150.000 ευρώ, ύψος εισοδήματος έως 3.000 ευρώ για πολυμελή νοικοκυριά).

Στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία παρέχεται έκπτωση γύρω στο 35%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια που ορίστηκαν για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος (ήτοι αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού έως 180.000, συνολικό ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος).

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται για την υπαγωγή τους στην πρώτη ή στη δεύτερη κατηγορία αποκλείονται από το ΚΟΤ, ανεξαρτήτως εάν το δικαιούνταν βάσει των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Ακόμη βάσει των αλλαγών πλέον δεν θα εντάσσονται όλοι οι πολύτεκνοι στο τιμολόγιο πολυτέκνων της ΔΕΗ, αλλά θα εισάγονται στο ΚΟΤ εφόσον πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που τίθενται.

Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα, το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα με την αναθεώρηση του ΚΟΤ καθιερώνονται πλέον δύο κατηγορίες:

Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Αυτοί θα έχουν έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) 75 ευρώ / MWh και απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και διανομής (ΑΔΜΗΕ). Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος. Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην τιμή του ρεύματος είναι 45 ευρώ / MWh, με αποτέλεσμα στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση να διαμορφώνεται περί του 35%.

Προκειμένου, τονίζει το υπουργείο, να βελτιωθεί η στόχευση του συστήματος και να εξοικονομηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση των μεγαλύτερων ελαφρύνσεων προς τους πλέον ευάλωτους, αντιμετωπίζονται περιπτώσεις καταχρηστικής υπαγωγής στο ΚΟΤ:

Αλλάζουν τα κριτήρια υπαγωγής, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα, αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού. Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις, όπως βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών σε «ακριβές» περιοχές, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαθέτουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και εισόδημα από καταθέσεις εξωτερικού, αλλά εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, σημειώνει το υπουργείο.

Λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα και περιουσία όλων των ατόμων που κατοικούν στο νοικοκυριό και που φιλοξενούνται από τον κύριο δικαιούχο. Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις όπου δικαιούχος δηλώνεται ο ενήλικας με το χαμηλότερο εισόδημα (π.χ. συνταξιούχος), ενώ στο ίδιο σπίτι μένουν και άλλοι ενήλικες με υψηλότερα εισοδήματα, εξηγεί το υπουργείο.

Οι πολύτεκνοι εισάγονται στο ΚΟΤ με τα αντίστοιχα κριτήρια (μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο το τιμολόγιο πολυτέκνων της ΔΕΗ, όπου δεν υπήρχαν εισοδηματικά κριτήρια). Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις ιδιαίτερα εύπορων πολιτών με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, που επωφελούνταν των εκπτώσεων, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους πολύτεκνους που δικαιούνται τις εκπτώσεις να τις λάβουν και από άλλους προμηθευτές πλην της ΔΕΗ, σημειώνει το υπουργείο.

Η επιδοτούμενη κατανάλωση θα εξαρτάται από την σύνθεση του νοικοκυριού. Επίσης καταργείται η απένταξη σε περιπτώσεις υπέρβασης της μέγιστης κατανάλωσης μέχρι 10%. Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.

Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30ή Απριλίου, κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ με βάσει τα νέα στοιχεία.

Με το σύστημα που ίσχυε μέχρι σήμερα υπήρχαν δύο κατηγορίες ΚΟΤ.

Στην πρώτη εντάσσονταν άτομα με χαμηλά εισοδήματα και τρίτεκνοι, λαμβάνοντας έκπτωση στο σύνολο του τιμολογίου περί το 22%.

Στην δεύτερη εντάσσονταν άνεργοι, ΑΜΕΑ και άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, με έκπτωση έως 39%.

Μοναδικό κριτήριο υπαγωγής ήταν το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Όπως προαναφέρθηκε στην πρώτη κατηγορία του ΚΟΤ, η οποία προσφέρει έκπτωση έως 70%, υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Υπενθυμίζεται ότι αυτά είναι:


i. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

ii. Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

iii. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα ποσά στον παρακάτω πίνακα


Στη δεύτερη κατηγορία ΚΟΤ υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά είναι:

i. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος μέχρι το ποσό των 180.000.

ii. Το συνολικό ύψος εισοδήματος δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος.

Πληροφορίες
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σεφταλιά

Την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κατεψυγμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «AVGOUSTINOS Σιεφταλιά - Traditional Cyprus Sheftalia», σε συσκευασία 500 γρ., με ημερομηνία παραγωγής: 15.06.17 και ημερομηνία λήξης: 15.12.2018.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD», Κύπρος.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σεισμός στην Αλάσκα: Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι - Το αδιαχώρητο στους δρόμους (Videos + Photos)

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στις παράκτιες περιοχές της Αλάσκα μετά το σεισμό των 8.2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.


Σε video που αναρτήθηκαν στα social media κατοίκους αποτυπώνεται το αδιαχώρητο που εοικράτησε στους δρόμους.
Κατά τη διάρκεια του σεισμού ένας αστυνομικός σε video του συμβουλεύει τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται και τους δίνει οδηγίες να κατευθυνθούν σε ασφαλή περιοχή.

 


Πολλοί όμως είναι και οι πολίτες που ανεβάζουν φωτογραφίες από τους παγωμένους δρόμους.Σημειώνεται ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε ανοικτά της νότιας ακτής της Αλάσκας, προκαλώντας την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι τόσο για την αμερικανική πολιτεία, όσο και για την δυτική ακτή του Καναδά, σύμφωνα με την αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία (USGS). Ωστόσο αργότερα έληξε ο συναγερμός.Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς (11.30 ώρα Ελλάδος) σε βάθος δέκα χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης Κόντιακ.Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

Σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπή από την ΠΟΑΣΥ για πλειστηριασμούς: Δεν θα γίνουμε εμείς στόχος επειδή κάποιοι άλλα λένε κι άλλα κάνουν

Την πλήρη τους αντίθεση στις προθέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», να παράσχει αστυνομική προστασία σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς, εξέφρασαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η ΠΟΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, καθιστά σαφές ότι δεν επιθυμούν «η Ελληνική Αστυνομία να εμπλακεί σε μια επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία επικίνδυνη εξέλιξη».

Συγκεκριμένα, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

«Με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της επικίνδυνης χρησιμοποίησης αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αντί η Κυβέρνηση, όπως ευαγγελιζόταν και το ίδιο το κυβερνών κόμμα πριν από τις εκλογές, να μεριμνήσει για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που - πέραν όλων των άλλων - φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία. Την ώρα δηλαδή που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση των καλών σχέσεων της αστυνομίας με τους πολίτες, η ίδια επιτρέπει τη δημιουργία εστιών έντασης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών, όπως ήδη διαπιστώσαμε με τους τραυματισμούς σε συγκεκριμένα συμβάντα, ενώ είχαν υποτίθεται ληφθεί "μέτρα τάξης και ασφάλειας".

Επιπλέον, με τις διαταγές για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων, εγείρονται πελώρια ερωτηματικά για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αφού η δύναμη της αστυνομίας που θα αποσπάται καθημερινά, θα απουσιάζει από τον τομέα της ευρύτερης αστυνόμευσης, υπονομεύοντας έτσι το αγαθό της ασφάλειας και θέτοντας επιτακτικά το ερώτημα αν τελικά η κυβέρνηση θέλει την αστυνομία για τον πολίτη, ή να τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν σε ρόλο δωρεάν υπηρεσιών "σεκιούριτι" τη μια στους συμβολαιογράφους, την άλλη στα γήπεδα και την παρά άλλη σε διάφορους παράγοντες με κοινό παρονομαστή το ΧΡΗΜΑ;

Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι βεβαίως να εφαρμόζει τους νόμους και να τηρεί τη νομιμότητα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί πρέπει να θέσουν σήμερα σε κίνδυνο το λειτούργημά τους επειδή κάποιοι άλλα λένε και άλλα κάνουν. Επειδή το προσεχές διάστημα είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα οξυνθεί, λαμβάνοντας ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μην εμπλακεί σε μια επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία επικίνδυνη εξέλιξη.

Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μετατρέψει σταδιακά την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτο το λαό στο οργανωμένο έγκλημα και την ανομία.
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αχτσιόγλου: Συνεχίζεται η δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Mέσα Μαζικής Μεταφοράς...

«H δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2015, θα εξακολουθήσει να ισχύει και στη...
νέα εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» επισημαίνει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

Ειδικότερα, η υπουργός διευκρινίζει ότι οι άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού-ΟΑΕΔ) έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες για τις δωρεάν μετακινήσεις τους από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

«Οι άνεργοι μπορούν να εκδώσουν τις κάρτες τους και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες» σημειώνει η ίδια.
cnn.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

120 δόσεις στο Δημόσιο: ευκαιρίες και παγίδες

Έπρεπε να περάσουν 7 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και 4 μήνες μετά την ενεργοποίηση της ειδικής πλατφόρμας για να δημοσιευτούν οι υπουργικές αποφάσεις που «ανάβουν» το πράσινο φως στους ελεύθερους επαγγελματίες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ο δικηγόρος- διαμεσολαβητής και συντονιστής του ν.4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων Δημήτρης Μπούκας απαντά, μιλώντας στο matrix24.gr, σε 10 σχετικά ερωτήματα:
 • Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία;
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, κατά τα πρότυπα των επιχειρήσεων που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου για τεχνικούς λόγους παρά το γεγονός ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύτηκαν μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων.
 • Ποιες οφειλές εντάσσονται στη ρύθμιση;
Ο οφειλέτης μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του που είχε έως 31 Δεκεμβρίου 2016, ότι δηλαδή προβλέπεται και στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Επίσης, το προς ρύθμιση ποσό χρέους πρέπει να είναι από 3.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.
 • Τι ισχύει για τους οφειλέτες που έχουν «κλείσει» τα μπλοκάκια τους;
Δυστυχώς, όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους – και είναι παραπάνω από 110.000 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του 2017- τίθενται εκτός ρύθμισης. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν αποχωρήσει από τη χώρα μας, εργάζονται στο εξωτερικό και δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.
 • Οι οφειλέτες θα πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια;
Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις παραπέμπουν στα κριτήρια επιλεξιμότητας του Ν. 4469/2017. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μια τουλάχιστον χρήση πριν την υποβολή της αίτησης. Πρέπει να σημειώσουμε ότι με αυτή τη διάταξη τίθενται, δυστυχώς, εκτός ρύθμισης όσοι οφειλέτες εμφανίζουν τρεις συνεχόμενες χρήσεις με ζημία.
 • Θα υπάρχει κούρεμα προσαυξήσεων και τόκων;
Για τις οφειλές έως 3.000 ευρώ δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής οφειλών. Από 3.001 ευρώ και μέχρι τις 50.000 ευρώ θα διαγράφεται το 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
 • Σε πόσες δόσεις θα γίνεται η αποπληρωμή των οφειλών;
Για οφειλές έως 3.000 ευρώ θα δίνεται η δυνατότητα έως 36 δόσεων και για οφειλές από 3.001 ευρώ και έως 50.000 μπορούν να υπάρξουν έως και 120 δόσεις. Το κρίσιμο που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η επιλογή των δόσεων θα προκύπτει αυτοματοποιημένα με το συνυπολογισμό του εισοδήματος του οφειλέτη, της ακίνητης περιουσίας του αλλά και των καταθέσεών του.
 • Με τον ίδιο τρόπο θα υπολογίζεται και το ύψος της δόσης;
Ναι, μέσω συγκεκριμένης εξίσωσης. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί η δόση να είναι κατώτερη των 50 ευρώ. Το σημαντικότερο που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι οφειλές είναι ότι οι δόσεις θα είναι έντοκες με επιτόκιο ίσο με το επιτόκιο euribor τριμήνου, προσαυξημένο κατά 5%, το οποίο είναι σταθερό με κρίσιμο χρόνο την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
 • Τι θα ισχύσει για καταθέσεις και ακίνητη περιουσία;
Σχετικά με τα διάφορα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη όπως καταθέσεις, μετρητά, μετοχές κά θα υπολογίζεται η αγοραία αξία όπως αυτή προκύπτει από πρόσφατη έκθεση οικονομολόγου ή λογιστή ή φοροτεχνικού ή ακόμα και ορκωτού ελεγκτή μόνο για τις περιπτώσεις οφειλετών που τηρούν διπλογραφικά βιβλία με ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με την ακίνητη περιουσία, θα λαμβάνονται υπόψη είτε εκθέσεις εκτιμητών ακινήτων είτε ο ΕΝΦΙΑ. Επομένως, μιλάμε για την αντικειμενική αξία και όχι την εμπορική.
 • Ποια τα πλεονεκτήματα της ένταξης σε μια τέτοια ρύθμιση;
Κατ’ αρχάς δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ενώ αναστέλλεται και η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών και ακινήτων του οφειλέτη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο οφειλέτης μπορεί να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που σε πολλούς είναι απαραίτητες για τις συναλλαγές τους τόσο με το Δημόσιο (π.χ. πληρωμές) όσο και με τους ιδιώτες (π.χ. πώληση ακινήτου).
 • Πότε θα χάνεται η ρύθμιση;
Η ρύθμιση θα χάνεται σε τρεις περιπτώσεις:
 1. σε περίπτωση μη καταβολής ή μερικής καταβολής δόσεων έως τη συμπλήρωση του ποσού που αντιστοιχεί σε 3 δόσεις.
 2. αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ εντός 3 μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
 3. αν ο οφειλέτης δεν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές του. Δηλαδή εκείνες που έχουν δημιουργηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

*Ο κ. Δημήτρης Μπούκας είναι δικηγόρος, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, συντονιστής του Ν. 4469/2017 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών (www.dboukas.gr)


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρεσιτάλ κακοδιοίκησης: H xρεοκοπημένη ΔΕΗ σκορπάει λεφτά στα ΜΜΕ!!!

Ρεσιτάλ κακοδιοίκησης από την φαληρισμένη ΔΕΗ η οποία βρίσκεται διασωληνομένη στην εντατική και το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς οφείλεται στο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 200.000 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε το 2017 από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών αποτελούμενη από τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και ATTICA BANK.Την ίδια στιγμή η διοίκηση της ΔΕΗ κρίνει σκόπιμο να μοιράσει λεφτά στα ΜΜΕ για να διαφημίσει την ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών λες και πρόκειται για μια παγκόσμια πατέντα που την αγνοούν οι καταναλωτές. Ο ξιπασμός του διεφθαρμένου Δημοσίου και των στελεχών του δεν έχει τέλος, δεν έχει όρια, είναι διαχρονικά χυδαίος και προκλητικός. Είναι τέτοια η διαχρονική κακοδιαχείριση των διοικήσεων ώστε η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ από 2,5 δισ. ευρώ που ήταν το φθινόπωρο του 2014, σήμερα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ.


Οι απλήρωτοι λογαριασμοί αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ ενώ στο κυνήγι των οφειλετών της μπήκε ως γνωστόν κοινοπραξία εταιριών με επικεφαλής την Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου -ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου- και με τη συμμετοχή της αμερικανικής FINACITY CORPORATION.

Bέβαια είναι πιθανό ο κος Παναγιωτάκης να υποδύεται τον χουβαρντά με τα ΜΜΕ ποντάροντας στο γεγονός ότι κάποιοι θα αγοράσουν το χρεοκοπημένο μαγαζί του και πως θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν τις σπατάλες του.

Τι λέει άραγε ο Πολάκης για την άνεση του Παναγιωτάκη.

-Ρε συ Παύλο αντί να προσλάβουν καμμιά συντρόφισσα στο μαγαζί από αυτές που έκαναν καταλήψεις στα διόδια μοιράζουν σκορπούν τα λεφτά τους στα βοθρομήντια. Είναι νομιίζουμε η στιγμή να παρέμβεις…

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!