EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Το ίδιο συμβαίνει στην Ελλάδα μεταξύ πολιτικών και πολιτών.

Οι πολιτικοί θησαυρίζουν, και οι πολίτες πτωχαίνουν.. 


Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που μας στέλνει η έκθεση της Oxfam για την κατανομή του πλούτου τη χρονιά που μας πέρασε, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έβαλε στο… χέρι του το 82% του παγκόσμιου πλούτου. Παράλληλα το φτωχότερο μισό του κόσμου δεν είδε καμία αύξηση στο μερίδιό του!


Η Oxfam βλέπει πίσω από την ακατανόητη αυτή ανισορροπία της αγοράς τη φοροδιαφυγή, την επιρροή του κόσμου των επιχειρήσεων στους νομοθέτες, την καταστρατήγηση των εργασιακών κεκτημένων αλλά και τις περικοπές των εταιριών, λέγοντας μας πως όλα αυτά είναι ενδεικτικά ενός συστήματος που καταρρέει.


Η έκθεσή της δεν έμεινε φυσικά στο απυρόβλητο της κριτικής, η Oxfam απαντά όμως λέγοντας πως τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Το 2016-2017 είδε εξάλλου τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων που έχουν καταγραφεί ποτέ, με έναν καινούριο να ξεπηδά κάθε δυο μέρες! Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού παραρτήματος της Oxfam, Mark Goldring, ισχυρίστηκε πως αυτή η στατιστική αποκαλύπτει ότι «κάτι πάει πολύ στραβά στην παγκόσμια οικονομία». Και η Oxfam φαίνεται πως ξέρει καλά τι λέει, καθώς εκπονεί αντίστοιχες εκθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Πέρυσι, για παράδειγμα, εκτίμησε πως οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είχαν στα χέρια τους τόσο πλούτο όσο και το φτωχότερο μισό κομμάτι του κόσμου. Για το 2018 μας λέει πως το νούμερο αυτό αποκρυσταλλώθηκε στους 42 ιδιώτες, αλλάζοντας και την περσινή εκτίμηση από 8 σε 61, αναθεώρηση επιβεβλημένη μας λέει ο Goldring από τα νέα στοιχεία που ξεπηδούν συνεχώς.


«Όταν το κοιτάς, πρόκειται για ένα απαράδεκτο επίπεδο ανισοτήτων», είπε ο Goldring στο BBC, «η συγκέντρωση του ακραίου πλούτου στην κορυφή δεν είναι σημάδι ακμάζουσας οικονομίας, αλλά σύμπτωμα ενός συστήματος που αποτυγχάνει για εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους με μισθούς φτώχειας, που φτιάχνουν τα ρούχα μας ή καλλιεργούν τα φαγητά μας».


Αν η εργασία, μας λέει, είναι να μας οδηγήσει εκτός παγκόσμιας φτώχειας, τότε θα πρέπει να εξισωθούν τα μεροκάματα γυναίκας-άντρα, να εργάζονται όλοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αμείβονται δίκαια για τη δουλειά που προσφέρουν: «Αν αυτό σημαίνει λιγότερα για τους ήδη πλούσιους, τότε είναι ένα τίμημα που εμείς και αυτοί,  πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε», καταλήγει.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια ζώα και φέρνει νέα πρόστιμα

Αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, μετά από προδιαβούλευση συνολικά 6 μηνών.

Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες ζώων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως εθελοντές, φιλόζωους, κτηνιάτρους, δήμους κλπ.

«Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού προχωράμε σε αυτή την μεταρρύθμιση με πρωτεύοντα στόχο την προστασία και την ευζωία των μικρών μας φίλων», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και συμπλήρωσε «τα προβλήματα των ζώων μάς αφορούν όλες και όλους, αφού αντανακλούν στην ποιότητα ζωής και όσων δεν φιλοξενούν ζώο. Ο απόλυτος σεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας».

Μέσω του νέου σχεδίου νόμου, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής δεσποζόμενων και αδέσποτων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεύθυνες συμπεριφορές, η παράνομη εμπορία και η εγκατάλειψη ζώων.

Επίσης, θα δημιουργηθούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν τα χρήματα, του δημοσίου αλλά και των ζωόφιλων, να χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προστασία των ζώων.

Βασικοί διαχειριστές των αδέσποτων αποτελούν οι δήμοι, οι οποίοι θα ενισχυθούν και πλέον θα τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι το έργο τους. Θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να θεσπίσουν τέλος στην αγορά ενός ζώου ενώ αντίθετα θα μπορούν να πριμοδοτούν, με ατέλεια, την υιοθέτηση ενός αδέσποτου καθώς τα ζώα που χρειάζονται κάποιοι για λόγους υγείας, όπως τους σκύλους οδηγούς των τυφλών.

Για τα ζώα εισαγωγής που θα διατεθούν προς πώληση, θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ευζωίας και ιχνηλασιμότητας, από τη γέννηση του, τη μεταφορά του στην Ελλάδα και την πώληση του από δομές που εξασφαλίζουν επαρκή χώρο ενδιαίτησης.

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισαν πως «σε κάθε περίπτωση αποτελεί νοσηρό αποκύημα φαντασίας η υπόνοια ότι θα προχωρούσαμε σε ευθανασίες. Ουδέποτε ετέθη από οποιονδήποτε φορέα τέτοια πρόταση, ούτε θα ήμασταν διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε» και συμπλήρωσαν «οι ευθανασίες παραμένουν μία πράξη που αποφασίζεται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, όπως προβλέπει και ο σημερινός νόμος».


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα καταγεγραμμένα οικόσιτα ανέρχονται περίπου στις 200.000 και τα αδέσποτα τις 20.000.

Τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου

Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις αρχές Φεβρουαρίου όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η οποία παρουσιάζει και τα βασικά του σημεία:

Δημιουργείται ειδικό «Ταμείο Ζωοφιλίας», στο οποίο θα πηγαίνουν και τα έσοδα από τα πρόστιμα. Οι πόροι του ταμείου θα έχουν στόχο την οικονομική ενίσχυση σε Δήμους και δομές φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων.
Ειδικό τέλος αγοραστή θα επιβάλλεται σε κάθε αγοραστή ζώου. Από την πληρωμή του εξετάζεται η εξαίρεση υιοθετούν ζώο από δομές αδέσποτων, όσων χρειάζονται ζώα για λόγους υγείας (σκύλοι-οδηγοί τυφλών), όσων αγοράζουν στειρωμένα ζώα και όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Εξετάζεται και η επιβολή ενός μικρού τέλους σε κάθε προϊόν που θα πωλείται από κτηνιατρικά καταστήματα.
Διερευνάται πρόταση για κατάργηση των ζώων-βιτρίνας. Έτσι, όποιος πουλάει ένα ζώο θα πρέπει να του έχει εξασφαλίσει συνθήκες ευζωίας ανάλογες με ενός εκτροφείου (4 τετραγωνικά μέτρα χώρου, αερισμός, κλπ).
Κλιμακωτά πρόστιμα για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ώστε να βεβαιώνονται οι παραβάσεις, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχουν παραγγελθεί από το υπουργείο ειδικά σκάνερ προκειμένου να ελέγχεται εάν τα δεσποζόμενα ζώα διαθέτουν τσιπ. Την ίδια ώρα, στα σώματα ελέγχου παρέχονται και τυποποιημένα μπλοκ προστίμων.
Ποινές έρχονται όμως και για τους δήμους, οι οποίοι δεν έχουν συστήσει ακόμα τις προβλεπόμενες πενταμελείς επιτροπές και φαίνεται να δίνουν παραποιημένα στοιχεία για τα αδέσποτα.

Οι πυλώνες του νομοσχεδίου σύμφωνα με όσα λέει στο Εθνος ο υπουργός είναι τρεις: ο σεβασμός τους ως συναισθανόμενων όντων, η εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης των ζώων όχι μόνο με τους ζωόφιλους αλλά με όλους τους πολίτες και η εξεύρεση τρόπων ώστε να παταχθεί η παράνομη διακίνηση ζώων για εμπορικούς σκοπούς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΟΒΕ: Δεν τελειώνουν τα βάσανα για την Ελλάδα τον Αύγουστο - Καμπανάκι για την ανάπτυξη

Επιτάχυνση ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2018, στην περιοχή του 2,1%, εκτιμά το ΙΟΒΕ, το οποίο σημειώνει ότι θα απαιτηθεί η χώρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών μεσοπρόθεσμα με το να γίνει περισσότερο ανοιχτή και λιγότερο ελεγχόμενη κεντρικά.

Διαφορετικά, προειδοποιεί ότι η τρέχουσα ανάκαμψη θα αποδειχθεί μόνο προσωρινή». Στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την οικονομία υπογραμμίζεται ότι το 2018 θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο έτος.

Στον βαθμό που δεν θα εκδηλωθούν σημαντικές εκπλήξεις, η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί, και σχετικά θα ενδυναμωθεί, κατά τη νέα χρονιά. Η κεντρική εκτίμηση είναι ότι η μεγέθυνση, σε πραγματικούς όρους λίγο κάτω από 1,5% την περασμένη χρονιά, θα αυξηθεί σε λίγο πάνω από 2% για την τρέχουσα.

Η κεντρική αυτή πρόβλεψη, όμως, προϋποθέτει συστηματική, έστω και μικρή, βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Χωρίς ανάκαμψη των επενδύσεων, η οικονομία θα βρεθεί και πάλι σε οδυνηρή στασιμότητα.

Συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Το ΙΟΒΕ είναι ιδιαίτερα επικριτικό ως προς κάποιες πλευρές που καλλιεργούν την ιδέα ότι με το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από τους περιορισμούς το πρόγραμμα και θα συνεχίσει την πορεία από εκεί που σταμάτησε πριν από 10 χρόνια.

Όπως σημειώνει «αυτό αφορά πολιτικούς που μπορεί να μην επιθυμούν να αφήσουν τον υπερβολικό έλεγχο της οικονομίας, επιχειρήσεις που επιδιώκουν οφέλη από ειδική μεταχείριση και από μια δυσλειτουργική δημόσια διοίκηση που δημιουργεί εμπόδια εισόδου στις αγορές τους, καθώς επίσης και ομάδες ειδικών συμφερόντων που είναι πρόθυμες να συμμετέχουν σε παίγνια αποκόμισης προσόδων.

Το κέντρο του προβλήματος, της οικονομίας μας αναφέρεται, εξακολουθεί να είναι η ιδιαίτερα ασθενής δυναμική των επενδύσεων και συνακόλουθα των εξαγωγών. Προϋπόθεση, λοιπόν, για ισχυρή ανάπτυξη είναι η μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης από το ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι θα είναι φιλικό προς τους επενδυτές, παρέχοντάς τους διαφανείς κανόνες, αποτελεσματική και επιτελική δημόσια διοίκηση και σταθερό και απλό φορολογικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Δημόσιο διογκώθηκε κατά 65%

Ο αριθμός των φορέων του Δημοσίου έχει αυξηθεί κατά 65%, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, οι φορείς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου αυξήθηκαν από 227 το 2015 σε 374 το 2017 ενώ τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου από 1.068 σε 1.211.

Η διόγκωση αυτή συνέβαλε και στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι από 686.824 το 2015 έφτασαν σε 712.716 το 2017.

Ο ακριβής τους αριθμός δεν είναι πλήρως αποτυπωμένος, καθώς «μόνο 16 από 1730 φορείς έχουν μέχρι σήμερα υποβάλει στοιχεία για τη δομή τους με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται το φαινόμενο των «αόρατων μισθοδοτούμενων» όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FT: Σάλος σε πάρτι πολιτικών και επιχειρηματιών – Ανήθικες προτάσεις και άσεμνες χειρονομίες σε γυναίκες

Γυναίκες που είχαν προσληφθεί για να ψυχαγωγήσουν επιχειρηματίες και πολιτικούς σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά, αποκλειστικά για άνδρες, στο Λονδίνο, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, δέχτηκαν ανήθικες προτάσεις και άσεμνες χειρονομίες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Η αποκάλυψη αυτή, σε μια περίοδο έντονων δημόσιων συζητήσεων γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και όχι μόνο, προκάλεσε σάλο και αμηχανία, όχι μόνο στην ανδρική λέσχη Presidents Club που οργάνωσε την εκδήλωση αλλά και στην κυβέρνηση της Βρετανίας: και αυτό γιατί ο ένας από τους συμπροέδρους της ανδρικής λέσχης ήταν μέχρι σήμερα μη εκτελεστικό μέλος του διευθυντικού συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας Αν Μίλτον, μιλώντας στο κοινοβούλιο που συγκλήθηκε εκτάκτως μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, είπε ότι ο Ντέιβιντ Μέλερ παραιτήθηκε από τη θέση του στο υπουργείο.

Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ περιέγραψε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αισθάνθηκε "άβολα" όταν διάβασε το ρεπορτάζ της εφημερίδας περί της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στο φιλανθρωπικό γκαλά.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το γκαλά του Presidents Club είναι εδώ και χρόνια μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Λονδίνο και στις οποίες παρίστανται μεγιστάνες, επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι ισχυροί άνδρες. Η εφημερίδα έστειλε κρυφά δύο δημοσιογράφους να εργαστούν στο γκαλά που φιλοξενήθηκε στο Dorchester Hotel της Παρκ Λέιν και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 360 άνδρες. Περίπου 130 γυναίκες είχαν προσληφθεί να εργαστούν στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οργανωτές ζήτησαν από τις γυναίκες να ντυθούν με αποκαλυπτικά μαύρα φορέματα και ασορτί εσώρουχα και να φορούν "σέξι" ψηλοτάκουνα παπούτσια. Όλες τους αναγκάστηκαν να υπογράψουν μια πεντασέλιδη συμφωνία περί τήρησης του απορρήτου, αλλά δεν τους δόθηκαν αντίγραφα.

Το Presidents Club έχει δύο συμπροέδρους, τον κτηματομεσίτη Μπρους Ρίτσι και τον έμπορο ειδών πολυτελείας Ντέιβιντ Μίλερ, ο οποίος διευθύνει επίσης μια αλυσίδα σχολείων και είναι μη εκτελεστικό μέλος στο συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας.

Το πρακτορείο Reuters επικοινώνησε με την εταιρεία Residential Land του Ρίτσι και με τη Meller Designs του Μέλερ ζητώντας κάποιο σχόλιο για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, όμως κανείς δεν ήταν διαθέσιμος να κάνει κάποια δήλωση.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πολλές από τις γυναίκες δέχτηκαν άσεμνες χειρονομίες και χυδαία σχόλια. Κάποιοι άνδρες αποπειράθηκαν να τις φιλήσουν, άλλοι τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Μερικές είπαν ότι οι άνδρες έβαζαν τα χέρια τους κάτω από τις φούστες τους και μία διαμαρτυρήθηκε γιατί ένας της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του.

"Αυτό ζητούν αυτοί οι άνδρες προκειμένου να δωρίσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς; Απολύτως φρικτό και ντροπιαστικό" έγραψε στο Twitter η Ιβέτ Κούπερ, πρώην υπουργός με τους Εργατικούς.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι μεταξύ των "δώρων" που τέθηκαν σε δημοπρασία στο γκαλά για τη συγκέντρωση χρημάτων ήταν μια βραδιά σε ένα κλαμπ στριπ-τιζ και ένα σεμινάριο πλαστικής χειρουργικής, με την προτροπή "Προσθέστε νοστιμιά στη σύζυγό σας". Οι συμμετέχοντες μπορούσαν επίσης να "αγοράσουν" ένα γεύμα με τον Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό Εξωτερικών ή ένα τσάι με τον κεντρικό τραπεζίτη Μαρκ Κάρνεϊ. Το Φόρεϊν Όφις απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και τόνισε ότι δεν είχε δώσει την έγκρισή της.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι μετά το γκαλά οργανώθηκε ένα πάρτι, σε μια μικρότερη αίθουσα του ξενοδοχείου. Εκεί, ένας άνδρας που περιγράφεται ως "εξέχουσα φυσιογνωμία" άρπαξε μια από τις γυναίκες από τη μέση και την τράβηξε κοντά του. "Δείχνεις υπερβολικά νηφάλια. Θέλω να πιεις αυτό το ποτήρι, να σκίσεις το εσώρουχό σου και να χορέψεις πάνω στο τραπέζι", της είπε.

Το ξενοδοχείο τόνισε ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην παρενόχληση.

Το φιλανθρωπικό ταμείο του Presidents Club αναφέρει στον ιστότοπό του ότι ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

Το περίφημο παιδιατρικό Νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας θα επιστρέψει τις δωρεές που έχει δεχτεί από το Presidents Club. Ο διαφημιστικός όμιλος WPP, που παραδοσιακά συμμετείχε κλείνοντας ένα τραπέζι στην ετήσια εκδήλωση, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη συνεργασία του με την οργάνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξεταστική για την υγεία: «Χάθηκαν αρχεία για την περίοδο που εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη» είπε η πρώην νομική σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Με την κατάθεση της Αθηνάς Οικονόμου, που διετέλεσε συνεργάτης του υπουργού Υγείας- Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 1990-1992 Γεωργίου Σούρλα και από το 1995 και μέχρι πρότινος νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνέχισε, σήμερα, τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η κ. Οικονόμου, που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της πρόσφατης απόφασης απόλυσή της από τον οργανισμό, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από την επιτροπή εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «καταγγέλθηκε η σύμβασή της μετά από 22 χρόνια» και ότι «η μόνη κυβέρνηση που κάνει απολύσεις σε δικηγόρους στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η σημερινή γιατί δεν τους άρεσαν αυτά που λέγαμε».

Επιπλέον, είπε ότι πρόσφατα «χάθηκαν αρχεία που αφορούσαν την περίοδο που εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη» ενώ ερωτηθείσα εάν «έγιναν παραβιάσεις στα αρχεία από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης» δήλωσε άγνοια και περιορίστηκε να πει ότι «η συγκεκριμένη εταιρεία είχε τα κλειδιά όλων των γραφείων». Προσέθεσε ότι «όταν καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις δύο έμμισθων δικηγόρων ουδείς τους ζήτησε να παραδώσουν τους φακέλους των υποθέσεων που χειρίζονταν» και ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρθηκαν τα αρχεία που αφορούσαν συγκεκριμένες περιόδους και υποθέσεις».

Επίσης, η κ. Οικονόμου στην κατάθεσή της επιτέθηκε εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για διορισμούς που έγιναν το 2016, λέγοντας ότι «δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να στέλνει ενυπόγραφα, υπουργός και αναπληρωτής υπουργός, τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνονταν οι προσλήψεις» και γι΄ αυτό «έχουν γίνει αιτήσεις ακύρωσης, στο διοικητικό εφετείο, του πίνακα κατάταξης».

Σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, για το ρόλο της και κατά πόσο ως νομική σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθούσε τις δράσεις του και προειδοποιούσε την ηγεσία του οργανισμού για τη νομιμότητα τους , η κ. Οικονόμου είπε ότι «όταν την ρωτούσαν επισήμαινε το νομικό πλαίσιο», ισχυρίστηκε, όμως, πως «δεν μπορεί ένας έμμισθος δικηγόρος να κουνάει το δάχτυλο στη διοίκηση».

Στην ερώτηση του κ. Λάππα εάν συμφωνεί με την άποψη της κ. Σκοπούλη ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν «μαύρη τρύπα στην οποία χάνονταν όσα χρήματα και αν ρίξεις μέσα» η μάρτυρας δεν διατύπωσε άποψη, αλλά αναφερόμενη στην υφυπουργό Υγείας της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, υποστήριξε ότι «χωρίς να γνωρίζει ούτε πού είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς στη θητεία της δεν είχε πάει ούτε μία φορά, είχε επιθετική στάση απέναντι στο Κέντρο».

Ερωτηθείσα, επίσης από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την προκήρυξη του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, η κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «ουδέποτε ζητήθηκε γνωμοδότηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών», ενώ στην ερώτηση της εισηγήτριας του «Κινήματος Αλλαγής» Εύης Χριστοφιλοπούλου «αν στο διαγωνισμό για το επίμαχο κτίριο, για το οποίο υπήρχε ένας διεκδικητής θα μπορούσε να υπάρξει και δεύτερος», απάντησε ότι «ακόμα και διεθνείς διαγωνισμοί προχωρούν με έναν ενδιαφερόμενο», προκαλώντας την αντίδραση του εισηγητή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, λέγοντάς της ότι «ποτέ δεν προχώρησε διαγωνισμός με ένα διεκδικητή».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν το μακρύ χέρι των υπουργών Υγείας» η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «η ίδια δεν δέχτηκε ποτέ κάποιο τηλέφωνο ούτε υπέπεσε στην αντίληψή της κάτι τέτοιο».

Τέλος, για το επίμαχο θέμα των «23 προσλήψεων» και για το «αν ήταν νόμιμες οι παραπάνω προσλήψεις από χορηγικά πακέτα», η κ. Οικονόμου αρχικά δήλωσε ότι «δεν της ζητήθηκε η γνώμη της καθώς δεν προβλέπεται να ελέγχονται αυτού του είδους οι ενέργειες από τη νομική υπηρεσία του Κέντρου» και στη συνέχεια υποστήριξε ότι «οι 23 δεν προσλήφθηκαν με την τυπική έννοια του όρου και ήταν καθόλα νόμιμα όσα έγιναν».

Στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίλαου Τζαμακλή για το αν «ήταν νομικά θεμιτό μια χορηγία για τις ουσιαστικές δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ να χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθούν οποιεσδήποτε προσλήψεις» η κ. Οικονόμου απάντησε «ότι στη σύμβαση χορηγίας αναφερόταν ότι ο οργανισμός μπορούσε να διαθέσει τα χρήματα για τους σκοπούς του».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο εισηγητής της ΝΔ Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, που εξετάστηκε την προηγούμενη φορά από την Επιτροπή και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης παρενέβη στο αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να παραποιήσει στοιχεία για τον Άδωνι Γεωργιάδη, την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Υγείας.

Ο έτερος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, μάλιστα, έκανε λόγο για «απιστία», προκαλώντας την αντίδραση των μελών της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η ΝΔ απειλούσε ότι η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια στη Δικαιοσύνη εν μέσω υπαινιγμών για σχέσεις της διοίκησης Ρόζενμπεργκ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης προέτρεψε τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν επερώτηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος αν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι μεμπτό και ζήτησε να επανέλθει η συζήτηση εντός πλαισίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ενημέρωσε το σώμα ότι έχει φτάσει στη Βουλή δικογραφία που αφορά τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας της περιόδου 2011-2012 αναφορικά με τιμολόγηση φαρμάκων και ερευνάται πιθανή ζημία του ΕΟΠΠΥΥ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αεροδρόμιο – Πειραιάς απευθείας με τον Προαστιακό από 1η Φεβρουαρίου

1 ώρα και 3 λεπτά θα διαρκεί το νέο απευθείας δρομολόγιο του Προαστιακού μεταξύ του Αεροδρομίου και του Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.


Παράλληλα θα πυκνώσουν τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Κορωπί αφού θα προστεθούν επί πλέον δρομολόγια τις ώρες αιχμής από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Οι πίνακες των νέων δρομολογίων θα προστεθούν στο άρθρο όταν ανακοινωθούν.

Με τα νέα δρομολόγια, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε αφετηρία των δρομολογίων προς Αεροδρόμιο και προς Κιάτο. Για όσους έχουν ως προορισμό ή αφετηρία τους σταθμούς μεταξύ Πειραιά και Ρουφ, δεν θα υπάρχει πλέον μετεπιβίβαση στην Αθήνα (σταθμός Λαρίσης).

Τα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο θα εκτελούνται ανά μία ώρα, όπως και τα σημερινά δρομολόγια Αθήνα – Αεροδρόμιο. Η διαδρομή θα εκτελείται σε 1 ώρα και 3 λεπτά, χωρίς καμία μετεπιβίβαση.

Ανά μία ώρα θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο. Η διαδρομή θα πραγματοποιείται σε 1 ώρα και 38 λεπτά, επίσης χωρίς μετεπιβίβαση. Από το Κιάτο, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.

Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου δημιουργείται το νέο δρομολόγιο ΣΚΑ – Κορωπί το οποίο θα εκτελείται τις εργάσιμες μέρες κατά τις ώρες αιχμής. Έτσι, θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ των δύο αυτών σταθμών η οποία μειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Κανονικά ανά μία ώρα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια ΣΚΑ – Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια που έχουν ως αφετηρία το ΣΚΑ, θα επεκταθούν «σύντομα» ως τα Άνω Λιόσια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του ΟΣΕ. Προς το παρόν, οι επιβάτες που κινούνται από/προς το τμήμα Κιάτο-Άνω Λιόσια προς/από το τμήμα Μεταμόρφωση – Αεροδρόμιο πρέπει να μετεπιβιβαστούν στο σταθμό των Κάτω Αχαρνών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι είναι το αναλογικό σύστημα τιμολόγησης των διοδίων που επεξεργάζεται το Υπ. Μεταφορών

Τρόπους για μείωση των διοδίων και τη δημιουργία αναλογικού συστήματος ανάλογα με την απόσταση της διαδρομής επεξεργάζεται το Υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη «μέσω του νέου αναλογικού συστήματος θα πέσει η τιμή των διοδίων διότι θα απαγορευτεί στα βαριά οχήματα να πηγαίνουν από παράπλευρες οδούς και άρα θα πληρώνουν διόδια».

«Επιπλέον έχει ξεκινήσει μελέτη για τις περιοχές που υπάρχουν ψηλά διόδια να υπάρξει επιμήκυνσης του χρόνου παραχώρησης και μείωση της τιμής του διοδίου», είπε ο κ. Σπίρτζης. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο αφελληνισμός του παραγωγικού ιστού ή τα γκαρσόνια της Ευρώπης

Με την ελπίδα ότι δεν θα καταστεί εκπληρούμενη προφητεία το ρηθέν υπό του Ανδρέα Παπανδρέου «Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης», και δεδομένου ότι η κυρίαρχη ιδέα είναι πως μόνο οι ξένες επενδύσεις θα μας σώσουν, είναι σκόπιμο να σκεφτούμε μερικά κρίσιμα ζητήματα για την επόμενη μέρα.

του Μάκη Ανδρονόπουλου

Ο γελοίος βερμπαλισμός περί «νέου παραγωγικού μοντέλου» που οι πάντες επαναλαμβάνουν, είναι κάτι σαν τα «πράσινα άλογα». Οι μετακεϊνσιανές πολιτικές, οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), οι εγγυήσεις του πακέτου Γιουνκέρ (που χάσαμε), οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ που σέρνεται, το Κτηματολόγιο που δεν έκαναν από το 1989 οι ΠασοκΝουδού, η ληστεία εκ των έσω των τραπεζών κ.ο.κ. δεν φαίνεται να αποτελούν λύση. Η 30ετής φιλολογία περί στροφής στις βιολογικές καλλιέργειες, τη βιομηχανία τροφίμων, στην τεχνολογία και την καινοτομία και τέλος, στην πράσινη ανάπτυξη επίσης αποτελούν στερεότυπα μιας κενής πραγματικότητας.

Έτσι, το μόνο που απομένει είναι η παράδοση του εναπομείνοντος παραγωγικού ιστού στους ξένους επενδυτές και τα αμφιβόλου σκοπού funds. Και μάλιστα τους εργαζόμενους με μισθούς Βουλγαρίας (379 μέσος μισθός, 30,7% μερική απασχόληση) και την Alpha Bank να υποστηρίζει ότι το κόστος εργασίας παραμένει υψηλό λόγω κοινωνικής προστασίας και κοινωνικών εισφορών.

Η εικόνα της καταστροφής περιλαμβάνει την απώλεια του 50% της βιοτεχνικής παραγωγής, τον έλεγχο όλης της καλλιεργήσιμης γης που ήταν υποθηκευμένη στην ΑΤΕ από τους ιδιοκτήτες της Τράπεζας Πειραιώς, και φυσικά τα hedge funds που περιμένουν να αρπάξουν μετοχές και σπίτια. Οι υποδομές, αεροδρόμια, λιμάνια, ακτοπλοΐα, τρένα, ΟΤΕ, τράπεζες και ασφαλιστές έχουν ήδη περάσει στον ξένο έλεγχο, ενώ ξεπουλήθηκαν οι ελληνικές βαλκανικές επενδύσεις.

Φέτος θα παραδοθεί η Εγνατία Οδός (658 χλμ) με 50 εκατ. ευρώ περίπου, το 66% της ΔΕΣΦΑ, ο ΟΛΘ (232 εκατ.), το 5% του ΟΤΕ (250 εκατ.), Δ. Αερολιμένας Ελ. Βανιζέλος (επέκταση 240 εκατ.), 8ο χαρτοφυλάκιο ακινήτων 927 εκατ.), 1615 στρεμ. στην Αφάντου Ρόδου (42,1εκατ.), Ελληνικό (300 εκατ.), κ.ά.
Η τουριστική βιομηχανία σε ξένα χέρια

Ειδικότερα, στον τουρισμό, τη λεγόμενη «βαριά» βιομηχανία της χώρας, ο αφελληνισμός καλπάζει, καθώς τα ξενοδοχεία περνάνε λόγω χρεών και απουσίας τραπεζικής χρηματοδότησης, σε χέρια ξένων παικτών. Έτσι, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα οδηγεί και σε μια εκροή κερδών, χώρια που μπορεί ένα μέρος του κόστους διαμονής να μένει εξ αρχής έξω, καθώς τις ροές ελέγχουν οι ξένοι τουρ οπερέιτορς.

Οι TUI και Thomas Cook φέρονται να ελέγχουν περί τα 20.000 δωμάτια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Gbr. Η γερμανική TUI διαθέτει 32 δικά της ξενοδοχεία 8.500 δωματίων και συνεργάζεται με περισσότερα από 2.000 ανεξάρτητα ελληνικά ξενοδοχεία, ενώ δρομολογεί την δημιουργία 10 νέων 5στερων και 4στερων ξενοδοχείων.

Στη δεύτερη θέση είναι η Thomas Cook με τις αλυσίδες Sentido, Smartline, Sunprime, Sunwing και Casa Cook, ενώ ακολουθούν στην τρίτη θέση ο κυπριακός όμιλος Louis Hotels, με 9 4στερα ξενοδοχεία και μετά η αμερικανική Starwood του ομίλου Marriott με 9 5στερα και ο αμερικανικός όμιλος Intercontinental με 4 ξενοδοχεία.

Οι ελληνικοί όμιλοι υπολείπονται με δυναμικό γύρω στα 18.200 δωμάτια, με πρώτο τον όμιλο Μήτση (18 ξενοδοχεία και 5.900 δωμάτια), δεύτερη την Grecotel (26 ξενοδοχεία 5.100 δωματίων), τρίτο τον όμιλο Aldemar (7 ξενοδοχεία 2.582 δωματίων) και έπονται οι όμιλοι Helios (7 μονάδες) και Σμπώκου με έξι ξενοδοχεία.

Βέβαια, το κεντρικό πρόβλημα στην γάγγραινα του αφελληνισμού είναι οι τράπεζες που αποτελούν τον μείζονα ρυθμιστικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αποτελούν και το πιο αμαρτωλό τμήμα της διαπλοκής, διότι εξακολουθούν να καλύπτουν αυτούς με τις θηριώδεις καταθέσεις μαύρου χρήματος που έφυγε για τα σεντούκια και το εξωτερικό κ.ο.κ.

Απέναντι σε αυτή την εθνική τραγωδία, η κυβέρνηση έχει ως αναπτυξιακό δόγμα την κατάλυση του πελατειακού κράτους μέσω των μνημονιακών νόμων και η αξιωματική αντιπολίτευση την παράδοση των πάντων σε δέκα ξένους ομίλους που θα αγοράσουν μπιρ παρά τη χώρα.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όσκαρ προδοσίας!

Έχουμε μείνει εμβρόντητοι! Έχουμε κοκαλώσει βλέποντας, ακούγοντας, διαβάζοντας όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα στην σημερινή Ελλάδα!

Τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων κυριολεκτικά διαγκωνίζονται ποιο θα πάρει το μεγαλύτερο βραβείο προδοσίας.

Οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ με τις συνεχείς ενέργειές τους είναι σαν να μας λένε: Παιδιά ξέρετε κάτι; Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες! Η Μακεδονία δωρίζεται, η Θράκη αφήνεται, το Αιγαίο ανήκει ”στα ψάρια” του (γι αυτό και δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!). Η περιουσία σας δεν σας ανήκει. Θέλετε δεν θέλετε θα σας γεμίσουμε με μουσουλμάνους, να μην μπορείτε ούτε καμπάνα να χτυπήσετε! Τελικά ποιες είναι οι ”αξίες” της αριστεράς και που ελπίζουν οι σώφρονες κεντροαριστεροί;

Η Νέα Δημοκρατία ”σπουδαία” Ομάδα! Φοβερός προπονητής! Συνεχή αυτογκόλ από τα αποδυτήρια! Εθνικός λόγος μηδέν. Στους ανώμαλους νόμους λέμε ΝΑΙ. Στο μεταναστευτικό μούγκα. Στα θέματα παιδείας με ανοιχτό το στόμα. Επικοινωνιακή πολιτική της πλάκας. Τελικά, ποιες είναι οι ”αξίες” της κεντροδεξιάς συντηρητικής παράταξης και που ελπίζουν οι οπαδοί της;

Τα λοιπά κομματίδια ανάξια λόγου και προσοχής, ένας μικροσωρός από ερείπια, σέρνονται στην άμαξα της αντίχριστης και ανθελληνικής πολιτικής της συγκυβέρνησης, προσπαθώντας να εισπράξουν κι αυτά κάτι από τους πάτρωνές τους.

Εμείς λοιπόν, οι εναπομείναντες αμετανόητοι Έλληνες, πιστεύοντας ακόμη στην κοινωνία των αξίων και των αξιών, τους κοιτάζουμε και τους λέμε: Μην στριμώχνεστε αγαπητοί. Μην στενοχωριέστε! Θα πάρετε το καλύτερο βραβείο!

Αν καταφέρετε σε ένα χρόνο να ακρωτηριάσετε την Ελλάδα, ξαναγυρίζοντας στα σύνορα του 1911, τότε σας αξίζει πραγματικά το Όσκαρ προδοσίας!

Τέλος, τους θυμίζουμε την περήφανη απάντηση των Αθηναίων αρχόντων στον απεσταλμένο των Περσών για συνθηκολόγηση το 479 π.Χ: ”Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη. Αλλά θα αμυνόμαστε συνεχώς βασιζόμενοι στους ΘΕΟΥΣ και στους ΗΡΩΕΣ μας… Συ δε μη τολμήσεις να ξαναέρθεις!”. Και στα σωστά ελληνικά: ”Έστ’ αν ήλιος την αυτήν οδόν ίη, τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη. Αλλά θεοίσι τε και ήρωσι επέξιμεν αμυνόμενοι… Συ τε του λοιπού μη επιφαίνεο!”

Νίκος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!