EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Θέμα εβδομάδων ο εντοπισμός των ανασφάλιστων ΙΧ

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών μπορεί τώρα με την άνεσή του να επαναφέρει και πάλι σε ισχύ τη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Η διάταξη αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το Πάσχα και θα επιτρέψει στους οδηγούς να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας του 2018 αλλά ένα τμήμα.

Και πάλι θα ισχύσει ο κανόνας, όσο περισσότεροι είναι οι μήνες εντός των οποίων θα κυκλοφορήσουν τα ΙΧ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό πο θα πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

· Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

· Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας

· Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2017, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Οι παραπάνω τρεις επιλογές θα είναι δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη. Επισημαίνεται ότι η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος. Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.

Παράδειγμα:

Για επιβατικό Ι.Χ. 1.000 κ. εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120 ευρώ.

Εστω ότι φορολογούμενος αιτείται άρσης ακινησίας στις 28 Ιουνίου 2018:

• Για 1 μήνα. Τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120 x (2/12) = 20 ευρώ.

• Για 3 μήνες. Τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας είναι 120 x (4/12) = 40 ευρώ.

• Για το υπόλοιπο του έτους και μέχρι 31-12-2017. Σε αυτήν την περίπτωση θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 120 x (7/12) + 120 x (2/12) = 70 ευρώ + 20 ευρώ = 90 ευρώ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου αποκάλυψε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσουν και πάλι οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Όσοι σπεύσουν έστω και τώρα να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, θα αποφύγουν τα παράβολα των 250 ευρώ. Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, μάλλον θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και για το 2019.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δολιοφθορά «εκ των έσω» σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ αποκαλύπτει ο Σπίρτζης

Κύκλωμα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει σε λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους ή προχωρά σε δολιοφθορές

Την ύπαρξη «κυκλωμάτων» στον οργανισμό αστικών λεωφορείων κατήγγειλε ο Χρήστος Σπιρτζης προχωρώντας σε απίστευτες αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης των υπευθύνων.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είπε πως πρόσφατα ενημερώθηκε για την ύπαρξη πορίσματος από επιτροπή στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) από το οποίο προκύπτει ότι κύκλωμα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει σε λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους ή προχωρά σε δολιοφθορές. Ο υπουργός συνέδεσε ορισμένα από τα κυκλώματα με μερίδα ΜΜΕ τα οποία όπως είπε έκαναν τηλεοπτικές εκπομπές μέσα σε αμαξοστάσια και σε εγκαταστάσεις συντήρησης.

«Ξαφνικά από 100 βλάβες την ημέρα, σε δέκα ημέρες φτάσαμε τις 230» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως αν και υπάρχουν ανταλλακτικά, δεν προχωρά η επισκευή τους. «Αποδεικνύεται ότι σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός λειτουργίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα, δηλαδή χτύπημα με σφυρί στα τακάκια λεωφορείων» είπε ο κ Σπίρτζης.
Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η διοίκηση της ΟΣΥ έκανε έρευνα και υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων σε βάρος συναδέλφων τους που εργάζονταν στα αμαξοστάσια.
Ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε δικαστική έρευνα για τα σκάνδαλα αυτά, ενώ δεν έκρυψε οτι τα ίδια και χειρότερα γίνονταν και στην Θεσσαλονίκη.

Αποκάλυψε ότι προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων υπήρχε λογαριασμός ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να έχει 38.000.000 ευρώ. Είχε όμως μόνο 700 ευρώ. «Έπρεπε να έχουμε 38 εκατομμύρια που θα τοκίζονταν για να ανανεώνεται ο στόλος, κάποιοι τα πήραν αυτά τα χρήματα και ο θεός ξέρει που πήγαν» είπε ο υπουργός.

Άδεια ταμεία και κομματικός στρατός στον ΟΑΣΘ

Ο κ. Σπίρτζης προέβη όμως σε αποκαλύψεις και για το «πάρτι» που είχε στηθεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στην ύπαρξη ενός τραπεζικού λογαριασμού για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ όπου βρέθηκαν μόλις 700 ευρώ αντί για 38 εκατ. ευρώ. Κατήγγειλε, ακόμη, ότι στον ΟΑΣΘ είχε στηθεί ένας κομματικός στρατός με πάνω από 2.500 εργαζόμενους και με πολλαπλάσιο κόστος από τον ΟΑΣΑ ο οποίος «συντηρούσε για δεκαετίες πολλές εταιρίες σχετικές με τις συγκοινωνίες».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κόφτης» και για τις συντάξεις

Όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική οικονομία και κοινωνία υφίσταται τη βίαιη νεοφιλελεύθερη προσαρμογή (ιδιωτικοποιήσεις, αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, περικοπές των κοινωνικών δαπανών και αποδιάρθρωση του Κράτους Πρόνοιας). Οι επιβαλλόμενες από τους δανειστές και ασκούμενες από τις ελληνικές κυβερνήσεις περιοριστικές πολιτικές έχουν διεισδύσει και διεισδύουν με ανησυχητική ένταση και επιτάχυνση –μεταξύ των άλλων– και στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

των Σάββα Ρομπόλη κ Βασίλη Μπέτση

Από την άποψη αυτή, αξίζει να σημειωθεί το πλήθος των διαδοχικών μειώσεων στις συντάξεις (κύριων και επικουρικών) συνολικού ύψους πάνω από 50 δισ ευρώ στην περίοδο των Μνημονίων. Οι μειώσεις βασίζονταν στο εξής λανθασμένο επιχείρημα των δανειστών (και των ελληνικών κυβερνήσεων): πρέπει να αποκατασταθούν τα οικονομικά ελλείμματα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις των επόμενων ετών. Κι αυτό, λόγω της σημαντικής απομείωσης του αποθεματικού κεφαλαίου της Κοινωνικής Ασφάλισης για τους γνωστούς λόγους.

Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, όμως, οι προαναφερόμενες σωρευτικές μειώσεις του επιπέδου των συντάξεων, εντάχθηκαν στην στρατηγική εξυπηρέτησης του χρέους. Ως εκ τούτου, οδήγησαν σε αδιέξοδο τόσο το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, όσο και την χρηματοοικονομική λειτουργία του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το φράγμα του 16%

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ψήφιση των σχετικών διατάξεων του Νόμου 4472/2017, οι οποίες επιβάλλουν περαιτέρω μείωση κοινωνικών και οικογενειακών επιδομάτων το 2017 και το 2018, καθώς και περαιτέρω μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ (1,8 δις ευρώ). Αυτό συνεπάγεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα επιβληθεί περαιτέρω μείωση κατά μέσο όρο 18% τόσο των κύριων, όσο και των επικουρικών συντάξεων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ουσιαστικά το αδιέξοδο που παρατηρείται στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, στο φορολογικό σύστημα και γενικότερα στην ελληνική οικονομία ενυπάρχει στην θεμελιώδη αντίφαση του «προγράμματος διάσωσης». Οι δανειστές θεώρησαν προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (οικονομικό σύστημα) τις περικοπές του υποσυστήματος “κοινωνική προστασία”.

Έτσι, με αφετηρία αυτή την θεμελιώδη αντίφαση, οι δανειστές και οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 καθόρισαν (με τι κριτήρια άραγε;) ότι ο λόγος (δείκτης) δαπάνες συντάξεων προς ΑΕΠ δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Το 2009, ο δείκτης αυτός στην Ελλάδα ήταν 13,5% του ΑΕΠ. Καθορίσθηκε, λοιπόν, ως ανώτερο περιθώριο η αύξησή του κατά 2,5 μονάδες, ώστε να μην γίνει υπέρβαση του 16% που είχε ορισθεί ως ανώτατο επίπεδο των δαπανών συντάξεων προς ΑΕΠ.
Το φάντασμα του «κόφτη»

Ως εκ τούτου, σε συστημικούς όρους, ο κλάδος της κύριας ασφάλισης, μετά τον κλάδο της επικουρικής ασφάλισης, μεταλλάσσεται από διανεμητικό σύστημα καθορισμένων παροχών σε διανεμητικό σύστημα καθορισμένων, αλλά μη εγγυημένων παροχών. Για την ακρίβεια, ο ασφαλισμένος δεν θα μπορεί πλέον να γνωρίζει εκ των προτέρων το επίπεδο της σύνταξής του. Αυτή θα μεταβάλλεται ανάλογα με το επίπεδο του δείκτη δαπάνες συντάξεων προς ΑΕΠ. Με άλλα λόγια, οι συντάξεις θα προσαρμόζονται προς τα κάτω εάν ο δείκτης αυτός πάει να υπερβεί το όριο του 16%.

Στον συγκεκριμένο αυτόν δείκτη σημαντική παράμετρο αποτελεί ο παρονομαστής, δηλαδή το επίπεδο του ΑΕΠ. Με τις δεδομένα λανθασμένες μακροοικονομικές προβλέψεις τους, οι δανειστές (και οι ελληνικές κυβερνήσεις) δημιούργησαν κατά την περίοδο 2010-17 συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού αδιεξόδου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ως γνωστόν, το ΑΕΠ κατέρρευσε. Από 237,1 δισ ευρώ το 2009 έπεσε στα 175,5 δισ ευρώ το 2016 (-26.1%).

Εκτός από τη συρρίκνωση του ΑΕΠ είχαμε ταυτόχρονα και δύο πρόσθετους παράγοντες που ώθησαν προς τα πάνω τον δείκτη δαπάνες συντάξεων προς ΑΕΠ.
Πρώτος είναι το παρατεταμένο υψηλό επίπεδο της ανεργίας.
Δεύτερος είναι η αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτήσεων που προκάλεσαν οι πολιτικές των περικοπών και της ύφεσης.
Προϋπόθεση η μέση ανάπτυξη 4%

Έτσι, ο δείκτης δαπάνες συντάξεων προς ΑΕΠ από 13,5% του ΑΕΠ το 2009 αυξήθηκε στο 17,1% του ΑΕΠ το 2015. Πιο συγκεκριμένα, μελετώντας και αναλύοντας ποσοτικά τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ (από το 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017) και χρησιμοποιώντας μοντέλα μακροοικονομικών και αναλογιστικών προβολών, παρατηρούμε τα εξής:

Η πτώση της συνταξιοδοτικής δαπάνης (κύριας και επικουρικής σύνταξης) από 17,1% του ΑΕΠ το 2016 (30,2 δισ ευρώ συνταξιοδοτικές δαπάνες και 176 δισ ευρώ ΑΕΠ), σε 16% του ΑΕΠ το 2019 (31,8 δισ ευρώ συνταξιοδοτικές δαπάνες και 198 δισ ευρώ ΑΕΠ) προϋποθέτει μία μέση ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4%. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν θα επαληθευτεί η πρόβλεψη αυτή, τότε από το 2018 και μετά θα λειτουργήσει ο κόφτης των δαπανών για χρηματοδότηση των συντάξεων, προκειμένου να μη γίνει υπέρβαση του ορίου. Να μην υπερβούν, δηλαδή, οι δαπάνες για τις συντάξεις το 16% του ΑΕΠ.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι πιθανότατα το πρόβλημα δεν θα λυθεί, με αποτέλεσμα οι μειώσεις των συντάξεων να συνεχισθούν. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στην εκτίμηση ότι ο στόχος για ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 4% είναι δυσπρόσιτος, εάν όχι μη ρεαλιστικός. Όπως είναι γνωστό για το 2017 είχαμε αναθεώρηση της πρόβλεψης προς τα κάτω. Εάν ο στόχος του 4% δεν προσεγγιστεί το πρόβλημα θα παραταθεί και κατά την δεκαετία του 2020.

Το εύρημα αυτό αποδεικνύει με τον πιο εύληπτο τρόπο την αναγκαιότητα εναλλακτικής ως προς νεοφιλελεύθερες επιλογές επανεξέτασης και επανασχεδιασμού της αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής (μείζον), όσο και του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (έλασσον). Έτσι μόνο θα αποφευχθούν οι μειώσεις της συνταξιοδοτικής δαπάνης από το 2018 και μετά.

Αν είχε εφαρμοσθεί άλλη πολιτική

Στην κατεύθυνση αυτή, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα σχετικής εργασίας μας αναφορικά με την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής δαπάνης (κύριας και επικουρικής σύνταξης) τόσο στο άμεσο παρελθόν, όσο και στο απώτερο μέλλον. Εάν είχαν εφαρμοσθεί εναλλακτικά μέτρα αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης και της αποκατάστασης των ανισορροπιών της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 2010-2016, εκτιμούμε ότι το ΑΕΠ θα σημείωνε σωρευτική μείωση 12% αντί 26,1%. Θα ήταν, δηλαδή, το 2016 211,1 δισ ευρώ και όχι 175,5 δισ ευρώ.

Η ανεργία δεν θα ξεπερνούσε τη συγκεκριμένη περίοδο το 15%, αντί του 28,5%. Ο δείκτης δαπανών συντάξεων προς ΑΕΠ, με την υλοποίηση μέτρων εξορθολογισμού του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και με την μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης (κύριας και επικουρικής σύνταξης) κατά 10% αντί του 35% (2010-16), θα διαμορφωνόταν σε 15,2% του ΑΕΠ το 2016, αντί του 17,1%. 
Υπενθυμίζουμε ότι το 2010 ήταν 13,5%.

Ας θεωρήσουμε δεδομένο το όριο του 16% (δαπάνες συντάξεων προς ΑΕΠ) κατά την περίοδο 2016-35. Τότε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, εάν εφαρμόζονταν εναλλακτικές πολιτικές ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί εφόσον η μέση ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά τη συγκεκριμένη περίοδο θα είναι τουλάχιστον 1,5%. Είναι προφανές πως μεγέθυνση της οικονομίας κατά 1,5% είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί από μεγέθυνση 4%.

Από την άποψη αυτή, αναδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο, όχι μόνο η κοινωνική αναγκαιότητα, αλλά και η οικονομική δυνατότητα ανακοπής του αδιεξόδου που προκαλείται από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν θα είναι υψηλότερο του μακροχρόνιου ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ. Επίσης, προϋπόθεση είναι και η σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους.
Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα της έρευνάς μας καταδεικνύει την αναγκαιότητα μη υλοποίησης των περαιτέρω μειώσεων, όπως αυτές προβλέπονται από τους Νόμους 4387/2016 και 4472/2017. Αντιθέτως, επιβάλλεται η λήψη σύγχρονων και τεκμηριωμένων, μακροοικονομικά και αναλογιστικά, διαφορετικών μέτρων κοινωνικοασφαλιστικής πολιτικής.

Μέτρων που απομακρύνονται εντελώς από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και τις αυξήσεις των εισφορών. Μέτρων που απαντούν στα διαρθρωτικά προβλήματα και τις νέες προκλήσεις του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Τέτοια μέτρα είναι:

Πρώτον, η χρηματοδότηση της αύξησης του προσδόκιμου ζωής.

Δεύτερον, οι κοινωνικές ανισότητες.

Τρίτον, η γήρανση του πληθυσμού.

Τέταρτον, το παρατεταμένο υψηλό επίπεδο της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων.

Πέμπτον, το χαμηλό επίπεδο των μισθών-εισοδημάτων, αποταμίευσης και κατανάλωσης των νοικοκυριών.

Έκτον, η ευελιξία της απασχόλησης και γενικότερα η ευελιξία της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων,

Έβδομον, οι νέες τεχνολογίες αυτοματισμού, τεχνητής νοημοσύνης, ρομποτικής και ηλεκτρονικής τεχνολογίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων θα αποτελέσουν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς παράλληλα, όπως μέχρι σήμερα αποδεικνύεται, να επιλύονται ουσιαστικά τα κοινωνικά και οικονομικά του προβλήματα. Μειώσεις, βεβαίως, οι οποίες θα έχουν αρνητικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού πληθυσμού της χώρας μας.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ψυχοθεραπεία των ελίτ στο Νταβός

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο χιονισμένο Νταβός η ελίτ των απανταχού ελίτ. Όλοι είναι εκεί, εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Γκλοντ Γιουγκέρ που αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του. Ο λόγος δεν είναι βέβαια το ακριβό εισιτήριο συμμετοχής, που αγγίζει τα 55.000 ευρώ, αλλά η γρίπη. Την τελευταία φορά που έλαβε μέρος ήταν το 1997 όταν ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

του Βαγγέλη Γεωργίου

Καθυστερημένος συγκριτικά με άλλους ηγέτες εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι αργοπορίες εμπεριέχουν μια μεγαλοπρέπεια όπως είχε πει μια κινηματογραφική πλούσια κυρία. Και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρελαύνει η πολιτική εξουσία, αγκαλιά με τον απόλυτο πλούτο. Αμφότεροι ισχυρίζονται πως αγωνίζονται για την παγκόσμια ανάπτυξη και την ευημερία των λαών!

Ο Τραμπ, που εκφράζει ένα δόγμα επιλεκτικού οικονομικού προστατευτισμού (επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα) είναι μεν ο πρόεδρος της υπερδύναμης, αλλά ταυτόχρονα είναι εντόνως αμφισβητούμενος και στο εσωτερικό της χώρας του. Με άλλα λόγια είναι ένα είδος «αιρετικού» για τη διεθνή των φιλελευθέρων, στην οποία πλέον πρωτοστατούν Ευρωπαίοι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, απευθυνόμενη σε ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων, είπε ότι θέλει περισσότερες μεταρρυθμίσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Δηλαδή, η τραπεζική ένωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί, η Ευρωζώνη να ενδυναμωθεί και η Ευρώπη να επεκταθεί ως χώρος επενδύσεων. Η Άγνκελα Μέρκελ πίεσε επίσης για περισσότερο παγκόσμιο εμπόριο και μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που θα κινηθεί πιο δραστήρια απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις, απέναντι στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Ινδία, αλλά και στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ και οι σταυροφόροι της παγκοσμιοποίησης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, πως «αυτοί που δεν θέλουν να προχωρήσουν στην ΕΕ δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τους πιο φιλόδοξους στην αίθουσα«. «H Γαλλία επιστρέφει στον πυρήνα της Ευρώπης. Διότι ποτέ δεν θα σημειώσουμε καμιά γαλλική επιτυχία, χωρίς ευρωπαϊκή επιτυχία». Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει ανοίξει τη δική του ατζέντα για την Ευρώπη, γεγονός που εκ των πραγμάτων τον θέτει στην πρώτη γραμμή της σχετικής συζήτησης.

Στο Νταβός επαναλήφθηκε το σκηνικό μίας ρητορικής αναμέτρησης δύο κόσμων: από την μία ο δεξιός οικονομικός εθνικισμός του Τραμπ και από την άλλη οι φιλελεύθεροι σταυροφόροι της παγκοσμιοποίησης. Σ’ αυτή την αναμέτρηση πρωταγωνιστούν από τη μία πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος και από την άλλη η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος.

Φυσικά όπως είχε γράψει πρόσφατα και ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετύ αυτό δεν ισχύει. Αν ενδεικτικά συγκρίνει κάποιος τη φορολογική και κοινωνική πολιτική στις ΗΠΑ και στη Γαλλία αθα διαπιστώσει ότι οι διαφορές δεν είναι τρομερές: και οι δύο χτυπάνε αλύπητα τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Όσο για το Brexit, οι Ευρωπαίοι είναι πλέον τόσο χαρούμενοι που τείνουν να το θεωρήσουν πλεονέκτημα για την ΕΕ. Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα δυσκολέψει τα άλλα κράτη-μέλη να αποχωρήσουν από το ευρώ, δήλωσε η επικεφαλής Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager. «Τα κράτη μέλη εκτός του ευρώ δεν θα έχουν κανένα φυσικό κέντρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, κάτι που πιθανόν να αυξήσει τον αριθμό των μελών του ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια«, δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπήρχε «μεγαλύτερη όρεξη» για την ενότητα της ΕΕ μετά τον Brexit.
Ο «κάπτεν Αμέρικα»

Ο χαμογελαστός και δημοφιλής πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, έδειξε να είναι πολύ χαρούμενος μετά τα συμπεράσματα των 11 ηγετών του Συμφώνου Συνεργασίας των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (TPP). Ο Sam Cossar-Gilbert, από το παγκόσμιο δίκτυο Φίλοι της Γης σχολίασε ως εξής την χαρά του Καναδού ηγέτη: «το TPP απειλεί τον ‘κατακερματισμένο κόσμο’ μας και τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ, υπονομεύοντας τη νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων, την πρόσβαση στην ιατρική, τη χημική χρήση και την κλιματική αλλαγή… Δυστυχώς, οι ηγέτες του κόσμου στο Νταβός παραμένουν εθισμένοι σε αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Όταν οι ηγέτες και οι ισχυροί της οικονομίας εγκαταλείψουν την άνεση του χιονοδρομικού κέντρου του Νταβός, οι περιβαλλοντολόγοι, τα συνδικάτα και οι αγρότες θα βρεθούν εκεί για να σταματήσουν τη συμφωνία TPP για ζόμπι και άλλες εταιρικές εμπορικές συμφωνίες».

Ο Τραμπ μπορεί να προκαλεί αρνητικά σχόλια, αλλά οι επικεφαλής κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων παγκοσμίως που παρέλασαν από τα ΜΜΕ στο Νταβός, επαίνεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο. Πρώτον, για τη θέσπιση των πρόσφατων σαρωτικών φορολογικών περικοπών για τους πλούσιους και δεύτερον για την πρωτοφανή άρση υποχρεώσεων που ίσχυαν για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά ο Μάικλ Κόρμπ της Citigroup δήλωσε στο CNN ότι οι μειώσεις της φορολογίας θα οδηγήσουν σε επέκταση των επιχειρήσεων. «Ίσως αυτός είναι ο καταλύτης που μας οδηγεί από την αισιοδοξία στην εμπιστοσύνη». Στο ίδιο πνεύμα και ο διευθύνων σύμβουλος της WPP PLC, «υπάρχει ακραία αισιοδοξία… είναι αξιοσημείωτη η ψυχολογική διαφορά που έχει καταφέρει ο Τραμπ, ανεξαρτήτως τι πιστεύετε για τον ίδιο. Έχει ήδη βελτιώσει την ήδη θετική ψυχολογία των στελεχών».
Οι πιο ρεαλίστριες ελίτ

Ο Axel Weber, πρόεδρος του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS Group AG και πρώην πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, προειδοποίησε: «Βλέπουμε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό. Ξεκινάμε να βλέπουμε τα κενά παραγωγής να κλείνουν, με αυστηρότερους όρους εργασίας και μισθολογική πίεση … Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να επανέλθει ως έκπληξη φέτος«.

Ο φόβος της «μισθολογικής πίεσης» είναι βάσιμος λέει ο Bill Van Auken του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισότητας στις ΗΠΑ. Αυτό που διαβλέπουν οι άρχουσες τάξεις στον ορίζοντα είναι μια εκρηκτική ανάπτυξη του ταξικού αγώνα που έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται στις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους με τις μαζικές αναταραχές στο Ιράν και στην Τυνησία, από τους εργαζόμενους της Ford στη Ρουμανία και από τη δράση των βιομηχανικών εργατών στη Γερμανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclay είπε μάλιστα ότι «Αισθάνεται και πάλι το 2006«, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο κραχ δεν θα ξεκινήσει από τις τράπεζες. Ο David Rubenstein, συνιδρυτής του ομίλου Carlyle, μιας παγκόσμιας εταιρείας επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ουάσινγκτον, προειδοποίησε για τον ενθουσιασμό που επικρατεί λόγω της ανόδου της Γουόλ Στρίτ.

Πρόσθεσε, όμως, με σημασία: «Συνήθως, όταν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι, τότε συμβαίνει κάτι κακό«. Προειδοποίησε, μάλιστα, για απρόβλεπτα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων γεωπολιτικών συγκρούσεων, που θα μπορούσαν να βυθίσουν τον κόσμο σε κρίση. Μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα ακούγεται ο Rubenstein…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οριστικό! Θα γίνει Χαμός ! Κυριακή 4/2 «βουλιάζει» το Σύνταγμα για τη Μακεδονία !!!

Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το Σκοπιανό.

Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή (04/02) ελήφθη στη
συνεδρίαση που είχαν απόψε οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Τις επόμενες ώρες οι διοργανωτές θα αποστείλουν σχετικό αίτημα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι στους οποίους πέφτει το βάρος της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου είναι η κ. Νίνα Γκατσούδη εκπρόσωπος των Παμμακεδονικων Ενώσεων Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και ο οποίος συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα και ως δημοσιογράφος-διοργανώτρια η Γεωργία Μπιτάκου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή τα μέλη της οποίας θα φέρουν αποκλειστικά την απόλυτη ευθύνη για την διεξαγωγή του δεύτερου Πανελλαδικού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Η Επιτροπή όρισε υπεύθυνους επικοινωνίας τους Νίνα Γκατσούδη από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τον Μιχάλη Πατσίκα εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Τάτσιο πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας σε όλη την χώρα και ως δημοσιογράφο και διοργανώτρια την Γεωργία Μπιτάκου.

Επιπρόσθετα μοιράστηκαν αρμοδιότητες στους φορείς ώστε να εξασφαλιστεί οργανωτικά, με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που ήδη είναι στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και από το οποίο εξαρτάτε η εξέλιξη του μείζονος εθνικού ζητήματος. Παρακαλούμε θερμά τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμπορευτούν αυτή την φορά με τον αγώνα του Ελληνικού Λαού με απόλυτη ευθύνη συνέπεια και την δέουσα προσοχή.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να συνεχίσει εμψυχωμένος τον αγώνα του . Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείτε από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΟΝΟ η μαζική συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο μπορεί να το αποτρέψει»

Στις δηλώσεις της η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλαλητηρίου Γεωργία Μπιτάκου υπογράμμισε πως «Κανείς άλλος δεν αποφασίζει για το συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα, πέραν της Συντονιστικής Επιτροπής».

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο οικολόγος του κωλ… Τσιρώνης … Εννοείται πως θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε πως η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική έννοια, η οποία μάλιστα δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η Μακεδονία είναι γεωγραφική έννοια, ότι δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο ότι ο όρος «Μακεδονία» θα υπάρχει στο όνομα.

Επιπλέον, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε πως πρέπει να λυθεί άμεσα το Σκοπιανό και ότι όταν έρθει το θέμα στην Βουλή θα πρέπει να ψηφίσουν και οι 300 κατά συνείδηση.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νέο βίντεο ντροπής από την εκπομπή της Στεφανίδου – Γελοιοποιούν τον Μ. Αλέξανδρο – Τον παρουσιάζουν ως… μετροσέξουαλ

«Βράζουν» οι τηλεθεατές με την Τατιάνα Στεφανίδου που αντί για συγγνώμη είπε «φθηνές» δικαιολογίες. Σύλλογοι και Έλληνες πολίτες ετοιμάζονται να απαντήσουν με μηνύσεις.

Μετά το βίντεο από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου όπου διακωμωδούσαν το συλλαλητήριο για  το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, η εκπομπή «Στη Φόρα» με τον Φίλιππο Καμπούρη στο κανάλι ΑΡΤ παρουσίασε ακόμη ένα βίντεο από την εκπομπή Tatiana Live, όπου η συνεργάτιδα της παρουσιάστριας, Λίλα Σταμπούλογλου σατιρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο.

Μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon να ζήτησε συγγνώμη σε όσους θίχτηκαν από τη σάτιρα για τους Μακεδόνες με επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η στήλη της Λίλας Σταμπούλογλου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί «πονοκέφαλο» στα διευθυντικά στελέχη, αφού οι αντιδράσεις πληθαίνουν και Σύλλογοι προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις αν η κα Στεφανίδου δε ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Τώρα, το κανάλι έρχεται αντιμέτωπο με νέο κύμα αντιδράσεων αφού λίγες ημέρες πριν το συλλαλητήριο η Λίλα Σταμπούλογλου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου υποδύθηκε τον Μέγα Αλέξανδρο και μάλιστα παρουσίασε τον Μέγα Αλέξανδρο ως… μετροσέξουαλ.

Δείτε τα δύο βίντεο που ακολουθούν από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Στη Φόρα» με τον Φίλιππο Καμπούρη:
pentapostagma.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο κόμμα ανακοινώνει στις 26 Μαρτίου ο Βαρουφάκης

Την δημιουργία νέου κόμματος προανήγγειλε με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Με ανάρτηση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015 που ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης.

 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη ανατροπή! Φεύγει η Βελκουλέσκου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση της

Αλλαγή φρουράς στο κλιμάκιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα καθώς αποχωρεί η Ντέλια Βελκουλέσκου μετά από τρία χρόνια από επικεφαλής των αποστολών του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Την θέση της μέχρι πρότινος επικεφαλής πρόκειται να πάρει ο Αμερικανός Πίτερ Ντολμάν .

Ο επερχόμενος επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του ως ιδιαίτερα έμπειρος, μετριοπαθής και όχι ένας από τους «ιδιαίτερα σκληρούς» του Ταμείου.

Ποιος είναι ο Πίτερ Ντόλμαν

Ο Πίτερ Ντόλμαν εντάχθηκε στο Ταμείο το 2002 προερχόμενος από μια δεκαετή θητεία στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Έχει διδακτορικό από το Duke University και είναι απόφοιτος του Bates College.

Μέχρι πέρυσι ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη Λευκορωσία, ενώ έχει εργαστεί στα προγράμματα της Ισλανδίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πάρτι» φοροδιαφυγής εκατομμυρίων αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

Έναν μακροσκελή κατάλογο φυσικών και νομικών προσώπων που πιάστηκαν στα δίχτυα του ελεγκτικού μηχανισμού το δεύτερο εξάμηνο του 2017, έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, ανεπάγγελτοι, λογιστές, συνταξιούχοι και δημόσιοι λειτουργοί, βρίσκονται μεταξύ άλλων στη λίστα.


Αναλυτικά: 

Επαγγέλματα Υγείας

* Συνταξιούχος ιατρός του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας απέκρυψε εισοδήματα ύψους 168.348,81 ευρώ.

* Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 1.810.360,51 ευρώ.

* Χειρουργός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 41.847,42 ευρώ, ενώ απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ποσού 295.137 ευρώ.

* Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3.876.048 ευρώ.

* Ιατροδικαστής προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή και από μη έκδοση αποδείξεων κατά ποσό ύψους 107.741,30 ευρώ.

* Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, απέκρυψε φορολογητέα υλη ύψους 153.377,87 ευρώ από μη έκδοση αποδείξεων. Συνεπεία ελέγχου πραγματοποιήθηκε οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας Ύλης.

* Οδοντίατρος στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας δεν εξέδωσε και εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 350.000 ευρώ.

* Μαιευτήρας – Γυναικολόγος των βορείων προαστίων, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης, συνολικού ύψους 298.510,29 ευρώ.

* Ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος των βορείων προαστίων, δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως ύψους 195.774,56 ευρώ.

Σε επιχείρηση ιατρικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.060.929 ευρώ. Η επιχείρηση, συνεπεία ελέγχου, υπέβαλε δήλωση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων με βεβαιωθέντα φόρο ύψους 253.516,74 ευρώ.
Τεχνικά Επαγγέματα, κατασκευές* Πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, υπέπεσε σε παραβάσεις μη έκδοσης, ανακριβούς έκδοσης και μη καταχώρησης στα τηρούμενα βιβλία του φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1.751.032,66 ευρώ., ενώ απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.734.844,99 ευρώ.

* Αρχιτέκτων – μέλος νομικού προσώπου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 827.128,80 ευρώ.

* Ατομική επιχείρηση κατασκευής κτιρίων στην περιοχή των βορείων προαστίων υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας έσοδα ύψους 802.728,32 ευρώ.

* Κατασκευαστική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή Λασιθίου έλαβε 13 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 190.275,00 ευρώ.

* Κατασκευαστής που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, προσαύξησε την περιουσία του από εμφανή ή μη προσδιορισμένη πηγή κατά ποσό 921.633,68 ευρώ.
Δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστές* Ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην περιοχή της Αθήνας, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.970.000 ευρώ.

* Δικηγόρος των Αθηνών δεν εξέδωσε και εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 70.595,59 ευρώ, και υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 517.745,95 ευρώ.

* Δικηγόρος της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.537.604 ευρώ, από μη προσδιορισμένη πηγή.

*Λογιστής της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ποσού 754.860 ευρώ.

* Επιτηδευματίας που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες παροχής συμβούλων στρατηγικής διαχείρισης, δεν δήλωσε εισοδήματα συνολικού ύψους 2.619.258,06 ευρώ.
Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων* Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 2.219.024 ευρώ.

* Φυσικό πρόσωπο με συμμετοχή σε νομικό πρόσωπο, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προελεύσεως ύψους 782.356 ευρώ.

* Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης ύψους 842.084 ευρώ.

* Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης, ύψους 1.022.120 ευρώ.

* Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής ύψους 396.242 ευρώ.

* Μέλος νομικού προσώπου που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο εργασιών την χρυσοχοΐα, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως ύψους 421.268 ευρώ.

* Ιδιώτης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαχειριστής διαφημιστικής εταιρείας εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 885.834 ευρώ.
Δημόσιοι Λειτουργοί* Δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός) στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 307.980,19 ευρώ.

* Δημόσιος υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 305.724,86 ευρώ.

* Υπάλληλος του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης ύψους 125.344,43 ευρώ.

* Καθηγητής Πανεπιστημίου κάτοικος ανατολικών προαστίων της Αθήνας, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως συνολικού ποσού 65.393,57 ευρώ.
Φυσικά Πρόσωπα* Ιδιωτικός υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή με ποσό ύψους 221.791,12 ευρώ.

* Ανεπάγγελτος στην περιοχή των νοτίων προαστίων απέκρυψε εισόδημα από άγνωστη πηγή ύψους 803.579,85 ευρώ.

* Φυσικό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη αιτία με ποσό ύψους 322.762,12 ευρώ.

* Συνταξιούχος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως που ανέρχονται σε 2.111.557 ευρώ.

* Φυσικό πρόσωπο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προσαύξησε την περιουσία ου με εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης με ποσό 2.413.068 ευρώ.

* Φυσικό πρόσωπο κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, καθώς και από ανακριβή υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνολικού ποσού 7.799.279,08 ευρώ.

* Ανδρόγυνο, κάτοικοι ανατολικής Αττικής, συνταξιούχοι προσαύξησαν την περιουσία τους κατά 896.044,15 ευρώ έκαστος.

* Ιδιώτης, κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, με συνολικό ποσό 725.046,53 ευρώ.

* Καθηγητής σωματικής αγωγής, κάτοικος βορείων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης, συνολικού ποσού 100.000,00 ευρώ.
Λοιπές Επιχειρήσεις* Ανώνυμη ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή των Δωδεκανήσων δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας χαρτοσήμου και δεν κατέβαλε τέλη ύψους 254.686,87 ευρώ.

* Ανώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα στην Κρήτη έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.970.000 ευρώ.

* Εταιρεία που δραστηριοποιείται με το εμπόριο χρωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.508.249,90 ευρώ.

* Προσωπική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο χρωμάτων, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.614.543,90 ευρώ.

* Ανώνυμη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας χαρτοσήμου και δεν κατέβαλε τέλη ύψους 312.000 ευρώ.

* Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στην παροχή βοήθειας στο σπίτι, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 94.491,76 ευρώ.

* Ατομική επιχείρηση εμπορίας παλαιού σιδήρου στην περιοχή της Αθήνας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 208.076,24 ευρώ.

* Σε ένωση αγροτικών συνεταιρισμών στην περιοχή της βορειοδυτικής Μακεδονίας καταλογίσθηκε Φ.Π.Α. συνολικού ποσού 876.081 ευρώ, λόγω μη τεκμηρίωσης των δηλωθέντων εξαγωγών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων της.

* Συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή της Χαλκιδικής εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 606.726 ευρώ.

* Ατομική επιχείρηση Telemarketing στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 242.650 ευρώ.

* Διαφημιστική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 885.000 ευρώ.

* Διαφημιστική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.354.872 ευρώ.

* Επιχείρηση εστίασης στην περιοχή της Πάτρας εξέδιδε φορολογικά στοιχεία από τέσσερις (4) αδήλωτες Φ.Τ.Μ. με συνολική απόκρυψη εισοδήματος ύψους 366.366,31 ευρώ.

* Ατομική επιχείρηση υπηρεσιών εκτύπωσης στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 773.341,50 ευρώ.

* Σε δημοτική επιχείρηση στην περιοχή της δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, νόθευση φορολογικών στοιχείων και καταχώρηση ανύπαρκτων εξόδων στα τηρούμενα βιβλία της, συνολικής αξίας 427.419,65 ευρώ.

* Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών της υπηρεσίες νεκροταφείου δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 91.996,50 αποκρύπτοντας φορολογητέο εισόδημα 74.681,59 ευρώ.

* Ναυτιλιακή εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42.546.714,69 ευρώ.

* Ατομική επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης Φ.Ε. ύψους 1.455.803,00 ευρώ.

* Εκμεταλλευτής μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή της Αθήνας, απέκρυψε λόγω ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, συνολικό ποσό ύψους 1.104.048,58 ευρώ.

* Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα απέκρυψε εισοδήματα ύψους 199.561,00 ευρώ, λόγω μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ίσης αξίας.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους

Η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληελεγγύης (ΚΕΑ), πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Η μεταφορά πίστωσης -ύψους 66.509.986,25 ευρώ- εγκρίθηκε ώστε να γίνει δυνατή η καταβολή της πληρωμής του μηνός Ιανουαρίου 2018 του ΚΕΑ στους 296.223 δικαιούχους του.

Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», τα χρήματα πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς χτες, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και είναι διαθέσιμα σήμερα, Παρασκεύη 26 Ιανουαρίου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο (Photos + Videos)

Ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα νοσοκομείο στη Νότια Κορέα αυξήθηκε στους 41 νεκρούς, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Γιονάπ.

Άλλοι τουλάχιστον 77 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οκτώ σοβαρά, εξαιτίας της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο Σετζόνγκ, στην πόλη Μιριάν, περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ.
Οι πληροφορίες για το πού εκδηλώθηκε η φωτιά είναι συγκεχυμένες.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ωστόσο επίσης μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ξέσπασε αρχικά σε οίκο ευγηρίας (σ.σ. και όχι μαιευτήριο, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα) που γειτονεύει με το νοσοκομείο.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταύρος: Επίθεση κουκουλοφόρων στα ΕΛΤΑ - Ζημιές και στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

Νύχτα επεισοδίων η σημερινή, με δύο επιθέσεις, η μία στα ΕΛΤΑ και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Ταύρο, με βαριοπούλα και μια δεύτερη με γκαζάκια σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελοκήπους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ γύρω στις 3 τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων αποτελούμενη από 5 με 6 άτομα, με βαριοπούλες στα χέρια, πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στον Ταύρο, χτυπώντας το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

Οι κουκουλοφόροι που χτύπησαν ταυτόχρονα σε ΕΛΤΑ και γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έσπασαν τις τζαμαρίες και στα δύο γραφεία και εξαφανίστηκαν.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!