EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Εννέα μήνες με αναστολή σε πρώην υπουργό για παθητική δωροδοκία

Οπως μεταδίδει ο Παναγιώτης Στάθης στο Capital.gr καταδικαστική ήταν η πρώτη απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, και τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη, σχετικά με καταγγελίες για “στημένη” επερώτηση έναντι αμοιβής.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ ενώ τους αγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να έλαβε ποσό ύψους 7.000 ευρώ από τον υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, λέγοντας μάλιστα πως η ερώτηση ήταν εναντίον του επιχειρηματία και όχι υπέρ του: “Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομα μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά. Για μια ερώτηση όμως που δεν δουλεύει, δεν είναι υπέρ του! Εγώ πήρα την ερώτηση του συναδέλφου μου την οποία ο Πάλλης θεωρούσε στημένη από τον Ρέστη και την συνέχισα. Έχει λογική να έλαβα χρήματα από αυτό; Αφού επρόκειτο για ερώτηση που την θεωρούσε εις βάρος του”, είπε ο πρώην υπουργός.


Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται φοροέλεγχοι όπως στην Αμερική σε δάνεια, καταθέσεις και δαπάνες

Σε έτος ηλεκτρονικών ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου αναδεικνύεται το 2018 για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σκοπός των αλλαγών που έρχονται στους φορολογικούς ελέγχους είναι η είσπραξη εσόδων από «ζωντανές» υποθέσεις της τελευταίας πενταετίας

Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει νέα στρατηγικά projectς που προετοιμάζονται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να λειτουργήσουν μέσα στη χρονιά. Για τους σχεδιασμούς αυτούς μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής είχε επαφές και ανταλλαγές απόψεων προ μηνός επί αμερικανικού εδάφους με σημαίνοντα στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού του IRS των ΗΠΑ, στο περιθώριο του οικονομικού forum Capital Link, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Σκοπός των αλλαγών που έρχονται στους φορολογικούς ελέγχους είναι η είσπραξη εσόδων από «ζωντανές» υποθέσεις της τελευταίας πενταετίας, ιδίως μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έθεσαν οριστικά πλέον την πενταετία ως όριο για την παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να ασκεί ελέγχους.

Στην κατεύθυνση αυτή, και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η ΑΑΔΕ προχωρά στην κατάρτιση και χρηματοδότηση νέων μεθόδων αποκάλυψης της φοροδιαφυγής. Για το 2018 δρομολογούνται:

Η ανάπτυξη των έμμεσων τεχνικών για εντοπισμό επιτηδευματιών που τηρούν ανακριβή φορολογικά βιβλία και αποκρύπτουν εισοδήματα.

Η παρακολούθηση των ταμειακών ροών και των υπολοίπων των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων.

Η καθιέρωση λίστας κριτηρίων επικινδυνότητας και ελέγχου του φορολογικού προφίλ των ελεγχόμενων.

Η αξιοποίηση της νέας βάσης πληροφοριών από στοιχεία που αποστέλλονται από τρίτες χώρες και τα διεθνή δίκτυα πληροφόρησης μέσω των διακρατικών συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών.

Η διάδοση και επέκταση της χρήσης των τεχνολογιών X-rays στα τελωνεία.

Η ανάπτυξη λογισμικού για την ηλεκτρονική τιμολόγηση προϊόντων.

Από κόσκινο δάνεια, καταθέσεις και αγορές

Δεδομένου ότι μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ μπήκαν στο αρχείο οι έλεγχοι για 200.000 υποθέσεις προ του 2011, στην ΑΑΔΕ δείχνουν αποφασισμένοι να επικεντρωθούν στους νέου τύπου ελέγχους. Για το 2018 προγραμματίζεται και η online διασύνδεση της ΑΑΔΕ με την ΕΧΑΕ για την άντληση πληροφοριών, εκτός των καταθέσεων, και για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των φορολογουμένων. Βάση των ελέγχων νέας γενιάς θα είναι ο εντοπισμός ύποπτων φοροδιαφυγής με τη χρήση των τεχνικών Ανάλυσης Ρευστότητας του φορολογούμενου (Source and Αpplication of Funds Method) στην οποία έχουν εντρυφήσει ιδιαιτέρως και με εντυπωσιακά αποτελέσματα οι ελεγκτές του IRS.

Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη λογική ότι οποιαδήποτε υπέρβαση δαπανών σε σχέση με τα έσοδα ενός φορολογουμένου υποκρύπτει φοροδιαφυγή. Στη λογική αυτή ο ελεγκτής προβαίνει σε ανάλυση ρευστότητας του ελεγχόμενου και προσδιορίζει από μόνος του το φορολογητέο εισόδημά του, αναλύοντας τα στοιχεία για όλα τα εισοδήματά του (φορολογητέα ή μη), τις αγορές και δαπάνες του (επαγγελματικές, προσωπικές και οικογενειακές), τα δάνεια και τις αυξήσεις ή μειώσεις των περιουσιακών στοιχείων του (ακίνητα, μετοχές κ.λπ.).

Ολα αυτά ελέγχονται ανά έτος, όπως επιτάσσουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη βάση αυτή, εντοπίζοντας δαπάνες που υπερβαίνουν τις φανερές πηγές εσόδων, ο πολίτης θα ελέγχεται από τη φορολογική διοίκηση για εισοδήματα που προκύπτει πως υπερβαίνουν τα δηλωθέντα κάθε χρονιάς.

Στην εξίσωση αυτή μπαίνουν έτσι δηλωθέντα έσοδα και δάνεια από τη μια και τα έξοδα για πληρωμές και αγορές από την άλλη. Για τη διενέργεια της σύγκρισης αυτής η φορολογική διοίκηση θα μπορεί πλέον να αξιοποιεί και στοιχεία που συγκεντρώνει ανά ΑΦΜ για επενδύσεις (μετοχές, ακίνητα), για κινήσεις κεφαλαίων (μέσω τραπεζών) αλλά και για πάγιες ή άλλες δαπάνες του ελεγχόμενου (από ασφαλιστικές εταιρείες, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, γυμναστήρια, δόσεις εξόφλησης χρεών σε Δημόσιο ή τράπεζες κ.λπ.).

Προσμετρώνται μάλιστα τόσο τα ατομικά στοιχεία του ελεγχόμενου όσο και της συζύγου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του.

Η τεχνική αυτή πάει μακρύτερα από την απλοϊκή σύγκριση τραπεζικών υπολοίπων με κινήσεις λογαριασμών που ήδη εφαρμόστηκε, η οποία αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην εφαρμογή της. Mάλιστα θεωρείται αποτελεσματικότερη από στελέχη της φορολογικής διοίκησης ακόμα και από άλλες έμμεσες τεχνικές ελέγχου που έχουν θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια και σταδιακά μπαίνουν σε εφαρμογή.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σύνδρομο του προτεκτοράτου

Έρχεται και επανέρχεται το ερώτημα αν είμαστε πράγματι Eυρωπαίοι, ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη. Το εν εξελίξει Σκοπιανό έδωσε την πιο πρόσφατη αφορμή. Τα Σκόπια απασχολούν μόνο επειδή οι ΗΠΑ θέλουν να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ καθιστώντας νατοϊκή την τεράστια βάση που διαθέτουν εκεί. Χωρίς αυτό το ατού δεν θα έπαιρναν αέρα τα μυαλά του Γκρουέφσκι ότι είναι «εγγονός» του Μεγαλέξανδρου. Αν ενταχθούν χωρίς να καταργηθεί ο κατοχυρωμένος Συνταγματικά αλυτρωτισμός τότε θα έχουμε αναγνωρίσει/νομιμοποιήσει το δίκαιο των Σκοπιανών αιτημάτων. Όλα αυτά είναι γνωστά.

του Απόστολου Αποστολόπουλου

Τα Σκόπια θέλουν, σύμφωνα με το Σύνταγμά τους, να βγουν στο Αιγαίο. Αυτό δεν έχει σχέση με την συνοχή και την αμυντική ενίσχυση του ΝΑΤΟ. Αν στις διαπραγματεύσεις το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρούσε κατηγορηματικά, οι ΗΠΑ ασφαλώς θα είχαν καταλάβει τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων.

Πρόσφατα διέρρευσαν πληροφορίες, σε φιλοκυβερνητικό ιστολόγιο, ότι ο Κοτζιάς έχει αυτονομηθεί. Η διαρροή δεν σχολιάστηκε αλλά το μήνυμα στάλθηκε ότι ο Τσίπρας δεν προσφέρεται για αποδιοπομπαίος. Το συλλαλητήριο έστειλε το δικό του μήνυμα ότι το τίμημα ενός αθέμιτου συμβιβασμού θα είναι ασήκωτο για όλους.

Γενικότερα στο Σκοπιανό η στάση της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας ούτε από μακριά δεν θυμίζει αντιδράσεις Ευρωπαίων ηγετών. Οι Ευρωπαίοι, ακόμα και ως υποδεέστεροι των Αμερικανών, βλέπουν τον εαυτό τους όπως οι Ρωμαίοι πολίτες την εποχή της Αυτοκρατορίας: Ως ανώτερα όντα, ανέγγιχτα από όλους τους άλλους κατώτερους, κατακτημένους, λαούς.

Αντίθετα, στα προτεκτοράτα οι κάτοικοι αισθάνονται, στο υποσυνείδητο, όχι πολίτες αλλά υπήκοοι. Οι ξένοι, όσο και το (δικό τους) κράτος τους συμπεριφέρονται, αναλόγως. Εδώ μπορούμε να τοποθετήσουμε τον εαυτό μας και τη θέση μας. Κατηγορούμε οι μεν τους δε για εθνικισμό ή εθνομηδενισμό επειδή κανείς δεν τολμά να επισημάνει ότι στη ρίζα του προβλήματος είναι η στάση των ΗΠΑ.

Στα προτεκτοράτα υποτιμούν το παρόν με δυο τρόπους: οι ηγεσίες συμπεριφέρονται δουλικά προς τον επικυρίαρχο και ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι «είμαστε ανάξιοι, οι ξένοι ξέρουν καλύτερα». Στα προτεκτοράτα όσοι τιμούν το Πνεύμα και την Ιστορία του τόπου, αποβάλλονται όπως πχ ο Παναγιώτης Κονδύλης, ή πέφτουν στη λησμονιά, όπως ο μαθηματικός Καραθεοδωρής ή ο καθηγητής Σαντορίνης, εφευρέτης του ραντάρ. Οι ελίτ φοβούνται μην τυχόν και θυμώσουν οι επικυρίαρχοι ότι θέλουμε να συγκριθούμε μαζί τους.

Το «ανήκουμε στη Δύση» δεν σε κάνει Ευρωπαίο

Το λαμπρό παρελθόν δεν σε κάνει ευρωπαίο. Ευρωπαίος σημαίνει ανεξαρτησία της χώρας και αυτοεκτίμηση του λαού. Δεν διαθέτουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν είμαστε ευρωπαίοι, είμαστε προτεκτοράτο. Η σκέψη ότι η «ευρωπαϊκότητα» είναι σύμφυτη ιδιότητά μας είναι λάθος. Αποκοιμίζει τον κόσμο, ότι έχουμε αυτοδικαίως κάποιο ιστορικό δικαίωμα. Ενώ η θέση του καθενός στην Ιστορία απαιτεί τη συνείδηση ότι χρειάζεται σκληρός αγώνας για να την αποκτήσεις και να την κρατήσεις.

Αλλά ποια είναι η Ευρώπη; Τι εννοούν όταν λένε ότι η Ευρώπη δεν περιορίζεται στην ΕΕ; Εννοούν ότι δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία του Τολστόϊ ή ότι είναι απαραίτητη η Νορβηγία του Τζο Νέσμπο, εξαίρετου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων; Η Νορβηγία απόρριψε με δυο δημοψηφίσματα(1972 και 94) την ένταξή της στην ΕΟΚ/ΕΕ.

Όσο για τη Ρωσία τα παλληκάρια της Δυτικής Ευρώπης την τρέμουν και ονειρεύονται να την κατακτήσουν. Αλλά δυο φορές που το δοκίμασαν (Ναπολέων-Χίτλερ) έσπασαν τα μούτρα τους. Ποια είναι τα σύνορα της Ευρώπης αν δεν είναι το Αιγαίο; Σύνορα που ουδέποτε αποδέχθηκαν το ευρωιερατείο των Βρυξελλών και το Βερολίνο.

Το δόγμα ότι ανήκουμε στη Δύση δεν μας έκανε Ευρωπαίους παρά τα ευχολόγια του Καραμανλή και τις μωρολογίες του Σημίτη. Η Ιστορία έχει λίγα να προσφέρει αν δεν στηρίζεται σε απόφαση να υπερασπιστείς την πατρίδα σου κάθε στιγμή. Η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Εκκλησία, δεν είδαν στο συλλαλητήριο ένα όπλο στη συζήτηση για το Σκοπιανό αλλά ένα εμπόδιο. Εύλογο το συμπέρασμα ότι είχε ήδη σκιαγραφηθεί μια λύση αλλά το συλλαλητήριο δυσκόλεψε την αποδοχή της, και μάλλον τη ματαίωσε. Για καλύτερο μακιγιάζ.

Τα Βαλκάνια δεν είναι πια η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Ήταν όταν Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, ως Μεγάλες Δυνάμεις, προκαλούσαν Παγκόσμιους Πολέμους με επίκεντρο την Ήπειρο. Τα Βαλκάνια είναι πλέον υπό έλεγχο, με τη μερική εξαίρεση της Σερβίας. Τώρα το κέντρο ενδιαφέροντος είναι στην Ασία και στη διευρυμένη Μ. Ανατολή, με την Τουρκία να αποτελεί μήλο της έριδος των αντιμαχομένων.

Υλικό για μεγάλη ανάφλεξη
Η Τουρκία είναι Κράτος, μεγάλο, ισχυρό, αλλά αντιμετωπίζει απειλές διαμελισμού, επιτυχώς ως τώρα. Οι Κούρδοι δεν έχουν Κράτος, ούτε συμμάχους με ισχυρό συμφέρον να υποστηρίξουν αυτούς και όχι τους Τούρκους. Αντίθετα ο κουρδικός αγώνας απειλεί την εδαφική ακεραιότητα πολλών χωρών της περιοχής, Τουρκία, Συρία, Ιράν, Ιράκ κλπ. Οι προοπτικές, λοιπόν, δεν τους ευνοούν αν και πιθανόν οι θυσίες τους να μην πάνε εντελώς χαμένες. Ο Ερντογάν αναδεικνύεται σε ικανό σχοινοβάτη όσο η Ρωσία και οι ΗΠΑ του επιτρέπουν να ισορροπεί. Αν αλλάξουν γνώμη;

Όταν κατέρρεε η Οθωμανική Αυτοκρατορία η Ρωσία υποστήριξε το νέο τουρκικό κράτος. Ταυτόχρονα η Βρετανία ήθελε να διατηρηθεί ακέραιο ένα τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως φράχτη στην επαναστατική Ρωσία. Ο Κεμάλ και ο Λένιν ήθελαν χρόνο για να επιβιώσει το καθεστώς τους. Ο Λένιν, λοιπόν, σε ένα ανεπανάληπτο μάθημα ρεαλισμού, βοήθησε (και αυτός) τον αδύναμο γείτονα, τον Κεμάλ. Κέρδισαν χρόνο και στερέωσαν το καθεστώς τους και οι δυο με αντίτιμο (του Λένιν) ότι εξυπηρετήθηκε, ενσυνειδήτως, η μακροπρόθεσμη πολιτική του κύριου εχθρού του, της Βρετανίας.

Η κατάσταση τότε και τώρα μοιάζουν, με τη Μόσχα κυκλωμένη από παντού και τον Ερντογάν να έχει απόλυτη ανάγκη συμμάχων. Ο Πούτιν δεν θα εγκαταλείψει τον Άσαντ και θα παλέψει να κρατήσει όσα κέρδισε. Στην περιοχή εμπλέκονται οι δυο Μεγάλες Δυνάμεις, η Ευρώπη ως κολαούζος των ΗΠΑ, και τουλάχιστον πέντε ισχυρές χώρες, Ιράν, Ισραήλ, Τουρκία, Σ. Αραβία, Ιράκ. Η Κίνα δείχνει επίσης ενδιαφέρον. Υπάρχει υλικό για μια Μεγάλη Ανάφλεξη.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα νεκρά «αριστερά» σχήματα

Είναι να γελά κανείς με τα ποικίλα νεφελώματα της «αριστερής» πολυχρωμίας, τα οποία έχουν υποκαταστήσει τα ταξικά κριτήρια και τις κοινωνικές ζυμώσεις, με λεκτικούς αφορισμούς: «Εθνικισμός», «ρατσισμός», «φασισμός» και CIA… 


Είναι τόσο θλιβεροί αυτοί οι «αριστεροί» φωνακλάδες της Επανάστασης(!), που δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν ότι τα νέα «ταξικά» τους κριτήρια («Εθνικισμός», «ρατσισμός» κ.λπ) αποτελούν και τα κυρίαρχα ΚΡΙΤΗΡΙΑ (σήμερα) του 4ου Ράιχ:Του πλανητικού χρηματιστηριακού ιμπεριαλισμού…

Ταυτίζονται ΠΛΗΡΩΣ στα πολιτικά κριτήρια και στις «νέες ιδέες» του διεθνούς ιμπεριαλισμού (από τα «αντιεθνικιστικά», «αντιρατσιστικά» και «αντιφασιστικά» ιδεολογήματα μέχρι τα «Ανοικτά Σύνορα»-λαθρομεταναστευτικό, και τις πολυπολιτισμικές ασθένειες των πολύχρωμων «δικαιωμάτων») ΚΑΙ δεν το αντιλαμβάνονται ούτε στο ελάχιστο… 

Δεν αντιλαμβάνονται, όλοι αυτοί οι «υπερεπαναστάτες», ότι φωνασκούν υστερικά εναντίον του ιμπεριαλισμού, έχοντας και χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια με αυτόν: Τα αφοριστικά κλισέ του «εθνικισμού» κ.λπ… 

Και δεν είναι σε θέση να το αντιληφτούν διότι είναι κολλημένοι στη «χρήσιμη ηλιθιότητα» της σχηματικής και ακίνητης σκέψης: Στη μηχανική μεταφορά κοινωνικών και πολιτικών σχημάτων του παρελθόντος, ιδιαίτερα των εθνικών ιμπεριαλισμών…
 

Διευκρίνιση: Βεβαίως μέσα σε αυτούς τους χώρους της «χρήσιμης ηλιθιότητας» έχουν εκτραφεί και ποικίλα επιδοτούμενα και πολυπλόκαμα δίκτυα των μαφιόζων του χρήματος (Σόρος και CIA). 

Φυσικά για όλους αυτούς το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονικό» είναι μια «εθνικιστική» έξαρση στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη: «Φασιστική απειλή»!!! 

Και εδώ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ απόλυτα
 με όλες τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του καθεστώτος, με ΟΛΑ τα μαντεία του 4ου Ράιχ: Από τα κυβερνητικά ανδρείκελα και κόμματα, μέχρι τις γραφειοκρατικές κορυφές της Εκκλησίας και φυσικά με τις πόρνες των ΜΜΕ… 

Αυτό το πραγματικό ταξικό ΜΕΤΩΠΟ του σύγχρονου φασισμού (4ο Ράιχ) και των κατοχικών τους δυνάμεων, οι «ντούροι» φωνακλάδες (κατά του καθεστώτος) το παραβλέπουν και το υποκαθιστούν με τα δικά τους «ταξικά» κριτήρια (του «εθνικισμού» κ.λπ), ΚΡΙΤΗΡΙΑ τα οποία αποτελούν και τα κυρίαρχα του καθεστώτος!!! 

ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ το αυθεντικό «ταξικό» και το υποκαθιστούν με τις ιδεολογικές μαϊμουδιές του «εθνικισμού», δηλαδή με το σύγχρονο τρομοκρατικό ιδεολόγημα του 4ου Ράιχ: Αυτήν την καραμέλα ΑΠΑΤΗΣ που την πιπιλίζουν οι πάντες και ιδιαίτερα οι πιο κραγμένες πόρνες (πολιτικές, δημοσιογραφικές, ακαδημαϊκές) του καθεστώτος… 

Ο «εθνικισμός» έχει αναχθεί στο αποκλειστικό και κυρίαρχο σημείο αναφοράς και ΤΑΥΤΙΣΗΣ των ΠΑΝΤΩΝ και αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τους «αριστερούς» φωνακλάδες». Αντίθετα αγωνίζονται στο να ουρλιάζουν («αντιεθνικιστικά») πιο δυνατά από τους κυβερνητικούς και κομματικούς ιπποκόμους του 4ου Ράιχ… 

Έτσι η λαϊκή παλίρροια για το «Μακεδονικό» χαρακτηρίζεται και από όλα αυτά τα «αριστερά» νεφελώματα, από κοινού με τις δυνάμεις του καθεστώτος, «εθνικιστική» και «φασιστική απειλή»… 

Βεβαίως, το να ταυτίζεσαι με τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ και με τον εμετικό Μπουτάρη, δίχως να αναρωτιέσαι το ΓΙΑΤΙ, σημαίνει ότι είσαι το ίδιο παρακμιακός… 

Το να μην διακρίνεις επίσης την αυθεντική «ταξική ουσία» στην λαϊκή παλίρροια του Συλλαλητηρίου και να υποκαθιστάς αυτήν την κοχλάζουσα «λαϊκή ΟΥΣΙΑ» με νεκρές λεκτικές φόρμες («εθνικισμός» κ.λπ), σημαίνει ότι είσαι ολοκληρωτικά νεκρός στην πολιτική Σκέψη, ότι αποτελείς ένα αποστεωμένο και νεκρό σώμα… 

Το χειρότερο είναι τούτο: Ότι τη θεωρητική και πολιτική σου τύφλα την επενδύεις με ΑΝΑΦΟΡΕΣ, για το φαινόμενο του φασισμού, σε κείμενα άλλων εποχών: Γκράμσι και άλλων… 

Αυτό είναι το «χειρότερο» ακριβώς διότι ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τη θεωρητική ανεπάρκεια και την πολιτική τύφλα, την απόπειρα ερμηνείας του πλανητικού ιμπεριαλισμού, του ιμπεριαλισμού του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου, με τα κριτήρια της εποχής του ιμπεριαλισμού των ΕΘΝΙΚΩΝ κεφαλαίων, των εθνικών κρατών… 

Στους εθνικούς ιμπεριαλισμούς η μακάβρια αιχμή του πολιτικού τους δόρατος ήταν η καλλιέργεια του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ και η επικράτηση ενός φασιστικού καθεστώτος σε ΕΘΝΙΚΟ επίπεδο, των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών: Μόνο τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη μπορούσαν να αντέξουν τη φασιστικοποίηση της κοινωνίας (αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από τους Μαρξιστές). 

Σήμερα συμβαίνει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ: Ο ΥΠΕΡ-εθνικός ιμπεριαλισμός έχει αιχμή του δόρατος: Τον «αντιεθνικισμό» κ.λπ 
Ο πλανητικός ιμπεριαλισμός, με ιδεολογικά όπλα τον «αντιεθνικισμό», τον «αντιρατσισμό», τον «αντιφασισμό» κ.λππροωθεί την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, κατάτμηση και ΔΙΑΛΥΣΗ των εθνικών κρατών, κάθε κυττάρου «Συλλογικότητας», καθώς και τη θεμελίωση προτεκτοράτων (το ζούμε στα Βαλκάνια, αλλά και στη χώρα μας). 

Οι εθνικιστικές ιδεολογίες σήμερα δεν έχουν πολιτικό υποκείμενο (εθνικό κεφάλαιο), ΚΑΙ αποτελούν «νεκρό φορτίο», αλλά και «εχθρικό» για τον πλανητικό ολοκληρωτισμό και τα πολιτικά του υποκείμενα. 

Αυτό που αναπτύσσεται, ως το διαλεκτικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον πλανητικό οδοστρωτήρα της ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των εθνικών ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, δεν είναι «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ» (οι λαϊκές ζυμώσεις και κινήσεις δεν αποτελούν παραγωγούς και επεξεργαστές ιδεολογίας), αλλά ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ και ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ πατριωτικές, δηλαδή ΕΘΝΙΚΕΣ αντιστάσεις που εμπεριέχουν και τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ διεργασίες ΕΝΑΝΤΙΟΝ του σύγχρονου φασισμού. 

ΚΑΜΙΑ φασιστική ΑΠΕΙΛΗ δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα, με τα μοτίβα του παλιού φασισμού, δηλαδή σε εθνικό επίπεδο… 

Αυτό που μπορεί να υπάρξει και αυτό που πραγματικά επελαύνει είναι ο πλανητικός ΦΑΣΙΣΜΟΣ (το 4ο Ράιχ), με ιδεολογικά όπλα: τον «αντιφασισμό», τον «αντιεθνικισμό» και CIA… 

Ζούμε την επέλαση του ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟΥ φασισμού (4ο Ράιχ) και οι υστερικοί φωνακλάδες της «αριστεράς» βλέπουν την απειλή στα φασιστικά φαντάσματα του παρελθόντος και στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ («εθνικισμό») των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ… 

ΠΛΗΡΗΣ ευθυγράμμιση με τους σχεδιασμούς και τα ιδεολογήματα της Παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ… 

Φυσικά τις εθνικές ΑΝΙΣΤΑΣΕΙΣ και ΖΥΜΩΣΕΙΣ του ελληνικού λαού ΠΑΝΤΑ επιχειρεί να τις αξιοποιήσει η ακροδεξιά δημαγωγία και το ίδιο το καθεστώς για την αναπαλαίωσή του, το ξέπλυμα των δυνάμεών του και την κατασκευή νέων εφεδρειών: ΚΑΙ αυτό κάνει στα Συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» (το έχουμε αναλύσει ήδη)… 

Και πολύ μεγάλη βοήθεια ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στις καθεστωτικές δυνάμεις σφετερισμού του εθνικού αισθήματος, ΟΛΑ αυτά τα πολύχρωμα νεφελώματα των «αριστερών» φωνακλάδων που στιγματίζουν τις λαϊκές ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, σαν «εθνικισμό» και «φασιστική απειλή»…. 

Και εδώ, όπως και σε πολλά άλλα, αφήνουν τους χώρους ελεύθερους στην καθεστωτική («ακροδεξιά») δημαγωγία, στηρίζοντας, ιδεολογικά και πρακτικά, το 4ο Ράιχ, με «αριστερά» ουρλιαχτά και αναθέματα… 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα γίνει σεισμός, θα γίνει χαλασμός! Ανεβαίνουν οι αλογατάρηδες στην Αθήνα – Πανελλήνιος ξεσηκωμός για το Συλλαλητήριο

Ολοι οι Ελληνες ενωμένοι για την Μακεδονία μας, αυτό είναι το μήνυμα που περνάει προς πάσα κατεύθυνση! Να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στις 14:00 (Πλατεία Συντάγματος), καλούν, με ανακοίνωσή τους, τους πολίτες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου.

Όπως αναφέρουν, με το συλλαλητήριο, δίνεται «ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο στην κυβέρνηση για να υπάρξουν θετικά για εμάς αποτελέσματα».

«Το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο και μόνον ελληνικές σημαίες και λάβαρα συλλόγων επιτρέπονται», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες να δώσουν το παρόν σε αυτό το σημαντικότατο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο».

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και άλλοι φορείς συνεδρίασαν την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα λεωφορεία που μισθώνονται για τη συμμετοχή πολιτών στο συλλαλητήριο από όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι συνδιοργανωτές είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, ήτοι:

– Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

– Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας

– Παμμακεδονική Ένωση Καναδά

– Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης

– Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

– International Hellenic Association

– Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, Καναδά & Μεξικού

– Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών

– Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο

– Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, στο πλευρό των φορέων συμπαρίστανται:

– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)

– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)

– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)

– Ελληνικό Καναδικό Εθνικό Συμβούλιο

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας (Η.Π.Α.)

– Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης

– Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας

– Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων

– Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Παύλος Μελάς με έδρα στη Θεσσαλονίκη

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

– Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών

«Αυτός είναι ένας προσωρινός κατάλογος φορέων, καθώς ενδέχεται να αυξηθούν οι συνδιοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν 26 χρόνια μετά, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος, αισιοδοξούν πως ο παλμός και όγκος θα είναι ανάλογος του 1992, μετά και τη μαζική παρουσία του κόσμου στην Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε.

Στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί στα social media η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, από την «Επιστημονική Eπιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτριο Μιχάκη. Ωστόσο, μετά το πετυχημένο αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αναγκαίο να εμπλακούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και βέβαια η “Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν” που είχε και τον κύριο συντονισμό του συλλαλητηρίου στον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, οι Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ελλάδας, διάφορα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και από την ομογένεια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το International Hellenic Association και το Alexander the Great Foundation. “Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείται από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, πρέπει να το καταλάβουμε. Μόνο η μαζική συμμετοχή του λαού μας στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου μπορεί να το αποτρέψει” λέει στο protothema.gr η κυρία Νίνα Γκατζούλη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, κάνοντας γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Κοτζιά.

Την Παρασκευή οι διοργανωτές απέστειλαν αίτημα στο δήμο Αθηναίων για παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, για το οποίο ο δήμαρχος κ.Γιώργος Καμίνης εκφράστηκε αρνητικά, ακολουθώντας τα χνάρια του κ.Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν κόσμο και εκτός Aττικής, από ολόκληρη τη χώρα. “Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα και στην Αθήνα, πως είμαστε εδώ και έχουμε φωνή. Στόχος μας είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο. Οι κυβερνώντες να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και το πατριωτικό φιλότιμο. Το κέντρο της Αθήνας θα “βουλιάξει” κυριολεκτικά” λέει από την πλευρά του ο κ.Μιχάλης Πατσίκας -μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή που έχει συσταθεί.

Όσον αφορά τους ομιλητές, βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στο βήμα, ενώ πιθανή παρουσία του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.

Ήδη δήμαρχοι της Αττικής, και όχι μόνο, έχουν ανακοινώσει πως θα συνδράμουν στη μεταφορά δημοτών τους στο συλλαλητήριο, μετά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Κ.Ε.Δ.Ε κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Βέβαιη θεωρείται και η εμπλοκή μητροπολιτών του λεκανοπεδίου, μετά και το τελευταίο “ελευθέρας” της ΔΙΣ στους κληρικούς να παραβρεθούν σε κάθε “νόμιμη και δημοκρατική εκδήλωση” όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Όσον αφορά τη στάση των κομμάτων, παρόντες θα αναμένεται να είναι βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και της Ν.Δ. Μετά και το «κατά συνείδηση» που ακολούθησε στην Θεσσαλονίκη. Κατά του συλλαλητηρίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΟΓΑΤΑΡΗΔΕΣ

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων καλεί τους Κρητικούς να συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων καλεί όλα τα κρητικά σωματεία και συλλόγους, όλους τους Κρητικούς και τις Κρητικές να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουάριου 2018 και ώρα 12.00 στο Σύνταγμα, όπου με βροντερή φωνή θα πούμε ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

«Sponsored links»

Καλούμε όσους αγαπούν την Ελλάδα, τη Μακεδονία και την ιστορία αυτού του τόπου, να είναι παρόντες σε αυτό το συλλαλητήριο περνώντας το μήνυμα σε όλη την οικουμένη, ότι σαν λαός δεν διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοτριώσει την ιστορία μας!

Δεν θα πουλήσουμε σε κανέναν την ιστορία μας!

Κρήτες και Κρήσσες!

Δεν θα τους περάσει! Δίνουμε ραντεβού στο Σύνταγμα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, με τις σημαίες μας, τα λάβαρα μας, για να περάσουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να καπηλευτεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”!H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλογών Βλάχων στηρίζει το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας στην Αθήνα

Ως Βλάχοι και ως εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Βλάχων της χώρας μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες, όπως πάντα, για την υποστήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα επιτρέψουμε και ούτε θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε κίνηση που αποσκοπεί στην παραχάραξη της ιστορίας και της αμφισβήτησης του πολιτισμού της Μακεδονίας που είναι έννοιες ταυτόσημες με εκείνες της Ελλάδος. Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν απεμπολούμε τις εθνικές και πολιτιστικές μας αξίες.

Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητα μας ότι θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί , το δοξασμένο όνομά της Μακεδονίας να ταυτίζεται πάντοτε με τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο!Η Μακεδονία μας ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική!ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Μαγειρίας Μιχάληςπηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΗΠΑ: Πολιτική αναλύτρια προειδοποιεί για έξαρση της βίας λόγο…ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ! (Βίντεο)

Η Αμερικανίδα πολιτική αναλύτρια Elise Jordan προειδοποίησε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού MSNBC,ότι λόγο των αποκαλύψεων για την ανάμειξη του FBI στην προσπάθεια της Κλίντον να δείξει ότι οι Ρώσοι βοήθησαν τον Τράμπ επηρεάζοντας τις εκλογές και ότι αυτή η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ θα προκαλέσει έξαρση της βίας.

Του Γιώργου Φαρμάκη

Όπως αποκαλύφτηκε από δύο πράκτορες του FBI οι οποίοι αντάλλασσαν μηνύματα μεταξύ τους στα οποία έκαναν λόγο για ύπαρξη μυστικής οργάνωσης που δρα μέσα στο FBI και που έχει στόχο να ανατρέψει τον Τράμπ.
Αυτές οι αποκαλύψεις έχουν σοκάρει την Αμερικανική κοινή γνώμη και πλέον όλα είναι ρευστά για την Χίλαρι Κλίντον, η οποία σύμφωνα με τον Τράμπ εμπλέκεται σε όλη αυτή την περίεργη ιστορία. Η πολιτική αναλύτρια που προανέφερα στην αρχή του κειμένου, στην ουσία μας είπε ότι τώρα που ξεμπροστιάστηκαν οι συντεχνίες των αντιπάλων του Τράμπ, θα υπάρξουν βίαια ξεσπάσματα από πλευράς υποστηρικτών της Χίλαρι οι οποίοι βλέπουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να «πετάξουν» από τον κάδρο τον Αμερικανό Πρόεδρο, εκτός και αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν αναταραχές μέσω βίαιων συγκρούσεων. Τι μας «λέει» δηλαδή η τηλεόραση; Ότι τώρα που έγιναν αποκαλύψεις ακολουθούν οι συνέπειες αυτών των αποκαλύψεων.

Την αποκάλυψη ότι δύο πράκτορες του FBI πιάστηκαν στα πράσα να στέλνουν αντικυβερνητικά μηνύματα μεταξύ τους, την διαβάστε αποκλειστικά στο el.gr. Παρακάτω θα βρείτε το λινκ!Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Μαρφίν: Αποζημίωση στην οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου - Δικαίωση των εργαζομένων για τις παραλείψεις

Είναι 5 Μαΐου του 2010 και στην Αθήνα πραγματοποιείται μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων ενάντια στο πρώτο μνημόνιο. Επρόκειτο για μία σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση με τον αέρα να μυρίζει μπαρούτι. Η μέρα ξεκίνησε με συνθήματα. Κάποιοι επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή. Κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε…

Το ρολόι δείχνει δυο το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές στην Σταδίου βλέπουν μαύρους καπνούς από το κτίριο της Μαρφίν. Η Μαρφίν φλέγεται. Τρεις εργαζόμενοι – η μία έγκυος – βρίσκουν φρικτό θάνατο. Τραγικό ήταν το τέλος για την Αιγιώτισσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου (έγκυος τεσσάρων μηνών), τον Επαμεινώνδα Τσακάλη και την Παρασκευή Ζούλια.

Οι υπόλοιποι διασώζονται σκαρφαλώνοντας σε διπλανά κτίριο ή πηδώντας από τα μπαλκόνια. Οι εικόνες τρομακτικές… χαράζονται για πάντα στην μνήμη των ανθρώπων.

Η δικαίωση των υπαλλήλων

Οκτώ χρόνια μετά 24 εργαζόμενοι δικαιώνονται! Το Διοικητικό Πρωτοδικείο ύστερα από αγωγή 24 εργαζόμενων για την την αναγνώριση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί είδε «παραλείψεις» τόσο από την αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γεγονός.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές ευθύνες έχει και η διοίκηση της τράπεζας, ωστόσο, δεν μπορούν να διερευνηθούν από τους ίδιους καθώς οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο δικαστήριο αναζητώντας τις ευθύνες των οργάνων του δημοσίου και ζητώντας αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε:
ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα και
πως υπήρξε παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση – το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 – επιβάλλοντας στην διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής.

Οι αποζημιώσεις

Με αυτό το διά ταύτα το δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση σε καθέναν από τους 24 εργαζόμενους από 25.000 έως 60.000 ευρώ κρίνοντας ότι πρέπει α ικανοποιηθούν για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν «από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωματική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση με την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιμη μέρα και εφεξής».

Με το ίδιο σκεπτικό το δικαστήριο επιδικάζει αποζημίωση και στον σύζυγο και τους γονείς της άτυχης Αγγελικής η οποία κυμαίνεται από 210.000 – 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους δικαστές το μοιραίο υποκατάστημα της τράπεζας το οποίο στεγαζόταν στο ισόγειο και τον ημιώροφο του κτιρίου δεν διέθετε:

πυροσβεστικό ερμάριο με εύκαμπτο σωλήνα με ακροφύσιο
δυο εξόδους κινδύνου προς κοινόχρηστη οδό ή πόρτες προς διάδρομο ή άλλους χώρους που να οδηγούν από διαφορετικές κατευθύνσεις σε δυο ανεξάρτητες οδούς διαφυγής, παρά μόνο μία στο ισόγειο κατάστημα. Και αυτή δεν άνοιγε με μία απλή ώθηση από μέσα προς τα έξω, αλλά μόνο με τηλεχειριστήριο που κρατούσε η διευθύντρια.

Πηγή: Εθνος


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!