EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Συντάξεις: Πού και πώς πρέπει να γίνει η αίτηση για την επιστροφή αναδρομικών

Οι συνταξιούχοι, παρά τις μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις, συνέχισαν να υφίστανται κρατήσεις με βάση τα ποσά προ του επανυπολογισμού. Τα ποσά αυτά πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν αίτηση για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν υποστεί προς τους φορείς ασφάλισης, δηλαδή προς το ΕΤΕΑΕΠ εάν πρόκειται για την επικουρική τους σύνταξη και προς τον ΕΦΚΑ εάν πρόκειται για κρατήσεις που έγιναν στην κύρια σύνταξη.

Δείτε το παράδειγμα την αίτησης προς τον ασφαλιστικό φορέα:

«Προς ΕΤΕΑΕΠ

Μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων δεν αναπροσαρμόσατε τα ποσοστά μειώσεων με βάση το νέο ύψος της επικουρικής με αποτέλεσμα να παρακρατείτε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις. Κατόπιν αυτού ζητώ την επιστροφή των ποσών που εσφαλμένα παρακρατήθηκαν και αποκατάσταση των κρατήσεων όλων των προηγούμενων μηνών».

Αντίστοιχη αίτηση πρέπει να γίνει από τους συνταξιούχους προς τον ΕΦΚΑ για τις κρατήσεις που έγιναν στις κύριες συντάξεις.Πηγή: ΑΝΤ1

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Σφαγή» στην Ευρωπαϊκή Αριστερά για τον ΣΥΡΙΖΑ: Να αποβληθεί, λέει ο Μελανσόν

Χαμός στο ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς για τον... ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει "καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα", εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

"Για το PG, όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα του ΚΕΑ, έχει καταστεί πράγματι αδύνατον να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα" εκτιμά το κόμμα στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής γραμματείας του. Το PG εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί "τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

"Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές", εκτιμώντας ότι το ΚΕΑ "δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης".

Σχετικά με την ανακοίνωση του γαλλικού «Κόμματος της Αριστεράς» ότι υποβάλει αίτημα αποβολής του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, δήλωσε ότι "η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή περιλαμβάνει μέτρα, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, για τα οποία και εγώ διατηρώ κριτική στάση. Παρόλα αυτά, τα μέτρα επιβλήθηκαν από τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει το βαθμό υπερχρέωσης και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αφέθηκε εντελώς μόνη μέσα στην ΕΕ. Είναι εύκολο να δίνει κανείς συμβουλές απ’ έξω, όταν δεν είναι υπεύθυνος για τη χώρα και το σύνολο του πληθυσμού της. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο που μπορεί να κερδίσει υπέρ των φτωχότερων της κοινωνίας – όπως γίνεται ορατό στο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές. Το πρόγραμμα του κόμματος δείχνει ότι είναι σταθερά τοποθετημένο πολιτικά εντός του δημοκρατικού και σοσιαλιστικού φάσματος.

Η ισχύς του ΚΕΑ είναι ότι οργανώνεται με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, να επιτρέπει τις διαφορές, να παρακινεί τις συζητήσεις και όχι τις αποβολές. Αν είχε επιλεγεί αυτός ο δρόμος, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θα είχε καλύτερη, αλλά ξεκάθαρα χειρότερη επίδοση στις Ευρωκλογές του 2019. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μια αίτηση αποβολής θα αποτύγχανε στο Συμβούλιο Προέδρων του ΚΕΑ".

Ερωτηθείσα για το αίτημα του PG, η Αν Σαμπουρέν, επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μίλησε για μια «θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της». «Αυτή τη στιγμή που έχουμε απέναντί μας τον ευρωπαϊκό Μακρονισμό και την άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς, πρέπει να ενώσουμε ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, που είναι διαφορετικές και έχουν διαφορετικές εθνικές πολιτικές και κουλτούρες», εξήγησε.

Εκτός αυτού, «όσον αφορά την αποκήρυξη καθεαυτή: δεν λειτουργούμε έτσι και δεν είμαστε πλέον σε ένα μοντέλο όπου κρίνεται ποιος είναι πιο καλός επαναστάτης». Στο πλαίσιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «αποκλεισμός δεν υπάρχει: πρόκειται για μια ελεύθερη ένωση δυνάμεων».

Για την υπεύθυνη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «το Parti de Gauche αναζητά ένα πρόσχημα για να κόψει τις γέφυρες». «Πίσω από το αίτημα για καθαρότητα, υπάρχει το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν άλλοι σκοποί», πρόσθεσε.


Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις προδιαγραφές Σόιμπλε η αναδιάρθρωση του χρέους

Η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων θεωρείται απόδειξη του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας, δεδομένου ότι η Ελλάδα επιχειρεί τις επόμενες ημέρες μία δεύτερη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.

του Γεράσιμου Ποταμιάνου

Οι εξελίξεις αυτές αποπνέουν ένα θετικό μήνυμα και διεθνώς και για την ελληνική κοινή γνώμη, παρόλο που δεν αντανακλώνται άμεσα στην πραγματική οικονομία. Οι επενδυτές πιθανόν θα περιμένουν και άλλα θετικά νέα, προκειμένου να πεισθούν ότι δημιουργείται κλίμα για οριστική έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Οι Έλληνες τραγωδοί (Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης), είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας. Ο ένας την έβλεπε όπως είναι, ο άλλος όπως έπρεπε να είναι και ο τρίτος όπως θα ήθελε να είναι. Την τελευταία προσέγγιση υιοθετούν πολλοί από όσους ισχυρίζονται ότι έχει εξασφαλισθεί αναπτυξιακή διέξοδος.
Ρήτρα αποσυμφόρησης

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου, το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους και κατ’ επέκτασιν η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εγκλωβίσθηκαν στη γραμμή Σόιμπλε. Μπορεί να έχει ήδη αρχίσει μία άτυπη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά μένει να αποδειχθεί εάν ο σχετικός μηχανισμός θα τεθεί σε εφαρμογή πριν την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου ή οι δανειστές θα περιμένουν τον Αύγουστο του 2018.

Οι δανειστές –με την εξαίρεση του ΔΝΤ– εκτιμούν ρεαλιστικό ετήσιο μέσο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 1,25% για 40 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό, δεν χρειάζεται ονομαστική ελάφρυνση του χρέους. Ο χαρακτήρας των πιθανών αυτών μέτρων, που θα υιοθετηθούν όταν προσδιορισθεί ο μηχανισμός, θα είναι ο ίδιος με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Δηλαδή, χρονικές μεταθέσεις ωριμάνσεων και αποπληρωμών τόκων (όχι χρεολυσιών), ώστε να συνεχίζεται η αποπληρωμή του χρέους και στα χρονικά σημεία που οι υποχρεώσεις ξεπερνούν το πλαφόν του 15% του ΑΕΠ (ρήτρα αποσυμφόρησης).

Δεν έχει βέβαια αρθεί η αβεβαιότητα σχετικά με την εφαρμογή του πακέτου μεσοπρόθεσμων μέτρων. Ισχύει η φράση «στο βαθμό που θα χρειασθεί». Ούτε έχει αρθεί η εξάρτηση από το Βερολίνο, καθώς ο προσδιορισμός τους θα γίνει με βάση νέα ανάλυση βιωσιμότητας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική (Δημοσιονομικό Σύμφωνο), πάντα με απόφαση του Eurogroup. Γι’ αυτό και έχει σημασία ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών.

Ακριβώς επειδή δεν υπήρξε σαφήνεια στα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που να επιτρέπει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση, υιοθετήθηκε η φόρμουλα της καταρχήν έγκρισης συμφωνίας stand-by. Ήταν τότε (Ιούνιος του 2017) ο τρόπος για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης Μέρκελ εν όψει των εκλογών. Το Ταμείο, πάντως, έχει εδώ και καιρό πάρει τις αποστάσεις του, περιοριζόμενο στον ρόλο του τεχνικού συμβούλου.
Η οδός της υποταγής

Η αποδοχή του καθορισμού των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας ως κριτήριο βιωσιμότητας του χρέους, είχε αποτελέσει νίκη του Σόιμπλε. Με δεδομένο αυτό, η έξοδος από το 3ο Μνημόνιο προβλέπεται για το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει και έξοδος από τις δανειακές συμβάσεις. Για τον λόγο αυτό υπεγράφη το συμπληρωματικό Μνημόνιο μέχρι το 2060, που μεταθέτει πάλι την λύση στο μέλλον.

Η ιδέα της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές (η πρώτη έγινε το περασμένο καλοκαίρι και η δεύτερη επίκειται) εξυπηρετεί τη γερμανική πολιτική για επιστροφή στην «κανονικότητα», με αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο. Αυτό θα κρατήσει την Ελλάδα σε βάθος χρόνου σε πολιτική και οικονομική υποταγή.

Η κίνηση αυτή, θα συνοδευτεί από την επιστροφή των τόκων των ελληνικών ομολόγων που παρακρατούνται από τους δανειστές (SMP’s) για να αποτελέσουν μαζί με ποσά που θα αντληθούν από τις αγορές σε απόθεμα ασφαλείας, ώστε να διευκολυνθεί η οριστική επιστροφή στις αγορές. Έτσι αποδυναμώνονται τα επιχειρήματα του ΔΝΤ για την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης, καθώς ο όγκος του χρέους δημιουργεί αναπτυξιακό αδιέξοδο. Η αλήθεια θα φανεί μέχρι την άνοιξη. Γιατί «είναι εθνικό ό,τι είναι αληθινό», όπως έλεγε ο Σολωμός σε ανάλογες δύσκολες καταστάσεις.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τότε που άλλαζε ο κόσμος

Χρονιά-κλειδί για τον 20ο αιώνα, και όχι μόνο, το 1968 υπήρξε μία χρονιά που «γέννησε επαναστάσεις, συγκρούσεις, όνειρα, απογοητεύσεις και ελπίδες». Ο Γαλλικός Μάης, η Άνοιξη της Πράγας, αλλά και άλλοι μικρότεροι σταθμοί, από τις ΗΠΑ μέχρι την Άπω Ανατολή, συνθέτουν το μοναδικό μείγμα μιας εκρηκτικής εποχής που, πενήντα χρόνια μετά, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Μισόν αιώνα μετά, το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 11 Μαρτίου, επιστρέφει σε αυτήν την κρίσιμη χρονιά και αποκαλύπτει ελάχιστα γνωστές εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, μέσα από το αφιέρωμα «Το ’68 πέρα από το ‘68».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επτά συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ, παραγωγής από το 1968 έως το 2017, τα οποία «εκτείνονται στον τόπο και το χρόνο και επανεξετάζουν το μήνυμα και το πνεύμα των ιδεών που επιχείρησαν να αλλάξουν τον κόσμο από την Κεντρική Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και από τη Λατινική Αμερική ως την Άπω Ανατολή».
Τα επτά ντοκιμαντέρ του αφιερώματος

Στο έντονο παρόν του Ζοάο Μορέιρα Σάλες (Βραζιλία, 2017)

Ο αδελφός του Βάλτερ Σάλες χρησιμοποιεί σπάνιο αρχειακό υλικό από την εξέγερση στο Παρίσι και από την Άνοιξη της Πράγας, παρεμβάλλοντας βιντεοσκοπημένο υλικό που τράβηξε η μητέρα του στην Κίνα το 1966. Μέσα από αυτήν την παράλληλη αφήγηση μας δίνει ένα ιδιοφυές δοκίμιο που αναλύει τις αιτίες και την εξέλιξη των εξεγέρσεων, ασκώντας κριτική σε όλες τις πλευρές. Ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό οδοιπορικό που βλέπεται με κομμένη την ανάσα.


Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε του Ρισάρ Ντιντό (Ελβετία, 2003)

Στις 2 Οκτωβρίου 1968 γράφεται μια μαύρη σελίδα της μεξικανικής ιστορίας. Οι φοιτητές συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα και απαιτούν δημοκρατία. Η κυβέρνηση απαντά με πρωτοφανή σκληρότητα, βασανιστήρια και σφαίρες. Απολογισμός, περίπου 300 νεκροί. Μια σχεδόν άγνωστη εξέγερση, με το νήμα της να φτάνει μέχρι σήμερα, καθώς ένας από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων που δεν θέλησε να σιωπήσει βρέθηκε δολοφονημένος λίγο πριν γυριστεί αυτό το ντοκιμαντέρ

1968-Η ελπίδα του Βίκτορ Πολέσνι (Τσεχία, 2008)Αποκλειστικά μέσα από αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της Άνοιξης της Πράγας και της σοβιετικής επέμβασης στην Τσεχοσλοβακία, παρασκήνια από συνεδριάσεις κομμάτων και μυστικές πολιτικές συμφωνίες, με επίκεντρο την τσέχικη φιλελευθεροποίηση του 1968, και την εμβληματική μορφή της, τον πολιτικό Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ.

Σύγχυση του Έβαλντ Σορμ (Τσεχοσλοβακία, 1969)

Ένα καθηλωτικό, ποιητικής φύσης ντοκουμέντο για τη Σοβιετική επέμβαση που συνέτριψε την Άνοιξη της Πράγας, τον Αύγουστο του 1968, μέσα από εικόνες παράνομα τραβηγμένες που ήρθαν για πρώτη φορά στο φως το 1990, μετά την πρώτη του Κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ταραγμένος Ιούνιος του Ζέλιμιρ Ζίλνικ (Γιουγκοσλαβία, 1969)Μια σπαρακτική μικρού μήκους ταινία που μας επιστρέφει στον Ιούνιο του 1968 στο Βελιγράδι και αποκαλύπτει στιγμές από τις φοιτητικές διαδηλώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Η πολιτικοποιημένη ματιά του σπουδαίου σέρβου κινηματογραφιστή Ζέλιμιρ Ζίλνικ μεταφέρει τον παλμό των γεγονότων που συντάραξαν την πόλη.

Αμερικανική επανάσταση 2 του Χάουαρντ Αλκ (ΗΠΑ, 1969)
Μετά το επεισοδιακό συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο το 1968, οι Μαύροι Πάνθηρες συμμαχούν με μια ομάδα νεαρών λευκών ριζοσπαστών διεκδικώντας από κοινού ελευθερία και δικαιοσύνη. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το χρονικό του κοινού τους αγώνα.

Καλοκαίρι στη Ναρίτα του Σινσούκε Ογκάουα (Ιαπωνία, 1968)
Οι κάτοικοι ενός χωριού της Ιαπωνίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με εξεγερμένους φοιτητές και αντιστέκονται με πυγμή στην κατασκευή ενός αεροδρομίου στην περιοχή τους. Ο κορυφαίος του ιαπωνικού ντοκιμαντέρ Σινσούκε Ογκάουα αποτυπώνει τη φορτισμένη σύγκρουση.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται τα πρόστιμα για τ’ ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμα 100 – 250 ευρώ θα επιβληθούν τον ερχόμενο μήνα στ' ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με πηγές από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τ΄ αρμόδια υπουργεία και παράγοντες της αγοράς:

Τ΄ ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες υπολογίζονται κάπου ανάμεσα σε 600.000 και 2.000.000
Δεν κυκλοφορούν όλα, καθώς πολλά βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, είναι κατεστραμμένα κλπ, αλλά οι ιδοκτήτες τους έχουν παραλείψει να δηλώσουν τη μη κυκλοφορία
600.000 είναι τα ελάχιστα που υπολογίζεται ότι πρέπει να πληρώσουν
Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διασταύρωση των σχετικών στοιχείων
Σε όσους φανεί ότι διαθέτουν όχημα που κυκλοφορεί ανασφάλιστο, θα επιβληθεί πρόστιμο 100 - 250 ευρώ.

Τα πρόστιμα είναι τα εξής:

Μοτοσικλέτες

Μέχρι 250 κυβικά: 100 ευρώ
Από 251 κυβικά και πάνω: 150 ευρώ.

Αυτοκίνητα
Μέχρι 1.000 κυβικά: 200 ευρώ
Από 1.001 κυβικά και πάνω: 250 ευρώ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Κυρώσεις” για τους ανθρώπους πειραματόζωα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Η διεύθυνση της Volkswagen υπόσχεται την επιβολή εσωτερικών κυρώσεων κατά εκείνων που επέτρεψαν την πραγματοποίηση δοκιμών σε πιθήκους και ανθρώπους για τις επιπτώσεις από την εισπνοή ρύπων, που είναι το τελευταίο της σειράς των σκανδάλων που πλήττει τον κολοσσό της
γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ματίας Μίλερ, ο διευθυντής του ομίλου, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel ότι η πραγματοποίηση δοκιμών σε πιθήκους το 2014, που αποκαλύφθηκε από τους New York Times, «δεν είναι ηθικές και προκαλούν αποστροφή».

«Υπάρχουν πράγματα που απλώς δεν γίνονται…όλες οι αναγκαίες συνέπειες πρέπει να επιβληθούν», είπε.

Ο Τόμας Στεγκ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γερμανικού ομίλου, παραδέχθηκε στην εφημερίδα Bild ότι ενημερώθηκε για δοκιμές για τη μελέτη των επιπτώσεων της ρύπανσης που προέρχεται από τους κινητήρες ντίζελ της Volkswagen την εποχή της παραποίησης του λογισμικού τους ώστε να εμφανίζονται κατά τους ελέγχους λιγότερο ρυπογόνοι.

Ωστόσο επέμεινε ότι εμπόδισε τη διεξαγωγή τέτοιων δοκιμών σε ανθρώπους, μέσω του EUGT, του οργανισμού έρευνας που χρηματοδοτείται από την Volkswagen και τις ανταγωνίστριές της Daimler και BMW, καθώς και την Bosch.

«Αμερικανοί ερευνητές ήθελαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις δοκιμές σε ανθρώπους εθελοντές», εξήγησε. «Απάντησα τότε ότι δεν αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω και αποφασίσθηκε οι δοκιμές να γίνουν σε πιθήκους», πρόσθεσε.

«Αναδρομικά, αυτή μελέτη δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ, είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε πρόκειται για πιθήκους. Αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ, λυπάμαι πραγματικά», δήλωσε ο Τόμας Στεγκ, ο οποίος είχε χρηματίσει εκπρόσωπος του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Οσο για την επιστημονική έρευνα που έγινε στο νοσοκομειακό ινστιτούτο του Ααχεν και κατά την οποία 25 υγιείς άνθρωποι εισέπνευσαν κατά το διάστημα 2013-2014 διοξείδιο του αζώτου (NO2), ο Τόμας Στεγκ δικαιολογήθηκε δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι εθελοντές εκτέθηκαν σε «πολύ πιο χαμηλά επίπεδα ρύπων από αυτά που έχουν διαπιστωθεί σε πολλούς χώρους εργασίας». Κανένας από αυτούς δεν είχε επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Στο τέλος του 2015, ο όμιλος Volkswagen παραδέχθηκε ότι είχε εξοπλίσει 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ντίζελ με λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπών καυσαερίων αποκρύπτοντας εκπομπές οξειδίου του αζώτου που βρίσκονταν σε επίπεδο έως και 40 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια.
Πηγή : militaire.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έφτασε και η ώρα των τραπεζοϋπαλλήλων ! Θα απολυθούν από από 4.000 ως 5.000

Οι τράπεζες αλλάζουν εποχή, η τεχνολογία και η κρίση φέρνουν δραματικές αλλαγές, τα λουκέτα πέφτουν το ένα πίσω από το άλλο σε υποκαταστήματα τραπεζών. Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ενώ παράλληλα έρχεται κύμα απολύσεων εργαζομένων.

Τα βασικά σημεία που απασχολούν αυτή τη στιγμή τα ιδρύματα είναι τρία. Τα κόκκινα δάνεια, οι πλειστηριασμοί και το μισθολογικό και λειτουργικό κόστος.

Το τρίτο, αυτό που αφορά τους εργαζόμενους των τραπεζών φαίνεται ότι έχει περάσει σε νέα φάση. Η περίοδος των συμφωνιών για οικειοθελή αποχώρησης με ισχυρά οικονομικά κίνητρα έχει παρέλθει. Τα δεδομένα αλλάζουν και έτσι με την πίεση της ΕΚΤ και των μετόχων οι τράπεζες περνούν σε περίοδο απολύσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, από 1/1/2018 και ως 31/12/2020 θα αποχωρήσουν από τις τράπεζες από 4.000 ως 5.000 εργαζόμενοι.

Όσοι απολυθούν θα λάβουν, όπως είναι φυσικό, τη νόμιμη αποζημίωση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι ενισχυμένη από ένα μικρό επιπλέον ποσό.

Το κόστος της λειτουργίας υποκαταστημάτων μαζί με το γεγονός ότι πολλές θέσεις εργασίας μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας (αύξηση ηλεκτρονικών συναλλαγών κλπ) ανοίγουν για της διοικήσεις… πεδίο μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα οι διοικήσεις φαίνεται να μελετούν κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει και σε επίπεδο τραπεζών η δοκιμασμένη σε άλλους κλάδους τακτική της ανάθεσης συγκεκριμένου έργου σε άλλη εταιρεία. Ήδη ανάλογες κινήσεις μελετώνται για υπηρεσίες όπως αυτή της καθαριότητας, ενώ δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και με άλλες υπηρεσίες με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμφώνησαν στο όνομα Κοτζιάς-Νίμιτς με Σκόπια – Δείτε το νέο όνομα

Χαμόγελα από Κοτζιά-Νίμιτς-ΗΠΑ. Το θέμα της ονομασίες «έχει κλείσει» λένε έγκυρες πηγές και το όνομα που δίνει το «εισιτήριο» στους Σκοπιανούς για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας). Ο λόγος που προκρίνεται η ονομασία αυτή είναι γιατί, είναι σλαβική, εκφωνείται σε μια λέξη και δεν θα υπάρχει (λένε στην Κυβέρνηση) ποτέ η λέξη «Μακεδονία» σκέτη στο όνομα.

Όπως στα Ελληνικά εκφωνείται σε μια λέξη ΑνωΜακεδονια και όχι Άνω Μακεδονία ..... κοροϊδευόμαστε τώρα !!!!!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η σκοπιανή πλευρά είχε αρχικά ζητήσει την ονομασία Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), ενώ η ελληνική πλευρά είχε προτείνει η γειτονική χώρα να ονομάζεται Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη).

Από την δέσμη προτάσεων του Νίμιτς επελέγη τελικά η τρίτη λύση το Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) στην οποία συμφώνησαν και οι δύο χώρες.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το σύμφωνο Ελλάδας-πΓΔΜ έχουν ήδη επεξεργαστεί και οι δύο χώρες και έχουν συμφωνήσει σε όλα:

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί συμφωνία που θα αφορά στο όνομα, στην αλλαγή του συντάγματος και στα αλυτρωτικά.

Στη συμφωνία θα αναφέρεται ρητά ότι η πΓΔΜ θα αλλάξει το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά άρθρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η συμφωνία θα περιγράφει αναλυτικά και τις οικονομικές και αναπτυξιακές σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγές που έχουν γνώση του φακέλου αναφέρουν, μάλιστα, ότι «η πΓΔΜ θα εξελιχθεί σε ένα είδος καντονίου για την Ελλάδα, με ειδικές αναπτυξιακές ρήτρες, οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών».

Ως τις 20 Μαρτίου η συμφωνία θα κατατεθεί στον ΟΗΕ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Αρχιεπισκοπή Αχρίδος»

Η αυτοαποκαλούμενη και μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική» Εκκλησία, η οποία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να ζητήσει να αναγνωριστεί από άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες, θα ονομάζεται στο εξής «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», εγκαταλείποντας έτσι κάθε αλυτρωτική επιδίωξη.

Η λύση αυτή έχει συζητηθεί μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, και βρίσκει σύμφωνο τον κ. Ιερώνυμο.

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Με καλή πίστη μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύση –

Δημιουργική και παραγωγική χαρακτήρισε την συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του Μάθιου Νίμιτς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι καλή τη πίστει οι δύο πλευρές μπορούν να οδηγηθούν σε μια λύση του ονοματολογικού.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει ένα σχέδιο συμφώνου προς τη γείτονα χώρα και σημείωσε ότι εξήγησε στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει η ονομασία.

Επίσης, όπως είπε, στα σημεία όπου υπάρχουν διαφωνίες του πρότεινε εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους.

«Πρότεινα εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους. Νομίζω ότι καλή τη πίστει πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή τη κατεύθυνση. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα.


Μήνυμα Νίμιτς μετά τη συνάντηση με Κοτζιά: Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για το Σκοπιανό

«Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί. Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια είναι τα ζητήματα», τόνισε ο ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και ανέφερε ότι σήμερα έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του πρόβληματος». «Υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία δυναμική». Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για τις ελληνικές θέσεις δηλώνοντας «θετικός» ως προς αυτές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι έχει δώσει κάποιες ιδέες και στις δύο κυβερνήσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε αυτές. «Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας:

«Και οι δύο κυβερνήσεις μπορεί να έχουν τις δικές τους ιδέες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ελπίζω, κάποιες από τις δικές μου. Ποτέ δεν δίνω τελικές ιδέες, είμαι μεσολαβητής, δεν είμαι δικαστής, έδωσα τις καλύτερες ιδέες μου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. «Σε ό,τι αφορά τις απόψεις μου πιστεύω ότι οι επόμενες είναι εβδομάδες διαβουλεύσεων για να δούμε πού πάμε και να επανεκτιμήσουμε στη συνέχεια την κατάσταση» κατέληξε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ : Αμερόληπτος διαπραγματευτής ο Νίμιτς – Τι φέρνει στην Αθήνα

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για τις ελληνικές θέσεις δηλώνοντας «θετικός» ως προς αυτές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι έχει δώσει κάποιες ιδέες και στις δύο κυβερνήσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε αυτές.

«Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Νίμιτς επισημαίνοντας:

«Και οι δύο κυβερνήσεις μπορεί να έχουν τις δικές τους ιδέες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ελπίζω, κάποιες από τις δικές μου. Ποτέ δεν δίνω τελικές ιδέες, είμαι μεσολαβητής, δεν είμαι δικαστής, έδωσα τις καλύτερες ιδέες μου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Σε ό,τι αφορά τις απόψεις μου πιστεύω ότι οι επόμενες είναι εβδομάδες διαβουλεύσεων για να δούμε πού πάμε και να επανεκτιμήσουμε στη συνέχεια την κατάσταση» κατέληξε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.
newsnea

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που κινούν τις διαδικασίες

Τους ανθρώπους που κινούν τις διαδικασίες του συλλαλητηρίου της Αθήνας και συμμετέχουν στην Οργανωτική του επιτροπή παρουσιάζει η εφημερίδα «Έθνος». Μετά από αρκετή καθυστέρηση, οι διοργανωτές του, φαίνεται πως έκαναν το αίτημα για τη συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να λάβουν όπως αναφέρουν την ευχή της εκκλησίας πριν την διαδήλωση.

Γεωργία Μπιτάκου

Δημοσιογράφος, διοργανώντρια των αγώνων Kick and Thai Boxing, “No Limits Hellas”, η 38χρονη Γεωργία Μπιτάκου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου της Αθήνας, περιμένει “πενταπλάσιο κόσμο από τον αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, όπου στην παραλία συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο (!!!) πολίτες”.

Όταν ωστόσο της επισημαίνεται ότι ο αριθμός που προσδοκά είναι πολύ μεγάλος, ρίχνει το ποσοστό στο τριπλάσιο. Με καταγωγή από την Μάνη η Γ. Μπιτάκου μεγάλωσε στον Μαραθώνα και όπως λέει στο βιογραφικό της σπούδασε Νομική, Δημοσιογραφία και Θεατρολογία στην Ιταλία και έζησε στo Μπάρι, στην Αγκόνα και στη Ρώμη, όπου «έχει δουλέψει δουλέψει ως δημοσιογράφος και έχω διοικήσει ευρωπαϊκά, αναπτυξιακά προγράμματα».Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Απογευματινή, στο Extra, στο Channel 9, στο Athens TV και τελευταία στο Blue Sky, όπου παρουσίαζε την εκπομπή «Δούρειος Ίππος». Στην πρεμιέρα της εκπομπής της, τον Δεκέμβριο του 2015, με καλεσμένο τον γενικό γραμματέα του ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο), Δημήτρη Καζάκη, ανέφερε ότι η ίδια και όλη η ομάδα της παραγωγής «διακατεχόμαστε από ένα μόνιμο πατριωτικό και μόνο συναίσθημα».

Είναι αδερφή του παγκόσμιου πρωταθλητή muay thai, Σταμάτη Μπιτάκου -που πριν έναν χρόνο κρέμασε τα γάντια του- και από το 2006 διοργανώνει τους αγώνες “No Limits Hellas”.

Μιχάλης Πατσίκας

Ο 47χρονος Μιχαήλ Πατσίκας απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή όπου πήρε ειδικότητα στην αντισφαίριση, με καταγωγή από τη Βλάστη Κοζάνης βρέθηκε στον αντιμνημονιακό αγώνα στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη από πολύ νωρίς, από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της κίνησης το 2010. Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ έδωσε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα όπου βρέθηκε στο πλευρό του συνθέτη.Στα χρόνια της δραστηριοποίησης στη ΣΠΙΘΑ ανέπτυξε και μια προσωπική σχέση με το Μίκη Θεοδωράκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, να τον εξουσιοδοτήσουν να πείσει το μεγάλο συνθέτη να δώσει το παρών στην εκδήλωση της Κυριακής.
Η παρουσία του, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο, στο να πειστεί ο ο Μίκης Θεοδωράκης όχι απλώς να στείλει χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στην εκδήλωση, αλλά να παρευρεθεί και να είναι ο κεντρικός ομιλητής.

Από το 2015 ο Μιχαήλ Πατσίκας έγινε δραστήριο μέλος και της κίνησης «Ακομμάτιστων Πολιτών Θερμαικού» κι ας μην έχει, όπως είπε ο ίδιος στο «Εθνος» καμιά σχέση με την περιοχή, αφού κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Τάτσιος


Ο 45χρονος Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, γεννημένος στο Ουλμ της Γερμανίας, κατοικεί στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, από όπου κατάγεται και διατηρεί φαρμακείο στο Λιθότοπο. Έχει αποφοιτήσει από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και έχει υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία (Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας). Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους στη βιομηχανική φαρμακευτική, στη διοίκηση μονάδων υγείας και στη βιοστατιστική, ενώ έχει διδάξει σε ΤΕΕ, ΙΕΚ, αλλά και σε ΤΕΙ Αισθητικής.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ιδρύθηκε στις 11 Μαϊου 2014, υπό τον διακριτικό τίτλο Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος, με έδρα τα Γιαννιτσά Πέλλας.Σύμφωνα με το καταστατικό της, ανάμεσα στους σκοπούς της Ομοσπονδίας είναι «η διαφύλαξη της γνήσιας πολιτιστικής ταυτότητας των Μακεδόνων Ελλήνων, από αλλοιώσεις, ξένες προσθήκες και σφετερισμό, με την καταγραφή, τη διάσωση και την προβολή της Ιστορίας και της αυθεντικής λαϊκής Παράδοσης (ήθη, έθιμα, χοροί, τραγούδια κλπ) των Μακεδόνων Ελλήνων, με τις όποιες τοπικές ιδιαιτερότητες (γλωσσικές, μουσικές, ενδυματολογικές κλπ)».

Η Ομοσπονδία είναι διοργανώτρια διάφορων εκδηλώσεων ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Το 2016 υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με σκοπό την ίδρυση έδρας Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας.

Νίνα Γκατζούλη

Με καταγωγή από τον Πεντάλοφο Κοζάνης, η Νίνα Γκατζούλη, είναι Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου και πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μέγας Αλέξανδρος στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Πήγε στην Αμερική το 1968 σε ηλικία 20 χρόνων, σπούδασε εκεί και δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στο πανεπιστήμιο Νιου Χαμσάιρ. Σήμερα, ζει στο Dover, NH με το σύζυγό της Βασίλη και είναι Lecturer και Director of the Modern Greek Program, στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νιου Χαμσάιρ. Η ειδίκευσή της αφορά τη Σύγχρονη Ελληνική Γλώσσα, την Αγγλική Λογοτεχνία και την Ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας. Η Νίνα Γκατζούλη χαρακτηρίζεται ως η «ψυχή» της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και υπηρετεί ενεργά την οργάνωση από το 2001, όταν εξελέγη Υπατη Γραμματέας της Οργάνωσης, θέση στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια.Είναι η Ελληνίδα η οποία τον Οκτώβριο του 2008 κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ και με αφορμή παρέμβασή της για το Μακεδονικό, απέσπασε δημόσια δήλωση του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος της είπε: «γνωρίζετε τις θέσεις μου και στα υποστηρίζω». Η κ. Γκατζούλη ως πρόεδρος της Παμμακεδονικής στις ΗΠΑ από το 2007 έχει οργανώσει τρεις συναντήσεις με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς, με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φράιντ (ιούλιος 2008) με τους επικεφαλής του ελληνικού γραφείου στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κι έχει επισκεφθεί πλήθος μελών του Κογκρέσου για την προώθηση των ελληνικών θέσεων.
Από την εφημερίδα Έθνος


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον επιβάτη του Blue Star Naxos: «Ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει»

Ήταν 20.50 το βράδυ της Τρίτης όταν ο άντρας ηλικίας περίπου 60 ετών, πήδηξε στη θάλασσα, θέλοντας να δώσει τέρμα στη ζωή του κι ενώ το πλοίο έπλεε 4 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από τη Σύρο.

Το Blue Star Naxos πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Πάρο-Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσσα – Κουφονήσι – Αμοργό – Κατάπολα.

Στην είδηση της πτώσης του άνδρα στη θάλασσα, στο πλοίο σήμανε συναγερμός όπως και στο Λιμενικό και αμέσως στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στο σημείο επιχείρησαν εκτός από το Blue Star Naxos το οποίο ακινητοποιήθηκε, το Blue Star Delos, ένα φορτηγό πλοίο, ένα τάνκερ, 2 πλωτά του Λιμενικού, ένα ταχύπλοο καθώς και ένα ελικόπτερο Sikorsky. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μετά από περίπου 2 ώρες, από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού.

Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε στη Σύρο.

Συγκλονίζει επιβάτης του Blue Star Naxos: «Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα»
«Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου και έστελνα κάποια emails ώσπου άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: «Εεεε, τι κάνεις εκεί;;;». Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα… Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω… Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα… Τον είδα να πέφτει… Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα…» είπε πραγματικά συντετριμμένος ο 34χρονος Ε.Α. από τη Νάξο.


Όπως σημείωσε, ο άνδρας ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει αφού όλες οι κινήσεις του, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούσαν.

«Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη νύχτα»

«Ήταν μεσήλικας. Φορούσε μαύρη τραγιάσκα και καρό καφέ σακάκι. Όπως άκουσα, ήταν στο κάτω κατάστρωμα και εκείνη την ώρα ανέβηκε στο επάνω και κατευθύνθηκε προς το πλάι. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βγήκε από την έξω μεριά του πλοίου. Κρατούσε το κάγκελο… Δεν υπήρχε κόσμος εκεί –στο πλάι- γιατί παρά την καλοκαιρία έκανε αρκετό κρύο. Καθόμασταν μπροστά, στο κατάστρωμα. Μια γυναίκα πήρε είδηση τι πάει να κάνει και φώναξε. Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα… Αμέσως ειδοποίησα το Λιμενικό. Το καράβι ακινητοποιήθηκε και του πετάξαμε ένα σωσίβιο… Τον είδα που έπεφτε. Τον είδα να σκάει μέσα στο νερό και μετά την τραγιάσκα του να επιπλέει. «Έφυγε» μπροστά στα μάτια μου».

Όπως ανέφερε ο Ε.Α. η αγωνία όλων στο πλοίο ήταν μεγάλη και παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση διάσωσης παρακαλώντας να εντοπιστεί ο άντρας και να είναι καλά στην υγεία του. Το πλήρωμα του πλοίου έκανε ελέγχους σε έναν προς έναν στους επιβάτες προκειμένου να διερευνήσουν για την ταυτότητα του αυτόχειρα.

«Δυστυχώς, μετά από δυο ώρες περίπου εντοπίστηκε νεκρός. Τα μεγάφωνα του πλοίου μας ενημέρωσαν ότι το πλοίο, συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του…».

«Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη νύχτα» λέει ο 34χρονος Ε.Α. ο οποίος είδε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του το περιστατικό του άνδρα που θέλησε να δώσει τέρμα στη ζωή του, κάνοντας «βουτιά θανάτου» στα παγωμένα νερά του Αιγαίου…πηγή: naxostimes

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 12 δόσεων

Η εφαρμογή για τη ρύθμιση σε 12 δόσεις των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών άνοιξε από το taxisnet. Oι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους πριν κάποια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!