EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο και ο πολιτικός αυτοχειριασμός του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την εβδομάδα που πέρασε, η κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ένα νέο οδικό χάρτη στο μέτωπο του Μακεδονικού. Παρά την αισιοδοξία για την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις, την οποία σε κάθε ευκαιρία εξέφραζαν, το καλό κλίμα που υπήρχε αρχικά ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει διαταραχθεί. Επιπλέον, πίσω από κλειστές πόρτες στο Μαξίμου συμφωνούσαν ότι μετά και το δεύτερο ογκώδες συλλαλητήριο, μία συμφωνία που δεν θα κατοχυρώνει ισχυρά τα εθνικά συμφέροντα θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία.

της Νεφέλης Λυγερού

Προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την αποδόμηση του συλλαλητηρίου. Υιοθετήθηκε η ρητορική της μικρής συμμετοχής(!), υπολογίζοντας το πλήθος σε 140.000. Ο λόγος των ομιλητών χαρακτηρίστηκε εθνικιστικός και ακραίος. Εξ ού και η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών περί διάψευσης, ήσυχης συνείδησης και για «ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Είναι αξιοσημείωτο ότι για μία ακόμα φορά η Αστυνομία προχώρησε σε υπολογισμό του συγκεντρωμένου πλήθους. Παλαιότερα, η Αριστερά κατηγορούσε την Αστυνομία ότι συστηματικά υποεκτιμούσε τον αριθμό των συγκεντρωμένων. Το ζήτημα που εγείρεται είναι για ποιο λόγο η Αστυνομία (όχι τώρα, αλλά πάντα) ανακοινώνει τις αυθαίρετες εκτιμήσεις της για τον αριθμό των εκάστοτε συγκεντρωμένων. Η απάντηση είναι απλή. Όπως παλαιότερα, έτσι και τώρα, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης χρησιμοποιούν την Αστυνομία για να παίξουν τα κυβερνητικά πολιτικά παιχνίδια, γεγονός από μόνο του θεσμικά απαράδεκτο.

Αυτό, βεβαίως, δεν εμπόδισε τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη να πλειοδοτήσει στην υποτίμηση του συλλαλητηρίου με μία «επιστημονική προσέγγιση»! Στηριζόμενος στο ότι η πλατεία Συντάγματος είναι μια πλατεία 23.336 τ.μ, ισχυρίστηκε ότι ακόμα και με τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα τεσσάρων ατόμων ανά τετραγωνικό, ο κόσμος δεν θα μπορούσε να ξεπερνάει τους 94 χιλιάδες! Το γεγονός ότι το πλήθος ήταν απλωμένο σε μία έκταση πολλαπλάσια της πλατείας Συντάγματος, όπως μπορούσε ο καθένας να δει, διέφυγε από τον υπουργό.

Θα έπρεπε να γνωρίζει, όμως, ότι όταν υποτιμάς τόσο κραυγαλέα τη νοημοσύνη των πολιτών, η χοντροκομμένη προπαγάνδα μετατρέπεται σε πολιτικό μπούμεραγκ. Καμία έκπληξη και εδώ! Η λογική της κατηφόρας είναι πάντα ο πάτος. Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για ακριβή υπολογισμό του πλήθους, από πολιτικής απόψεως δεν έχει σημασία εάν συγκεντρώθηκαν 1.000.000 ή 600.000 ή ακόμα και 300.000 πολίτες. Αναμφισβήτητα, το συλλαλητήριο ήταν πολύ μεγάλων διαστάσεων και ως εκ τούτου το πολιτικό μήνυμά του είναι ισχυρότατο. Πολύ περισσότερο όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ με το ζόρι μαζεύουν στις κομματικές συγκεντρώσεις τους μόνο μερικές χιλιάδες.
Πολιτικός αυτοχειριασμός

Η πολιτική αποδόμηση του συλαλλητηρίου προκύπτει κυρίως από ιδεοληπτική απέχθεια. Είναι, ωστόσο, πολιτικός αυτοχειριασμός να «χαρίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το πλήθος και ευρύτερα την εθνική ευαισθησία των Ελλήνων στη ΝΔ και πολύ περισσότερο στην Ακροδεξιά. Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί με κύμα δηλώσεων σε επιχείρηση αποδόμησης και του Μίκη Θεοδωράκη.

Επιλογή της κυβέρνησης, πάντως, είναι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, έστω κι αν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως οι θέσεις της θα είναι πιο «σκληρές» συγκριτικά με την αρχική πρόθεσηξ και στάση της. Τη στιγμή λοιπόν που οι Sunday Times ανέφεραν πως η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από αγανακτισμένους και δυσαρεστημένους πολίτες εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και το BBC έκανε λόγο για «μαζικότατη ελληνική διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας», το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμιζε τόσο το πολιτικό όσο και το αριθμητικό μέγεθος του συλλαλητηρίου.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε όριο. Μίλησε για «εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών που έκαναν την επιλογή τους», εννοώντας σαφώς όλους εκείνους που δεν πήγαν. Με τη λογική του, ακόμα και εάν στο συλλαλητήριο είχαν συμμετάσχει 4.000.000 πολίτες, θα μπορούσε να ισχυρισθεί πως πρόκειται για μειοψηφία, επειδή οι υπόλοιποι 6.000.000 Έλληνες δεν συμμετείχαν! Πρόκειται για κραυγαλέα και φτηνή προπαγανδιστική ταχυδακτυλουργία να θεωρεί η κυβέρνηση ως υποστηρικτές της πολιτικής της όλους αυτούς που για ένα σωρό λόγους δεν συμμετείχαν.

Είναι δικαίωμα και καθήκον της κυβέρνησης να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, επειδή πράγματι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μία συμφωνία που θα σέβεται τα θεμιτά συμφέροντα και τις ευαισθησίες των δύο πλευρών. Και πράγματι η διεθνής συγκυρία είναι ευνοϊκή, λόγω της επιθυμίας των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να ισχυρίζονται κυβερνητικοί κύκλοι ότι συνεχίζουμε, επειδή μας υποστηρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων!
Κινήσεις επιδιόρθωσης

Όπως και να έχει, με ή χωρίς τον ελληνικό λαό, πιστός στο δόγμα του όλα τα εθνικά θέματα επί τάπητος, ο Νίκος Κοτζιάς αναδεικνύεται –με τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου– σε απόλυτο πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Σύντομα θα είναι έτοιμο το σχέδιο του Συμφώνου, το οποίο ίσως μεταφέρει ο ίδιος τις επόμενες μέρες στα Σκόπια, όταν θα έχει αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου (είχε βαφτιστεί από τον Γκρούεφσκι «Μέγας Αλέξανδρος») και θα αρχίσουν πτήσεις ελληνικών αεροπλάνων εκεί.

Η ουσία είναι ότι από εδώ και πέρα τις διαπραγματεύσεις θα κάνουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών. Το κλίμα έχει εκατέρωθεν βαρύνει και οι συνομιλίες αναμένεται να είναι δύσκολες. Οι αναφορές στην Ελλάδα για το όνομα Gornamakedonija έχουν προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στα Σκόπια. Το ίδιο και οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ στην Ελλάδα. Μένει να αποδειχτεί εάν η συνάντηση των δύο υπουργών θα σταθεί ικανή να επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Νταβός, όπως έχει αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς ή αντίθετα θα παγιωθεί το κλίμα δυσπιστίας κι αντιπαράθεσης.

Λόγω και των δυτικών πιέσεων, δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί και συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών. Ίσως, όμως, δρομολογηθεί η συνάντηση εάν θεωρηθεί ότι ο Ζόραν Ζάεφ είναι πιο μετριοπαθής από τον Νικόλα Ντιμιτρόφ. Όπως χαρακτηριστικά λένε κυβερνητικές πηγές, οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ προκάλεσαν ένταση και μία παρέμβαση Ζάεφ ίσως βοηθούσε για να επανέλθει ηρεμία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει πολύς δρόμος για να διανυθεί. Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η δέσμη ιδεών του Νίμιτς απέχει πολύ από αξιοπρεπή λύση. Η Αθήνα επιμένει ότι η νέα ονομασία πρέπει να ισχύει erga omnes, δηλαδή και στο εσωτερικό. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν αυτός ο όρος θα ισχύσει για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ή θα αφεθεί για πολύ αργότερα, δηλαδή για την ένταξη στην ΕΕ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bild για το συλλαλητήριο: Οι Ελληνες είναι θυμωμένοι και δικαίως

Με αμείωτο ενδιαφέρον ο διεθνής Τύπος σχολιάζει τη χθεσινή μαζική διαδήλωση για τη Μακεδονία – Γερμανικά, αμερικάνικα και κινεζικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετώνΜε αμείωτο ενδιαφέρον ο διεθνής Τύπος σχολιάζει για δεύτερη συνεχή ημέρα την μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εξηγώντας το λόγο για τον οποίο οι Έλληνες είναι τόσο θυμωμένοι σχετικά με την χρήση του όρου «Μακεδονία» από την μικρή βαλκανική χώρα ΠΓΔΜ.

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα για τη πολυετή διαμάχη της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφορικά με την ονομασία ενώ τα περισσότερα επισημαίνουν ότι, η χθεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Bild: Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι, και δικαίως


Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους – η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild και διερωτάται: «Γιατί οι Έλληνες είναι ξαφνικά ξανά τόσο θυμωμένοι; Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι. Και σωστά», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Η αφορμή είναι μια διαμάχη για την ονομασία της γειτονικής χώρας ΠΔΓΜ, η οποία έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια. Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στη συντηρητική εφημερίδα «Καθημερινή», το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο βόρειος γείτονάς τους ονομάστηκε «Μακεδονία» . Ως εκ τούτου, από το 2005, η Αθήνα έχει μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ καθώς και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

H εφημερίδα BILD επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι τουλάχιστον 140 000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση. Οι διοργανωτές μιλούν για σχεδόν ένα εκατομμύριο. Οι ελληνικές εφημερίδες εκτιμούν ότι περίπου 300.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών στην Αθήνα. Ένας από τους διαδηλωτές ήταν ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

«Ακόμη και η σκληρή λιτότητα και η ατελείωτη οικονομική κρίση δεν οδήγησαν τόσους πολλούς ανθρώπους στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Τρελό… Ίσως, ίσως όχι.

Ένα πράγμα είναι σαφές: Οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν την διαδήλωση για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Συντηρητικοί και δεξιοί λαϊκιστές πολιτικοί καθώς και υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος «Χρυσή Αυγή» συμμετείχαν στην διαδήλωση. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση από το καλοκαίρι του 2015. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο κυβερνητικός της εταίρος, Πάνος Καμμένος και το δεξιό του κόμμα, που δήλωσε σαφώς ότι δεν θα υποστήριζε μια απόφαση που αποδέχεται το όνομα Μακεδονία για λογαριασμό της γειτονικής χώρας.

Η μεγάλη διαδήλωση απλώς χειροτερεύει την κατάσταση του Τσίπρα, γράφει επίσης το επίμαχο δημοσίευμα.

Focus: Παράλογη διαμαρτυρία για μια ονομασία
«Παράλογη διαμαρτυρία για την ονομασία «Μακεδονία» εδώ και 25 χρόνια», γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην χθεσινή μαζική κινητοποίηση της Ελλήνων.

«Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές: Ένα θέμα που κάνει τους Έλληνες ακόμη πιο θυμωμένους κι από την κρίση», επισημαίνει το περιοδικό.

Wall Street Journal: Τι γίνεται για ένα όνομα
«Τι γίνεται για ένα όνομα; Η ΠΓΔΜ θέλει να γίνει μέλος της Δύσης. Το βαλκανικό έθνος θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εάν μπορεί να επιλύσει μια διαμάχη με την Ελλάδα για το όνομά του.

Αυτό το μικροσκοπικό βαλκανικό έθνος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ενταχθεί στους πιο ισχυρούς οργανισμούς της Δύσης. Πρώτα, όμως όλοι πρέπει να συμφωνήσουν για το όνομά του.»

Η πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία, γνωστή ως ΠΓΔΜ, ενέκρινε μία σύντομη έκδοση του ονόματος όταν έγινε ανεξάρτητη πριν από 27 χρόνια. Αυτό προκάλεσε μια διαμάχη με τη γειτονική Ελλάδα, η οποία έχει στο έδαφός της την Μακεδονία, μία περιοχή που έχει το όνομά της από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Xinhua: Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Αθήνα

Μία μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε xθες μπροστά από την ελληνική βουλή με τους Έλληνες να διαμαρτύρονται ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σχολιάζει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και σε κοντινούς δρόμους, με τους διαδηλωτές να κραδαίνουν την ελληνική σημαία φωνάζοντας «Η Μακεδονία είναι ελληνική «.

Ωστόσο, η ελληνική αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 140.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση. Παρά την αριθμητική διαφορά, η χθεσινή διαδήλωση είναι μία από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα ανησυχεί ότι η χρήση του ίδιου ονόματος από το γειτονικό κράτος θα μπορούσε να οδηγήσει σε εδαφικές αξιώσεις.
Καθώς συνεχίζονται οι διαμεσολαβητικές διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και οι κυβερνήσεις και των δύο πλευρών εκφράζουν αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι Έλληνες διαδηλωτές αντιδρούν σε οποιονδήποτε συμβιβασμό από την κυβέρνηση για την ονομασία.

Ο Έλληνας συνθέτης,Μίκης Θεοδωράκης, γνωστός για τη μουσική του στην ταινία «Ζορμπάς», και σύμβολο της ελληνικής Αριστεράς και της Αντίστασης στη δικτατορία πριν από τέσσερις δεκαετίες, ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

«Επτά στους 10 Έλληνες απορρίπτουν οποιοδήποτε όνομα για τη γειτονική χώρα που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Και περίπου το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο χειρισμός των διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι λανθασμένος .
Τι γράφει Le Monde για τον Μίκη Θεοδωράκη


Διαδήλωση στην Αθήνα για να εγκαταλείψει το όνομα «Μακεδονία» η ΠΓΔΜ, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σχολιάζοντας τις χθεσινές κινητοποιήσεις.
«Eπί δεκαετίες, η Ελλάδα είχε αρνηθεί ότι η μικρή χώρα των Βαλκανίων έχει το ίδιο όνομα της Μακεδονίας με εκείνο που βρίσκεται στο έδαφος της Θεσσαλονίκης».
«Οι διαδηλωτές που έφθασαν στην Αθήνα, κραδαίνοντας την ελληνική σημαία, φώναζαν:«Μην αγγίζετε την Μακεδονία» και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.
Η γαλλική εφημερίδα έκανε ειδική μνεία στον συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.
Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν ο γνωστός συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι, η οκταετής οικονομική κρίση που υπέστη η Ελλάδα, δεν είχε σβήσει την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μακεδονικό»: Όταν δεν διακρίνεις την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δυναμική του, γίνεσαι «τσόντα» του καθεστώτος…

Το Συλλαλητήριο της Αθήνας για το «Μακεδονικό» θα καταγραφεί ως ένα από τα πλέον μαζικά και παλιρροϊκά στην ελληνική ιστορία… 
Και όχι μόνο. Αλλά και ως ένας λαϊκός χείμαρρος εναντίον της «αριστερής» κυβέρνησης, όλων των κατοχικών κομμάτων, αλλά και εναντίον της χρήσιμης «αριστερής» πολυχρωμίας… 


Αυτή ακριβώς η λαϊκή παλίρροια εναντίον ΟΛΩΝ των παρασιτικών και σάπιων κομματιών του καθεστώτος, αλλά και εναντίον όλης της σκουριάς των «αριστερών» ποικιλιών (οι περισσότερες των οποίων αποτελούν και τις «ομάδες κρούσης» του 4ου Ράιχ), ΑΠΟΤΕΛΕΙ το κύριο ΠΟΛΙΤΙΚΟ χαρακτηριστικό της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ δυναμικής αυτών των Συλλαλητηρίων… 

Διότι όταν ένα «εθνικό» ζήτημα («Μακεδονικό») κινητοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες λαού (γύρω στο ένα εκατομμύριο στην Αθήνα αν όχι και πιο πολύ), αυτό σημαίνει (γι αυτούς που γνωρίζουν να διαβάζουν τη γλώσσα των λαϊκών διεργασιών και ζυμώσεων), ότι ΟΛΗ η ελληνική κοινωνία κοχλάζει… 

Τέτοιες λαϊκές κινητοποιήσεις, ΚΟΝΤΡΑ στους ΠΑΝΤΕΣ, έχουν ΔΥΝΑΜΙΚΗ πολλαπλάσια στο εσωτερικό της κοινωνίας. Αποτελούν δείκτες καταλυτικών, πολύ μαζικών και εκρηκτικών εσωτερικών ρευμάτων στα σπλάχνα της κοινωνίας, πολύ ισχυρότερων σεισμικών δονήσεων από αυτές που καταγράφει η εξωτερική «Επιφάνεια» του Συλλαλητηρίου… 

Και αυτές οι δονήσεις μπορεί να έχουν αιχμή το «ΕΘΝΙΚΟ», αλλά είναι άκρως ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ: συνθέτουν το ΟΛΟΝ, δηλαδή το ΣΥΝΟΛΟ των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων, το ΠΛΑΤΟΣ και το ΒΑΘΟΣ της κοχλάζουσας λαϊκής ΟΡΓΗΣ… 

Ανεξάρτητα, συνεπώς,
 από το στενό «εθνικό» πλαίσιο των οργανωτών και ομιλητών του Συλλαλητηρίου, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ του, καθώς και η ΔΙΛΕΚΤΙΚΗ των λαϊκών ζυμώσεων και της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, δεν ξεπερνούν, απλώς, τα ασφυκτικά καλούπια κάθε «οργανωτικής» χειραγώγησής του, αλλά ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΑ με τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ (του ολέθρου και της καταστροφής), ΚΑΙ με όλο το μωσαϊκό των δωσίλογων ΥΠΗΡΕΤΩΝ τους: Από την κυβέρνηση και τα κόμματα, μέχρι τους ιδεολογικούς και πολιτικούς «μπράβους» (ΜΜΕ, ακαδημαϊκούς, καθώς και τις επίλεκτες και ποικίλες ομάδες του «αντιεθνικισμού»- χρήσιμης, «αριστερής» ηλιθιότητας και επιδοτούμενες…). 

Με πιο απλά λόγια για να καταλάβουν και οι «αριστεροί» υβριστές και χλευαστές του Συλλαλητηρίου: Με αιχμή το «ΕΘΝΙΚΟ» συσπειρώνεται το ΟΛΟΝ της ελληνικής κοινωνίας ΕΝΑΝΤΙΟΝ των διεθνών ληστών και δημίων ΚΑΙ εναντίον των πολιτικών ανδρεικέλων τους, κάθε κοπής και χρώματος… 

Φυσικά και ΕΝΑΝΤΙΟΝ κάθε σέχτας που ενώ δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε κάποιες δεκάδες άτομα χλευάζει ένα εκατομμύριο λαού που ξεχύνεται στο δρόμο ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ και κυρίαρχα εναντίον της «αριστερής» κυβέρνησης των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ… 

Αυτή η «αριστερά» των ιδεολογημάτων της Παγκοσμιοποίησης και των υποστυλωμάτων του ΥΠΕΡ- εθνικού κεφαλαίου, είναι νεκρή, όπως το έχουμε γράψει πολλές φορές. 

Σε αυτά τα Συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» η ίδια αυτή η «αριστερά», σε όλη την ποικιλία των χρωμάτων της, ΥΠΕΓΑΨΕ τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της…
 

Και δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Οι ίδιες οι στρατηγικές της Νέας Τάξης έχουν, ως προτεραιότητα, την ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ κάθε ιστορικής, εθνικής, πολιτισμικής, αλλά και ΤΑΞΙΚΗΣ ταυτότητας, στρατηγικές που θα οξύνουν τα «εθνικά ζητήματα» και θα τα ανυψώνουν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ αιχμή των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ζητημάτων… 

Αυτό σημαίνει ότι αυτή η «αριστερά»ΟΛΟ και πιο πολύ θα αποτελεί την ιδεολογική και πολιτική αιχμή της Νέας Τάξης, την πρωτοπορία εναντίον του «εθνικισμού», του «ρατσισμού», του «φασισμού» και CIA, τον χλευαστή και υβριστή των ΕΘΝΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ του ελληνικού λαού… 

Με δύο λόγια: Θα είναι ΠΑΝΤΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ εναντίον του «εθνικιστή» λαού… 

Φυσικά ΟΛΟΙ αυτοί θα σκούζουν για τους πατριδοκάπηλους και τους ποικίλους πολιτικούς απατεώνες που ξεπλένονται με αυτά τα Συλλαλητήρια… 

Αυτό το ζήτημα το έχουμε ήδη αναλύσει από το πρώτο μας κείμενο: 
«Σκόπια: Εμπόριο ΑΠΑΤΗΣ, συγχύσεων και καιροσκοπισμών…»
 

Όταν στέκεσαι και ΕΞΩ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ
 από τέτοιες λαϊκές κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν ως αιχμή το «ΕΘΝΙΚΟ», αιχμή που καθορίζεται νομοτελειακά από τις στρατηγικές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ του 4ου Ράιχ, τότε είσαι, ΟΧΙ μόνο, τελεσίδικα καταδικασμένος, αλλά αποτελείς και το ΠΛΕΟΝ «χρήσιμο εργαλείο» του καθεστώτος: Ακριβώς διότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ στην πληθώρα των πολιτικών ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ του να ξεπλυθούν. Επιτρέπεις στα επιτελεία του ιμπεριαλισμού να αναπαλαιώσουν το πολιτικό τους προσωπικό και να βγάλουν τις νέες εφεδρείες τους… 

Επιτρέπεις σε καταδικασμένα (από το λαό) ανδρείκελα του 4ου Ράιχ (Σαμαράς κ.λπ) να ξανασηκώσουν κεφάλι… 

Επιτρέπεις τις θεαματικές κωλοτούμπες ξεπλύματος και πολλών άλλων πολιτικών απατεώνων υπέρμαχων της ΕΕ του ευρώ και του ΝΑΤΟ, υπέρμαχων του ονόματος «Μακεδονία», των Μνημονίων κ.λπ… 

ΠΑΝΤΑ και οι πλέον μαζικές και εκρηκτικές λαϊκές θύελλες, ΟΤΑΝ απουσιάζει ο επαναστατικός παράγοντας και αφήνονται μόνες τους στο ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ, πέφτουν θύματα των δυνάμεων του καθεστώτος. Αξιοποιούνται και χρησιμοποιούνται για την αναπαλαίωση και το ξέπλυμα της πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ… 

Αναμφίβολα και αυτές οι σεισμικές δονήσεις θα αξιοποιηθούν από τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ… 

ΠΡΩΤΟΙ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνοι και γι αυτό είναι οι «αριστεροί» του καθεστώτος, οι οποίοι με ταχυδακτυλουργικά προσχήματα ΟΧΙ μόνο στέκονται ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτές τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά τις συκοφαντούν και τις χαρίζουν σ’ αυτούς που δήθεν κατηγορούν: Τους πατριδοκάπηλους και τους λοιπούς πολιτικούς απατεώνες… 

Η πολιτική συνταγή αυτής της άθλιας «αριστεράς» (το χρήσιμο γρανάζι της Νέας Τάξης) είναι απλή: Δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες μαζικές θύελλες εναντίον του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (του συγκεκριμένου ΕΦΙΑΛΤΗ που ζούμε) διότι τρέφουν ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΥΣ κινδύνους για το αύριο… 

ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ τις μαζικές και καταλυτικές λαϊκές ζυμώσεις και διεργασίες, δεν ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ενεργά για να τις εξοπλίσουν (ιδεολογικά και πολιτικά), αλλά και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, τις εγκαταλείπουν στο έλεος των καθεστωτικών δυνάμεων και ΜΕΤΑ τις κατηγορούν για εκκόλαψη νέων απατεώνων: Η ατόφια ΣΥΝΤΑΓΗ κάθε πολιτικής ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και κάθε πολιτικού προβοκάτορα του καθεστώτος… 
Αλλά ήρθε, πλέον, και η ώρα αυτών των «αριστερών» δεκανικιών: ΣΕ αυτά τα Συλλαλητήρια υπέγραψαν οι ίδιοι της ληξιαρχική πράξη του θανάτου τους. 

Ακριβέστερα: Την ταφή του άταφου πτώματός τους… 

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τσιπς καλαμποκιούΣτην ανάκληση τσιπς καλαμποκιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος «τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη», βελγικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.

Πρόκειται για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία «Amaizin Natural Corn Chips», σε συσκευασία των 150 γραμμαρίων ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27-7-2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από τη βελγική εταιρεία «Snack Food Poco Loco nv».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση-απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας τού ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα η κυβέρνηση, έμμεσα – Ύβρεις κατά του Μ.Θεοδωράκη

Έμμεσα ανγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα η ελληνική κυβέρνηση καθώς πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος δήλωσε ότι:

«Όλοι οι λαοί έχουν μία ταυτότητα. Δεν μπορεί κανένας λαός να στερήσει από τον άλλον την ταυτότητά του»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Συνεπώς ο κύριος Τζανακόπουλος αποδέχεται τον αυτοπροσδιορισμό των Σκοπιανών ως «Μακεδόνες» και όχι ως ένα αλβανοσλαβικό συνοθύλευμα.

Εκχωρεί επομένως την ελληνικότητα και την Ιστορία της Μακεδονίας σε ανθρώπους άσχετους με αυτήν.

Στην κυβέρνηση αρνούνται να καταλάβουν τα αυτονόητα. Το όνομα είναι το παν. Για ένα όνομα σκότωναν βασιλιάδες. Οι Βυζαντινοί δεν ήταν χαζοί που αποκαλούσαν τον εαυτό τους Ρωμαίους.

Τους έδινε κληρονομική δυνατότητα στα εδάφη της άλλοτε ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το όνομα καθορίζει την ταυτότητα και η ταυτότητα το όνομα. Οι Βυζαντινοί ήταν Έλληνες στην ταυτότητα και αυτή κυριάρχησε και εξελλήνισε την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όπως αρέσκονται να την αναφέρουν μερικοί, πιστεύοντας έτσι ότι θα διακόψουν την συνέχεια του Ελληνισμού.

Για το σύνθημα ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι γνωστό ότι η γεωγραφική περιοχή ανήκει σε διαφορετικά κράτη και αυτήν την πραγματικότητα δεν μπορεί παρά την λαμβάνει υπόψη της η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Αναφέρθηκε στις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες στην Γιουγκοσλαβία, ενώ τόνισε ότι «από την πλευρά μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τις πραγματικότητες που έχουν δημιουργηθεί και στον γεωγραφικό χώρο».

Αμέσως μετά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μ.Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντάς τον ως «μισαλλόδοξο» για την ομιλία και την παρουσία του στο χθεσινό συλλαλητήριο ενώ δεν παρέλειψε να προσβάλλει και του συγκεντρωθέντες χαρακτηρίζοντάς τους ούτε λιγο ούτε πολύ ακραίους.

Να τα θυμάται αυτά όμως όταν θα ζητάει ψήφο στις εκλογές

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, («αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα»), ενώ σχολίασε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους την παρουσία και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο:

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας τέλος μια σαρκαστική προσφώνηση που χρησιμοποίησε στη χθεσινή του ομιλία ο Μίκης Θεοδωράκης «αδέρφια μου ναζιστές» ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Τέτοιες φράσεις όπως ‘Αδέρφια μου ναζιστές’ ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο».

«Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη μία μεγάλη κινητοποίηση όπως αναμφίβολα ήταν η χθεσινή» αλλά επέμεινε ότι τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία.

«Είναι διαφορετικό πράγμα η αγωνία του κόσμου και άλλο η προσπάθεια ακραίων στοιχείων να καπηλευθούν, όπως έγινε και χθες στο συλλαλητήριο όπου ακραίοι έδωσαν, κυρίως, τον τόνο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Το σύνθημα του χθεσινού συλλαλητηρίου ήταν ‘’καμία χρήση τoυ όρου Μακεδονία για την ονομασία της γειτονικής χώρας’’. Είναι όμως αυτή μία θέση που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επιτέθηκε κατόπιν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν σαφές. Καμία χρήση του όρου ‘Μακεδονία’. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτή την πολιτική θέση».

Ερωτηθείς εάν η τακτική της κυβέρνησης να μην ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν λανθασμένη, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Από τη στιγμή που δεν είχε προκύψει κανένα νέο δεδομένο στη διαπραγμάτευση με τους γείτονες δεν υπήρχε κανένα νόημα να πάμε σε ενημέρωση. Αυτό έγινε με κατ ιδίαν συναντήσεις όταν προέκυψαν νέα δεδομένα μετά τη συζήτηση με τον κ. Ζάεφ».

Αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης να κατηγορεί την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διπλωματία, θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ερωτηθείς αν ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι θα αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός.

pronews.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, όπως προβλέπεται και στην απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/

Αναλυτικότερα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν:

Α. Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα ή νομικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, και έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ ή/και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο υπερβαίνουν το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) των συνολικών οφειλών τους.

Β. Φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών, και έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα.

Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016) καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων πιστωτών , με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά το χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση. Η υπαγωγή στις ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απώλεια τυχόν υφιστάμενων ρυθμίσεων για τις ίδιες οφειλές.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται:

Α. Οφειλές που έχουν ρυθμιστεί με οριστική δικαστική απόφαση ή δικαστικό συμβιβασμό κατά τις διατάξεις του νόμου 3869/2010 (Α' 130), ακόμα κι αν ακολούθησε έκπτωση του οφειλέτη για οποιονδήποτε λόγο και

Β. Οφειλές που αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών.

Κατόπιν των ανωτέρω ο οφειλέτης , ο οποίος εμπίπτει στις ως άνω κατηγορίες και οι συνολικές οφειλές του προς το δημόσιο δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, υποβάλλει αίτηση στη Φορολογική Διοίκηση από την 1η Φεβρουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη.

Για την υποβολή πρότασης ρύθμισης από το Δημόσιο λαμβάνονται υπόψη το διαθέσιμο εισόδημα και η αξία των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων, των οφειλετών.

Ρύθμιση ανά κατηγορία οφειλετών:

1.Ρυθμίσεις για την κατηγορία οφειλετών φυσικών προσώπων με πτωχευτική ικανότητα ή νομικών προσώπων που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα με συνολικές οφειλές έως 20.000 ευρώ.

Α. Για οφειλέτες με συνολικό ποσό βασικής οφειλής προς το Δημόσιο έως 3.000 ευρώ:

-Τμηματική καταβολή του συνολικώς οφειλόμενου ποσού χωρίς δυνατότητα διαγραφής κανενός ποσού

-Καθορισμό του πλήθους και του ύψους των μηνιαίων δόσεων ως εξής, ελάχιστο ποσό εκάστης δόσης 50 ευρώ και μέγιστος αριθμός δόσεων 36.

Β. Για οφειλέτες με συνολικό ποσό βασικής οφειλής προς το Δημόσιο από 3.000,01 έως 20.000 ευρώ:

- Διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Καθορισμός του πλήθους και του ύψους των μηνιαίων δόσεων, βάσει των κάτωθι κανόνων:

-⁠Ελάχιστο ποσό εκάστης δόσης 50 ευρώ και μέγιστος αριθμός δόσεων 120.

2. Ρυθμίσεις για την κατηγορία οφειλετών φυσικών προσώπων με πτωχευτική ικανότητα ή νομικών προσώπων που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα με οφειλές προς το Δημόσιο που υπερβαίνουν το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) των συνολικών οφειλών τους.

Α. Για οφειλέτες με συνολικές οφειλές έως 20.000 ευρώ ισχύει όπως ακριβώς τα προηγούμενα.

Β. Για οφειλέτες με συνολικές οφειλές από 20.000,01 έως 50.000 ευρώ:

-Διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

-Καθορισμός του πλήθους και του ύψους των μηνιαίων δόσεων, βάσει των κάτωθι κανόνων. Ελάχιστο ποσό εκάστης δόσης 50 ευρώ και μέγιστος αριθμός δόσεων 120.

3. Ρυθμίσεις για φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς πτωχευτική ικανότητα.

Α. Για οφειλέτες με συνολικές οφειλές προς το δημόσιο έως 20.000 ευρώ, όπως ακριβώς για τις οφειλές έως 20.000 ευρώ για αυτούς που έχουν πτωχευτική ικανότητα.

Β. Για οφειλέτες με συνολικές οφειλές προς το δημόσιο από 20.000,01 έως 50.000 ευρώ. Το Δημόσιο χορηγεί ρυθμίσεις με τα εξής χαρακτηριστικά:

-Διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

-⁠Καθορισμός του πλήθους και του ύψους των μηνιαίων δόσεων, ως εξής:

-⁠Ελάχιστο ποσό έκαστης δόσης 50 ευρώ και μέγιστος αριθμός δόσεων 120.

Το Δημόσιο δεν προτείνει ρυθμίσεις:

1) Σε περίπτωση που διαθέτει, σύμφωνα με τις εσωτερικές του διαδικασίες, δική του μελέτη βιωσιμότητας, βάσει της οποίας το χρέος του οφειλέτη χαρακτηρίζεται ως μη βιώσιμο

2) Εφόσον η προς ρύθμιση συνολική οφειλή προς αυτό υπερβαίνει τις 20.000 και η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, υπερβαίνει το εικοσιπενταπλάσιο (25) αυτής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Στο «κάδρο» δέκα πολιτικά πρόσωπα

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis, καθώς η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάζεται στη Βουλή, ενώ έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συναντάται με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί φαίνεται να εμπλέκονται στην δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που ερευνάται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι παρέδωσαν αργά το μεσημέρι στον 'Αρειο Πάγο σήμερα, το μέρος της δικογραφίας που πλέον θα διαβιβαστεί στην Βουλή, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με διαρροές τόσο από τον πλευρά της Δικαιοσύνης όσο και από την κυβέρνηση, πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων φαίνεται να αποκάλυψε εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων της περιόδου από το 2006 έως τις αρχές του 2015, για τους οποίους οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απέστειλαν την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί στην Βουλή. Πρόκειται για υπουργούς που υπηρέτησαν στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την επίμαχη περίοδο, και από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συλλέξει οι Εισαγγελείς προκύπτει η εμπλοκή τους στην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας.

Παράλληλα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απήγγειλαν κατηγορία για δωροδοκία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για τον οποίο αμέσως εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα Εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2016 με αρχικό υλικό τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

Η έρευνα είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από φάκελο με καταγγελίες και δημοσιεύματα που είχε προσκομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.

Το περασμένο φθινόπωρο, κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών πήγε στις ΗΠΑ όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές συγκέντρωσε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν το "ελληνικό σκέλος" της υπόθεσης, καθώς η φαρμακοβιομηχανία φέρεται να χρησιμοποιούσε τις καταγγελλόμενες μεθόδους σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια διενεργούνται για την φαρμακοβιομηχανία, από τις αρμόδιες αρχές στοχευμένες έρευνες, τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και ποινικής αξιολόγησης συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν συλλέξει για τη Novartis.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις αρχές των ΗΠΑ κατέφυγαν δύο Έλληνες πολίτες, στελέχη της εταιρίας στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης, οι οποίοι φέρονται να κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις ΗΠΑ, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην χώρας μας κλιμάκιο από στελέχη του FBI και των Εισαγγελικών αρχών προκειμένου να έχουν συγκεκριμένη συνεργασία.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.

Συμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένται έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αν και οι κυβερνητικές πηγές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, θεωρείται βέβαιο ότι αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η υπόθεση Novartis, η δικογραφία της οποίας μεταβιβάζεται στη Βουλή, ενώ οι κ.κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος θα ενημερώσουν για τα καθέκαστα τον κ. Τσίπρα.

Στον Άρειο Πάγο ο Τζανακόπουλος
Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Επικρατείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.

Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!