EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΚΗΣ,ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Η...NOVARTIS!

Ενας συγκλονιστικός Μίκης Θεοδωράκης,με μια ομιλία στα βήματα του Κολοκοτρώνη σημάδεψαν την τεράστια εθνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και προφανώς τα επόμενα βήματα των ελληνικών κυβερνήσεων.

"Εμείς κρατάμε το κλειδί για την παγκόσμια αναγνώριση των Σκοπίων. Χωρίς το δικό μας ναι όσες χώρες στον πλανήτη και αν αναγνωρίσουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την συμφωνία της Ελλάδας. Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε ποτέ όσοι και όποιοι και όσο και αν μας πιέσουν και μας απειλήσουν " είπε ο γεννημένος την 29η Ιουλίου 1925 Μίκης στην διάρκειας 27 λεπτών ομιλία του.

Μια ομιλία που είχε τη δομή και το πάθος εφήβου και με την οποία δεν δίστασε να καταγγείλει τον φασισμό κάθε είδους.Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η καταγγελία του Μίκη για "την πιο επικίνδυνη και πιο ύπουλη μορφή φασισμού, τον αριστερόστροφο φασισμό".
Η λαϊκή κινητοποίηση στα δυο συλλαλητήρια άναψε φώτα στην εθνική πορεία της χώρας, η οποία όπως είπε ο Μίκης πρέπει να είναι πορεία ενός λαού κυρίαρχου και ενωμένου σαν γροθιά.
Ο Μίκης δεν έμεινε σε καταγγελτικό λόγο, αλλά παρουσίασε θέσεις και είπε ότι η πορεία μας πρέπει να είναι φιλειρηνική προς τους γειτονικούς λαούς, αλλά να μην υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό από τη θέση ότι τα Σκόπια και το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξουν και το όνομα Μακεδονία να μην υπάρχει με καμία απλή ή σύνθετη ονομασία.

Το φως που άναψε το είδαν αρκετοί και μπήκαν. Ετσι ξαφνικά ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, ο ίδιος που κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 ως κυβέρνηση Καμόρα και εθνικιστική γιατί δεν δέχεται τη σύνθετη ονομασία στο συλλαλητήριο του Συντάγματος έδειχνε αγκαλιά με τις πιο φανατικές φωνές.
Ειδαν το φως όλοι;
Προφανώς όχι...Η επιθυμία να πέσει η σημερινή κυβέρνηση για να μην προχωρήσει ο δικαστικός έλεγχος μεγάλων σκανδάλων υπερισχύει και πολλοί βρήκαν ευκαιρία να μετατρέψουν ένα συλλαλητήριο για το οποίο απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχή και ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα (ΠΡΑΤΤΩ) του κ. Κοτζιά σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Η αλήθεια είναι πως βοήθησε και η καταγγελία της κυβέρνησης απο τον Μίκη, ο οποίος την χαρακτήρισε κυβέρνηση μειοψηφίας και εθνομηδενιστών.
Αυτό μπορεί να ισχύει και να αφορά ορισμένους δήθεν αριστερούς πράκτορες και εισπράκτορες που κινούνται στον ευρύ κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά για το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κατηγορηθεί (π.χ.) ο καραμανλικός Πάνος Καμμένος, η βουλευτίνα Θεοδώρα Τζάκρη, και πολλά στελέχη της κυβέρνησης, από τη βόρειο Ελλάδα είναι ο εθνομηδενισμός.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται μάλλον σε δίλλημα.
Το ανθρωπάκι της ιστορίας που ακούει στο όνομα Νιμιτς, μπορεί να λέει διάφορες μπούρδες, αλλά αν τις στηρίξουν θα έχουν τις εξής προοπτικές: Η ελληνική κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν οι Αμερικανοί γιατί προωθεί την πολιτική ανατροπή της Διαπλοκής και την προώθηση της κάθαρσης θα χάσει την δεδηλωμένη εξαιτίας του Νίμιτς.
Ετσι όμως θα χάσουν και οι ίδιοι την κάθαρση. Εκτός και αν είναι επιλογή τους η κάθαρση να φτάσει ως εδώ, δηλαδή στο πουθενά...Το στοπ στην διαδικασία κάθαρσης δεν φαίνεται όμως να είναι επιλογή των Αμερικανών, ιδιαίτερα δοθέντος του γεγονότος ότι το σκάνδαλο NOVARTIS τώρα μόλις ξεκινάει και έχει μπροστά του ακόμα και προανακρτική επιτροπή της Βουλής και ειδικό δικαστήριο για 3-4 πρώην Υπουργούς των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ για μίζες.

Το σκάνδαλο αυτό ανέδειξαν πρώτα τα ntokoumenta.gr την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, ως προς τα ευρήματα για πρώην υπουργούς και την παραπομπή σε δίκη επιβεβαίωσαν και ενίσχυσαν με δικά τους ρεπορτάζ η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ο Κώστας Βαξεβάνης την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα ο Κώστας Βαξεβάνης είχε περαιτέρω αποκάλυψη για βαλίτσα με ένα εκατομμύριο ευρώ που μπήκε στο Μαξίμου, φυσικά πριν την κυβέρνηση Τσίπρα.
Έκανε αναφορά και σε πασίγνωστο πρώην πρωθυπουργικό σύμβουλο με ειδικότητα στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με ανάμειξη και στο σκάνδαλο αυτό, το οποίο στοιχειοθέτησαν οι Αμερικανοί με μάρτυρες που κατέθεσαν στις ΗΠΑ και έκτοτε βρίσκονται υπο προστασία με την νομική υποστήριξη του γνωστού δικηγόρου Παύλου Σαράκη.
Οι Αμερικανοί θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το Μαυροβούνιο, το οποίο ήδη ενέταξαν, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για την Σερβία, το Κόσσοβο και την Αλβανία.
Η Σερβία έχει, όπως και η Ελλάδα προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να την εντάξουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε να μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το μουσουλμανικό τόξο απο τη Βοσνία προς τα Τίρανα και το Κόσσοβο, στο οποίο ήδη έχουν εντοπίσει δίκτυα φανατικών μουσουλμάνων εξτρεμιστών.

Προφανές είναι ότι ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν συμφέρον να αφήσουν ισλαμικές κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης του Ερντογάν) να κάνουν "παιχνίδια" με τον Ράμα ή τον Μπερίσα ή τον Χαραντινάϊ και μουσουλμάνους της Βοσνίας.

Ιδιαίτερα μετά την αποτυχία ένταξης αυτών των πληθυσμών σε κοινωνίες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Σουηδία, χώρες στις οποίες γεννήθηκαν και έζησαν και απο τις οποίες ξεπήδησαν φανατικές ομάδες που προκάλεσαν σφαγές στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία...

Επομένως η Ελλάδα έχει συμφέρον να μην ισλαμοποιηθούν τα Σκόπια και πρέπει να πείσει τις ΗΠΑ και τη Δύση ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος από την αθλιότητα του αλυτρωτισμού και την προώθηση μιας πρακτόρικης πολιτικής που φτιάχνει σε χάρτες 'Μακεδονία του Αιγαίου" και περιλεμβάνει τη Θεσσαλονίκη, την Εδεσσα, την Χαλκιδική.

Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα των τεράστιων σε όγκο και σε μηνύματα συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ανήμερα της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα συλλαλητήρια και οι αφανείς δεύτερες σκέψεις

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε μία συστηματική προσπάθεια όχι απλώς υποτίμησης, αλλά και ιδεολογικού στιγματισμού του συλλαλητηρίου, η πραγματικότητα είναι ότι στο Μαξίμου κάνουν δεύτερες σκέψεις. Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός υποχρεώνεται να δει με άλλο μάτι το εσωτερικό μέτωπο όσον αφορά τη διαχείριση του Μακεδονικού όχι μόνο στο επίπεδο του λαϊκού αισθήματος, αλλά και στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος και κυρίως στο επίπεδο του κυβερνητικού συνασπισμού.
του Σταύρου Λυγερού

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Σκόπια, η εκεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκτιμούν ότι με το κλίμα που τείνει να επικρατήσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να αποδεχθεί τις κόκκινες γραμμές των Σκοπίων, ώστε η διαπραγμάτευση να καταλήξει σε συμφωνία. Αποδίδουν, μάλιστα, σ’ αυτό το κλίμα και τη δημόσια ρήξη με το Νίμιτς.

Τυπικώς, η κυβέρνηση παραμένει στον αρχικό δρόμο που είχε χαράξει ο Κοτζιάς, με σκοπό μία συμφωνία-πακέτο, η οποία να ρυθμίσει το σύνολο των διμερών προβλημάτων. Όπως είναι γνωστό, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει ένα σχέδιο Συμφώνου και ο ίδιος ο υπουργός ετοιμάζεται για ταξίδι στα Σκόπια μετά την επικείμενη μετονομασία του αεροδρομίου.

Στην ανακοίνωση του Κοτζιά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής γίνεται λόγος για επιστροφή στο πλαίσιο που χάραξαν οι δύο πρωθυπουργοί στο Νταβός, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι οι ορίζουσες αυτού του πλαισίου. Εάν τα Σκόπια υποχωρήσουν και αποδεχθούν –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο– να αλλάξουν τη συνταγματική ονομασία, όπως επανειλημμένως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει αποφασιστικά. Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση εάν οι Σλαβομακεδόνες επιμείνουν στην άρνησή τους. Θα υποχωρήσει, ή θα επιμείνει στην απαίτησή της, γεγονός που θα οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, λόγω αγεφύρωτων διαφορών.
Η σχοινοβασία των ΑΝΕΛ

Πέρα, όμως, από την εν εξελίξει διπλωματική διελκυστίνδα, η μετατόπιση της ΝΔ στη θέση “ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα” εκ των πραγμάτων περιορίζει τα περιθώρια κινήσεων του πρωθυπουργού. Το ίδιο και το πολυπληθές συλλαλητήριο της Αθήνας. Με άλλα λόγια, ο δρόμος έχει καταστεί πολιτικά δύσβατος.

Όσον αφορά το ενδοκυβερνητικό μέτωπο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αρχικά ο Πάνος Καμμένος είχε ερωτοτροπήσει με την ιδέα να συμφωνήσει με ένα σύνθετο όνομα που θα ήταν ενιαίο και στα σλαβικά. Από τη στιγμή, όμως, που υπό την πίεση του συλλαλητηρίου και των εσωκομματικών αντανακλάσεών του, ο Μητσοτάκης μετατοπίσθηκε στη θέση “ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα”, για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ ήταν μονόδρομος (με την έννοια της πολιτικής-εκλογικής επιβίωσης) να υψώσει και ο ίδιος αυτή τη σημαία. Πολύ περισσότερο που ορισμένοι βουλευτές του υιοθέτησαν δημοσίως ανελαστική θέση, δημιουργώντας την εντύπωση δημοσίως πως εκδηλώνονται φυγόκεντρες τάσεις στον μικρό κυβερνητικό εταίρο.

Η θέση των ΑΝΕΛ εκ των πραγμάτων συνιστά ένα ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Το κλίμα, μάλιστα, επιβαρύνθηκε από δημόσιες επιθέσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του εταίρου τους. Επιθέσεις, οι οποίες αντανακλούν ένα είδος ιδεολογικής απέχθειας και ταυτοχρόνως ζυμώσεις για ενδεχόμενη αλλαγή εταίρου, οι οποίες είναι εκτός πραγματικότητας πριν τις επόμενες εκλογές.

Οι επιθέσεις, πάντως, έδωσαν την ευκαιρία κυρίως στον Δημήτρη Καμμένο να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει καυστικά, επιβαρύνοντας και από την πλευρά του το κλίμα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούν ότι παίζει δικό του παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα ότι επιχειρεί να τορπιλίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι αξιοσημείωτο ότι και ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ εξέφρασαν αντίστοιχες αιχμές.

Η συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου

Ανεξαρτήτως του εάν αυτές οι κατηγορίες έχουν ή όχι βάση, είναι γεγονός ότι ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησαν να εκτοξεύουν αιχμές. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε βουλευτής των ΑΝΕΛ, «κάποιοι συμπεριφέρονται λες και είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχούμε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Επικαλέσθηκε, μάλιστα, ως δείγμα αυτής της νοοτροπίας τη δήλωση Σκουρλέτη ότι οι ΑΝΕΛ πρέπει να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική πολιτική. Αναρωτήθηκε, «από πού προκύπτει ότι η κυβερνητική πολιτική χαράζεται αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε συνεννόηση και συμφωνία μαζί μας; Μπορεί συγκριτικά να έχουμε πολύ μικρότερη δύναμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε εταίρος. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση».

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, πάντως, Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν συμφωνήσει πως είναι λάθος να ανοίξουν σ’ αυτή τη φάση το ζήτημα. Έβαλαν, λοιπόν, τη διαφωνία τους για το Μακεδονικό στο ράφι, αναμένοντας την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Εάν αυτές ναυαγήσουν, ή παραταθούν δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εάν αντιθέτως προκύψει συμφωνία και έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν. Θα υπερψηφίσουν, όμως, την κυβέρνηση εάν η αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μομφής. Με άλλα λόγια, δεν τίθεται θέμα ανατροπής και εκλογών. Αυτό το νόημα είχε και η προ ημερών σχετική δήλωση του υπουργού Άμυνας.

Οι δεύτερες σκέψεις

Σχολιάζοντας το πολιτικό παζλ που τείνει να διαμορφωθεί, υπουργός (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) επισημαίνει πως υπάρχει και μία θετική για την κυβέρνηση εξέλιξη. Η οπισθοδρόμηση του Μητσοτάκη στη θέση “ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα” έχει σπάσει τη μέχρι τώρα πολύπλευρη σύμπλευσή του με το Κίνημα Αλλαγής. Και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κινούνται στη γραμμή “σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις”, γεγονός που τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα τους φέρνει πλησιέστερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν από τις διαπραγματεύσεις προκύψει συμφωνία που να κινείται σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει ανοίξει μία προοπτική υπερψήφισής της στο Κοινοβούλιο. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο όγκος του συλλαλητηρίου και της Αθήνας λειτουργεί σαν αντικίνητρο, συρρικνώνοντας τις πιθανότητες να προκύψει η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πολύ περισσότερο εάν η συμφωνία δεν θα προβλέπει ικανοποιητική αλλαγή και του ονόματος της εθνότητας και της γλώσσας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πρόθεση του Μαξίμου για επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος ήταν δεδομένη και παραμένει ακόμα ζωντανή. Λόγω της εκτεταμένης λαϊκής αντίδρασης, όμως, η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να επανεξετάσει τη θέση της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να κάνει υποχωρήσεις που θα την εκθέσουν όχι μόνο στα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και στα μάτια της κοινής γνώμης. Με άλλα λόγια θα κινδύνευε να τινάξει στον αέρα όλο τον πολιτικό σχεδιασμό της για έξοδο από τα Μνημόνια.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολλοί στην Κουμουνδούρου που θεωρούν το συλλαλητήριο ευκαιρία για να ανοίξουν μέτωπο εναντίον του εθνικισμού. Είναι αληθές ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να απαξιώσουν τα συλλαλητήρια. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, όλα δείχνουν ότι τελικώς το Μαξίμου θα μετρήσει το πολιτικό-εκλογικό κόστος, το οποίο και θα επηρεάσει αποφασιστικά τη στάση του στο διπλωματικό μέτωπο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταϊβάν - Δύο νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από τον σεισμό στη Χούα-λιεν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την περιφέρεια Χούα-λιεν της Ταϊβάν.

"Δυστυχώς δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 114 φέρουν ελαφρά ή βαρύτερα τραύματα" δήλωσε ο πρωθυπουργός Ουίλιαμ Λάι στο υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη εκτάκτως.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ταϊβάν. Ορισμένα κτίρια και δρόμοι στη Χούα-λιεν υπέστησαν ζημιές. Το ξενοδοχείο Marshal στην πόλη αυτή κατέρρευσε και σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua τρεις άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σουάο με τη Χούα-λιεν διακόπηκε προσωρινά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικογραφία Novartis: Οι πρώτες πληροφορίες - Τα πρόσωπα και οι «μίζες»

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και οι καταθέσεις τους φαίνεται ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που έφθασε στη Βουλή και εξετάζεται από εκπροσώπους των κομμάτων και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση πολιτικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ανάγνωση της δικογραφίας, το «ζουμί» βρίσκεται στις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής έχει δωροδοκήσει τους φερόμενους ως εμπλεκομένους.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο κ. Φρουζής έχει δωροδοκήσει τον κ. Αβραμόπουλο προκειμένου να παρασυρθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και να γίνει υπερβολική παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, δεν υπάρχει υπουργός Υγείας και Εργασίας που να μνημονεύεται το όνομα του και να μην έχει δωροδοκηθεί με τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάρτυρες ισχυρίζονται πως ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis, ενώ για τον κ. Λοβέρδο όαναφέρεται ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην δικογραφία αναφέρεται για τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω συνεργάτιδάς του ποσά 50 και 70 χιλιάδων, ενώ οι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο κ. Σαμαράς έλαβε χρήματα σε δεσμίδες που τοποθετήθηκαν σε ένα κίτρινο-μοβ τροχήλατο βαλιτσάκι που πήγε στο Μαξίμου, και ότι ο κ. Σαλμάς έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ.
Οι διαρροές σημειώνουν ότι στη δικογραφία όλα τα χαρακτηριστικά των μαρτύρων είναι πλήρως αλλοιωμένα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται δυνατό να συναχθεί η ακριβής ιδιότητα και ο τρόπος που απέκτησαν την υποτιθέμενη γνώση για τα θέματα αυτά.

Από τα όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, οι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και φέρονται να αναφέρουν ότι όλες οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν μέσω του κ. Φρουζή, είτε μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων, είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ

Οργή Βενιζέλου


Όσον αφορά στον πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρεται να περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την οργή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής ότι «κατά την εκτίμηση μου από την ανάγνωση των καταθέσεων πρόκειται για μία εξευτελιστική κατάσταση για την δικαιοσύνη και την Βουλή.

Άνθρωποι χωρίς καμία τεκμηρίωση, αναφέροντας πρόδηλα στοιχεία, ότι δηλαδή έγινε μία συνάντηση του πρωθυπουργού με το κ. Φρουζή ή ότι ο πρωθυπουργός συσκέφτηκε με διάφορους εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, με διάφορα θέματα, ότι έπαιρνε λεφτά, τέτοιου είδους λεφτά, όλα μαύρα, όλα σε φυσική μορφή, ή μέσω εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες.

Κανείς από τους μάρτυρες δεν λέει ότι εγώ έδωσα ή ότι εγώ πήγα, λένε ότι είναι σε θέση να ξέρουν και όλα τα λεφτά τα πήγαινε ο κ. Φρουζής. Πρόκειται για μία προσβολή της λογικής μία προσβολή της αλήθειας για μία παράσταση που μας γυρίζει πίσω στο 1989, και συνιστά μία βάναυση υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», αναφέρει.

«Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίων πρωθυπουργών, υπουργών δημοσίων λειτουργών, καθηγητών και δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών, της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Για να το πω πολύ απλά επειδή έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία pampers, μόνο που αυτή τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον απόλυτο εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε η εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως και να αποδειχτεί ότι όσα λένε είναι αναπόδεικτα.
Αν μπορούν να αποδεικτούν κάποια πράγματα για κάποιους ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

«Πρόκειται για λογική του 1989 αλλά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράνομοι οι περισσότεροι κάτοχοι diesel αυτοκινήτων

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πώς όλα είναι έτοιμα για να γίνει η διασταύρωση στοιχείων κατόχων παλιών diesel αυτοκινήτων και της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας τους, ώστε να “συλληφθούν” οι παρανόμως κυκλοφορούντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

Η αναζήτηση ενός «φθηνού και οικονομικού σε κατανάλωση» diesel αυτοκινήτου έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες -στις περισσότερες περιπτώσεις άθελά τους- στην παρανομία. Η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή παλαιών μεταχειρισμένων diesel έχει γεμίσει -κυρίως- την Αττική και την Θεσσαλονίκη με κακοσυντηρημένα, ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα, τα οποία φυσικά όταν αγόραζαν οι κάτοχοί τους, είχαν λίγα χιλιόμετρα στα κοντέρ τους (τα “γύρισμα” χιλιομέτρων είναι πάγια τακτική), ωσάν καινούργια!

Πέρα της εξαπάτησης προς τον αγοραστή, των περιβαντολλογικών επιπτώσεων που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα αλλά και της μεγάλης φυλορροής σημαντικών εσόδων στα κρατικά ταμεία, υπάρχει πλέον και νομικό θέμα, αφού σήμερα πάνω από το 60% των αυτοκινήτων diesel είναι παράνομα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με diesel κινητήρες, είναι τεχνολογίας EURO4 και παλαιότερα.

Αυτά απαγορεύεται ρητά να κυκλοφορούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την απόφαση απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης το 2011, η οποία ορίζει πως η απελευθέρωση αφορά αποκλειστικά, αυτοκίνητα προδιαγραφών EURO5 και νεότερα, δηλαδή σήμερα και EURO6.
Ο νόμος 4030 /2011 στο άρθρο 50 αναφέρει: «1. Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων χιλιάδων (4.000) χιλιογράμμων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στις περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.1959/1991 (Α΄ 123), εφόσον η τεχνολογία τους πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του Κανονισμού (ΕΚ) 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 (EURO V και EURO VI) ή μεταγενέστερου.»

Οπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας, με τις αθρόες εισαγωγές παλιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανά τον κόσμο στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το πάνω από το 60% των μεταχειρισμένων diesel αυτοκινήτων, που κυκλοφορούν στις δύο πόλεις είναι EURO4 και πίσω, δηλαδή με χρονολογία κατασκευής -περίπου- 2009 και πίσω (ανάλογα με τον κατασκευαστή).

Το πώς κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια κυκλοφορίας οι κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων είναι γνωστό στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”: Συγκεκριμένοι έμποροι αυτοκινήτων τους «συμβούλεψαν» να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση ότι ότι κατοικούν – φιλοξενούνται εκτός Αθηνών (πχ στο «χωριό» του παππού ή το εξοχικό), όπου και δήλωναν ρητά πως θα χρησιμοποιούν εκεί το diesel αυτοκίνητο που αγόρασαν. Την υπεύθυνη δήλωση εύκολα και με… χαμηλό κόστος, την εγκρίνουν κάποιοι, στα γραφεία ταξινόμησης του Υπουργείου Μεταφορών και έτσι εκδίδεται η άδεια.

Από εκεί και πέρα όμως αρχίσουν οι ευθύνες, οι βαριές κυρώσεις και τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται αποκλειστικά στον χρήστη και τον κάτοχο του αυτοκινήτου.
Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα εφόσον εμπλακεί το αυτοκίνητο σε ατύχημα, εντός Αττικής ή Θεσσαλονίκης, αφού η ασφαλιστική εταιρεία έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να μην αποζημιώσει ούτε το θύμα ούτε το θύτη.

Από το ρεπορτάζ μας, προκύπτει ότι η Τροχαία δε δύναται να κάνει εκτεταμένους ελέγχους, αφού θα πρέπει να ερευνηθούν εκείνη τη στιγμή οι προδιαγραφές εκπομπών ρύπων του αυτοκινήτου. Αυτό το “πρόβλημα” βέβαια θα μπορούσε εύκολα να λυθεί με μία ένδειξη των προδιαγραφών στην αδεία του (να αναγράφει τα EURO).
Για του λόγου το αληθές το 2016 η Τροχαία βεβαίωσε μόλις 24 παραβάσεις αυτού του είδους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών είναι σε θέση άμεσα να κάνουν άμεση διασταύρωση των στοιχείων του αυτοκινήτου και της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας του κατόχου που έχει δηλώσει στην εφορία, κάτι που αναμένεται να συμβεί τους επόμενους μήνες…
Πηγή:newsauto.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!