EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Έξοδος στις αγορές για έξοδο από τα Μνημόνια

Μέσα από τις συμπληγάδες της ονομασίας της ΠΓΔΜ και του σκανδάλου Novartis, η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί, με την έκδοση του νέου επταετούς ομολόγου, να κερδίσει το στοίχημα της εξόδου στις αγορές. Η επιστροφή στις αγορές, άλλωστε, είναι όρος για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Όπως είναι γνωστό, οι επενδυτές προσέφεραν στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο των 3 δισ. ευρώ. Το δε επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό είναι θετικό. Κοινή διαπίστωση είναι ότι έγινε «άλλο ένα βήμα προς της έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο».

Η έκδοση του ομολόγου συνέπεσε με την επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα. Ο Επίτροπος Οικονομικών εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «οδηγούμαστε στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος το 2018… Η Ελλάδα θα γίνει ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, με πλήρη δικαιώματα και φυσικά καθήκοντα, με σεβασμό στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί», δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση του Economist στην Αθήνα. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μπόρεσε να κρύψει την αισιοδοξία του. Δήλωσε πως «η σημερινή έξοδος αποτελεί απόδειξη ότι όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά είμαστε σε θέση να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές». Η κυβέρνηση στοχεύει να δημιουργήσει ένα κεφαλαιακό αποθεματικό 20 δισ. ευρώ έως την λήξη του προγράμματος, εκ των οποίων τα μισά θα προέρχονται από τις αγορές και τα υπόλοιπα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Σχεδιάζει, επίσης την έκδοση τριετούς και δεκαετούς τους προσεχείς μήνες, καθώς προσπαθεί να εδραιώσει την επιστροφή στις αγορές.

Το γερμανικό περιοδικό Deutsche Wirtschaftsnachrichten επισημαίνει ότι η Αθήνα χρειάζεται χρηματικό μαξιλάρι ύψους 18 δισ. ευρώ για τη μόνιμη επιστροφή στις αγορές. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, έχει διαβεβαιώσει ότι μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρχει έτοιμο σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής για την περίοδο μετά την έξοδο, το οποίο η κυβέρνησή του θα τηρήσει χωρίς να υπάρξουν εκπλήξεις.

Επιφυλάξεις και φόβοι

Στην διάρκεια της επίσκεψής του ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι αν και «το 80-90% της διαδρομής έχει ήδη διανυθεί, η χώρα πρέπει μέχρι το τέλος να συνεχίσει να παραδίδει μεταρρυθμίσεις», συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους. Εκτός από τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιοι όροι θα τεθούν από τους δανειστές στην Ελλάδα, προκειμένου να δρομολογηθεί η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πολλοί διατηρούν επιφυλάξεις όσον αφορά την καλλιέργεια ενός τόσο θετικού κλίματος. Παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει, η Ελλάδα «δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους παραμένει στα χέρια των χωρών της Ευρωζώνης και όχι ιδιωτών επενδυτών» υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Όπως υποστηρίζει διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων στο περιοδικό Deutsche Wirtschaftsnachrichten, η Ελλάδα έχει κάνει μεν προόδους, αλλά δύσκολα κάποιος θα επενδύσει, πιστεύοντας ότι τα προβλήματα λύθηκαν μακροπρόθεσμα. «Απλά πολλοί επενδυτές ευρισκόμενοι σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αναζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις και ποντάρουν σε γρήγορα κέρδη».

Το χρέος και η ηχώ της Handelsblatt

Αυτό που καίει την ελληνική κυβέρνηση πάντως είναι να στρέψει πλέον την προσοχή της αφενός στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, αφετέρου στο να έχει περιθώρια κινήσεων μετά τη λήξη του προγράμματος. Η κυβέρνηση Τσίπρα ποντάρει στον πρόεδρο Μακρόν για να δεχθεί τελικώς η Ευρωζώνη τη γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος. Η πρόταση Μακρόν συνδέει τους όρους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης, έτσι ώστε «να αποφευχθεί η επανάληψη των υποχρεώσεων υψηλής αποπληρωμής κατά τη διάρκεια ύφεσης».

Τα απαισιόδοξα σχόλια της οικονομικής επιθεώρησης της Handelsblatt ερεθίζουν την ελληνική κυβέρνηση. Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «είναι αμφίβολο εάν ιδιώτες επενδυτές θα εμπιστευτούν τα χρήματά τους σε ένα κράτος με τόσα πολλά χρέη… Με τις δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός αναφέρεται σε ένα ευαίσθητο σημείο. Με το τέλος των δανείων τελειώνει και ο αυστηρός έλεγχος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη… Η τρόικα, σύμβολο των επιταγών για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις απομακρύνεται, η ελληνική κυβέρνηση απελευθερώνεται… οι δανειστές της Ελλάδας βλέπουν όλα αυτά με ανάμεικτα αισθήματα», παρατηρεί η εφημερίδα.

«Υπάρχει φόβος ότι μόλις φύγουν οι ελεγκτές από την Αθήνα, η χώρα θα επιστρέψει στα παλιά. Το ότι αρχικά ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν στην εξυγίανση των δημοσιονομικών δεν έχει ξεχαστεί από τους δανειστές. Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι έχει αλλάξει. Κατά την άποψη κοινοτικού διπλωμάτη η στάση της έχει δραστικά μεταβληθεί θετικά. Παρόλα αυτά η Ευρωζώνη δεν δείχνει την ίδια εμπιστοσύνη όπως δείχνει στην Πορτογαλία ή στην Κύπρο».

Ο Γερμανός αρθρογράφος αναφέρεται επίσης και στις περικοπές που περιμένουν τους Έλληνες του χρόνου, χρονιά εκλογική για την κυβέρνηση, εάν συμπληρώσει την τετραετία. «Για τον Τσίπρα αποτελούν πρόβλημα οι νέες εκλογές. Θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα ελευθερία του κάνοντας κάτι καλό για τον λαό του. Δεν φαίνεται να αποκλείει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά το πορτογαλικό πρότυπο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει η ανταγωνιστικότητα της χώρας του. Φαίνεται και να το εννοεί στα σοβαρά. Ίσως σκέπτεται ήδη τη θέση του στο βιβλίο της ιστορίας ως ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα του από την κρίση».

Τα προαπαιτούμενα στο Εuro Working Group

Όπως είναι γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup στις 22 Ιανουαρίου είχε επιτευχθεί πολιτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς υπήρχε μια εκκρεμότητα για την εκπλήρωση 15 προαπαιτούμενων. Η εκκρεμότητα θα πρέπει να διευθετηθεί ώστε η Ελλάδα να πάρει το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα της δόσης, η οποία ανέρχεται σε 5,7 δισ ευρώ. Το υπόλοιπο ένα δισεκατομμύριο είναι προγραμματισμένο να δοθεί τον Απρίλιο.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 22 Ιανουρίου η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει περίπου τα μισά προαπαιτούμενα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. Στις 19 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Εurogroup και θα πρέπει μέχρι τότε η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει και τα υπόλοιπα, ώστε να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης εντός του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.

Τρία προαπαιτούμενα εκκρεμούν για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Όπως ανέφερε πηγή της Ευρωζώνης, τα προπαιτούμενα είναι:

• η απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό.
• η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
• οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για το δίκτυο φυσικού αερίου.

Το Εurogroup της 19ης Φεβρουαρίου θα εξετάσει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης, όπως προκύπτει από την συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG) στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα ενώ τονίστηκε ότι τα προαπαιτούμενα που έχουν απομείνει, δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Novartis, οι μάρτυρες και η Μαφία

Σε μια σοβαρή χώρα οι εμπλεκόμενοι σε αδικήματα, ακόμα και αν είναι πολιτικά πρόσωπα, έχοντας το τεκμήριο της αθωότητας, συνήθως δηλώνουν ότι η αλήθεια θα λάμψη στη Δικαιοσύνη. Εδώ, σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο, όσοι εμπλέκονται, κυρίως από το παλιό πολιτικό σύστημα, εκείνο που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, έχουν στραφεί κυρίως εναντίον των μαρτύρων! Εκείνων των μαρτύρων που κατέθεσαν στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Στοιχεία που θα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη, όπως γίνεται σε ένα Κράτος Δικαίου.

του Δημήτρη Χρήστου

Οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, χαρακτηρίζουν τους μάρτυρες «κουκουλοφόρους», «αναξιόπιστους», έως και «αλητήριους». Αυτό τον τελευταίο χαρακτηρισμό εκτόξευσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτός από πολιτικός είναι και καθηγητής της Νομικής, δήλωσε από τηλεοράσεως: «Νομίζουν οι δύστυχοι (οι μάρτυρες) πως θα είναι εσαεί προστατευόμενοι»!

Αν κάτι τέτοιο λεγόταν στις ΗΠΑ, όπου ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός και οι μάρτυρες προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ποινικού και οικονομικού, θα είχε αποβληθεί από την πολιτική ζωή, από το κόμμα του και από τους ψηφοφόρους. Διότι τους μάρτυρες τους απειλούσε μόνον η Μαφία, όταν δεν τους έβρισκε να τους σκοτώσει! Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση του πλοίου Noor 1 που μετέφερε τρείς τόνους ηρωίνης, όλοι σχεδόν οι απροστάτευτοι μάρτυρες δολοφονήθηκαν ή πέθαναν!

Δυστυχώς εδώ, τον δρόμο του Βενιζέλου ακολούθησαν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Τη γραμμή αυτή υιοθέτησε ως και ο αρχηγός της ΝΔ που δήλωσε ότι: «Όσοι μετέχουν στη βρώμικη επιχείρηση να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού». Να σημειώσουμε ότι στην έρευνα αυτή, μετέχουν εκτός από τις ελληνικές αρχές, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το FBI.

Μίζες και σε καιρούς χρεοκοπίας!

Ο ελληνικός λαός είναι πλέον πολύ αγριεμένος, αντιλαμβανόμενος ότι η μίζα πήγαινε σύννεφο και κατά τη διάρκεια της αιματηρής λιτότητας με τους πολιτικούς να τους καλούν με πονεμένο ύφος να κάνουν θυσίες. Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή για να την πάρει το ποτάμι. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και κραυγαλέο.

Όσο δε για το ποιος έχει δωροδοκηθεί αυτό δεν θα το κρίνουν ούτε οι εμπλεκόμενοι, ούτε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Θα το κρίνει η Δικαιοσύνη αν αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Στοιχεία υπάρχουν και πρέπει να αξιολογηθούν. Θα ήταν πλήγμα για το αίσθημα δικαίου και για τη δημοκρατία μας αν πολιτικά πρόσωπα αποφύγουν τις όποιες κυρώσεις, λόγω ασυλίας ή παραγραφής από τις πατέντες που είχε στήσει ο Βενιζέλος για την προστασία των υπουργών.

Οι υπερτιμολογήσεις, που ύψωναν τις τιμές και σε άλλες χώρες, είναι καταγεγραμμένες. Όπως και η προμήθεια εμβολίων για τη γρίπη σε αριθμό διπλάσιο του πληθυσμού της χώρας! Τα στοιχεία είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από τις έρευνες των ελληνικών αρχών. Η ιστορία ξεκίνησε στις ΗΠΑ με αφορμή τον σταδιακό πενταπλασιασμό των τιμών στα φάρμακα για τον καρκίνο. Εκεί εντοπίστηκε και το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου, όπως είχε συμβεί και με το σκάνδαλο της Siemens.

Έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία, οι αμερικανικές αρχές υπέδειξαν στις ελληνικές να ερευνήσει τον τότε αντιπρόεδρο του ελληνικού τμήματος της Novartis Κώστα Φρουζή και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Όσοι φοβούνται να τα βάλουν με τις αμερικανικές αρχές, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για σκευωρία!
Η έρευνα βρίσκει στοιχεία

Έχει επίσης σημασία ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Novartis, υπάρχει συνεργασία με τις αρχές. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την στιγμή». Ας κάνουν λοιπόν όλοι υπομονή. Το σκάνδαλο είναι διεθνές, όπως και το ενδιαφέρον για την αντιμετώπισή του.

Οι εγχώριοι πολιτικοί που θίγονται είναι “μεγάλα ονόματα”, αλλά είναι αμελητέα συγκρινόμενα με τη ζωτική ανάγκη της κοινωνίας να ξεκαθαρίσει αυτό σκάνδαλο λεηλασίας του δημοσίου χρήματος σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι το φάρμακο και η υγεία. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, οι πάντες να σοβαρευτούν και να μην μετατρέψουν αυτή την υπόθεση σε μικροκομματικό καυγά. Κι αν οι εμπλεκόμενοι και όποιοι άλλοι δεν μπορούν οι ίδιοι να σοβαρευτούν, ας σοβαρευτούν τα κόμματά τους. Κανένα κόμμα δεν δικαιούται ούτε να κατηγορεί, ούτε να παίζει τον ρόλο προστάτη, υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.

Είναι υποχρέωση προς την κοινωνία που αγωνίζεται να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια το σκάνδαλο αυτό να διερευνηθεί μέχρι το τέλος και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Η ασυλία δια της παραγραφής θα δηλητηριάσει τον πολιτικό βίο. Έχει σημασία να παραπεμφθούν ταχύτατα στη Δικαιοσύνη και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ίσως θα έχουν να πουν πολλά και για πολιτικούς προϊσταμένους τους…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

«Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου» τονίζουν με ανακοίνωση τους οι επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία Novartis, μετά από διάφορα δημοσιεύματα τόσο για τη νομιμότητα του καθεστώτος προστασίας που χορηγήθηκε στους τρεις μάρτυρες όσο και για υποτιθέμενη παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρας και Στέλιου Μανώλη είναι η εξής:

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσης διευκρινίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμάζονται για αυξήσεις σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και μετακλητούς

Ξεπαγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο Δημόσιο που είχαν επιβληθεί το 2015 - Θα διατεθούν €143 εκατ. για αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και ενστόλους - Δείτε παραδείγματα

Αυξήσεις φέρνει το 2018 σε χιλιάδες δημοσίους, μετακλητούς και δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς από φέτος «ξεπαγώνουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο Δημόσιο, που είχαν επιβληθεί με το νόμο 4354 του 2015.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι την 1.1.2018 έληξε η αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων είχε επιβληθεί κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2016 έως 31.12.2017 για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, ακόμα όσους διορίστηκαν μετά την 31.12.2015.

Ωστόσο η διετία της αναστολής κάθε μισθολογικής εξέλιξης έληξε στις 31.12.2017 και, πλέον, οι ωριμάνσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα υπολογίζονται κανονικά (κάθε 3 χρόνια για Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κάθε 2 χρόνια για τους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Αυτό σημαίνει αύξηση δαπάνης για το δημόσιο ύψους περίπου 143 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στην τσέπη πάντως οι αυξήσεις θα φτάσουν «ψαλιδισμένες», επειδή αυξάνονται αντίστοιχα οι κρατήσεις φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την άρση αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων επηρεάζεται επίσης η μισθολογική εξέλιξη α) των υπαλλήλων που είχαν υποβάλει αίτηση αναγνώριση προϋπηρεσίας μετά την 1-1-2016, η οποία είτε αναγνωριζόταν με το προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς (ν.4024/2011) είτε από το ισχύον (ν.4354/2015) και β) των υπηρετούντων την 1-1-2016 υπαλλήλων που είχαν υποβάλει αιτήσεις για αναγνώριση μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών μετά την 1-1-2016.

Παραδείγματα

α) Έστω υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας με χρόνο υπηρεσίας κατά την 1-1-2016, 4 έτη και 6 μήνες ο οποίος είχε καταταχθεί στο Μ.Κ. 3 της κατηγορίας του με πλεονάζοντα χρόνο 6 μήνες. Από 1-1-2018 που ενεργοποιείται η μισθολογική εξέλιξη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα καταταγεί στο επόμενο Μ.Κ. (Μ.Κ.4) μετά την παρέλευση 18 μηνών, συμπληρώνοντας τους απαιτούμενους 24 μήνες για την αλλαγή κλιμακίου και τούτο διότι, τα έτη 2016 και 2017 δεν υπολογίζονται στο χρόνο υπηρεσίας του για την απονομή του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου, καθώς για αυτά τα δύο έτη δεν προβλέπεται καμία μισθολογική εξέλιξη.

β) Έστω υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας ο οποίος κατά την 31/12/2017 κατέχει το ΜΚ 3, δεν έχει προσωπική διαφορά και από τη σύγκριση αποδοχών που έγινε κατά την 31.12.2015 έλαβε αύξηση ύψους 60€ στο βασικό μισθό του, την οποία λαμβάνει σε 4 ισόποσες δόσεις. Επίσης, κατά την κατάταξή του την 1.1.2016 είχε πλεονάζοντα χρόνο 6 μήνες ενώ με αίτησή του μετά την 1-1-2016 ζήτησε την αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και επομένως από 1-1-2018 δικαιούται προώθηση κατά 2 μισθολογικά κλιμάκια.

Ο υπάλληλος αυτός μετά την 1-1-2018 που ενεργοποιείται η μισθολογική εξέλιξη, προωθείται κατά 2 ΜΚ, κατατάσσεται στο 5 ο ΜΚ και λαμβάνει στο ακέραιο τη διαφορά μεταξύ των 2 κλιμακίων (118€), καθώς και την 3η δόση της αύξησης που είχε προκύψει κατά την αρχική κατάταξη με το ν.4354/2015. Για την αλλαγή του επόμενου ΜΚ, θα πρέπει να περάσουν 18 μήνες (συν 6 μήνες πλεονάζων χρόνος), ώστε να συμπληρωθεί το διάστημα των 24 μηνών που απαιτείται για μισθολογική εξέλιξη. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος αυτός έχει και προσωπική διαφορά, αυτή συμψηφίζεται με την αύξηση που προέκυψε από την αλλαγή του κλιμακίου.

Στις διατάξεις αυτές υπάγονται όλοι οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου:

α) των φορέων γενικής κυβέρνησης

β) των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.)

γ) των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (Ο. Κ. Α.),

δ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού,

ε) των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.),

στ) των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος, ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α.- κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους- ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας,

ζ) των Δημοσίων Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Ανώνυμων Εταιρειών (Δ.Ε.Κ.Ο.), που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφαλαίου Α' του ν. 3429/ 2005 (Α'314),

η) οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

θ) οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,

ι) οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,

ια) οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της,

ιβ) οι υπάλληλοι και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (Α.Δ.Α.), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων,

ιγ) οι υπάλληλοι των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε),

ιδ) οι υπάλληλοι των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων,

ιε) το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, των εξομοιούμενων προς αυτά κατά την παρ. 3 του άρθρου 63 του ν. 3801/2009 (Α' 163) των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό,

ιστ) οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, καθώς και οι επιστημονικοίσυνεργάτες της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των Γενικών, Αναπληρωτών Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των αιρετών οργάνων των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και των Διοικητών, Υποδιοικητών, Προέδρων, Αντιπροέδρων ή Διευθυνόντων Συμβούλων των νομικών προσώπων που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος,

ιζ) τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε. Τ. Ε. Π.) των Α. Ε. Ι., μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται στις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 29 του ν. 4009/2011 (Α' 195) και

ιη) οι δικηγόροι που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας και περιοδικής έμμισθης εντολής στους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος.
Πηγή: www.newmoney.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Δημοψήφισμα του Γιαννακόπουλου…

Η κυβέρνηση των χρήσιμων «αριστερών» ανδρεικέλων έκανε μόδα την αλλοίωση, παραποίηση και καρατόμηση της πραγματικότητας, των θεσμικών λειτουργιών, των εννοιών και των λέξεων… 


Αυτή η μόδα της χρήσιμης «αριστερής» ηλιθιότητας, μεταπήδησε, σαν επιδημία μεταδοτική, και στο αθλητικό οικοδόμημα: Και εδώ ζούμε σχιζοφρενικές καταστάσεις και καρατομήσεις της λογικής… 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο ιδιοκτήτης του μπεσκετικού Παναθηναϊκού, έχει απογειωθεί σε πολλά ζητήματα…

Λόγω Παναθηναϊκού «πάθους» (το δικό του και των φιλάθλων, φυσικά και το δικό μας) δικαιολογούμε, σε μεγάλο βαθμό, τις …απογειώσεις του και τις «βίαιες» εκδηλώσεις τού αστικού του αναρχισμού (των παρακμασμένων ατομικιστικών του εξάρσεων)… 

Αναγκαζόμαστε, τώρα, να γράψουμε διότι βλέπουμε να ακολουθεί το παιχνίδι της ΑΠΑΤΗΣ του Τσίπρα (Δημοψήφισμα). Κόλλησε την ίδια νόσο: Αυτή της χρησιμοποίησης του κόσμου και της ερμηνείας της ψήφου κατά το δοκούν… 
Ο Τσίπρας μετέτρεψε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ»… 

Ο Γιαννακόπουλος ΕΚΒΙΑΖΕΙ το αποτέλεσμα του δικού του δημοψηφίσματος (έτσι είναι εκ των προτέρων γνωστό!!!) για το δικό του πολιτικό παίγνιο απέναντι στο οικοδόμημα της Ευρωλίγκας, εξ ορισμού, από την αρχή και με τη δική του συγκατάθεση, ΑΚΡΩΣ δικτατορικό: Το μοντέλο του σύγχρονου φασισμού, που δεν επιτρέπει ούτε εκλογικές διαδικασίες, ούτε καν «απολογίες» πριν σε καταδικάσει (αυτό το προνόμιο που έχει και ο τελευταίος εγκληματίας)… 

Η αναρχική ανταρσία του Γιαννακόπουλου, σαν τέτοια, είναι πέρα για πέρα σωστή και «επαναστατική»!!! 

Αυτή είναι, όμως, η Ευρωλίγκα και με τη δική του υπογραφή.Είναι οι ίδιοι αυτοί «συνεταίροι» (ιδιωτικό κεφάλαιο), οι οποίοι κατασκεύασαν αυτό το ΥΠΕΡ-εθνικό τέρας και παραχώρησαν αυτές τις τερατώδεις εξουσίες σ’ αυτό το τέρας: Το τέλειο μοντέλο της Παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ… 

Και αυτό το τέρας δεν τρομάζει με σπασμωδικά, νευρικά κουδουνίσματα αναρχικών λεονταρισμών, με δημοψηφίσματα για το θεαθήναι… 

Με δημοψηφίσματα που ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τους φιλάθλους,συνακόλουθα είναι γνωστό εκ των προτέρων το αποτέλεσμα: ΥΠΕΡ του Γιαννακόπουλου που θέτει και αυτός με την ίδια δικτατορική ΛΟΓΙΚΗ της Ευρωλίγκας το εκβιαστικό δίλημμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού…

Δεν ξέρουμε ποιο παιχνίδι παίζει ο Γιαννακόπουλος, αλλά αν πράγματι θέλει να αποσυρθεί από την Ευρωλίγκα δεν χρειαζόταν κανένα δημοψήφισμα: Αυτό αποτελεί ΕΜΠΑΙΓΜΟ για τον κόσμο του Παναθηναϊκού… 

Το πιο πιθανόν φυσικά είναι ότι ο Γιαννακόπουλος θα παραμείνει στην ευρωλίγκα και παίζει αυτό το παιχνίδι, με τη λογική του «Τζόγου» και των «διαπραγματευτικών συναλλαγών», των γνωστών μεταξύ «μαφιόζων» του χρήματος… 

Κανένα δεν συμφέρει να «ραγίσει» η «κατασκευή» του μπασκετικού 4ου Ράιχ, και όλα αυτά είναι παιχνίδια εξουσίας, στο εσωτερικό αυτής της κατασκευής, για αλλαγή συσχετισμών… 

Χαμένα από την αρχή όσο παραμένουν εκδηλώσεις του αναρχικού ατομικισμού… 

Δίχως συλλογικές διεργασίες και συμμαχίες δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ούτε στις ΥΠΕΡ-εθνικές του μπάσκετ… 

Βεβαίως, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, αυτά τα παιχνίδια του Γιαννακόπουλου, τα οποία στηρίζονται στη δικαιολογημένη ΑΠΕΧΘΕΙΑ προς την αχαλίνωτη δικτατορική μοχθηρία της διοίκησης της Ευρωλίγκας, να οδηγήσουν την «εθνική» Παναθηναϊκή επιχείρηση σε διάλυση… 

Μήπως, αλήθεια, ο Γιαννακόπουλος θέλει να κάνει πίσω, διότι δεν αντέχει πλέον αυτόν το λυσσαλέο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό που απαιτούν οι ανάγκες της Ευρωλίγκας; 

Είναι και αυτό ένα ερώτημα που γρήγορα θα απαντηθεί…

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ! (βίντεο-ρεπορτάζ)

Με ένα άκρως χαρακτηριστικό ρεπορτάζ η βουλγαρική τηλεόραση ξεσκεπάζει την σκοπιανή άπατη που φτάνει σε σημεία υστερικής ιστορικής τρέλας.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπριζίτ Μακρόν: «Η πιο σέξι παλιόγρια στο Παρίσι» - Σάλος από τα σχόλια γερμανικής εκπομπής

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν στη Γερμανία, τα σχόλια σατιρικής εκπομπής η οποία έβαλε στο στόχαστρο την σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν Μπριζίτ.

Οι συντελεστές της εκπομπής αστειευόμενοι την χαρακτήρισαν ως την «πιο σέξι παλιόγρια στο Παρίσι» (Hottest old shack in central Paris) και συνέχισαν λέγοντας πως είναι μια αρκετά «σιτεμένη» κυρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit κάποιοι από το κοινό γελούσαν δυνατά, ωστόσο ο προτεστάντης επίσκοπος της Βαυαρίας που ήταν ανάμεσα στο κοινό, ένιωσε άβολα και στη συνέχεια ανέφερε ότι τα σχόλια ήταν υπερβολικά.

Η εκπομπή δίχασε το κοινό, με πολλούς να κάνουν αργότερα λόγο για προσβλητικά, πρωτόγονα και αισχρά αστεία, ενώ άλλοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την ελευθερία της σάτιρας.

Η Μπριζίτ Μακρόν η οποία είναι 24 χρόνια μεγαλύτερη του συζύγου της, γίνεται συχνά αποδέκτης σχολίων σχετικά με την ηλικία και την εμφάνισή της.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι το «εύρος» των σχολίων στη συγκεκριμένη παράσταση ήταν αυτό που ενόχλησε κάποιους από τους θεατές, κάτι για το οποίο λυπούνται πολύ.

Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι η πιο δημοφιλής του καναλιού με 4.2 εκατ. τηλεθεατές το χρόνο.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αβραμόπουλος για Novartis: Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; - Η σκευωρία θα καταπέσει

Συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα για την υπόθεση Novartis, παραχώρησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε γνωστό ότι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ κατέθεσε αίτημα να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα για να προστατευθεί, όπως είπε, το κύρος της δικαιοσύνης από κύκλους που λειτουργούν εξωθεσμικά.

«Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρω τις υπηρεσίες μου με κριτήριο το ήθος και με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα. Για αυτό οι Ελληνες πολίτες με τιμούν διαχρονικά με την εμπιστοσύνη τους. Εκφράζω την αγανάκτησή μου και τη λύπη μου για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά θέματα ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας.

Η υπόθεση αυτή δεν με αγγίζει, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως συκοφαντία με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλες και άλλων», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν γίνει εμπεριστατωμένη δικαστική έρευνα. Είμαι υπερήφανος για το σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στην Ελλάδα αλλά και ως Επιτρόπου όπου θεωρώ ότι συνεισέφερα και θα συνεχίσω να συνεισφέρω υπηρετώντας εκτός από την Ευρώπη και την πατρίδα μου. Κανένας κουκουλοφόρος και καμία σκευωρία δεν θα ρίξει υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου. Είναι θέμα ηθικής τάξεως και αξιοπρέπειας.

Πρόκειται για σκευωρία, τα απίστευτα ψέματα δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης ώστε αυτή να μπορεί να αξιολογηθεί. Εχουν προφανή σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση μου», κατέληξε ο πρώην Υπουργός Υγείας.

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;»

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης. Σχολιάζοντας τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα»


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χαράτσι» από την εφορία 22% – Τι πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες

Μία μεγάλη παγίδα κρύβεται στην φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί μετά τον Μάρτιο στην εφορία. Κρύβεται ένα χαράτσι που είναι συνδεδεμένο με το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα και φτάνει ως και το 22% του ποσού ηλεκτρονικών αποδείξεων που δεν μπόρεσαν να καλύψουν οι φορολογούμενοι.

Η εφορία επιβάλλει πρόστιμο και καλό είναι μισθωτοί, αγρότες και συνταξιούχοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ανάλογα με το εισόδημα οι φορολογούμενοι πρέπει να συγκεντρώσουν συγκεκριμένο ποσό ηλεκτρονικών αποδείξεων για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο. Το μέτρο τρέχει ήδη για τα εισοδήματα του 2017 που θα δηλωθούν στην επόμενη φορολογική δήλωση και φυσικά ισχύει και για το 2018.


Ετήσιο εισόδημα
Ποσό ηλεκτρονικών αποδείξεων
3.000
300
4.000
400
5.000
500
6.000
600
7.000
700
8.000
800
9.000
900
10.000
1.000
11.000
1.150
12.000
1.300
13.000
1.450
14.000
1.600
15.000
1.750
16.000
1.900
17.000
2.050
18.000
2.200
19.000
2.350
20.000
2.500
22.000
2.800
24.000
3.100
26.000
3.400
28.000
3.700
30.000
4.000
35.000
5.000
40.000
6.000
45.000
7.000
50.000
8.000
60.000
10.000
70.000
12.000

80.000
14.000
90.000
16.000
100.000
18.000
150.000
28.000
160.000 και άνω
30.000


Σύμφωνα με το newsit.gr για κάθε ένα ευρώ που «λείπει» από τον φορολογούμενο επιβάλλεται πρόστιμο 22%. Έτσι, στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ποσό ίσο με 1.750 μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων αλλά μόλις 1.000 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 165 ευρώ (22% Χ 750).

Αντίστοιχα, φορολογούμενος με εισόδημα 26.000 ευρώ που πρέπει να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές αποδείξεις μέχρι ποσού 3.400 ευρώ, εάν συγκεντρώσει μόνο 2.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 308 ευρώ (22%Χ 1.400 ευρώ).
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ.1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙO ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ROTHSCHILD

Tα έχουμε δει όλα από τους Συριζαίους πολιτικούς απατεώνες αλλά να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για έξοδο στις αγορές στον επενδυτικό οίκο των Rothschild το εκτελεστικό όργανο και τον σχεδιαστή του πειράματος Ελλάδα πάει πολύ κύριοι.. 

Οι ψευτοαριστεροί που θα βαρούσανε τα νταούλια στις αγορές με τον πολιτικό τους συνέταιρο Καμμένο χρηματοδοτούν τον εν λόγω οίκο για κάθε έκδοση ομολόγου με το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και για κάθε έντοκο γραμμάτιο μέχρι του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ..

Αυτά αποφάσισε και υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κύριος χουλιαράκης...Αριστεροί και τραπεζίτες εκτελούν την χώρα...Δείτε και την σχετική απόφαση.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όμορφη Πόλις

Σύνταγμα 4.2.2018 Ο Μίκης Θεοδωράκης - Ωραίος ως Έλλην - Δάσκαλος του Γένους, διασώζει την ύστατη στιγμή, την χαμένη τιμή της Αριστεράς.
«Ένα σχόλιο» 
Του Γ. Σιώζου
Μιάς «Αριστεράς» που έχει εκπορνευτεί στα Δώματα της Εξουσίας, έχει διαβρωθεί ιδεολογικά από τα παράγωγα των Νεοταξίτικων και Αμερικάνικων δεξαμενών σκέψης, ή έχει εγκιβωτίσει τη δημιουργική Μαρξιστική Σκέψη, σε ταφικά Μαυσωλεία

Απευθύνεται στους ξωμάχους της υπαίθρου με τα σκαμμένα πρόσωπα.

Στα πληβειακά στρώματα των Λαϊκών Συνοικιών της Αθήνας, με τα ροζιασμένα χέρια. 

Σε έναν Λαό εξαπατημένο, τσακισμένο από τα αλλεπάλληλα Μνημόνια. 

Ένα Λαό, που βρίσκεται στην Διατίμηση των 400 ευρώ και των κοινωνικών επιδομάτων, που βαπτίζονται συντάξεις. 

Σ’ ένα Λαό που ο Ανθός του ξενιτεύεται. 

Η Δημόσια και ιδιωτική περιουσία του Διαγουμίζεται και που αντιλαμβάνεται πλήρως, πως από την Κύπρο και το Αιγαίο, μέχρι την Μακεδονία και τη Θράκη, η κρατική του ύπαρξη και η Εθνική του υπόσταση, συρρικνώνεται και απειλείται. 

Αυτόν το Λαό
 απεχθάνεται ο εγχώριος παλιός και νέος Δοσιλογισμός, συκοφαντώντας τους συμμετέχοντες στην Συγκέντρωση του Συντάγματος, για «Εθνικολαϊκισμό». 

Αυτός ο «Εθνικολαϊκισμός» αποτελεί εμπόδιο για το Παγκοσμιοποιημένο Κεφάλαιο και την επιβολή της απόλυτης δικτατορίας του Πλούτου. 

Το τελευταίο ανάχωμα, η έσχατη γραμμή άμυνας, η υπεράσπιση της Πατρίδας και της Εθνικής υπόστασης, πρέπει να σαρωθούν. 

Κρατικές οντότητες
 μεταβάλλονται σε χώρους και οι λαοί τους, σε άμορφες μάζες χωρίς ιστορική μνήμη και εθνική ταυτότητα, σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες, μετακινούμενοι ανάλογα με τις ανάγκες του Κεφαλαίου. 

Ιστορικά Έθνη, θα πρέπει να «αναβαπτιστούν» στη Χαβούζα της «Πολυπολιτισμικότητας», χάνοντας την ψυχή τους, που δεν είναι άλλη από την Εθνική τους συνείδηση. 

Φόβος και Τρόμος καταλαμβάνει τους «Ζηλωτές» της Παγκοσμιοποίησης, όταν οι εργαζόμενοι, τα Λαϊκά στρώματα, αυτά που παράγουν τον πλούτο, αναδεικνύονται σε Εθνική Τάξη, εξασφαλίζοντας την Λαϊκή ομοψυχία και οργανώνοντας την Εθνική Άμυνα. 

Σύσσωμο το Αστικό πολιτικό Σύστημα, βρίσκεται απέναντι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ή διαγράφει «Πιρουέτες» προκειμένου να μην απωλέσει την εκλογική του «Πελατεία». 

Μάταιος κόπος. 

Ο Λαός με το Ταξικό και Εθνικό του ένστικτο, αποκτά Αυτογνωσία και γίνεται ο ίδιος Πρωταγωνιστής της Ιστορίας.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!