EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Άνθηση του δουλεμπορίου με ευρωπαϊκές πλάτες

Υποτίθεται ότι όλα θα πήγαιναν καλά στη Λιβύη μετά την στρατιωτική επέμβαση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών το 2011. Οι εξελίξεις διέψευσαν παταγωδώς εκείνες τις προσδοκίες. Όταν, ως συνέπεια του κύματος της «Αραβικής Άνοιξης» ξέσπασε εξέγερση στη Λιβύη, η Δύση αποφάσισε να ανατρέψει το καθεστώς Καντάφι, παρότι της είχε ουσιαστικά παραδοθεί, θεωρώντας ότι θα το αντικαθιστούσε από ένα ολοκληρωτικά φιλοδυτικό καθεστώς. Τον Καντάφι τον λιντσάρισε το πλήθος, αλλά η Λιβύη έκτοτε βυθίστηκε στο χάος.

του Βαγγέλη Γεωργίου

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, μία διεθνώς αναγνωρισμένη και μία που υποστηρίζεται από πολιτοφυλακές σφάζονται μεταξύ τους για τον έλεγχο της πετρελαιοπαραγωγού χώρας. Παράλληλα, η επίσημη κυβέρνηση της χώρας «συνδιαχειρίζεται» τα ευρωπαϊκά χρήματα με τα κυκλώματα των διακινητών προσφύγων. Η πρόσφατη απόρρητη έκθεση, που υπέβαλαν εμπειρογνώμονες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μιλάει για διασύνδεση των επίσημων αρχών της χώρας με τις ένοπλες ομάδες που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τη Λιβύη προς την Ευρώπη.

Η ιστορία ξεκινάει από την χαοτική κατάσταση που άφησαν οι Δυτικοί, η οποία τροφοδότησε όχι μόνο τη ροή προσφύγων, αλλά και οικονομικών μεταναστών και από την υποσαχάρια Αφρική. Για να ελέγξει την ροή, η ΕΕ κατέφυγε στην τακτική της χρηματοδότησης της Λιβύης (όπως και της Τουρκίας) με μεγάλα ποσά ώστε να κρατάει τους μετανάστες στο έδαφος της. Από το 2014, όμως, οι διακινητές δρουν ανενόχλητοι στη Λιβύη, οργανώνοντας την παράνομη μετάβαση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών προς την Ευρώπη, κυρίως μέσω Ιταλίας.

Μέχρι στιγμής φέτος λίγοι περισσότεροι από 3.500 μετανάστες έχουν φτάσει από τη Λιβύη στην Ιταλία, σχεδόν 60% λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι δημόσιες δηλώσεις «συντετριμμένων» κοινοτικών αξιωματούχων ότι η βία και η εκμετάλλευση δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν, διαψεύδεται. «Τα ζητήματα αυτά υποβαθμίστηκαν, καθώς η ΕΕ συνέχισε να συνεργάζεται με τις αρχές της Λιβύης για τον έλεγχο της μετανάστευσης» λέει ο ερευνητής Simon McMahon από το Πανεπιστήμιο του Coventry.

Πρόσφυγες από την Ερυθραία κατήγγειλαν στους εμπειρογνώμονες ότι συνελήφθησαν από την Ειδική Δύναμη Αποτροπής (SDF), η οποία είναι ένοπλη οργάνωση συνδεόμενη με το υπουργείο Εσωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκης κυβέρνησης. Οι πρόσφυγες δήλωσαν ότι η Ειδική Δύναμη Αποτροπής τους παρέδωσε σε διάφορα δίκτυα διακινητών. «Ερευνούμε αν η ηγεσία της SDF γνώριζε ότι γινόταν διακίνηση ατόμων μέσα στις τάξεις της«, επεσήμαναν οι εμπειρογνώμονες. «Ανησυχούμε για την πιθανή χρήση κρατικών υποδομών ή πόρων από ένοπλες οργανώσεις και διακινητές, προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχο που ασκούν στις μεταναστευτικές οδούς«.
Πρότυπο η Λιβύη κατά Μακρόν

Αν ανατρέξουμε στην σχετικά φρέσκια έρευνα του Global Initiative οι εγκαταστάσεις κράτησης στη Λιβύη είναι χώροι συνεχιζόμενης εγκληματικής δραστηριότητας, άνθησης του λαθρεμπορίου σαρκός και της δουλείας. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε πέρυσι ότι η Λιβύη θα μπορούσε να είναι ιδανικός χώρος για όσους αναζητούν άσυλο.

«Ένοπλες οργανώσεις, που ανήκουν σε ευρύτερους πολιτικο-στρατιωτικούς συνασπισμούς ειδικεύονται στις παράνομες δραστηριότητες της διακίνησης, κυρίως ανθρώπων«, αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες στο Συμβούλιο Ασφάλειας. Σύμφωνα με αυτούς, οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις «συνδέονται με επίσημους θεσμούς ασφαλείας». «Ξένοι μαχητές και ένοπλες οργανώσεις, που κινούνται μέσα και έξω από τη Λιβύη, εκμεταλλεύονται την ανεξέλεγκτη διακίνηση όπλων και σχετικού υλικού στη χώρα, με αποτέλεσμα τις τακτικές παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ», τονίζουν οι εμπειρογνώμονες.

Ο McMahon υποστηρίζει ότι «οι δημοπρασίες δούλων στη Λιβύη είναι η τελευταία ένδειξη μιας πραγματικότητας για τους μετανάστες που η ΕΕ προτιμά να αγνοεί». Πρόσφατα ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας John Dalhuisen αντέδρασε έντονα για την ευρωπαϊκή κατάντια. «Όταν συνεργάζεσαι με έναν συνεταίρο, ο οποίος είναι ο ίδιος συνεργάτης με εγκληματίες και εσύ κάνεις τα στραβά μάτια σε αυτά τα εγκλήματα, τότε σίγουρα κατά κάποιο τρόπο είσαι συνένοχος». Ο Dalhuisen μάλιστα περιέγραψε τη συνεργασία με τις αρχές της Λιβύης «σαν μια σύμβαση τύπου Φάουστ«.

Επομένως, η συγκράτηση των μεταναστών στη Λιβύη –με ευρωπαϊκά λεφτά– ουσιαστικά ενισχύει την κατάσταση, για την οποία οι ηγέτες της Ευρώπης δείχνουν να είναι τόσο «θυμωμένοι».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάδα και ΗΠΑ ζήτησαν δικαστική συνδρομή από την Ελβετία για τη Novartis

Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν υποβάλλει στην Ελβετία αίτημα δικαστικής συνδρομής, το οποίο αυτή τη στιγμή εξετάζεται, επισημαίνει η μεγάλης κυκλοφορίας ελβετική εφημερίδα Blick σε δημοσίευμά της με τίτλο "Ο ελβετικός κολοσσός φαρμάκου φέρεται να έχει δωροδοκήσει Έλληνες-Το FBI διεξάγει έρευνα κατά της Novartis".

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φόλκο Γκάλι (Folco Galli) επιβεβαίωσε τη λήψη των δύο αιτημάτων.

Όπως αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα swissinfo.ch τα δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί.

Επικαλούμενο σχετική επιβεβαίωση αξιωματούχου του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη δημόσια ελβετική τηλεόραση (RTS) και το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων, η swissinfo αναφέρει ότι τα δύο αιτήματα ελήφθησαν περί τα τέλη του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.

Έξι ώρες μαγνητοφωνημένου και βιντεοσκοπημένου υλικού

Περίπου 6 ώρες μαγνητοφωνημένο αλλά και βιντεοσκοπημένο υλικό (από κινητά τηλέφωνα) τουλάχιστον 20 συναντήσεων υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis που μιλούν για χρηματισμούς πολιτικών, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές έρευνες τεσσάρων ετών των αμερικανών πρακτόρων, των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και ελλήνων νομικών – στο τέλος προστέθηκαν και οι εισαγγελείς Διαφθοράς – για την «υπόθεση Novartis» με τις σημαντικές προεκτάσεις και στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», πρόκειται για συνολικά 12 μάρτυρες (εκ των οποίων τρεις σε καθεστώς ειδικής προστασίας), που αναφέρονται σε παράνομες ενέργειες της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, έξι συναντήσεις στελεχών του FBI με τους έλληνες ερευνητές (κυρίως από το δικηγορικό γραφείο Παύλου Σαράκη) του «σκανδάλου» σε Ουάσινγκτον και ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται τώρα είναι το δημιούργημα ενός παρασκηνίου τεσσάρων ετών με έρευνες όχι μόνο στην Ελλάδα. Με συνεχείς προσπάθειες για να δημιουργηθούν «ρήγματα» για άντληση στοιχείων από μια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία απόλυτα στεγανοποιημένη που ακολουθούσε επιθετική πολιτική στον χώρο του φαρμάκου και παραβίαζε – ακόμη και με αναφερόμενους χρηματισμούς πολιτικών – κάθε κανόνα ανταγωνισμού, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία, η οποία σε εσωτερικά έγγραφα για το προσωπικό της επεσήμανε ότι «οι εταιρικές συναλλαγές πρέπει να γίνονται με γνώμονα το μέγιστο συμφέρον της Novartis», ενώ υπήρχαν ειδικοί δεσμευτικοί και απαγορευτικοί κανονισμοί για αποφυγή «διαρροής πληροφοριών για την εταιρεία ακόμη και στις οικογένειες των υπαλλήλων της».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε 6 δόσεις ο φόρος εισοδήματος - Όλες οι αλλαγές

Το "πράσινο φως" έχουν λάβει στο υπουργείο Οικονομικών από τα τεχνικά κλιμάκια των "θεσμών" προκειμένου να προχωρήσουν σε μια αλλαγή που θα επηρεάσει τον χρόνο εξυπηρέτησης των φορολογικών υποχρεώσεων εκατομμυρίων φορολογουμένων. Ο φόρος εισοδήματος θα αρχίσει να εξοφλείται από τους φορολογουμένους κατά τα πρότυπα του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή σε περισσότερες και σε μηνιαίες, αντί για διμηνιαίες, δόσεις.

Από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι η εμπρόθεσμη είσπραξη του φόρου εισοδήματος εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τους υπόλοιπους βασικούς φόρους που καλούνται να πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το 2017 παρουσίασε εισπραξιμότητα 67,86%, ενώ στους υπόλοιπους φόρους το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται πάνω από 75%. Με την παρέμβαση της αύξησης του αριθμού των δόσεων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το ποσοστό της εισπραξιμότητας.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων εξοφλείται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, και συγκεκριμένα έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Με το νέο ημερολόγιο που έχει προτείνει το υπουργείο Οικονομικών και έγινε δεκτό από τους "θεσμούς", ο φόρος θα εξοφλείται σε έξι μηνιαίες δόσεις, και συγκεκριμένα έως το τέλος των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Παράδειγμα


Ένας φορολογούμενος καλείται με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων να πληρώσει το ποσό των 4.500 ευρώ. Με το υφιστάμενο ημερολόγιο πληρωμής του φόρου θα πρέπει να εξοφλήσει τη σχετική οφειλή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις των 1.500 ευρώ η καθεμιά τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο. Όμως ο φόρος εισοδήματος δεν είναι η μοναδική φορολογική υποχρέωση που καλείται να εκπληρώσει. Από τον Σεπτέμβριο ξεκινά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ενώ πολλοί φορολογούμενοι ικανοποιούν κάθε μήνα και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις, όπως, για παράδειγμα, δόσεις για ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών, τακτοποίησης αυθαιρέτων, Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, πληρωμή προστίμων κ.λπ.

Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, ο φορολογούμενος του παραδείγματος καλείται να πληρώσει 1.500 ευρώ για τον φόρο εισοδήματος, καθώς και δόση για τον ΕΝΦΙΑ αλλά και δόση για κάποια άλλη φορολογική οφειλή. Με το μοίρασμα του φόρου εισοδήματος σε έξι δόσεις των 750 ευρώ η καθεμιά, από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο, θα κληθεί να πληρώσει τον Σεπτέμβριο 750 ευρώ λιγότερα, ενώ τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, που ήταν πιο "χαλαροί" μήνες φορολογικά επειδή δεν υπήρχε δόση του φόρου εισοδήματος, θα εμφανιστεί μια νέα οφειλή 750 ευρώ που θα είναι πιο εύκολο να εξυπηρετηθεί.

"Πρόκειται για μια παρέμβαση που διευκολύνει τους φορολογουμένους και δεν συνάντησε αντιρρήσεις από τους "θεσμούς”, καθώς τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος εισπράττονται εντός του έτους εκτέλεσης του Προϋπολογισμού", λέει στο "Κεφάλαιο" αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. "Αυτό που μένει είναι να κατατεθεί η σχετική διάταξη στη Βουλή, για να ισχύσει και τυπικά η αλλαγή. Υπάρχει χρόνος για αυτό, καθώς οι φορολογικές δηλώσεις ξεκινούν συνήθως να υποβάλλονται από τον Μάιο ή και λίγο νωρίτερα".

Οι αλλαγές


Στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν και άλλες αλλαγές στο πεδίο της φορολογίας. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

- Την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Η διαδικασία για τον ορισμό των νέων τιμών ζώνης βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Οι νέες τιμές ζώνης θα πρέπει να έχουν οριστεί το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου.

- Την "επαναρρύθμιση" του ΕΝΦΙΑ. Μετά την ολοκλήρωση του ορισμού των νέων αντικειμενικών αξιών, θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση του ΕΝΦΙΑ. Η μνημονιακή δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών να μην επηρεάσει το ποσό που εισπράττει κάθε χρόνο το Δημόσιο από τον ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για συνολική βεβαίωση ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

- Την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων διαβίωσης. Στόχος της επανεξέτασης είναι να εντοπιστούν παράμετροι οι οποίες είναι αναποτελεσματικές στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΛΕΗΛΑΣΙΑ:ΦΑΡΜΑΚΑ 200 ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΩΝΑΝ...3000 ΕΥΡΩ!

Oι άσπονδοι φίλοι του Παύλου Τσίμα έχουν αποφανθεί κατα καιρούς για τις ...αγάπες του. Αυτό για το οποίο δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει είναι για το τι λέει και ότι δεν ξέρει τι λέει.

Δεν κάνει έρευνα ποτέ. Δεν έχει παρουσιάσει ποτέ έρευνα και πεποίθησή μας είναι ότι αν πάει κάποιος και αφήσει στο γραφείο του ένα φάκελλο με στοιχεία για σκάνδαλα, ο ίδιος δεν θα ασχοληθεί. Διότι η "δουλειά" για την οποία πληρώνεται αδρά όλα του τα χρόνια είναι να...σχολιάζει και να λέει τι πιστεύει.Έλεγε λοιπόν την Πέμπτη 8/2/2018, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου NOVARTIS στην εκπομπή του στο ράδιο Αλαφούζος ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία να καταδικαστεί κανένας, δεν θα καταδικαστεί κανένας στο τέλος, αλλά θα μείνουν όλοι με τις υποψίες".
Και κινούμενος στη γραμμή των εμπλεκομένων απαξίωνε τους μάρτυρες ως ανώνυμους. Ενω ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ΔΕΝ είναι ανώνυμοι, αλλά απλά δεν ανακοινώνονται τα ονόματά τους για να μην έχουν την τύχη των μαρτύρων στο NOOR 1, ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΑΝ. Για να μην έχουν την τύχη του μάρτυρα του σκανδάλου Καρούζου, του Ιωσήφ Λιβανού, ο οποίος και μίλησε και διαθέτει στοιχεία για εκβιασμούς του να δώσει ποσοστά, από τα χρήματα που δικαιούται ως μάρτυρας αποκαλύψεων...

Οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία των μαρτύρων και ορκίζονται ως επώνυμοι και όχι ως ανώνυμοι.
Οι Φαρισσαίοι της ελληνικής σκηνής είναι αριστοτέχνες στην επιλεκτικότητα και στο πως άλλοτε το άσπρο, το βλέπουν άσπρο και άλλοτε το άσπρο το βλέπουν μαύρο.
Για παράδειγμα δόθηκε στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του 29χρονου που "μαστούρωνε" μικρές και έκανε σεξ μαζί τους.
Ο Διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών, Αθανασόπουλος και ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μας επιβεβαίωσαν ότι στο Κολλέγιο Αθηνών υπάρχει και εξετάζεται καταγγελία για ότι καθηγητής "μαστούρωνε" με τον δικό του τρόπο μαθήτρια της Β Λυκείου (16-17 χρόνων...) και έκανε σεξ μαζί της...στις τουαλέττες του Αρσακείου.