EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Πώς θα πληρώσετε βήμα - βήμα σε δόσεις τους φόρους - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Με ηλεκτρονικές αιτήσεις οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων τόσο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όσο και οφειλές προς την Εφορία που δεν έχουν γίνει ακόμη ληξιπρόθεσμες.

Μέσω του Taxisnet υποβάλλονται οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις και ρυθμίζονται σε ως και 12 μηνιαίες δόσεις οι τακτικές φορολογικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ) και σε ως 24 μηνιαίες δόσεις οι οφειλές τους από έκτακτες αιτίες (π.χ. από φόρους κληρονομιάς). Οι δόσεις δεν είναι άτοκες αλλά επιβαρύνονται με τόκο 5% τον χρόνο.

Οποιος διαθέτει πιστωτική κάρτα μπορεί να πληρώσει τον φόρο, τον ΦΠΑ ή τον ΕΝΦΙΑ σε ως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Σύντομα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν τους φόρους τους με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω του Taxisnet.

Οσοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων (περίπου 300.000) θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά κάθε μήνα τις δόσεις που «τρέχουν». Για να μη βρεθούν εκτός ρύθμισης και επανέλθουν κατασχέσεις και διώξεις, θα πρέπει να πληρώνουν ή να ρυθμίσουν σε 12 δόσεις τις τρέχουσες βεβαιωμένες οφειλές τους.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, αναμένεται να ανοίξει ειδική εφαρμογή με την οποία θα μπορούν να πληρωθούν φόροι με κάρτες απευθείας από ηλεκτρονική εφαρμογή Taxisnet. Συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω Taxis δεν επιβαρύνονται με τραπεζική προμήθεια. Ωστόσο απευθείας πληρωμή μέσω Taxis δεν δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με άτοκες δόσεις.

Πάντως με εξόφληση οφειλών μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ θα μπορεί ο φορολογούμενος να λάβει άμεσα φορολογική ενημερότητα, διότι όσοι πληρώνουν μέσω τραπεζών φαίνεται για αρκετές ημέρες ότι δεν έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και μάλιστα ότι έχουν επιβαρυνθεί και με προσαυξήσεις.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Novartis: Επιλεκτικές διαρροές - δεν υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

Για επιλεκτικές διαρροές ενός απόρρητου φακέλου - μέρος της προανάκρισης, χωρίς να υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας ή εργαζομένων της, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, προειδοποιώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Novartis αναλυτικά

«Σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από ελληνικές και αμερικανικές αρχές, η Novartis σημειώνει τα εξής:

«Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης. Το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας ή εργαζομένων της.

«Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας. Η πραγματικότητα είναι ότι για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα. Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης και δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα για τυχόν πράξεις που δε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά μας πρότυπα. Παράλληλα θα προστατεύσουμε την εταιρεία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου.

«Η δέσμευσή μας στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν ανεπηρέαστες».πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντάξεις: Αναδρομικά ως 1.868 ευρώ στις κύριες και ως 640 ευρώ στις επικουρικές από τις λάθος κρατήσεις.

Εως και 20 μήνες αναδρομικά από τις λάθος κρατήσεις μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι. Μετά από αίτηση μπορούν να επιστραφούν συντάξεις με λάθος κρατήσεις.

Συγκεκριμένα σε τρεις αιτήσεις οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ως και 20 μηνών για τις παράνομες κρατήσεις σε κύριες και επικουρικές.

Υπολογίζεται ότι είναι 250.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που μπορούν να πάρουν πίσω ποσά που τους κρατήθηκαν παράνομα. Τα ποσά που μπορούν να πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι είναι από 640 ευρώ, σε ό,τι αφορά στις αναδρομικές, ως και 1868 ευρώ για τις παράνομες κρατήσεις στις κύριες συντάξεις.

Οι αιτήσεις που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι είναι προς τρεις κατευθύνσεις. Η μία πρέπει να γίνει προς τον ΕΦΚΑ, η άλλη προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η τρίτη προς το ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα πάντα με την περίπτωση παράνομης κράτησης που έχουν διαπιστώσει στη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με το newsit.gr όσοι έχουν κάνει έλεγχο στα ενημερωτικά τους σημειώματα και δεν δουν μείωση τότε δεν χρειάζεται να κάνουν καμία κίνηση.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει πρώτα να εκτυπώσουν το ενημερωτικό της σύνταξης του τρέχοντος μηνός, αλλά και τα ενημερωτικά του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου 2016 και του Ιουνίου του 2016.

Αμέσως μετά θα πρέπει να συγκρίνουν τις μειώσεις που έχουν από τον νόμο 4093/2012 στην κύρια και τις μειώσεις από τον νόμο 3986/2011 στην επικουρική τους σύνταξη στα τρία αυτά χρονικά διαστήματα.

Εάν η επικουρική είναι μικρότερη από 300 ευρώ δεν πρέπει να αναγράφεται καμία μείωση του νόμου 3986/2011.

Αν το ποσό της επικουρικής είναι άνω των 300 ευρώ, τότε θα πρέπει οι συνταξιούχοι να ελέγξουν αν οι κρατήσεις παραμένουν σήμερα ίδιες. Αν δηλαδή είχαν μείωση από τον νόμο 3986, και η μείωση αυτή παραμένει σήμερα που η σύνταξη είναι κάτω από 300 ευρώ, τότε η μείωση είναι παράνομη.

Σε ό,τι αφορά στην κύρια σύνταξη οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέξουν τις μειώσεις του νόμου 4093.2012. Αν είχαν σύνταξη άνω των 1.300 και πλέον μικρότερα, αλλά παραμένουν οι μειώσεις τότε αυτές είναι παράνομες και πρέπει να διεκδικήσετε χρήματα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταγγελίες γονέων για βασανισμούς παιδιών σε βρεφικό σταθμό – Εισαγγελική έρευνα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση, μετά πολλαπλές καταγγελίες γονέων για κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με αυτές, συγκεκριμένη «δασκάλα» αλλά και άλλα μέλη του προσωπικού χτυπούσεαντα παιδιά και τους προκαλούσαν σωματικό πόνο με διάφορους τρόπους.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και νεαρή η οποία έκανε την πρακτική της στον παιδικό σταθμό, προσθέτωντας παράλληλα ότι όταν προσπάθησε να μιλήσει για τα περιστατικά κακοποίησης την απείλησαν ότι θα χάσει τη δουλειά της.

Επίσης γονείς και εργαζόμενοι βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον δήμαρχο Νίκος Μελετίου, για τον οποίο σημειώνουν ότι συστηματικά το λιγότερο αγνόησε τις καταγγελίες.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ζήτησε εγγράφως από το Δήμο να απαντήσει στις καταγγελίες που ακούγονταν, αλλά ο Δήμος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν απάντησε ποτέ. Ο συγκεκριμένος πατέρας προχώρησε και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ. Ασπροπύργου.

Επίσης οι υπεύθυνοι του σταθμού, σύμφωνα με καταγγελίες, εγκατέλειπαν το πόστο τους συχνά για να πάνε για καφέ, αφήνοντας 40 περίπου παιδιά υπό την ευθύνης νεαρής κοπέλας που έκανε την πρακτική της.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σχέδια για την απόκτηση νέων λεωφορείων για την Αθήνα

Μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που κουτσά-στραβά γίνεται πραγματικότητα, ένα από τα επόμενα μεγάλα στοιχήματα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι η ανανέωση και συντήρηση του απαρχαιωμένου στόλου των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Δεν πρόκειται για μία μόνο διαδικασία αλλά για ένα σύνολο ενεργειών με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου μέσα στο 2018. Ήδη, τόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης όσο και ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης έχουν δώσει το στίγμα τους σχετικά με το δρόμο που θα ακολουθήσουν όσον αφορά την απόκτηση νέων οχημάτων αλλά και την μελλοντική προμήθεια ανταλλακτικών και τη συντήρησή τους.
Σπίρτζης: Λεωφορεία Made in Greece και σύμπραξη ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ

Μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ πέρυσι, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης πρόκειται να έρθει πιο κοντά με τον ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι δύο φορείς πρόκειται να συμπράξουν και να πραγματοποιούν από κοινού τις μελλοντικές παραγγελίες ανταλλακτικών αλλά και συμβάσεις για τη συντήρηση λεωφορείων. Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για δημιουργία «κοινής παραγωγικής δομής». Αν η δομή αυτή θα έχει τη μορφή μίας νέας εταιρείας ή οργανισμού που θα ασχολείται αποκλειστικά με τη συντήρηση των λεωφορείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (μοντέλο ΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ) ή θα πρόκειται απλά για μία συνέργεια των δύο οργανισμών με πρωτοβουλία του υπουργείου μένει να το δούμε. Δεδομένου πάντως ότι την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η συνεργασία ΕΛΒΟ – ΟΑΣΘ για συντήρηση λεωφορείων δεν θα πρέπει να μας φανεί περίεργο αν λεωφορεία της ΟΣΥ αρχίσουν να στέλνονται στη Θεσσαλονίκη για συντήρηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο τυχαίο δεν ήταν το timing των καταγγελιών του υπουργού για ύπαρξη κυκλώματος εντός των αμαξοστασίων της ΟΣΥ. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Το παλιό καθεστώς συντήρησης των λεωφορείων και προμήθειας ανταλλακτικών είναι διεφθαρμένο με ευθύνη των παλιών διοικήσεων των συγκοινωνιών και εργαζόμενων που ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και φτάνουν στο σημείο να προκαλέσουν οι ίδιοι βλάβες σε λεωφορεία έχοντας ως απώτερο στόχο να βλάψουν την κυβέρνηση. Μόνη λύση η εγκαθίδρυση ενός νέου «καθαρού» και πλήρως ελεγχόμενου συστήματος.

Όσον αφορά την κυκλοφορία νέων λεωφορείων, αν και δευτερεύουσα κατά τον υπουργό, και αυτή σχεδιάζεται να γίνει με όρους αριστερής διακυβέρνησης. Έναντι της προκήρυξης διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την απόκτηση των λεωφορείων μέσω της ελεύθερης αγοράς, προκρίνεται η κατασκευή τους ολικώς ή μερικώς (π.χ. συναρμολόγηση) στην Ελλάδαμέσω της επαναδραστηριοποίησης της υπό εκκαθάριση ΕΛ.Β.Ο. στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, παρά το λογικά μεγαλύτερο κόστος αυτού του μοντέλου, το κέρδος για την κυβέρνηση θα είναι η αποφυγή ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Σύμφωνα με τον υπουργό ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (χρηματοδότη κατά 75% της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό) ώστε να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα και να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός «Made in Greece» στόλου λεωφορείων για τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ.

Ταστάνης: 400 νέα Λεωφορεία και Τρόλεϊ μέσω ΕΣΠΑ

Πιο «παραδοσιακό» δρόμο για την ανανέωση του στόλου των Λεωφορείων και Τρόλεϊ φαίνεται πως θα ακολουθήσει ο ΟΑΣΑ, μέχρις ότου το όραμα του υπουργού γίνει πραγματικότητα. Όπως δήλωσε πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο ΟΑΣΑ έχει προτείνει για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 400 Λεωφορείων και Τρόλεϊ. Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ θέλει να αγοράσει 160 αρθρωτά (διπλά) λεωφορεία, 200 τυπικά λεωφορεία και 40 αρθρωτά τρόλεϊ.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μέρος των λεωφορείων αυτών να είναι ηλεκτρικά καθώς όπως επίσης δήλωσε ο υπουργός, στόχος είναι να υπάρξει αναδιοργάνωση των δρομολογίων και να ενταχθούν στο στόλο μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα κινούνται στις γειτονιές και θα μεταφέρουν τον κόσμο στους σταθμούς του Μετρό.

92 νέα Λεωφορεία μέσω Περιφέρειας Αττικής

Πριν όμως πραγματοποιηθούν τα παραπάνω σχέδια, η Αθήνα αναμένεται να αποκτήσει 92 νέα λεωφορεία μέσω χρηματοδότησης ύψους 30 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Αττικής (μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020»). Συγκεκριμένα, πρόκειται για 20 οχήματα μεσαίου μεγέθους, 60 οχήματα μεγάλου μεγέθους (αρθρωτά) καθώς και 12 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, τα πρώτα στο στόλο του ΟΑΣΑ.

Ο σχετικός διαγωνισμός προετοιμάζεται από τον ΟΑΣΑ εδώ και μήνες και αναμένεται να προκηρυχθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Ο αριθμός πάντως των λεωφορείων φαντάζει με σταγόνα στον ωκεανό και δύσκολα θα φέρει κάποια αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητα των επιβατών. Αυτή τη στιγμή, από το στόλο των 2.023 λεωφορείων του ΟΑΣΑ καθημερινά κυκλοφορούν μόλις 850-900 ενώ πάνω από 800 παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών ή έλλειψης προσωπικού. Τα υπόλοιπα 300 περίπου λεωφορεία βρίσκονται σε ακινησία και αναμένεται η εκποίησή τους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μυστήρια επιμονή του ΟΑΣΑ να αναθέτει τη διαχείριση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης σε ιδιώτες οδηγεί σε σπατάλη

Η μυστήρια επιμονή του ΟΑΣΑ να αναθέτει τη διαχείριση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης σε ιδιώτες οδηγεί σε σπατάλη χιλιάδων ευρώ για τον ελλειμματικό οργανισμό.

Για μία ακόμα φορά, η διοίκηση του ΟΑΣΑ επιλέγει να αναθέσει τη διαχείριση των επίσημων λογαριασμών σε facebook και instagram σε ιδιώτη αντί η διαχείριση τους να γίνει εσωτερικά.

Τον περασμένο μήνα ο ΟΑΣΑ ανέθεσε σε διαφημιστική εταιρεία τη «δημιουργία επικοινωνιακής πολιτικής για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και την διαχείρισή τους για ένα χρόνο έναντι 15.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 350 ευρώ το μήνα αν διεξάγονται «mini campaigns» ύστερα από απαίτηση του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τη δωδεκάμηνη σύμβαση, η εταιρεία αναλαμβάνει καταρχάς τη σύνταξη επικοινωνιακής πολιτικής για τα social media σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ που θα καθορίζει μεταξύ άλλων το ύφος επικοινωνίας , τις συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις (faqs) και τις ενημερωτικές στήλες. Επίσης η εταιρεία «θα είναι υπεύθυνη copywriting και δημιουργικού σχεδιασμού των αναρτήσεων» ή σε απλά λόγια θα ποστάρει στο facebook. Τέλος, θα αναλάβει να απαντάει σε ερωτήματα χρηστών εντός 4 ωρών τις καθημερινές και μέσα σε 10 ώρες τις αργίες.

Συμπληρωματικά, η εταιρεία θα διεξάγει «mini campaigns» και διαγωνισμούς μέσα από τα social media, ύστερα από απαίτηση του ΟΑΣΑ, με πρόσθετη αμοιβή.

Στόχος της συνεργασίας, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΟΑΣΑ και η «επίτευξη πιστότητας του κοινού μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικού προφίλ και ενίσχυσης της χρησιμότητας των μέσων στο λεκανοπέδιο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σημειώνεται πως στην ίδια εταιρεία είχε ανατεθεί στα τέλη της περυσινής χρονιάς η δημιουργία «viral video» για την προβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι 4.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Επίσης, στις αρχές του 2017, η εταιρεία είχε αναλάβει τη δημιουργία «οπτικοακουστικού μηνύματος το οποίο θα προσεγγίζει το θέμα του σεβασμού και της σωστής χρήσης των μέσων μεταφοράς» με αφορμή τη λειτουργία των συστημάτων της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 13.450 πλέον ΦΠΑ.

Και τα προσωπικά δεδομένα στον ιδιώτη

Όπως αναφέρεται ρητά στη σύμβαση, ο ΟΑΣΑ θα μπορεί να δίνει ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πελατών στη διαχειρίστρια εταιρεία υπό μορφή λίστας με σκοπό την εκτέλεση στοχευμένων προωθητικών ενεργειών (αποστολή πάσης φύσεως διαφημιστικού υλικού σε προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών κ.λπ.)

Η εταιρεία με τη σειρά της θα μπορεί να δίνει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών σε τρίτους σε περίπτωση που αυτά ζητηθούν «από Αρχή ή Υπηρεσία ή ακόμα και δικαστικά» μετά από επικοινωνία με τον ΟΑΣΑ.

Ξεκαθαρίζεται πάντως ότι η φύλαξη και διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών από την ιδιωτική εταιρεία, απλών και ευαίσθητων, πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για τον ΟΑΣΑ, Social media = Ιδιώτης

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας άργησαν να ανέβουν στο τρένο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. (Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που το 2009 γεννήθηκε το Athens Transport).

Αν και για να υπάρξει μία αξιοπρεπής ή έστω στοιχειώδης παρουσία στο facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν απαιτούνται γνώσεις που δεν έχει ένας μέσος χρήστης του διαδικτύου, εξ αρχής ο ελλειμματικός ΟΑΣΑ αποφάσισε να αναγάγει το ποστάρισμα στο facebook σε επιστήμη, και όχι με την καλή έννοια του όρου.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε μόλις το 2014 όταν ο ΟΑΣΑ ανέθεσε σε ιδιώτη τη διοργάνωση διαγωνισμού φωτογραφίας μέσω των social media έναντι 19.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά ενώ ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε στο facebook συνέχισε να ενημερώνεται (κυρίως με αδιάφορα posts) ως το τέλος του 2016 οπότε και εγκαταλείφθηκε.

Η δεύτερη προσπάθεια ξεκίνησε στα τέλη του 2016 και πάλι μέσω διοργάνωσης διαγωνισμού φωτογραφίας (σε τρεις φάσεις αυτή τη φόρα), και πάλι με κόστος 19.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Οι διαγωνισμοί ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκαν το Μάρτιο του 2017 οπότε και οργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε νέος λογαριασμός στο facebook (ο ΟΑΣΑ και ο ιδιώτης δεν φρόντισαν καν να τον συγχωνεύσουν με τον παλιό) ο οποίος όμως σταμάτησε να ενημερώνεται τον Ιούνιο του 2017 οπότε και εγκαταλείφθηκε αν και εξακολουθεί να αποτελεί τον επίσημο λογαριασμό του ΟΑΣΑ στο facebook.

Η ίδια σελίδα που αυτή τη στιγμή έχει 15.500 «likes» θα χρησιμοποιηθεί και από τον νέο ιδιώτη που ανέλαβε τη διαχείρισή του. Το έργο πάντως αναμένεται δύσκολο. Με άριστα το 5, η σελίδα του ΟΑΣΑ (και ο οργανισμός) έχει λάβει από τους χρήστες του facebook μόλις 1,6 αστεράκια.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Novartis: Δημοσιογράφοι με… χορηγούς -Η «διαφήμιση» αντικατέστησε την είδηση

«Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», είχε πει ο Τζωρτζ Όργουελ.

Σήμερα, παραμένει ακόμα πιο επίκαιρο, σε μια εποχή όπου τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την πρώτη αφορμή σπεύδουν να καλύψουν τους πολιτικούς και οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει ένα σύστημα χρηματοδότησης και συμφερόντων τους ακόμα και αν είναι αδιαφανές και διαφθαρμένο.

Γράφει ο Πολιτικός


Η απλή παρακολούθηση των μεγάλων σκανδάλων δείχνει την κυρίαρχη τάση να κουκουλώνονται ή να μη δίνεται η δέουσα προβολή όταν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Για παράδειγμα η δίκη για τη Siemens που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης δεν υπάρχει χώρος ούτε για ένα λεπτό στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, η εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι θαμμένη σαν να συνωμοτεί το σύμπαν και φυσικά οι δίκες για τις μίζες στις αμυντικές προμήθειες.

Τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κυριάρχησε η δημοσιογραφία της χορηγίας, έχεις χορηγό κάνεις εκπομπής, προσλαμβάνεσαι γατί έχεις καλές «άκρες» και θα φέρεις διαφημίσεις.

Η σκιά των διαφημιστικών εσόδων έπεσε βαριά στη δημοσιογραφία.

Με το που έσκασε η εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis η αντίδραση ορισμένων δημοσιογράφων ήταν αφύσικη ως προς τη διερεύνηση αυτής της σοβαρής υπόθεσης.

Από την πρώτη στιγμή «δημοσιογράφοι» αμφισβήτησαν τους μάρτυρες που «έδιναν» πολιτικούς και έβαλαν ως πρωταρχικό στόχο την «αποκάλυψη των κουκουλοφόρων» ώστε να εκφοβίσουν τους μάρτυρες που προστατεύονται από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους αλλά αντί να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα ψάχνοντας τους πολιτικούς για την περιουσιακή τους κατάσταση, ρωτώντας τους για τα επίμαχα σημεία των μαρτυριών ακολούθησαν αντίστροφή πορεία δίνοντας χώρο στους εμπλεκόμενους να επιτεθούν σε δικαιοσύνη και μάρτυρες.

Ούτε μια στοιχειώδη έρευνα των πόθεν έσχες ή των αποφάσεων των εμπλεκόμενων προσώπων δεν διαβάσαμε από τους «έγκριτους» δημοσιογράφους που επιτέθηκαν στη δικαιοσύνη γιατί επέτρεψαν σε «ανωνύμους» μάρτυρες να λεκιάσουν τους αψεγάδιαστους-λέμε τώρα- πολιτικούς, αλήθεια πώς τόλμησαν;

Το εξωφρενικό ήταν ότι τα επιχειρήματα των ελεγχόμενων έγιναν τίτλοι και αντικείμενο έρευνας και άποψης αυτών των δημοσιογράφων.

Η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων. Φέρνει στην επιφάνεια έναν από τους βασικούς λόγους που η χώρα χρεοκόπησε.

Η δημοσιογραφία θα έπρεπε να θέτει ερωτήσεις και όχι να τις απαντάει.

Όμως από την αποκάλυψη της υπόθεσης δεν κινδυνεύουν μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, ένα ολόκληρο σύστημα που κέρδιζε όλα αυτά τα χρόνια χρήματα από τη διαφθορά. Άλλωστε είναι γνωστό το τρίγωνο της διαπλοκής, το κερδοσκοπικό χρήμα σε σύνδεση με το πολιτικό και μιντιακό σύστημα. Που το συναντάμε σε όλα τα σκάνδαλα, τράπεζες, Siemens, χρηματιστήριο, εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και στο χώρο της υγείας.

Ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι «επιχορηγήθηκαν» γενναία σε αυτές τις περιπτώσεις από τράπεζες, ΚΕΕΛΠΝΟ, εταιρείες εξοπλισμών, Siemens και από τη Novartis. Όλες σχεδόν οι εξουσίες διαπλέκονται, από του Τύπου μέχρι και την εκτελεστική. Προκαλεί τρομερή εντύπωση ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση και δεν έχει διαγράψει διαχρονικά κανέναν δημοσιογράφο που συμμετείχε σε δήθεν αθώα ταξίδια, συμπόσια ή πάνελ συζητήσεων με χορηγούς!

Αλήθεια «χορηγούμενοι» δημοσιογράφοι με εκπομπές, site και εφημερίδες είναι αντικειμενικοί ώστε να αποκαλύψουν το σκάνδαλο της Novartis;

Μπορούμε να μάθουμε πόσες εκπομπές ή δημοσιογράφοι είχαν ή έχουν χορηγούς φαρμακευτικές εταιρείες;

Είναι δουλειά του δημοσιογράφου να φέρνει χορηγό για να κάνει εκπομπή;

Και αν έχει χορηγό, το δημόσιο συμφέρον θα έχει ως πρώτο μέλημα ή του χορηγού;

Η ΕΣΗΕΑ θα ζητήσει τις χορηγίες αυτές;

Αλήθεια όταν στελέχη της τηλεόρασης έλεγαν και προέτρεπαν δημοσιογράφους να μην «παίζουν» γιατί δεν πουλάνε υποθέσεις σκανδάλων-δεν κάνουν καλές τηλεθεάσεις-ήξεραν κάτι;

Μέσα από τους τζίρους των διαφημιστικών πακέτων υπήρχε και επηρεασμός των μετρήσεων;

Αυτός είναι ο λόγος που η τηλεόραση έχει γεμίσει «χαζοχαρούμενες» εκπομπές που κάνουν νούμερα;

Αλήθεια γιατί τόσο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους και άλλα στελέχη να παρευρεθούν σε συνέδρια της Novartis;

Για το τέλος κράτησα μια προσωπική εμπειρία, πριν κάποια χρόνια χτύπησε το τηλέφωνο μου, ήταν κάποιος που μου συστήθηκε ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων εμπλεκόμενος με το φάρμακο και με ρώτησε αν επιθυμούσα να συμμετάσχω σ΄ ένα ταξίδι με άλλους δημοσιογράφους με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Φυσικά αρνήθηκα για λόγους δεοντολογίας…

Δεν συμμετείχα ποτέ σε ανάλογα ταξίδια παρά τις προσκλήσεις…

Δεν συμμετείχα ποτέ σε παρουσιάσεις με… χορηγούς, αλλά μάλλον έχασα γιατί κάποιοι κέρδισαν καριέρα και χρήμα, τουλάχιστον δεν έχασα τον ύπνο μου και τη συνείδηση μου…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Λονδίνο προειδοποιεί τις μη κυβερνητικές οργανώσεις

Ορισμένες ΜΚΟ "παίζουν" ένα περίεργο παιχνίδι.

Το Λονδίνο προειδοποίησε το Σάββατο τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στον απόηχο του σκανδάλου της Oxfam, ότι θα χάνουν τις κρατικές ενισχύσεις που τους χορηγούνται εάν δεν λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του προσωπικού τους.

Η Όξφαμ, η συνομοσπονδία ανθρωπιστικών οργανώσεων με έδρα την Οξφόρδη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια θύελλα επικρίσεων μετά τη δημοσίευση την Παρασκευή πληροφοριών κατά τις οποίες στελέχη της είχαν προσλάβει νεαρές ιερόδουλες στην Αϊτή το 2011, κατά τη διάρκεια της αποστολής αρωγής μετά τον καταστροφικό σεισμό που είχε σαρώσει τη χώρα της Καραϊβικής το 2010.

Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε «αληθινά σοκαριστική» από τη Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία ξεκαθάρισε πως αναμένει να διεξαχθεί «κατεπείγουσα» και «πλήρης» έρευνα «για αυτές τις πολύ σοβαρές κατηγορίες».

«Θέλουμε η Όξφαμ να παραδώσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή της για τα συμβάντα αυτά στην Επιτροπή για τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις» (Charity Commission), τον δημόσιο φορέα που είναι αρμόδιος για την εποπτεία των ΜΚΟ, ανέφερε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.

Η Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είχε λάβει μια αναφορά της Όξφαμ για την υπόθεση, τον Αύγουστο του 2011. Η αναφορά έκανε λόγο για «ανάρμοστες σεξουαλικές συμπεριφορές, πράξεις εκφοβισμού, παρενόχλησης και εκφοβισμού προσωπικού», αλλά δεν περιείχε στοιχεία για «κακομεταχείριση σε βάρος των ανθρώπων που βοηθούσε» η ΜΚΟ, ούτε για «πιθανά σεξουαλικά εγκλήματα στα οποία εμπλέκονταν ανήλικες».

«Η προσέγγισή μας θα ήταν πολύ διαφορετική εάν όλες οι λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν από τον Τύπο μας είχαν κοινοποιηθεί τότε», συνέχισε η Επιτροπή κι απαίτησε από την Όξφαμ να της παραδώσει περισσότερα στοιχεία «το ταχύτερο δυνατόν».

Κατά το υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της Βρετανίας, η ηγεσία της Όξφαμ επέδειξε «έλλειψη κρίσης» στην έρευνα και στη συνεργασία της οργάνωσης με τις αρχές για το ζήτημα.

Η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Πένι Μόρντοντ «επανεξετάζει την τρέχουσα συνεργασία της με την Όξφαμ και ζήτησε μια συνάντηση με την διευθυντική της ομάδα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε μια εκπρόσωπος του DFID.

Εξάλλου, σε ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ, η υπουργός γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε επαφή με διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους ζητά να την ενημερώσουν για τα μέτρα που παίρνουν στο πεδίο αυτό.

Οι ΜΚΟ οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για κάθε ανησυχία που έχουν και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία αφορά, συμπλήρωσε η Μόρντοντ.

«Σε ό,τι αφορά την Όξφαμ και κάθε άλλη οργάνωση» που βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα παρόμοια όπως αυτά που καταγράφηκαν στην Όξφαμ, «αναμένουμε ότι θα συνεργάζονται πλήρως με τις (αρμόδιες) αρχές, και θα πάψουμε να χρηματοδοτούμε κάθε οργάνωση η οποία δεν θα το κάνει», διεμήνυσε η υπουργός.

«Είμαι πολύ σαφής: δεν θα συνεργαζόμαστε με καμία οργάνωση που δεν θα τηρεί τους κανόνες» συμπεριφοράς του προσωπικού τους που ορίζει το υπουργείο, επέμεινε η υπουργός.

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας The Times, που έριξε φως στην υπόθεση, πολλές νεαρές πόρνες είχαν προσκληθεί σε σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων που πλήρωνε η Όξφαμ στην Αϊτή. Μια πηγή που επικαλέστηκε η εφημερίδα ανέφερε πως έχει δει βίντεο από ένα όργιο κατά το οποίο ιερόδουλες φόραγαν μπλουζάκια της ΜΚΟ.

Εξάλλου, κατά την εφημερίδα, η Όξφαμ δεν ενημέρωσε άλλες οργανώσεις για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, κάτι που τους επέτρεψε να συμμετάσχουν με άλλες οργανώσεις αργότερα σε αποστολές σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές — και πιθανόν να εκμεταλλευθούν ευάλωτους πληγέντες.

Έτσι, ο βέλγος Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον, 68 ετών, ο οποίος αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του, όπως επιβεβαίωσε η Όξφαμ, από τη θέση του διευθυντή της αποστολής της στην Αϊτή, αφού παραδέχθηκε ότι είχε προσλάβει πόρνες, υπήρξε κατόπιν επικεφαλής της αποστολής της ΜΚΟ Δράση κατά της Πείνας (Action contre la faim, ACF) στο Μπανγκλαντές, από το 2012 ως το 2014.

Η ACF είχε επικοινωνήσει με την Όξφαμ πριν προσλάβει τον Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον, αλλά η βρετανική ΜΚΟ δεν διευκρίνισε τους λόγους της παραίτησής του, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ματιέ Φορτούλ, εκπρόσωπος της Δράσης κατά της Πείνας.

Απεναντίας, «είχαμε λάβει θετικές συστάσεις από μέρους πρώην υπαλλήλων της Όξφαμ –σε προσωπικό επίπεδο– που είχαν εργαστεί μαζί του», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η Όξφαμ διαβεβαίωσε πως διεξήγαγε, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τις κατηγορίες, το 2011, εσωτερική έρευνα. Τέσσερις εργαζόμενοί της απολύθηκαν και άλλοι τρεις, ανάμεσά τους και ο Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον, παραιτήθηκαν πριν από το πέρας αυτής της έρευνας, ανέφερε η οργάνωση. Η ίδια ΜΚΟ η δεν έδωσε θετική σύσταση σε κανένα από τα πρώην στελέχη της που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η Όξφαμ καταδίκασε την «εντελώς απαράδεκτη» συμπεριφορά των υπαλλήλων της που ενέχονταν στην υπόθεση. Η οργάνωση αρνείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το ζήτημα για να προστατεύσει τη φήμη της. Είχαν δοθεί στη δημοσιότητα ανακοινώσεις Τύπου τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2011 για την έρευνα που διεξήγαγε, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται η ακριβής φύση των κατηγοριών.

Βλέποντας το «εκ των υστέρων, θα προτιμούσα να είχαμε μιλήσει για τα κρούσματα απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς, όμως δεν θεωρώ ότι θα ήταν προς το συμφέρον κανενός να περιγράψουμε λεπτομερώς αυτή τη συμπεριφορά, καθώς αυτό θα προσέλκυε ακραία προσοχή στο θέμα ενώ εμείς θέλαμε να προχωρήσουμε, να προσφέρουμε βοήθεια», τόνισε το Σάββατο ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Όξφαμ, ο Μαρκ Γκόλντρινγκ, σε δηλώσεις του στο BBC Radio 4.

Στο τρέχον φύλλο της, η εφημερίδα The Sunday Times αποκαλύπτει ότι πάνω από 120 στελέχη των κυριότερων βρετανικών ανθρωπιστικών οργανώσεων κατηγορήθηκαν για υποθέσεις σεξουαλικής φύσης την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς, στην Όξφαμ καταγράφηκαν 87 τέτοια συμβάντα το 2017, από τα οποία για τα 53 ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ 20 στελέχη της οργάνωσης ή εθελοντές που εργάζονταν για αυτήν απολύθηκαν ή απομακρύνθηκαν από τη ΜΚΟ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πόλεμος» στη ΝΔ για τον Άδωνι

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του «σκανδάλου Novartis» και ιδιαίτερα την εμπλοκή του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη. Τη νύφη την πλήρωσε τελικά ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος διαγράφτηκε από την ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του αντιπροέδρου. Οι αναρτήσεις που έκανε ο Αντώναρος το απόγευμα του Σαββάτου στο Facebook ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή (υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος), χωρίς να τον κατονομάζει, χαρακτήριζε τον Άδωνι «σεξιστή» και «μουσαφίρη», που «λεκιάζει την παράταξη» και κατέληγε, σημειώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως, θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες».

Ο Μητσοτάκης πήρε βέβαια πρωτοβουλίες, αλλά όχι προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης Γεωργιάδη. Αντιθέτως, διέγραψε τον Αντώναρο , που επανήλθε με νέες αναρτήσεις στις οποίες έθεσε ζητήματα δημοκρατίας στο κόμμα, χαρακτηρίζοντας την διαγραφή του «αντικαταστατική και άκυρη».

Η αντίδραση του Αντώναρου δεν ήταν η μοναδική στο κόμμα. Και ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργος Βλάχος ζήτησε την αποκαθήλωση του Άδωνι με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, κάνοντας μάλιστα και αναφορές σε παλιότερες υποθέσεις.

«Στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές» ανέφερε ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας: «είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα».
Ένας «φίλος» από τα παλιά

Οι απόψεις Βλάχου προκάλεσαν την αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του Άδωνι, σημειώνοντας πως επιλέγει να στηρίξει «το στέλεχος της παράταξής μας που βάλλεται». Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή η ΝΔ είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή την ιστορία».

Σθεναρή στήριξη βρήκε ο πρώην υπουργός Υγείας και στο πρόσωπο του Σάκη Ιωαννίδη. Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση Ρουσόπουλου, ο οποίος στήριξε τον Άδωνι, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής οι κατηγορίες δεν είναι μόνο «έωλες», αλλά «φανταστικές». Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στη διαγραφή Αντώναρου, λέγοντας ότι «στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε ήθελα το κόμμα να είναι ενωμένο».

Στην διαγραφή Αντώναρου αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Γεωργιάδης, σημειώνοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης και υποστηρίζοντας ότι αν ίσχυαν όσα του προσάπτονται, θα είχε παραιτηθεί. Στην ΝΔ, ωστόσο, φαίνεται ότι ήδη σχηματίζονται δύο «στρατόπεδα». Δεν μπορεί, μάλιστα, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες εξελίξεις, όσο θα προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το καραμανλικό στρατόπεδο δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί ευθέως και μετωπικά με το «σύστημα Κυριάκου», αλλά και δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανές.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!