EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ΦΑΡΜΑΚΑ: ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ...

Μια απο τις πολλές συγκλονιστικές στιγμές της ταινίας "Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ"(πραγματεύεται το ΟΧΙ του Τσώρτσιλ στον Χίτλερ είναι η στιγμή κατά την οποία είναι πρωθυπουργός, μετά πολλά χρόνια οικογενειακής παρουσίας στην πολιτική και η συζυγός του Κλημεντίνη του λέει, καθώς τρέχει προς τα ανάκτορα:

"Είμαστε τελείως ταπί απο χρήματα". Το συζητούν στενάχωρα και εκείνος της λέει:
"Από αύριο θα μειώσω στο ελάχιστο τα πούρα".Συσχετίστε το με τον απίστευτο πλούτο στα "Πόθεν Εσχες" πολιτικών μας που ξεκίνησαν απο χωριά, και δεν άσκησαν ποτέ επάγγελμα.
Συσχετίστε το με γιατρούς που υποτιθεται ότι εργάζονται στο δημόσιο τομέα και απλά συνταγογραφούν και ζουν σε βίλες, κάνουν απίστευτα χλιδάτη ζωή σε όλο τον πλανήτη και κάθε δίμηνο βρίσκονται σε Ελβετία και Αμερική.
Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είχε αναπτύξει και πρόγραμμα του γνωστού πανεπιστημίου HARVARD για να "σκεπάζει" τον χρηματισμό με κορυφή της πυραμίδας τους πολιτικούς και βάση και τον πιο νέο γιατρό σε επαρχιακό νοσοκομείο της Ελλάδας...
Ενα σύστημα που είναι γνωστό και σε μας και σε πλείστους δημοσιογράφους επι χρόνια αλλά...Μας ρωτούν πολλοί στο δρόμο:
"Γιατί δεν βγαίνεις στα κανάλια να τα πεις, για τους χρηματισμούς πολιτικών, δημοσιογραφων, όπως τα έλεγες παλαιότερα;"
Η απάντηση ήταν και είναι:
Γιαυτά που λέγαμε μας έκοψαν;
Γιατί να μας ξαναβγάλουν αφού οι ίδιοι είναι και στον ΑΛΦΑ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στον ΣΚΑΙ;

Π.χ. Πριν χρόνια κάποιο στέλεχος και σήμερα του ΑΛΦΑ μας είπε ότι θέλει να κάνει μια επαγγελματική συζήτηση μαζί μας ο...Μαυρίκος.Πήγαμε, κάναμε μια συζήτηση, σχηματίσαμε τη χειρότερη δυνατή εντύπωση για παρακρατική λειτουργία με πολύ επώνυμους πολιτικούς του εν λόγω Μαυρίκου. Μας είχε αραδιάσει ονόματα πολύ ισχυρών τότε (κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν) οι οποίοι τον βοηθούν, τον στηρίζουν και θα έπρεπε να τα ανταποδίδει...

Μείναμε με τη χειρότερη εντύπωση, δεν είχαμε άλλη επαφή προσωπική μέχρι που μάθαμε την είδηση με την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του.
Μόλις ακούσαμε τον θάνατο στην Αττική οδό και ενόψει αυτών που γνωρίζαμε για τη διαδρομή του και την παρασκηνιακή λειτουργία του δεν είχαμε και δεν έχουμε την παραμικρή λειτουργία ότι δολοφονήθηκε για να μην προλάβει να ανοίξει το στόμα του και να καταθέσει, καθώς ειχε στριμωχτεί άγρια κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης δημοσιογράφων εκβιαστών.
Γιατί εκβίαζαν;
Για λεφτά απο διαφημίσεις-χορηγίες, για προώθηση θέσεων κλπ.Τα έντυπα του Μαυρίκου σε κρίσιμες περιόδους είχαν τίτλους...εύγλωττους.
Οπως "τσακιστείτε και δώστε λεφτά στο ΚΕΕΛΠΝΟ" να έχει να κάνει τη δουλειά του".
Ή "Τι σουπερ είναι ο Μουρούτης", δηλαδή ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, ως πρωθυπουργού κλπ.
Τότε ξέραμε εμείς τι ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ και σήμερα ξέρουν όλοι ότι ήταν βασικό μοχλός ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ δημοσιογράφων και πολιτικών και κάποιοι πανηγύριζαν όταν τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου το άφησαν να δίνει χωρίς έλεγχο χρήματα.Τότε μας προτάθηκε να έχουμε και εμείς συνεργασία και φυσικά είπαμε το σταθερό όχι, με το οποίο πορευόμαστε 40 χρόνια.
Σήμερα ο Παύλος Πολλάκης επιβεβαιώνει μετά λόγου γνώσεως(ανέκτησαν τα ηλεκτρονικά αρχεία που κάποιοι προσπάθησαν να καταστρέψουν...) ότι ΚΕΕΛΠΝΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΙ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ήταν μια αλυσσίδα που είχε κι άλλους κρίκους...
Δημοσιογράφοι μπροστάρηδες με στημένα κινδυνολογικά ρεπορτάζ, με εταιρείες "δημοσίων σχέσεων στις οποίες πολιτικοί ΠΛΗΡΩΝΑΝ με το μήνα και τρεις χιλιάδες ευρώ (!!!) για να "βγαίνουν" στα παράθυρα σταθμών σε σύστημα "ανακύκλωσης" και στο βάθος οι κροίσοι, ιδιοκτήτες των ΜΜΕ αυτών.
Στη μέση των αποκαλύψεων και το ΒΗΜΑ...

Συσχετίστε την απίστευτη χλιδή του Στ. Ψυχάρη, δημοσιογράφου με ουσιαστικές "σπουδές" Λυκείου με τον Τσώρτσιλ...Στο σύστημα Χάρβαρντ εμπλέκουν την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου...
Σας θυμίζουμε ότι στην κορύφωση των ερευνών για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ στις ΗΠΑ, το περασμένο φθινόπωρο στείλαμε επιστολή στον πρόεδρο του Χάρβαρντ κ. Φάουστ και του ζητούσαμε κάτι απλό, το οποίο θα μπορούσε να απαντήσει σε ένα 24ωρο.
Αν διδάσκει και διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο αυτό έργο μιας κυρίας που εμφανίστηκε στο πλάϊ της Αμάλ Κλούνεϊ, όταν ο Αντ.Σαμαράς ξεφούρνισε στη δημοσιότητα "πρότζεκτ"(ποιοί και πως πληρώθηκαν αλήθεια γιαυτό;) επιστροφής των Ελγινείων.
Απάντηση αν και πέρασαν μήνες ακόοοοομα περιμένουμε παρότι τους γνωστοποιήσαμε ότι η κυρία αυτή έχει καταδικαστεί ήδη σε πρώτο βαθμό στην Ελλάδα για χρήση πλαστών τίτλων σπουδών προερχομένων -δήθεν- απο τη Βρετανία...Δεν στείλαμε τυχαία την επιστολή...Ούτε είναι τυχαία η καθυστέρηση στην απάντηση, αφού με επιστολή του πρώτα ο πρόεδρος του Χαρβαρντ μας ενημέρωσε ότι παρέπεμψε την απάντηση σε κάποιο τμήμα...
Η υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι πιο σοβαρή από όσο νομίζουν πολλοί...Και μαζί με τη ΖΗΜΕΝΣ, τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι οι ερπύστριες με τις οποίες η Γερμανία κυρίευε την Ευρώπη και απλωνόταν και ακόμα πιο πέρα...
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες 10 μόνο από τους 4.000 εμπλεκόμενους γιατρούς στην προώθηση φαρμάκων της ΝΟΒΑΡΤΙΣ έχουν εισπράξει μέσα σε 15 χρόνια κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ...

Μια έρευνα του (κρατικού) Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) δείχνει έναν από τους πολλούς τρόπους χρηματισμού γιατρών σε βάρος δημοσίων ταμείων της χώρας.
Όμως ταυτόχρονα δείχνει ότι βίλες γιατρων και πολιτικών στάζουν αίμα ανθρώπων...Εκείνων που δεν είχαν πρόσβαση στο φτηνό φάρμακο, αν και αυτό ήταν ΙΔΙΑΣ αξίας με το ακριβό της ΝΟΒΑΡΤΙΣ...Εκείνων που έπεσαν θύματα της λειτουργίας του καρτέλ...Και ορισμένοι στο χώρο των ΜΜΕ δεν είναι αμέτοχοι...Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Μαυρίκου είναι μια ένδειξη γιαυτό...Μην διαφεύγει της προσοχής ότι στην κορύφωση των ερευνών για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ στις ΗΠΑ, πρίν δυο μήνες ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στο Τορόντο του Καναδα το ζεύγος των φαρμακοβιομήχανων Σέρμαν με τρόπο που έμοιαζε με αυτοκτονία...
Η δολοφονία δεν έχει προηγούμενο στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και δεν έγινε απο περαστικούς που είδαν φως στη βίλα των Σέρμαν και μπήκαν και τους κρέμασαν...Ιδού το ρεπορτάζ του ΑΠΕ:

"Για την πλήρη κατανόηση της ιδιόμορφης τριγωνικής σχέσης του φαρμακοβιομηχανικού λόμπι -στη συγκεκριμένη περίπτωση της Novartis - με πολιτικούς και γιατρούς, αλλά και ορισμένων ΜΜΕ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αρκεί να συγκρίνουμε δύο φαρμακευτικές ουσίες. Tην Μπεβασιζουμάμπη (Avastin) και τη Ρανιμπιζουμάμπη (Lucentis). Και οι δύο ουσίες είναι προϊόν των ερευνητών στα εργαστήρια της εταιρείας Genentech. Η πρώτη ουσία- πατέντα κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Roche το 2005 με το φάρμακο Avastin και η δεύτερη με μια μικρή διαφοροποίηση ενός μορίου, το 2007 στη Novartis με το φάρμακο Lucentis.

To 30% των μετοχών της Roche ανήκει σήμερα στη Novartis, αλλά και η Genentech έχει πουληθεί και αποτελεί μέλος του Ομίλου Roche. Συνεπώς όλων των συγκεκριμένων εταιρειών τα συμφέροντα είναι αλληλένδετα.

Αλλά ας ξεκινήσουμε την Έρευνα με ένα απλό ερώτημα: Εάν θα πρέπει να διαλέξετε μεταξύ δύο ισοδύναμων φαρμάκων με τις ίδιες -αποδεδειγμένα από επιστημονικές έρευνες- θεραπευτικές ιδιότητες, τις ίδιες ακριβώς αντενδείξεις και τα ίδια ποσοστά ανεκτικότητας αλλά το ένα είναι 35 φορές πιο ακριβό από το άλλο ποιό θα διαλέγατε;

Αν απαντήσετε «Φυσικά το φθηνότερο», όπως θα έκανε το 100% ασθενών που μάλιστα θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή θεραπεία..., χάσατε. Γιατί στην Ελλάδα συνεχίζεται παρά τη διεθνή κατακραυγή και τη δημοσίευση πολλών επιστημονικών ερευνών να απαγορεύεται επίσημα η χρήση του χαρακτηρισμένου ως αντικαρκινικού φαρμάκου Avestin στη θεραπεία της «ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας» παρόλο που κοστίζει περίπου 30 φορές λιγότερο από το φάρμακο αναφοράς γι? αυτή την ασθένεια το Lucentis της Novartis. Χαρακτηριστική της διαφοράς τιμής είναι τα αποτελέσματα έρευνας που έχει στη διάθεση του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο ομάδες ασθενών. Στην πρώτη ομάδα έγιναν 248 ενέσεις Avastin σε συνδυασμό με φωσφωρική δεξαμεθαζόνη (μειώνει το ποσοστό υποτροπής) και 313 ενέσεις με Lucentis, έχοντας τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στη θεραπεία.Στην πρώτη περίπτωση το κόστος των ενέσεων ήταν 8.680 ευρώ (248Χ35) και στη δεύτερη το κόστος ήταν 203.450 (313Χ650).

Ας σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, από τα περίπου 3,5 εκατομμύρια Ελλήνων που είναι άνω των 50 ετών, το 80% έχει προβλήματα χαμηλής όρασης, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο αρκετά σοβαρά. Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 5.000 νέα περιστατικά ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Και τότε γιατί δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά των ασθενών, αναρωτηθήκαμε και η απάντηση ήρθε από εξειδικευμένο Έλληνα καθηγητή οφθαλμολόγο στη συγκεκριμένη ασθένεια της ωχράς κηλίδας:

«Το κόστος του φαρμάκου της Novartis, το Lucentis καλύπτεται έως και 100% από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να χρεώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί αν γινόταν χρήση του Avastin, το οποίο μάλιστα θεωρείται νοσοκομειακό υλικό και δεν μπορούν να το προμηθευτούν οι οφθαλμίατροι παρά μόνο από αυτό που θα περισσέψει από τους ογκολόγους αφού μόνο εκεί έχει επίσημη άδεια να χρησιμοποιείται».

Τον συγκεκριμένο επιμελητή σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του ΑΠΕ) επισκέφθηκαν μάλιστα πολλές φορές άνθρωποι της Novartis για να συνεργαστεί μαζί τους και να σταματήσει να προβάλλει τα οφέλη από τη διαφορά κόστους στην αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Εκείνος αρνήθηκε και γι? αυτό δεν αποκαλύπτουμε την ταυτότητα του. Άλλωστε κανένας από τους οφθαλμίατρους που απευθύνθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα χαρακτηρίζοντας «πολύ λεπτό» το θέμα. Δεν αρνήθηκαν όμως ότι είναι σοβαρό και αποτελεί στοιχείο διαμάχης σε ιατρικά συνέδρια.

Το θέμα αυτό μάλιστα «έσκασε» και στη Γαλλία λίγο πριν από τον Αύγουστο του 2012 και έγινε γνωστό ως «σκάνδαλο της Novartis για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας». Αφορούσε πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλους ασθενείς και ένα ποσό 500-800 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, για το οποίο χρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη Γαλλία ωστόσο από το 2014 και έπειτα από δικαστική διαμάχη επετράπη τελικά η χρήση του Avastin, ενώ στην Ιταλία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 182,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Novartis και τη Roche, με την κατηγορία ότι πίεζαν γιατρούς να συνταγογραφούν το ακριβό φάρμακο.

Το θέμα έφτασε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο εξέτασε και θεώρησε στις 23 Ιανουαρίου του 2018 ότι «η συνεννόηση μεταξύ των φαρμακευτικών oμίλων Roche και Novartis, με στόχο να μειωθεί η οφθαλμολογική χρήση του Avastin, ώστε να αυξηθεί εκείνη του Lucentis, θα μπορούσε να αποτελέσει "εξ αντικειμένου" περιορισμό της ανταγωνιστικότητας». Η προσφυγή έγινε το 2014 από τις ιταλικές αρχές.Σύμπτωση ή όχι. Αν κάποιος γράψει απλά στη μηχανή αναζήτησης του google τις δύο ουσίες «Μπεβασιζουμάμπη (Avastin) και Ρανιμπιζουμάμπη (Lucentis) θα βρει με ημερομηνία Ιούνιος 2014 πολλά άρθρα γνωστών εκδοτικών ομίλων, ιατρικών περιοδικών και εφημερίδων με τίτλους όπως "Λάθος θεραπεία κάνουν πολλοί ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδας" υποστηρίζοντας δήθεν επιστημονικά ότι το "λάθος" είναι η χρήση του φθηνού Avastin αντί του Lucentis...».

Μάλιστα επιστρατεύονται και γνώμες ειδικών που ασκούν κριτική στη γραφειοκρατία του ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει γρήγορα το Lucentis με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να κινδυνεύουν να χάσουν την όραση τους αλλά και να υποβάλλονται σε θεραπεία με μπεβασιζουμάμπη δηλαδή με Avastin (sic).

Την ίδια ώρα στη δημοσιευμένη μελέτη CATT (Ranibizumab and Bevacizumab for Neovascular Age-Related Macular Degeneration The CATT Research Group όπου γίνεται σύγκριση μπεβασιζουμάμπης και ρανιμπιζουμάμπης στη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα) διαπιστώθηκε ότι:Μετά από 12 μήνες θεραπείας, η πειραματική θεραπεία με μπεβασιζουμάμπη δεν είναι κατώτερη της ρανιμπιζουμάμπης. Συμπέρασμα που ενόχλησε την Novartis η οποία ξεκίνησε εκστρατεία για το αντίθετο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι o Όμιλος Roche είναι η μοναδική περίπτωση που φαρμακοβιομηχανία δεν επιθυμεί να χρησιμοποιείται ευρέως το προϊόν της καθώς όπως φαίνεται τα ποσοστά κέρδους από τη χρήση του Loucentis της Νovartis η οποία κατέχει το 30% των μετοχών της είναι πολλαπλάσια.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αρμονικά συνδυασμένη στρατηγική Novartis-Roche αποκαλύφθηκε το 2011 από την Ντομινίκ Μαρανινσί της εταιρείας για την ασφάλεια των φαρμάκων (ANSM) στη Γαλλία, στέλνοντας μια επιστολή στην πρόεδρο της Roche Γαλλίας Sophie Kornowski-Bonnet, με την οποία υπογράμμιζε το αίτημα οφθαλμολογικών ενώσεων για τη χρήση του Avastin. H απάντηση της προέδρου της Roche ήταν αρνητική στις 26 Μαΐου του 2011, υποστηρίζοντας ότι το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ορισμένους τύπους καρκίνου και αντιθέτως αντιπρότεινε το Lucentis. Το γεγονός αυτό προκάλεσε να ανοίξει ο ο Ασκός του Αιόλου από ερευνητές, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στα δικαστήρια να λυθεί για τη Γαλλία αλλά να μένει ανοικτό σε χώρες όπου η Novartis είχε και άλλη κάλυψη (πολιτική;), όπως η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χορηγία και στο Π.Ν. η NOVARTIS….ΜΠΟΥΛΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ, άραγε γιατί;;;;;;

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού,   http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/xorigies/item/9622-prosfora-tis-etaireias-novartis-hellas.html διαβάζουμε την κάτωθι ανακοίνωση:

«‘Προσφορά της Εταιρείας «NOVARTIS HELLAS»

Νοε 29, 2017


Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία«NOVARTIS HELLAS», για την προσφορά επιστημονικού εξοπλισμού που θα υποστηρίξει τη Νευρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.»

Αυτομάτως μας γεννιούνται τα κάτωθι ερώτηματα:

Μήπως από υπερτιμημένα φάρμακα που προμηθεύτηκαν;;;;

Μήπως από ποσότητες που παραγγέλθηκαν και πιθανόν ξεπερνούσαν και τις ανάγκες του Π.Ν.;;;;;;;

Μήπως στην λίστα των ιατρών είναι και στελέχη του Π.Ν.;;;;

Μήπως είναι η εξαίρεση το Π.Ν. , σε όλα αυτά που ακούγονται για την NOVARTIS ;;;;

Μήπως εκεί έγιναν όλα νόμιμα;;;

Μήπως πρέπει να επέμβει και εκεί ο κ. Εισαγγελέας Διαφθοράς και ΟΧΙ ο οικονομικός έλεγχος του Π.Ν. και οι Εισαγγελικες Αρχες του Στρατου;;;;

Μήπως πρέπει να ελέγξουν τις προμήθειες τουλάχιστον από το 2009 και εδώ;;

Μήπως υπάρχουν και άλλα;;; Μήπως πρέπει να μιλήσουν οι υπεύθυνοι ;;;; Η΄ πρέπει να μιλήσουν άλλοι, που πιθανόν να χαρακτηριστούν και γραφικοί ή ότι δεν τηρούν τους άγραφους νομούς;;;;
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

29 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

29 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, με παράκαμψη των Ειρηνοδικείων και έδρα τα συμβολαιογραφικά γραφεία, έχοντας τιμές πρώτης προσφοράς για ακίνητα από 28.000 μέχρι 35.000.000.

Άλλα βασικά για την πρόοδο του θέματος:

Για την ερχόμενη βδομάδα έχουν προγραμματιστεί 70 ακόμα
Από τις 21 του μήνα όλοι θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικοί
Θα γίνονται τρεις μέρες τη βδομάδα, αντί για μια
1.517 περιπτώσεις πλειστηριασμών έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα στην e-πλατφόρμα
Για τη συνέχεια, έχουν προγραμματιστεί e- πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών για 73.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, που χρωστάνε πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας
Τα κύριο πρόβλημα είναι οι e- πλειστηριασμοί με πανελλαδική κάλυψη, αφού πολλοί συμβολαιογράφοι στην περιφέρεια δεν είναι πιστοποιημένοι, ενώ ορισμένοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι αντιδρούν συντεχνιακά, αρνούμενοι επέκταση αρμοδιότητας σ΄όλη τη χώρα (π.χ. ένας συμβολαιογράφος στη Σπάρτη να μπορεί να εκπλειστηριάσει ένα ακίνητο στα Γιαννιτσά
Οι e- πλειστηριασμοί θα «δώσουν ανάσα» στις ελληνικές τράπεζες, ενόψει της έναρξης του stress test
Η αποτελεσματικότητα των e- πλειστηριασμών είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα κριθούν στο Eurogroup αυτού του μήνα (μαζί με Ελληνικό, ΔΕΣΦΑ κλπ), από το οποίο θα κριθεί το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπ. Παιδείας: Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο

Πολλές αλλαγές που αγγίζουν την εκπαίδευση από την πρωτοβάθμια μέχρι και το πανεπιστήμιο φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Πέραν της γνωστής απόφασης για ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που ουσιαστικά είναι η ένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, θεσμοθετείται μία νέα βαθμίδα, αυτή του Λέκτορα Εφαρμογών προκειμένου να απορροφηθούν οι καθηγητές Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Αλλάζουν τα έτη ένταξης στο νηπιαγωγείο.

Η συζήτηση του Νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσει την αύριο Πέμπτη.

Συνολικά 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα συμπεριληφθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ. Πρόκειται για τα εξής τμήματα:

Σχολές και Τμήματα

1. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύονται οι εξής Σχολές και Τμήματα:

α) Σχολή Μηχανικών, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:

αα) Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,

ββ) Μηχανικών Βιοϊατρικής,

γγ) Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής,

δδ) Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών,

εε) Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής,

στστ) Μηχανολόγων Μηχανικών,

ζζ) Ναυπηγών Μηχανικών,

ηη) Πολιτικών Μηχανικών.

β) Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:

αα) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης,

ββ) Διοίκησης Επιχειρήσεων,

γγ) Διοίκησης Τουρισμού,

δδ) Κοινωνικής Εργασίας,

εε) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,

στστ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.

γ) Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:

αα) Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας,

ββ) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής,

γγ) Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης,

δδ) Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών.

δ) Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:

αα) Βιοϊατρικών Επιστημών,

ββ) Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας,

γγ) Εργοθεραπείας,

δδ) Μαιευτικής,

εε) Νοσηλευτικής,

στστ) Φυσικοθεραπείας.

ε) Σχολή Επιστημών Τροφίμων, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:

αα) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

ββ) Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών


Τι θα ισχύσει για τους φοιτητές

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές, δηλαδή όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες από το πρόγραμμα σπουδών υποχρεώσεις για τη λήψη πτυχίου των Τμημάτων των συγχωνευόμενων Τ.Ε.Ι, εντάσσονται αυτοδίκαια στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Φοιτητές των εισαγωγικών κατευθύνσεων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά εντάσσονται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά εντάσσονται στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, εντάσσονται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών ή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με πράξη του Προέδρου Τμήματος, ύστερα από αίτησή τους που υποβάλλεται στη γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος έως την 30η-9-2018, η οποία δεν ανακαλείται.

2. Τα προπτυχιακά μαθήματα Τμημάτων των συγχωνευόμενων Τ.Ε.Ι. συνεχίζονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών έως την ολοκλήρωση των εξαμήνων και των εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εφαρμόζονται από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

3. Με πράξη του Προέδρου Τμήματος, ύστερα από σχετική απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος, γίνεται αντιστοίχιση μαθημάτων του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων των συγχωνευόμενων Τ.Ε.Ι. με μαθήματα του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και καθορίζονται:

α) τα μαθήματα που υπολείπονται για τη λήψη πτυχίου Τμήματος Τ.Ε.Ι., οπότε και ορίζεται ο αντίστοιχος αριθμός μαθημάτων που πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ο φοιτητής, μεταξύ των μαθημάτων που προσφέρονται από τα Τμήματα του πανεπιστημίου, πλέον της πρακτικής άσκησης και

β) τα επιπλέον μαθήματα, θεωρητικού χαρακτήρα, τα οποία οφείλει να παρακολουθήσει επιτυχώς ο φοιτητής για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών Τμήματος πανεπιστημίου και τη λήψη του πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση αυτή αν δεν γίνει αντιστοίχιση ορισμένων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων των συγχωνευόμενων Τ.Ε.Ι. με τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τα μαθήματα αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη για τη λήψη του πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά στους φοιτητές που τα παρακολούθησαν επιτυχώς χορηγείται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Δεν αντιστοιχείται με μάθημα και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη λήψη του πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης η πρακτική άσκηση, για την ολοκλήρωση της οποίας χορηγείται σχετική βεβαίωση.

4. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής επιθυμεί να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι. υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία του Τμήματος έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, η οποία δεν ανακαλείται. Οι φοιτητές που κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019 έχουν υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προσαυξανόμενη κατά τέσσερα (4) εξάμηνα, έχουν μόνο το δικαίωμα να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι.

«Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών»

Στο νομοσχέδιο, εξάλλου, προβλέπεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός «Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών», ενός ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας, δηλαδή, όλων των ακαδημαϊκών τίτλων για όλα τα ΑΕΙ της χώρας και για τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Μετεγγραφές - Ενιαίος Αριθμός Εκπαίδευσης
Επίσης, περιλαμβάνεται στις διατάξεις του σχεδίου νόμου η διευκόλυνση των μετεγγραφών αδερφιών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διάταξη που αφορά στον «Ενιαίο Αριθμό Εκπαίδευσης». Πιο συγκεκριμένα, καθιερώνεται ενιαίος αριθμός εκπαίδευσης για κάθε πολίτη που έχει εισαχθεί σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης στη χώρα και αντικαθιστά τους ισχύοντες αριθμούς μητρώου που χρησιμοποιούνται στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με αυτό τον τρόπο «καθίσταται εφικτή αφενός η παρακολούθηση της σχολικής διαρροής και ως εκ τούτου διευκολύνεται η εκπόνηση δημόσιων πολιτικών για την αποτροπή της, αφετέρου το οικείο πληροφοριακό σύστημα, όταν διασυνδεθεί με άλλα πληροφοριακά συστήματα (π.χ. με το σύστημα «Εργάνης»), θα μπορεί να αποδίδει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη δυνατότητα απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας καθώς και τη μαθητική και ακαδημαϊκή διαδρομή τους».

Νηπιαγωγεία

Το νομοσχέδιο προβλέπει και την σταδιακή υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων έως πέντε ετών στο νηπιαγωγείο, η σταδιακή ένταξη των δήμων στο πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θα υλοποιηθεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Όσον αφορά στη δευτεροβάθμια, το νομοσχέδιο ορίζει για τις απολυτήριες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ότι μειώνονται σε τέσσερα τα εξεταζόμενα μαθήματα και είναι τα εξής: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία. Για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονταν στις απολυτήριες προβλέπεται δεύτερο ωριαίο υποχρεωτικό διαγώνισμα στο Β΄τετράμηνο.

Ακόμη, παρατείνεται έως το τέλος Μαρτίου κάθε έτους η προθεσμία για τον καθορισμό, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, που ισχύει για τις πανελλαδικές εξετάσεις του ίδιου έτους (άρθρο 33).


πηγhttp://www.topontiki.gr/article/259727/yp-paideias-sarotikes-allages-fernei-nomoshedio-gavrogloy-apo-nipiagogeio-mehriη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

O τιμωρός...

Είναι αλήθεια ότι πριν από το παρακάτω βίντεο που έφτιαξε το Luben.tv δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσες φορές ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει απειλήσει με φυλάκιση τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Χάρη σε αυτό όμως πληροφορηθήκαμε πως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας πολύ σκληρός πολιτικός, ο οποίος δεν διστάζει να σηκώσει τους τόνους. Ακόμη και απειλώντας όποιον ανασαίνει. Ακόμα κι αν αυτό έχει γίνει ο σκοπός της ζωής του.

Κρίμα που οι μέχρι τώρα απειλές του έχουν αποδειχτεί «τζούφιες». Φοβόμαστε μήπως το «ανέκδοτο Γεωργιάδη» καταντήσει σαν την ιστορία με τον λύκο και τον βοσκό και θα αυτό θα ήταν πολύ κρίμα.


Και όπως ενημερώνει και ο ίδιος… όλα αυτά τα εννοεί. Φυλαχτείτε!..


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για τις αστικές συγκοινωνίες

«Παραλάβαμε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Παππάς, δεσμεύτηκε ενώπιον των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα δοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον 40 – 50 λεωφορεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Στις 10 Αυγούστου 2017 η νέα διοίκηση παρέλαβε μόλις 245 ικανά οχήματα. Τώρα έχουμε 402 οχήματα και κάναμε μεγάλο κόπο για να ξεπαγώσουμε τους λογαριασμούς από τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα συνεργεία μας και να επισκευάσουμε τα λεωφορεία» τόνισε.

Διαβεβαίωσε πως τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους σήμερα είναι ασφαλή, ενώ σχετικά με τις συχνές ζημιές των οχημάτων, εξήγησε πως «ενώ έπρεπε να κάνουν προληπτική συντήρηση κάθε 1,5 μήνα, έκαναν κάθε 3,5 χρόνια».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους δημάρχους και τα παράπονα για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων ο κ. Παππάς είπε πως «πρέπει να δούμε ενιαία το πολεοδομικό συγκρότημα τηρουμένων των δυνατοτήτων μας. Δεν είναι υπόθεση μόνο ενός δήμου το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων».

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς, υποστήριξε πως «συμμεριζόμαστε τα προβλήματα του επιβατικού κοινού, αλλά δεν δημιουργήθηκαν τώρα, υπήρχαν από το παρελθόν».

«Λύση θα δοθεί με την ένταξη στον στόλο περισσότερων λεωφορείων και αυτό έχει αναλυθεί από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε ανασχεδιάζοντας λεωφορειακές γραμμές να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους ώστε να προσφέρουμε ανακούφιση σε διαπιστωμένα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης”, πρόσθεσε ο κ.Αμπατζάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, κάλεσε τον κ. Παππά να στείλει «τους υπευθύνους στη δικαιοσύνη. Εφαρμόστε το νόμο να γίνουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, καλύτερες τόνισε. Υπογράμμισε δε πως «η κατάσταση χειροτερεύει και δεν βελτιώνεται, με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι να διαμαρτύρονται».

«Εμείς ως εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών αναγνωρίζοντας την κακή κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί, δεν βλέπουμε αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι να υλοποιούνται. Χωρίς καμία μελέτη για το νέο εγχείρημα “θα πάρουμε γουρούνι στο σακί” και θα πάμε στη λογική βλέπουμε και κάνουμε” είπε ο κ.Κυρίζογλου.
Πηγή: ΑΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελληνας μεγαλογιατρός με πολιτική ιδιότητα στο στόχαστρο του FBI!

ΣΟΚ και δέος προκαλεί η αποκάλυψη ότι στην κορυφή της λίστας με τα υπό έρευνα πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis βρίσκεται Έλληνας μεγαλογιατρός με πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα καθώς και διακριτό πολιτικό ρόλο τον οποίο πιθανόν θα αναβαθμίσει στο προσεχές μέλλον!!!

Την αποκάλυψη κάνει στο ρεπορτάζ του στο Capital.gr o Παναγιώτης Στάθης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από τα πρώτα που καταγγέλθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 2016, μαζί με άλλους γιατρούς και πολιτικούς, και συνεχίζει να τελεί υπό έρευνα καθώς η θέση του θεωρείται κομβική από πολλές απόψεις λόγω της ιατρικής αλλά και πολιτικής επιρροής του. Η τελευταία (δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής) εδράζεται και στη σχέση που φέρεται να έχει με έναν από τους πρώην υπουργούς που καταγγέλλονται.

Πάντως την ίδια στιγμή προκαλεί ανησυχία και πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι εξαιτίας της πλήρους διαρροής της δικογραφίας, πιθανότατα, αποκαλύφθηκε το όνομα της προστατευόμενης μάρτυρος, η οποία είδε το όνομά της να κυκλοφορεί φόρα – παρτίδα σε μερικά ΜΜΕ. Το γεγονός ότι – εκ του νομού- υπάρχει η υποχρέωση να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή εφόσον αφορά καταγγελίες σε βάρος πολιτικών προσώπων, προφανώς δεν συνιστά δικαιολογία για την αποκάλυψη της ταυτότητάς της μέσα από επισημάνσεις ενημερωτικών εκθέσεων του FBI, τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα όπως και όλα τα άλλα έγγραφα της δικογραφίας. Αυτή άλλωστε είναι η τρίτη έρευνα που δημοσιοποιούνται ονόματα προστατευομένων μαρτύρων, μετά την υπόθεση 17Ν και το φάκελο Χρυσή Αυγή.

Το γεγονός της διαρροής αλλά και η δημοσιοποίηση του φακέλου έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ καθώς εκεί τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Το FBI έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα στην έρευνα η οποία ατύπως ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και επισήμως τον Αύγουστο του 2016. Για αυτό και αναχώρησε για τις ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, το δικηγορικό γραφείο του οποίου εκπροσωπεί νομικά τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ (καμία σχέση με αυτούς στην Ελλάδα). Οι μάρτυρες αυτοί, πρώην ανώτερα στελέχη της εταιρίας έχουν μηνύσει την Novartis για παράνομες πληρωμές και πρακτικές με γιατρούς, αξιωματούχους της διοίκησης και πολιτικά πρόσωπα.

Η έρευνα των Αμερικάνων έχει στόχευση την απόδειξη των παράνομων πρακτικών της εταιρίας στην αφορά φαρμάκου, προκειμένου να δομήσει μια εξαιρετικά υψηλή αποζημίωση. Οι ΗΠΑ έχουν αρμοδιότητα να ερευνούν το θέμα γιατί η εταιρία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ενώ είναι προφανές πως ενδιαφέρονται και για τον ανταγωνισμό σε σχέση με τις αμερικάνικες εταιρίες φαρμάκων. Οι τρεις κατάθεσαν υλικό βίντεο (και ήχου) το οποίο είχε καταγραφεί δύο χρόνια (πριν από το 2014), και από αυτό προκύπτει ένα μπαράζ δωροδοκιών και παράνομων πρακτικών της εταιρίας. Το υλικό αυτό (προφανώς αποτελεί καταγραφή από κινητά τηλέφωνα) αγγίζει τις έξι ώρες. Επίσης κατά πάγια πρακτική των Αμερικανών οι καταθέσεις των τριών (οι δυο πρώτοι εμφανίστηκαν επισήμως τον Αύγουστο του 2016 και έχουν καταθέσει δυο φορές, ενώ ο τρίτος τον Οκτώβριο του 2017 και έχει καταθέσει μία φορά) μαγνητοσκοπούνται με κάμερες.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες, εφόσον αποδείξουν όσα λένε και καταγγέλλουν, απολαμβάνουν ασυλία. Αν επιδικαστεί πρόστιμο στην εταιρία τότε εισπράττουν υψηλά “μπόνους” τα οποία, κατά την ίδια πηγή, μπορούν να φτάσουν και το 15% του προστίμου.


Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

[VIDEO] 6 ώρες καταιγιστική δράση, NOVARTIS, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΥΘΙΑ

Πάνω από 6 ώρες καταιγιστική δράση με μαγνητοφωνημένο αλλά και βιντεοσκοπημένο υλικό, από κινητά τηλέφωνα, τουλάχιστον 20 συναντήσεων υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis που μιλούν για χρηματισμούς Ελλήνων πολιτικών, έχουν στα χέρια τους οι αμερικανικές αρχές-δηλαδή το FBI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», συνολικά 12 μάρτυρες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής προστασίας, αναφέρονται σε παράνομες ενέργειες της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας. Σημειώνεται πως στη Novartis υπήρχαν ειδικοί δεσμευτικοί και απαγορευτικοί κανονισμοί για αποφυγή «διαρροής πληροφοριών για την εταιρεία ακόμη και στις οικογένειες των υπαλλήλων της».

Τα στοιχεία για το διεθνές σκάνδαλο Novartis, με συνταρακτικές προεκτάσεις στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής τουλάχιστον δέκα ανώτατων πολιτικών προσώπων (δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές έρευνες τεσσάρων ετών των αμερικανών πρακτόρων, των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και ελλήνων νομικών, ενώ στο τέλος προστέθηκαν και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Οι έρευνες δεν περιορίζονται στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας αποτελούσε κομβικό σημείο για τη Novartis καθώς τη χρησιμοποιούσε ως «χώρα αναφοράς» στην Ευρώπη για τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων.

Το περίεργο της όλης ιστορίας είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βγαίνει εντελώς εκτός κάδρου παρότι επί ημερών του οι σπατάλες για την Υγεία δεν είχαν ταβάνι. Ούτε καν τον ουρανό.

Ρε μπας και οι Αμερικανοί που είχαν στήσει την υπόθεση των Υποκλοπών-σε συνεργασία με το εγχώριο παρακράτος- η οποία στοίχισε την ζωή στο νεαρό στέλεχος της Vodafone είπαν να απαλλάξουν τον πρώην πρωθυπουργό από τις όποιες ευθύνες του; Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καραΣχέδιο Πυθία Ρώσοι πράκτορες κατάφεραν να διασώσουν τον Καραμανλή από πράκτορες της CIA που ήθελαν να τον δολοφονήσουν! Με απλά λόγια οργιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες και το παρακράτος γύρω από το τοτέμ Καραμανλής.

Για την υπόθεση NOVARTIS αναδημοσιεύουμε δύο πολύ χαρατηριστικά άρθρα. Το πολυδιαβασμένο άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη με τα 10 Ερωτήματα για την υπόθεση και ένα πρόσφατο άρθρο του Μανώλη Καψή στο Capital.gr με πολύ ενδιαφέροντες αριθμούς.

Πάνω στο σκάνδαλο Novartis υπάρχει ένα μεγαλύτερο. Ότι η κυβέρνηση με τις καραμπινάτες ανακρίβειες που υιοθετεί και με τις φανερές υπόγειες διαδρομές της στη υπόθεση, γελοιοποιεί στη συνείδηση του λαού το σκάνδαλο, θολώνει τα νερά, «σώζοντας» τους πραγματικούς ένοχους, θάβει τις πραγματικές δωροδοκίες από τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές και οδηγεί το σκάνδαλο σε κουκούλωμα. Αθωώνοντας με φανερό και ύποπτο τρόπο τον Κ Καραμανλή!

Τα ερωτήματα που ξεφυτρώνουν από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την υπόθεση και που την κάνουν να βρωμάει στην κυριολεξία είναι τα εξής:

1. Όλη η ιστορία βασίζεται σε τρείς «κουκουλοφόρους μάρτυρες» και σε κανέναν επώνυμο. Ο νόμος που έχει φτιάξει το 2001 η κυβέρνηση Σημίτη και τροποποίησε το 2014 ο υπουργός της ΝΔ κ Αθανασίου είναι σαφής: Αν σε μία υπόθεση έχουμε μόνο προστατευόμενους ανώνυμους μάρτυρες τότε η μαρτυρία τους δεν λαμβάνεται υπ όψιν»!
2. Μ αυτό το δεδομένο, για ποιες μαρτυρίες και πάνω σε ποια στοιχεία φωνάζει και βγάζει δικαστικές αποφάσεις η κυβέρνηση;

3. Σύμφωνα με τον νόμο Αθανασίου η Βουλή θα βρεθεί προ του είτε να απορρίψει τις καταθέσεις, άρα όλη τη δικογραφία, είτε να υποχρεώσει τους μάρτυρες να φανερωθούν επώνυμα.

4. Αν οι «κουκουλοφόροι μάρτυρες» είναι πρώην μεγαλοστελέχη της εταιρίας που πιάστηκαν να συμμετέχουν στο σκάνδαλο που ξεσκέπασαν οι Αμερικάνοι, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ Πολάκης, συμπεραίνει κανείς αβίαστα ότι προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν ο,τιδήποτε τους υπαγορεύσουν οι «σωτήρες τους». Και μόνο αυτή η ιδιότητα τους στερεί το φερέγγυο της μαρτυρίας. Ένοχος ένοχον ου ποιεί.

5. Ο ένας από τους «κουκουλοφόρους» σε κάποιο σημείο της μαρτυρίας του είναι τόσο προστατευτικός στον πρώην πρωθυπουργό Κ Καραμανλή, που βγάζει κανείς εύκολα το συμπέρασμα ότι η κατάθεση του για τον κ Αβραμόπουλο, δεν έπρεπε να θίξει τον τότε πρωθυπουργό και αγαπημένο παιδί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Επομένως, πιθανότατα είναι υπαγορευμένη. Τι λέει ο μάρτυρας, μιλώντας για τα εμβόλια κατά του ιού της γρίπης που παραγγέλθηκαν κατά εκατομμύρια:
«Ο υπουργός Υγείας κ Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος τελούσε εν αγνοία»!! Και εδώ ξεσκεπάζεται από την κοινή λογική: Πώς ήξερε ο μάρτυρας ότι ο πρωθυπουργός τελούσε εν αγνοία;

6. Στις μαρτυρικές καταθέσεις αναφέρεται διαρκώς το όνομα του τότε αντιπροέδρου της Novartis κ Φρουζή ως συμμέτοχου σε όλο το κύκλωμα και στις επαφές με τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς. Χωρίς αυτόν είναι φανερό ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε κληθεί ούτε καν ως μάρτυρας για να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, πριν η δικογραφία πάει στη Βουλή!

7. Πώς ήξερε ο υπουργός β’ Δικαιοσύνης και πρώην διοικητής της ΕΥΠ του κ Καραμανλή κ Παπαγγελόπουλος, ότι το σκάνδαλο αυτό είναι μεγαλύτερο από της Siemens αν δεν είχε υπ όψιν του τη δικογραφία, την οποία δε δικαιούταν να ξέρει; Είχε η χώρα τόσο ανόητο και επιπόλαιο διοικητή στην ΕΥΠ;

8. Γιατί οι μαρτυρίες των «κουκουλοφόρων», που έχουν καταθέσει στην Αμερική δεν περιλαμβάνονται στην ελληνική δικογραφία και έπρεπε να βρεθούν τρεις φρέσκοι εδώ; Που εμφανίστηκαν μάλιστα εσπευσμένα πριν τρεις μήνες, τον Νοέμβριο, και ένας στις 4 Φεβρουαρίου, προχτές;

9. Πώς συμπίπτει στην αρθρογραφία εφημερίδας κυβερνητικής (όχι απλώς φιλοκυβερνητικής) να δημοσιεύονται πριν από καιρό αυτά που κατέθεσαν οι «κουκουλοφόροι μάρτυρες εκ των υστέρων; Και μάλιστα ο εκδότης της να περηφανεύεται γι αυτό;

10. Πώς γίνεται να προαναγγέλλει η ίδια εφημερίδα πριν από ένα χρόνο ως βασικό της θέμα “εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση Novartis”, 9 μήνες πριν καταθέσει τέτοιο πράγμα ¨κουκουλοφόρος” μάρτυρας και ενώ δεν υπάρχει αναφορά ούτε στη δικογραφία Ράικου, ούτε στις καταθέσεις στις ΗΠΑ;

10. Πώς συμπίπτει να οδηγείται σε παραίτηση η προϊστάμενη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κα Ράικου, που ερευνούσε τον φάκελο της Novartis μέχρι πέρυσι, μετά από ύποπτο δημοσίευμα- κατά διαβολική σύμπτωση- της ίδιας παραπάνω εφημερίδας, που την ενέπλεκε σε άλλη άσχετη υπόθεση;

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η κα Ράικου είχε καταγγείλει το δημοσίευμα ως συκοφαντικό για να λερωθεί το όνομά της και να της αφαιρεθεί η υπόθεση της φαρμακευτικής, τη στιγμή που είχε φτάσει σε τροφοδότη λογαριασμό, που αποκάλυπτε μίζες 28 εκ. ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους, διοικητές μεγάλων δημόσιων οργανισμών, γιατρών κα. Λέξη για πολιτικά πρόσωπα.

Μήπως η έρευνα της κ Ράικου δεν πήγαινε την υπόθεση εκεί που ήθελε η κυβέρνηση; Μήπως η έρευνά της ακουμπούσε ανθρώπους κοντά στην κυβέρνηση;
Τέλος, επειδή έχουν μεσολαβήσει δύο Βουλές τα πολιτικά πρόσωπα θα απαλλαγούν λόγω παραγραφής. Ακόμα κι αν κάποιοι εμπλέκονται. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει στήσει έτσι την υπόθεση ώστε οι πολιτικοί της αντίπαλοι να μην αποδειχτεί ποτέ ότι είναι ένοχοι, αλλά και ποτέ ότι είναι αθώοι.

Χωρίς να αποδειχτεί η ενοχή κανενός ο κ Τσίπρας και η παρέα του θα πάνε μέχρι τις εκλογές φωνάζοντας «γι αυτούς που τα πήραν». Και όποιος από το λαό θέλει να το πιστεύει θα το πιστεύει. Αλλά, έτσι ο λαός δεν θα μάθει ποτέ τι πραγματικά έχει γίνει. Ούτε θα κυριαρχήσουν οι ευθύνες του κυκλώματος γιατροί- φαρμακοποιοί- διευθυντές νοσοκομείων και κρατικοί γραμματείς και φαρισαίοι που πλούτισαν σε βάρος της τσέπης μας. Προσφορά της πρώτης φοράς λασπιστεράς.
Κατ’ αρχήν τα βασικά. Ο υπουργός διαστημικής πολιτικής ήταν σαφής. Η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία. Ουφ. Ησυχάσαμε. Τώρα πώς του ήρθε του Νίκου Παππά ότι το “σκάνδαλο” μπορεί να είναι σκευωρία, θα σας γελάσω. Και δεν το θέλω. Κάνει τέτοια πράγματα η ΕΥΠ; Δεν το πιστεύω…

Υπάρχει όμως σίγουρα ένα σκάνδαλο πίσω από το “σκάνδαλο” Novartis και επ’ αυτού ακόμα ο Νίκος Παππάς δεν έχει αποφανθεί. Ίσως περιμένει τον Αντώναρο. Αλλά κι αυτός τι να προλάβει; Το βράδυ βλέπει στο you tube νεανικές ομιλίες του Τσίπρα, το πρωί “τουιτάρει” κατά του Άδωνι. Πότε να προλάβει; Δυο χέρια είναι αυτά. Έλεος.

Και το σκάνδαλο πίσω από το “σκάνδαλο” Novartis (που δεν είναι σκευωρία), είναι η θλιβερή και ύποπτη ιστορία της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα.

Για να δούμε τα στοιχεία.. Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έφθασε από το 1,2 δισ. ευρώ το 2000, στα 5,1 δισ. το 2009!! Και σε αυτά τα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα νοσοκομειακά φάρμακα, η συμμετοχή των πολιτών και τα σκευάσματα που αγοράζονται χωρίς συνταγή γιατρού παρακαλώ. Σκάνδαλο; Σκάνδαλο.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε 36,5% μόνο στο διάστημα 2006-2007. Μάλιστα. Και ποιος ήταν πρωθυπουργός το διάστημα 2006-2007; Ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2009, όταν η φαρμακευτική δαπάνη έκανε peak στα 5,1 δισ. ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής; Bingo. Σωστά το μαντέψατε. Ο οποίος φυσικά σύμφωνα με την φίλη μου την “Αικατερίνη” προφανώς παρασύρθηκε, αφού βρισκόταν σε άγνοια. Προφανώς.

Και πότε η φαρμακευτική δαπάνη αρχίζει και μειώνεται; Ήδη από το 2010 που πιάνουν δουλειά οι θλιβεροί μνημονιακοί. Και πότε πιάνει πάτο; Το 2014, όταν από το “τερατώδες” 5,1 δισ., πέφτει στα 2,01 δισ. ευρώ. Και ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2014; Ο Α. Σαμαράς. Ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών; Ο Γ. Στουρνάρας. Και ποιος ήταν υπουργός Υγείας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάτι δεν πάει καλά με το σενάριο Novartis. Ή όχι; Αυτοί οι τύποι λάδωναν για να πέφτει δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη; Λάδωναν αυτούς που μείωναν δραστικά τους τζίρους τους και τα κέρδη τους; Περίεργο. Δηλαδή αυτούς που τους εκτόξευσαν στα ύψη, τι τους έκαναν; Μούτρα; (Αυτά ούτε ο Αντώναρος…)

Υπάρχει ομως και μια άλλη στατιστική που μου έστειλε η φίλη μου η “Αικατερίνη”. Είναι τα στοιχεία για τα κέρδη της Novartis τα χρόνια, που όπως απεφάνθη ο Πρωθυπουργός, γινόταν πάρτυ. Πάρτυ προς τα κάτω όμως…

Έχουμε και λέμε. Το 2009 ο τζίρος της εταιρείας είναι 440 εκατ. ευρώ. Πρωθυπουργός; Ο Κώστας Καραμανλής. Το 2014 οι πωλήσεις πέφτουν στα 337 εκατ. ευρώ. Σχεδόν 100 εκατ. ζημιά. Και ποιος είναι πρωθυπουργός; Ο Α. Σαμαράς. Ποιος είναι υπουργός Οικονομικών; Ο Γ. Στουρνάρας. Ποιος είναι υπουργός Υγείας; Ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τι έγινε ρε παιδιά; Αυτοί λάδωναν για να πέφτουν οι τζίροι τους και τα κέρδη τους; Και στους άλλους, τους πριν, τι έκαναν τότε; Άσεμνες Χειρονομίες; Κάπου πάσχει το σενάριο Novartis ή μου φαίνεται;

Υ.Γ. Σημειώστε ότι κάποιοι μάρτυρες φέρονται να υποστηρίζουν διαφορά περίεργα του τύπου ότι ο Γ. Στουρνάρας υπέγραψε “τον συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου με τις υποχρεωτικές επιστροφές προς το Δημόσιο (rebate, clawback)”, με συνέπεια να ωφεληθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Επειδή όσο το έψαξα τέτοια υπογραφή Στουρνάρα δεν υπάρχει, μήπως κάποιος μπορεί να εξηγήσει πως του ήρθε του μάρτυρα η ιδέα; Γιατί ότι του ήρθε, σίγουρα. Από ποιον είναι το ερώτημα..
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ταμίας του Σημίτη ομολόγησε ότι πήρε το εκατομμύριο από την Siemens αλλά ο Σημίτης είναι ακόμα έξω.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS – Είπε ψέμματα στην πρώτη κατάθεση για να καλύψει τον Σημίτη! Ομολόγησε ότι είχε γίνει και άλλες φορές…

Τον ισχυρισμό του Θεόδωρου Τσουκάτου ότι το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που πήρε από τη Siemens το 1999 κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε, με καθυστέρηση 10 ετών, ο τότε υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Σπύρος Αυγερινός.

Καταθέτοντας στη δίκη της Siemens ο κ. Αυγερινός αναίρεσε την αρχική του κατάθεση ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το Κίνημα χρήματα της Siemens, υποστηρίζοντας πως τότε δεν το γνώριζε.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ως το επίμαχο ποσό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ανάθεσης στην Siemens του έργου της ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ.

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999 αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από την Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο» είπε, χαρακτηρίζοντας συνήθη πρακτική να φτάνουν δεσμίδες κουπονιών στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.

«Είπατε ότι ήταν κοινό μυστικό πως έρχονταν χρήματα με αυτό τον τρόπο στο κόμμα» παρατήρησε ο πρόεδρος για να συμπληρώσει η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον μάρτυρα: «Πόσο νόμιμη ήταν αυτή η διαδικασία;».

«Τα ποσά μπορεί να ήταν μικρότερα. Ήταν γνωστός αυτός που έπαιρνε τα κουπόνια αλλά δεν έλεγε από πού φέρνει τα χρήματα», απάντησε ο κ. Αυγερινός.

Εισαγγελέας: Δεν είναι καν προς αξιολόγηση αυτά που λέτε. Το μυαλό σας δουλεύει καλύτερα απ’ όλους μας. Πραγματικά δεν εκπλήσσομαι αλλά λυπάμαι. Γιατί όλα αυτά δεν τα είπατε νωρίτερα γι’ αυτόν τον άνθρωπο και τον αφήσατε να έρθει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Δεν το είπα στην πρώτη κατάθεση (…) Ήμουν μπροστά σε παραλαβές χρημάτων Τσουκάτου.

Εισαγγελέας: Τότε λέγατε πως δεν γνωρίζατε και δεν ήταν απαραίτητο να γνωρίζετε.

Μάρτυρας: Δεν είναι κάτι που είμαι περήφανος που είπα (…) Τότε δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν πραγματικότητα αυτά που είχα ως υποψία.

Εισαγγελέας: Τελικά, ήρθαν τα λεφτά στο κόμμα;
Μάρτυρας: Ναι

Εισαγγελέας: Μάλιστα, κατηγορηματικά «ναι»

Εισαγγελέας: Τα χρήματα δηλαδή τα πήρε ο κ. Τσουκάτος από τον κ. Χριστοφοράκο γιατί ήθελε να ενισχύσει το κόμμα;

Μάρτυρας: Ναι

Εισαγγελέας: Θεωρείτε λογικό τον τρόπο που ήρθαν τα χρήματα στην Ελλάδα: Να διασκορπιστούν σε δέκα λογαριασμούς ..Προσπάθησε να τα αποκρύψει;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι του ζήτησε ο Χριστοφοράκος. Δεν νομίζω πως προσπάθησε να αποκρύψει. Θα το έλεγα «μία ασυνήθης διαδικασία» αλλά δεν ξέρω τα κίνητρα του.

Διαδώστε το!πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι προαναγγέλλει το επεισόδιο στα Ίμια

Οι επιθετικές κινήσεις είναι πολλές πλέον για να τις υποτιμήσει η Αθήνα. Χωρίς αφορμή, η Άγκυρα κλιμακώνει τις έμπρακτες προκλήσεις της στο Αιγαίο, φθάνοντας στο σημείο τουρκική ακταιωρός να εμβολίσει περιπολικό του Λιμενικού. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες τουρκική ακταιωρός είχε πραγματοποιήσει επικίνδυνο ελιγμό, αγγίζοντας την κανονιοφόρο»Νικηφόρος».

του Σταύρου Λυγερού 


Τις έμπρακτες αυτές προκλήσεις συνόδευσε μία εμπρηστική ρητορική εκ μέρους συνεργατών, αλλά και του ίδιου του Ερντογάν. Είναι προφανές ότι η κλιμάκωση συνδέεται με δύο γεγονότα:
Πρώτον, με την πειρατική πράξη του τουρκικού ναυτικού να εμποδίσει την πλατφόρμα της ιταλικής ΕΝΙ από το να μεταβεί στο σημείο όπου έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει γεώτρηση.
Δεύτερον, με τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία και ειδικότερα στο κουρδικό καντόνι του Αφρίν. Όπως αποδεικνύεται, αντί για «περίπατο» ο τουρκικός στρατός και οι ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών που πολεμούν μαζί του αιμορραγούν, χωρίς να σημειώνουν αξιόλογη πρόοδο στην κατάληψη του κουρδικού θύλακου.

Όλα δείχνουν ότι η επιθετική τακτική της Άγκυρας έχει πρωτίστως αποτρεπτικό σκοπό. Κρίνοντας από τη δική της λογική, στέλνει ένα μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους της που οι Τούρκοι θεωρούν ότι θίγει τα συμφέροντά τους, έτσι όπως αυτοί τα αντιλαμβάνεται. Με άλλα λόγια, στέλνει το μήνυμα στην Αθήνα να μην τολμήσει να στηρίξει εμπράκτως την Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά ταυτοχρόνως και στη Συρία και στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Ο κατ’ αρχήν αποτρεπτικός χαρακτήρας της επιθετικότητας αυτών των ημερών δεν σημαίνει πως παραλλήλως η Άγκυρα δεν προωθεί συστηματικά την τουρκοποίηση των Ιμίων . Είναι προφανές πως έχει εδώ και καιρό φύγει από τη ρητορική περί «γκρίζων ζωνών» και επιχειρεί να τουρκοποιήσει τις ελληνικές νησίδες που έχει βάλει στο στόχαστρό της.

Τα γεγονότα αυτά επαναφέρουν εκ των πραγμάτων το χρόνιο και κρίσιμο ερώτημα του τρόπου που η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατική πίεση. Και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, λόγω της οξύτατης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει -μεταξύ των άλλων- ως συνέπεια και την ολοένα και μεγαλύτερη επιδείνωση στο επίπεδο των εξοπλισμών.

Μέχρι πρότινος, η Τουρκία πρόβαλε τις μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις της και συντηρούσε το κλίμα έντασης και στο Αιγαίο και στη Θράκη, αλλά απόφευγε τις επικίνδυνες έμπρακτες προκλήσεις. 

Τρεις ήταν οι αιτίες:
Πρώτον, το γεγονός ότι ο Ερντογάν «έχει απλώσει πολύ τραχανά» στα ανατολικά του. Έχει ανοικτό στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία με τους Κούρδους.
Δεύτερον, το γεγονός ότι το αμερικανοτουρκικό ρήγμα δεν γεφυρώνεται, γεγονός που εκ των πραγμάτων συνιστά μειονέκτημα για την Άγκυρα, ενισχύοντας κατ’ αντιδιαστολή τη θέση της Αθήνας στο πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο. Το κλίμα για τη νεοοθωμανική Τουρκία είναι πιο αρνητικό παρά ποτέ και στην Ευρώπη και στην Ουάσιγκτον.
Τρίτον, το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει ανοικτό εσωτερικό μέτωπο και κυρίως ότι ακόμα δεν εμπιστεύεται τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό αποδυναμωμένες και με πεσμένο ηθικό, λόγω των εκτεταμένων εκκαθαρίσεων και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, μέχρι πρότινος ο Ερντογάν έδειχνε να θεωρεί πως ένα είδος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο με σκοπό την εξασφάλιση μίας εύκολης συμβολικής νίκης, εμπεριείχε τον κίνδυνο να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Με άλλα λόγια, φοβόταν πως εάν τα πράγματα οδηγηθούν σε ελληνοτουρκική σύγκρουση, οι στρατηγοί εκ των πραγμάτων θα αποκτήσουν μεγάλη αυτονομία κινήσεων, την οποία ενδεχομένως να εκμεταλλευθούν για να τον ανατρέψουν.
Πολιτικό όπλο η απειλή χρήσης βίας

Για όλους αυτούς τους λόγους, το σενάριο πρόκλησης ελληνοτουρκικής σύρραξης δεν φαινόταν να είναι στην ατζέντα του Τούρκου προέδρου. Οι νεοοθωμανοί χρησιμοποιούν την απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας ως πολιτικό όπλο, όπως και οι κεμαλιστές προκάτοχοί τους. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, η Άγκυρα προωθούσε με συστηματικότητα τις μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις της, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιημένη από το γεγονός ότι αφενός έχει καταστήσει αμφίβολο το νομικό καθεστώς του Αιγαίου, αφετέρου έχει ενισχύσει τα ερείσματά της στη Θράκη παρά τον εμφύλιο μεταξύ ερντογανικών και γκιουλενιστών.

Πρόκειται για στρατηγική, την οποία δρομολόγησε το μετακεμαλικό καθεστώς το 1973 και συνέχισαν να την εφαρμόζει ο Ερντογάν. Στο επίπεδο αυτό, άλλωστε, είχε εξαρχής δημιουργηθεί μία όσμωση μεταξύ των δύο μεγάλων ιδεολογικοπολιτικών ρευμάτων της Τουρκίας. Αυτή δεν ήταν εκ πρώτης όψεως ορατή, επειδή τα προηγούμενα χρόνια οι νεοοθωμανοί απέφευγαν να υψώνουν πολύ τους τόνους στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Η συγκρατημένη εκείνη στάση τους είχε ανοήτως δημιουργήσει στην Αθήνα τον μύθο για τον «καλό Ερντογάν» και τους «κακούς στρατηγούς».
Χωρίς ρίσκο και μεγάλο κόστος

Στην πραγματικότητα, η συγκρατημένη στάση του νεοοθωμανού ηγέτη οφειλόταν στο γεγονός ότι βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο με το βαθύ κράτος των κεμαλιστών από το 2002. Πιο συγκεκριμένα φρόντιζε να κρατάει χαμηλά τη θερμοκρασία στο Αιγαίο, επειδή φοβόταν μήπως οι στρατηγοί προκαλέσουν κάποιο θερμό επεισόδιο, με σκοπό να τον ανατρέψουν.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάτι έχει αλλάξει. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας έχει τακτικό ή στρατηγικό χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, εάν ο Ερντογάν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως λόγω και της δυσμενούς κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει στρατιωτικού χαρακτήρα τετελεσμένο και στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, χωρίς ρίσκο και μεγάλο κόστος.

Για τους λόγους που προαναφέραμε, το σημείο-κλειδί είναι το «χωρίς μεγάλο κόστος». Μετά τα Ίμια έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στην Άγκυρα πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αν και έχει ακόμα τη δυνατότητα στο στρατιωτικό επίπεδο, δεν έχει τη βούληση να απαντήσει δυναμικά κατά τρόπο που να προκαλέσει ισοδύναμο κόστος στην Τουρκία. Η εντύπωση αυτή έχει διαβρώσει την αξιοπιστία της ελληνικής αποτρεπτικής στρατηγικής.

Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός, επειδή ωθεί την Άγκυρα να προχωρήσει παραπέρα στον δρόμο του τυχοδιωκτισμού. Ένα θερμό επεισόδιο, όμως, έχει την τάση να κλιμακωθεί σε σύρραξη. Με άλλα λόγια, εάν ο Ερντογάν υπερβεί ένα όριο κινδυνεύει να προκαλέσει αυτό που στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Αθήνα πρέπει να είναι εξαιρετικά σαφής σ’ αυτό το ζήτημα. Μόνο έτσι θα αποτρέψει μία τέτοια επικίνδυνη εξέλιξη.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!