EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Νοσοκομειακοί γιατροί: Έχασαν το 55% των αποδοχών τους σε επτά χρόνια

Δραστικές μειώσεις, έως και 55% καταγράφονται στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών τα τελευταία επτά χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών στα δεδομένα της περιόδου Ιανουάριος 2010 – Δεκέμβριος 2017, οι μισθολογικές απώλειες είναι μεγάλες και βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι μάχιμοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως ένας διευθυντής ΕΣΥ το 2010 είχε καθαρές μηνιαίες αποδοχές 2.840 ευρώ. Επτά χρόνια αργότερα ο μισθός του διευθυντή ΕΣΥ είναι 1.880 ευρώ τον μήνα – η μείωση είναι 43%. Ο Επιμελητής Α΄ λάμβανε 2.390 ευρώ μηνιαίως και πλέον λαμβάνει 1.712 ευρώ. Ο Επιμελητής Β αμειβόταν με 1.740 ευρώ τον μήνα και πλέον ο μισθός του έχει μειωθεί κατά 41%, πέφτοντας στα 1.200 ευρώ. Τέλος, ο ειδικευόμενος γιατρός αμείβεται σήμερα με 1.050 ευρώ τον μήνα έχοντας μισθολογικές απώλειες της τάξης του 30%. Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές των εφημεριών οι οποίες επίσης έχουν μειωθεί δραστικά.

Το προεδρείο της ΔΗΠΑΚ σημειώνει πως στις αρχές του 2019 αναμένονται νέες μισθολογικές απώλειες στους γιατρούς του ΕΣΥ, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από 8.500 σε 5.500 ευρώ.
«Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν υποστεί σημαντική μείωση μισθού, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί όμως που δεν 'βολεύονται' με το φακελάκι από ασθενείς και τις μίζες από τις πολυεθνικές, δίνουν σκληρό αγώνα μέσα στα νοσοκομεία» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ – διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», κ. Ηλίας Σιώρας, και καλεί τους γιατρούς, «τους συναδέλφους που θέλουν να ζουν μόνο από το μισθό τους στη μοναδική διέξοδο, στην ενεργητική συμμετοχή στον αγώνα, σε συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών».

Για το θέμα των μισθολογικών απωλειών οι γιατροί μέσω των ενώσεών τους, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και βρίσκονται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο σε αναμονή της απόφασης.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε δίκη 13 υπάλληλοι τριών ασφαλιστικών ταμείων για υπεξαίρεση

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται 13 υπάλληλοι τριών ασφαλιστικών ταμείων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία, πράξη που συνδέεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, το διάστημα 1999-2007.

Πρόκειται στην πλειονότητα για άλλοτε προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΥΔΚΥ και του ΤΑΔΚΥ, εις βάρος των οποίων το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποδίδει ευθύνες για εισφορές εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν την περίοδο του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, οι κατηγορούμενοι δεν μερίμνησαν για την αναζήτηση και είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων από τις αποδοχές των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ανάλογα με την περίοδο που υπηρέτησαν στις θέσεις τους, το βούλευμα περιγράφει ξεχωριστά για κάθε κατηγορούμενο το ποσό της ζημιάς στα επίμαχα ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πέντε υπάλληλοι του Ταμείου Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων παραπέμπονται για ανείσπρακτες εισφορές ύψους 241.481 ευρώ, ενώ δύο υπάλληλοι του Ταμείου Ασφαλίσεως Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (εκ των οποίων μία πρώην διευθύντρια κι ένας άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής) κατηγορούνται για απώλειες εισφορών ύψους 1.773.425,96 ευρώ, ενώ μία συνάδελφός τους για εισφορές 120.544,75 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται πως υπέστη το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, όπου τρεις υπάλληλοι φέρονται ως υπεύθυνοι για εισφορές ύψους 5.135.327,87 ευρώ κι άλλοι δύο για εισφορές -αντιστοίχως- 2.315.818,10 και 2.819.509,77 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπεξαίρεση-«μαμούθ» καταδικάστηκαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο πρώην δημοτικός ταμίας (υπεύθυνος για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών) Παναγιώτης Σαξώνης, όπως επίσης δύο πρώην διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών. Οι τρεις πρώτοι τιμωρήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 από το Εφετείο με ποινές κάθειρξης (έχουν ήδη αποφυλακιστεί, ως ανάπηρος ο Παπαγεωργόπουλος και με έκτιση των 2/5 της ποινής τους οι Λεμούσιας-Σαξώνης), ενώ οι δύο υπάλληλοι με ποινές φυλάκισης που ανεστάλησαν.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ "COLPO GROSSO" ΜΕ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ!

Α,,,Μπά...Θυμήθηκε τώρα ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ ότι το 1 εκατομ. μάρκα που είχε εισπράξει το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ του Κ. Σημίτη, ο Θόδωρος Τσουκάτος το κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο ασήμαντη λεπτομέρεια ήταν και δεν την θυμόταν κανείς νωρίτερα;

Είχε πολλούς χορηγούς αυτής της τάξης το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Κ. Σημίτη;
Αν ήταν μια εταιρεία με αυτή την υπόθεση ο πρώτος που θα έπαιρνε κλήση να εξηγήσει για ποιό λόγο η δωρεά, θα ήταν ο πρόεδρος και τα όργανα της εταιρείας...Μικρή παρένθεση, επειδή μ.χ. δεν υπάρχουν προφήτες και σπεύδουμε τώρα στην προφητεία:
Μια μικρή "λεπτομέρεια" μας λείπει ακόμα για να έχουμε τη βεβαιότητα ότι ένας κοινός τραπεζικός λογαριασμός σε φορολογικό παράδεισο θα δέσει με...χειροπέδες έναν πασίγνωστο δικηγόρο του οποίου το μικρό όνομα είναι Σ. με έναν κορυφαίο - πολύ κορυφαίο και πολυ τοπικιστή πολιτικό με ίδιο αρχικό γράμμα (...) και τότε θα γίνει "ο σεισμός της Αρκούδας" που θα έλεγε ο Παύλος Πολλάκης..

Κλείνει η παρένθεση και επανερχόμαστε στη διαφθορά.

Ο δικηγόρος Σ. και ο πολιτικός Σ.

Τι θα πρέπει να ακολουθήσει την αποκάλυψη για το ένα εκατομμύριο του Τσουκάτου;
Ερευνα και απο το ΣΔΟΕ και απο τη Δικαιοσύνη.

Οι ελεγκτικές αρχές στον κατάλογο των 582 Ελλήνων που ψάχνουν για μεγάλα ποσά στο εξωτερικό έχουν οπωσδήποτε τον Κωσταντίνο Φρουζή της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ένα άλλο ΠΟΛΙΤΙΚΟ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με θητεία στο Νηογνώμονα, με σκάνδαλα μεγάλα εκεί, με καταδίκες και αθωώσεις και με θητεία στα τραπεζικά παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ.Μάλιστα το στέλεχος αυτό όταν είχε μεγάλες δίκες για μεγάλα κόλπα βρήκε Ελληνα μεγαλοδημοσιογράφο γνωστό για την παρουσία του στη λίστα Λαγκάρτ, σε βίλες στο εξωτερικό και σε κόλπα με δήθεν απειλές απο "κακούς". Στο κρίσιμο διάστημα με τις δίκες αυτός ο μεγαλοδημοσιογράφος έκανε ένα δακρύβρεχτο πρωτοσέλιδο για την "κακιά" 17 Νοέμβρη που απειλεί αυτό το αγλάϊσμα των σκανδάλων και της ηγετικής καμαρίλας του ΠΑΣΟΚ.

Με τέτοια τριαντάφυλλα και εφοπλιστές που ακούγονται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα κόλπα είναι εμπλουτισμένος ο κατάλογος αυτός.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χρήματα που έχουν είναι νόμιμα. Πιθανόν. Είναι όμως και περιπτώσεις κρατικοδίαιτων και τραπεζοδίαιτων στελεχών, τα οποια πρέπει να εξηγήσουν που βρήκαν τόσο πλουτισμό.

Η έρευνα αυτή μπορέι να αναδείξει και πρόσωπα που διαχειρίζονταν κεφάλαια και πρόσωπα που εμφανίζονταν ως αφανείς χρηματοδότες κομμάτων.

Στην περίπτωση Τσουκάτου η έρευνα προφανώς θα αφορά το "πόθεν έσχες" του ίδιου.
Πόσα χρήματα είχε οταν εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή;

Το "πόθεν έσχες" που δήλωσε και το οποίο δημοσιεύουμε είναι γεμάτο με ομόλογα και αγορά ενός αυτοκινήτου 4 χιλιάδων κυβικών, έναντι ευτελούς ποσού...

Θα πρέπει να ερευνηθεί ποιός ακριβώς από τη ΖΗΜΕΝΣ με ποιόν ακριβώς συμφώνησε την καταβολή του ενός εκατομμυρίου και πότε ακριβώς το έμαθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Σημίτης μαζί με τα αρμόδια οικονομικά όργανα.

Θα πρέπει να ερευνηθεί πότε και πως ακριβώς έγινε η εγγραφή του ποσού και αν δεν έγινε με ποιού ακριβώς έγκριση δεν έγινε.

Υστερα πρέπει να ερευνηθεί ποιές δουλειές είχε πάρει η ΖΗΜΕΝΣ διάστημα ΠΡΙΝ την καταβολή και ποιές ακριβώς πήρε μετά την εγγραφή.

Αυτό έχει τεράστια σημασία για να διαπιστωθεί πόσο αγαθός και άσχετος με αυτά ήταν ο κ. Σημίτης.
Στη σημερινή επικαιρότητα έχει επίσης τεράστια σημασία.

Ο πρωην πρόεδρος της ΖΗΜΕΝΣ Γερμανός Κουτσενρόϊτερ προσπαθεί απελπισμένα, αφού πιά έχει ομολογήσει και έχει καταδικαστεί στη Γερμανία να έρθει στην Ελλάδα να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Όμως δεν έρχεται γιατί οι ελληνικές αρχές τον απειλούν με φυλακή διότι του έβγαλαν με διάτρητο νομικό λόγο ένταλμα σύλληψης.
Αυτό το ένταλμα πρέπει να εκτελεσθεί και να κλειστεί στη φυλακή ΠΡΙΝ οδηγηθεί στον ανακριτή για κατάθεση.
Εχει τεράστια σημασία ότι το ένταλμα αυτό βγήκε με τα γνωστά κόλπα περί της πραγματικής διαμονής.

Με ένα δικαστικό έγγραφο οι αρχές μας αναγνωρίζουν ότι το στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ το εκπροσωπούσε ο Ελληνας δικηγόρος του.
Με άλλο δικαστικό έγγραφο οι ίδιες αρχές λένε ότι δεν τον εκπροσωπούσε ο δικηγόρος του και άρα δεν είχε σταθερή διεύθυνση κατοικίας.
Με εντελώς ίδιο σκεπτικό ο ίδιος εισαγγελέας Εφετών Κωσταρέλλος προτείνει να διατηρηθεί το ένταλμα και δείχνει πολύ αυστηρός και τυπολάτρης.
Αυτή η αυστηρότητα όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην έρχεται στην Ελλάδα ο Κουτσενροίτερ να καταθέσει και δείχνει να παρακαλεί τη δικαιοσύνη μας να ακυρώσει το ένταλμα για να τη βοηθήσει στις έρευνές της αφού ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.Ποιός οφελείται από την μη προσέλευση του Γερμανού;
Προφανώς αυτοί που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα;
Μια απο αυτές τις υποθέσεις είναι και το εκατομμύριο προς το ΠΑΣΟΚ.
Ποιός θα τα έλεγε καλύτερα απο τον επικεφαλής της ΖΗΜΕΝΣ για το σκάνδαλο χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ και για τα πιθανά ανταλλάγματα προς τη ΖΗΜΕΝΣ;

Ποιός άλλος εκτός αυτού θα έλεγε αν πήραν χρήματα κι άλλοι και δεν τα έδωσαν όλα στο βωμό του Κόμματος;
Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα που θα έλεγε και ο Καραμανλής, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε πολύ να λάβει μια τέτοια κατάθεση του Γερμανού-αφεντικού της ΖΗΜΕΝΣ που ομολογεί;πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία από αύριο, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, έως και την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

– Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

– Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ).

– Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

– Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

– Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονικό «μάτι» πάνω από τα σπίτια μας - Η απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη

Ηλεκτρονικό «μάτι» θα βλέπει σύντομα τι έχει δηλωθεί στο Ε9 και ποιοι απέκρυψαν ακίνητη περιουσία, ενώ οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης (Ανεξέλεγκτης) Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία του Κτηματολογίου.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τι σημαίνει αυτό; Θα επιβλέπουν την περιουσία μας, γνωρίζοντας τα πάντα για αυτήν! Και φυσικά, όπως συμβαίνει, θα φορολογείται!

Συγκεκριμένα, με απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη, από τα δύο συναρμόδια υπουργεία προβλέπεται η σύνδεση του Κτηματολογίου με το TAXISnet, με αφορμή την αντιμετώπιση του «φαινομένου της αδήλωτης ακίνητης περιουσίας».

Όλα πρέπει να είναι δηλωμένα για να φορολογούνται!


Εκτιμάται ότι αρκετοί φορολογούμενοι αποκρύπτουν από την εφορία την πραγματική τους ακίνητη περιουσία, για να αποφεύγουν την πληρωμή του, παράνομου ωστόσο, ΕΝΦΙΑ, του «πράσινου» δηλαδή φόρου στα ίδια μας τα σπίτια.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν συσσωρευτεί χρέη από φόρους ακινήτων, τα οποία θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν με τον εντοπισμό τους από την ενοποίηση των δύο συστημάτων. σσδ

Όπως σχολιάζεται, μετά και από απόφαση που προβλέπει την διασύνδεση του TAXISnet με το κτηματολόγιο είναι θέμα χρόνου το ηλεκτρονικό μπλόκο στα αδήλωτα ακίνητα.

Η αρχή θα γίνει από την Αττική και θα ακολουθήσει η διασταύρωση στοιχείων από την Περιφέρεια.

Σε πολλές περιπτώσεις τα κρυμμένα τετραγωνικά συνδέονται με φόρους μεταβίβασης κληρονομιάς. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να γίνει ένα συμπληρωματικό συμβόλαιο, ενώ οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο για «δόλο ή άγνοια».

Επίσης, και οι Δήμοι θα μπορούν να ενημερώνονται για να εισπράττουν δημοτικά τέλη από αδήλωτη ακίνητη περιουσία.

Δεν υποστηρίζουμε φυσικά την απόκρυψη στοιχείων, ωστόσο ψέγουμε την πολιτική υπέρογκων και παράνομων φόρων, αντί να στηριχτούν οι πολίτες με μείωση της φορολογίας. Πέραν τούτου, μας προβληματίζει το γεγονός πως το σημερινό ελλαδικό Κράτος, όπως έχει διαμορφωθεί, θα γνωρίζει τα πάντα σε σχέση με την περιουσία των Ελλήνων, την οποία δεν αποκλείεται να «παραδώσει» λόγω χρεών στο Υπερταμείο, όπου έχει υποθηκευθεί ολόκληρη η χώρα για 99 χρόνια
Με την διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του Εθνικού Κτηματολογίου και θα εντοπίζουν άμεσα όλα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία κλπ) που υπάρχουν σε αυτά τόσο στις εντός όσο και στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές και τα οποία δεν είναι δηλωμένα στο έντυπο Ε9. Επίσης, από το Εθνικό Κτηματολόγιο, θα εντοπίζονται ακίνητα που ενώ έχουν δηλωθεί στην εφορία, δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Η απόφαση

Ειδικότερα με την απόφαση καθορίζονται ο τρόπος, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διασύνδεση των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει:


1. Τη διασύνδεση των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων και ανταλλαγή δεδομένων αφορά στην παροχή αμοιβαίας δυνατότητας άμεσης πρόσβασης στα στοιχεία των ηλεκτρονικών αρχείων που τηρούν για την ανταλλαγή δεδομένων και στοιχείων ακινήτων, εγγραπτέων δικαιωμάτων και δικαιούχων.

2. Την ανταλλαγή μεταξύ των φορέων των στοιχείων και των δεδομένων που συλλέγουν και τηρούν, δύναται να επιτυγχάνεται τεχνικά με δύο εναλλακτικούς τρόπους και συγκεκριμένα:

* τη μαζική αποθήκευση και διακίνησή τους με ψηφιακά μέσα μεταφοράς.

* Με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών.

3. Τα δεδομένα που ανταλλάσσουν οι δύο φορείς δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν αντικείμενο εμπορικής.

4. Η διασύνδεση των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων διέπεται από την αρχή της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκληρό πόκερ Δύσης-Ερντογάν

Η κλιμάκωση των επιθετικών δηλώσεων και της χρήσης αεροναυτικών μέσων εκ μέρους της Τουρκίας, ταυτόχρονα στα Ίμια και στην κυπριακή ΑΟΖ, αποτελεί μόνον την αρχή μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Αξιολογείται ως σύμπτωμα της συνειδητής απόφασης του προέδρου κ. Ερντογάν για απομάκρυνσή του από την ΕΕ και τις ευρωατλαντικές δομές, οπότε εκλείπουν αρκετοί από τους λόγους της λεγόμενης “αυτοσυγκράτησής” του έναντι της Ελλάδας, αν υποτεθεί ότι όντως υπήρξε τα τελευταία χρόνια.

του Αλέξανδρου Τάρκα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, οι τουρκικές κινήσεις θα πρέπει να εκτιμηθούν, λαμβάνοντας υπόψη και τα ακόλουθα στοιχεία:

Πρώτον, η Ουάσιγκτον επανέλαβε, πολύ πρόσφατα, στην Άγκυρα τη θέση της υπέρ του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της. Με δεδομένο ότι οι έρευνες της αμερικανικής ExxonMobil θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, η τουρκική πλευρά (μέχρι να συναξιολογήσει όλες τις παραμέτρους των σχέσεων με τις ΗΠΑ), έκρινε κατάλληλες τις παρούσες συνθήκες για να εμποδίσει μια ευρωπαϊκή εταιρεία, την ιταλική ENI.

Σημειώνεται ότι, παρά τα ζωτικά οικονομικά συμφέροντα της ΕΝΙ, η Ρώμη είναι διστακτική έναντι της Άγκυρας. Πριν από λίγους μήνες, είχε προβεί σε προληπτική ενημέρωσή της για τις παρόμοιες εργασίες από ιταλικό σκάφος της κοινοπραξίας EastMed, αντί να αρκεστεί στις άδειες των αρμόδιων ελληνικών και κυπριακών αρχών.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Τουρκία δεν είχε τολμήσει, τον περασμένο Ιούλιο, παρενόχληση των γεωτρήσεων της TOTAL. Εκείνες οι γεωτρήσεις, βάσει σχεδίου, είχαν συμπέσει με τον ελλιμενισμό πλοίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην Κύπρο, καθώς και με επαφές της Λευκωσίας με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών κ. Λε Ντριάν και τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Μακρόν πρέσβη κ. Ετιέν.

Δεύτερον, σε αντίθεση με προηγούμενες φάσεις γεωτρήσεων και ίσως λόγω της προεκλογικής περιόδου, η Λευκωσία υποτίμησε αυτή τη φορά την τουρκική αντίδραση. Η εκτίμηση, ήδη κατά την αρχική φάση της τεχνικής προετοιμασίας και του πλου του γεωτρύπανου της ENI τις ημέρες των Χριστουγέννων στο “οικόπεδο 6” (πριν προχωρήσει στο “οικόπεδο 3” της παρούσας φάσης), ήταν ότι η Τουρκία μόνον θα δήλωνε την παρουσία της, χωρίς άλλες επικίνδυνες ενέργειες.

Τρίτον, από τις αρχές του 2018 ο πρόεδρος Ερντογάν δέχεται καταιγισμό αρνητικών μηνυμάτων από την Κομισιόν, τη Γαλλία και τη Γερμανία ως προς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ως προς το αίτημα συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τον Μάιο στη Σόφια. Η ευρωπαϊκή πολιτική απόφαση είναι ότι τον Απρίλιο θα καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ η απάντηση Ερντογάν είναι ότι δεν δέχεται οτιδήποτε άλλο.
Οι εκτιμήσεις της ΕΕ

Οι ισχυροί της ΕΕ εκτιμούν πως ενδεχομένως ο έξαλλος Ερντογάν να δεχθεί τελικά ένα πλαίσιο αναθεωρημένης σχέσης έμπνευσης του προέδρου κ. Μακρόν, ή ένα εναλλακτικό σχέδιο έμπνευσης της καγκελαρίου κ. Μέρκελ. Οι πρόεδροι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ και ο προεδρεύων στο πρώτο εξάμηνο του 2018 Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφ θα συναντηθούν με τον Ερντογάν στα τέλη Μαρτίου, αλλά δεν αναμένεται ουσιαστική πρόοδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και η Άγκυρα επιθυμεί διακαώς τη χρηματοδοτική ενίσχυση της ΕΕ για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού, δεν έχει επιδώσει, εδώ και μήνες, κανένα σχετικό έγγραφο στις Βρυξέλλες. Ούτε καν την έκθεση εκπλήρωσης κριτηρίων για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που έκαιγε τον κ. Ερντογάν μέχρι πρότινος.

Εν μέσω όλων αυτών των παρασκηνιακών διπλωματικών διαβουλεύσεων, υποστηρικτής της πλήρους ένταξης, υπό την προϋπόθεση εκπλήρωσης συγκεκριμένων όρων, παραμένει μόνον η Ελλάδα με τη βάσιμη λογική ότι μια ευρωπαϊκή Τουρκία είναι προτιμότερη έναντι ενός γείτονα μακριά από την ΕΕ και τη Δύση.

Η πολιτική όμως αυτή φτάνει σε ύψιστο σημείο δοκιμασίας –ίσως και πλήρους εξάλειψης– από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είτε την υποβαθμίζει είτε την εγκαταλείπει. Ενόψει ακριβώς αυτής της σημαντικής ανατροπής, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Τίλερσον επισκέπτεται την Άγκυρα, καθώς «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει κάποια ειδική πρωτοβουλία κατευνασμού του κ. Ερντογάν, ώστε να μην επέλθει ρήξη του με το ΝΑΤΟ και δημιουργηθεί κενό στην άμυνα της Δύσης στην περιοχή».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως θα ανταποκριθούν οι τράπεζες στα τεστ αντοχής

Το βασικό σενάριο για τα τεστ αντοχής (stress test) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις ελληνικές τράπεζες είναι αισιόδοξο. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στην τριετία αναμένεται κατά μέσο όρο να κινηθεί γύρω στο 2%. Το δυσμενές σενάριο δεν νομίζω ότι μπορούμε να το δεχτούμε με τα σημερινά δεδομένα. Κανείς δεν μπορεί, βεβαίως, να ξέρει τι θα συμβεί.

του Κώστα Μελά

Αν επιβεβαιωθεί το βασικό σενάριο τότε το ζήτημα είναι κατά πόσο οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από αυτή τη μεγέθυνση, διαμέσου της αύξησης των καταθέσεων, οι οποίες αποτελούν την πρώτη ύλη για τις χρηματοδοτήσεις. Μια τέτοια αύξηση του ΑΕΠ σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αποκλίνει περαιτέρω από τον μέσο όρο ανάπτυξης στην ΕΕ, γεγονός που δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την οικονομία. Τα τεστ αντοχής θα δείξουν αν οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν φαίνεται να προκύπτουν σημαντικές ανάγκες αυτή τη στιγμή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό όμως συναρτάται ευθέως με το κατά πόσο οι τράπεζες θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Εξαρτάται επίσης από το αν θα έχουμε ένα καλύτερο κλίμα και από το εάν η εμπιστοσύνη διευκολύνει την επιστροφή καταθέσεων.

Σχετική αισιοδοξία

Εκτός από τις προβλέψεις που καλύπτουν πάνω από το 50% τις προβλεπόμενες ή τις ήδη πραγματοποιηθείσες απώλειες, υπάρχουν και οι εμπράγματες εξασφαλίσεις των συγκεκριμένων δανείων. Οι εκτιμήσεις για τις μελλοντικές τιμές των εμπράγματων εξασφαλίσεων θα δείξουν το κατά πόσον θα χρειαστούν περαιτέρω κεφάλαια για την κάλυψη των δανείων που αντιπροσωπεύουν, σε περίπτωση μείωσης των τιμών.

Στις προβολές που έχουν συμπεριληφθεί στο δυσμενές σενάριο εκτιμάται ότι στην τριετία 2018-20 οι τιμές των ακινήτων θα παρουσιάσουν σωρευτική μείωση 17,6% για τις κατοικίες και 17,4% στα εμπορικά οικήματα. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω κάλυψη με βάση το δυσμενές σενάριο.

Όμως σήμερα οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (περίπου 16%) είναι υψηλοί, γεγονός που επιτρέπει σχετική αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των τεστ αντοχής. Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι το κατώτατο όριο στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που έπρεπε να πληρούν οι τράπεζες, όπως ορίσθηκε από την ΕΚΤ, στα τεστ του 2015 ήταν το 8%. Επομένως υπάρχει περιθώριο να καταναλωθεί κεφάλαιο από το υπάρχον.
Λύση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο

Ένα σενάριο που διακινείται είναι ότι για τις ενδεχόμενες ανάγκες των τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν ποσά από το «μαξιλάρι» που η Ελλάδα συγκεντρώνει για την έξοδο στις αγορές. Εκτιμώ πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αν προκύψουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες υπάρχει το ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο και ορίζει ποιος δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί και στην περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πρώτα θα πρέπει να συμμετάσχουν ιδιώτες, δηλαδή αυξήσεις εταιρικών κεφαλαίων. Μετά πάμε στα γνωστά bail in και αν τελικά αυτά δεν φτάσουν στο προσδιορισμένο επίπεδο, δηλαδή δεν θα είναι αρκετά, τότε μόνο μπορεί να παρέμβει το Δημόσιο. Το Δημόσιο παρεμβαίνει μόνο στο τέλος. Δεν μπορεί σ’ αυτή τη φάση –σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες– να παρέμβει για να σώσει τις τράπεζες.

Σημείο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες είναι ότι με την λήξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και χωρίς νέα προληπτική πιστοληπτική γραμμή, θα εκλείψει η δυνατότητα ευθείας χρηματοδότησης από την ΕΚΤ. Επομένως, θα υπάρξει επιστροφή στην χρήση του ακριβού ELA, λόγω του ότι η επενδυτική βαθμίδα της χώρας είναι πολύ κάτω από την βαθμίδα επιλογής της ΕΚΤ.
Η χρηματοδότηση των συστημικών τραπεζών

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από την ΕΚΤ, που δεν ανήκει στην κατηγορία του ELA, αποτελείται από εξασφαλίσεις. Αυτές δεν θα χάσουν την επιλεξιμότητά τους σε περίπτωση άρσης του waiver από την ΕΚΤ μετά τον Αύγουστο του 2018. Αναφέρομαι για παράδειγμα στα ομόλογα του EFSF/ESM.

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν χαθεί το waiver η χρηματοδότηση των τραπεζών θα επηρεαστεί σε μικρό βαθμό. Η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, που αποτελείται από ελληνικά κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια και τα οποία θα επηρεαστούν, είναι κάτω από 4 δισ. ευρώ. Σκεφτείτε ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2017, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA μειώθηκε περισσότερο από 9 δισ. ευρώ. Επίσης αναμένεται φέτος να μειωθεί περαιτέρω.

Επομένως ακόμη και αν οι τράπεζες χρειαστεί να μεταφέρουν ολόκληρο το ποσό των 4 δισ. ευρώ από το ευρωσύστημα στον ELA, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρνητικό. Ωστόσο, και αυτό μπορεί τελικά να μη συμβεί, καθώς οι τράπεζες μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια ως εγγύηση στις διατραπεζικές συμφωνίες επαναγοράς, τις οποίες ήδη πραγματοποιούν σε διαφορετικούς βαθμούς.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσίπρας στον πλοίαρχο του «Γαύδος»: Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα

Τσίπρας στον πλοίαρχο του «Γαύδος»: Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο Κάβο Ντόρο η τουρκική φρεγάτα «Barbaros»

Αυτή την ώρα, αφού πέρασε ανοιχτά της Κέας, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Μήλου - Κοντά της πλέει η ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής - Στην περιοχή βρέθηκε και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross»

Στο ακρωτήριο Καφηρέας και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πλέει εδώ και περίπου δύο ώρες η τουρκική φρεγάτα «Barbaros». Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν στο Κεντρικό Αιγαίο παρακολουθώντας «διακριτικά» την άσκηση «Αστραπή» στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες.

Με την ολοκλήρωση της ναυτικής άσκησης που είχε σχεδιαστεί από το αρχηγείο στόλου, από το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο που είχαν αναπτυχθεί, οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Η τουρκική φρεγάτα «Barbaros» η οποία παρακολουθούσε τις δραστηριότητες που γίνονταν στο πλαίσιο των ελληνικών ναυτικών γυμνασίων ακολουθούσε από απόσταση τις ελληνικές φρεγάτες φτάνοντας στο Κάβο Ντόρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που το τουρκικό πολεμικό πλοίο προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας, στην περιοχή βρισκόταν και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross» που είχε ρότα βορειοανατολική.

Κοντά στην τουρκική φρεγάτα «Barbaros» -που στις 14:00 συμπλήρωνε περίπου δύο ώρες γύρω από το Κάβο Ντόρο- βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα, αφού πέρασε ανοιχτά της Κέας, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Μήλου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι έδειξε το πόρισμα για το θάνατο του Μαυρίκου

Σε σημαντικό μηχανολογικό πρόβλημα λόγω κακής επισκευής και συντήρησης του οχήματος και όχι σε εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια, απέδωσε η ΕΛΑΣ την «τρελή» πορεία του μοιραίου τζιπ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Παναγιώτης Μαυρίκος.

Υπενθυμίζεται πως ο Π. Μαυρίκος είχε χάσει τη ζωή του στις 8 Ιουνίου του 2016 όταν το τζιπ το οποίο οδηγούσε έπιασε φωτιά στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με τις τεχνικές πραγματογνωμοσύνες που εμπεριέχονται στον ογκώδη φάκελο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της ΕΛΑΣ και αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ, το συμβάν συνδέεται με προηγούμενο ατύχημα που είχε λίγους μήνες νωρίτερα ο 42χρονος εκδότης και το οποίο είχε προκαλέσει στρεβλώσεις στους άξονες του αυτοκινήτου. Επίσης, άμεση σχέση εκτιμάται ότι είχε μία αλλαγή κρίσιμου εξαρτήματος στο σύστημα κατεύθυνσης του πολυτελούς αυτοκινήτου που αντικαταστάθηκε με μεταχειρισμένο, σε συνεργείο στον Νέο Κόσμο, χωρίς να υπάρξει συνολική επισκευή των βλαβών του οχήματος.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση πραγματογνωμόνων "η οπή στο δάπεδο του θόλου του κιβωτίου ταχυτήτων φέρει ίχνη πλήξης από τμήματα κυρίως της 'καδένας' που έχει το σύστημα μεταφοράς της κίνησης".

Στον φάκελο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αλλά και στελεχών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Σύμφωνα με το πόρισμα, το αυτοκίνητο του εκδότη, ένα Πόρσε Καγιέν, κινούνταν στην Αττική Οδό, στο ύψος του Mall, όταν άρχισε να χτυπά ανεξέλεγκτο το κικλίδωμα ασφαλείας. Αυτό έγινε τουλάχιστον έξι με επτά φορές. Ο 42χρονος προσπάθησε να το επαναφέρει στην κανονική του πορεία, όμως το ΙΧ ανεφλέγη και ο εκδότης εγκλωβίστηκε σε αυτό.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πύργος: Εκτροχιασμός τρένου μέσα στην πόλη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Πύργο Ηλείας, στο δρομολόγιο του Rail Bus από Κατάκολο προς Πύργο και Ολυμπία, χωρίς -ευτυχώς- κάποιος από τους επιβάτες να τραυματιστεί.

Ο συρμός εκτροχιάστηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω υποχώρησης του εδάφους και της σιδηροδρομικής γραμμής.


Το ατύχημα συνέβη την ώρα που ο συρμός επρόκειτο να διασχίσει το σημείο στις οδούς Έλληνος Στρατιώτη και Ερυθρού Σταυρού. Το τρένο εκινείτο με χαμηλή ταχύτητα και για αυτόν τον λόγο, παρά το γεγονός ότι εκτροχιάστηκε, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι έξι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.


Ωστόσο, ο δρόμος στην οδό Έλληνος Στρατιώτη παραμένει κλειστός και αναμένεται γερανός για να τοποθετήσει και πάλι το τρένο στις ράγες.
Πηγή: ilialive.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

AΑΔΕ: Αυτά είναι τα βαριά πρόστιμα για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις και «πειράζουν» τις ταμειακές (pdf)

Αναλυτική εγκύκλιο με τα πρόστιμα που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση σε μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, βάσει των αλλαγών που έγιναν στη φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δύο χρόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:


-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ (π.χ. γιατροί, ασφαλιστές, φροντιστήρια) και δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ή εκδίδουν ανακριβή φορολογικά στοιχεία, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ εφόσον τηρούν απλογραφικά βιβλία και 1.000 ευρώ εφόσον τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται.

-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που εισπράττουν μετρητά για έκδοση φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 500 ευρώ, προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ ανά απόδειξη καθώς είναι υποχρεωτική η εξόφληση μέσω τραπεζικού συστήματος

-για οποιαδήποτε μεταβολή στις καταστάσεις προμηθευτών πελατών (ΜΥΦ) που επέρχεται μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε εκπρόθεσμη δήλωση, ανεξάρτητα από το πλήθος των μεταβαλλόμενων στοιχείων

-στις περιπτώσεις παραβίασης των φορολογικών μηχανισμών (ταμειακές, ΦΗΜ κλπ) επιβάλλονται πρόστιμα α) πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι ο χρήστης ή ο κάτοχος ΦΗΜ β) δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση μεταπώλησης ή τεχνικής υποστήριξης που έχει εξουσιοδοτηθεί για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής ΦΗΜ και γ) είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει, από την αρμόδια Επιτροπή, έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware).
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!