EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Ούτε κλητήρας στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Παρακολουθούσα την Τετάρτη μια τηλεοπτική εκπομπή της πρωινής ζώνης και έβλεπα τον κ. Κικίλια, υπεύθυνο του τομέα άμυνας της ΝΔ, να ωρύεται κατά της κυβέρνησης, γιατί –λέει– δεν βροντοφωνάζει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά. Νέο γαϊτανάκι, μετά την Μακεδονία. Απαιτούν τα αυτονόητα, όχι βέβαια για να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, αλλά για να ψαρέψουν, όπως νομίζουν, ψήφους σε συγκεκριμένο ακροατήριο.

του Δημήτρη Χρήστου

Το αν χάνουν ψήφους από ένα άλλο ακροατήριο και περιορίζουν την εκλογική επιρροή της ΝΔ, δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Ας ψαρέψουν σε αυτό οι κεντροδεξιοί. Δικό τους πρόβλημα. Η εθνικιστική ρητορεία, έχει συγκεκριμένους αφέντες. Το αν -επίσης- αυτές οι σπασμωδικές κραυγαλέα ψηφοθηρικές αντιδράσεις, προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα και δι’ αυτών αποκρούονται οι κίνδυνοι, τους είναι μάλλον αδιάφορο.

Οι σοβαρές και υπεύθυνες χώρες αντιμετωπίζουν διενέξεις με γείτονες έγκαιρα, με χρήση όλων των διαπραγματευτικών μέσων για να έχουν το πάνω χέρι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει το χαρτί της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το επιτρέπει η συγκυρία. Αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις, αυτή θα είναι που θα απομονωθεί και θα απολέσει πολύτιμα διεθνή ερείσματα, σε μία εποχή που έχει ανοιχτά μέτωπα.

Μια ανάφλεξη, μια σύγκρουση, έστω και περιορισμένης διάρκειας, θα έχει σοβαρό κόστος, κυρίως για την Ελλάδα, λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει περισσότερη ανάγκη από σταθερότητα για να εκτοξεύσει τον τουρισμό της στην Ανατολική Μεσόγειο και να εξέλθει με ασφάλεια στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη. Οφείλει, λοιπόν, να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις κατά τρόπο που δεν θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία για τυχοδιωκτισμούς και βεβαίως κατά τρόπο που θα περιφρουρηθούν τα εθνικά συμφέροντα.

Δυστυχώς οι πολιτικές αντιλήψεις του κ. Κικίλια και όχι μόνον αυτού, δεν πληρούν το κριτήριο της αναγκαίας εθνικής σοβαρότητας. Και από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει διορθωτική παρέμβαση από το κόμμα του. Μοιάζει ότι ο καθένας στη ΝΔ κάνει ό,τι νομίζει, ή επί το ακριβέστερο, ό,τι τον συμφέρει προσωπικά! Δεν ήταν ποτέ σ’ αυτήν τη κατάσταση η ΝΔ.

Οι τραμπουκισμοί των εμπλεκομένων

Δείτε για παράδειγμα την υπόθεση Novartis, η οποία ξεκίνησε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές το 2016. Πώς αντέδρασαν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όταν οι εισαγγελικές αρχές, όπως ορίζει ο νόμος, έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή; Ο τέως πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δήλωσε με οργή ότι θα μηνύσει για σκευωρία την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό! Παγκόσμια πρωτοτυπία!

Ο κ. Αβραμόπουλος, κοτζάμ επίτροπος της ΕΕ, χαρακτήρισε τους «προστατευόμενους μάρτυρες» αλητήριους! Το διάβασαν πολλές φορές στις Βρυξέλες για να βεβαιωθούν ότι μεταφέρθηκε σωστά η συγκεκριμένη δήλωση. Ο τέως υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς απείλησε ευθέως τους μάρτυρες, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και θα δούν τι έχουν να πάθουν, όταν μάθει τα ονόματά τους! Το φοβερό, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι αποκαλύφθηκε πως ο κ. Σαλμάς επιχείρησε να καταθέσει στις αμερικανικές αρχές ως “μάρτυρας επιβεβαίωσης”, όπως είπε.

Και φτάνουμε στον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον ανεπανάληπτο Άδωνη Γεωργιάδη. Εμφανίζεται καθημερινά και πολλές φορές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα, συκοφαντώντας τους πάντες και ωρυόμενος ότι θα τους κλείσει όλους φυλακή. Όλους! Πρωθυπουργό, υπουργούς δικαστές, μάρτυρες, τους πάντες. Όποιος αμφισβητήσει την εντιμότητά του, θα πάει φυλακή! Ότι με τη συμπεριφορά του ενισχύει την εντύπωση ότι είναι ένοχος δεν έχει προλάβει να το αντιληφθεί.

Πονηρούλης όμως, δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Και όταν τον ρωτάς αν τελικά υπάρχει σκάνδαλο Novartis, σου απαντά ευθέως: Και βέβαια υπάρχει, αλλά αφορά μόνον τους γιατρούς! Το ότι ο ίδιος και οι άλλοι υπουργοί Υγείας δεν πήραν χαμπάρι το πάρτι δεν θεωρείται σοβαρή αδυναμία για υπουργούς τύπου Γεωργιάδη. Ούτε μας εξηγεί πως εκτοξεύθηκαν οι τιμές των φαρμάκων με αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και γενικότερα των ασθενών.

Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλες αναφορές και περιγραφές για να καταδειχτεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα που αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο σύνολό της. Το πρόβλημα που μετατρέπει την πολιτική αντιπαράθεση σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με πρωταγωνιστές τους χούλιγκανς. Αντί να σταματήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επικίνδυνες για την πολιτική ζωή παραστάσεις του διορισμένου αντιπροέδρου, τον παρακολουθεί και σιωπά συνενοχικά.

Επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, επιθέσεις στην κυβέρνηση, επιθέσεις σε δημοσιογράφους που εξακολουθούν να κάνουν έρευνα. Στην ουσία επιθέσεις στην ίδια τη δημοκρατία. Και το εφιαλτικότερο; Όσοι τολμούν δημοσίως να ασκήσουν κριτική στον αντιπρόεδρο, θεωρώντας τη συμπεριφορά του βλαπτική για την ίδια την παράταξη, διαγράφονται.

Ποτέ άλλοτε δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στο οποίο συμμετείχαν φωτισμένα πρόσωπα, όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο Παναγής Παπαληγούρας, η Άννα Συνοδινού, ο Παναγιώτης Λαμπρίας και άλλοι πολλοί ευπρεπείς δημοκράτες. Πνεύματα που κοσμούσαν το κόμμα δια της αστικής ευγένειας, της σύνεσης, της υπευθυνότητας και της εθνικής αντίληψης των πραγμάτων και τα οποία οδήγησαν την 
Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τι συγκρίσεις χωράνε σήμερα; Ούτε κλητήρας σε υπουργείο για να μεταφέρει τσιγάρα και εφημερίδες δεν θα έφτανε ποτέ ο κ. Γεωργιάδης σε εκείνη τη ΝΔ. Και ο Κυριάκος τον διόρισε αντιπρόεδρο! Θέλετε περισσότερα;

Οι νάνοι απέναντι στα θηρία

Όμως, όλοι αυτοί καθώς και οι εμπλεκόμενοι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, κάνουν ένα σοβαρό λάθος. Προκαλούν! Και δεν προκαλούν μόνο την ελληνική κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη, ούτε τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Προκαλούν υπέρτερες δυνάμεις που ασχολούνται με το σκάνδαλο Novartis. Προκαλούν τις αμερικανικές αρχές, το υπουργείο Οικονομικών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI.

Όπως όλα δείχνουν, η αμερικανική πλευρά δεν αναζητά πληροφορίες. Τις πληροφορίες τις έχει και μάλιστα τεκμηριωμένες. Απλά ενεργεί για τη νόμιμη διασταύρωσή τους. Και εκτός από τους Αμερικανούς, προκαλούν και όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που συγκλίνουν σε δράσεις για την αποκατάσταση των κανόνων διαφάνειας και του έντιμου ανταγωνισμού. Και για να το πετύχουν αυτό, θα στηρίξουν κυβερνήσεις που είναι σε θέση να διαιτητεύσουν και να εφαρμόσουν με ακεραιότητα τους νέους κοινούς κανόνες.

Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, σήμερα δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις. Όσο πιο σύντομα το καταλάβουν, τόσο πιο ομαλά και γρήγορα θα κάνουν την αυτοκάθαρσή τους για να ομαλοποιηθεί η πολιτική ζωή και να γίνουν κανονικοί παίκτες του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Οι Έλληνες πολίτες αναμένουν δείγματα γραφής. Διότι, αν είναι δείγμα γραφής η διαχείριση της λίστας που μας είχε στείλει η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε θα συνεχίσουν να δουλεύουν υπέρ του Τσίπρα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση θα αυξήσει τους μισθούς στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση θα αυξήσει τους μισθούς στο Δημόσιο. Οι υπάλληλοι σε όλο το Δημόσιο τομέα θα «χαρούν» πολύ καθώς θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους. Οι μισθοί θα αυξηθούν ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Αυτές οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα κιόλας και οι πρώτοι υπάλληλοι που θα δουν το «πορτοφόλι τους να γεμίζει» είναι αυτοί που έχουν πτυχίο ΑΕΙ.

Την ίδια ώρα που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατεβαίνουν, στον Δημόσιο τομέα ανεβαίνουν.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κομματικό στρατό και βαδίζει στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως φαίνεται λεφτά υπάρχουν, αφού η κυβέρνηση τα «πήρε» από την υπερ-φορολόγιση των επιχειρήσεων. Γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ προσπαθούν να «χαϊδέψουν» τα αφτιά των ψηφοφόρων ώστε αυτοί με την σειρά τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση αύξησης του μισθού των Δημοσίων υπαλλήλων και πλέον φαίνεται πως είναι αρκετά πιθανό το σενάριο των εκλογών. Δεν είναι τυχαία η συγκυρία αφού η συγκυβέρνηση έχει χάσει το έρεισμα που είχε κάποτε στην Ελληνική κοινωνία. Με την καυτή «πατάτα» του Σκοπιανού να βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αποπροσανατολίσει την οργισμένη Ελληνική κοινωνία. Σαν να μην έφτανε που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχεδόν ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας, φάνηκαν και εντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια.

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι πολύ «λογική» η κίνηση της αύξησης των μισθών στον Δημόσιο τομέα!


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κραυγή» από όλη την Ελλάδα: «Σταματήστε την υπερφορολόγηση» - Η «απάντηση» της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόλησης μέσω της μείωσης των φόρων, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος βρέθηκε στον Βόλο.

«Για να έρθει η ανάπτυξη, πρέπει να λυθούν άμεσα τρία διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας»,υπογράμμισε:
η υπερφορολόγηση,
η υπερχρέωση,
η έλλειψη ρευστότητας.

«Σταματήστε την υπερφορολόγηση», μήνυσε προς την κυβέρνηση, ενώ τόνισε επιπλέον την ανάγκη δημιουργίας καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας, προκειμένου να αυξηθεί ο δείκτης κατανάλωσης στην αγορά.


Σε αδιέξοδο, λόγω της υπερφορολόγησης αλλά και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, βρίσκεται, μεταξύ των άλλων, ο κλάδος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων στην Κρήτη.

Οι οικονομικές πιέσεις, που δέχονται οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων σε συνδυασμό με την αφαίμαξη των εισοδημάτων των καταναλωτών έχουν οδηγήσει ήδη αρκετούς σε “λουκέτο”, ενώ η κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.Το «αυτί» της κυβέρνησης δεν δείχνει πάντως να «ιδρώνει», καθώς το υπουργείο Οικονομικών, όρισε, για το 2018, είσπραξη συνολικών φόρων άνω των 48 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο στόχος οριστικοποιήθηκε με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στην μεσαία τάξη (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φορολογικά έσοδα που καλείται να εισπράξει η ΑΑΔΕ είναι αυξημένα κατά 951 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017 ενώ σε σχέση με το 2016 είναι αυξημένα κατά 637 εκατομμύρια σε σχέση με το 2016.Η αύξηση των φορολογικών εσόδων φέτος θα επιχειρηθεί να έρθει από την εφαρμογή φοροεισπρακτικών μέτρων τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνονται. Ειδικότερα θα προέλθουν από:

Tην περικοπή φοροαπαλλαγών όπως την κατάργηση της έκπτωσης φόρου λόγω ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών από τα φυσικά πρόσωπα. Η επιβάρυνση θα φανεί στα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος που θα λάβουν οι φορολογούμενοι το καλοκαίρι

Tην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Ήδη από την Πρωτοχρονιά οι μειωμένοι συντελεστές καταργήθηκαν σε 26 νησιά και από την 1η Ιουλίου και στα υπόλοιπα επτά νησιά. Από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα προκύψουν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες ακόμη και της τάξης του 6%

Eπιβολή φόρων στα εισοδήματα από περιστασιακές μισθώσεις κατοικιών μέσω των διαδικτυακών πλατφορμών (π.χ. AirBnB)

Aυστηρότερες προϋποθέσεις παραμονής στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς από την Πρωτοχρονιά δεν προβλέπεται περίοδος χάριτος ούτε μιας ημέρας για την πληρωμή νέων φορολογικών υποχρεώσεων από όσους έχουν ήδη ρυθμίσει παλαιότερες φορολογικές οφειλές
επιβολή φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα. Ο φόρος ανέρχεται σε 50 λεπτά του ευρώ ανα διανυκτέρευση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία 1 και 2 αστέρων, 1,5 ευρώ για μονάδες 3 αστέρων, ανεβαίνει στα 3 ευρώ για τα καταλύματα 4 αστέρων και τέλος στα 5αστερα ξενοδοχεία φτάνει τα 4 ευρώ  

Pεραιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών επί του αθροίσματος φορολογητέου εισοδήματος και καταβληθέντος εντός του 2017 εισφορών


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΓΕΙΑ: Νέα χειρουργική τεχνική για την αντιμετώπιση καρκίνου του ενδομητρίου.

Στο ΥΓΕΙΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ασθενής με καρκίνο του ενδομητρίου υποβλήθηκε σε μία νέα χειρουργική τεχνική βασισμένη στο ρομποτικό σύστημα τελευταίας γενιάς Da Vinci Xi από τον Βασίλειο Σιούλα, Γυναικολόγο – Ογκολόγο, Συνεργάτη του Ομίλου Υγεία.

Η Ρομποτική Υστερεκτομή και βιοψία του λεμφαδένα φρουρού πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση της χρωστικής ουσίας ICG (Indocyanine Green).

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι η πιο συχνή γυναικολογική κακοήθης νεοπλασία και, στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, διαγιγνώσκεται σε αρχικό στάδιο. Σε αυτά τα πλαίσια, η χειρουργική του αντιμετώπιση με το ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi, λόγω της ενσωματωμένης κάμερας Firefly που διαθέτει, επιτρέπει τη χρήση της χρωστικής ουσίας ICG για την αναγνώριση του λεμφαδένα φρουρού. Ο λεμφαδένας φρουρός είναι ο πρώτος λεμφαδένας που δέχεται λέμφο από τον όγκο και επομένως έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί επί λεμφαδενικών μεταστάσεων. «Χρωματίζοντας» τον λεμφαδένα φρουρό στη διάρκεια του χειρουργείου, εξασφαλίζεται σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά ο εντοπισμός του και συνεπώς η στοχευμένη αφαίρεσή του. Σημειώνεται ότι ο «χρωματισμένος» με ICG λεμφαδένας φρουρός δεν είναι ορατός από το ανθρώπινο μάτι (ανοιχτό χειρουργείο), ή τις συνήθεις κάμερες της λαπαροσκόπησης.

Τα οφέλη της νέας αυτής τεχνικής είναι η μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση των λεμφαδενικών μεταστάσεων, περιορίζοντας παράλληλα τις επιπλοκές του «τυχαίου» λεμφαδενικού καθαρισμού, ενώ διατηρούνται όλα τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής: αποφυγή μεγάλων τομών, λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, ημερήσια νοσηλεία, γρηγορότερη ανάρρωση, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος – Ογκολόγος, Συνεργάτης του Ομίλου Υγεία με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ογκολογία στο διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, δήλωσε: «Ακολουθώντας την τωρινή πρακτική των μεγάλων ογκολογικών κέντρων των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ρομποτική Υστερεκτομή και Βιοψία του λεμφαδένα φρουρού με χρήση της χρωστικής ουσίας ICG. Η στοχευμένη αφαίρεση των λεμφαδένων που πραγματικά έχουν σημασία διασφαλίζει την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα και τη μελλοντική ποιότητα ζωής της ασθενούς».Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεωφορεία: Στάση εργασίας λόγω γενικής συνέλευσης την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Χωρίς αστικά λεωφορεία για έξι ολόκληρες ώρες, θα μείνει την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η Αθήνα, λόγω της στάσης εργασίας που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), από τις 11:00 π.μ έως τις 17:00.

Τα αστικά λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται από τους δρόμους της Αθήνας λίγο μετά τις 10:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας τους εκτιμάται ότι θα επέλθει έως τις 18:00.

Την στάση εργασίας προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ). Τα υπόλοιπα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα κινηθούν κανονικά.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Στρατιωτική Σένγκεν» προωθεί το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια «στρατιωτική συνθήκη Σένγκεν» εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας.

Εγκρίθηκε επίσης η δημιουργία ενός κέντρου διοίκησης για το συντονισμό και τη διαχείριση των
δυνάμεων και των στρατιωτικών εξοπλισμών που μεταφέρονται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Αυτό σημειώνει η ρωσική «Gazeta» επικαλούμενη πηγές της στις Βρυξέλλες.

Η ιδέα μιας τέτοιας δομής ήταν του πρώην διοικητή των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγού Μπεν Χόντγζς. Ήθελε ο στρατός και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ να μετακινούνται στην Ευρώπη τόσο γρήγορα όσο οι μετανάστες.

«Το ΝΑΤΟ δημιουργεί ‘στρατιωτική Σένγκεν’ στην Ευρώπη»

(Στοιχεία από dnes.dir.bg)πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακόμα Δεν Πιστεύεις; ΔΕΣ τι Λέει το BBC για τον Πλανήτη Χ

Ακόμα Δεν Πιστεύεις; ΔΕΣ τι Λέει το BBC για τον Πλανήτη Χ

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει η θεωρητική εκτίμηση ότι στο ηλιακό μας σύστημα υπάρχει κάπου ένας ακόμα πλανήτης, τον οποίο όχι απλά δεν βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι με γυμνό μάτι, αλλά ούτε καν μπορούν να εντοπίσουν τα ραδιοτηλεσκόπια που έχουν φτιαχτεί για να εξερευνήσουν το διάστημα.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για αρκετές δεκαετίες υπάρχει η επίσης θεωρητική εκτίμηση ότι αυτός ο πλανήτης ονομάζεται Νιμπίρου και ότι αναφέρεται σε σουμερικά κείμενα τα οποία αποκρυπτογράφησε ο Ζαχαρίας Σίτσιν.

Πολλά υπέρ και κατά έχουν γραφτεί γι’ αυτόν καθώς και για τις ερμηνείες που έδωσε στα αρχαία κείμενα. Η ουσία, όμως, είναι ότι όσα είπε «επικράτησαν» στον κόσμο που αρέσκονται σε τέτοιου είδους ιστορίες οι οποίες αγγίζουν ταυτόχρονα το φανταστικό με το πραγματικό.

Όπως είναι αναμενόμενο, η θεωρία του Σίτσιν περί ενός 12ου πλανήτη, κάπου στο ηλιακό μας σύστημα, προβλημάτισε σκεπτικιστές και μη, καθώς πέρα από την αστρονομική εκτίμηση, αναπτύχθηκε μία ολόκληρη συνωμοσιολογική θεωρία γύρω από τον πλανήτη Νιμπίρου και τους σουμερικούς εξωγήινους Ανουνάκι.

Κατά συνέπεια, αυτή η πλευρά που προσεγγίζει την καταγεγραμμένη πραγματικότητα την οποία δέχονται οι απανταχού επιστήμονες, καταρρίπτει το θέμα και παράλληλα καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ενός ακόμη αόρατου πλανήτη.

Όμως, το θέμα του αν υπάρχει τελικά ή όχι ένας Πλανήτης που, ονομάστηκε Χ, ή όχι, έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Όλα αλλάζουν από τους Konstantin Batygin και Mike Brown του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας (Caltech) στην Πασαντένα. Τώρα τον ονομάζουν 9ο Πλανήτη, αλλά, όπως και παλαιότερα, δεν τον έχει δει κανείς, ούτε καν τα ίδια τα ραδιοτηλεσκόπια.

Η διαφορά είναι ότι κάτι συμβαίνει στην «άκρη» του ηλιακού μας συστήματος και αυτό γίνεται μία επιστημονική αιτία για να δώσουν περισσότερη από την απαιτούμενη προσοχή που χρειάζεται και, φυσικά, να επαναπροσδιορίσουν κάποια από εκείνα που στο παρελθόν δεν ταίριαζαν.

Σύμφωνα με το video που ακολουθεί, σε αυτό που θα δείτε χρησιμοποιούνται στοιχεία και αποσπάσματα από το BBC, στην προσπάθειά τους να μας εξηγήσουν τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει.

Όποιος και αν είναι ο πλανήτης, όπως και αν ονομάζεται, μπορεί να είναι υπεύθυνος για ακραία καιρικά φαινόμενα στον δικό μας; Μπορεί να είναι κατοικημένος, σύμφωνα με Remote Viewers που παλιά ήταν μέρος του μυστικού project «Star Gate», ένα Πρόγραμμα Αμυντικής Νοημοσύνης (DIA – Defense Intelligence Agency) το οποίο αποχαρακτηρίστηκε το Σεπτέμβριο του 1995; Και αν είναι κατοικημένος, ποιες είναι οι προθέσεις των κατοίκων του και των ηγετών του;

Αυτά, ίσως, να αργήσουμε πολύ να τα μάθουμε. Ας δούμε πρώτα πως εκτιμάται σήμερα η πιθανή ύπαρξη του Πλανήτη Χ και γιατί θεωρείται σχεδόν επιβεβαιωμένη.

Παρακολουθείστε, λοιπόν, το video που ακολουθεί:

Still don’t believe, watch this BBC GIVES Unbelievable proof!! PLANET X 9th PLANET EXISTENCE

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Anonymous: Έρχονται. Πρέπει να Ξέρεις. Να είσαι Προετοιμασμένος (video)

Anonymous:
Έρχονται. Πρέπει να Ξέρεις. Να είσαι Προετοιμασμένος


Μία περίεργη εκστρατεία λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια και είναι πολύπλευρη με πάρα πολλές πτυχές που ενώ φαίνεται παιχνιδάκι να την εξηγήσει κάποιος, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο εύκολη για αποκωδικοποίηση.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα τελευταία 50 χρόνια περίπου αναπτύσσετε μία ιδέα για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών οι οποίοι είτε επισκέφθηκαν την Γη και την ανθρωπότητα κατά το παρελθόν, είτε την επισκέπτονται ακόμα και στις μέρες μας.

Χιλιάδες καταγραφές σε βίντεο και φωτογραφίες αποτελούν ενδείξεις τέτοιων επισκέψεων. Αν και επίσημα ποτέ κανείς και καμία κυβέρνηση δεν παραδέχτηκε την ύπαρξή τους, ολοένα και περισσότερες αναφορές από υπουργούς, πρωθυπουργούς και προέδρους διαφόρων χωρών υπονοούν την ύπαρξή τους.

Στο παρελθόν αν κάποιος μιλούσε για εξωγήινους και ΑΤΙΑ, αμέσως χλευαζόταν από όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως και δεχόταν την κατακραυγή τους. Αυτή η εποχή περνάει σιγά-σιγά στο παρελθόν καθώς, μεγάλα συστημικά μέσα έχουν αγκαλιάσει τους «περιθωριακούς» κυνηγούς UFO και δημοσιεύουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους, τις καταγραφές τους και παράλληλα εξετάζουν τις πιθανότητες. Τους δίνουν ένα κύρος, σαν ο κόσμος να αρχίσει και να πρέπει να τους εμπιστεύεται!

Ταυτόχρονα, πολλές μυστικές υπηρεσίες αποχαρακτηρίζουν έγγραφα μέσα από τα οποία φαίνονται ξεκάθαρα ιστορίες που αναφέρονται σε εξωγήινους και τα ιπτάμενα οχήματά τους.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Ότι γίνεται μία προσπάθεια να φανούν φιλικοί στον κόσμο, αυτοί που παλαιότερα τους κατηγορούσαν; Μήπως έχει έρθει η ώρα, ή μήπως πλησιάζει ο καιρός που οι όποιοι εξωγήινοι θα εμφανιστούν και απλά πρέπει ο κόσμος, που δεν είναι ιδιαίτερα υποψιασμένος, να προετοιμαστεί;

Μπορεί όλο αυτό να είναι ένα ψυχολογικό παιχνίδι που μας παίζουν αυτοί που κινούν τα νήματα και ενδεχομένως κρύβονται πίσω από το 90% των ΜΜΕ και Media, προκειμένου να κατευθύνουν και να διαμορφώσουν το κοινό σε ένα «χορό» που μόνο οι ίδιοι ξέρουν που οδηγεί και πως τελειώνει;

Πολλά λέγονται και πολλά ακούγοντε. Ας είμαστε, λοιπόν προετοιμασμένοι. Όχι μόνο για την έλευση των «αλλοδαπών φίλων» μας. Είτε αυτοί συντάσσονται με τις Δυνάμεις του Φωτός, είτε όχι.

Μα περισσότερο από όλα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την ηθική όλων εκείνων που ξέρουν να στήνουν γεγονότα και προπαγάνδες που ενώ αρχικά φαίνεται πως δεν είναι με το μέρος τους, στην συνέχεια αποδεικνύεται πως, για μία ακόμα φορά, εξυπηρετούσαν τα δικά τους και πάλι συμφέροντα.

Μήπως περισσότερο επικίνδυνοι είναι ορισμένοι άνθρωποι και όχι οι εξωγήινοι, ακόμα και οι πιο «σκοτεινοί»;

Τι μπορεί να συμβαίνει με το video που ακολουθεί; Τι αποκαλύπτουν οι περίφημοι Anonymous; Ή μήπως δεν είναι οι πραγματικοί; Υπονόησε ποτέ η NASA ή είπε χωρίς περιστροφές ότι θα έχουμε μελλοντικές «επισκέψεις»; Ή μήπως αποτελούν όλα αυτά και άλλα πολύ περισσότερα ένα κατασκευασμένο προϊόν; Κι αν είναι, ποιοί το κατασκεύασαν;

Anonymous: NASA Says World Should Prepare For Visitors

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρία ανακαινισμένα λεωφορεία στην ΟΣΥ από την British American Tobacco Hellas

Τρία ανακαινισμένα λεωφορεία παρέδωσε η British American Tobacco Hellas στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στην ΟΣΥ Α.Ε., εταιρεία του ομίλου ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Κίνηση που κάνει τη διαφορά» που ξεκίνησε η εταιρεία, σε συνεργασία με την ΟΣΥ, για την αναβάθμιση του έργου των μεταφορών και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Τα ανακαινισμένα λεωφορεία, που καλύπτουν κεντρικές και πολυσύχναστες διαδρομές, καλούν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την «Κίνηση που κάνει τη διαφορά» υιοθετώντας «χρυσούς κανόνες» για την ποιότητα ζωής στην πόλη, όπως είναι ο σεβασμός στις ειδικές ομάδες και στους εργαζόμενους στις μεταφορές, το νόμιμο παρκάρισμα και η αποφυγή ενεργειών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη, όπως η ηχορύπανση.

«Εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία της εταιρείας British American Tobacco Hellas να υλοποιήσει δράση προς όφελος του επιβατικού κοινού της Αθήνας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Υποστηρίξαμε και εμείς και η διοίκηση της ΟΣΥ την πρόταση για το έργο που υλοποιήθηκε. Κεντρικός άξονας της δράσης που υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ήταν η αποκατάσταση και επιδιόρθωση καθισμάτων σε λεωφορεία της ΟΣΥ. Έργο ορατό προς το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Ευελπιστούμε στη συνέχιση παρόμοιων δράσεων. Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε και να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες προς όφελος του επιβατικού κοινού στις πόλεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής», δήλωσε ο γ.γ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας σχετικά με την ενέργεια.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιώργος Γλυκός σχολίασε ότι «Καλωσορίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas, αυτή τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενισχύει τις προσπάθειες του οργανισμού της ΟΣΥ ΑΕ και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του έργου των μεταφορών και στην παροχή συνεχώς καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες. Χαιρετίζουμε ένθερμα παρόμοιες πρωτοβουλίες και σας ευχαριστούμε για το κέφι και την άψογη ομαδική σας συνεργασία».ο κ. Juan José Marco, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, Γιώργος Γλυκός

Από την πλευρά του, ο κ. Juan José Marco, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas, με ευθύνη την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, δήλωσε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών της κοινωνίας. Ευελπιστούμε ότι η εκστρατεία αυτή θα δώσει στην ελληνική κοινωνία μια νότα αισιοδοξίας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία».Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού μέσα από τα αστικά λεωφορεία, εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas αφιέρωσαν την περασμένη εβδομάδα μια εργάσιμη ημέρα συμβάλλοντας σε παρέμβαση καθαρισμού και βαψίματος πολυσύχναστης περιοχής του Κεραμεικού. Εξάλλου, στις μεγάλες πόλεις, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και έντονοι, είναι σύνηθες οι πολίτες να παραλείπουν συχνά κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και μια απλή κίνηση μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά και να καταστήσει τη ζωή και τις καθημερινές δραστηριότητες όλων ευκολότερες.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΕΚ που αρνείται να χάσει (video)

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τη μέρα που η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από τον Ατρόμητο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έκτοτε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει ξαναχάσει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ είτε εκτός είτε εντός έδρας.

Η παράδοση δεν θα μπορούσε να σπάσει κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου. Τι κι αν οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος; Με αντεπίθεση διαρκείας, η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 80ό λεπτό με τον Αϊντάρεβιτς, έφερε το ματς στο 1-1 και έχει ακόμη ελπίδες για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπροστά σε 45.000 οπαδούς του, ο «Δικέφαλος» πέταξε ένα κακό πρώτο μέρος, αλλά μετά την ανάπαυλα κυριάρχησε. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε αλλαγή από νωρίς και ήταν ουσιαστικά μια ομάδα μόνος του.

Έκανε ντρίμπλες, σέντρες, σουτ, φάσεις, τα πάντα. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης, αφού με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Αϊντάρεβιτς που σκόραρε με κεφαλιά. Ο Σουηδός είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη επαφή του με την μπάλα!

Η ΑΕΚ μετρά έξι σερί ισοπαλίες στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά την Πέμπτη στο Κίεβο θέλει επιτέλους και μια νίκη για να προκριθεί. Εκτός κι αν πάρει 2-2…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην Προκαταρκτική η αναζήτηση ποινικών ευθυνών – τον... πολιτικό ένοχο «δείχνει» η κυβέρνηση

Με το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης Novartis να παίρνει τον δρόμο του τόσο στο πλαίσιο της υπό ψήφιση Προκαταρκτικής Επιτροπής όσο και στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η κυβέρνηση επενδύει στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο αξιοποιεί για πολύπλευρη χρήση.

Ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά την παρουσίαση της πρότασης για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής: «Πολιτικά τον ξέρουμε τον ένοχο», σημείωσε, κάνοντας παράλληλα λόγο για την πολιτική ευθύνη και την ηθική απαξία πρακτικών τις οποίες επέτρεψε το πολιτικό σύστημα και μένει να αποδειχθεί αν συμμετείχε, ζημιώνοντας το Δημόσιο και την υγεία των πολιτών.

Όλα δείχνουν ότι θα επιχειρηθεί να συντηρηθεί επί μακρόν στην επικαιρότητα, με την αντιπαράθεση να κλιμακώνεται ανάλογα και με τα στοιχεία που θα έρχονται σταδιακά στο φως από τη δικαστική διερεύνηση. Για την κυβέρνηση η Novartis:

Φέρνει τη Ν.Δ. σε νευρική κρίση, σε θέση απολογούμενου, ενώ της δημιουργεί εσωτερική αναστάτωση, στοιχεία που την εκθέτουν προς τα έξω και την αποδυναμώνουν. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο.
Επιτρέπει να αναδεικνύονται οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς - Δεξιάς (στην εκδοχή εναγκαλισμού του νεοφιλελεύθερου στοιχείου με το ακροδεξιό), μεταξύ νέου και παλαιού - διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού.
Αποδομεί όσους, σύμφωνα με τον Τσίπρα, πουλάνε «πατριωτισμό» στα εθνικά θέματα, αλλά πραγματικός τους στόχος είναι η συγκάλυψη των τακτικών κατάχρησης εξουσίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος κατά τη διακυβέρνηση των προηγούμενων 40 ετών.

Επιπλέον η κυβέρνηση εμπλουτίζει το επιχείρημά της αναφορικά με τις ευθύνες για τα μνημόνια στα οποία οδήγησε η κακοδιαχείριση και η διαφθορά του παλαιού πολιτικού συστήματος, το οποίο συνέχιζε το πάρτι της μίζας στα εξοπλιστικά και στα φάρμακα ακόμη και μετά την είσοδο στα μνημόνια με την απότομη στροφή στη δημοσιονομική προσαρμογή που έπεσε στις πλάτες των πολιτών όταν εκείνοι συνέχιζαν να πλουτίζουν.

Με άλλα λόγια, ανάγει το θέμα της Novartis σε ζήτημα ευθυνών για την είσοδο στη μνημονιακή περίοδο. Τη σύνδεση φρόντισε να την κάνει περισσότερο από εύγλωττη ο πρωθυπουργός όταν, μιλώντας τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανέφερε πως το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο από αυτές τις πρακτικές την περίοδο 2000 - 2010 ανέρχεται σε 23 δισ., δηλαδή 10% του ΑΕΠ ή αλλιώς, σχεδόν ένα μνημόνιο. «Το σημαντικότερο», ανέφερε, είναι ότι αυτά τα χρήματα έλειψαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων. «Κι αυτό είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες που οδήγησαν το ασφαλιστικό μας σύστημα στα βράχια» καθώς «αν αυτά τα 23 δισ. έμεναν στα δημόσια ταμεία, ίσως τελικά να είχαμε αποφύγει τη μνημονιακή περιπέτεια».

Διεκδίκηση αποζημίωσης
Βεβαίως, προκειμένου να καταδειχθεί ότι υπάρχει θέμα ουσίας και όχι μόνο εντυπώσεων και πολιτικής αξιοποίησης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει αποζημίωση από την ελβετική φαρμακευτική πολυεθνική μέχρι το τελευταίο ευρώ. Κάτι που έφερε σε αντιδιαστολή με τα όσα έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου «όταν παραιτήθηκε για χάρη της Siemens από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων».

Προκειμένου επίσης να καταδειχθεί ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να μην μείνουν «σκιές» περί σκευωριών εις βάρος πολιτικών προσώπων, αλλά και επειδή η «κοινωνία απαιτεί την αλήθεια», διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στο έργο της Δικαιοσύνης για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και καλεί και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Το τελευταίο στρέφεται ειδικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση, στους κόλπους της οποίας βρίσκονται ουκ ολίγοι εκ των 10 φερόμενων ως εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Ο πρωθυπουργός πάντως επισήμανε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis δεν πρέπει να αποσπάσουν την κυβερνητική προσπάθεια από τον στρατηγικό σχεδιασμό της εξόδου από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο.

Αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί και ένα είδος καθησυχασμού προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών εκφράστηκαν ανησυχίες από μερίδα στελεχών για καλλιέργεια κλίματος σκανδαλολογίας, υπήρξαν σκέψεις δε από τους ανησυχούντες να επιστρέψει άμεσα η δικογραφία στην Εισαγγελία για να συνεχιστεί η έρευνα και να υπάρξουν πιο δεμένα στοιχεία.

Έως τις εκλογές;
Στο μεταξύ εμπεδώνεται η αίσθηση ότι η κυβέρνηση δομεί ένα βασικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η διερεύνηση της υπόθεσης θα τραβήξει σε μάκρος, κάτι που θα της επιτρέψει να πάει σε εκλογές με την υπόθεση ανοιχτή και βασικούς πολιτικούς της αντιπάλους (Σαμαροβενιζέλους, Άδωνι, Στουρνάρα) απολογούμενους. Για τον δε Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει ότι, αν δεν επιλέξει την εσωτερική κάθαρση, δεν θα μπορεί να αποτινάξει υπόνοιες συγκάλυψης του σκανδάλου.

Άλλωστε η Προκαταρκτική είναι πολύ πιθανό να μην ξεμπερδέψει γρήγορα, καθώς, σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, το αδίκημα της απιστίας παραγράφεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά αφήνει στην κρίση της Επιτροπής το θέμα της παραγραφής για τα εγκλήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας, τα οποία, εφόσον τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου παραγράφονται, διαφορετικά η έρευνα συνεχίζεται από την τακτική Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα η πρόταση αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο θεωρείται διαρκές και δεν παραγράφεται.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτογραφίες: Γιγάντιος κρατήρας άνοιξε και «κατάπιε» αυτοκίνητα στη Ρώμη

Η υποχώρηση του οδοστρώματος οφείλεται, πιθανώς, σε υπόγεια διαρροή νερού

Τουλάχιστον οκτώ αυτοκίνητα έπεσαν μέσα σε μεγάλη τρύπα η οποία δημιουργήθηκε στην κεντρική περιοχή Μπαλντουϊνα της Ρώμης.

Στο συγκεκριμένο σημείο ήταν σε εξέλιξη έργα για τη δημιουργία υπόγειων γκαράζ. Ξαφνικά υποχώρησε ο δρόμος στον οποίο ήταν παρκαρισμένα και τα αυτοκίνητα έπεσαν μέσα στον κρατήρα.Αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι κάποιοι από τους εργάτες που δουλεύουν για την επιχείρηση που φτιάχνει τα γκαράζ, θα μπορούσαν να έχουν τραυματισθεί. Αλλά η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή, επιβεβαίωσε ότι ο απολογισμός αφορά μόνον ζημιές που σχετίζονται με τα κατεστραμμένα Ι.Χ.Η υποχώρηση του οδοστρώματος οφείλεται, πιθανώς, σε υπόγεια διαρροή νερού. Δυο διπλανές πολυκατοικίες εκκενώθηκαν, προσωρινά, για προληπτικούς λόγους.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χαλαρώνουν» τα capital controls - Aυξάνεται το όριο αναλήψεων

Την αύξηση του μηναίου ποσού αναλήψεων κατά 500 ευρώ και την απελευθέρωση του ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών, δρομολογεί η κυβέρνηση, προχωρώντας στο επόμενο βήμα χαλάρωσης των capital controls.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015.

Η νέα χαλάρωση των capital controls θα επιτρέπει στους πελάτες των τραπεζών να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, θα είναι ελεύθεροι να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

Τη χαλάρωση των περιορισμών επιβεβαιώνουν στο Έθνος τραπεζικές και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η τάση επιστροφής χρημάτων στις τράπεζες θα ενισχυθεί μόλις υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κίνησης αυτή σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης και είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις αγορές αναφορικά με την πορεί ατης ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες οι συνθήκες της οικονομίας βελτιώνονται ενώ βελτίωση υπάρχει και σε ότι αφορά την άντληση ρευστότητας.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eurogroup: Θολό τοπίο για εκταμίευση της δόσης τη ΔευτέραΤρία είναι τα βασικά προαπαιτούμενα που παραμένουν ανολοκλήρωτα, συνεπώς το ενδεχόμενο έγκρισης της εκταμίευσης από το Eurogroup της Δευτέρας παραμένει ανοιχτό.

Για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ δεν υπάρχει δέσμευση και χρονοδιάγραμμα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πιθανολογούσε εδώ και μέρες μια μικρή αναβολή της απόφασης για εκταμίευση, κάτι που ασφαλώς δεν είναι ευχάριστο, χωρίς να προκαλεί πάντως ιδιαίτερη ανησυχία.

Προαπαιτούμενα:
Λειτουργία της αγοράς ενέργειας στο πλαίσιο του target model της Ευρωπαϊκής Ενωσης (πλήρης απελευθέρωση)
Την απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Eλληνικό
Προόδοος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!