EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Διεθνής έκθεση: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πια να αξιοποιηθεί κακόβουλα από χάκερ

Η έκθεση κάνει λόγο για «νέα ισχυρά εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε αδιανόητη στο παρελθόν κλίμακα»

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει πια φθάσει σε ένα σημείο ανάπτυξης που είναι δυνατό να την εκμεταλλευθούν κακόβουλα και προς όφελός τους αυταρχικά κράτη, τρομοκράτες και χάκερ, προειδοποιούν σε μια νέα έκθεση-καμπανάκι κινδύνου 26 ειδικοί σε θέματα ασφάλειας νέων τεχνολογιών.

Η έκθεση προβλέπει μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, μεταξύ άλλων, την ταχεία αύξηση του κυβερνο-εγκλήματος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, τη χειραγώγηση των αυτόνομων drones και των αυτόνομων οχημάτων (που μπορεί να μετατρέπονται σε πυραύλους και σε φονικά όπλα κατά αθώων), τη διείσδυση και την πρόκληση βλαβών σε ζωτικά δίκτυα υποδομών, καθώς και την ευρεία εξάπλωση της κατευθυνόμενης προπαγάνδας με ποικίλους στόχους (από τον επηρεασμό των εκλογών έως την ειδησεογραφική παραπληροφόρηση) μέσω π.χ. της χρήσης αυτόνομων προγραμμάτων λογισμικού (bots) στο διαδίκτυο και της δημιουργίας ψευδών βίντεο (fake videos).

Η έκθεση κάνει λόγο για «νέα ισχυρά εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε αδιανόητη στο παρελθόν κλίμακα», σε συνδυασμό με άνευ προηγουμένου δυνατότητες παρακολούθησης των πολιτών και παραβίασης της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων τους.
Οι ειδικοί καλούν τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες όλου του κόσμου να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που πλέον αποτελούν οι μυριάδες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Επισημαίνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί άλλη μια τυπική τεχνολογία-Ιανό με «διπλή χρήση», τόσο για καλό όσο και για κακό, εφόσον βρεθεί στα λάθος χέρια.

Η 100σελιδη έκθεση, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί από το Ινστιτούτο για το Μέλλον της Ανθρωπότητας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Κέντρου για την Μελέτη του Υπαρξιακού Κινδύνου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, του Κέντρου για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, του Ιδρύματος Electronic Frontier και άλλων οργανισμών, προβλέπει αυτοματοποιημένες πλέον επιθέσεις από χάκερ (στον «αυτόματο πιλότο»), την χρήση λογισμικού σύνθεσης φωνής για λόγους εξαπάτησης, την αποστολή απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων-παγίδων που θα περιέχουν φαινομενικά αξιόπιστες προσωπικές πληροφορίες αντλημένες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.

Οι ειδικοί προτείνουν νέους νόμους, στενότερη συνεργασία μεταξύ πολιτικών και τεχνοκρατών και μεγαλύτερη παρέμβαση της κοινωνίας των πολιτών στο ζήτημα.
prototema
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To ΣτΕ έδωσε «πράσινο» φως για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι δεν εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας, η πρόβλεψη «περί της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ΕΠΕ ιδιοκτησίας αδειούχου-μη φαρμακοποιού, επιστήμονα φαρμακοποιού με ποσοστό εταιρικής μερίδας 20%»

Το «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων, καθώς έκρινε ότι είναι συνταγματικό και νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, εκτός από μία παράγραφο που αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, κ.λπ. για τη χορήγηση άδειας σε:

1) Φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού,
2) Φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού (ιδιώτες μη φαρμακοποιοί ) και
3) Συνεταιρισμούς μέλη της «Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώθηκε υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το περασμένο έτος με μια σειρά αποφάσεων της (1804-1807/2017) έκανε δεκτές τις αιτήσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η από 20.5.2016 απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Υγείας για «τις ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού και την ίδρυση φαρμακείου».

Το ΣτΕ δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης καθώς είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και τα θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ρυθμίζονται μόνο με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση όπως είχε γίνει το 2017.

Τώρα, με την υπ΄ αριθμ. 26/2018 γνωμοδότησή του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεοδώρα Ζιάμου, έκριναν ότι είναι σύμφωνοι με το άρθρο 5 του Συντάγματος οι εισαγόμενοι με το σχέδιο διατάγματος «περιορισμοί στην επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών και την επιχειρηματική ελευθερία των ιδιωτών – μη φαρμακοποιών, όσον αφορά την υποχρεωτική επιλογή εταιρικής μορφής και τη συμμετοχή στη σύνθεση του εταιρικού κεφαλαίου των φαρμακευτικών ΕΠΕ, με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι δεν εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας, η πρόβλεψη του διατάγματος, «περί της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ΕΠΕ ιδιοκτησίας αδειούχου- μη φαρμακοποιού, επιστήμονα φαρμακοποιού με ποσοστό εταιρικής μερίδας 20%» και προσθέτουν ότι «η νέα ρύθμιση περί διαχωρισμού του ιδιοκτησιακού και επιχειρησιακού τομέα των φαρμακείων από τον τομέα της παροχής αμιγώς φαρμακευτικών υπηρεσιών θεσπίζεται νομίμως, από το ελληνικό Κράτος, κατ’ εκτίμηση των σύγχρονων διεθνών αντιλήψεων περί ανοίγματος των ελεύθερων επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό, λαμβανομένων υπόψη και των δεσμεύσεων της χώρας για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων με μείωση των περιορισμών, μεταξύ άλλων στα φαρμακεία». Στο σημείο αυτό επικαλούνται οι δικαστές τη μνημονιακή νομοθεσία.

Μάλιστα, σημειώνεται στην γνωμοδότηση, ότι η επίμαχη ρύθμιση κρίθηκε «αναγκαία για την αντιμετώπιση των φαινομένων της υπερκατανάλωσης φαρμάκων, της τεχνητής ζήτησης φαρμάκων και της προώθησης των μη γενοσήμων φαρμάκων, που προκαλούν αύξηση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης και υπέρμετρη επιβάρυνση των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τα οποία εκτιμάται από τα ως άνω κείμενα ότι δύνανται να αποδοθούν, μεταξύ άλλων, και στο μονοπώλιο του εμπορίου φαρμάκων εκ μέρους του κλειστού επαγγελματικού κύκλου των φαρμακοποιών. Η άρση του εν λόγω μονοπωλίου θεωρείται ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση από την ίδια την αγορά τόσο της προσφοράς και της ζήτησης των φαρμάκων, όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων φαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Ακόμα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, χαρακτηρίζουν όχι μόνο αναγκαία, αλλά και συνταγματική τη υποχρεωτική συμμετοχή επιστήμονα φαρμακοποιού σε εμπορική κεφαλαιουχική εταιρεία, όπως είναι η ΕΠΕ, με ορισμένο ποσοστό εταιρικής μερίδας. Και είναι αναγκαία για «τη διασφάλιση της αυτοπρόσωπης παροχής φαρμακευτικών υπηρεσιών και τη συνακόλουθη ανάληψη προσωπικής ευθύνης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες βάσει των νομοθετικών κανόνων που διέπουν την άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, και δεν συνιστά, ως εκ τούτο, υπέρμετρο περιορισμό της επιχειρηματικής ελευθερίας».

Εξάλλου, επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «η υποχρεωτική συμμετοχή του φαρμακοποιού σε φαρμακευτική ΕΠΕ με ποσοστό εταιρικής μερίδας μικρότερο του 50% δεν αντίκειται στη συνταγματικά προστατευόμενη επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), καθώς δεν δύναται να θεωρηθεί ότι το Κράτος έχει την υποχρέωση να επιβάλλει ένα συγκεκριμένο, ευνοϊκό για το φαρμακευτικό επάγγελμα, τρόπο λειτουργίας των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, όπως την παραφύλαξη της ιδιοκτησίας των λειτουργούντων φαρμακείων στους επιστήμονες φαρμακοποιούς».

Ούτε όμως, συνεχίζει το ΣτΕ, «η παροχή της δυνατότητας, σε πρόσωπα που δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά προσόντα με αυτά των φαρμακοποιών, να συμμετέχουν σε επιχείρηση εκμετάλλευσης φαρμακείων δύναται να θεωρηθεί ότι περιορίζει ουσιωδώς την επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών, καθώς οι φαρμακοποιοί, που δεν καθίστανται απλοί υπάλληλοι αλλά εταίροι στην οικεία επιχείρηση, παραμένουν κύριοι της πλέον σημαντικής συνισταμένης της εκμετάλλευσης φαρμακείου, ήτοι της παροχής του κατάλληλου φαρμάκου στον ασθενή, υπό την ιδιότητά τους ως επιστημονικώς υπευθύνων (εκάστου εξ αυτών) ενός καταστήματος φαρμακείου».


Επίσης, οι περιορισμοί του σχεδίου διατάγματος «στην επιχειρηματική ελευθερία των αιτούντων την άδεια φαρμακείου, συναρτώμενοι με την τήρηση ορισμένων διαδικασιών και όρων αδειοδότησης φαρμακείου (θέσπιση κωλυμάτων απόκτησης της ιδιότητας εταίρου σε φαρμακείο, υποχρεωτικών προσόντων για την απόκτηση άδειας φαρμακείου, ανώτατου αριθμού αδειών φαρμακείου ανά φαρμακοποιό και ανά εταίρο), δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα, στο μέτρο που οι τιθέμενοι περιορισμοί είναι πρόσφοροι, αναγκαίοι και κατάλληλοι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη δραστηριότητα προσώπων που, χωρίς να διαθέτουν τα επαγγελματικά εχέγγυα του φαρμακοποιού, θα ηδύναντο να προτάξουν τα συγκεκριμένα, απαριθμούμενα στη διάταξη, επιχειρηματικά τους συμφέροντα έναντι των συμφερόντων των ασθενών».

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν τη μόνη ένσταση που έχουν είναι στη διάταξη εκείνη του σχεδίου διατάγματος, η διάταξη που «θεσπίζει απόλυτη απαγόρευση συμμετοχής ως εταίρου, σε εταιρείες που λειτουργούν φαρμακείο, φυσικού ή νομικού προσώπου που μετέχει υπό οποιαδήποτε ιδιότητα σε εταιρείες ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, σε φαρμακευτικές εταιρείες κ.ο.κ., εφόσον καθ’ όλη τη χρονική περίοδο από την έναρξη έως την παύση λειτουργίας του φαρμακείου και ως προς την εταιρεία στην οποία μετέχει το φυσικό πρόσωπο «είναι ή υπήρξε κύριος αριθμού μετοχών που το κατατάσσουν ή κατέτασσαν μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων μετόχων της εταιρείας», ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή της, διότι συναρτά την ιδιότητα του κύριου μετόχου με ενέργειες τρίτων προσώπων (αγορές, πωλήσεις μετοχών), ενίοτε βραχείας διάρκειας, που δεν υπόκεινται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον έλεγχο των συγκεκριμένων προσώπων, ενώ μπορεί να συνεπάγεται αναδρομικές ή επιγενομένως ανακύπτουσες ακυρότητες».


Τι προβλέπει το σχέδιο διατάγματος

Σύμφωνα με το σχέδιο Διατάγματος «κάθε άδεια αντιστοιχεί σε ένα κατάστημα ή υποκατάστημα φαρμακείου. Ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός χορηγουμένων αδειών στο ίδιο φυσικό πρόσωπο αυξάνεται κατά μια άδεια κατ' ανώτερο όριο κατ' έτος μέχρι το 2020, οπότε ορίζεται ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός οι 10 άδειες σε πανελλαδική κλίμακα».
Ειδικότερα, «για το έτος 2018 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρις 8 αδειών στο ίδιο πρόσωπο, για το έτος 2019 μέχρι 9 και για το 2020 μέχρι 10 αδειών στο ίδιο πρόσωπο».

Παράλληλα, ο ιδιώτης κάτοχος άδειας ίδρυσης φαρμακείου μη φαρμακοποιός μπορεί να λειτουργήσει το φαρμακείο, υποχρεωτικά μόνο ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), που πρέπει να έχει συσταθεί πριν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου. Στην ΕΠΕ μετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος και με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 20% στο κεφάλαιο, τα κέρδη και τις ζημίες της εταιρείας ο φαρμακοποιός ο οποίος έχει δηλωθεί υπεύθυνος για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Ακόμη, όταν χορηγείται άδεια σε φαρμακοποιό τότε το φαρμακείο του μπορεί να λειτουργήσει είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, εκτός αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας.

Τέλος, οι άδειες φαρμακείου δεν χορηγούνται μόνο σε Έλληνες, αλλά και σε πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018

Περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων τα κινούν παράνομα χωρίς να έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία την τελευταία 8ετία σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ζητήσει να γραφτεί η διάταξη που αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από πέρυσι δηλαδή πριν τον Ιούνιο. Μάλιστα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσπαθούν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας να ισχύσουν πριν το Πάσχα ωστόσο θα πρέπει την συγκεκριμένη διάταξη να την εγκρίνουν οι δανειστές.

Όσον αφορά στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 κυμάνθηκαν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ και ειδικότερα ανήλθαν 1,080 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 9 εκατ. ευρώ.

Χάος με τα οχήματα που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας

Χρόνια κρατάει η «κολώνια» με τους περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας αλλά ούτε και καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περίπου 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες διατηρούν τα οχήματά τους σε κίνηση. Ωστόσο οι 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες εξόφλησαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 με αποτέλεσμα 800.000 ιδιοκτήτες να μην έχουν πληρώσει αλλά ούτε να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους Εφορίες.

Πάντως το 2018 σε σχέση με το 2017 ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 300.000 καθώς από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες που δεν είχαν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 φέτος μειώθηκε ο αριθμός τους σε 800.000, όπως δηλαδή συνέβη και στα Τέλη Κυκλοφορίας 2016.

Οι οφειλές από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανέρχονταν σε πάνω από 252 εκατ. ευρώ ενώ για πέρυσι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα χρέη των ιδιοκτητών οχημάτων στο Taxisnet λόγω ανεξόφλητων Τελών Κυκλοφορίας αλλά στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως οι οφειλές από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας απλά βεβαιώνονται στo Taxisnet χωρίς να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναγκαστικής εξόφλησής τους με αποτέλεσμα να εγκυμονεί ο κίνδυνος αύξησής τους.

Παράλληλα οι 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 τα κινούν παράνομα μη έχοντας βέβαια ούτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά ούτε και βεβαίωση από ΚΤΕΟ.

Σε ακινησία 1,5 εκατ. οχήματα

Περίπου 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες, για να γλιτώσουν από τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε περίπτωση που το όχημα κινείται από κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία.

Δηλαδή ένα στα πέντε οχήματα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ακινησία κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πότε έρχονται τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί το οικονομικό επιτελείο ώστε να μπορέσει να θέσει σε ισχύ πριν το Πάσχα την διάταξη σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Όταν μάλιστα βρίσκονται επίσημα σε ακινησία περίπου 1,5 εκατ. οχήματα τότε όσο μικρός και αν είναι ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στη Realnews στελέχη από το οικονομικό επιτελείο: «Ακόμη και το 10% των ιδιοκτητών που έχουν τα οχήματά τους σε φορολογική ακινησία κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου καταβάλλοντας μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2018 αποτελεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό.

Άλλωστε αν πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους πάνω από 150.000 ιδιοκτήτες τα έσοδα θα ανέλθουν σε πάνω από 12 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα θα πρέπει τα συγκεκριμένα οχήματα να ασφαλιστούν, να περάσουν ΚΤΕΟ, να συντηρηθούν, να κινηθούν καταναλώνοντας καύσιμα και γενικότερα τα έσοδα θα πολλαπλασιαστούν».

ΠΗΓΗ: enikonomiaΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο βήμα της Βουλής οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis

Με τοποθετήσεις βουλευτών, αλλά και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Novartis συνεχίζεται στην Βουλή η συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Τα πνεύματα άναψαν επικίνδυνα, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αντέδρασε έντονα, μετά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Δεν μπορείτε να πάρετε μερική ενημέρωση του φακέλου και το ξέρετε, άρα αυτό που κάνατε είναι άτυπο. Αυτή είναι παραβίαση του Συντάγματος» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας στην συνέχεια τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι φοβάται να ανοίξει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του. Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «μήπως γιατί μιλάγατε με την κ.Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα;. Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνα σας κ. υπουργέ και αν δε φοβάστε ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή, γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι, αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

Για επικοινωνιακό σόου έκανε λόγο στην ανταπάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι θα ανοίξει τα τηλέφωά του όταν έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος του.

Στουρνάρας: Αισχρές συκοφαντίες όσα λένε οι μάρτυρες
Ο Διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδας απέκρουσε μία – μία τις κατηγορίες που προσάπτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατά της συζύγου του και της εταιρείας της, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Αναφερόμενος στις καταγγελίες προς το πρόσωπό του, τις χαρακτήρισε αισχρές, και ζήτησε να προχωρήσει η προανακριτική επιτροπή για να μην μείνουν αιωρούμενες.

Μιλώντας για τη σύζυγό του και την εταιρεία της, ανέφερε πως παρέχει μεταξύ άλλων συμβουλευτική και οργάνωση συνεδρίων στο χώρο της υγείας, έναν χώρο – όπως είπε – τον οποίο υπηρετεί για 34 χρόνια από διάφορες θέσεις. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας της συζύγου του, δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες.

Για ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής για το θέμα της Νοvartis. Αμφισβήτησε την μαρτυρία Κελέση και υπογράμμισε ότι επί πρωθυπουργίας του δεν υπήρξε καμία χρηματική καταβολή σε φαρμακευτική εταιρία.
Πικραμένος: Nα λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία
Εξοργισμένος για το γεγονός ότι σπιλώνεται η προσωπικότητά του δήλωσε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στη Δικαιοσύνη επί 40 χρόνια και από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ακόμη.

Έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, απευθύνθηκε προς το Σώμα και αναρωτήθηκε αν έχει ακουστεί κάποιος υπαινιγμός σε βάρος του τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα να εισπράξει χειροκροτήματα από τους βουλευτές. Ο κ. Πικραμμένος έκανε λόγο για μυθιστορηματικές κατηγορίες, επισήμανε ότι το διάστημα που ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν καταβλήθηκαν χρήματα σε καμία φαρμακευτική εταιρία και τόνισε ότι θα περίμενε «μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό του».
Λυκουρέντζος: Θα φτάσω μέχρι τέλους
Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε όσους έχουν επιδοθεί σε ευτελείς, όπως είπε ψευδομαρτυρίες και υποστήριξε ότι στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο που να του προσάπτει οποιαδήποτε ενοχή.

«Δεν με αφορούν οι νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την προστασία της τιμής μου και θα φτάσω μέχρι τέλους»είπε ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτρέψει να υποστει έναν μακρόσυρτο διασυρμό».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε ευτελείς ψευδομαρτυρίες τις καταθέσεις των μαρτύρων και απέκρουσε τις καταγγελίες ότι δήθεν προωθούσε εταιρικά συμφέροντα καθώς και την επίσπευση πληρωμών προς τη Novartis.
Κουτρουμάνης: Είμαι απόλυτα καθαρός
Γελοία και ψευδή χαρακτήρισε την μαρτυρία η οποία φέρεται να τον εμπλέκει στην υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος τόνισε παραλλήλως ότι είναι απολύτως καθαρός. Ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε εξοργισμένος με την εμπλοκή του ονόματός του και πρόσθεσε ότι η σημερινή του παρέμβαση, συμπλήρωσε, σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία φράση.

«Είμαι απόλυτα καθαρός. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με το συγκεκριμένο ή άλλο σκάνδαλο. Ψάξτε παντού. Δεν θα με βρείτε πουθενά σε τέτοιες υποθέσεις που συνδέονται με θέματα ήθους και συμπεριφοράς». Δεν είμαστε όμως, πρόσθεσε, σε κανονικές συνθήκες . «Δεν υφίσταται το τεκμήριο αθωότητας έτσι όπως διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος». Είμαι εξοργισμένος , ανέφερε, γιατί είναι άδικη η σπίλωση που υφίσταμαι.

Υπόμνημα έστειλε ο Αβραμόπουλος
Ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε υπόμνημα στην Βουλή στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι έλαβε κάθε μέτρο για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος. Στο υπόμνημά του, ο Δημήτρης Αβραμόπολος κάνει αναφορά στις δύο υποθέσεις που χειρίστηκε: της αντιμετώπισης της γρίπης Η1Ν1 και της εγκατάστασης του μοριακού ελέγχου του αίματος.

Τονίζει ακόμη ότι για την μεν πρώτη υπόθεση, «η δικογραφία για τη γρίπη Η1Ν1 είχε ήδη διερευνηθεί από την ίδια Εισαγγελία και είχε τεθεί στο αρχείο, διότι δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο», ενώ για την δεύτερη υπόθεση ότι με πρωτοβουλία του συνεστήθη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των Εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας για το οικονομικό μέρος του διαγωνισμού, καθώς και σε «επιτροπές αναμφισβήτητου κύρους» ανατέθηκε το επιστημονικό έργο των προδιαγραφών.
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα κρυφτώ πίσω από την παραγραφή

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε στη συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκευωρία». Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε θετική ψήφο στην Προανακριτική γιατί, όπως είπε, θέλει να δικαστεί.

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού βρέθηκαν ο πρωθυπουργός, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον οποίο κάλεσε να μην κρυφτεί. Παραλλήλως υποστήριξε ότι ο μικρότερος τζίρος της Novartis ήταν επί υπουργίας του.

O κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για συκοφαντία, και όπως είπε θέλει να ζητήσει εγγράφως να δικαστεί για να μην κρυφτεί πίσω από παραγραφή για αδικήματα, όπως η «απιστία», και εκτίμησε ότι το ίδιο θα θέλει να κάνει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Δεν ξέρω γιατί του στερείτε την ευκαιρία», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «κόλπο» Πούτιν στην Συρία που «τελειώνει» τους Τούρκους και το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ, ΧΑΡΤΗΣ)

Δυνάμεις της «συριακής πολιτοφυλακής» εισέρχονται από την Δευτέρα στο βόρειο κουρδικό θύλακα του Αφρίν, όπου τα τουρκικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και ένα μήνα την στρατιωτική επιχείρηση
«Κλάδος Ελαίας». Η κίνηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα και κρύβει μέσα της μία σημαντική πληροφορία.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Κούρδοι της Συρίας δείχνουν να κινητοποιούν σημαντικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να «στριμώξουν» τους Τούρκους, οι οποίοι, εκτός των Κούρδων φαίνεται πως έχουν δεσμευθεί κάπου να πλήξουν και το καθεστώς Άσαντ στην Συρία.

Η κατάσταση στην Συρία περιπλέκεται ολοένα περισσότερο και δεν αποκλείεται να εμπλέξει και την ευρύτερη περιοχή με ευρωπαϊκές εφημερίδες να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου με αρχή ακόμα και το Αιγαίο!

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα Express βλέπει πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, κάτι που θα οδηγήσει όπως αναφέρει στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, η εμπλοκή της συριακής πολιτοφυλακής στην μάχη κατά της Τουρκίας δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ποια είναι αυτά; Μα η εμπλοκή της Ρωσίας στην Β.Συρία, η οποία «καμουφλάρεται» πίσω από τις συριακές δυνάμεις. Η «πισώπλατη μαχαιριά» με την τουρκική κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, τον Νοέμβριο του 2015, δεν έχει ξεχαστεί στο Κρεμλίνο, το οποίο «άφησε» τους Τούρκους να πέσουν στην «παγίδα» του Αφρίν!

Ήδη η ρητορική των Ρώσων γίνεται ελαφρά «επιθετική» προς την Τουρκία παρά τις φερόμενες δηλώσεις του Ερντογάν για «ρωσική στήριξη».

«Είμαστε σταθερά υπέρ του να επιλύονται οποιαδήποτε προβλήματα, στην Συρία ή οπουδήποτε αλλού, με προϋπόθεση τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του άλλου κράτους, στη δεδομένη περίπτωση της Συρίας», δήλωσε με νόημα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «αναγνωρίζουμε την ανησυχία της Τουρκίας στο πλαίσιο των όσων συντελούνται στη Συρία» και ότι «φυσικά αναγνωρίζουμε τις προσδοκίες των Κούρδων».

Μάλιστα, από τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδεται πως οι Κούρδοι της Συρίας σηκώνουν ρωσικές σημαίες.Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως εκτός των Ρώσων, οι Κούρδοι στηρίζονται εδώ και καιρό από τους Αμερικανούς.

Ο Ερντογάν «στριμώχνεται» και οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοι που του έχουν απομείνει είναι οι «ισλαμιστές» του ISIS. Είμαστε σίγουροι πως η επίθεση εντός τουρκικού εδάφους είχε απόλυτη κάλυψη!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κατάσταση στην Βόρεια Συρία αποτυπωμένη σε έναν χάρτη, στον οποίο θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και την αλλαγή δεδομένων που επιφέρει η ρωσική εμπλοκή μέσω των συριακών δυνάμεων.

Η Τουρκία «στριμώχνεται» και το μόνο που της έχει απομείνει είναι η επιθετική ρητορική και το «επικίνδυνο παιχνίδι» απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκεί ενδεχόμενα προσπαθήσει ο «Σουλτάνος»να «ισοφαρίσει» την διαφαινόμενη ήττα στην Β.Συρία, τώρα που ανέδειξε και στο ΝΑΤΟ πως η Ρωσία παραμένει ενεργή στην Μέση Ανατολή. Ελπίζουμε σε αυτό να μην «βοηθήσει»η κυβέρνηση της Αριστεράς.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιράν: Στην πλάτη μεταφέρουν οι διασώστες τα πτώματα επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη (Photos)

Ιρανοί διασώστες μετέφεραν σήμερα Τετάρτη στις πλάτες τους τα πρώτα επτά πτώματα που εντοπίστηκαν στον ορεινό όγκο όπου κατέπεσε την Κυριακή ένα αεροσκάφος, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Έπειτα από περισσότερες από δύο ημέρες ερευνών στα βουνά Ζαγκρός στο νοτιοδυτικό Ιράν οι διασώστες εντόπισαν χθες Τρίτη σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων τα συντρίμμια του αεροσκάφους ATR 72 της αεροπορικής εταιρείας Aseman Airlines, το οποίο κατευθυνόταν από την Τεχεράνη στην Γιασούζ.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Τεχεράνη με 60 επιβάτες και έξι μέλη πλήρωμα. Δεν υπάρχουν επιζώντες.

Προς το παρόν δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο όμως σημειώθηκε στη διάρκεια χιονοθύελλας. Εξάλλου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στην κρατική τηλεόραση.Εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας δεν ήταν δυνατή η αποστολή ελικοπτέρων στο σημείο της συντριβής, εξήγησε ο στρατηγός Νοζάρ Νεματί. Κατά συνέπεια τα πτώματα χρειάστηκε να μεταφερθούν στα χέρια από τους διασώστες ως έναν δρόμο από όπου θα πάνε οδικώς ως τη Γιασούζ, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 32 επιβατών, ενώ πολλά ακόμα παραμένουν θαμμένα κάτω από το χιόνι και τον πάγο, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δικινητήριο ATR-72 που συνετρίβη ήταν μεγαλύτερο από 24 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Ίδρυμα Εναέριας Ασφάλειας στον ιστότοπό του, το αεροπλάνο είχε επιστρέψει στην κυκλοφορία μόλις πριν τρεις μήνες και αφού είχε αποστρατευθεί πριν έξι χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η περιγραφή προστατευόμενου μάρτυρα του FBI για τη Novartis: Γιατί έγινα πληροφοριοδότης

Ο «πληροφοριοδότης Β'», πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος κατέθεσε στο FBI και μίλησε για τις εμπειρίες που είχε σχετικά με τις δράσεις της εταιρείας, μέσω του δικηγόρου του Παύλου Σαράκη, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μιλήσει.

Ο “Πληροφοριοδότης Β” μέσω ανοιχτής επιστολής του, που έστειλε στο News247.gr, δίνει τις εξηγήσεις που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν γνωστές σε όλους για τους λόγους για τους οποίους συνεργάστηκε με τις αρχές των ΗΠΑ, καταθέτοντας την άποψη του, με έναν τρόπο …λυρικό και έντονα συναισθηματικό, σε πολλά σημεία του κειμένου.

Ακολουθεί το κείμενο όπως έχει παρατεθεί στην ιστοσελίδα:

«ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ»
Φεβρουάριος 2018
«Περνάγαμε ωραία,
μ’ εκείνη την παρέα
ταξίδια με γιατρούς, καθηγητές.
Λαδώναμε τους πάντες
μας άδειαζαν τις τσάντες
ΜΜΕ, υπουργοί και βουλευτές.
Ουσίες, λεφτά και οινοπνεύματα
τις μίζες δεν χορταίνανε
τσέπωναν και τα κέρματα.
Τα χρόνια τα μοιραία
τα φάγανε παρέα
σύμβουλοι, πολιτικοί, καθηγητές.
Κι αφού ακόμα ζούμε
σαν μάρτυρες θα πούμε
όλη την αλήθεια στις αρχές»

«Κάπως έτσι, παραφράζοντας τους στίχους του γνωστού λαϊκού τραγουδιού των Λαζόπουλου – Δανίκα, συνοψίζεται το αφήγημα της καριέρας μου στη Novartis. Και περνάγαμε πραγματικά ωραία, στην υγειά των κορόιδων, που δεν ήταν άλλοι από τους παππούδες, τους γονείς και τα παιδιά μας.

Μου πήρε επτά περίπου χρόνια να καταλάβω ότι ανήκα σε μια μοναδική κατηγορία Ελλήνων. Σε εκείνους που, τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, περισσότερο ακόμη και από το PSI, καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές. Και το κάναμε με τόσο ζήλο και τόσο συνειδητά, που η κανονικότητα μας έφερνε αναγούλα και την ξορκίζαμε σα να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μας.
Αρνούμασταν να πιστέψουμε ότι υπήρχε ζωή χωρίς μισθάρες, μπόνους, εταιρικά αυτοκίνητα, τζάμπα ιδιωτικές ασφάλειες, ταξίδια, γκόμενες και διασκέδαση.

Και όλα αυτά, με τα πελατάκια μας, γιατρούς, καθηγητές, πολιτικούς, και άλλους αξιωματούχους, να μας βαράνε παλαμάκια, τις μέρες στα συνέδρια και τις νύχτες στα κλαμπ και τα μπουζουκτσίδικα.

Μέχρι που ήρθε το 2011 και εμφανίστηκαν οι ... καθαρίστριες.
Θυμάμαι ακόμη, σαν χθες, τα πρώτα μνημονιακά meetings, όπου το σύστημα Φρουζή της Novartis μας ανακοίνωνε τα κακά μαντάτα. Με εκείνες τις τεράστιες γιγαντοοθόνες, που μέσα στο σκοτάδι της αίθουσας μας έκαναν τα απαραίτητα ηλεκτροσόκ της προσαρμογής στη νέα, σκληρή πραγματικότητα που μας περίμενε, μέσα κι έξω από την εταιρεία.

Καταιγίδες, κεραυνοί, σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί. Και μετά μαύρο. Και μόλις τα φώτα της αίθουσας άναβαν, εμφανιζόταν ο μεγάλος για να μας επαναλάβει, κάθε φορά, ότι, το υπερθέαμα που παρακολουθούσαμε έντρομοι στην γιγαντοοθόνη, δεν ήταν τίποτε άλλο από την καθημερινότητα των μνημονίων που βίωναν οι άλλοι, οι μη προνομιούχοι Έλληνες, τα κορόιδα που ζούσαν έξω από την εταιρεία. Και που θα μπορούσε, ανά πάσα στιγμή, να γίνει και η δική μας καθημερινότητα, αν δεν αντιλαμβανόμασταν την πραγματικότητα και δεν καταφέρναμε να προσαρμοστούμε στα νέα, μνημονιακά δεδομένα της αγοράς και της εταιρείας.

Τότε μάθαμε για πρώτη φορά ότι έπρεπε να συνηθίσουμε να ζούμε με τον φόβο της καθαρίστριας. Όχι επειδή ο εντεταλμένος από την Ελβετία έβρισκε την αίθουσα βρώμικη ή ακατάστατη. Αλλά επειδή, απλά, μας ανακοίνωσε ότι, εφεξής, σε κάθε μάζωξη, επειδή θα χυνόταν αίμα, έπρεπε αναγκαστικά να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι καθαρίστριες. Για να καθαρίζουν το αίμα που θα έρρεε στα πατώματα από τις απολύσεις των συναδέλφων μας, που θάβλεπαν, κάθε φορά, σε κάθε επόμενη μάζωξη, την πόρτα της εξόδου. Έτσι, για να σφίγγουν οι κώλοι οι δικοί μας, που είχαμε την τύχη να την γλυτώνουμε και να μπορούμε, κάθε φορά, να δίνουμε το παρόν στο επόμενο meeting.

Μέχρι φυσικά που να ‘ρθει και η δική μας σειρά. Αυτό, ευτυχώς, δεν μας πήρε πολύ καιρό για να το καταλάβουμε. Ζούσαμε πλέον σε μια νέα, πρωτόγνωρη πραγματικότητα».

«Έπρεπε να πείσεις τον γιατρό, ακόμη και τον καθηγητή, που η καριέρα του σπονσοράρεται από την εταιρεία, ότι όχι μόνο έπρεπε να συνεχίσει να γράφει (τα φάρμακά μας), αλλά, ότι, αντιθέτως, έπρεπε τώρα να γράφει περισσότερο από πριν, χωρίς όμως νέες απαιτήσεις για έξτρα παροχές. Πώς όμως να τον πείσεις με λιγότερα πλέον δωράκια, εξωτικά ταξίδια - συνέδρια, λεφτά, ακόμη και χωρίς π..., για τους πιο μερακλήδες;

Κάπου εκεί λοιπόν ξεκίνησαν οι πρώτοι εκβιασμοί. Τα παίρνεις χοντρά τόσα χρόνια ρε π... ιατρέ , τώρα θα γράψεις λίγο και για μένα. Για να μείνω στη δουλειά. Τι θα κάνω αν με διώξουν επειδή εσύ δεν γράφεις όσο χρειάζεται η εταιρεία για να με κρατήσει; Και αν εγώ φύγω, πως θα τα βρεις μετά εσύ με τον επόμενο; Αυτό ήταν το πρώτο ποίημα που λέγανε οι ιατρικοί μας επισκέπτες σε γιατρούς και καθηγητές – ιδιοκτήτες επιστημονικών ιατρικών εταιρειών. (μεγαλέμποροι επιστήμονες γαρ). “Γράψε συνταγές για την εταιρεία ρε γαμώτο…!”

Τόσα χρόνια μαζί μας στο κουρμπέτι, φροντίσαμε να επενδύσουμε στις αδυναμίες του ιατρού - συνεργάτη. Έτσι, για πολλούς, ειδικά γι’ αυτούς που τάπαιρναν χοντρά, τους Α1 ή 3A γιατρούς όπως τους λέγαμε, η εταιρεία, τους είχε φακελωμένους. Γνωρίζαμε κάθε αδυναμία τους. Είχαμε πάντα κάτι για τον καθένα. Και στους περισσότερους, όταν δεν έπιαναν τα λόγια, το δεύτερο στάδιο, ήταν αυτό του εκβιασμού, που σχεδόν πάντα, λειτουργούσε άμεσα και αποτελεσματικά. “Θα μας έχεις απέναντι, θα κλείσει η πόρτα της Novartis για σένα”».
(...)
«Αυτός λοιπόν, ο Φρουζής, βραβεύθηκε το 2013 ως manager της χρονιάς. Πιο εύστοχο θα ήταν manager της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ιατρικής και πολιτικής.
Ήταν τότε η στιγμή που γύρισαν τα μάτια μου ανάποδα. Και δεν ήμουν ο μόνος, αφού αυτό που ζούσαμε δεν ήταν απλά προκλητικό. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο από το να αισθάνεσαι ταυτόχρονα και δαρμένος, και μ..., που αυτό το είχαμε ήδη αποδεχθεί και που συνηθίσαμε να το ζούμε και να το υπομένουμε, στο βωμό της επαγγελματικής μας επιβίωσης.

Αυτή τη φορά όμως ήταν κάτι άλλο. Κάτι πολύ μεγαλύτερο, που το αισθάνθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη για να το εκφράσω, μπορώ όμως να το περιγράψω. Ήταν μια λάμψη που αισθάνθηκα μέσα στο κεφάλι μου, τη στιγμή που έκλεισα τα μάτια μου συλλογιζόμενος την βράβευση του Φρουζή.

Και που ξαφνικά έφερε μπροστά μου μια ολόκληρη παρέλαση από φλας φαντασμάτων που, προφανώς, ζούσαν κρυμμένα ως τύψεις, όλα αυτά τα χρόνια, βαθειά μέσα στο υποσυνείδητό μου. Και που η δίψα για καριέρα, όταν τελείωσε το πάρτι και μετά, δεν μου επέτρεπε την πολυτέλεια να τις κοιτάξω κατάματα, να τις ζυγίσω και να τις αντιμετωπίσω. Και που όσο το πάρτι κρατούσε, ήταν τόσο γλυκό το ποτό της διαφθοράς, που κατάφερνε να τις κρατά μεθυσμένες, κάνοντάς τες να φαντάζουν αστείες, ασήμαντες και γραφικές απέναντι στον μύθο του american dream που πίστευα ότι ζούσα, χτίζοντας τον χάρτινο πύργο της καριέρας μου στη Novartis.

Σε μια μόνο στιγμή είδα μέσα μου όλα όσα δεν είχα καταφέρει να δω επί επτά ολόκληρα χρόνια. Είδα τη μάνα και τον πατέρα μου, να με κοιτάνε απορημένοι, με ένα μεγάλο ερωτηματικό ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, που ζητούσε σαστισμένο να καταλάβει σε τι έφταιξαν και τους τιμώρησα, ληστεύοντας, μαζί με την υπόλοιπη συμμορία της Novartis, το ταμείο που τους πλήρωνε τις συντάξεις, τους γιατρούς, τα νοσοκομεία και τα φάρμακα».

«Είχα πλέον αντιληφθεί ότι, για το καλό μου, αλλά και για το καλό των δικών μου ανθρώπων, έπρεπε να εξαφανιστώ. Ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι δύο Έλληνες μεγαλοστελέχη της Νovartis Hellas υπέβαλαν μηνυτήριες αναφορές στις αρχές των ΗΠΑ, παραδίδοντας τα απόρρητα μαύρα αρχεία της εταιρείας διαισθάνθηκα για πρώτη φορά ότι κινδύνευε πλέον η ζωή μου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, βρέθηκα και εγώ τον Δεκέμβριο του 2016 στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Με τον δικηγόρο μας Παύλο Σαράκη να επιμένει ότι, η επιλογή μου αυτή, ήταν η καλύτερη που είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου. Δεν μου έβγαινε όμως να μην αμφιβάλλω. Κουβαλούσα ακόμη μέσα μου την μιζέρια από τους δαίμονες, τα φαντάσματα και τις ερινύες μου, που μου θύμιζαν κάθε στιγμή ότι δεν ήμουν τίποτα περισσότερο από ένα σκουπίδι.

Ένα λαμόγιο που, αφού πρώτα έφαγα, ήπια, γλέντησα και κονόμησα, υπονομεύοντας τη ζωή και το μέλλον ακόμη και της ίδιας μου της οικογένειας, τώρα ερχόμουν στις ΗΠΑ για να καταδώσω στις αρχές τα χέρια που τόσα χρόνια με τάιζαν το βρώμικο ψωμί, που εγώ ζητούσα να φάω από τη Novartis. Ένας κουκουλοφόρος, όπως με αποκαλείτε σήμερα στην Ελλάδα. Ο κουκουλοφόρος «Β» λοιπόν, είμαι εγώ.

Χωρίς καμία ψυχολογία και με το ηθικό στα πατώματα, πέρασα την πόρτα του SEC (σ.σ. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) στην Ουάσιγκτον, όπου με περίμεναν οι πράκτορες του FBI που είχαν στα χέρια τους τον φάκελο με την έρευνα.

Δεν τολμούσα να σηκώσω το κεφάλι μου και να τους κοιτάξω στα μάτια, ούτε ακόμη για να τους πω, έστω, μια τυπική καλημέρα. Τόσο ξεφτίλας αισθανόμουν.

Ώσπου, ξαφνικά, μου έπιασε ο ένας το χέρι, σφίγγοντάς το δυνατά και, μιλώντας μου στον ενικό, αφού πρώτα με προσφώνησε με το μικρό μου όνομα, μου έδωσε συγχαρητήρια, λέγοντάς μου ότι πρέπει να αισθάνομαι περήφανος για τον εαυτό μου, επειδή αυτό που έκανα εκείνη την ώρα ήταν μια ηρωική πράξη, που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο βρίσκουν την τόλμη και τη δύναμη να την κάνουν. Μία γενναία πράξη στη μάχη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς στο δημόσιο βίο.

Και ότι, χάρη στις καταθέσεις μας, την δική μου και του «Α», μπορεί τελικά να αποδοθούν ευθύνες και, έτσι, μπορεί να καταδικαστεί η εταιρεία να πληρώσει μεγάλες αποζημιώσεις, όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα. Και ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα αλλάξουν.

Οι γιατροί θα πάψουν να είναι έμποροι και οι πολιτικοί να υπηρετούν την κοινωνία και όχι τις πολυεθνικές.
Ήταν αυτό που περίμενα να ακούσω για ν’ αρχίσω να επανέρχομαι. Και συνειδητοποίησα ότι, το τίμημα της επανάκτησης της αξιοπρέπειας που ξεπούλησα, περνούσε μέσα από αυτή την κατάθεση, που θα μπορούσε κάποια στιγμή να με κάνει να ξανακοιτάξω στα μάτια τους συμπολίτες και την οικογένειά μου στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα αν η κατάθεσή μου αυτή κάποτε οδηγήσει στην καταβολή αποζημιώσεων και στην αποκατάσταση της ζημίας που τους προκάλεσα και με τη δική μου συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Novartis.

Εύχομαι να με αξιώσει ο θεός, πριν κλείσω οριστικά τα μάτια μου, να ξαναδώ τη λάμψη με το φιλμάκι της ζωής μου, με τη μάνα, τον πατέρα, τη γυναίκα, τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους μου, αυτή τη φορά να μου χαμογελάνε, ακόμη και αν δεν καταφέρουν ποτέ να με συγχωρήσουν για όσα έκανα.

Για την Ελλάδα και για τους Έλληνες, ρε γαμώτο …!

Γι’ αυτό έγινα πληροφοριοδότης. Εν Ονόματι του Ελληνικού Λαού, ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Και για τους συνένοχους διεφθαρμένους ιατρούς και πολιτικούς… κουκουλοφόρος».

«Ο Πληροφοριοδότης Β»

Πηγή: news247.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΑΛΑΖΙΑ Η ΘΗΛΙΑ NOVARTIS ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...

ΠΡΟΣΩΠΑ:

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.


Ο Αντώνης Σαμαράς από το 2004 επανήλθε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής με τη Νέα Δημοκρατία, έγινε ευρωβουλευτής, μετείχε στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ενεργοποίησε τον ικανότατο πολιτικό του μηχανισμό, ο οποίος ήταν πάντα τόσο καλά πληροφορημένος, ώστε να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Ετσι κατάφερε και έγινε και αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία, και πρωθυπουργός, ενώ πάντα ο ίδιος και ο περίγυρός του είχαν οικονομική άνεση. Αυτή η άνεση του έδινε και του δίνει τη δυνατότητα να είναι πάντα και έγκαιρα και καλά πληροφορημένος για όσα συμβαίνουν και πολύ περισσότερο για όσα τον αφορούσαν και τον αφορούν.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Κατέθεσε άμεσα πολυσέλιδη μήνυση εναντίον Τσίπρα-Παπαγγελλόπουλου και Εισαγγελέων με λεπτομερή εξιστόρηση των πάντων απο την δικογραφία. Η αμεσότητα μαρτυρεί μηχανισμό που πήρε ταχύτατα, μελέτησε, συνέκρινε, αντέκρουσε στοιχεία της δικογραφίας. Ενας πολίτης στη θέση του θα ήθελε μήνες μόνο να συγκεντρώσει και να μελετήσει τα στοιχεία.

2. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος που εργάστηκε πολλα χρόνια στα πανίσχυρα συγκροτήματα. Στον ΔΟΛ, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΣΚΑΪ και στην διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή έλυνε και έδενε στην ΕΡΤ με τις εκπομπές του, τις οποίες πήγε να κόψει, αλλά επανέφερε άμεσα και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα άριστα πληροφορημένος για τα εντός και εκτός Ελλάδας. Όνομα και πρόσωπο που τίμησαν με το παραπάνω οι κυβερνήσεις στις οποίες επίλεκτο μέλος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Αρα δεν είχε το παραμικρό μένος εναντίον τους και εναντίον του.

Ο Κούλογλου (τον έχουμε στην ίδια ακριβώς εκτίμηση με τον Αντώνη Σαμαρά...) έχει σπουδάσει και Φαρμακευτική.

3. ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ

Δικηγόρος. Το 2012 επελέγη από τον Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος στην καυτή Β Αθηνών. Αυτό και μόνο τα λέει όλα για την απόλυτη καλοπιστία του έναντι του Σαμαρά.

4. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τον έκανε Υπουργό ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνησή του. Δείχνει την απόλυτα καλή τους σχέση. Τα βρόντηξε αμέσως από την κυβέρνηση λεγοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κοροϊδεύει τον κόσμο και άλλα έλεγε, άλλα τους έδωσε εντολή να κάνουν. Και έκτοτε είναι ο ΜΟΝΟΣ βουλευτής που με ΓΡΑΠΤΑ (ερωτήσεις) καταγγέλλει σκάνδαλα στη Βουλή προς κάθε κατεύθυνση και όποιον και αν αφορούν.

Προσέξτε τον ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο που έχουν αυτά τα τέσσερα πρόσωπα στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη μήνυσή του λέει ότι πράγματι υπάρχει ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ για να προωθεί τα συμφέροντα της Νοβάρτις.

Εχει γραφτεί παλαιότερα ότι ως πρωθυπουργός πήρε στα χέρια την υπόθεση "φάρμακα". Στη μήνυσή του γράφει ότι απο την αρχή δεν υπήρχαν καμία υποψία, καταγγελία και στοιχείο για πολιτικά πρόσωπα και ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 ο κ. Τσίπρας για να δημιουργήσει εντυπώσεις έριξε πολιτικό αίμα στην αρένα. Άρα, εννοεί ότι ήταν ανυποψίαστος για πολιτικούς αυτός, ο τόσο καλά πληροφορημένος πολιτικός, για εμπλοκές πολιτικών. Προφανώς, αν ηταν υποψιασμένος για πολιτικούς θα έκανε το καθήκον του. Δηλαδή καταγγελίες, ερωτήσεις για το ποιοί πολιτικοί, ενδεχομένως και της δικής του κυβέρνησης, εν αγνοία του, έκαναν κάτι επιλήψιμο.

Το πνεύμα της μήνυσής του είναι ότι έπεσε από τα σύννεφα δηλαδή με τη σκευωρία Τσίπρα.

Τα στοιχεία που παραθέτουμε δείχνουν ότι:
1. είτε ο Αντώνης Σαμαράς είναι ψεύτης,
2. είτε είναι απληροφόρητος για τα όσα επι καιρό πριν διαδραματίζονταν ΜΕΣΑ στην Ελληνική Βουλή, στις ΗΠΑ, και στην ΕΥΡΩΠΗ με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ τα άλλα τρία πρόσωπα που αναφέρουμε. Δηλαδή τους Σαράκη, Κούλογλου, Νικολόπουλο.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Αντώνη Σαμαρά, το καλοκαίρι (Ιούλιο-Αυγουστο) του 2016, ερευνά ως δικηγόρος με εντολή συγεκριμένη τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Αναγγέλλει το θέμα σε εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου (Κόντρα) και μετά απο λίγο καταθέτει στις ΗΠΑ μήνυση εναντίον της ΝΟΒΑΡΤΙΣ για αθέμιτες πρακτικές, δηλαδή δωροδοκίες κλπ. Σε εκείνη τη φάση δεν εξειδικεύουν τα στελέχη της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, τα οποία ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ο υποψήφιος βουλευτής του Σαμαρά, αν εννοούν και πολιτικούς. Τον Δεκέμβριο του 2016 σε νέα εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου στο ίδιο κανάλι μιλάει ανοιχτά για τη Νοβάρτις και αναγγέλει θύελλα με αποκαλύψεις δωροδοκιών.

Αμέσως μετά ο Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει ερώτηση στη Βουλή, όπου ομιλεί για εμπλοκή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ προσώπων.

Ιδού η ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Η ερώτηση με αριθμό 2088 στις 16 Δεκεμβρίου 2016 και προσέξτε ιδιαίτερα το ερώτημα υπ αριθμ 4:

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Σχεδόν αμέσως μετά,εκείνον τον Δεκέμβριο η ΕΛΒΕΤΙΚΗ τηλεόραση (η Νοβαρτις έχει έδρα στην Ελβετία) κάνει ρεπορτάζ για τις δωροδοκίες της Νοβάρτις και έχει καλεσμένο για συνέντευξη τον τότε Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, οποίος ΟΜΙΛΕΙ για εμπλοκή και ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ προσώπων, προφανώς σε συνέχεια των αποκαλύψεων ΣΑΡΑΚΗ και της ερώτησης ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος είχε φιλοξενήσει σε εκπομπές τον Παύλο Σαράκη και είμαστε και εμείς σε αυτές τις εκπομπές, τότε, για τη Νοβάρτις. Στις 29 Δεκεμβρίου του 2016 ο Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει νέα ερώτηση στη Βουλή για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και "τα κάνει κόλαση" καταγγέλλοντας πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ξέπλυμα χρήματος, υπερτιμολογήσεις φαρμάκων. Μαρτυρίες μαγνητοφωνημένες και βιντεοσκοπημένες κλπ
Ιδού η με αριθμό 2339/29-12-2016 ΕΡΩΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ:

Η ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αμίλητος ο Αντώνης Σαμαράς όλο αυτό το διάστημα; Μπορει να μας αποδείξει, αν κάλεσε τον Σαράκη, τον Κούλογλου, το Νικολόπουλο, ανθρώπους με πανεύκολη γιαυτόν πρόσβαση, να τους ρωτήσει, να ζητήσει στοιχεία;
Ή μήπως ήταν απληροφόρητος για αυτές τις εξελίξεις;

Ολα αυτά τα "δικά του παιδιά", μετείχαν σε σκευωρία εναντίον του;
Σε σκευωρία εναντίον του μετείχε και ο Βαγγελης Σέκερης, το στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ, ο οποίος έκανε βαρύτατες καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές της ΖΗΜΕΝΣ;
Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Σέκερης, γυιός του πανέντιμου ναυάρχου Σέκερη, στελέχους του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατέθεσε μάρτυρας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στη Ζημενς καίγοντας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Λεπτομέρεια: Ο Βαγγέλης Σέκερης είναι μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε στενότατες σχέσεις και σήμερα δεν έχει καλημέρα...


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!