EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕΥΥΠ: Βαριά αμέλεια της εξαδέλφης Πολάκη για την 4χρονη Μελίνα - Καμία πολιτική παρέμβαση στο πόρισμα

«Δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης πριν από 26 μήνες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου» τονίζει, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σταύρος Ευαγγελάτος, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Όπως επισημαίνει, «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα». Ωστόσο, λέει ότι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρεμβάσεις.

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ' οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματος μας. Άλλωστε, μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί εκεί που πρέπει, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ' ό,τι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της».

Αναφερόμενος, δε, στο χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε, όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά τη εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

Βαριά ιατρική αμέλεια στην ξαδέρφη του Πολάκη για το θάνατο της Μελίνας


Βαριά ιατρική αμέλεια στην Νεκταρία Πολάκη, την αναισθησιολόγο-εξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους που επί 26 μήνες δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα για τη Νεκταρία Πολάκη προκύπτουν «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, καταλογίζεται ακόμα «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β. εξαιτίας «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Αυτό που αποκαλύφθηκε, επίσης, με τον θάνατο της Μελίνας ήταν πως η αναισθησιολόγος, κυρία Νεκταρία Πολάκη που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση είχε ένα βαρύ πειθαρχικό φορτίο – ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών. Η κλοπή των ναρκωτικών είχε διαπραχθεί από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα έκρινε ότι δεν ήταν… ακριβώς κλοπή αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην αναισθησιολόγο 1.321 ευρώ - πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός που παρακρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

Όλα αυτά πιθανότατα δεν είχαν αποκαλυφθεί εάν δεν έχανε τη ζωή του σε μία επέμβαση ρουτίνας ένα τετράχρονο παιδί – όλη η διαδρομή του φακέλου της Νεκταρίας Πολάκη κάθε άλλο παρά διάθεση να βγουν όλα στο φως μαρτυρούσε.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και σε ό,τι αφορά το μοιραίο συμβάν με την 4χρονη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Αττικόν». Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας, ήταν στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του «Αττικόν» η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα της ΕΔΕ διακινήθηκε με μεγάλη προσοχή και σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από το νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ και αρμοδίως στους Επιθεωρητές και στην Αριστοτέλους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον Δεκέμβριο του 2016 το –περίφημο- πόρισμα απέδιδε ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων, στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης.

Στη νοσηλεύτρια καταλογίστηκε πως «επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου, και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την 28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γρ αδρεναλίνης (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή η ποσότητα αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται η νοσηλεύτρια) και 1mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Η νοσηλεύτρια απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, και κατά πληροφορίες τότε παρενέβη η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου – η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2016- ασκώντας έφεση στην απόφαση και στέλνοντας την υπόθεση στο β’βάθμιο πειθαρχικό όργανο. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως η νοσηλεύτρια αθωώθηκε και στο δεύτερο πειθαρχικό.

Δείτε και τι έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πόρισμα:


 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Όργιο» φοροδιαφυγής το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - «Φοροφυγάς» ο... βασιλιάς Καρνάβαλος

«Όργιο» φοροδιαφυγής το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - «Φοροφυγάς» ο... βασιλιάς Καρνάβαλος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι Αρχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καθώς σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Oικονομικών (από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ) οι παραβάτες δεν «μασκαρεύτηκαν» επαρκώς και έτσι έπεσαν στην τσιμπίδα του κράτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελεγκτές ανακάλυψαν εστίες φοροδιαφυγής ακόμη και σε καρναβαλικά γκρουπ στο διάσημο καρναβάλι της Πάτρας! Τα ποσοστά παραβατικότητας ανά περιοχή κυμαίνονται από 59% ως 68% ανά περιοχή.

Η λίστα των παραβάσεων ανά Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι χαρακτηριστική:

Αττική και Χαλκίδα

- Από την ΥΕΔΔΕ Αττικής το τετραήμερο της Αποκριάς έγιναν 104 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με παράβαση, δηλαδή το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε στο 68,27%. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν τέσσερις άμεσες αναστολές λειτουργίας:

1. Σε επιχείρηση εστίασης στον Μαραθώνα για τη μη έκδοση 5 αποδείξεων αξίας 897,40 ευρώ.

2. Σε εστιατόριο στον Μαραθώνα για τη μη έκδοση 26 αποδείξεων 2030 ευρώ.

3. Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα για τη μη έκδοση 100 αποδείξεων αξίας 600 ευρώ.

4. Σε ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα για τη μη έκδοση 15 αποδείξεων αξίας 1.115,07 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: 59% παραβατικότητα

Από την ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης έγιναν 102 έλεγχοι το τριήμερο της αποκριάς σε πόλεις και περιοχές με καρναβαλικές εκδηλώσεις. Εντοπίστηκαν 60 παραβάτες -ποσοστό παραβατικότητας 59%. Συνολικά καταγράφηκαν 276 φορολογικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 άμεσες αναστολές λειτουργίας.

Πάτρα: 64,7% παραβατικότητα

Από την ΥΕΔΔΕ Πάτρας το τετραήμερο της Αποκριάς έγιναν 102 έλεγχοι. Οι επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίστηκαν παραβάσεις ήταν 66, στέλνοντας το ποσοστό παραβατικότητας στο 64,70%.

Επιβλήθηκαν δύο αναστολές λειτουργίας καθώς και μια κατάσχεση παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού.

Μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν καταστήματα εστίασης, Parking, καταστήματα εμπορίας στολών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν παραβάσεις ακόμη και καρναβαλικά γκρουπ... του διάσημου καρναβαλιού της πόλης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2007

Τι άλλο έμεινε να δούμε σε αυτή την χώρα για να καταλάβουμε πλέον πως η Τράπεζα της Ελλάδος αυτής που ο Ελληνικός λαός της παραχώρησε το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο δημιουργίας χρήματος και πρέπει να παίζει τον ρόλο του ταμείου του κράτους έγινε αποκλειστικό μαγαζί ενός κεντρικού τραπεζίτη που κάνει ότι γουστάρει παραβιάζει κάθε έννοια λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας παραβιάζοντας άρδην το καταστατικό της και σήμερα αποκαλύπτεται πως φτάνει στο σημείο μέχρι και διαταγές πληρωμών να κάνει έναντι του δημοσίου..

Δείτε λοιπόν πως ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κύριος Χουλιαράκης ενέκρινε δαπάνη ύψους 23,1 εκατομμυρίων ευρώ έναντι της τραπέζης της Ελλάδος για οφειλές προς αυτήν από το 2007 και κατόπιν αναγγελίας της απαίτησης που απορρέει από το γεγονός πως όλοι οι λογαριασμοί του δημοσίου κινούνται μέσα από την ΤτΕ και αυτή θα εισπράττει προμήθειες για αυτό σύμφωνα με το ΦΕΚ..
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της εν λόγω απόφασης του κυρίου χουλιαράκη όπου αναφέρει πως η οφειλή είναι προς την Ανώνυμη εταιρεία ΤτΕ λες και είναι μαγαζί του στουρνάρα που το κληρονόμησε από τον μπαμπά του και βγάζει μέχρι και διαταγές πληρωμών έναντι του δημοσίου..


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚEΦΑΛΗ ΑΥΤΗΣ...
ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤτΕ ΤΟ 2016 ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ...


ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;;


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεταμοντέρνα Αριστερά 4 (Το Ηθικό Πλεονέκτημα) - Εξαιρετικό!

Γράφει: Ο Ηλίας Παπαναστασίου 

Τρία χρόνια με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν μπορεί κάποιος να διαλευκάνει την διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίωσης. 


Τρία χρόνια που φαίνονται αρκετά στην Ελλάδα θεωρούνται μάλλον λίγα –έως ελάχιστα – και μάλιστα στην περίοδο που κυβερνά μια Κυβέρνηση «Αριστεροδεξιάς» χροιάς (φαινομενικά…) αλλά ουσιαστικά Δεξιάς, Δεξιότατης κοπής. 

Ας έλθουμε όμως στο θέμα.

Την ίδια αλλά και την επόμενη μέρα του Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, έρχεται ο Φάκελος NOVARTIS στη Βουλή μετά φανών και λαμπάδων. 

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους»(Παπαγγελόπουλος)

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης» (Τζανακόπουλος)

Είναι μερικές φράσεις των Υπουργών της σημερινής Κυβέρνησης που μέσα στην αχλή της θριαμβολογίας και του άγχους των εντυπώσεων που νόμισαν ότι θα σπείρουν σε παραμορφωτικό βαθμό στην ελληνική κοινωνία λησμονήσαν μερικά πράγματα. 

Συγκεκριμένα: 

 Το αποδεικτικό σκέλος δηλαδή οι αποδείξεις – και όχι απλώς ενδείξεις– θα πρέπει να είναι δεμένες μεταξύ τους, να υπερισχύει δηλαδή το ουσιαστικό και όχι το προπαγανδιστικό στοιχείο των κυβερνητικών που χώρισαν το ανθρώπινο γένος σε «Διεφθαρμένους» και «Άφθαρτους» της «Πρώτη φορά κλπ.». 

Το υλικό στηρίζεται σε υποθέσεις και αφοριστικές εικασίες αστυνομικού τύπου με απαράδεκτες γενικεύσεις κλπ. 

 Το βασικότερο όλων όμως είναι το Τεκμήριο Αθωότητας, το μεγαλύτερο επίτευγμα των Ευρωπαϊκών Δημοκρατικών και Αστικών Επαναστάσεων των τελευταίων αιώνων και κυρίως του Επαναστατικού Διαφωτισμού. 

Η Μεταμοντέρνα «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτήν δεν είσαι «Αθώος μέχρι αποδείξεως της Ενοχής» αλλά «Ένοχος μέχρι αποδείξεως της Αθωότητας», οπισθοχωρώντας έτσι πίσω από τον Αστικό Νομικό Δημοκρατικό Πολιτισμό της Magna Carta, της Βill of Rights ή του Habeas Corpus. 

To «Μεταμοντέρνο» της (Δήθεν) Αριστεράς δεν είναι «Μετά-αστικό» αλλά το αντίθετο, είναι καθαρόαιμη Προ-αστική ιδεολογία που μας γυρίζει σε εποχές Φεουδαρχικής Δουλοπαροικίας όπου η ενοχή στηριζόταν σε φημολογίες, διαδόσεις, συκοφαντίες και κακόβουλες επιθέσεις. Θυμίζει τις Καλβινιστικές–Προτεσταντικές Κοινότητες των πρώτων Αγγλοσαξόνων στην Αμερική όπου το Κυνήγι Μαγισσών ήταν το Α και Ω της όποιας ψευδο–δικονομικής διαδικασίας. Περίπου σαν τις Μάγισσες του Σάλεμ… 

Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που μετρά δεν είναι το Δίκαιο, ακόμη περισσότερο αυτό της πιο προχωρημένης του μορφής που είναι το Επαναστατικό Δίκαιο. Γιατί απλούστατα, δεν εκπροσωπεί την επαναστατημένη, επαναστατική και συνειδητοποιημένη μάζα των εργαζομένων τάξεων ή των μισθωτών. Κάθε άλλο. 

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα μη παραγωγικά στρώματαδηλαδή την Μικροαστική Μassa Confusa των Lumben και κυρίως την νεοδιορισμένοι και διαρκώς ανανεωμένη μάζα των Μεσαίων και Άνω Δημοσίων Υπαλλήλων. «Εικόνα τους είναι και τους μοιάζει» θα έλεγε η Γαλάτεια Καζαντζάκη μόνο που στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει Καφκική Δίκη και Οργουελλιανή State of affairs. 

Στις νεόπλουτες και πεινασμένες μάζες που εκπροσωπεί δεν χρειάζονται Αποδείξεις, ούτε Ενδείξεις, Αποχρώσες και μη.Αρκεί η κατάθεση των «Κουκουλοφόρων» και κυρίως αρκεί η δεδηλωμένη πρόθεση καταδίκης των αντιπάλων τους. Στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ δεν χρειάζονται επίσης Τελεσίδικες ή Αμετάκλητες Αποφάσεις, Αδιάσειστα στοιχεία και άλλα παρόμοια ενοχλητικά, κοπιώδη και περιττά. 

Νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αδιαμόρφωτη, ημιμαθή και αστοιχείωτη μάζα αντικαθιστούν το επιχείρημα με το υβρεολόγιο, την παράθεση αδιάσειστων στοιχείων με την λάσπη στον ανεμιστήρα, την ανεύρεση της αλήθειας από τον πολιτικό μακιαβελισμό, την ηθική του επαναστάτη και δημοκράτη με τον αμοραλισμό και την χυδαιολογία του Lumben Μικροαστού, την επιχειρηματολογία του καλόβουλου συζητητή με το υβρεολόγιο Τρούμπας, την ευπρέπεια του Λόγου και την ευθύτητα σκέψης από τις σπασμωδικές κινήσεις της υστερικής Καφενόβιας Μάζας, την ηθικότητα της φράσης «καλυτέρα Εκατό Αθωώσεις Ενόχων από μια Καταδίκη Αθώου» με την υπόκωφη οργουελιανή βαμπιρική Κραυγή του χύδην όχλου «Άρον! Άρον! Σταύρωσον Αυτόν!». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας πάει «μπροστά» όπως προπαγανδίζουν τα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ στα Social Media αλλά πίσω, πολύ πίσω στον Βαθύ Μεσαίωνα μια και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τον Βαθύ Μικροαστό – Lumben της Αδιαμόρφωτης Οχλώδους Μάζας και όχι τον Δημοκράτη και Επαναστάτη της Κοινωνικά Συνειδητοποιημένης Εργαζόμενης Τάξης. 

Καταργώντας το Δίκαιο και την Δικονομία των Αποδείξεων ο ΣΥΡΙΖΑ προάγει την Δικολαβία των Ισχυρισμών. Το «Απόδειξε το!» γίνεται «Ισχυρίσου το!», ο απλός Ισχυρισμός γίνεται Απόδειξη ή Άμεση Καταδίκη, ο Προστατευόμενος Μάρτυρας γίνεται Εισαγγελέας,τα στάδια της Δικονομικής και Δικαστηριακής Πρακτικής συντομεύονται και στην θέση του Ισχυρισμού που πρέπει να γίνει Απόδειξη έχουμε την Απόδειξη που προηγείται του Ισχυρισμού. 

Η Αμετάκλητη και Οριστική Απόφαση βγαίνει από την Αρχή – Fast Track διαδικασίες a la ΣΥΡΙΖΑ – ενώ το Requiem για τους Πολιτικούς Αντιπάλους παίζεται με Συμφωνική Ορχήστρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και Μαέστρος με στυλ Herbert von Karajan αναλαμβάνει ο Μεγάλος Αρχηγός, ο Chief της φυλής των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. 

Στο Τέλος το Δίκαιο της Διάκρισης των Εξουσιών αντικαθίσταται από την Εξουσία πάνω στο Δίκαιο, η ίδια η Διάκριση των Εξουσιών σε Διάκριση σε βάρος τους εκ μέρους της Εκτελεστικής και αφομοίωσης τους από την τελευταία ή δε Δικαστικοποίηση της Νομοθετικής Εξουσίας γίνεται Νομοθετικοποίηση της υποταγής της Δικαστικής κατ’ εντολή της Εκτελεστικής. 

Με άλλα λόγια, το Δίκαιο της Διάκρισης των Εξουσιών, γίνεται Εξουσία υπεράνω Δικαίου και κατά της Διάκρισης. Καταργώντας έτσι το Συνταγματικό Αστικό Δίκαιο της Νεώτερης Εποχής και γυρνώντας στο προ-νεωτερικό «Δίκαιο» του Ηγεμόνα (Δύση) ή Βυζαντινού Αυτοκράτορα (Ανατολή). 

Από το Δίκαιο των Μαζών στο Δίκαιο του Κοινοβουλίου και από εκεί στο Δίκαιο του Ηγεμόνα δηλαδή στο Μη-Δίκαιο είναι η φυσιολογική απόληξη της Φεουδαρχοποίησης της Μετά- Μοντέρνας Αριστεράς που μας γυρνά στον Μεσαίωνα και στο Δίκαιο του Ηγεμόνα δηλαδή στην Ηγεμονία επί του Δίκαιου. Και όλα αυτά με προβολείς και πυροτεχνήματα 21ου αιώνα, μοναδική άλλωστε ικανότητα της Μεταμοντέρνας Αριστεράς να παρουσιάζει το Pre-Modern (Φεουδαρχία) σαν Post-Modern (21ος Αιώνας) και το Δίκαιο του Ηγεμόνα εμφανίζοντας το σαν Δίκαιο των Μαζών. 

Κάπως έτσι προχωρά η Βυζαντινοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Στη θέση του Δημοκρατικού Δικαίου της Αστικής Νεωτερικότητας έχουμε τις Βυζαντινές (Θρησκευτικές) Επιταγές της Ιεράς Εξέτασης (Θεοδόσιος), στη Θέση των Σύγχρονων Πολιτικών Κομμάτων τους Πράσινους και τους Βένετους (Περίοδος Ιουστινιανού) και στη θέση του Δημοκρατικά Εκλεγμένου Ηγέτη τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα με την Αυλή των Πραιτοριανών (Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ). 

Το μεγάλο κατόρθωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή στο προ-μοντέρνο στάδιο της Ιστορίας όπως είπαμε στην αρχή και όχι στο μεταμοντέρνο όπως βαυκαλίζονται.Επιστρέφουν πλησίστιοι σε ένα Θρησκευτικό, προ-αστικό και Μεσαιωνικού τύπου στάδιο της Ανθρωπότητας που είναι το στάδιο της Βαρβαρότητας. Άλλωστε, στο γνωστό Απόφθεγμα του Karl Kautsky «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τις πράξεις τους απαντούν «Βαρβαρότητα». Κάθε είδηση που τους διαψεύδει είναι Fake News, κάθε Πολιτικός Αντίπαλος Ένοχος εκ των Προτέρων όπως ακριβώς κάθε Κοινωνική Ελεημοσύνη ονομάζεται «Αναβάθμιση του Κοινωνικού Κράτους», κάθε περικοπή Συντάξεων ή Μισθών ονομάζεται «Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος» και κάθε Υποβάθμιση των Νοσοκομείων «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». 

Ελεύθερος πια να ρίχνει Κεραυνούς σαν τον Νεφεληγερέτη Δία στους Πολιτικούς του Αντιπάλους, θεωρεί πως κέρδισε ήδη τις επόμενες Εκλογές, εφαρμόζοντας όποια Πολιτική είναι κατάλληλη για την κατοχύρωση των συμφερόντων του Μανδαρινάτου δηλαδή της Μεσαίας και Ανώτερης Δημοσιοϋπαλληλικής Γραφειοκρατίας. 

Πιστεύει – ή ελπίζει τουλάχιστον…– πως όλα τα μέτρα οικονομικού χαρακτήρα που θα προχωρήσουν από δω και πέρα και με πρώτους τους πλειστηριασμούς θα είναι εύκολα αποδεκτά γιατί θα καλύπτονται από το μεγάλο Σύννεφο της Βροχής των Ινδιάνων που λέγεται σκάνδαλο Novartis. 

Και εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη προσπάθεια Αποπροσανατολισμού που είναι ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθειας που κύριο σύνθημα έχει το «Μην διαμαρτύρεστε για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς ή την μείωση των Συντάξεων μέσω της Προσωπικής Διαφοράς», γιατί «Απλά, δεν φταίμε εμείς αλλά οι Απατεώνες που τα άρπαξαν από την NOVARTIS». 

Στη Θέση λοιπόν του Κοινωνικά Συνειδητοποιημένου Εργαζομένου Λαϊκού Ανθρώπου μπαίνει ο Κουτοπόνηρος, Lumben Μικροαστός, αυτός ο Λαθρεπιβάτης και Μαυραγορίτης της Ιστορίας, στη θέση των Ιστορικών Τάξεων Κοινωνικής Αλλαγής έρχεται η Vulgaire Μάζα των Νεόπλουτων και Πρόθυμων Πεινασμένων – πρώην Πεινασμένοι και Μελλοντικοί Νεόπλουτοι αντίστοιχα…– όπως ακριβώς στην θέση του Κικέρωνα μπαίνει ο Καρανίκας και στη Θέση της Weltanshaung του Marx ή του Gramsci τα Φληναφήματα του Κώστα Δουζίνα. 

Το Hic Rhodus hic Salta των Λατίνων ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ – εάν θα το πετύχει – αλλά και για τον Ελληνικό Λαό εάν καταφέρει να αντισταθεί στις σειρήνες της Νεοφιλελεύθερης «Αριστεράς»….
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΜΙΔΑ: Τέσσερις αλλαγές έρχονται στη φορολογία των ακινήτων

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς της φορολογίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων από το συνδυασμό των νέων αντικειμενικών αξιών και των φόρων που τις συνοδεύει.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η επικείμενη τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του τρίτου «μνημονίου» αναμένεται να φέρει τις εξής τέσσερις σημαντικές αλλαγές στον τομέα των ακινήτων:

✔ Με την περάτωση της διαδικασίας εξεύρεσης των νέων τιμών ζώνης που υποτίθεται ότι θα εξομοιώσουν τις αντικειμενικές αξίες με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες των ακινήτων, θα υπάρξουν αυξομειώσεις με βάση τις οποίες θα πρέπει να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2018, οδηγώντας ως εκ τούτου σε υψηλότερους ή χαμηλότερους φόρους για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα. Απαίτηση των δανειστών είναι, ανεξαρτήτως των μεταβολών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, να παραμείνει σταθερός και στο ίδιο ύψος ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος που είναι 2,65 δισ. ευρώ. Αυτό θα επιτευχθεί είτε με αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου του, ή με κατάργηση απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ ή στο εφιαλτικό σενάριο ενός νέου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ όπως ίσχυε στο παρελθόν)...

✔ Θα επανεξεταστεί άμεσα η αναστολή εφαρμογής φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, η οποία σήμερα ισχύει μέχρι 31.12.2018.

✔ Θα επανεξεταστούν τα τεκμήρια διαβίωσης που επιβάλλονται στη φορολογία εισοδήματος για όλους τους φορολογούμενους με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία. Εάν τυχόν αυξηθούν (π.χ ο υπολογισμός των τεκμηρίων για κατοικίες, Ι.Χ κλπ) είναι βέβαιο ότι αυτό θα πλήξει ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία φορολογούνται με τα υψηλότερα τεκμήρια διαβίωσης που προκύπτουν με τα περιουσιακά τους στοιχεία παρά με τα δηλούμενα εισοδήματα που είναι κατά κανόνα χαμηλότερα.

✔ Η τιμή εκκίνησης των ακινήτων σε πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο, θα ορίζεται με βάση την εμπορική του αξία και όχι την αντικειμενική όπως σήμερα. Δηλαδή θα ισχύει κάτι ανάλογο με τους πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών ή από τράπεζες ,με αναθεώρηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Από 1ης Μαΐου του 2018 θα πρέπει να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί και μόνον πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη οφειλετών στο δημόσιο, με κατώτατο όριο οφειλής ακόμη και τα 500 ευρώ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Νovartis στη Βουλή, η SANOFI και Ελληνες γιατροί σε χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας

Αρχισε το μεγάλο ξεκατίνιασμα στη Βουλή για την Novartis την ίδια στιγμή η ανταγωνιστική Sanofi άδραξε την ευκαιρία και κάνει διαφημιστική καμπάνια ενώ όπως αποκαλύπτει ο Γιάννης Σιδέρης στο άρθρο του στο liberal.gr σε χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας φαρμακευτική εταιρεία φιλοξενούσε το τριήμερο Ελληνες γιατρούς. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια μου Παντέλη μου…

Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης:

Και ενώ έσπειραν ανέμους στο πολιτικό σκηνικό, αδιαφόρησαν για το ίδιο το σκάνδαλο Novartis, γιατί ως διασπάθιση των χρημάτων του λαού ουδόλως τους ενδιέφερε, ει μη μόνον στο μέτρο που θα μπορούσαν να εμπλέξουν πολιτικούς αντιπάλους. Εξ ου και η τακτική των φαρμακευτικών εταιρειών συνεχίζεται απαράλλακτη. Φίλοι που βρέθηκαν το τριήμερο σε χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας (δεν έχει σημασία ποιο), συνάντησαν Έλληνες γιατρούς μετά των οικογενειών τους, να απολαμβάνουν τη φιλοξενία φαρμακευτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται εν Ελλάδι. Δεν ήταν εκεί καν υπό το πρόσχημα συνεδρίου. Απλώς έκαναν πληρωμένες από την φαρμακευτική διακοπές!

Κατά τ΄άλλα όσοι δεν βαριέστε δείτε το αδιάφορο ξεκατίνιασμα της Βουλής:


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τουρκικές navtex και “η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής”

Είναι γνωστό ότι οι πραγματικοί ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα. Καλείται λοιπόν από την Ιστορία ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης λίγο μετά την επανεκλογή του να αποδείξει ότι είναι “η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής” καθώς οι τουρκικές navtex τορπιλίζουν τις γεωτρήσεις στα οικόπεδα της Κύπρου.

Mε την ευκαιρία σας θυμίζουμε τις πιπεράτες λεπτομέρειες από τη «συνεργασία» του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη που 
περιέλαβε στο βιβλίο του ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.


Ο κ. Δημητριάδης μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται και σε διαφωνίες που είχε με τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος φέρεται να του είπε πως «αυτή η χώρα δεν μας χωράει και τους δυο». Η σχέση των δύο πολιτικών λύθηκε όταν ο κ. Δημητριάδης αποδέχθηκε μια πολύ γενναία προσφορά για να παραιτηθεί από τη Κεντρική Τράπεζα και να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στο Λονδίνο. Το ποσόν που πήρε ως αποζημίωση με απευθείας έμβασμα στο εξωτερικό ήταν πέριξ των 300.000 ευρώ.
Ο Πανίκος Δημητριάδης αναφέρει πως κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Αναστσιάδης αισθάνθηκε ότι εξαπατήθηκε με τον διορισμό ενός ατόμου στο μεταβατικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας η οποία έκλεισε. Τότε φέρεται να είπε στον κ. Δημητριάδη: «Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής. Δεν θα με ξεγελάσεις εσύ, κανένας δεν το κατάφερε. Δεν είμαι μόνο η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής, είμαι και η μεγαλύτερη πατρώνα». Σε ακόμα μία περίπτωση ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να είπε στο κ. Δημητριάδη «Δεν θα σταματήσω. Κανείς δεν κερδίζει εναντίον μου. Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής».

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης εως αργά χθες και παρά τη νέα navtex για συνέχιση του αποκλεισμού του τεμαχίου 3 ως τις 10 Μαρτίου η ΕΝΙ διαβεβαίωνε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει τις παρασκηνιακές επαφές για αναθεώρηση της τουρκικής στάσης στο τεμάχιο 3 και δεν εξέφρασε πρόθεση απομάκρυνσης του Saipem 12000. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η γεώτρηση στη Σουπιά δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όχι σε αυτό το στάδιο. Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί το φθινόπωρο με δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 και ως τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν, αναλόγως και των διαβουλεύσεων για επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό. Η κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από την στάση της ΕΕ και θέτει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μεθαύριο Παρασκευή. Συγκαλείται σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι...

Ο Θανάσης Καρτερός σχολιάζει τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis και την...
χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Οπως γράφει στο Facebook:

«Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι

Δείτε το κι έτσι, και ίσως καταλάβετε γιατί καταλήγω στην κατανόηση, και δι’ αυτής στη συμπόνια. Στην Αριστερά είμαστε ανέκαθεν επαγγελματίες, κατά κάποιο τρόπο, κατηγορούμενοι. Χιλιάδες και χιλιάδες έχουμε κάτσει στο σκαμνί. Άλλες φορές για ήσσονα αδικήματα, όπως η διατάραξη της τάξεως, η αντίσταση κατά της αρχής, η εξύβριση οργάνων της τάξεως, η εν γένει πεζοδρομιακή δραστηριότητα. Και άλλες φορές με κατηγορίες που οδηγούσαν σε βαριές ποινές, σε ισόβια, ή και στον τοίχο. Αφήστε που πλήθη ανθρώπων βρέθηκαν στα σύρματα χωρίς καμιά δίκη. Έφτανε η απόφαση μιας Επιτροπής Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν ο κύριος νομάρχης, ο κύριος αστυνόμος, και ο κύριος εισαγγελέας, και άντε να καθαρίσει ο κατηγορούμενος με τη Γυάρο, τον Άι Στράτη, ή τη Μακρόνησο.

Τούτων δοθέντων μπορείς να πεις ότι είμαστε η παράταξη των κατηγορουμένων. Άλλοι έλειωναν παντελόνια στο Χάρβαρντ, κι εμείς τα λειώναμε σε εδώλια δικαστηρίων. Άμα ψάξεις στις γραμμές όλων των αριστερών κομμάτων και σχημάτων, θα είναι είδηση να βρεις κάποιον που δεν πέρασε από τη βάσανο μιας δίκης, ενός κρατητήριου, ή και μιας κλοτσοπατινάδας. Ανυπερθέτως εθνικού χαρακτήρα.

Ελάτε τώρα στη θέση των άλλων. Των απέναντι. Των νομιμοφρόνων. Της ελίτ που ανέδειξε αστυνόμους, ασφαλίτες, εισαγγελείς, υπουργούς, πρωθυπουργούς, στυλοβάτες του καθεστώτος, απηνείς διώκτες κάθε ανατρεπτικού στοιχείου –κόκκινου, ροζ, ακόμα και κίτρινου. Της ελίτ που μας μπαγλάρωνε, μας δίκαζε, μας καταδίκαζε, μας επιφύλασσε κάθε είδους αστυνομικές και δικαστικές περιποιήσεις. Και να βρίσκονται σε θέση κατηγορουμένου κάποιοι από αυτούς; Από τις κεφαλές τους μάλιστα; Άντε, όχι ακριβώς κατηγορουμένου, αλλά πιθανού κατηγορουμένου, για να είμαστε ακριβείς, αφού ούτε χειροπέδες, ούτε μπερντάχι, ούτε καν εδώλιο δεν έχει υπάρξει ακόμα. Αλλά, πάντως, να αναφέρεται το όνομά τους σε δικογραφίες, που άλλοι υπογράφουν, να απολογούνται στη Βουλή, στην οποία άλλοι έχουν πλειοψηφία, να καλούνται σε προανακριτικές επιτροπές, που άλλοι συγκροτούν, είναι, όπως και να το κάνεις βαρύ. Πρωτοφανές. Ανήθικο. Εδώ μιλάμε για βωμούς και εστίες, αν με εννοείτε.

Και δεν είναι μόνο ότι τραβοσέρνονται επιφανείς παράγοντες της κοινωνίας σε ανακριτικές, ή έστω προανακριτικές, περιπέτειες. Είναι και ποιοι τους τραβοσέρνουν. Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Οι λαθρεπιβάτες της εξουσίας, προανακρίνουν –τρομερό!- τους ιδιοκτήτες της. Τα άγρια διώκουν τα ήμερα. Οι συμμορίτες έχουν γραμμένο –σε δικαστικά κιτάπια- τον Σαμαρά. Οι κατσαπλιάδες λοιδορούν τον Άδωνι. Και οι κόκκινοι χαμογελούν στα κυβερνητικά έδρανα, την ώρα που η αφρόκρεμα του καθεστώτος βουρλίζεται σε απολογίες.

Ε, δικαιούνται, λοιπόν, να είναι και έκπληκτοι, και κατάπληκτοι, και απόπληκτοι, μπροστά σε τέτοια ανατροπή. Δικαιούνται και να κλάψουν, και να βρίσουν, και να απειλήσουν, και να τσιρίξουν, και να πουν ψέματα, και να ζητήσουν συγνώμη από τις συζύγους τους, μπροστά σε τέτοιο διασυρμό. Δικαιούνται και να προαναγγείλουν πόσα και ποια κεφάλια θα πέσουν, όταν έρθουν πάλι εν τη βασιλεία τους. Δικαιούνται και να φωνάζουν για συμμορίτες, αρχισυμμορίτες, αλήτες, ακόμα και τσόγλανους, μπροστά σε τέτοιο κακό.

Δικαιούνται, για να το πω πιο απλά, να μην είναι αξιοπρεπείς, γιατί έχουν μάθει στην αξιοπρέπεια του κριτή, που ουδείς τολμούσε να κρίνει. Όταν οι αριστεροί κέρδιζαν την αξιοπρέπεια του κυνηγημένου, αυτοί απολάμβαναν την αξιοπρέπεια του κυνηγού.

Και τώρα τους κυνηγούν! Δικαιούνται, συνεπώς, τη συμπόνια μας. Απόλυτη, και χωρίς αστερίσκους. Με τόση Νοβάρτις, τόσους τσόγλανους, και τόσα παλούκια που τους έτυχαν, Κύριε, άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι...»
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το βάζει ή δεν το βάζει το χέρι του στη φωτιά;

Καταρχάς είπε, με το γνωστό του στόμφο: »Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν».
Ο Σρόιτερ σωστά, άρχισε να επιμένει σε αυτό. »Δεν το βάζετε για κανέναν;».

O Βενιζέλος επανέλαβε: »για κανέναν», αλλά σε δευτερόλεπτα – επειδή κατάλαβε ως εφυής άνθρωπος που είναι ότι διασπάται το μέχρι τώρα αρραγές μέτωπο με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους – το διόρθωσε: »Βάζω το χέρι μου για όλους με τους οποιους συνεργάστηκα στις κυβερνήσεις που μετείχα».

Και για να δικαιολογήσει την πρώτη του ρήση πρόσθεσε: » Δεν βαζω το χέρι στην φωτιά – τι μας είπε τώρα! – για τους γιατρούς, τους υπαλλήλους».

Παρα ταύτα όταν αναγκάστηκε υπό την πίεση του Σρόιτερ να φέρει και συγκεκριμενα παραδείγματα είπε: »Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον κυριο Πικραμμένο».

Αντωνη, τ’ ακους;…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΟΣΜΟΣ :

Συχνά οι τόνοι ανεβαίνουν σε εκπομπές συζήτησης στην τηλεόραση, ωστόσο, υπάρχουν και περιστάσεις που τα πράγματα ξεφεύγουν και αντί για λόγια μιλούν οι... μπουνιές!

Ο παρουσιαστής του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου NTV Αντρέι Νόρκιν χειροδίκησε με τον Ουκρανό πολιτικό αναλυτή Ντμίτρι Σουβόροφ κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής «Σημείο συνάντησης». Το βίντεο με το επεισόδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου.
Η χειροδικία ξεκίνησε ενώ συζητούσαν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Ο Γερμανός βουλευτής Αντρέας Μαόυρερ , που είχε επισκεφθεί την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας , είπε ότι εξαιτίας των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία σκοτώθηκαν εκατοντάδες παιδιά. « Πρέπει τελικά να αναγνωρίσετε την αλήθεια ότι εκεί σκοτώνονται παιδιά. Πυροβολούνται άνθρωποι και παιδιά» δήλωσε ο Μάουρερ

Ο πολιτικός αναλυτής από την Ουκρανία Ντμίτρι Σουβόροφ ζήτησε από τον Γερμανό βουλευτή να παρουσιάσει φωτογραφίες με τους νεκρούς. Εκείνη τη στιγμή ο Νόρκιν πλησίασε τον Ουκρανό αναλυτή και τον έπιασε απ΄τον ώμο. Ο Σουβόροφ προσπάθησε να τον αποφύγει και άρχισε να κουνάει τα χέρια, με αποτέλεσμα να αρχίσει η μεταξύ τους χειροδικία και οι παρευρισκόμενοι στο στούντιο να προσπαθούν να τους χωρίσουν».

«Η εκπομπή «Σημείο συνάντησης» είναι ζωντανή. Τα θέματα που συζητούνται είναι τα πιο καυτά θέματα της επικαιρότητας. Συμβαίνει οι συμμετέχοντες στην εκπομπή να μην μπορούν να είναι εγκρατείς» αναφέρει το σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού καναλιού, το οποίο ζήτησε συγνώμη από τους τηλεθεατές για το επεισόδιο αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Novartis: Μεγαλύτερη των τριών δισ. η ζημιά που υπέστη το δημόσιο, δείχνει η έρευνα

Μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ φαίνεται να είναι η ζημιά του Δημοσίου από την υπόθεση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, σύμφωνα με νέα δεδομένα που συλλέγουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα, που συνεχίζεται σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, φαίνεται να διαθέτει στοιχεία που οδηγούν σε αναθεώρηση προς τα πάνω της ζημιάς του Δημοσίου, η οποία όπως εκτιμάται «είναι πολλαπλάσια» από την αρχικώς εκτιμηθείσα στα περίπου 3 δισ. ευρώ.

Βάση νέων εκτιμήσεων, μετά από συγκριτικούς υπολογισμούς επί τιμών μονάδων σκευασμάτων κ.λπ., η αύξηση προς τα πάνω της ζημιάς σχετίζεται με τις ανατιμήσεις νοσοκομειακών, κυρίως, φαρμάκων και προς το παρόν προσδιορίζεται ως «ζημιά του ΕΟΠΥΥ».

Εν τω μεταξύ, στα γραφεία των εισαγγελικών λειτουργών βρίσκεται, ήδη, νέα λίστα με τα ονόματα περίπου 300 γιατρών του Δημοσίου και ιδιωτών που ελέγχονται για δωροδοκία από τη φαρμακοβιομηχανία με ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ. Η λίστα, που αφορά δωροδοκίες κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2016-Ιανουαρίου 2017, φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται σε υλικό που κατέσχεσαν οι εισαγγελείς σε έφοδό τους στα γραφεία της Novartis. Η νέα λίστα με τους 300 γιατρούς έρχεται να προστεθεί σε εκείνην με τους σχεδόν 4.000, για τους οποίους σύντομα η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει στην επόμενη ποινική διαδικασία, καθώς αυτό το σκέλος της έρευνας, που αφορά δωροδοκίες, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τις πτυχές της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό προστασία φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα έχει επικεντρωθεί στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εισαγγελία έχει υποβάλει δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Κύπρο, αναζητώντας στοιχεία όχι μόνο για τους εταιρικούς λογαριασμούς, αποκαλούμενους «τροφοδότες», της Novartis, αλλά και για αρκετές εταιρείες που εμπλέκονται και πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για «ξέπλυμα» ποσών που προορίζονταν για δωροδοκίες. Επίσης, έχουν υποβληθεί αιτήματα και για μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση. Οι εισαγγελείς διασταυρώνουν και αξιολογούν, επίσης, πληροφορίες που προέρχονται από τη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και από την έρευνα για τα λεγόμενα «Panama papers» και άλλες λίστες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρίμα κι άδικο γι' αυτή την ΑΕΚ - Μοιραίος ο Μασούντ, αποκλείστηκε αήττητη από το Europa League

H AEK έχασε τα... άχαστα, ειδικά με τη φάση του Μασούντ, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Η "Ενωση" στο παγωμένο Κίεβο έκλεισε την Ντιναμό στο μισό γήπεδο, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ.

Το τελικό 0-0 σε συνδυασμό με το 1-1 της Αθήνας, έδωσε την πρόκριση στους Ουκρανούς στους "16" της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αποκλείστηκε χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα!πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο δήμαρχος που περιφρονεί τους δημότες του

Πριν μερικές ημέρες ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την άποψη ότι το όνομα Μακεδονία του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης ίσως θα ήταν καλύτερα να αλλάξει. «Θυμίζει μια πληγή που άνοιξε και δεν κλείνει. Και μπερδεύει τους τουρίστες που νομίζουν ότι βρίσκονται στα Σκόπια». Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, είχε εκφωνήσει μία πραγματικά συγκλονιστική ομιλία για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

της Νεφέλης Λυγερού

Κατάμεστη από συναίσθημα, λογοτεχνικό λυρισμό και υψηλούς συμβολισμούς δεν άργησε να γίνει viral και όχι άδικα. Αξιοσημείωτο είναι ότι απουσίαζε αναφορά για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς το εβραϊκό στοιχείο, ενώ αφέθηκε ένα σκοτεινό πέπλο περί συλλογικής ευθύνης. Ποτέ, άλλωστε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε πρόβλημα να επιδείξει ευαισθησία, κατανόηση και αλληλεγγύη, εκτός αν αυτή προοριζόταν για τους ομοεθνείς του. Στην περίπτωση αυτή εξαφανιζόταν η σπλαχνική φύση του!

Αυτή την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση περιγράφουν οι Εβραίοι με τον όρο self-hated. Πρόκειται για κάποιον που στρέφεται εναντίον –είτε δρώντας είτε μιλώντας– των συμφερόντων της εθνότητας στην οποία ανήκει. Το χιούμορ, η πληθωρικότητά αλλά και ο αντικομφορμισμός που χαρακτηρίζει τον διάσημο οινοποιό από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στον πολιτικό στίβο λειτούργησε πολλές φορές σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ξέπλυνε τις απρέπειες, τις επικοινωνιακές βωμολοχίες και τις προκλήσεις που κατά καιρούς ξεστόμιζε. Εξάλλου, δηλώνει ερασιτέχνης πολιτικός και συνηθίζει να σοκάρει, πλαγιοκοπώντας στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, βέβαια, συχνά-πυκνά εκφράζεται με απαρέσκεια αν όχι με περιφρόνηση για τον «λαουτζίκο» που τον είχε αναδείξει δήμαρχο. Δεν χάνει ευκαιρία να τον κατηγορεί για ριζωμένο αντισημιτισμό και για πολλά άλλα ακόμα. Οι πολίτες φάνηκε να έχουν αποδεχθεί ότι η ζωή του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης δεν κύλησε πάντα ευθύγραμμα. Γι’ αυτό και συνήθως ανέχονταν τις υπερβολές και τις προκλήσεις του.
Η εκκεντρικότητα δεν πουλάει πια

Στα 75 του χρόνια, όμως, ο εύπορος οινοποιός φαίνεται να μην είναι πια ο αντισυμβατικός που πολλοί ψήφισαν. Οι χαρακτηριστικές ροζ κάλτσες του, το αγαπημένο του σκουλαρίκι και το τατουάζ δεν αρκούν πλέον. Ύστερα από σχεδόν δύο θητείες στον δήμο, η συμπρωτεύουσα συνεχίζει να ταλαιπωρείται και να πνίγεται στα προβλήματά της. Εκείνος, όμως, μοιάζει να έχει εγκαταλείψει τα πεζά καθήκοντά του δημάρχου. Αρέσκεται να προκαλεί τη συλλογική συνείδηση των συμπολιτών του και όλων των Ελλήνων.

Μέχρι τώρα, προκλητικές ατάκες του, όπως «πηγαίνω ταξίδια και ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» έμειναν στο απυρόβλητο. Το τελευταίο διάστημα, όμως, ο εκκεντρικός δήμαρχος εμφανίζεται να τελεί σε vertigo με εθνικά επιζήμιες παρεμβάσεις που ανοίγουν κερκόπορτες. Βάζει την δική του ατζέντα μπροστά, αδιαφορώντας πως όταν μιλάει δημόσια τουλάχιστον μιλάει ως δήμαρχος και όχι ως ιδιώτης.

Τα ολισθήματά του είναι επαναλαμβανόμενα και έχουν ποιοτικά αναβαθμιστεί παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Αθήνας-Σκοπίων. Αυτός μοιάζει να έχει αναθέσει στον εαυτό του ρόλο γεφυροποιού, αν και ορισμένοι του απονέμουν τον τίτλο του άτυπου πρέσβη της ΠΓΔΜ!. Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με την μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία, έκανε –όπως συνηθίζει– κωλοτούμπα. Μίλησε για διαστρέβλωση, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του κοιμόταν, μπερδεύτηκε, απομονώθηκαν τα λόγια του και άλλα φαιδρά.
Ο δήμαρχος και οι κωλοτούμπες του

Είναι γνωστό, όμως, ένα ανέκδοτο από τα παλιά που διηγούνται όσοι τον γνωρίζουν καλά για να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά του. Αναφερόμενοι την τάση του να αλλάζει εύκολα γνώμη, περιγράφουν τι συνέβαινε όταν ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας. Είχε, λοιπόν, καθιερωθεί τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης να υπογράφονται την ίδια μέρα για να μην βρεθούν μπροστά σε στροφή 180 μοιρών του Γιάννη Μπουτάρη την επομένη!

Υπάρχει, όμως, και μία θέση, στην οποία μένει πιστός: Δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ότι η Ελλάδα «έχει χάσει στο ζήτημα με τα Σκόπια». Δεν προκαλεί, όμως, εντύπωση ότι σπεύδει να κηρύξει την «ήττα» πριν λήξει ο αγώνας. Σ’ αυτό το ζήτημα, άλλωστε, υπήρξε ανέκαθεν οπαδός της υποχώρησης. Έχει αποκαλέσει δημόσια δύο φορές την ΠΓΔΜ «Μακεδονία». Και παρά τις φαιδρές δικαιολογίες του είναι πρόδηλο πως την αποκαλεί έτσι, επειδή πιστεύει πως αυτό πρέπει να είναι το όνομα του γειτονικού κράτους.

Εάν τουλάχιστον υποστήριζε με σθένος αυτή την άποψή του θα του αναγνωριζόταν ότι έχει το θάρρος της γνώμης του. Με τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του, όμως, αυτοεξευτελίζεται. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Σκόπια, είχε χρησιμοποιήσει σε συνέντευξή του το όνομα «Μακεδονία». Τότε είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για φραστικό λάθος!

Σ’ ένα ακόμα ταξίδι του στη γείτονα χώρα και μιλώντας στα αγγλικά, πρότεινε στους δημοσιογράφους «η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Μακεδονίας να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη». Μετά τις αντιδράσεις είχε ξεκαθαρίσει ότι τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι επικρίσεις για τη στάση του. Όταν καταλάγιασε ο σάλος εξομολογήθηκε: «Κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια Μακεδονία, αλλά μετά λέω πως έκανα λάθος…»!

Σε άλλη συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε ότι έκανε λάθος, αποκαλώντας τα Σκόπια «Μακεδονία» απάντησε με ένα ξερό όχι. «Γιατί τότε αισθανθήκατε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση: «Ζήτησα συγγνώμη διότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί πατριδοκάπηλοι –όπως τους λέω εγώ– οι οποίοι ενοχλούνται απ’ αυτό το πράγμα και δεν έχω λόγο να τους ενοχλήσω»! Εάν δεν είναι αυτό πολιτικό καραγκιοζιλίκι, πως μπορεί να χαρακτηρισθεί;
Το φλερτ με τον Τζορτζ Σόρο

Ο ίδιος έχει αποκαλέσει «συναισθηματική» τη σχέση με τον βόρειο γείτονά μας. Ίσως έχει παίξει ρόλο ότι η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από το Κρούσοβο που σήμερα βρίσκεται στην επικράτεια της ΠΓΔΜ. «Η καταγωγή του προ-προ-πάππου μου, από την μεριά του μπαμπά μου είναι από το Κρούσοβο», ανέφερε και συμπλήρωσε. «Η πρώτη φορά που ήρθα στα Σκόπια, ήταν το 1991 και από τότε είχα μία πολύ καλή σχέση…» Σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του, μάλιστα, είχε πει ότι «πηγαίνουμε τακτικά στα Σκόπια για να δουν ότι δεν επιβουλευόμαστε την ύπαρξή τους».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους πιο ένθερμος υποστηρικτές του Τζορτζ Σόρος. Ήταν, μάλιστα, ομιλητής στα εγκαίνια του κέντρου που ανήκει στο ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και το οποίο ασκεί εντόνως αμφιλεγόμενη πολιτική στην Ανατολική Ευρώπη. Ερωτηθείς, μάλιστα, για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι απόψεις του Τζορτζ Σόρος για την ΠΓΔΜ, ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε: «δεν νομίζω ότι ο Σόρος πήρε ποτέ θέση υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδος. Η πολιτική του τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επειδή ξέρω προσωπικά τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι’ αυτό».

Δεν γνωρίζει, άραγε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ότι ο ίδιος ο Νίκολα Γκρουέφσκι έχει παραδεχτεί πως «πίσω από τις ΜΚΟ της χώρας, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό βρίσκεται ο Τζορτζ Σόρος με τα εκατομμύρια του που χύνονταν στη χώρα, συνιστώντας παράγοντα αποφασιστικής επιρροής σε μια μικρή χώρα όπως είναι η δική μας».

Όπως και να έχει, όμως, έγγραφα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που έχει κατά καιρούς διοχετεύσει το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στην ΠΓΔΜ. Στις ΗΠΑ διερευνάται και η διοχέτευση κρατικού χρήματος μέσω του ιδρύματός του. Ο Γιάννης Μπουτάρης, όμως, δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά!

Παραλληλίζει το γειτονικό κράτος με το Δήμο Θεσσαλονίκης. «Είναι όπως η Σαλονίκη που έχει σαν σύμβολο το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου. Η Θεσσαλονίκη έγινε χρόνια μετά τον θάνατό του. Είναι μια εθνικοπατριωτική ιστορία που έγινε τελευταία… Αυτή τη σημαία της πόλης, που δείχνει το κεφάλι τού Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και δεν θα την κρατήσω», έχει πει.
Ο εθνομηδενισμός ξεχειλίζει

Η απέχθειά του σε οτιδήποτε εθνικό, όμως, δεν αποτυπώνεται μόνο στην πολύχρονη διένεξη με τα Σκόπια. Έχει δηλώσει αρκετές φορές κάθετα αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις, αρνούμενος, μάλιστα, να παραβρεθεί σε αυτές, παρότι κάτι τέτοιο επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος. «Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος». Έχει χαρακτηρίσει, μάλιστα, αυτούς που παρελαύνουν «συρφετό διαφόρων συλλόγων… Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές».

Στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για την γενοκτονία, όπου ήταν καλεσμένος να καταθέσει στεφάνι, έφτασε αργοπορημένος, μετά την κατάθεση των στεφάνων. Ψέλλισε την δικαιολογία ότι τον πήρε ο ύπνος. Δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός πως πέρυσι σωματεία Ποντίων αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις, για «παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου»!

Έχει εκφράσει και θέσεις για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, δηλώνοντας πως «δεν είναι σωστός ο όρος Βόρειος Ήπειρος». Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι προτιμάει την ονομασία Ιστανμπούλ και όχι Κωνσταντινούπολη! Αν και δεν το λέει στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δεν του αρέσει να ακούει τον εθνικό ύμνο στους ναούς. Από την άλλη, ο χώρος ενός τζαμιού του φαίνεται πιο επιβλητικός από τις ορθόδοξες εκκλησίες «επειδή είναι πολύ πιο αφαιρετικός και τον κάνει να έρχεται πολύ πιο κοντά στο θείο».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, άλλωστε, είναι δεδηλωμένος θαυμαστής του Κεμάλ Ατατούρκ. Έχει δηλώσει ότι «η Θεσσαλονίκη έχει το προνόμιο να είναι η πόλη όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ». Σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα έχει πει προς αποφυγήν παρεξηγήσεως ότι «έχουμε δημιουργήσει μία ιστορία για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς»! Φρόντισε να μετατρέψει το σπίτι του σε μουσείο και όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του αυτή, τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, πως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων που οδήγησε αργότερα στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δήμαρχος μέχρι τα 100!

Αν και έχει πελαγοδρομήσει αρκετές φορές για το αν το έχει πράγματι προτείνει, η αλήθεια είναι ότι όταν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Δράσης» είχε προτείνει μετονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στους λεγόμενους εθνικόφρονες, ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ, παρ’ όλο που στιγμάτισε τη σταδιοδρομία του με γενοκτονίες, όπως των Ποντίων αδελφών μας, ήταν τέκνο της Θεσσαλονίκης, πράγμα φυσικά που δεν αλλάζει».

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει δηλώσει ακόμα ότι «τα χωριά Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας Αλμωπίας μιλούν τα σλαβομακεδόνικα σαν κανονική γλώσσα. Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα. Δεν ξέρουν ότι τα χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας, τα Σλαβομακεδόνικα τα μιλάνε και τα μιλάνε σαν μια κανονική γλώσσα».

Όταν στο παρελθόν τον είχαν ρωτήσει αν η πολιτική ήταν κρασί, ποιο θα ήταν, εκείνος είχε απαντήσει. «Δεν θα ήταν κρασί, αλλά κάποιο βαρύ οινοπνευματώδες. Δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένη…» Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος έχει πλανευτεί για τα καλά από την πολιτική, κοιτώντας μία δεξιά, μία στο κέντρο και από ό,τι φαίνεται τώρα τελευταία ψάχνει υποστηρικτές και στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του.

Όταν γιόρταζε ακόμα την πρώτη του εκλογική νίκη είχε δηλώσει ότι δεν θα βάλει ξανά υποψηφιότητα και ότι θα αφήσει χώρο σε νεότερους ανθρώπους. Σήμερα, μεταξύ αστείου και σοβαρού δηλώνει «πως θα παραμείνει δήμαρχος μέχρι τα 100». Και για να το επιτύχει επιστρατεύει τον δεδομένο και κραυγαλέο εθνομηδενισμό του, μήπως με αυτόν ψαρέψει την αναγκαία υποστήριξη από την Κουμουνδούρου.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φόβος του αρχηγού πριν από το … πέναλτι

Το σκάνδαλο Novartis πήρε ήδη τον δρόμο για την προανακριτική επιτροπή της Βουλής μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας, η συζήτηση ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν σε αυτήν και η στάση των κομμάτων κατά την ψηφοφορία στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για το διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό.

του Βαγγέλη Σαρακινού

Βασικό χαρακτηριστικό της συζήτησης, πέρα από την αναμενόμενη ένταση και τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς από μερίδα των φερόμενων ως εμπλεκόμενων, και κυρίως τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Λοβέρδο, ήταν η αρχηγικού χαρακτήρα εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ.

Αναβαθμισμένος από την παρουσία του στο συλλαλητήριο, αλλά και από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα με τα οποία έγινε δεκτός στην αίθουσα της Ολομέλειας, από τους βουλευτές του κόμματος, ο Σαμαράς επιδίωξε να εμφανιστεί ως ο κυρίαρχος στην ΝΔ. Με επιθετικό λόγο, κοκορομαχίες με τον πρόεδρο Βούτση, αλλά και αναφορές του τύπου «αν είσαι άνδρας πες το από κοντα» σε σχόλια που ακούστηκαν από τα έδρανα, όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, ο Σαμαράς πέρασε αυτην την εικόνα.

Ο Μητσοτάκης το έπιασε το υπονοούμενο και με δεδομένες τις πιέσεις που δεχόταν από τα δύο «στρατόπεδα», το Σαμαρικό και το Καραμανλικό, δόμησε την ομιλία του με τέτοιο τρόπο, ωστε να διαφοροποιείται μεν από την σκληρή ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, αλλά να κλίνει διακριτικά προς αυτήν, χάριν της ενότητας. Εγώ είμαι ο αρχηγός θέλησε να πει με την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, οι διαφορές στην εκφορά του πολιτικού λόγου των δύο ανδρών ήταν ωστόσο έντονες.

Εκεί όπου ο Σαμαράς επαναλάμβανε συνεχώς την λέξη σκευωρία, ο Μητσοτάκης μιλούσε για μεθόδευση διαδικασιών με οσμή πολιτικού σκανδάλου. Ακόμη και η μοναδική φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την λέξη σκευωρία, στο κλείσιμο της ομιλίας του, αυτό ειπώθηκε με την έννοια της μεθόδευσης. Άλλη εμφανής διαφορά ανάμεσα στις ομιλίες του πρώην και νυν προέδρου της ΝΔ είναι η για πρώτη φορά παραδοχή του κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Άποψη η οποία απουσίαζε εντελώς από τις τοποθετήσεις τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανάλογα ήταν τα διλήμματα και στην ΔΗΣΥ, όπου η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε επίσης μία σύνθεση, δεδομένου ότι οι βασικοί φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι από την παράταξή της, οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, ως συνταγματολόγοι, έπαιζαν μπάλα στο δικό τους γήπεδο.
Κοινός ο φόβος

Η ΝΔ επέλεξε να μην πάει στην κάλπη. Αντ’ αυτού οι βουλευτές δήλωναν προφορικά «ναι στην εξεταστική, όχι στην σκευωρία». Μόνο που πολλοί ήταν εκείνοι που δεν το έλεγαν ολόκληρο και έκαναν αναφορά μόνο στο πρώτο μέρος, ενδεχομένως λόγω και της κούρασης. Αρκετοί ήταν επίσης και εκείνοι, που απλως κουνούσαν το χέρι προς το προεδρείο και τους ψηφολέκτες για να δηλώσουν παρουσία.

Παρακολουθώντας κανείς τους βουλευτές της ΝΔ διέκρινε ένα μούδιασμα, τέτοιο που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια σιωπηρή διαμαρτυρία για την στάση του κόμματος. Στην κάλπη πάντως δεν πηγαν. Από την άλλη, στην ΔΗΣΥ, επέλεξαν να πάνε στην κάλπη, το έκαναν όμως με τέτοιον τρόπο, που η ψηφος ήταν εκ των προτέρων άκυρη, αφού έριχναν συγκεκριμένο δικό τους ψηφοδέλτιο.

Αν και οι δύο επιλογές διαφέρουν μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τον φόβο της αντίδρασης των βουλευτών. Και οι δύο επιλογές, μπορεί μεν να προστατεύουν φαινομενικά την ενότητα, ερμηνεύονται ωστόσο ως αδυναμίες των αρχηγών να ελέξξουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους. Μοιάζει λίγο με τον φόβο του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, μόνο που έδω είναι ο φόβος του αρχηγού πριν από την κάλπη.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!