EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Τι έκαναν οι Γάλλοι που δεν Έκαναν Οι Ιταλοί. Πως Αντέδρασαν Οι Τούρκοι Όταν Αντίκρισαν Φρεγάτες

Δοκίμασαν να παρενοχλήσουν και τη γεώτρηση «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6 αλλά εκεί, η δυναμική παρουσία γαλλικής και ιταλικής φρεγάτας έδιωξε τουρκικό πολεμικά πλοίο.

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στο τεμάχιο 3 μετά την τουρκική παρεμπόδιση του  Saipem 12000 να προχωρήσει στη γεώτρηση και την καθήλωσή του για 15 μέρες περίπου 25 ναυτικά μίλια από τον γεωτρητικό στόχο «Σουπιά», αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ήταν η πρώτη στην οποία η Τουρκία κατάφερε τον στόχο της και αυτό ίσως εξηγεί πολλά ως προς την επιλογή της να προχωρήσει αποφασιστικά αυτή τη φορά, καθώς και ως προς την επιλογή της εταιρείας με την οποία επέλεξε να τα βάλει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», η Τουρκία προσπάθησε να παρενοχλήσει και την προηγούμενη γεώτρηση (στόχος Καλυψώ) στο τεμάχιο 6. Εκεί, όμως, η κοινοπραξία ENI/TOTAL είχε λάβει προληπτικά μέτρα με δύο φρεγάτες (μία της Γαλλίας και μία της Ιταλίας) να συνοδεύουν το γεωτρύπανο. Παρ’ όλ’ αυτά η Άγκυρα μέτρησε τις δυνάμεις της και σε αυτή την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, τουρκικό στρατιωτικό πλοίο προσέγγισε την περιοχή και, μάλιστα, εισήλθε εντός των ορίων ασφαλείας της γεώτρησης, δηλαδή εντός της ακτίνας των 500 μέτρων από τις συντεταγμένες της γεώτρησης Καλυψώ. Η αντίδραση όμως των δύο φρεγάτων που συνόδευαν το Saipem 12000 υπήρξε άμεση, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να υποχωρήσουν και το πλοίο να απομακρυνθεί. Στην περίπτωση αυτή φάνηκε η αποφασιστική στάση, κυρίως της Γαλλίας, να μην επιτρέψει παρεμπόδιση του έργου της δικής της εταιρείας. Το ίδιο αποφασιστικά μηνύματα έφυγαν και σε πολιτικό επίπεδο από το Παρίσι και ξεκάθαρη ήταν και η χθεσινή αναφορά του Προέδρου Μακρόν προς τον ομόλογό του της Τουρκίας για τα δικαιώματα της Κύπρου στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα τουλάχιστον με τη γαλλική προεδρία. Τελικά, όλα κύλησαν «ομαλά» στην Καλυψώ, με αποτέλεσμα μάλιστα να ανακοινωθούν και ενθαρρυντικά στοιχεία για το κοίτασμα μετά την ολοκλήρωση της ερευνητικής γεώτρησης.

Οι Ιταλοί κινήθηκαν κάπως επιπόλαια στο 3


Η παρενόχληση στο τεμάχιο 6 από μέρους της Τουρκίας φαίνεται ότι οδήγησε σε νέα συμπεράσματα την τουρκική πολιτική: «Με τη Γαλλία δεν τα βάζουμε, η Ιταλία όμως είναι ο αδύναμος κρίκος σε αυτήν την υπόθεση». Όταν πια η γεώτρηση στο Καλυψώ ολοκληρώθηκε, οι Ιταλοί «αφελώς» κινήθηκαν χωρίς τη λήψη οποιωνδήποτε προληπτικών μέτρων προς το τεμάχιο 3. Ήταν η στιγμή που ανέμενε η Τουρκία για να παρέμβει. Παραμένει άγνωστο εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει κάποιες ενδείξεις για τη στάση που θα τηρήσει κατά τις συναντήσεις του με την ιταλική ηγεσία στη Ρώμη, η οποία είχε προηγηθεί χρονικά των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι αντιδράσεις ωστόσο των Ιταλών δεν είχαν τίποτα από τον τόνο και την ουσία των θέσεων που έπαιρναν οι Γάλλοι. Στον βαθμό, δε, που επιβεβαιωθούν οι μυστικές συναντήσεις του Κουντρέτ Όζερσαϊ στη Ρώμη, η Λευκωσία θα αρχίσει να προβληματίζεται για τη στάση του στρατηγικού εταίρου που λέγεται Ιταλία.

Πέραν των αρχικών διαβουλεύσεων μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας σε ανώτατο επίπεδο, οι αντιδράσεις τόσο του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών όσο και, σε κάποιες περιπτώσεις, της ΕΝΙ δημιουργούν την εντύπωση ότι η ιταλική πλευρά δεν ήταν ποτέ αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί με την Άγκυρα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΝΙ είναι η εταιρεία η οποία εξασφάλισε τα δικαιώματα γεωτρήσεων στα περισσότερα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, στα τεμάχια 2,3 και 9 με την KOGAS, στα τεμάχια 6 και 11 με την TOTAL και στο τεμάχιο 8 μόνη της.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι μηχανικοί - Καταγγέλλουν απάνθρωπες εισφορές

Προσφυγές κατέθεσαν δεκάδες διπλωματούχοι μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ, με τον συντονισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προκειμένου να ακυρώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη τις μη σύννομες και παράλογες πρόσθετες, αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλει ο ΕΦΚΑ για τα έτη 2011 και 2012, αποστέλλοντας τα σχετικά ειδοποιητήρια, καθώς εξωθούν τους Έλληνες Μηχανικούς σε οικονομικό μαρασμό και παραβιάζουν σωρεία διατάξεων και αρχών τόσο του Ελληνικού Συντάγματος όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, κάνοντας χρήση των διατάξεων περί ομοδικίας, ως προς την άσκηση των προσφυγών, καθότι υφίσταται ταυτότητα πραγματικού και νομικού αντικειμένου ως προς την ένδικη κοινωνικοασφαλιστική διαφορά, δεκάδες Έλληνες Διπλωματούχοι Μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ, με κοινωνική και συνδικαλιστική δράση ετών και ποικίλη επαγγελματική πορεία, κατέθεσαν δύο ομαδικές προσφυγές ενώπιων του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να ακυρωθούν τα ειδοποιητήρια (αναδρομικής) πληρωμής (πρόσθετων) εισφορών ασφάλισης εξαμήνου 2012 του τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, που σήμερα διεκδικεί ο ΕΦΚΑ από το χειμαζόμενο τεχνικό κόσμο της χώρας.

Επιπλέον, οι προσφεύγοντες διπλωματούχοι μηχανικοί, υπό τον συντονισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ζητούν να παραπεμφθούν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με βάση τις διατάξεις του Ν. 3900 του 2010 για την πρότυπη δίκη, καθώς υφίσταται ουσιαστική αντισυνταγματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης με βάση την οποία εκδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις.

Για να υπάρχει πλήρης εικόνα των απαιτήσεων του ΕΦΚΑ (μόνο) από τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το ΤΕΕ καταγράφει τις άμεσες – και μόνο – υποχρεώσεις που ζητούνται να εισπραχθούν από τα μέλη του στο επόμενο διάστημα:

Τρέχουσες τακτικές ασφαλιστικές εισφορές, κλάδου υγείας και σύνταξης, ύψους 26,95% του εισοδήματος
Τρέχουσες τακτικές ασφαλιστικές εισφορές, επικουρικού και εφάπαξ, ύψους 11%
Αναδρομικές (για το έτος 2017) τακτικές ασφαλιστικές εισφορές, επικουρικού και εφάπαξ, ύψους 11%
Αναδρομικές πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές για το Α εξάμηνο έτους 2011
Αναδρομικές πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές για το Β εξάμηνο του 2011 και για το Α εξάμηνο του 2012

Όλες οι ανωτέρω επιβαρύνσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις υποχρεώσεις προς τον ΕΦΚΑ και όχι τις λοιπές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο (φορολογία εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, άλλοι φόροι κλπ).

Για να γίνει κατανοητό το επίπεδο των επιβαρύνσεων, το ΤΕΕ δίνει στη δημοσιότητα πραγματικό παράδειγμα εισφορών για το μήνα Μάρτιο 2018. Αφορά διπλωματούχο μηχανικό (ασφαλισμένο πρώτη φορά μετά το 1993), χαμηλού σχετικά εισοδήματος (12.000 ευρώ ετησίως), σταθερού κατά τα έτη 2015-2016-2017, χωρίς εισφορά αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι το παράδειγμα που ακολουθεί περιλαμβάνει το σύνολο των πραγματικών επιβαρύνσεων που θα έχει τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με όσες ρυθμίσεις έχουν ψηφισθεί και ανακοινωθεί:
Οπως επισημαίνει το ΤΕΕ για πρώτη φορά φέτος οι ασφαλιστικές εισφορές δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, ενώ οι κλάδοι πρόνοιας και επικουρικού θα επιβληθούν για πρώτη φορά από τον Μάρτιο και εφεξής, παράλληλα με τις δόσεις για τις αντίστοιχες εισφορές του 2016.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, για ύψος καθαρού εισοδήματος (μετά την αφαίρεση των εξόδων) 1000 ευρώ, ο μηχανικός θα πληρώσει 1.135,50 ευρώ!

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά: «Δεν φθάνει που μας έχουν επιβάλλει τραγικές φορολογικές επιβαρύνσεις, δεν φθάνει που καλούμαστε να πληρώσουμε το 38% του ετήσιου εισοδήματος σε ασφαλιστικές εισφορές, δεν φθάνει που επιβάλλουν – αναιρούν – και ξαναεπιβάλλουν εισφορές, θέλουν να τους πληρώσουμε και αναδρομικά, επιπλέον, πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη 2011 και 2012.

Χωρίς να προβλέπεται καμία επιπλέον παροχή. Την ίδια ώρα που αν αθροίσουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μίας χρονιάς, καλούμαστε να πληρώσουμε από το 75% έως και πάνω από το 100% του ετήσιου εισοδήματός μας.Είναι παράλογο, για οποιονδήποτε πολίτη, όχι μόνο μηχανικό, να πληρώνει έστω και ένα ευρώ παραπάνω από το 50% του εισοδήματός του για το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ποσώς μάλλον όταν ξεπερνάμε το 100%.

Αυτό ονομάζεται δήμευση περιουσίας, δήμευση από το Κράτος των κόπων και της εργασίας των Ελλήνων Μηχανικών. Δεν θα τους αφήσουμε να μας διώξουν από το επάγγελμα. Αν κάποιοι γραφειοκράτες, κλεισμένοι στα γραφεία τους πιστεύουν ότι θα αφαιμάξουν τους Έλληνες Μηχανικούς και θα αφήσουν τη χώρα χωρίς τεχνικό κόσμο, τους ενημερώνουμε ότι θα αποτύχουν. Θα ακυρώσουμε τις παράλογες αυτές ρυθμίσεις και τις παράλογες αυτές εισφορές μέσα από τη δουλειά μας και μέσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Που οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κρίνει ως αντισυνταγματικές αυτές τις παράλογες αναδρομικές εισφορές. Πιστεύουμε ότι θα το πράξει. Και ζητάμε, εκ μέρους χιλιάδων μηχανικών, να φτάσουν οι υποθέσεις αυτές, μαζί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διεξαχθεί πρότυπη δίκη και να κρίνουν οι ανώτατοι δικαστές την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητα των ρυθμίσεων αυτών. Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά το αντίθετο: ισότητα με τους άλλους ασφαλισμένους ζητούμε.

Ούτε ζητούμε καμία χάρη, ζητούμε απλά δικαιοσύνη. Ζητούμε να μας δώσει πίσω η ελληνική δικαιοσύνη το δικαίωμα στην εργασία και στην προκοπή, που το Κράτος μας στερεί με τις παρανοϊκές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Ήδη, χωρίς αυτά τα αναδρομικά χαράτσια, το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μπορούν να δουλέψουν. Από ποιον νομίζουν ότι μπορούν να εισπράξουν;».Πηγή: Ο επιχειρηματίας
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και άλλος φαταούλας: Μάρδας: Έχω λάβει επίδομα ενοικίου, θα το επιστρέψω

Απάντηση σχετικά με το επίδομα ενοικίου που είχε λάβει ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, έδωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

«Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών που ψηφίσθηκε από την Βουλή, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Βέβαια σημειώνεται ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών- βουλευτών. Σημειώνεται επίσης, ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε» τονίζει ο κ. Μάρδας και προσθέτει:

«Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και….άρβυλα έχετε ρε να τους δώσετε;

Κατά τα λεγόμενα σας καταντήσατε τον στρατό σαν την βουλή. Αφού πρώτα τον διαλύσατε με του κώλου τα εννιάμηνα, τώρα θέλετε να δημιουργήσετε δολίως και Τσιπρο-εφεδρο-στρατό σαν τα παλιά Τ.Ε.Α. Να βάλετε τους στεγασμένους στα στρατόπεδα Πακιστανούς και λοιπούς λάθρο ,να φυλάνε σκοπιά.  

Η στρατιωτική ηγεσία προχώρησε στην υποβολή πρότασης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρχικά, και εν συνεχεία, μαζί με τον Καμμένο, η πρόταση τέθηκε υπ'όψιν του Τσίπρα και αφορά την ικανοποίηση της ανάγκης να ενισχυθεί άμεσα ο χαρακτήρας της Εθνοφυλακής με την μαζική χορήγηση οπλισμού σε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι θα έχουν μαζί στα σπίτια τους αποθηκευμένα και τα απαραίτητα πυρομαχικά!


Η πρόταση είναι απόλυτα συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη σε πέντε βασικές παραμέτρους:


- Ανεπαρκής επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής του Ελληνικού Στρατού 
- Αρνητική προοπτική για την απόδοση στρατευσίμων στις επόμενες κλάσεις την ερχόμενη πενταετία λόγω δημογραφικού
-Δεδομένη αδυναμία αποστολής ενισχύσεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά σε περίπτωση μείζονος "θερμής" κρίσης με τη Τουρκία
-Αδυναμία διανομής οπλισμού και πυρομαχικών ώρες πριν από πιθανή επερχόμενη κρίση λόγω αντικειμενικών προβλημάτων επιμελητείας
-Αδυναμία αποτελεσματικής χρήσης των όπλων ακόμα και αν μοιραστούν σε συνθήκες κρίσης λόγω μη εκπαίδευσης των πολιτών


Πάντως οι Αρχηγοί είναι όχι απλώς υπέρ, αλλά το τεκμηριώνουν. Π.χ. η ηγεσία του Ναυτικού σημειώνει ότι "Θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μεταφερθούν ενισχύσεις από θαλάσσης", η ηγεσία της Αεροπορίας αναφέρει ότι "Χωρίς απόλυτη αεροπορική υπεροχή είναι αδύνατον να μεταφέρουμε προσωπικό και έχουμε το πρόβλημα της φύλαξης των αεροδρομίων".


Τα Επιτελεία (όλα τα Επιτελεία, το καθένα για τους δικούς του λόγους), ζητούν να ανοίξουν οι αποθήκες, να μοιραστούν σε πολίτες βάσει συγκεκριμένου και οργανωμένου σχεδίου που θα λαμβάνει υπ'όψιν την ηλικία, την εκπαίδευση, το επάγγελμα και την δυνατότητα επιχειρησιακής αξιοποίησής τους, 50.000-100.000 αυτόματα τυφέκια G-A3/A4 που έχουν παραχθεί από την τότε ΕΒΟ την δεκαετία του '80 και είναι αχρησιμοποίητα.


Υπάρχουν και 15.000 αυτόματα επιθετικά τυφέκια FN/FAL, τα οποία παλαιότερος σχεδιασμός προέβλεπε να διατεθούν στον εξοπλισμό ισάριθμων εφέδρων που έχουν περάσει εκπαίδευση από τις ειδικές δυνάμεις, στην Δυτική Θράκη. 


Για το κάθε όπλο από τα παραπάνω θα δοθούν 100 φυσίγγια 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποδόσφαιρο: Από την αρένα των γηπέδων στην αρένα των Γραφείων…

Στην Ελλάδα οι «νονοί» του ποδοσφαίρου (πρόεδροι, μεγαλομέτοχοι και Σία…), έχουν καταστρέψει ΟΧΙ μόνο κάθε έννοια αθλητικού παιχνιδιού και ποδοσφαιρικής αξιοπιστίας, αλλά, ακόμα, και αυτήν την κινητήρια δύναμη του εμπορικού ποδοσφαιρικού θεάματος, το ΟΥΣΙΩΔΕΣ του καπιταλιστικού ανταγωνισμού: Να κρίνονται οι αγώνες μέσα στο γήπεδο (ρωμαϊκές αρένες) και ΟΧΙ στα γραφεία της γραφειοκρατικής παρασιτίας…

Ο νεότερος «νονός» (Σαββίδης), πατώντας πάνω στη βαρβαρότητα των προγενέστερων «νονών» (Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού), κυρίως όμως πάνω στην αυθάδη ασυδοσία του Μαρινάκη που δεν άφησε τίποτα όρθιο, προώθησε νέα «μέσα» στην ποδοσφαιρική αρένα: Την αξιοποίηση της χρόνιας και παγιωμένης συμπεριφοράς των φιλάθλων (ρίψη αντικειμένων), προκειμένου να κερδίζει τους αγώνες εκτός γηπέδου… 

Ο Σαββίδης, εδώ, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου… 

Όταν οι ίδιοι αυτοί οι «νονοί» φανατίζουν τον κόσμο, όταν η ίδια η σαπίλα του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος συσσωρεύει και συμπιέζει την ΟΡΓΗ των φιλάθλων, όταν σε κάθε ποδοσφαιρική ταυρομαχία προκαλούν βάναυσα τα λάθη των διαιτητών (καθόλου αθώα), ΤΟΤΕγίνεται φανερό ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων (ρίψεις αντικειμένων κ.λπ), ΟΧΙ μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά αντίθετα συνεχώς θα πολλαπλασιάζεται… 

Και εδώ ακριβώς απαστράπτει όλη η θηριώδης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ του παρασιτικού κυκλώματος των παραγόντων του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος: Από το κράτος και τους «νονούς», μέχρι τους δημοσιογράφους… 

Αναθεματίζουν με θρηνώδεις κραυγές τους «ηλίθιους» που ρίπτουν αντικείμενα και προβαίνουν σε βανδαλισμούς, ΟΤΑΝ αυτήν την «αγριότητα» την ΠΑΡΑΓΕΙ, την ΕΚΚΟΛΑΠΤΕΙ και την πολλαπλασιάζει συσσωρευτικά το ίδιο το σάπιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα και ιδιαίτερα οι «νονοί» του ποδοσφαίρου πουΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ αυτήν την αγριότητα και σε ομάδες κρούσης… 

Και το άκρων άωτον της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ: Ψηφίζουν νόμους εναντίον της «αγριότητας» των αφιονισμένων φιλάθλων, αυτοί που παράγουν επιδημικά αυτήν την «αγριότητα», αυτοί που έχουν μετατρέψει το Ποδόσφαιρο σε ταυρομαχίες των «νονών» του χρήματος και σε αφιόνι φανατισμού των φιλάθλων… 

Αυτήν την αβυσσαλέα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος και των νόμων του αξιοποίησε ο νέος «νονός» της «αριστερής» εποχής, Ιβάν Σαββίδης: Κέρδισε πέρυσι τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΕΚΤΟΣ γηπέδου, αξιοποιώντας τη «βαρβαρότητα» των ρίψεων αντικειμένων η οποία αποτελεί ΠΑΓΙΑ και χρόνια συμπεριφορά των φιλάθλων, συμπεριφορά που το ίδιο το ποδοσφαιρικό κύκλωμα εκτρέφει και πολλαπλασιάζει… 

Ο ίδιος ο Σαββίδης, βεβαίως, μέσα στο τυφλό μένος της «γκανγκστερικής» επικράτησης πάνω στους αντιπάλους, δεν ήταν σε θέση να αντιληφτεί ότι στο τέλος αφού έσπειρε ανέμους θα θέριζε θύελλες… 

Ότι αυτήν τη νέα δόλια μέθοδο θα την χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι «νονοί», ιδιαίτερα αυτοί που κυριαρχούσαν στο παρελθόν…
 

Και μάλιστα όταν η Τούμπα είναι μία από τις έδρες που έχει …συσσωρεύσει πολύ ΟΡΓΗ και όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν τόσο αφιονιστεί από τον ίδιο το Σαββίδη… 

ΤΩΡΑ ο Σαββίδης ό,τι έσπειρε ο ίδιος θα θερίσει… 

Το χειρότερο όμως είναι άλλο: Τα μεγάλα καραγκιοζιλίκια που ζούμε γύρω από τις «ρίψεις», καραγκιοζιλίκια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ που πετάνε έξω από τη σκάφη μαζί με τις σαπουνάδες και το παιδί: Το ίδιο το ποδοσφαιρικό παιχνίδι… 

Αυτό πλέον θα κρίνεται έξω από το γήπεδο, με άλλοθι την ίδια τη βαρβαρότητα που γεννάει το αφιόνι του ποδοσφαιρικού φανατισμού… 

ΠΑΝΤΑ θα βρίσκεται και ένας «ηλίθιος» και αν δεν υπάρχει θα εφευρίσκεται (κάθε σήψη και υποκρισία γεννούν και την προβοκάτσια), ο οποίος θα γίνεται πρωταγωνιστής τέτοιων θεατρικών παραστάσεων, σαν κι αυτή του Ίβιτς χθες και του Γκαρθία σήμερα,αλλά θα γίνεται και το υποκριτικό «τεκμήριο» να μετατίθεται η ποδοσφαιρική αρένα, όλο και πιο συχνά, από το γήπεδο στα Γραφεία των παρασίτων…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε λίγο τα παιδιά δεν θα μπορούν ούτε να γράφουν λόγω του εθισμού στην τεχνολογία!

Ολοένα και περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να κρατήσουν σωστά στο χέρι τους μολύβια ή στυλό, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης της τεχνολογίας, επισημαίνουν διακεκριμένοι παιδίατροι στη Βρετανία.

Η υπερβολική χρήση τηλεφώνων και τάμπλετ με οθόνη αφής αποτρέπει την ανάπτυξη των μυών στα δάχτυλα των παιδιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να συγκρατήσουν ούτε να χειριστούν σωστά τα απαραίτητα «εργαλεία» κάθε μαθητή: το μολύβι και το στυλό.

«Τα παιδιά δεν έρχονται πλέον στο σχολείο έχοντας δυνατά και ευλύγιστα δάχτυλα, όπως γινόταν πριν από δέκα χρόνια. Πλέον, τους δίνουμε ένα μολύβι για να γράψουν αλλά δεν μπορούν να το κρατήσουν επειδή τους λείπουν βασικές δεξιότητες. Προκειμένου να πιάσεις σωστά ένα μολύβι και να το κινήσεις, πρέπει να μπορείς να ελέγχεις σε μεγάλο βαθμό τους μύες στα δάχτυλά σου. Τα παιδιά χρειάζονται ευκαιρίες για να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες», εξηγεί η παιδίατρος Σάλι Πέιν, επικεφαλής του ιδρύματος Heart of England του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Δρ. Πέιν, είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δραματικά η καθημερινότητα των παιδιών και τα παιχνίδια στα οποία αφιερώνουν τον χρόνο τους. «Είναι ευκολότερο να χαρίσεις σε ένα παιδί ένα iPad απ’ ότι να το ενθαρρύνεις να παίξει με τουβλάκια, να κάνει χαρτοκοπτική ή να ασχοληθεί με κάποια δραστηριότητα που θα το βοηθήσει να αναπτύξει τους μύες των χεριών του», επισημαίνει η ίδια.

Στο κέντρο Heart of England, ο εξάχρονος Πάτρικ συναντά μια φορά την εβδομάδα έναν ειδικό θεραπευτή που τον βοηθά να αναπτύξει επαρκή δύναμη στον δείκτη του ώστε να κρατά σωστά το μολύβι.

Η μητέρα του, Λόρα, θεωρεί ότι η αδυναμία του γιου της να το κάνει αυτό μέχρι στιγμής οφείλεται στα δικά της λάθη. «Κοιτώντας πίσω, μετανιώνω που έδωσα στον Πάτρικ πρόσβαση σε τεχνολογία, χωρίς να τον ενθαρρύνω να παίζει κατά διαστήματα με κανονικά παιχνίδια. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν πήγε σχολείο, να μην μπορεί να κρατήσει το μολύβι σωστά, παρά την καθοδήγηση των δασκάλων του», αναφέρει η ίδια.

Στην περίπτωση του Πάτρικ, το πρόβλημα έγινε αντιληπτό έγκαιρα από το εκπαιδευτικό προσωπικό και η «ζημιά» που έχει πραγματοποιηθεί είναι απολύτως αναστρέψιμη.

Ωστόσο, θα υπάρξουν σίγουρα αμέτρητες περιπτώσεις μαθητών που δεν θα τύχουν της ίδιας προσοχής και υποστήριξης, με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν χωρίς να μπορέσουν ποτέ να γράψουν σωστά χρησιμοποιώντας μολύβι και χαρτί.

protothema
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

NOVARTIS GATE τέλος. Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την πτώση του Τσίπρα!

Γιατί ο Αμερικανός Πρέσβης αγνόησε το Μαξίμου

Παρέμβαση στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε –σύμφωνα με πληφοροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού– η πολυεθνική εταιρία NOVARTIS ώστε να υπάρξει διακανονισμός με τις αρχές των

ΗΠΑ και να σταματήσουν εκείνες με την σειρά τους να τροφοδοτούν με στοιχεία τις αρχές διεφθαρμένων κρατών όπως η Ελλάδα στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει επένδυση χωρίς μίζα. Μετά από αυτό θα αρχίσει να μαζεύεται άρον άρον η ιστορία ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα υποστεί μία ακόμη δεινή ήττα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί πλέον να φιμώσει και τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα ο οποίος υποστήριξε ότι το FBI δεν ερευνά Ελληνες πολιτικούς για την NOVARTIS!

O κ. Πάιατ διευκρίνισε για την υπόθεση Novartis ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Aυτή η δήλωση του Αμερικανού σήμανε συναγερμό στο Μαξίμου:

«Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «ο κ. Πάιατ δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Tην ίδια ώρα ωστόσο ο αμερικανός πρέσβης έχει κάνει retweet ακριβώς την επίμαχη δήλωση, δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς-στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η προκλητική στήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στον Ελληνα πρωθυπουργό πλέον δεν υφίσταται. Το αντίθετο: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η μεθόδευση της πτώσης του…Πηγή


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με τον Ελληνικό υπερυπολογιστή ARIS αναλύονται τα νανοσωματίδια της ατμόσφαιρας

Όλο και περισσότερες ελληνικές επιστημονικές ομάδες αξιοποιούν τις δυνατότητες του μοναδικού ελληνικού υπερυπολογιστικού συστήματος ARIS για να διεξάγουν μελέτες που απαιτούν τεράστια υπολογιστική ισχύ.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η μελέτη της σύστασης και της συμπεριφοράς των νανοσωματιδίων της ατμόσφαιρας από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Βλάση Μαυραντζά του Εργαστηρίου Στατιστικής Θερμοδυναμικής & Μακρομορίων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ερευνητές πραγματοποιούν στον υπερυπολογιστή προσομοιώσεις της μορφολογίας των νανοσωματιδίων, χρησιμοποιώντας την υπολογιστική μέθοδο της μοριακής δυναμικής.Τα ατμοσφαιρικά σωματίδια μελετώνται εκτενώς τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο, επειδή σχετίζονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, την ανθρώπινη υγεία, το χρόνο ζωής των πολιτιστικών μνημείων, τη βιοποικιλότητα, την ορατότητα του τοπίου κ.α.

Τα σωματίδια επηρεάζουν τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη και δρουν ως πυρήνες συμπύκνωσης των νεφών, αυξάνοντας τις βροχοπτώσεις. Οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία αφορούν κυρίως τα μικρότερα ατμοσφαιρικά σωματίδια, με διάμετρο έως 2,5 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου), γνωστά ως PM2.5, που σχετίζονται με μείωση του προσδόκιμου ζωής, αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, καρκίνους, αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα, φλεγμονές, εγκεφαλικές αλλοιώσεις κ.α.

Για να κατανοηθούν καλύτερα οι φυσικοχημικές ιδιότητες των αερολυμάτων, οι έλληνες ερευνητές -με τη βοήθεια του υπερυπολογιστή- μελετούν πώς αυτές οι ιδιότητες επηρεάζονται από την παρουσία οργανικών μορίων ή μιγμάτων τους με διαφορετικές ιδιότητες (διαφορετική διαλυτότητα, πτητικότητα κ.α.), από τη συνολική ποσότητα της οργανικής μάζας στα σωματίδια, από την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Η εξέταση όλων αυτών απαιτεί την προσομοίωση ενός μεγάλου αριθμού συστημάτων, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στην υπερυπολογιστική υποδομή ARIS, η οποία επιτρέπει την εκτέλεση μεγάλου αριθμού και μεγάλης κλίμακας προσομοιώσεων.

Οι προσομοιώσεις μοριακής δυναμικής επιτρέπουν την παρακολούθηση του τρόπου σχηματισμού νανοσωματιδίων πολλών διαφορετικών συστατικών στην ατμόσφαιρα και επίσης παρέχουν πληροφορίες για τη μορφολογία τους, το μέγεθος, την πυκνότητά τους, τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μορίων που συμμετέχουν στο νανοσωματίδιο, την κινητικότητά τους κ.α.

Οι πληροφορίες αυτές σχετικά με τη δομή και τη μορφολογία των σωματιδίων επιτρέπουν τη βελτίωση των μοντέλων ατμοσφαιρικής χημείας μεγάλης κλίμακας, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των διεργασιών στην ατμόσφαιρα. Έτσι βοηθούν στην πρόβλεψη και στη λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Όπως δήλωσε ο κ.Μαυραντζάς, «με τη βοήθεια της μοριακής δυναμικής μπορούμε να κατανοήσουμε πληρέστερα την κατάσταση φάσης και τις δομικές ιδιότητες των σωματιδίων σε επίπεδο νανοκλίμακας. Με αυτό τον τρόπο υπολογίζουμε γρήγορα, με ακρίβεια, αλλά κυρίως με χαμηλό κόστος, ιδιότητες που παραδοσιακά μετρούνται εργαστηριακά με τη χρήση πολύπλοκων πειραματικών διατάξεων που κοστίζουν σημαντικά» Τόνισε ότι «εάν οι προσομοιώσεις πραγματοποιούνταν με συμβατικούς υπολογιστικούς πόρους, θα απαιτούνταν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθούν και άρα να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα, συγκρίσιμα με τις πειραματικές μετρήσεις».

«Το υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διεξαγωγή όλων των προσομοιώσεων. Επί της ουσίας, η διεξαγωγή, η ολοκλήρωση και η ανάλυση των αποτελεσμάτων των προσομοιώσεων θα ήταν αδύνατη, αν δεν υπήρχε ο ARIS», υπογράμμισε ο έλληνας ερευνητής.

«Η παρουσία τέτοιων ισχυρών υπολογιστικών υποδομών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο των ατομιστικών προσομοιώσεων, μας επιτρέπει να διεξάγουμε υπολογιστικά πειράματα αντίστοιχα με αυτά που εκτελούνται εργαστηριακά με τις πιο σύγχρονες πειραματικές διατάξεις σε μερικά από τα πιο φημισμένα εργαστήρια παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Ο υπερυπολογιστής ARIS δημιουργήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και είναι εγκατεστημένος σε ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Παιδείας και Έρευνας στο Μαρούσι. Όσοι επιστήμονες θέλουν να τον αξιοποιήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στο ΕΔΕΤ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφίες pcmag

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Μαρτίου: Απεργίες στα τρένα και τον Προαστιακό

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και Τρίτη 6 Μαρτίου 2018. Πέρα από τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού, αναμένεται να επηρεαστούν και τα δρομολόγια του Μετρό προς το Αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 05:00 π.μ. – 08:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00.
Την Τρίτη 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία (οο:οο – 24:00)

Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν.

Τις ίδιες ώρες δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Θέματα τις απεργίας είναι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η συνεχιζόμενη απαξίωση των εταιριών και οι ελλείψεις προσωπικού.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα πάνω κάτω στις μετεγγραφές φοιτητών σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Παδείας

Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία που ψηφίστηκε την Δευτέρα στη Βουλή.

Ποιοι έχουν προτεραιότητα στις μετεγγραφές αδερφών

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές αδερφών, στην τροπολογία ενσωματώνονται «οι κατά προτεραιότητα επιλογές των φοιτητών που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια και θα ζητήσουν από κοινού με τα αδέρφια τους τη μετεγγραφή τους σε άλλο αντίστοιχο τμήμα».

«Η προώθηση και ψήφιση της ρύθμισης αποσκοπεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και στην αποφυγή καταστρατηγήσεων» αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης που συνοδεύει το σώμα της υπουργικής τροπολογίας.

Ποια είναι είναι η σειρά προτεραιότητας στις μετεγγραφές:

H διάταξη αναφέρει ότι εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέρφια μπορούν, με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας, από κοινού να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα:

«1. της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,
2. σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης και
3. στην Περιφερειακή Ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς του διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρέσβη μου, ιδού οι εκλεκτοί σας…

Είναι ενδιαφέρουσα και ενίοτε διασκεδαστική (για τον εκάστοτε) η θέση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, ειδικά σε περιόδους καταφανούς εγχώριας κατάπτωσης και αδυναμίας όπως αυτήν που ζούμε. Δεν είναι λίγο, σε τέτοιες καταστάσεις, για έναν απλό υπάλληλο της αμερικανικής κυβέρνησης, για έναν διπλωμάτη, να απολαμβάνει απτή τη δύναμη της επιρροής του στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Αλλωστε από τα χρόνια του εμφυλίου έχει διαμορφωθεί μια παράδοση η οποία παρά το πέρασμα των χρόνων συντηρείται και διατηρείται επί της ουσίας ατόφια: ο (Αμερικανός) πρέσβης «λύνει και δένει» στην Αθήνα, κάποιες φορές μάλιστα (στο παρελθόν) δίνει και κανένα χαστούκι σε κάποιο «άτακτο» υπουργό έτσι για υπενθύμιση του ποιος κάνει κουμάντο.

Η ισχύς του (εκάστοτε) Αμερικανού πρεσβευτή περιβάλλεται πράγματι από μια σχετική μυθολογία η οποία «κυκλοφορεί» και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες παρέμβασής του, όπως για παράδειγμα «οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις της πρεσβείας» οι οποίες «διαρρέονται» στο δημοσιογραφικά γραφεία, ή οι φήμες πως κάποιες κυβερνητικές θέσεις (υπουργεία και άλλες) δεν καταλαμβάνονται σε καμία περίπτωση από ανθρώπους που δεν έχουν «πράσινη κάρτα» από την (αμερικανική) πρεσβεία.

Η (αδιαμφισβήτητη) δύναμη του κύριου πρέσβη τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνεται στο παρασκήνιο και η επιρροή του αποτυπώνεται σε αποφάσεις που λαμβάνουν (ή δεν λαμβάνουν) οι εκλεγμένες ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες του. Κατά κανόνα όσοι έχουν το «προνόμιο» να «συναλλάσσονται» με τον εκάστοτε (Αμερικανό) πρεσβευτή (κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κατά κύριο λόγο) κρατούν στο ημίφως την «καλή σχέση» που διαμορφώνουν διασκεδάζοντας την εντύπωση πως πρόκειται για μια σχέση εξάρτησης του εγχώριου πολιτικού προσωπικού από τον κύριο πρέσβη- φορέα της ισχύος της υπερδύναμης.

Κάποιες, ωστόσο, φορές η δύναμη του πρέσβη αποκαλύπτεται από τον ίδιο με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις οι οποίες καλλιεργούν την εντύπωση ότι εδώ είναι αμερικανικό οικόπεδο και προετοιμάζουν το έδαφος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτήν την περίοδο, πράγματι, έχουμε μάθει πολλά από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού πρεσβευτή, για τα της στρατιωτικής αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων (Σούδα Σύρος Αλεξανδρούπολη ) η οποία επισφραγίστηκε με την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον το περασμένο Φθινόπωρο.

Εκτοτε η κυβέρνηση συντηρεί την ατμόσφαιρα όχι απλώς των «άριστων» ελληνοαμερικανικών σχέσεων αλλά και την «ιδέα» πως για τους Αμερικανούς η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Με άλλα λόγια η αριστερή κυβέρνηση κυκλοφορεί περήφανη με το αμερικανικό παράσημο στο πέτο…

Γι αυτό και η σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επίδοξου «πρώτου συνομιλητή» με τον Αμερικανό πρεσβευτή να δημοσιοποιήσει το διάλογο που είχε μαζί του σχετικά την έρευνα του FBI για την Novartis. Γι αυτό και ο πανικός της κυβέρνησης να διαψεύσει τον Μητσοτάκη.

…Γι αυτό και ο σημερινός Αμερικανός πρεσβευτής διασκεδάζει μάλλον βλέποντας τους δύο κορυφαίους της ελληνική πολιτικής σκηνής να προσπαθούν να καταλάβουν την καλύτερη δυνατή θέση στο… τσεπάκι του.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κούρεμα έως 60% στα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών (πίνακας)

Κούρεμα έως 60% στα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, που είχαν λάβει 21.500 γεωργοί από την πρώην ΑΤΕ, προβλέπει σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ''Ελεύθερου Τύπου'', πρόκειται για τον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό που θα κάνει «πρεμιέρα» την 1η Μαΐου και παρέχει τη δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου μέχρι του ύψους της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, μειωμένη μέχρι και 30% όταν υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση και 60% όταν είναι χωρίς εξασφάλιση.

Για διευθέτηση των εν λόγω οφειλών θα λαμβάνεται πρωτίστως υπόψη η βιώσιμη οικονομική δυνατότητα του κάθε δανειολήπτη με βάση τα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία και την εισοδηματική του ικανότητα.

Μάλιστα, υπάρχουν δύο τρόποι αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων των αγροτών. Ο ένας αφορά στη ρύθμιση σε βάθος δεκαετίας σε συμπεφωνημένες με την τράπεζα δόσεις και ο άλλος στο συμβιβασμό που περιλαμβάνει την εφάπαξ καταβολή του «κουρεμένου» ποσού σε διάστημα τριών μηνών.

Ωστόσο, πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τους έξι μήνες. Καινοτομία του προγράμματος ρύθμισης-συμβιβασμού αποτελεί και η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3259/204 για τα πανωτόκια επί του οφειλόμενου ποσού ώστε η ρύθμιση να αφορά στο εναπομείναν καθαρό λογιστικό υπόλοιπο. Παράλληλα, τόσο στο πλαίσιο της ρύθμισης όσο και του συμβιβασμού επέρχεται πλήρης διαγραφή των εξολογιστικών τόκων.

Ιδιαίτερα ωφελημένοι θα είναι οι αγρότες με μεγάλα δάνεια και μικρή περιουσία, καθώς το ύψος του… κουρέματος θα είναι μεγαλύτερο, δεδομένου ότι θα πρέπει να πληρώσουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και φυσικά κατόπιν συνεργασίας με τον εκκαθαριστή.

Το πρόγραμμα που θεωρείται ως η τελευταία ευκαιρία για εξόφληση των μη εξυπηρετούμενων αγροτικών δανείων συνολικού ύψους 1,15 δισ. ευρώ, αποτελεί πρόταση της PQH, εταιρίας εκκαθαριστή της πρώην Α.Ε. σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη. Μετά από καιρό διαπραγματεύσεων και σημαντικές βελτιώσεις ως προς το ύψος του… κουρέματος, την περασμένη Παρασκευή η πρόταση αυτή έλαβε το «πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις οφειλές αγροτών – κτηνοτρόφων στην πρώην ΑΤΕ ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται χιλιάδες αγρότες – κτηνοτρόφοι και φέρουν και την έγκριση της ΤτΕ. Δυστυχώς με την πώληση της ΑΤΕ βρέθηκαν σε ομηρία άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι μπορούν πλέον να κάνουν ένα νέο παραγωγικό ξεκίνημα με την ευνοϊκή διευθέτηση των οφειλών τους. Σύντομα θα εξετασθούν και τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κόκκαλης.Προϋποθέσεις και διάρκεια ρύθμισης

– Οι δύο βασικές προϋποθέσεις ένταξης για τον οφειλέτη είναι να έχει καθυστερημένη οφειλή τουλάχιστον 90 ημερών στις 31/12/2016 και να παρουσιάζει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε τουλάχιστον ένα οικονομικό έτος της τελευταίας τριετίας πριν από την υποβολή της αίτησης (όπως προκύπτουν από το Ε3).

– Η διάρκεια της ρύθμισης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 έτη (120 δόσεις), λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του οφειλέτη ή του εγγυητή, η οποία ωστόσο δεν πρέπει υπερβαίνει τα 75 έτη στη λήξη της ρύθμισης. Σχετικά με την αποπληρωμή μπορεί να γίνει σε μηνιαίες, τριμηνιαίες ή ανισόποσες συμφωνούμενες με τον οφειλέτη δόσεις, ενώ απαραίτητη είναι η είσπραξη προκαταβολής, το ποσό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο του ύψους της νέας δόσης ή τα 750 ευρώ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καταρρέει» βουνό στα Τρίκαλα – Έντρομοι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια (Photos)Βιβλική καταστροφή σε χωριά των Τρικάλων από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια.Το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε η διαταγή να εκκενωθούν τα τρία πρώτα σπίτια του χωριού Πιαλεία, που βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα.Οι κάτοικοι του χωριού είναι τρομοκρατημένοι από τις κατολισθήσεις που έχουν προκαλέσε μεγάλες ζημιές στα σπίτια τους.Και αυτό γιατί το έδαφος του βουνού υποχωρεί και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής, μηχανήματα και της Περιφέρειας και του Δήμου Πύλης, καθώς και ιδιώτες.Οι πυροσβέστες συνέδραμαν στην προσπάθεια των κατοίκων του χωριού, που έσπευσαν να βοηθήσουν συγγενείς και φίλους να μαζέψουν τα πράγματά τους από τα σπίτια τους, ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.Η καταστροφή των πρώτων σπιτιών του χωριού είναι σχεδόν ολοκληρωτική, σύμφωνα με το tricalavoice, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη συνέχιση του κατολισθητικού φαινομένου.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή είναι οι αρχές του δήμου Τρικάλων καθώς ο ποταμός Ληθαίοςβρίσκεται στο όριο της υπερχείλισης.Το νερό να έχει καλύψει την οριοθετημένη κοίτη του σε πολλά σημεία.Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το νομό Τρικάλων εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα μιας και έχουν υπερχειλίσει οι περισσότεροι παραπόταμοι του Πηνειού, καθώς τα αναχώματα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού.


Φωτογραφίες: Eurokinissi (Θανάσης Καλλιάρας), Tricalavoice.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σημαντικές παρεμβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο μέσα στο 2018

Μέσα στο 2018 ολοκληρώνεται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να κάνει ένα ακόμα βήμα για να καταστεί κρίσιμος διαμετακομιστικός κόμβος στην Ευρώπη, μεταξύ Ανατολής, Δύσης, Βορά και Nότου, δήλωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ του ΟΛΠ και του παρθενικού ελλιμενισμού του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς κοντέινερς «CoscoShipping Taurus» στο λιμάνι του Πειραιά.


«Η Ελλάδα πράγματι ήτανε πολύ πίσω στο σιδηρόδρομό της γι αυτό το λόγο τρέχουμε τις υποδομές των σιδηροδρόμων» δήλωσε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «μέσα στο 2018 ολοκληρώνονται τα σιδηροδρομικά έργα στην περιοχή της Τιθορέας Δομοκού αλλά και στην περιοχή Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης με Ειδομένη, ώστε η μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη, να γίνεται με μείωση τριών ωρών».

Πλέον, η μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων από 8 ώρες θα χρειάζεται μόνο 5 πέντε, ενώ θα υπάρχει και μείωση του κόστους κατά 20% μέχρι τα ελληνικά σύνορα, δήλωσε ο υπουργός και εκτίμησε ότι η Ελλάδα πλέον, κάνει ένα ακόμα βήμα προκειμένου να καταστεί κρίσιμος διαμετακομιστικός κόμβος

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα την επόμενη Τετάρτη αποκτά μετά από οργανωμένες προσπάθειες, τον τίτλο του δόκιμου μέλους του οργανισμού TRACECA (Transport Corridor Europe – Caucasus – Asia) για την προώθηση του εμπορίου της Ευρασίας στην ΕΕ, που μέλη αυτού του οργανισμού είναι το Ιράν, η Αρμενία, η Γεωργία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία η Ρουμανία και άλλες χώρες, αλλά η Ελλάδα, είπε απουσίαζε από αυτό το πολύ κρίσιμο τομέα και για παίξει ρόλο διεθνώς ως διαμετακομιστικός κόμβος.

«Σήμερα είναι μία ημέρα, όπου εγκαινιάζουμε ουσιαστικά ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ανάπτυξης των μεταφορών της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο κ.Μαυραγάνης και τόνισε ότι για πρώτη φορά το 2017 ο τομέας των μεταφορών ξεπέρασε τον τομέα του τουρισμού σε αναπτυξιακό ρυθμό. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο τομέας των μεταφορών στην Ελλάδα είχε ανάπτυξη 18%, και για πρώτη φορά ήταν πάνω από τον τουρισμό, που περιορίστηκε στο 14%. Εκτίμησε δε, ότι ο τομέας των μεταφορών μπορεί να δώσει δύο με τρεις μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και γι’ αυτό όπως τόνισε, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον κλάδο αυτό.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι μεγάλοι ηγέτες και οι πολιτικοί της «επόμενης μέρας»

Η δύναμη της απόφασης που χαρακτηρίζει τους μεγάλους ηγέτες έρχεται από κάποια ιδέα ή αρχή την οποία λάτρευαν μυστικά. Για να λατρευτούν οι ίδιοι, χρειαζόταν πρώτα να λατρέψουν. Οι σημερινοί είναι πολιτικοί της «επόμενης μέρας». Δεν χρειάζονται ούτε διόραση, ούτε σκέψη ούτε ένστικτο.

Γράφει ο Βασίλης Καραποστόλης

Μοιάζει να έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα της «μεγάλης πολιτικής». Κι αντιστοίχως των «μεγάλων ανδρών», όπως τους αποκαλούσαν παλαιότερα, σε μια εποχή που δεν δίσταζε να αναγνωρίσει την απόσταση ανάμεσα στους πολλούς που απλώς επιθυμούν και στους λίγους που τολμούν να πράξουν. Η ιστορία, όντως, μας παρουσίασε και μερικούς πολιτικούς που ένιωσαν, κάποτε, πως είχαν μια αποστολή να εκτελέσουν και πως οι ικανότητές τους αρκούσαν για να τις φέρουν εις πέρας. Στις μέρες μας η αναφορά και μόνο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε καγχασμούς διαποτισμένους με μια θλίψη που δεν βρίσκει διέξοδο.

Δύσκολο να φαντασθούμε έναν πολιτικό μεγάλης εμβελείας, γιατί ο τρόπος που ζούμε (όλοι, και οι πολιτικοί και οι πολίτες) κυριαρχείται από πράγματα φτιαγμένα για να είναι μικρά: σε διάρκεια, σε σημασία, σε ποιότητα. Μια ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία ανακυκλώνονται διαρκώς τα ελάσσονα της ειδησεογραφίας, της διαφήμισης, της διαδικτυακής βραχυλογίας, δεν μπορεί να επιτρέψει τη γέννηση μιας θέλησης που θα ξεκολλούσε απ’ τον χυλό και θα κοίταζε μακριά.
Η μεγάλη πολιτική και το ψέμα

Αυτή η ματιά προς το μακρινό είναι, πράγματι, ένα από τα κύρια γνωρίσματα της ηγετικής προσωπικότητας. Ας θυμηθούμε εδώ τον Καρλάιλ, ίσως τον πιο συνεπή και ένθερμο κήρυκα κατά τον 19ο αιώνα της ανάγκης να οδηγούνται οι κοινωνίες από υψηλόφρονες ταγούς. Παρατηρούσε ο Άγγλος ιστορικός πως τα άτομα τα ικανά να επηρεάζουν βαθιά τις τύχες των πολλών χαρακτηρίζονται κυρίως από διορατικότητα και παραδόξως, από ειλικρίνεια. «Το ψέμα —έλεγε— είναι ουσιαστικά ένα τίποτα και από το τίποτα δεν μπορεί να παραχθεί κάτι. Και αν ακόμη παραχθεί είναι τίποτα, και ο κόπος που έγινε είναι μάταιος».

Φυσικά, δεν εννοούσε ότι η απόκρυψη της αλήθειας ή και η καταφυγή σε ψεύδη είναι ασυμβίβαστα με τη συμβατική και τρέχουσα πολιτική πρακτική. Εννοούσε ότι μεγάλη πολιτική δεν ασκείται με κατά σύστημα και κατ’ εθισμόν ψευδολογία, γιατί μ’ έναν τέτοιο εθισμό το βέβαιο είναι ότι ο πολιτικός θα νομίζει στο τέλος ότι μπορεί να κρατιέται στη θέση του μην κάνοντας τίποτα, εκτός από το να διαδίδει ότι έκανε πολλά ή θα κάνει πολλά.

Καταλαβαίνουμε όλοι –σήμερα ιδιαίτερα που το υφιστάμεθα σε τέτοιο βαθμό– πόσο το ψέμα αυτής της κοπής έφερε την πολιτική στα μέτρα στενών ψυχών και στενών εγκεφάλων. Αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να σταθούμε για λίγο στο πρώτο χαρακτηριστικό των πραγματικά επιφανών, στη διορατικότητα. Ποια είναι η αιτία για το ότι σπανίζει τόσο πολύ σήμερα; Πώς εξηγείται να γίνεται τόσο πολύς λόγος, σ’ όλο τον πλανήτη, για την ανάγκη σχεδιασμού και οι σχεδιαστές να παραμένουν άφαντοι;
Το πρόβλημα με τη διόραση

Το πρόβλημα ξεκινά από τη διόραση. Αυτή λείπει στις μέρες μας κι αυτή είναι δύσκολο να αναπτυχθεί. Διορατικότητα είναι η ικανότητα να βλέπει κανείς μακριά και πίσω από τα φαινόμενα. Για να δεις, όμως, πίσω από τα φαινόμενα, πρέπει να διαθέτεις γερό ένστικτο και ακονισμένη σκέψη. Απαιτείται συνδυασμός και των δύο, διαφορετικά το ένστικτο θα λειτουργήσει μεν, αλλά δεν θα φθάσει μακριά. Η δε σκέψη χωρίς το ένστικτο θα κινηθεί σε μεγαλύτερη ακτίνα, αλλά θα κινδυνεύει συνεχώς να καταπέσει σε ονειροπόληση.

Μια τέτοια ευτυχή σύζευξη των δύο ιδιοτήτων θα τη βρούμε σε όλους εκείνους που άλλαξαν τον χάρτη του κόσμου κι όχι μόνο με πολεμικές επιδρομές. Ο άσημος αξιωματικός που θα φθάσει να γίνει ο αυτοκράτωρ Ναπολέων θα εκπλήξει τον Γκαίτε, κατά τη συνάντησή τους, με τα σχόλια που κάνει για τον «Βέρβερο». Είχε διαβάσει, είχε στοχαστεί, κι είχε γυμναστεί για τους σκοπούς του. Έβλεπε μακρύτερα, επειδή είχε βυθίσει τη σκέψη του σε κάτι πλατύτερο από την επιθυμία του να έχει την εξουσία και να απολαμβάνει τις τιμές που του όφειλαν οι κατώτεροί του.

Διακρίνουμε πάντα ένα είδος εγκράτειας (για να μην πούμε ασκητισμό) μέσα στο παλιό πολιτικό μεγαλείο. Ο Όλιβερ Κρόμγουελ αποσύρεται στα δώματά του και προσεύχεται πριν από τις κρίσιμες ενέργειες, με τις οποίες θα συντρίψει βασιλείς και Κοινοβούλια. Επικαλείται την ιδέα της θείας πρόνοιας για να μπορέσει ο ίδιος να γίνει προνοητικός.
Η δύναμη της απόφασης
Ίσως μάλιστα μερικοί απ’ αυτούς που σφράγισαν τη μοίρα των λαών τους να άκουγαν ή καλύτερα να ήθελαν να ακούν κάποιες «φωνές» που τους κατηύθυναν και τους προέτρεπαν. Το εάν αυτές οι φωνές έρχονταν από ψηλά ή από μέσα τους, είναι δευτερεύον ζήτημα. Σημασία έχει ότι η δύναμη της απόφασης που χαρακτήριζε αυτούς τους αρχηγέτες δεν ερχόταν από το πουθενά. Ερχόταν από κάποια ιδέα ή αρχή την οποία δεν σέβονταν απλώς, τη λάτρευαν μυστικά. Για να λατρευτούν οι ίδιοι, χρειαζόταν πρώτα να λατρέψουν. Για να κρατήσουν τα ηνία του κόσμου, έπρεπε να γονατίσουν μπροστά σε κάτι ανώτερο.

Το αν και τι είδους συνομιλίες με κάποια «πνεύματα» είχαν ο Περικλής, ο Καρλομάγνος, ο Μέγας Πέτρος ή και ο Λένιν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Εκείνο, όμως, που ξέρουμε είναι ότι καλύτερα να έχει ένας άνθρωπος της εξουσίας συνομιλίες παρόμοιου τύπου, παρά να συζητεί αποκλειστικά με συμβούλους που η δουλειά τους είναι να του λένε τι να αποφεύγει και πώς να ξεγλιστρά. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα.

Ποτέ μέχρι τώρα η πολιτική δεν ασκήθηκε με λιγότερη βούληση. Να όμως που έγινε κι αυτό. Η πολιτική έγινε κυριολεκτικά της «επόμενης μέρας». Και για να πας στην επόμενη μέρα, δεν χρειάζεται βέβαια ούτε διόραση, ούτε σκέψη, ούτε καν ένστικτο. Χρειάζεται να πέφτεις για ύπνο και να λες «αύριο βλέπουμε»!


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!