EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Μίνι ανασχηματισμός με έκπληξη Δραγασάκη

Μίνι ανασχηματισμός με τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Γιάννης Μουζάλας αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Βίτσα και ο Φώτης Κουβέλης εισήλθε στην κυβέρνηση.

Σύνταξη SLpress.gr


Στην κενή θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου τοποθετείται ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τελικώς, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα τοποθετείται ο Δημήτρης Βίτσας και στη θέση ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τοποθετείται ο Φώτης Κουβέλης, η είσοδος του οποίου στο κυβερνητικό σχήμα συζητείται εδώ και πολύ καιρό.

Κατά τα άλλα, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου ως αναπληρωτής υπουηργός Εργασίας τοποθετείται ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Στη θέση του προ καιρού αποχωρήσαντος Κώστα Ζουράρι τοποθετείται η Μερόπη Τσούφη. Αλλαγή έχουμε και στο υφυπουργείο Πολιτισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, ως υφυπουργός Αθλητισμού παραμένει, αλλά προστίθεται και άλλος υφυπουργός, ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Τελικώς, ο πρωθυπουργός επέλεξε να περιορίσει όσο το δυνατόν την έκταση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, διατηρώντας για αργότερα να συγκροτήσει το κυβερνητικό σχήμα, με το οποίο θα δώσει τη μάχη της κάλπης.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΑΔΕ: Νέες ακραίες περιπτώσεις φοροδιαφυγής - Ο τραγουδιστής και οι πινακίδες από Βουλγαρία

Αύξηση κατά 174,4% παρουσίασε το αποκαλυφθές ύψος της φοροδιαφυγής το 2017 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αφορά εισαγγελικές παραγγελίες, έρευνες και φοροδιαφυγή και ορισμένους επιτόπιους στοχευμένους ελέγχους. Το ύψος των διαφυγόντων εσόδων που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους αυτούς των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) ανήλθε πέρυσι σε 104,321 εκατομμύρια ευρώ έναντι 38,618 εκατ ευρώ το 2016 (αύξηση 174,4%). Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων από τον απολογισμό της δράσης της ΑΑΔΕ για το 2017 που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παράλληλα με αποφάσεις της η ΑΑΔΕ επέβαλε την αναστολή λειτουργίας σε 251 επιχειρήσεις ενώ σε άλλες 12 καταγράφηκε προσπάθεια παρεμπόδισης του ελέγχου. Απο τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό της δράσης της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι σημείωσε υπέρβαση των στόχων που είχαν τεθεί σε όλες τις βασικές κατηγορίες των ελέγχων. Στον απολογισμό του 2017 περιλαμβάνονται οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους των υπηρεσιών της. Σε οτι αφορά τους επιτόπιους μερικούς ελέγχους πρόληψης περιλαβμάνονται τα ακόλουθα:

*Στοχευμένος μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 32 φορολογικών στοιχείων, αξίας 6.500 ευρώ, με συνέπεια την 48ώρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Ο ως άνω προληπτικός έλεγχος εξελίχθηκε σε έρευνα η οποία επεκτάθηκε σε γνωστό καλλιτέχνη. Εντοπίσθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, ενώ συνεπεία του ελέγχου, ο καλλιτέχνης υπέβαλε φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριέλαβε ακαθάριστα έσοδα 620.000 ευρώ, με αναλογούντα φόρο εισοδήματος 181.180,72 ευρώ.

*Μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα της παραλιακής, όπου λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών Φ.Π.Α. άνω του ποσού των 1.200.000 ευρώ, η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής με τη συνδρομή της επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης προέβησαν σε άμεση κατάσχεση της ημερήσιας είσπραξης. Παράλληλα διαπιστώθηκαν: Η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, καθώς και ανακριβής υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2016 και 2017. Συνεπεία του ελέγχου, η επιχείρηση προέβη σε υποβολή της αντίστοιχης φορολογικής δήλωσης για τη χρήση 2015, στην οποία
συμπεριελήφθησαν ακαθάριστα έσοδα 2.099.520 ευρώ, φορολογητέα κέρδη 769.198 ευρώ, ενώ το βεβαιωθέν ποσό φόρου ανήλθε σε 197.906 ευρώ. Παράλληλα υπεβλήθησαν τροποποιητικές δηλώσεις Φ.Π.Α. χρήσεων 2016 και 2017, βάσει των οποίων δηλώθηκαν επιπλέον εκροές ύψους 2.016.114 ευρώ, αναλογούντα φόρου 245.683,47 ευρώ.

*Σε διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο σε Καφέ-Μπαρ σε γνωστό νησί της Δωδεκανήσου, εντοπίσθηκε η έκδοση φορολογικών στοιχείων από Φορολογικό Μηχανισμό με στοιχεία άλλης ανύπαρκτης επιχείρησης. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, σε εστιατόριο ξενοδοχείου, από αντιπαραβολικό έλεγχο των εκδοθέντων μέσω ΦΤΜ φορολογικών στοιχείων και του POS της επιχείρησης, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 65 αποδείξεων λιανικής πώλησης αξίας 23.675,50 ευρώ για μόλις μια ημέρα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

*Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση εστίασης σε νησί του Ιονίου, πέραν της μη έκδοσης 48 αποδείξεων λιανικής πώλησης κατά την ημέρα του ελέγχου, προέκυψε η έκδοση φορολογικών στοιχείων μέσω ΦΤΜ και η συστηματική εν συνεχεία ακύρωσή τους. Η αξία των φορολογικών στοιχείων που είχαν ακυρωθεί κατά την ημέρα του ελέγχου ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ. Σε επιχειρήσεις καφέ γνωστής αλυσίδας, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 80 και 74 φορολογικών στοιχείων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

*Σε επιχείρηση εστίασης (creperie) σε γνωστό νησί των Σποράδων διαπιστώθηκαν 655 περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων σε διάστημα μόλις πέντε (5) ημερών (από 17 έως 21/8). Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Μεσσηνίας σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ΣΝΑΚ ΚΑΦΕ διαπιστώθηκε η ανακριβή έκδοση 44 φορολογικών στοιχείων αξίας 163,6 ευρώ. Η επιχείρηση προέβαινε σε συστηματική έκδοση υποτιμολογημένων φορολογικών στοιχείων, όχι με βάση την τιμή του τιμοκαταλόγου της, αλλά με αξία 0,10 ευρώ για κάθε πωλούμενο είδος.

*Σε γνωστό νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου σε επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία καταχώρησης πελατών, καθώς και στελέχη αποδείξεων παροχής υπηρεσιών για τα έτη από το 2010 έως και την ημερομηνία του ελέγχου. Η εκτιμώμενη φοροδιαφυγή ανέρχεται στις 500.000 ευρώ περίπου. Η υπόθεση έχει μετεξελιχθεί σε έρευνα.

*Σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου, εντοπίσθηκε επιχείρηση που διενεργεί περιηγητικές εκδρομές με πλοιάρια γύρω από το νησί, χωρίς να έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 330.000 ευρώ, φόρος ο οποίος συνεπεία του ελέγχου αποδόθηκε στη συνέχεια από την επιχείρηση. Συνεπεία του ελέγχου ήταν η ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για τις Ν.Ε.Π.Α.

*Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών spa εντός πολυτελών ξενοδοχείων στη Ρόδο και τη Μύκονο, να χρησιμοποιεί παράνομα POS συνδεδεμένα με αλλοδαπό πάροχο. Τα ως άνω POS κατασχέθηκαν και διαβιβάστηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης. Σε προληπτικό έλεγχο σε νησί του Ιονίου σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων –μοτοσυκλετών διαπιστώθηκε η μη έκδοση 22 φορολογικών στοιχείων αξίας 2.450 ευρώ.

*Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας ενδυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, εντοπίσθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από πωλήσεις διενεργούμενες μέσω Facebook που αποστέλλονταν σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι σε διάστημα μόλις επτά (7) μηνών δεν εκδόθηκαν 3.500 αποδείξεις λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

*Σε στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε αναψυκτήρια που στεγάζονται σε αρχαιολογικούς χώρους, προέκυψε κατά την ημέρα του ελέγχου η μη έκδοση 23 φορολογικών στοιχείων, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου (Σπιναλόγκα), καθώς και 13 φορολογικών στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Νομισματικού Μουσείου. Στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, από προληπτικό έλεγχο σε πλυντήριο αυτοκινήτων, από τον εντοπισμό ανεπίσημων στοιχείων, προέκυψε η μη έκδοση 407 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών αξίας 7.500 ευρώ.

*Σε επιχείρηση στάθμευσης οχημάτων στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένου μερικού επιτόπιου ελέγχου, εντοπίσθηκαν οχήματα με Βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, τα οποία εκμισθώνονταν στην Ελληνική επικράτεια. Ακολούθησε ο εντοπισμός και η δέσμευση ενός εξ αυτών. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

(Επιχείρηση αθλητικών υποδημάτων στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, να εκδίδει πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις λιανικής πώλησης στις περιπτώσεις που η συναλλαγή γινόταν με μετρητά, τις οποίες στη συνέχεια τις καταχωρούσε προσωρινά σε ηλεκτρονικό αρχείο και ακολούθως τις διέγραφε. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

*Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας εντοπίσθηκε η μη έκδοση 166 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 65.000 ευρώ από επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αλκοολούχων ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τις χρήσεις 2014 έως και 2016, ενώ ο πραγματοποιηθείς τζίρος για το ως άνω διάστημα ξεπερνούσε τα 3.500.000 ευρώ. Ο μη αποδοθείς Φ.Π.Α. εκτιμάται σε 287.000 ευρώ. Παράλληλα διενεργήθηκε άμεση κατάσχεση ποσού 68.600 ευρώ που βρέθηκε στο ταμείο της επιχείρησης. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

*Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ενδεικτικά αναφέρονται: Περίπτωση πρατηρίου σε γνωστό νησί του Ιονίου, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 121.857,45 ευρώ. Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης συνολικής αξίας 9.202,49 ευρώ.

*Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 15 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις υγραερίου κίνησης συνολικής αξίας 9.498,93 ευρώ. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε νησί του Ιονίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 21 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου αξίας 5.511,67 ευρώ.

*Σε στοχευμένους ελέγχους σε ελαιοτριβεία ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι περιπτώσεις: Στην ευρύτερη περιοχή Λακωνίας εντοπίσθηκαν σε ελαιοτριβείο 15 τόνοι ελαιόλαδο χωρίς φορολογικά στοιχεία απόκτησης. Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης εντοπίσθηκε η μη έκδοση 19 φορολογικών στοιχείων αξίας 62.700 ευρώ από την πώληση 19 τόνων ελαιόλαδου. Στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας εντοπίσθηκε μη έκδοση 26 φορολογικών στοιχείων από την πώληση ελαιολάδου συνολικής αξίας 18.000 ευρώ. Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας διαπιστώθηκε η μη έκδοση 34 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 2.200 ευρώ από το εκθλιπτικό δικαίωμα, ενώ για τρία χρόνια δεν είχαν υποβληθεί Δηλώσεις Εισοδήματος και Φ.Π.Α. . Στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, επιχείρηση εμπορίου και επεξεργασίας μετάλλων εντοπίσθηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία για πώληση 16,6 τόνων χαλκού συνολικής αξίας 83.490 ευρώ.

*Από διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο που έγινε σε δυο κρεοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα :Το πρώτο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 901.543,96 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 117.209,02 ευρώ χωρίς υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Το δεύτερο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία από μη δηλωμένη φορολογική ταμειακή συνολικής αξίας 812.946,57 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 107.683,96 ευρώ, χωρίς την υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή Μηδενικών Δηλώσεων Φ.Π.Α.. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

*Σε προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ηλείας σε εταιρεία ανακύκλωσης διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απόδοση χαρτοσήμου τιμολογίων. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα από όπου και προέκυψε η μη καταβολή τελών ύψους 140.000 ευρώ. Σε στοχευμένο προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη συγκομιδή 60 τόνων από το προϊόν ακτινίδια, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε ψυκτικούς θαλάμους, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγοράς. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξήσεις σοκ στο πετρέλαιο κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση

Ενόψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης, η κυβέρνηση επανέφερε στο τραπέζι το σχέδιο ισοσκελισμού της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, η κυβέρνηση έχει ως “άσο στο μανίκι της” αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να φέρει ραγδαία αύξηση στη ρευστότητα των κρατικών ταμείων, εάν απομακρυνθεί το σενάριο του κλεισίματος εξπρές, της νέας αξιολόγησης και της καταβολής υπεροδόσης των 5,7 δις.

Εφόσον παρθεί αυτή η απόφαση, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης (από τα 410 το χιλιόλιτρο στα 700 €) θα αυξήσει την τελική τιμή κατά σχεδόν 0,20€ το λίτρο, και τι διαφορά από το πετρέλαιο θέρμανσης κατα 0,50€ το λίτρο.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σημειώνουν ότι τα περισσότερα αγροτικά τρακτέρ κλπ. κινούνται με το πιο οικονομικό πετρέλαιο θέρμανσης, εκμεταλλευόμενοι τους μηδενικούς ελέγχους.

Από την άλλη -εφόσον προχωρήσει σ’ αυτό το μέτρο- η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, στις οποίες η τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Υπάρχει και το καλό σενάριο, δηλαδή ο ισοσκελισμός της τιμής να γίνει και με μία μικρή μείωση του φόρου κατανάλωσης στη τιμή της βενζίνης, ώστε στα πρατήρια να έρθει η τιμή και στα δύο καύσιμα, γύρω στα 1,40 με 1,45€ το λίτρο.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από το ρευστό που θα υπάρχει στα δημόσια ταμεία.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ινστιτούτο Λεβί, οι Ρότσιλντ και το ΣΧΕΔΙΟ που εφαρμόζεται τώρα στην Ελλάδα

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκρυψαν ποτέ! Έλαβαν στήριξη από την αριστερόστροφη διεθνιστική τάση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ποιος ξεχνά την ζωντανή συνομιλία Αλέξη Τσίπρα Και Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ;

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ποιος ξεχνά πως ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε ότι αναθέτει στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard τον ρόλο του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης. Πρόκειται για την εταιρεία, την οποία είχε εμπιστευτεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, επιβάλλοντας το περιβόητο PSI;

Επιπλέον, εκπρόσωποι της L’Oreal και της Ρότσιλντ έχουν επιβεβαιώσει ότι είχαν συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, το 2017, στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Περεμπιπτόντως, όπως διαβάσατε χθες σε άρθρο του el.gr, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ.Χουλιαράκης υπέγραψε να δoθούν 3,5 εκατ.ευρώ στους Ρότσιλντ για τις… υπηρεσίες που προσέφεραν.

Οι Ρότσιλντ είναι γνωστοί εκπρόσωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις.

Ιδιαίτερες συστάσεις όμως θέλει το ινστιτούτο Λεβί «Levy Economics Institute», όπου ο πρωθυπουργός γνώρισε τον Υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από την έξοδο της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου από το υπουργείο Εργασίας για την γνωστή υπόθεση με το «επίδομα ενοικίου».

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι οικονομολόγος, πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής Οικονομικών στο Bard College στη Νέα Υόρκη.

Το εν λόγω Ινστιτούτο, που αποτέλεσε ένα από τα think tank του ΣΥΡΙΖΑ. Λέγεται πως η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας παλιότερα, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο Μάρσαλ» ανήκει στον κ. Παπαδημητρίου. «You need something similar to the Marshall Plan» είχε πει από τον Φεβρουάριο του 2102.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τις γνωριμίες που είχε έκλεισε πολλά ραντεβού και ομιλίες του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Και κάπως έτσι οι αριστερόστροφοι «Αμερικανοί» του ΣΥΡΙΖΑ εξαργύρωσαν μετά την νίκη στις εκλογές, αυτή την σχέση που είχε αναπτυχθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός στηρίχθηκε πάνω τους και στην πρώτη περίοδο, τον Ιανουάριο του 2015, τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τη Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία αν και ως μαθήτρια ήταν συνοδοιπόρος με τον Ρήγα Φεραίο, απέκτησε σταδιακά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2011, οπότε και άρχισε μια στενή σχέση με την οικονομική ομάδα του κόμματος υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την συνέχεια την γνωρίζετε!

Αντί επιλόγου:

Το Ινστιτούτο Λεβί,(Levy) ιδρύθηκε το 1986, από τον εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνο, Leon Levy -οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων- και είναι ένα από τα Think tank της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Leon Levy εκτός από το Ινστιτούτο του, είχε και μεγάλο ενδιαφέρον για τους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά… και για τον ανθρώπινο εγκέφαλο: το leonlevyfoundation.org που είναι επίσης Ίδρυμα δικό του, ασχολείται με έξι ευρύτερους τομείς: Κατανόηση του αρχαίου κόσμου – Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Διατήρηση της Φύσης και κήποι – Έρευνα Εγκεφάλου και Επιστήμη – Ανθρώπινα Δικαιώματα – και Εβραϊκός Πολιτισμός.
el.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιστορίες φοροδιαφυγής: Γιατροί, δικηγόροι αλλά και κρατικοί φορείς, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι

Αύξηση 57,7% στους φοροελέγχους από την ΑΑΔΕ

Ιδιαιτέρως αποδοτική αποδείχθηκε η φορολογική διοίκηση το 2017 στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, καθώς αύξησε κατά 57% τους ελέγχους σε σύγκριση με το 2016, αποκαλύπτοντας εντυπωσιακές περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Στον απολογισμό δράσης που παρουσίασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώνεται σημαντική υπέρβαση στόχων που είχαν τεθεί με το επιχειρησιακό σχέδιο του 2017, ενώ περιλαμβάνεται και ενδεικτικός κατάλογος των αποτελεσμάτων μερικών επιτόπιων ελέγχων και ερευνών που ολοκληρώθηκαν εντός της χρονιάς.

Συγκεκριμένα:

1.Επιχειρήσεις Εστίασης - Τουρισμού

-Στοχευμένος μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 32 φορολογικών στοιχείων, αξίας 6.500,00€, με συνέπεια την 48ώρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Ο ως άνω προληπτικός έλεγχος εξελίχθηκε σε έρευνα η οποία επεκτάθηκε σε γνωστό καλλιτέχνη. Εντοπίσθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, ενώ συνεπεία του ελέγχου, ο καλλιτέχνης υπέβαλε φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριέλαβε ακαθάριστα έσοδα 620.000€, με αναλογούντα φόρο εισοδήματος 181.180,72€.

-Στοχευμένος μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα της παραλιακής, όπου λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών Φ.Π.Α. άνω του ποσού των 1.200.000€, η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής με τη συνδρομή της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης προέβησαν σε άμεση κατάσχεση της ημερήσιας είσπραξης.

Παράλληλα διαπιστώθηκαν: Η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, καθώς και ανακριβής υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2016 και 2017. Συνεπεία του ελέγχου, η επιχείρηση προέβη σε υποβολή της αντίστοιχης φορολογικής δήλωσης για τη χρήση 2015, στην οποία συμπεριελήφθησαν ακαθάριστα έσοδα 2.099.520€, φορολογητέα κέρδη 769.198€, ενώ το βεβαιωθέν ποσό φόρου ανήλθε σε 197.906€. Παράλληλα υπεβλήθησαν τροποποιητικές δηλώσεις Φ.Π.Α. χρήσεων 2016 και 2017, βάσει των οποίων δηλώθηκαν επιπλέον εκροές ύψους 2.016.114€, αναλογούντα φόρου 245.683,47€.

-Σε διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο σε Καφέ-Μπαρ σε γνωστό νησί της Δωδεκανήσου, εντοπίσθηκε η έκδοση φορολογικών στοιχείων από Φορολογικό Μηχανισμό με στοιχεία άλλης ανύπαρκτης επιχείρησης.

- Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, σε εστιατόριο ξενοδοχείου, από αντιπαραβολικό έλεγχο των εκδοθέντων μέσω ΦΤΜ φορολογικών στοιχείων και του POS της επιχείρησης, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 65 αποδείξεων λιανικής πώλησης αξίας 23.675,50€ για μόλις μια ημέρα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση εστίασης σε νησί του Ιονίου, πέραν της μη έκδοσης 48 αποδείξεων λιανικής πώλησης κατά την ημέρα του ελέγχου, προέκυψε η έκδοση φορολογικών στοιχείων μέσω ΦΤΜ και η συστηματική εν συνεχεία ακύρωσή τους. Η αξία των φορολογικών στοιχείων που είχαν ακυρωθεί κατά την ημέρα του ελέγχου ξεπερνούσε τα 1.000€.

-Σε επιχειρήσεις καφέ γνωστής αλυσίδας, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 80 και 74 φορολογικών στοιχείων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Σε επιχείρηση εστίασης (creperie) σε γνωστό νησί των Σποράδων διαπιστώθηκαν 655 περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων σε διάστημα μόλις πέντε (5) ημερών (από 17 έως 21/8).

-Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Μεσσηνίας σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ΣΝΑΚ ΚΑΦΕ διαπιστώθηκε η ανακριβή έκδοση 44 φορολογικών στοιχείων αξίας 163,6 ευρώ. Η επιχείρηση προέβαινε σε συστηματική έκδοση υποτιμολογημένων φορολογικών στοιχείων, όχι με βάση την τιμή του τιμοκαταλόγου της, αλλά με αξία 0,10€ για κάθε πωλούμενο είδος.

-Σε γνωστό νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου σε επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία καταχώρησης πελατών, καθώς και στελέχη αποδείξεων παροχής υπηρεσιών για τα έτη από το 2010 έως και την ημερομηνία του ελέγχου. Η εκτιμώμενη φοροδιαφυγή ανέρχεται στις 500.000€ περίπου. Η υπόθεση έχει μετεξελιχθεί σε έρευνα.

-Σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου, εντοπίσθηκε επιχείρηση που διενεργεί περιηγητικές εκδρομές με πλοιάρια γύρω από το νησί, χωρίς να έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 330.000€, φόρος ο οποίος συνεπεία του ελέγχου αποδόθηκε στη συνέχεια από την επιχείρηση. Συνεπεία του ελέγχου ήταν η ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για τις Ν.Ε.Π.Α.

-Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών spa εντός πολυτελών ξενοδοχείων στη Ρόδο και τη Μύκονο, να χρησιμοποιεί παράνομα POS συνδεδεμένα με αλλοδαπό πάροχο. Τα ως άνω POS κατασχέθηκαν και διαβιβάστηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης.

-Σε προληπτικό έλεγχο σε νησί του Ιονίου σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών διαπιστώθηκε η μη έκδοση 22 φορολογικών στοιχείων αξίας 2.450,00 € .

2. Λοιπές Επιχειρήσεις

-Στοχευμένος έλεγχος σε Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την εμπορία και επεξεργασία κρέατος, κατά τον οποίο προέκυψε διόγκωση των δαπανών κατά 2.394.797,77€ για τη χρήση 2014 και κατά 1.179.279,09€ για τη χρήση 2015 και την κατ΄ αυτόν τον τρόπο σημαντική μείωση των φορολογητέων κερδών. Η διόγκωση των δαπανών έγινε μέσω της δημιουργίας σχηματισμού προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων, κατά παρέκκλιση των όσων προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

-Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας ενδυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, εντοπίσθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από πωλήσεις διενεργούμενες μέσω Facebook που αποστέλλονταν σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι σε διάστημα μόλις επτά (7) μηνών δεν εκδόθηκαν 3.500 αποδείξεις λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 300.000€. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Σε στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε αναψυκτήρια που στεγάζονται σε αρχαιολογικούς χώρους, προέκυψε κατά την ημέρα του ελέγχου η μη έκδοση 23 φορολογικών στοιχείων, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου (Σπιναλόγκα), καθώς και 13 φορολογικών στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Νομισματικού Μουσείου.

-Στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, από προληπτικό έλεγχο σε πλυντήριο αυτοκινήτων, από τον εντοπισμό ανεπίσημων στοιχείων, προέκυψε η μη έκδοση 407 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών αξίας 7.500€.

-Σε επιχείρηση στάθμευσης οχημάτων στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένου μερικού επιτόπιου ελέγχου, εντοπίσθηκαν οχήματα με Βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, τα οποία εκμισθώνονταν στην Ελληνική επικράτεια. Ακολούθησε ο εντοπισμός και η δέσμευση ενός εξ αυτών. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Επιχείρηση αθλητικών υποδημάτων στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, να εκδίδει πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις λιανικής πώλησης στις περιπτώσεις που η συναλλαγή γινόταν με μετρητά, τις οποίες στη συνέχεια τις καταχωρούσε προσωρινά σε ηλεκτρονικό αρχείο και ακολούθως τις διέγραφε. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας εντοπίσθηκε η μη έκδοση 166 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 65.000€ από επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων.

-Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αλκοολούχων ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τις χρήσεις 2014 έως και 2016, ενώ ο πραγματοποιηθείς τζίρος για το ως άνω διάστημα ξεπερνούσε τα 3.500.000€. Ο μη αποδοθείς Φ.Π.Α. εκτιμάται σε 287.000€. Παράλληλα διενεργήθηκε άμεση κατάσχεση ποσού 68.600€ που βρέθηκε στο ταμείο της επιχείρησης. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Σε πρατήριο υγρών καύσιμων σε γνωστό νησί του Ιονίου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 121.857,45€.

-Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης συνολικής αξίας 9.202,49€.

-Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 15 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις υγραερίου κίνησης συνολικής αξίας 9.498,93€.

-Σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε νησί του Ιονίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 21 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου αξίας 5.511,67 ευρώ.

-Στην ευρύτερη περιοχή Λακωνίας εντοπίσθηκαν σε ελαιοτριβείο 15 τόνοι ελαιόλαδο χωρίς φορολογικά στοιχεία απόκτησης.

-Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης εντοπίσθηκε η μη έκδοση 19 φορολογικών στοιχείων αξίας 62.700€ από την πώληση 19 τόνων ελαιόλαδου.

-Στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας εντοπίσθηκε μη έκδοση 26 φορολογικών στοιχείων από την πώληση ελαιολάδου συνολικής αξίας 18.000€.

-Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας διαπιστώθηκε η μη έκδοση 34 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 2.200,00 ευρώ από το εκθλιπτικό δικαίωμα, ενώ για τρία χρόνια δεν είχαν υποβληθεί Δηλώσεις Εισοδήματος και Φ.Π.Α.

-Στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, επιχείρηση εμπορίου και επεξεργασίας μετάλλων εντοπίσθηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία για πώληση 16,6 τόνων χαλκού συνολικής αξίας 83.490€.

-Από διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο που έγινε σε δυο κρεοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα :Το πρώτο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 901.543,96 € πλέον Φ.Π.Α. 117.209,02 € χωρίς υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Το δεύτερο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία από μη δηλωμένη φορολογική ταμειακή συνολικής αξίας 812.946,57 € πλέον Φ.Π.Α. 107.683,96 €, χωρίς την υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή Μηδενικών Δηλώσεων Φ.Π.Α.. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

-Σε προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Ηλείας σε εταιρεία ανακύκλωσης διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απόδοση χαρτοσήμου τιμολογίων . Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα από όπου και προέκυψε η μη καταβολή τελών ύψους 140.000,00€.

-Σε στοχευμένο προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου σε συνεργασία με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη συγκομιδή 60 τόνων από το προϊόν ακτινίδια, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε ψυκτικούς θαλάμους, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγοράς. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα. Στις ως άνω περιπτώσεις ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη επιβολή κυρώσεων των άρθρων 54 και 58Α του Κ.Φ.Δ., καθώς και του άρθρου 17Α του ν. 2523/97.

3. Επαγγέλματα Υγείας

-Συνταξιούχος ιατρός του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας απέκρυψε εισοδήματα ύψους 168.348,81 €.

-Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 1.810.360,51 €.

-Χειρουργός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 41.847,42 €, ενώ απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ποσού 295.137 €.

-Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3.876.048 €.

-Ιατροδικαστής προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή και από μη έκδοση αποδείξεων κατά ποσό ύψους 107.741,30 €.

-Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, απέκρυψε φορολογητέα υλη ύψους 153.377,87 € από μη έκδοση αποδείξεων. Συνεπεία ελέγχου πραγματοποιήθηκε οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας Ύλης.

-Οδοντίατρος στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας δεν εξέδωσε και εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 350.000 €.

-Μαιευτήρας – Γυναικολόγος των βορείων προαστίων, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης, συνολικού ύψους 298.510,29 €.

-Ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος των βορείων προαστίων, δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως ύψους 195.774,56 €.

-Σε επιχείρηση ιατρικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.060.929 €. Η επιχείρηση, συνεπεία ελέγχου, υπέβαλε δήλωση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων με βεβαιωθέντα φόρο ύψους 253.516,74 €.

-Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας, στην Κρήτη, προσαύξησε την περιουσία του κατά 377.000,00 €.

4.Τεχνικά Επαγγέλματα - Κατασκευαστικός Κλάδος

-Πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, υπέπεσε σε παραβάσεις μη έκδοσης, ανακριβούς έκδοσης και μη καταχώρησης στα τηρούμενα βιβλία του φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1.751.032,66 €., ενώ απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.734.844,99 €.

-Αρχιτέκτων – μέλος νομικού προσώπου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 827.128,80 €.

-Ατομική επιχείρηση κατασκευής κτιρίων στην περιοχή των βορείων προαστίων υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας έσοδα ύψους 802.728,32 €.

-Κατασκευαστική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή Λασιθίου έλαβε 13 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 190.275,00 €.

-Κατασκευαστής που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, προσαύξησε την περιουσία του από εμφανή ή μη προσδιορισμένη πηγή κατά ποσό 921.633,68 €.

-Τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 105.192,94€.

5.Δικηγόροι - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων - Λογιστές - Ελεύθεροι Επαγγελματίες

-Ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην περιοχή της Αθήνας, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.970.000 €.

-Δικηγόρος των Αθηνών δεν εξέδωσε και εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 70.595,59 €, και υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 517.745,95 €. ,

-Δικηγόρος της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.537.604 €, από μη προσδιορισμένη πηγή.

-Λογιστής της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ποσού 754.860 €.

-Επιτηδευματίας που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες παροχής συμβούλων στρατηγικής διαχείρισης, δεν δήλωσε εισοδήματα συνολικού ύψους 2.619.258,06 €.

-Ελεύθερος επαγγελματίας (δημοσιογράφος) απέκρυψε εισοδήματα ύψους 518.305,75€

-Ελεύθερος επαγγελματίας (Δικηγόρος) της ευρύτερης περιοχής Αθηνών, δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς, φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 232.679,01€., ενώ δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους 9.542,68€.

Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων


-Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 2.219.024 €.

-Φυσικό πρόσωπο με συμμετοχή σε νομικό πρόσωπο, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προελεύσεως ύψους 782.356 €.

-Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης ύψους 842.084 €.

-Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης, ύψους 1.022.120 €.

-Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής ύψους 396.242 €.

-Μέλος νομικού προσώπου που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο εργασιών την χρυσοχοΐα, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως ύψους 421.268 €.

-Ιδιώτης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαχειριστής διαφημιστικής εταιρείας εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 885.834 €.

6. Δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί

-Δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός) στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 307.980,19 €.

-Δημόσιος υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 305.724,86 €.

-Υπάλληλος του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης ύψους 125.344,43 €.

-Καθηγητής Πανεπιστημίου κάτοικος ανατολικών προαστίων της Αθήνας, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως συνολικού ποσού 65.393,57 €.

7.Φυσικά Πρόσωπα

-Ιδιωτικός υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή με ποσό ύψους 221.791,12 €.

-Ανεπάγγελτος στην περιοχή των νοτίων προαστίων απέκρυψε εισόδημα από άγνωστη πηγή ύψους 803.579,85 €.

-Φυσικό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη αιτία με ποσό ύψους 322.762,12 €.

-Συνταξιούχος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως που ανέρχονται σε 2.111.557 €.

-Φυσικό πρόσωπο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προσαύξησε την περιουσία του με εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης με ποσό 2.413.068 €.

-Φυσικό πρόσωπο κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, καθώς και από ανακριβή υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνολικού ποσού 7.799.279,08€.

-Ανδρόγυνο, κάτοικοι ανατολικής Αττικής, συνταξιούχοι προσαύξησαν την περιουσία τους κατά 896.044,15 € έκαστος.

-Ιδιώτης, κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, με συνολικό ποσό 725.046,53 €.

-Καθηγητής σωματικής αγωγής, κάτοικος βορείων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης, συνολικού ποσού 100.000,00 €.

8. Λοιπές Επιχειρήσεις

-Ανώνυμη ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή των Δωδεκανήσων δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας χαρτοσήμου και δεν κατέβαλε τέλη ύψους 254.686,87 €.

-Ανώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα στην Κρήτη έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.970.000 €.

-Εταιρεία που δραστηριοποιείται με το εμπόριο χρωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.508.249,90 €.

-Προσωπική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο χρωμάτων, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.614.543,90 €.

-Ανώνυμη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας χαρτοσήμου και δεν κατέβαλε τέλη ύψους 312.000 €.

-Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στην παροχή βοήθειας στο σπίτι, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 94.491,76 €.

-Ατομική επιχείρηση εμπορίας παλαιού σιδήρου στην περιοχή της Αθήνας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 208.076,24 €.

-Σε ένωση αγροτικών συνεταιρισμών στην περιοχή της βορειοδυτικής Μακεδονίας καταλογίσθηκε Φ.Π.Α. συνολικού ποσού 876.081 €, λόγω μη τεκμηρίωσης των δηλωθέντων εξαγωγών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων της.

-Συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή της Χαλκιδικής εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 606.726 €.

-Ατομική επιχείρηση Telemarketing στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 242.650 €.

-Διαφημιστική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 885.000 €.

-Διαφημιστική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.354.872 €.

-Επιχείρηση εστίασης στην περιοχή της Πάτρας εξέδιδε φορολογικά στοιχεία από τέσσερις (4) αδήλωτες Φ.Τ.Μ. με συνολική απόκρυψη εισοδήματος ύψους 366.366,31 €.

-Ατομική επιχείρηση υπηρεσιών εκτύπωσης στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 773.341,50 €.

-Σε δημοτική επιχείρηση στην περιοχή της δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, νόθευση φορολογικών στοιχείων και καταχώρηση ανύπαρκτων εξόδων στα τηρούμενα βιβλία της, συνολικής αξίας 427.419,65 €.

-Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών της υπηρεσίες νεκροταφείου δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 91.996,50 αποκρύπτοντας φορολογητέο εισόδημα 74.681,59 €.

-Ναυτιλιακή εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42.546.714,69 €.

-Ατομική επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης Φ.Ε. ύψους 1.455.803,00 €.

-Εκμεταλλευτής μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή της Αθήνας, απέκρυψε λόγω ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, συνολικό ποσό ύψους 1.104.048,58 €.

-Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα απέκρυψε εισοδήματα ύψους 199.561,00 €, λόγω μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ίσης αξίας.

-Ναυτιλιακή εταιρεία εκμετάλλευσης πλοίων αναψυχής, που δραστηριοποιείται σε νησί του νομού Κυκλάδων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. κατά ποσό φόρου ύψους 332.204,57€.

-Ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αμαρουσίου με αντικείμενο το εμπόριο ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκίνητων και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας, δεν δήλωσε εισόδημα ύψους 2.899.081,96 €. Επιπλέον διαπιστώθηκε υποβολή ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. με διαφορά φόρου ύψους 1.253.060,27€

-Τυπογραφική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.466.046,59 €.

-Εμπορική επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στο εμπόριο χάρτου στην περιοχή του Πειραιά έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας1.019.417,22 €.

-Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το γενικό εμπόριο, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 810.907,30 €.

-Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γαμήλιων και λοιπών εκδηλώσεων στην περιοχή των βορείων προαστίων, βρέθηκε κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας να μην έχει δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.321.254,79€.

-Εκδοτική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 884.120,20 €.

-Ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού στην περιοχή της Χαλκίδας εντοπίσθηκε να μην έχει υποβάλλει δήλωση απόδοσης τελών χαρτοσήμου ύψους 1.964.586,37€.

-Προσωπική εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο καυσίμων δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους 55.623,28€.

-ΑΒΕΕ Επεξεργασίας Γάλακτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δε ζήτησε και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία για εμπορεύματα , καθαρής αξίας 119.388,50€.

-Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαφημίσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 4.378.397,29 €. Επιπλέον, εντοπίσθηκε φυσικό πρόσωπο, το οποίο ως συναυτουργός, εξέδωσε 258 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 4.378.397,29 €.

-Ομόρρυθμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων στην περιοχή της Πάτρας εντοπίσθηκε να εκδίδει αθεώρητα στοιχεία, τα οποία καταχωρούσε ανακριβώς στα τηρούμενα βιβλία, αποκρύπτοντας έσοδα καθαρής αξίας 1.899.187,86 € και αναλογούντα ΦΠΑ 435.719,18 €.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σύστημα Target2

Στο κλείσιμο του χτεσινού σημειώματος είπαμε πως τα πλεονάσματα της Γερμανίας συνιστούν λόγο ανησυχίας για τις χρηματαγορές. Επίσης, είπαμε πως για να κατανοήσουμε το πώς και το γιατί αυτής της αποστροφής, πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα το σύστημα Target2. Πληροφορίες για το Target2 μπορεί να βρει κάθε ενδιαφερόμενος σε πολλούς ιστοτόπους, όπως π.χ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τράπεζας της Ελλάδος κλπ. Όμως, επειδή πολύ αμφιβάλλω ως προς το αν και πόσα θα καταλάβουν οι μη μυημένοι, ας επιχειρήσουμε εδώ να προσεγγίσουμε το θέμα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν πιο απλή γλώσσα.

Κατ' αρχάς, να πούμε ότι Τarget σημαίνει Transeuropean Automated Realtime Gross settlement Express Transfer system. Δεν ξέρω πόσο κατανοητό είναι αυτό αλλά ας πούμε ότι μιλάμε για ένα σύστημα αυτόματου συμψηφισμού των πληρωμών μεταξύ των χωρών τής ευρωζώνης. Το Target2 αποτελεί εξέλιξη του πρώτου Target, το οποίο αντικατέστησε σταδιακά από το 2007, ενώ σ' αυτό συμμετέχουν και χώρες εκτός της ευρωζώνης, όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Κι επειδή δεν έχω πειστεί ότι καταλάβατε, ας χρησιμοποιήσω καλύτερα ένα παράδειγμα
Πλεονάσματα και ελλείμματα χωρών-μελών στο σύστημα Target2 σε σχέση με το ΑΕΠ τους


Ας πούμε, λοιπόν, ότι παραγγέλνω στην Ζήμενς ένα τηλεφωνικό κέντρο αξίας χιλίων ευρώ. Επειδή το εν λόγω τηλεφωνικό κέντρο δεν μου το κάνει κανένας δώρο, η Εθνική Τράπεζα, στην οποία έχω λογαριασμό, με χρεώνει με ένα χιλιάρικο και ταυτόχρονα πιστώνει ισόποσα τον λογαριασμό που τηρεί η Ζήμενς στην Ντώυτσε Μπανκ. Αυτή η πολύ απλή πράξη περνάει μέσα από το σύστημα Target2, εμπλέκοντας ταυτόχρονα τις κεντρικές τράπεζες των δυο χωρών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Μπούντεσμπανκ. Κατ' επέκταση, λοιπόν, εμπλέκεται και η μητρική αυτών των δυο τραπεζών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πώς;

Μόλις η Εθνική ολοκληρώνει την απλή πράξη που λέγαμε πριν, το Target ενημερώνει ταυτόχρονα την μεν Τράπεζα της Ελλάδος να χρεώσει με χίλια ευρώ τον λογαριασμό που τηρεί σ' αυτήν η Εθνική, την δε Μπούντεσμπανκ να πιστώσει με χίλια ευρώ τον λογαριασμό που τηρεί σ' αυτήν η Ντώυτσε Μπανκ. Δηλαδή, ενεργοποιείται ένας αυτόματος μηχανισμός καταγραφής μιας πράξης που πραγματοποιείται μεταξύ δυο εμπορικών τραπεζών, στους λογαριασμούς που αυτές οι τράπεζες τηρούν στις κεντρικές τράπεζες των χωρών τους. Τι λέει αυτή η καταγραφή στο παράδειγμά μας; Λέει (προσέξτε παρακαλώ!) ότι η Ντώυτσε Μπανκ αυξάνει την πίστωσή της προς την Εθνική κατά χίλια ευρώ. Με άλλα λόγια: η Ντώυτσε Μπανκ αυξάνει τα δανεικά προς την Εθνική κατά χίλια ευρώ.

Για ποιον λόγο γίνονται όλα αυτά; Ας υποθέσουμε ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μας είναι όλο κι όλο χίλια ευρώ, δηλαδή ότι το δημιούργησα εγώ με το τηλεφωνικό κέντρο που αγόρασα. Αυτή την στιγμή, το εν λόγω έλλειμμα χρηματοδοτείται από την Ντώυτσε Μπανκ, δηλαδή από την τράπεζα που κάνει να λαβαίνει, από τον πιστωτή. Για να αποκατασταθεί η σαφής ανισορροπία, τρία πράγματα μπορούν να συμβούν:
(α) Η Ελλάδα εξάγει στην Γερμανία καρπούζια και πατάτες συνολικής αξίας χιλίων ευρώ, οπότε οι εκατέρωθεν χρεωπιστώσεις εξισώνονται.
(β) Παρεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, μέσω των μηχανισμών της, αυξάνει την ρευστότητα της χρεώστριας χώρας (Ελλάδα), διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα της πιστώτριας (Γερμανία).
(γ) Η πιστώτρια χώρα (Γερμανία) δέχεται να χρησιμοποιήσει το πλεονάζον χιλιάρικο για να αγοράσει ομόλογα της χρεώστριας (Ελλάδα).

Αυτό το τελευταίο συνέβαινε κατά κόρον μέχρι το ξέσπασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης το 2008. Έχοντας πλεονασματικό ισοζύγιο στις συναλλαγές της με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία βρέθηκε να έχει αγοράσει ομόλογα από όλες. Έτσι, τα πλεονάσματα της Γερμανίας βρέθηκαν να χρηματοδοτούνται από τα ελλείμματα των άλλων χωρών. Με αυτόν τον τρόπο, παρά την μεγάλη ανισορροπία στα διμερή ισοζύγια, το σύστημα Target ισορροπούσε.

Με την εκδήλωση της κρίσης, όμως, όλη αυτή η "ευτυχία" έγινε καπνός. Η Γερμανία, όχι μόνο μείωσε μέχρι μηδενισμού την αγορά ομολόγων άλλων χωρών αλλά άρχισε να τα πουλάει κιόλας. Έτσι, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, οι λογαριασμοί τού Target2 υπερδιογκώθηκαν και οι ανισορροπίες τής ευρωζώνης έγιναν κάτι παραπάνω από εμφανείς. Τα διάγραμμα που ακολουθεί είναι εύγλωττο:


Ας μείνουμε λίγο στο διάγραμμα. Δεν χρειάζεται να μπλέξουμε με ακριβή νούμερα για να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο ανησυχούν οι χρηματαγορές. Το πλεόνασμα της Γερμανίας στο σύστημα Target2 είναι περίπου όσο το έλλειμμα της Ισπανίας και της Ιταλίας αθροιστικά. Μόνο που οι χώρες δεν είναι φουκαράδες χρεώστες για να τις αναγκάσεις να πληρώσουν. Πολύ περισσότερο, δεν μπορείς να τις αναγκάσεις να πληρώσουν με τερτίπια τύπου Target2, δηλαδή ενός συστήματος που μετατρέπει με περισσή άνεση την οφειλή κάποιου που αγόρασε ένα τηλεφωνικό κέντρο σε εθνικό χρέος. Κατ' επέκταση, μπορεί τα χαρτιά να επιμένουν ότι η Γερμανία έχει να λαβαίνει αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τελικά θα λάβει.

Συμπέρασμα; Προσωπικά, δεν βλέπω καμμιά πιθανότητα για την Ισπανία ή την Ιταλία (πολύ δε περισσότερο για την Γαλλία) να τσακιστούν να κλείσουν τα ανοίγματά τους. Με δεδομένο ότι μέσω του Target2 πραγματοποιούνται καθημερινά συναλλαγές περί τα δύο τρισ. ευρώ, αν έστω μία χώρα "τα στηλώσει" ή αν η Γερμανία κάνει πράξη την απειλή ότι θα πάψει να χρηματοδοτεί το σύστημα έστω για μια μέρα, το ευρωσύστημα θα σωριαστεί σε συντρίμμια.

Υστερόγραφο: Κάπου εδώ, σ' αυτή την τελευταία παράγραφο, πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει πολιτικά έναν συνδυασμό έντονης λιτότητας και πρόσθετης παροχής ρευστότητας. Όμως αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζητείται Ελπίς (εθνικοί κίνδυνοι)

Του Γ. Σιώζου


Η Εθνική Τεκτονική πλάκα, του Σεισμικού Τόξου Κύπρου, Αιγαίου, Μακεδονίας, Θράκης και οι ήπιες - προς το παρόν - αναταράξεις στην περιοχή της Ηπείρου, ξεπερνούν κατά πολύ το όριο Εθνικού Συναγερμού. 

Η Χώρα έχοντας όλα τα μέτωπα ανοιχτά και αιμορραγώντας εσωτερικά, υφίσταται έντονους κλυδωνισμούς, που θέτουν εν αμφιβόλω την κρατική της συγκρότηση, και την εθνικής της υπόσταση.

Η κατάρρευση του Διπολισμού και οι ανάδειξη νέων ισχυρών Οικονομικών και Στρατιωτικών Παικτών στη Διεθνή σκακιέρα, διέκοψε με έναν βίαιο τρόπο, την μακαριότητα που διακατείχε την Ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. 

Μια Μακαριότητα, που εντός των πλαισίων του Διπολισμού, της εξασφάλιζε η πρόσδεση της Χώρας στο Αμερικανονατοϊκό άρμα και η υποτιθέμενη οικονομική θαλπωρή της Ε.Ε., οδηγώντας την στην σημερινή Τραγωδία. 

Επειδή όμως η σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία δεν διαδραματίζεται στο «Κοίλον», αλλά άπτεται της επιβίωσης και της Ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού, το Έθνος δεν μπορεί να ελπίζει, σε κανέναν «Από μηχανής Θεό». 

Είναι μάταιο να επικαλείσαι το Διεθνές Δίκαιο, όταν δεν διαθέτεις την δύναμη να το εφαρμόσεις. 

Ανώφελη η επίκληση συνθηκών
 που είχαν συναφθεί στο παρελθόν και καθόριζαν σε εκείνη την Ιστορική συγκυρία τoν συσχετισμό δυνάμεων που τότε είχαν διαμορφωθεί, ενώ σήμερα αυτοί οι συσχετισμοί, έχουν πλήρως ανατραπεί. 

Η δύναμη της αδράνειας και ο φόβος αντιμετώπισης της νέας πολύπλοκης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε πλανητικό επίπεδο αλλάζοντας άρδην τα γεωπολιτικά δεδομένα και στην δική μας περιοχή, δεν επιτρέπεται να οδηγούν την χώρα στην τύφλωση. 

Μια τύφλωση που την οδηγεί το υπάρχον παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, με την επιμονή της διατήρησής της στο ίδιο γεωπολιτικό πεδίο, ή στην σύναψη νέων συμμαχιών, που την καθιστούν άθυρμα σε αλλότρια Πολιτικοστρατιωτικά σχέδια. 

Είναι έγκλημα, η μη αξιοποίηση της Γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και η μονομερής παράδοσή της σε μία φθίνουσα Υπερδύναμη, που στην τροχιά της πτώσης της, απειλεί με ολοκαύτωμα τον Πλανήτη. 

Αποτελεί αναγκαιότητα, η λήψη όλων εκείνων των Μέτρων, διπλωματικών, στρατιωτικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών, που θα θωρακίζουν τη χώρα, αποτρέποντας τον εδαφικό της ακρωτηριασμό και την επιβολή ενός καθεστώτος «Φιλανδοποίησης». 

Υπονομεύεται συνειδητά το εσωτερικό μέτωπο και η Εθνική Άμυνα της Χώρας, όταν έχει κηρυχθεί οικονομικό Πογκρόμ εναντίον των Πολιτών, της μοναδικής δύναμης που μπορεί να προβάλει αποτελεσματική αντίσταση. 

Επιβάλλεται η Λαϊκή και Εθνική Αφύπνιση. Από εκεί θα προκύψει η Ελπίδα.
 

Να πούμε όχι στο Ραγιαδισμό που διαπερνά το υπάρχον πολιτικό σύστημα. 

Να απομονώσουμε τον βλακώδη εθνικισμό της Τουρκοφαγίας που προβάλουν οι φασίστες. 

Να υψώσουμε τείχη στον εθνομηδενισμό
 που καλλιεργούν οι πολυποίκιλες Μ.Κ.Ο., διαβρώνοντας ιδεολογικά, τμήματα της Νεολαίας.

Γιατί εμείς ως Αριστεροί, θέλουμε Ελεύθερη Πατρίδα και Πανανθρώπινη τη Λευτεριά, γνωρίζοντας, ότι ο δρόμος για την Κοινωνική απελευθέρωση περνάει μέσα από την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και προϋποθέτει την Εθνική χειραφέτηση.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

BMW: Ανάκληση 11.700 ντίζελ οχημάτων

Πριν την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης της BMW, η έντυπη εβδομαδιαία έκδοση του Der Spiegel είχε αναφέρει σε δημοσίευσή της πως η γερμανική εταιρεία είχε εγκαταστήσει σε αυτοκίνητά της λογισμικά τα οποία χειραγωγούσαν τις εκπομπές ρύπων, όπως τα οξείδια του αζώτου. Κάτι που η BMW ανέκαθεν ηρνείτο ότι έχει πράξει.

Σήμερα, στη σχετική ενημέρωση, η γερμανική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κατά τη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών, το BMW Group ανακάλυψε ότι μια σωστά αναπτυχθείσα ενημέρωση λογισμικού τοποθετήθηκε λανθασμένα σε ορισμένες εκδόσεις μοντέλων που δεν ήταν κατάλληλες για αυτό».

Διαβάστε επίσης: Πρόωρο τέλος για την BMW M3 (F80) λόγω ρύπων

Σύμφωνα με την BMW, τα 11.700 αυτά αυτοκίνητα είναι χρονολογίας από 2012 έως και το 2017 των Σειρών 5 και 7. Και φυσικά, πετρελαιοκίνητα. Προς το παρόν, η γερμανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει σε ποιες αγορές έχουν διατεθεί τα ως άνω αντίτυπα, παρά μόνο ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν ήδη ειδοποιηθεί με σχετική επιστολή για το όλο ζήτημα.

4troxoi.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Novartis, Αντωνοπούλου, Σκοπιανό,ανασχηματισμός και στο βάθος εκλογές

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό της χώρας τις τελευταίες ώρες. Μετά την παραίτηση της κ.Αντωνοπούλου και του κ.Παπαδημητρίου λόγω του επιδόματος ενοικίου που έπαιρναν ο Τσίπρας πάει για ανασχηματισμό.

Του Γιώργου Φαρμάκη

Σύμφωνα με την iefimerida έχουμε να περιμένουμε τις εξής αλλαγές:

“Τι θα γίνει με Κουρουμπλή-Αποστόλου.Αβέβαιη είναι η τύχη του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αν και από την κυβέρνηση τον υπερασπίζονται για την υπόθεση Novartis, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και πως το μόνο που υπάρχει είναι μια μήνυση σε βάρος του κ. Κουρουμπλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σε περίπτωση που ο κ. Κουρουμπλής τεθεί εκτός, όπως προαναφέρθηκε ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Πιτσιόρλα για τη θέση του, ενώ δεν αποκλείεται και αναβάθμιση του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λόγω προβλημάτων υγείας ακούγεται πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει, οπότε «Κλειδώνει» ο Βίτσας στο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ αποτελεί μεγάλο γρίφο το ποιος θα αναλάβει επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης. Όσον αφορά το υπουργείο πολιτισμού, στο τραπέζι βρίσκεται και το όνομα του Φώτη Κουβέλη.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται ότι ίσως το αναλάβει ο Σταύρος Αραχωβίτης αλλά δεν είναι σίγουρο.

Αμετακίνητοι θα πρέπει να θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με το Σκοπιανό σε διαπραγμάτευση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικό εταίρος Πάνος Καμμένος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.”

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για στελέχη και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έπαιρναν επιδόματα ενοικίου. Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Καισας ο οποίος δήλωσε ότι πήγαινε εκπαιδευτικά ταξίδια (για ιατρικά θέματα) με χρήματα τα οποία έδινε η Novartis.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν το εξής:

Πως γίνεται οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν χρήματα για να κάνουν ταξίδια, οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν χρήματα από το κράτος για να πληρώνουν το ενοίκιό τους να είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι πάντα ψηφίζουν ναι σε όλα; Την ίδια ώρα οι Έλληνες πολίτες απειλούν ότι θα μηνύσουν τον κ.Τσίπρα και τον κ.Κοτζιά γιατί όπως υποστηρίζουν έχουν «ξεπουλήσει» το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς να ρωτήσουν τον λαό.

Το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά και από ότι φαίνεται θα έχουμε πολλές και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει ανασχηματισμός αλλά ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να «απορροφήσει» την οργή του λαού. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι κορυφαία στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίρνουν επιδόματα για να πληρώνουν το ενοίκιό τους λες και έχουν ανάγκη από χρήματα αυτοί οι άνθρωποι

Για πιο λόγο το κράτος δεν δίνει λεφτά να φτιάξει σπίτια για τους άστεγους;

Για πιο λόγο το κράτος επιδοτεί τους βουλευτές και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Για πιο λόγο το κράτος δεν δίνει χρήματα να φτιαχτούν επιτέλους οι δρόμοι, ώστε να μην σκοτώνονται καθημερινά νέοι άνθρωποι λόγω των κακοτεχνιών;

Για πιο λόγο το κράτος δεν δίνει χρήματα ώστε να φτιαχτούν σωστά νοσοκομεία;

Ποιο είναι το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς;

Ποιο είναι το ηθικό πλεονέκτημα να πουλάς τα πάν τα στους εχθρούς της χώρας;

Που είναι το ηθικό πλεονέκτημα όταν να δίνεις εκατομμύρια ευρώ στους Ρότσιλντ;

Η κυβέρνηση δεν πρέπει απλά να κάνει έναν ανασχηματισμό, αλλά πρέπει να προσφύγει στις κάλπες γιατί ο λαός δεν θέλει άλλο να κυβερνάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις περίεργες δράσεις της παρούσας συγκυβέρνησης. Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries αυτή την ώρα κάνει απεργία πείνας διότι υποστηρίζει ότι ο κ.Κουρουμπλής στηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του επιχειρηματία

«Είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στις 17:00 ωρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπορυγείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries.

Σας γνωρίζω οτι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομικη καταστροφή.

Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries.και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής στάσης του».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Brexit: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρώτη έκδοση της συμφωνίας

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε σήμερα την έγκριση της πρώτης έκδοσης της συμφωνίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, με προβλήματα να παραμένουν όμως τόσο στη νέα σχέση των δύο ετέρων όσο και στη μεταβατική περίοδο.

Πιο αναλυτικά το έγγραφο 120 σελίδων της Επιτροπής αποτυπώνει το νομικό περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη τον προηγούμενο Δεκέμβριο για την έξοδο, και τα τρία κύρια της θέματα, δηλαδή τα δικαιώματα των Ευρωπαίων και Βρετανών πολιτών στις δύο πλευρές, την τήρηση των χρηματοδοτικών δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και τη διασφάλιση της ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σε δηλώσεις του ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε πως η σημερινή έγκριση είναι ένα “σημείο κλειδί” της διαπραγμάτευσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως έκανε έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών καθώς απομένουν μόλις 13 μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και υπενθύμισε πως το έγγραφο αυτό αποτελεί ένα προσχέδιο και συνεπώς πρέπει να περάσει από τις Ευρωπαϊκές διαδικασίες.

Αγκάθι η μεταβατική περίοδος, άγνωστος παράγοντας η μελλοντική σχέση

Τα αγκάθια παραμένουν όμως, κυρίως στη μεταβατική περίοδο, καθώς οι Βρετανοί θέλουν μεν να έχουν συμμετοχή σε όλα τα προνόμια της κοινής αγοράς αλλά και να θέσουν εμπόδια στους Ευρωπαίους πολίτες που θα θέλουν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάτι τέτοιο προκαλεί δυσφορία στις Βρυξέλλες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο αδιεξόδου μέσα στους επόμενες μήνες.

Παράλληλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θέλουν να μικρύνει το χρονικό πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και κύρια απαίτηση τους στο διάστημα αυτό, το ΗΒ να εφαρμόζει πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, κυρίως στο θέμα της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών. Η Βρετανία από τη πλευρά της φαίνεται να επιζητεί μια “α λα καρτ” μεταβατική περίοδο, κάτι για το οποίο προδιαγράφονται ισχυρές διαπραγματεύσεις.

Ο επόμενος σταθμός στη διαδικασία του Brexit, είναι η Σύνοδος στις 23 Μαρτίου όπου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα κληθεί να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της τόσο στις υποχρεώσεις της κατά τη μεταβατική περίοδο, όσο και με τη μελλοντική σχέση που η χώρα της επιθυμεί να έχει με την ΕΕ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ … ΠΑΡΑΜΥΘΙ (;) ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ / ΄Η ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ!

Με το νέο νόμισμα πίστευαν, ότι επιτέλους θα έπαυαν, να είναι οι «φτωχοί συγγενείς» μέσα στην ΄Ενωση και θα γίνονταν ισότιμοι με τους άλλους. ΄Ομως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν. Μετά   από μερικά χρόνια ξέσπασε μια οικονομική κρίση μέσα στην ΄Ενωση, που είχε επίκεντρο μεταξύ άλλων και τη χώρα τους.Τους είπαν, ότι αυτοί έφταιγαν για όλα. ΄Οτι δεν έπρεπε, να είχαν μπει στο κοινό νόμισμα, γιατί ήταν φτωχότεροι από τους άλλους. ΄Οτι τόσα χρόνια είχαν μάθει να ζουν πάνω από τις δυνάμεις τους με ξένα χρήματα. ΄Οτι έθεταν σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα της ΄Ενωσης. Και όλοι οι άλλοι λαοί τους έβλεπαν ως αποδιοπομπαίο τράγο.

Η ΄Ενωση λοιπόν αποφάσισε, ότι ο λαός αυτός δεν ήταν πλέον ικανός, να κάνει κουμάντο στην πατρίδα του και ότι έπρεπε δικοί της άνθρωποι, να αναλάβουν , να παίρνουν τις αποφάσεις. Αυτοί οι «ξένοι» βρήκαν πρόθυμους συνεργάτες στις κυβερνήσεις της χώρας, οι οποίοι υπέγραψαν συμφωνίες μαζί τους.

΄Επρεπε, λέει, να ξεχρεώσουν στην ΄Ενωση ένα υπέρογκο χρέος, για το οποίο κανείς δε γνώριζε μέχρι τότε. Και για να γίνει αυτό ο λαός έπρεπε, να κάνει πολλές θυσίες, αν ήθελε να συνεχίσει, να έχει το κοινό νόμισμα.

Κάποιοι τόλμησαν, να προτείνουν να φύγουν από το κοινό νόμισμα, ίσως και από την ΄Ενωση, που είχε αρχίσει να τους καταδυναστεύει. Τελικά όμως ο λαός μουδιασμένος υπάκουσε και πάλι, αφού του είπαν, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. ΄Οτι έπρεπε πάση θυσία, να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα, διαφορετικά θα έπεφταν στη χώρα οι επτά πληγές του Φαραώ. Σεισμοί, λοιμοί, λιμοί, καταποντισμοί, χερσαία και θαλάσσια τέρατα θα τους κατασπάραζαν. Αυτοί και τα παιδιά τους δε θα είχαν κανένα μέλλον.

Και έτσι άρχισαν να εφαρμόζονται οι συμφωνίες, που κατέφθαναν η μια πίσω από την άλλη, η μια χειρότερη από την άλλη. Και αποτέλεσμα μηδέν. Η οικονομία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, το χρέος συνεχώς ανέβαινε, οι άνθρωποι φτωχοποιούνταν όλο και περισσότερο, έφθασαν σε σημείο να μην έχουν ούτε τα αναγκαία. Πολλοί έφθασαν σε απόγνωση και έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Αλλά οι κυβερνήσεις συνέχιζαν απτόητες. Και κάθε επόμενη κυβέρνηση ( που έταζε λαγούς με πετραχήλια, για να έρθει στην εξουσία) τελικά ήταν τρισχειρότερη από τις προηγούμενες. Μισθοί και συντάξεις μειώνονταν δραματικά, ενώ οι φόροι ανέβαιναν σε δυσθεώρητα ύψη. ΄Ετσι κάποια στιγμή έφθασαν όλοι να χρωστάνε στο δημόσιο ή στις τράπεζες, οι οποίοι κάποια στιγμή έχασαν την υπομονή τους και αποφάσισαν, να κατασχέσουν τις περιουσίες όσων χρωστούσαν.

΄Αρχισαν λοιπόν να πετούν τον κόσμο από τα σπίτια του, αφού πλέον όλο και περισσότεροι αδυνατούσαν να πληρώσουν. Ο κόσμος πάλευε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αλλά δεν τα κατάφερνε, γιατί δουλειές δεν υπήρχαν. Οι νέοι, μορφωμένοι και με όνειρα εγκατέλειπαν την πατρίδα τους, για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Την ίδια ώρα όμως η χώρα πλημμύριζε από ξένους, που επίσης αναζητούσαν την τύχη τους. Και παραδόξως, γι’ αυτούς υπήρχε κρατική μέριμνα, για να τους δώσουν σπίτια, δουλειές, επιδόματα.

Στο τέλος τους είπαν, ότι για να ξεχρεώσουν το υπέρογκο χρέος θα έπρεπε να αρχίσουν να ξεπουλάνε τους θησαυρούς της χώρας και όχι μόνο. Θα συνέχιζαν με την ιστορία τους, τα μνημεία τους, τα ιερά και τα όσιά τους και γιατί όχι; ακόμη και με τα εδάφη της πατρίδας τους.Και τότε σαν κάτι να έγινε. Σαν να ξύπνησαν από το λήθαργο και να αντιλήφθηκαν, ότι δεν επρόκειτο, για μια απλή οικονομική συναλλαγή.

Μήπως υπήρχε κάποιο οργανωμένο σχέδιο που θα οδηγούσε στον αφανισμό του λαού και της πατρίδας; Μήπως επιδίωκαν να απολέσει την ταυτότητα, την εθνική του συνείδηση και την ψυχή του ακόμα; Και τότε βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Θα συνέχιζαν την παθητική στάση, που τους οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή; ΄Η μήπως έπρεπε επιτέλους, να αποφασίσουν να αντιδράσουν με κάθε μέσο;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ … στη μεγάλη οθόνη.ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απειλούν να ισοπεδώσουν την πόλη οι θαυμαστές του βομβιστή - Απούσα η ΕΛΑΣ

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το σπάσιμο καταστημάτων στην Ερμού - Σύντροφοί τους έκαναν κατάληψη στην Αυγή, έκαψαν κάδους στη Θεσσαλονίκη και πέταξαν μολότοφ στην Πάτρα

Απειλές ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη εκτοξεύουν οι αναρχικοί που υπογράφουν το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα στην Ερμού. Την ίδια ώρα εκκωφαντική είναι η απουσία της αστυνομίας καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προσαγωγή ή σύλληψη παρά την ένταση που έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής όταν αναρχικοί έφτασαν έξω από το σπίτι του Λουκά Παπαδήμουγράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια και κορυφώθηκε με την επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας οι αναρχικοί περνούν από την οδό Καπνικαρέας και σπάνε ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά τους χρησιμοποιώντας βαριοπούλες.


Στο κείμενό τους για την επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας οι αναρχικοί αποσαφηνίζουν ότι όλα έγιναν στα πλαίσια του «γενικότερου κύματος αλληλεγγύης» στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, τον νεαρό που έχει συλληφθεί για το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρονται τα εξής: Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

Για τον Γιαγτζόγλου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αντεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού βγήκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Παρόμοιος ήταν ο λόγος και για πυρπόληση ΑΤΜ, ρίψη μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σπάσιμο τζαμαριών σούπερ μάρκετ και τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο αστυνομικού στην Πάτρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε τέλος κατάληψη για λίγη ώρα στα γραφεία της εφημερίδας «Η Αυγή» με τα περίπου 20-25 άτομα να αποχωρούν στη συνέχεια προς την πλατεία Ομονοίας.


Έσπασαν 10 καταστήματα στην Ερμού

Η καταδρομική επίθεση στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, έγινε επίαης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε σημαντικές φθορές σε εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Συνολικά φθορές έχουν υποστεί περίπου 10 καταστήματα. Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Ερμού με δεκάδες σπασμένες βιτρίνες ήταν τον περασμένο Ιούλιο μετά την πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα.

Οι ζημιές ήταν τότε τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος ενός εκ των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας.

Τότε είχαν προκληθεί ζημιές σε συνολικά 67 καταστήματα όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


Επίθεση από αναρχικούς στα γραφεία της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου

Επίθεση στα γραφεία της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου πανεπιστημίου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ομάδα αναρχικών σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κυρία Ζαραφωνίτου στην Αστυνομία, οι νεαροί μπήκαν στο γραφείο της στο Πάντειο πανεπιστήμιο, την ώρα που η ίδια απουσίαζε και αφού έσπασαν την πόρτα προκάλεσαν φθορές. Την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια ενώ για το συμβάν οι νεαροί ανήρτησαν σχετική ανακοίνωση στο Indymedia
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συμμετείχα σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis

Τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis παραδέχτηκε βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, ο οποίος υπερψήφισε την προκαταρκτική για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και τους 8 υπουργούς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94,2, ο κ. Καΐσας τόνισε: «Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης». Είπε επίσης ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του, προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση.»

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε ποτέ επώνυμες καταγγελίες εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε κλείνουν οριστικά οι μπάρες του Μετρό – Τεράστια τα προβλήματα

Εκτός χρονοδιαγράμματος βγαίνει, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως προς το κλείσιμο των θυρών στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, ότι η σημερινή ημέρα θα σηματοδοτούσε και την επίσημη έναρξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αφού μόνο με το κόμιστρο θα γίνεται η είσοδος και η έξοδος από τους σταθμούς.

Μπορεί ο ΟΑΣΑ να εκτιμά ότι «είμαστε στην τελική ευθεία» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς «φρένο» έβαζε η καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών σε περίπου 50.000 ανέργους και ΑμΕΑ, η οποία όμως, όπως σημειώνουν, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν αντίθετη γνώμη, κάνοντας λόγο για διάφορα τεχνικά και επιμέρους προβλήματα που καθιστούν αδύνατο, στην παρούσα φάση, το κλείσιμο των θυρών. Μάλιστα, όπως εξηγούν στον Ελεύθερο Τύπο, «δεν πρόκειται να κλείσουν διότι δεν έχει εξασφαλιστεί η στοιχειώδης ασφάλεια, όπως για παράδειγμα τα συστήματα πυρανίχνευσης που θα ανοίγουν τις μπάρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Βέβαια, δεν είναι η μόνη «τρύπα» στο σχεδιασμό. Οι ελλείψεις σε ρολάκια, που ανάγκαζαν τους εργαζομένους να ψάχνουν μέχρι και στα σκουπίδια εισιτήρια προκειμένου να τα επαναφορτίσουν, συνεχίζονται, με τους υπαλλήλους να είναι φανερά αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί. Στο ίδιο πλαίσιο, το μειωμένο προσωπικό που σε αυτή τη φάση απασχολείται στην «ενημέρωση» των επιβατών, για το πώς δηλαδή θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ προβλέπει έναν υπάλληλο σε κάθε είσοδο – έξοδο, ούτως ώστε να πραγματοποιεί τους ελέγχους.

Το σημαντικότερο δε, όπως τονίζουν στον «Ε.Τ.», είναι ότι οι φθορές που έχουν προκληθεί στα ακυρωτικά μηχανήματα ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Ο φόβος για τη «συνέπεια» των επιτήδειων δημιουργεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στον ΟΑΣΑ, που καλείται αφενός να φέρει εις πέρας τη διαδικασία και, αφετέρου, να συνεννοηθεί με την ανάδοχο εταιρία για να επισκευάσει τις φθορές. Σύμφωνα με το καταστατικό, η ανάδοχος υποχρεούται εντός 5 ημερών να έχει επιδιορθώσει τη ζημιά σε όσα μηχανήματα δεν είναι λειτουργικά. Το γεγονός, όμως, ότι η επίθεση στο σταθμό των Πετραλώνων έγινε στις 3 Φεβρουαρίου και τα μηχανήματα είναι ακόμα «κομματιασμένα», καταδεικνύει την τουλάχιστον κακή συνεννόηση, αλλά και επιβεβαιώνει εν μέρει τις ανησυχίες των εργαζομένων.

Προς το παρόν, πάντως, οι μπάρες έχουν κατέβει στους σταθμούς του μετρό Αγιος Αντώνιος, Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας, Αγιος Δημήτριος και Αιγάλεω. Πότε όμως θα κλείσουν οι υπόλοιπες μπάρες στο μετρό; Το να γίνει «μονομιάς», όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός, θεωρείται απίθανο σενάριο και αυτό γιατί τα παραπάνω ζητήματα είναι δύσκολο να λυθούν έγκαιρα. Οπως σημειώνουν ασφαλείς πηγές στον «Ε.Τ.», ένα εκ των σεναρίων που εξετάζεται -και μάλλον είναι το επικρατέστερο- αφορά στην τμηματική παράδοση και συγκεκριμένα ανά μία εβδομάδα να παραδίδεται και ένας σταθμός.

Στοιχεία ΟΑΣΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΟΑΣΑ, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 400.000 προσωποποιημένες κάρτες, ενώ το 80% των εισιτηρίων που πωλούνται αφορούν κόμιστρα μίας διαδρομής. Παράλληλα, οι επιβάτες που μετακινούνται περισσότερο με λεωφορεία και τρόλεϊ, μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο σε 1.005 σημεία, τα οποία είναι επί το πλείστον περίπτερα και μίνι μάρκετ. Ο Οργανισμός, σε κάθε περίπτωση, συνιστά να μην πετούν οι πολίτες τα εισιτήρια αλλά να τα επαναφορτίζουν.
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιταλικές εκλογές: Οι παρατάξεις, οι βασικές θέσεις και τα προβλήματα (Photos)

Ένας συνασπισμός δεξιάς/ άκρας δεξιάς που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ένα ισχυρό λαϊκιστικό κόμμα όχι τόσο όμως ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει μόνο του, ένας συνασπισμός της κεντροαριστεράς που χάνει ψήφους και ισχύ και ένα κόμμα των αριστερών διαφωνούντων.
Ακολουθεί μια παρουσίαση των βασικών παρατάξεων που κατεβαίνουν στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία και του προγράμματός τους.

Ο συνασπισμός δεξιάς/ άκρας δεξιάς
Σε αυτόν συμμετέχουν η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Fratelli d’ Italia.
- Φορολογικά: Επιβολή ενός ενιαίου φόρου, τον οποίο ο Μπερλουσκόνι επιθυμεί να είναι στο 23%, ενώ ο Σαλβίνι στο 15%.
- Λιγότερη λιτότητα με στήριξη στους επενδυτές ώστε να ενισχυθεί η εργασία και επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων της Ιταλίας.
- Μετανάστευση: επαναπατρισμός εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά και παρεμπόδιση των νέων αφίξεων.
- Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, την οποία ο Σαλβίνι θέλει να είναι ριζοσπαστική, ενώ ο Μπερλουσκόνι βάζει φρένο σε κάθε υπόσχεση για κατώτατη σύνταξη στα 1.000 ευρώ.
- Μέτρα για την ενίσχυση των γεννήσεων και τη στήριξη των οικογενειών.
Κίνημα των 5 Αστέρων
Το κόμμα ιδρύθηκε το 2009 από τον κωμικό Μπέπε Γκρίλο και είναι ευρωσκεπτικιστικό και κατά του ευρώ, ενώ απορρίπτει την παραδοσιακή πολιτική τάξη. Έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα 20 σημείων για τη βελτίωση «της ζωής των Ιταλών», στο οποίο όμως δεν γίνεται καμία αναφορά στην Ευρώπη μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη.
- Υιοθέτηση μηνιαίου καθολικού εισοδήματος.
- Μείωση της φορολογίας εισοδημάτων.
- Αύξηση των συντάξεων και αναθεώρηση των όρων συνταξιοδότησης.
- Εργασία: Επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και κατάργηση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις.
- Ασφάλεια: 10.000 προσλήψεις στις δυνάμεις ασφαλείας και ανέγερση σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
- Μετανάστευση: Διμερείς συμφωνίες για τον επαναπατρισμό των παράτυπων μεταναστών.
- Γεννητικότητα: Αποζημίωση των γονιών για τα χρήματα που δαπανούν για τη φύλαξη των παιδιών τους και για τις πάνες.

Συνασπισμός της κεντροαριστεράς
Αποτελείται από το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι και τρία μικρά κόμματα του κέντρου και της ριζοσπαστικής αριστεράς.
- Μείωση των φόρων και των δασμών για τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και τους πιο ευάλωτους πολίτες.
- Υιοθέτηση εγγυημένου κατώτατου μισθού.
- Επαναβεβαίωση του ευρωπαϊκού δόγματος με ταυτόχρονη έκκληση για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», την άμεση εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τους Ευρωπαίους πολίτες και τη δημιουργία θέσης ενός υπουργού Οικονομικών για την ευρωζώνη.
- Μετανάστευση: επαναπατρισμός των μεταναστών στο εσωτερικό της ΕΕ.
- Πρόγραμμα επενδύσεων στις υποδομές, το υψηλής ταχύτητας Διαδίκτυο, την έρευνα και την εκπαίδευση.
- Συνέχιση της αντιτρομοκρατικής πολιτικής του Ρέντσι: «Για κάθε ευρώ που επενδύεται στην ασφάλεια, ένα ευρώ να επενδύεται στον πολιτισμό».

Η αριστερά των διαφωνούντων
Συμμετέχουν πολλά κινήματα της αριστεράς και οι διαφωνούντες του Δημοκρατικού Κόμματος υπό το κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι (Liberi e uguali) του απερχόμενου προέδρου της Γερουσίας και πρώην εισαγγελέα γνωστού για τη δράση του κατά της μαφίας Πιέτρο Γκράσο.
- Προτεραιότητα στην εκπαίδευση και την έρευνα.
- Νέα Πράσινη Συμφωνία για την ανάκαμψη της οικονομίας μέσω της οικολογίας.
- Ακύρωση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.
- Οικονομική μεταρρύθμιση για να περιοριστούν οι πιέσεις στα εισοδήματα από την εργασία.
- Γάμος και υιοθεσία για όλους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!