EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Οι δανειστές γονατίζουν την οικονομία και κοινωνία -2

Οι Ευρωπαίοι δανειστές γονατίζουν την οικονομία και αδιαφορούν για την δημογραφική καταστροφή της Ελλάδος. Η αναποτελεσματικότητα των μνημονίων εντείνει την ανθρωπιστική κρίσιν στην χώρα μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ

Το ανερχόμενο κόστος ζωής, λόγω των υπερβολικών φόρων και της προεισπράξεως του φόρου εισοδήματος κατά 100% καθιστά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ανανταγωνιστικές, παρά την τεραστία εσωτερική υποτίμηση των τελευταίων ετών. Ως αποτέλεσμα της εννεαετούς συρρικνώσεως του εθνικού εισοδήματος (κατά 35% εις τιμάς 2009) και εν δυνάμει κατά 50% από την διαφυγούσα ανάπτυξη, τα νοικοκυριά περικόπτουν τις οικογενειακές δαπάνες, αποφεύγοντα την τεκνογονία.

Στην λειψοτεκνία συμβάλλουν και οι μεταπολεμικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας (αστυφιλία, πολεοανομία, γραφειοκρατία, αρνησιδικία) και τα φαινόμενα διαφθοράς που εντείνονται την τελευταία τριετία. Παράδειγμα, η συνέχιση των προσλήψεων στο δημόσιο με παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

Οι περιορισμοί της κοινωνικής περιθάλψεως και οι περικοπές των συντάξεων αυξάνουν τους θανάτους (πχ. από νοσοκομειακές λοιμώξεις) συνεπιφέρουν βιοτική υποβάθμιση και αυξάνουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα), μειώνοντας δραστικά την αναλογία γεννήσεων προς θανάτους (Βirth rate). Το χάσμα μεταξύ γεννήσεων και θανάτων (περίπου 25.000 ετησίως) περιορίζει το ποσοστό αναπλήρωσης του ελληνικού πληθυσμού, κάτω του συντελεστού 1,3 τέκνα ανά γυναίκα γονίμου ηλικίας, έναντι 2,3 που χρειάζεται η διατηρησιμότης του γηγενούς πληθυσμού.

Τα μνημόνια του ευρώ έχουν προκαλέσει κι’ άλλες δυσμενείς παρενέργειες: Οι νέοι Έλληνες, μη ανευρίσκοντες εργασία και πόρους διαβιώσεως στην χώρα, αποδημούν μαζικώς (περίπου 450.000 από της ενάρξεως των προγραμμάτων λιτότητος) και στερούν την οικονομία όχι μόνον από ειδικευμένα στελέχη, αλλά και πόρους στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επιπτώσεις της ανεργίας

Η εκτεταμένη ανεργία αποθέτει την ευθύνη συντηρήσεως δύο ατόμων ηλικίας κάτω των 16 και άνω των 65 ετών, εις κάθε απασχολημένο στην αγορά εργασίας έναντι μόλις 0,86 στην Γερμανία, που με το «ισχυρό» ευρώ εξήγαγε την ανεργία της στις άλλες χώρες. Η κάμψη των ασφαλιστικών εισφορών εκ της εκτεταμένης ανεργίας, δεν επιτρέπει στον κεντρικό ασφαλιστικό οργανισμό (ΕΦΚΑ) να εισπράττει όσα πληρώνει για τις συντάξεις, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση των καθαρών δανειακών αναγκών της κεντρικής κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το άνοιγμα αυτό ανήλθε εις 4,4 δισ. ευρώ το 2017, κατά 22% αυξημένο έναντι του προηγηθέντος έτους. Απ’ του σημείου αυτού, επαναρχίζει ο φαύλος κύκλος των γενοκτονικών αποφάσεων του παρανόμου Eurogroup και της Κομισιόν, που αποτελεί τον «εκτελεστικό βραχύονα» της «Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ουσιαστικώς, τα Ευρωσοβιέτ («θεσμοί») αδιαφορούν για την δημογραφική καταστροφή της Ελλάδος, που ισοδυναμεί με γενοκτονία: Η αναποτελεσματικότητα των μνημονίων, εντείνει την ανθρωπιστική κρίσιν στην χώρα μας. Η Αναλογία Φτώχειας αντιπροσωπεύει το 35% του πληθυσμού στην Ελλάδα έναντι μόνο 8% της Γερμανίας κατά την Eurostat.

Εν τούτοις, ο νέος πρόεδρος του παρανόμου Eurogroup Μάριο Σεντένο ζητεί την πλήρη εφαρμογή του «συμπληρωματικού μνημονίου» και ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προνοεί διά την αποδοχή τετάρτου μνημονίου, ως προληπτικού μέτρου για την «έξοδο της Ελλάδος στις αγορές». Η οποία έξοδος θα αυξήσει το έλλειμμα και το δημόσιον χρέος, χωρίς να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα. Η κοινή λογική επιβάλλει την υιοθέτηση μιας άλλης πολιτικής μετά από 8 έτη αποτυχίας της ευρω-λιτότητος.
Αναστροφή πορείας

Εάν η παρούσα πληθυσμιακή υστέρηση της ελληνικής κοινωνίας συνεχισθή, εις ολιγότερο χρονικό διάστημα των 30 ετών, ο εγχώριος πληθυσμός θα πέσει κάτω των επτά εκατομμυρίων, οι ηλικιωμένοι θα αυξηθούν άνω του 35% και οι νέοι θα είναι ολιγότεροι των 700.000, εάν παραμείνουν οίκαδε και δεν εκπατρισθούν. Το κενό θα καλύπτουν τουλάχιστον τρία εκατ. μουσουλμάνοι.

Τούτο θα προκαλέσει «ανήκεστο βλάβη» της ελληνικής κοινωνίας επί τη βάσει των διδαγμάτων της δημογραφίας και της Γεωπολιτικής. Μία νέα «Άλωση» του Ελληνισμού, χειροτέρα της πρώτης, έχει ήδη δρομολογηθή. Εξ ου και οι κίνδυνοι εκ της «δημοκρατίας των Σκοπίων», οι παληκαρισμοί του Ερντογκάν-χαλίφη και η αξίωση του Τουρκαλβανού πρωθυπουργού Ράμα περί Τσαμουριάς.

Η συνέχιση της παρούσης λιτότητος υποπτεύει ότι οι Γερμανοί και οι συνοδοιπόροι των στο Euro Working Group σχεδιάζουν την εξάλειψη του ελληνικού γένους και πολιτισμού από τον χώρο των Βαλκανίων. Αλλά ακόμη κι’ αν δεν πέρασε από το μυαλό τους η παλαιά των συνήθεια της Γενοκτονίας (π.χ. Ναμίμπια), πάλι το αποτέλεσμα των Μνημονίων θα είναι το ίδιο: Ο ελληνικός λαός διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο εξοντώσεώς του μέσα στην «Ευρωγερμανική Ένωση».
Τρώσσας και ιάσεται

Όσον ταχύτερον ξεφύγει η χώρα μας από την «μαύρη τρύπα» του οθνείου νομίσματος, του ευρώ, το οποίον ρουφάει όλη την ικμάδα της ελληνικής οικονομίας, τόσο θα αναπτερώνονται οι ελπίδες επιβιώσεως του Ελληνισμού. Όσον γρηγορότερα απαλλαγούμε από τις βδέλλες του κομματισμού που απομυζούν το αίμα των δημιουργικών Ελλήνων, τόσον θα ενισχύεται η κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Ήδη, οι Εγγλέζοι, Καταλωνοί και Πολωνοί του Κατζίνσκυ αντελήφθησαν την παγίδα της «ευρωπαϊκής ενοποίησης», υπό το γερμανικόν σκήπτρο και αποχωρούν βραδέως αλλά ασφαλώς από του Τετάρτου Ράιχ. Προσώρας, οι Ιταλοί, που προβλέπεται ότι θα είναι κι αυτοί μειοψηφία στην χώρα των, εάν εξακολουθήσουν να υποτάσσονται στο Ράιχ, ετοιμάζονται να απαλλαγούν από την ευρω-πειθήνια κυβέρνηση, στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Ακόμη και μέσα στην Γερμανία ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας κατά του κατεστημένου ενώ ο πρόεδρος Τραμπ θέτει «πρώτα τον αμερικανικό λαό». Δηλαδή τους δουλευτάδες της Αμερικής, απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα, τις «ελίτ» και τα καρτέλ των πολυεθνικών. «Για ποιόν, λοιπόν, χτυπάει η καμπάνα» και στην ταλαιπωρημένη από τον κομματισμό χώρα μας;πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα λίστα 300 γιατρών που δωροδοκήθηκαν από τη Novartis

Στα γραφεία των εισαγγελέων βρίσκεται νέα λίστα με τα ονόματα περίπου 300 γιατρών του Δημοσίου και ιδιωτών που ελέγχονται για δωροδοκία από τη φαρμακοβιομηχανία με ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Η λίστα, που αφορά δωροδοκίες κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2016-Ιανουαρίου 2017, φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται σε υλικό που κατέσχεσαν οι εισαγγελείς σε έφοδό τους στα γραφεία της Novartis.

Η νέα λίστα με τους 300 γιατρούς έρχεται να προστεθεί σε εκείνην με τους σχεδόν 4.000, για τους οποίους σύντομα η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει στην επόμενη ποινική διαδικασία, καθώς αυτό το σκέλος της έρευνας, που αφορά δωροδοκίες, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα, που συνεχίζεται σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, φαίνεται να διαθέτει στοιχεία που οδηγούν σε αναθεώρηση προς τα πάνω της ζημιάς του Δημοσίου, η οποία όπως εκτιμάται «είναι πολλαπλάσια« από την αρχικώς εκτιμηθείσα στα περίπου 3 δισ. ευρώ.

Βάση νέων εκτιμήσεων, μετά από συγκριτικούς υπολογισμούς επί τιμών μονάδων σκευασμάτων κ.λπ., η αύξηση προς τα πάνω της ζημιάς σχετίζεται με τις ανατιμήσεις νοσοκομειακών, κυρίως, φαρμάκων και προς το παρόν προσδιορίζεται ως «ζημιά του ΕΟΠΥΥ».

Παράλληλα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τις πτυχές της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό προστασία φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα έχει επικεντρωθεί στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εισαγγελία έχει υποβάλει δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Κύπρο, αναζητώντας στοιχεία όχι μόνο για τους εταιρικούς λογαριασμούς, αποκαλούμενους «τροφοδότες», της Novartis, αλλά και για αρκετές εταιρείες που εμπλέκονται και πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για «ξέπλυμα» ποσών που προορίζονταν για δωροδοκίες. Επίσης, έχουν υποβληθεί αιτήματα και για μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση. Οι εισαγγελείς διασταυρώνουν και αξιολογούν, επίσης, πληροφορίες που προέρχονται από τη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και από την έρευνα για τα λεγόμενα «Panama papers» και άλλες λίστες.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΟΚ ΣΕ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


«... Η υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και γίνεται και πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μπαίνει στη μέση και η Δικαιοσύνη για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της μιας ή της άλλης πλευράς…»

Αυτά είναι λόγια του εκπροσώπου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Σεβαστίδη, ο οποίος σχολίαζε τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, δηλαδή παρέμβαση Θάνου, μηνύσεις κατά των μαρτύρων από τους πολιτικούς, συζητήσεις στη Βουλή.

Κρατήστε εξ αυτών την παραδοχή, ότι η Δικαιοσύνη ΜΠΑΙΝΕΙ στη μέση για να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ τους ισχυρισμούς της ΜΙΑΣ ή της ΑΛΛΗΣ πλευράς.

Τα κεφαλαία δικά μας, για να τονίσουμε τη σημασία τους.

Ο, εκ των κατηγορηθέντων ήδη πολιτικών, Βενιζέλος προανήγγειλε, ότι θα πάει στο Στρασβούργο, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προεξοφλώντας, ότι δεν θα βρει το δίκιο του στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αυτό το δικαστήριο, στο οποίο θα πάει ο κ.Βενιζέλος (αν και εφόσον κλπ) είναι το ίδιο στο οποίο προσφύγαμε εμείς, όταν ο ίδιος ήταν ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ. Είναι το ίδιο, στο οποίο προσέφυγαν και πλείστοι άλλοι Ελληνες πολίτες. Ολοι υποστηρίζαμε, ότι μερικοί δικαστές σε καίριες θέσεις στην Ελλάδα κάνουν πολιτικά παιχνίδια και όταν τα επισημάναμε, Ελληνες δικαστές μας τσάκισαν άδικα και με τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της (τότε) πολιτικής ηγεσίας.


Η Ελλάδα των προηγουμένων κυβερνήσεων έχει σωρεία καταδικαστικών απόφάσεων. Σε μια από αυτές που αφορούσε τον τύπο και την κριτική στους δικαστές το ευρωδικαστήριο κατοχύρωσε με την απόφασή του (Ντάσκας κατά Ελλάδας, 2003) ότι οι δημοσιογράφοι έχουν κατοχυρωμένο ρόλο public watch dog, δηλαδή να δαγκώνουν και πολιτικούς και δικαστές, ως μαντρόσκυλα περιφρούρησης της ελευθερίας διακίνησης πληροφοριών και έκφρασης.

Ο Βενιζέλος, ήταν και υπουργός Δικαιοσύνης και τον θυμόμαστε από τον -κατά τη γνώμη μας- διαβόητο νόμο σκούπα του 1996 (…) και έχουμε το ερώτημα: δεν είχε ακούσει καν την ύπαρξη του δικαστηρίου που τωρα επικαλείται; Ή μήπως αγκαλιά με δικαστικούς έλεγε "ας τους να τρέχουν στα Στρασβούργα και εμείς να κυβερνάμε όπως θέλουμε με Ψυχάρηδες-Μπομπολαίους-Αλαφούζους" η δημοσιογραφία των οποίων ούτε ξέρει κατά που πέφτουν τα Στρασβούργα;

Τα λόγια του κ. Σεβαστίδη θέτουν ουσιαστικό ζήτημα για τη λειτουργία ορισμένων δικαστικών λειτουργών και φυσικά όχι όλων.

Και σπεύδουμε να θέσουμε δυο παραδείγματα:

Ο Λουκάς Λυμπερόπουλος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστής με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τι σημαίνει αυτό και τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα μας;

Ο Μπάμπης Αθανασίου από πρόεδρος αυτής της Ενωσης βρέθηκε στην σκληρή κομματική καμαρίλα και έγινε και βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης με Κόμμα και όχι υπερκομματικά και ανεξάρτητα.

Ο Δημήτρης Κυριτσάκης από πρόεδρος αυτής της Ενωσης βρέθηκε στην εξαιρετικής οικονομικής απόλαβής θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Βασιλική Θάνου βρέθηκε στη θέση της Νομικής Συμβούλου του πρωθυπουργού. Η διαφορά με τους άλλους δυο είναι ότι είναι άμισθη, άρα τιμητικά.

Ο κ. Λυμπεροπουλος φεύγοντας από τη Δικαιοσύνη με σύνταξη, άφησε πίσω του, όπως πολλοί δικαστικοί άλλωστε, το γιο του Παναγιώτη. Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα ο Παναγιώτης έγινε συνδικαλιστής και έφτασε μέχρι τη θέση του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπάρχει εδώ μια διαφορά. Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος νυμφεύθηκε την κ. Στρούντζη, η οποία με τον αδελφό της έχουν ή είχαν μέχρι την πτώχευση την γνωστή εμπορική επιχείρηση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ.

Η εταιρεία αυτή είχε πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη λόγω της διαδικασίας πτώχευσης και σημειώσαμε πολλοί, ότι η Δικαιοσύνη στην περίπτωση αυτή της εταιρείας κινήθηκε με υποδειγματική ταχύτητα. Στο πάτ-κιούτ έγιναν όλα και αναφωνεί κανείς: «Μπράβο Δικαιοσύνη! Ετσι σε θέλουμε όλοι!»

Αμ δε...

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Σαββάτου ο Λουκάς Λυμπερόπουλος γράφει μισή σελίδα, με την οποία παίρνει θέση υπέρ της πλευράς των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Κατά τη νομική γνώμη μας τα νομικά του επιχειρήματα είναι «για τα μπάζα», αλλά το ίδιο μπορεί να πει και εκείνος για τη δική μας νομική γνώμη.


Η διαφορά είναι ότι εμείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ενώ εκείνος και ατομικά και λόγω του γιού ΕΙΝΑΙ Δικαιοσύνη.

Είναι αυτό που καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δηλαδή παίρνει τη θέση της μιας ή της άλλης πλευράς. Και να είναι ο πατέρας του Καίσαρα (Παναγιώτη Λυμπερόπουλου) τίμιος πρέπει να φαίνεται. Και είτε εκών, είτε άκων μας δημιουργεί τεράστιες αμφιβολίες, αν όχι υποψίες, για το πόσο (ανθρώπινο γαρ) μπορεί να επηρεάσει και το γιο δικαστή και άρα μέσω της συνδικαλιστικής ιδιότητας και προσκείμενους δικαστές.

Από τη μία λοιπόν η ΝΟΒΑΡΤΙΣ, η πολιτική αντιπαράθεση, άρα παρεξηγήσιμη και η παρέμβαση του πρώην συνδικαλιστή-δικαστή. Από την άλλη η ταχύτητα. Υποδειγματική στην υποθεση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Αθηνών.

"Ετσι πρέπει να είναι η Δικαιοσύνη και δεν έχετε δίκιο να έχετε υποψίες" μας είπε ανώτατος δικαστικός λειτουργός, όταν απόκαλύφθηκε αυτή η ταχύτητα, την οποία επιθυμούσε σφόδρα η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ.

Αμ δεν είναι πάντα έτσι όμως...

Ο Αρεοπαγίτης κ.Καγκάνης έχει χρεωθεί από την Αντιπρόεδρο, επιθεωρήτρια του Αρείου Πάγου κ.Παρασκευά να ερευνήσει μια δυσώδη υπόθεση στον δικαστικό ΒΟΘΡΟ που λέγεται "καταπατήσεις και αρπαγές δημοσίων εκτάσεων και ρεμάτων στη Χαλκιδική". Υπάρχει ένα δικαστικό βούλευμα ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ με αριθμό 244 και έτος έκδοσης το 2015.

Θα περίμενε κανείς να εκδοθεί για κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί το 2013, άντε το 2012, άντε το 2011, άντε το 2010. Μια πενταετία βαριά-βαριά.

Και όμως στη σελίδα 2 και 3 αναφέρει ότι η υπόθεση που κρίνει αφορά κατηγορητήρια που συντάχθηκαν το χίλια ενιακόσια ενενήντα εννέα (1999) και το γράφουμε ολογράφως για να πεισθείτε, ότι δεν κάναμε λάθος έναν αριθμό.

Βγήκε βούλευμα δηλαδή, μετά 16 χρόνια!Και τα έβαλε όλα στο αρχείο, τα πιο πολλά λόγω παραγραφής. Ο πολίτης που διαμαρτύρεται έχασε -ουσιαστικά- την περιουσία του από ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ δημοσίων εκτάσεων, που έφτιαξε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ και το βαθύ ΠΑΣΟΚ τον είχε σε μεγάλη, πολύ μεγάαααααααααλη εκτίμηση, τον καιρό εκείνο.

Και την έχασε παρότι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ από τους Ελεγκτές, ενώ απόδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την αρπαγή δημοσίων εκτάσεων ΠΛΑΣΤΑ έγγραφα. Ο Αρεοπαγίτης κ. Καγκάνης καλείται να αποφανθεί αν λειτουργεί ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ κύκλωμα (αυταπόδεικτο από τους χρόνους που γράφονται στο βούλευμα...) μετά δεκαεννέα χρόνια παρότι ο πολίτης φωνάζει σε δικαστές από το 2007 ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.

Του χρόνου συμπληρώνεται εικοσαετία!

Τι σημαίνει αυτό;

Υποθέστε ότι ένα ανθρωπόμορφο απαγάγει το μικρό παιδί σας. Το βιάζει, το κάνει κομματάκια και τα κρεμάει έξω από το σπίτι σας.

Κρύβεται και δεν συλλαμβάνεται παρότι είναι γνωστό ποιός είναι.

Μόλις περάσουν είκοσι χρόνια και ΜΙΑ ημέρα έρχεται έξω από το σπίτι, σας περιμένει κάθε μέρα και αραχτός πίνει καφέ κοιτάζοντας ειρωνικά.

Δεν μπορείτε να κάνετε απόλύτως τίποτα εναντίον του.

Ετυχε να είμαστε παρόντες την ώρα, που ο πολίτης αυτός έμπαινε στον Αρεοπαγίτη. Σοκαριστήκαμε είναι η ηπιότερη λέξη που μπορούμε -προς το παρόν- να χρησιμοποιήσουμε. Και όχι μόνον για έναν λόγο...


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι δανειστές γονατίζουν οικονομία και κοινωνία – 1

Τα νέα μνημονιακά μέτρα καταστρέφουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκτασιν τη δημογραφική επιβίωση του ελληνικού λαού, γεγονός που αποσιωπάται στη δημόσια σφαίρα.

Γράφει ο Κωσταντίνος Κόλμερ

Εν πρώτοις, μία γενική παρατήρηση: Εάν κατά τον Ηράκλειτο «πόλεμος πατήρ πάντων», τότε η Γεωπολιτική είναι η μητέρα της Ιστορίας και η Δημογραφία η μαμή της. Προφανώς, ο αγώνας «για χώρο και εξουσία» (Lebensraum) τίκτει τα ιστορικά γεγονότα από την εποχή της καταστροφής της Τροίας μέχρις και της τουρκικής εισβολής στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, επί των ημερών μας. Συνεπώς, εάν δούμε τα γεγονότα της τελευταίας οκταετίας υπ’ αυτό το πρίσμα, μπορούμε να εννοήσομε τα τεκταινόμενα για την χώρα μας.

Στις 10 Ιανουαρίου 2017, εψηφίσθη υπό της α-βουλής, σε μία και μόνη ψηφοφορία, «πολυνομοσχέδιο» 1326 σελίδων με 400 άρθρα, δηλαδή ένας νομοθετικός κυκεών… Προσφάτως, παρεδόθη στην κυβέρνηση «συμπληρωματική λίστα» της νέας Αξιολογήσεως (τετάρτης!), η οποία επιβάλλει την λήψη 90 μέτρων λιτότητος για το 2018 – πλέον των όσων έχουν ήδη ληφθή. Τα μέτρα αυτά έχουν προκαλέσει μίαν άνευ προηγουμένου κάμψη της ελληνικής οικονομίας και την πλήρη αποσάθρωση του Κράτους Δικαίου.

Η ανάγνωση και μόνον της λίστας νέων μέτρων λιτότητος, που απαιτούν οι λεγόμενοι «θεσμοί», αποτελεί μία οδυνηρή εμπειρία, καθώς περιγράφει την πλήρη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και αποσκοπεί στην περαιτέρω εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας, με απωτέρους γεωπολιτικούς σκοπούς των πιστωτών. Ως λ.χ. η πώληση του λιμένος και του Ελληνικού στους Λατσοκουβετιανούς, ή του λιμένος της Θεσσαλονίκης σε «αδιαφανή συμφέροντα», κατά τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ.

Στόχος των εκποιήσεων του δημοσίου πλούτου, υπό της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτίθεται ότι είναι ο τερματισμός των Μνημονίων λιτότητος και η έξοδος από την επιτήρηση του παρανόμου Eurogroup. Ο απελθών, όμως, πρόεδρος του εξωθεσμικού Euroworkinkgroup Αυστριακός Τόμας Βίζερ εξήγγειλε την παράταση της «επιτηρήσεως της ελληνικής οικονομίας μέχρις του έτους 2060». Όποτε, βεβαίως, πρέπει αναμένεται η πλήρης εξουθένωση τoυ ελληνικού λαού υπό το βάρος των φορολογιών και της ανεργίας.

Επιδίωξη της μεν κυβερνώσης παρέας στην Ελλάδα είναι η διατήρηση της εξουσίας, των δε ξένων, η εκποίηση της χώρας κατά τον ανωτέρω ορισμό του Lebensraum.
Μέτρα-Άμετρα

Μεταξύ των νέων υποχρεώσεων της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιλαμβάνονται:
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες, μη δυναμένους να πληρώσουν δάνεια και φόρους και η καθιέρωση ιδιωνύμου εγκλήματος της τυχόν διαμαρτυρίας των παλαιών ιδιοκτητών.
Η συνέχιση των «Κάπιταλ Κοντρόλς» που δεσμεύουν τις καταθέσεις των Ελλήνων και περιορίζουν την τραπεζική ρευστότητα (liquidity), χωρίς πρόθεση καταργήσεως στο προβλεπτό μέλλον.
Η προτεραιότητα των Τραπεζών για εξόφληση, εντός της προσεχούς διετίας, του ELA, δηλαδή της έκτακτης παροχής 20 δισ. ευρώ, που εδόθη από την ΕΚΤ εις αντιστάθμισμα αποσύρσεως των καταθέσεων το 2015. Αυτό συνεπάγεται μηδενική χρηματοδότηση της ιδιωτικής οικονομίας από τις Τράπεζες, οι οποίες θα υποστούν νέα δοκιμή αντοχής (stress test) των ιδίων κεφαλαίων τον προσεχή Μάρτιο.
Η δέσμευση του 3,7% του ΑΕΠ της χώρας (περίπου 8 δισ. ευρώ ετησίως, για την αποπληρωμή τόκων του εξωτερικού χρέους) το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα». Κατά δήλωσιν του «Γιάνη» Βαρουφάκη, η δέσμευση αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη «γκάφα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».
Η εκποίηση της δημοσίας περιουσίας, αξίας 25 δισ. ευρώ, εις τιμάς «διαλύσεως αδεία πρόεδρου πρωτοδικών» υπέρ των κερδοσκοπικών κονδυλίων (φάντς) του εξωτερικού, δια την μερική εξόφληση του χρεωστικού υπολοίπου ΤΑΡΓΚΕΤ 2 ύψους 60 δισ. ευρώ.
Η απαλλαγή του Υπερταμείου εκποιήσεως των ΔΕΚΟ, από της υποχρεώσεως αναρτήσεως των αποφάσεων του στην πλατφόρμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η απαλλαγή των μελών διοικήσεως του από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Άρα, κυοφορείται η πώλησις των «ασημικών της οικογενείας», εν παραβύστω κατά το ανάλογο της πωλήσεως πολεμοφοδίων στην Σαουδική Αραβία υπό του κ. Καμμένου.
Η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου και η περιστολή παροχών του δημοσίου σε πολυτέκνους και άλλες συναφείς περιστολές εισοδήματος κατά τας διαταγάς του χερ Βίζερ.
Οι ομαδικές απολύσεις προσωπικού, η αναστολή ρήτρας «επεκτασιμότητας», η δυσμενεστέρα ρύθμιση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η δυσχέρεια κηρύξεως απεργίας, όλα εν αγαστή αρμονία με την μαρξιστοφιλελευθέρα θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξαίρεση των προστατευομένων («φιλοξενουμένων») μελών της οικογενείας και των πολυτέκνων εκ του «κοινωνικού μερίσματος» , που εκλάπει εφέτος από τους φορολογουμένους (600 εκατ. ευρώ) και εδόθη στην πελατεία του κυβερνώντος κόμματος.
Αναθεώρηση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης φορολογίας των υπερποντίων πλοίων, κατ’ απαίτησιν των Γερμανών εφοπλιστών.
Η περαιτέρω αύξηση των φόρων ακινήτων, ιδίως της «μεγάλης» αστικής περιουσίας.

Μη μετρήσιμη επίπτωση

Αυτά είναι μερικά μόνον από τα «προαπαιτούμενα», για την «αυτοδύναμη» εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος, ύψους 340 δισ. ευρώ, που στο 185% του ΑΕΠ, είναι «αβίωτο για την ελληνική οικονομία», κατά το ΔΝΤ, πολλώ δε μάλλον καθ’ όσον το συνολικό δημόσιον χρέος πλησιάζει τα 420 δισ. ευρώ στις αρχές του νέου έτους 2018 (340+20 ELA+60 Target2).

Τα ανωτέρω «μέτρα-άμετρα» αποτελούν μόνο την αναγνώσιμη απεικόνιση της μνημονιακής επιδρομής που προωθείται ταχύτατα δια την «έξοδο της χώρας στις αγορές», δια της οποίας μπορεί μεν το πολιτικό κόστος της κυβερνήσεως παροδικώς να ελαφρύνεται, αλλά το επιτόκιο δανεισμού τριπλασιάζεται εις βάρος του Έλληνα φορολογουμένου.

Εν τούτοις, η επίπτωση των νομοσχεδίων επί της οικονομικής δραστηριότητος δεν είναι μετρήσιμη. Η δε καταστρεπτική επίδραση των στην δημογραφία του Ελληνικού λαού, εντέχνως αποκρύπτεται τόσο από συμπολιτευομένους όσο και αντιπολιτευομένους κύκλους.
Η δημογραφική επίπτωσις

Κάθε μέτρο που λαμβάνεται από τους ευρω-«θεσμούς» και ψηφίζεται συνοπτικώς υπό της ελληνικής α-βουλής, συνεπάγεται περαιτέρω μείωση του ελληνικού πληθυσμού, που την τελευταία δεκαετία έχει εν δυνάμει χάσει άνω του ενός εκατομμυρίου γηγενών. Η μετάστασις των καρκινικών Μνημονίων στο σώμα της ελληνικής οικονομίας ακολουθεί την εξής εξάπλωση.
1.Τα μέτρα ασφυξίας της οικονομικής δραστηριότητος περιορίζουν δραστικά την ρευστότητα του ιδιωτικού τομέως. Ουσιαστικώς, η νομισματική κυκλοφορία παρέμεινε στάσιμη και οι Τραπεζική χρηματοδότηση προς την οικονομία εμειώθη δραστικά την τελευταία οκταετία.
2.Η διαρροή πόρων του κρατικού προϋπολογισμού (8 δισ. ευρώ ετησίως) δια την πληρωμή του αυξανομένου δημοσίου χρέους, μειώνει τις δημόσιες δαπάνες, δηλαδή την ενεργό ζήτηση, που είναι το απαραίτητο «οξυγόνο» της οικονομίας.
3.Η εντεύθεν οικονομική δυσπραγία προκαλεί υποαπασχόληση των συντελεστών παραγωγής και εμποδίζει την ανάπτυξη της οικονομίας, από την οποία και μόνο μπορεί να αντιμετωπισθή η μεγάλη ανεργία που προκάλεσε το ευρώ, αφ’ ότου εισήχθη στην Ελλάδα το 2002 (1,2 εκατ. άνεργοι και υποαπασχολούμενοι).
4.Επιπροσθέτως, η συνεχής πτώση της καταναλώσεως και η μείωση της αποταμιεύσεως και πιστώσεων αποθαρρύνουν τον σχηματισμό παγίου κεφαλαίου (επενδύσεις) και οδηγούν την ιδιωτική οικονομία σε μαρασμό.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελικά, η Ράνια δεν ήταν η μόνη…

Τελικά, το επίδομα δεν το πήρε μόνο η Ράνια. Όπως αποκαλύπτεται είναι και άλλοι που έκαναν χρήση του δικαιώματος. Στο Μαξίμου θέλουν να γυρίσουν σελίδα, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι ο κατάλογος έχει κλείσει…

Γράφει η Νεφέλη Λυγερού

Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι όλοι στην κυβερνητική παράταξη που θεώρησαν μη πολιτικά ηθική τη χρήση της διάταξης για την παροχή επιδόματος διαμονής, την οποία, άλλωστε, η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψήφισε το 2015 από κοινού, βεβαίως, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μετά τον θόρυβο, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου ερευνά την τυχόν ύπαρξη και άλλου υπουργού που έχει λάβει σχετικό επίδομα και δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό το όνομά του.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζει να αποκλείσει ανακύκλωση της σχετικού θορύβου, ο οποίος αναμφισβήτητα προκάλεσε φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης και τραυμάτισε το προβαλλόμενο ηθικό πλεονέκτημά της. Και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε σημάδια μικρής αλλά υπαρκτής πολιτικής-εκλογικής ανάκαμψης. Τουλάχιστον αυτό κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις. Το διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ είχε μετατραπεί σε μονοψήφιο και μάλιστα με καθοδική τάση.

Η περίπτωση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου, που διεκδίκησε και έλαβε συνολικά 29.000 ευρώ, φαίνεται να μην είναι η εξαίρεση. Κυβερνητικό στέλεχος σχολίασε καυστικά ότι «στο τέλος θα μετράμε και με τα δύο χέρια αυτούς που έλαβαν το επίδομα». Πράγματι δεν σταματάνε να ξεφυτρώνουν νέα ονόματα.

Τρεις ακόμα υπουργοί (νυν και πρώην) έκαναν χρήση του δικαιώματος και υπέβαλλαν αίτηση για να το διεκδικήσουν. Ενδεικτικό της αμηχανίας του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι αφότου αποκαλύφθηκαν οι περιπτώσεις των Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Μάρδα και Κώστα Φωτάκη, δεν δόθηκε καμία ανακοίνωση και κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν βγήκε μπροστά να σχολιάσει το γεγονός.

Για τον Κώστα Φωτάκη αποκαλύφθηκε ότι είχε βγει έγκριση 5.000 ευρώ. Όπως δήλωσε, όμως, οι υπηρεσίες του υπουργείου του εκκίνησαν τις διαδικασίες, αλλά εκείνος ουδέποτε χρησιμοποίησε το επίδομα ενοικίου. «Βρήκα κατοικία δική μου, δηλαδή του γιου μου και δεν έχω κάνει χρήση του επιδόματος… Το χαρτί γράφει για δαπάνες διαμονής, εγώ μένω εκτός Αθηνών, εγκρίθηκαν δαπάνες για όταν χρειαστεί να μείνω… Οι δαπάνες αυτές έχουν μείνει σε έναν λογαριασμό και στο τέλος επιστρέφουν στον κρατικό κορβανά».

Αυτό, όμως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας είχε ζητήσει επίδομα ενοικίου μέσω των συνεργατών του, την ώρα που στο Πόθεν Έσχες του αναφέρεται ότι διαθέτει μονοκατοικία 260 τ.μ. στο Ψυχικό. Έχει σημασία, ωστόσο, ότι τελικώς δεν εισέπραξε χρήματα.
Ο εμπνευστής εκ Θεσσαλονίκης

Στον Παναγιώτη Σγουρίδη εγκρίθηκε δαπάνη επιδότησης ενοικίου 7.000 ευρώ, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι από αυτά έλαβε μόνο 350 ευρώ. Όσον αφορά τον πρώην υφυπουργό Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της σχετικής διάταξης που ενσωματώθηκε στο τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015, τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχε λάβει 4.000 ευρώ για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια μετατέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά από ώρες σιωπής και εν μέσω αντιδράσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».

Πιθανολογείται ότι θα βρεθούμε μπροστά και σε νέες αποκαλύψεις, καθώς υπάρχει το ορφανό ποσό των 11.200 ευρώ, το οποίο είχε δεσμευτεί στο υπουργείο Μεταφορών, χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομα του δικαιούχου υφυπουργού. Το έγγραφο φέρει την ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2016 και αναφέρει ότι το ποσό αφορά την ανάγκη κάλυψης διαμονής του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων.

Επίδομα, κατά δήλωσή του, εισέπραττε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας ότι το έπραξε κυρίως γιατί είχε επιβαρυνθεί λόγω της απόκτησης της μόνιμης κατοικίας του στη Θεσσαλονίκη με δανεισμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έκανε χρήση της ίδιας διάταξης με τη Ράνια Αντωνοπούλου καθότι είναι εκλεγμένος βουλευτής.
Και τα ξενοδοχεία…

Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί και μία νέα αποκάλυψη που είδε το φως της δημοσιότητας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τροπολογία το 2016 έχει αποφασίσει έτσι ώστε οι συνοδοί των υπουργών σε ταξίδια να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτούς, βαρύνοντας τον προϋπολογισμό, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. «Το επίδομα ενοικίου σε ζάμπλουτους υπουργούς δεν είναι το μόνο ‘πατριωτικό’ μέτρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στις 27/7/2016 νομοθέτησε ώστε η συνοδεία των υπουργών να μένει στα πεντάστερα ξενοδοχεία στα ταξίδια και όχι σε φτηνότερα όπως ίσχυε», αποκάλυψε στέλεχος του Ποταμιού.

Από ό,τι φαίνεται ο σάλος που ξέσπασε με την υπόθεση Αντωνοπούλου ανοίγει την συζήτηση για συνολική αναδιαμόρφωση του καθεστώτος του επιδόματος ενοικίου, αλλά και άλλων βουλευτικών προνομίων. Για τους βουλευτές, άλλωστε, δεν έχουν προβλεφθεί εισοδηματικά κριτήρια.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νόμιμο στην Αυστρία το «αντε γ…σου σε πολιτικούς» – Ακολουθεί ο παγκόσμιος ηγέτης

Στην Αυστρία μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου»σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα: αυτή ήταν η απόφαση του εφετείου της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης.

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς και αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε δέχθηκε φραστική επίθεση στη διάρκεια διαδήλωσης από ένα ακροαριστερό γκρουπούσκουλο και είχε προσφύγει εναντίον του κατηγορώντας το για «δημόσια εξύβριση».

Το εφετείο χθες Τετάρτη επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Στην χθεσινή τους απόφαση οι δικαστές ανέφεραν ότι «η απόρριψη ενός πολιτικού» μπορεί «να εκφραστεί με προκλητικό και σοκαριστικό τρόπο» και αυτό αποτελεί «θεμελιώδες στοιχείο της ελευθερίας έκφρασης».

Σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τραβήχτηκε στη διάρκεια διαδήλωσης τον Οκτώβριο, υποστηρικτές του ακροαριστερού κινήματος Linkswende jetzt (Αριστερή στροφή τώρα) παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους οι Αυστριακοί πρέπει να πουν «άντε γ…σου στον Στράχε», ενώ έκαναν και την αντίστοιχη άσεμνη χειρονομία.

Σήμερα το κίνημα χαιρέτισε «τη νίκη της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου», ενώ εκτίμησε ότι πλέον σε κάθε πολιτική ομιλία θα μπορεί να περιλαμβάνεται η φράση «λέω “άντε γ…σου στον Στράχε, διότι…”».

Οι πολιτικοί απαξιώνονται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα ο κόσμος στο τέλος να ζητήσει τον όποιο παγκόσμιο ηγέτη θα του προσφέρει στην αρχή τα βασικά!
el.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Σουηδοί είπαν “ναι” στην αχρήματη κοινωνία και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου λεφτά!

Την αρνητική πλευρά της πρωτοπορίας και της τεχνολογικής προόδου φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Σουηδίας, της χώρας που όπως και σε πολλούς άλλους τομείς προπορεύεται στις πληρωμές με κάρτες και στην κατάργηση των μετρητών. Επειτα από χρόνια προσήλωσης στις νέες τεχνολογίες, σήμερα οι Σουηδοί κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς μετρητά στην περίπτωση μιας φυσικής ή τεχνολογικής καταστροφής. Δεν θα έχουν δηλαδή τα αναγκαία χαρτονομίσματα και κέρματα για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης. Η προοπτική αυτή προκαλεί συναγερμό στις αρμόδιες αρχές που επιχειρούν να επιβάλουν ασφαλιστικές δικλίδες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ώστε να διασφαλιστούν η αναγκαία υποδομή και η κυκλοφορία μετρητών.

Ο λόγος είναι ότι η χρήση μετρητών βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε φθίνουσα πορεία στη Σουηδία και τελευταία έχει ελαχιστοποιηθεί. Πέρυσι το σύνολο των μετρητών που ήταν σε κυκλοφορία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 και σήμερα είναι κατά 40% μειωμένο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2007. Την τελευταία διετία, άλλωστε, η μείωση της χρήσης μετρητών ήταν ραγδαία.

Το αποτέλεσμα , σύμφωνα με την “Καθημερινή”, είναι να αυξάνονται το κόστος εκτύπωσης χαρτονομισμάτων στη χώρα όπως επίσης και το κόστος της χρήσης μετρητών για τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τις τράπεζες. Σύμφωνα με τη Νίνα Βένινγκ, διευθύνουσα σύμβουλο της Bankomat, την οποία έχουν δημιουργήσει οι μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας και χειρίζεται τα περισσότερα από τα μετρητά των ΑΤΜ στη χώρα, το κόστος κάθε συναλλαγής στα ΑΤΜ για τις τράπεζες «αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια». Ετσι το πρόβλημα ανακυκλώνεται, καθώς το υψηλό κόστος αποθαρρύνει τη χρήση μετρητών όπως βέβαια και την έκδοσή τους.


Η Τράπεζα της Σουηδίας, Riksbank, έχει μάλιστα εκφράσει ανησυχία για τον κίνδυνο να καταστραφούν από την αχρηστία οι αναγκαίες υποδομές για την έκδοση χαρτονομισμάτων και κερμάτων. Ο διοικητής της Riksbank, Στεφάν Ινγκβες, έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του σχετικού νομικού πλαισίου με στόχο να διασφαλιστεί ότι θα έχει η κεντρική τράπεζα την εποπτεία του συστήματος πληρωμών. Οπως τόνισε, η Σουηδία οδεύει σε μια κατάσταση στην οποία «ιδιωτικοί φορείς θα ελέγχουν τα μέσα πληρωμών που χρησιμοποιεί το κοινό, κάτι που μπορεί να αποβεί προβληματικό ιδιαιτέρως σε συνθήκες κρίσης».

Εχει προηγηθεί η πρωτοβουλία της εταιρείας διαχείρισης μετρητών Loomis AB που κάλεσε τις Αρχές να ασκήσουν πιέσεις στις σουηδικές τράπεζες και στα καταστήματα λιανικής προκειμένου να εξακολουθήσουν να δέχονται μετρητά. «Τα μετρητά είναι αναγκαία σε μια κρίσιμη κατάσταση», σχολιάζει σχετικά ο Πάτρικ Αντερσον, διευθύνων σύμβουλος της Loomis, καθώς διαβλέπει μεγάλους κινδύνους για όσους Σουηδούς ζουν σε απόμακρες περιοχές στα βόρεια της χώρας και σε μια καταστροφή θα μπορούσαν να βρεθούν χωρίς χρήματα.

Ο ίδιος εξέφρασε, άλλωστε, προβληματισμό για το αν οι Σουηδοί «έχουν τη διορατικότητα να αντιληφθούν τις επιπτώσεις μιας κρίσης αυτού που θα διαπεράσει και θα επηρεάσει το σύνολο της κοινωνίας». Το θέμα απασχόλησε το Κοινοβούλιο της Σουηδίας που στελέχωσε ειδική επιτροπή για να εξετάσει το πρόβλημα για λογαριασμό της Riksbank. Η εν λόγω επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σχετική μελέτη το καλοκαίρι και να εκθέσει τις προκλήσεις που θέτει η ραγδαία μείωση της χρήσης μετρητών.

el.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Παιδείας – Χημικά από τους αστυνομικούς

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών, όταν ομάδα συγκεντρωμένων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του υπ. Παιδείας.

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί εστία έντασης και να χρησιμοποιηθούν χημικά. Κάποιοι από τους διαδηλωτές, ωστόσο, κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο του κτιρίου, με αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου.

Ακολούθως, διμοιρία των ΜΑΤ στάθηκε έξω από την κεντρική πύλη και με τη χρήση δακρυγόνων απομάκρυνε από την είσοδο το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δασκαλοι, καθηγητές από όλη την επικράτεια (Χαλκίδα, Ικαρία, Κέρκυρα, Εύβοια, κ.α.), αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διεκδικούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
ΠΗΓΗ βίντεο: protothema.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι μπορείς να διαπιστώσεις την πραγματική την ισχύ του σήματος στο τηλέφωνο σου

Μπορεί να μην δίνουμε πάντοτε σημασία στην ένδειξη του σήματος στην status bar της συσκευής μας, ωστόσο σίγουρα ανησυχούμε, όταν κόβεται η επικοινωνία μας απότομα.

Είτε μπορεί να βρισκόμαστε μέσα σε κτήριο, είτε σε κάποια αγροτική περιοχή, πολλές φορές έχουμε έλθει αντιμέτωποι με τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Η ισχύς του σήματος μετριέται σε dBm. Μην ανησυχείτε όταν δείτε ένα - μπροστά από την μέτρηση, αν και αυτό ορισμένες φορές παραλείπεται. Σε γενικές γραμμές, ο κανόνας είναι όσο πιο μικρή τιμή, τόσο καλύτερα, κάτι που σημαίνει ότι μια ένδειξη -80db δείχνει ότι το σήμα είναι πολύ καλύτερο από εκείνες τις φορές που η συσκευή μπορεί να δείχνει -95.

Ειδικότερα στα smartphones, το καλύτερο που μπορεί να επιτευχθεί είναι -50dBm, ενώ στο -120dBm σημαίνει ότι μάλλον η συσκευή σας σύντομα θα χάσει τη λήψη τελείως. Θυμηθείτε, όσο μικρότερη η τιμή, τόσο καλύτερη λήψη.

Για να δεις και εσύ τη μέτρηση στο smartphone σου μπορείς να μεταβείς στη σχετική ένδειξη ως εξής: Πληροφορίες συσκευής – Κατάσταση – Ισχύς σήματος
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ …«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΤΟ ΦΥΛΑΓΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε εμείς και το πράγμα καταντάει πια εξωφρενικό.

Στα κρητικά νέρα, εδώ και λίγες ώρες, πλέει το γερμανικό ερευνητικό σκάφος R/V MARIA S. MERIAN, το οποίο θα κάνει έρευνες για λογαριασμό της Άγκυρας σε περιοχή ανατολικά της Κρήτης, την οποία δέσμευσε η Τουρκία με παράνομη NAVTEX.
Η Τουρκία ως γνωστόν, έχει δεσμεύσει θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη, για να κάνει έρευνες το γερμανικό ερευνητικό πλοίο, που χρησιμοποίησε και παλαιότερα.

Όπως έγραφε πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, η Τουρκία με δεύτερη NAVTEX δέσμευσε περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

«Γιατί η Τουρκία θέλει να εισβάλει στα ελληνικά νησιά»Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Uzay Bulut, σε ένα άρθρο καταπέλτη στο Gatestone Intsitute, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η οποιαδήποτε εισβολή στα ελληνικά νησιά θα πρέπει να θεωρηθεί ως επίθεση γενικά προς τη Δύση. Διαβάστε το κείμενο σε μετάφραση του Γεώργιου Αναγνώστου.

«Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συμφωνούν πλήρως: Η πεποίθηση ότι τα ελληνικά νησιά είναι κατεχόμενο τουρκικό έδαφος και πρέπει να ανακαταληφθούν. Η πεποίθηση αυτή είναι τόσο ισχυρή, ώστε οι ηγέτες και των δύο κομμάτων έχουν εκφράσει δημόσια την απειλή εισβολής στο Αιγαίο.

Η μόνη διαφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων σχετικά με το θέμα αυτό, αφορά την προσπάθειά τους να αποδείξουν ποιο είναι πιο ισχυρό και πατριωτικό και ποιο διαθέτει το θάρρος να πραγματοποιήσει την απειλή εναντίον της Ελλάδας. Ενώ το CHP κατηγορεί το AKP, το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιτρέπει στην Ελλάδα να κατέχει τουρκικά εδάφη, το AKP επικρίνει το CHP, το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας, ότι επέτρεψε στην Ελλάδα να πάρει τα νησιά μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης του 1924, της Συνθήκης Ιταλίας–Τουρκίας του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, αναγνωρίζοντας τα νησιά του Αιγαίου ως ελληνικό έδαφος.

Το 2016, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «έδωσε» τα νησιά τα οποία «ήταν δικά μας» και βρίσκονται «μπροστά στη μύτη μας». «Υπάρχουν ακόμα τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας εκεί», είπε αναφερόμενος στην κατοχή των νησιών από τους Οθωμανούς.

Δύο μήνες νωρίτερα, στο συνέδριο για το «Νέο Δόγμα Ασφάλειας» της Τουρκίας, ο Ερντογάν διακήρυξε ότι: «Η Συνθήκη της Λωζάνης… δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Φυσικά θα τη συζητήσουμε και θα αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο». Στη συνέχεια, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χάρτες και φωτογραφίες των νησιών του Αιγαίου, αποκαλώντας τα έδαφος το οποίο ο «Ερντογάν λέει ότι δώσαμε στη Λωζάνη».

Προκειμένου να γίνει κατανοητός ο απώτερος στόχος του να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά που θα ξεπερνά εκείνη όλων των άλλων Τούρκων ηγετών, ο Ερντογάν έχει θέσει ορισμένους στόχους για το έτος 2023, την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, και για το έτος 2071, την 1000η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ που έγινε το 1071, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι, Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία νίκησαν τα χριστιανικά, βυζαντινά στρατεύματα στα αρμενικά υψίπεδα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτούς τους στόχους είναι η δημιουργία εθνικιστικής συνοχής, με σκοπό την προσάρτηση περισσότερων εδαφών από την Τουρκία. Ωστόσο, για να μεταβάλει τα σύνορα της Τουρκίας, ο Ερντογάν πρέπει να τροποποιήσει ή να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η ειρωνεία είναι ότι, πριν από τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – η οποία διαφημίστηκε ως το ορόσημο μιας νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – ο Ερντογάν δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να επικαιροποιηθεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, που ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα Τούρκου αρχηγού κράτους μετά από 65 χρόνια, ο Ερντογάν επανέλαβε τη γνωστή επωδό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί.

Τον επόμενο μήνα, ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά το κόμμα του ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία δόθηκαν τα νησιά. «Θα πληροφορήσουμε το έθνος σχετικά [με αυτό]», είπε ο Ερντογάν. Το νόημα της δήλωσης αυτής είναι ότι ο Ερντογάν αποδέχεται ότι τα νησιά ανήκουν νόμιμα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, αποκαλεί την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών «εισβολή» – προφανώς διότι τα νησιά ήταν κάποτε εντός των συνόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – και τώρα τα θέλει πίσω.

Εν τω μεταξύ, το CHP ακολουθεί εξίσου επιθετική ρητορική, με τον Κιλιτσντάρογλου να δηλώνει στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι η Ελλάδα έχει «καταλάβει» 18 νησιά. Όταν αναφέρθηκε ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «ενοχλήθηκε» με αυτή τη δήλωση, ο βουλευτής και αναπληρωτής εξωτερικών υποθέσεων του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, απάντησε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή μας». Ο Γιλμάζ επίσης φέρεται να δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι πολλά περισσότερα από την κυβέρνησή της» και ότι οποιοσδήποτε Έλληνας υπουργός προκαλέσει την Τουρκία, «θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι…Αν [ο Καμμένος] κοιτάξει στην Ιστορία, θα δει πολλά τέτοια παραδείγματα».

Πράγματι, η ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα Τούρκων που πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων της Ανατολίας. Σε μια περίπτωση, η επίθεση γενοκτονίας κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων χριστιανών στη Σμύρνη το 1922, τονίστηκε σε μια ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ):

«Εάν [οι Έλληνες] θέλουν να πέσουν ξανά στη θάλασσα – εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν πάλι – είναι ευπρόσδεκτοι. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο και έχει την πίστη να το ξανακάνει. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να της το εξηγήσει, ξέρουμε πώς να καρφωθούμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, να πέσουμε βροχή από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη και να διδάξουμε ξανά στους αγγελιοφόρους των σταυροφόρων την Ιστορία».

Τούρκοι προπαγανδιστές, επίσης διαστρεβλώνουν γεγονότα, με σκοπό να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως επιτιθέμενη. Ο Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για παράδειγμα, δήλωσε πρόσφατα ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα νησιά σε οπλοστάσια και στρατιωτικά φυλάκια, τα οποία θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον για να επέμβει στρατιωτικά εναντίον της Τουρκίας».
Κάθε Τούρκος πολιτικός φαίνεται ότι έχει τα δικά του κίνητρα όσον αφορά την εμμονή του με τα νησιά: Παραδοσιακός τουρκικός επεκτατισμός, εκτουρκισμός ελληνικών εδαφών, Νεο-Οθωμανισμός και το έμβλημα των κατακτήσεων του Ισλάμ – ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ). Υπάρχουν, επίσης, στρατηγικοί λόγοι για τους οποίους θέλουν να εισβάλουν στα νησιά, οι οποίοι μπορούν να γίνουν κατανοητοί από τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Τουγρούλ Τουρκές, σχετικά με τον τουρκικό έλεγχο της Κύπρου από το 1974:

«Υπάρχει η παραπληροφόρηση ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Κύπρο, επειδή υπάρχει τουρκική κοινότητα εκεί… Ακόμα και αν δεν ζούσαν Τούρκοι στην Κύπρο, για την Τουρκία θα υπήρχε πάλι κυπριακό ζήτημα και είναι αδύνατο για την Τουρκία να παραιτηθεί από αυτό».

Η ίδια στάση και νοοτροπία ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου. Μολονότι η Τουρκία γνωρίζει ότι τα νησιά ανήκουν νομικά και ιστορικά στην Ελλάδα, οι τουρκικές αρχές θέλουν να τα καταλάβουν και να τα εκτουρκίσουν, συνεχίζοντας πιθανώς την εκστρατεία εξολόθρευσης των Ελλήνων, όπως έκαναν στην Ανατολία από το 1914 έως το 1923 και μετά. Η καταστροφή κάθε ίχνους ελληνικού πολιτισμού που υπήρχε στη Μικρά Ασία, η οποία ήταν ελληνική γη πριν από την τουρκική εισβολή τον 11ο αιώνα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 Έλληνες σήμερα στην Τουρκία.

Δεδομένης της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, οι τωρινές απειλές εναντίον της Ελλάδας – και από τα δύο άκρα του τουρκικού πολιτικού φάσματος – πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη Δύση. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Αποτελεί το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ελλάδας θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επίθεση εναντίον της Δύσης. Ήρθε πλέον η ώρα για τη Δύση, η οποία έχει παραμείνει σιωπηλή μπροστά στις τουρκικές θηριωδίες, να ορθώσει το ανάστημά της στην Άγκυρα».
Πηγή : makeleio.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρήτη: «Ταρακούνησε» την Έ. Αχτσιόγλου με την επιστολή της - «Άκου Έφη τι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας», πως αντέδρασε η υπουργός

Πριν περίπου ένα μήνα, η Χανιώτισσα Αργυρώ Γιαννουδάκη, δημοσίευσε ένα άρθρο - γράμμα προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε αθλητική ιστοσελίδα, με αφορμή την εξαίρεση της σκλήρυνσης κατά πλάκας από τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Με τίτλο «Άκου Έφη τι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας», το άρθρο προκάλεσε αίσθηση τόσο στον κόσμο, με δεκάδες κοινοποιήσεις και πάνω από 150.000 like, αλλά και σε στελέχη της κυβέρνησης και την ίδια την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, η οποία μέσω του γραφείου της, επικοινώνησε με την Χανιώτισσα.

Το σημαντικότερο όμως είναι οτι το άρθρο αυτό έγινε αιτία, με πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας, να αλλάξει η εισήγηση της Επιτροπής και να ενταχθούν στις μη αναστρέψιμες παθήσεις η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, «στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας».

«Μία φορά κι έναν καιρό ήταν λοιπόν, μία νέα κοπέλα η Έφη. Καταξιωμένη στο χώρο της, είχε ανέλθει γρήγορα επαγγελματικά. Όλα έβαιναν καλώς στη ζωή της έως εκείνη την αποφράδα μέρα...» έγραφε η Χανιώτισσα στο άρθρο της που προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού, αλλάζοντας τα δεδομένα για χιλιάδες ασθενείς στην χώρα μας.

Η Άργυρω, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και έχει εργαστεί ως αθλητικογράφος σε γνωστά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αθήνα, γνωρίζει από "πρώτο χέρι" τι σημαίνει κάποιος να ασθενεί από τη νόσο, καθώς τόσο ο πατέρας της όσο και ο αδελφός της, που ζουν στα Χανιά, έχουν διαγνωστεί με την συγκεκριμένη πάθηση.

Από τα Χανιά, ο πατέρας της, Γιώργος Γιαννουδάκης, το ίδιο μάχιμος με την κόρη του, δίνει το δικό του αγώνα για να βοηθήσει τους περίπου 400 ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να στηριχθούν ψυχολογικά, ώστε να διαχειριστούν την συμβίωση με μια τόσο δύσκολη ασθένεια.

Το flashnews, μίλησε με τον Γιώργο Γιαννουδάκη, τόσο για το άρθρο που «ταρακούνησε» την Υπουργό, όσο και για την δική του εμπειρία ως ασθενή αλλά και για το όνειρό του να βοηθήσει τους πάσχοντες στα Χανιά.

Το άρθρο, η αντίδραση της Αχτσιόγλου και το τηλέφωνο στην Χανιώτισσα από το Υπουργείο

«Η κόρη μου που είναι δημοσιογράφος, γνωρίζοντας οτι στην οικογένεια υπάρχουν δύο άτομα πάσχοντες, εγώ και ο γιος μου, ανέβασε ένα άρθρο γράφοντας "Άκου Έφη τι είναι η σκλήρυνση". Βλέποντας η κόρη μου αυτήν την αδικία έγραψε το άρθρο για ένα κορίτσι καταξιωμένο, που το έλεγαν Έφη, φωτογραφίζοντας την υπουργό. Το άρθρο αυτό είχε φοβερή αποδοχή, είχε 150.000 like.

Από το Υπουργείο Εργασίας, διαβάστηκε το άρθρο, ενημερώθηκε η υπουργός και σε χρόνο μηδέν έκαναν μια τροποποίηση και πέρασαν στα ανίατα νοσήματα, την προϊούσα και δευτεροϊούσα πάθηση, δηλαδή αυτούς που είναι στα κρεβάτια και αυτούς που είναι στα καρότσια. Οι υπόλοιποι, που δεν είναι σε αυτό το στάδιο αλλά έχουν την νόσο δεν συμπεριλαμβάνονται, αλλά η πάθηση δημιουργεί σοβαρές εξάρσεις και υποτροπές σε ανύποπτο χρόνο. Εκεί που είσαι καλά, όταν κάνει μια υποτροπή μπορεί να χάσεις το φως σου, να παραλύσεις από τη μια πλευρά. Αυτό δεν το αξιολόγησε σωστά η Επιτροπή. Σήμερα ένας ασθενής είναι καλά αύριο δεν είναι καλά. Έχουμε ανθρώπους που είναι καλά και κάνουν υποτροπές, εισέρχονται στο Νοσοκομείο για νοσηλεία», είπε μεταξύ άλλων ο Πατέρας της Αργυρώς.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η μετωπική για τη Novartis παραμένει στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας

Με όλα τα κρίσιμα μέτωπα ανοιχτά αλλά και με τα απρόοπτα, όπως η υπόθεση της επιδότησης ενοικίου και της επακόλουθης εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου που οδήγησε σε επίσπευση του ανασχηματισμού, η επιστροφή στην «κανονικότητα» και την ομαλότητα δείχνει δύσκολο έργο για την κυβέρνηση.

Οι υψηλοί τόνοι και η πόλωση κυριαρχούν στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση με βασικό πεδίο τη Novartis. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν επιλέξει την μετωπική σύγκρουση σε αυτό το ζήτημα αφήνοντας όσο γίνεται έξω από τον μεγάλο καυγά τα εθνικά θέματα (κυρίως από την κυβερνητική πλευρά) και τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο πεδίο της οικονομίας.

Ως προς αυτό το τελευταίο πάντως ο πρωθυπουργός από την Τρίπολη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και κατήγγειλε μια εξελισσόμενη «εκστρατεία μηδενισμού» των επιτυχιών της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, εκστρατεία που, όπως είπε, προέρχεται από το παλαιό «καθεστώς Siemens, Novartis, θαλασσοδανείων και σκανδάλων».

Οδηγός οι δημοσκοπήσεις;


Οι δημοσκοπήσεις, πέρα από ένα μικρό «μάζεμα» της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν το κυβερνητικό στρατόπεδο να κερδίζει πόντους στα θέματα της μάχης κατά της διαφθοράς και διαπλοκής, εν προκειμένω στην υπόθεση Novartis, αλλά να χάνει πόντους από τα εθνικά.
Το στοιχείο αυτό εκ των πραγμάτων είναι κάτι που η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη και, πιθανότατα, αυτό διαμορφώνει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην τρέχουσα συγκυρία, να κρατά δηλαδή σε πρώτο πλάνο το σκάνδαλο στο φάρμακο και κυρίως την εμπλοκή βασικών παραγόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, στην προσπάθεια να διαχειριστεί την υπόθεση Αντωνοπούλου – η οποία «έσκασε» σε μια στιγμή που η κυβέρνηση προβάλλει ως θεμέλιο λίθο της διακυβέρνησής της το «ηθικό πλεονέκτημα» –, τη «στρατολόγησε» στην αντιπαράθεση για τη Novartis.
Αξιοποίησε το γεγονός της αποπομπής της αφενός για να πει ότι η κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει ότι δεν ταυτίζει το νόμιμο με το ηθικό, αφετέρου για να στηλιτεύσει τη στάση των εμπλεκόμενων προσώπων στο σκάνδαλο Νovartis που προέρχονται από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν παραιτούνται από τις θέσεις τους όσο ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και δεν αναλαμβάνουν ούτε καν την πολιτική ευθύνη.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου στην Τρίπολη:
«Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν τον “Κινέζο” για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στην δημόσια υγεία. Τόσο κόστισε στον ελληνικό λαό».
Μένει ωστόσο να φανεί αν η ρητορική της κάθαρσης μπορεί να συντηρηθεί επί μακρόν και το κυβερνητικό σχήμα να φτάσει έως τις κάλπες – επισήμως οι κάλπες τοποθετούνται στην ολοκλήρωση της τετραετίας – με αυτό το δίλημμα, όπως εκτιμούν πολλοί στη δημόσια συζήτηση.

Ο γρίφος του Πάιατ
Πάντως στη διαμάχη για τη Νοvartis ενεπλάκη τις τελευταίες μέρες και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Ο τρόπος με τον οποίο ενεπλάκη έκανε το Μαξίμου να ανησυχεί για το αν υποκρύπτονται μηνύματα στη στάση του ή αν υπήρξε μια ατυχής διαχείριση εκ μέρους του, πέρα δηλαδή από την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει κατά το δοκούν τα λεγόμενά του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταφέρεται μέσα σε εισαγωγικά μια αναφορά που αποδίδεται στον Πάιατ: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Η αναφορά αυτή, αν και ακριβής στην ουσία της, έδειξε να στέλνει σκοπίμως συγκεχυμένα μηνύματα, πολιτικά αξιοποιήσιμα από τη Ν.Δ., η οποία έσπευσε να πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από το FBI και να στηρίξει τη βασική της γραμμή περί «σκευωρίας». Στο μεταξύ, αν και η δήλωση στην εκδοχή της Ν.Δ. ανακοινοποιήθηκε στο Twitter από τον λογαριασμό του πρέσβη, αμφισβητήθηκε εντόνως από το Μαξίμου, το οποίο επικοινώνησε μαζί του και με νον πέιπερ λίγο αργότερα μετέφερε τη δική του εκδοχή για τα όσα είχε πει, που αφορούσε στην ουσία του μηνύματος:
«Ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis». Κάτι που με άλλα – και αρκούντως διπλωματικά – λόγια αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας το ίδιο βράδυ.

Εν ολίγοις το νόημα όσων είπε ο πρέσβης ήταν ότι Έλληνες πολιτικοί δεν ερευνώνται από τις αμερικανικές αρχές, αλλά απουσίαζε η αναγκαία διευκρίνιση ότι με αυτή την αναφορά του καθόλου δεν σχολιάζει το θέμα της «εμπλοκής» ή μη ελλήνων πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis και το αν προκύπτουν στοιχεία ή όχι στο πλαίσιο των ερευνών του FBI.

Προβληματισμός
Το ερώτημα που έχει να απαντήσει το Μαξίμου είναι πόσο χώρο θα δώσει σε αυτή την αντιπαράθεση και πώς θα ελέγξει τον κίνδυνο να επισκιάσει άλλα θέματα της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας και να απορροφήσει ενέργεια σε μια φάση που το Σκοπιανό δείχνει να κολλάει, ενώ η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται διαρκώς.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προχθές αναφέρθηκε με ενόχληση στο ότι «πέρασε στα ψιλά» η είδηση για την επένδυση της Tesla στην Ελλάδα, κάτι που συνέδεσε με την «εκστρατεία μηδενισμού» που καθοδηγεί το παλαιό πολιτικό κατεστημένο εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

EKTAKTO : Επεισόδιο στον Έβρο! Οι Τούρκοι έπιασαν δύο στελέχη του Στρατού μας!

Επεισόδιο στον Έβρο!

Σύμφωνα με το ΓΕΣ:

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη  του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.


Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

militaire.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολονύχτια μάχη κουκουλοφόρων και αστυνομικών έξω από το Πολυτεχνείο

Κάηκε για τέταρτο βράδυ η Αθήνα καθώς στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον αστυνομικών με αφορμή την μη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.  Παράλληλα αντιεξουστιαστές «χτύπησαν» έξω από το σπίτι του γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ανάλογες επιθέσεις υπήρξαν στην Πάτρα. Ενέργειες έγιναν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με την κατάληψη της Σχολής Θεάτρου τοΥ ΑΠΘ και σε άλλες πόλεις όπως Καρδίτσα, Ξάνθη, Ρέθυμνο. 
Αναλυτικότερα, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.
Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου 
Σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προκάλεσαν οκτώ άτομα που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.
Η καταδρομική ενέργεια σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης. 
Οι δράστες αφού έσπασαν τέσσερις τζαμαρίες, 3 υπολογιστές και πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από το σημείο
Στο στόχαστρο και το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης
Επίσης, έγιναν 15 προσαγωγές αντιεξουσιαστών ο οποίοι έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό.
Η ανακοίνωση των αναρχικών στο indymedia
«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».
Οδοφράγματα και μολότοφ και στην Πάτρα
Αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας υπέρ του αντιεξουσιαστή Κ. Γιαγτζόγλου.Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στην Πάτρα. Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές και  συλλήψεις. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε από την πλευρά του ότι η ΕΛΑΣ έδειξε αδράνεια στο μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών.
Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών καλύπτοναι ειδησεογραφικά και από το Γερμανικό Τύπο. Ενδεικός είναι ο τίτλος ότι «αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταθέσεις στην γερμανική δικαιοσύνη: Μίζες σε κόμματα για την κατασκευή του μετρό την περίοδο 2003-2007

Για μετρητά μέσα σε βαλίτσες με αποδέκτες κρατικούς αξιωματούχους αλλά και «τιμολογήσεις μιζών» για πολιτικά κόμματα, κάνει λόγο σε κατάθεσή του στη Γερμανική δικαιοσύνη που διαβιβάστηκε στην Ελλάδα, μεγαλοστέλεχος γερμανικής κοινοπραξίας, η οποία ανέλαβε και εκτέλεσε έργα του μετρό την περίοδο 2003-2007 (επί πρωθυπουργίας Σημίτη, Καραμανλή).

Πρόκειται για γνωστή υπόθεση εδώ και καιρό, για την οποία η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινικές διώξεις στο τέλος του 2017 ποινικές διώξεις, όμως το κερασάκι στην τούρτα είναι η εν λόγω κατάθεση, η οποία εισφέρει νεότερα στοιχεία.

Η κατάθεση που έφτασε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, δίνει νέα ώθηση στην έρευνα καθώς μιλάει για μίζες 370.000 ευρώ που διοχετεύονταν μέσω ενός συγκεκριμένου προσώπου στην Ελλάδα (αναφέρεται με κωδική ονομασία) σε κρατικούς αξιωματούχους αλλά και ποσοστό 5-7% που είχε τιμολογηθεί στα πολιτικά κόμματα.

Καταθέσεις

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από καταθέσεις στη Γερμανική Δικαιοσύνη, έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που εστάλησαν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την εκτέλεση και την υλοποίηση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλων στην κοινοπραξία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Από αυτά προκύπτει επίσης εμπλοκή της Γερμανικής εταιρείας Deutsche Bahn, που φέρεται να κατέβαλε τα χρήματα, η οποία συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος με τις εταιρείες Thales, Lahmeyer και ΟΜΕΚ, για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η γερμανική εταιρεία που είχε αναλάβει από το 2003-2007 τρία έργα, μεταξύ των οποίων και το σταθμό Ελληνικού του μετρό, φέρεται να διοχέτευε τις μίζες στην Ελλάδα, μέσω προσώπου, τον οποίο κατονομάζει με κωδική ονομασία σε κατάθεση που έδωσε στη Γερμανία διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αν και είχε ανοίξει για το σκοπό αυτό τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα μας, τελικά τον έκλεισε, προτιμώντας να δίνει τα χρήματα σε μετρητά.

Όπως παραδέχεται μάλιστα στην κατάθεση του το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, σε κάθε έργο είχαν "τιμολογήσει ποσοστό 5-7% επί της μίζας για τα πολιτικά κόμματα" που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Παράλληλα, φέρονται να πίεζαν το συγκεκριμένο πρόσωπο, να τους φέρει σε επαφή με τους αποδέκτες των χρημάτων.

Μετά τα στοιχεία αυτά η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος δύο προσώπων, εκπροσώπων των εταιρειών Lahmeyer και ΟΜΕΚ, οι οποίοι ήδη είναι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Νοέμβριο για μίζες μέσω εικονικών τιμολογίων στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Ο ανακριτής Διαφθοράς που χειρίζεται πλέον την υπόθεση, καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα στα οποία κατέληξαν οι μίζες προκειμένου να ανατεθούν στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η εταιρεία Thales

H υπόθεση όμως γεννά και άλλους συνειρμούς. Η γαλλική εταιρία Thales είναι γνωστή στις ελληνικές Αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Μάλιστα είναι ανοιχτή έρευνα από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς, μετά την κατάθεση στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά με πληροφορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ανάθεση από την τότε κυβέρνηση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία είχε στα χέρια της από το 2006 η Ελληνική δικαιοσύνη.

Η έρευνα προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη της επίσημης κατάθεσης ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για "παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες", προχωρεί και σε μια ακόμα αποκάλυψη βόμβα: Ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) "διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς).

Και κατά τον Ρ….(πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό". 
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλείνουν οι πύλες σε 20 σταθμούς ως τα μέσα Μαρτίου – Ξεκινά η ενεργοποίηση καρτών για άνεργους ΑΜΕΑ

Σταδιακά και ως το τέλος Μαρτίου θα κλείσουν οι πύλες του Μετρό σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ, το σύνολο των οποίων έχει ήδη αποσταλεί σύμφωνα με την εταιρεία, κάτι που πιθανόν να μην ισχύει.
Κλείσιμο πυλών
Αν και ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ (ο τελευταίος που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο) προέβλεπε κλείσιμο όλων των πυλών εισόδου/εξόδου στους σταθμούς του Μετρό ως τα τέλη Δεκεμβρίου, ο οργανισμός έπεσε έξω κατά πολύ. Ο νέος προγραμματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα έχει ως εξής:
  • Ο σταθμός Σύνταγμα θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.
  • Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).
  • Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
  • Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
Ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει στους επιβάτες πως στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων χρειάζεται τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο από το σταθμό.
Κάρτες για άνεργους και ΑΜΕΑ
Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενεργοποίηση των προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ μέσω online εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ. Η διαδικασία θα έχει ως εξής:
Οι άνεργοι ή ΑΜΕΑ συμπληρώνουν την online αίτηση (σύνδεσμος αναμένεται σύντομα)
Η ΗΔΙΚΑ πιστοποιεί το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης
Ο κάτοχος της κάρτας «φορτίζει» τη δωρεάν μετακίνηση στην κάρτα του μέσω αυτόματου μηχανήματος έκδοσης/επαναφόρτισης καρτών.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ έχει ήδη εκδοθεί και αποσταλεί στους κατόχους τους το σύνολο των καρτών όσων έχουν κάνει αίτηση online. Ο ισχυρισμός του ΟΑΣΑ είναι υπό αμφισβήτηση καθώς αφενός πολλοί αναγνώστες μας δεν έχουν λάβει ακόμα τις κάρτες τους ενώ και οι αριθμοί «δεν βγαίνουν» αφού ο ιδιώτης ανάδοχος δεν είχε ακόμα στη διάθεσή του αρκετό καιρό για να προχωρήσει στην έκδοση του συνόλου των καρτών.

Ο ΟΑΣΑ πάντως ισχυρίζεται πως έχουν ήδη εκδοθεί 540.00 προσωποποιημένες κάρτες, οι 45.000 από αυτές για άνεργους και ΑΜΕΑ.


    πηγη


    Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!