EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η εκλογική εξέγερση των μικρομεσαίων στη Δύση

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία επιβεβαιώνει πως το κύμα αντισυστημικής ψήφου -εκλογική εξέγερση των μικρομεσαίων- απέχει από το να έχει εκτονωθεί. Τα γεγονότα, άλλωστε, είναι πολλά και πεισματάρικα για να τα αγνοήσουμε. Η φιλελεύθερη συναίνεση που κυριάρχησε στη Δύση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κλυδωνίζεται. Η Δύση δεν βρίσκεται στο 2007, παρότι οι άρχουσες ελίτ έχουν την τάση να διαβάζουν τα γεγονότα λες και βρισκόμαστε πριν την εκδήλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Γι’ αυτό και συνήθως διαψεύδονται παταγωδώς, γεγονός που συρρικνώνει περαιτέρω την ήδη μειωμένη αξιοπιστία τους. Δεν τους είναι, άλλωστε, εύκολο να χωνέψουν το γεγονός ότι το μέχρι πριν μερικά χρόνια χειραγωγημένο ακροατήριό τους έχει περιέλθει σε κατάσταση εκλογικής ανταρσίας. Η αντισυστημική ψήφος, άλλωστε, είναι συνήθως βουβή. Ακολουθεί υπόγειες διαδρομές.

Ειδικά όταν προέρχεται από μικρομεσαίους νοικοκυραίους με μάλλον συντηρητική ιδεολογία που δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν πολιτικό θόρυβο, όπως οι δεδηλωμένοι αριστεροί και οι αμφισβητίες των κοινωνικών κινημάτων. Πριν 10 χρόνια θα ήταν αδιανόητο ο Σάντερς, ένας σοσιαλιστής από το μικρό και ασήμαντο Βερμόντ, να διεκδικούσε επί ίσοις όροις το χρίσμα των Δημοκρατικών από την Κλίντον. Και βεβαίως θα ήταν αδιανόητο ένας τύπος όπως ο Τραμπ να έπαιρνε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και πολύ περισσότερο να εκλεγόταν πρόεδρος.

Θα είχε μικρότερη σημασία εάν επρόκειτο για αμερικανική ιδιαιτερότητα. Πρόκειται, όμως, για φαινόμενο που σαρώνει τη Δύση. Το Brexit μπορεί να πάτησε στον παραδοσιακό βρετανικό ευρωσκεπτικισμό, αλλά πήγασε από την ίδια μήτρα που τροφοδοτεί ακροδεξιά και αριστερά κινήματα, τα οποία τείνουν να αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη σ’ όλη τη Δύση.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων η εκλογική επιρροή του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ η ΝΔ αγωνίζεται να φθάσει το 35%, το οποίο κάποτε ήταν το ιστορικό χαμηλό της σε εκλογικές ήττες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μια ζωή αγωνιζόταν να υπερβεί το 3% για να εισέλθει στη Βουλή, αναδείχθηκε δύο φορές πρώτο κόμμα και κυβερνά. Η Χρυσή Αυγή, που έπαιρνε 0,3%, σήμερα είναι σταθερά τρίτο κόμμα, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Με αριστερό ή ακροδεξιό πρόσημο

Στην άλλοτε πρωταθλήτρια του ευρωπαϊσμού Ιταλία ο ευρωπαϊστής Ρέντζι έχασε με διαφορά το δημοψήφισμα και το κόμμα του υπέστη συντριβή. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι η αρνητική ψήφος δεν αφορούσε αποκλειστικά τα συνταγματικά θέματα, αλλά συνιστούσε ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα και κυρίως ένα μήνυμα για τη θέση της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτο κόμμα αναδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές το «Κίνημα των 5 Αστέρων» του Γκρίλο. Είναι αληθές ότι υπέστειλε τη σημαία της εξόδου από το ευρώ, αλλά όπως και η Λέγκα του Σαλβίνι, ο άλλος μεγάλος νικητής των εκλογών, εκπέμπουν έναν ιδιαιτέρως κριτικό λόγο για την Ευρωζώνη και το ευρωιερατείο.

Στην Αυστρία με την μακρά σοσιαλδημοκρατική παράδοση ο ακροδεξιός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχασε μόλις και μετά από βίας. Πιθανόν, μάλιστα, να κέρδιζε εάν απέναντί του δεν ήταν ένας οικολόγος υποψήφιος με αντισυστημικό προφίλ. Σήμερα κυβερνά συνασπισμός Δεξιάς-Ακροδεξιάς υπό τον σκληροπυρηνικό Κούρτς.

Από το πουθενά έχουν γίνει κεντρικοί πολιτικοί παίκτες στην Ισπανία το αριστερό κίνημα Ποδέμος και στη χώρα της Μέρκελ το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”. Στην Ολλανδία η ακροδεξιά του Βίλντερς δεν κέρδισε την πρωτιά, αλλά ενίσχυσε τη δύναμή της. Σημαντικές εκλογικές επιδόσεις σημειώνουν ξενοφοβικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα και σε αρκετές ακόμα βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Κι αν στη Γαλλία ανεκόπη η δυναμική της Λεπέν, αυτό συνέβη γιατί συνέτρεξαν ειδικοί λόγοι: Πρώτον, λόγω της διοχέτευσης σημαντικού μέρους της αντισυστημικής ψήφου στον αριστερό Μελανσόν. Δεύτερον, επειδή ο Μακρόν πλασαρίσθηκε εγκαίρως και επιτυχώς σαν παράγοντας ανανέωσης.

Οι φιλελεύθεροι αυτοϋπονομεύθηκαν

Το συμπέρασμα είναι ότι η παραδοσιακή πολιτική ηγεμονία του διδύμου της φιλελεύθερης συναίνεσης (κεντροδεξιά-κεντροαριστερά) αμφισβητείται εντόνως, αν δεν απειλείται με κατάρρευση. Τα μικρομεσαία στρώματα, που στρέφουν μαζικά την πλάτη στις παραδοσιακά κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις, δεν έχουν, βεβαίως, προσβληθεί από κάποιου είδους ιδεολογικό ιό που τα ωθεί προς τα άκρα. Η κύρια αιτία που αμφισβητούν την κατεστημένη τάξη πραγμάτων είναι ότι αυτή περισσότερο ή λιγότερο ανατρέπει τις σταθερές του βίου τους σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του δυτικού κόσμου.

Ο πολιτικός χάρτης των δυτικών χωρών αλλάζει περισσότερο ή λιγότερο λόγω των τεκτονικών αλλαγών που συνεχίζει να προκαλεί στις δυτικές κοινωνίες η οικονομική κρίση του 2008. Η κρίση, όμως, δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αυθεντικό προϊόν της παγκοσμιοποίησης και της ανισοκατανομής του πλούτου, που έχει προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις. Με άλλα λόγια, είναι οι δύο παραδοσιακά κυρίαρχες φιλελεύθερες παρατάξεις που υπονόμευσαν τη φιλελεύθερη συναίνεση.

Η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά εδραίωσαν τη μακρόχρονη πολιτική ηγεμονία τους στο άρρητο κοινωνικό συμβόλαιο, με βάση το οποίο εξασφάλιζαν στα μικρομεσαία στρώματα ευημερία και Κοινωνικό Κράτος, ή ένα συνδυασμό των δύο. Από ένα χρονικό σημείο και πέρα, όμως, οι ηγεσίες τους συνέκλιναν και λειτούργησαν σαν όχημα και για την παγκοσμιοποίηση και κατ’ επέκτασιν για την εφαρμογή της ατζέντας του νεοφιλελευθερισμού.

Η προσχώρησή τους στο νεοφιλελευθερισμό έλαβε χώρα παραλλήλως με την “υπαλληλοποίησή” τους, με το γεγονός ότι υπηρέτησαν και υπηρετούν την απληστία της ολιγαρχίας του χρήματος. Σύμφωνα με τους New York Times, στην οκταετία του Κλίντον στη δεκαετία του 1990 το 1% των Αμερικανών προσποριζόταν το 45% της αύξησης του ΑΕΠ. Στη οκταετία του Μπους (2000-08) το 45% έγινε 65% και στην οκταετία του Ομπάμα εκτοξεύθηκε στο 93%!

Οι επιλογές τους είχαν ως αποτέλεσμα να υποσκάψουν την ευημερία της μεσαίας τάξης που αποτελεί το πολιτικοεκλογικό ακροατήριό τους. Με τον τρόπο αυτό, όμως, ροκάνισαν το κλαδί που στηρίζονται. Αυτό δεν φάνηκε αμέσως, επειδή για μία περίοδο η ευημερία συντηρήθηκε με δημόσιο δανεισμό. Με την κρίση, όμως, η πραγματικότητα αναδύθηκε στην επιφάνεια.

Είναι τότε που για λόγους δημοσιονομικής ισορροπίας επεβλήθη το δόγμα της λιτότητας και η αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Με όργανο τις πολιτικές ελίτ η ολιγαρχία του χρήματος το έχει παραξηλώσει. Για την ακρίβεια, με κυνισμό αποδομεί τα αμορτισέρ που μεταπολεμικά όχι μόνο διατήρησαν την κοινωνική ειρήνη, αλλά και τροφοδότησαν μία πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη.
Οι εκτός του τρένου της παγκοσμιοποίησης

Ένα μεγάλο τμήμα των μεσαίων τάξεων δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να διατηρήσει το επίπεδο ευημερίας, ενώ τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα δυσκολεύονται να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Δεν πρόκειται μόνο για τις μειονότητες και τους παραδοσιακά περιθωριοποιημένους. Η παγκοσμιοποίηση πετάει έξω από το “τρένο” και μικρομεσαίους νοικοκυραίους, ειδικά την παραδοσιακή εργατική τάξη που έχει πληγεί καίρια από την αποβιομηχάνιση και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Αυτό φάνηκε καθαρά και στο βρετανικό δημοψήφισμα και στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Όσοι εργαζόμενοι είναι μέσα στο “τρένο” της παγκοσμιοποίησης ψήφισαν φανατικά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Το ίδιο και στις ΗΠΑ. Μία ματιά στον αμερικανικό εκλογικό χάρτη δείχνει ότι η Χίλαρι ψηφίσθηκε κατά κανόνα από την ανώτερη τάξη και τα μεσαία στρώματα που έχουν ενσωματωθεί στο πλαίσιο του οικονομικού φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Επίσης, από τις μειονότητες (μαύροι, ισπανόφωνοι, μουσουλμάνοι κ.α.) που φοβήθηκαν από την αντιμεταναστευτική ρητορική του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Και οι δύο αυτές κατηγορίες ζουν περισσότερο στην ανατολική και στη δυτική ακτή, οι οποίες και βάφτηκαν γαλάζιες (Δημοκρατικοί). Αντιθέτως, οι ενδιάμεσες Πολιτείες βάφτηκαν κόκκινες (Ρεπουμπλικάνοι). Όταν ο Τραμπ αναρωτιόταν γιατί το iphone να φτιάχνεται στην Κίνα και όχι στις ΗΠΑ, άγγιζε ευαίσθητες χορδές δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών που άμεσα ή έμμεσα έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση.

Ήταν προεκλογικό “πυρηνικό” όπλο η υπόσχεσή του ότι θα επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα για να υποχρεώσει σε επαναπατρισμό τις αμερικανικές επιχειρήσεις, που έχουν μεταφέρει τα εργοστάσιά τους σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους και ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων. Και μπορεί η πρόσφατη απόφασή του, σε συνέχεια της προεκλογικής επαγγελίας του να προκάλεσε αντιδράσεις από όλο το φιλελεύθερο φάσμα, στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου, αλλά ακούστηκε καλά στη «βαθιά Αμερική».

Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η ρητορική του για λήψη δραστικών μέτρων εναντίον του μεταναστευτικού ρεύματος. Η μαζική είσοδος μεταναστών παροξύνει το ένστικτο αυτοσυντήρησης κοινωνιών που ήδη νοιώθουν ότι απειλούνται με φτωχοποίηση. Γι’ αυτά τα τμήματα του πληθυσμού, ο ανταγωνισμός από τη φθηνή εργασία των μεταναστών βιώνεται σαν πρόσθετη απειλή. Γι’ αυτό και ως αντίδραση στις ΗΠΑ επικρατεί ένα αίσθημα νοσταλγίας για τις παλιές καλές ημέρες. Αντιστοίχως, στην Ευρώπη ενισχύεται η τάση παλινδρόμησης στο εθνικό κράτος.
Η αμφισβήτηση της δημοκρατίας από τη νέα «αριστοκρατία»

Όσο οι άρχουσες ελίτ συνειδητοποιούν ότι χάνουν τον πολιτικό έλεγχο μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας τόσο καταφεύγουν με αντιδημοκρατικές πρακτικές. Σερβίρουν νέου τύπου “αριστοκρατικές” αντιλήψεις, με σκοπό να αμφισβητήσουν την ικανότητα του λαού να αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα. Το είδαμε στην περίπτωση του Brexit, το ξαναείδαμε με την εκλογή Τραμπ.

Στην πραγματικότητα, αμφισβητούν τον πυρήνα της αστικής δημοκρατίας, η οποία, στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, τείνει να μετατραπεί σε κέλυφος. Οτιδήποτε αμφισβητεί τη δέσμη των κυρίαρχων θέσεων χαρακτηρίζεται λαϊκισμός, απαξιώνεται και εξοβελίζεται. Είναι τέτοια η περιφρόνηση που επιδεικνύουν οι άρχουσες ελίτ προς το «πόπολο» και έχει γίνει τέτοια κατάχρηση στην πλύση εγκεφάλου, που έχει φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όταν τα κατεστημένα Μίντια υποστηρίζουν με πάθος κάτι, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αντανακλαστικά υιοθετεί την αντίθετη θέση.

Τόσο η παγκοσμιοποίηση όσο και το μεταναστευτικό ρεύμα τροφοδοτούν τη διάχυτη οικονομική-κοινωνική ανασφάλεια των παραδοσιακών μικρομεσαίων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, παραλλήλως με την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή Δεξιά-Αριστερά, αναδύεται από τα σπλάχνα των δυτικών κοινωνιών μία νέα διαχωριστική γραμμή που παραπέμπει σε μία νέα κοινωνικοταξική πραγματικότητα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινικές διώξεις για επτά κακουργήματα στην πρώην διοίκηση της ΑΕΠΙ

Κατηγορίες για πάρτι υπεξαίρεσης 30 εκατ. ευρώ στην ΑΕΠΙ - Μισθό 52.000 ευρώ λάμβανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας - Οι διώξεις στρέφονται σε βάρος μελών της οικογένειας Ξανθόπουλου αλλά εκπροσώπων στο Δ.Σ

Αντιμέτωπα με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών όπως απάτη, υπεξαίρεση ακόμη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βρίσκονται πλέον μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο «τιμόνι» της Ανώνυμης Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) καθώς και εκπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Και αυτό διότι από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιάννη Παναγόπουλο ασκήθηκε ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα σχετικά με την υπόθεση της ΑΕΠΙ με τις κατηγορίες να βαρύνουν κυρίως μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου αλλά και εκπροσώπους στο Δ.Σ της εταιρείας που είχαν εκτελεστικά καθήκοντα.

Σύμφωνα με στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται να υπεξαίρεσαν ποσό που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η δικαστική έρευνα αφορά την περίοδο από το 2003 ως το 2017 και στη δικογραφία περιλαμβάνονται, εκτός από τα πορίσματα διαχειριστικών ελέγχων και μηνύσεις δημιουργών.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ ελάμβανε το 2011 μισθό 52.000 ευρώ το μήνα ή 635.565 ευρώ το χρόνο, ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς του, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου άγγιζε τα 466.256 ευρώ το χρόνο!

Επιπλέον, από τον έλεγχο προέκυψε πως το ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΕΠΙ - η οποία το 2016 επιχείρησε να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο- εμφανίζεται, σύμφωνα με το διαχειριστικό έλεγχο, να έχει, στο τέλος του 2014, αδιανέμητα δικαιώματα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ. Τα δικαιώματα αυτά είχαν εισπραχθεί και περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής, τα οποία όμως δεν είχαν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και ήταν αδύνατον να αναλυθούν λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας.

Οι διώξεις

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο, απάτη από κοινού κατ' επάγγελμα, απιστία από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, ανακριβής απόδοση ΦΠΑ και φοροδιαφυγή δια της ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος.

Αφορμή για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης αποτέλεσε αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών το υπουργείο Πολιτισμού. Στην αναφορά γίνονταν λόγος για την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του Ν. 2121/1993 διαχειριστικό έλεγχο.

Ακολούθησε παρέμβαση προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου και σχηματίστηκε δικογραφία. Παράλληλα, με κατεπείγουσες διαδικασίες δόθηκε παραγγελία στη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2010-2015, με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν πριν από περίπου ένα χρόνο σε έφοδο στα γραφεία της ΑΕΠΙ συγκεντρώνοντας στοιχεία για την έρευνα με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί έλεγχος ορκωτών λογιστών, που αποκάλυψε πάρτι εκατομμυρίων. Το πόρισμα της ERNST&YOUNG (Ελλάς), σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε σκανδαλώδη διαχείριση.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα «βόμβα» από τη Moody's: Υποβάθμισε 14 τουρκικές τράπεζες

Την ώρα που ο Ερντογάν τα βάζει με τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, η Moody's δείχνει να μην... ακούει και συνεχίζει να υποβαθμίζει την τουρκική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στην υποβάθμιση του αξιόχρεου 14 τουρκικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Moody's, ενώ επιβεβαίωσε το αξιόχρεο τριών άλλων τραπεζών. Οι προοπτικές 12 τραπεζών έγιναν σταθερές από αρνητικές και πέντε τραπεζών παρέμειναν αρνητικές.
Όπως αναφέρει ο Moody's σε ανακοίνωσή του, οι πιστοληπτικές αυτές αξιολογήσεις καθοδηγήθηκαν από:

1) Την εξασθενημένη δυνατότητα της τουρκικής κυβέρνησης να στηρίξει τις τράπεζες της χώρας, η οποία αντανακλάται στην προχθεσινή υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων της σε Ba2 με σταθερές προοπτικές από Ba1 με αρνητικές προοπτικές,

2) Την υποβάθμιση από τον οίκο του μακροοικονομικού προφίλ της Τουρκίας σε αδύναμο+ από μέτριο- και

3) Την άποψή του ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Τουρκία θα γίνει πιο δύσκολο το 2018.

Η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων της τουρκικής κυβέρνησης καθοδηγήθηκε από την άποψη του Moody's για συνεχιζόμενη μείωση της θεσμικής ισχύος και τον αυξημένο κίνδυνο να υπάρξει ένα εξωτερικό σοκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο σοκ στο ποδόσφαιρο: Νεκρός βρέθηκε 18χρονος ποδοσφαιριστής

Νέο σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αφού μόλις λίγες ώρες μετά την κηδεία του αρχηγού της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, από ανακοπή καρδιάς, φίλαθλοι και παράγοντες έρχονται αντιμέτωποι με την απώλεια του Τομάς Ροντρίγκεζ.

Πρόκειται για 18χρονο παίκτη της Τουρ που αγωνίζεται στη Β' Γαλλίας και πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής, την ώρα που κοιμόταν. Ο Ροντρίγκεζ είχε παίξει σε πολλά παιχνίδια με την «δεύτερη» ομάδα της Τουρ.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του, αναβλήθηκε ο αποψινός αγώνας πρωταθλήματος της ομάδας του με την Βαλενσιέν. Ακόμη, αποφασίστηκε να τηρηθεί, στην μνήμη του, ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της Α` και Β` κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα funds δίπλα στον Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε το πλάνο του για το ΟΑΚΑ και την ΠΑΕ, αλλά και τους «συμπαίκτες» του.

Όπως έγινε γνωστό από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τα τρία οικονομικά funds που είναι στο πλευρό του για το ΟΑΚΑ, αλλά και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είναι τα παρακάτω: Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί με αυτούς του «συμπαίκτες» ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάνει την πρότασή του στην κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ και σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, θα αποκτήσει και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, προκειμένου η ομάδα να γυρίσει μια και καλή σελίδα.

Ποια είναι, όμως, τα συγκεκριμένα οικονομικά funds, με τα οποία συνεργάζεται ο Γιαννακόπουλος για το φιλόδοξο πρότζεκτ που έχει;

ΑΕCOM: Παγκόσμιος κολοσσός με συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και συμμετοχή σε μεγάλα γήπεδα

Πρόκειται για πασίγνωστη παγκοσμίου φήμης επενδυτική εταιρεία κατασκευών, με ειδίκευση, επίσης, στα προηγμένα συστήματα ενέργειας και περιβάλλοντος στα έργα της. Έχει γραφεία σε ΗΠΑ, Αγγλία, Μόσχα, Χονγκ Κονγκ, Αμπου Ντάμπι, αλλά και Αυστραλία. Πρόκειται για παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών που σχεδιάζει, χτίζει, χρηματοδοτεί και φυσικά συμβουλεύει. Ιδρύθηκε το 1990. Η AECOM έχει πελάτες σε 150 χώρες και έχει συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά σχέδια, όπως το «Barclays Center», το γήπεδο των Μπρούκλιν Νετς του ΝΒΑ, αλλά κα το «ΑΤ&Τ Stadium» στο Τέξας που φιλοξενεί αγώνες του NFL, ενώ εκεί έχει διεξαχθεί και All Star Game του ΝΒΑ.

Εγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό για την 5αετή συμμετοχή της στην κατασκευή της γέφυρας Ρίο – Αντίριο, ενώ συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την Ιονία Οδό, μεγάλους δρόμους σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και συνεργάτης την Ελλάδα είναι η ΟΜΕΚ, η οποία έχει κάνει πολλα έργα σε Μετρό, εθνικές οδούς.

Η AECOM έχει αναλάβει, επίσης, πολύ μεγάλα έργα, όπως το Etihad Towers στο Αμπου Ντάμπι, έργα στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ενώ είχε το management service στο freedom tower στη Νεα Υόρκη, τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη των ΗΠΑ. Πρόκειται για fund – κολοσσό, με πάρα πολλά και σημαντικά έργα.

To 2017 είχε έσοδα ύψους 18,7 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ πήρε τον χαρακτηρισμό από το περιοδικό fortune, ως «η πιο θαυμαστή εταιρεία του κόσμου» για 4η χρονιά.

Redstone: Επενδυτική εταιρεία με ειδικότητα στο sports bussines και τις κατασκευές

Η Redstone είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αθλητικές επενδύσεις και τις συμβουλές.Διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, τη Βαλένθια, την Ρώμη και το Μιλάνο και ιδρύθηκε το 2015. Έχει μεγάλη εμπειρία στη F1, ενώ πρόσφατα μπήκε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αμερικανική εταιρία είχε αναθέσει στην Redstone τη σύνταξη πρότασης για την κατασκευή γηπέδου, αλλά και στην αγορά της Βαλένθια.

Η Redstone έδωσε 60 εκατομμύρια στην Εσπανιόλ, ενώ βρήκε το fund για επένδυση 45 εκατομμυρίων στην Μαρσέιγ. Eίχε, επίσης, μπει στον διαγωνισμό για τη Μίλαν, με προσφορά 580 εκατ. ευρώ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τους Κινέζους. Εχει, επίσης, σημαντικές επενδύσεις σε κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο. Προσφάτως, η Redstone μπήκε δυναμικά στον χώρο του ΝΒΑ.

Οπως αναφέρει η εταιρεία: "Μπορούμε να προσφέρουμε μετοχές και χρέη και είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά την τοποθεσία και τον τύπο των επενδύσεων, τις ομάδες, τα στάδια, τα μέσα ενημέρωσης, τις εξελίξεις, τα πρωταθλήματα. Αναπτύξαμε μια προσέγγιση στις επενδύσεις στον αθλητισμό, η οποία είναι αυστηρή, καθοδηγούμενη από δεδομένα και πρακτική. Αυτή η προσέγγιση βοήθησε στην ολοκλήρωση αθλητικών συναλλαγών άνω των 1,5 δισ. Ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια".

Bluerock: Μεγάλη εμπειρία σε events και γηπεδικές εγκαταστάσεις


Με έδρα την Αγγλία, η bluerock είναι εταιεία η οποία ειδικεύεται στα αθλητικά events και στις γηπεδικές εγκασταστάσεις. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα πλάνα για την αναβάθμιση γηπέδων και σταδίων όπως το Μαρακανά, το Γουέμπλει, ενώ έχει συμμετοχή σε Μουντιάλ, Τσάμπιονς Λιγκ και Euro.

Η Bluerock αναλαμβάνει σχεδιασμό γηπέδων και είχε συμμετοχή στο Ντραγκάο, το γήπεδο της Μπεσίκτας, αλλά και την VTB Arena στη Μόσχα. Επί της ουσίας, πρόκειται για επενδυτική εταιρεία στις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ψαλιδίζει» την ανάπτυξη το ΥΠΟΙΚ

Προθεσμία έως τις 27 Μαρτίου παρέχεται στα υπουργεία και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να υποβάλουν τα σχέδια τους για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022. Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες προς όλους τους φορείς του Δημοσίου για τα στοιχεία που πρέπει να υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ έναντι 2,5% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός, αναμένεται, σύμφωνα με τους πίνακες προβλέψεων για την πορεία της οικονομίας, που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο.


Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι το ΜΠΔΣ 2019-2022 θα περιλαμβάνει την περιγραφή και αξιολόγηση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων των δύο προηγούμενων ετών (2016-2017), καθώς και τις προβλέψεις των δημοσιονομικών προοπτικών για α) το τρέχον έτος (2018), β) το έτος προϋπολογισμού (2019) και γ) τα τρία επόμενα έτη (2020-2022). Επισημαίνεται χαρακτηριστικά προς τους φορείς ότι «η χώρα έχει δεσμευθεί στην υλοποίηση συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων για την περίοδο 2018-2022, οι οποίοι προβλέπουν την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 2,3% το 2018, έναντι πρόβλεψης του προϋπολογισμού για αύξηση κατά 2,5%, αύξηση στην οποία όπως υπολογίζεται, θα σημειωθεί το 2019, πριν φθίνει σταδιακά στο 1,8% το 2022, όπως εκτιμάται.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, εκτιμάται στο 0,8% το 2018 πριν σημειωθεί σταδιακή αύξησή του μέχρι 1,9% το 2022.

Αναφορικά με την ανεργία, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί στο 19,9% το 2018 από το 21,4% το 2017 και στο 14,1% το 2022, ενώ για την πορεία αύξησης της απασχόλησης καταγράφεται επιβράδυνση, καθώς υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 1,7% το 2018 από το 2,1% το 2017 και κατά 0,9% το 2022.

Για τις επενδύσεις, υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν στο 13,1% το 2018 πριν τη σταδιακή επιβράδυνσή της αύξησής τους στο 10,5% το 2019, στο 8,1% το 2020, στο 7,7% το 2021 και στο 7,0%το 2022.

Μεταξύ άλλων, με την εγκύκλιο καλούνται όλοι οι φορείς πέραν των στοιχείων εσόδων - εξόδων να καταγράφουν σε ειδική σειρά και το ύψος των συσσωρευμένων απλήρωτων υποχρεώσεων με διάκριση προς τρίτους και μη, στο τέλος του προηγούμενου έτους κατά τον ίδιο τρόπο που κοινοποιούν τα στοιχεία αυτά και στην ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, στο ύψος των συσσωρευμένων οφειλών «θα καταγράφονται όλες ανεξαιρέτως οι απλήρωτες υποχρεώσεις, ασχέτως αν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όχι. Επίσης, θα γίνεται πρόβλεψη για το εκάστοτε ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων για κάθε έτος της περιόδου 201802022».πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταστρέφονται οι αστικές συγκοινωνίες: Εκτίναξη εξόδων - συρρίκνωση εσόδων

Τη διετία 2015-2016 τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών από πωλήσεις εισιτηρίων υποχώρησαν στα 192 εκατ. ευρώ έναντι 242,5 εκατ. την τριετία 2012-2014. Για την ίδια περίοδο η επιδότηση στις συγκοινωνίες αυξήθηκε 18% και ανήλθε σε 120 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχε περικοπεί κατά 50%, ενώ εκτινάχθηκαν τα έξοδα προς τρίτους κατά 91%.

Της Μαριάννας Τζάννε

Στη δυσμενή εικόνα για τα ΜΜΜ, προστίθεται η δραστική μείωση στο στόλο οχημάτων που από 2.100 λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους περίπου 850 αλλά και στο μεγάλο έλλειμμα του ελεγκτικού μηχανισμού που περιορίζεται σε 13 ελεγκτές εισιτηρίων για ένα δίκτυο 272 γραμμών και 12.000 δρομολογίων ετησίως. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις για την δραματική υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών την τελευταία τριετία που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών και ο αρμόδιος τομεάρχης κ. Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, οι μεγάλες σπατάλες επεκτάθηκαν και στις παροχές προς τρίτους, οι οποίες εμφανίζουν αύξηση 61% την διετία 2015-2016 καθώς και στις δαπάνες ασφάλειας και φύλαξης που αυξήθηκαν κατά 30%. «Ειδικά για το κόστος ασφάλειας και φύλαξης, αν συγκρίνουμε με το 2014, (με βάση τους δημοσιευμένους και εγκεκριμένους ισολογισμούς) από 2 εκ. ευρώ στον ισολογισμό του 2014 αυτό αυξήθηκε σε 4,4 εκ. ευρώ το 2015 και 5,7 εκατ. ευρώ το 2016. Δηλαδή η αύξηση από το 2014 έφτασε το 172%» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Καραμανλής, υποστήριξε χθες ότι η λειτουργία του παραμένει προβληματική, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα της μεσαίας τάξης και όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Θεσμοθετούν και υλοποιούν το μέτρο με προχειρότητα και χωρίς στοιχειώδη λογική και όλα αυτά στο πόδι, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χωρίς ακόμα και τώρα να μπορεί να εφαρμοστεί κανονικά το μέτρο».

Όπως αναφέρθηκε, η προχειρότητα είναι τέτοια που μετά από παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου μίας διαδρομής. Επίσης στους περισσότερους σταθμούς, οι επιβάτες εισέρχονται και εξέρχονται χωρίς κανέναν έλεγχο. «Η κυβέρνηση, με τον τρόπο που εξωθεί τον δικαιούχο μειωμένου εισιτηρίου να περιμένει στην ουρά για να εκδώσει το εισιτήριό του (αφού στα μηχανήματα μπορείς να βγάλεις μόνο αν έχεις προσωποποιημένη κάρτα), πρακτικά έχει οδηγήσει στην κατάργησή του».

Προβληματική χαρακτήρισαν χθες τα στελέχη της ΝΔ και την δημοπράτηση της γραμμής 4 του μετρό (Άλσος Βεΐκου έως Γουδή) καθώς όπως ανέφεραν η νέα γραμμή δεν διαθέτει απολήξεις που να συνδέονται με τις άλλες γραμμές. ( γραμμή 1 στον Περισσό και γραμμή 3 στην Κατεχάκη).Υπολογίζεται ότι η επέκταση του έργου μέχρι τον Περισσό - από το Άλσος Βεΐκου - και μέχρι την Κατεχάκη - από το Γουδί - θα στοίχιζε γύρω στα 370 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα έφτανε τα 1,77 δισ. από 1,4 δισ.

«Όμως αφαιρώντας από το έργο τις ανταποκρίσεις με τις γραμμές 1 και 3, η χώρα χάνει για δεκαετίες πολλούς χιλιάδες επιβάτες και πολλά εκατ. ευρώ. Διότι η βελτιωμένη συνδεσιμότητα του δικτύου ΜΕΤΡΟ θα αύξανε σημαντικά τη χρήση του. Ενώ η εξυπηρέτηση της αύξησης του προϋπολογισμού του έργου θα κόστιζε ετησίως περί τα 15 εκατ. ευρώ».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τσίπρας (ως ευκαιρία)... του Στάθη

Ο Τσίπρας εμφανίσθηκε ως η τελευταία ίσως ευκαιρία για την Ελλάδα. Και πούλησε τη χώρα σε τιμή ευκαιρίας. Συνεχίζοντας τον δρόμο των προκατόχων του. Και
  δίνοντας στους διαδόχους του το καλύτερο άλλοθι για να συνεχίσουν το ξεπούλημα – ο Τσίπρας έχει ήδη υπογράψει μνημονιακά μέτρα και για το 2019, το 2020 και το 2022. Για τις πιο
  μακροχρόνιες δεσμεύσεις του Τσίπρα επί την Ελλάδα και υπέρ των δανειστών (για δεκαετίες) δεν θα πω, διότι θα βάλουν τα γέλια οι θεοί! Μόνον μωροί, αμφότεροι μωροί Τσίπρας και Τρόικα, σχεδιάζουν σε τέτοιο βάθος χρόνου – πλην όμως
  και η μωρία μια ευκαιρία είναι, για τα κύμβαλα να αλαλάζουν και για τους νταήδες να τα πατάνε κάτω εν χορδαίς και οργάνω! Μ’ άλλα λόγια βαράνε οι νταήδες τα νταούλια και κάνουν κωλοτούμπες τα ποντίκια που εβρυχήθηκαν επί ματαίω.
Ο Colotumbas  ή Kolotumbasαν προτιμάτε, υπήρξε η χρυσή ευκαιρία για να ολοκληρώσει η Τρόικα τη λεηλασία της Ελλάδας, για να διασυρθεί διεθνώς η Αριστερά, να νεκραναστηθεί το ΠΑΣΟΚ και να ελπίζει σε παλινόρθωση η Δεξιά.
  Ως μη όφειλε (εκτός όσων οφείλει στις ΗΠΑ) ο Τσίπρας έσπευσε να «λύσει» το Σκοπιανό και κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στον δρόμο. Πανικόβλητος ύστερα έχρισε τους πολίτες «ετερόκλητο όχλο». Τώρα οι Σκοπιανοί μας ψεκάζουν με κάθε είδους μπούρδα για γενοκτονίεςαλλαγή του δικού μας Συντάγματος κι άλλα κουραφέξαλα.
  Ταυτοχρόνως βρήκε την ευκαιρία η Αλβανία να μας γλεντάει με το Τσάμικο και την ΑΟΖ, ενώ ο Ερντογάν, ήρθε, είδε, διαπίστωσε με ποιον έχει να κάνει κι άρχισαν τα όργανα, νταούλια, σάλπιγγες και μπαϊράκια, με μας να τρέχουμε συφοριασμένοι για μια καλή κουβέντα από τους εταίρους (οίτινες έχουν χρυσά συμβόλαια με την Τουρκία). Και βεβαίως, όσον ο Ερντογάν θα βλέπει τον φόβο να φωλιάζει στο Πραιτώριο, θα μας χορεύει καρσιλαμά. Και θα χορεύουν στον ρυθμό του τα ποντίκια που εβρυχήθηκαν επί ματαίω. Χάνεται η ευκαιρία Τσίπρας; δεν χάνεται.
                                                ***
  Για βάλτε τα πράγματα κάτω, κυρίες και κύριοι, σύντροφοι και συντρόφισσες! Για να τα σκεφτούμε: Τι υπάρχει για το οποίο ο Τσίπρας δεν έχει πει ψέματα; Για το μνημόνιο, για τους μισθούς και τις συντάξεις; για τη διαπλοκή, για την ποσοτική χαλάρωση, για το παράλληλο πρόγραμμα; για τους πλειστηριασμούς, για τον ΕΝΦΙΑ; – πείτε μου ένα πράγμα για το οποίο δεν είπε ψέματα! Με τα
  ψέματα ο Τσίπρας έχει κερδίσει χρόνο. Κάθε δύο, κάθε τρεις μήνες ο Τσίπρας βγαίνει ψεύτης για το ένα ή το άλλο ζήτημα (κι ενίοτε κάθε μια - δύο μέρες ή κάθε μιαν εβδομάδα), αλλά έτσι ο Τσίπρας έχει κερδίσει χρόνο
  για να στήσει τη δική του διαπλοκή, για να εξαπολύσει τα τρολ, για να φέρει το ήθος της Αριστεράς στο επίπεδο του Πολάκη και της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, για να στέψει τον παραλογισμό θεό και αυτοκράτορα, για να δώσει στην κουτοπονηριά τη θέση της στο Πάνθεον της παρακμής. Κι έχουμε
  φθάσει ώς εδώ με ένα τεράστιο απόθεμα ψεμάτων να μας περιμένει μπροστά μας, με πιθανά «ατυχήματα» να μας την έχουν στήσει και τον Τσίπρα να επιδίδεται στον διχαστικό λόγο και στην πόλωση, κάτι στο οποίο ασμένως ανταποκρίνεται η ακροδεξιά μέσα κι έξω απ’ τη Δεξιά.
  Πού θα πάει αυτή η δουλειά; Ποιο σχέδιο έχει ο Τσίπρας εκτός από τα ψέματα που λέει για καθαρή έξοδο [η οποία θα είναι (ήδη συμφωνημένη) επιτήρηση]; Ποιο σχέδιο έχει για την παραγωγική ανασυγκρότηση, εκτός από το να καλεί συνεχώς επενδυτές να αρπάξουν λιμάνια όπως ο κ. Σαβίδης, επικοινωνίες όπως οι Γερμανοί, νερά, κοιτάσματα και ό,τι άλλο διαθέτει η χώρα. Είναι οι διορισμοί των υμετέρων ανασυγκρότηση της διοίκησης; είναι ο εξοστρακισμός των νέων στην ξένη θεραπεία του δημογραφικού; Ο Τσίπρας κερδίζει χρόνο, τον
  χρόνο που χάνει η Ελλάδα και θα συνεχίσει να χάνει με τους επόμενους, αν είναι του ιδίου φυράματος. Ο Τσίπρας θα πάρει τον δρόμο του Γιωργάκη και του Ρέντσι. Η Ιταλία ένα φάντασμα του εαυτού της, η Ελλάδα ένα φάντασμα του εαυτού της και ο Τσίπρας πανηγυρίζει ότι όλα πάνε καλά, λίγα ψέματα ακόμα και φθάσαμεΠού; στα τενάγη των δανείων που θα θρέφουν το χρέος (κουρεμένο - ακούρευτο) αενάως; Πού; σε αυτόν τον βίον αβίωτο των ανθρώπωνΜόνον ουτιδανοί που χαχανίζουν μπάφους μπορούν να πουλάνε τέτοια φούμαρα στους ανθρώπους και να παίζουν με τη ζωή τους. Τα καζίνα ήταν ο σοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ;  Η κατάλυση του Συντάγματος ήταν η λύση των αστικοδημοκρατικών προβλημάτων που ευαγγελίσθηκε;
  Ο Τσίπρας είναι η χρυσή ευκαιρία της απογοήτευσης. Η απογοήτευση είναι η χρυσή ευκαιρία της καταστροφής. Η επταετής χούντα των Μνημονίων δεν είναι ζήτημα εναλλαγής των διαχειριστών της, αλλά ανατροπής της ίδιας.   
e-mail: stathispontiki@gmail.comπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπουνιές και φωνές στην τουρκική Βουλή για την επιχείρηση στην Αφρίν

Μπουνιές αντήλλαξαν βουλευτές στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, με αφορμή τη στρατιωτική επέμβαση στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, το επεισόδιο ξέσπασε όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) Μαχμούτ Τοργκούλ ζήτησε τον τερματισμό της επιχείρησης, επικαλούμενος έκθεση τη Διεθνούς Αμνηστίας η οποία κάνει λόγο για θανάτους αμάχων.

Βουλευτές του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος (AKP) αντέδρασαν οργισμένα, κατηγορώντας τον συνάδελφό τους ότι προωθεί τρομοκρατική προπαγάνδα του PKK.

Ακολούθησαν σκηνές πυγμαχίας, με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος να δηλώνει στην Hurriyet πως ο κ. Τοργκούλ τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Η Άγκυρα επισήμως αρνείται πως οι δυνάμεις της έχουν προκαλέσει τον θάνατο αμάχων και υποστηρίζει ότι η επέμβαση στην Αφρίν εξυπηρετεί την εθνική ασφάλεια και αποσκοπεί στην εκκαθάριση τρομοκρατών.

Κορμός των κουρδικών δυνάμεων στην Αφρίν είναι η οργάνωση YPG, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK.ΠηγήΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμα 100 ως 600 ευρώ και χωρίς έκπτωση – Φωτιά ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Πολύ «βαρύς» είναι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που έρχεται για να φρενάρει τις παραβιάσεις των οδηγών στους δρόμους και κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 100 ως τα 600 ευρώ και διαφορετικές κλίμακες για τις παραβάσεις ανάλογα με την επικινδυνότητά τους.

Δε θα υπάρχει καμία έκπτωση ενώ θα προβλέπεται και προσαύξηση στο πρόστιμο στην με βάση το εισόδημα του καθενός.

Με βάση τον νέο ΚΟΚ καταργείται το δικαίωμα πληρωμής του μισού προστίμου για όσους εξοφλούν μέσα σε 10 ημέρες, ενώ τα λεγόμενα διοικητικά πρόστιμα γίνονται πιο αυστηρά, με απευθείας αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για τις λεγόμενες αντικοινωνικές παραβάσεις.

Με τον νέο ΚΟΚ οι παραβάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
Χαμηλής επικινδυνότητας
Μεσαίας επικινδυνότητας
Υψηλής επικινδυνότητας

Θα χάνουν άδεια οδήγησης και τις πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες οι οδηγοί που:
Χρησιμοποιούν κινητό χωρίς ακουστικά ή στην ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση
Παρκάρουν σε θέσεις ή διαβάσεις ΑμεΑ
Χρησιμοποιούν την ΛΕΑ
Δεν φορούν ζώνη ή κράνος
Δεν ασφαλίζουν τα παιδιά σε ειδικά καθίσματα ή με τη ζώνη
Πετάνε τσιγάρο ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγια

Παράλληλα και ανάλογα με τα εισοδήματα κάθε παραβάτη το κάθε χρηματικό πρόστιμο μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστεί.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κι όμως: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να διαγραφεί ο Παναμάς από τους «φορολογικούς παραδείσους» της Ε.Ε.!

Ενώ η κυβέρνηση είχε αναδείξει τα λεγόμενα Panama Papers ως κυρίαρχο σκάνδαλο φοροδιαφυγής,
αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσακαλώτος ψήφισε στο EcoFin να διαγραφεί ο Παναμάς από την λίστα των χωρών «φορολογικών παραδείσων» της Ε.Ε.

Η συνεδρίαση του Ecofin έγινε στις 23 Ιανουαρίου 2018 και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε καθώς έχει αναγάγει σε μείζον θέμα τόσο τα περίφημα panama papers, όσο και την πάταξη της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών που αξιοποιούν τους φορολογικούς παραδείσους τύπου Παναμά.

Η είδηση προέκυψε – εκτός από τα σχετικά έγγραφα του Ecofin – και από την απάντηση της εκπροσώπου της Βουλγαρικής Προεδρίας Monika Panayotova σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 28/02/2018.

Αντικείμενο της συζήτησης στην Ευρωβουλή ήταν η «διαγραφή ορισμένων τρίτων χωρών από τον κατάλογο της ΕΕ των μη συνεργαζόμενων χωρών για φορολογικούς σκοπούς», στις οποίες πέραν των άλλων περιλαμβανόταν και ο Παναμάς.

Οι χώρες αυτές διαγράφτηκαν από τη σχετική λίστα της ΕΕ με απόφαση του Ecofin στις 23 Ιανουαρίου 2018. Το θέμα της διαγραφής του Παναμά από τον κατάλογο της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους φιγουράρει στα θέματα της Λίστας Α΄ για τα οποία η Απόφαση του Ecofin εκδόθηκε χωρίς συζήτηση μια και τα θέματα αυτά είχαν ήδη εγκριθεί στις 18/1/2018 από το Coreper.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς, «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη. Το γνωρίζουμε από τις περιπτώσεις επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία, στη Μάλτα. Σε παγκόσμιο επίπεδο βεβαίως οι φορολογικοί παράδεισοι αυξάνονται και φυσικά γνωρίζουμε από τα Panama Papers τί έχει συμβεί».

Ο Νότης Μαριάς διερωτήθηκε στη συνέχεια: «Και τώρα ενώ είχε συνταχθεί ο κατάλογος των μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς, αφαιρούνται συγκεκριμένες χώρες, αφαιρείται ο Παναμάς. Ποια πλέον τεράστια υποκρισία είναι αυτή η οποία διαμορφώνει τα πράγματα; Και τί δεσμεύσεις παίρνουν; Μια επιστολή έστειλαν, δεν είναι δεσμευτική, δεν δημοσιοποιείται καν η επιστολή, δεν παίρνουν νομοθετικές δεσμεύσεις».

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της βουλγαρικής Προεδρίας, Monika Panayotova κατέληξε: «Και ρωτώ, η απόφαση του Συμβουλίου ήταν τελικά ομόφωνη; Συμφώνησαν όλες οι χώρες για να βγει ο Παναμάς; Και αν δεν συμφώνησαν όλες οι χώρες, η Ελλάδα συμφώνησε να βγει ο Παναμάς από τον κατάλογο μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς; Θέλουμε μια απάντηση, θέλουμε διαφάνεια».

Κύρτσος: Διασυρμός Τσίπρα

Σχολιάζοντας την είδηση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter έκανε λόγο για διασυρμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Τι έπαθε ο Τσίπρας και ενώ κατηγορούσε όσους έκαναν οικονομικές συναλλαγές μέσω Παναμά για φοροδιαφυγή, έβαλε τον Τσακαλώτο να ψηφίσει στο EcoFin τη διαγραφή του Παναμά από τη λίστα των φορολογικών παραδείσων;Είναι ψεύτης και υποκριτής; Εξυπηρετεί συμφέροντα;Διευκολύνει ξέπλυμα;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

iefimerida

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ: Άνθρωποι εναντίον ρομπότ; Ένα όχι και τόσο μακρινό σενάριο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον ανοικτά φοβούνται την "εξέγερση των ρομπότ"  ή ακόμη χειρότερα την υπονόμευση της ανθρωπότητας από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ήδη στην Καλιφόρνια, που θεωρείται πως είναι πολύ μπροστά στον τομέα της ρομποτικής, αρκετοί έχουν αρχίσει ακόμη και να επιτίθενται στα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, που πλέον κατακλύζουν όλο και περισσότερους τομείς:

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!