EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Εργάνη»: Ελαστικής μορφής 6 στις 10 νέες προσλήψεις - Το 25% αμείβεται με 416 ευρώ μικτά

Η απόλυτη κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης είναι εμφανής τόσο στα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ΕΦΚΑ από τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις όσο και στις νέες προσλήψεις που καταγράφονται στο σύστημα Εργάνη. Έξι στις δέκα προσλήψεις το μήνα Φεβρουάριο αφορούσαν μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

Ειδικότερα, το Φεβρουάριο το σύστημα κατέγραψε 16.628 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 150.345 ενώ οι αποχωρήσεις σε 133.717.

Ωστόσο το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων του διμήνου Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018 είναι θετικό μόνο κατά 86 θέσεις εργασίας. Οι νέες προσλήψεις κατά 56.33% αφορούν ελαστικές μορφές εργασίας ( 41.51% μερική απασχόληση και 14.82% εκ περιτροπής απασχόληση. Με πλήρη απασχόληση προσλήφθηκε το 43.67% των εργαζόμενων.
Οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας καταγράφονται στα καταλύματα (+2.393) και στις υπηρεσίες εστίασης.

Την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης επιβεβαιώνουν και τα λίγο παλαιότερα στοιχεία ( Αύγουστος 2017) του ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο εργάστηκαν ως μισθωτοί στη χώρα 2.112.252 πολίτες.Από αυτούς, οι 607.906 (ποσοστό 28,77%) δούλεψαν με μερική απασχόληση. Ο μέσος μισθός σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση ήταν 1.161,72 ευρώ, ενώ σε ασφαλισμένους με μερική απασχόληση περιορίστηκε στα 416,09 ευρώ. Δηλαδή ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στην Ελλάδα δουλεύει μερική απασχόληση και λαμβάνει αμοιβή έως 416,09 ευρώ μικτά.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι μέσα σε ένα χρόνο, μεταξύ Αυγούστου 2016 και του ίδιου μήνα το 2017, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,62% στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 0,16% στις κοινές επιχειρήσεις και κατά 2,87% στα οικοδομοτεχνικά έργα. Όμως ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017, κατά 2,43%.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή: Χαμός για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Προανακριτική της Novartis

Διαστάσεις παρωδίας λαμβάνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis με τους βουλευτές της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) να επιχειρούν να κλείσουν άρον – άρον τις εργασίες της χωρίς ουσιαστική διερεύνηση.

Η απροθυμία της πλειοψηφίας να φωτίσει όλες τις πτυχές του ζητήματος αλλά και να καλέσει για εξέταση τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες προκάλεσε την αποχώρηση του ΚΚΕ από την επιτροπή ενώ δεν αποκλείεται στις επόμενες συνεδριάσεις να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της πλειοψηφίας περιλαμβάνει την κλήση για κατάθεση μόνο των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην πρόταση και στην συνέχεια την επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη με το αιτιολογικό της αναρμοδιότητας.

Σε αυτό συνηγορεί και η ενημέρωση του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την παράδοξη διαδικασία που πιθανότατα θα ακολουθηθεί κατά την οποία θα καλούνται τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για εξηγήσεις και παράλληλα τα μέλη της επιτροπής θα εξετάζουν εάν είναι αρμόδια για να ερευνήσουν την υπόθεση!

Άλλος βουλευτής της πλειοψηφίας που μετέχει στην επιτροπή αναφέρει πως «οι κλήσεις γίνονται για να τους δοθεί η ευκαιρία να πουν την άποψή τους» για να παραδεχθεί ότι το αδίκημα της δωροληψίας – δωροδοκίας έχει παραγραφεί ενώ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αρμόδια είναι η τακτική δικαιοσύνη.

Πρωτοφανή μεθόδευση της πλειοψηφίας καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Από την άλλη πλευρά τα μέλη της αντιπολίτευσης μιλούν για μια πρωτοφανή μεθόδευση της πλειοψηφίας προκειμένου να διατηρήσει την λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους. Αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έστησε πρώτα την σκευωρία και τώρα κάνει τα πάντα για να μην ερευνηθούν όσα η ίδια κατήγγειλε.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Τα μέλη της προανακριτικής αποφάσισαν να καλέσουν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο λόγω της επιστολή που τους απέστειλε με την οποία εγείρει ζήτημα ακυρότητας των εργασιών.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί αυξάνονται διαρκώς οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας;

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Σήμερα, η χώρα φιλοξενεί το 10% των σχεδόν 2.400 δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται έρευνα της Wealth-X. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ίσως ότι το 94% εξ αυτών είναι αυτοδημιούργητοι.

Η ανάπτυξη που καταγράφεται στους τομείς τεχνολογίας, λιανικού εμπορίου και ακινήτωντα τελευταία 5-10 χρόνια στην Κίνα έχει βοηθήσει τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τις περιουσίες τους, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Μόλις το 2% των 249 δισεκατομμυριούχων της Κίνας έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους, σύμφωνα με την έρευνα. Το 4% έγιναν πλούσιοι χάρη σε ένα συνδυασμό κληρονομιάς και επιχειρηματικότητας. Οι υπόλοιποι την απέκτησαν με κότσια και σκληρή δουλειά.

Το ποσοστό αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα του CNBC. Συνολικά, μόλις το 55% των δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι αυτοδημιούργητοι, σύμφωνα με την έρευνα. Το 13% των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη κληρονόμησαν την περιουσία τους ενώ το 32% έγιναν πλούσιοι χάρη σε χρήματα που κληρονόμησαν και την προσωπική τους δουλειά.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας είναι σχετικά νεότεροι από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με το ένα τρίτο να είναι κάτω των 50 ετών, συγκριτικά με το 14% παγκοσμίως. Ο μέσος δισεκατομμυριούχος στην Κίνα είναι 53 ετών και ο μέσος δισεκατομμυριούχος παγκοσμίως είναι 64.

Ο κατάλογος με τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους περιλαμβάνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τιμόνι κάποιων εκ των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου. Στην κορυφή βρίσκεται ο Χουατένγκ Μα, πρόεδρος της Tencent Holdings, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών διαδικτύου στον κόσμο, του οποίου η προσωπική περιουσία ανέρχεται στα 41,8 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη έρχεται ο Τζακ Μα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Alibaba, με προσωπική περιουσία ύψους 40,2 δισ. δολαρίων.
fortunegreece

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!