EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

«Ξεκάθαρη έξοδο», αλλά από το ευρώ

Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος ερίζουν διά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια καταστολής της ελληνικής οικονομίας, αν και το ζητούμενο είναι η ξεκάθαρη έξοδος από το ευρώ. Το υπουργείον (αντ)εθνικής οικονομίας, πάντως, απέτυχε και πάλιν στους υπολογισμούς του, όσον αφορά στον ρυθμόν οικονομικής αναπτύξεως το παρελθόν έτος. Αντί 2,7% «επέτυχε» μόλις 1,4% παρά το… γενναίο ευρωμπόνους των λαθρομεταναστών.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ

Τώρα ορέγεται τον Αύγουστον, οπόταν ως γνωστόν παχύνονται και οι μύγες, για να χαλαρώσει την εισοδηματική πολιτική, με αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς αργοσχόλους και να επιτύχει εθνικολογιστική διαστολή του εθνικού προϊόντος, ώστε να πάει τις εκλογές το 2019 με κάποιο επίτευγμα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως φερέφωνο του Μάριο Ντράγκι, ζητεί τον σχηματισμό κάποιας «πιστοληπτικής γραμμής» (credit line) που θα λειτουργήσει σαν «μαξιλάρι» (ρευστότητος) εις περίπτωσιν που κάτι δεν πάει καλά: Π.χ. η διεύρυνσι των προβλέψεων των εμπορικών Τραπεζών, λόγω μη εξυπηρετουμένων δανείων (ήδη χρειάζονται κι άλλα 5,7 δισ. ευρώ από το λογιστικό πρότυπο IFRS 9) είτε εξ αιτίας λυγίσματος στο ισοζύγιον τρεχουσών συναλλαγών, λόγω της ανατιμήσεως του πετρελαϊκού λογαριασμού (ήδη επιβαρυνομένου με 2 δισ. ευρώ).

Το ΔΝΤ επανέρχεται σιωπηρώς επί της καταργήσεως του αφορολογήτου ορίου στον φόρο εισοδήματος από πρώτης του προσεχούς έτους, αντί της συμπεφωνημένης το 2020. Ο νέος «μαικήνας των τεχνών», ο κ. Στουρνάρας αναμασά την γνωστή καραμέλα περί της ιδρύσεως «κακής Τραπέζης», λησμονών ότι όλες οι Τράπεζες είναι αναγκαίον κακό!

Προφανώς, οι «κανίβαλοι» τόσον του ΔΝΤ όσον και οι φιλότεχνοι της κεντρικής «μας» Τραπέζης οσφραίνονται κι άλλο φοροδοτικόν αίμα. Είναι όμως βέβαιον ότι οι πονηρές των προτάσεις καταλήγουν στην φοροαφαίμαξι της οικονομίας, όπως την τελευταία 9ετία και ουδέν εδιδάχθησαν από την Καμπύλη Λάφφερ ή από τον Νόμο Χάουζερ.

Επιπροσθέτως , η νέα πιστοληπτική γραμμή, που θα μπορούσε να συνδυασθή με το «μαξιλάρι» του κ. Στουρνάρα, θα επαυξήσει το δημόσιον χρέος, καθώς οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αναξιοπιστίας θα το περάσουν ασφαλώς στην χρέωσι και θα ανεβάσουν το κόστος δανεισμού, που ούτως θα ανέλθη άπαξ και παλινδρομήσομε στις «αγορές», τις ανθρωποφάγες. Μαξιλάρια, στρώματα και ενύπνια ακολουθούν τον κανόνα «όπως έστρωσες, κοιμάσαι» και δεν οδηγούν στην αφύπνιση της οικονομίας παρά στον περαιτέρω λήθαργο.
Γιατί το Μαρόκο;

Η ιστορία τόσων αποτυχημένων νομισματικών ενώσεων (Λατινικής, Σκανδιναβικής, Σοβιετικής Ενώσεως κλπ) απέδειξε ότι τα σύμφωνα δυσλειτουργούν όταν έρχονται αντιμέτωπα με οικονομικά προβλήματα. Ούτως και η ΟΝΕ παρά τα αλλεπάλληλα σοβατίσματα της, καλύπτει μόνο τα επιφανειακά ρήγματα και όχι τις δομικές ανεπάρκειες του ευρώ. Το Μαρόκο, που προς στιγμήν ερωτοτρόπησε με την ΕΕ, αλλά τελικώς διέφυγε της καταλήψεως, επέτυχε μέση οικονομική ανάπτυξι 3,8% μεταξύ 2009-14, όταν η ελληνική οικονομία υπέστη απώλεια ενός τετάρτου του ΑΕΠ.

Μάλιστα το Μαρόκο με μέσον ετήσιο πληθωρισμόν μόλις 1,2% την 6ετία που έληξε το 2015 έσχε ανεργία κάτω του 10% του ταχύτατα αυξανομένου πληθυσμού (2,4 τέκνα ανά γυναίκα γονίμου ηλικίας, αντί μόλις 1,3 της Ελληνίδος) συγκρινομένης με 29% της Ελλάδος. Πώς επέτυχεν όλα αυτά το Μαρόκο χωρίς «Ευρωπαϊκά Ταμεία», επιδοτήσεις, αποσύρσεις και Κοινοτικούς «πακτωλούς»; Απλώς με θετικά επιτόκια 2,53% (Δεκέμβριος 2015) και αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας εν ευρεία εννοία 5,2% (μέσος όρος 6ετίας).

Αντιθέτως τα αρνητικά επιτόκια του Ντράγκι και η Στουρνάριος μείωσι της ρευστότητος των «κάπιταλ κοντόλς» απορύθμισαν τις αγορές χρήματος, όπως και με την Τσακαλώτειο αναρρίπιση φόρων δεν αναστηλώθη η οικονομική δραστηριότης. Πάντα ταύτα, είναι γνωστά στους πρωτοετείς της οικονομικής θεωρίας και καλόν θα ήτο οι Τρωηκανοί να ξαναδιαβάσουν τον Πώλ Σάμιουλσον, ενώ οι συν αυτοίς «πολιτιστικοί γενοκτόνοι» κατά Ιωσήφ Στήγκλιτζ, να συνειδητοποιήσουν που οδηγούν τον ελληνικό λαόν με τα μέτρα-άμετρα των. Προσφάτως κι ο βρεταννικός «Οικόνομιστ» κατέληξε σχετικώς ότι «καλύτερα θα ήταν να φύγει η Ελλάς από την Ευρωζώνη μεσοπροθέσμως».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν πλήρωσες τις εισφορές Κατρούγκαλου; Δεν έχει ούτε... ασπιρίνη

Τα μέτρα τους θα πρέπει να λάβουν οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσα στο 2018 καθώς από τον Μάρτιο του 2019 ο ΕΦΚΑ να ζητάει περισσότερα ένσημα για να θεωρήσει θα βιβλιάρια υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους επαγγελματίες θα είναι και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από το 2017 και μετά καθώς και για ένα ευρώ οφειλής, το βιβλιάριο δεν θα θεωρείται παρά μόνο για έναν μήνα.

Από το επόμενο έτος, αυξάνονται κατά 50% οι ελάχιστες προϋποθέσεις εξασφάλισης της υγειονομικής περίθαλψης. Δηλαδή:

Οι μισθωτοί που ασφαλίζονται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 αν έχουν 50 ένσημα μέσα στο 2017, θα χρειάζονται 75 ένσημα μέσα στο 2018 προκειμένου να έχουν περίθαλψη από την 01/03/2019
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονταν δύο μήνες εργασίας μέσα στο 2017 ώστε να έχουν υγειονομική περίθαλψη από την 01/03/2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019. Μέσα στο 2018 όμως, θα πρέπει να έχουν εισφορές που να αντιστοιχούν σε τρεις μήνες απασχόλησης προκειμένου να έχουν υγειονομική περίθαλψη για το 12μηνο μετά τον Μάρτιο του 2019.
Οι εργάτες γης οι οποίοι ασφαλίζονται με εργόσημο, θα πρέπει να έχουν 150 ημέρες ασφάλισης για να έχουν τα φάρμακα τους.

Από το περιεχόμενο της τροπολογίας ποτ κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προκύπτει ότι οι επαγγελματίες, θα πρέπει να αποπληρώνουν το σύνολο των οφειλών που τους καταλογίστηκαν ή θα τους καταλογιστούν με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου αν θέλουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έτσι, πρακτικά, λαμβάνονται υπόψη οι οφειλές που έχουν «γεννηθεί» μετά την 1/1/2017 ενώ είναι αμφίβολο τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν συσσωρευμένες οφειλές μέχρι και το τέλος του 2016. Αν η τροπολογία ερμηνεύεται ότι οι παλαιές οφειλές δεν θα λαμβάνονται υπόψη ως κριτήριο για το αν θα έχει κάποιος ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τότε πρόκειται για σημαντική ανάσα.

Βέβαια, για το χρονικό διάστημα από την 1/1/2017 και μετά, το πλαίσιο γίνεται ασφυκτικό καθώς αν κάποιος αφήνει απλήρωτες τις εισφορές, δεν θα μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μηδενικές οφειλές εξασφαλίζουν θεωρημένο βιβλιάριο για έναν χρόνο ενώ αν κάποιος ενταχθεί σε ρύθμιση, τότε θα μπορεί να έχει περίθαλψη μόνο για έναν μήνα. Για κάθε μήνα που θα περνάει, θα ελέγχεται αν έχει καταβληθεί η δόση της ρύθμισης και μόνο τότε θα ανανεώνεται η υγειονομική κάλυψη.

Όπως αναφέρει πάντως στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, για την περίοδο από την 01/03/2018 έως και τις 28/02/2019, χορηγείται υγειονομική κάλυψη σε

-σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ασφαλισμένοι των πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που έχουν οφειλές για τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος για τα έτη αυτά δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

-Στα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας προστίθενται: α) τα ανάδοχα άγαμα τέκνα, β) τα άγαμα τέκνα που σπουδάζουν σε ΙΕΚ, γ) τα τέκνα με αναπηρία άνω του 67% που εργάζονται ή απασχολούνται είτε για βιοποριστικούς λόγους είτε για λόγους εργασιοθεραπείας, δ) οι ορφανοί πατρός και μητρός εγγονοί και αδελφοί μέχρι του 24ουέτους της ηλικίας τους και εφόσον συνεχίζουν τις σπουδές τους μέχρι του 26ουέτους της ηλικίας τους (αντί του 18ουπου ίσχυε), ε) τα εκτός γάμου εγγόνια, εφόσον ο γονέας δεν ασφαλίζεται από ίδιο δικαίωμα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «ιταλική» ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοιτάζει τώρα τις αστικές συγκοινωνίες

Μετά την εδραίωση της θέσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εθνικές σιδηροδρομικές μεταφορές επόμενος στόχος της εταιρεία θα είναι η συμμετοχή σε οποιαδήποτε μελλοντική ιδιωτικοποίηση των αστικών (σιδηροδρομικών) μεταφορών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Ferrovie dello Stato Italiane που απέκτησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει και δραστηριότητες οδικών επιβατικών μεταφορών (Busitalia), ενώ τελευταία αναπτύσσεται στις περιαστικές επιβατικές μεταφορές.

Στην Ολλανδία για παράδειγμα απέκτησε αντί 30 εκατ. ευρώ την τοπική εταιρεία Qbuzz που εκτελεί περιαστικό έργο στην Ουτρέχτη, ενώ παράλληλα απέκτησε συμμετοχή 37,5% στη γραμμή μετρό του Μιλάνου.

Η Ferrovie αναφέρει στο επενδυτικό πλάνο της για τη δεκαετία 2017-26 ότι προτίθεται να επενδύσει πάνω από 90 δισ. ευρώ για την επέκταση των δραστηριοτήτων τόσο στην Ιταλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι δε βέβαιον ότι το υπερταμείο, που έχει αναλάβει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών του Λεκανοπεδίου (ΟΑΣΑ), θα βρεθεί ενώπιον αποφάσεων που θα οδηγήσουν είτε στην πώληση επιχειρήσεων είτε στην είσοδο στρατηγικών επενδυτών. Και όλα δείχνουν ότι οι Ιταλοί στο κάλεσμα αυτό θα δώσουν το «παρών».

Να σημειωθεί ότι στην πρόσληψη 60 μηχανοδηγών προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., υπό την «ομπρέλα» πια των Ιταλών της Ferrovie dello Stato Italiane (FSI), για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών. Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

1. Κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή πτυχίου τεχνικής κατεύθυνσης ή απολυτηρίου μέσης εκπαίδευσης τεχνικής κατεύθυνσης.

2. Οι άρρενες υποψήφιοι, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή από αυτές (προσκόμιση Πιστοποιητικό Στρατολογίας).

3. Να είναι γεννηθέντες ή γεννηθείσες μετά την 31/12/1988.

4. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα ή να διώκονται για κακούργημα ή πλημμέλημα, που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων (προσκόμιση Ποινικού Μητρώου).

5. Να είναι κάτοχοι πτυχίου αγγλικής επιπέδου Β2 (καλή γνώση). H γνώση ιταλικής (επιπέδου Β2 ή C2) επιθυμητή.

6. Να είναι κάτοχοι πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL ή ισότιμου τίτλου).πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Κατέρρευσε πεζογέφυρα στο Πανεπιστήμιο - Πολλοί νεκροί και τραυματίες

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς - Πολλά άτομα εγκλωβισμένα - Τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα

Φόβους για πολλά θύματα και μεγάλη τραγωδία εκφράζουν οι αμερικανικές αρχές, μετά την κατάρρευση μεγάλης πεζογέφυρας εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, στο Μαϊάμι.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλά ασθενοφόρα, καθώς και ειδικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων ατόμων φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.

Η πεζογέφυρα κατέρρευσε περίπου στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στο πανεπιστήμιο ήταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο για πιθανότητα πολλών εγκλωβισμένων.

Πηγή από την πυροσβεστική εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβές νούμερο, καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πεζογέφυρα διέσχιζε αυτοκινητόδρομο που ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα την ώρα της κατάρρευσης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλά αυτοκίνητα έχουν καταπλακωθεί, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των εργατών που ήταν στο σημείο τη δραματική στιγμή της κατάρρευσης, την πεζογέφυρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 7 αυτοκίνητα έχουν καταπλακωθεί από τα χαλάσματα της πεζογέφυρας.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παραδιδόταν προς χρήση στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, η πεζογέφυρα ζύγιζε 950 τόνους και το κόστος κατασκευής της ξεπερνούσε τα 15 εκατ. δολάρια. Στην παρούσα φάση, άγνωστα παραμένουν και τα αίτια της κατάρρευσης.

Αναφορά στο θέμα της πεζογέφυρας έκανε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, λέγοντας ότι η αμερικανική πολιτεία θα προσφέρει «όλα τα μέσα που απαιτούνται» για την επιχείρηση διάσωσης στις τοπικές αρχές.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενταση έξω από το Σωτηρία- Ντου της ΠΟΕΔΗΝ στο γραφείο του διοικητή (εικόνες & βίντεο)

Ενταση έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία όταν συνδικαλιστές επιχείρησαν να κάνουν έφοδο στο κτήριο για να συναντήσουν τον διοικητή του νοσοκομείου.

Τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο και προς στιγμήν αστυνομικοί και συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια. Τελικά οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ μπήκαν στο νοσοκομείο.. αλλά ο διοικητής όπως καταγγέλλουν ήταν άφαντος.


Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και διαμαρτύρονται γιατί ο διοικητής του ιδρύματος έχει αποφασίσει να κλείσει το νηπιαγωγείο του νοσοκομείου, όπου φιλοξενούνται 70-80 παιδιά του προσωπικού. Μάλιστα προς στιγμήν δημιουργήθηκε και ένταση όταν ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε τον διοικητή και επιχείρησε να μπει στο γραφείο του, αλλά τελικά ο διοικητής δεν ήταν εκεί.. και το επεισόδιο έληξε χωρίς παρατράγουδα.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση καθώς όπως λένε, η χρηματοδότηση του νηπιαγωγείου γίνεται από τους εργαζόμενους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό. Επίσης τονίζουν πως υπάρχουν κενά σε ανθρώπινο δυναμικό στο νοσοκομείο και κάνουν λόγο για ρουσφέτια

Να σημειωθεί ότι το νηπιαγωγείο λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια και όπως λένε οι νοσηλευτές του νοσοκομείου, το κλείσιμο του θα σημάνει επιπλέον οικονομικό βάρος στους γονείς ,οι οποίοι θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία εκτός νοσοκομείου

Οπως λέει εργαζόμενη δασκάλα στον βρεφονηπιακό, ο σταθμός ανοίγει στις 7:15 και κλείνει στις 3:15. Αυτό βοηθάει τις εργαζόμενες μητέρες οι οποίες έχουν να αφήσουν κάπου σίγουρα και με ωραίο περιβάλλον τα παιδιά τους. Το δε κόστος ισχυρίζονται δεν ξεπερνάει τα 25.000 ευρώ τον χρόνο.
Παιδαγωγός εργαζόμενη στον βρεφονηπιακό σταθμό του Σωτηρία καταγγέλλει τον διοικητή ότι θέλει να κλείσει οριστικά τον σταθμό αν και παραδέχεται ότι το κόστος το καλύπτει τελικά το ίδιο το νοσοκομείο και ο σύλλογος εργαζομένων.

ΠηγήΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παγώνει» ως τον Απρίλιο η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Αναστέλλεται έως τις αρχές Απριλίου η διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Στην εγκύκλιο που έστειλε αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Όπως επίσης αναφέρεται, θα εκδοθεί νέα διευκρινιστική εγκύκλιος, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου που θα προβλέπει τη συνέχιση της διαδικασίας.

Την αναστολή της αξιολόγησης είχε ζητήσει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος. Η Όλγα Γεροβασίλη συμφώνησε, προτείνοντας ο διάλογος να ολοκληρωθεί έως τις 5 Απριλίου.

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία αποκλείονται από τις θέσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε πως θα μελετήσει τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.


Πηγή 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bloomberg: Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ακόμα μία δεκαετία

Να περιορίσουν την αισιοδοξία τους όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας και την επιστροφή της στις αγορές συμβουλεύει το Bloomberg τους επενδυτές.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα κάνει σιωπηλά πίσω στις μεταρρυθμίσεις», το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η μπορεί η ανάπτυξη στη χώρα μας να δείχνει ότι έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλό βαθμό και κάποιοι να το βλέπουν ως σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά «το πρόβλημα με αυτή την αισιοδοξία είναι πως δεν είναι ξεκάθαρο από πού θα προκύψουν οι μελλοντικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης. Η κατανάλωση των νοικοκυριών έχει κάπως ανακάμψει, αλλά με μια μέση ανάπτυξη 0,65% το 2017, παραμένει αδύναμη. Και με τις σχεδιαζόμενες πρόσθετες αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων, είναι δύσκολο να δει κανείς περιθώρια επιπλέον επιτάχυνσης».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πίσω σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ιδιωτικοποίηση μεγάλων βιομηχανιών, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την εικόνα εγκατάλειψης στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, που θυμίζει την αποτυχία της χώρας μας να εκμεταλλευτεί τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αλλά και οι δαπάνες για επενδύσεις παραμένουν αναιμικές, αφού πέρυσι ήταν στο 11% του ΑΕΠ σε σχέση με το 27% του 2007 και τα περισσότερα κεφάλαια για επενδύσεις προέρχονται αυτή τη στιγμή από την ΕΕ, καθώς «οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό περιβάλλον και η αδύναμη εγχώρια ζήτηση, εν μέρει, περιορίζουν την όρεξη των επενδυτών από το εξωτερικό».Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και στο θέμα του χρέους, όπου η αρθρογράφος Φίλις Παπαδαυίδ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει επαρκής σαφήνεια, ενώ οι προοπτικές δεν διαφαίνονται πολλά υποσχόμενες: «Η Ευρώπη δεν αναμένεται να συμφωνήσει σε ουσιαστική διαγραφή χρέους, καθώς θα θέλει να διασφαλίσει ότι ο υπερβολικός δανεισμός της Ελλάδας δεν θα επαναληφθεί αλλού στην Ευρωζώνη. Με την αναλογία χρέους/ΑΠΕ στο 176% και μικρές προοπτικές επιτάχυνσης της ανάπτυξης ή υγιείς εισροές κεφαλαίων, οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι για όσους έχουν αδύναμη καρδιά».

Παράλληλα, γίνεται λόγος για χρόνια προβλήματα όπως το πελατειακό σύστημα, η γραφειοκρατία -η οποία εγείρει εμπόδια σε πολύτιμες επενδύσεις από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα σημαντικοί κλάδοι που μπορούν να συνδράμουν στην οικονομία να στερούνται πόρων και μετάδοσης γνώσεων- και η υπερβολική εποπτεία.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι πρέπει να σταματήσει η εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από την κατανάλωση και τη σώρευση χρέους, να δοθεί έμφαση σε κλάδους όπως η μεταποίηση και να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα» -μοντέλο που έχει αποδώσει αλλού, της Ισπανίας περιλαμβανομένης- στην οποία θα μεταφερθούν «κόκκινα» δάνεια, ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητα των τραπεζών να ρίξουν χρήμα στην αγορά, πράγμα ουσιαστικής σημασίας για τις επενδύσεις, ειδικά όσον αφορά τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Και καταλήγει το Bloomberg: «Όταν βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης σε λίγους μήνες, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια παραπαίουσα ανάπτυξη, να ανοικοδομήσει το τραπεζικό της σύστημα και να ενδυναμώσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα ξεριζώσει τον δημόσιο τομέα για χάρη μιας ανταγωνιστικότερης οικονομίας, ωθούμενης μάλλον από τις επενδύσεις και το εμπόριο παρά από τις κρατικές δαπάνες και τις βοήθειες από την ΕΕ. Ελλείψει αυτών, θα αντιμετωπίσει δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης και, ίσως ακόμη χειρότερα, άλλη μια χαμένη δεκαετία».Πηγή 


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στη Χαλκοκονδύλη -Εσπασαν ΑΤΜ και βιτρίνες

Καταδρομική επίθεση μέρα... μεσημέρι πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι -που προφανώς έχουν αποθρασυνθεί- στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί ομάδα 10 κουκουλοφόρων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Οι κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια της επίθεσης προκάλεσαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων δύο τραπεζών, καθώς και στις τζαμαρίες κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη 5-7.

Αμέσως μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν προς την περιοχή των Εξαρχείων.


Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά -Επιτέθηκαν στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση

Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έκαναν το πρωί κουκουλοφόροι.

Περίπου 10 άτομα εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε αίθουσα όπου έκανε μάθημα η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια περιλούζοντάς την με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα»!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΘΕΜΑ 104,6 επικοινώνησε με την κυρία Μπόση, η οποία είπε: «Δεν με χτύπησαν. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ήταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις».

Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις τουρκικές φυλακές όλο τον Μάρτιο θα μείνουν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

Τουλάχιστον έως τις 30 Μαρτίου θα μείνουν έγκλειστοι στις φυλακές τις Αδριανούπολης οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.

Τελικά, το αποτέλεσμα του συνηθισμένου περιστατικού, όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, στα σύνορα μεταξύ στρατιωτών Ελλάδας-Τουρκίας θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο Ελληνες να μείνουν στην τουρκική φυλακή όλο τον μήνα Μάρτιο, παρά τις περί του αντίθετου διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη πριν από τις 30 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκείνη την ημερομηνία οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη για το θέμα της προφυλάκισής τους.

Ουσιαστικά την παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη έκανε λόγο για θέμα «μερικών εβδομάδων».

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -δεν θα υπερβαίνει τις μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ελληνας πραγματογνώμονας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, αποκάλυψε χθες πως η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικό, επεσήμανε ότι έως τώρα από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

ΠηγήΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμάζουν «ένα κόσμο χωρίς μυαλό»: Η απειλή των γιγάντων της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τους κινδύνους από την κυρίαρχη επιρροή που οι γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας ασκούν στη ζωή μας, ξεσκεπάζει ο Franklin Foer στον φιλιππικό του «Ενας Κόσμος χωρίς Μυαλό».

Με θητεία σε σοβαρά αμερικανικά περιοδικά, σήμερα πολιτικός συντάκτης του Atlantic και παλαιότερα διευθυντής του New Republic, ο συγγραφέας καταγγέλλει ότι με την οικονομική, πολιτισμική και πολιτική ισχύ που έχουν αποκτήσει, «καθώς σήμερα τα δεδομένα είναι το νέο πετρέλαιο», τα τεχνολογικά μονοπώλια στη ψηφιακή εποχή φιλοδοξούν να πλάσουν την ανθρωπότητα, με την εικόνα που αυτά επιθυμούν.

Η Amazon, Google, Facebook και Apple, οι σύγχρονοι φύλακες της πληροφορίας και της γνώσης, με τους αλγορίθμους τους διαμορφώνουν τον τρόπο που σκεπτόμαστε, υποδεικνύουν τα αγαθά που αγοράζουμε, τα νέα που διαβάζουμε, τους τόπους που επισκεπτόμαστε, τους φίλους που προσκαλούμε στον κύκλο μας.

Οι ψηφιακοί κολοσσοί μπορεί να ευαγγελίζονται μία κοινωνία ελεύθερη και δικτυωμένη, με δωρεάν υπηρεσίες, καινοτόμα προιόντα και ταχύτερη ενημέρωση, αλλά έχουν διεισδύσει στην προσωπική μας σφαίρα αποκτώντας πρόσβαση σε κάθε πτυχή της ταυτότητας μας και της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων μας. Η εξάρτηση γίνεται καταλυτική, όταν αναλογισθεί κανείς ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ενημερώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μέσω του Facebook που διαθέτει παγκοσμίως δύο δισεκατομμύρια χρήστες, ότι σε αρκετές χώρες το 90% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο γίνεται μέσω της Google και ότι η Amazon έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγκόσμιο παζάρι, ελέγχοντας το 40% του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Αμερική και επηρεάζοντας μεταξύ άλλων καταλυτικά την επιβίωση του εκδοτικού κλάδου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν όμως μία μοναδική επιρροή και στην πολιτική, όπως έδειξαν οι λαικές εξεγέρσεις στην Ουκρανία, Αίγυπτο και αλλού, αλλά οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία παραμονεύουν, όταν γκρεμίζονται τα σύνορα μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, όταν η παραπληροφόρηση, η συνωμοσιολογία και ο νατιβισμός διαδίδονται ανεξέλεγκτα ως ιός, συμβάλλοντας στην ακραία πόλωση, που υποσκάπτει τη δημοκρατία.

Ο συγγραφέας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μέσω της κυριαρχίας τους στη νέα «οικονομία της προσοχής» με τη μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων και την αποκωδικοποίηση των συναισθημάτων μας από τη διαρκή πληκτρολόγηση, οι γίγαντες της Σίλικον Βάλει έχουν σχηματίσει ένα πορτρέτο του μυαλού μας, για να καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας, να ενισχύουν τις προκαταλήψεις μας και να προωθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα μέσω στοχευμένης διαφήμισης (Σήμερα η ηλεκτρονική διαφήφιση απορροφά το 35% του συνόλου της διαφημιστικής δαπάνης και οι Facebook και Google ελέγχουν το ήμισυ της παγκόσμιας ψηφιακής διαφήμισης). Αυτά τα «μονοπώλια της γνώσης» έχουν διαβρώσει την ιδιωτικότητα μας, έχουν οδηγήσει στην ομογενοποίηση της κοινωνικής ζωής, σε ένα κόσμο χωρίς αυτόνομη σκέψη, σε ένα «κόσμο χωρίς μυαλό».

Για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας και λογοδοσίας μερικοί έχουν εισηγηθεί ένα «αλγόριθμο δημοσίου συμφέροντος», που θα ταυτοποιεί αποτελεσματικότερα τους ψευδείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα προειδοποιεί τους χρήστες για παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις, που διακινούνται από τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αλλοι ανησυχούν για τη συγκέντρωση τεράστιας οικονομικής ισχύος από τους κολοσσούς της ψηφιακής τεχνολογίας (η χρηματιστηριακή αξία των Apple, Google, Microsoft, Amazon και Facebook υπολογίζεται σε 2.7 τρισεκατομμύρια δολλάρια), που χρησιμοποιείται συχνά για να εξουδετερωθούν δυνητικοί ανταγωνιστές τους και εισηγούνται τη διάσπαση τους ή την καθιέρωση ενός αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου, όπως έγινε στο παρελθόν στην Αμερική, όταν το κράτος έλαβε μέτρα για την προστασία του ανταγωνισμού και του καταναλωτή από την ανεξέλεγκτη δύναμη των μονοπωλίων.

Οι έρευνες για ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, που διευκολύνθηκε διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η αρχική απροθυμία των ψηφιακών γιγάντων να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έχουν πολλαπλασιάσει τις φωνές για μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικτυακή πολιτική διαφήμιση και στην προέλευση του διαδικτυακού περιεχομένου. Η αντιμονοπωλιακή δράση στην Ευρώπη με το πρόστιμο των 2.4 δισεκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η Ευρωπαική Επιτροπή στην Google για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στη διαδικτυακή αναζήτηση, ίσως αργήσει στην Αμερική.

Αναζητούνται όμως τρόποι προστασίας του θεμιτού ανταγωνισμού, χωρίς να πνιγεί η καινοτομία, όπως ο περιορισμός της εξαγοράς ανταγωνιστών ή η υποχρέωση των ψηφιακών κολοσσών να μοιράζονται έναντι ενός αντιτίμου μερικά από τα προσωπικά δεδομένα, που έχουν συσσωρεύσει. Πάντως ο πολιτικός άνεμος μπορεί να αλλάξει ξαφνικά από μία μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων, ή αν κορυφωθεί η κατακραυγή για την απραξία απέναντι στην προσπάθεια της Μόσχας να επηρεάσει το εκλογικό σώμα στις αμερικανικές εκλογές, όταν η ίδια η Facebook παραδέχθηκε ότι περιεχόμενο κατευθυνόμενο από ρωσικές πηγές έφθασε σε 130 εκατομμύρια χρήστες της.Ο Foer τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου, που θα προστατεύει την ιδιωτικότητα, τον ανταγωνισμό και εν τέλει τη δημοκρατία. Προτείνει τη σύσταση μιάς ομοσπονδιακής Αρχής Προστασίας Δεδομένων , ώστε να επιβληθούν περιορισμοί και έλεγχοι στην κατοχή και εκμετάλλευση δεδομένων. Δυσφορεί με τη μετατροπή των ΜΜΕ σε « επιχειρήσεις τεχνολογίας», μετά την εμπειρία που ο ίδιος έζησε στο New Republic, όταν το περιοδικό εξαγοράσθηκε από τον συνιδρυτή της Facebook και με νοσταλγία μας καλεί να εμπιστευθούμε ξανά το χαρτί στο βιβλίο, στην εφημερίδα και στο περιοδικό, εκεί δηλαδή που δεν μας παρακολουθεί μία μηχανή.

*Ο Αχιλλέας Παπαρσένος διετέλεσε προιστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλοι στο ίδιο «τσουβάλι»

Η έξαρση των εθνικών θεμάτων, το ζήτημα με την επιδότηση ενοικίου και της ακόλουθης εξόδου από την κυβέρνηση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο βεβιασμένος μίνι ανασχηματισμός που ακολούθησε για την αντικατάστασή τους, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές και τώρα τα γεγονότα της Κυριακής στην Τούμπα είναι μια σειρά από «απρόοπτα» που έρχονται το τελευταίο διάστημα να δοκιμάσουν την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου είχε θέσει στις προτεραιότητές του το θέμα της Nοvartis που προκαλεί προβλήματα στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό δυσκολεύεται να συντηρήσει το συγκεκριμένο θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς «σκάνε» διαρκώς μικρότερες ή μεγαλύτερες «κρίσεις» προς διαχείριση, οι οποίες δημιουργούν πολιτική πίεση είτε από την κοινή γνώμη είτε από την αντιπολίτευση, ενώ επιφυλάσσουν και παρενέργειες στην κυβερνητική συνεργασία, όπως το θέμα των δύο στρατιωτικών όπου καταγράφεται η διαφοροποίηση του κυβερνητικού εταίρου.

«Πυρετός» στα εθνικά

Γενικότερα, τα λεγόμενα «εθνικά» δείχνουν να μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των δύο εταίρων, είτε πρόκειται για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είτε για την αντιμετώπιση της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας είτε για το θέμα των στρατιωτικών στη μεθόριο.

Στο μεταξύ, η προσπάθεια της κυβέρνησης να «διεθνοποιήσει» το ζήτημα των δύο στρατιωτικών αλλά και το γενικότερο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θέτοντάς στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. φαίνεται να αποδίδει σε ρητορικό επίπεδο, αλλά όχι σε πρακτικό, καθώς ο διεθνής παράγοντας, πέρα από τις όποιες φραστικές καταδίκες έναντι του Ερντογάν, στο τέλος της ημέρας δεν δείχνει να παρεμβαίνει διπλωματικά, πολιτικά ή αλλιώς, συνιστά ψυχραιμία και παροτρύνει τις δύο πλευρές να τα βρουν. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις Μέρκελ, που δήλωσε χαρούμενη για τους ανοιχτούς διαύλους που διατηρεί ο Τσίπρας με την Τουρκία, έστω και αν αυτές είναι φορτισμένες με ένταση. Από την άλλη, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων για το θέμα των δύο στρατιωτικών δήλωσε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», συντασσόμενος επί της ουσίας με τις τουρκικές επισημάνσεις τις προηγούμενες μέρες ότι πρόκειται για διμερές ζήτημα.

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σε σειρά από τα γεγονότα που δοκιμάζουν την κυβέρνηση, το θέμα του ΠΑΟΚ, είναι φανερό πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την «ένοπλη» εισβολή του ιδιοκτήτη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και τη διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ως μη μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ως γενικευμένο φαινόμενο βίας στα γήπεδα.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας μια πρώτη συνολική τοποθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης για το θέμα, αναφέρθηκε στο περιστατικό ως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Και προς επίρρωσιν των λεγομένων του παρέθεσε μια σειρά άλλα περιστατικά προκειμένου να καταδείξει ότι υπάρχει γενικευμένη βία και ότι εν πάση περιπτώσει υπάρχει ανάγκη η συζήτηση για το ποδόσφαιρο να τεθεί ξανά από την αρχή και οι ευθύνες να επιμεριστούν σε όλους τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες ανεξαιρέτως.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός φαινόταν να είναι έξαλλος με τα όσα συνέβαιναν στην Τούμπα και είχε διαφανεί η τακτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση, καθώς μετά τις πρώτες επικοινωνίες του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον Αλέξη Τσίπρα οι διαρροές μιλούσαν για σκέψεις της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα και για απόδοση ευθυνών σε όλους. Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, παρόντος του Βασιλειάδη, ο οποίος εξερχόμενος ανακοίνωσε τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ κυβερνητικές διαρροές έφεραν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να αναλάβει το πολιτικό κόστος θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.

Αποστάσεις χωρίς μετωπική

Η αμηχανία στον χειρισμό της υπόθεσης δεν λείπει, δεδομένου ότι ο Ιβάν Σαββίδης θεωρείται ευρύτερα πως έχει ευνοηθεί από την κυβέρνηση στον ανταγωνισμό των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο, τα μίντια και αλλού. Ως εκ τούτου χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να χρεώσει τον Ιβάν Σαββίδη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι επί των ημερών του ο μεγαλοεπιχειρηματίας έλαβε την ελληνική ιθαγένεια.

Σε αδρές γραμμές η κυβέρνηση διά της γενίκευσης της συζήτησης για το ποδόσφαιρο επιλέγει να μην πάει σε μετωπική με τον Ιβάν Σαββίδη (ανεξαρτήτως αν στο εξής θα τηρήσει αυστηρή στάση απέναντί του), από την άλλη επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί χρεώνοντας τον επιχειρηματία στον Αντώνη Σαμαρά.

Αποτέλεσμα πάντως αυτής της τακτικής είναι οι αντιφάσεις αλλά και η έμμεση παραδοχή ότι η προηγηθείσα προσπάθεια εξυγίανσης στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν πέτυχε.

Βεβαίως η κυβέρνηση μαλακώνει αυτή την παραδοχή λέγοντας ότι οι προσπάθειές της δεν απέδωσαν ακόμη και χρειάζεται να γίνουν κι άλλα. Όπως σημείωνε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου, έγιναν σημαντικά βήματα, αλλά «εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δραστικά μέτρα» και γι’ αυτό είναι διατεθειμένη να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Ως προς την αντιφατικότητα των κυβερνητικών χειρισμών αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην ανακοίνωσή του μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής σημείωνε ότι χάρη στην κυβερνητική προσπάθεια εξυγίανσης απέναντι «σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα φέτος, έπειτα από χρόνια, είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλοι εναντίον της διακοπής

Σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του πλανήτη ο επόπτης γραμμών είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις στον κάθετο άξονα του γηπέδου. Στην ελληνική πραγματικότητα, όπου τα επιχειρηματικά σχήματα που διαχειρίζονται το παρόν του ποδοσφαίρου αποτελούν ταυτόχρονα τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και πολλών άλλων δομών άτυπης εξουσίας, όπως τα ΜΜΕ, οι ευθύνες ενός λάινσμαν φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερες. Είναι μια αδιανόητη παραδοξολογία αυτός ο ισχυρισμός, δυστυχώς όμως είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Αυτό αποδεικνύει η αλληλουχία των γεγονότων μετά το περίφημο οφσάιντ ή μη της Τούμπας το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, αποτυπώνοντας τον «ισχυρό άνδρα» του ΠΑΟΚ με το «σιδερικό» περασμένο στη μέση, «ταξίδευαν» και ανέβαιναν ως πρώτη είδηση στα περισσότερα αθλητικά μέσα ενημέρωσης του κόσμου ως η κατάληξη ενός ντέρμπι τίτλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ενός ντέρμπι σε ένα γήπεδο που δεν «έπεφτε καρφίτσα» και δεν «άνοιξε μύτη», ενός ντέρμπι, ωστόσο, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

«Πιστέψτε με, δεν είχα κανέναν σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένειά μου όσο και οι συνάδελφοί μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως άρρωστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου», υποστήριξε ο Ιβάν Σαββίδης σε γραπτή δήλωσή του για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο περίστροφο που είχε στη ζώνη του, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ – και όχι μόνο – για τη συμπεριφορά του, κάνοντας λόγο για «συναισθηματική αντίδραση», η οποία προκλήθηκε «από τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ».

Διακοπή και βλέπουμε…

«Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας. Αυτή ήταν η επιλογή της κυβέρνησης μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο χορτάρι της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής. «Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, τη Λίγκα, ενώ είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UΕFΑ και δεν θα εκκινήσει αν δεν υπάρξει κοινό συμφωνημένο πλαίσιο από όλους», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Δευτέρα.

«Να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος» στα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία που είχε, μπροστά στις κάμερες, με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη συνάντηση που είχαν την ίδια ημέρα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «μαφιόζους» στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως «αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές, σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Τον αδιάψευστο φωτογραφικό φακό μάλιστα επικαλέστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην επιστολή του προς τη FIFA, εξηγώντας τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποφασίσει τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας. Σημειώνει ότι ο ελληνικός και διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο και για αυτόν τον λόγο, «καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».

Την αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα δήλωσαν οι ίδιες οι ομάδες. Τη θέση τους εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος. «Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα, ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και υφίσταται. Θέτει σε τεράστια διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από τις οικονομικές συνέπειες επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού μας», δήλωσε ο Γιώργος Στράτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού. «Υφίσταται νόμος και προβλεπόμενες ποινές να καταλογίσουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε διάσταση απόψεων, η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα, μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση στον ευκταίο στόχο και άλλοθι για να κρυφτούν ορισμένοι πίσω από αυτήν. Ζητάμε την ταχύτερη άρση της διακοπής, έχουμε απόψεις και θα είμαστε παρόντες όταν μας ζητηθεί στον βαθμό που μας αναλογεί».

Στην Αθήνα κατέφτασαν μάλιστα εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA όπου και συναντήθηκαν με την αθλητική ηγεσία της χώρας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος της FIFA έστειλε μήνυμα συμμόρφωσης, προειδοποιώντας πως ένα ποδοσφαιρικό Grexit δεν είναι μακρινό. «Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον γκρεμό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χέρμπερτ Χούμπελ, ζητώντας από όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους ιδιοκτήτες των ομάδων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου του εκπροσώπου της FIFA ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος δήλωσε πως «αποφασίστηκε ότι θα πρέπει μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να δεσμευτεί εγγράφως σε ένα πλαίσιο αναφορικά με τα φαινόμενα βίας εκτός και εντός γηπέδων, όπως επίσης και με την ασφάλεια των γηπέδων. Αυτή η δέσμευση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα κατατεθεί στην Ομοσπονδία και εκείνη θα τη μεταφέρει στον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος, αν κρίνει ότι είναι ικανοποιητικές οι δεσμεύσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην κατεύθυνση που προανέφερα, θα αποφασίσει αν θα ανασταλεί η απόφασή του για τη διακοπή των πρωταθλημάτων».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή των Σκοπίων: Πέταξαν νερό στον πρόεδρο (Video)

Με επεισοδιακό τρόπο ψηφίστηκε, για δεύτερη φορά, από την Βουλή της ΠΓΔΜ, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 64 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το κυβερνών κόμμα "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και από τα αλβανικά κόμματα της ΠΓΔΜ, ενώ οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, το οποίο είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, απείχαν από την ψηφοφορία.

Λίγο πριν την ψηφοφορία σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι (προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι) και του βουλευτή του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος εκτίναξε ένα ποτήρι νερό στο έδρανο του προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι και του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της ασφάλειας της Βουλής, προκειμένου οι δύο άνδρες να μην έρθουν στα χέρια.

Αρχικά, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ (ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE) το ανέπεμψε στη Βουλή, κρίνοντας το «αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας».

Ακολούθως, το VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατέθεσε περίπου 35.000 τροπολογίες επί του νομοσχεδίου, μπλοκάροντας, με τον τρόπο αυτό, την όλη διαδικασία για την ψήφισή του για δεύτερη φορά από την Βουλή. Ωστόσο, μετά από πολυήμερες αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε σήμερα, με συνοποτικές διαδικασίες, τις τροπολογίες του VMRO-DPMNE, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος προκάλεσε και το επεισόδιο με τον Ταλάτ Τζαφέρι.

Μετά το επεισόδιο, ο πρόεδρος της Βουλής έθεσε το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία, από την οποία αποχώρησαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Με την ψηφοφορία, για δεύτερη φορά, από την Βουλή, του νομοσχεδίου, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ υποχρεούται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επέκταση της χρήσης της αλβανικής, ως γλώσσας που ομιλείται από άνω του 20% του πληθυσμού, σε επίπεδο επικρατείας και τοπικής αυτοδιοίκησης στην ΠΓΔΜ.

Οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ. Η ενέργεια του Γκιόργκι Ιβάνοφ να αναπέμψει στη Βουλή της ΠΓΔΜ το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα, όταν αυτό είχε ψηφιστεί τον περασμένο Ιανουάριο, είχε επικριθεί έντονα από τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσόβου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλεόνασμα - «μαμούθ» κατά το α' δίμηνο του 2018

Διπλάσιο πλεόνασμα από αυτό που είχε προβλεφθεί καταγράφηκε το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.752 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για πλεόνασμα 1.307 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Το πλεόνασμα "τροφοδοτείται":

- στο σκέλος των εσόδων από μέρισμα των 614,2 εκατ. ευρώ της Τράπεζας της Ελλάδος και

- στο σκέλος των δαπανών από την υποεκτέλεσή τους κατά 310 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 8.976 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.135 εκατ. ευρώ ή 14,5% έναντι του στόχου. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 8.307 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 683 εκατ. ευρώ ή 9,0% έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 719 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 110 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (609 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 669 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 452 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο 2018 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4.223 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 275 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.159 εκατ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 322 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι τον Φεβρουάριο εισπράχθηκε το ποσό του μερίσματος από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποσό 614,2 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 214,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 64 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 47 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων του Φεβρουαρίου 2018 (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 394 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 116 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (277 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018 διαμορφώθηκαν στα 7.433 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 310 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (7.743 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 7.246 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 112 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι δαπάνες για επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 147 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 κατά 476 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 119 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και 35 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 187 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 198 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τον μήνα Φεβρουάριο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 4.257 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 95 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.154 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 11 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 104 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 106 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπάλα στον βούρκο

Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς να αποφύγει κάποιος ένα στοιχειώδες λάθος: την παρατήρηση του δένδρου αντί του (φλεγόμενου) δάσους. Το τελευταίο «επεισόδιο» στο γήπεδο της Τούμπας κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια όποιου επιθυμεί να δει το δάσος.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν φύτρωσε στο πουθενά. Γεννήθηκε και λειτουργεί χρόνια τώρα στο πλαίσιο που ορίζουν οι θεσμοί της χώρας. Επίσης τα όσα έγιναν στην Τούμπα δεν είναι πρωτοφανή. Δεκαετίες τώρα ιδιοκτήτες και παράγοντες αναπτύσσουν το (ποδοσφαιρικό τους) προϊόν εντός των περιθωρίων που τους επιτρέπει το κράτος.

Αν κάτι χρωστάμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρα από κάποιες σποραδικές επιτυχίες της Εθνικής ομάδας, είναι ότι μας υπενθυμίζει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ευδοκιμεί.

Η σαπίλα που αποπνέει, είτε σε όσους το παρακολουθούν συστηματικά και το γνωρίζουν είτε σε όσους συχνά πυκνά είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν πρώτες ειδήσεις σαν αυτές που ήρθαν μετά το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, κάνει δύσκολη την παρατήρηση ολόκληρου του τοπίου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μην είναι σάπιο, καθώς αναπτύσσεται σε ένα σάπιο περιβάλλον. Στις εποχές της ευημερίας η εμφάνιση της ποδοσφαιρικής σαπίλας έκρυβε ικανοποιητικά τον βούρκο. Η λέρα ήταν ευκολότερο να «κολλήσει» στους «σιτιζόμενους» χουλιγκάνους και όχι στους τροφοδότες, τους ευυπόληπτους κυρίους ιδιοκτήτες των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και στις δουλειές τους με το πολιτικό σύστημα. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής χρεοκοπίας εύκολα πια μπορεί να δει, ο κάθε ένας που επιθυμεί, τον βούρκο στο σύνολό του και όσους κυλιούνται, μαζί με το ποδόσφαιρο, μέσα σ’ αυτόν.

Θα ήταν κανείς άδικος για το ποδόσφαιρο αν περίμενε από αυτό να ήταν ο φάρος της εντιμότητας, η εξαίρεση του κανόνα και ο αλώβητος μηχανισμός μιας εξουθενωμένης κοινωνικά, κατεστραμμένης οικονομικά και χρεοκοπημένης πολιτικά χώρας. Το ποδόσφαιρο είναι απλώς ένα αποτύπωμα της γενικότερης κατάστασης και καθρέφτης όπου εμφανίζεται η συνολική παθογένεια της χώρας σε κάθε επίπεδο.

Αν, λοιπόν, επιθυμούμε να λάβουμε ένα μάθημα απ’ ό,τι έγινε στην Τούμπα, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε το τέλμα μέσα στο οποίο είμαστε κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά βυθισμένοι. Θα είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακουγοντάς σας έγινα καλό παιδί κι έχασα τον εαυτό μου

Θυμάμαι να σας βλέπω να τσακώνεστε κρυφά, σε χαμηλούς τόνους. Να μην ακούω. Ναι, γιατί δεν πρέπει να υψώνουμε τη φωνή μας.

Λες κι εγώ δεν καταλάβαινα.

Θυμάμαι να κλαίτε κρυφά, κάτω από τα σεντόνια, στο μπάνιο, στο δωμάτιό σας. Ναι γιατί η λύπη ήταν κάτι κακό, δεν πρέπει να μας βλέπουν.

Λες κι εγώ δεν καταλάβαινα.

Θυμάμαι να χαμογελάτε και να κάνετε σαν να μην τρέχει τίποτε όταν σας προσβάλανε, σας υποτιμούσαν. Ναι, γιατί το παν ήταν να είστε καλά παιδιά. Από φόβο τι θα πει ο κόσμος και πως θα σας δει ο άλλος, πνιγόσασταν στα συναισθήματά σας.
Λες κι εγώ δεν καταλάβαινα.

Πολύ καλά καταλάβαινα.

Καταλάβαινα ότι όλα αυτά τα νιώθω κι εγώ. Και δεν ήξερα τι να τα κάνω. Θυμός, λύπη, αγανάκτηση, απογοήτευση, που να τα πήγαινα; Εσάς έβλεπα και είπα να σας μοιάσω. Να είμαι το καλό παιδί, να χαμογελάω κι ας πονάω, να μη μιλάω και ας με θυμώνουν κι ας με πληγώνουν. Από φόβο μήπως παρεξηγηθώ, μήπως δε με αγαπήσουν, μήπως γίνω κακό παιδί επειδή θα εκφραστώ. Από αυτόν τον φόβο, έγινα κι εγώ το καλό παιδί.

Και σήμερα μπούχτισα. Πνίγηκα. Γιατί ποτέ δε μου μάθατε ότι το να είμαι το καλό παιδί δε θα μου έκανε και τόσο καλό τελικά. Άνθρωποι πέρασαν και με ισοπεδώσανε. Εκμεταλλεύτηκαν την καλή μου καρδιά, εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου, ξεπεράσανε τα όριά μου γιατί ποτέ δε μου μάθατε ότι βάζουμε ΚΑΙ όρια. Από φόβο μήπως τους χάσω – γιατί έτσι μου είπατε- ηττόμουν κάθε μέρα.

Δε μου μάθατε ποτέ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χειραγωγεί τη ψυχή μου, δε μου μάθατε ποτέ ότι όπως μπορώ να επιλέξω κάποιον να με αγαπήσει, έτσι μπορώ να επιλέξω και πότε θα του πω να σταματήσει να με πληγώνει. Από φόβο μήπως δεν αγαπηθώ, κλείστηκα στον εαυτό μου, σιώπησα. Ήσασταν καλά παιδιά. Θέλατε να μου διδάξετε την αγάπη, την ελευθερία, την οικειότητα, τη ζεστασιά, τη φιλία, την τρυφερότητα, την συντροφικότητα, την ηρεμία. Και καλώς πράξατε. Μου άρεσαν όλα αυτά.

Ωστόσο δε μου δείξατε και τις σκιές που συντροφεύουν αυτά τα όμορφα πράγματα που μου διδάξατε. Γιατί εγώ μεγάλωσα και ήθελα να συνεχίσω την κληρονομιά σας. Αντίκρισα όμως πολλά εμπόδια για τα οποία και πάλι δε μου μιλήσατε. Αντίκρισα ανθρώπους που η κληρονομιά που μου αφήσατε έγινε αντικείμενο χλευασμού, γελοιοποίησης, διακωμώδησης, εμπαινιγμού και εξευτελισμού.

Δε μου είπατε: «παιδί μου, άσχετα με το πόσο υπέροχο και μοναδικό πλάσμα είσαι, άσχετα με το πόσο αξίζει να αγαπηθείς και να αγαπήσεις, εκεί έξω θα συναντήσεις την ασυδοσία, το ψέμα, την κοροϊδία, την εκμετάλλευση, την προδοσία, την απογοήτευση. Ό,τι και να γίνει, μην αρρωστήσεις την ψυχή σου. Μην φοβηθείς. Γιατί έτσι θα κάνεις έναν μεγάλο εχθρό. Τον εαυτό σου.

Θα γίνεις ένα κουφάρι πόνου και ο πόνος θα έρθει επειδή θα επιρρίπτεις όλες τις ευθύνες στον εαυτό σου. Θα λες ότι όλα αυτά συνέβηκαν επειδή δεν είσαι επαρκής. Θα λες ότι δεν αξίζεις την αγάπη και τον σεβασμό κανενός. Θα φοβηθείς να μιλήσεις, να εκφραστείς. Θα φοβηθείς να προχωρήσεις, θα φοβηθείς να μείνεις, θα φοβηθείς να αγαπήσεις και πάλι. Μην το κάνεις.

Άκου να σου πω παιδί μου:

Χρειάζεται να μάθεις να μην αγνοείς τον πόνο σου, αλλά ούτε να το παίζεις θύμα. Όλα αυτά θα σε κάνουν να στραφείς εναντίον σου. Μέσα σου να στρέφεσαι όχι εναντίον σου. Κι όταν θα στραφείς μέσα σου θα συναντήσεις το φίδι που κουλουριάζει γύρω από την όμορφή σου καρδιά και θρέφεται από τις ενέργειές της, και αυτό το φίδι ονομάζεται φόβος.

Ο φόβος θα θέλει να γίνει σύμμαχός σου για να σε στρέψει εναντίον σου και να σε κάνει εχθρό σου. Θα σε παραλύσει ώστε να μην κάνεις τίποτε, θα σου κλέψει την χαρά, θα σου εξαφανίσει το χαμόγελο, θα σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις, θα σε βάλει στη γωνία να μείνεις σιωπηλή επειδή μπορεί αυτοί που είναι δίπλα σου σήμερα να φύγουν αν μιλήσεις, αν εκφραστείς. Μπορεί να σε ρίξει στην μελαγχολία και αν τον πιστέψεις και πολύ, μπορεί να σε τυφλώσει τόσο που να θέλεις να δώσεις τέλος στη ζωή σου.

Δώσε όμως προσοχή παιδί μου.
Αυτόν τον φόβο μπορείς να τον μεταλλάξεις. Να τον μεταμορφώσεις. Πώς; Ακούγοντάς τον, βλέποντάς τον, νιώθοντάς τον. Και όταν θα το κάνεις θα μπορέσεις να προετοιμαστείς για κάτι καλύτερο, για κάτι μεγάλο. Μέσα από αυτόν τον μεταλλαγμένο φόβο θα εξασφαλίσεις ότι έχεις περισσότερη δύναμη για να σηκωθείς και πάλι και να σαρώσεις, να ξεπεράσεις τα εμπόδια και εκείνους που σου τα βάλανε.

Ο μεταλλαγμένος φόβος θα σε προετοιμάσει να εξοπλιστείς με τα σωστά εφόδια ώστε να προστατέψεις την ψυχή σου από τους εισβολείς. Θα σε προετοιμάσει να βλέπεις πιο καθαρά, να σκέφτεσαι πιο καθαρά, να επικοινωνείς πιο καθαρά ώστε να κάνεις καλύτερες επιλογές, να ανοίγεσαι εκεί που αξίζει και να ακούγεται πρώτα η φωνή σου για να μη χρειαστεί να ακουστεί η κραυγή σου. Και έτσι θα μάθεις να βλέπεις ότι η αξία σου δε βρίσκεται έξω από σένα, ότι δε χρειάζεται κανένας να σε επιβεβαιώνει, γιατί θα ξέρεις από μόνος σου τι αξίζεις. Δε θα φοβάσαι.

Θα αναγνωρίσεις πως οι άλλοι θα έχουν πάντα να σου επιρρίψουν ευθύνες επειδή δεν είναι επαρκής από μόνοι τους για να βρουν την ευτυχία μέσα τους. Θα δεις πως η προδοσία και η απόρριψη δεν έχει σχέση με σένα, αλλά με εκείνον που τη διέπραξε. Θα αντιληφθείς πως αυτός που θα σε εγκαταλείψει, θα αφήσει τελικά χώρο για να έρθει κάτι καλύτερο. Δε θα φοβάσαι να μείνεις για λίγο μόνος. Θα ξέρεις πως η δειλία ποτέ δεν αναλαμβάνει της ευθύνες της. Για αυτό δε θα φοβηθείς μήπως εσύ είσαι ανεπαρκής.

Ο μεταλλαγμένος σου φόβος θα σου πει:

«Δείξε τη λύπη σου, είσαι άνθρωπος και θα πονέσεις . Κανένας άνθρωπος δεν έγινε κακός επειδή πόνεσε και το έδειξε»

«Πες ότι θύμωσες, ότι δυσαρεστήθηκες, ότι πληγώθηκες. Η ζωή δεν είναι μόνο να δείχνουμε όμορφα συναισθήματα. Και αν αυτός που σου προκάλεσε πόνο δεν το αναγνωρίζει, τότε μάλλον δε θα αναγνωρίζει και την αγάπη σου. Οπότε τι έχεις να φοβηθείς;»

«Βγάλε τη φωνή που πνίγεις μέσα σου. Κανείς δεν πέθανε επειδή άκουσε μια αγανακτισμένη φωνή. Τι φοβάσαι, μήπως σε κακοχαρακτηρίσουν; Ό,τι και να κάνεις, και φωτοστέφανο να φοράς κάτι θα έχουν να πουν».

«Εκφράσου. Εκφράσου με τον καλό τρόπο που έμαθες, χωρίς να περιμένεις πως και οι άλλοι θα εκφραστούν ανάλογα. Μη φοβάσαι, αν απομακρυνθούν. Αν το κάνουν για αυτόν τον λόγο τότε δεν άξιζαν την προσοχή σου έτσι κι αλλιώς».

Αυτά θα ήθελα να μου πείτε.
Γιατί έφτασα κάποια στιγμή στο σημείο να αμφισβητήσω την υπέροχη κληρονομιά σας επειδή έμαθα με σκληρό τρόπο ότι ο φόβος μήπως δεν είμαι καλό παιδί, φέρνει μόνο χάος στη ζωή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έμαθα. Αν και με περιττό πόνο, έμαθα. Όπως και να έχει όμως σας ευχαριστώ. Γιατί ήσασταν υπέροχοι, γιατί με μάθατε να αγαπώ κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Κι ας φοβήθηκα.

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο μου πατέρα που ο φόβος και η σιωπή του τον αρρώστησαν και τον πήραν μακριά. Εκείνη την στιγμή που τα φώτα αυτής της πραγματικότητας έσβησαν, στο δωμάτιο ήταν οι δικοί του άνθρωποι. Ήταν παρούσα μόνο η ΑΓΑΠΗ σε όλο της το μεγαλείο. Η ΑΓΑΠΗ που είναι η είσοδος και η έξοδος αυτού του κόσμο. Η ΑΓΑΠΗ το νόημα της ζωής.

Ο φόβος παραμόνευε στη γωνιά του νομίζοντας ότι θα του δώσουμε σημασία. Όμως όχι. Τον είχαμε μάθει καλά, ξέραμε τι ήταν σε θέση να κάνει. Έφυγε αθόρυβα αυτή τη φορά, αφού όμως είχε κάνει τη δουλειά του. Δε θα του επιτρέψουμε να κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

Θα αγαπάμε, θα προχωράμε, θα εκφραζόμαστε, αλλά δε θα φοβόμαστε. Τίποτε!

Βίκυ Τσώκου

Πηγή: enallaktikidrasi.com

pulseoflove

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοβισμένες Σκέψεις

Προσπαθώντας όλα αυτά τα χρόνια να γίνω καλύτερος άνθρωπος για την κοινωνία και ξεχνώντας τον ίδιο μου τον εαυτό, διάβαζα και μελετούσα ότι μου έπεφτε στα χέρια. Αν και μου άρεσαν οι αριθμοί και ποτέ η θεωρία ενθουσιαζόμουν με την Ιστορία και όλα αυτά για τα οποία μπορούν να μας κάνουν περήφανους σήμερα ως Έθνος και Χώρα. Πολλές φορές μιλώντας και εκφράζοντας ότι διάβαζα, ότι είχα παρατηρήσει τα μετέφερα στους συνανθρώπους μου και έπαιρνα ως απάντηση το « βλέμμα του βοδιού ». Είναι κρίμα ο άνθρωπος να μην χρησιμοποιεί το Νου και το Μυαλό του μόνο και μόνο γιατί κουράζεται και είναι βολεμένος στο τι λένε οι πολλοί.

Κάποια στιγμή λοιπόν σε κουβέντα με καθηγητή μου υπέρμαχο του κομμουνισμού του ανέλυσα την άποψη μου για τα συστήματα και την λειτουργία τους. Ξεκίνησα την σύγκριση λοιπόν με το κουμμουνισμό και το καπιταλισμό. Βασική ιδέα του κουμμουνισμού όλα ανήκουν στο κράτος και αυτό διαχειρίζεται τα πάντα, άρα και το ΣΠΙΤΙ σου. Βασική ιδέα του καπιταλισμού η ελεύθερη αγορά και πως μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα μέσω των τραπεζών νομίζοντας ότι μπορείς να αποκτήσεις τα πάντα, άρα φτιάχνεις σπίτια τα οποία ΣΠΙΤΙΑ είναι δεσμευμένα στο σύστημα. Συνεπώς είτε από την μια είτε από την άλλη στόχος και σκοπός είναι το ΣΠΙΤΙ σου, από την μια έχοντας σε ψυχολογικά φορτισμένο και απομακρυσμένο από Θεό και από την άλλη χαρούμενο με ότι Θεό επιλέγεις. Βέβαια ο μέγα Θεός για αυτούς αναγράφει : in God we trust …

Στην διάρκεια των σπουδών και την μελέτη βιβλίων και εγχειριδίων εκεί στο 1999 αρχίσαμε να μιλάμε για την Παγκοσμιοποίηση και τις Νέες Συνθήκες Οικονομίας, με πρώτη χώρα που παγκοσμιοποίησε την αγορά της αυτή της Ιρλανδίας και για κακή της τύχη πρώτη χώρα που οδηγήθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δυστυχώς όταν ο κόσμος άφησε από την μια τον Αντιπραγματισμό και από την άλλη το Κανόνα του Χρυσού οδηγήθηκε με ακρίβεια στην χειραφέτηση ενός δημιουργήματος που λέγεται Χρήμα. Αυτό συνδέθηκε με την ανθρώπινη ματαιοδοξία και το «ΕΓΩ» του ανθρώπου και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Κοιτώ λοιπόν την ιστορία και συγκρίνω τις εποχές και τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν και προσπαθώ να τα αντιπαραβάλω. Διακρίνω πως κάθε φορά που ο άνθρωπος ήθελε να υπερβεί τον Θεό, που ήθελε να υπερβεί τη Φύση και το Σύμπαν κάτι γινόταν και υπήρχε στην πορεία ένας μηδενισμός. Δηλαδή είτε παρατηρώντας το με την πλευρά της Πίστεως είτε παρατηρώντας τα από την πλευρά της Φυσικής γινόταν μια σημαντική παρέμβαση ένα ηχηρό χαστούκι στον Άνθρωπο το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΖΩΟ του πλανήτη και του λέγε είσαι μικρός στην γωνία σου τιμωρία. Ξεκινάμε με το βασικό ότι είμαστε όλοι γήινοι κυρίες και κύριοι απλά στην πορεία ανάλογα με την φυλή και τον τόπο που γεννηθήκαμε αποκτούμε και τα ανάλογα βιώματα και ιδιαιτερότητες. Το κακό είναι πως χάσαμε την ουσία κάπου στο χρόνο και το χώρο και είτε υπερτιμήσαμε είτε υποτιμήσαμε τις δυνάμεις μας και αρχίσαμε τα φαινόμενα ρατσισμού, άριας φυλής και όλα αυτά τα γνωστά.

Γιατί κανείς από αυτούς δεν θέλει να έχουμε ελεύθερο πνεύμα ; γιατί κανείς δεν θέλει να έχουμε κριτική σκέψη ; γιατί κανείς δεν παίρνει τα καλά των λαών και των ανθρώπων ώστε να δημιουργήσει αντί να καταστρέψει ; γιατί η κοινότητα του Αγίου Όρους ή των Μοναστηριών λειτουργεί άψογα ως σύνολο ενώ εμείς με τα πολλά και την αφθονία υλικών και αγαθών έχουμε χάσει τα Πασχάλια ; Δεν έχασα την σπιρτάδα της αντίδρασης που θα ήθελαν πολλοί απλά με κούρασε το «ΕΓΩ» των ανθρώπων. Κυρίες και κύριοι τα πράγματα ήταν είναι και θα είναι απλά, εμείς και ο εγωισμός μας τα κάνουμε δύσκολα. Το απλό, λιτό είναι και το πιο δύσκολο και δεν έχουμε το σθένος να το αναζητήσουμε, να το αγαπήσουμε, να το πιστέψουμε και τελικά να το ζήσουμε.

Εδώ και χρόνια γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων και έρευνες για σωματίδια του Θεού και μόνιμα προσβάλλεται το πρόσωπο του Χριστού αν μίτοι άλλο υπαρκτό πρόσωπο στην ιστορία και από την άλλη μια Χώρα σαν την Ελλάδα δέχεται τις πιέσεις και τον εξευτελισμό που Πεφωτισμένοι έχουν περιγράψει σε προηγούμενες δεκαετίες. Χρόνια τώρα αναλύεται το προφίλ των Αγίων και το περιεχόμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη ενώ απλά οι μεν Άγιοι σου μεταφέρουν εμπειρίες που δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται και από την άλλη η Αποκάλυψη του Ιωάννη σου λέει τι να μην κανείς για να μην καταστραφείς. Σε αντίλογο η Φύση που την βιάζεις καθημερινά θα βάλει τις εξαιρέσεις στην άκρη θα τις αφομοιώσει και εσύ απλά θα μπεις στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Θα συνεχίζεις να κομματίζεσαι, θα συνεχίζεις να χρωματίζεσαι, θα συνεχίσεις να διχάζεσαι απλά γιατί κάποιοι κονομάνε εις βάρος σου με απώτερο σκοπό την ψυχή και το πνεύμα σου.

Έκαναν ένα παγκόσμιο, έκαναν δεύτερο, έκαναν βαλκανικούς μοίρασαν όπλα και θάνατο, πουθενά δεν μπήκαν στην διαδικασία να βοηθήσουν για να πάρουν, δεν έδωσαν νερό για διαμάντια, σπίτια και άνεση για διαμάντια, τεχνολογία και πολιτισμό αντιθέτως τα ήθελαν όλα δικά τους τα θέλουν όλα δικά τους λες και θα ζήσουν για πάντα, κρίμα. Σε βομβαρδίζουν με ψέματα σου εμφανίζουν μόνο φόρους και πράσινη ανάπτυξη. Σε κάνουν πειραματόζωο και σε σφραγίζουν σα μοσχάρι, κρίμα. Φοβάμαι για ότι θα συμβεί, φοβάμαι τον εαυτό μου και την αντίδραση του μα περισσότερο φοβάμαι τους θερμοκέφαλους που αποφασίζουν για τις ζωές μας.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!