EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙΣ.ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΦΙΑ

Mεταξύ των ακινήτων που πλειστηριάστηκαν χθες, ήταν οκτώ διαμερίσματα και 26 θέσεις στάθμευσης σε συγκρότημα ακινήτων επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ιδιοκτησίας των κ. Βασιλικής και Ελένης Κεστεκίδου της γνωστής αλυσίδας με τα σοκολατάκια «Leonidas”.

Τα ανεξόφλητα δάνεια για τα οποία έγινε ο πλειστηριασμός ήταν 4 εκατ. ευρώ, ενώ οφειλές υπήρξαν και σε ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες και θα εξοφληθούν.

Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε διαμορφώθηκε κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα τράπεζα ήταν η Eurobank Private Bank Luxembourg.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά προσπάθεια πλειστηριασμού – οι δύο προηγούμενοι είχαν αναβληθεί λόγω της παρέμβασης συλλογικοτήτων. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα διαμερίσματα 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ορόφου είχε οριστεί συνολικά στα 3,1 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας τα έξι από τα οκτώ διαμερίσματα πέρασαν σε τρίτους, τα δύο από αυτά αγοράστηκαν από την επισπεύδουσα τράπεζα, ενώ τρίτοι πλειοδότησαν επίσης και για τις 26 θέσεις πάρκινγκ.

Οι οφειλές ήταν σε καθυστέρηση για περίπου πέντε χρόνια, τη στιγμή που η έρευνα της τράπεζας είχε αποκαλύψει την είσπραξη μερισμάτων που υπερκάλυπταν την οφειλή. Η τράπεζα είχε δεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η οφειλέτρια στο εξωτερικό, αξιοποιώντας σχετική δυνατότητα που δίνει ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την Ευρωπαϊκή Διαταγή Δέσμευσης Τραπεζικού Λογαριασμού, που ισχύει από τις 18 Ιανουαρίου του 2017. Πρόκειται για τον κανονισμό 655, βάσει του οποίου οι δανειστές μπορούν να επιτύχουν τη δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων που διατηρεί ο οφειλέτης τους σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. (εξαίρεση αποτελούν η Μ. Βρετανία και η Δανία).Πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΥ ΜΕ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ

Greek Spirit

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ βρίσκεται για δεύτερη ημέρα κρατούμενος κατόπιν παραγγελίας των γαλλικών αρχών και ανακρίνεται για το αδίκημα της δωροδοκίας απο τον πάλαι ποτέ ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι ο οποίος εκτελέσθηκε τον Οκτώβριο του 2011 απο αντιφρονούντες οι οποίοι μετά από τους εναέριους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-Ε.Ε. είχαν κερδίσει τον πρώτο γύρο ενός εμφύλιου ο οποίος σοβεί μέχρι σήμερα.


Ο Σαρκοζύ ήταν τότε πρόεδρος της Γαλλίας και από τους πρωτοστάτες υπέρ του χτυπήματος εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.
Σήμερα διώκεται ως αποδέκτης δωροδοκίας απο τον Καντάφι και κατηγορείται ότι πρωτοστατούσε στον πόλεμο εναντίον του Λίβυου για να σβήσει τα ίχνη της δωροδοκίας.

Ωστόσο η σύλληψη και διαπόμπευση του Ν. Σαρκοζύ η οποία λαμβάνει χώρα εδώ και δύο ημέρες οφείλεται σε άλλους λόγους.

Ο Σαρκοζί κατά την θητεία του ως πρόεδρος το 2007-2012 ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που ήταν κάθετα αντίθετος με τις μεθοδεύσεις της Γερμανίας γι την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Ο Σαρκοζύ απέτρεψε πολλές φορές τις προσπάθειες της Γερμανίας για την αναβάθμιση της Τουρκίας απο χώρα ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε σε χώρα με ειδικό προ ενταξιακό και προνομιακό καθεστώς.

Από το 2014 ο Σαρκοζύ βρίσκεται υπό έρευνα για το αδίκημα της αποδοχής μαυρου χρήματος απο τον Γκαντάφι για την προεκλογική εκστρατεία για το προεδρικό αξίωμα το 2007 .
Η κατηγορία πιθανόν να στέκει, πιθανόν και όχι, δεν έχει σημασία εφόσον μιλάμε γα πολιτικά πρόσωπα τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι όλα διεφθαρμένα.

Μαζί με το Σαρκοζύ, εάν είναι ένοχος, πρέπει να είναι κι άλλοι οι οποίοι δωροδοκήθηκαν, σε όλη την Ευρώπη , ωστόσο δεν διώκονται.

Ο Σαρκοζύ διώκεται διότι ακόμα και το 2016 και κατά την πρώιμη προεκλογική περίοδο για την Γαλλική προεδρία κήρυττε εναντίον της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Όσοι δεν γνωρίζετε τις προσπάθειες της Γερμανίας για να θέσει την Τουρκία εντός Ε.Ε. ας γνωρίζουν διαβάσουν τα παρακάτω άρθρα μου στα οποία εξηγώ με λεπτομέρειες τις πτυχές της προσπάθειας αυτής.

Ο Σαρκοζύ διώκεται επιλεκτικά για να αποτελέσει παράδειγμα σε όσους δεν επιθυμούν την ΄συσφιξη των σχέσεων Ε.Ε. -Τουρκίας η οποία μεθοδεύεται απο την Γερμανία .Όπως θα διαβάσετε παρακάτω η Γερμανία επιθυμεί την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό ως προστάτη της Ε.Ε. . Όπως ακριβώς τα εκατομμύρια Τούρκων εργατών με την φθηνή τους εργασία βοήθησαν την γερμανική οικονομία και βιομηχανία έτσι και σήμερα η Γερμανία επιθυμεί και τον τουρκικό στρατό ως εγγυητή των συνόρων της Ε.Ε.

Όσοι είναι αντίθετοι με αυτό το σχέδιο πρέπει να φύγουν απο την μέση
Σήμερα την Γαλλία κυβερνάει ο Μακρόν εκλεκτός των ΡΌΤΣΙΛΝΤ.

Ο Μακρόν συναντήθηκε επίσημα με τον Ερντογάν τον Ιανουάριο του 2018 ,λίγο πριν την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν.
Η επαρχία Αφρίν πριν την σύσταση του Συριακού κράτους αποτελούσε γαλλική αποικία μέχρι το 1916 .Από το 1916 και μέχρι το 1930 η Αφρίν αποτελούσε περιοχή κάτω από την υψηλή εποπτεία της Γαλλίας η οποία θέλει να κάνει το μεγάλο come back στις πρώην αποικίες της , Λίβανο και Συρία.
Ο Μακρόν αποτελεί πιστό όργανο της Μέρκελ , γιαυτό και εκλέχθηκε τελικά.Ο Μακρόν έχει ως αποστολή την πρόσδεση της Γαλλίας στο Γερμανικό άρμα . Το αντάλλαγμα που θα λάβει η Γαλλία για να υποταχθεί στον γερμανικό ζυγό θα είναι η ανασύσταση της επιρροής της στις πρώην αποικίες της στην Μ.Ανατολή, όπως ο Λίβανος και η Συρία.

Η Γερμανία -η οποία μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία αποτελούν συμμαχικό άξονα- έχει υποσχεθεί στον Μακρόν ότι με την εισβολή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν η Γαλλία θα μπορέσει να αναμειχθεί παρασκηνιακά στην μεταπολεμική εποχή στην περιοχή.Ο Ερντογάν δεν σκοπεύει να διατηρήσει κατοχικά στρατεύματα στην Αφρίν αλλά σχεδιάζει να μεταφέρει εκεί μέρος από τα τρία εκατομμύρια Σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.Παράλληλα έχει ήδη ιδρύσει μια ικανή δύναμη από Άραβες πρόσφυγες ως χωροφυλακή-πολιτοφυλακη΄η οποία θα λογοδοτεί, θα χρηματοδοτείται και θα ελέγχεται από την Τουρκία η οποία θα αποσύρει τα στρατεύματα της .

Σε αυτό το προτεκτοράτο της Αφρίν υπάρχει πολύς χώρος για παρασκηνιακούς τυχοδιωκτισμούς .
Η Τουρκία προορίζεται ως ο προστάτης του άξονα Κατάρ-Γερμανίας. Ήδη στο Κατάρ η Τουρκία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες διαρκώς αυξάνονται και μάλιστα είναι έτοιμες να αντικαταστήσουν και τις δυνάμεις των ΗΠΑ που αποχωρούν .Είναι θέμα χρόνου να αναλάβει και την στρατιωτική προστασία της Ε.Ε. δηλαδή του Δ΄Ράιχ.
Στο μεταξύ οι αντιφρονουντες όπως ο Σαρκοζύ , πρέπει να φύγουν από την μέση
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Greek Spirit
17-2-2018
Στις αρχές Ιανουαρίου 2018 ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και τον πρ Μακρόν. Η Γαλλία ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας την περίοδο 2007-12 .
Εκείνη την εποχή Η Γερμανία είχε εντείνει τις προσπάθειες της για την αναβάθμιση της Τουρκίας απο υποψήφια για ένταξη σε χώρα με ειδικό καθεστώς σε σχέση με την Ε.Ε. Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί έθετε συνεχή βέτο σε όποια ιδέα για ένταξη της Τουρκίας.
Οι Γερμανοί το 2009 ίδρυσαν ακόμα ένα όργανο στην Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. , από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους υπουργούς εξωτερικών των χωρών μελών. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να παρακάμπτει τις συνήθεις διαδικασίες που περνούν από το ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την σύσταση του από τους αρχηγούς κρατών και τους αντίστοιχους ΥΠΕΞ καταφέρνει παρασκηνιακά να παρακάμπτει πολλές από τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου ακριβώς λόγω της ισχυρής σύνθεσης του από τους υψηλότερα ιστάμενους των χωρών μελών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φροντίζει να μην επεμβαίνει προσκηνιακά στο έργο των υπόλοιπων οργάνων όπως το ευρωκοινοβούλιο και παρουσιάζεται ως όργανο στρατηγικής σχεδίασης Στην ουσία όμως αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί ως το ισχυρότερο όργανο της Ε..Ε προς την παρασκηνιακή υλοποίηση των σχεδίων της Γερμανίας τα οποία είναι αδύνατον να παρουσιαστούν ως εφικτά στους πολίτες της Ε.Ε.
Από το 2012 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι ,πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και Φλαμανδός δηλαδή Ολλανδόφωνος-οι Ολλανδοι είναι πασίγνωστοι ως ΄΄γιουσουφάκια ΄΄ των Γερμανών όπως πχ ο Ντάισελμπλούμ- άρχισε και φανερά να εκθειάζει την Τουρκία και το Πολιτικό Ισλάμ του Ερντογάν ως υπόδειγμα πολυπολιτισμικότητας, διαφάνειας, χρηστότητας των ηθών κτλ κτλ.Την ίδια περίοδο η Γερμανία είχε ετοιμάσει μια σύμβαση με την Τουρκία με την οποία όλοι οι Τούρκοι υπήκοοι, και τα 80 εκατομμύρια , από το 2016 θα είχαν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα και διατυπώσεις. Η συνθήκη αυτή προετοιμάσθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και έπρεπε να ψηφισθεί από το ευρωκοινοβούλιο.To hellenic sunrise 2 είχε γράψει από το 2014 σχετικά με το σχέδιο αυτό. Ο Σαρκοζί αντέδρασε με λύσσα εναντίον του ενδεχόμενου αυτού .Οι αντιδράσεις Σαρκοζι συνέπεσαν με την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία και τις αποκαλύψεις σχετικά με την ανάμειξη της Τουρκίας . Έτσι η Γερμανία έχασε το ηθικό πλεονέκτημα, ήταν αδύνατον να υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία ήταν μια χώρα υπόδειγμα όταν υπήρχαν ενδείξεις ότι υπέθαλπε τους τζιχαντιστές αντάρτες μαζί με την Σαουδική Αραβία.
Το 2017 το σχέδιο για την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη αναβλήθηκε επ αόριστον.Ωστόσο οι Γερμανοί ελπίζουν ακόμα.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 το πλωτό γεωτρύπανο της Ιταλικής πετρελαϊκής ΕΝΙ παρεμποδίσθηκε και εκδιώχθηκε απο το οικόπεδο Νο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ από 6 τουρκικές φρεγάτες. Πολλοί δήθεν τουρκολόγοι και πάντα μπουρδολόγοι σας έχουν παραμυθιάσει με τις μπουρδοθεωρίες τους σχετικά με την αδυναμία των Τούρκων να αντιπαρατεθούν με τις πολυεθνικές EXXON-TOTAL-ENI διότι όπως λένε και τα παραμύθια οι Αμερικάνοι -Γάλλοι και Ιταλοί αντίστοιχα θα κάνουν ΄΄ντα-ντα΄΄ τον Ερντογάν.
Μέχρι σήμερα 17-2018 οι Ιταλοί όχι μόνο έχουν καταβυθίσει με τις φρεγάτες τους τις τουρκικές που παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο αλλά έχουν σηκώσει τα χέρια και καλούν για διπλωματική λύση Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι παραμένουν στο οικόπεδο Νο 3 με φρεγάτες και ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον καταφθάνει στην Άγκυρα πριν απο δύο ημέρες όπου συσκέπτεται για τρεις !!! ώρες με τον Ερντογάν Τούρκο ΥΠΕΞ χωρίς πρακτικά και διερμηνείς. Ο Τίλερσον αποχώρησε χωρίς δηλώσεις !! Πάνε οι ελπίδες των μπουρδολόγων που έλεγαν ότι θα μας σώσουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.
Η Ευρώπη δεν διαθέτει στρατό. Η Βρετανία ακόμη και εάν δεν αποχωρούσε με το ζόρι βρίσκει μονάδες για να εκτελέσει τη αποστολή της στο Αφγανιστάν εναντίον των ξυπόλυτων Ταλιμπαν .Το πάλαι ποτέ βασιλικό ναυτικό συνεχώς παροπλίζει μονάδες και η έλευση του νέου αεροπλανοφόρου δεν αποτελεί δομική αλλαγή. Η Γερμανία βρίσκεται στα ίδια χάλια. Υποχρηματοδότηση και αμέλεια έχουν φέρει τις γερμανικές Ε.Δ. σε αστεία κατάσταση.Τα περισσότερα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα και μόνο το 10% των αρμάτων λειτουργεί και αυτό με ΄΄κανιβαλισμό΄΄ ανταλλακτικών απο τα υπόλοιπα.
Πολλοί αναλυτές αναφέρουν την Ιταλία ως την χώρα με τον ικανότερες και μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στην Ε.Ε. και έχουν δίκαιο. Αναφέρουν επίσης και τον Γαλλικό στρατό ως δεύτερο σε μέγεθος και ικανότητα ,και αυτό σωστό είναι.
Αλλά καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία ή με την Ρωσία ,καμια ευρωπαϊκή χώρα ΄δεν θα ανοίξει μέτωπα όπως κάνει πχ ο Ερντογαν στην Συρία. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και ηγεσίες σε καμία περίπτωση δεν ανοίξουν μέτωπο με μια υπερδύναμη των 80 εκατομμυρίων όπως η Τουρκία η οποία παρόλα τα προβλήματα της κάνει και τολμάει αυτό που δεν τολμάνε οι άλλοι, κάνει πόλεμο, έστω και άτσαλα έχει εισβάλλει στη Συρία.
Όταν οι υπουργοί Άμυνας είδαν το βίντεο του εμβολισμού του σκάφος »Γαύδος» εξεπλάγησαν μεν , τρόμαξαν αλλά δεν είπαν τίποτα για πόλεμο ή αντίποινα.Καμία χώρα τη Ευρώπης δεν θέλει πόλεμο και καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ρωσία ή την Τουρκία.
Οι καλοθρεμμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν θα θυσιάσουν την νεολαία τους και την οικονομία τους εναντίον της Τουρκίας και της Ρωσίας .
Οι Ιταλοί φωνάζουν για διπλωματική λύση σχετικά με το επεισόδιο στο οικόπεδο Νο 3 της Κύπρου και αυτό είναι ένα καλό σημάδι της υποταγής της Ευρώπης.

Το πιο πιθανό είναι χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ω τον στρατιωτικό τους βραχίονα .
Η Ε.Ε , δηλαδή η Γερμανία επιτέλους θα δει τα σχέδια της σχετικά με τον σύμμαχό της -την Τουρκία- να πραγματοποιούνται.
Η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ο μισθοφόρος της Ε.Ε. με αντάλλαγμα λίγο αέριο και ένα ειδικό καθεστώς στις σχέσεις της με την Ε.Ε.
Το Κατάρ ήδη το έχει κάνει αυτό.Το Κατάρ είναι ένα κρατίδιο στο μέγεθος της Κύπρου που διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο. Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφος του σχηματισμούς του τουρκικού στρατού πλήρως μάχιμους. Σε αντάλλαγμα το Κατάρ δίνει δις βοήθειας κάθε χρόνο στην Τουρκία, αλλά το χρήμα δεν είναι πρόβλημα.
Να δείτε που και η Ε.Ε. το ίδιο θα κάνει, θα προσλάβει την Τουρκία ως μισθοφόρο της και σε αντάλλαγμα θα της δώσει το δικαίωμα σε κοιτάσματα αερίου και την ειδική προ ενταξιακή σχέση με την Ε.Ε.
Διαβάστε παρακάτω τι έγραφα σχετικά πριν από δυο μήνες:
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Greek Spirit
5-1-2018
O Ερντογάν με την επίσκεψη του στην Γαλλία του Μακρόν μπορεί να φέρθηκε ως ο άξεστος φτωχός συγγενής από την επαρχία αλλα παρόλα αυτά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου για τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την άλωση της Ευρώπης .
Ο Ερντογάν την 5 Ιανουαρίου 2018 επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και ανάμεσα σε άλλα ΄΄εργάσθηκε΄΄ με τον Μακρόν για την προώθηση θεμάτων στρατιωτικής συνεργασίας.Ο Ερντογάν ρεζίλεψε τον εαυτό του όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποστήριξη που παρείχε στο Ισλαμικό Κράτος όταν απάντησε με μογγολική διπλωματική αβρότητα στο ερώτημα

Ο Μακρόν πριν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Rothschild & Cie Banque, μιας επενδυτικής τράπεζας των Ρότσιλντ. Ο Μακρόν αποτέλεσε την επιλογή των Γερμανών και των ΗΠΑ και επικράτησε έναντι της Λεπέν και του Φ.Φιγιόν που ήταν και οι δύο επιλογές της Ρωσίας. Η Λεπέν αποδομήθηκε απο τα ΜΜΕ λόγω της ακροδεξιάς ρητορικής της και ο έτερος αντίπαλος του Μακρόν στις εκλογές ,ο Φιγιόν, πολεμήθηκε απο τα ΜΜΕ με αφορμή την αργομισθία της συζύγου του την οποία είχε υπάλληλο στο πολιτικό του γραφείο.
Η Γαλλία με τον Μακρόν έβαλε την ταφόπλακα της και μπήκε ολοκληρωτικά στην εποχή της δορυφοροποίηση της απο την Γερμανία.
Η Γερμανία χρειάζεται την Γαλλία υποταγμένη για τους εξής λόγους
α. Λόγου του μεγέθους της που εδαφικά και πληθυσμιακά είναι το ίδιο μεγάλη με την Γερμανία
β. λόγω του στρατού της .Η Γερμανία δεν διαθέτει στρατό στην ουσία και αποζητά αποκούμπι σε Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. Δεν είναι απίθανο στα σχέδια για τον Ευρωστρατό η Γερμανία να εντάξει και την Τουρκία και
γ. λόγω της επιρροής που έχει η Γαλλία τόσο στην Μ.Ανατολή (Συρία και ειδικά ο Λίβανος είναι πρώην αποικίες της Γαλλίας) αλλά και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον μύθο οι Σέρβοι λόγω θρησκεύματος έχουν μια άτυπη και ισχυρή συμμαχία με την Ελλάδα.Αυτό δεν είναι απόλυτα λάθος αλλά εάν γνωρίζαμε τους άρρηκτους δεσμούς Σερβίας και Γαλλίας θα καταλαβαίναμε ότι η δικιά μας σχέση με την Σερβία είναι απλά ένα διπλωματικό one night stand και όχι γάμος .Η Σερβία χρωστάει στην Γαλλία την ίδρυση της Γιουγκοσλαβίας μετά τον Α΄΄ ΠΠ ως ανταμοιβή των Σέρβων που πολέμησαν στο πλευρό της ΑΝΤΑΝΤ (Γαλλία-Βρετανία ) και εναντίον της Γερμανίας. Εξάλλου οι Σέρβοι την Θεσσαλονίκη θέλουν κι όχι την φιλία μας.
Ως γνωστό η Σερβία τελευταία όλο και υποκύπτει στις θωπείες της Ρωσίας και χρειάζεται μια δύναμη που θα την επηρεάσει για να ενταχθεί στην Ε.Ε..Η Σερβία βρίσκεται στην μέση της ποτάμιας διόδου Αξιού-Δούναβη απο την οποία το φυσικό αέριο που θα έρχεται απο το Κατάρ με τάνκερ και θα ξεφορ΄τωνεται στην Θεσσαλονίκη θα μεταφέρεται με πλωτά μέσα στην Γερμανία.
Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας για τον οποίο οι Γερμανοί θέλουν την Γαλλία υποτακτικό τους είναι ότι τώρα που έχασαν τον πόλεμο στην Συρία και δεν θα γίνει αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας πρέπει να βρεθεί κάθε επιρροή διαθέσιμη για να κρατήσει την Γερμανία στο παιχνίδι της Μ.Ανατολής, ειδικά στον Λίβανο που θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης Ιράν-Συρίας-Ρωσίας εναντίον Ισραήλ και ΗΠΑ Ο Λίβανος αποτελεί για την Γαλλία ότι πχ η Κένυα για την Βρετανία, είναι μια πρώην αποικία που λατρεύει τον πρώην αποικιστή της.

Ο άξονας Τουρκίας-Γερμανίας-Κατάρ έδρασε κατά του προέδρου Άσαντ ο οποίος δεν ήθελε τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας. Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα του αγωγού το 2009 .Οι καταριανοί δέχθηκαν αλλά ζήτησαν σε αντάλλαγμα την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και την αλλαγή του πληθυσμού της , ειδικά της νότιας Ευρώπης.Το hellenic sunrise2 ήταν το πρώτο που τουλάχιστον στην Ελλάδα έγραφε απο το 2013 για τα παραπάνω αιτία του πολέμου σ.η Συρία/ Το Κατάρ ήθελε να επανιδρύσει την Αραβική αυτοκρατορία των προσμεσαιωνικών χρόνω που εκτείνονταν σε όλη την νότια Ευρώπη αλλά και βόρεια Αφρική Γιαυτό και είδαμε τον πόλεμο στην Λιβύη , την Αραβική άνοιξη σε Τυνησία-Αίγυπτο, όλα εκτελεσμένα από τις ΗΠΑ οι οποίες ήθελαν την ενεργειακή αυτονομία της Γερμανίας και την απώλεια του ενεργειακού μονοπωλίου της Ρωσίας στην Ευρώπη. Έτσι οι ΗΠΑ εκτελέσουν όλα όσα ήθελε το Κατάρ προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός.Μόνο που το πράγμα σκόνταψε στην Συρία και έπρεπε να γίνει πόλεμος Η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να αποτρέψει τον αγωγό και να μην χαθεί το μονοπώλιο του αερίου της στην Ευρώπη.

Η Ρωσία πολέμησε εναντίον του άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ με βοηθό το Ιράν.Ωστόσο σήμερα η Ρωσία έχει εντάξει στην σφαίρα επιρροής της το Κατάρ και την Τουρκία. Θα περίμενε κανείς ότι η Γερμανία θα έσκυβε το κεφάλι νικημένη αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Μπορεί μεν η Τουρκία να αποτελεί πιστό σύμμαχο της Ρωσίας αλλά τα οικονομικά συμφέροντα που την συνδέουν με την Γερμανία είναι άρρηκτα.
Γιαυτό και η Γερμανία διέταξε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τον Μακρόν την 5 Ιανουαρίου 2017 και να ζητήσει αμυντική συνεργασία. Δεν είπαμε παραπάνω ότι στον υπό σχεδιασμό ευρωστρατό εκτός από τις γαλλικές και ιταλικές Ε.Δ. θα κληθούν -σε βάθος χρόνου- και οι τουρκικές ; Το είπαμε βέβαια.

Η Ρωσία όμως γιατί δεν αντιδρά στα ΄΄ξεπορτίσματα΄΄ του Ερντογάν προς Γερμανία και Γαλλία; Μα ακριβώς επειδή Γερμανία και Ρωσία έχουν επίσης άρρηκτους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς.Η Γερμανία παρόλο τον πόλεμο στην Μ.Ανατολή ακόμα εξαρτιέται απο την Ρωσία για το αέριο της και η Ρωσία εξαρτάται απόλυτα απο τις βιομηχανικές επενδύσεις της Γερμα΄νία στην Ρωσία.Buisness as usual.Περιμένετε εσείς τις προφητείες κάθε -όπουλου να σας σώσουν.
Η Γαλλία και η Ιταλία διαθέτουν τους μεγαλύτερους και καλύτερους στρατούς στην Ε.Ε. Η Βρετανία διαθέτει κάτι λίγες δυνάμεις αλλά έτσι κι αλλιώς είναι εκτός παιχνιδιού.

Εάν η προοπτική της δημιουργίας ευρωστρατού με την συνδρομή και των τουρκικών Ε.Δ. σας φαίνεται απίθανη θεωρία τότε εκτός απο τις επισκέψεις Ερντογάν στην Γαλλία για την σύναψη συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας ας έχετε υπ όψιν και τα παρακάτω :


Απο το 2012 η Γερμανία έχει βαλθεί να εντάξει την Τουρκία στην Ε.Ε. Η προσπάθεια της πάντοτε προσέκρουε στην αντίδραση της Γαλλίας .Όλοι οι υπόλοιποι εταίροι δεν είχαν γνώμη, η Ελλάδα δε έλεγε ότι είναι υπέρ της ένταξης. Η Τελευταία φορά που η Γαλλία έφερε αντιρρήσεις και βέτο ήταν με τον Νικολά Σαρκοζί το 2012 οπότε και η Γερμανία τον αντικατέστησε με ένα απίθανο τύπο, τον Ολλάντ, που είχε πολύ πλάκα γενικά αλλά ήταν επικίνδυνος για πρόεδρος. Αμέσως μετά η Γερμανία πέρασε στο ευρωκοινοβούλιο το προσχέδιο της συμφωνίας με την Τουρκία σύμφωνα με το οποίο από το 2016 όλοι, μα όλοι, οι Τούρκοι υπήκοοι θα είχαν την ελευθερία να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. χωρίς διατυπώσεις και βίζα. Η Τουρκία έχει μια ειδική εμπορική προνομιακή σχέση με τη Ε.Ε. αλλά αυτή η συμφωνία ήταν πλέον μια εξόφθαλμη εύνοια .Στόχος των Γερμανών ήταν σε δεύτερο στάδιο να επιτρέψουν και την εργασία των Τούρκων χωρίς ειδική άδεια-πράσινη κάρτα. Τα σχέδια αυτά της Γερμανίας πάγωσαν και επιβολή αυτής της συμφωνία αναβλήθηκε για το 2017 όταν αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν παρείχαν κάλυψη και εκπαίδευση στο Ισλαμικό Κράτος.Τελικά αναβλήθηκε επ αόριστον αλλά η Γερμανία ακόμα ελπίζει.

Η Γερμανία έχει υπομονή και σχέδια Η Ρωσία από την άλλη μπορεί να φαίνεται ισχυρή αλλά …δεν έχει χρήμα και έτσι υποκύπτει στην αναγκαιότητα τη διατήρησης των καλών εμπορικών σχέσεων με την Γερμανία και γιαυτό προς το παρόν αφήνει τον Ερντογάν να προλειαίνει το έδαφος για την στρατιωτική συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας.Πηγη
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκθεση-«βόμβα» του ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Στο 27% η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα

Υψηλότερο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες (27,5%) σε σχέση με το επίσημο εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στην Ετήσια Έκθεση (2018) για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη Έκθεση με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2017 υπάρχει μια τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, ωστόσο όπως υποστήριξε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης που παρουσίασε την Έκθεση, αυτή η βελτίωση δεν οφείλεται στην επιτυχία των προγραμμάτων προσαρμογής αλλά στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, που σημαίνει ότι τα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλά."Θα ήταν μία προοπτική εξόδου από την κρίση αν άλλαζαν προς το ποιοτικότερο μια σειρά από μεγέθη της ελληνικής αγοράς εργασίας με δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης" είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα στην Έκθεση σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται σημαντικά υψηλότερο στις γυναίκες και στους νέους ‒ακόμα και σ' αυτούς με υψηλή ειδίκευση‒ καθώς και στις Περιφέρειες της Βόρειας και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι ξεπερνούν το 70% του συνόλου των ανέργων.

Όσον αφορά τις μεταβολές στην απασχόληση, το ποσοστό των απασχολουμένων στο σύνολο του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2017 ανήλθε σε 54,6%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με τις χειρότερες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά σημαντικά χαμηλότερο από τα προ κρίσης επίπεδα.

Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ),στην Έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι οι εθνικές ή τοπικές κλαδικές ΣΣΕ εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ολιγάριθμες, ενώ για όγδοη χρονιά οι επιχειρησιακές ΣΣΕ υπερτερούν συντριπτικά.

"Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας το 2017 υπογράφτηκαν μόνο 15 κλαδικές/ομοιο-επαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις, δηλαδή στα ίδια περίπου επίπεδα με τα προηγούμενα έτη. Αντίθετα, ο αριθμός των επιχειρησιακών ΣΣΕ ανέρχεται σε 244, αντιπροσωπεύοντας το 92% του συνόλου των ΣΣΕ. Την ίδια στιγμή οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση υποχωρούν σταθερά, αφού μειώνεται η ποσοστιαία αναλογία τους από 79% το 2009 σε 45% το 2017, ενώ η ποσοστιαία αναλογία των νέων προσλήψεων με ευέλικτες μορφές απασχόλησης υπερδιπλασιάζεται. Ενώ το 2009 οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές εργασίας αντιστοιχούσαν στο 21% του συνόλου των προσλήψεων, το 2017 αντιστοιχούν στο 54,9%".

Σχετικά με το δείκτη φτώχειας ενδεικτικά σημειώνεται ότι αυξάνεται από 27,6% το 2009 σε 36% το 2014 για να μειωθεί ελαφρώς στο 35,6% το 2016 (διαθέσιμο εισόδημα 2015). "Επίσης, δυσχερέστερη γίνεται η θέση των μη μισθωτών εργαζόμενων (αυτοαπασχολού- μενοι) σε αντίθεση με τους μισθωτούς, όπου το ποσοστό φτώχειας παρουσιάζει μικρή υποχώρηση".

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση παρόλο που το ποσοστό φτώχειας εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης στην ανοδική πορεία των προηγούμενων χρόνων, η οικονομική στενότητα των νοικοκυριών συνεχίζει να αυξάνεται το 2016 για όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταναλωτικών αναγκών, ενώ η απόκλιση ως προς το επίπεδο διαβίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο της περιόδου 2009-2016.

Όσον αφορά το κομμάτι της Έκθεσης για την ελληνική οικονομία αναφέρεται ότι, μέχρι και το γ΄ τρίμηνο του 2017 εμφανίζει ενδείξεις εύθραυστης σταθεροποίησης σε χαμηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, χωρίς ενδογενή δυναμική, γεγονός που θέτει την Ελλάδα σε μια δυναμική απόκλισης από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τα οποία -για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2007-2008- καταγράφουν ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.

"Η ελληνική οικονομία έχει πλέον εξέλθει από το καθεστώς υψηλών δημοσιονομικών ανισορροπιών, αλλά με μη βιώσιμο και μη διατηρήσιμο τρόπο". Σημειώνεται ότι το διάστημα Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017 οι έμμεσοι φόροι αντιστοιχούσαν στο 56,6% των φορολογικών εσόδων του κράτους, έναντι 54% το 2016.

"Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για την περίοδο 2018-2022, σε συνδυασμό με την εκκρεμότητα για το μελλοντικό χρηματοδοτικό σχήμα της ελληνικής οικονομίας (ειδικά εάν αυτό συνοδευτεί με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα), είναι πολύ πιθανό να συντηρήσουν το κλίμα αβεβαιότητας όσον αφορά τη μεσομακροπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, τη βιωσιμότητα των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς και τη φερεγγυότητα και την πιστοληπτική αξιοπιστία του Δημοσίου".Οι μόνοι κλάδοι τονίζεται που παρουσιάζουν μια ήπια τάση ανάκαμψης είναι της γεωργίας και της μεταποίησης, ενώ το γ΄ τρίμηνο του 2017, η κατανάλωση παρέμεινε στάσιμη, κυμαινόμενη όμως σε επίπεδο υψηλότερο του διαθέσιμου εισοδήματος.

Η εξέλιξη των μισθών, αναφέρει η Έκθεση κατά το 2017, εμφανίζει σταθεροποίηση στα χαμηλά επίπεδα τα οποία έχουν διαμορφωθεί. Στον ιδιωτικό τομέα έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ, το οποίο ανέρχεται σε 37,4% το 2017 (από 13,1% το 2009), ενώ μειώνεται κατά 4 περίπου ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό για αποδοχές μεταξύ 700-899 ευρώ (23,5% το 2017 από 27,3% το 2009). Παράλληλα, έχει μειωθεί δραστικά, κατά το ήμισυ περίπου, το ποσοστό των εργαζομένων με καθαρές μηνι- αίες αποδοχές μεταξύ 900-1.300 ευρώ, το οποίο ανέρχεται σε 16,8% το 2017 (από 35,7% το 2009). Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ, το οποίο ανέρχεται σε 29,8% το 2017 (από 18,9% το 2009), και έχει αυξηθεί λίγο το ποσοστό για αποδοχές 1.000-1.100 ευρώ (16,2% το 2017 από 13% το 2009). Αντίθετα, έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων που δηλώνει καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.100-1.599 ευρώ, το οποίο ανέρχεται σε 34,3% το 2107 (από 46,5% το 2009), όπως και το ποσοστό των εργαζομένων με αποδοχές άνω των 1.600 ευρώ (4,7% το 2017 από 10,9% το 2009)".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά με τη Έκθεση ότι "είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τι πραγματικά συμβαίνει στην οικονομία και την κοινωνία" και σχολίασε "δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη αναπτυξιακή ώθηση,υπάρχει μια σταθερότητα στα κατώτερα επίπεδα της οικονομίας από το 2013 μέχρι σήμερα και αυτή η σταθερότητα δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για το μέλλον, αν δεν ληφθούν σοβαρές και τολμηρές πρωτοβουλίες", ενώ τόνισε την ανάγκη να συμφωνηθεί πραγματικά ότι αν βγει η χώρα από το μνημόνιο και υπάρχουν προαπαιτούμενα όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου θα οδηγηθούμε σε νέα δεινά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΑΛΟΣ: Αυτές είναι οι ιστοσελίδες στις οποίες πήγαιναν τα εκατομμύρια του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένα ατελείωτο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ με τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στηθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ειδικά το 2014 η οποία ήταν προεκλογική χρονιά και οι ανάγκες προβολής πολιτικών προσώπων σε διάφορα ΜΜΕ φαίνεται ότι ήταν… μεγάλες.

Των Βαγγέλη Τριάντη, Βασίλη Ανδριανόπουλου

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος δόθηκαν όχι μόνο σε γνωστά ΜΜΕ αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες χαμηλής έως μηδαμινής επισκεψιμότητας, με ορισμένες περιπτώσεις να προκαλούν πολλά ερωτηματήματα αναφορικά με το ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν.

Το εντυπωσιακό έχει να κάνει με τον τρόπο που διατέθηκαν τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία δόθηκαν με την υπογραφή αλλεπάλληλων συμβάσεων κάτω των 20.000 ευρώ προκειμένου, όπως λένε, να μην απαιτείται κάθε φορά η σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

Από τα αρχεία της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 προκύπτει επίσης και κάτι ακόμη. Σε πολλά από τα ΜΜΕ στα οποία δίνονταν τα «χρυσά» κονδύλια αναγράφεται δίπλα και το όνομα κάποιου πολιτικού προσώπου.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εάν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είχαν μεσολαβήσει προκειμένου συγκεκριμένα ΜΜΕ να λάβουν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εάν, δηλαδή, πολιτικά πρόσωπα παρενέβαιναν για να λάβουν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα μαζικής ενημέρωσης της αρεσκείας τους, προκειμένου στη συνέχεια να εξασφαλίσουν την προβολή τους στα ΜΜΕ και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο με κρατικό χρήμα.

Ιστοσελίδες με χαμηλή επισκεψιμότητα

Παρατίθενται ενδεικτικά μία σειρά κραυγαλέων περιπτώσεων ιστοσελίδων με χαμηλή επισκεψιμότητα επομένως και εμπορικότητα, οι οποίες έλαβαν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014.

Η ιστοσελίδα www.defencenews.gr έχει αριθμό κατάταξης στο σύνολο των ελληνικών ιστσελίδων 180.937, κι όμως σε 3μηνίαια σύμβαση που υπογράφεται την 1η Δεκεμβρίου 2014, λαμβάνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ 5.000 ευρώ. Μάλιστα, παρόλο που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πόσο χαμηλή είναι η δημοφιλία της ιστοσελίδας, στη σύμβαση αναγράφεται πως αυτή «είχε 117 χιλιάδες επισκέψεις μόνο τον Σεπτέμβριο του 2014».

Στη θέση 670.163 όσον αφορά την κατάταξή της στο σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων βρίσκεται to site www.onecon.gr, αλλά παρόλα αυτά κατορθώνει να καρπωθεί 5 χιλιάδες από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα παραδείγματα δεν σταματούν εδώ.

Λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ λάμβαναν ακόμα και τα blogs. Συγκεκριμένα το www.fimotro.blogspot.com λαμβάνει 12 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 22 Αυγούστου 2014. Το εν λόγω blogβρίσκεται στον αριθμό 7.302 αναφορικά με την επισκεψιμότητα που δέχεται στο σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων. Στην επίμαχη σύμβαση βέβαια αναγράφεται πως «Ο συγκεκριμένος ιστοχώρος αποτελεί τον πρώτο σε επισκεψιμότητα ενημερωτικό ιστολόγιο».

Υπάρχουν και περιπτώσεις που η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων που λαμβάνουν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τόσο χαμηλή που δεν υπάρχουν καν πληροφορίες κατάταξης για το συγκεκριμένο site. Χαρακτηριστική περίπτωση η ιστοσελίδα www.amesa.gr. Μολονότι σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφεται στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, λαμβάνει 16 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί οποιαδήποτε πληροφορία για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία μάλιστα δεν είναι σε λειτουργία.

Ένα ακόμα πιο ακραίο παράδειγμα είναι η ιστοσελίδα www.ellinesdimarxoi.gr. Και για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα η επισκεψιμότητα φαίνεται πως είναι τόσο χαμηλή που δεν υπάρχουν πληροφορίες κατάταξης γι’ αυτήν. Κι όμως υπογράφει τρείς 3μηνίαιες συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικής αξίας 48 χιλιάδων ευρώ. Όταν προσπαθήσαμε να εισέλθουμε στην ιστοσελίδα, διαπιστώσαμε ότι δεν λειτουργούσε.

*Τα στοιχεία κατάταξης της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων προέρχονται από το site www.similarweb.com το οποίο θεωρείται ως από τα πιο αξιόπιστα σε σχέση με την κατάταξη των ιστοσελίδων.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΨΗΠΤΕ: Eλεύθερη τηλεοπτική πρόσβαση σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πρωτοβουλία για την κατάρτιση ενός εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας, στα οποία το κοινό θα έχει ελεύθερη τηλεοπτική πρόσβαση. Με αυτή την πρωτοβουλία το υπουργείο επιχειρεί να διασφαλίσει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από κανάλια ελεύθερης λήψης (και όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτές.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρακτική, τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ο τελικός του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπάσκετ, κα.

Συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου, ο οποίος αποτελεί πρόβλεψη της ενωσιακής νομοθεσίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

Η διαδικασία διαβούλευσης έχει ξεκινήσει με την πραγματοποίηση δυο συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς (συνδρομητικά κανάλια και σταθμoύς ελεύθερης λήψης), ενώ στην παρούσα φάση ?μέσω του ΟpenGov (www.opengov.gr)- οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, συμβάλλοντας στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου. Η δημόσια διαβούλευση μέσω του OpenGov θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμεFacebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Σε συνεχή δίαυλο επικοινωνίας μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται οι φαρμακοποιοί για την ανεύρεση των φαρμάκων που λείπουν και τα οποία χρειάζονται οι ασθενείς. Οι τελευταίοι δε όλο και λιγότερο συχνά παίρνουν τα φάρμακα μιας ιατρικής συνταγής με τη…μία φορά, αντιθέτως τείνει να γίνει ο κανόνας πως οι ασθενείς θα χρειαστούν αρκετές επισκέψεις στο φαρμακείο μέσα σε διάστημα δυο τριών ημερών προκειμένου να λάβουν το σύνολο των φαρμάκων που τους έχει συνταγογράφηση ο γιατρός.

Αυτή είναι η καθημερινότητα στα ελληνικά φαρμακεία, όπως την περίγραψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες στο υπουργείο Υγείας, για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων.

Οι ελλείψεις των φαρμάκων μονοπωλούν το τελευταίο διάστημα τον χώρο των φαρμακοποιών. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook έναν κατάλογο με 57 φάρμακα τα οποία δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Μεταξύ άλλων, ινσουλίνες, βρογχοδιασταλτικά, αντιλιπιδαιμικά, αντιυπερτασικά, αντιθρομβωτικά, αντιεπιληπτικά, εμβόλια κα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα των ελλείψεων και δεσμεύτηκε για την ανεύρεση ουσιαστικής και αποτελεσματικής λύσης.

Οι ελλείψεις αφορούν στις ποσότητες που διατίθενται από τις εταιρείες στα φαρμακεία και στις φαρμακαποθήκες.

Από πλευράς ΠΦΣ τονίστηκε ότι πλέον είναι αναγκαιότητα η λήψη καθοριστικών αποφάσεων σε πολιτικό , θεσμικό και ελεγκτικό επίπεδο και η εφαρμογή της νομοθεσίας που υπαγορεύει την τήρηση τρίμηνων αποθεμάτων φαρμάκων από πλευράς εταιρειών.

Χαρακτηριστικός είναι ο κατάλογος ελλείψεων που δημοσιεύει ο ΕΟΦ και αποδεικνύει και επισήμως την έκταση του προβλήματος των ελλείψεων στην ελληνική αγορά (https://www.eof.gr/c/document_library/get_file? l_id=1568669&folderId=1568707&name=DLFE-12909.pdf)

Στη συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας επισημάνθηκε επίσης το θέμα της αναγραφής της ενδεικτικής λιανικής τιμής στις συσκευασίες των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και στα προβλήματα που δημιουργεί στην αγορά, καθώς οι τιμές που αναγράφονται σε πολλές περιπτώσεις, είναι χαμηλότερες της χονδρικής τιμής των σκευασμάτων αυτών.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμεFacebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυνταγματική η σύνδεση των προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ με το εισόδημα

Ζήτημα παραβίασης της Συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας εγείρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για την ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εξαρτά το ύψος των προστίμων για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τα εισοδήματα του παραβάτη.

Η έκθεση που αναρτήθηκε στο site του κοινοβουλίου για να συνοδεύει το σχετικό νομοσχέδιο στην αυριανή συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε κάθε δε περίπτωση, η θέσπιση διοικητικών ποινών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων δεν έχει εσωτερική συνάφεια µε την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται ζήτηµα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας».

Στη συνέχεια προσθέτουν: «Αποτελεί, βεβαίως, έτερο ζήτηµα η λήψη υπόψη εισοδηµατικών κριτηρίων για την επιµέτρηση διοικητικής ποινής, εντός των πλαισίων ποινών, τα οποία πάντως τίθενται από τον νόµο. Επίσης, στο πλαίσιο του άρθρου 43 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγµατος, ως ανωτέρω, οι όροι εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια χρήζουν διευκρίνισης, όπως επίσης και το είδος των δεδοµένων που συλλέγονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους από τα αρµόδια όργανα».
Πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι η έκθεση έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα ακόμα και αν προαναγγέλλει ακυρώσεις διατάξεων από το ΣτΕ. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής περαιτέρω νομοτεχνικές βελτιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που θα ξεκαθαρίζουν κάθε συνταγματική ένσταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας του κοινοβουλίου για το επίμαχο άρθρο 28 του σχετικού νομοσχεδίου αναφέρει: «8. Επί του άρθρου 28 παρ. 4

Στις προτεινόµενες ρυθµίσεις ορίζονται τα εξής:


«3. Με απόφαση του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών κατατάσσονται στις κατηγορίες των παραγράφων 1 και 2 οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και καθορίζονται τα διοικητικά πρόστιµα και κυρώσεις ανά κατηγορία παράβασης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέµα. Για κάθε κατηγορία παράβασης προβλέπονται τα ίδια διοικητικά πρόστιµα και οι ίδιες διοικητικές κυρώσεις. Με την ίδια απόφαση εξειδικεύονται τα διοικητικά πρόστιµα ανά κατηγορία παράβασης, για τις παραβάσεις χαµηλής επικινδυνότητας έως και εκατό (100) ευρώ, για τις παραβάσεις µεσαίας επικινδυνότητας από εκατό ένα (101) έως και τριακόσια (300) ευρώ και για τις παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας από τριακόσια ένα (301) έως και εξακόσια (600) ευρώ.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονοµικών και Υποδοµών και Μεταφορών καθορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και επιβολής αυτών από τα αρµόδια όργανα και η διαδικασία είσπραξης των βεβαιωµένων διοικητικών προστίµων της παραγράφου 3. Με την ίδια απόφαση επιτρέπεται, προκειµένου τα επαπειλούµενα διοικητικά πρόστιµα να επιτελούν αποτελεσµατικά την προληπτική και κυρωτική λειτουργία τους, να θεσπίζονται εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια, µε βάση τα οποία µπορεί να αυξάνεται το ύψος των διοικητικών προστίµων που προβλέπεται για τις ανωτέρω κατηγορίες παραβάσεων και κατ’ ανώτατο όριο µέχρι το τριπλάσιο του βασικού προστίµου. Για την έκδοση της απόφασης αυτής µπορεί να λαµβάνονται υπόψη δεδοµένα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και επιστηµονικούς ή άλλους φορείς, δηµόσιους ή ιδιωτικούς».

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του Συντάγµατος ορίζονται τα εξής:


«Ύστερα από πρόταση του αρµόδιου Yπουργού επιτρέπεται η έκδοση κανονιστικών διαταγµάτων, µε ειδική εξουσιοδότηση νόµου και µέσα στα όριά της. Eξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειµένου να ρυθµιστούν ειδικότερα θέµατα ή θέµατα µε τοπικό ενδιαφέρον ή µε χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτοµερειακό». Παρατηρείται ότι τα θέµατα, τα οποία προτείνεται να καταστούν αντικείµενο υπουργικής απόφασης, δηλαδή το ύψος των απειλούµενων διοικητικών ποινών (προστίµων) για παραβάσεις των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, δεν είναι ειδικότερα θέµατα ή θέµατα µε τοπικό ενδιαφέρον ή µε χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτοµερειακό. Άλλωστε, ως αναγκαίο συµπλήρωµα των κανόνων που περιγράφουν τη διοικητική παράβαση, εκφράζουν αξιολογήσεις της έννοµης τάξης για την ύπαρξη διοικητικού αδίκου σε έναν εξαιρετικά σηµαντικό τοµέα ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως η οδική κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, δεν µπορούν, κατά το Σύνταγµα, να αποτελέσουν αντικείµενο κατ’ εξουσιοδότηση εκδιδόµενης υπουργικής απόφασης. Σε κάθε δε περίπτωση, η θέσπιση διοικητικών ποινών βάσει εισοδηµατικών κριτηρίων δεν έχει εσωτερική συνάφεια µε την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται ζήτηµα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας. Αποτελεί, βεβαίως, έτερο ζήτηµα η λήψη υπόψη εισοδηµατικών κριτηρίων για την επιµέτρηση διοικητικής ποινής, εντός των πλαισίων ποινών, τα οποία πάντως τίθενται από τον νόµο.

Επίσης, στο πλαίσιο του άρθρου 43 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγµατος, ως ανωτέρω, οι όροι εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια χρήζουν διευκρίνισης, όπως επίσης και το είδος των δεδοµένων που συλλέγονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους από τα αρµόδια όργανα».πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμεFacebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ανυπόφορος λαϊκισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε τους παραπεταμένους τομεάρχες της ΝΔ και τους είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση ικανή να «διαβάζει» σωστά τις εξελίξεις στον κόσμο και στην περιοχή μας, να μπορεί να διακρίνει τα μικρά από τα μεγάλα». Κι αμέσως μετά τους απέδειξε ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορούσε ποτέ να σχηματίσει ο ίδιος.

Του Γ. Λακόπουλου

Π.χ. αν μιλάμε για το «διάβασμα» των εξελίξεων, μάλλον τους τις πάνε γραμμένες σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζει. Δεν εξηγείται αλλιώς η βεβαιότητα του ότι «τρία χρόνια, τώρα, η χώρα πάει πίσω», όταν σε όλη την Ευρώπη όλοι γράφουν ότι ακριβώς αυτά τα τρία χρόνια είναι που πάει μπροστά. Εκτός αν μπερδεύει τις κατευθύνσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόλογος πολιτικός ηγέτης. Και να συμφωνήσεις στα δυο πρώτα, το τελευταίο δεν καταπίνεται και φαίνεται άλλωστε- και ότι μπορεί να γίνει καλός πρωθυπουργός -κυρίως ότι θα γίνει. Αυτοί είναι κυρίως συντηρητικοί ψηφοφόροι που κλείνουν τα μάτια ακόμη και στις εμφανείς αδυναμίες του σημερινού προέδρου του κόμματος τους. Αλλά είναι μάλλον καλοπροαίρετοι…

Άλλοι, είτε το πιστεύουν είτε όχι, το διατυμπανίζουν ανάμεσα στα παραληρήματα κατά του Τσίπρα γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και τρέμει το φυλλοκάρδι τους με την αντεθνική συνήθεια των Συριζαίων να ψάχνουν στο παρελθόν ποιοι έφαγαν τα λεφτά και οι ίδιοι πλούτισαν σε βάρος της χώρας που χρεοκόπησε. Στον Μητσοτάκη βλέπουν την εγγύηση ατιμωρησίας, αλλά και επιστροφής στον πρότερη κατάσταση- ειδικά οι πάσης φύσεως διαπλεκόμενοι. Αυτοί είναι απλώς τυχοδιώκτες.

Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία στην οποία ανήκουν όσοι απλώς δεν γουστάρουν την Αριστερά και τον Τσίπρα και λένε ότι θα ψηφίσουν τον Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι σίγουρο. Το βλέπουν και λίγο προς Μιχαλολιάκο, γιατί τους φαίνεται καλύτερη τιμωρία για τους κομμουνιστές που κυβερνούν σήμερα.

Αυτές οι τρεις κατηγορίες συνθέτουν το κοινό του Κυριάκου. Μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων τους οποίους η επιτελική ομάδα της ΝΔ θεωρεί σίγουρους πελάτες ή προσπαθεί να σιγουρέψει με τη βοήθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ. Και ακόμη πιο συγκεκριμένων αρθρογράφων που ολημερίς κι ολονυχτίς βρίζουν το Τσίπρα και εξάρουν τις αρετές του Μητσοτάκη, τον οποίο προβάλουν ως πολιτικό που αποστρέφεται το λαϊκισμό.

Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξελίσσεται σε μαιτρ του λαϊκισμού, της παραπληροφόρησης και των υποσχέσεων, ενίοτε και της γκάφας. Δηλώνει ότι δεν υπόσχεται όσα δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει και επί τόπου … υπόσχεται. Συχνά κατανεύει στη διαστρέβλωση, σε συνδυασμό με τη συσκότιση και τη κάλυψη καταστάσεων στο κόμμα του που άλλος αρχηγός δεν ανεχόταν. Τα τεκμήρια του λαϊκισμού του είναι εμφανή και ας δούμε μερικά:

-Πρώτον, οι συνεργάτες του και η ρητορική του. Μπορείς να λες ότι είσαι εναντίον το Λαϊκισμού και να έχεις τον Άδωνι Γεωργιάδη αντιπρόεδρο; Μπορείς να λες ότι δεν είσαι λαϊκιστής και να χρησιμοποιεί τις πιο λαϊκίστικες διατυπώσεις; Αν καταγράψει κανείς το περιεχόμενο, το ύφος , τις ατάκες και τον τρόπο εκφοράς στις ομιλίες του Κυριακού θα το διαπιστώνει. Ό,τι πιο εύκολο, πιο ευτελές, πιο απλοϊκό, πιο ανεφάρμοστο μπορεί να το υποσχεθεί με τη μεγαλύτερη… αδεξιότητα. Αρκεί να είναι «πιασάρικα». Ειδικότης του η κολακεία όλων των κοινωνικών ομάδων και η αντιμετώπιση τους ως λωτοφάγους που δεν ξέρουν ποιος τους χρεοκόπησε.

Δεύτερον, οι απραγματοποίητες «δεσμεύσεις» του, δεδομένου ότι η χώρα μόλις τώρα πάει να σταθεί στα πόδια της και θα αργήσει να φανεί η πρόοδος στην κοινωνία. Αυτός όμως επιμένει ότι «μπορεί». Στην προσωπική σελίδα του στο Ιντερνέτ υπόσχεται με την υπογραφή του: Μείωση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ και με ψιλά γράμματα «με τη προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας και μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 20%». Δηλαδή υπόσχεται κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί.

Πρώτα γιατί τα πλεονάσματα είναι συμφωνημένα και η αμφισβήτηση της συμφωνίας θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Υπόσχεται όμως αύξηση του ορίου υπαγωγής στον ΦΠΑ από 10 σε 25 χιλιάδες, μείωση φόρων 1,9 δισ. στα δυο πρώτα χρόνια, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους πολίτες «που το δικαιούνται» – χωρίς να λέει ποιοι το δικαιούνται. Μείωση ΦΠΑ από 24 σε 13% στα αγροτικά εφόδια και στο κρασί- ενώ σε ομιλίες του υπόσχεται το ίδιο για την εστίαση και άλλα.

Μόλις προχθές προσέθεσε μιλώντας στη ΔΑΠ … 600.000 νέες θέσεις εργασίας και αύξηση αφορολογήτου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί. Δώσε σε και σε μένα μπάρμπα! Με την ίδια θολούρα υπόσχεται να μειώσει της δαπάνες όταν και οι πέτρες ομολογούν ότι οι δαπάνες δεν συμπιέζονται άλλο.

Τρίτον, ευχολόγια και υπόσχεση δράσεων που δεν θα μπορούσαν χρηματοδοτηθούν ούτε σε μια δεκαετία από την πιο ανθηρή οικονομία. Τα «Άπαντα Μητσοτάκη» υπόσχονται τον επί Γης παράδεισο. Το κράτος θα δουλεύει τέλεια, οι επενδύσεις θα μας πνίγουν. Η εγκληματικότητα θα εκμηδενιστεί. Το προσφυγικό θα εξαερωθεί. Τα Πανεπιστήμια θα είναι τα καλύτερα στον πλανήτη. Οι νέοι θα βρίσκουν πανεύκολα «καλοπληρωμένες δουλειές».

Η Ελλάδα θα γίνει ψηφιακή. Οι οικογένειες δεν θα έχουν προβλήματα. Οι ηλικιωμένοι δεν θα αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν θα έχουν να νοιάζονται για τίποτε. Τα εθνικά θέματα θα λυθούν αμέσως και επιπλέον θα «αγοράσει» -έτσι το λέει -αξιοπιστία στο διεθνή χώρο, γιατί θα είναι … ιδιοκτήτης μεταρρυθμίσεων.

Άπειρες υποσχέσεις ολικής μετατροπής της χώρας σε τόπο ευημερίας και ευτυχίας. Και δεν είναι αιθεροβάμων: απλώς κοροϊδεύει. Αν όλα αυτά δεν είναι λαϊκισμός, τότε είναι απλώς πονηρία πολιτευτή…


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμεFacebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσίρκουλο… ! Μούφα η “παραίτηση” Γεωργιάδη! Τι αποκαλύπτει ο Ευ.Αντώναρος!

Εχει “χαθεί η μπάλα” από τα τερτίπια -επικοινωνιακά και μη – του αντιπροέδρου , στη ΝΔ! Μόλις σήμερα το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο χθεσινό αρθρο-ρεπορταζ του έγκυρου στο χώρο της κεντροδεξιάς Μανόλη Κοττάκη, επικαλέστηκε δήθεν παραίτηση. που έχει υποβάλλει στον πρόεδρο της ΝΔ! Δεν χρειάστηκαν παρά μόνον λιγες ώρες δημοσιογραφικης έρευνας για να αποδειχθεί οτι – όπως και σε πολλά άλλα πράγματα μέχρι τώρα – η δήλωση του α/δρου της ΝΔ ήταν … ανακριβής! Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή στον τοιχο του στο facebook
“Παραίτηση — μουφα απο ο,τι μαθαίνω από εξαιρετικές πηγες μου στη Νεα Δημοκρατία.

Η δήθεν υποβολη της παραίτησης του περιστασιακού εκ του κύκλου των μουσαφιραίων προερχόμενου αντιπροεδρου για την οποία επαίρεται ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ. Κι ας την χρησιμοποιεί ως δήθεν απόδειξη ανιδιοτέλειας και ευπρέπειας.

Αντίθετα παρακαλεί λυτούς και δεμένους κι όσους του ανοιξαν κυρίως την πόρτα για τη Νεα Δημοκρατία να τον στηρίξουν. Και χαμηλόφωνα απειλεί κιόλας. ( Θα πούμε περισσότσρα αν χρειαστεί…)

Αλλα είπαμε όποιος θέλει να παραιτηθεί πραγματικά, παραιτείται. Και δεν δεν κάνει φιοριτούρες για τα μάτια του κόσμου.

Για να το κάνεις όμως πρέπει να έχεις κότσια….

Κι επειδή τα κότσια λείπουν εμφανώς, καιρός είναι ο Κυριακος Μητσοτάκης να πάρει την μεγάλη απόφαση και να ανακαλέσει το δοτο αξίωμα. Αλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο ευπρεπής Κωστής Χατζηδάκης, υπεραρκεί.”


ΥΓ: Είναι κρίμα ολόκληρη παράταξη με παραδοσιακές αναφορές στην μεταπολιτευτικη ιστορία του τόπου να καταντάει “τσίρκουλο” από τα τερτίπια ανθρώπων που φαίνεται οτι δεν αντιλαμβάνονται που βρίσκονται
πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμεFacebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεφτά υπήρχαν , τα έφαγαν οι εθνικοί εργολάβοι.

Με κόστος ακόμη και 23 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο κατασκευάστηκε το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας από το 2000 έως το 2014, την περίοδο της «ισχυρής Ελλάδας», του «εκσυγχρονισμού», της εισόδου στο ευρώ και της «επανίδρυσης του κράτους», όπως αποκάλυψε η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τις συγχρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός, Μωρέας και Κεντρική Οδός.

Γιατί το κόστος εκτοξεύθηκε σε αυτά τα ασύλληπτα για την κοινή λογική επίπεδα; Διότι, μεταξύ πολλών άλλων, χρειάστηκε να καλυφθούν χρηματοδοτικά ελλείμματα που προκλήθηκαν από την αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων ΣΔΙΤ, από την ελλιπή προετοιμασία των έργων από τους εταίρους του δημόσιου τομέα και, πρωτίστως, από την υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες παραχωρησιούχους πριν από την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι συμβάσεις γίνονταν στο πόδι, ότι οι προβλέψεις κινδύνων ήταν αστείες και ότι εν συνεχεία οι παραχωρησιούχοι ζητούσαν ό,τι τους κατέβει εκβιάζοντας το κράτος. Τα ζήσαμε έντονα και τις παραμονές των Ολυμπιακών του 2004 με όλα τα μεγάλα έργα που εκκρεμούσαν.

Η Ελλάδα που ζούσε με δανεικά, η Ελλάδα που δανειζόταν για να καταναλώνει χωρίς να παράγει, η Ελλάδα που ήδη είχε λάβει το καθαρό τουρκικό μήνυμα στα Ίμια και είχε δει τη βαλκανική γειτονιά της να τυλίγεται στις φλόγες του πολέμου ήταν η ίδια Ελλάδα που ταυτοχρόνως έθρεφε με κάθε μέσο – ακόμη και με ξένα λεφτά – τον παρασιτισμό της εγχώριας ελίτ.

Πρόκειται για την ίδια Ελλάδα η οποία δαπανούσε τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, αλλά μετέτρεπε σε μίζες τα αντισταθμιστικά ωφελήματα – και όχι μόνο – την ίδια ακριβώς ώρα που η Τουρκία χρησιμοποιούσε τις δικές της θηριώδεις εξοπλιστικές δαπάνες με στόχο να δημιουργήσει γραμμές παραγωγής και να εξελιχθεί σταδιακά σε μια χώρα αμυντικά αυτάρκη και σε εξαγωγέα οπλικών συστημάτων.

Η ελληνική ελίτ, ακριβώς επειδή λειτουργούσε ως παράσιτο – και ενέτασσε με ραγδαίο ρυθμό την κοινωνία στο παρασιτικό της μοντέλο ώστε να διασφαλίσει τη δική της αναπαραγωγή –, θεώρησε ότι μόνη η ένταξη της χώρας στους υπερεθνικούς θεσμούς της Δύσης επαρκούσε για την εγγύηση των συνόρων και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Όμως η πραγματικότητα πάντα εκδικείται – έστω με καθυστέρηση – διαλύοντας τα νέφη της εξαπάτησης. Τώρα ακόμη και ο Σημίτης, ο οποίος αναγνώρισε στη Μαδρίτη τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά το φιάσκο των Ιμίων, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορά μας. Δυστυχώς έχει έρθει η ώρα της σκληρής αλήθειας – και ακόμη και οι τυφλοί αναβλέπουν. Ας ελπίσουμε απλώς ότι δεν είναι πολύ αργά.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φιάσκο με τη Novartis: Μετά τον Λοβέρδο κι άλλοι κατηγορούμενοι αρνούνται να καταθέσουν

«Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για συμμορία που έχει οργανώσει πλεκτάνη

Την άρνησή του να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή αναμένεται να εκδηλώσει τις επόμενες ώρες το σύνολο των πολιτικών προσώπων για τα οποία η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της Βουλής έχει ζητήσει τον περαιτέρω έλεγχο για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis.


Ηδη, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που έχει κληθεί για κατάθεση την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα ενημέρωσε με επιστολή του τα μέλη της προανακριτικής: «Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου» εξηγώντας πως «Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση».

Ανάλογες επιστολές άρνησης αναμένεται να στείλουν και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα καθώς θα ήταν παράλογο να καταθέτουν ενώπιον των μελών μιας επιτροπής που όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει να ερευνήσει εις βάθος την υπόθεση αλλά δεν έχει ακόμα καταλήξει στο αν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αδωνης Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Κουτρουμάνης θα εξηγήσουν πως δεν επιθυμούν να παραστούν στην παρούσα φάση για να τοποθετηθούν επι διαδικαστικών ζητημάτων και θα επισημάνουν πως διατηρούν το δικαίωμά τους να παραστούν σε μεταγενέστερη συνεδρίαση στην περίπτωση που η πλειοψηφία της επιτροπής αποφασίσει να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Προς την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Νοβάρτις

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής

Κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου.

Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων. Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους. Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική "κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα και στην έρευνα".

Είναι αυτονόητο, πως αν αλλάξετε την απόφασή σας και δεχτείτε να ανταποκριθεί η Επιτροπή στο συνταγματικό της ρόλο, θα προσέλθω προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη. Ως Υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα.

Αν, αντιθέτως, επιμείνετε στην απόφασή σας να κουκουλωθούν τα πάντα, απόφαση που οδήγησε στην αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τότε στην Επιτροπή θα παραμείνετε μόνοι σας, μετατρέποντάς την σε ένα κωμικοτραγικό δήθεν "δικαστικό συμβούλιο". Αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο .

Ανδρέας Λοβέρδος».
πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμεFacebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!