EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Ανύπαρκτοι φίλοι και σύμμαχοι μιας «ανύπαρκτης» χώρας

Πιστεύει κανείς ότι, με την επίκληση και μόνο της υποχρέωσης εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, είναι δυνατόν να αποτραπεί ή έστω να περιοριστεί η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας; Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια όλες τις πρόσφατες ομόφωνες «αποφάσεις» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (συμμετέχει και η Ρωσία, ας μην το ξεχνάμε) για παύση των εχθροπραξιών στο Αφρίν και μαζί με αυτές όλες τις «αυστηρές» προειδοποιήσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Γαλλίας. Η επίθεση στο Αφρίν κορυφώνεται, βομβαρδίζονται ακόμα και θέσεις του στρατού της Συρίας στην περιοχή, και κανείς δεν είναι σε θέση να αντιδράσει. Δυστυχώς, η πιθανότητα να πέσει στα χέρια των Τούρκων το Αφρίν μοιάζει πια πολύ κοντινή. Και μαζί με την πτώση του Αφρίν θα καταρρεύσουν και οι ψευδαισθήσεις της ελληνικής διπλωματίας ότι η επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο έχει σημείο εκκίνησης τις «δυσκολίες της Τουρκίας στα μέτωπα της Συρίας». Εκείνο που θα φανεί τις επόμενες μέρες είναι η συνέχιση, η κλιμάκωση των τουρκικών βλέψεων σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο καθώς και η επέκταση της τουρκικής εισβολής και ανατολικότερα του Ευφράτη.

 Του Σπύρου Παναγιώτου

Πιστεύει κανείς ότι η εμμονή της Ελλάδας να «πουλά» εξυπηρέτηση στην Άγκυρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της Τουρκίας στην ομαλότητα;

Η ίδια η Τουρκία, με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια, δείχνει να αδιαφορεί για την ευρωπαϊκή της προοπτική. Οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας το πιστοποιούν. Και πολύ περισσότερο, οι περιφρονητικές δηλώσεις Ερντογάν. «Από το ένα αφτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν» οι κάθε φορά εκκλήσεις συμμόρφωσης προς το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» που απευθύνει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Εκβιασμοί και παζάρια με όπλο την ισχύ

O Ερντογάν επιδίδεται σε ένα ακραίο εκβιαστικό παζάρι με τις ΗΠΑ. Γνωρίζοντας την αξία της χώρας του στο γεωπολιτικό πεδίο, εκβιάζει τους Αμερικανούς με παραχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα, έναντι της απειλής πλήρους προσχώρησης στον άξονα Ρωσίας- Ιράν. Και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι η απειλή υπόκειται σε πολλούς περιορισμούς που δεν την καθιστούν βιώσιμη. Αυτό δεν εμποδίζει ώστε η οξύτητα της αντιπαράθεσης τους στην Συρία να συνοδεύεται από μια χλιαρή στάση των ΗΠΑ έναντι των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης. «Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία. Δεν είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ να παρεμβαίνει σε διμερείς διαφορές των κρατών μελών του», δήλωσε, διαλύοντας κάθε προσδοκία για την σύντομη διευθέτηση του θέματος όπως έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Την ίδια μεσοβέζικη στάση κράτησε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Λευκωσία, καθησυχάζοντας για το θέμα της αμφισβήτησης της Κυπριακής ΑΟΖ με την δήλωση ότι «ούτως ή άλλως περνούν χρόνια για την εισροή εσόδων από τα κοιτάσματα και ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει κατανομή των πόρων σε όλους του Κύπριους θα είναι η λύση του Κυπριακού». Με τον τρόπο αυτό, αναγνώρισε ως δίκαιο το αίτημα της Τουρκίας για μοίρασμα των πόρων του Νησιού με ένα σχέδιο τύπου Ανάν.

Την ίδια εκβιαστική τακτική ακολουθεί η Τουρκία έναντι της Ε.Ε. Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι η Ε.Ε τον έχει πολλαπλά ανάγκη και το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο, για την χώρα του, τρόπο. Μόλις πριν λίγες μέρες εκταμιεύθηκαν άλλα τρία δισ. ευρώ έναντι της «προσφοράς» της Τουρκίας στη συγκράτηση των προσφυγικών ροών. Και μάλιστα σήμερα, που η ίδια η Τουρκία έχει μεγάλο μερίδιο στην διόγκωση του κύματος μετανάστευσης καθώς συμμετέχει ενεργά και υποδαυλίζει με γενίκευση τον πόλεμο στην Συρία.

Η Τουρκία προτιμά την διατήρηση του ειδικού καθεστώτος σχέσεων με την Ε.Ε, που εξασφαλίζει προνόμια, παρά την πλήρη ένταξη που προϋποθέτει και υποχρεώσεις. Άλλωστε, και παρά τους υψηλούς τόνους, όλες οι χώρες της Ευρώπης, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, σπεύδουν να υπογράψουν διμερείς εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις με την Τουρκία, αναγνωρίζοντας το οικονομικό και γεωστρατηγικό της μέγεθος. Αυτή ακριβώς η πολιτική, του αμοιβαίου συμφέροντος, καθορίζει την τελική στάση της Ε.Ε, απέναντι στην Τουρκία, όσο και αν βαυκαλίζεται το επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας ότι η συμμετοχή στον «σκληρό πυρήνα» της Ε.Ε την εξασφαλίζει έναντι των βλέψεων ενός «κακού γείτονα».

Οι δηλώσεις και των Ευρωπαίων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν την πολιτική της τουρκικής διπλωματίας. Η Μέρκελ εκθειάζει τον «σταθεροποιητικό ρόλο» της Τουρκίας στα Βαλκάνια, πιέζει για γρήγορη επίλυση του ονόματος της FYROM και συνιστά ψυχραιμία στην υπόθεση των ομήρων Ελλήνων στρατιωτικών. Η Μογκερίνι ζητά την πιστή εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και «απειλεί» την Τουρκία με «νέα αξιολόγηση» κατά την ετήσια έκθεση της για την Τουρκία την ερχόμενη άνοιξη και πάει λέγοντας.

Μόνο η ελληνική κυβέρνηση βλέπει «επιτυχίες», διεθνή απομόνωση» της Τουρκίας και διαπιστώνει «παράθυρα ευκαιρίας» για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, ποντάροντας στις ειδικές σχέσεις με τον Αμερικάνο πρέσβη στην Αθήνα και έχοντας με όλους τους τρόπους μετατραπεί στην πιο φιλική προς τις ΗΠΑ κυβέρνηση.

Δεν απομένει παρά να δούμε και εκτιμήσεις ότι η ανάδειξη του γερακιού της CIA Μ. Πομπέο σε νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποτελεί ευνοϊκό αποτέλεσμα της «πολυδιάστατης» εξωτερικής πολιτικής του Ν. Κοτζιά.

Ο Μητσοτάκης στην Αμερική…

Μετά τη συνάντηση με τον πολυπράγμονα αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάχτηκε στις ΗΠΑ. «Σαν θα πάς εκεί στην Αμερική», που λέγαμε πιτσιρικάδες, μπορεί και να βρεις κάτι χρήσιμο: Μια επαφή, μια συμβουλή, έναν χρησμό, μια καλή δικηγορική εταιρεία, μπορείς να καταλάβεις τι αέρας φυσάει, μπορείς να κάνεις ένα χρήσιμο ντιλ, να δώσεις διαπιστευτήρια, να βρεις έναν αμερικάνο φίλο και τόσα άλλα.

Βέβαια είναι λίγο γκαντέμης (κληρονομικό) και πήγε σε μια στιγμή που γίνεται της ανωμαλίας μέσα στο βαθύ αμερικανικό κράτος. Υπουργοί παύονται μέσω τουίτερ, αναλαμβάνουν οι αρχηγοί της CIA υπουργοί εξωτερικών, ο Τραμπ προωθεί κολλητούς του κι όλα είναι στο κόκκινο και ρευστά. Πάντως, κάποια επαφή θα πήρε και αυτό θα φανεί στο επόμενο διάστημα.

Η δήλωσή του στο Bloomberg ότι «υπάρχει μια βάσιμη πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο μισό του 2018 και ο λόγος είναι γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να αντέξει τον πολιτικό «πόνο» από την περικοπή συντάξεων που ο ίδιος ψήφισε» κάτι δείχνει…

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "e-dromos.gr"
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιον εξυπηρετεί τελικά το πλαστικό χρήμα;

Του Κάρλο Φορμέντι

Εδώ και μερικά χρόνια, σε όλες τις Δυτικές χώρες είναι σε εξέλιξη μια καμπάνια ενάντια στη χρήση μετρητών, ακόμη και για πληρωμές μικροποσών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, έφτασαν στο σημείο να θεωρείται υποχρεωτική η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι διεθνείς ελίτ για να δικαιολογήσουν αυτήν την πολιτική είναι βασικά δύο:

● το ρευστό χρήμα χρησιμοποιείται συστηματικά για παράνομους σκοπούς (διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ.λπ.)

● και/ή για φοροδιαφυγή (εμπορικές μεταβιβάσεις και πληρωμές «μαύρων» επαγγελματικών δανείων, για τα οποία δεν καταβάλλεται ο ΦΠΑ, και δεν υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα).Έχω εκφράσει ήδη την απορία μου γιατί ορισμένα ιταλικά κόμματα της «Αριστεράς» έχουν υιοθετήσει τα επιχειρήματα αυτά, αποσιωπώντας τα κέρδη που αυτή η «μεταρρύθμιση» θα επέφερε στις τράπεζες που μας έχουν ήδη λεηλατήσει, απομυζώντας τις κρατικές επιδοτήσεις (δηλαδή δημόσιο χρήμα) για να γλυτώσουν τις συνέπειες της κρίσης που οι ίδιες προκάλεσαν. Ένα εκτενές άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιταλική εφημερίδα Κορριέρε ντέλα Σέρα στις 29 του περασμένου Γενάρη, με την υπογραφή της Μιλένα Γκαμπανέλλι (γνωστής από τηλεοπτικές εκπομπές, και με την ταμπέλα μιας γυναίκας «της Αριστεράς») με ώθησε να ασχοληθώ πάλι με αυτό το θέμα, προκειμένου να αντιληφθούμε ποια είναι τα πραγματικά αίτια αυτού του κυνηγιού μαγισσών που στρέφεται ενάντια σε όποιον πληρώνει με μετρητά.

Στο άρθρο προβάλλουν εκ νέου τα γνωστά επιχειρήματα ενάντια στην εγκληματικότητα και τη φοροδιαφυγή, αλλά λέγεται και ξεκάθαρα πως ο πραγματικός στόχος είναι άλλος, ο πολίτης δηλαδή, που αντί να καταναλώνει και να επενδύει τα εισοδήματα του τα αφήνει να «σαπίζουν» στον τρέχοντα λογαριασμό του, συμπεριφορά που θυμίζει αυτούς που στο παρελθόν συνήθιζαν να κρύβουν τα λεφτά τους στο στρώμα του κρεβατιού, αντί να τα καταθέσουν στις τράπεζες στις οποίες δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη.

Περισσότερη συσσώρευση πλούτου μέχρι την επόμενη φούσκα

Να ποιο είναι το ζήτημα: ο χρηματιστικοποιημένος καπιταλισμός, αντί να επενδύει σε παραγωγικές δραστηριότητες, προτιμά να στοιχηματίζει σε ομόλογα υψηλού ρίσκου, και όπως όλοι πλέον οι έντιμοι οικονομολόγοι παραδέχονται (δεν χρειάζεται να είσαι μαρξιστής ή νεοκεϋνσιανιστής για να το κάνεις), η ασυνήθιστη αύξηση που προηγήθηκε της κρίσης τροφοδοτούνταν σχεδόν αποκλειστικά από τον ιδιωτικό δανεισμό των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης, που οδηγήθηκαν να ξοδεύουν πάνω από τις δυνατότητές τους με την βοήθεια «τοξικών» δανείων (δηλαδή μη διαχειρίσιμων μεσομακροπρόθεσμα).

Αφού έσκασε η φούσκα, όλοι αυτοί είναι αναγκασμένοι να σφίξουν το ζωνάρι για να εξυπηρετήσουν τα συσσωρευμένα χρέη, ακόμη και μετά την «ανάκαμψη» (μόνο για το 1% που εκείνα τα χρόνια των ισχνών αγελάδων πλούτισαν περισσότερο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βγήκαν τραυματισμένοι), και προσέχουν πολύ να αποφύγουν άλλα ρίσκα κρατώντας σφιχτά τα ελάχιστα που κατόρθωσαν να βάλουν στην άκρη, προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν μια νέα κρίση.

Έτσι εφαρμόζοντας το ρητό του προέδρου Μάο που έλεγε πως πρέπει να «χτυπάμε το σκυλί που πνίγεται», οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τα τσιράκια τους αρχίζουν να επιτίθενται ενάντια στους «τσιγκούνηδες», που κρύβανε τα λεφτά τους, για να τους πείσουν να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Και να τους αναγκάσουν να καταθέσουν χρήματα στα αποθεματικά των τραπεζών, με αντικίνητρα ή και με νόμους που καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών (που ως γνωστόν μας εμποδίζουν να ελέγχουμε τα έξοδα μας).

«Θέλετε ή όχι να τονωθεί ξανά η οικονομία; Θέλετε ή όχι να εξασφαλίσετε το μέλλον των παιδιών σας; Τα λεφτά σας δεν θα τα πάρετε μαζί στον τάφο σας, και για τούτο πρέπει να τα ρίξετε στην κυκλοφορία!». Κι όλα αυτά χωρίς να ψελλίσουν τίποτα σχετικά με τα ποσά που έριξαν τα κράτη στις τράπεζες και σε επιχειρήσεις, αντί να τα επενδύσουν και που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό για νέες κερδοσκοπίες, που θα συνεχιστούν μέχρι να σκάσει η επόμενη φούσκα.

Και τότε τι θα γίνει;

Τότε το 99% των ταλαίπωρων θα κάνουν το καθήκον τους και θα ξαναρχίσουν να ξοδεύουν τις πενιχρές τους οικονομίες, που όλες μαζί είναι το καύσιμο που απαιτείται για να κινηθεί η παγκόσμια οικονομία. Κανένας δεν πιστεύει πλέον πως όλα αυτά χρησιμοποιούνται για να χτυπηθεί η μαύρη οικονομία και οι μεγάλοι φοροφυγάδες, ενώ όποιος το ισχυρίζεται, δεν είναι παρά ένας αναξιόπιστος απατεώνας και φαφλατάς.Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι λίστες που γνωρίσαμε

Τα γνωστά επικοινωνιακά παιγνίδια της «κυβέρνησης της αριστεράς» ανέδειξαν, από την αρχή της θητείας της, το θέμα των λιστών από το εξωτερικό. Βρήκαν πρόσφορο έδαφος στον απαράδεκτο τρόπο «χειρισμού» των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που προσπάθησαν ακόμα και με «άκομψο» τρόπο να «κουκουλώσουν» το θέμα και άρχισαν κι αυτοί ένα νέο κυνήγι φοροφυγάδων. 

Του Παύλου Δερμενάκη

Στην πορεία αυξήθηκαν και οι λίστες. Εκτός από την αρχική λίστα Λαγκάρντ μάθαμε για τη λίστα Μπόγιαρνς, τα ταξίδια του κ. Βασιλειάδη ως Γενικού Γραμματέα Διαφθοράς στο εξωτερικό για αναζήτηση λιστών κ.λπ. Και όλα αυτά «ντύνονταν» επικοινωνιακά με έναν πακτωλό χρημάτων που δήθεν η κυβέρνηση θα εισέπραττε από αυτές τις λίστες καθώς και από τον έλεγχο όλων των εμβασμάτων προς το εξωτερικό που βρίσκονται στα χέρια της Εφορίας από τον Οκτώβρη του 2010 και εμπλουτίζονταν κάθε μήνα.

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα κατά καιρούς διαρρέοντα στοιχεία περί σημαντικών ποσών που έχουν βεβαιωθεί, ήρθε και η στιγμή να γίνει κάποιος συγκεκριμένος απολογισμός. Σε ερώτηση βουλευτή του Ποταμιού για τα αποτελέσματα εισπράξεων από τις λίστες προέκυψαν τα ακόλουθα καταπληκτικά.

Από τη λίστα Λαγκάρντ όλα αυτά τα χρόνια (από το 2011 μέχρι σήμερα) ξεκίνησε έλεγχος σε 701 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε σε 445 (63,5%), βεβαιώθηκαν προκειμένου να καταβληθούν 323 εκ. ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 44,5 εκ. (13,8%)!

Από τη λίστα Μπόγιαρνς ξεκίνησε έλεγχος σε 333 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε σε 135 (40,5%) βεβαιώθηκαν προκειμένου να καταβληθούν 115,5 εκ. ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 17 εκ. (14,7%)!
Από τις λίστες εμβασμάτων εξωτερικού ξεκίνησε έλεγχος σε 2.400 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε σε 1.354 (56,4%) βεβαιώθηκαν προκειμένου να καταβληθούν 480,5 εκ. ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 45,8 εκ. (9,5%)!

Συνολικά δηλαδή διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που επέσυρε φόρους 919 εκ. ευρώ και έναντι αυτών εισπράχθηκαν σε διάστημα 8 ετών 107 εκ. Μόλις το 11,6%!

Έτσι, η «κυβέρνηση της αριστεράς» επειδή αργεί να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, είτε γιατί είναι ανίκανη είτε γιατί δεν είναι στις προτεραιότητες που εκτελεί σύμφωνα με τις εντολές των θεσμών, στρέφεται στην ληστεία του λαού. Οι καθημερινές κατασχέσεις του Δημοσίου σε βάρος κυρίως των λαϊκών στρωμάτων φτάνουν κατά μέσο σε πάνω από 1.000 καθημερινά και αφορούν συντάξεις, μισθούς και ακίνητα απέφεραν εισπράξεις, μέχρι και τον Οκτώβριο 2018, 4 δισ. ευρώ. έναντι των 107 εκ. από όλες τις λίστες.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση των ληστών του λαού δείχνει την αποτελεσματικότητά της στα αφεντικά της, τους δανειστές – εκβιαστές. Αφήνει στο απυρόβλητο, με διαδικασίες χελώνας, τους αποδεδειγμένα φοροφυγάδες έχοντες και κατέχοντες και στρέφεται ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Κατάσχει καθημερινά κατά κύριο λόγο μικροποσά από μισθούς, συντάξεις και σχεδιάζει να γενικεύσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από την 1η Μάη, για κατοικίες των μικρομεσαίων στρωμάτων με τη συνδρομή των ΜΑΤ.Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "e-dromos.gr"

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια είναι η «ματωμένη» Τζίνα της CIA

Ανακατατάξεις στην αμερικανική διπλωματία προκαλούν οι αλλαγές που δρομολόγησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA. Ο μέχρι πρότινος 54χρονος διευθυντής της υπηρεσίας Μάικ Πομπέο αντικατέστησε τον Ρεξ Τίλλερσον στο υπουργείο Εξωτερικών και μετά από δική του σύσταση, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει μία άγνωστη στο ευρύ κοινό 61χρονη γυναίκα, η Τζίνα Χάσπελ. Ο βίος και η πολιτεία της νέας διευθύντριας θυμίζει την πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς Homeland.

Γράφει η Νεφέλη Λυγερού

Με μία πρώτη ματιά η Τζίνα Χάσπελ παραπέμπει σε συνταξιούχο δασκάλα. Μετά από μία δεύτερη ανάγνωση, όμως, η μικροκαμωμένη γυναίκα με τα μεγάλα μυωπικά γυαλιά, την μελιστάλακτη, αλλά κάπως υποτονική φωνή και το ψυχρό βλέμμα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από αυτό. Η τοποθέτησή της στο τιμόνι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να κουβαλάει μια ιδιαίτερα θετική σημειολογία, ειδικά σε μία χρονιά που αναζωπύρωσε το φεμινιστικό κίνημα, λόγω του κύματος των καταγγελιών στο Χόλιγουντ κι όχι μόνο για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο διορισμός της Χάσπελ δεν έγινε θετικά δεκτός στους γυναικείους κύκλους. Καμία γυνακεία οργάνωση, καμία διασημότητα με ακτιβιστική δράση δεν χαιρέτησε την ανάδειξη μίας γυναίκας σ’ ένα από τα πιο ανδροκρατούμενα πόστα του κόσμου. Ο ρόλος της σε μυστικές επιχειρήσεις και η ανάμιξή της σε βασανιστήρια στις μυστικές φυλακές της υπηρεσίας σκίασε το όνομά της και ενδέχεται ακόμα και να περιπλέξει τον διορισμό της. Της εξασφάλισε, πάντως, το προσωνύμιο «bloody Gina» (ματωμένη Τζίνα), το οποίο υιοθέτησαν πολλοί συνάδελφοί της πίσω από την πλάτη της. «Μπορεί και να της άρεσε, να την κολάκευε αν το γνώριζε ότι την αποκαλούσαμε έτσι», είπε ένας από αυτούς.


Στρατολογήθηκε στην CIA το 1985. Δεν είχε κλείσει ακόμα τα 30, αλλά έμοιαζε αποφασισμένη όχι μόνο να στεριώσει, αλλά και να διακριθεί. Έξυπνη, θαρραλέα, αλλά πρωτίστως υπάκουη ξεκίνησε ως κατάσκοπος μικρής κλίμακας. Δεν άργησε να κερδίσει την εύνοια και τον σεβασμό των προϊσταμένων της, καθώς αρνήθηκε την γραφειοκρατική δουλειά, επιμένοντας να ζυμωθεί στο πεδίο δράσης.

Αρχικά, έφερε εις πέρας μικρής κλίμακας αποστολές. Το ακίνδυνο παρουσιαστικό της την ευνόησε. Συχνά παρίστανε την αλαφροΐσκιωτη γυναίκα για να αποσπά μυστικά από πράκτορες που ένιωθαν ασφαλείς δίπλα της. Με τον καιρό ανέπτυξε μεγάλη ικανότητα στην χρήση περίπλοκων gadgets που θα ονειρευόταν ακόμα και ο Τζέιμς Μποντ. Με τα χρόνια, απέκτησε τεράστια εμπειρία, συμμετέχοντας στις πιο κομβικές και παράτολμες επιχειρήσεις. Υπηρέτησε σε δεκάδες χώρες, μεταξύ αυτών και σε εμπόλεμες, ενώ λέγεται ότι ήταν επικεφαλής του σταθμού της CIA στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του 2000.
«Παντρεμένη» με την δουλειά της

Η Τζίνα δεν έχει οικογένεια και οι πρώην διευθυντές της υπηρεσίας την θεωρούσαν πάντα ένα από τα πιο ικανά και απόλυτα αφοσιωμένα στελέχη. Λόγω της φύσης της εργασίας της, πάντως, ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική της ζωή. Οι συνάδελφοί της έμειναν με την εντύπωση ότι δεν είχε ούτε καν σταθερό σύντροφο.

Ήταν παντρεμένη με την δουλειά της. Εθισμένη, πάντα πρώτη, μένοντας 12-16 ώρες, χωρίς να κουράζεται και να παραπονιέται. Ταξιδεύοντας από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς δισταγμό άλλαζε προορισμό και ζωή ανά εξάμηνο. Χαμογελάει πολύ και συχνά, αν και δεν μπορεί κανείς εύκολα να αποκρυπτογραφήσει το πρόσωπό και τις ενδόμυχες σκέψεις της. Ντύνεται με κοστούμια, θυμίζοντας υπάλληλο τραπέζης, ή ασφαλίστρια και έχει περάσει με επιτυχία από πόστα στην Τουρκία, στην Αιθιοπία και στην κεντρική Ασία.

Ένας συνάδελφός της ο Τσαρλς Άλεν, πρώην βοηθός διευθυντή συλλογής πληροφοριών, δήλωσε μετά την ανακοίνωσή του ονόματός της για την ηγεσία της υπηρεσίας: «Στην υπηρεσία ήμουν 47 ολόκληρα χρόνια και μπορώ να πω χωρίς καμία επιφύλαξη ότι η Χασπέλ έχει την θερμή υποστήριξή μου στο διορισμό της. Είναι μία από τις πιο έμπειρες μυστικούς αξιωματικούς που κατείχε ανώτερες θέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Παρ’ ότι έμαθε την υπηρεσία σε αποστολές και στον δρόμο, μπόρεσε να αναδειχθεί σε μία αναγνωρισμένη επικεφαλής προγραμμάτων και σε έναν εξαιρετικό ηγέτη. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στον Οργανισμό και στην ασφάλεια του έθνους. Οι αξιωματούχοι της CIA και οι ηγέτες της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών θα επικροτήσουν την επιλογή της».

Αντιθέτως ένα πρώην στέλεχος που συνεργάστηκε στενά με την Τζίνα την περιέγραψε ως «σχιζοφρενή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τζον Κυριακού, Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας που επίσης συνεργάστηκε μαζί της. Τόνισε ότι ήταν πάντα γρήγορη και ιδιαίτερα διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει βία. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο η εμπειρία της που την οδήγησε στον τομέα των ανακρίσεων. «Υιοθέτησε τα βασανιστήρια επειδή το απολάμβανε. Εξάλλου, όλοι γνώριζαν ότι τα βασανιστήρια δεν είναι αποτελεσματικά. Υπήρχαν κάποιοι στην υπηρεσία που βασάνιζαν για να βασανίζουν, όχι για να συλλέγουν πληροφορίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη δεν είχε ποτέ κανέναν ενδοιασμό».


Ο Κυριακού θυμάται, επίσης, ότι τα «αφεντικά» πάντα την ξεχώριζαν για το ταλέντο της να φέρνει εις πέρας όποια αποστολή και αν της ανέθεταν. «Δεν ρωτούσε, δεν αμφισβητούσε, δεν φιλοσοφούσε και γι’ αυτό κάποιοι από εμάς κρατούσαμε αποστάσεις από αυτή. Θυμάμαι ότι ένας ψυχίατρος της υπηρεσίας μου είχε κάποτε πει ότι οι γυναίκες στον τομέα μας είναι κατά πολύ πιο αδίστακτες απ’ ό,τι οι άνδρες. Αυτό το ανακαλούσα κάθε φορά που συναντούσα την Τζίνα. Ήταν πιο πρόθυμη από εμένα, πιο σκληρή, πιο αποφασισμένη να κάνει τα πάντα».
«Ματωμένο» βιογραφικό

Όλα τα παραπάνω είναι που οδήγησαν στην προαγωγή της Χάσπελ αμέσως μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας «φυλακής-φάντασμα» της CIA στην Ταϊλάνδη. Είχε το κωδικό όνομα «Cat’s Eye» (το μάτι της γάτας). Σ’ αυτήν κρατούνταν οι φερόμενοι ως στελέχη της Αλ Κάιντα, Ραχίμ Αλ Νασίρι και Αμπού Ζουμπάιντα. Η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας για τις μεθόδους της CIA αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους εκεί, οι δυο άνδρες βασανίστηκαν με εικονικούς πνιγμούς και μια σειρά ακόμα μεθόδους, παράνομες πλέον.

Αποχαρακτηρισμένα πλέον έγγραφα της CIA μιλούν για 83 εικονικούς πνιγμούς του Ζουμπάιντα μέσα σε έναν μήνα, διακοπή ύπνου κατ’ εξακολούθηση, κράτηση μέσα σε ένα «μεγάλο κουτί», ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησης και του βασανισμού του έχασε το αριστερό του μάτι. Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ για τις συνθήκες εκεί περιλαμβάνει ένα στιγμιότυπο που λέγεται ότι αφορά την ίδια την Χάσπελ.


Αν και δεν συμμετείχε προσωπικά στα βασανιστήρια, τα επέβλεπε και συχνά ήταν μέσα στο δωμάτιο που αυτά διεξάγονταν. Μετά από μία βάρβαρη και εξοντωτική ανάκριση, λέγεται ότι η Τζίνα πλησίασε τον κρατούμενο, κοροϊδεύοντας τον επειδή από το στόμα του έσταζαν σάλια. Σύμφωνα με συνεργάτη της, η Χάσπελ το 2005 διέταξε την καταστροφή πολλών κασετών από τις κάμερες που υπήρχαν στη συγκεκριμένη «φυλακή».
Επικεφαλής επιχειρήσεων

Το 2013 επελέγη ως επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA στο εξωτερικό. Ο επικεφαλής, όμως, των Δημοκρατικών στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, μπλόκαρε τη συγκεκριμένη προαγωγή ακριβώς λόγω της ιστορίας της με τους βασανισμούς του 2005 και την καταστροφή του σχετικού αποδεικτικού υλικού. Γνωστοί και συνάδελφοί της ισχυρίζονται ότι η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε ιδιαίτερα τη Τζίνα, η οποία λόγω ηλικίας δεν μπορούσε πλέον να εξακολουθήσει να εργάζεται στο πεδίο δράσης.

Οι φιλοδοξίες της Τζίνας, άλλωστε, μεγάλωναν με την ηλικία της. Εδώ και χρόνια, σύμφωνα με άτομα που τη γνωρίζουν, φιλοδοξούσε να ανέλθει στα ηγετικά κλιμάκια της CIA. Είχε, άλλωστε, προσπαθήσει με εντυπωσιακή επιμέλεια να εξασφαλίσει την εύνοια των ισχυρών, προκειμένου να ανέλθει. Ένα από αυτά τα πρόσωπα ήταν και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο προσέγγισε μέσω της στενής της σχέσης με τον προϊστάμενό της Μάικ Πομπέο.

Λέγεται ότι οι τρεις τους έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, μήνες πριν την ανακοίνωση της προαγωγής της. Η Τζίνα κέρδισε αμέσως την συμπάθεια του προέδρου. Φίλοι και πολέμιοι συμφωνούν στο ότι γνωρίζει πολύ καλά πώς να ελίσσεται και συγκεκριμένα πώς να επενδύει στην στήριξη ανδρών, όπως είναι ο Τραμπ και ο Πομπέο.
Αντιθέτως, είχε πάντα προβληματική σχέση με τις υπόλοιπες πενήντα γυναίκες συναδέλφους της στην υπηρεσία, αλλά και με ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων που την θεωρούσαν σκληροπυρηνική. Σκληροπυρηνική ή όχι μένει να φανεί αν τελικά η Γερουσία θα δώσει το πράσινο φως για την προαγωγή που διακαώς επιδιώκει.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τακτική τουρκοποίησης και στον ελληνικό εναέριο χώρο

Τακτική Ιμίων με στόχο την τουρκοποίηση του FIR Αθηνών στην περιοχή που εκτείνεται από το Ρόδο έως το Καστελόριζο, ακολουθεί η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια, παρενοχλώντας συστηματικά τα κρατικά ελικόπτερα ή αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή.

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη 

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ και 16 ανώτατους αξιωματικούς του ελληνικού Στρατού στη Ρόδο από τη νήσο Ρω, δεν γίνεται για πρώτη φορά. Τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που γίνεται πτήση ελληνικού κρατικού ελικοπτέρου ή αεροσκάφους στην περιοχή, το τουρκικό ραντάρ παρενοχλεί καλώντας τους να «εγκαταλείψουν τον τουρκικό εναέριο χώρο«. Χθες, όμως, η Άγκυρα έκανε ένα ακόμα βήμα. Πέραν της φραστικής παρενόχλησης, προχώρησε και σε πράξεις. Έστειλε δυο μαχητικά F-16 στον ελληνικό εναέριο χώρο, τα οποία πέταξαν πάνω από το ελικόπτερο που μετέφερε τους Έλληνες στρατηγούς. Η προσβολή, τουλάχιστον σε στρατιωτικούς και διπλωματικούς όρους είναι πολύ μεγάλη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο πιλότος του αεροσκάφους, ο οποίος είναι αξιωματικός της τουρκικής αεροπορίας, δεν ήθελε να συνοδευτεί από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Παρόλα αυτά το στρατιωτικό τελετουργικό τηρήθηκε. Τα ελληνικά μαχητικά, όμως, τελικά δεν πέταξαν πάνω από το τουρκικό αεροσκάφος όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, παρότι προβλέπεται από το πρωτόκολλο για να αποδώσουν τιμές.


Η κίνηση των μαχητικών να πετούν πάνω από ένα αεροσκάφος που μεταφέρει υψηλό πρόσωπο συμβολίζει «προστασία» από την Πολεμική Αεροπορία. Για τον λόγο αυτό, σε στρατιωτικούς όρους η χθεσινή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το ελικόπτερο του Αρχηγού ΓΕΣ είναι προσβολή. Ας δούμε, όμως, τα στοιχεία που καταδεικνύουν ακριβώς την τακτική της Άγκυρας που επιχειρεί με επιλεκτικές παρενοχλήσεις να πάρει τον έλεγχο του FIR Αθηνών, αλλά και εθνικού μας εναέριου χώρου.
28 Δεκεμβρίου 2017
Οι Τούρκοι παρενόχλησαν και το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε μόσχευμα από την Λάρνακα!

Το αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, λίγο μετά την απογείωσή του από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, με προορισμό την Ελλάδα, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικό μαχητικό κι ενώ πετούσε στα όρια του FIR Λευκωσίας με αυτό των Αθηνών. Τουρκικό αεροσκάφος που συμμετείχε σε άσκηση έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας βορειοδυτικά της Κύπρου που είχε παράτυπα «δεσμευτεί» με τουρκική Νotam, πλησίασε το ελληνικό αεροσκάφος και του ζήτησε να εγκαταλείψει τον «τουρκικό εναέριο χώρο«. Ζήτησε παράλληλα επανειλημμένα μέσω ασυρμάτου από τους Έλληνες χειριστές να του αναφερθούν για σκοπούς αναγνώρισης. Οι Έλληνες πιλότοι δεν απάντησαν και διατήρησαν την προκαθορισμένη πορεία και υψόμετρο μέχρι την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, οπότε και οι τουρκικές εντολές για αναγνώριση σταμάτησαν.
18 Ιουλίου 2017
Διπλή τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η πρώτη παρενόχληση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση. Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο! Λίγο αργότερα επανέλαβαν την γνωστή προκλητική τους τακτική, επικοινωνώντας με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Ζήτησαν από τον πιλότο να αλλάξει πορεία πάνω από τη Ρόδο υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο τουρκικό FIR – Εντός του ελικοπτέρου βρισκόταν και ο υπουργός Άμυνας με την στρατιωτική ηγεσία. Το ελικόπτερο αγνόησε τους Τούρκους και συνέχισε κανονικά την πορεία του προς Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο.
6 Δεκεμβρίου 2016
Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στο ελικόπτερο του ΥΕΘΑ από Ρόδο προς Ρω

Τρεις τουρκικοί σχηματισμοί -μία τετράδα και δύο ζεύγη- «παρενόχλησαν» τα Σινούκ, με τα οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και εννέα βουλευτές μετέβησαν από την Ρόδο στην Ρω, από εκεί στη νήσο Στρογγύλη και έπειτα στο Καστελόριζο. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο τότε αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις τουρκικοί σχηματισμοί -μία τετράδα και δύο ζεύγη- πετούσαν στηνπεριοχή γύρω από τη Ρω, τη νήσο Στρογγύλη και το Καστελόριζο, νησιά τα οποία επισκέφθηκε ο κ. Καμμένος μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ. Η ελληνική πλευρά είχε λάβει τα μέτρα της. Έτσι, δύο ζευγάρια F-16 «σηκώθηκαν» για να «προστατεύσουν» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους επιβαίνοντες στα σινούκ. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και «αναχαίτισαν» εικονικά τα αντίστοιχα τουρκικά.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο υπάρχει, αλλά εμπλεκόμενοι δεν υπάρχουν

Τελικά λίγο πριν την εξέταση των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ αποχώρησαν από την επιτροπή της Βουλής, που σύμφωνα με το νόμο έχει την υποχρέωση να διερευνήσει την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων. Οι βουλευτές τους, όπως και εκείνοι της Ένωσης Κεντρώων, αποχώρησαν καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, ότι δεν επιθυμεί την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου

Αυτή η ουσιαστική διερεύνηση, όπως τουλάχιστον την προσδιορίζουν ΝΔ και ΔΗΣΥ, θα έπρεπε να περιλαμβάνει την αναλυτική εξέταση όλων των στοιχείων της δικογραφίας, καθώς και των προστατευόμενων μαρτύρων. Η κυβέρνηση, χαρακτήρισε προσχηματικό το αίτημα και απάντησε πως ο πραγματικός στόχος των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να παραμείνει η υπόθεση στην Βουλή προκειμένου να οχυρωθούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να παραγραφούν τα πάντα.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε με τις απορίες για το ποιος έχει δίκιο, αν δεν ακολουθούσε η άρνηση των εμπλεκομένων να εξεταστούν. Που σημαίνει ότι η ενέργεια της αποχώρησης ήταν σχεδιασμένη και περιελάμβανε και την αποφυγή της υποχρέωσης να απαντήσουν στις ερωτήσεις, των κατά Σαμαρά «συμμοριτών» της εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης.


Δυστυχώς εδώ έχουμε ένα σοβαρό πλήγμα της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και των κοινοβουλευτικών θεσμών. Πρόσωπα που υπηρέτησαν σε κυβερνητικές θέσεις, θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω των νόμων και αρνούνται μάλιστα ανοιχτά ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους. Και πρέπει να καταλάβουν ότι, αν οι έρευνες για τη Novartis οδηγηθούν σε ναυάγιο, τις ευθύνες δεν θα τις χρεωθεί η κυβέρνηση, αλλά εκείνοι που επιχείρησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη δικαιοσύνη και την αλήθεια.
Γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους καλύπτουν

Γιατί όμως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν το βάρος να καλύψουν όλους όσους εμπλέκονται, όταν επισήμως έχουν παραδεχτεί ότι υπάρχει σκάνδαλο; Πολιτικά, είχαν κάθε συμφέρον να κινηθούν στη γραμμή της νομιμότητας, ώστε να μη θεωρηθούν τα κόμματά τους συνολικά συνυπεύθυνα και συνένοχα με τις δράσεις κάποιων στελεχών τους. ¨Όταν το αίτημα της αυτοκάθαρσης είναι γενικό, ποιοι λόγοι υποχρέωσαν τις νέες ηγεσίες να καλύψουν με αντιθεσμικές πρακτικές, πρόσωπα που πιθανόν έχουν παρανομήσει;

Πιθανόν στη ΝΔ να είχαν λόγους καθώς φέρονται εμπλεκόμενοι ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρμόδιος για τις συναλλαγές με την Novartis υπουργός υγείας και σήμερα αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδης. Παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάδειξη στη θέση του προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Στο ΠΑΣΟΚ και ακόμα περισσότερο στο νέο φορέα το Κίνημα Αλλαγής, τι λόγους είχαν για να καλύψουν δύο βαρίδια που δυσφημούν το χώρο όπως έχουν καταντήσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ακόμα στενός φίλος με τον Σαμαρά) και ο Ανδρέας Λοβέρδος;
Ο Σαμαράς, οι «συμμορίτες» και ο Σαρκοζί

Εντάξει ο Σαμαράς, που χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συμμορίτες» και την όλη υπόθεση σκευωρία, είχε λόγους. Είχε λόγους να αγοράσει, λίγο πριν τις εκλογές του 2015 μηχάνημα καταστροφής εγγράφων. Εξ άλλου δεν παρέδωσε ποτέ και τίποτε στον διάδοχό του. Έχει βέβαια υποτιμήσει τον παράγοντα αμερικανικές έρευνες, αλλά αυτό, δηλαδή το πόσο τον έχει υποτιμήσει, δεν θα αργήσει να το μάθει.

Χωρίς ψυχραιμία και πρόβλεψη, εκτίθεται διαρκώς. Που να φανταστεί ότι στην ανεπτυγμένη δημοκρατική Γαλλία ένας τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν τον Σαρκοζί, που κατηγορείται ότι έλαβε παράνομα χρήματα από το Καντάφι, θα ήταν κρατούμενος για 48 ώρες, όσες χρειάστηκαν για να του πάρουν κατάθεση οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

Και δεν μπορούσε να το φανταστεί, διότι νιώθει ως κληρονόμος της εξουσίας που έχασε από πολιτικούς που η μεταπολεμική ισόβια αντιπολίτευση, πολύ τους ήταν. Τότε όμως διαιτητές του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα ήταν οι Αμερικάνοι. Τώρα οι Αμερικάνοι είναι οι διώκτες. Ας προσέχει λοιπόν και αυτός και όσοι είναι εκτεθειμένοι που έκαναν τον Γεωργιάδη αντιπρόεδρο του κόμματος.

Και όπως είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος: «Όταν κάποιος είναι βέβαιος για την αθωότητά του, όπως προφανώς είναι ο κ. Σαμαράς και πολλοί άλλοι, δεν έχει να χάσει τίποτα από το να εμφανιστεί και να μιλήσει στην επιτροπή».
Το πρωτοπόρο ΚΚΕ

Γιατί το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ να αναλαμβάνουν κόστη που δεν τους αφορούν και τους εκθέτουν, όταν το καθολικό αίτημα για κάθαρση είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Τι λόγους έχει το ΚΚΕ που ηγήθηκε της αποχώρησης από την επιτροπή; Γιατί δεν έμεινε να αποκαλύψει τη σαπίλα του καπιταλισμού; Για να μη ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πάρει μεγάλο μέρος της πελατείας; Τόσο απλά και κυνικά.

Όταν έσκασε το σκάνδαλο Novartis η έκπληξη της κοινής γνώμης ήταν τεράστια και το ερώτημα που κυριαρχούσε ήταν: Καλά κλέβανε πριν την χρεοκοπία της χώρας. Κλέβανε και με τη χώρα χρεοκοπημένη; Κλέβανε από την Novartis κλέβανε από το ΚΕΛΠΝΟ, κλέβανε από τα δημόσια έργα, κλέβανε όπως αποκάλυψαν οι Γερμανικές αρχές και από τα έργα του Μετρό και όλα αυτά σε μια χώρα που σε πέντε χρόνια έχασε το 25% του εθνικού της πλούτου και η ανεργία χτύπησε άγγιξε το 30%! Θα πάει επιτέλους κανείς μέσα, ρωτούσαν και εξακολουθούν να ρωτάνε οι απλοί πολίτες
Οι από πάνω και οι από κάτω

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι γνωρίζουμε, ότι από την πολυετή παρουσία των στελεχών των δύο παλαιών κομμάτων στην εξουσία, στα συρτάρια τους, υπάρχουν πάμπολλα στοιχεία όπου ο ένας μπορεί να εκβιάσει και να απειλήσει τον άλλον αν κινδυνεύει από αυτό, με αποτέλεσμα η σιωπή να κυριαρχεί.

Στην πυραμίδα της εξουσίας ο κανόνας είναι ο από πάνω μπορεί να κρατάει τον από κάτω αλλά απαγορεύεται ο από κάτω να κρατάει τον από πάνω. Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, με κορυφαίο παράδειγμα τον για 50 χρόνια διευθυντή του FBI Έντγκαρ Χούβερ που κρατούσε «ομήρους» όλους τους Αμερικανούς προέδρους.


Να θυμίσουμε την περιβόητη πλέον έκθεση της Grand Thorton για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ της περιόδου του Γιώργου Παπανδρέου που παρήγγειλε ο Βενιζέλος, την οποία κουνούσε όποτε γκρίνιαζε ο προκάτοχός του και την ξαναέβαζε στο συρτάρι όταν εκείνος σιωπούσε και δεν έδινε συνέχεια. Η έκθεση υποτίθεται παραδόθηκε στην Φώφη Γεννηματά και από εκεί πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, χωρίς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να απαιτήσουν όπως είχαν δικαίωμα και υποχρέωση να μάθουν το περιεχόμενό της, παρότι το κόμμα τους έχει δάνεια πάνω από 240 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι αδύνατον να αποπληρώσει και θα φορτωθούν ως βάρη στον ελληνικό λαό.

Έτσι όμως περιορίζουν δραματικά τις δυνατότητες και τις πιθανότητες να επανακάμψουν στην εξουσία και όπως βγήκαν, να ξαναμπούν. Δεν θα είναι όμως εύκολο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ξεχάσει και να συγχωρήσει τόσο βαριά αμαρτήματα. Αν μόνος του ο Τσίπρας σηκώσει το βάρος της κάθαρσης , θα είναι και ο μόνος που θα εισπράξει τα οφέλη. Διότι η παλινόρθωση στην παλαιά κατάσταση της κλεπτοκρατίας, είναι ανεπιθύμητη, σε όλο το διεθνές στερέωμα. Σαφές;
πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαπραγματεύονται την Ελλάδα Δύση και Τουρκία

Άλλη μια φορά στην ιστορία μας φαίνεται πως είμαστε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ιμπεριαλιστικής Δύσης και νέο-οθωμανικής Τουρκίας. Οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας μιας άλλης επικίνδυνης πολεμικής σύρραξης με στόχο τώρα το Ιράν. Για τους λόγους αυτούς προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουν μπροστά τους την Τουρκία η οποία θέλοντας να διαδραματίσει ρόλο περιφερειακής δύναμης διεκδικεί τα δικά της οφέλη. Σε συνδυασμό με το κουρδικό ζήτημα που πιέζει πάρα πολύ την Τουρκία τα ανταλλάγματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα και η Ελλάδα καλείται και πάλι να πληρώσει τον λογαριασμό.

Του Δημήτρη Σπάθα Δικηγόρου Αθηνών

Αφού ως λαός συνολικά, αποδεχτήκαμε εν τοις πράγμασι την αναγκαιότητα των Μνημονίων και αδρανοποιηθήκαμε από φόβο «μην πάθουμε χειρότερα», τώρα στην ίδια λογική αρχίζει το από πολλών ετών προετοιμαζόμενο «Γεωπολιτικό Μνημόνιο» Τώρα σιγά-σιγά θα αποδεχτούμε το να βρεθούμε κάτω από την στρατιωτική ομπρέλα της Τουρκίας για να μην πάθουμε χειρότερα; Φαίνεται ότι η Τουρκία θεωρείται πολύ πιο απαραίτητη στη Δύση, τόσο λόγω γεωστρατηγικής θέσης αλλά και μεγέθους. Η ποσότητα είναι μια ποιότητα από μόνη της. Η Τουρκία έχει καταφέρει προς το παρόν να διατηρεί σχέσεις με τη Δύση (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) και να φλερτάρει με τη Ρωσία. Αντίθετα εμείς έχουμε παραδοθεί στις υπνοφόρες αγκάλες της Δύσης και προβάλουμε την ακλόνητη πίστη μας στις ΗΠΑ και στην γερμανογαλλική Ευρώπη, περιμένοντας να μας περάσουν απέναντι από το φουσκωμένο ποτάμι της περιοχής. Φοβόμαστε αυτό, φοβόμαστε εκείνο και το άλλο, παραλυμένοι μπροστά στο στόμα της τίγρης. Σαν τη στρουθοκάμηλο έχουμε χώσει το κεφάλι μας στην άμμο για να μην βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν και όσα θα συμβούν. «Φοβάμαι γι αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα». Πότε η Δύση μας βοήθησε στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας;

Ας μας πουν οι άκριτοι ευρωπαϊστές, αν θα είχε υπάρξει το Ναβαρίνο χωρίς τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων τότε. Αυτοί που κηρύσσουν μάταια κάθε αντίσταση και χαρακτηρίζουν εθνικιστικό παραλήρημα τον αγώνα για εθνικά και λαϊκά κυρίαρχη Ελλάδα, εμφανίζονται όχι τυχαία στις πιο κρίσιμες ιστορικές μας περιόδους. Ας θυμηθούμε εκείνη την κινηματογραφική ατάκα με τον Δήμο Σταρένιο, που καλούσε το χωριό, επί Κατοχής, να μαζευτεί στην πλατεία «Ελάτε, μη φοβάστε οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» για να τους γαζώσουν μετά με τα πολυβόλα.

Είναι φανερό ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται σήμερα με τη Δύση την υψηλή κυριαρχία της σε Αιγαίο, Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, έναντι της όποιας μελλοντικής υποχώρησής της στο Κουρδικό ζήτημα και της υποστήριξης της σε πόλεμο με το Ιράν. Μήπως απ’ όσα παράξενα, κατά πολλούς, νέους ιδιαίτερα, συμβαίνουν τώρα μας οδηγούν στη γεωπολιτική αγκαλιά της Τουρκίας; Επί πολλά χρόνια ανεπαίσθητα στην αρχή, φανερά πλέον σήμερα, η Ελλάδα κατευθύνεται και μετατρέπεται σε γεωπολιτικό δορυφόρο της Τουρκίας. Έτσι, χωρίς ανοιχτό πόλεμο, ενώ θα απομακρύνεται ο κίνδυνος του πολέμου, όσο υποχωρούμε , και οι ψευδαισθήσεις και η παράλυση θα γίνονται ηδονικότερα. Οι άσπονδοι «φίλοι και σύμμαχοι» μας εκφράζουν την συμπάθειά τους, δεν μπορούμε να πούμε, αλλά πέραν αυτού ουδέν άλλον αποτέλεσμα. Δηλαδή με την συμπεριφορά τους λένε κιόλας για τον Ερντογάν «κοιτάξτε αυτός είναι τρελός και δεν μπορούμε να τον τιθασεύσουμε», μας συνιστούν «ψυχραιμία» «πολιτισμένη συμπεριφορά» και προπαντός «υπέρβαση του εθνικισμού» και ακλόνητη συμμετοχή στο σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Διεθνές δίκαιο, δικαιώματα και αρχές υπάρχουν εκεί που μπορείς να τα διεκδικήσεις και να τα υπερασπιστείς. Δημοκρατική πολιτεία και πατρίδα υπάρχουν όταν είσαι έτοιμος να τις υπερασπιστείς.si vis pacem parabellum ( Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο) και αυτό το αξίωμα δεν πρόκειται ποτέ να ανατραπεί στην ανθρώπινη ιστορία. Και κάτι ακόμα από τον Θουκυδίδη που διδάσκεται σε όλο τον κόσμο: «Η ελεύθεροι θα είστε ή ήσυχοι»

Σήμερα στη χώρα μας εκτός της ολοκληρωτικής καταστροφής που μας επιβάλουν, έχουν αναγάγει σε εθνικό στόχο να πλειστηριαστούν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και ακίνητη περιουσία με την αδιαφορία και αφωνία του κόσμου και μόνο κάποιοι ελάχιστοι προβάλουν σθεναρή αντίσταση φυλάσσοντας Θερμοπύλες. Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι με την απεμπόληση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την υποταγή μας στη Δύση θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε τις νέες συμφορές που επέρχονται, αρκεί να μην χάσουμε την όποια βολή μας. Η ευτυχία χιλιάδων νέων μας έχει όρια το πόσα παραπάνω bit θα έχουν στα κινητά τους. Κάποιοι άλλοι με βαθυστόχαστες «ταξικές» αναλύσεις από τα γραφεία, αντί να βοηθάνε στην παλλαϊκή συσπείρωση και ενεργοποίηση μένουν στην άκρη περιμένοντας την παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση. Ταξική ανάλυση που δεν περιλαμβάνει σήμερα το 95% του άγρια εκμεταλλευόμενου ελληνικού λαού, εξυπηρετεί μόνο ένα διάλογο με την αιωνιότητα. Τάσσονται από «αριστερή» θέση κατά της εθνικής ανεξαρτησίας γιατί στο ορατό πεδίο τους δεν αναγνωρίζεται ελληνική πατρίδα και ελληνικός λαός αλλά μόνο παγκόσμιο προλεταριάτο και στα όνειρά τους παγκόσμιες επαναστάσεις αναζητούν. Δεν έχει σημασία αν στα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, ενώ ήδη αυξάνουν οι Έλληνες της διασποράς .

Όσοι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε στο όνομα της πατρίδας, του ελληνικού λαού υπό ταξική έννοια, θα πρέπει παράλληλα να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει η ίδια κατάσταση που μας έφερε ως εδώ και να μας κυβερνάνε πάλι οι έμποροι της πατρίδας και του πολέμου. Θα ήταν γελοίο να πολεμήσεις για να συνεχίσει να κυβερνά το σκυλολόϊ που μας ανάγκασε να πολεμήσουμε και να υπάρξει αίμα, θυσίες και νέες απώλειες. Αυτό φυσικά δεν διαφεύγει από τα μελλούμενα σχέδια του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Είναι εύκολο να σχεδιάσουν έναν ολιγοήμερο πόλεμο αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να ξέρουν πως θα απεμπλακούν και με τι συνέπειες.

Βρισκόμαστε άραγε τυχαία σ’ αυτές τις καταστάσεις σήμερα; Δεν νομίζω. Έχουμε μια κυβερνητική ομάδα που ως φαίνεται από πριν είχε δώσει εξετάσεις και υποσχέσεις ότι θα σεβαστεί και θα συνταυτιστεί με τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ.

Το 2004 σημαίνοντα στελέχη του τότε Συνασπισμού υπέγραψαν Διακήρυξη υπέρ του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, εν όψει του τότε δημοψηφίσματος για να επηρεάσουν την κρίση του κυπριακού λαού , μαζί με όλα τα επιφανή στελέχη του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου. Κεντροαριστεροί και Κεντροδεξιοί όλοι αντάμα, οι οποίοι από το 2010 μέχρι σήμερα αποδέχτηκαν και εφάρμοσαν όλα τα Μνημόνια, έχουν σήμερα όλα τα κρίσιμα κυβερνητικά πόστα. Ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, συμμετείχε από το 2003 σε ευρωπαϊκά κονκλάβια σχεδιασμών για το πώς θα περάσει το Σχέδιο Ανάν ή πως θα ανατραπεί ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ, ως σύμβουλος τότε του ΥπΕξ Γ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος στις 21-1-2017 δήλωνε στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι: «θέλουμε να φτιάξουμε στην Κύπρο ένα ομόσπονδο κράτος όπου οι τουρκοκύπριοι (18%) του πληθυσμού θα έχει veto για όλα τα σημαντικά ζητήματα» Δηλαδή το υπόλοιπο 82% των ελληνοκύπριων θα εξαρτάται από την μειοψηφία και κάτω φυσικά από την συντριπτική στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή. Είναι αστείο φυσικά ότι η Τουρκία θα σεβαστεί συμφωνίες και διεθνές δίκαιο όπως τώρα και πάντα. Αλήθεια μόνο η Τουρκία είναι «εγγυήτρια» δύναμη και τόσα χρόνια έχει και αναπτύσσει το στρατό της στην Κύπρο και στη γύρω περιοχή; Η Ελλάδα ούτε ένα στρατιωτικό αυτοκίνητο δεν έχει στην Κύπρο. Ποιοι κινδυνεύουν σήμερα πιο πολύ οι τουρκοκύπριοι ή οι ελληνοκύπριοι;

Ο ίδιος μαζί με τον κ. Αναστασιάδη αποδέχτηκαν να γίνονται συνομιλίες στη Γενεύη «δύο κοινοτήτων» όπου ο κ. Αναστασιάδης προσήλθε ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας και όχι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγνωρισμένου κράτους στον ΟΗΕ και φυσικά της ΕΕ γιατί έτσι επέβαλε η Τουρκία.

Είναι αυτός που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει την εντολή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για το όνομα της ΠΓΔΜ , ώστε να μαντρωθούν τα Σκόπια γρήγορα στο ΝΑΤΟ από τον φόβο της ρωσικής επιρροής. Αυτός μαζί με τον πρωθυπουργό του κ. Τσίπρα, χλεύασαν τις τεράστιες διαδηλώσεις του ελληνικού λαού ως «όχλο» και είπαν ότι συνεχίζουμε σαν να μη συνέβη τίποτα. Τους ακολούθησαν κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Κατ’ εντολή του στον ΟΗΕ η Ελλάδα ψηφίζει κάθε τι που εξυπηρετεί την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σε αντίθεση πάντα με κάθε ρωσική πρωτοβουλία ή θέση. Τέτοια είναι η ισχυρή πρόσδεση της Αθήνας στην Ουάσιγκτον, ώστε ο Geoffrey Pyatt να χαρακτηρίσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ως τις καλύτερες από τον πόλεμο!

Το Μάϊο του 2016 ο Ρώσος Υπ.Εξ κ. Λαβρόφ, μιλώντας στο Russia Today αναφέρθηκε ευθέως στις «νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες» της Τουρκίας και αναρωτήθηκε: «Ξέρετε πόσες φορές οι Τούρκοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας πέρυσι; Περίπου 1800 φορές, τον Απρίλιο του 2016 άλλες 200 φορές. Κανένας στις Βρυξέλλες, κανένας διοικητής του ΝΑΤΟ δεν έχει πει λέξη ως προς το γιατί ένα μέλος του ΝΑΤΟ παραβιάζει τακτικά τον εναέριο χώρο ενός άλλου μέλους της Συμμαχίας».

Αντίθετα όπως πολύ πρόσφατα δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο «Ανατολου» ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ.Στόλτεμπεργκ «η Τουρκία συνεχίζει να είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ». «Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, τις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία. «είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την υποστήριξή της προς το ΝΑΤΟ».

Πρόσφατα να θυμίσουμε την ματαίωση σύγκλησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα (7 και8 Νοεμβρίου 2017), στην οποία θα συζητούσαν μεταξύ άλλων και τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Η χώρα μας πήγαινε για να ζητήσει επίσημα την εξαίρεση κάποιον ελληνικών αγροτικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο. Όμως, συνέβη ένα απρόβλεπτο γεγονός για την ελληνική πλευρά, όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχαν τέσσερις αξιωματούχοι στη Διυπουργική, με καταγωγή από την Κριμαία, και ζήτησε αυθαίρετα και αγενώς την αντικατάστασή τους από άλλους Ρώσους, καθώς Ε.Ε. και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!!! Αποτέλεσμα του διπλωματικού αυτού επεισοδίου ήταν η Μικτή Διυπουργική να μείνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας να ψυχρανθούν ακόμα περισσότερο. Τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η αποκοπή της Ελλάδας από κάθε σχέση με τη Ρωσία;

Τα πολεμικά μέσα προσφέρουν ισχύ. Ισχύς είναι όμως και η ευρωστία της ψυχής και του πνεύματος και οι κοσμοθεωρητικές και ηθικές παραδοχές ενός έθνους που στηρίζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία και πάνω στις οποίες στηρίζεται ένα ισχυρό Πολιτειακό σύστημα. Ισχύς είναι ακόμη και το να έχεις το σθένος να αρνηθείς να αυτοκτονήσεις από φόβο μην πεθάνεις αύριο. Η διαχρονική αντιστασιακή μας ιστορία είναι μια ακόμη μαρτυρία ότι πέραν των εσωτερικών διαιρέσεων η κοσμοθεωρητική παραδοχή της εθνικής ανεξαρτησίας είναι έσχατη και κοινή λογική των Ελλήνων. Την κρίσιμη στιγμή αντιτάσσεται με δύναμη και αποφασιστικότητα. Πολλά εξαρτώνται από το κατά πόσο συνεχίζει αυτό να ισχύει.


Μάρτιος 2018πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

16 χρόνια στον κουμπάρο του Μειμαράκη.

«Καμπάνα» 16 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο για την εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «Καρούζος-gate».

Μαζί με τον Ιωάννη Καρούζο ομόφωνα ένοχοι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκαν η πρώην σύζυγος του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης αλλά και δυο φερόμενοι ως συνεργάτες του οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, πέντε έτη. Οι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Ρεκούμης, εκπρόσωποι της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, της οποίας πραγματικός ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, καταδικάστηκαν σε επτά και πέντε έτη αντίστοιχα.

Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, γιος του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, αθωώθηκε.

Με εξαίρεση τον Ιωάννη Καρούζο σε όλους τους κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή στην έφεση. Ωστόσο, στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και της υποχρέωσης διανυκτέρευσης στο σπίτι της.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών αλλά και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Ι. Καρούζο και 50.000 ευρώ σε καθέναν από τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Όμιλος Καρούζου, με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή, προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες, έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία.

Στη δικογραφία, μάλιστα, αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φτάνει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής τα 30.000.000 ευρώ.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αναπνέουμε εδώ και 24 ώρες;;;

Πάνω από 200 πυρηνικές δοκιμές έγιναν τα τελευταία 60 χρόνια στην έρημο Σαχάρα…

Τόνοι ραδιενεργών και πυρηνικών αποβλήτων έχουν εναποτεθεί στην έρημο… Προσέξτε δεν μιλάω για θάψιμο, αλλά για εναπόθεση…


Οι επιστήμονες “ανακάλυψαν” ότι για το νέφος σκόνης ευθύνεται το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” και η επέκταση της Σαχάρας…

Μόνον που η Σαχάρα σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις δεν επεκτείνεται αλλά ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ (σχετική αποδειξη στην εικόνα παρακάτω)

Τέλος να σημειώσουμε ότι για πολλοστή φορά στη Σαχάρα πλέον υπάρχουν σχεδόν κανονικά όλες οι εποχές (μέχρι και χιόνια βλέπουμε…) με βροχοπτώσεις ακόμα και χιονοτρώσεις, που υπό κανονικές συνθήκες η “σκόνη” θα έπρεπε να κάθεται!

Δεν ξέρω ποίοι έχουν δίκιο οι μεν οι δε, πάντως και οι δύο πουλάνε το παραμύθι του φαινομένου του θερμοκηπίου και κάπου δεν τους βγαίνει, οπότε ας διαλέξουν άλλο παραμύθι…

Σημασία έχει ότι αυτή η σκόνη προέρχεται από μια περιοχή ραδιοβιολογικά εξαιρετικά επιβαρυμένη, οπότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να επιβαρύνει την υγεία μας. Από το επίσημο κράτος δύσκολα θα δείτε σχετικές ανακοινώσεις και μετρήσεις, αφού δεν υπάρχει ο μηχανισμός αντιμετώπισης, οπότε προτιμά τη σιωπή ή την “διάψευση” ή ο ρόλος του περιορίζεται σε “οδηγίες αποφυγής μετακινήσεων”…πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ: Τι θα πληρώνουν οι παραβάτες βάσει εισοδήματος, πότε θα χάνουν το δίπλωμα

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ψηφίστηκε χθες και αναμένεται σιγά σιγά και η εφαρμογή του. Τα πρόστιμα γίνονται τσουχτερά και πλέον βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Τι ισχύει με τα εισοδηματικά κριτήρια

• Καμία προσαύξηση δεν θα υπάρχει σε οποιοδήποτε πρόστιμο για εισόδημα ατομικό μέχρι 50.000 ευρώ.
• Από 50.001 έως 100.000 ευρώ το πρόστιμο διπλασιάζεται.
• Από 100.001 ευρώ και πάνω το πρόστιμο τριπλασιάζεται.

Τα νέα πρόστιμα βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων
• Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα το πρόστιμο είναι 40 ευρώ. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 80 και 120 ευρώ αντίστοιχα.
• Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 20 - 30 χλμ/ώρα το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 200 και 300 ευρώ αντίστοιχα.
• Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 30 χλμ/ώρα και άνω το πρόστιμο είναι 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 700 και 1050 ευρώ αντίστοιχα.
• Για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες/ στοιχείων οχήματος για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
• Για αντικανονικό προσπέρασμα το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης & στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
• Για παραβίαση STOP - παραχώρησης προτεραιότητας το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
• Για αυτοσχέδιους αγώνες το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 30 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
• Για επικίνδυνους ελιγμούς το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 30 μέρες & στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για 10 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
• Για παράνομη στάση – στάθμευση το πρόστιμο είναι 40 με 150 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση. Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και στοιχείων οχήματος για 10 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 80-300 και 120-450 ευρώ αντίστοιχα.
• Για μη χρήση ζώνης ασφαλείας το πρόστιμο είναι έως 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας 10 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 700 και 1050 ευρώ αντίστοιχα.
• Για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου το πρόστιμο είναι 100 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 30 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 200 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Οι αλλαγές στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ
Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της διάταξης για μείωση του προστίμου στο μισό αν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες.

Οι τρεις κατηγορίες και τα πρόστιμα

Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:


1. στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ)
2. μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και
3. υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).

Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

Σε παραβάσεις όπως

• η χρήση κινητού χωρίς ακουστικά (μόνο το bluetooth επιτρέπεται)
• μη χρήση ζώνη; ασφάλειας,
• μη χρήση κράνους,
• η μεταφορά παιδιών χωρίς ασφάλεια προβλέπονται διοικητικά μέτρα που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες για τη χρήση κινητού και την ασφαλή μεταφορά παιδιών ο παραβάτης θα πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.


πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαθήματα Ζωής: Σείστηκε από χειροκρότημα το αμφιθέατρο για τον αριστούχο της Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ενα ολόκληρο αμφιθέατρο, φοιτητές, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές, σηκώθηκε όρθιο και προσέφερε παρατεταμένο χειροκρότημα στον Νείλο Ψαθά, αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έλαβε χθες το πτυχίο του. Ο 27χρονος Λαρισαίος με εκ γενετής τετραπληγία, κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίο του, αλλά να βραβευτεί ως ο αριστούχος του τμήματός του.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην ορκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, χθες το πρωί, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο 27χρονος νέος έδωσε μαθήματα ζωής και ενέπνευσε σε όλους πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή.Πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο, με τους φύλακες-αγγέλους του στο προσκέφαλό του, τη μητέρα του που του κρατούσε το μικρόφωνο και τον πατέρα του που του κρατούσε το χαρτί με τον όρκο, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο της αποφοίτησής ως ο αριστούχος του τμήματός του.

Το αμφιθέατρο σείστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα, τόσο όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο του, όσο και όταν ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.

Συγκλονισμένοι γονείς φοιτητών έδιναν συγχαρητήρια ένας προς ένας στον αριστούχο απόφοιτο και την οικογένειά του με τη λήξη της τελετής ορκωμοσίας, όπως επίσης οι συμφοιτητές του και οι καθηγητές του που βίωσαν από κοντά τον αγώνα του 27χρονου.

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

Κατά τα διάρκεια των σπουδών του, ο Νείλος Ψαθάς εργαζόταν ταυτόχρονα είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής. Μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται, και όπως ανέφερε θα συνεχίσει πάνω στο αντικείμενό του.

Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής: «Οπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!