EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Από την "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια, πήγαμε ξαφνικά στις...προληπτικές γραμμές στήριξης

Πολιτικές αερολογίες με ορίζοντα τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αν δεν υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ανοίγει ο δρόμος για αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ευρώπη, επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».

«Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το ελληνικό πρόγραμμα. Αν υπάρξει προληπτική γραμμή, το ΔΝΤ θα έχει κάποια συμμετοχή, εάν δεν υπάρξει... πέρασε και δεν ακούμπησε. Θα ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα και θα είναι σε μία υβριδική κατάσταση "περιμένουμε να δούμε εάν θα συμμετέχουμε και πόσο". Εκεί εντοπίζεται ο λόγος που πυροδοτείται αυτή η συζήτηση», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «το ενδεχόμενο της προληπτικής γραμμής στήριξης ήταν αυτό που περιέγραφε ως παράδεισο η διακυβέρνηση Σαμαρά, ένας παράδεισος υποτιθέμενος. Το παράδοξο είναι ότι μία βελτίωση από την στενή, τυπική έννοια του μνημονίου, αλλά όχι μία καθαρή έξοδο, ως κατάσταση παραδείσου, όπου υποτίθεται δεν μπόρεσε να πάει η χώρα λόγω της πολιτικής αλλαγής το 2015».

«Τώρα, λένε ότι είναι μία καταστροφική κατάσταση στην οποία εμείς θα οδηγήσουμε τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια. Το μη ευμενές σενάριο της δικής μας διακυβέρνησης, ήταν αυτό που για τον εαυτό τους περιέγραφαν ως παράδεισο», υπογράμμισε ο ίδιος.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τί σπρώχνει τη Γερμανία έξω από την Ευρωζώνη

Όπως με την συνθήκη Σένγκεν, έτσι και με εκείνη του Μάαστριχτ, η Γερμανία είναι πιθανότερο πρώτη να την καταλύσει. Όσο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως παράδοξο, το ευρώ έχει παύσει να εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα και εντείνει τις φωνές στην χώρα, όπως εκείνη των «εναλλακτικών», για έξοδο από την Ευρωζώνη. Αν κάτι δεν το επιτρέπει προς το παρόν είναι το «περίφημο» άρθρο 50 της συνθήκης του Μάαστριχτ, που επιβάλλει ταυτόχρονη έξοδο από την ΕΕ εκείνης της χώρας που αποχωρεί οικειοθελώς της Ευρωζώνης.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ

Η «πέτρα του σκανδάλου» όμως ευρίσκεται κάπου αλλού: Στο TARGET 2, δηλαδή στο σύστημα χρεωπιστώσεων των κεντρικών Τραπεζών των 17 χωρών που μετέχουν στο Ευρωσύστημα. Επί τη βάσει αυτού, οι χώρες της Ευρωζώνης που «τρέχουν» με μεγάλα εμπορικά ελλείμματα, όπως λχ. η Ιταλία και η Ελλάδα πιστούνται από εκείνες με μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα (διάβαζε: Γερμανία, Ολλανδία) και μάλιστα ατόκως, πράγμα που ενοχλεί μεγάλως την γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Μπούντεσμπανκ).

Εν κατακλείδι, τα χρέη του TARGET 2 εμφανίζονται στο παθητικό των εθνικών κεντρικών τραπεζών, ως πίστωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης, αλλά δεν υπάρχει τρόπος εξοφλήσεώς των και πάντως αυξάνουν σιωπηρώς το δημόσιο χρέος εκάστης ελλειμματικής χώρας. Τα χρέη του TARGET 2 για την Ιταλία έχουν διπλασιασθή από το 2010 στα 444 δισ. ευρώ σήμερα και της Ελλάδος στα 82 δισ. ευρώ.

Ουσιαστικώς οι δύο αυτές χώρες πιστοδοτούνται από την Γερμανία (κυρίως), αποφεύγουν να προσφύγουν στις διεθνείς αγοράς κεφαλαίων, όπου θα πλήρωναν υψηλά επιτόκια και αυξάνουν τη νομισματική των κυκλοφορία, μέσω των «διασυνοριακών συναλλαγών», παρά μάλιστα τους «ελέγχους κεφαλαίων» όπως στην ελληνική περίπτωση. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ως πότε θα συσσωρεύονται τα χρεωστικά υπόλοιπα των ελλειμματικών εμπορικώς χωρών στους ισολογισμούς των εθνικών κεντρικών Τραπεζών; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τις χρηματοδοτεί αενάως, αναλώμασι της αξιοπιστίας του ευρώ;
Τα ψιλά γράμματα των νοτίων

Η νομισματική κυκλοφορία του ευρώ αυξάνει με διπλάσιο ρυθμό έναντι του δολαρίου. Η Μπούντεσμπανκ θα μπορούσε να αποφύγει να χρηματοδοτεί τα εμπορικά ελλείμματα Ιταλίας και Ελλάδος μέσω της ΕΚΤ, εάν η πρόσβαση των δύο αυτών χωρών στο «Ευρωσύστημα Τραπεζών» περιορίζετο. Αλλά κάτι τέτοιο θα επέβαλε την εξόφληση ενός τεραστίου χρεωστικού υπολοίπου και θα διέκοπτε την ελευθέρα διασυνοριακή κυκλοφορία των ευρώ που εκτυπώνει η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας και της Ελλάδος. Εν τοιαύτη περιπτώσει, η Ιταλία, και ιδιαιτέρως η Ελλάς, που υποφέρει από μηδενική ανάπτυξη, θα είχαν κάποιο συμφέρον να παραμείνουν στην Ευρωζώνη.

Αλλά επειδή όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους Ιταλούς και ΄Ελληνας πολιτικούς -όχι όμως και δια την γερμανική κοινή γνώμη- είναι πολύ πιθανή η αναθεώρηση της Συνθήκης τους Μάαστριχτ, όπερ ήδη εν Γερμανία συζητείται. Είναι ενδεικτική η συζήτηση που ξεκίνησαν οι τρεις επιφανέστεροι οικονομολόγοι της Γερμανίας – όχι βεβαίως στους Δελφούς! Αν οι «εναλλακτικοί» ενισχύσουν την ήδη αυξανομένη πολιτική των δύναμη εν Γερμανία, πιθανόν να δούμε αποχώρηση της από την Ευρωζώνη, όπως έγινε ήδη από την συνθήκη του Σένγκεν.

Αυτό υπαγορεύει το στενό συμφέρον της Γερμανίας: Αν είχε η χώρα το γερμανικό μάρκο, θα το ανατιμούσε, θα εξισορροπούσε το εμπορικό της πλεόνασμα και ο γερμανικός λαός θα είχε φθηνότερες τιμές και πολλά περισσότερα να ξοδεύει στις διακοπές του λ.χ. στην Κρήτη . Οπότε και ο ελληνικός τουρισμός θα επωφελείτο.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η χαμένη γενιά

Η ανεργία ανάμεσα στους νέους στην Ελλάδα και την Κύπρο κυμαίνεται στο 45% και 35% αντίστοιχα. Εάν λάβουμε επίσης υπ’ όψιν την υποαπασχόληση καθώς και τις χιλιάδες των νέων που έχουν μεταναστεύσει σε αναζήτηση θέσεων απασχόλησης και ευκαιριών καθίσταται προφανές ότι τα δεδομένα είναι πολύ χειρότερα, ότι μπορούμε να μιλάμε για χαμένη γενιά.

Γράφει ο Ανδρέας Θεοφάνους

Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι στη σημερινή συγκυρία οι μισθοί για τους νέους που ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι πολύ χαμηλοί- ως επί το πλείστον πιο κάτω από €1000. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη. Τα δεδομένα αυτά προβληματίζουν και χρήζουν άμεσου χειρισμού στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης. Προφανώς από αυτά τα συνθλιπτικά δεδομένα τόσο η ελλαδική όσο και η κυπριακή κοινωνία γερνούν επικίνδυνα. Και πάλι σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι συναφείς δείκτες είναι πολύ χειρότεροι.

Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, σε συνάρτηση με τους δείκτες χαμηλής γαμηλιότητας και γονιμότητας, πέραν των κοινωνικών διαστάσεων, θα καταστήσει τα συνταξιοδοτικά ταμεία μη βιώσιμα. Εκ των πραγμάτων, η μη αναστροφή της αρνητικής αυτής τάσης θα οδηγήσει σε χαμηλότερες συντάξεις και ψηλότερους φόρους. Η τραγική αυτή κατάσταση δεν είναι ανεξάρτητη από τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες και ειδικότερα από την κρίση της Ευρωζώνης.

Υπογραμμίζεται συναφώς ότι η μνημονιακή πολιτική δεν οδήγησε στην εξυγίανση της οικονομίας και σε μια πορεία υγιούς ανάπτυξης όπως είχε αρχικά διακηρυχθεί. Άλλο η εξυγίανση και άλλο η βραχυπρόθεσμη και μυωπική λογιστική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Παρ’ όλο που η Κύπρος ανταποκρίθηκε καλύτερα από την Ελλάδα, οι περί επιτυχίας διακηρύξεις και ειδικά προς τη νέα γενιά θεωρούνται, λίαν επιεικώς, ατυχείς.
Υπαρξιακές προκλήσεις

Πέραν όμως των οποιωνδήποτε εξωγενών παραγόντων που συνέβαλαν στην εξαθλίωση και τη δημιουργία της χαμένης γενιάς υπάρχουν και οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος που αποτυγχάνει να ανταποκριθεί με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Οι ίδιοι οι νέοι μας σωστά θεωρούν ότι υπάρχει και ταλέντο και γνώση στις νέες γενιές.

Δυστυχώς, όμως, το πολύτιμο αυτό ανθρώπινο κεφάλαιο χάνεται. Θλιβερές οι συνέπειες. Ο άγραφος νόμος αλλά και το εθνικό συμφέρον υπαγορεύει να εργαστούμε σκληρά –και χωρίς εγωιστικές συμπεριφορές- για ένα νέο υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο να δώσει προοπτική και ελπίδα.


Στη σημερινή συγκυρία τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος αντιμετωπίζουν υπαρξιακές προκλήσεις. Όπως έχω ήδη σημειώσει οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αναγκάζουν σήμερα χιλιάδες νέους από την Κύπρο και την Ελλάδα να αναζητήσουν θέσεις απασχόλησης και ευκαιρίες σε ξένες χώρες. Άλλο είναι να φεύγει ένας νέος ως αποτέλεσμα επιλογής και άλλο επειδή του το επιβάλλουν οι σκληρές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Εάν το πολιτικό σύστημα σε Ελλάδα και Κύπρο δεν θέσει την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και δεν δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και συνθήκες δημιουργικότητας, η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη. Κι αυτό θα έχει ολέθριες επιπτώσεις και στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο το επίπεδο της εθνικής επιβίωσης.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Απέκλεισε νομοθετική ρύθμιση πριν από τα stress test. Διεμήνυσε από τη Βουλή ότι δεν έχει λήξει το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης και ότι οι τράπεζες είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από το ΔΝΤ για την ανατίμηση τότε του ελβετικού φράγκου.

Τη λήψη μέτρων και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την ανακούφιση των χιλιάδων πολιτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο ζήτησε από τα τραπεζικά ιδρύματα με παρέμβασή του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, αποκλείοντας όμως στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο λήψης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση.

«Πρέπει και οι τράπεζες να προτείνουν λύση και να υπάρξει διαμερισμός του ρίσκου με μικρότερη ευθύνη του δανειολήπτη» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ Γιώργου Καρρά. Ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε, μάλιστα, ότι μια τράπεζα ήδη έχει ανακοινώσει κάποια σχετικά προγράμματα ενώ άλλες μελετούν αντίστοιχα μέτρα. Εξήγησε ότι η στόχευση των προγραμμάτων θα είναι το ένα μέρος του δανείου να παγώσει «και ίσως να διαγραφεί» εάν εξυπηρετείται το υπόλοιπο και δεύτερον να ενταχθεί το δάνειο στο νόμο Κατσέλη «και να προσφέρει η τράπεζα κοινωνικά προσδιορισμένη λύση».

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε επίσης τη Βουλή ότι έχει συγκροτήσει από τον Οκτώβριο ειδική επιτροπή που μελέτησε το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο και συμπέρανε ότι δεν απαγορεύεται νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο ανέφερε ότι με ανοικτό το θέμα των τραπεζικών stress test δεν είναι σκόπιμο να ληφθεί τέτοια πρωτοβουλία. Επισήμανε, μάλιστα, ότι μια χώρα που επιχείρησε κάτι τέτοιο απειλήθηκε με bail in (κούρεμα καταθέσεων). «Ζητούμε από τις τράπεζες συγκεκριμένα μέτρα, να εφαρμόσουν προγράμματα και επιφυλασσόμαστε να δούμε τα αποτελέσματα. Μετά τα stress test να ξανακάνουμε καταγραφή και είμαστε εδώ να το ξαναδούμε» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε σκληρή κριτική στις τράπεζες γιατί αποσιώπησαν τους κινδύνους των δανείων σε ελβετικό φράγκο προς τους καταναλωτές. «Δόθηκε στεγαστικό δάνειο με κερδοσκοπικά παιχνίδια. Τι να πεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι δεν έχει λήξει το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης. «Ενημερώθηκα και εγώ ότι το ΔΝΤ είχε ενημερώσει έγκαιρα τότε ότι επίκειται ανατίμηση του ελβετικού φράγκου. Ελήφθη αυτό υπόψη από τις τράπεζες;» διερωτήθηκε επικριτικά.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΑΝΕΙΑ
Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, παράλληλα, επισημαίνει πως «έτσι, εκτός από τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα της νέας σεισάχθειας περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα εξετάσει την εφαρμογή ειδικού προγράμματος ρύθμισης, σε ελβετικά φράγκα στα πλαίσια του ενδιάμεσου φορέα, εξετάζοντας χωριστά την κάθε περίπτωση και με την κατεύθυνση ότι οι τράπεζες πρέπει να συμμετέχουν στην νέα ζημιά των δανειοληπτών».
πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μακεδονία. Άμεση διακοπή των συνομιλιών. Άρθρο Συνταγματάρχη ε.α.

Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη.(*)

Μαζί με τα πολλά και σημαντικά που τρέχουν, πρέπει να θυμόμαστε και τους Σκοπιανούς και την Μακεδονία μας.

Σήμερα (23/3/18) είχε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ΄ Κοτζιάς συνομιλίες στα Σκόπια. Το υπουργείο εξωτερικών των Σκοπίων διένειμε το πρόγραμμα της συναντήσεως όπου φαρδιά πλατιά γράφανε «δημοκρατία της Μακεδονίας». Οι άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να υπάρξει συνεννόηση.


Να μην ανεχόμαστε και επιτρέπουμε στους θρασείς καπηλευτές να αυθαδιάζουν και να ασχημονούν, σε μια Ιστορία 5000 ετών.

Εάν το τσουτσέκι(1), ο λελές(2) δεν κατάλαβε ότι η Ελλάδα, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε και ο ΟΗΕ ασχολούνται με το όνομά του, τα βαφτίσια του και αυτός, ο υιός του ημίαιμου Αλβανοσκοπιανού(3) φύλου, νομίζει ότι έχει όνομα. Τότε:

Στοιχειώδης αυτοσεβασμός του διαπραγματευτή Υπουργού Εξωτερικών Κοντζιά, του διαμεσολαβητή Νίμιτς, , του πρωθυπουργού Τσίπρας και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας της μιας αδιαιρέτου Μακεδονίας και της αιωνίας Ελλάδος (εσχάτως αποκαλούμενης και Greece) απαιτούν άμεση διακοπεί των συνομιλιών.

Και όταν και εάν συνέλθει, μάθει το γενεαλογικό του δένδρο, μάθει την Ιστορία του και την Ιστορία της περιοχής, που δεν την ξέρει αφού δεν κατάγεται από εδώ, και μάθει και την Γεωγραφία του τόπου που εποίκισε και μάθει και να σέβεται τους οικοδεσπότες της περιοχής, τότε να σκεφτούμε εάν πρέπει να του παραχωρήσουμε το δικαίωμα να μιλάει σαν Σλάβος έποικος.

Βασικός κανόνας είναι, οι έποικοι που εποικίζουν μια περιοχή, η περιοχή να ονομάζεται με το όνομα της εθνότητός των.

Εκτός και εάν νοιώθουν ότι είναι τόσο προσβλητική η καταγωγή τους και θέλουν να την ξεχάσουν και να μην την θυμούνται.

Ποιος είναι αυτή η «πρώην», ο μπάσταρδος(3), το χαμένο γενεαλογικό δένδρο, ο σλάβος που θέλει να είναι ο «άλλος»;

Όταν ένας ντρέπεται για αυτό που είναι, τι κουβέντα να κάνεις μαζί του και τι σεβασμό να του δείξεις, αφού δεν σέβεται ο ίδιος τον εαυτό του.

Αυτός ο Σλαβοαλβανόγυφτος(3), που ο ίδιος δεν σέβεται τη καταγωγή και τον εαυτό του, γιατί να τον σεβαστώ εγώ;

Και γιατί να συναινέσει και επικυρώσει η Ελλάδα την ψευδεπίγραφη ταυτότητά του;

Ακόμη και προς αυτόν τον κύριο Νίμιτς και σε κάτι ελληνικά παπαγαλάκια, που επιχειρηματολογούν υποθριαμβευτικά και με κακεντρέχεια, ότι και τώρα έχουν τον όρο Μακεδονία στο ΠΔΓΜ, τους επισημαίνουμε ότι, εάν είχαν έστω και στοιχειώδεις γνώσεις κανόνων ευγενείας και κοινωνικότητας, θα καταλάβαιναν την «ύβρη» της λέξεως «πρώην». Όπως λένε γεμάτοι νόημα «η πρώην» ή με πόση αγαλλίαση λένε «ο πρώην Βασιλεύς».

Και τέλος πάντων το «πρώην» σημαίνει «ήσουν και δεν είσαι», «τώρα ανύπαρκτος και απροσδιόριστος», όπως επίσης και ΚΥΡΙΩΣ δηλώνει: «οπωσδήποτε δεν είσαι τώρα».

Και εάν δεν ανανήψει και δεν επιστρέψει «ιματισμένος και σωφρονών» (Ευαγγέλιο κατά Λουκά Η΄ 35), δεν υπάρχει κανένας λόγος συνομιλιών και συνδιασκέψεων.

Η μόνη ονομασία που τους αξίζει είναι, μόνη της η λέξη «Πρώην».

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά! Δημιουργία μετώπου τώρα!!

Της Ιωάννας Σιόβα

Στα τελευταία μνημονιακά χρόνια φάνηκε καθαρά πως όλα αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα δεν ήταν καθόλου τυχαία .

Όλα γίνονται για τον πλούτο που κρύβει στα σπλάχνα της η χώρα μας και η γεωπολιτική της θέση .

Με τον πλούτο και τη θέση σα στόχο αρχίζει το βρόμικο σχέδιο των υποτιθέμενων φίλων μας που μετά τη φτωχοποίηση και τη γενοκτονία του λαού έρχεται και η σειρά του διαμελισμού της χώρας για να πάρουν όλοι από τα ιμάτιά της.


Με τη βοήθεια ενός πολιτικού συστήματος δωσίλογου και απόλυτα διεφθαρμένου, όπως και οι υπόλοιπες εξουσίες στη χώρα οι οποίες, είτε καμώνονται ότι δε βλέπουν τι γίνεται, είτε συμμετέχουν στην καταστροφή της Ελλάδας.

Ο λαός αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δε πάνε καλά και στέλνει εν μέσω τρομοκρατίας την απάντησή του στο Δημοψήφισμα και δίνει την εντολή να σταματήσει η πολιτική των μνημονίων εδώ και τώρα. Ο Τσίπρας και η παρέα του μετατρέπουν την απάντηση του λαού από ΟΧΙ σε ΝΑΙ, αδρανοποιώντας – καταργώντας τη Δημοκρατία- χωρίς να ακουστεί κουβέντα στο Κοινοβούλιο. Θεωρούν ότι έχουν υπό έλεγχο το λαό με τη φτωχοποίηση και το φόβο και ανοίγουν το θέμα των ψευτομακεδόνων-Σκοπιανών νομίζοντας πως οι αντιδράσεις θα είναι ελάχιστες.

Τα συλλαλητήρια τους τρομάζουν και αιφνιδιάζουν τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο και τους «φίλους μας» που για να στρέψουν αλλού την προσοχή ανοίγουν σκάνδαλα και έρχεται ξανά με την επεκτατική πολιτική της η Τουρκία (ακόμα και ομηρία Ελλήνων αξιωματικών είδαμε). Η υποχωρητικότητα και η ανύπαρκτη διπλωματία, η κατά φαντασία φιλία και πάση θυσία ειρήνη των «Ελληνικών κυβερνήσεων» μας έφερε στο σήμερα να δεχόμαστε τα πάντα με χαμηλούς τόνους (αυτά άραγε μας λένε και τι ρόλο παίζουν «οι φίλοι μας» στην ΕΕ και στο NATO? ) Όλοι από ότι φαίνεται βιάζονται να περάσουν στην επόμενη φάση των σχεδίων τους.

Τα συλλαλητήρια δείχνουν πως ο λαός αγαπάει την πατρίδα του, είναι ο στόχος και το σημείο που μας ενώνει. Για να διασωθούμε θα χρειαστεί -έστω και καθυστερημένα- να δημιουργηθεί Αντιμνημονιακό Πατριωτικό με Δημοκρατικό χαρακτήρα Μέτωπο. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τι μας χωρίζει και να δούμε τι μας ενώνει, να σταματήσουμε πια να πέφτουμε θύματα από το ίδιον της φυλής μας (τα ξέρουμε όλα, τρωγόμαστε μεταξύ μας κτλ) το όποιο εκμεταλλεύονται πολιτικό σύστημα και οι «φίλοι μας», το διαίρει και βασίλευε συνεχίζεται με τα αποτελέσματα αυτά που βιώνουμε.

Ας παλέψουμε από κοινού από τους πολιτικούς χώρους του Μετώπου και θα βγουν καθαροί άνθρωποι -αγωνιστές που θα βοηθήσουν στον ξεσηκωμό και την οργάνωση του λαού και στη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης (απευθείας από το λαό, κάθε πόλη θα στέλνει εκπροσώπους, καθώς επίσης ίσως και κάποιες προσωπικότητες) που θα διεκπεραιώσει τη
α) Τη διαγραφή του χρέους β) Εθνικό νόμισμα αποχώρηση από Ε.Ε. γ) Ανατροπή μνημονίων δ) Δικαιοσύνη – τιμωρία ενόχων ε) Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα. Παράλληλα θα γίνεται και η ανασυγκρότηση της χώρας.

Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε Ανεξαρτησία -Εθνική κυριαρχία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, ισονομία με μια πραγματική λαϊκή κυριαρχία. Για να έχουμε μέλλον, χρειάζεται να ενωθούμε σε Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο. Το μέλλον που μας περιμένει αν συνεχίσουμε έτσι θα είναι κάτι που σίγουρα δε θέλει να ζήσει κανένας λαός !!

Η ισχύς εν τη ενώσει .

Καλούς αγώνες

Η Ιωάννα Σιόβα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

#deletefacebook: Πώς μπορώ να διαγράψω το λογαριασμό μου

Μετά τις αποκαλύψεις για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica, η οποία τα χρησιμοποίησε προκειμένου να «χτίσει» προφίλ ψηφοφόρων και να τους βομβαρδίσει με στοχευμένα μηνύματα υπέρ του Brexit και της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, παρατηρείται ένα όλο και διογκούμενο κύμα διαγραφών των λογαριασμών από πολλούς χρήστες.

Ιδίως μετά την παρέμβαση του δημιουργού του WhatsApp, Μπράιαν Άκτον, ο οποίος δημιούργησε το hashtag #deletefacebook είναι πολύς ο κόσμος ο οποίος πλέον δεν αισθάνεται καμία ασφάλεια να χρησιμοποιεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθεί να διαγράψει το λογαριασμό του στο Facebook.

Και λέμε «προσπαθεί» διότι η διαδικασία απενεργοποίησης και διαγραφής του λογαριασμού κάθε άλλα παρά απλή και εύκολη είναι, καθώς το Facebook θέλει, όταν κάποιος ανοίξει λογαριασμό, να μην μπορεί να τον διαγράψει εύκολα και απλά.

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των χρηστών που θέλουν να διακόψουν κάθε... διπλωματική σχέση με το Facebook, ιδού η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Κατ' αρχάς κατεβάζουμε αντίγραφο των δεδομένων του λογαριασμού

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού και επιλέγουμε το κουμπί «Κατεβάστε αντίγραφο του λογαριασμού». Επιλέγουμε την Έναρξη Αρχειοθέτησης, πληκτρολογούμε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού μας και πατάμε την επιλογή «Υποβολή». Εν συνεχεία πατάμε την επιλογή «Έναρξη αρχειοθέτησης», εμφανίζεται πλαίσιο με τίτλο «Download Requested» πατάμε την επιλογή «ΟΚ» για να κλείσετε το πλαίσιο και μετά από κάποιο διάστημα, στο e-mail μας το Facebook μας ειδοποιεί ότι μας έχει στείλει τα αρχεία του λογαριασμού μας σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.

2. Απενεργοποίηση/διαγραφή λογαριασμού


Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς η επιλογή αυτή είναι κρυμμένη στις ρυθμίσεις της εφαρμογής του Facebook. Μέσω της αναζήτησης, βρίσκουμε το κουμπί «Διαγραφή Facebook» και το πατάμε. Μεταφερόμαστε σε σελίδα, όπου επιλέγουμε «Διαγραφή λογαριασμού», συμπληρώνουμε τον κωδικό μας και επιλογή captcha και πατάμε «ΟΚ». Τότε εμφανίζεται πλαίσιο με τίτλο «Οριστική διαγραφή λογαριασμού», όπου και πατάμε την επιλογή «ΟΚ». Όπως αναφέρει και το τελευταίο πλαίσιο, ο λογαριασμός θα διαγραφεί οριστικά μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, δηλαδή μετά από 14 ημέρες, ενώ μας αποστέλλεται και mail που επιβεβαιώνει την ενέργεια μας.

Αν μέσα στο διάστημα των 14 ημερών πραγματοποιήσουμε σύνδεση στο λογαριασμό μας, τότε εμφανίζεται μήνυμα με επιλογή «Ακύρωση διαγραφής», που αν το πατήσουμε, το αίτημα διαγραφής ακυρώνεται και μπορούμε να επαναφέρουμε τον λογαριασμό μας. Αν όμως δεν το κάνουμε, τότε στο τέλος των 14 ημερών ο λογαριασμός διαγράφεται οριστικά και όλα τα στοιχεία μας χάνονται στο κυβερνοδιάστημα.

3. Και οι άλλες εφαρμογές;

Ας θυμηθούμε εδώ ότι χρησιμοποιούμε το Facebook για να συνδεθούμε σε δεκάδες άλλες εφαρμογές, οπότε, καλό είναι αν τελικά αποφασίσουμε να διαγράψουμε το λογαριασμό μας, να δούμε ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με το Facebook και να αποσυνδεθούμε από αυτές.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα στα γραφεία της Cambridge Analytica - Καλείται για κατάθεση ο ιδρυτής του Facebook

Ερευνητές της υπηρεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων της Βρετανίας (ICO) μπήκαν το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της εταιρείας Cambridge Analytica που έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου και κατηγορείται ότι υπέκλεψε στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για να τα χρησιμοποιήσει στην προκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Περίπου 20 στελέχη της υπηρεσίας, με μαύρα τζάκετ που έγραφαν επάνω "ICO Enforcement", έφτασαν στα γραφεία της εταιρείας στο κεντρικό Λονδίνο λίγη ώρα αφότου δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέδωσε το ένταλμα που ζητούσε η υπηρεσία.

Στο μεταξύ, μια πρώην σύμβουλος της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian, υποστήριξε ότι η Cambridge Analytica παραπλανούσε το βρετανικό κοινό για τη δουλειά που έκανε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit πριν και μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Μπρίτανι Κάιζερ είπε ότι η εταιρεία έκανε ανάλυση δεδομένων για λογαριασμό της εκστρατείας υπέρ του Brexit "Leave.EU" αν και δημοσίως το διέψευδε. Η ίδια, που ήταν εκπρόσωπος της Cambridge Analytica εκείνο το διάστημα, είχε πάρει οδηγίες να αρνείται ότι η εταιρεία ασχολιόταν με το ζήτημα του Brexit. "Ήμουν σίγουρη ότι γινόταν πραγματική δουλειά. Όχι, δεν οργανώναμε όλη την εκστρατεία και ίσως η δουλειά μας να μην χρησιμοποιήθηκε, αλλά όταν μιλούσα στον Τύπο, στην πραγματικότητα κάναμε συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων" για την Leave.EU, είπε.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόσφατα απολυμένος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Νιξ αρνήθηκε, σε κατάθεσή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι η εταιρεία εργαζόταν για την Leave.EU, λέγοντας ότι απλώς είχαν συναντηθεί με στελέχη για να συζητήσουν μια πιθανή συνεργασία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Άρον Μπανκς, εκ των σημαντικότερων δωρητών της Leave.EU, στο "ημερολόγιο" "Τα κακά παιδιά του Brexit" που κυκλοφόρησε μετά το δημοψήφισμα, υποστήριζε ότι η εκστρατεία προσέλαβε την Cambridge Analytica στις 22 Οκτωβρίου 2015 για να χρησιμοποιήσει "δεδομένα και προηγμένα ψυχογραφικά χαρακτηριστικά για να επηρεάσει τον κόσμο".

Λίγο νωρίτερα, η Επιτροπή Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κάλεσαν επισήμως τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να εξηγήσει ενώπιόν της πώς κατέληξαν τα στοιχεία 50 εκατομμυρίων χρηστών στα χέρια της Cambridge Analytica. Στην ακρόαση αυτή θα εξεταστεί το πώς συλλέγονται και πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών "πιθανότατα χωρίς να ενημερωθούν και χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κατά παράβαση της πολιτικής του Facebook", σημειώνουν σε επιστολή τους ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Γουόλντεν και ο Δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν.

Δεν είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή. Το Κογκρέσο διακόπτει τη λειτουργία του για τις επόμενες δύο εβδομάδες, για τις εαρινές διακοπές.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει, εφόσον είναι "το σωστό πρόσωπο στην εταιρεία" για να μιλήσει στους βουλευτές.

Κατάθεση από τον Ζάκερμπεργκ ζητά επίσης και η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας. Δύο γερουσιαστές έχουν ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, τη ρυθμιστική αρχή για τα δικαιώματα των καταναλωτών, να ερευνήσει αν και άλλες εταιρείες απέκτησαν παρανόμως προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δήλωση Μαρινάκη για την ποινική δίωξη: Θα αποκαλυφθεί η σκευωρία.

Την απάντησή του στην ποινική δίωξη που του άσκησε η εισαγγελέας Τζίβα, έδωσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό. Το κράτος δικαίου καταλύεται και η δημοκρατία υπονομεύεται. Δεν είχα ποτέ και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες πρόκειται να διενεργηθεί ανακριτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι η επιβεβαίωση της αθωότητάς μου. Δεν υπάρχει εις βάρος μου ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα στελέχη της συγκυβέρνησης, με επίμονο τρόπο, με έχουν στοχοποιήσει και σταθερά προαναγγέλλουν τις δικαστικές ενέργειες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου χειραγωγούν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και δημοσιογράφους με βαρύ "μητρώο" για να προκαλέσουν ή να εκβιάσουν δικαστικές εξελίξεις. Στο ίδιο αποκρουστικό σχέδιο και προανακριτικοί υπάλληλοι που συστηματικά καταπιέζουν και επίμονα «πολιορκούν» κατάδικο στο οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να με ενοχοποιήσει λέγοντας τερατώδη ψέματα. Δυστυχώς τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους έλληνες πολίτες ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής».

Η δίωξη

Υπενθυμίζεται ότι από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ασκήθηκε ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Παράλληλα, με παραγγελία της η εισαγγελέας ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι μέσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τσίπρας παρέδωσε και επίσημα το όνομα Μακεδονία

Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη τύπου, όπου απευθυνόμενος σε Σκοπιανή δημοσιογράφο τόνισε:


«Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija. Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο».
Εν τέλει το Μαξίμου συμφώνησε στην παράδοση του ονόματος, κάτι που σηματοδοτήθηκε από την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια, προκειμένου να…κανονιστούν τα απολύτως διαδικαστικά.

Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες και πολύ σύντομα το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να επικυρώσει ένα ολέθριο εθνικό λάθος:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα ύψη η φορολογία, στον πάτο η ανταποδοτικότητά της

H Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ, έχει τον τρίτο υψηλότερο ανώτατο συντελεστή φορολογίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι και οι πολίτες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα πληρώνουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους φόρους (στοιχεία Eurostat). Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ αλλά και της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις, ενώ αυξάνονται τα προνοιακά επιδόματα.

Όπως επισημαίνεται, μια οικογένεια με μέσο μισθό – που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε., ανέρχεται σε περίπου 900 ευρώ – καλείται να πληρώνει το 38,2% του εισοδήματός της στην εφορία όταν ο μέσος όρος στις χώρες-μέλη του Οργανισμού δεν ξεπερνά το 30%, ενώ π.χ. στην Ιρλανδία βρίσκεται στο 13,6%.

Στην Ελλάδα του 2017, εφαρμόζεται ο τέταρτος υψηλότερος συντελεστής φορολόγησης φυσικών προσώπων, που φτάνει το 55% μαζί με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Σε υψηλότερη θέση είναι μόνο η Σουηδία με τον συντελεστή να διαμορφώνεται στο 57,1%, η Δανία με 55,8% και η Πορτογαλία με 56,2%. Αντίθετα, η Βουλγαρία από το 2008 μέχρι και σήμερα διατηρεί σταθερό τον συντελεστή στο 10%.

Την ίδια ώρα, όπως καταγράφεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, οι άνεργοι λαμβάνουν επιδόματα που φτάνουν το 42% του εισοδήματος που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι.

Το αντίστοιχο ποσό στη Τσεχία και την Ιταλία ανέρχεται στο 72,8% του εισοδήματος, στην Ολλανδία στο 78,9% και στο Λουξεμβούργο στο 90,8%. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας από την αγορά εργασίας ένας άνεργος στην Ελλάδα παίρνει σχεδόν το 6,6% του εισοδήματος που λάμβανε πριν απολυθεί. Αντίθετα, στην Τσεχία συνεχίζει να παίρνει το 54,8% του εισοδήματος, στο Λουξεμβούργο το 67,9% και στην Ολλανδία το 66,87%.

Η κακή εικόνα της Ελλάδας εμφανίζεται και στον χώρο της εκπαίδευσης. Στην έκθεση επισημαίνεται πως η Ελλάδα έχει μεν υψηλή αναλογία αποφοίτων λυκείου και πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει πάρα πολύ χαμηλές επιδόσεις σε σύγκριση με άλλα κράτη στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος (με βάση τον δείκτη PIZA).

Παρά τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που εφαρμόζει – ειδικά στις οικογένειες με παιδιά –, η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει μια από τις χειρότερες αποδόσεις μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ όσον αφορά την απόδοση της άμεσης (και ως εκ τούτου δικαιότερης) φορολογίας. Το «καλάθι» φόρων και επιβαρύνσεων, που περιλαμβάνει τη φορολογία εισοδήματος, τη φορολογία κεφαλαίου, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες συγκαταλέγονται στην άμεση φορολογία, δεδομένου ότι υπολογίζονται βάσει εισοδήματος, αποδίδει στην Ελλάδα μόλις το 52,1% των συνολικών φορολογικών εσόδων, με την απόδοση μάλιστα να έχει μειωθεί συγκριτικά με το 2011, έτος κατά το οποίο διαμορφωνόταν στο 53,3%.

Από τη λίστα με όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ χειρότερη αναλογία εντοπίζεται μόνο στη Χιλή, στην Αργεντινή, στην Ινδονησία, στην Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Τουρκία και στο Ισραήλ. Από την άλλη, σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Σουηδία και η Γερμανία η αναλογία των άμεσων φόρων στο σύνολο των φορολογικών εσόδων φτάνει να αντιστοιχεί στο 66%-70% των συνολικών φορολογικών εσόδων. Ο μέσος όρος των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 61%, ενώ ο μέσος όρος για τις χώρες της Ε.Ε. βρίσκεται πολύ κοντά στο 61,6%.


πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αθήνα, σύμφωνα με την αστυνομία, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου 2018, λόγω διεξαγωγής της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Ειδικότερα, θα απαγορεύεται σταδιακά η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/03/2018:

Από ώρα 06.00΄ μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων της Κυριακής 25.03.2018, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών οδούς έως την πρώτη παράλληλο:

•Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.

•Λένορμαν, Κολοκυνθούς, Βούρβαχη και Πετμεζά, σε όλο το μήκος τους.

•Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.

Από ώρα 09.30΄ μέχρι και το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης:

•Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

•Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

•Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

•Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.

•Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.

•Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

•Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

Από ώρα 12.00΄ έως 19.30΄της Κυριακής 25.03.2018 στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 06.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Κυριακής 25.03.2018, στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/03/2018:

Από ώρα 06.00΄ μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλο:

•Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

•Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας.

•Ηρ. Αττικού, Βασ. Γεωργίου Β',Βασ. Γεωργίου Α΄, Λ. Βασ. Αμαλίας και Ελ.Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)σε όλο το μήκος τους.

•Πλ. Ομονοίας.

•Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.

•Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.

•Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.

•Πλ. Καραϊσκάκη.

•Καρόλου, σε όλο το μήκος της.

•Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου.

•28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και τη Λ. Αλεξάνδρας.

•Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της.

•Θ. Δηληγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.

•Πλ. Συντάγματος.

•Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

•Σταδίου, σε όλο το μήκος της.

•Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου.

•Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

•Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της.

Από ώρα 06.00΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών:

•Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

•Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Τέλος, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για τους «πεφτοσυννεφάκηδες» των ελληνοτουρκικών

Πολλοί—από τους ιθύνοντες-- είναι σήμερα αυτοί που έχουν «πέσει από τα σύννεφα» για την απροκάλυπτη επιθετικότητα με την οποία η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλλει το «δίκαιό» της στο Αιγαίο, στην περιοχή του Καστελόριζου και στην κυπριακή ΑΟΖ. Τίποτε, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον «αιφνιδιασμό» που ισχυρίζονται ότι βιώνουν αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες υποτίθεται ότι παρακολουθούν στενά και συστηματικά τις εξελίξεις καθώς και πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι οι οποίοι σήμερα «ανακαλύπτουν την Αμερική». Αν δεν αδιαφορούσαν ή δεν συμμετείχαν ενεργά στους μηχανισμούς συγκάλυψης της πραγματικότητας θα γνώριζαν πως αυτό που συμβαίνει σήμερα στα ελληνοτουρκικά έχει δημόσια και με κάθε επισημότητα προαναγγελθεί από την Αγκυρα τουλάχιστον από το 2000. Βέβαια τότε ήταν η εποχή της «ισχυρής Ελλάδας» και οι «ιθύνοντες» είχαν άλλες δουλείες στο «βάζο με το μέλι»…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σ αυτά που έλεγε από το 2000 (τουλάχιστον) η Τουρκική ηγεσία και δεν έφταναν σε ελληνικά αυτιά καθώς, όπως είπαμε οι «αρμόδιοι» για την διακυβέρνηση του τόπου καθώς και οι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης, είχαν άλλες…δουλειές.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου» που εκδόθηκε από το Ποντίκι το 2012.

Το θεμελιώδες πρόβλημα του Αιγαίου

(σελίδες 225- 229)

Το 2001 ο αντιστράτηγος Αττίλα Ατές, διοικητής των Τουρκικών Πολεμικών Ακαδημιών, γράφει: «Το έγγραφο αυτό που προετοιμάστηκε από την Ακαδημία του Πολεμικού Ναυτικού έχει διατεθεί για χρήση με στόχο οι εργασίες που θα γίνουν σχετικά με τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου στο άμεσο μέλλον να θεμελιωθούν πάνω σε επιστημονικές βάσεις και αλήθειες».

Το εν λόγω έγγραφο (για την ακρίβεια είναι μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση σε 150 σελίδες των τουρκικών απόψεων για το πρόβλημα του Αιγαίου), καθώς και το βιβλίο που εκδόθηκε το 1998 από το Ανώτατο Ίδρυμα Κουλτούρας Γλώσσας και Ιστορίας Ατατούρκ, με τίτλο «Το θεμελιώδες πρόβλημα στο Αιγαίο, τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας» θα μας βοηθήσουν να δούμε από πρώτο χέρι τις τουρκικές απόψεις (και επιδιώξεις) για τις «γκρίζες ζώνες» και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις γενικότερα. Η πολιτική – και όχι νομική – προσέγγιση της Τουρκίας γίνεται εμφανής από τις πρώτες λέξεις στον πρόλογο του Αττίλα Ατές:

«Καμία νομική αντίληψη και κανόνας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της Τουρκίας στα χωρικά της ύδατα και την απομόνωσή της από τη θάλασσα που επί εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούσε μόνη της και με την οποία έχει άρρηκτους δεσμούς γεωγραφικής, ιστορικής, οικονομικής, κοινωνικής υφής, και δεσμούς ασφάλειας. Το γεγονός ότι στο Αιγαίο που είναι μια ημίκλειστη θάλασσα με πολλά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ κοντά στην ηπειρωτική Τουρκία και ότι πολλά νησιά βρίσκονται σε καθεστώς «διαφιλονικούμενης νήσου» έχουν μετατρέψει το πρόβλημα του Αιγαίου σε μια από τις πιο σημαντικές τρέχουσες πιθανές εστίες σύγκρουσης στις θάλασσες του κόσμου.

Επειδή στο πλαίσιο των διατάξεων της Σύμβασης Διεθνούς Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών τα κατοικημένα και ακατοίκητα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες έχουν χωρικά ύδατα και τα κατοικημένα νησιά τα οποία έχουν δική τους οικονομική δραστηριότητα, έχουν υφαλοκρηπίδα και ιδιαίτερες οικονομικές περιοχές (ΑΟΖ) η υπάρχουσα διαφωνία καθίσταται ακόμη πιο ζωτική». Στο «έγγραφο Ατές» οι τουρκικές αμφισβητήσεις για το καθεστώς νησιών και νησίδων συνοψίζεται ως εξής: «Η κυριαρχία της Τουρκίας, που είναι διάδοχος του Οθωμανικού κράτους, συνεχίζεται στο Βόρειο Αιγαίο πάνω σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχει καταλάβει η Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και στο νότιο Αιγαίο στα νησιά Mentese και στα παρακείμενα νησιά (σύμπλεγμα 46 νησιών) εκτός από τη Ρόδο, το Καστελόριζο και τα Δωδεκάνησα».

6. Αρκοί, Ψέριμος, Φούρνοι, Ζουράφα, Οινούσσες, Φαρμακονήσι, Γυαλί... στον κατάλογο με τα αμφισβητούμενα νησιά

Στο «έγγραφο Ατές» παρουσιάζεται κατάλογος με το σύμπλεγμα των 46 νησιών Mentese. Από αυτά τα νησιά, σύμφωνα με την τουρκική άποψη δεκατέσσερα (στην περιοχή των Δωδεκανήσων), δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων (1947). Τα υπόλοιπα – σύμφωνα με την τουρκική άποψη – παρανόμως κατέχονται από την Ελλάδα. Ενδιαφέρον έχει ότι, ανάμεσα στα νησιά που παρανόμως κατέχει η Ελλάδα, η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και τα: Αρκοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Γυαλί, τα οποία κατοικούνται από Έλληνες προφανώς. Επίσης στο εν λόγω έγγραφο / βιβλίο αμφισβητείται ονομαστικά η ελληνική κυριαρχία επί των νησίδων Γάιδαρος, Καλόλιμνος, «επί των 12 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων Νότια της Αστυπάλαιας και 23 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που βρίσκονται βορειοανατολικά της Κρήτης».

Αποκαλυπτική των απόψεων/ επιδιώξεων της Άγκυρας είναι και η επιχειρηματολογία του «εγγράφου Ατές» αναφορικά με τα περισσότερα από 1000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου:

«Από νομικής απόψεως πρέπει η κατοχή να έχει τεκμηριωθεί και η κυριότητα των κατεχομένων νησιών να έχει μεταβιβαστεί με μια Συμφωνία. Από τα νησιά που ήταν στις 13 Φεβρουαρίου 1914 υπό ελληνική κατοχή τα Θάσος, Ευστράτιος, τα Ψαρά και η Κρήτη ανήκουν στην Ελλάδα. Συνεπώς τα νησιά που δεν έχουν καταληφθεί στη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου από την Ελλάδα ανήκουν στον διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Τουρκία. Επί των παρακείμενων νησιών που μένουν εκτός των νήσων που δίδονται στην Ελλάδα βάσει του Άρθρου 12 της Συνθήκης της Λωζάννης, δηλαδή των νήσων Ζουράφα, Σπαλματόρι, Οινούσσα, Φούρνοι και των βραχονησίδων γύρω από την Κρήτη νομικά συνεχίζεται η κυριαρχία της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το «έγγραφο Ατές»:

«Για να μπορέσει η Ελλάδα να μετατρέψει όλο το Αιγαίο σε μια ελληνική λίμνη, πρέπει να οικειοποιηθεί ακριβώς αυτές τις νήσους, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία. Κατά συνέπεια η κρίση των Ikizce / kardak (Ιμια) στις αρχές του έτους 1996 προέκυψε γι αυτόν τον λόγο. Με την κρίση των βραχονησίδων εξ αίτιας της προβολής δικαιωμάτων εκ μέρους της Ελλάδας επί άνω των 100 νήσων νησίδων και βραχονησίδων που βρίσκονται σήμερα υπό τουρκική κυριαρχία στο Αιγαίο, έχει έλθει στην επικαιρότητα το πρόβλημα των “διαφιλονικούμενων νησιών’’. Η απόφαση που θα ληφθεί για την κυριότητα των βραχονησίδων Ikizce θα ισχύσει και για τα νησιά νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις.

Η Ελλάδα αποσκοπεί στο να νομιμοποιήσει την τετελεσμένη κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο Αιγαίο, εις βάρος της Συνθήκης της Λωζάννης, λύνοντας υπέρ της το πρόβλημα των χωρικών υδάτων ή της υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση Διεθνούς Θαλάσσιου Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο έχουν χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο. Και όσα απ' αυτά είναι κατοικημένα και έχουν δική τους οικονομική ζωή έχουν επιπλέον υφαλοκρηπίδα και ιδιαίτερη οικονομική περιοχή (ΑΟΖ). Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να λύσει επ' ωφελεία της την «αμφισβητούμενη» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κρίση των βραχονησίδων Ikizce (Ιμίων) τότε οι προσπάθειές της για την κυριαρχία στο Αιγαίο μέσω της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είτε μέσω των ισχυρισμών της ότι και τα νησιά του Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα δεν θα τη βοηθήσουν να φτάσει στο αποτέλεσμα που επιδιώκει».

Με πιο απλά λόγια, αυτό που ξεκάθαρα μας λέει το τουρκικό έγγραφο είναι ότι τα νησιά, αν είναι τουρκικά, έχουν υφαλοκρηπίδα και το Αιγαίο παύει να είναι μια ειδική περίπτωση! Ως εκ τούτου η συζήτηση επί της κυριαρχίας αυτών των νησιών μπορεί να διαμορφώσει τον χάρτη του Αιγαίου. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ξέσπασε η κρίση των Ιμίων με αφορμή την «τυχαία» προσάραξη ενός τουρκικού εμπορικού πλοίου στις βραχονησίδες, σε μια χρονική στιγμή κατά τη οποία, εντελώς... τυχαία επίσης, η ελληνική εσωτερική πολιτική κατάσταση ήταν σε μεταβατικό στάδιο καθώς ο ασθενής και αδύναμος να κυβερνήσει Ανδρέας Παπανδρέου «παρέδιδε» στον Κώστα Σημίτη.

ΥΓ Ποιος δεν αντιλαμβάνεται σήμερα ότι αυτό που κατάφερε η Τουρκία στα Ίμια επιχειρεί να το επεκτείνει και νοτιότερα, στην περιοχή του Καστελόριζου μέχρι και τα χωρικά ύδατα της Κρήτης;πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!