EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Το Ελληνικό δράμα ως τουριστική attraction στην Guardian

Σε συνεργασία με την Pοlitical Tours, η The Guardian πρότεινε με αντίτιμο 2.500 στερλίνες ένα οδοιπορικό στην άλλη Ελλάδα, πέρα από τις γαλαζιες ακτές και τον πολιτιστικό πλούτο του παρελθόντος. Με άτυπο "ξεναγό" την ανταποκρίτρια της στην Ελλάδα Helena Smith η βρετανική εφημερίδα έγραφε για μια "συγκλονιστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των προσφύγων στην Ελλάδα". Ο "εξωτισμός της μιζέριας" αποδείχθηκε μια άτυχη έμπνευση για τη The Guardian που ακύρωσε το πακέτο του Μαρτίου 2019. Δηλαδή έγινε η Ελλάδα της λιτότητας attraction για εύπορους τουρίστες και δεν το πήραμε χαμπάρι; Αν πάρουμε στα σοβαρά το διαφημιστικό κείμενο στην Guardian, τότε ναι.

Η εφημερίδα καλούσε τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες να πληρώσουν 3000 ευρώ για μια εβδομάδα στην Ελλάδα της κρίσης και υπόσχεται μεταξύ άλλων ξενάγηση από δημοσιογράφο της Guardian, συζητήσεις με πρώην υπουργό, Έλληνα δημοσιογράφο ξεναγό στη Σάμο του προσφυγικού δράματος, διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά. Μένει να μας απαντήσουν τα αρμόδια υπουργεία αν συμμετείχαμε ως χώρα σε αυτή την παράσταση.

Ξεχάστε τους αρχαιολογικούς τόπους και τα μαγικά νησιά λοιπόν και διαβάστε τι μπορεί να ιντριγκάρει τον δυτικό μας επισκέπτη που διαβάζει την εφημερίδα. Οι βόλτες στη θάλασσα και σε τοπικούς αμπελώνες μπερδεύονται γλυκά με υποσχέσεις τύπου: «Αποκτήστε μια εντυπωσιακή και διδακτική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, επισημαίνοντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πρόσφατη κρίση και την ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού» και διλήμματα όπως «Επισκεφθείτε έναν τοπικό αμπελώνα και εργαστήρι οινοποιείων - μπορεί αυτή η βιομηχανία να ανακάμψει;»

Αν αναρωτιέστε γιατί το πακέτο ηταν ακριβό να πούμε ότι μιλάμε για τουριστικό project με μεγάλο δίκτυο αφού έχει εξασφαλιστεί συζήτηση με πρώην υπουργό καθώς και η «...απρόσκοπτη πρόσβαση σε τοπικούς δημοσιογράφους και πολιτικούς, ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες».

Συνεχίζω την ανάγνωση ως υποψήφια τουρίστρια : «Δύο βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτικού διαλόγου μπορεί να δει κανείς στη Σάμο. Της μετανάστευσης και των αμυντικών δαπανών. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας. Μικρά πλοία από την Τουρκία μεταφέρουν το ανθρώπινο φορτίο τους από την Παλαιστίνη και τη Συρία προς το νησί. Συναντιόμαστε με τα θεσμικά όργανα και τις ΜΚΟ για να δούμε πώς το αντιμετωπίζουν. Διαλέξτε για φαγητό στην πρωτεύουσα του νησιού Vathy. Και με την Τουρκία ακριβώς απέναντι, οι αμυντικές δαπάνες διαχρονικά υψηλές»

Το πακέτο περιλάμβανε επίσης συναντήσεις του γκρουπ με ελληνικές οικογένειες για να δουν προφανώς από κοντά το δράμα μας. Με λίγα λόγια Wellcome to crisis land....πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στρες, κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ, μία ανησυχητική εξίσωση

Κάποτε θεωρούσαμε ότι η άνοια σχετίζεται μόνο με τη «φυσιολογική» εξασθένιση της μνήμης που συχνά απασχολεί τους ανθρώπους στα βαθιά τους γεράματα. Πλέον γνωρίζουμε ότι το Αλτσχάιμερ, η νευροεκφυλιστική αυτή ασθένεια του εγκεφάλου που προκαλεί απώλεια μνήμης και που ευθύνεται για το 60% με 70% των περιπτώσεων της άνοιας, είναι μία ανησυχητική συχνή πραγματικότητα, που οι επιστήμονες προσπαθούν να ερευνήσουν σε βάθος ώστε να βρουν πώς θα την αντιμετωπίσουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος ζει περισσότερο από οποιονδήποτε προηγούμενο. 

Παρ’ όλα αυτά η ψυχική και πνευματική του υγεία δεν συμβαδίζει με τη διάρκεια της ζωής του... Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή 47 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν άνοια και ότι το 2050 ο αριθμός αυτός θα έχει αυξηθεί στα 106 εκατομμύρια! Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι το 2020 το Αλτσχάιμερ θα είναι η δεύτερη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως. Ετσι, τον Μάιο του 2017 ο ΠΟΥ συμπεριέλαβε την προσπάθεια αντιμετώπισης της άνοιας και του Αλτσχάιμερ στις βασικές προτεραιότητές του για το πλάνο δράσης που συνέταξε για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο οι έρευνες που ασχολούνται με τη μελέτη του μηχανισμού πρόκλησης αλλά και των πιθανών θεραπειών του Αλτσχάιμερ αυξάνονται. Στα όσα ακολουθούν παρουσιάζουμε μία έρευνα που έρχεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Minho και το Ινστιτούτο ICVS στην Πορτογαλία, με επικεφαλής έναν έλληνα επιστήμονα, τον δρα Ιωάννη Σωτηρόπουλο. Μία έρευνα που ασχολείται με τους νευροβιολογικούς μηχανισμούς που επάγονται από το χρόνιο, καθημερινό στρες και οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ, συνδέοντάς την με την κατάθλιψη.

Ενας λόγος παραπάνω να μην αγνοούμε την κατάθλιψη

Τόσο η κατάθλιψη όσο και το Αλτσχάιμερ είναι πολυπαραγοντικές νόσοι (παίζει ρόλο η γενετική προδιάθεση, η προχωρημένη ηλικία, το φύλο – οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άνδρες –, το στρες κ.ά.). Τελευταία διάφορες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο στρες, στην κατάθλιψη και στο Αλτσχάιμερ και ότι οι καταθλιπτικοί ασθενείς έχουν αυξημένα ποσοστά εμφάνισης άνοιας και Αλτσχάιμερ και μάλιστα πιο συγκεκριμένα ότι όσο πιο πολλά επεισόδια κατάθλιψης έχουν απασχολήσει έναν άνθρωπο στη ζωή του τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να πάθει Αλτσχάιμερ. Κάπου εδώ εμπλέκεται και το χρόνιο ψυχολογικό στρες που, σύμφωνα με μελέτες του δρος Σωτηρόπουλου κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, μπορεί να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην κατάθλιψη και στο Αλτσχάιμερ.

Οταν χάνεται η πλαστικότητα του εγκεφάλου

Τελευταία έχει βρεθεί ότι μια φλεγμονή συμβάλλει στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ. Αυτή η φλεγμονή προκύπτει από τη δημιουργία κάποιων τοξικών πρωτεϊνών, όπως είναι η tau (τάου), που βρίσκεται ανάμεσα στα βασικά ενδιαφέροντα των ερευνητών του Αλτσχάιμερ ακριβώς επειδή φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία του. Η tau είναι μία φυσιολογική και χρήσιμη πρωτεΐνη που επειδή καταστρέφεται – λόγω του χρόνιου στρες στην προκειμένη περίπτωση – οδηγείται στην τοξική συσσώρευσή της στα κύτταρα του εγκεφάλου, που εμποδίζει την κανονική λειτουργία τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η (πλαστική) ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί καινούργιες συνάψεις (συνδέσεις νευρικών κυττάρων με σκοπό τη μεταξύ τους επικοινωνία), που καταγράφουν τις καινούργιες πληροφορίες. Γι’ αυτό και συχνά βλέπουμε μεγάλους ανθρώπους με άνοια να θυμούνται τα παλιά και όχι τα πρόσφατα γεγονότα και πληροφορίες, καθώς ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να δημιουργήσει καινούργιες συνάψεις που θα καταγράψουν νέα δεδομένα και μνήμες.

Ο δρόμος προς την κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ είναι κοινός

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Minho, το οποίο συνεργάζεται με το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο δημοσιεύουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια κοινές ερευνητικές εργασίες, έγινε σε ποντίκια και έδειξε ότι η χρόνια έκθεση σε στρες προκαλεί την ατροφία των συνάψεων και την απώλεια επικοινωνίας μεταξύ περιοχών του εγκεφάλου που οδηγούν στην καταθλιπτική συμπεριφορά αλλά και στα προβλήματα μνήμης. Οπως εξηγεί ο δρ Ι. Σωτηρόπουλος: «Χρησιμοποιώντας πειραματόζωα, δείξαμε πρόσφατα ότι μηχανισμοί που μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μόνο στη νόσο Αλτσχάιμερ, τώρα εμπλέκονται και στην εμφάνιση της κατάθλιψης λόγω της έκθεσης σε μεγάλες περιόδους στρες». Και συνεχίζει: «Η έρευνά μας ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της πρωτεΐνης tau (μέχρι τώρα εμπλεκόταν στο Αλτσχάιμερ) και στη στρεσοεπαγόμενη κατάθλιψη καθώς βρήκαμε ότι η έκθεση σε χρόνιο στρες καταστρέφει την πρωτεΐνη tau οδηγώντας σε ατροφία του νευρικών κυττάρων». Οπως μας είπε ο δρ Σωτηρόπουλος, οι ερευνητικές προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία νέων φαρμάκων που θα μειώνουν τα επίπεδα της κατεστραμμένης πρωτεΐνη tau.


πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κβαντική Θεωρία Ύπαρξης Ψυχής Από 2 Φυσικούς

Στην εκπομπή Through the Wormhole τον Ιούνιο του 2011 παρουσιάστηκε μια θεωρία από δύο παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της κβαντικής φυσικής, οι οποίοι λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της ψυχής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντικές ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και εισάγονται στο σύμπαν γενικότερα.

Η ιδέα τους πηγάζει από την αντίληψη του εγκεφάλου που είναι σαν ένας βιολογικός υπολογιστής, «με 100 δισεκατομμύρια νευρώνες και τις συναπτικές συνδέσεις τους, που ενεργούν ως δίκτυα πληροφόρησης», οι οποίες μπορούν να παραμείνουν στο σύμπαν, ακόμη και μετά το θάνατο, εξηγώντας τις αντιλήψεις εκείνων που είχαν σχεδόν μία εμπειρία θανάτου.

Ο Αμερικανός Dr Stuart Hameroff και ο Βρετανός φυσικός Sir Roger Penrose ανέπτυξαν αυτή την κβαντική θεωρία της συνείδησης υποστηρίζοντας ότι οι ψυχές μας περιέχεται μέσα σε δομές που ονομάζονται μικροσωληνίσκοι που ζουν μέσα στα κύτταρα του εγκεφάλου μας.


Σε μια επιθανάτια εμπειρία οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση, αλλά οι πληροφορίες στο εσωτερικό τους δεν καταστρέφονται. Ή σε απλούς όρους, η ψυχή δεν πεθαίνει αλλά επιστρέφει στο σύμπαν. Έτσι, είναι δεκτό ότι οι ψυχές μας είναι περισσότερο από την αλληλεπίδραση των νευρώνων στον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα κατασκευάζονται από την ίδια τη δομή του σύμπαντος – και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου.


Ας πούμε ότι η καρδιά σταματά να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει, τότε οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση αλλά η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, διανέμεται και διαχέεται στο σύμπαν γενικότερα.

Εάν ο ασθενής έχει αναβιώσει, από αυτή την κατάσταση τότε οι κβαντικές πληροφορίες μπορεί να πάνε πίσω στους μικροσωληνίσκους και ο ασθενής λέμε ότι είχε μια εμπειρία κοντά στο θάνατο. Σε περίπτωση όμως θανάτου του ασθενούς, η κβαντική πληροφορία μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα του επ ‘αόριστον – ως ψυχή.

Μπορείτε να δείτε εδώ την εκπομπή:

ethernews.com
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ: Ηλεκτρονικές Ταυτότητες Για Τα 350.000.000 €

Αθήνα, ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΔΤ 589/12.03.2018

Το ΙΝΚΑ απαντώντας στα ψευδή δημοσιεύματα περί των λόγων πίεσης των ΗΠΑ να εκδοθούν ηλεκτρονικές ταυτότητας, καθώς και στα πρόσφατα έγγραφα επικοινωνίας επτά Βουλευτών της ΝΔ με τον αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών Νίκο Τόσκα:

1o) Η έκδοση ταξιδιωτικού εγγράφου (διαβατηρίου) διαχειρίζεται και ελέγχεται ολοκληρωτικά από την Ελληνική Αστυνομία με υπερυψηλά κριτήρια ασφαλείας.

Είναι ψέμα ότι μπορεί κάποιος να προσέλθει σε Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας με πλαστή ταυτότητα και να εκδοθεί πλαστό διαβατήριο, επειδή το αρμόδιο αστυνομικό όργανο ελέγχει άμεσα την ταυτότητα του κατόχου της, μέσω του online ασφαλέστατου και αλάνθαστου συστήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα στοχοποιεί έμμεσα την Ελληνική Αστυνομία και σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση από τα ΜΜΕ στο εξής πέσει στην αντίληψη μας, θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα ενημερώνοντας τον για ψευδή είδηση ενάντια της Ελληνικής Αστυνομίας και διασπορά ανησυχίας, δίνοντας του εκτεταμένη ανάλυση του ασφαλέστατου τρόπου έκδοσης διαβατηρίων.

2ο) Το Ελληνικό διαβατήριο συγκαταλέγεται το 2017 στην έκτη θέση αξιοπιστίας σε παγκόσμια επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για ταξίδια σ όλο σχεδόν τον κόσμο χωρίς έκδοση βίζας.

Οι ΗΠΑ αναφερόμενοι ότι θα επαναφέρουν την βίζα για την είσοδο στην χώρα τους, από πολίτες της Ελλάδας, είναι μια εκβιαστική εικονική απειλή για την οικονομική μας αφαίμαξη να εκδοθεί νέα ταυτότητα που να περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον εφάμιλλα των διαβατηρίων ώστε να παρακολουθείται ο κάθε πολίτης και σίγουρα δεν συσχετίζεται με την βίζα σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

3ο) Πριν ενάμιση χρόνο στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνάντηση στο Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει προφορικά ότι το κόστος των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια Ευρώ γεγονός που δεν τα διαθέτουν, έχοντας σημαντικότερες ανάγκες το Ελληνικό κράτος, ενώ μέσα στο 2018 δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το κόστος αυτό εκτοξεύεται στα πάνω από 350 εκατομμύρια Ευρώ, δίνοντας την έκδοση της ταυτότητας σε ιδιωτικές εταιρείες. Το πακέτο είναι μεγάλο και ενδιαφέρον, οι εν λόγω πιέσεις των ΗΠΑ και Γερμανίας έχουν να κάνουν ??? με την κερδοσκοπία των ιδιωτικών εταιρειών που επιδιώκουν κάποιοι να βάλουν στο παιχνίδι;

Εμείς λέμε ότι, η διαχείριση και έκδοση των ταυτοτήτων και διαβατηρίων απαιτείται να συνεχίσει να γίνεται μονάχα μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας και επίσης ότι είναι απαγορευτικό να συμμετέχει και να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία, καθώς και ότι εάν στα μέσα του 2016 η κυβέρνηση σκεφτόταν τα 80 εκατομμύρια Ευρώ, τώρα της περισσεύουν 450 % περισσότερα;

4ο) Το αρμόδιο Υπουργείο μας είχε ενημερώσει επίσης προφορικά ότι δεν χρειάζεται καμία νέα ταυτότητα για να γίνει η ένωση των Υπουργείων και Δημόσιων οργανισμών. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με όσα έλεγε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ο τότε Υπουργός κ. Κουρουπλής, για δήθεν πάταξη της γραφειοκρατίας μέσω της νέας ταυτότητας και στην ερώτησή μας γιατί διαδίδει τέτοια ψεύδη η απάντηση ήταν ότι δεν τον είχαν ενημερώσει κατάλληλα, ενώ τώρα έχει πλήρη ενημέρωση.

5ο) Στο γράμμα της 5ης Φεβρουαρίου 2018 του Βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και των έξη που συνυπογράφουν: κ.κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Γεώργιος Καρασμάνης, Δημήτριος Κυριαζίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Τζαβάρας δείτε:

https://tinyurl.com/y93o8gj8, αναφέρουν – ρωτούν «για ποιο λόγο καθυστερεί η έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων ασφαλείας;», πιέζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα 350 εκατομμύρια Ευρώ ???

Θα σας υπενθυμίσουμε ότι στις 14 Ιουνίου 2012 το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης είχε ανακοινώσει ότι από Σεπτέμβρη 2012 θα εκδοθούν νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών και από το 2012 μέχρι το 2015 που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση γιατί δεν έκδωσε αυτές τις νέες ταυτότητες που αναφέρουν οι βουλευτές;

Μήπως πιέζουν την σημερινή κυβέρνηση για να βρουν έτοιμη την ταυτότητα και για να μην έχουν αυτοί το οικονομικό και πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι εκατομμύρια λαού θα στραφούν ενάντια τους, για θρησκευτικούς, ιδεολογικούς και της αυτοπροστασίας μας λόγους. Που ήταν τότε αυτοί οι επτά βουλευτές και γιατί δεν πίεσαν τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να εκδώσει τις ταυτότητες;

6ο) Είναι γεγονός ότι από τον Νοέμβριο 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2018 έχουν πραγματοποιηθεί εξονυχιστικοί έλεγχοι σε 280.000 επιβάτες από την Ελλάδα, σε όλους αυτούς βρέθηκαν μονάχα 35 περιπτώσεις ατόμων που ταξίδευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια ή ταυτότητες). Αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα δεκάκις τοις χιλίοις. Μεταξύ αυτών των πλαστών εγγράφων, δεν βρέθηκε ούτε ένα Ελληνικό.

Η στάση της Γερμανίας ως προς την Ελλάδα και τους ταξιδιώτες προς αυτή, παραβιάζει την συνθήκη Σένγκεν και είναι ο μοχλός πίεσης της Γερμανίας για να εκδοθούν νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες στην Ελλάδα, τα 350 εκατομμύρια Ευρώ.

Η κακοποίηση που υπέστησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες φθάνοντας στην Γερμανία θα έπρεπε να λυθεί με ένα μεγάλο συγνώμη ή και με αποζημίωση από την Γερμανική κυβέρνηση, αλλά που ευθιξία απούσας της απαίτησης.

Πιθανότατα στις 5 Φεβρουαρίου 2018 που έστειλαν οι 7 το γράμμα στον κο Τόσκα, δεν γνώριζαν τα ανωτέρω, τώρα που τα ξέρουν θα ήταν πρέπον και ζητούμε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

7ο) Στην απάντηση της ανωτέρω ερώτησης ο κος Τόσκας αναφέρει ότι η προθεσμία εναρμόνισης των Κρατών – Μελών της Ε.Ε. για την έκδοση νέων δελτίων ταυτοτήτων έληγε την 01/01/2006, δεν προσδιορίζει όμως και κρύβει το ότι δεν ήταν υποχρεωτική, για αυτό και το Ελληνικό κράτος δεν έχει πρόστιμο για την δήθεν παράλειψη του, αλλά και για αυτό υπάρχουν σήμερα μέλη της Ε.Ε. που δεν έχουν καθόλου !!! αστυνομικές ταυτότητες.

Ότι αφορά τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια) η Ε.Ε. αλλά και οι διεθνείς κανόνες (πρότυπα) έχουν εκδώσει οδηγίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά τους και στα οποία η Ελλάδα είναι πλήρως εναρμονισμένη.

Τα υπόλοιπα που διαδίδονται προφανώς είναι ψέματα με κύριο σκοπό να μας πείσουν για την αναγκαιότητα νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, για τα 350 εκατομμύρια Ευρώ.

Το ΙΝΚΑ έχει κυκλοφορήσει Δελτίο Τύπου για την κατά περίπτωση παρεχόμενη φωτοτυπία της σημερινής ταυτότητας με την κατάλληλη αναγραφή σκοπού σε αυτή, ώστε να αποφύγουμε την πιθανή χρήση της φωτοτυπίας σε απάτη οποιουδήποτε κακόβουλου.

Είναι γνωστό από προηγούμενες έρευνες δημοσιογράφων, πλαστά διαβατήρια μπορεί να παραγγείλει οποιοσδήποτε μέσω του διαδικτύου με κόστος από 500 Ευρώ μέχρι 2000 Ευρώ και να τα παραλάβει στο σπίτι του από τρίτες χώρες, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αρμόδιες αρχές, αλλά και η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Το ΙΝΚΑ σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους δεν θα σταματήσει τον αγώνα κατά της νέας χωρίς κανένα χρηστικό στοιχείο για τον πολίτη ηλεκτρονικής ταυτότητας που βεβιασμένα θέλουν να μας περάσουν για τα 350 εκατομμύρια Ευρώ.

Ζητούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τις δύο διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για αυτές τις νέες ταυτότητες, τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, από το 2010 που ανακοινώθηκε η λεγόμενη «Kάρτα Πολίτη» μέχρι σήμερα.

Να μην δεχθεί κανένας οποιαδήποτε ηλεκτρονική ταυτότητα, επειδή δεν έχει σκοπό την ταυτοποίηση του πολίτη, αλλά τον έλεγχο και την παράνομη παρακολούθηση του, και που θα είναι έρμαιο του κάθε εκάστοτε Υπουργού αφού θα μπορεί να προσθέτει και να αφαιρεί εξ αποστάσεως όποτε θέλει στοιχεία κατά το δοκούν. Tέτοια ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα διευκολύνει τον πολίτη σε τίποτα αλλά μονάχα όσους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή, γνωρίζοντας ηλεκτρονικοποιημένα στοιχεία που ο ίδιος ο κάτοχος της μπορεί να μην ξέρει.

Υπενθυμίζουμε ότι με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, τα τσιπάκια και τα προγράμματα τους γίνονται έξυπνα, τόσο που είναι ακραία επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα δίνοντας πληροφορίες αλλά και εντολές !!! που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε.

Η εποχή της επέλευσης του ολοκληρωτισμού επιχειρείται να πραγματοποιηθεί με νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και που ο Οργουελ μοιάζει απλά μια παροδία μπροστά σε αυτά που θα επιχειρήσουν να μπορούν να επιβάλουν σε όλους τους πολίτες.

eleftheroiellines
id-ont


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιφνιδιαστική Μετακίνηση Πυραύλων Patriot! Ενισχύονται Οι Πρώτες Γραμμές Άμυνας Της Χώρας [Video]

Οπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, υπάρχει μετακίνηση συστοιχίας πυραύλων Patriot στην Αττική ενώ άλλα οπλικά συστήματα μεταφέρονται για την ενίσχυση των πρώτων γραμμών άμυνας της χώρας. Είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων χθες το βράδυ (ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, ΑΓΕΝ, Νίκος Τσούνης, ΓΕΑ, Χρ. Χριστοδούλου).

Αίσθηση προκαλούν οι εντυπωσιακές εικόνες που διασφάλισε ο ρεπόρτερ του Star, Βάιος Σύρρος, από μετακίνηση συστοιχίας πυραύλων Πάτριοτ στην Αττική.

Όπως θα δείτε και στο Βίντεο, η μεταφορά τους έγινε το πρωί της Τετάρτης από στρατόπεδο στην Ανατολική Αττική, και μάλιστα μπρος στα μάτια δεκάδων σαστισμένων οδηγών που κινούνταν εκείνη την ώρα στην Λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας.

Χρειάστηκε μάλιστα η συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας για να μπορέσουν να φτάσουν στο χώρο της άσκησης, η οποία είχε ως σενάριο την αντιαεροπορική θωράκιση μεγάλου αστικού κέντρου, όπως είναι η Αθήνα.

Να επισημάνουμε ότι οι πύραυλοι Πάτριοτ χρησιμοποιούνται για αντιπυραυλική και αντιαεροπορική προστασία ευαίσθητων εγκαταστάσεων όπως είναι διυλιστήρια, αεροδρόμια, και άλλα σημαντικές υποδομές μιας χώρας.

Το σύστημα PATRIOT είναι Αμερικανικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2003.

Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (HSAM) με εμβέλεια ραντάρ έρευνας 170 χλμ. και μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής 150 χλμ.

Αποτελείται από:

το Κέντρο Συντονισμού και Πληροφοριών (ICC)

το Ραντάρ (Radar Set)

το Σταθμό Ελέγχου Εμπλοκής (ECS) και

τους Σταθμούς Εκτόξευσης (Launching Stations).

Η Μονάδα πυρός ελέγχει μέχρι 16 σταθμούς εκτόξευσης, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν και να επιχειρήσουν σε αποστάσεις μέχρι 30 χλμ από το σταθμό εμπλοκής, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη κάλυψη περιοχής.

Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής 9 στόχων (Τακτικοί, Βαλλιστικοί, Cruise πύραυλοι και αεροσκάφη).

Το κάθε Κέντρο Συντονισμού Πληροφοριών ελέγχει και συντονίζει μέχρι 6 ECS, και διασυνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου.

Η ΠΑ διαθέτει 2 Κέντρα Συντονισμού-Πληροφοριών και 6 Σταθμούς Ελέγχου Εμπλοκής με 6 Σταθμούς εκτόξευσης το καθένα.

Χαρακτηριστικά Ραντάρ AN/MPQ-65 Radar Set
Κατασκευάστρια Εταιρεία: RAYTHEON
Περιγραφή: Ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού στόχων και καθοδήγησης βλήματος
Τύπος: PHASED ARRAY
Κάλυψη: 120°
Μέγιστη Εμβέλεια: 170 χλμ
Χαρακτηριστικά Εκτοξευτήρα M-901 Launching Station
Κατασκευάστρια Εταιρεία: RAYTHEON
Περιγραφή: Τετραπλός εκτοξευτήρας Α/Α βλημάτων
Τύποι Βλημάτων
MIM-104D GEM (Guidance Enhanced Missile)
MIM-104B SOJC (Stand-Off Jammer Counter)
MIM-104A
Επιδόσεις:
Μέγιστη Ταχύτητα: 3+ Mach
Επιτάχυνση: 30 g
Μέγιστο ύψος εμπλοκής: 24 χλμ
Μέγιστη εμβέλεια: 160 χλμ
Βάρος Κεφαλής: 90 κιλά
crashonline.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mind World War III- Ο Ακήρυχτος Πόλεμος Του Μυαλού

Και επειδή είναι ο εχθρός που διεξάγει τη μάχη είναι αόρατος και δεν τον εντοπίζουμε στο οπτικό μας πεδίο και δεν τον αντιλαμβανόμαστε με τα αισθητήρια όργανά μας, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν υπάρχει….υπάρχει και μάλιστα κάθε μέρα το πολύ κάθε εβδομάδα, έρχεται με τη μορφή μιας ειδήσεις για να μας επιβεβαιώσει την παρουσία του.

άλλωστε με το σκεπτικό ότι υπάρχει μόνο ότι βλέπω θα μπορούσαμε να να πούμε ότι και το πεδίο γύρω μας δεν υπάρχει…..

Για παράδειγμα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο δεν το βλέπουμε στο οπτικό μας πεδίο, είναι αόρατο,αν και υπάρχει, είμαστε κάτω από του νόμους του και το εντοπίζουμε στα μηχανήματα που το μετράνε, όπως και τη βαρύτητα την αντιλαμβανόμαστε πολύ εύκολα εάν αφήσουμε ένα αντικείμενο από τον πέμπτο όροφο να πέσει κάτω.

Όπως έκανε μια 22χρονη κοπέλα χθες από το βόλο, έπεσε από τον τρίτο μιας πολυκατοικίας και η βαρύτητα σε συνδυασμό με τη σκέψη της, της στέρησαν τη ζωή.

Υπήρξε μια συνεργασία εδώ μεταξύ του φυσικού νόμου(που διέπει το matrix) και της σκέψης.

Η βαρύτητα σε σχέση με την σκέψη…….δεν θα έπεφτε εάν δεν έκανε αυτές τις σκέψεις ή ακόμη και να σκεφτόταν κατά αυτόν τον τρόπο, δεν θα σκοτωνόταν αν δεν υπήρχε βαρύτητα.

Δεν σημαίνει ότι η βαρύτητα είναι υπεύθυνη για το χαμό μας, για την ακρίβεια πολλές φορές λόγο απροσεξίας είναι, αλλά συνήθως η σκέψη είναι αυτή που μας παραδίδει στην αμερόληπτη λειτουργία της φυσικής διαδικασίας.

Επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που διέπεται από φυσικούς νόμους, οι σκέψεις μπορεί να μας κοστίσουν την ίδια μας τη ζωή.

Ο κόσμος, το πεδίο προσφέρει χίλιους δυο τρόπους να κάνουμε κακό σε εμάς και στους γύρω μας, εφόσον δεν ζούμε σε ένα αποστειρωμένο, ελεγχόμενο και ακίνδυνο περιβάλλον.

Χθες το πρωί μέχρι και σήμερα το πρωί στις 7 περίπου, σε διάρκεια 24 ωρών είχαμε 3 αυτοκτονίες παιδιών από 18-22 ετών.

2 κοπέλες, ένα αγόρι.
Ποια επιστήμη θα μας εξηγήσει τις τρεις σχεδόν ταυτόχρονες αυτοκτονίες νέων ανθρώπων, μέσα σε μια ημέρα, σε διαφορετικές περιοχές, στην ίδια χώρα;

Ακόμη καλύτερα, ποιος οργανισμός θα το αποτρέψει;

Σκέψου το λίγο, τρία παιδιά, σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος, σε διαφορετική απόσταση η μια πόλη από την άλλη, παιδιά δίχως να τα συνδέει κάτι μεταξύ τους, που στο ίδιο χρονικό διάστημα αποφασίζουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Η αυτοκτονία, η ενσάρκωση δηλαδή μιας κακής σκέψης στο πεδίο είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που αντιμετωπίζω ή όταν γίνεται συγχρονισμένα όπως είδαμε χθες, υπάρχει μια άλλη συγκεκριμένη δύναμη/ενέργεια που επηρεάζει τον ήδη προβληματισμένο και τον πιο αδύναμο;

Δηλαδή κατά πόσο συνειδητή είναι η επιλογή των τριών παιδιών να αυτοκτονήσουν μέσα σε 24 ώρες σχεδόν ταυτόχρονα; Μήπως δεν ξεπήδησε η σκέψη τους συνειδητά αλλά ασυνείδητα, δηλαδή υπήρξε μια μορφή προγραμματισμού που συγχρονίστηκαν και κατά καιρούς συγχρονίζονται όσοι δίνουν τέλος στη ζωή τους;

Μήπως υπάρχουν και συγκεκριμένες ημέρες που ροές ενέργειας ή πληροφορίας αναρριχώνται στη σκέψη μας και την επηρεάζουν;

Είναι δυνατόν η πληροφορία του πεδίου ή η ροή ενέργειας να μπορεί να μεταλλαχθεί σε σκέψη;

Υπάρχει περίπτωση η σκέψη μας μέσα από ειδικά διαμορφωμένες κοινωνικές-οικογενειακές-φιλικές κλπ συνθήκες και νοήμων συμπτώσεις αρνητικών εξελίξεων στη ζωή μας να γίνονται πράξεις ή να επηρεάζουν τις αποφάσεις μας;

Και αν υπάρχει αυτή η ροή ενέργειας, αυτή η δύναμη προγραμματισμού, γιατί να θέλει να προγραμματίσει μέσα σε μια ημέρα 3 νέους ανθρώπους σε μια χώρα;Τι επιδιώκει;Τι θέλει να προκαλέσει στις 11 ημέρες πριν το Πάσχα που συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Αν “κάποιος” κατέχει το “know how” επιρροής της ανθρώπινης σκέψης και του συναισθήματος, είναι πιθανό να μπορεί να διαμορφώσει τον ψυχικό μας κόσμο κατά βούληση και αργότερα, δημιουργεί τις συνθήκες μέσα από τις πάντα συνειδητές μας επιλογές της υπερβολής(χρειάζεται και η συνεργασία μας σε κάτι τέτοιο) και δημιουργεί τον MindWar, διότι όπως βλέπουμε στην σημερινή θλιβερή είδηση, ο πόλεμος διεξάγετε σε πολλά μέτωπα, σε πολλές περιοχές αλλά και σε πολλά κράτη ταυτόχρονα.(MindWorldWar)

Δεν υπάρχει κάποιο όργανο που θα μετρήσει και θα πιστοποιήσει την παρουσία του κακού στο πεδίο μας, όπως γίνεται π.χ με τη βαρύτητα και τον μαγνητισμό……η δράση του κακού εντοπίζεται από τους κύκλους που κάνουν συγκεκριμένα φρακτάλ γεγονότων, από συμπτώσεις που «σκέφτονται», από την άτυχη στιγμή, από μια τραγωδία, από τον πόνο ενός πολέμου ή μιας τρομοκρατικής επίθεσης….

Είναι τεράστιο θέμα, απλά χθες και σήμερα είδαμε άλλη μια πραγματική μάχη του MWW3(mind world war III) και πως ο εχθρός της σκέψης μας έδρασε με θύματα 3 νέους ανθρώπους.

Όσο προχωράμε βαθύτερα στη ζούγκλα των εξελίξεων, τόσο θα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι γύρω μας.

Οπότε δεν μπορούμε να αγνοούμε άλλο την ύπαρξη αυτού του πολέμου και την ταυτότητα αυτού που μας πολέμα την ώρα που δίπλα μας υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες και πόσο μάλλον προς τα που προετοιμάζεται αυτός ο πόλεμος του νου να οδηγήσει τον άνθρωπο…για άλλη μια φορά.

Αυτά βλέπει και ο γείτονας απέναντι και σκέφτεται…ας περιμένω, μην εισβάλλω ακόμη στην Ελλάδα, ‘άλλωστε αυτοί σιγά σιγά αποδεκατίζονται από μόνοι τους.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι μέσα στη χώρα μας, σε έναν ακήρυχτο και αθόρυβο πόλεμο που θύματα έχει νέα παιδιά

Για αυτό έφτιαξα μια ενότητα που έχει ουσία, όχι τα παράξενα και περίεργα που σου γράφω από αυτή τη στήλη, αλλά η ενότητα ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ έχει πραγματική ουσία.

Δεν την ονόμασα έτσι τυχαία, ούτε την πρόσθεσα στο site απλά για να υπάρχει.

Επειδή στην ενότητα αυτή δεν γράφω εγώ αλλά άνθρωποι άξιοι, ικανοί, έμπειροι, αρμόδιοι επί πολλών θεμάτων, τους οποίους και εγώ διαβάζω και παρακολουθώ τους περισσότερους καιρό, αξίζει κάποιος να διαβάζει τα θέματα αυτά.
Είναι προτιμότερο και επωφελέστερο κατά τη γνώμη μου να διαβάζεις αυτή τη στήλη παρά αυτά που γράφω εδώ σε αυτή τη στήλη.

Είναι η σημαντικότερη ενότητα μέσα στο site και γίνετε προσπάθεια βήμα βήμα να χτιστεί γνώση που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια, για το μέλλον, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που μας περιμένουν, διότι θα πρέπει να φτιάξουμε τον κόσμο πάλι από την αρχή, να ανακαινίσουμε την κοινωνία με πνευματικά υλικά που δεν φθείρονται… ούτε φθείρουν.

Προσωπικά, παρουσιάζω μερικά στοιχεία από τον τρόπο δράσης του κακού στο χώρο και στο χρόνο, όπως και μερικοί άλλοι… αλλά το ζήτημα δεν είναι να διαφημίζουμε το κακό(τον εχθρό δηλαδή και τον τρόπο δράσης του) απλά να γνωρίσουμε τις παγίδες του και να στραφούμε και να γνωρίσουμε το καλό, την άμυνά μας διότι τα χρονικά πλαίσια στενεύουν.

Στην ενότητα ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ παρουσιάζεται αυτή η αθόρυβη εργασία των ανθρώπων που αντιμετώπισαν το πεδίο και που οι εμπειρίες τους και οι συμβουλές τους μας εξοπλίζουν ασυνείδητα αρχικά και αργότερα συνειδητά μέσα σε αυτόν τον πόλεμο του μυαλού, ώστε στα δύσκολα της ζωής μας (όποια και αν είναι αυτά) να μην κάνουμε την χειρότερη δυνατή επιλογή.

Πρέπει με νύχια και με δόντια να προσέξουμε τα νέα παιδιά, διότι και η νέα γενιά των ημερών μας είναι εκτεθειμένη στους κινδύνους του σύγχρονου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μάχης και τέτοιες ημέρες σαν την χθεσινή μας παρουσιάζει το πόσο ευάλωτη και άρρωστη έχει φτάσει να είναι η κοινωνία μας.

3/10/2018 04:38:00 Μ.Μ.

Rick.

ministryoftruthΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βόμβα ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης

Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πιλοτική απόφασή του έκρινε ότι είναι Συνταγματική, η κατάργηση από την 1η Νοεμβρίου 2012 και μετά, της ισόβιας σύνταξης που ελάμβανε η πολύτεκνη μητέρα.

Αναλυτικότερα, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας στάλθηκε προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ, για να κριθεί η συνταγματικότητα ή μη της σχετικής διάταξης του μνημονικού νόμου 4093/2012, που προβλέπει την διακοπή της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας των 102 ευρώ που είχε χορηγηθεί με το άρθρο 63 του νόμου 1892/1990.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια είχε προσφύγει αγρότισσα πολύτεκνη μητέρα, μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία ελάμβανε ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας.

Η πολύτεκνη μητέρα υποστήριζε ότι η κατάργηση της ισόβιας σύνταξης είναι αντίθετη στο άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει την οικογένεια και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος». Η πολύτεκνη μητέρα ζητούσε να υποχρεωθεί ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων να της καταβάλει, νομιμοτόκως, το συνολικό ποσό, στο οποίο ανέρχεται η ισόβια σύνταξη πολυτέκνου για το χρονικό διάστημα από 1.11.2012 και εφεξής, ως αποζημίωση, κατά τις διατάξεις του άρθρου 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, για τη ζημία που υπέστη από την παράνομη διακοπή χορηγήσεως της επίμαχης σύνταξης και επικουρικά -αν αυτό δεν γίνει δεκτό- να της καταβληθεί αποζημίωση σύμφωνα με τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού.

Κατόπιν αυτών, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αναστάσιο Γκότση και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ταξιαρχία Κόμβου, με την υπ΄ αριθμ. 719/2018 απόφασή του έκρινε ότι η κατάργηση της ισόβιας συντάξεως πολύτεκνης μητέρας που έγινε με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 «δεν αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 21 παράγραφος 2 του Συντάγματος».

Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι η επίμαχη σύνταξη εχορηγείτο εφ' όρου ζωής, ως επιβράβευση της πολύτεκνης μητέρας, μετά την ενηλικίωση των τέκνων της και την ολοκλήρωση των σπουδών τους (δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του 23ου ή 25ου έτους της ηλικίας τους) και μετά τη διακοπή καταβολής του πολυτεκνικού επιδόματος του άρθρου 63 του ν. 1892/1990 το οποίο εχορηγείτο για την αντιμετώπιση των αυξημένων οικογενειακών δαπανών που συνεπάγεται η αύξηση του αριθμού των τέκνων και προς στήριξη των τέκνων για όσο διάστημα ήσαν εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας δεν εχορηγείτο με σκοπό τον βιοπορισμό της τελευταίας, αλλά είχε τιμητικό χαρακτήρα και με το νόμο 4093/2012 επιδιώχθηκε, «η αναμόρφωση και εκλογίκευση των μέχρι τότε οικογενειακών επιδομάτων ενόψει και της οξείας δημοσιονομικής κρίσεως με τη χορήγηση νέου επιδόματος (ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων) από το πρώτο παιδί και την παρεχόμενη έτσι, κατ' αποτέλεσμα, μεγαλύτερη στήριξη στις οικογένειες με περισσότερα παιδιά και συνεπώς στις πολύτεκνες οικογένειες».

Με μεταγενέστερο νομοθέτημα, συνεχίζει το ΣτΕ, ελήφθη ειδική πρόνοια υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών με τη χορήγηση επιπλέον επιδόματος (ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων) και την παρεχόμενη με τον τρόπο αυτό «μείζονα κοινωνική προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες». Με το σύστημα αυτό της ρυθμίσεως της κρατικής φροντίδας υπέρ των πολυτέκνων, καθώς και των οικονομικώς αδύναμων οικογενειών, ενόψει και της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας κατά τον χρόνο θεσπίσεως των μέτρων (δηλαδή το 2013), εκπληρώνεται η υποχρέωση του κοινού νομοθέτη που απορρέει από το άρθρο 21 του Συντάγματος για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και της οικογένειας εν γένει. Παράλληλα, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, εξυπηρετείται ο σκοπός για τον οποίο θεσπίσθηκε, η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, δηλαδή η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, η εξυπηρέτηση του οποίου συνιστά και λόγο γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαλαρώνουν οι όροι για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες

Η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου προανήγγειλε τη χαλάρωση των υφιστάμενων αυστηρών όρων για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες, κάτι που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν.2971/2001).

Όπως είπε, σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με το οποίο «θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται»!

Επί της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών προωθεί το ξεπούλημα του αιγιαλού σε επιχειρηματίες, επιτρέποντας τους να εκμεταλλεύονται τις παραλίες με ομπρέλες, καθίσματα, μπαρ, εξέδρες συναυλιών κ.ά., αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει χρυσάφι... ένα απλό μπάνιο. Και όλα αυτά για να εισπράττει το Δημόσιο ένα... υποτυπώδες ενοίκιο, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» με την υπόθεση σκάνδαλο της παραχώρησης της παραλίας της Ψαρούς στη Μύκονο στο κέντρο Nammos.

«Στόχος μας είναι η επικαιροποίηση και η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου για τον αιγιαλό με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Όπως διευκρίνισε, «η απόλυτη απαγόρευση είχε ως αποτέλεσμα την ανομία, γι’ αυτό θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και, αν μου επιτρέπετε την παραδοξολογία, θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται».πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Euroduplex, το διώροφο τρένο των 320 χιλιομέτρων την ώρα

Μία νέα γενιά διώροφων τρένων έχει εισαγάγει η Alstom εδώ μερικά χρόνια (συγκεκριμένα από το 2011). Τα «Euroduplex» είναι από τα «καμάρια» του Γαλλικού Πολυεθνικού Ομίλου. Το ύψος του φτάνει τα 4,3 μέτρα, το πλάτος 2,9 μέτρα, ενώ το μήκος του τα 200 μέτρα.

Ένα γεμάτο τρένο μπορεί να μεταφέρει 509 επιβάτες (181 στην Α`θέση και 328 στην Β`θέση και με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 556 επιβάτες σε νέα τρένα που θα παραδοθούν μέχρι το 2019) και μπορεί να πιάσει μάξιμουμ ταχύτητα 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Άλλωστε είναι ένα από τα τρένα που ανήκουν στην γνωστή οικογένεια των TGV και λειτουργούν σε Γαλλία και Μαρόκο. Το βάρος του κάθε τρένου φτάνει τους 400 τόνους και σήμερα θεωρείται από τα πλέον ασφαλή τρένα στον κόσμο.

Πρόσφατα, από τον περυσινό Ιούλιο ξεκίνησαν εμπορικά δρομολόγια στην γραμμή «Oceane Line» Παρίσι-Μπορντώ. Χάρη στην εκπληκτική τους επίδοση κάνουν την απόσταση των 600χλμ σε μόλις 2 ώρες! Τα νέα τρένα έχουν ενσωματώσει μία σειρά από καινοτομίες, τόσο στον εσωτερικό τους σχεδιασμό αλλά και τον εξοπλισμό που δημιουργούν ένα περιβάλλον υψηλής ποιότητας και υπηρεσιών για τους τυχερούς επιβάτες που ταξιδεύουν με αυτό.

Στο νέο Euroduplex, το διώροφο τρένο της Alstom, διαθέτει 4 θέσεις για ΑΜΕΑ, νέο σύστημα πληροφοριών για τους επιβάτες, οθόνες με πληροφορίες για το ταξίδι σε real time και χώρο για ποδήλατα. Φυσικά ως διώροφο, διαθέτει δύο επίπεδα καθισμάτων για επιβάτες με πιο τυχερούς αυτούς που κάθονται στο άνω επίπεδο και η θέα είναι σαφώς πιο ευρεία. Τα δύο επίπεδα καθισμάτων ενώνονται με μερικά σκαλιά στην αρχή και το τέλος κάθε βαγονιού.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η επένδυση από ξύλο και χρώματα που δημιουργούν μια πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους εσωτερικούς χώρους και στις νέες υπηρεσίες όπως το on-board wi-fi, εργονομικές θέσεις με ρυθμιζόμενα προσκέφαλα και στηρίγματα χεριών. Η κάθε θέση είναι εφοδιασμένη με πρίζα για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών και ατομικό φως.

Στην Α`θέση μάλιστα υπάρχει μία καινοτομική «εφεύρεση» που επιτρέπει στον επιβάτη την περιστροφή μέχρι και κατά 180 μοίρες ούτως ώστε ο επιβάτης να μπορεί να γυρίζει το κάθισμα του κατά τη φορά που έχει σε κάθε ταξίδι το τρένο.

Το εντυπωσιακό αυτό τρένο κατασκευάζεται σε 8 διαφορετικά εργοστάσια στη Γαλλία και 1.500 άτομα καθημερινά ασχολούνται συνολικά στον τομέα των high-speed τρενων. Στο εργοστάσιο της πόλης La Rochelle η κατασκευή των τρένων δείχνει περίπλοκη. Από τον τρόπο που θα τοποθετηθεί το κάθε κάθισμα, μέχρι τον τρόπο που θα τοποθετηθεί η καμπίνα WC, σε όλα μετράει η λεπτομέρεια.

Πρέπει όλα να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια και για αυτό το λόγο τα πάντα γίνονται με πολλαπλούς ελέγχους ασφάλειας. Είναι τόσο σχολαστικά λεπτομερής η εργασία σε κάθε σημείο του τρένου με τα υλικά να παίζουν κυρίαρχο ρόλο και από το μέταλλο μέχρι το ύφασμα που έρχονται στιγμές που το εργοστάσιο σου θυμίζει στούντιο Γαλλικής υψηλής ραπτικής, μόνο που εδώ η πασαρέλα είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και οι πελάτες είναι οι επιβάτες που κυκλοφορούν με αυτό το εξόχως εντυπωσιακό τρένο.
Αποστολή στο La Rochelle-Γαλλία
Νίκος Καραγιάννης


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ : ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ?

Το 1975 έχοντας βγει η Ελλάδα μας από μια δικτατορία,τέθηκε η ανάγκη δημιουργίας και ψήφισης ενός νέου συντάγματος.

Η αναγκη ηταν αδιαμφισβητητη λογω του οτι το προηγουμενο συνταγμα του 1952 αν δεν κανω λαθος,οριζε το πολιτευμα της Ελλαδος ως <<Βασιλευομενη Δημοκρατια>>.

Ομως ηδη επι δικτατοριας ειχε προηγηθει Δημοψηφισμα εις το οποιο οι Ελληνες απερριψαν την Βασιλεια και ψηφισαν ΟΧΙ στην παραμονη του Κων/νου Γλυξκμπουργκ στον θρονο της Ελλαδας μας!


Ετσι,αμεσως μετα την πτωση της δικτατοριας δημιουργηθηκε η αναγκη για νεο Συνταγμα.

Οι παλαιοτεροι θα θυμουνται οτι τα πνευματα ηταν οξυμενα!

Ανθρωποι κατα χιλιαδες γυρισαν απο εξοριες,απελευθερωνονταν απο φυλακες,και ενας ανεμος ελευθεριας(μαιμου) επνεε στην χωρα!

Στην πραγματικοτητα ολοι οι φυλακισμενοι και εξοριστοι ηταν Ελληνες τα δε <<κεφαλια>> της Αριστερας που υποτιθεται οτι ηταν ο εχθρος,βρισκονταν ασφαλως ειτε στο τεως ανατολικο μπλοκ,ειτε στην δυση!

Αυτοι ηταν τα πιθηκια-στελεχη!

Ολη αυτη η <<ανακατωσουρα>>,δικαιολογησε την ενταξη στο νεο Συνταγμα μας αρθρου για την προστασια των <<πολιτικων>> μας απο καθε πικραμενο!

Σκοπος ηταν να μην ενοχλουνται οι <<πολιτικοι>> μας απο την οποια <<ορεξη>> για <<αντεκδικηση>>.των οποιων πικραμενων πολιτων!

Και μεχρις ενος σημειου υπηρχε και ενα δικαιο!
Το θεμα αρχισε να χαλαει οταν ξεκινησαν οι νομοι για την ενεργοποιηση του συνταγματος!

Να διευκρινισουμε οτι το Συνταγμα ειναι οι γενικες αλλα και ειδικες κατευθυντηριες γραμμες για το ειδος του πολιτευματος αλλα και πως θα διοικειται μια χωρα!
Και οριζει την σχεση του κρατους με τον πολιτη,αλλα και του πολιτη με το κρατος!

Το Συνταγμα ομως,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ!

Η βουλη αναλαμβανει την ευθυνη να συγκεκριμενοποιησει τις ειδικες αλλα και γενικες διαταξεις του συνταγματος ψηφιζοντας νομους που δεν ερχονται σε αντιθεση με το γραμμα αλλα και το πνευμα του.

Οι νομοι αυτοι καλυπτουν ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ των θεματων που οριζονται απο τα αρθρα του!

Αυτη η πρωτη νομοθετικη <<πανδαισια>> ομομαζεται και ειναι η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

Επειδη ομως τα πιθηκια που μας κυβερνουσαν απο τοτε,ειχαν σκοπο να μπουν στο απυροβλητο και να μιζαρονται και να ληστευουν τον κρατικο κορβανα,αντι να ψηφισουν νομο που να εμποδιζει την παρενοχληση καθε βουλευτη απο ασημαντες υποθεσεις, ψηφισαν νομο που τους προστατευε ακομα και απο κακουργηματα!

Παραδειγμα: Βουλευτης πυροβολησε και δεν θυμαμαι αν σκοτωσε καποιον και το πιθηκαριο αρνηθηκε να αρει την ασυλια του !!

Στις αρχες για σοβαρα θεματα οι νομοι περι ευθυνης υπουργων επετρεπαν να δικαστει ενας πολιτικος απο ειδικο δικαστηριο του Αρειου Παγου!!Πχ Ανδρεας Παπανδρεου!

Οσο περνουσαν τα χρονια ομως ηθελαν τα πιθηκια να απαλλαγουν απο καθε διωξη για καθε κακουργημα που θα εκαναν!

Ετσι ανελαβε ο Βενιζελος να <<αλλαξει>> τον νομο και να καταστησει τους πιθηκους στο απυροβλητο για καθε μιζα η μαφιοζικη ενεργεια που θα εκαναν!

Μονο σε περιπτωση <<οικονομικου>> εγκληματος θα μπορουσαν να διωχθουν!!

Αλλα με πολλα βασανα!

Καθε Εισαγγελεας που ερευνα οποιοδηποτε ποινικο θεμα αν <<σκονταψει>> σε ονομα πολιτικου,παραπεμπει το θεμα του πολιτικου στην βουλη!

Εκει η βουλη συγκροτει Εξεταστικη.

Η εξεταστικη επιτροπη κρινει αν η βουλη ειναι αρμοδια να συνεχισει την εξεταση της υποθεσης!
Κι εδω αρχιζει η <<μαυρη>> ωρα!!

Αν η εξεταστικη αποφασιζει πως η βουλη ειναι αμοδια της συνεχισης της εξετασης της υποθεσης,τοτε τα πολιτικα αδικηματα απο καποιο χρονο και πριν παραγραφονται!

Η ανακριτικη επιτροπη ειναι υποχρεωμενη να τα παραγραψει!

Να διευκρυνησουμε οτι η Βουλη ερευνα μονο πολιτικα αδικηματα!

Κι εδω αρχιζει η αηδια του νομου Βενιζελου αν καταλαβα καλα!

Αν φτασει η υποθεση στην παραγραφη των πολιτικων αδικηματων,τοτε το θεμα τελειωνει εκει!

Δεν γινεται αναπομπη της υποθεσης στην δικαιοσυνη για την διερευνηση τυχον εμπλοκης των εν λογω πολιτικων σε οικονομικα και αλλα εγκληματα αρμοδιοτητος της δικαιοσυνης!

Ετσι με την παραγραφη των πολιτικων αδικηματων,παραγραφονται και τα υπολοιπα!

Με λιγα λογια και την καλη θεληση των υπολοιπων που ειναι δεδομενη μεταξυ των πιθηκων,καθε πολιτικο αδικημα ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ κι ετσι καθε κακουργημα πολιτικου μενει χωρις ενοχο!

Αυτο το αρθρο του συνταγματος θελει να αλλαξει η κυβερνηση και προτεινει και η Γεννηματα!

Κανεις δεν ξερει αν θελουν να το καταργησουν η να το κανουν λιγωτερο προστατευτικο για τους πολιτικους!

Η αντιδραση ομως στην προταση Γεννηματα για συνεννοηση επι του θεματος του κομματος της Αλλαγης με την κυβερνηση,των φερομενων ως εμπλεκομενων στο σκανδαλο NOVARTIS,δειχνει πως υπαρχουν καλες προθεσεις για το θεμα!

Σιγουρα το εκτρωμα-νομος αυτος,πρεπει να τελειωνει!

Οποιος υποπιπτει σε οποιοδηποτε εγκληματικη ενεργεια θα πρεπει να φτανει στην δικαιοσυνη!

Στο κατω κατω της γραφης,ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΙΚΑΜΕ !!
Καιρος φερνει τα λαχανα,καιρος τα παραπουλια!
Και μαλλον επιτελους ηρθε η ωρα να αποδοθει η δικαιοσυνη στους ενοχους παντος τυπου!

Ιωαννα Βαφειαδου

vafianna@gmail.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!