EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Το παρασκήνιο για την προληπτική πιστωτική γραμμή

Είναι εμφανής η διάσταση απόψεων για τους όρους που θα συνοδεύουν την χώρα στην έξοδό της στις αγορές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει ότι είναι αναγκαία η προληπτική πιστωτική γραμμή. Υπέρ του δανεισμού με εγγύηση μόνο ένα «αποθεματικό ασφαλείας» που αποκαλεί «καθαρή έξοδο», τάσσεται η ελληνική κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την Κομισιόν. Η διαμάχη ανάγεται σε διαφορετικές ερμηνείες, σχετικά με την διευθέτηση του χρέους, τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης και την αντοχή των τραπεζών.

Γράφει ο Γεράσιμος Ποτανιάνος

Δηλαδή για την διάρκεια της ικανότητας αναχρηματοδότησης από τις αγορές ενός υπέρογκου χρέους, πολύ μεγαλύτερου από αυτό που οδήγησε στα μνημόνια, σε περίοδο μάλιστα ανόδου των επιτοκίων. Η συζήτηση προς το παρόν γίνεται «χωρίς τον ξενοδόχο» που είναι το ΔΝΤ. Το Ταμείο, που κρίνει αναγκαία την ονομαστική μείωση του χρέους, άλλαξε τους όρους εμπλοκής του στο ελληνικό πρόγραμμα, την επιτυχία του οποίου εμμέσως αμφισβητεί.

Η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο της εξόδου στις αγορές. Βέβαια η έξοδος από τα μνημόνια, προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, ώστε η επιστροφή στις αγορές να είναι διατηρήσιμη. Είναι ακριβώς το ζήτημα της «επιτυχίας του προγράμματος» που προκαλεί την διάσταση απόψεων. Διότι όπως αποδείχτηκε, τα εργαλεία πολιτικής που είναι διαθέσιμα σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του ισοζυγίου πληρωμών, συσχετίζονται με βαθύτερη αποδιάρθρωση του παραγωγικού συστήματος και με υψηλότερο χρέος, που είναι μάλιστα διατηρήσιμο εντός μιας νομισματικής ένωσης.


Οι Ευρωπαίοι δανειστές όμως, προκειμένου να αποφύγουν απώλειες, προσεγγίζουν σχεδόν ως διαδικαστικό θέμα την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος, χωρίς να συμμερίζονται τις επιφυλάξεις που δημιουργεί για την ανάπτυξη και την διατηρησιμότητα της εξόδου στις αγορές, το υπέρογκο χρέος και η κατάσταση των τραπεζών, σε περίοδο ανόδου των επιτοκίων.
Οι αβεβαιότητες στην διευθέτηση του χρέους

Αξονα της διακηρυγμένης διευθέτησης του χρέους, δεν αποτελεί η ονομαστική του απομείωση όπως ζητά το ΔΝΤ, αλλά επεκτάσεις του χρόνου ωρίμανσης ομολόγων, παρατάσεις του χρόνου αποπληρωμής τόκων, καθώς και η επιστροφή περίπου 9 δισ. από κέρδη επί των ελληνικών ομόλογων (ANFA και SMPs}. Οι χρηματοοικονομικές τεχνικές όμως, δεν αλλάζουν το γεγονός πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο επί μακρόν. Στο πλαίσιο αυτό, καίριο ζήτημα είναι οι όροι της διευθέτησης. Δηλαδή αν τα μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής, θα έχουν σταδιακή εφαρμογή και με «αιρεσιμότητα» υλοποίησης προαπαιτουμένων. Κάτι τέτοιο δεν αποτελει καθαρή έξοδο.

Η αιρεσιμότητα, θα είναι το εργαλείο επιτήρησης που θα αποτελεί το «μαστίγιο» στο μέλλον και θα είναι μοχλός επιβολής πολιτικής, πέρα και πάνω από τις συνθήκες επιτήρησης των άλλων χωρών της ευρωζώνης. Οι έριδες για την προληπτική γραμμή, υποκρύπτουν λοιπόν διαφορετικές προσδοκίες για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και την διάρκεια της ικανότητας αναχρηματοδότησης του χρέους από τις αγορές.
Η μάχη της προληπτικής γραμμής

Η κυβέρνηση αναμένει ότι η διευθέτηση του χρέους, θα εξασφαλίσει τη διατήρηση των χρηματοδοτικών αναγκών σε «χαμηλό» επίπεδο (15% του ΑΕΠ) για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Ελπίζει βάσιμα, ότι θα περιλάβει την «γαλλική ρήτρα» σύνδεσης των αποπληρωμών με τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, εξασφαλίζοντας χώρο πολιτικής διαχείρισης. Η ρύθμιση όμως, ενώ εξασφαλίζει για τους δανειστές την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο χωρίς μείωωσή του, δεν αφήνει περιθώρια για επενδύσεις και ανάπτυξη, λόγω της αβεβαιότητας για το αξιόχρεο που την συνοδεύει.

Η ΕΚΤ επίσης ανησυχεί για τις άμεσες επιπτώσεις της άρσης του waiver, που δεν θα της επιτρέπει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Ανησυχεί έντονα για την αντοχή των τραπεζών, που θα κληθούν να στηρίξουν την έξοδο στις αγορές σε περίοδο ανόδου των επιτοκίων. Η άρση του waiver, θα επιδράσει αρνητικά στο κόστος δανεισμού των τραπεζών, αυξάνοντας την εξάρτηση από την ακριβή χρηματοδότηση του ELA. Ανησυχεί ακόμη, γιατί η ελλάδα θα είναι πιθανό θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων που θα επηρρεάσουν την σταθερότητα του ευρωσυστήματος.


Η Κομισιόν και η κυβέρνηση όμως, επαναπαύονται με την δημιουργία αποθεματικού ασφαλείας 18 δισ. ευρώ, που εκτιμάται πως θα καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους έως το τέλος του 2019. Ο λόγος είναι ότι η προληπτική γραμμή θα χρειαστεί έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια, θα σηματοδοτήσει τις αμφιβολίες για την επιτυχία των μνημονίων και επειδή ισοδυναμεί με νέο πρόγραμμα, θα δημιουργήσει πολιτικό θέμα στην Ελλάδα.
Η επόμενη μέρα

Τον μανδύα που θα περιβάλει την επόμενη μέρα του προγράμματος, θα εξετάσουν κυβέρνηση και θεσμοί το επόμενο διάστημα. Την πλατφόρμα θα προσφέρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εκπονηθεί με την μορφή «εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου». Αυτό θα περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα για την μετά την «έξοδο» υλοποίηση των μη ολοκληρωμένων προαπαιτουμένων, των αποκρατικοποιήσεων και των δημοσιονομικών στόχων. Σίγουρα θα συμπληρώνεται με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.

Θα περιληφθεί η λογική της «γαλλικής ρήτρας», αφού οι δανειακές ανάγκες θα αρχίσουν να αυξάνονται το 2023 για μια δεκαετία, πάνω από το 15% του ΑΕΠ. Επειδή όμως το ΔΝΤ έχει σαφώς ρεαλιστκότερες και χαμηλότερες προβλέψεις από τις Βρυξέλλες για την εξέλιξη της οικονομίας και την βιωσιμότητα του χρέους, το πλαφόν που εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του χρέους χωρίς απώλειες για τους δανειστές, εξαρτάται από τις προβλέψεις της Εκθεσης Βιωσιμότητας του Χρέους, που θα παρουσιάσει το ΔΝΤ μετά την δημοσίευση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.


Επιπλέον, τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ, θεωρούν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει επιδείνωση στις αγορές ομολόγων. Η ΕΚΤ θεωρεί ότι δεν αρκεί το αποθεματικό ασφαλείας, διότι οι επενδυτές θα γνωρίζουν το περιεχόμενό του και θα μπορούν να εκτιμήσουν για πόσο χρόνο η Ελλάδα θα μπορεί να αντέξει εκτός αγορών. Κάτι τέτοιο, δημιουργεί έδαφος για κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει πως υποστηρίζει έξοδο «χωρίς προαπαιτούμενα και αστερίσκους». Όμως ο κ. Τσακαλώτος έχει απευθύνει επιστολή στην κ. Λαγκάρντ, με την οποία ζήτησε την διάθεση προληπτικής γραμμής, που έχει ήδη εγκρίνει το ΔΝΤ. Θα πρέπει λοιπόν να αναμένουμε μια Σολομώντεια πρόταση για την «επόμενη ημέρα». Διότι, το ΔΝΤ απαιτεί να τεθεί σε τροχιά βιωσιμότητας το χρέος, με απομείωσή του πριν την έξοδο στις αγορές.


Αντίθετα οι Ευρωπαίοι δανειστές προκρίνουν την μακροχρόνια εξυπηρέτησή του, χωρίς ονομαστική ελάφρυνση αλλά μετάθεση προαπαιτουμένων στο μέλλον, στο πλαίσιο «ενισχυμένης επιτήρησης”. Αυτά θα κληθεί να εξηγήσει τον Απρίλιο ο υπουργός Οικονομικών. Το σχέδιο «ελληνικής ιδιοκτησίας» που θα παρουσιάσει, δεν θα είναι πολιτικά υπερασπίσιμο, εάν διατηρεί την χώρα σε ομηρία χρέους.πηγη


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Άνθρωπος Γίνεται Άνθρωπος Μόνο Όταν Είναι Συνάνθρωπος

Επιμέλεια, Έρευνα: Σοφία Ντρέκου
Κείμενα, Ποίηση: Δρ. Νίκος Λυγερός


Ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος 
μόνο όταν είναι συνάνθρωπος

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες, ενώ οι επαφές είναι εύκολες. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, γεννιέται η έννοια του συνανθρώπου. Ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος μόνο όταν είναι συνάνθρωπος. Γιατί αλλιώς μόνος του δεν μπορεί να ξεκολλήσει και να πάει πιο πέρα. Άρα έχει φτάσει στο όριό του.

Με τον συνάνθρωπο, ο άνθρωπος δεν είναι πια ο ένας, οι άνθρωποι δεν είναι πια οι εμείς. Άρα ξαφνικά γίνονται οι άλλοι και οι άλλοι άλλοι. Τεράστιο θέμα. Τεράστιο θέμα να μην λες από την αρχή ότι είμαι «εγώ». Αυτοί που είναι συνάνθρωποι καταλαβαίνουν πολύ γρήγορα ότι είμαι ο άλλος. Και για τον άλλον, είμαι ο άλλος άλλος.

Το αρχικό σύστημα αναφοράς στο εγωιστικό είναι: είμαι εγώ και οι άλλοι. Έχει ενδιαφέρον γιατί είναι εγώ, μοναδικό και οι άλλοι πληθυντικό. Πολύ συχνά όταν έχουμε ανθρώπους που είναι σε μια παρέα στην πραγματικότητα αναζητούν την αναπαραγωγή του εγώ τους.

Γι’ αυτό πολύ συχνά οι άνθρωποι που είναι σε μια παρέα μοιάζουν. Άρα η άλλη έννοια έχει σχέση με την έννοια της ομάδας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, μπορείτε να φανταστείτε ας πούμε την παρέα από έντεκα τερματοφύλακες, αλλά έντεκα τερματοφύλακες δεν είναι μια ομάδα.

Θα πείτε, γιατί δεν είναι μια ομάδα, αφού είναι έντεκα. Γιατί όταν θα μπουν στο γήπεδο ένας θα είναι τερματοφύλακας. Δεν μπορεί να είναι ούτε καν δύο. Άρα φανταστείτε έντεκα. Σημαίνει πρακτικά ότι σε μια ομάδα δεν αναζητούμε το ίδιο, αλλά αναζητούμε τον άλλον.

Σε αυτήν τη διαδικασία καταλαβαίνουμε ότι μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς τον άλλον, γιατί ο άλλος ξέρει να τα κάνει, ενώ εμείς μόνοι μας δεν μπορούμε. Αυτό είναι μια αποδοχή που φαίνεται αρχικά ότι είναι μια αποδοχή ανικανότητας. Ξέρετε ποια είναι η πιο μεγάλη ανικανότητα; Είναι να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό για τα πάντα.

Μια ικανότητα είναι να ξέρεις μέχρι που φτάνουν οι ικανότητές σου και αυτό ονομάζεται στρατηγική. Γιατί σκέφτεσαι από πριν αυτό που είσαι. Και έτσι μπορείς να προβλέψεις αν θα ανταπεξέλθεις ή όχι. Αυτή η ικανότητα όταν γίνεται πιο φιλοσοφική μετατρέπεται σε κενότητα.

Η ιδέα είναι ότι όταν νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, συνήθως είσαι κενός, ενώ όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, ανήκεις στην κενότητα και ποντάρεις στους άλλους ότι μαζί θα κάνουμε κάτι.


Πρόσεχε τον συνάνθρωπο
γιατί μερικές φορές
τον πληγώνεις
δίχως να το αντιληφθείς
μόνο και μόνο
επειδή εσύ
δεν του έδωσες
σημασία
την ώρα
που είχε
ανάγκη
γιατί σου ζητούσε
λίγο χρόνο
από τη ζωή σου
για να μην μείνει
εντελώς μόνος
καρφωμένος
στον σταυρό
της μοναξιάς
γιατί κανείς
δεν θέλησε
να συζήσει
με αυτόν
που ήθελε
ν’ ανήκει
στην κληρονομιά
της Ανθρωπότητας.


Επιμέλεια, Έρευνα: Σοφία Ντρέκου
Κείμενα, Ποίηση, Βίντεο: www.lygeros.org

Ο συνάνθρωπος
μαθαίνει
στον άνθρωπο
να γίνεται
άνθρωπος
μέσω της ανάγκης
του άλλου
κι αν απορείς
για την καρδιά σου
πώς αντέχει
να αγαπά
να ξέρεις
ότι συμβαίνει
το ίδιο
και στον άλλον
όταν τον αγγίζει
η ανθρωπιά
έτσι δέξου
τη μοιρασιά
της μοίρας
που δένει
με τον δεσμό
τις υπερχορδές
των ανθρώπων.


Είμαστε συνάνθρωπος όλων των ανθρώπων
Αν ο άνθρωπος γίνει συνάνθρωπος στην πραγματικότητα υπάρχει ένα υπόβαθρο και είναι η κενότητα. Η κενότητα δεν είναι το κενό. Δηλαδή καταλαβαίνουμε ότι από μόνοι μας δεν είμαστε τίποτα. Και αν αξίζουμε κάτι είναι λόγω των άλλων.

Γιατί στην ουσία όταν είμαστε συνάνθρωπος, αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό, είμαστε συνάνθρωπος όλων των ανθρώπων. Ενώ όταν είμαστε άνθρωπος είναι μόνο για μας.

Άρα από ένα προσωπικό πρόβλημα γίνεται μια συλλογική λύση. Και αυτή η συλλογική λύση είναι πραγματικά επί της ουσίας μια μεταμόρφωση και τότε δεν μιλάμε πια για ευτυχία. Η ευτυχία έχει την λέξη τύχη. Αυτοί που δεν είναι ευτυχισμένοι, λένε ότι είναι δυστυχισμένοι.


Σιγά-σιγά στο πλαίσιο της Ανθρωπότητας και της εξέλιξης του συνανθρώπου βλέπουμε ότι είμαστε της ανάγκης και όχι της τύχης. Βλέπουμε ότι ο χρόνος είναι μαζί μας και μετά αποφασίζουμε ότι είμαστε μαζί του.


Συνάνθρωπος


Συνάνθρωπος
δεν μπορείς
να είσαι μόνος σου
ενώ άνθρωπος
το πιστεύεις
γι’ αυτό είναι
καλό για σένα
να σκεφτείς
τους δύο όρους
για να δεις
με τα μάτια σου
ότι η κενότητα
δεν είναι κενό
κι ότι το κενό
δεν δημιουργεί
απολύτως τίποτα
γι’ αυτό είναι
αγαπητό
στην κοινωνία
και απεχθές
στην Ανθρωπότητα
έτσι μπορεί
ν’ αντιληφθείς
και την αλλαγή
την απαραίτητη
που πρέπεινα κάνεις.

Ο συνάνθρωπος είναι αυτός 

Ο συνάνθρωπος είναι αυτός
που μου επιτρέπει
να υπάρχω
διότι τα πέντε δάκτυλα
δεν είναι ποτέ χέρι
κι εμπλουτίζουμε
τον εαυτό μας
με την απόκτηση
των σχέσεών μας
κι έτσι μπορείς
να καταλάβεις
γιατί η αιμοδοσία
είναι χαραδοσία
γιατί το αίμα μας
είναι το στίγμα
της ανθρωπιάς μας
και για να δώσεις χαρά
δεν πρέπει
να περιμένεις τίποτα.
Επιμέλεια, Έρευνα, Πηγή:
Σοφία Ντρέκου | Νίκος Λυγερός ΛόγοιΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να Γίνουμε Λίγο Πιο Συγκεκριμένοι Για Αυτά Που Μας Περιμένουν

Μιας και τα πράγματα στη παγκόσμια σκακιέρα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους και η επερχόμενη σύρραξη σταδιακά να διευθετείται, ας δούμε μερικά πολύ βασικά στοιχεία για τη συνέχεια.

Ας δούμε πρώτα τι εντοπίστηκε στο πεδίο πριν τη σύλληψη του Σέρβου πολιτικού και πριν επανέλθουν ξανά στο προσκήνιο οι λέξεις Σερβία και Κόσοβο. 

2 Μαρτίου Εδώ Είμαστε Λοιπόν… 26/2…28/2…2/3 …17 Μαρτίου Τα Σημάδια Του Χρόνου Μέσα Στο Μάρτιο

Όταν εντοπίζεις κάποια ευρήματα μέσα στο γραμμικό χρόνο και τα γεγονότα που εκδηλώνονται μέσα σε αυτόν τα μεταφέρεις πολλές φορές όσο γίνεται πιο διακριτικά, για αυτό που και που μοιάζουν ακαταλαβίστικα, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ενώ όλα είναι στραμμένα στη Συρία ή στο Αιγαίο , ξαφνικά αλλάζουν κατεύθυνση, και μεταφέρονται βόρεια της Ελλάδος.

Και στα δύο άρθρα γίνετε αναφορά για τη κραυγή του πολέμου που περιγράφεται σε μια πολύ γνωστή προφητεία..

Μιλάμε για ένα νούμερο και για μια συγκεκριμένη χρονική απόσταση από το παρελθόν(δηλαδή δυο σημεία/ημέρες στο χρόνο -ένα στο παρελθόν και ένα στο μέλλον) και για συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τη σκέψη μου....η μάλλον τα ευρήματα που επεξεργάστηκα μετά από σκέψη και ξενύχτια.

Διότι μετά από μερικές ημέρες από τις 3/2 και 17/3 που είπαμε τα παραπάνω, στις 26/3, σε ένα εύφλεκτο σημείο των Βαλκανίων, στο Κόσοβο, απειλείται και πάλι η σταθερότητα.
Αυτό το σημείο είναι κρυμμένο όταν σου λέω για πιόνια που δεν μπορούν να αρνηθούν λόγω θέσης...είναι και άλλα πιόνια όπως βλέπεις, τα πιόνια είναι κράτη της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Εδώ να επαναλάβουμε κάτι…Υπάρχουν σημεία του πλανήτη, κατά σύμπτωση μερικά και πολύ σημαντικά από αυτά είναι πολύ κοντά σε ορθόδοξα κράτη, που έχουν φυτευτεί εστίες διαμάχης στο παρελθόν για να θεριστούν στο μέλλον.

Ένα τέτοιο σημείο για παράδειγμα είναι η Κύπρος..


Ένα άλλο είναι το Κόσοβο, που το πήραν με το έτσι θέλω από τους Σέρβους…γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ποτέ ξανά τα πράγματα δε θα είναι ειρηνικά στην περιοχή, βασικά αυτό επιθυμούσαν.
Και αυτό αποδεικνύεται στις ημέρες μας, αφού η περιοχή είναι μια ξεχασμένη ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα σημάδια όμως ότι είμαστε κοντά σε ένα μεγάλο πολεμικό γεγονός εντοπίζεται και στις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών και από τα δύο μεγάλα στρατόπεδα. Στις διεργασίες προετοιμασίας των συμμαχιών, διότι εάν δεν έχουμε καθολική και παγκόσμια διακυβέρνηση, θα πρέπει να υπάρχει η εναλλακτική ενός παγκόσμιου πολέμου.

Ίσως υπήρχε και πιο αθόρυβος τρόπος να βγάλεις κάποιον από τη μέση ένα πράκτορα και συνήθως καταλήγεις στο σωστό συμπέρασμα διαβάζοντας μια εξέλιξη ανάποδα στο χρόνο, ξεκινώντας από το αποτέλεσμα, ποια είναι η αιτία και ποιος ίσως δημιούργησε την αιτία, που τον εξυπηρετούσε το αποτέλεσμα που θα είχε η αιτία.

Να κάνουμε ένα πείραμα με εικόνες τώρα για να δεις πόσο διαφορετικά είναι τα συμπεράσματα που εξάγουμε από αυτά που θέλουν να μας παρουσιάσουν.


Διάβασε με τη σειρά που παρουσιάζονται οι φώτο..Στις 26 Φεβρουαρίου 2018 υπάρχει στο πεδίο η πληροφορία για Ρωσία και γράφω το άρθρο Προετοιμάζουν Με Κάθε Τρόπο Τη Διεθνή Κοινή Γνώμη Για Να Σπείρουν Το Χάος Στη Συρία
Έξι ημέρες μετά,έρχεται το συμβάν, στις 4.3.2018


Και μετά το συμβάν....Αν δεις ποια κράτη απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα οδηγούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, στην οποία κάθε κράτος θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο.

Από αυτή την επιλογή δεν μπορεί να απουσιάζει κανένα δημοκρατικό κράτος που διαθέτει στρατό.

Από αυτή την επιλογή δεν μπορούν να εξαιρεθούν τα έξι κράτη που θα πρέπει να αποφασίσουν λίγο πριν το καλοκαίρι πλευρές.

Μέσα σε αυτά τα κράτη συμπεριλαμβάνονται και τα Σκόπια. Όποτε κατάλαβες γιατί επιχειρούν να λύσουν με το ζόρι το όνομα.Γιατί ανέκυψε το θέμα τώρα, 17 χρόνια μετά το 2001, 10 χρόνια μετά το 2008.

Αυτή τη στιγμή ακούμε τους ψιθύρους ενός πολέμου...και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα ακούσουμε και τη φωνή του πριν το καλοκαίρι.
Και θα την ακούσουμε όλοι.

Και είναι πολύ πιθανό να ακουστεί η φωνή του πολέμου από τη Βουλγαρία και από μικρή αιτία.

Η μικρή λοιπόν αιτία είναι αυτή που συνδέεται με το 17...αυτά τα δεδομένα τα έχω συλλέξει προσωπικά.

Αυτή η αιτία αν και θα είναι μικρή, θα δώσει το οκ να ξεκινήσουν πολεμικά επεισόδια σε ήδη ανοιγμένα μέτωπα.

Η φωνή μπορεί να ακουστεί από τη Βουλγαρία, αλλά πολεμικά γεγονότα μπορούν να εκδηλωθούν σε πολλά μέρη, μάχες σε πολλά ημίχρονα.


Όπως είπαμε πιο πάνω, υπάρχουν πολλές εστίες που σιγοκαίνε και ένα είναι σίγουρο, ότι όποτε η φωνή κι αν ακουστεί και όποτε κι αν εκδηλωθεί μια πολεμική επιχείρηση, θα είναι ένα γεγονός που θα κλονίσει την παγκόσμια οικονομία.
Και η χώρα μας έχει ευθραστη οικονομία.


Rick.
πηγηΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Διερμηνέας Του Καντάφι Αποκαλύπτει: Ποια Τρία Κράτη Πρόσφεραν Καταφύγιο Το 2011 Στον Πρώην Ηγέτη, Που Είναι Τα Χρήματα Του Και Πόσα Έλαβε Ο Σαρκοζί Για Τις Εκλογές

Μετά το σκάνδαλο σχετικά με την υποτιθέμενη παράνομη προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης, ο Meftah Abdallah Missuri, ο επίσημος διερμηνέας του Μουαμάρ Καντάφι, είπε σε ρωσικό δίκτυο ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν ήταν ο μόνος που έκανε χρήση της «γενναιοδωρίας» του συνταγματάρχη. "

Όπως δήλωσε ο Missuri.: "Ο Μουμπάρακ [Μουχάμαντ Χόσνι Μουμπάρακ, Πρόεδρος της Αιγύπτου από το 1981 έως το 2011], ο Μπεν Αλί [Ζιν Ελ Αμπίντ Μπεν Αλί, πρόεδρος της Τυνησίας από το 1987 έως το 2011] ζήτησαν αμφότεροι τη βοήθεια του Καντάφι.

Επίσης βοήθησε χώρες του «τρίτου κόσμου»: από την Ασία έως τη Νότια Αμερική. Για παράδειγμα, εάν ο προϋπολογισμός του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο 700 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 780 εκατομμύρια προορίζονται για την ανάπτυξη σχέσεων και την παροχή βοήθειας σε άλλα έθνη, στη Λιβύη αντίστοιχα , δεν υπήρχε ταβάνι για τέτοιο ποσό ".

Ο διερμηνέας του Καντάφι ανέφερε ότι η Λιβύη είχε βοηθήσει πολλά κράτη, σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις  φυσικές καταστροφές, λιμούς κλπ.]στέλνοντας φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια.

Επίσης πρόσθεσε ότι αν κάποιος αρχηγός κράτους ζητούσε βοήθεια, η Τρίπολη δώριζε από μισό εκατομμύριο έως πέντε εκατομμύρια δηνάρια.

Επιπλέον, ο Missuri δήλωσε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είχε επιβεβαιώσει προσωπικά ο ίδιος ότι είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί .

Όπως σημείωσε ο Missuri

"Όταν ένας Πορτογάλος δημοσιογράφος του ζήτησε να καθορίσει το χρηματικό ποσό που έδωσε στο Γάλλο πρόεδρο , απάντησε ότι είχε δωρίσει 20 εκατομμύρια. [...]. Ο γιος του Καντάφι, Saif al-Islam και ο επιχειρηματίας Ziad Takkiedine ανέφεραν το ίδιο πράγμα, με το τελευταίο να μεταφέρει βαλίτσες με χρήματα το 2011 στον Σαρκοζί ».

Μιλώντας για τη γαλλική προεκλογική εκστρατεία, ο Missuri ανέφερε ότι ο Καντάφι είχε προσωπικά αναλάβει τις συνομιλίες, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση της Λιβύης προσέφερε 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά για την Γαλλία τα 20 ήταν αρκετά".

Την περασμένη εβδομάδα, ο Νικολά Σαρκοζί κατηγορήθηκε για «παθητική δωροδοκία, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας και για απόκρυψη δημόσιων κονδυλίων της Λιβύης».

Σύμφωνα με Γάλλους εισαγγελείς, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πήρε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Ο Σαρκοζί αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο μεταφραστής του Καντάφι αποκαλύπτει ποιος πρόσφερε βοήθεια στο Καντάφι το διάστημα εκείνο:


"Οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Τυνησίας είχαν χάσει την εξουσία τους το διάστημα εκείνο που διωκόταν ο Καντάφι, επομένως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν . Οι αφρικανικές χώρες προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την αναταραχή που ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2011 στη Λιβύη, αλλά απέτυχαν."

Η Νότια Αφρική, η Βενεζουέλα και η Λευκορωσία προσέφεραν καταφύγιο στον Μουαμάρ Καντάφι, αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει την πατρίδα του ",

Στην ερώτηση που είναι τώρα τα λεφτά του Καντάφι ο Μίσουρι απαντάει:


"Μετά το θάνατό του, κανείς δεν βρήκε κάποια από τα υπάρχοντά του. Τα σπίτια του καταχωρήθηκαν στο Υπουργείο Δωρεών και Ισλαμικών Υποθέσεων [υπεύθυνο για θρησκευτικές δωρεές και κατάρτιση της κοινωνίας στο ισλάμ] .

Όσο για μετρητά , δεν υπήρχαν. Όταν συζητούν για πάγωμα των λογαριασμών του Καντάφι, μιλούν για τους κρατικούς λογαριασμούς της Λιβύης, διότι από όσο γνωρίζω δεν διατηρούσε λογαριασμούς σε ξένα κράτη στο όνομα του. Αυτό ίσως συνέβαινε με τα παιδιά του, είναι όμως κάτι που δεν το γνωρίζω."


sputniknews.com
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Anti-social Media - Πλήρως αποκαλυπτικό το μέγα σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica

Το Facebook αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, που αφορά τη χρήση των προσωπικών δεδομένων από τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτει το πόσο αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά μπορεί να λειτουργήσει το Facebook.

Πέρυσι είχε αρχίσει να φημολογείται ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίσως κατέβαινε στις αμερικανικές εκλογές του 2020 για πρόεδρος της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο. Σήμερα ο ιδρυτής του Facebook πασχίζει να μην χάσει την εμπιστοσύνη των 2,1 δισ. χρηστών του. Η είδηση ότι η Cambridge Analytica, εταιρεία που συνδέεται με την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, απέκτησε τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook με σκιώδη – πιθανότατα παράνομο – τρόπο έσκασε σαν βόμβα στις 17 Μαρτίου μέσω άρθρων στους «New York Times» και στη βρετανική εφημερίδα «Observer».

Ουσιαστικά το σκάνδαλο συνοψίζεται στα εξής: Ένας ερευνητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, ονόματι Αλεξάντρ Κόργκαν, δελέασε 270.000 ανθρώπους να πάρουν μέρος σε έρευνα με αντάλλαγμα μια μικρή αμοιβή. Όταν αυτοί οι 270.000 χρήστες εγκατέστησαν την εφαρμογή (app) της έρευνας, κοινοποίησαν κάθε είδους λεπτομέρειες για τους ίδιους, αλλά όχι μόνο. Κοινοποίησαν, άθελά τους, και τα δεδομένα των «φίλων» τους, με αποτέλεσμα ο αρχικός αριθμός (270.000) να φτάσει τα 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Έπειτα ο Κόργκαν πάσαρε τα δεδομένα αυτών των 50 εκατομμυρίων χρηστών στην Cambridge Analytica.

Όσο κι αν είναι εξοργιστικό, πριν από το 2015 οι κανονισμοί του Facebook επέτρεπαν το... άρμεγμα όλων των κοινωνικών συνδέσεων («φίλων», ακολούθων, κάθε σύνδεση στο δίκτυο) χωρίς τη συγκατάθεση του κάθε χρήστη.

Γνώριζε, αλλά αποσιωπούσε

Μόνο μέσα στις πρώτες 48 ώρες από το ξέσπασμα του σκανδάλου της Cambridge Analytica το Facebook έχασε 65 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης. Μεταξύ 16 - 21 Μαρτίου η αξία της μετοχής έπεσε κατά 9%.

Το Κογκρέσο απαίτησε από τον Ζάκερμπεργκ να καταθέσει επισήμως. Το βρετανικό Κοινοβούλιο αναμένεται να ζητήσει από το αφεντικό του Facebook να λογοδοτήσει μπροστά σε εξεταστική επιτροπή. Οι καταναλωτές αρχίζουν, έστω και τώρα, να συνειδητοποιούν τους κινδύνους της τυφλής παράδοσης των δεδομένων τους σε τεχνολογικές εταιρείες που στην ουσία λειτουργούν ως «μαύρα κουτιά» απορροφώντας εν κρυπτώ στοιχεία – ευαίσθητα και μη – των χρηστών. Ακόμη και οι Αμερικανοί, που συνήθως ασχολούνται λιγότερο με τα θέματα ασφαλείας δεδομένων και ιδιωτικότητας από τους Ευρωπαίους, αρχίζουν να ξυπνάνε. Ήδη, σε έρευνα της Pew Research η πλειονότητα στις ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται πια τις εταιρείες social media.

Στην πράξη το Facebook κερδίζει τα χρήματά του μέσω ενός παιχνιδιού εξάρτησης. Η κερδοφορία του εξαρτάται από τρία πράγματα:

● Να κρατάει τους χρήστες κολλημένους στις οθόνες τους.

● Να συλλέγει δεδομένα γύρω από τη συμπεριφορά τους.

● Να πείθει τις διαφημιστικές εταιρείες να πληρώνουν δισεκατομμύρια ώστε να απευθυνθούν στους χρήστες μέσω στοχευμένων διαφημίσεων.

Το Facebook έχει κίνητρο να προωθεί υλικό που «τραβάει την προσοχή» του χρήστη και να πουλάει διαφημίσεις. Η όλη κουλτούρα του είναι απλώς ένα ανελέητο κυνήγι του κέρδους.

Το Facebook γνώριζε από το 2015 για τη συλλογή δεδομένων από την Cambridge Analytica, αλλά ποτέ δεν ειδοποίησε τους χρήστες του. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η στόχευση των ψηφοφόρων βάσει των δεδομένων της Cambridge Analytica βοήθησε τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές, αν και δεν ξέρουμε ακριβώς το πόσο.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ άρχισε ξεχωριστή έρευνα για το αν το Facebook παρέβη επίσημη διάταξη του 2011, που ζητάει από την εταιρεία να ενημερώνει τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους. Χρειάστηκαν, μάλιστα, πέντε ολόκληρες μέρες για να υπάρξει μια πρώτη αντίδραση στο σκάνδαλο από τον Ζάκερμπεργκ, που ομολόγησε ότι το Facebook έκανε λάθη και απογοήτευσε τους χρήστες του.

Όμως αυτό δεν δικαιολογεί το Facebook. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica ακολουθεί μια γενικότερη και πάγια τάση του ψηφιακού κολοσσού προς την ανακρίβεια της πληροφόρησης, την «απροσεξία» όσον αφορά την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών και τα fake news.

Τον Σεπτέμβριο έγινε γνωστό ότι το Κρεμλίνο είχε προωθήσει αναρτήσεις (free posts) σε 150 εκατομμύρια χρήστες του Facebook.

Τον Μάιο η Ευρώπη θα θέσει σε εφαρμογή έναν νέο νόμο, τη νομοθεσία περί Προστασίας Γενικών Δεδομένων. Θα αφορά την προστασία των δεδομένων, τη συγκατάθεση των χρηστών και θα τους δίνει περισσότερες δυνατότητες να επιλέγουν να μην παρακολουθούνται, δηλαδή να μην ανιχνεύεται η κάθε τους δραστηριότητα, online. Όσο περισσότερο οι χρήστες ενημερώνονται, τόσο η τακτική διαφόρων εταιρειών να τους παίρνουν τα δεδομένα δωρεάν και να τα χειραγωγούν για το κέρδος θα κινδυνεύει.

Κολοσσιαία χειραγώγηση

Το Facebook έχει χτίσει μια κολοσσιαίων διαστάσεων διαφημιστική επιχείρηση με πωλήσεις διαφημίσεων γύρω στα 40 δισ. δολάρια (μόνο για το 2017) με το να συγκεντρώνει πληροφορίες για τους χρήστες και τη συμπεριφορά τους και μετά να πουλάει την πρόσβαση σε αυτές. Επιτρέπει δε σε πολιτικούς να στοχεύουν ψηφοφόρους που δείχνουν ενδιαφέρον για παρόμοια θέματα και έχουν παρεμφερή προφίλ με το να τους «πακετάρουν» σε ομάδες, με στόχο να επηρεάσουν τις πολιτικές τους απόψεις και την εκλογική τους συμπεριφορά. Είναι ένα εργαλείο για πολιτική χειραγώγηση και «μικροστόχευση» των χρηστών σε μαζική κλίμακα.

Ο Ζάκερμπεργκ έχει φροντίσει να δομήσει το καθεστώς ιδιοκτησίας του Facebook με τρόπο ώστε να ελέγχει απόλυτα τις μετοχές με δικαίωμα ψήφου (super-voting shares). Πράγμα που σημαίνει ότι θα διατηρήσει την εξουσία του ό,τι και να γίνει. Όμως υπάρχουν φήμες ότι κάποια από τα κορυφαία στελέχη του θα φύγουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του ψηφιακού μεγαθηρίου Άλεξ Στάμος αναμένεται να παραιτηθεί.

Στο μεταξύ, μετά τη βόμβα της Cambridge Analytica, πολλοί χρήστες σπεύδουν να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook. Σύμφωνα με τον «Guardian», μένουν κατάπληκτοι από το εύρος των δεδομένων τους που κρατάει το Facebook, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και λεπτομερών αρχείων των τηλεφωνημάτων που έχουν κάνει και δεχτεί, καθώς και των SMS τους.

Η αξία του Facebook ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 493 δισ. δολ., όμως από αυτά μόνο τα 14 δισ. αφορούν φυσικά περιουσιακά στοιχεία. Η αξία του είναι άυλη και, πιθανώς, εφήμερη. Αυτή τη στιγμή, εξ άλλου, η Cambridge Analytica τίθεται υπό λεπτομερείς επίσημους ελέγχους σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στη Βρετανία αποτελεί αντικείμενο έρευνας για τον ρόλο που έπαιξε στο δημοψήφισμα για το Brexit και για το πώς ακριβώς συνδέεται με την Aggregate IQ, την εταιρεία που χρησιμοποίησε η καμπάνια υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει συμπεριληφθεί επισήμως στην έρευνα του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανή συμπαιγνία Ρωσίας - Τραμπ.

Κάλπες ίσον οδοντόκρεμες

Η Cambridge Analytica είναι – επισήμως – εταιρεία «πολιτικών ερευνών και ερευνών δεδομένων» με βάση τη Βρετανία. Ένας εκ των ιδιοκτητών της είναι ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Μέρσερ, που τάχθηκε ενεργά υπέρ της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στιβ Μπάνον, ο ακροδεξιός πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ, υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος της Cambridge Analytica.

Μία ημέρα μετά τη νίκη Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ο Αλεξάντερ Νιξ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είχε δηλώσει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η επαναστατική μας προσέγγιση στην επικοινωνία με βάση τα δεδομένα έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο στην εκπληκτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ».

Σύμφωνα με άτομα που ήταν παρόντα στις παρουσιάσεις της Cambridge Analytica, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίαζαν στους πιθανούς πελάτες χάρτες διαφόρων περιοχών του κόσμου γεμάτους με σωρούς από τελίτσες δείχνοντάς τους πώς τα δεδομένα του κόσμου στα οποία είχε πρόσβαση η εταιρεία θα χρησιμοποιούνταν για να ανιχνεύσουν τις τάσεις των καταναλωτών ή ψηφοφόρων. Το τιμ της εταιρείας πλασαριζόταν ως «οι ανθρωπολόγοι της ψηφιακής εποχής».

«Το να κάνουμε κάποιον να σηκωθεί να πάει να ψηφίσει δεν είναι διαφορετικό από το να πείσουμε κάποιον να αγοράσει τη μια μάρκα οδοντόκρεμας από την άλλη. Όλα σχετίζονται με το ποιο μήνυμα είναι σχετικό με κάποιο άτομο σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή κι όταν έχει συγκεκριμένη νοοτροπία» είχε πει ο Ρίτσαρντ Ρόμπινσον, ο εμπορικός αντιπρόεδρος της Cambridge Analytica, σε συνέδριο πέρυσι.

Το σημείο καμπής για την Cambridge Analytica, αυτό που την έκανε τόσο ξεχωριστή, ήταν η πρωτοφανής επιτυχία που σημείωσε στη δημιουργία ψυχογραφικών προφίλ (psychographics). Η εταιρεία κατάφερε να διαχωρίζει σε μικροομάδες ολόκληρο πληθυσμό σύμφωνα με τις ψυχολογικές τάσεις, τις προσωπικότητες και τα διάφορα ενδιαφέροντα των ατόμων. Έπειτα βομβάρδιζε με διαφορετικά στοχευμένα μηνύματα, σχεδιασμένα να επηρεάσουν τον κάθε ψηφοφόρο χωριστά.

Στις αμερικανικές εκλογές η γνώση για το ποιον ακριβώς έπρεπε να στοχεύσει η καμπάνια Τραμπ ήταν ζωτικής σημασίας, αφού ο μετέπειτα πρόεδρος χρειαζόταν να επηρεάσει μόνο 10 - 20 εκατ. ψηφοφόρους σε συγκεκριμένες Πολιτείες για να πάρει την προεδρία των ΗΠΑ. Χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες της Cambridge Analytica ακόμη και για να αποφασίσουν ποιες πόλεις θα έπρεπε να επισκεφθεί ο Τραμπ.πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!