EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Ως στρατηγική επένδυση προωθείται η κατασκευή μαρίνας στη Σαντορίνη

Συμφωνία σχετικά με την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου για τη μαρίνα Μονόλιθου στη Σαντορίνη και την υποβολή του στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση υπέγραψαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και ο οργανισμός Enterprise Greece. Πρόκειται για έργο που προβλέπει τη δημιουργία 340 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, οι 37 εκ των οποίων για mega yachts, δηλαδή σκάφη μεγάλου μήκους, στην περιοχή Μονόλιθος στα ανατολικά του νησιού πλησίον του αεροδρομίου.

Οι στόχοι του πρωτοκόλλου συνεργασίας επικεντρώνονται στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή Μονόλιθου της Θήρας, την επίλυση τυχόν βασικών αδειοδοτικών θεμάτων της επένδυσης πριν από την εισαγωγή του έργου στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, την εισαγωγή του φακέλου στη ΔΕΣΕ προς ένταξη στις διαδικασίες του Ν. 3894/2010 όπως ισχύει, την υποβοήθηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στην κατάρτιση των διαγωνιστικών φύλλων του πλειοδοτικού διαγωνισμού παραχώρησης του έργου, καθώς και τη διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους, την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών για την ανάληψη κατασκευής και λειτουργίας του έργου, και τέλος την αδειοδοτική ωρίμανση έως και την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος χωροθέτησης, καθώς και της ανάλογης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ανέφεραν ότι: «Κοινή επιδίωξη των δύο φορέων είναι η βέλτιστη επιχειρηματική ωρίμανση του σχεδιαζόμενου έργου, η κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου, το οποίο θα εξετάζει το σύνολο των παραμέτρων τεχνικής εφικτότητας και βιωσιμότητάς του, θα αναλύει και θα τεκμηριώνει τις σχετικές παραδοχές, καθώς και το ανταποδοτικό όφελος στην τοπική και εθνική οικονομία, έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικό το έργο προς την εγχώρια και διεθνή επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα».


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Πεντάγωνο κοντά σε συμφωνία 10 δισ. δολαρίων με την Amazon

Κοντά σε συμφωνία ύψους 10 δισ. δολ. βρίσκεται το Πεντάγωνο και ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon, παρά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά της δημοφιλούς εταιρείας. Αυτή η συμφωνία αφορά την παροχή από την Amazon υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud computing) για περίοδο δέκα ετών, καθώς το αμερικανικό Πεντάγωνο αποβλέπει στην αναμόρφωση του πληροφοριακού του συστήματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Businness Insider, το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρει το ακρωνύμιο JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure). Σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει το παραπάνω έργο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, ενώ, από την άλλη, το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν έχει συλλέξει όλα τα αιτήματα προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και άλλος κύκλος υποβολής προτάσεων.

Εντούτοις, παρασκηνιακά, αρκετά τμήματα του αμερικανικού Πενταγώνου εκφράζουν την πεποίθησή ότι η Amazon θα αναλάβει το εν λόγω έργο, δεδομένου ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την προώθηση του GovCloud, δηλαδή της υπηρεσίας cloud η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αμερικανικής κυβέρνησης. Πηγή που επικαλείται το Business Insider επισημαίνει χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα προκύψει κάτι που θα εμποδίσει την συμφωνία», προσθέτοντας ότι τα εμπλεκόμενα μέρη περιμένουν να ανακοινώσουν επίσημα τη συνεργασία τους την πρώτη μέρα έναρξης της συμφωνίας. Ωστόσο, άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης αναφέρει στο Business Insider ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς είναι ακόμη νωρίς να αναδειχθεί η Amazon νικήτρια της διαδικασίας επιλογής.

Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των αντίπαλων τεχνολογικών εταιρειών οι οποίες διεκδικούν την υποψηφιότητά τους, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής. Ενδεικτικά, η Σάφρα Κατζ, διευθύνουσα σύμβουλος της Oracle, καταφέρθηκε, σε γεύμα που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά της πρόθεσης του Πενταγώνου να αναθέσει το έργο σε μία μόνο εταιρεία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μόνο στην Amazon να διεκδικήσει τη συμφωνία. Επιπλέον, αρκετοί βουλευτές ήταν αρνητικοί με την προοπτική να αναλάβει μόνο μία εταιρεία ένα τόσο σημαντικό έργο. Οι ενστάσεις, όμως, που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί είναι δύσκολο να εμποδίσουν τη συμφωνία μεταξύ του Πενταγώνου και του κολοσσού. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της Αmazon αντιστοιχούν στο 44% του συνόλου της αγοράς, έναντι 7% που διαθέτει η αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft και 3% η κινεζική Alibaba, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg από την εταιρεία ερευνών Gartner Inc.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κ. Τραμπ στις αρχές της εβδομάδας εξαπέλυσε μύδρους κατά της Αmazon, μέσω του προσφιλούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Την κατηγόρησε ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την αμερικανική υπηρεσία ταχυδρομείων και ότι δεν καταβάλλει αρκετούς φόρους στο αμερικανικό δημόσιο. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη παρέμβαση του κ. Τραμπ στη διαδικασία επιλογής του έργου JEDI. Αυτό διεμήνυσε και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού 
Οίκου Σάρα Σάντερς.
Έντυπη


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα ζουν 1,5 εκατ. Ελληνες

Εγκλωβισμένοι σε ένα σπιράλ φτώχειας, με σημαντικά χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, βρίσκονται σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Ελληνες. Η κρίση φαίνεται πως άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ζωές των εργαζομένων, καθώς σχεδόν ένας στους τρεις απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα με ευέλικτες μορφές εργασίας και καλείται να ζήσει με μισθό μόλις 383 ευρώ μεικτά. Αλλά και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 40% έχουν εισόδημα από κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Ακόμη κι αν δεν συνυπολογιστούν οι συντάξεις αναπηρίας και θανάτου, το 30,7% των συνταξιούχων γήρατος ζει με εισοδήματα από κύριες συντάξεις, που κατά μέσον όρο δεν ξεπερνούν τα 372 ευρώ.

Τα στοιχεία για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που δημοσιοποιήθηκαν χθες, για τον μήνα Οκτώβριο του 2017, βάσει των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλουν στον ΕΦΚΑ οι εργοδότες, αλλά και του συστήματος «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας που δείχνουν το ύψος της δαπάνης και τη διαστρωμάτωση των χορηγούμενων παροχών για τον μήνα Φεβρουάριο του 2018, αποτυπώνουν με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε για τους 2.177.086 μισθωτούς σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, σε 920 ευρώ. Αντίστοιχα, το μέσο εισόδημα σε όσους δικαιούνται κύρια και επικουρική σύνταξη ανήλθε σε 895,53 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εσωτερική υποτίμηση των μισθών ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη υποτίμηση των συντάξεων κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σχεδόν επτά στις δέκα συντάξεις γήρατος είναι κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ, ενώ αν προστεθούν όλες οι παροχές (γήρατος, αναπηρίας και χηρείας-θανάτου), τότε προκύπτει μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις μόλις 723 ευρώ. Αναλυτικά, τα στοιχεία από τις δηλώσεις των εργοδοτών δείχνουν ότι το 29,9% των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις λαμβάνει μέσο μισθό 382,91 ευρώ.Ο μέσος μισθός για την πλήρη απασχόληση στις επιχειρήσεις διαμορφώθηκε σε 1.148,27 ευρώ, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι συνολικά 1.538.934 εργαζόμενοι απασχολούνταν με πλήρη απασχόληση τον Οκτώβριο του 2017. Και βέβαια, ο μέσος μισθός για το σύνολο των απασχολουμένων, με πλήρη ή μερική απασχόληση, ήτοι για 2.194.048 άτομα που δηλώθηκαν από τις κοινές επιχειρήσεις (πλην των δραστηριοτήτων οικοδομικών και τεχνικών έργων) στον ΕΦΚΑ, διαμορφώθηκε στα 920,20 ευρώ.

Από τα στατιστικά στοιχεία για τις συντάξεις προκύπτει ότι τον Φεβρουάριο, από το σύνολο των συντάξεων γήρατος (1.988.289) που χορηγήθηκαν, οι περισσότερες (1.318.797) βρίσκονται κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ. Στο σύνολο των παροχών κύριας ασφάλισης, το μέσο ποσό πέφτει στα 723 ευρώ, ενώ αν προστεθούν και οι παροχές επικουρικής ασφάλισης (μέση επικουρική σύνταξη 171,86 ευρώ), τότε αθροιστικά, όσοι δικαιούνται κύρια και επικουρική σύνταξη λαμβάνουν κατά μέσον όρο 895,53 ευρώ μεικτά.

Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα Ταμεία σε 2.580.925 συνταξιούχους ανήλθε σε 2,3 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ. Συνολικά, πληρώθηκαν 4.488.365 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.848.208 ήταν κύριες, οι 1.233.978 επικουρικές και οι 406.179 μερίσματα. Από αυτές, οι 9.494 ήταν καινούργιες συντάξεις, 1.963 τροποποιητικές και 944 προσωρινές. Μάλιστα, όπως και όλους τους προηγούμενους μήνες, έτσι και τον περασμένο Φεβρουάριο φαίνεται πως η μέση νέα σύνταξη είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τις παλαιές, καθώς ο νόμος Κατρούγκαλου και ο νέος τρόπος υπολογισμού που επέβαλε, φέρνει νέες μειώσεις.

Από το πλήθος των συνταξιούχων, οι περισσότεροι είναι ηλικίας 71-75 ετών (458.413). Ομως υπάρχουν 614.787 συνταξιούχοι που αντιστοιχούν στο 23,82% του συνόλου, οι οποίοι είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις ιδιωτικές δαπάνες

Ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικών δαπανών για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει η Ελλάδα σε ποσοστό υπερδιπλάσιο συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο με θέμα το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας, «η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες δαπάνες για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μεταξύ των χωρών. Η καθολική κάλυψη με έμφαση στην ΠΦΥ και η διασφάλιση της κατανομής των περιορισμένων οικονομικών πόρων με βάση το κοινωνικό συμφέρον, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», υπογράμμισε ο κ. Μπασκόζος.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικών δαπανών για την υγεία στην ΕΕ συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες. Το 2015 οι άμεσες πληρωμές συνιστούσαν πάνω από το ένα τρίτο (35%) των συνολικών δαπανών για την υγεία, ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου (15%) στην ΕΕ και το τέταρτο υψηλότερο μεταξύ των κρατών μελών. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι 13%, ενώ της Αγγλίας κυμαίνεται γύρω στι 11%. Ο κύριος όγκος των άμεσων πληρωμών από τους ασθενείς (90%) στην Ελλάδα αφορά την αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών κι όχι τη συμμετοχή στις πληρωμές. Από τις εν λόγω ιδιωτικές δαπάνες, σχεδόν το ένα τρίτο αποτελείται από άτυπες πληρωμές που καταβάλλονται κυρίως σε χειρουργούς για να παρακαμφθούν οι λίστες αναμονής και για την εξασφάλιση της θεωρούμενης «καλύτερης φροντίδας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, οι κύριες προκλήσεις του συστήματος υγείας στην Ελλάδα είναι η συνεχιζόμενη υψηλή συμβολή των ιδιωτικών δαπανών στις συνολικές δαπάνες για την υγεία, οι διαφορές στην κατανομή των πόρων που συνεπάγονται διαφορετικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, ανισότητες στην πρόσβαση λόγω οικονομικών προβλημάτων, ανισοκατανομή υγειονομικού προσωπικού και μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Όπως ανέφερε, «η βαθιά και διαρκής οικονομική κρίση εξακολουθεί να επιδρά στο σύστημα υγείας. Η Ελλάδα δαπάνησε 8,4% του ΑΕΠ στην υγεία το 2015, αλλά στο πλαίσιο του δραστικά συρρικνούμενου ΑΕΠ, οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν στην πραγματικότητα. Η κατά κεφαλή δαπάνη είχε μείωση ύψους 28%, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα αρκετά χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ. Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία αντιστοιχούν σε 5% του ΑΕΠ σε σχέση με 7,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ και αντιπροσωπεύουν μόλις το 59% των συνολικών δαπανών για την υγεία, το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό δαπανών για νοσοκομειακή περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένης της περίθαλψης των παιδιών στα νοσοκομεία), το οποίο αντιπροσωπεύει το 40% των δαπανών για την υγεία το 2015 (ΕΕ=28%). Ίδια περίπου εικόνα παρουσιάζουν και η Πολωνία, η Αυστρία και η Γαλλία, στην οποία το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών κατανέμεται στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Επιπλέον, παρατηρείται ότι το μερίδιο της κατανομής των πόρων για ιατρικο-φαρμακευτικά προϊόντα στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό -της τάξης του 30%- ίδιο περίπου με αυτό της Λετονίας και του Μεξικού, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ κυμαίνεται σε 19% των δαπανών για την υγεία. Στη Δανία, το Λουξεμβούργο και τη Νορβηγία, από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες για ιατρικο-φαρμακευτικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν μόνο 10-11% των δαπανών για την υγεία.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Uber φεύγει, η Ελλάδα διχάζεται...

Διαδικτυακές αντιπαραθέσεις και πικρόχολα σχόλια έφερε η αποχώρηση της Uber από την Ελλάδα, με την εταιρεία να κάνει λόγο για «εχθρική νομοθεσία» από το υπουργείο Μεταφορών. Χθες η Uber ανακοίνωσε την αναστολή της υπηρεσίας UberX στην Ελλάδα από την Τρίτη του Πάσχα, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα για συνεργασία προκειμένου να βρεθεί λύση.

«Δεν ξέρουν τι τους γίνεται»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Uber, o υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε πως «Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που οποιοσδήποτε μπορεί να δραστηριοποιηθεί, φτάνει να τηρεί τη νομοθεσία και να πληρώνει φόρους. Απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν ότι ο ίδιος προσπαθησε να διώξει την εταιρεία από τη χώρα, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως «δεν ξέρουν τι τους γίνεται», ενώ κλείνοντας ευχήθηκε «Καλό Πάσχα και σε αυτούς και στην Uber».

Έρχονται αγωγές

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστικών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποκάλυψε πως το ΣΑΤΑ θα καταθέσει αγωγές κατά της Uber και άλλων εταιρειών μεταφορών, καθώς όπως είπε, φοροδιαφεύγουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Uber στην Ελλάδα, οι οδηγοί της αντιμετωπίζονταν με έναν όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο από τους οδηγούς των αστικών ταξί, ενώ τις περισσότερες φορές αναγκάζονταν να σταθμεύουν τα οχήματά τους αρκετά μέτρα μακριά από άλλα ταξί προκειμένου να παραλάβουν επιβάτες.

Επίθεση σε οχήμα της Uber από οδηγούς ταξί
Χαμός στο twitter

Η είδηση της αποχώρησης της Uber από την Ελλάδα, πάντως, προκάλεσε αντιπαραθέσεις μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στο twitter περισσότερες από 90.000 αναρτήσεις αφορούσαν το συγκεκριμένο γεγονός, με πολλούς να καταδικάζουν τη στάση της κυβέρνησης σε βάρος της εταιρείας και άλλους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των οδηγών ταξί. Υπήρχαν ωστόσο και αυτοί που είδαν το θέμα πιο... χαλαρά. Κάποιος χρήστης έγραψε: «Τι να την κάνεις την Uber όταν έχεις διαστημική υπηρεσία», «τα ταξί είναι Πανεπιστήμιο, η Uber παιδικός σταθμός».

Παντού στον κόσμο

Η Uber γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, λόγω του χαμηλού κόστους των υπηρεσιών που παρέχει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι από την ίδρυση το 2009 με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, κατάφερε να επεκταθεί σε περισσότερες από 630 πόλεις ανά το παγκόσμιο. Το 2015, η εταιρεία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο διαδρομές σε όλες τις πόλεις. Σημειώνεται πάντως πως πέραν από την Ελλάδα, η Uber αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στο Λονδίνο, όπου η παρουσία της προκάλεσε σημαντική πτώση στη ζήτηση των διάσημων London Taxis.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόστιμο – μαμούθ σε πασίγνωστο beach bar της Μυκόνου

Πρόστιμο – μαμούθ που αγγίζει τις 380.000 ευρώ επέβαλλε η Πολεοδομία Σύρου σε πασίγνωστο και πολυτελές beach bar της Μυκόνου για πολεοδομικές παραβάσεις. Επί μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του καταστήματος γκρέμιζαν για να προλάβουν τα πρόστιμα όμως τελικά δεν τα κατάφεραν και τελικά έπεσαν στην τσιμπίδα του νόμου που τους έκοψε κοστούμι 380.000 ευρώ. Πλέον, οι ιδιοκτήτες πρέπει να καταβάλλουν μέσα σε 30 ημέρες το ποσό προκειμένου το beach bar να λειτουργήσει.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο δικηγόρος κάτοικος της Μυκόνου κ. Στέλιος Γκαρίπης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου κατήγγειλε ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρυμένες παραλίες του νησιού των ανέμων οι ιδιοκτήτες, έχουν προβεί σε υπερβολικά εκτεταμένες κατασκευές σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει “ πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα” με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του νησιού.

Κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης πραγματοποίησαν στις 21 Μαρτίου 2018 αυτοψία στον χώρο και σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν επέβαλλαν στις 4 Απριλίου πρόστιμο 380.790 ευρώ. “Κατόπιν σχετικής καταγγελίας μου και δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον στις 24.4 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτησή μου για την ακύρωση της αδείας του μνημείου αυθαιρεσίας και αλλαζονείας που «αναδύθηκε» πέρυσι έλαβα γνώση σήμερα της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Σύρου. Η έκθεση αυτή που βεβαιώνει κάποιες αυθαιρεσίες θα την προσβάλω άμεσα στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Κάπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι περισσότερες συμφορές στη ζωή ενός ανθρώπου οφείλονται στο ότι υπηρετεί λάθος αρχές. Δεν είναι δυνατόν να πνίξουμε το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος της Μυκόνου στην πισίνα κάποιων επιχειρηματιών, ούτε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή των τουριστών, στα δαιδαλώδη υπόγεια διαμερίσματα που είναι ορατά μόνο στο ... instagram και όχι στις αρμόδιες αρχές” τονίζει στο Protothema.gr ο κ. Στέλιος Γκαρίπης.

Η δικαστική διαμάχη

Για την υπόθεση του γνωστού beach bar έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη με μηνύσεις, αιτήσεις αναστολής αδειών, καταγγελίες για “περίεργες επισκέψεις” που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη. Ο κ. Στέλιος Γκαρίπης, έχει προσφύγει εναντίον του ιδιοκτήτη υποστηρίζοντας πως στην επιχείρηση του “έχει διαμορφώσει παραλία και έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται. Έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι μπετονιέρες που κατασκευάζουν μία επιχείρηση επιφάνειας χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και υψηλά τείχη περιμετρικά. Ο όγκος του τσιμέντου που έχει επιβαρύνει τον κάβο είναι ασύλληπτος και οι εργασίες γίνονται νυχθημερόν με ειδικά συνεργεία που εργάζονται υπό το φως προβολέων κυρίως τη νύχτα”. Μάλιστα, καταγγέλλει πως έχει προσφύγει επανειλημμένως στην Αστυνομία όμως “Στις συνεχείς ωστόσο καταγγελίες μου προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, οι εργαζόμενοι του μηνυόμενου επιδείκνυαν μία άδεια για κατασκευή δεξαμενών”.


Μάλιστα στη μήνυση του αναφέρει ότι αμέσως μετά τις νομικές ενέργειες που έκανε “Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Μυκόνου, δημοσίευσα κάποιες φωτογραφίες των εργασιών στον προσωπικό μου λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ημέρες αργότερα, δέχθηκα “επίσκεψη” στην οικία μου στη Μύκονο από το μηνυόμενο, ο οποίος αφού με πληροφόρησε πως έχει προβεί σε έρευνα για το άτομο και την οικογένειά μου, με ενημέρωσε πως έχει τον τρόπο να κάνει κάποιον να φύγει, όχι μόνο από το νησί, αλλά και από τη Χώρα. Προσάγω και επικαλούμαι φωτογραφίες από τους χώρους των εργασιών”.

Δεν περνούσε ούτε γαιδουράκι...

Ο κ. Γκαρίπης στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρυμένες παραλίες του νησιού των ανέμων σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει “ πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα. Στον κάβο ο μηνυόμενος ήδη έχει εκμισθώσει ιδιοκτησία του για την κατασκευή και λειτουργία της επιχείρησης (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του bar) έχει διαμορφώσει παραλία στη βόρεια πλευρά του κάβου και ήδη έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται”. Αναφέρει δε ότι οι εργασίες που γίνονται με τις μπετονιέρες που δουλεύουν μέρα και νύχτα και ο όγκος του τσιμέντου επιβαρύνουν το περιβάλλον. “Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πλήγμα στη νήσο της Μυκόνου η συνέχιση των εργασιών αυτής της επιχείρησης με πισίνες, κτίρια περιμετρικά και υψηλά τείχη και είναι αδιανόητο αφενός μεν να έχει εκδοθεί άδεια για το σύνολο αυτών των κατασκευών, αφετέρου δε να ακολουθείται κατά γράμμα αυτή η οικοδομική άδεια” αναφέρει.

“Κατόπιν σχετικής καταγγελίας μου και δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον στις 24.4 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτησή μου για την ακύρωση της αδείας του μνημείου αυθαιρεσίας και αλλαζονείας που «αναδύθηκε» πέρυσι στην Αγία Άννα της Μυκόνου, έλαβα γνώση σήμερα της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Σύρου. Η έκθεση αυτή που βεβαιώνει κάποιες αυθαιρεσίες θα την προσβάλω άμεσα στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Κάπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι περισσότερες συμφορές στη ζωή ενός ανθρώπου οφείλονται στο ότι υπηρετεί λάθος αρχές. Δεν είναι δυνατόν να πνίξουμε το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος της Μυκόνου στην πισίνα κάποιων επιχειρηματιών, ούτε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή των τουριστών, στα δαιδαλώδη υπόγεια διαμερίσματα που είναι ορατά μόνο στο... instagram και όχι στις αρμόδιες αρχές” τονίζει στο protothema.gr o δικηγόρος κ. Στέλιος Γκαρίπης ο οποίος έχει προβεί σε καταγγελίες.


 

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στενωπός για την αξιολόγηση μετά το Πάσχα

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι τις 20 Αυγούστου και ο βασικός «πονοκέφαλος» του Ευκλείδη Τσακαλώτου - Oύτε το 20% των προαπαιτούμενων δεν έχει υλοποιηθεί.

Η κορύφωση του Θείου δράματος και η προσδοκία της Ανάστασης δεν λειτουργεί λυτρωτικά για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς εδώ και μέρες κυριαρχεί η αγωνία για το πώς θα προλάβουν τις προθεσμίες και τα προαπαιτούμενα.

Το πρώτο πρόβλημα είναι οι καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα για τα ενεργειακά (λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ κλπ.) που έχουν θέσει την κυβέρνηση στο στόχαστρο των αρμοδίων υπηρεσιών της Κομισιόν. Παράλληλα οι ιδιωτικοποιήσεις κινούνται με ρυθμό χελώνας συναντώντας αντιστάσεις από διάφορους Υπουργούς, ενώ το εμβληματικό project του Ελληνικού αναμένεται να ξεμπλοκάρει κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της καθυστέρησης για την άδεια του καζίνο.

Οι ημερομηνίες και οι κόμποι

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόνο 12 από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης κάτι που ήδη ανησυχεί Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον που παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως την αργή πορεία των διαδικασιών. Σε αυτά τα προαπαιτούμενα θα προστεθούν και κάποιες νέες ρυθμίσεις από την απολογιστική έρευνα της PricewaterhouseCoopers για τυχόν χαριστικές παρεμβάσεις που έγιναν από Υπουργούς και άλλους παράγοντες ώστε να μην εφαρμοστούν κάποια σημεία του μνημονίου και έτσι να ευνοηθούν κατεστημένα συμφέροντα. Η σκούπα αυτή θα έρθει στο τέλος και μπορεί να περιλαμβάνει δύσκολες ρυθμίσεις που θα θίξουν εξαιρέσεις που ευνόησαν φιλικές προς την κυβέρνηση συντεχνίες.

Το πρόγραμμα που μονιμοποιεί 3 μνημόνια

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μετά το Πάσχα, στο Euro Working Group (EWG) της Τετάρτης 11 Απριλίου η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τους πρώτους άξονες του «ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου» που απαίτησε το Eurogroup του Ιανουαρίου.

Πάνω στο λεγόμενο «μνημόνιο Made in Greece» θα χτιστεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με στελέχη της Κομισιόν, θα διέπεται από την λεγόμενη ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» των μεταρρυθμίσεων γεγονός που στα μάτια των Βρυξελλών και του Βερολίνου σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι ψηφισμένες από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο από το 2019 και μετά.

Μετά το EWG σειρά έχει η παρουσία του οικονομικού επιτελείου στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ από τις 16 έως τις 22 Απριλίου. Εκεί θα συζητηθούν το ζήτημα του ελληνικού χρέους αλλά και τα στραβοπατήματα που το ίδιο το ΔΝΤ εντοπίζει στο δικό του πρόγραμμα σε επίπεδο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με αιχμή τις προσλήψεις στο Δημόσιο και διάφορα διαρθρωτικά ζητήματα που θεωρούνται αυτή τη στιγμή «εκτός της ορθής τροχιάς» (off track).

Ακολουθεί στις 27 Απριλίου το Eurogroup στην Σοφία της Βουλγαρίας όπου ο υπουργός Oικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει την τελική μορφή (από ελληνικής πλευράς και πριν διανθιστεί με προτάσεις των Θεσμών) του ολιστικού προγράμματος, η μνημονίου "made in Greece".

Όπως εξηγούν διπλωματικές πηγές πρόκειται για το καλούπι πάνω στο οποίο «θα πείσει το τσιμέντο που θα μονιμοποιεί τα μέτρα των τριών προηγούμενων προγραμμάτων» και θα εμπλουτιστεί με τις επιπλέον δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Τις δόσεις των προηγούμενων μνημονίων θα αντικαταστήσει η ελάφρυνση χρέους σε δόσεις με αυστηρούς όρους, προϋποθέσεις (conditionality) και πιθανόν πρόσθετες δεσμεύσεις.

Το αργότερο ως τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναβεβαιώσει στη Βουλή τη δέσμευσή της να μη χαλαρώσει καθόλου ο κλοιός της λιτότητας ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως και το 2022.

Τι φοβάται ο Ευκλείδης

Μετά το Eurogroup της Σόφιας ακολουθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης κουαρτέτου στο ξενοδοχείο Hilton όπου στις αρχές Μαΐου θα τεθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Ανάμεσά τους η απαίτηση του ΔΝΤ η περικοπή στο αφορολόγητο να έρθει από το 2019 αντί για το 2020 όπως έχει ψηφίσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Στις 24 Μαΐου ακολουθεί το Eurogroup που θα συνοψίσει την πρόοδο που θα έχει συντελεστεί στην Αθήνα αλλά φαίνεται πολύ δύσκολο μέχρι τότε να έχουμε φτάσει στη λεγόμενη τεχνική συμφωνία (staff level agreement).

Ακολουθεί η συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου όπου σύμφωνα με τον εξαιρετικά φιλικό προς την κυβέρνηση (αλλά συχνά όχι πειστικό προς τα μέλη του Eurogroup) Eπίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί επρόκειτο να συζητηθεί το συνολικό πακέτο της λύσης για την Ελλάδα (χρέος, έξοδος από το πρόγραμμα κλπ.). Όμως παρά τις επίσημες διαψεύσεις από το υπουργείο Οικονομικών οι πάντες οι Βρυξέλλες και Αθήνα -ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση- παραδέχονται πλέον ότι είναι πιθανότερο να κινηθούμε προς το επόμενο Eurogroup, αυτό του Ιουλίου, για να περιμένουμε τη συνολική λύση.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση θέλει να αποφύγει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και που τον φοβίζει όσο βλέπει συναδέλφους του Υπουργούς να καθυστερούν τα προαπαιτούμενα είναι η κυβέρνηση να βρεθεί στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να ζητήσει τεχνική παράταση του μνημονίου πέραν της 20ης Αυγούστου όταν και λήγει επίσημα το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Ιούλιο του 2015.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάθειρξη 24 ετών στην πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν-χιε καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 24 ετών καθώς κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο της Σεούλ για κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και εξαναγκασμό, στη δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που προκάλεσε και την πτώση της πέρυσι και στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί ηγέτες και επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας.

Πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος στη Νότια Κορέα, η Παρκ, που αποπέμφθηκε και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2017, κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία, από το δικαστήριο, που επίσης της επέβαλε πρόστιμο 18 δισεκατομμυρίων γουόν (13 εκατ. ευρώ).

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη για κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο δικαστής Κιμ Σε-γουν, τονίζοντας ότι η πρώην πρόεδρος είχε εξαναγκάσει νοτιοκορεατικές εταιρίες να πληρώσουν 77,4 δις. γουόν (59 εκατομμύρια ευρώ) σε δύο ιδρύματα που ελέγχονταν από την έμπιστη σύμβουλό της και «φίλη της επί 40 χρόνια», την Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία δεν κατείχε καμία επίσημη θέση.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Παρκ συνωμότησε με την παλιά φίλη της, Τσόι Σουν-σιλ, για να λάβει δεκάδες δισεκατομμύρια γουόν από μεγάλους ομίλους για να βοηθήσουν την οικογένεια της Τσόι και να χρηματοδοτήσουν μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ανήκαν σε αυτήν.
Η 66χρονη Παρκ που αρνείται τις κατηγορίες δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 30 ετών και πρόστιμο 118,5 δισεκατομμυρίων γουόν (89 εκατομμυρίων ευρώ) για την Παρκ εκτιμώντας ότι αυτή όφειλε να φέρει την ευθύνη για το σκάνδαλο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μολών Λαβέ από την Πολεμική Αεροπορία στους Τουρκαλάδες ! ΒΙΝΤΕΟ

Με Θερμοπύλες, Μολών λαβέ, και Λεωνίδα απαντά η ΠΑ στην Τουρκία σε ένα βίντεο γεμάτο συμβολισμούς. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν έχει υπάρξει στην πρόσφατη ιστορία βίντεο της ΠΑ με τόσο ισχυρούς συμβολισμούς σε μια περίοδο που όλα έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στα ελληνοτουρκικά.

Ολα τα στρατηγικά και υποστρατηγικά όπλα της συμπεριέλαβε η Πολεμική Αεροπορία στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα για το επερχόμενο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Τα πλάνα αρχείου από την πλούσια συμμετοχή στις εθνικές και στις διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, είναι συνδυασμένα με επιλογές λήψεων από τα στρατηγικά και υποστρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κυριαρχεί το διαχρονικά, ισχυρότερο σύμβολο, ελληνικής ισχύος που δεν είναι άλλο από τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα.

Το Βίντεο είναι γεμάτο με μηνύματα από την μάχη των Θερμοπυλών.

Με «Μολών Λαβέ» ξεκινά, συνεχίζει με τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα για να τελειώσει με Θερμοπύλες.

Μάλιστα στο βίντεο είναι ενταγμένος, με ηχητικό απόσπασμα από κινηματογραφική παραγωγή για τους 300 και τον Λεωνίδα, και ο επιτάφιος με το επίγραμμα του Σιμωνίδη που βρίσκεται στο Μνημείο των Θερμοπυλών:

«Ω ξένε, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ ταφήκαμε, υπακούοντας στα προστάγματά τους»…

Aλλωστε, το μήνυμα που έστειλε στα πέρατα της γης ο Λεωνίδας και οι άνδρες του παραμένει ισχυρό και διαχρονικά επίκαιρο:

Οι Έλληνες δεν υποτάσσονται και δεν υποκλίνονται σε κανέναν. Μήνυμα εξόχως επίκαιρο για την εποχή μας εις την οποία η πατρίδα μας απειλείται από την Τουρκία.

Και «stealth» συμμετοχή ξανά…

Στο 0.29 του Βίντεο εμφανίζεται το μη επανδρωμένο μαχητικό «Neuron» με χαρακτηριστικά στελθ!

Μάλιστα φαίνονται οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το πρωτότυπο που είναι έτοιμο με σειριακό αριθμό XAV-SA-003!

Προχωρά το πρόγραμμα; Μάλλον απ’ ότι φαίνεται…

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είχε συμπεριλάβει τότε στο Δεκαπενταετές Εξοπλιστικό Πρόγραμμα (ΔΕΣΕΣ) την απόκτηση 150 UCAV μέχρι το 2025. Στην βασική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει 4 βόμβες JDAM και είναι πρακτικά μη εντοπίσιμο από αισθητήρες.

Μέχρι το 2020 το αόρατο αεροσκάφος «ρομπότ» θα μπορεί προσβάλει στόχους επιφανείας απόλυτα αόρατο από τα ραντάρ και λόγω του μικρού μεγέθους, με τέσσερις εσωτερικά μεταφερόμενες βόμβες JDAM των 1.000 lb σε αποστάσεις από 800-1000 χλμ.

Το UCAS nEUROn αναπτύχθηκε με εθνική χρηματοδότηση των χωρών Γαλλίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ελβετίας, Ιταλίας και της Ελλάδας.

6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος 19 – 20 Απριλίου 2018

Στις 19 και 20 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», με θεματικό τίτλο «Strategic Value of Air Power» (Η Στρατηγική Αξία της Αεροπορικής Ισχύος).

Το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος θα επιδιώξει την εξερεύνηση – ανάπτυξη της χρησιμότητας της αεροπορικής δύναμης στη σύγχρονη εποχή και τη δημιουργία κοινής αντίληψης απέναντι στις προκλήσεις και απειλές της εποχής μας. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις ή έστω να δημιουργήσει προβληματισμούς σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:

Ο κάλλιστος συνδυασμός των δυνατοτήτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προς επίτευξη των στρατηγικών στόχων μιας χώρας σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον,

Η βέλτιστη ανάπτυξη επιχειρησιακών – τεχνολογικών δυνατοτήτων, από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας, για την αντιμετώπιση των νέων μορφών κινδύνων που προβλέπεται ότι θα προκύψουν, αλλά και

Η γενικότερη ανάλυση των πολιτικοστρατιωτικών σχέσεων και οι επιδράσεις τους στο χαρακτήρα του στρατιωτικού επαγγέλματος, σε καιρό ειρήνης αλλά και σε περίοδο επιχειρήσεων.


Δείτε το Βίντεο


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Προγράμματα αργιών θα εφαρμοσθούν για τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, ενώ οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τα ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα ενισχυθούν ανάλογα με την κίνηση των επιβατών.

Επίσης και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε αναστολές ορισμένων τοπικών δρομολογίων και γραμμών του βασικού σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. ενόψει των εορτών του Πάσχα. Οι αλλαγές αφορούν το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, και γίνονται λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης. Για τις υπόλοιπες μέρες των εορτών (εκτός του Μ. Σαββάτου, της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, που μεταβαίνουν σε διάφορους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ (Ο.ΣΥ.) κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2018 έχουν ως εξής :

Μ. Παρασκευή : Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Σαββάτου" με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες :

• Τα πρώτα δρομολόγια θα βασίζονται σε πρόγραμμα καθημερινής

• Οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχυθούν ανάλογα με την επιβατική κίνηση.

Μ. Σάββατο : Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Κυριακής και αργιών" με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες :

• Οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ, και το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχυθούν ανάλογα με την επιβατική κίνηση.

• Θα λειτουργούν και θα ενισχυθούν οι γραμμές του κέντρου (π.χ 100).

Σημειώνεται πως τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα βρίσκονται εντός αμαξοστασίων στις 11 το βραδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα : Για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Κυριακής και αργιών" ενώ για τα τρόλεϊ ειδικό πρόγραμμα βασισμένο στο πρόγραμμα "Κυριακής και αργιών".

Την Δευτέρα του Πάσχα : Για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Κυριακής και αργιών" ενώ για τα τρόλεϊ ειδικό πρόγραμμα βασισμένο στο πρόγραμμα "Κυριακής και αργιών".

Την Τρίτη του Πάσχα : Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Σαββάτου" με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:

• Τα πρώτα δρομολόγια θα βασίζονται σε πρόγραμμα καθημερινής.

• Οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ, και το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχυθούν ανάλογα με την επιβατική κίνηση.

Με πρόγραμμα αργιών θα είναι και η συχνότητα των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και έχει ως εξής:

Μεγάλη Παρασκευή

Μετρό (γραμμές 2 και 3): Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 - 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες. Δεν θα ισχύει η δίωρη παράτασης λειτουργίας.

ΗΣΑΠ: Δρομολόγια ανά 10,5′.

Τραμ: Δρομολόγια ανά 20′ μεταξύ 10:00 - 21:30, ανά 25′ τις υπόλοιπες ώρες. (Ανά 10′ και 12′ για το τμήμα Σύνταγμα-Μουσών). Δεν θα ισχύει η δίωρη παράταση λειτουργίας.τελευταία δρομολόγια γύρω στη 1:00 π.μ..

Μ. Σάββατο

Μετρό, ΗΣΑΠ: Δρομολόγια ανά 10,5′ στη γραμμή 1 και ανά 10′ στις γραμμές 2 και 3. Τραμ: Δρομολόγια ανά 25′. (Ανά 12′ για το τμήμα Μουσών-Σύνταγμα).

Προαστιακός: Στη γραμμή της Χαλκίδας αναστέλλονται τα δρομολόγια 2534 (αναχώρηση 21:51 από Αθήνα για Χαλκίδα) και 2539 (αναχώρηση 23:27 από Χαλκίδα προς Οινόη). Στη γραμμή του Κιάτου αναστέλλεται το δρομολόγιο 2305 (αναχώρηση 21:59 από Κιάτο προς Αθήνα). Κανονικά θα ισχύσουν τα υπόλοιπα δρομολόγια του Προαστιακού

Κυριακή του Πάσχα

Μετρό: Δρομολόγια ανά 10′ μεταξύ 9:00 - 17:00, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.

ΗΣΑΠ: Δρομολόγια ανά 12,5′

Τραμ: Δρομολόγια ανά 30′. (Ανά 15′ για το τμήμα Μουσών - Σύνταγμα)

Προαστιακός: Στη γραμμή της Χαλκίδας αναστέλλονται τα δρομολόγια: 11530 (αναχώρηση 5:00 από Οινόη προς Χαλκίδα), 1530 (αναχώρηση 4:51 από Αθήνα προς Χαλκίδα), 1533 (αναχώρηση 5:26 από Χαλκίδα προς Αθήνα), 1535 (αναχώρηση 6:26 από Χαλκίδα

προς Αθήνα), 2534 (αναχώρηση 21:51 από Αθήνα για Χαλκίδα) και 2539 (αναχώρηση 23:27 από Χαλκίδα προς Οινόη).

Στη γραμμή του Κιάτου αναστέλλονται τα δρομολόγια 1300 (αναχώρηση 5:36 από Αθήνα προς Κιάτο) και 2305 (αναχώρηση 21:59 από Κιάτο προς Αθήνα). Στη γραμμή Αεροδρόμιο - Λιόσια - Αεροδρόμιο αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια (κανονικά τα δρομολόγια Αεροδρόμιο - Πειραιάς - Αεροδρόμιο). Κανονικά τα υπόλοιπα δρομολόγια του Προαστιακού.

Δευτέρα του Πάσχα

Μετρό (γραμμές 2 και 3): Δρομολόγια ανά 12′ στη γραμμή 2 και ανά 10′ στη γραμμή 3.

ΗΣΑΠ: Δρομολόγια ανά 12,5′.

Τραμ: Δρομολόγια ανά 30′. (Ανά 15′ για το τμήμα Μουσών - Σύνταγμα).

Προαστιακός: Στη γραμμή της Χαλκίδας αναστέλλονται τα δρομολόγια: 11530 (αναχώρηση 5:00 από Οινόη προς Χαλκίδα), 1530 (αναχώρηση 4:51 από Αθήνα προς Χαλκίδα), 1533 (αναχώρηση 5:26 από Χαλκίδα προς Αθήνα) και 1535 (αναχώρηση 6:26 από Χαλκίδα προς Αθήνα).Στη γραμμή του Κιάτου αναστέλλεται το δρομολόγιο 1300 (αναχώρηση 5:36 από Αθήνα προς Κιάτο).

Τρίτη του Πάσχα

Μετρό (γραμμές 2 και 3): Δρομολόγια ανά 5′ μεταξύ 6:30 - 17:00, ανά 7′ μεταξύ 17:00 - 20:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες

ΗΣΑΠ : Κανονικά δρομολόγια (ανά 6′ κατά μέσο όρο μεταξύ 6:30 - 21:00)

Τραμ: Δρομολόγια ανά 20′. (Ανά 12′ στο τμήμα Σύνταγμα - Μουσών).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα εθνικά δίκτυα - Κορυφώνεται η έξοδος τη Μ. Παρασκευή, επί ποδός η Τροχαία

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση στα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, όπου νωρίτερα την Μ. Πέμπτη ήταν αυξημένη λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι η έξοδος την Μεγάλη Πέμπτη, που αρχίζει ουσιαστικά η αποχώρηση προς την επαρχία, κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μέχρι τις 20.00 το βράδυ είχαν περάσει από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, 55.000 αυτοκίνητα και από την εθνική Αθηνών- Λαμίας, μέχρι τις 21.00, περίπου 43.000 αυτοκίνητα.

Η κίνηση άρχισε από τις 11 το πρωί και κορυφώθηκε μετά το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς από το πρωί όλη σχεδόν η δύναμη της Τροχαίας ήταν στους δρόμους για να διευκολύνει την κυκλοφορία, ειδικά στα έργα της λεωφόρου Αθηνών, στα πρακτορεία του ΚΤΕΛ Πελοποννήσου και στις εξόδους της πόλης.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά.

Επί ποδός θα είναι η Τροχαία και την Μεγάλη Παρασκευή, που αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η έξοδος.

Υπενθυμίζεται ότι την Μ. Παρασκευή απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα.
Пнгн

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!