EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Δεξαμενόπλοιο ισοπεδώνει κτήριο στον Βόσπορο, κρουαζιερόπλοιο προσκρούει σε προβλήτα στην Καραϊβική (Videos)

Δύο ναυτικά ατυχήματα σημειώθηκαν το διήμερο 9 - 10 Απριλίου, τα οποία μάλιστα καταγράφηκαν σε βίντεο.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένα δεξαμενόπλοιο 225 μέτρων παρεξέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε ένα νεοκλασικό κτήριο στις ακτές του Βοσπόρου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Καραϊβική: Το κρουαζιερόπλοιο MSC Armonia έπεσε με φόρα στην προβλήτα του λιμανιού στο Ροατάν. Το πλοίο των 275 μέτρων προσέκρουσε στην τσιμεντένια αποβάθρα με ταχύτητα 8,7 κόμβων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατρός χωρίς πτυχίο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας: Καταγγέλθηκε η σύμβαση

Στην καταγγελία της σύμβασης που είχε υπογραφεί με ειδικευόμενη γιατρό προχώρησε ομόφωνα το Δ.Σ του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Με μία περίεργη υπόθεση ήρθε αντιμέτωπη η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας (η επίσημη απόφαση αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ), καθώς εντός της Μ. Εβδομάδας, αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας ειδικευόμενης γιατρού, που εργάζεται στο ΓΝ Πρέβεζας, καθώς υπήρξαν σοβαρά στοιχεία που μαρτυρούν το ενδεχόμενο η νεαρή γιατρός να μην έχει αυθεντικό πτυχίο.

Κατά τον τυπικό έλεγχο των τίτλων γνησιότητας σπουδών που προσκόμισε η γιατρός από το Πανεπιστήμιο της L’ Aquila Ιταλίας προέκυψε ότι ότι όχι μόνο δεν της έχει απονεμηθεί ουδέποτε πτυχίο στην Ιατρική και Χειρουργική αλλά δεν της έχει δοθεί και ουδεμία αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος!

Μάλιστα το Πανεπιστήμιο της L’ AQUILA Ιταλίας, επισημαίνει στο έγγραφο του ότι θα κινήσει τις διαδικασίες προς εξακρίβωση κάθε ευθύνης σχετικά με τη μη αυθεντικότητα των δύο εγγράφων που έχει προσκομίσει η γιατρός.

H ειδικευόμενη διορίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Υγείας το 2014 στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου για να αρχίσει την άσκησή της στην ιατρική ειδικότητας της Παθολογίας (στοχεύοντας να αποκτήσει την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας), ενώ ανέλαβε υπηρεσία στις 8 Ιανουαρίου του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιατρός επισήμανε σε όλους τους τόνους στη διοίκηση του Νοσοκομείου πως έχει γίνει κάποιο λάθος, καθώς έχει μέχρι και φωτογραφίες από την ορκωμοσία της, ενώ δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα για αρνητικά σχόλια εις βάρος της στο χώρο εργασίας της.

Πρόκειται όντως για μία πολύ περίεργη υπόθεση, που δύσκολα κάποιος μπορεί να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα.Πηγές: 1, 2


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοί δικαιούνται δωρεάν και μειωμένο εισιτήριο μετακινήσεων

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 585.000 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, με ξεχωριστή απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης ΑμεΑ με μειωμένο ή δωρεάν δελτίο μετακίνησης στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Τα δικαιολογητικά για την έκπτωση:

Για ΑΜΕΑ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών εξέδωσε ανακοίνωση προς όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ προκειμένου να γίνονται δεκτά τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. Δ12α/Φ.11/Γ.Π.οικ.19202/420/29.03.2018 επιστολή της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, ώστε τα άτομα με αναπηρία που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής να μπορούν να κάνουν χρήση της έκπτωσης 50% που δικαιούνται στα εισιτήρια των λεωφορείων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην επιστολή του υπουργείου Εργασίας είναι τα εξής:

– Κάρτα Μετακίνησης ΑμεΑ 2016 του ΟΑΣΑ ή

– Βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους. (Στη βεβαίωση αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο) ή

– Απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ για την χορήγηση σύνταξης αναπηρίας ή

– Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%)

Για πολύτεκνους

Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης πολυτέκνου, που υπογράφεται από το δήμαρχο ή πρόεδρο της κοινότητας, από τον εφημέριο της ενορίας, από τους αντιπροσώπους της οργάνωσης πολυτέκνων και από τον αρχηγό της οικογένειας. Με τη βεβαίωση αυτή βεβαιώνεται ο αριθμός των παιδιών και το επάγγελμά τους. Μαζί με αυτό υποβάλλεται και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ειδικού τύπου (το οποίο χορηγείται από τον δήμο ή την κοινότητα) για να χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας.

Υποβάλλονται επίσης μαζί με την πρώτη κατάσταση και πρόσθετα δικαιολογητικά, όταν πρόκειται για τις παρακάτω περιπτώσεις:

Για ενήλικους σπουδαστές στα πανεπιστήμια αναλυτικό πιστοποιητικό σπουδών από την σχολή όπου φοιτά το ενήλικο αγόρι.

Για ενήλικους μαθητές σε επαγγελματικά καταστήματα Αναλυτική Βεβαίωση καταστήματος στο οποίο μαθαίνει τέχνη ή επάγγελμα το ενήλικο παιδί.

Για διαζευγμένες θυγατέρες οι οποίες συγκατοικούν ή συντηρούνται από τους γονείς ή από ένα γονέα, διαζευκτήριο και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 από τη διαζευγμένη θυγατέρα ότι συγκατοικεί ή συντηρείται από τους γονείς της. Επιπλέον, βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν είναι ασφαλισμένη.

Για τελείως ανίκανους για εργασία, που είναι ανασφάλιστοι Βεβαίωση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής στην οποία να βεβαιώνεται ότι είναι τελείως ανίκανοι για κάθε εργασία.

Για ανάπηρους βεβαίωση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ότι είναι τελείως ανίκανοι για κάθε εργασία (ποσοστό 100%).

Για ανάπηρους πολέμου με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 70%, απόφαση απονομής σύνταξης.

Για τις άγαμες θυγατέρες εφόσον υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους (φωτοαντίγραφο ασφαλιστικών βιβλιαρίων του ΙΚΑ εφόσον εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή βεβαιώσεις των οικείων οργανισμών ή δημοσίων υπηρεσιών (όπου εργάζονται) περί του χρόνου έναρξης εργασίας και της τυχόν αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας.

Για διαζευγμένους γονείς, διαζευκτήριο και αντίγραφο δικαστικής απόφασης σχετικά με την επιμέλεια και φροντίδα των παιδιών.

Μετά την υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών στους κατά τόπους συλλόγους πολυτέκνων και αφού εγκριθεί στη συνέχεια από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, εκδίδεται το βιβλιάριο πολυτέκνου, που επιδεικνύεται στον εισπράκτορα του μεταφορικού μέσου (εκτός των αεροπορικών γραμμών) και καταβάλλεται μειωμένο εισιτήριο.

Ένας περίπου μήνας μετά την υποβολή των δικαιολογητικών.

Τα βιβλιάρια πρέπει να είναι θεωρημένα από την οικεία πολυτεκνική οργάνωση.

Διαδικασία έκδοσης κάρτας μειωμένης τιμής στις αστικές συγκοινωνίες για πολυτέκνους
Οι μηνιαίες κάρτες μειωμένης τιμής εκδίδονται από τα εκδοτήρια μηνιαίων καρτών του συστήματος αστικών συγκοινωνιών. Για την έκδοση των καρτών απαιτείται μία φωτογραφία και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του βιβλιαρίου πολυτέκνου. Η επίδειξη του βιβλιαρίου πολυτέκνου απαιτείται και κατά τον έλεγχο κομίστρου από τους αρμόδιους υπαλλήλους του συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών.


Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αυτοκίνηση ανεβάζει στροφές

«Μηδενικές συγκρούσεις, μηδενικές εκπομπές, μηδενική συμφόρηση». Ετσι περιγράφει η Μαίρη Μπάρα, επικεφαλής της GM, την προοπτική της αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο ο δρόμος για το ουτοπικό αυτό μέλλον θα είναι μακρύς και δύσβατος, όπως φάνηκε από τα πρόσφατα θανατηφόρα περιστατικά με οχήματα της Tesla και της Uber. Οι κινητήρες της μετάβασης –κραταιές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, τεχνολογικοί κολοσσοί και σωρεία start-ups– πρέπει να διαχειριστούν σύνθετα τεχνικά προβλήματα αλλά και τις αντιστάσεις της κοινής γνώμης.

Τον περασμένο μήνα, η Waymo, η θυγατρική της Google, δημοσίευσε βίντεο που δείχνει επιβάτες να μετακινούνται σε δοκιμαστικές διαδρομές με αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στους δρόμους προαστίων στην Αριζόνα. Η εταιρεία διαθέτει ήδη άδεια λειτουργίας υπηρεσιών μετακίνησης στη συγκεκριμένη πολιτεία και σχεδιάζει να την ενεργοποιήσει πριν από το τέλος της χρονιάς. Η GM αναμένεται να ακολουθήσει με μία αντίστοιχη υπηρεσία εντός του 2019 και η BMW σχεδιάζει να λανσάρει μαζικά πλήρως αυτόνομα οχήματα το 2021, με την τεχνολογία της ισραηλινής Mobileye. Η Daimler, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Κ», θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της Beat στο εγγύς μέλλον για τη δική της υπηρεσία ρομποταξί. Στα τέλη Μαρτίου, η Daimler και η BMW ανακοίνωσαν τη σύσταση κοινοπραξίας στις επιβατικές μετακινήσεις, για να ανταγωνιστούν φιλόδοξες τεχνολογικές δυνάμεις όπως η Uber.Αυτόνομο όχημα της Waymo (θυγατρική της Google), η οποία διαθέτει ήδη άδεια λειτουργίας υπηρεσιών μετακίνησης στην Αριζόνα.
Οι επιβατικές υπηρεσίες, φυσικά, είναι μόνο μία πιθανή εφαρμογή της νέας τεχνολογίας. «Η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης προχωράει με μεγάλη ταχύτητα και με διαφορετικές λύσεις για διαφορετικά είδη μεταφορών», δηλώνει στην «Κ» ο Νίκλας Γκούσταφσον, διευθυντής βιωσιμότητας (chief sustainability officer) της Volvo Group, που βρέθηκε προ εβδομάδων στην Αθήνα για το τέταρτο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Σουηδίας. «Ηδη λειτουργούμε αυτόνομα φορτηγά σε ένα ορυχείο στη Βόρεια Σουηδία. Η τεχνολογία επίσης ταιριάζει φυσικά σε άλλες έγκλειστες περιοχές, όπως λιμάνια και αμαξοστάσια λεωφορείων». Ο κ. Γκούσταφσον εξηγεί ότι «πιστεύουμε ότι η αυτονομία θα ξεκινήσει έξω από τις πόλεις» και θα εισέλθει στο αστικό περιβάλλον αρχικά «με λεωφορεία που θα κινούνται σε ξεχωριστούς λεωφορειόδρομους».

Από τα κυριότερα επιχειρήματα υπέρ της αυτόνομης οδήγησης είναι αυτό που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 3.400 άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Η εξάπλωση των αυτόνομων οχημάτων αναμένεται να βελτιώσει θεαματικά την κατάσταση. Τα οχήματα της Waymo έχουν ήδη οδηγήσει 6,5 εκατ. χιλιόμετρα στους δρόμους και έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα μόνο με ευθύνη των οδηγών συμβατικών αυτοκινήτων. Τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να πατήσουν φρένο πάνω από χίλιες φορές πιο γρήγορα από τον μέσο οδηγό.

Αναστολή δοκιμών

Ωστόσο, όπως σημειώθηκε σε παρουσίαση της Mobileye που παρακολούθησε προ μηνών η «Κ» στο Ισραήλ, η κοινή γνώμη είναι πολύ περισσότερο διατεθειμένη να δεχθεί το ανθρώπινο λάθος ως αιτία θανάτων στον δρόμο από την ευθύνη της μηχανής. Το δεδομένο αυτό εξηγεί εν μέρει την απόφαση της Uber να αναστείλει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο 49χρονης πεζής στις 18 Μαρτίου στο Τέμπε της Αριζόνα έπειτα από πρόσκρουση με ρομποτικό αυτοκίνητο της εταιρείας. Είναι η πρώτη φορά που αυτόνομο όχημα εμπλέκεται σε θανατηφόρο δυστύχημα. Το τραγικό συμβάν οδήγησε και την Τoyota σε αναστολή των δοκιμών στις ΗΠΑ.Εμπειρογνώμονες εξετάζουν το ρομποτικό όχημα της Uber που προκάλεσε τον θάνατο 49χρονης πεζής στις 18 Μαρτίου στο Τέμπε της Αριζόνας.
Πέντε μέρες αργότερα, ο θάνατος οδηγού σε ημι-αυτόνομο όχημα της Tesla στην Καλιφόρνια ενέτεινε την ανησυχία όσων μιλούν για τους αυξημένους κινδύνους που συνεπάγονται οχήματα με προηγμένα αυτόματα συστήματα, που δημιουργούν σε όσους τα οδηγούν μία ψευδαίσθηση απόλυτης ασφάλειας.

Ο χαμένος χρόνος


Τα αυτόνομα οχήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνικής και οικονομικής ζωής – αντίστοιχο με αυτόν που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα περίπου με τα συμβατικά αυτοκίνητα. H Boston Consulting Group έχει υπολογίσει ότι οι Αμερικανοί (συνολικά) ξοδεύουν περίπου 30 δισ. ώρες τον χρόνο οδηγώντας, περιμένοντας στην κίνηση ή ψάχνοντας να σταθμεύσουν. Τα αυτόνομα οχήματα θα απελευθερώσουν μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου και θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για τη χρήση του.

Σε πρόσφατο αφιέρωμα του Economist στα αυτοκίνητα-ρομπότ παρουσιάζονται εντυπωσιακά παραδείγματα. Οπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό, τα αυτοκίνητα μεταμόρφωσαν τον κλάδο της λιανικής, δημιουργώντας μεγάλα εμπορικά κέντρα με δεκάδες μαγαζιά και αχανή πάρκινγκ. Οι ρομποτικοί επίγονοι των αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό εμπόριο, γράφει ο Economist, θα κάνουν τα μαγαζιά να πηγαίνουν στον καταναλωτή. Οπως αναφέρει στο αφιέρωμα ο Πίτερ Νόρτον του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, «το Walmart του μέλλοντος μπορεί να είναι στόλοι αυτοκινήτων που είναι έτοιμα να φέρουν στο σπίτι οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα Walmart».

Τα AVs και η κυκλοφοριακή συμφόρηση

Παρότι η διείσδυση της αυτόνομης τεχνολογίας στην οδική καθημερινότητα έχει ήδη ξεκινήσει, οι απόψεις διίστανται όσον αφορά το πόσο ταχέως θα προχωρήσει – αρκετοί μάλιστα πιστεύουν ότι στο σύνθετο περιβάλλον της πόλης ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα απαραίτητος. Η Boston Consulting Group υπολογίζει ότι το 2035, μόλις το 10% των οχημάτων θα είναι πλήρως αυτόνομα (επιπέδου 5).

Οι θιασώτες της ουτοπίας της αυτονομίας πάντως, εκτός από την ελαχιστοποίηση των τροχαίων, υπόσχονται κάτι άλλο που φαντάζει άπιαστο: το τέλος της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η έλευση της αυτονομίας, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, θα σημάνει εν πολλοίς το τέλος της ατομικής ιδιοκτησίας αυτοκινήτων. Η δραματική μείωση του κόστους χρήσης των ρομποτικών αυτοκινήτων θα μας μετατρέψει, από κατόχους Ι.Χ., σε χρήστες υπηρεσιών μετακίνησης. Hδη, εταιρείες όπως η ισραηλινή Waze, που ξεκίνησε ως πάροχος πληροφόρησης για συνθήκες κίνησης σε πραγματικό χρόνο και που εξαγοράστηκε το 2013 από την Google, σχεδιάζουν την επέκταση της κοινής χρήσης αυτοκινήτων (car-pooling) με σκοπό την εξάλειψη της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η προσδοκία είναι ότι οι υπηρεσίες αυτές θα γίνουν πολύ πιο δημοφιλείς στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης, περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό των οχημάτων στους δρόμους. Στην αποσυμφόρηση θα συμβάλλουν και οι προηγμένες ικανότητες πλοήγησης των έξυπνων αυτοκινήτων, που θα επιλέγουν πάντα τη λιγότερο επιβαρυμένη οδό προς τον προορισμό τους, αλλά και η δυνατότητά τους να κινούνται πολύ πιο κοντά το ένα στο άλλο.Τα αυτόνομα οχήματα, λένε οι υπέρμαχοί τους, θα απελευθερώσουν μεγάλο μέρος του χρόνου που ξοδεύουμε οδηγώντας ή περιμένοντας στην κίνηση.

Ωστόσο, η εμπειρία του 20ού αιώνα ήταν ότι η αυξημένη χωρητικότητα των δρόμων οδηγούσε σε αυξημένη χρήση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα η συμφόρηση να μειώνεται μόνο πρόσκαιρα. Επιπλέον, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για το μειωμένο κόστος των αυτόνομων οχημάτων, η ζήτηση για οδικές μετακινήσεις θα αυξηθεί.

Oπως παρατηρεί ο Economist στο ειδικό του αφιέρωμα: «Αν τα ρομποταξί είναι φθηνά και γρήγορα, ο κόσμος θα θέλει να τα χρησιμοποιήσει περισσότερο». Παράλληλα, η μείωση του κόστους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κυκλοφορίας αυτόνομων φορτηγών, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Ο βαθμός στον οποίο η νέα τεχνολογία θα οδηγήσει σε μείωση της συμφόρησης και της ρύπανσης, συνεπώς, θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των επιβατών να μετακινούνται στο ίδιο όχημα με αγνώστους και από την ταχύτητα της στροφής προς την ηλεκτροκίνηση. Περυσινή μελέτη του University of California, Davis συμπέρανε ότι η ευρεία υιοθέτηση της αυτόνομης οδήγησης χωρίς παράλληλη υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και της κοινής χρήσης θα οδηγήσει σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου των οδικών μεταφορών κατά 50% έως το 2050. Κρίσιμες θα είναι και οι πολιτικές τιμολόγησης της χρήσης των δρόμων. Oπως σημειώνει ο Economist, με διαθέσιμα τα δεδομένα κίνησης των αυτοκινήτων-ρομπότ, οι δημοτικές αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν τέλη διέλευσης με πολύ πιο στοχευμένο τρόπο, επιτυγχάνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάρτα... απεριορίστων ζημιών έχουν οι βάνδαλοι

Οταν τα σκληρά δεδομένα ξεπερνούν τις δυνατότητες εκτίμησης ζημιών, τότε τα πράγματα έχουν τεθεί εκτός τροχιάς. Κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση στον ΟΑΣΑ, ο οποίος μετρά εδώ και περίπου τρία χρόνια «μπαράζ» συστηματικών βανδαλισμών στον εξοπλισμό και την περιουσία του χωρίς να είναι σε θέση να υπολογίσει το... ακριβές αντίτιμο. Με πρόσχημα το γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών μέχρι την τελική παράδοση του έργου, στελέχη του ΟΑΣΑ επέμεναν «ότι δεν επιβαρύνεται ο Οργανισμός», κρατώντας –ακουσίως– αποστάσεις ασφαλείας από τους δράστες.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα ΕΛΤΑ, τα οποία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών και ληστειών πάμπολλες φορές. Σημειώνεται ότι μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 τα ΕΛΤΑ εκλήθησαν να δαπανήσουν 35.600 ευρώ για την αποκατάσταση «δολιοφθορών». Το ποσό, το οποίο σε μηνιαία βάση ανέρχεται στα 11.850 ευρώ, είναι το υψηλότερο που έχουν δαπανήσει τα ΕΛΤΑ τα τελευταία χρόνια για αποκατάσταση τέτοιου είδους επιθέσεων αγνώστων. Μέχρι και τον Μάρτιο στο στόχαστρο εμπρηστών- βανδάλων βρέθηκαν τέσσερα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ (Πάτρα, Πατησίων, Πεύκη, Νέα Σμύρνη). Το «μεγαλύτερο θύμα» ήταν το κατάστημα ΕΛΤΑ Πάτρας, τα έξοδα για την αποκατάσταση του οποίου, ύστερα από επίθεση με γκαζάκια, πλησίασαν τα 30.000 ευρώ. Στα μέσα Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίθεση στα ΕΛΤΑ της Πατησίων, που κόστισε στην εταιρεία 3.400 ευρώ.

Στα 5.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος καθεμιάς από τις 800 πύλες που τοποθετούνται στις εισόδους των σταθμών για την επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ το κόστος καθενός από τα 6.500 επικυρωτικά μηχανήματα, που τοποθετούνται στα λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Τα φαινόμενα βανδαλισμών με στόχο την απαξίωση του έργου, που χρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους, είναι πλέον καθημερινά και ένας πρόχειρος υπολογισμός ανεβάζει το κόστος τους μέχρι σήμερα σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η ασφαλιστική κάλυψη
Η ασφάλεια που καλύπτει το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προβλέπει ότι η ανάδοχος κοινοπραξία θα βαρύνεται έως το ποσό των 65.000 ευρώ ετησίως για την αποκατάσταση τέτοιων ζημιών (βανδαλισμών), ενώ το επιπλέον ποσό πρέπει να αποζημιώνει η αναθέτουσα αρχή, δηλαδή ο ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών). Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο ΟΑΣΑ δεν έχει στα χέρια του συγκεκριμένες μετρήσεις, σήμερα συνεπάγεται ότι έχει εισπράξει από την ασφαλιστική κάλυψη το παραπάνω ποσό και αναζητεί τρόπους να καλύψει το υπερβάλλον κόστος.

Παράλληλα, εκτός από τον εξοπλισμό, στα θύματα των βανδάλων συγκαταλέγονται και ολόκληρα λεωφορεία ή τρόλεϊ. Τα καμένα λεωφορεία είτε καταστρέφονται ολοσχερώς είτε χρήζουν ολικής ανακατασκευής μετά τις φθορές. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ δεν αποκαλύπτει ούτε το ύψος της ζημίας που έχει υποστεί ο στόλος του ούτε όμως και τον αριθμό των οχημάτων που έχουν καταστραφεί, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία κάνουν λόγο για κόστος που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ σε διάστημα μόλις δύο ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στη Βουλή, μεταξύ 2015 και 2017 το κόστος επισκευής ή «απώλειας» τρόλεϊ και λεωφορείων ανήλθε στο 1,033 εκατ. ευρώ.

Ανοιχτές  οι πύλες του μετρό

Αγιο Πάσχα χωρίς κλειστές πύλες για τους επιβάτες του μετρό και του ηλεκτρικού, καθώς το σύστημα εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να «κλείσει» στο σύνολό του. Αθροιστικά το μετρό και ο ηλεκτρικός διαθέτουν 65 σταθμούς, οι οποίοι πρέπει να «κλειδώσουν» προκειμένου να κηρυχθεί η πλήρης λειτουργία του συστήματος. Σήμερα κλειστοί είναι μόλις 26 σταθμοί, οι οποίοι όμως διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοικτή πύλη εισόδου - εξόδου για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και ανέργων. Οι επόμενες ημέρες δεν φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε κάποια δραστική αλλαγή του τοπίου, καθώς τα δύο βασικότερα προβλήματα (δεν έχουν αποσταλεί ακόμη όλες οι κάρτες και δεν έχουν αναβαθμιστεί τα παλαιά εκδοτικά μηχανήματα) που εμποδίζουν την πλήρη λειτουργία του συστήματος δεν φαίνεται να έχουν επιλυθεί.Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πελατειακό κράτος Σπίρτζη-Θύμιου έστειλε 1300 εργαζόμενους της UberX σπίτια τους

Tο χρεοκοπημένο πελατειακό κράτος που αρνείται την αξιολόγηση και διώχνει τις επενδύσεις κατάφερε να στείλει σπίτια τους χιλιάδες οδηγούς της UberX. Ετσι Μια από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε μια δύσκολη ημέρα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το UberX αλλά και για τους 1.300 εργαζομένους στην υπηρεσία ξημέρωσε την Τρίτη του Πάσχα καθώς τέθηκε σε ισχύ η αναστολή της συγκεκριμένης λειτουργίας στην Αθήνα.

Την κίνηση αυτή προκάλεσε ο νέος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση και με την οποία αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των μεταφορών.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης χαρακτήρισε τους οδηγούς της υπηρεσίας αυτής «πειρατές».

«Εάν θέλουν κάποιοι να κάνουν πειρατίες της δεκαετίας του ’50 σε μια χώρα ιθαγενών, διαψεύδονται από την κυβέρνηση που παράγει νομιμότητα» είπε ο κ. Μαυραγάνης.

«Αυτό το πράγμα είναι παράνομο γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η Ελλάδα κάνει μια ρύθμιση που λέει ότι όποιος θέλει να κάνει διαδικτυακή διαμεσολάβηση θα ιδρύει υποκατάστημα στην Ελλάδα ή θα ιδρύει εταιρεία στην Ελλάδα και τότε θα ζητά άδεια από το υπ. Μεταφορών και θα συμβάλλεται με μεταφορείς».

«Αν ήταν απλώς μια διαδικτυακή υπηρεσία δεν θα παρενέβαινε στις τιμές αλλά η εταιρεία αυτή δεν ήθελε να την κάνει αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης.

«Αν διαρρηγνύεις σε επίπεδο φορολογικών νόμων το πνεύμα της Ελλάδας πρέπει ή να συμμορφωθείς ή να φύγεις» κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών.

«Δυστυχώς ζήσαμε την εμπειρία 1.300 εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τις εργασίες τους ενώ ο κόσμος αγαπούσε την υπηρεσία» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκμίσθωσης με Οδηγό Σκεύος Καβουκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι Έλληνες επαγγελματίες πλήρωναν τα πάντα. «Οι αποδείξεις που εκδίδονται από τα 600 αυτοκίνητα ήταν περισσότερες από όσες έκοβαν τα ταξί» είπε ο κ. Καβουκλής.

Όπως είπε «η κυβέρνηση επιλέγει για «ψηφοθηρικούς λόγους να κρατήσει το επάγγελμα κλειστό» κατέληξε.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί το ίντερνετ έχει γεμίσει με ανόητες επιστημονικές έρευνες

Το αλκοόλ κάνει κακό, έτσι;

«Όχι» σου λέει μία νέα έρευνα, με ένα ποτήρι ουίσκι τη μέρα μειώνονται οι πιθανότητες να πάθεις προστάτη.

Η πίτσα παχαίνει;

«Όχι. Ίσα ίσα που έρευνες έδειξαν ότι δυο κομμάτια πίτσα πριν τον μεσημεριανό ύπνο μειώνουν 20% τον κίνδυνο να πάθεις διαβήτη. Δεν κοιμάσαι το μεσημέρι; Κακώς. Φάε τουλάχιστον την πίτσα, μην είσαι κορόιδο».

Οι χειρότερες είναι αυτές οι έρευνες που σου χαϊδεύουν τα αυτιά και υποστηρίζουν ότι οι εξυπνότεροι άνθρωποι εκεί έξω έχουν τις πιο άθλιες συνήθειες (ξυπνάνε αργά, βρίζουν κλπ). Αυτές, μάλιστα, είναι και υπερβολικά δημοφιλείς και ποστάρονται ΣΥ-ΝΕ-ΧΕΙΑ στα social media με ύφος «ω, εγώ βρίζω συνέχεια, αδικούμαι εδώ, πρέπει να με πάρουν στη NASA «.

Έστω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος κάπου που τα κάνει όλα αυτά. Καπνίζει 4 τσιγάρα τη μέρα, τρώει 2 κομμάτια πίτσα, πίνει 2 κιλά καφέ γιατί μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, κοιμάται πάντα μισή ώρα το μεσημέρι, δεν σκουπίζει ποτέ, πίνει τουλάχιστον ένα ποτήρι κόκκινο κρασί -ανακατεύοντας το δηλαδή με το ουίσκι που έχει ήδη πιει από την προηγούμενη έρευνα- βρίζει συχνά, απατάει συνέχεια κλπ… Ποια αρχαία κόλαση άνοιξε τις πύλες της και τον άφησε να ξεχυθεί ως κατάρα πάνω στην ανθρωπότητα;

Γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε τόσο πολύ αυτές τις έρευνες, που αμφισβητούν έστω και λίγο τους γενικά παραδεκτούς κανόνες για μία γερή και χωρίς χιλιοφραγμένες αρτηρίες καρδιά;
1. Η εκδίκηση του αδιόρθωτου

‘Επιβραβεύουν’ μία κακή συνήθεια, μία συνήθεια απ’ αυτές που μας συμβουλεύουν μονίμως όλοι να την κόψουμε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Πας μια ζωή στους γιατρούς, ακούς τις προειδοποιήσεις τους που φέρνουν τον όλεθρο, κάθε 50ευρω και μία δυσοίωνη πρόβλεψη, και σιγά σιγά περνάει μέσα σου αυτό: αν θες να είσαι υγιής, υπάρχει μόνο o δρόμος της εγκράτειας. Και ξαφνικά, ΘΑΥΜΑ. Κοίτα εδώ. Υπάρχουν κάπου μακριά κάποιοι άλλοι γιατροί που σου λένε «ρίχτο και λίγο έξω, σιγά, τι θα πάθεις;».
2. Η επαναστατική(;) μας φύση

Κάθεσαι απέναντι από τον γιατρό σου και όσο εκείνος σου ζητάει να κόψεις το κάπνισμα, μιλώντας για αναπνευστικά και καρκίνους, εσύ βγάζεις από τη δεξιά σου τσέπη ένα χαρτί. Εκείνος συνεχίζει το κήρυγμα του, ενώ εσύ την ίδια στιγμή, αρχίζεις να ξεδιπλώνεις σιγά σιγά το χαρτί, μέχρι που ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ του το τρίβεις στη μούρη. «Κοίτα εδώ τι γράφει», του λες. «4 τσιγάρα τη μέρα μειώνουν το στρες και απομακρύνουν ως και 20% την πιθανότητα εμφράγματος. Και το λέει το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, όχι εσύ, ένας κακομοίρης που τσιγκουνεύεσαι μέχρι και τις καραμελίτσες στην είσοδο».

Αυτό, βέβαια, δεν συμβαίνει ποτέ στην πραγματικότητα, αλλά το φαντασιώνεσαι, το κάνεις εικόνα στο πονεμένο σου μυαλό, τη στιγμή που διαβάζεις τη σχετική έρευνα.

Δεν ξέρω γιατί είμαστε έτσι, αλλά είναι ένας από τους λόγους που μας αγαπάω, αυτή η βαθιά και ενστικτώδης ανάγκη μας να αμφισβητούμε την εξουσία. Γιατί αν το σκεφτείς και η σχέση γιατρού-ασθενή, μία τέτοια σχέση είναι. Ο γιατρός κρατάει τα σκήπτρα της αυθεντίας και εσύ είσαι εκεί, χαμηλώνεις το κεφάλι και λες συνέχεια «έχεις δίκιο, θα διορθωθώ, αλήθεια».
3. Είναι πιασάρικες και διασκεδαστικές

Τα έσοδα από κλικς σε διαφημίσεις κυνηγούν όλοι. Και από τη στιγμή που οι 9 στις 10 ιατρικές ειδήσεις είναι ας το πούμε αντιεμπορικές, αυτές οι έρευνες σώζουν κάπως την κατάσταση. Βλέπεις, μέσα στην ουσία τους έχουν μία εγγενή αντίφαση και αυτό από μόνο του τις κάνει γοητευτικές. Και αυτή η αντίφαση είναι ‘Κακή Συνήθεια φέρνει Καλό Αποτέλεσμα’. Και αυτό είναι entertainment.

Εννοείται, λοιπόν, ότι ακόμα και οι ιατρικές ειδήσεις παραποιούνται με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή και ψυχαγωγήσουν, όχι να πληροφορήσουν ή να προειδοποιήσουν. Και όταν αυτές οι ειδήσεις δεν αφορούν κάποια πραγματικά σπουδαία νέα μέθοδο θεραπείας ή μία επαναστατική ανακάλυψη, δυστυχώς ενδιαφέρουν ελάχιστους. Και εκεί σκάνε αυτές οι ‘παράξενες έρευνες’ που πλασάρονται δίπλα στις άλλες «παράξενες» ειδήσεις της ημέρας.
Πηγές: [1][2]
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ενοχλουν οι μεταναστες ;Εισαστε ρατσιστες και ξενοφοβικοι και δεν εχετε μεσα σας ουτε δραμι εξελιξης τελος… εισαστε πιθηκια χωρις μυαλο …!

Καταρχας γιατι δεν μπορειτε να αγαπησετε ρε “ρατσιστες” εναν λαο οπου …

Μισει τους αλλοθρησκους και θελει να τους σκοτωσει ..
Μισει τους ομοφυλοφιλους και θελει να τους σκοτωσει ..
Μισει θανασιμα οποιον εχει διαφορετικο τροπο ζωης εκτος απο τον δικο του …
Μισει την ελευθερια στις γυναικες …
Μισει τους σκυλους και σε πολλες περιπτωσεις τους τρωει …αλλα ειναι ετοιμος να σκοτωσει εσενα που τρως χοιρινο..!
Φοβαται μην πεθανει στην μαχη απο τραυμα στα γεννητικα οργανα γιατι ετσι δεν θα κανει χαρα με τις 72 παρθενες… !!

Να συνεχισω ρε “ρατσιστη” ; Γιατι ρε δεν αγαπας αυτο τον λαο της αγαπης;

Γιατι δεν ακους την λογικη του πολιτικος ορθου ..γαμω το φελεκι μου για παιδι; Οπισθοδρομικε παπαρα …και γραφικε συνομωσιολογε …!!

Και να μην ξεχασω …Παλιοφασιστακι !!!

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται πρόστιμα στα παράνομα diesel που κυκλοφορούν

«Stop» στην κυκλοφορία των παλιών ντίζελ που ταξινομήθηκαν και κυκλοφορούν παράνομα θα επιχειρήσουν να βάλουν τα συναρμόδια υπουργεία. Δείτε το σχέδιο δράσης που θα μπει σε εφαρμογή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει το φαινόμενο «νομιμοποίησης» των παλιών ντίζελ στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η ταξινόμηση και κυκλοφορία ντίζελ Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν είναι τεχνολογίας Euro5 ή μεταγενέστερης αντιρρυπαντικής οδηγίας.

Ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση για φθηνό και οικονομικό ντίζελ οδήγησε σε αθρόες εισαγωγές παλιών πετρελαιοκίνητων τα οποία πουλήθηκαν και κυκλοφορούν με ψευδείς βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας (ο υποψήφιος αγοραστής κάνει μια δήλωση πως διαμένει προσωρινά και χρησιμοποιεί το παλιό ντίζελ σε κάποια πόλη της περιφέρειας, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα).

Έτσι, σε συνδυασμό με τους ανύπαρκτους ελέγχους της Αστυνομίας, αυτή τη στιγμή στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός ντίζελ αυτοκινήτων που πρακτικά απαγορεύεται από το νόμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί ΦΠΑ & Τέλη Ταξινόμησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν-διασταυρώσουν όλα τα στοιχεία αυτοκινήτων diesel Euro4 & παλαιότερων που αποκτήθηκαν με ξεχωριστές δηλώσεις μονίμου κατοικίας.

Έτσι, για μεταχειρισμένα ντίζελ που εισήχθησαν από το 2011 και μετά, το λογισμικό θα ελέγχει τα παρακάτω στοιχεία: τα τελευταία εκκαθαριστικά σημειώματα του ιδιοκτήτη, τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί για να βγει η άδεια κυκλοφορίας και τα στοιχεία του εμπόρου. Αν εντοπίζεται αναντιστοιχία και αποδεικνύεται ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί παράνομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τότε θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και ακινητοποίηση σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Επίσης, εξετάζονται και έξτρα ποινές για εμπόρους που ασχολούνται «συχνά» με βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας. Εξελίξεις το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένουμε τις επόμενες μέρες, καθώς φαίνεται πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποφασίσει να δράσουν άμεσα και να καταπολεμήσουν το πρόβλημα.


Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το Taxisnet

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Το ετήσιο ραντεβού 6,2 εκατομμυρίων νοικοκυριών με την Εφορία πλησιάζει. Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανεβάζουν ταχύτητες και τρέχουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες που κρατούν μέχρι τώρα το σύστημα κλειστό. Ηδη έχουν φθάσει τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το 2017 και από τις επιχειρήσεις και τα Ταμεία οι βεβαιώσεις αποδοχών για τα εισοδήματα και τους φόρους που παρακρατήθηκαν στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναμένονται ακόμα τα στοιχεία για τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων και τις τοκοχρεολυτικές δόσεις των δανείων που κατέβαλαν πέρυσι οι φορολογούμενοι.

Στις εκκρεμότητες περιλαμβάνονται ακόμα η έκδοση της απόφασης για το νέο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το γνωστό Ε1, οι οδηγίες συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3 που υποβάλλουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις και η κατάθεση νομοθετικής διάταξης που θα απαλλάσσει και φέτος από τη φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια τους φορολογουμένους που απέκτησαν εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση (φοιτητές, νοικοκυρές, άνεργοι).

Δαπάνες με πλαστικό χρήμα, χάρτινες αποδείξεις, φιλοξενούμενοι, εισοδήματα από μισθώσεις τύπου Airbnb, ιατρικά έξοδα συνθέτουν τον καμβά των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Αλλαγές που κρύβουν παγίδες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν όσους δεν προσέξουν ή δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους στην πληρωμή έξτρα φόρου.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Facebook: Η συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ και οι αποκαλύψεις για Ρωσία

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η φίρμα του βρίσκεται σε μια αδιάκοπη «κούρσα τεχνολογικού εξοπλισμού» με τη Ρωσία αναφορικά με τις εκστρατείες online προπαγάνδας, και δεσμεύτηκε ότι πλέον κύρια προτεραιότητά του αποτελεί η αποτροπή περαιτέρω παρεμβάσεων στις εκλογικές αναμετρήσεις ανά τον κόσμο, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων της Cambridge Analytica, o 33χρονος δισεκατομμυριούχος ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη αρκετές φορές για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση. «Εγώ ίδρυσα την εταιρεία, οπότε η ευθύνη είναι δική μου. Λυπάμαι πολύ», είπε ο Ζούκερμπεργκ στους Γερουσιαστές που του έθεταν ερωτήματα για το σκάνδαλο.

Μιλώντας ενώπιον τριών επιτροπών του Κογκρέσου επί περίπου πέντε ώρες, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε τα λάθη της φίρμας του που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών δεδομένων πάνω από 87 εκατομμύρια χρηστών.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO του Facebook, συμπληρώνοντας πάντως ότι «θα χρειαστεί χρόνος» για να κάνει με την ομάδα του όλες τις απαραίτητες αλλαγές που θα διασφαλίσουν τις λανθασμένες χρήσεις της πλατφόρμας.


Η «απολογία» του Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε μια άκρως ανησυχητική πτυχή του Facebook, αφού η πλατφόρμα φαίνεται ότι ασκεί τεράστια επιρροή στην εκλογική διαδικασία σε πολλές δημοκρατικές κοινωνίες. «Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσω ότι κανείς δεν θα παρέμβει στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται το 2018 σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ζούκερμπεργκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του απηύθυνε Γερουσιαστής από το Νέο Μεξικό.

Ο Γερουσιαστής Τομ Άνταλ ρώτησε τον 33χρονο CEO εάν θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι η πλατφόρμα του δεν θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για πολιτική προπαγάνδα, μέσω της χειραγώγησης προσωπικών δεδομένων και η απάντηση ήταν... αρνητική.

«Δυστυχώς, Γερουσιαστά, όχι, δεν μπορώ να το εγγυηθώ αυτό, επειδή βρισκόμαστε σε μια αδιάκοπη «εξοπλιστική κούρσα». Όσο υπάρχουν άτομα στη Ρωσία που η δουλειά τους είναι να προσπαθούν να παρεμβαίνουν στις εκλογές ανά τον κόσμο, αυτού του είδους οι συγκρούσεις θα συνεχίζονται», υπογράμμισε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «ένα από τα πράγματα για τα οποία μετανιώνει πιο πολύ» από την ίδρυση του Facebook μέχρι σήμερα είναι η καθυστερημένη αντίδραση της εταιρείας ως προς την έρευνα και την αποτροπή των εκστρατειών παραπληροφόρησης που διεξήγαγαν «ρωσικά τρολ» κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Εκλογών,


Ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι το Facebook δεν έπρεπε ποτέ να πιστέψει στις διαβεβαιώσεις της Cambridge Analytica ότι θα σταματούσε να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα που είχε συλλέξει, ενάντια στον κανονισμό της εταιρείας. «Κοιτώντας πίσω, βλέπω ότι ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να τους δείξουμε τυφλή εμπιστοσύνη. Θεωρήσαμε εσφαλμένα ότι επρόκειτο για μια υπόθεση που είχε κλείσει».

Ο 33χρονος παραδέχθηκε επίσης ότι το Facebook δεν προειδοποίησε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για να αναφέρει την «κλοπή» δεδομένων. Όπως επισήμανε, το Facebook διεξάγει ήδη μια «ενδελεχή έρευνα» αναφορικά όλα τα app που έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών. «Αν διαπιστώσουμε ότι κάνουν κάτι ανάρμοστο, θα τις μπλοκάρουμε από το Facebook», δεσμεύτηκε.

Ο Ζούκερμπεργκ αναμένεται να καταθέσει σήμερα και ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.


Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα αλγερινό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη 30 χλμ από το Αλγέρι

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην πόλη Μπουφαρίκ, περίπου 30 χλμ από το Αλγέρι

Ένα αλγερινό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη περίπου 30 χλμ από το Αλγέρι, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin της αλγερινής αεροπορίας στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 100 άτομα, με μερικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 200 επιβάτες.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, το αεροσκάφος συνετρίβη στο Μπουφαρίκ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Μπλίντα.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα γυρνάει ο Τσακαλώτος με μετα-μνημονιακό... «μνημόνιο»

Νέες αποστάσεις από το αφήγημα Μαξίμου για οριστικό γύρισμα σελίδας μετά τις 28 Αυγούστου που λήγει το τρίτο μνημόνιο πήρε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας ότι ουρές της 4ης αξιολόγησης, όπως π.χ. το Ελληνικό, θα ενταχθούν στο ασαφές ακόμη σχήμα του προγράμματος μετα-μνημονιακής εποπτείας.

«Το βασικό που συζητιέται είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης με κορμό τα πράγματα που ήδη συμφωνήσαμε με τους θεσμούς και δεν μπορούν να τελειώσουν για τεχνικούς λόγους μέχρι τις 28 Αυγούστου που τελειώνει το πρόγραμμα» είπε o Yπουργός. Παραλλήλως ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργoς Χουλιαράκης ετοιμάζεται να δικαιολογήσει στο Euro Working Group της Πέμπτης πώς από τα 88 προαπαιτούμενα έχoυν ολοκληρωθεί μόλις 12. Κυρίως όμως αναμένεται να μετρήσει τη θερμοκρασία των αντιδράσεων των Ευρωπαίων για την επιδίωξη της κυβέρνησης να μη συμπεριληφθούν στο «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο» που θα παρουσιάσει ο κ. Τσακαλώτος στο Eurogroup της 27ης Απριλίου οι περικοπές ως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις τις οποίες έχουν ήδη ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Βουλή με εφαρμογή από 1.1.2019.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά...

Οι καθυστερήσεις


Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος ορισμένα θέματα όπως η άδεια για το Καζίνο στο Ελληνικό (που θα ολοκληρώσει την παραχώρηση και θα φέρει λεφτά στα ταμεία), η τοποθέτηση τομεαρχών στο Δημόσιο και το Κτηματολόγιο μετατίθενται με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα εποπτείας. Αυτά αν όλα πάνε καλά και δεν προστεθούν οι καθυστερήσεις γύρω από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, τις αντικειμενικές αξίες και τις υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις.

Για το ενδεχόμενο επιπλέον δεσμεύσεων που είναι πιθανό να συνδεθούν με την ελάφρυνση του χρέους ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζεται επιφυλακτικός και τηρεί στάση αναμονής: «Συζητώντας για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, είναι προφανές ότι μερικές χώρες μας εμπιστεύονται λιγότερο και θα θέλανε κάποια conditionality (κάποιους όρους). Το πώς θα τηρούνται σε σχέση με το χρέος δεν έχει συζητηθεί ούτε και το πόσο αυστηροί θα είναι οι όροι» είπε.

Κρας τεστ για τις συντάξεις

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην προσπάθεια αναβολής κατά ένα έτος των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις που είναι προγραμματισμένες να ενεργοποιηθούν την 1.1.2019 ώστε να τις βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μελετάται σοβαρά η σκέψη να μην συμπεριληφθούν οι περικοπές στο λεγόμενο «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο» που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια από τον κ. Τσακαλώτο. Μια πρώτη γεύση για τις διαθέσεις των Ευρωπαίων πάνω στο θέμα αυτό θα λάβει ο κ. Χουλιαράκης στο Euro Working Group της Πέμπτης.

Το Μαξίμου και η οδός Νίκης συμφωνούν ότι η εφαρμογή αυτών των περικοπών, που φτάνουν ακόμη και στο 18% για συνταξιούχους των 1.000 και κάτι ευρώ, θα είναι πολιτικά καταστροφική για την κυβέρνηση αν οι εκλογές γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου 2019, ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα θα τεθεί στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς στον Μάιο.

Τι απαντούν οι Θεσμοί

Για την ώρα οι Θεσμοί δεν φαίνεται να έχουν ενιαία γραμμή ενώ ακόμη και στο εσωτερικό της Κομισιόν καταγράφονται διαφορετικές αποχρώσεις.

Ας δούμε κάθε πλευρά:

-Στο επίπεδο της Κομισιόν ο κ. Μοσκοβισί φροντίζει στις δημόσιες δηλώσεις του (πολλώ μάλλον στις επαφές του με την κυβέρνηση) να αφήνει ανοιχτό το θέμα ιδίως σε περίπτωση που αποχωρήσει από το πρόγραμμα το ΔΝΤ το οποίο και απαίτησε το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων το οποίο ψήφισε η Βουλή το 2017.

Αυτή η γραμμή κυριάρχησε τους χειμερινούς μήνες στις Βρυξέλλες ωστόσο άρχισε να μετριάζεται μετά το σχηματισμό της Γερμανικής κυβέρνησης. Οι ριπές ψυχρού κλίματος ως προς αυτό το ενδεχόμενο άρχισαν να (κατα)φτάνουν στον κ. Μοσκοβισί μέσω του περιβάλλοντος Γιούνκερ.

Όπως εξηγεί στέλεχος της Κομισιόν που γνωρίζει καλά τις τελευταίες εξελίξεις, «ένα από τα πρώτα μηνύματα που έστειλε το Βερολίνο στα κεντρικά των Βρυξελλών είναι η ρήτρα μη αντιστρεψιμότητας των μεταρρυθμίσεων η οποία θα πρέπει να διέπει το καθεστώς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος», άρα και το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο».

Αυτό σημαίνει ότι τα ψηφισμένα μέτρα για τις συντάξεις (1.1.2019) και το αφορολόγητο (1.1.2020) δεν πρέπει στην περίπτωση αυτή να «ξηλωθούν». Μπορούν άραγε να αναβληθούν; «Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι» λένε κυβερνητικές πηγές που αισιοδοξούν ότι «το πράγμα παίζεται».

- Από την άλλη πλευρά αρνητικά σήματα λαμβάνονται από τις τάξεις των τριών υπόλοιπων «παικτών» του κουαρτέτου. Για παράδειγμα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με το Βερολίνο, ξεκαθάρισε μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» τον Μάρτιο ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση πρέπει να εφαρμοστεί. Το ίδιο κλίμα μεταδίδουν πηγές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Κοντολογίς το πρόβλημα για το Μαξίμου είναι πως «ακόμη κι αν ο Επίτροπος Μοσκοβισί θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση να περάσει το βάρος στους επόμενους, ο λόγος του δεν είναι σίγουρο ότι περνάει στο Eurogroup» σχολιάζει στο protothema.gr διπλωματικός παράγοντας. Και όπως έχει δείξει η εμπειρία από το 2010 και μετά, οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup και οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τις εξελίξεις είναι η Γερμανία και οι φιλικές προς αυτή χώρες: Ολλανδία, Αυστρία και χώρες της Βαλτικής.
Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ..ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Επειδή σε αυτή την χώρα της διακυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς και της ψυχοπονιάς που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταγγέλει κάθε φαινόμενο καταπάτησης αυτών θα τους θυμίσουμε λοιπόν πως τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι λάστιχο που μπορείτε κύριοι να παίζεται με αυτά και να κάνετε τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις όπως αυτές της τραπεζικής αυθαιρεσίας και της βιομηχανίας που έχουν στίσει εις βάρος ενός ολόκληρου λαού σε συνεργασία με διάφορες εισπρακτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία..`

Πιο συγκεκριμένα το 1997 και με τον νόμο 2462 επικυρώθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο η διεθνής σύμβαση του ΟΗΕ που όρισε ξεκάθαρα τα ανθρώπινα δικαιώματα...Στο άρθρο 17 του εν λόγω νόμου οι αποφάσεις είναι σαφέστατες έναντι του οποιουδήποτε που παραβιάζει την προσωπική και ιδιωτική ζωή του.

Η τεράστια βιομηχανία τρομοκράτησης δανειοληπτών με τηλεφωνικές ενοχλήσεις για δήθεν ενημέρωση για τις τοκογλυφικές απαιτήσεις των τραπεζών που οδηγούν ανθρώπους σήμερα στην ψυχολογική κατάρρευση και τις αυτοκτονίες εμπίπτουν ευθέως στην ρητή απαγόρευση του άρθρου 17 του εν λόγω νόμου όπου είναι ξεκάθαρος.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ.

ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΜΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ..

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ


ΚΑΝΤΕ ΤΟ 

http://gr.humanrights.com/take-action/report-human-rights-abuse.htmlΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕ Η EUROBANK

Κάθε μέρα που περνά είναι απίστευτα αυτά που βλέπουμε και αποκαλύπτουμε για τον πολιτικό χαβαλέ του πολιτικού προσωπικού της χώρας..Η αρμόδια επιτροπή οικονομικών θεμάτων της βουλής ανέβασε όλες τις δανειακές συμβάσεις των κομμάτων, μια εξ αυτών είναι και αυτή του ΠΑΣΟΚ με την τράπεζα EUROBANK ύψους 1.500.000 ευρώ και με ημερομηνία.17/12/2008..Πέραν δε της παραχώρησης των κρατικών επιχορηγήσεων τις οποίες υπέγραψε το εν λόγω κόμμα που διεκδικεί και την εξουσία μέχρι το 2019 εκείνο που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι το γεγονός πως η εν λόγω δανειακή σύμβαση έχει παράνομους και καταχρηστικούς όρους οι οποίοι παραβιάζουν αποφάσεις της ίδιας της Τραπέζης της Ελλάδος..

Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω δανειακή σύμβαση και στην σελ 3 άρθρο 5.3 αναφέρει πως εάν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ δεν αποπληρώσει εμπροθέσμως την απαίτηση της τράπεζας βαραίνει αυτό το ποσό με τόκο υπερημερίας ύψους 4%..προφανώς για τους πολιτικούς χαβαλέδες που ηγούνται αυτό το κόμμα αλλά και τους εκατοντάδες μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους που έχει δεν έπεσε στην αντίληψη τους η Πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με αριθμό 2393/1996 όπου ορίζει ανώτατο όριο τόκου υπερημερίας στο 2,5%.. Αξιο λόγου είναι το γεγονός πως αυτή την απόφαση την είχε υπογράψει ο τότε Διοικητής της ΤτΕ κύριος Λουκάς Παπαδήμος...και αναρωτιόμαστε όλοι εμείς πως μπορεί να σωθεί αυτή η χώρα τι είδους δανειακές συμβάσεις υπογράψανε με την τρόικα όταν για το ίδιο τους το κόμμα δεν πήρανε χαμπάρι τις παρανομίες της τράπεζας EUROBANK όπου και είναι αιτία ακυρότητας της εν λόγω σύμβασης...Δείτε λοιπόν την δανειακή σύμβαση αλλά και την σχετική απόφαση 2393/1996 της ΤτΕ για να γελάσει κάθε πικραμένος σε αυτή την χώραΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΟ 2,5%

Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκρηκτικό τουρκικό κοκτέιλ στο Αιγαίο: F-16, ελικόπτερα και εμπρηστικές δηλώσεις

Μετά τις πτήσεις τουρκικών ελικοπτέρων στη Ρω τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα, χθες δύο F-16, ένα ελικόπτερο και ένα κατασκοπευτικό πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Συνολικά καταγράφηκαν πέντε παραβιάσεις και και έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και τα δρομολόγια- θανάτου από Τούρκους δουλεμπόρους, που προωθούν πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. Στην κυριολεξία η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα «μέσα» που έχει στη διάθεσή της για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ετοιμότητα της χώρας μας.

Το σκηνικό για την Τρίτη ολοκλήρωσε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκεπτόμενος τουρκικό ναύσταθμο δήλωσε ότι «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». Έσπευσε, όμως, να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε εμμέσως στο επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω, κάνοντας ένα retweet σε ανάρτηση στελέχους των ΑΝΕΛ που έγραψε «Την "Κυρα της Ρω" δεν την ενοχλει κανεις!».

«Αν έχει κρίση ο Καμμένος να μπει σε κλινική - Αν χρειαστεί μπορούμε να διώξουμε τους Ελληνες ξανά στη θάλασσα» είχε δηλώσει νωρίτερα ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Οι ανεύθυνοι πολιτικοί της Ελλάδας μας τρίζουν τα δόντια. Εμείς αν χρειαστεί, ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε αυτά τα δόντια» προσέθεσε.

Δεδομένου ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαν μιλήσει ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας, η Αθήνα αναμένει πλέον την επανεμφάνιση του Ερντογάν, ο οποίος προφανώς έκανε ένα διάλειμμα μετά την έντονη δραστηριότητα των προηγούμενων εβδομάδων.

Αναπάντητα ερωτήματα

Σε ό,τι αφορά στο επεισόδιο στη Ρω, σύμφωνα με την ελληνική εκδοχή, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε κοντά στο νησί με σβηστά τα φώτα, χωρίς να παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Παρολαυτά, δόθηκε εντολή για τη ρίψη προειδοποιητικών βολών. «Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν, διότι δεν είχαμε παράβαση» επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές και στέκονται ιδιαίτερα στον κίνδυνο ατυχήματος.

Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Αφού δεν αξιολογείται ως σοβαρό το συμβάν στη Ρω, γιατί δόθηκε το πράσινο φως για τροχιοδεικτικές βολές, σε συνεννόηση με το υπουργείο Αμυνας;

Διαψεύδει η Τουρκία

Το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Hurriyet», διαψεύδει το περιστατικό με το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Η τουρκική εφημερίδα μεταφέρει το ρεπορτάζ των Ελληνικών Μέσων Eνημέρωσης για το περιστατικό και όπως σημειώνει, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, της διέψευσαν το ότι αυτό συνέβη.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοβούνται για μαζική στάση πληρωμών στον ΕΦΚΑ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Κρύος ιδρώτας λούζει την κυβέρνηση η ενδεχόμενη στάση πληρωμών στον ΕΦΚΑ λόγω της απόφασης του ΣτΕ που σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε αντισυνταγματικές βασικές προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και επίσημα μέσα σε ένα μήνα, με το οικονομικό επιτελείο να κάνει ήδη σχεδιασμούς για το πώς θα μπορέσει να καλύψει το «Βατερλό» του νόμου.

Οι φόβοι πλέον της κυβέρνησης εστιάζονται στο γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει μαζική «αποχή» από τις πληρωμές εισφορών στον ΕΦΚΑ από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Χθες η ΕΣΕΕ συμβούλευσε τους εμπόρους να συνεχίσουν να πληρώνουν μέχρι την έκδοση της απόφασης, φοβούμενη ακριβώς ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τα Νέα, συνολικά έγιναν στο ΣτΕ 23 προσφυγές κατά του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 με τον οποίο καθορίστηκαν ο νέος τρόπος ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ, καθώς και οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Αν ακυρωθεί η ένταξη μερίδας ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ουσιαστικά ξηλώνεται όλο το νομοθέτημα, σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση προσπαθεί να σπρώξει χρονικά τη νέα μείωση των συντάξεων και την εφαρμογή του αφορολογήτου για μετά το 2019. Αυτό που μένει να αποφασιστεί, και θα απασχολήσει τους δικαστές σε νέα διάσκεψη, είναι ο κλάδος των συνταξιούχων.

Στάσης αναμονής από την ΕΣΕΕ

Η ΕΣΕΕ κρατά στάση αναμονής και καλεί τους εμπόρους να παραμείνουν συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους μέχρι να εκδοθεί επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές “ζωτικές” διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή 30/3/18, οι σύμβουλοι με συντριπτική πλειοψηφία 17 υπέρ, 8 κατά, δικαίωσαν τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική:

Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
Τον υπολογισμό της εισφοράς με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)».

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι «το λεγόμενο «χαράτσι» που συνεχώς φουσκώνει με τις εισφορές υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, καθώς και τις αναδρομικές κρατήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2018 οδηγεί σε επιπλέον επιβαρύνσεις τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, καταρρίπτοντας, την αρχή της αναλογικότητας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδημητικές ροές προς το εξωτερικό ικανών νέων ανθρώπων.» .

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, υποστηρίζει ότι στο τέλος θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις, αφού θα γίνουν άμεσα διορθώσεις σε όσες κατηγορίες έχουν επισημανθεί αδικίες και υπερβολές. Επίσης υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο Ενιαίος Φορέας έχουν επιτύχει τον στόχο τους με την αύξηση των εσόδων, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ και τη βελτίωση των παροχών».

Ικανοποιημένος ο ΙΣΑ

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την ετυμηγορία του ΣτΕ, οι γιατροί της Αθήνας δηλώνουν ικανοποιημένοι, κυρίως όσον αφορά τις εισφορές που φτάνουν με το νόμο Κατρούγκαλου το 26,95% του εισοδήματος. «Δικαιώνεται έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε σχετικά» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Δικαίωση του ΕΕΑ

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε πως «εφόσον αληθεύουν οι τελευταίες πληροφορίες […] τότε μιλάμε για πλήρη δικαίωση των θέσεων του Ε.Ε.Α. και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών». Αν όντως η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομη την ένταξη τους όπως και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνδυασμό με τις υπέρογκες εισφορές που βαρύνουν όλους τους παραπάνω, τότε αποδεικνύεται περίτρανα η ορθότητα των απόψεων που είχαμε εκφράσει για τον νόμο Κατρούγκαλου, χαρακτηρίζοντας τον από την πρώτη στιγμή ως ένα ακόμα «χαράτσι» και απόπειρα δήμευσης περιουσιών και σε καμία περίπτωση ως μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Ειδικά με το θέμα του ύψους των εισφορών ήταν ξεκάθαρο ότι πλήττονταν βάναυσα οι έντιμοι επιχειρηματίες και μοιραία οδηγούνταν είτε σε οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν, είτε εξωθούνταν σε παραβατικές συμπεριφορές προκειμένου να διατηρήσουν «ζωντανή» την επιχείρηση τους» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκηνές που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα εκτυλίχθηκαν στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ στο Παρίσι

Σκηνές που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα εκτυλίχθηκαν στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ στο Παρίσι, όταν τα γαλλικά ΜΑΤ επιχείρησαν να εκκενώσουν το κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητές.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, και ενώ στο εν λόγω κτήριο του πανεπιστημίου οι φοιτητές, που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση.

Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική έκκληση των αρχών του Ιδρύματος και είχε ως αποτέλεσμα 7 συλλήψεις. Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Η Γαλλία συνταράσσεται από ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων και απεργιών κατά των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν οι εργαζόμενοι σε οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, όπως οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, ενώ μαζικά συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στην Air France.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!