EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Η φωτογραφία που έχει εξαγριώσει το διαδίκτυο: Κομπολόι, μαγκιά και το πόδι στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη

Θύελλα έχει ξεσηκώσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από τη σημερινή πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Σύνταγμα. Η φωτογραφία απεικονίζει έναν συμμετέχοντα στην πορεία να παίζει με το κομπολογάκι στα χέρια του και να πατάει επάνω στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τα σχόλια των εξαγριωμένων χρηστών είναι πολλά τα ηπιότερα από αυτά μιλούν για «μια χώρα που έφαγε τόσα μνημόνια στο κεφάλι εδώ και 8 χρόνια και μυαλό δεν έβαλε», ενώ άλλα μιλούν για «εποχές ΠΑΣΟΚ στα καλύτερα του.»

Ένας άλλος χρήστης γράφει: «Κομπολόϊ στο χέρι και το πόδι σηκωμένο να πατάει με αγένεια πάνω στο... μνημείο-σύμβολο του Άγνωστου Στρατιώτη!

Βρίσκω την αποτρόπαιη σκηνή απολύτως ενδεικτική μιάς μηδενιστικής και αλήτικης νοοτροπίας που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ένας ΑΛΗΤΗΣ, ένα κοινωνικό κατακάθι, ένας "ξέρεις-ποιός-είμαι-γω-ρε;" να δείχνει με αυτό τον τρόπο την περιφρόνηση του για ότι συμβοίζει αυτό το Μνημείο. Αν κάποιος (όχι το ίδιο υποκείμενο. Δεν θα τολμούσε!!!!) έκανε κάτι παρόμοιο π.χ. στην Ιταλία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ ή στη Βρετανία θα συλλαμβανόταν αμέσως και θα έφτυνε το γάλα αυτής που τον γέννησε και τον έκανε τόσο μηδενικό»ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βόμβα» ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε σήμερα ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η διδασκαλία των θρησκευτικών στα Λύκεια της χώρας, όπως αυτή είχε καθοριστεί το 2016 με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Ολομέλεια του ΣτΕ (απόφαση 660/2018) είχε κρίνει αντισυνταγματική την από 7.9.2016 απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία επήλθε αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ του Δημοτικού και του Γυμνάσιου.

Τώρα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 926/2018 σημερινή απόφασή της με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η 143579/Δ2/7.9.2016 απόφαση του υπουργού Παιδείας για το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στα Γενικά Λύκεια είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ και για το λόγο αυτό την ακύρωσε.

Κατά την Ολομέλεια του ΣτΕ, το πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών στα Λύκεια «έχει ποιοτική και ποσοτική ανεπάρκεια ως προς την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προκαλώντας σύγχυση στη θρησκευτική συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών μαθητών -στους οποίους αποκλειστικά μπορεί να απευθύνονται τα άρθρα 13 και 16 του Συντάγματος- το μάθημα των θρησκευτικών μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνειδήσεως».

Με το πρόγραμμα σπουδών στα Λύκεια «δεν επιχειρείται ούτε καν η «θρησκειολογικού» τύπου μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών για τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας ή άλλων χριστιανικών ομολογιών ή άλλων θρησκειών, αλλά η επεξεργασία εννοιών, οι οποίες ανάγονται σε διάφορες εκτιμήσεις ή διδακτικά αντικείμενα, εξετάζοντας απλώς από θρησκευτικής σκοπιάς, όχι όμως αποκλειστικώς από Ορθόδοξη Χριστιανική οπτική γωνία», ενώ από το πρόγραμμα σπουδών, «οι μαθητές καθοδηγούνται προς ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και ζωής που είναι αποσυνδεδεμένο από την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και είναι προς ένα σύστημα αξιών που νοθεύει τη διδασκαλία αυτή».

Παράλληλα, το ΣτΕ επαναλαμβάνει πολλές σκέψεις της προηγούμενης απόφαση που αφορά το μάθημα των θρησκευτικών στα Δημοτικά και Γυμνάσια. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και 4 γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούσαν στο Λύκειο.

Μειοψηφίες

Η μειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης υπουργικής απόφασης. Ειδικότερα, οι δικαστές που μειοψήφησαν είναι η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ιωάννης Μαντζουράνης Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Αναστασία-Μαρία Παπαδημητρίου.

Η μειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, αφού τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας, επισημαίνει ότι το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις ουδόλως υποχρεώνουν τον νομοθέτη να προσδώσει στο μάθημα των θρησκευτικών ομολογιακό ή κατηχητικό χαρακτήρα, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε όχι με "ανάπτυξη" θρησκευτικής συνείδησης, αλλά με "επιβολή" θρησκευτικής συνείδησης συγκεκριμένου περιεχομένου.

Αυτό όμως αντίκειται στις αρχές της θρησκευτικής ουδετερότητας και της πολυφωνίας που διέπουν την παροχή της εκπαίδευσης από το Κράτος και θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα του μαθητή να επιλέξει και να διαμορφώσει κριτικά ουσιώδες στοιχείο της προσωπικότητάς του και της αντίληψής του για τον κόσμο και τον άνθρωπο.

Ακόμη, η μειοψηφία σημειώνει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση υπηρετεί τους σκοπούς της παροχής από το Κράτος θρησκευτικής εκπαίδευσης πολυφωνικής και αξιολογικά ουδέτερης, παρουσιάζει επαρκώς τη διδασκαλία της Ορθοδοξίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι διατάξεις των διεθνών συμβάσεων.

Επίσης, η μειοψηφία αναφέρει: «Η προσβαλλόμενη πράξη, η οποία εκδόθηκε κατόπιν γνωμοδοτήσεως των αρμόδιων επιστημονικών οργάνων και φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, και αφού ακούσθηκαν οι απόψεις της Εκκλησίας, υπηρετεί τους σκοπούς της παροχής από το Κράτος θρησκευτικής εκπαίδευσης πολυφωνικής και αξιολογικά ουδέτερης, παρουσιάζει επαρκώς τη διδασκαλία της Ορθοδοξίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι διατάξεις των διεθνών συμβάσεων που παρατέθηκαν σε προηγούμενη σκέψη, κινείται δε εντός των ορίων των εξουσιοδοτικών διατάξεων, που είναι ερμηνευτέες σύμφωνα με τις ανωτέρω αυξημένης τυπικής ισχύος διατάξεις.

Τέλος, αναφέρει η μειοψηφία: «Δύναται ο νομοθέτης, κατά τη σχετική διακριτική ευχέρεια που του παρέχει το Σύνταγμα, να προσδώσει στο μάθημα των θρησκευτικών θρησκειολογικό περιεχόμενο, με την κατάλληλη έμφαση στην ιστορία, το ρόλο και τις αρχές της επικρατούσας θρησκείας, ή και να το εμπλουτίσει με στοιχεία λογοτεχνικά, κοινωνιολογικά, λαογραφικά, φιλοσοφικά καθώς και ιστορίας της τέχνης, για την οποία η θρησκευτικότητα αποτέλεσε ανέκαθεν σημαντική πηγή έμπνευσης. Το περιεχόμενο μάλιστα αυτό ανταποκρίνεται πληρέστερα προς τις επιταγές που απορρέουν από τα άρθρα 5 παρ. 1, 13 παρ. 1 και 16 παρ. 2 του Συντάγματος και τις διατάξεις των διεθνών συμβάσεων».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορολογική δήλωση: Τι ισχύει για το πλαστικό χρήμα και το αφορολόγητο

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα θέματα που άπτονται της μείωσης του φόρου εισοδήματος για δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

1. Απέστειλε η τράπεζα μου στην ΑΑΔΕ τις δαπάνες που έχω εξοφλήσει από 1.1 έως 31.12 2017 με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής;

Ναι. Οι τράπεζες απέστειλαν στην ΑΑΔΕ τις δαπάνες που έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017, όλοι οι πελάτες τους φυσικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, οι τράπεζες απέστειλαν:

(α) Όλες τις συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες, με εξαίρεση τις προπληρωμένες κάρτες στις οποίες πιστώνεται το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), για αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν προς επαγγελματικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις περιπτώσεις των πιστωτικών καρτών εάν η συναλλαγή έχει γίνει σε δόσεις, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία εκκαθάρισης του ποσού της κάθε δόσης.

(β) Όλες τις συναλλαγές για αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και πίστωση του επαγγελματικού λογαριασμού επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία εφόσον ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει δηλωθεί από την επιχείρηση ή τον ελεύθερο επαγγελματία στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ που είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.aade.gr/epicheireseis/phorologikes-yperesies/epaggelmatikos-logariasmos

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους.

Ειδικά για τις πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού, τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί υπολογίσθηκαν με βάση τους επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν καταχωρηθεί στη σχετική εφαρμογή της ΑΑΔΕ και αφορούν αναδρομικά όλες τις συναλλαγές του 2017 εφόσον ο δικαιούχος έχει δηλώσει στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ ότι ο επαγγελματικός λογαριασμός ισχύει για όλη την οικονομική χρήση (2017).

Η μείωση του φόρου (γνωστή και ως ‘χτίσιμο αφορολόγητου’) επιτυγχάνεται με συναλλαγές που κάνετε ηλεκτρονικά σε επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν δηλώσει τον/τους επαγγελματικό/ους λογαριασμό/ους του στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εξόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εάν κάποια επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει δηλώσει τον/τους επαγγελματικό/ους λογαριασμό/ους του στην ΑΑΔΕ, όλες οι συναλλαγές για αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού και πίστωση του επαγγελματικού λογαριασμού επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία δεν θα περιλαμβάνονται στις πληροφορίες που αποστέλλουν οι τράπεζες στην ΑΑΔΕ. Ωστόσο, μπορούν να προσμετρηθούν για την μείωση του φόρου σας εφόσον τις δηλώσετε με δική σας πρωτοβουλία στα σχετικά πεδία της φορολογικής δήλωσης (βλέπε αναλυτικότερα την απάντηση στην ερώτηση 2).

2. Θα μπορώ να δηλώσω στην ΑΑΔΕ επιπλέον δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών, οι οποίες έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής;

Ναι, τα σχετικά πεδία στη Δήλωση του Ε1 (049 και 050) θα είναι «ανοικτά» προκειμένου ο φορολογούμενος να μπορεί να δηλώσει επιπλέον δαπάνες.

Για παράδειγμα, συναλλαγές για αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του φορολογούμενου και πίστωση του επαγγελματικού λογαριασμού επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία ο οποίος όμως δεν έχει δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Επίσης, για συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. πληρωμή διδάκτρων σε πανεπιστήμιο).

3. Εάν τρίτος πραγματοποιεί πληρωμές για δικές μου δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών, είναι δυνατό να το εντοπίσει η τράπεζα;

Η τράπεζα είναι αδύνατον να το εντοπίσει. Τα στοιχεία που θα στείλει στην ΑΑΔΕ θα εμφανίζουν ως δικαιούχο της μείωσης του φόρου εισοδήματος το φυσικό πρόσωπο που συνδέεται με το ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής, δηλαδή το δικαιούχο και χρήστη του ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής. Σε κάθε περίπτωση, ο φορολογούμενος μπορεί να επικαλεσθεί για σκοπούς μείωσης του φόρου του τις δαπάνες αυτές εφόσον αποδείξει την εξόφληση με ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής.

4. Που πρέπει να απευθυνθώ σε περίπτωση που εκτιμώ ότι τα στοιχεία που έχουν υπολογιστεί και αποσταλεί στην ΑΑΔΕ δεν είναι σωστά ή λείπουν κινήσεις;

Είναι πιθανό να λείπει μία ή περισσότερες κινήσεις, ειδικά αν πρόκειται για πληρωμές που έχουν γίνει προς λογαριασμούς που δεν έχουν δηλωθεί από τον δικαιούχο ως επαγγελματικοί στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Προτείνεται να απευθυνθείτε στο λογιστή σας για να επιβεβαιώσετε ότι η κίνηση που λείπει όντως έχει γίνει προς δικαιούχο πληρωμής που θα έπρεπε να έχει δηλώσει το σχετικό λογαριασμό στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια μπορείτε να προβείτε σε αντίστοιχη διόρθωση του πεδίου που θα έχει διαμορφωθεί από τα στοιχεία των τραπεζών (βλέπε επίσης ερώτηση 2).

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν στα στοιχεία και άρα δεν μπορούν να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες.

5. Τι παραστατικά χρειάζεται να έχω ή να προσκομίσω ως δικαιολογητικά για το ποσό που έχει διαμορφωθεί με χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών;

Για τα ποσά που έχουν προωθηθεί από την τράπεζά σας στην ΑΑΔΕ, δε χρειάζεται να κρατήσετε παραστατικά ή δικαιολογητικά των συναλλαγών σας.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπάρχουνε και όρια!..

Η ΔΕΗ (ξε)πουλήθηκε, ή (ξε)πουλιέται όπου νάναι.
     Οι φρεγάτες που έρχονται δεν ήρθαν και μάλλον δεν θάρθουν.
     Τα Ίμια πέρασαν οριστικά στην τουρκική επικράτεια.
     Οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, λαθραίοι ή μη θα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι σε όλη την επικράτεια μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές,
     ..όπου θα τους δωθεί το δικαίωμα να ψηφίσουντο κόμμα της καρδιάς τους για μιά "δεύτερη φορά
αριστερά"(!) και για το επίδομα των 400 ευρώ που παίρνουν (κάτι περισσότερο από μιά πετσοκομμένη πλην καλοδουλεμένη και καλοπληρωμένη σε εισφορές και ένσημα σύνταξη ενός έλληνα ιθαγενή).
     Τα ομόφυλα (ή κατ' άλλους ομοφυλόφιλα) ζευγάρια θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά, αφού η φυσιολογικότητά τους δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν δικά τους παιδιά, όπως γινόταν παλιά με τα ξεπερασμένης μόδας αλλόφυλα ζευγάρια.

     Όλα αυτά όμως και άλλα τόσα που διαφεύγουν αυτή την στιγμή είναι ήσσονος σημασίας, αμελητέα,
     ..και δεν νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο να απασχολούν τον έλληνα μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο που επικρέμεται πάνω απ' τα κεφάλια όλωντην κατάργηση των πλαστικών καλαμακίων.
     Ελληνικό καλοκαίρι, φραπές, και λιώσιμο στις καφετέριες, πώς θάναι δυνατόν να πραγματωθούν χωρίς πλαστικό καλαμάκι πολύχρωμο και σπαστό για την διευκόλυνση του ρέκτη;
     Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
     Είναι κυβέρνηση αυτή που διακινδυνεύει την απόλαυση του καλοκαιρινού (αλλά και αέναου) αραλικίου μας;
     Και πως σκ@τά θα γουστάρουμε κατακαλόκαιρα την καθαρή έξοδό μας απ' τα μνημόνια χωρίς φραπεδιά ρουφηχτή. Πώς θα την πίνουμε; Απ' το ποτήρι; Γύφτοι είμαστε;

     Εντάξει. Πολλά μπορεί ν' αντέξαμε τα πέτρινα αυτά χρόνια των μνημονίων, αλλά υπάρχουν και όρια. Όχι σαν τις κόκκινες γραμμές των ηγετών μας. Κανονικά όρια.
     Στην Θεσσαλονίκη ήδη ψιθυρίζεται πως ετοιμάζεται δημοψήφισμα με ερώτημα την κατάργηση των καλαμακίων και την απόσχιση της Βόρειας Ελλάδας και προσάρτησή της στην Gornamacedonija όπου τα πλαστικά καλαμάκια δεν θα αποσυρθούν μέχρι να γίνουν και αυτοί -βοήθειά τους- μέλη της Ευρωπαϊκής "Ένωσης". Μετά βλέπουνε. Θα ξανα-αποσχιστούνε για κάπου αλλού.

     Εν πάση περιπτώσει καλό είναι να μην γίνονται αυτά τα πράγματα και διασαλεύεται η εμπιστοσύνη του έλληνα προς την κυβέρνησή του.
     Ελπίζουμε να επικρατήσει σωφροσύνη και με μία τροπολογία 
(σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας κατά προτίμηση, όπου τρύπωσε και η τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς )
     να αποσυρθεί το μέτρο για την κατάργηση των πλαστικών πολύχρωμων σπαστών καλαμακίων,
     ..ώστε να αποκατασταθεί η τάξη του φραπέ και η ηθική τού "στ' @@@ίδια μου όλα αραχτός στην καφετέρια",
     ..καθώς και η ειρήνη που έχει εξαιτίας αυτού του λόγου διασαλευτεί ήδη στο προτεκτοράτο της Ελλάδας.

     Άντε, γιατί "του έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει".
     Πόσο μάλλον φραπέ χωρίς καλαμάκι!..
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πιο Σκληρός από Ατσάλι με τους Ολιγάρχες

Πιο σκληρός από ατσάλι εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της οξυδερκούς ΚΟ του Σύριζα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η διαπλοκή και οι εγχώριοι ολιγάρχες-μηντιάρχες μπήκαν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρό του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει την τιμητική του: H ΝΔ στη προσπάθεια να δημιουργήσει “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” έχει συγκροτηθεί «ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό αποτελείται από εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες».
«Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», είπε, για να σημειώσει ότι «τη δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς, θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων».

«Την δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται εμείς να την ξεχάσουμε. Θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και των αμέτρητων στερήσεων. Αξίζει να ικανοποιήσουμε το αίτημα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Αξίζει να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικοδόμηση ενός παρακράτους οικονομικού εγκλήματος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στον ηθικό εκφυλισμό αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας πριν από οχτώ χρόνια»

Αναφερθείς στις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, τα θαλασσοδάνεια, τη «σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα, την υπόθεση Novartis «και την υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε τον Κινέζο», σχολίασε ότι ο μεγάλος φόβος του παλιού πολιτικού συστήματος και των οικονομικών προστατών του «είναι ότι θα τα καταφέρουμε».

«Ό,τι και να κάνουν, Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες οφσορ κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας και της τερατολογίας, όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτή θα τη κερδίσουμε, όπως κερδίσαμε και τη μάχη της οικονομίας. Θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη, και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω».
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Έρχομαι τώρα ξανά στα εσωτερικά μέτωπα, γιατί νομίζω ότι τα εσωτερικά μέτωπα δεν θα εκλείψουν ποτέ. Ωστόσο, αυτή τη φορά έχουν μια ιδιαιτερότητα. Και το λέω αυτό διότι στη συγκυρία που η χώρα μας αντιμετωπίζει, σε μια κρίσιμη καμπή τόσο σε ότι αφορά το οριστικό τέλος μιας περιόδου που ταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό –και αναφέρομαι στα μνημόνια- όσο και στις
διεθνείς εξελίξεις, τις τεκτονικές αλλαγές και μετατοπίσεις στο γεωπολιτικό πεδίο και τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας
Πιστεύω λοιπόν ότι σ’ αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, αναπτυξιακές, θεσμικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές, θα περίμενε κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε το πολιτικό σθένος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Θα περίμενε κανείς ότι δεν θα έψαχνε διαρκώς ευκαιρίες αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα. Όταν μάλιστα βλέπουν ότι η ταύτιση αυτή με το παλιό, το σάπιο, το γερασμένο, το διεφθαρμένο δεν μπορεί να βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως γεννά εύλογα αντανακλαστικά σε υγιείς δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης.
Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί αυτή η εμμονή;
Νομίζω ότι είναι κοινή η διαπίστωση ότι αυτή η στρατηγική δεν καθορίζεται μόνο από το σύνδρομο μιας αδύνατης κατά τη άποψή μας ιστορικής δικαίωσής τους, αλλά καθορίζονται ταυτόχρονα και από έναν δικαιολογημένο φόβο.
Τον φόβο ότι μπορεί να τα καταφέρουμε κι ότι τα καταφέρνουμε. Τον φόβο ότι αυτή η κυβέρνηση θα τα καταφέρει.
Θα καταφέρει, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια των διάφορων παραθεσμικών κέντρων και δικτύων εξουσίας που οικοδομήθηκαν στην μεταπολίτευση και γιγαντώθηκαν την περίοδο της τερατογένεσης του 2012- 2015.
Και θα καταφέρει να επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής, μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.
Από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές  χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και offshore εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα που αναδύεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Νοβάρτις και τη υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο σ’ αυτή τη χώρα.
Αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος.
Ότι θα τα καταφέρουμε.
Γιατί τόσο το παλιό πολιτικό σύστημα όσο και οι οικονομικοί του προστάτες έχουν αρχίσει πια να κατανοούν ότι εμείς μιλάμε σοβαρά. Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι από μας.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διάσημες Ελληνίδες έτοιμες να γυρίσουν τσοντοταινίες !Αυτό θα πει πουτάνα όλα !!

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρω1νό του Ant1 ο γνωστός παραγωγός ταινιών για ενήλικες, Δημήτρης Σειρηνάκης.

Ο Δημήτρης Σειρηνάκης αναφέρθηκε στο διόλου ευκαταφρόνητο κατόρθωμά του να φιλοξενηθούν φέτος στην Ελλάδα τα «Όσκαρ» της ερωτικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, κάτι το οποίο πέτυχε ύστερα από δικές του πρωτοβουλίες. Φανταζόμαστε ότι δεν περίμενε ότι θα είχε την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι πληθώρα πασίγνωστων Ελληνίδων θα ήθελε πολύ να πρωταγωνιστήσει σε ταινία ερωτικού περιεχομένου, με τον όρο η προβολή της να γινόταν εκτός Ελλάδος.

Βεβαίως πώς μπορεί στην εποχή του διαδικτύου μια ταινία να κρατηθεί εκτός Ελλάδας; Αυτά σαφώς και δεν γίνονται.

«Έχω κάνει συζητήσεις με πάρα πολλές γνωστές Ελληνίδες οι οποίες θα έπαιζαν σε ταινία με την προϋπόθεση να μην προβληθεί στην Ελλάδα.

»Αν έπαιζε μόνο στη Σαουδική Αραβία η ταινία, θα το έκαναν πάρα πολλές», αποκάλυψε ο Δημήτρης Σειρηνάκης.

Βεβαίως εάν σε πιάσουν με ταινία του Σειρηνάκη στη Σαουδική Αραβία σου κόβουν ο κεφάλι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.


Δείτε το βίντεο:

Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Κυριακή ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Αυτή την Κυριακή, 29 του μηνός, στην Αθήνα πραγματοποιείται ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου Folding Challenge, ενός διασκεδαστικού ποδηλατικού αγώνα μόνο για διπλωτά ποδήλατα.

Διαδρομές:

-13 χλμ: Εκκίνηση 10:00 Πλ. Συντάγματος (Ύψος Ερμού): Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Κόμβος Hilton ( αριστερά) - Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) - Πανεπιστημίου - 28ης Οκτωβρίου (δεξιά) - Κεφαλληνίας (αριστερά) - Αχαρνών (αριστερά) - Πλατεία Βάθη (προς Μάρνη) - Μάρνη - Καρόλου - Πλ. Καραϊσκάκη -Δεληγιώργη - Λεωνίδου - Λεωνίδου (διασχίζουμε την Ιερά Οδό) - Ιάκχου - Περσεφόνης(αριστερά) - Πειραιώς (αριστερά) - Σταδίου - Πλ. Συντάγματος (κάτω μέρος) τερματισμός.

-3,5 χλμ: Εκκίνηση 10:30 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή: Λ. Αμαλίας - Πανεπιστημίου - Ομόνοια - Σωκράτους (αριστερά) - Πειραιώς (αριστερά) -Σταδίου - πλ. Συντάγματος (τερματισμός)


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέρασε με 151 ψήφους το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Με 151 ψήφους πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ενισχύοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Συνολικά, το νομοσχέδιο έλαβε 151 "ναι", καθώς απο την διαδικασία έλειπαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Μπαξεβανέκης, Γεωργία Σαλτάρη και Κώστας Ζουράρις.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, δύο μονάδες που λειτουργούν στην Μεγαλόπολη, μία στην Φλώρινα και ακόμα μία άδεια λειτουργίας στην Μελίτη βγαίνουν στο «σφυρί», προκαλώντας σφοδρή αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων. Παράλληλα, οι έξι κυβερνητικοί βουλευτές των συγκεκριμένων περιοχών είχαν εκφράσει ισχυρές ενστάσεις για το κυβερνητικό πλάνο αποεπένδυσης και είχαν ζητήσει την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαηλιού (εκλέγεται στην Αρκαδία), μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο, είπε: «Προσπαθώ να θέσω το ζητήματα με νηφαλιότητα. Υπάρχει και συναισθηματική φόρτιση. Για το νομό μας η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί πλήγμα και χωρίς την λήψη άλλων επιλογών και ισοδύναμων μέτρων τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Επιβάλλεται η θέσπιση ισοδύναμων για Αρκαδία».

Απευθυνόμενος, δε, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι η πώληση της μονάδας Μεγαλόπολης δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί συμπεριελήφθησαν; Οι απαντήσεις σας δεν πείθουν. Αυτό το έλλειμμα επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στην Αρκαδία».

Επίσης, ο κ. Σέλτσας (εκλέγεται στην Φλώρινα) υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο είναι επίπονο. Όπως είναι επίπονη και η οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός με τα μνημόνια. Όμως τα μνημόνια ολοκληρώνονται μέσω της ψήφισης και αυτού του νομοσχεδίου. Αν δεν καταφέρουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, οι πολίτες δεν θα μας συγχωρέσουν. Ελπίζω η ιστορία να μας δικαιώσει».

Θεοδωράκης: Καταστροφικό σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας

Για καταστροφικό σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχέδιου για την πώληση του 40% της ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει «σαμποτάζ, καθυστερήσεις, απαξίωση και μετά πώληση όσο-όσο», ενώ ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει την εφαρμογή του μοντέλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στη ΔΕΗ.

«Αρνούμαστε άλλη μια αναβολή, άλλη μια χαμένη τριετία. Τα φώτα τρεμοσβήνουν. Η ΔΕΗ δεν έχει ανάγκη από νέους διακόπτες αλλά από μια ριζική επανατοποθέτηση στον ενεργειακό ευρωπαϊκό χάρτη. Χωρίς τα δεσμά του κρατισμού, του συντεχνιασμού και τα βαρίδια του πελατειακού κομματικού κράτους, τα οποία έχουν βρει νέους υπερασπιστές στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ χαρακτήρισε τη ΔΕΗ καθρέφτη της χώρας.

«Είναι το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Η εταιρεία που έφερε το ρεύμα και τον πολιτισμό και στο πιο απομακρυσμένο χωριό» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά ταυτόχρονα είναι και το σκοτάδι της χρεοκοπίας: «Το πελατειακό κράτος, οι συντεχνίες, οι κατεβασμένοι διακόπτες, τα κομματικά ρουσφέτια, η ασέβεια στο περιβάλλον, η απουσία επαφής με το μέλλον».

Ο ίδιος επισήμανε το γεγονός ότι σε μια εποχή που ο λιγνίτης είναι υπό διωγμό στην ΕΕ, η ΔΕΗ είναι η μόνη εταιρεία ενέργειας στην Ευρώπη που επενδύει τόσο πολύ στον λιγνίτη. Και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιηθεί, να αντλήσει πόρους από την ΕΕ και να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές οικονομίες που πλήττονται.

Τέλος, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη πρόταση που έχει καταθέσει το Ποτάμι για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος με κέρδη για το περιβάλλον και την εθνική οικονομία και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών, με το βλέμμα στραμμένο στα συμφέροντα των επόμενων γενεών.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέμπτη 26 Απριλίου: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον σιδηρόδρομο

Την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε εξαγγελθεί για την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και τα υπόλοιπα δρομολόγια τρένων σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Κανονικά και τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Σ. θα ανακοινωθεί η πραγματοποίηση στάσης εργασίας σε άλλη ημερομηνία.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος θυμάται, μωρέ, τι έλεγε ο Άδωνις για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; (video)

Στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στο Ευρωκοινοβούλιο, βρέθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και φυσικά έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία, την οποία «ανέβασε»
στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στάθηκε περήφανα μπροστά στη μαρμάρινη πλακέτα, στην οποία αναγράφονται αποσπάσματα από έργα των Παλαμά, Ουγκό και Γκαίτε τα οποία συνήθιζε να επικαλείται ο πρώην πρωθυπουργός και πατέρας του αρχηγού της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρούσε ανέκαθεν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον καλύτερο πολιτικό που έβγαλε η χώρα. Ή μήπως όχι;


Ας θυμηθούμε τι ακριβώς έλεγε ως βουλευτής του ΛΑΟΣ:ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΤΡΟΠΗ! Και στην ιερή Γιούνισεφ φαγοπότι, α λα ΠΑΣΟΚ!..

"Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για την κακοδιαχείριση.
Εγινα πρόεδρος το 2016 και μέχρι τότε ήμουν Αντιπρόεδρος.

Μας έλεγαν στο Συμβούλιο τα εκτελεστικά μέλη ότι όλα είναι καλά με τα οικονομικά και έτσι πορευόμαστε για χρόνια. Τώρα ερευνά η Δικαιοσύνη και κλήθηκα ως μάρτυρας να καταθέσω όσα γνωρίζω για τα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία μια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου ήθελε να συγκαλύψει.

Υπήρχαν μισθοί των 5 έως 7χιλιάδων ευρώ το μήνα,διορισμοί συγγενών κλπ".

Αυτα μας είπε η έως προχθές πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΙΟΎΝΙΣΕΦ κ. Σοφία Τζιτζίκου.
Αναφέρεται στο σοκ της κατάργησης της ελληνικής επιτροπής της Γιούνισεφ απο την κεντρική Επιτροπή της Ελβετίας για οικονομικές ατασθαλίες.

Η κ.Τζιτζίκου ήταν και υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκει την κάθαρση, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται απο παλαιά μέλη και έχει πλειοψηφία, αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί της και να παραιτηθεί και γι αυτό καταργήθηκαν όλοι απο την Κεντρική Επιτροπή της Ελβετίας.

Το καλό νέο είναι ότι βαδίζουμε το δρόμο της κάθαρσης.
Το κακό νέο είναι ότι ένας ακόμα ανθρωπιστικός οργανισμός, μετά τον Ερυθρό Σταυρό, το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν οργανισμός για φαγοπότι εκείνων που τον διοικούσαν και προφανώς και άλλων.
Τώρα στη Γιούνισεφ γίνεται έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Μας είχαν καλέσει παλαιότερα να πλαισιώσουμε την Γιουνισεφ, ως μέλος κλπ για να παρέχουμε δημοσιογραφική συνδρομή.
Όμως πρόεδρος ήταν ένα σκληρό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο μακαρίτης Λάμπος Κανελλόπουλος και παρακολουθώντας την πορεία του ως τότε αποφασίσαμε να μείνουμε πολύ μακριά.
Ακριβώς γιατί η προταση ήρθε σε μια εποχή που ψάχναμε έντονα τα (παρόμοια) σκάνδαλα στον Ερυθρό Σταυρό, στο Γηροκομείο, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου είμαστε μάρτυρες...
Η διαφθορά των ημερών ΠΑΣΟΚ ξεχείλιζε. Ψάξτε να βρείτε όχι καταγγελία, αλλά απλά διαχωρισμό ευθύνης. Δεν θα βρείτε παρα ελαχίστων που έφυγαν μακριά και σε αυτούς δεν ήταν ο εν λόγω μακαρίτης.

Αυτή την "τακτική" τη βρήκαμε και στον Ερυθρό Σταυρό και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Υπήρχαν αυτοί που έτρωγαν, εκείνοι που έβλεπαν, ήξεραν και δεν μιλούσαν, ίσως ελπίζοντας ότι θα πάρουν τις θέσεις κάποτε (...) και εκείνοι που έβλεπαν και έφευγαν μακριά καταγγέλλοντας.

Όταν επι χρόνια καταγγέλλαμε τα παρόμοια σκάνδαλα του Ερυθρού Σταυρού, στον οποίο υπήρχαν πολιτικές οικογένειες γαλάζιες και πράσινες ποιοί δεν καταλάβαιναν στη Γιούνισεφ;
Ποιοί ζήτησαν έρευνα;
Ποιοί κατήγγειλαν και πότε ακριβώς;
Εγκαίρως ή μήπως όταν το έδαφος ήταν καλύτερο για να πάρουν εκείνοι τις θέσεις;

Μετείχαμε τα τελευταία δυο χρόνια στην μικτή από δημοσιογράφους και άλλους ποδοσφαιρική ομάδα της Γιούνισεφ και δώσαμε αγώνες φιλανθρωπικών μηνυμάτων.
Αυτό έγινε επειδή μας κάλεσε ο δημιουργός της ομάδας δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης, ισόβιο μέλος της Γιούνισεφ και εθελοντής.
Ο κ.Κωστάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο μας είπε τα εξής:

"Για το εσωτερικό πρόβλημα που προκάλεσε ανησυχία και λύπη σε όλους όσοι ασχολούμαστε εθελοντικά επί δεκαετίες με το ανθρωπιστικό κίνημα της Unicef έχει κάνει επίσημες δηλώσεις η Πρόεδρος Σοφία Τζιτζίκου.
Επειδή οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της παγκόσμιας οργάνωσης, εύχομαι με όλη μου την καρδιά να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ζητήσει η Γενεύη, ώστε το εκτελεστικό συμβούλιο (όποιο κι αν είναι αυτό) μαζί με τα διοικητικά στελέχη (όποια κι είναι αυτά) να ξεπεράσουν με τις αποφάσεις τους γρήγορα αυτόν τον κλυδωνισμό που σοκάρει την κοινωνία.

Επειδή δεν είμαι ούτε διοικητικό στέλεχος, ούτε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου, ούτε εργαζόμενος της Unicef, αλλά ένας απλός εθελοντής από το 1988 δίνοντας μεγάλο μέρος της ζωής μου θέλω να επισημάνω το εξής στην έγκριτη ενημερωτική ιστοσελίδα σας: 

Η ποδοσφαιρική ομάδα των εθελοντών που αποτελείται από δημοσιογράφους, αστυνομικούς, δικηγόρους, βετεράνους διεθνείς ποδοσφαιριστές, δημοτικούς συμβούλους και γκεστ παρουσίες σε ορισμένα ματς δημάρχους και βουλευτές είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά στο ιερό μήνυμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Εδώ και πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε με μοναδικό σκοπό τη διάδοση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσα από την ακατανίκητη δύναμη του ποδοσφαίρου. Φυσικά πληρώνουμε όλα τα έξοδα μετακίνησης στα γήπεδα της Αττικής, το καθαριστήριο των εμφανίσεων, αλλά και τη συνεισφορά αγάπης στον κουμπαρά της Unicef μετά από κάθε ματς. Γιατί αυτός είναι ο αγνός εθελοντισμός. Η ανιδιοτελής προσφορά.

Η ανταμοιβή μας; Ξεπερνά τις προσδοκίες. Ο σεβασμός από την κοινωνία. Οι "αντίπαλες" ομάδες που ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις μας και το αντίστροφο.
Ολυμπιακός, Παναθηναικός, Εθνική Νέων Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνική Αστυνομία, Τροχαία Αθηνών, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Εργατικό Κέντρο Αθηνών, Σταθερές Συγκοινωνίες, Όμιλος Ιατρικού Κέντρου, Τριγλία Ραφήνας, Αλληλεγγύη Χαλανδρίου, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Ακρόπολις FC και άλλες που μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους.

Πάνω από είκοσι ματς αυτά τα περίπου πέντε χρόνια της εθελοντικής προσφοράς μας. Σε αυτή την ομάδα αγωνίστηκαν έως σήμερα 64 οικογενειάρχες,
Και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή με την προεδρό της Σοφία Τζιτζίκου αναγνώρισαν την άδολη προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων. Αυτούς του εθελοντές λοιπόν τους τίμησε με μία συμβολική αναμνηστική πλακέτα στη μεγάλη γιορτή τον Νοέμβριο του 2017 στη Στοά του Βιβλίου. Και λίγες εβδομάδες αργότερα - κατόπιν αιτηματός μου - με δέχτηκε ως δημιουργό και αρχηγό της ομάδας της Unicef ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην υπέρτατη τιμή! Ο οποίος κατάλαβε τι έργο κάνουμε με αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα για τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Εμείς λοιπόν - ό,τι κι αν γίνει - θα συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο με την ομάδα των εθελοντών Επίλεκτων και το εθνόσημο στη φανέλα, διαδίδοντας το ιερό μήνυμα για τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Τα επόμενα ραντεβού μας είναι την Κυριακή 13 Μαίου στο γήπεδο Κολλεγίου Αθηνών με την ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, στις 21 Μαίου στο γήπεδο Ραφήνας με τους βετεράνους του Παναθηναικού και στις 3 Ιουνίου με τις Σταθερές Συγκοινωνίες.
Και μετά το καλοκαίρι συνεχίζουμε το μονοπάτι των ονείρων μας. Ευτυχώς με τη βοήθεια του Θεού είναι μακρύ ακόμη...ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όχι παράταση Μνημονίου, αλλά μεταρρυθμίσεις

Δόθηκε τέλος στη φημολογία για παράταση του γ’ ελληνικού προγράμματος από τις συνόδους ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτό υποστηρίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του. Ο Γάλλος Επίτροπος θέλει, παράλληλα, έναν αυτόματο μηχανισμό που θα μπορεί να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει μετά τα μέσα Αυγούστου τη βιωσιμότητά του μέσω μέτρων ελάφρυνσης αναλόγως της ανάπτυξης που θα καταγράφει η ελληνική οικονομία.

«Έχουν γίνει εκτενέστατες συζητήσεις σχετικά με την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον με όλους τους φορείς. Και πιστεύω ότι υπάρχουν στέρεα σημεία σύγκλισης. Η ιδέα παράτασης του προγράμματος διάσωσης είχε δώσει τροφή σε φήμες, στις οποίες, όμως, αυτές οι Σύνοδοι έδωσαν οριστικό τέλος. Εντός Ιουνίου ή Ιουλίου θα ληφθούν αποφάσεις. Τον Αύγουστο η Ελλάδα θα εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτή την υπόθεση», αναφέρει.

«Τα σημεία της συζήτησης αυτής είναι γνωστά, πώς θα διασφαλίσουμε την παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, ώστε η Ελλάδα να τηρεί τις δεσμεύσεις της, πώς θα θέσουμε σε εφαρμογή έναν μηχανισμό, ο οποίος θα επιτρέπει την ελάφρυνση του χρέους σε συνάρτηση με την ανάπτυξη και πώς θα θέσουμε σε εφαρμογή μία στρατηγική ανάπτυξης. Δεν είμαστε στη φάση οριστικοποίησης των αποφάσεων. Αλλά αν οι Έλληνες μεταρρυθμίσουν την οικονομία τους, όπως πρέπει και εάν οι εταίροι αποδείξουν την αλληλεγγύη τους το θέμα αυτό θα κλείσει και μάλιστα με θετικό τρόπο», δήλωσε.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, τέλος, τόνισε την επιθυμία της Κομισιόν για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τέλους.

Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα δημοσιογραφία και οι προκλήσεις της

Πού σχετίζεται η μηντιακή μας πραγματικότητα με το ιδιότυπο εκείνο αγαθό που ονομάζεται «Ελευθερία»; Πώς μπαίνει στη συζήτηση εκείνο που πήγαμε να μάθουμε ως «νέα δημοσιογραφία»;

Σε επιμέλεια της Σοφίας Ιορδανίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, και του Κώστα Στρατηλάτη, Επίκουρου Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κυκλοφόρησε ο συλλογικός τόμος των αναστοχασμών που κινητοποιήθηκαν από τη διεπιστημονική ημερίδα «Ελευθερία του λόγου, του νόμου ή του φόβου; η νέα δημοσιογραφία και οι προκλήσεις της». Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας του ΑΠΚΥ και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το περιοδικό δημοσιογραφία.

Στα χρόνια που ζούμε, ο δημοσιογράφος χρειάζεται να επανεφεύρει τον εαυτό του – ψηφιακή αφήγηση, data journalism, δημοσιογράφος-curator, δημοσιογράφος-entrepreneur – προκειμένου να επιβιώσει από την κρίση, αλλά και από τον βαθύτερο μετασχηματισμό του πεδίου, όπου κινείται.


Στα ίδια χρόνια, ο ίδιος ο αναγνώστης/ακροατής/τηλεθεατής χρειάζεται να βρει νέους κώδικες – αντιμετώπιση των fake news, αξιολόγηση της είδησης που του φθάνει μαζί με το σχόλιο, clutter του μηντιακού υλικού. Στα χρόνια λοιπόν αυτά, το αίτημα της ελευθερίας είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Ανάμεσα στην πίεση της αγοράς, την πλαισίωση του νόμου και τη σιδηρά πραγματικότητα του φόβου, η ελευθερία του λόγου παραμένει κεντρικό ζητούμενο. Για τον δημοσιογράφο, αλλά και για τον πολίτη.

Το βιβλίο «Εκδοχές της Ελευθερίας στη μηντιακή μας πραγματικότητα: Η νέα δημοσιογραφία και οι προκλήσεις της» κυκλοφορεί από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις και το Advanced Media Institute στα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Novartis: Πορίσματα, καθυστερήσεις και «χαρτοπόλεμος»

Ο «πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης γύρω από το σκάνδαλο της Novartis καλά κρατεί, καθώς οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται με νέα επεισόδια και διαρροές. Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ολοκληρώσει την έρευνά της και σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει το πόρισμά της. Όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας, ενημέρωσε τα κόμματα ότι θα απαιτηθεί μια προθεσμία 48 ωρών για να προετοιμαστεί το πόρισμα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ενημέρωση του κ. Δρίτσα προς τα κόμματα προκύπτει ότι ο βασικός κορμός, το πολιτικό σκεπτικό και το νομικό μέρος σχετικά με την αναρμοδιότητα της Βουλής έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη μια μικρή προθεσμία, προκειμένου να γίνει η τεχνική επεξεργασία του τελικού κειμένου.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis, Μάκης Βορίδης, έκανε λόγο για «θλιβερές μεθοδεύεις», οι οποίες, όπως είπε συνεχίζονται. Παραλλήλως επανέλαβε την διατυπωμένη θέση της ΝΔ ότι μέσω αυτής της υπόθεσης η κυβέρνηση επιχειρεί την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων της και χαρακτήρισε «αστείο και κωμικό» το αίτημα της πλειοψηφίας για 48ωρη παράταση. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία, αν και έθεσε η ίδια τις προθεσμίες, δεν κατάθεσε το πόρισμα της και υπέβαλε αίτημα για παράταση, «αφού είχε δει τα πορίσματα των άλλων κομμάτων, προφανώς αμήχανη και για να απαντήσει».

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθησαν διαρροές από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος και τελικά δόθηκε στην δημοσιότητα το πρώτο μέρος του. Πρόκειται για ένα κείμενο 12 σελίδων, το οποίο τιτλοφορείται «Γνώμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» και σε αυτό οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για τη δίωξη και εκδίκαση των εγκλημάτων του σκανδάλου NOVARTIS και οφείλει να επιβεβαιώσει την σχετική αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων.

Τονίζουν επίσης ότι αυτή η θέση δεν αποτελεί κρίση πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά στηρίζεται στην πιστή ερμηνεία και την εφαρμογή του ισχύοντος Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας και αποτρέπει θεσμικά την επέλευση των συνεπειών εφαρμογής του άρθρου 86 του Συντάγματος, αποτρέπει δηλαδή την εξάλειψη των ποινικών ευθυνών, την ατιμωρησία πιο απλά των ελεγχόμενων προσώπων λόγω παρέλευσης της κατά το άρθρο 86 παρ. 3 Συντ. αποσβεστικής προθεσμίας.

«Το πόρισμά μας ότι η δίωξη και εκδίκαση των πράξεων δωροληψίας και ξεπλύματος παράνομων εσόδων πρέπει να αφεθεί στα τακτικά δικαστήρια αφήνει ανοικτό τον δρόμο για απονομή δικαιοσύνης, καταπολέμηση διαφθοράς, οριστική απαλλαγή των αθώων από κάθε ποινή, υπόνοια ή στίγμα, και για καταδίκη όσων θα κριθούν ένοχοι για παράνομες πράξεις που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της χώρας μας» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ: Εφάρμοσαν το άρθρο 86 για να συμπεράνουν ότι δεν εφαρμόζεται

Νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης είχε αναφέρει ότι η ΝΔ κατέθεσε το πόρισμά της και κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα από τα οποία «το πρώτο και βασικό είναι ότι υπάρχει απόλυτη ανυπαρξία, έστω και απλών ενδείξεων, τελέσεως οποιουδήποτε αδικήματος». Σύμφωνα με τον ίδιο η ΝΔ κατέθεσε και την άποψή της «για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, προκειμένου να μην εξεταστεί η υπόθεση, παρά τα επίμονα αιτήματά μας».

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ έκανε λόγο για «εκκωφαντική» άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας «σε πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υποθέσεως, παρά τη θέση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης». «Το αρνήθηκαν γιατί δήθεν ήθελαν να ελέγξουν την αρμοδιότητα. Μια αρμοδιότητα την οποία τους την είχε διαβιβάσει η εισαγγελέας Διαφθοράς, αφού έφερε το φάκελο στη Βουλή, κρατώντας, όμως, από την άλλη μεριά τον έλεγχο για το τυχόν αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, την οποία είχαν αποδεχθεί. Διότι έκαναν πρόταση με βάση το άρθρο 86, δηλαδή το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με τις συνταγματικές προβλέψεις για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Διότι συνέστησαν την επιτροπή με ψηφοφορία, δηλαδή εφάρμοσαν το άρθρο 86. Αλλά κατέληξαν -αφού έχουν εφαρμόσει το άρθρο 86!- ότι το άρθρο 86 του Συντάγματος δεν εφαρμόζεται», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι είναι οι ίδιοι που τον «κατηγορούν τώρα ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει Πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής».

Παραλλήλως διαβεβαιώνει ότι η Βουλή θα διαβιβάσει «αρμοδίως» το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του, επισημαίνοντας ότι «αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, χωρίς προνομιακούς χρόνους παραγραφής!».


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την διαδικασία, αμέσως μετά την κατάθεση του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής και την έγκρισή του από την Ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα, στο σύνολό του, θα διαβιβαστεί μαζί με όλο το υλικό (έγγραφα, πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής κλπ) στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!