EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 με αμερικανικό σύστημα - Όλες οι αλλαγές

Από 17 ετών θα μπορούν πλέον να οδηγούν και ανήλικοι υπό κάποιες προϋποθέσεις, αφού στο νομοσχέδιο υπάρχει η πρόβλεψη να μπορούν να βρίσκονται στο τιμόνι, παρουσία ενός ενηλίκου.

Οι 17χρονοι οδηγοί για να έχουν το δικαίωμα να καθίσουν στο τιμόνι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ενώ το κανονικό δίπλωμα θα εκδίδεται όταν κλείσουν τα 18 και πάλι μετά από πρακτική εξέταση.

Η συνοδευόμενη οδήγηση

Ο ανήλικος θα έχει τη δυνατότητα πριν τα 18 έτη να οδηγεί για διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μια ώρα μετά τη δύση του Ηλίου.

Το λεγόμενο σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης προβλέπει για άτομα 17 ετών εκπαίδευση από ειδικό εκπαιδευτή, διεξαγωγή θεωρητικής εκπαίδευσης και βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών.

Αμερικανικό μοντέλο

Θεσμοθετείται λοιπόν, το ολοκληρωμένο σύστημα της συνοδευόμενης οδήγησης, το οποίο θα στηρίζεται στο αμερικανικό μοντέλο.

Οι λεπτομέρειες του νέου συστήματος θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Αναλυτικα οι αλλαγές που προβλέπονται


Συγκεκριμένα με κάμερες και μικρόφωνα τα οποία θα είναι διασυνδεδεμένα στο ίντερνετ ώστε τα οχήματα να είναι on line με το κέντρο ελέγχου του υπουργείου Υποδομών θα είναι το επόμενο διάστημα, τα οχήματα εξέτασης νέων οδηγών. Το σχέδιο νόμου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση για 10 μέρες, σε μια προσπάθεια να μπουν νέοι κανόνες και να παταχθεί η παραβατικότητα και η συναλλαγή μεταξύ εξεταστή και εξεταζόμενου. Βάσει του σχεδίου νόμου, καθιερώνονται δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών, μπαίνει σε εφαρμογή σύστημα εποπτείας και ελέγχου εξεταστών και εκπαιδευτών ενώ προβλέπεται ότι η οδήγηση σε άτομα έως 17 ετών, θα γίνεται συνοδεία έμπειρου οδηγού μέχρι την συμπλήρωση των 18 ετών.

Μεγάλες καμπάνες επιβάλλουν οι νέες ρυθμίσεις και για όσους παρεμποδίζουν ή αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα αφαιρούνται –μεταξύ άλλων - από τους εκπαιδευτές και τις σχολές οδηγών οι σχετικές άδειες.

Οι νέοι οδηγοί θα εξετάζονται όπως ισχύει μέχρι σήμερα πρώτα στα θεωρητικά μαθήματα της οδήγησης (σήματα) και εφόσον περάσουν και στην οδήγηση. Σε περίπτωση που κοπούν κατά το δεύτερο στάδιο, τότε εξετάσεις θα δίνουν από την αρχή. Η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς θα γίνεται σε δύο στάδια, τα οποία θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ημέρες.

Στο πρώτο στάδιο της δοκιμασίας θα εξετάζονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες οδήγησης (πορεία). Εφόσον αυτό ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα εξετάζονται στο δεύτερο που είναι οι ειδικές δοκιμασίες (π.χ κίνηση και ακινητοποίηση δικύκλου χωρίς λειτουργία κινητήρα, ελικοειδής διαδρομή, πέδηση εκτάκτου ανάγκης, οπισθοπορεία με στροφή κ.α). Οι δοκιμασίες διενεργούνται χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή και εξεταστή, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή Πίστες Εκπαίδευσης και Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών, οι οποίοι βρίσκονται σε οικεία ή όμορη Περιφερειακή Ενότητα.

Τα στάδια

Συστηματική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών.

Επιτυχή θεωρητική εξέταση.


Χορήγηση βεβαίωσης από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για συνοδευόμενη οδήγηση με συνοδεία ενήλικα-έμπειρου οδηγού που δεν έχει κανένα βαθμό ποινής στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων (Σ.Ε.Σ.Ο.) για διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών και επιβεβαιωμένο χρόνο συνοδευόμενης οδήγησης τουλάχιστον εκατό (100) ωρών, εκ των οποίων οι δέκα (10) αφορούν οδήγηση μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

Επιτυχή δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, εφόσον έχει συμπληρωθεί η ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών, προκειμένου να του χορηγηθεί το δικαίωμα άδειας ανεξάρτητης οδήγησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.51/2012

Η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς διενεργείται με όχημα κατηγορίας Β που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό στον ενδιαφερόμενο.

Μέσα στο Μάιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, εντός του επόμενου 10ημέρου θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις τους προκειμένου εντός του Μαΐου να προχωρήσει η ψήφιση του Νομοσχεδίου με την εφαρμογή ταυτόχρονα και των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων που απαιτούνται για την ομαλή μετάβαση στο Νέο Σύστημα εξετάσεων οδηγών και υποψήφιων οδηγών.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! ΑΠΟ 1,1 ΔΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΣΕ 1,528 ΔΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ» ΤΩΝ F-16! ΠΑΝΟ ΓΕΡΑ!

Ένα σύγχρονο… θαύμα έγινε με την περιβόητη «αναβάθμιση» των F-16 (τα οποία θα είναι «μπρίκια» όταν οι Τούρκοι πάρουν τα F-35 – τα δύο πρώτα τα παίρνουν στις 23 του Ιουνίου…). Ενώ, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση «διέρρευσε» πως το κόστος της «αναβάθμισης» θα ανέλθει σε 1,1 δις, τώρα ανακοινώνει επισήμως πως θα φτάσει το 1,528 δις (με κάθε επιφύλαξη, γιατί μπορεί στην πορεία να γίνει κι άλλο… θαύμα και ν’ ανέβει το κόστος ακόμα περισσότερο)! 


Επιπροσθέτως, μέχρι το  2020 η Ελλάδα συμφώνησε να πληρώσει $669 εκατομμύρια, δηλ. το 44% του συνολικού τιμήματος, ενώ η οριστική αποπληρωμή θα γίνει μέχρι το 2028, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης (και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων…) Πανοκαμμένου του ελληνολεβέντη!Πάνο, γερά, αυτά είναι λεφτά! Άξιζε τελικά τον κόπο τόση επιμονή και τόση αναμονή!


Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ

Εκανα αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος και απορρίφθηκε, γιατί δεν έχω κινητό!!!!!! Ακόμα κι αν σταματούσα το σταθερό και έπαιρνα ένα κινητό, για να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις τους, πάλι θα απορριπτόμουν, γιατί απαιτούν και σταθερό και κινητό τηλέφωνο. Δηλαδή μειώνουν λίγο την τιμή του ρεύματος, ΜΟΝΟ αν ακουμπήσουμε αυτήν την «έκπτωση» στους αρχιγύφτουλες των τηλεφωνικών εταιρειών…

Να απαντήσουν τα καθίκια, που νομοθετούν. Πόσα πήραν από το καρτέλ των τηλεφωνικών εταιρειών για αυτήν την εκδούλευση; (Απαντάω μόνος μου, γιατί αυτοί δεν θα το κάνουν μάλλον.) Προφανώς όχι πολλά. Μαζεύουν άπειρα φασούλια στα σακούλια τους από τον ωκεανό των νομοθετικών αθλιοτήτων και έτσι κάνουν καλές τιμές στα λαμόγια.

Απορρίφθηκα με ετήσιο εισόδημα 1.400 ευρώ και περιουσία 109.000 (στα χαρτιά βέβαια, γιατί αν την πούλαγα, ούτε τα μισά δεν θα έπαιρνα). Ταυτόχρονα το κράτος απαιτεί από εμένα για τον ίδιο χρόνο (εκτός των πάρα πολλών άλλων) 3.800 ευρώ για ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος!!!!!!!!!!! Φυσικά δεν πληρώνω εδώ και χρόνια τακτικά και κάθε τόσο σκοτώνω (κυριολεκτικά) ένα ακίνητο, για να πληρώσω τα μαζεμένα, τα οποία εν τω μεταξύ αυγατίζουν από τις προσαυξήσεις.

Να `τανε μόνο αυτές οι αδικίες που υφίσταμαι, δεν θα μίλαγα καθόλου, γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν μπέρδεψα τα πολιτικά μου άρθρα με προσωπικά ζητήματα και πάντα έλεγα, ότι αν εκλογικευτεί το κράτος και η νομοθεσία, θα λύνονταν και τα δικά μου προβλήματα. Αλλά τι να κάνω πιά, εκτός από το να γράφω «μαινόμενος»; Αναρωτιέμαι αν ζώ την πραγματικότητα, ή κάποια στιγμή θα ξυπνήσω και θα απαλλαγώ από τον εφιάλτη. Αναρωτιέμαι, αν τα γράφω εγώ αυτά, ή το ολόγραμμα μου, που έχει μπλέξει σε ένα παρανοϊκό διαδικτυακό σενάριο σαν την μπλε φάλαινα.

Για να μην πελαγώσουμε σε πάρα πολλές ιστορίες αδικίας, ας μείνουμε σε αυτό το ασήμαντο. Δεν γουστάρω το τηλέφωνο καθόλου, ούτε το κινητό, ούτε το σταθερό. Γιατί να μην είναι δικαίωμα μου να ζήσω χωρίς αυτό; [Το λίγο ιντερνέτ που μου χρειάζεται, θα το έβρισκα στους υπολογιστές φίλων και αν τέλος πάντων είχα λεφτά, ας είχα μόνο σταθερό.] Δεν είναι μόνο ότι δεν γουστάρω, αλλά δεν μπορώ κιόλας, όπως πάρα πολλοί άλλοι. Εδώ δεν μπορούμε, να πληρώσουμε τα κρατικά χαράτσια, γιατί μας φορτώνουν κι άλλα μαμησιάτικα, τα οποία δεν τα παίρνει καν το κράτος; Πότε θα σταματήσει το κράτος, να επιβάλει χαράτσια υπέρ ιδιωτών; Τηλέφωνα, διόδια, ασφάλειες (ασφάλεια νομικής ευθύνης πρέπει να υπάρχει, αλλά να βαραίνει μόνο όσους εμπλέκονται σε τροχαία) «μελέτες», «πιστοποιήσεις», ενδιάμεσοι (λογιστές, δικηγόροι, πραγματογνώμονες) και χίλια δυό άλλα κόλπα για να μας γδύνουν και να βολεύονται από την άχρηστη γραφειοκρατία πολύ περισσότεροι από τον επίσημο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.

[Υποτίθεται, ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε, πράγμα που είναι εντελώς ψευδές. Αφενός κάποιοι έφυγαν πρόωρα, δηλαδή τους πληρώνουμε, χωρίς να κάνουν τίποτα και κυρίως μετατίθεται το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα. Π.χ. το σύνολο σχεδόν της εργασίας των πολεοδομιών, επιφορτίστηκε στους ιδιώτες αρχιτέκτονες, μηχανικούς, που φυσικά αναπροσάρμοσαν τις αμοιβές τους και η υπόλοιπη δουλειά γίνεται αυτόματα με το λογισμικό της υπηρεσίας. Οι υπάλληλοι είναι λιγότεροι από πριν, αλλά τα ξύνουν. Το ίδιο γίνεται παντού με εργολαβίες γραφειοκρατικού περιεχομένου (ακόμα και για τις αγροτικές επιδοτήσεις) αλλά και εργολαβίες για το κάθε τι, που άλλοτε έκαναν δημόσιοι υπάλληλοι (ακόμα και την καθαριότητα των γραφείων). Δηλαδή από την μια το λογισμικό της δημόσιας διοίκησης (που έστω αργά επεκτείνεται σε όλους τους τομείς) από την άλλη αποκρατικοποιήσεις φορέων του κράτους (λιμάνια, αεροδρόμια κ.λ.π.) και οι άπειρες εργολαβίες σε κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης αφαίρεσαν τις περισσότερες θέσεις πραγματικής εργασίας από το δημόσιο, αλλά παρόλα αυτά ο αριθμός τους ελάχιστα μειώθηκε.]

Τελικά ποιοι είναι οι εχθροί μου; Ο Ερντογάν κι ο Ζάεφ, που καταχεριάζω διαρκώς στα άρθρα μου, ή οι ίδιοι οι συμπατριώτες μου; Ποιοι έχουν κάτσει στον σβέρκο μου και με εξοντώνουν καθημερινά; Μήπως καλύτερα να περιμένω την απελευθέρωση από αυτούς που βρίζω; Εχουν τόσα και τέτοια χαράτσια στην Τουρκία; Ακόμα και οι Ελληνες, ακόμα και οι Κούρδοι, ακόμα και οι Γκιουλενιστές πληρώνουν πολύ λιγότερα και υποτίθεται, ότι αυτοί διώκονται, ενώ εγώ είμαι «ελεύθερος πολίτης»!!!!!!!

Ολοι οι βολεμένοι κλαίγονται και διαμαρτύρονται, γιατί το νταβατζιλίκι τους δεν πληρώνεται, όσο πληρωνόταν πριν την κρίση. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, που αυτές οι υψηλές αποδοχές οφείλονταν στα δάνεια, ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΦΑΓΑΝ, ενώ καλούμαστε ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Θέλουν να τα φορτώσουν όλα στους διεφθαρμένους, που ΟΙ ΙΔΙΟΙ άφηναν να αλωνίζουν. Τι έκανε τόσα χρόνια η δημόσια διοίκηση, αφού τόσο εύκολα μπορούσαν να κλέβουν τα λαμόγια; Τι έκαναν τόσα χρόνια εκατομμύρια προνομιούχοι «ειδικοί», που δήθεν κουμαντάρουν «επιστημονικά» την κοινωνία και την οικονομία; Ή μήπως δεν είναι οι ίδιοι, που με την ψήφο τους και την υποστήριξη τους μας φορτώνουν τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις;

Ας δούμε ένα παράδειγμα από την ζημιά της «εξειδίκευσης» στην οικονομία. Όταν ήμουν πιτσιρίκος 14 -15 χρονών το Λουτράκι ήταν πολύβουο μελίσσι. Εκτός από την βαριά βιομηχανία, που στηνόταν εκείνη την εποχή, προϋπήρχε από πολλού ο τουρισμός (μόνο η Κέρκυρα και η Ρόδος το ανταγωνίζονταν). Στην αγροτική οικονομία δεν υπήρχε ακαλλιέργητο, όχι αγρός, αλλά ούτε ένα πεύκο. Η οικοδομική δραστηριότητα είχε απογειωθεί και επί πλέον υπήρχαν δεκάδες βιοτεχνίες, μικρές και μεσαίες βιομηχανίες αναψυκτικών και γλυκών. Ανεργία μηδέν· παντού ζητούσαν εργάτες.

Ολοι αυτοί οι εργοστασιάρχες ήσαν ουσιαστικά αγράμματοι, αλλά αποδεδειγμένα πολύ ικανοί. Όπως ήταν φυσικό, έστειλαν τα βλαστάρια τους στα πανεπιστήμια, για να κάνουν τις δουλειές τους πιο «επιστημονικά». Αποτέλεσμα; Εκλεισαν όλα. [Μερικά, όπως η ΗΒΗ που έκλεισε τελευταία, αφού άλλαξαν πρώτα χέρια.]

Όλα αυτά τα εργοστάσια και τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά τα προμήθευε ο πατέρας μου υλικά (κυρίως ζάχαρη). Τα λογιστικά του χονδρέμπορου πατέρα μου τα έκανα εγώ. Μία φορά μου έδειξαν και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, γιατί δεν ήταν και πυρηνική φυσική.

Σήμερα είμαι 56 ετών μικροαγρότης και δεν κάνω μόνος μου την φορολογική μου δήλωση. Φίλος συνομήλικος εφοριακός επίσης δεν κάνει μόνος του την δήλωση του!!!!!! Τελικά όλοι αυτοί οι «ειδικοί» κατάφεραν και έκαναν πυρηνική φυσική την λογιστική!!!!!!!!!

Αυτήν την γραφειοκρατική κατάντια η συντριπτική πλειοψηφεία την αποκαλούσε «πρόοδο», γιατί βολεύτηκε κόσμος και κοσμάκης από αυτήν την «πρόοδο»…

Τόσα χρόνια δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω, γιατί η κατηγορία του αγράμματου, του άσχετου, του οπισθοδρομικού, ακόμα και του φθονερού ήταν σε πρώτη γραμμή. Κανείς δεν ήθελε να ακούσει, γιατί βολεμένοι όλοι στα προνόμια και την αλαζονεία της «εξειδίκευσης» τους, δεν διανοούντο κριτική στο σύστημα που «αξιοποιούσε» και πλήρωνε καλά τα «προσόντα» τους. Πίστευαν (και πιστεύουν ακόμα) ότι «παράγουν πλούτο»!!!!!!!!! [Οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμα να ξεχωρίσουν την έννοια του «παράγω» από την έννοια του «αρπάζω».]

Φυσικά το σατανικό σχέδιο της αλλοτρίωσης έπρεπε να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες ώστε να στηριχτεί από την πλειοψηφεία και ιδίως από τις πιο δυναμικές επαγγελματικές ομάδες. Το `81 έπεσε το σύνθημα στην κοινωνία «Ζήτα και θα λάβεις» και φυσικά όλες οι συντεχνίες ξεδίπλωσαν τα μπαϊράκια του «αγώνα»…

Το αποτέλεσμα δεν ήταν φυσικά η ομοιόμορφη ευμάρεια, αλλά μία κοινωνία πάρα πολλών ταχυτήτων και διακρίσεων. Ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφεία βολεύτηκε καλά με τα λεφτά των δανείων, παρά το ότι σίγουρα δεν έφαγαν όλοι ίσο μερίδιο. [Και σήμερα διαμαρτύρονται, γιατί δεν είχαν ίσο μερίδιο με τον Πάγκαλο και τον Ακη…] Δεν βολεύτηκαν μόνο οι γραμματιζούμενοι, αλλά και πολλές κατηγορίες τεχνιτών, ακόμα και απλών εργατών και όχι μόνο στον δημόσιο τομέα. Κάποιοι βέβαια άξιζαν τις καλές αμοιβές τους, αλλά χωρίς να το θέλουν, έγιναν ο φερετζές ενός φαύλου συστήματος αρπαχτής και αργομισθίας. Ουσιαστικά πολύ λίγοι μείναμε εντελώς έξω από το πανηγύρι κι αν μετάνιωσα για ένα πράγμα, δεν είναι γιατί δεν συμμετείχα, αλλά γιατί δεν σηκώθηκα να φύγω από αυτήν την χώρα όταν μπορούσα. [Δεν θα με φάει και το μαράζι βέβαια, καθώς πάντα ελπίζω σε κάτι καλύτερο.]

Όπως ήταν φυσικό, η «οικονομία των υπηρεσιών» (που ζούσε με δανεικά) κατέστρεψε εντελώς την οικονομία της παραγωγής και η αποβιομηχάνιση της χώρας είναι μόνο η μία της πλευρά. Αν είχαμε το παραμικρό περιθώριο επιλογής, θα είχαμε παρατήσει όλα τα χωράφια και όλα τα μαγαζιά.

Κι όμως παρά τα οκτώ χρόνια κρίσης, τίποτε δεν άλλαξε. Παρά το ότι και τα προνόμια περιορίστηκαν πολύ και ο αριθμός των προνομιούχων διαρκώς συρρικνώνεται, δεν λέμε να αλλάξουμε φιλοσοφία και στάση ζωής.

Τώρα πιά ο καθένας προσπαθεί να σωθεί σε ατομικό επίπεδο, εκτός όσων ανήκουν σε πολύ δυνατές συντεχνίες. Και οι μεν και οι δε όμως έχουν συνδέσει τα συμφέροντα τους με αυτό το φαύλο σύστημα και πολεμούν με φανατισμό κάθε προσπάθεια πραγματικής αλλαγής.

Οσοι δεν επωφελήθηκαν καθόλου από το πανηγύρι, είτε τσίμπησαν ψίχουλα, είτε ωφελήθηκαν από επαγγελματικά προνόμια, αλλά δεν αλλοτριώθηκαν, είπαμε «Ας ξεχάσουμε τι έγινε μέχρι σήμερα και ποιος ωφελήθηκε από τα δάνεια. Οι Γερμανοί μας χρωστάνε πολύ περισσότερα από την κατοχή. Είναι κεφάλαιο αίματος αυτό και εμείς το δικό μας κληρονομικό μερίδιο, το χαρίζουμε στην πατρίδα». Δεν ξέραμε σε τι περιπέτειες θα μπαίναμε από τους μαινόμενους «δανειστές» μας; Φυσικά το ξέραμε, αλλά είπαμε, ότι όλοι μαζί με την δουλειά μας, την αλληλεγγύη και την προσφορά μας στην πατρίδα, θα τα καταφέρναμε.

Τότε η κοινωνία χωρίστηκε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς με τους πρώτους, να νικάνε κατά κράτος και σε εκλογές και σε δημοσκοπήσεις. Μην γελιέται κανείς από τον Γενάρη του `15. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη είχε δώσει εγγυήσεις, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φεύγαμε από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Στην συνέχεια έκανε δημοψήφισμα με νόθο ερώτημα στην ουσία. Δηλαδή ρώτησε τον λαό, αν θέλει να μείνουμε στην Ευρωζώνη με, ή χωρίς μνημόνια!!!!!! Υπήρχε περίπτωση να έλεγε ο λαός «Ναι»; Αν σου πουν, ότι μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, θα αρνηθείς τέτοια προσφορά;

Όταν λίγο μετά, στις εκλογές, τέθηκε καθαρά το ερώτημα στον λαό «Με τα μνημονιακά, ή τα αντιμνημονιακά κόμματα;» (συμπεριλαμβανομένων και επίσημα πλέον στα πρώτα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ο λαός ψήφισε τα μνημονιακά κατά 85% δηλαδή «τον σκύλο χορτάτο». Μήπως σήμερα τι κάνει; Απλά άλλαξε η σειρά στα μνημονιακά κόμματα.

Η διαφορά μνημονιακών –αντιμνημονιακών δεν είναι, ότι οι πρώτοι θέλουν τα μνημόνια, ούτε ότι οι δεύτεροι νομίζουν, ότι δεν χρειάζονται θυσίες. Απλά οι πρώτοι δεν διανοούνται την ρήξη με τους ψευτοδανειστές. Παρότι εκείνοι κατ εξοχήν ωφελήθηκαν από τις δανεικές (και όχι παχιές) αγελάδες, όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί, αλλά αρνούνται και τον συμψηφισμό του Ελληνικού χρέους με το Γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα, χαρίζοντας στους Γερμανούς και το δικό τους και το δικό μας κληρονομικό μερίδιο και αρπάζοντας τις περιουσίες μας με παλαβούς φόρους, για να τις παραδώσουν στα αφεντικά τους, μήπως γλιτώσουν τα τομάρια τους.

Αυτήν την φορά θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ για την ταξικότητα των πολιτικών επιλογών, καθώς κανένας μνημονιακός δεν κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο. Είναι πολύ κυνικό, αλλά δυστυχώς αληθές. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι, που ανήκαν στην περίφημη «κοινωνία των δύο τρίτων» και παρόλα αυτά δεν αλλοτριώθηκαν, αλλά δεν είναι και πάρα πολλοί. Η κρίση βέβαια έχει αντιστρέψει τα ποσοστά φτώχειας, αλλά ο άνθρωπος που προέρχεται από καλοπέραση, αντιδρά ετεροχρονισμένα στην διολίσθηση του.

Οσοι δεν ανήκαμε στην πάλαι ποτέ «κοινωνία των δύο τρίτων» μπήκαμε στην κρίση με μηδενικά αποθέματα ασφαλείας και βρεθήκαμε γρήγορα στην περιδίνηση του αφανισμού. Το ότι πολλοί από εμάς ακόμα υπάρχουμε, είναι ένα «Ελληνικό θαύμα» που οφείλεται στους οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς αλληλεγγύης, αλλά και στο γεγονός, ότι οι περισσότεροι δεν είμαστε παρασιτικά γαϊδούρια και αξίζουμε το πιάτο φαΐ που τρώμε.

Στο σημείο αυτό οφείλω να ομολογήσω, ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ψηφίσει μεν τα χειρότερα, αλλά προσπαθεί δια της πλαγίας οδού, να μην τα πολυεφαρμόζει. Εδώ που φτάσαμε όμως, ότι σκόντο και να μου έκαναν, με ημίμετρα δεν σώζομαι ούτε εγώ, ούτε τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που βρίσκονται στην διακεκαυμένη ζώνη.

Εκανα πολλές προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο και θα συνεχίσω μέχρι την στιγμή, που θα με εξαναγκάσουν να βγω στο μεϊντάνι (πράγμα που πάντα απεύχομαι και προσπαθώ να αποφύγω, αλλά ευτυχώς δεν έχω οικογένεια να αφήσω πίσω μου, όταν γίνει μονόδρομος). Όμως στο κάτω κάτω πριν φτάσουμε στα άκρα, να χωρίσουμε τα τσανάκια μας αδέλφια. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα καμιά πρόταση πάνω σε αυτό, αλλά ως πότε η πλειοψηφεία θα ποδοπατάει την μειοψηφεία με την «δικαιολογία» ότι και η ίδια απώλεσε προνόμια;

Παναγιώτης Ρέππας

Οποιος μπλόγκερ έχει τσαγανό, ας το αναρτήσει κι αυτός, όπου κι αν το βρεί αναρτημένο, γιατί είναι πολύ εύκολο, να ρίχνουμε τον λίθο του αναθέματος στους πολιτικούς, που οι ίδιοι ψηφίζουμε, για να μεταθέσουμε σε αυτούς τις ευθύνες και την πονηριά μας και πολύ δύσκολο να πούμε στον λαό, να κοιταχτεί στον καθρέφτη, για να δεί εκείνους, που βρίζει.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μιλγουόκι: Αστυνομικοί έκαναν ηλεκτροσόκ 18 φορές σε άτομο με ειδικές ανάγκες μέχρι που τον σκότωσαν – Δεν διώκονται (Video)

Ο Αδάμ Τράμελ 22 ετών, ήταν ένας νέος άνδρας με ειδικές ανάγκες, που μπορούσε να μείνει μόνος του και να φροντίζει τον εαυτό του. Σε μια από τις σπάνιες κρίσεις του, βγήκε γυμνός στο διάδρομο της πολυκατοικίας και απειλούσε ότι θα αυτοτραυματιστεί.

Κάποιος γείτονας κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας του Δυτικού Μιλγουοκί και ανέφερε το περιστατικό. Μέχρι να έρθει το περιπολικό με 2 άνδρες, ο Αδάμ είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα του.

Το βίντεο δείχνει τους δυο αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα και να μπαίνουν μέσα στο διαμέρισμα όπου βρήκαν τον Αδαμ γυμνό να κάνει μπάνιο. Του ζήτησαν να βγει αλλά προφανώς ο νεαρός δεν ήταν σε θέση εκείνη τη στιγμή να επεξεργαστεί τα λεγόμενα τους. Εξάλλου ο γείτονας που τηλεφώνησε έδωσε το όνομα του Μπράντον, το οποίο μπέρδεψαν οι αστυνομικοί και νόμιζαν ότι ήταν το όνομα του Αδάμ. Του ζητούσαν «Μπράντον δείξε μας τα χέρια σου αλλά φυσικά ο Αδάμ δεν αναγνώριζε το όνομα αυτό και συνέχισε να βρίσκεται στο μπάνιο.

Τότε έβγαλαν το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης και άρχισαν να του ρίχνουν στο γυμνό κορμί του ηλεκτρισμό. Το θύμα δεν μπορεί να ελέγξει τα μέλη του, πέφτει ουρλιάζοντας στο δάπεδο, αλλά οι αστυνομικοί τον πυροβολούν άλλες 17 φορές με το ηλεκτρικό όπλο.

Μέσα σε λίγα λεπτά και με ανατριχιαστικά ουρλιαχτά ο Αδάμ έχασε τις αισθήσεις του. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο που έκανε 30 λεπτά είχε ξεψυχήσει.

Οι αστυνομικοί Μουνιόζ και Ρόχλεντερ δεν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες αφού ο Γενικός εισαγγελέας του Μιλγουόκι αποφάνθηκε πως έπραξαν το καθήκον τους και οι ενέργειες τους δεν ήταν παράνομες.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προϋπολογισμός ΕΕ: «Στον γύψο» ΚΑΠ και πολιτική συνοχή, «χορός δισεκατομμυρίων» για άμυνα-ασφάλεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επταετία 2021-2027, ύψους 1,135 τρισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 1,11% του μέσου Aκαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (ΑΕΕ) των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Αυτό το επίπεδο αναλήψεων υποχρεώσεων μεταφράζεται σε πληρωμές ύψους 1.105 δισ. ευρώ (ήτοι 1,08% του ΑΕΕ) (σε τιμές του 2018). «Πρόκειται για μια ειλικρινή απάντηση στη σημερινή πραγματικότητα στην οποία η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αστάθεια, τη στιγμή που το Brexit θα αφήσει ένα σημαντικό κενό στον προϋπολογισμό μας», επισημαίνει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «η σημερινή πρόταση απαντά σε αυτή τη διπλή πρόκληση με τη μείωση δαπανών, αλλά και με την προσθήκη νέων πόρων σε ισότιμη βάση».

Επίσης, η Επιτροπή προτείνει μείωση της χρηματοδότησης για την κοινή γεωργική πολιτική και την πολιτική συνοχή κατά 5% αντίστοιχα. Παρουσιάζοντας την πρόταση της Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι πρόκειται για ένα «ρεαλιστικό σχέδιο για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους», επισημαίνοντας ότι οι καλές οικονομικές προοπτικές μάς δίνουν μια «ανάσα», αλλά «δεν μας απαλλάσσουν από την υποχρέωση να εξοικονομήσουμε πόρους σε ορισμένους τομείς». Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τη σκυτάλη παίρνουν τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στόχος θα πρέπει να είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2019.

«Χορός δισεκατομμυρίων» για άμυνα - ασφάλεια

Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τριπλασιασμό των δαπανών για τη μετανάστευση, το άσυλο και τη διαχείριση εξωτερικών συνόρων και τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου για την Άμυνα.

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, οι δαπάνες για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τη μετανάστευση και το άσυλο σχεδόν τριπλασιάζονται, φτάνοντας τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ του τρέχοντος προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα νέα κονδύλια θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν 10.000 συνοριοφύλακες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων και Ακτοφυλακής ως το 2027.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, η Επιτροπή προτείνει αύξηση των επενδύσεων κατά 40%, δηλαδή χρηματοδότηση ύψους 4,8 δισ. ευρώ και τη δημιουργία ενός ταμείου άμυνας, ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα ποσά αυτά θα συμπληρώνουν τις εθνικές δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς. Επιπλέον, προτείνονται επενδύσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «στρατιωτική κινητικότητα» στην ΕΕ.

Στην έρευνα και την καινοτομία η Επιτροπή προτείνει αύξηση των επενδύσεων κατά 50% και χρηματοδότηση ύψους 100 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά θα διατεθούν για τα προγράμματα Horizon Europe και Ευρατόμ.

Έξαλλου, η Επιτροπή προτείνει εννεαπλάσια αύξηση των επενδύσεων σε ψηφιακό μετασχηματισμό και δίκτυα, με χρηματοδότηση που θα φτάνει τα 12 δισ. ευρώ.

Επίσης, προτείνεται ο υπερδιπλασιασμός των προγραμμάτων για τους νέους, όπως το ERASMUS+, με 30 δισ. ευρώ και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης με 1,3 δισ. ευρώ.

Τέλος, προτείνεται η ενίσχυση της χρηματοδότησης της εξωτερικής δράσης κατά 26%, η οποία θα φτάσει τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στη «γειτονιά» της Ευρώπης και τη διατήρηση ενός ειδικού αποθεματικού για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, όπως π.χ. της μετανάστευσης. Για να συμπληρώσει, τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στον τομέα της άμυνας, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μέσου για την ειρήνη εκτός προϋπολογισμού, ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η ενδεχόμενη κοινή συμμετοχή σε τρίτες χώρες.

Παπαδημούλης: Χρειάζονται περισσότεροι πόροι

Κριτική στην πρόταση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. άσκησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επισήμανε ότι «η πρόταση για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ όχι μόνο δίνει λιγότερα χρήματα, άλλα τα κατευθύνει και λάθος. Η αποχώρηση του Ην.Βασιλείου είναι καμπανάκι για περισσότερους πόρους κ όχι λιγότερους. Επιμένω σε μία ΕΕ που θα δώσει βάρος στην απασχόληση,τη Συνοχή και την ΚΑΠ».

Έξαλλο το Παρίσι

Την ίδια στιγμή, η γαλλική κυβέρνηση έκρινε ως "απαράδεκτη" την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, στον οποίο προβλέπεται μείωση σε ποσοστό περίπου 5% των πόρων που θα διατεθούν για την περίοδο 2021-27.

"Μια τέτοια δραστική, μαζική και τυφλή μείωση είναι απλούστατα αδιανόητη" για τον υπουργό Γεωργίας Στεφάν Τραβέρ και "η Γαλλία δεν μπορεί να δεχτεί καμία μείωση στο εισόδημα των αγροτών" τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας.

Το υπουργείο εξήγησε ότι η μείωση του προϋπολογισμού θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών καθώς επηρεάζει επικίνδυνα το εισόδημα των αγροτών, για τους οποίους οι άμεσες ενισχύσεις συνιστούν ένα "ουσιαστικό δίχτυ ασφαλείας".

Το Παρίσι τάσσεται υπέρ "του εκσυγχρονισμού και της απλούστευσης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής" για να προστατευθούν οι αγρότες από τους κινδύνους των κλιματικών αλλαγών και την αστάθεια των παγκόσμιων αγορών, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να υιοθετήσει έναν διευρυμένο προϋπολογισμό των "27" χωρών-μελών (χωρίς τη Βρετανία), αλλά θέτει πολλούς όρους, όπως τον εκσυγχρονισμό των πολιτικών που ακολουθούνται και την υιοθέτηση νέων, καθαρών πηγών ενέργειας.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Βουλή η τροπολογία για τα ακινητοποιημένα οχήματα - Προβλέπει τέλη ανάλογα με τη χρήση

Ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων. Σύμφωνα με την τροπολογία για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί από αυτούς σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2018 να καταβάλλονται από τον κάτοχο τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα 28χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!