EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Απλή αναλογική και πολιτικός τζόγος

Για μία ακόμα φορά ο εκλογικός νόμος μπαίνει δυνάμει στο τραπέζι στο πλαίσιο του ανοίγματος προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που εδώ και καιρό επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει στο σπάσιμο της αχανούς Β’ Αθηνών, όπως την έχει ζητήσει η Γεννηματά. Δεν παραλείπει, όμως, να βάζει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να επαναφέρει στη Βουλή την απλή αναλογική με σκοπό να υπερψηφισθεί αυτή τη φορά από 200+ και ως εκ τούτου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές.

Προφανώς, θα το πράξει εάν έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΚΙΝΑΛ, κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν πιθανόν. Κι αυτό, επειδή η Γεννηματά έχει προειδοποιηθεί από την σκληρά αντι-ΣΥΡΙΖΑ πτέρυγα του κόμματός της πως αυτό θα ήταν casus belli, αιτία εσωκομματικού πολέμου. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος που δεν ψήφισε την απλή αναλογική και το καλοκαίρι του 2016, όταν το σχετικό νομοσχέδιο πήγε στη Βουλή.

Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία που το εκλογικό σύστημα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε συμπολίτευση για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες. Όσο λάθος, όμως, είναι μία κυβέρνηση να αλλάζει το εκλογικό σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες της, άλλο τόσο λάθος είναι να καθιερωθεί συνταγματικά η απλή αναλογική (και οποιοδήποτε άλλο εκλογικό σύστημα), όταν ο ένας από τους δύο πυλώνες του πολιτικού συστήματος (εν προκειμένω η ΝΔ) είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης της Πολιτείας. Ως τέτοιος οφείλει να είναι ο κοινός παρονομαστής και όχι η επιβολή της όποιας περιστασιακής πλειοψηφίας επί της μειοψηφίας.

Ενδεχόμενο ακυβερνησίας

Το επιχείρημα αυτό έχει ισχύ και για όσους θεωρούν ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις. Στην ελληνική πολιτική σκηνή, υπάρχουν δύο μεσαίου μεγέθους κόμματα (η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ), τα οποία είναι από χέρι έξω από τις ζυμώσεις για σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τα αριστερά αντιμνημονιακά κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή (η ΛΑΕ του Λαφαζάνη, η Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου και το νεόδμητο κόμμα του Βαρουφάκη).

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) στο παιχνίδι του σχηματισμού κυβέρνησης δυνητικά συμμετέχει το ΚΙΝΑΛ της Γεννηματά και εάν εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να σχηματισθεί η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα πρέπει ή να συνεργασθούν τα δύο μεγάλα κόμματα ή ένα από αυτά να συνεργασθεί με το ΚΙΝΑΛ και ενδεχομένως αυτό να μην φθάνει και να χρειάζεται και τρίτος εταίρος.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω το ενδεχόμενο να προκύψει πρόβλημα ακυβερνησίας συγκεντρώνει από αρκετές έως πολλές πιθανότητες. Εκτός αυτού, εγείρεται και ένα άλλο πρόβλημα. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα δώσει ένα δυσανάλογα αποφασιστικό πολιτικό ρόλο στα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, δεδομένου ότι η εναλλακτική λύση της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στην Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ) είναι μάλλον ανέφικτη.

Η σημερινή συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι εάν ψηφισθεί νέο εκλογικό σύστημα θα εφαρμόζεται από τις μεθεπόμενες εκλογές (εκτός εάν υπερψηφισθεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές) είναι μία κάποια ρήτρα προστασίας. Προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τον κίνδυνο κάθε κυβέρνηση να ψηφίζει εκλογικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των συγκυριακών πολιτικοεκλογικών αναγκών της.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

EastMed: Όραμα ελπίδας ή όνειρο θερινής νύκτας;

Κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στις 08-05-2018 στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε από τους τρεις ηγέτες που συμμετείχαν, η πολιτική βούληση για υποστήριξη της υλοποίησης του αγωγού EastMed. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αγωγός αυτός, εάν και εφόσον κατασκευαστεί, θα αναβαθμίσει την Ελλάδα ως κέντρο διανομής (HUB) για την Ευρώπη, προσδίδοντας τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά οφέλη. Είναι βαρύνουσας σημασίας επομένως να εξεταστεί εάν η κατασκευή του είναι ένα όραμα ελπίδας για το μέλλον, ή είναι ένα όνειρο θερινής νύχτας για να κοιμόμαστε ευχάριστα.

Με τον εντοπισμό ικανής ποσότητας κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (κυρίως αερίου) στην ανατολική Μεσόγειο (Levant Basin), άρχισε και η εξέταση των πιθανών σεναρίων για τον τρόπο μεταφοράς του στους καταναλωτές. Βασικός καταναλωτής είναι η ενεργοβόρα Ευρώπη, διότι εξαρτάται από την εισαγωγή υδρογονανθράκων, τόσο για την οικιακή όσο και την βιομηχανική χρήση. Η μεταφορά μέσω της κατασκευής αγωγού προς την Ευρώπη, φαινόταν μια καλή ιδέα. Οι αρχικές αισιόδοξες σκέψεις όμως σκόνταψαν στην πραγματικότητα. Τούτο διότι ένας αγωγός από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Ευρώπη, θα μπορούσε να ακολουθήσει μία από τις δύο πιθανές διαδρομές.

Η πρώτη επιλογή διαδρομής του αγωγού θα μπορούσε να είναι μέσω Τουρκίας. Η επιλογή αυτή αντιμετώπισε ευθύς εξ αρχής τα ακόλουθα σοβαρά προβλήματα.

Πρώτον θα έπρεπε να επιλυθεί πρώτα το Κυπριακό ζήτημα, ώστε στη συνέχεια ο αγωγός να περάσει στα ανατολικά όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Η στάση της Τουρκίας σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ, υποτίθεται για το συμφέρον των τουρκοκυπρίων, μετέτρεψε την πιθανότητα από δύσκολη σε απίθανη.
Δεύτερον η πιθανή διέλευση του αγωγού μέσω Τουρκίας, θα έθετε σε κίνδυνο την τροφοδοσία της Ευρώπης, λόγω της πολιτικής κατάστασης και έλλειψης δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα αυτή, που μεταξύ άλλων θέτουν σε κίνδυνο και τις όποιες οικονομικές επενδύσεις.
Τρίτον η απομάκρυνση της Τουρκίας από την δύση και το πλάγιασμα της με την Ρωσία, δημιουργεί αμφιβολίες για την ασφάλεια παροχής υδρογονανθράκων (security of supply) της Ευρώπης, αφού ο βασικός λόγος κατασκευής του αγωγού είναι ακριβώς για να αποκτήσει η Ευρώπη μία εναλλακτική οδό προμήθειας και να μην εξαρτάται αποκλειστικά από το Ρωσικό αέριο. Ο επηρεασμός επομένως της Τουρκίας από την Ρωσία είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας. Πόλεμος συμφερόντων θα έλεγε κάθε παρατηρητής, που όμως οδηγεί νομοτελειακά σε αποκλεισμό αυτής της επιλογής.

Η δεύτερη επιλογή, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, είναι ο East-Med μέσω Κύπρου και Ελλάδας, δύο μελών της ΕΕ. Η επιλογή αυτή φαίνεται μονόδρομος. Η πολιτική υποστήριξη από τις χώρες της ΕΕ για την επιλογή αυτής της δρομολόγησης του αγωγού μεταφοράς των υδρογονανθράκων από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, δεν έγινε τυχαία. Θα ενθυμούνται οι παλαιότεροι, ότι πριν μερικά χρόνια, λόγω των εχθροπραξιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διακοπεί για ένα διάστημα η ροή αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη. Αυτό δημιούργησε ένα κοινωνικό και οικονομικό σοκ, διότι τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς θέρμανση και τα εργοστάσια χωρίς ενέργεια.

Αποτέλεσμα αυτού του σοκ ήταν οι αρμόδιες Κυβερνήσεις της Ευρώπης, έχοντας υποχρέωση προς τους πολίτες των χωρών τους, να υποχρεωθούν στην εξεύρεση εναλλακτικών οδών προμήθειας υδρογονανθράκων και μάλιστα με απεξάρτηση κατά το δυνατόν από την Ρωσία. Η πλέον πολλά υποσχόμενη εναλλακτική επιλογή είναι ο East-Med. Σήμερα υπάρχει δεδομένη η πολιτική υποστήριξη του αγωγού East-Med τόσο από τις χώρες της ΕΕ όσο και του Ισραήλ. Κατά πόσο όμως είναι τεχνικά εφικτή η κατασκευή, με δεδομένη την πολιτική βούληση των ενδιαφερομένων;
Είναι τεχνικά δυνατό;

Η προσέγγιση των τεχνικών δυνατοτήτων που ακολουθεί, βασίζεται στην εμπειρία που αποκόμισε ο γράφων από τη συνεχή συμμετοχή του την τελευταία δεκαετία σε διεθνή Συνέδρια με αντικείμενο: «Εμπλουτίζοντας το Οικονομικό Μέλλον της Μέσης Ανατολής». Σκοπός των Συνεδρίων αυτών είναι να έρχονται σε επαφή οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι εταιρείες εξόρυξης και πώλησης υδρογονανθράκων, οι διεθνείς τραπεζικοί και επενδυτικοί Οργανισμοί, Φορείς Πολιτικής και Διεθνούς Ασφάλειας, ώστε από την αλληλοενημέρωση να συμφωνούνται συνέργειες για την υλοποίηση επενδύσεων κυρίως στους τομείς εξόρυξης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Για την κατασκευή του αγωγού East-Med πρέπει να αντιμετωπιστούν τρία θεμελιώδη προβλήματα:

Πρώτον είναι η μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί. Η συνολική απόσταση σε ευθεία μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης-Ιταλίας είναι πάνω από 1520 χιλιόμετρα και ειδικά η απόσταση μεταξύ Κύπρου και Κρήτης είναι 800 χιλιόμετρα σε ευθεία. Εκτιμάται ότι το πραγματικό μήκος του αγωγού θα είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσιο, διότι θα πρέπει να ακολουθεί αφενός το ανάγλυφο του θαλάσσιου βυθού και αφετέρου θα πρέπει να γίνονται και παρακάμψεις των υψηλών εμποδίων. Μέχρι να γίνει η ακριβής τρισδιάστατη χαρτογράφηση του βυθού και να χαραχθεί η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια το μήκος του αγωγού και επομένως το κόστος της επένδυσης. Επιπλέον δεν είναι εφικτό, με τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα, να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια τα τεχνικά μέσα και οι δεξιότητες που θα απαιτηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν στη φάση της κατασκευής.


Δεύτερον είναι το ανάγλυφο του βυθού. Οι μέχρι σήμερα ερευνητικές μετρήσεις έχουν καταδείξει μεγάλες και απότομες αλλαγές βάθους στο θαλάσσιο βυθό (sea bed). Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατασκευής του αγωγού, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η τρισδιάστατη καταγραφή του βυθού και να χαραχθεί η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Τρίτον είναι το μεγάλο βάθος. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβληματισμό διότι απαιτείται ειδική τεχνολογία και μέσα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος. Ο υπολογισμός με ακρίβεια του κόστους ανά μονάδα μήκους, με βάση τους αγωγούς σε μεγάλο βάθος που έχουν ήδη κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, είναι μόνο ενδεικτικό. Αυτό το κόστος ανά μονάδα μήκους του αγωγού, λαμβάνεται ως «ελάχιστη τιμή», διότι κανένας από τους υπάρχοντες αγωγούς δεν εκτείνεται σε τόσο μεγάλο μήκος και με τόσο αντίξοες συνθήκες ομαλότητας και σύστασης του θαλάσσιου βυθού. Εκτιμάται από τους ειδικούς ότι θα απαιτηθεί ειδική τεχνολογία και μέσα, τόσο για την κατασκευή όσο και για την συντήρηση του East-Med.
Υπάρχει ρίσκο

Εξ όσων παρατέθηκαν καθίσταται σαφές ότι για τον αγωγό East-Med δεν είναι δυνατόν με ακρίβεια να υπολογιστεί το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου, ούτε ως προς το συνολικό μήκος, αλλά ούτε ως προς τον υπολογισμό κόστους της μονάδας μήκους. Η ασάφεια αυτή είναι ανασταλτικός παράγοντας για υποψήφιους επενδυτές.

Τέταρτον είναι το υψηλό ρίσκο και έχει σχέση με τα προβλήματα που αναμένεται ότι θα αντιμετωπισθούν κατά την κατασκευή του έργου και θα οδηγήσουν στην επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος εργασιών, ενεργοποιώντας πιθανές ρήτρες από τους όρους των συμβολαίων.

Πέμπτον είναι τα υψηλά ασφάλιστρα που πρέπει να πληρώνουν οι εταιρείες, ώστε να είναι καλυμμένες από μη αναμενόμενες έκτακτες καταστάσεις που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις ή και τερματισμό των εργασιών πριν την ολοκλήρωση του έργου. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της ENI από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. Η καθιστέρηση αυτή κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ειδικότερα για τον East-Med εκτιμάται ότι πιθανόν θα προκύψουν καθυστερήσεις από το θέμα που εγείρει η Τουρκία για την ΑΟΖ του Καστελλόριζου. Το κοινό σύνορο της κυπριακής και της ελληνικής ΑΟΖ, δύο χωρών μελών της ΕΕ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή υλοποίησης και στη συνέχεια λειτουργία του έργου. Η όποια εμπλοκή της Τουρκίας, επιφέρει τα προβλήματα για τα οποία απορρίφτηκε η πρώτη λύση, δηλαδή για την κατασκευή του αγωγού μέσω Τουρκίας, όπως αναλύθηκε νωρίτερα.


Επίσης επισημαίνεται το ρίσκο των «περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων» που μπορεί να είναι δυσθεώρητου οικονομικού – ασφαλιστικού κόστους σε περίπτωση ατυχήματος. Υπενθυμίζονται τα ατυχήματα στον Κόλπο του Μεξικό, αλλά και στην Αλάσκα, για να γίνει αντιληπτό το ρίσκο αυτό.

Το παράδειγμα του Eurasia interconnector

Σαν παράδειγμα παρόμοιων εργασιών, αναφέρεται ένα παρεμφερές και παράλληλο έργο που έχει προχωρήσει σε σχεδίαση και υλοποίηση και αυτό είναι η ηλεκτρική διασύνδεση Ευρώπης-Ασίας. Eurasia interconnector: Προβλέπεται μεταφορά ηλεκτρικής ισχύος 2000MW, με μήκος καλωδίων 1520 χλμ. περίπου, στο βυθό της θάλασσας. Φιλοδοξεί να συνδέσει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας με την ηπειρωτική Ευρώπη. Συμπεριλαμβάνονται τρία (3) ξεχωριστά τμήματα που με βάση τα σχέδια που έχουν γίνει, η αρχική εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου προβλέπει:
το τμήμα Κύπρου – Ισραήλ (400 Κm) αναμενόταν το 2017,
το τμήμα Αττικής – Κρήτης (320 Km) αναμένεται το 2019,
το τμήμα Κρήτης-Κύπρου (800 Km) αναμένεται το 2022.

Οι τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες του interconnector έχουν προχωρήσει από την ιταλική εταιρεία CESI. Οι μελέτες εμβάπτισης και η χαρτογράφηση θαλάσσιων στρωμάτων πλησιάζουν στο στάδιο ολοκλήρωσης. Στο πλαίσιο αυτών των μελετών έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η διασύνδεση είναι τεχνικά εφικτή και έχει εντοπίσει τέσσερις τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν την υποδομή του έργου.

Τέλος, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, την ανέλαβε ο οργανισμός που υλοποιεί το έργο «Euroasia Interconnector Limited». Λόγω της φύσης του έργου, δηλαδή της γραμμής διασύνδεσης της Eurasia, περιλαμβάνεται ήδη στα κοινοτικά έργα κοινού ενδιαφέροντος (PCI), με βάση τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ που είναι γνωστές ως «Στρατηγική Ευρώπης 2020». Το μοντέλο μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, γνωστής με την ονομασία «Ομάδα στόχος» αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας του εφοδιασμού (security of supply) των καταναλωτών στις χώρες της ΕΕ.

Για την κατασκευή του αγωγού East-Med, σε παράλληλη μεθόδευση με τον Eurasia interconnector, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που πρέπει να συμπεραίνουν ότι η κατασκευή είναι τεχνικά εφικτή, καθώς και να εντοπιστεί στο θαλάσσιο βυθό η κάλλιστη διαδρομή που αυτός θα πρέπει να ακολουθήσει.
Τι θα προσελκύσει τους επενδυτές
Οι εταιρείες ψάχνουν τους επενδυτές και οι επενδυτές ψάχνουν τις ευκαιρίες. Η φιλοσοφία αυτή ισχύει και για την κατασκευή του East-Med. Πρέπει να επιδείξουν ενδιαφέρον οι επενδυτές για να γίνει εφικτή η υλοποίηση του έργου. Μία εταιρεία ή ένας χρηματοδοτικός οργανισμός, απαιτεί οικονομικό σχεδιασμό για να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη επένδυση. Για να είναι βιώσιμο, δηλαδή αποδεκτό από τους επενδυτές το πλάνο της επένδυσης, πρέπει να καλύπτει κατ’ ελάχιστον τρεις βασικούς τομείς:
Πρώτον το κόστος της Επένδυσης
Δεύτερον το χρόνο της Απόσβεσης
Τρίτον το συνολικό καθαρό Κέρδος στο χρόνο εκμετάλευσης, μετά την καταβολή των φόρων και χρηματοδότηση πιθανών ζημιών ή έκτακτων απαιτήσεων.

Όπως αναλύθηκε πιο πάνω, το συνολικό κόστος της επένδυσης μπορεί να υπολογιστεί μόνο κατά προσέγγιση. Την επενδυτική αυτή ανασφάλεια είναι πιθανόν να καλύψουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και έχοντες εκφράσει την πολιτική βούληση, δηλαδή ΕΕ και Ισραήλ, αναλαμβάνοντας να καλύψουν επενδυτικά κενά που πιθανόν προκύψουν και θέσουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου. Όσον αφορά τον χρόνο απόσβεσης, αυτός είναι δυνατόν να συνδεθεί με το συνολικό καθαρό κέρδος που θα προκύψει και μπορεί να είναι ένα θελκτικό επενδυτικό ρίσκο, που θα καθορίζεται με ειδικούς όρους στις συμβάσεις ανάληψης του έργου.

Σχετικά με το καθαρό κέρδος, αυτό εξαρτάται από τη βιωσιμότητα. Ειδικά για τον αγωγό East-Med οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εκμεταλλεύσιμες ποσότητες που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα είναι σχετικά μικρές και δεν δικαιολογούν σήμερα το ρίσκο και το υψηλό κόστος κατασκευής του αγωγού. Επομένως προς το παρόν έχουν κριθεί ως πλέον βιώσιμες, άλλες εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν και μεταφορά υγροποιημένου αερίου (LNG) προς τις ευρωπαϊκές αγορές.


Εξ όσων παρατέθηκαν πιο πάνω, φαίνεται ότι η κατασκευή του East-Med σαν επένδυση δεν είναι ακόμα ώριμη στο επιθυμητό επίπεδο για την έναρξη της υλοποίησης. Η πρόοδος των τεχνολογικών δυνατοτήτων που θα μειώσει το κόστος κατασκευής και συντήρησης, καθώς και ο εντοπισμός επιπλέον εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων που θα εξασφαλίσουν την απόσβεση και τα αναμενόμενα κέρδη, είναι δύο από τους καταλυτικούς παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις έναρξης των εργασιών. Μέχρι τότε θα είμαστε σε αναμονή.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προειδοποίηση για false flag (Σοκ και Δεος) στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες..

Πάντα όταν υπάρχει μάζωξη δημοσιογραφικών καναλιών και Media σε ένα σημείο είναι ένα σημάδι προειδοποιητικό ώστε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτα….! Ολα τα μεγάλα κανάλια του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων χωρών θα βρίσκονται στην Ελλάδα για να καλύψουν την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου, του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλε.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες με την ομιλία του Τσίπρα στη Λέσβο τα ξένα δημοσιογραφικά κανάλια χρησιμοποίησαν όλα όσα συνέβησαν σε υπερθετικό βαθμό για να δημιουργήσουν κλίμα.


Ο Πρίγκιπας Κάρολος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Πέμπτη μετά την επίσκεψη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρίγκιπας Κάρολος πρόκειται επίσης να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα…

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ πριν από δύο εβδομάδες για να συζητήσει θεματα σε ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο και την περιπτωση ενός γεγονότος false flag…

Η Camilla πρόκειται να επισκεφθεί ένα μοναστήρι.

Https://dailyhellas.Com/2018/05/04/official-visit-schedule-of-prince-charles-and-camila-in-greece/

Tα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προωθούν μία αντίληψη ότι οι Αμερικανοί είναι ξετρελαμένοι με τον γάμο του πρίγκιπα και της αμερικανίδας ηθοποιού και προωθούν την αντίληψη της Μισέλ Ομπάμα ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός πρέπει να προστατευθεί από ένα γεγονός false flag που θα οδηγούσε τις δύο χώρες Αγγλία και Αμερική να έχουν οργή απέναντι σε ένα άλλο Έθνος το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί για αυτή την false flag επιχείρηση…

Https://edition.Cnn.Com/2018/05/05/americas/royal-wedding-america-obsession-intl/index.Html

Https://www.Thesun.Co.Uk/fabulous/6217022/this-is-where-prince-harry-and-meghan-markle-will-spend-their-wedding-night/

Https://www.Brides.Com/story/prince-harry-and-meghan-markle-pre-wedding-plans

H επίσκεψη Επίσης του Καρόλου και του πρίγκιπα είναι συγχρονισμένοι ώστε να συμπέσει με το μεγάλο τελικό όπου υπάρχουν περιπτώσεις να συμβούν διάφορα προβλήματα έτσι ώστε οι εικόνες οποιασδήποτε διαμάχης των δύο ομάδων στους δρόμους να χρησιμοποιηθούν σαν αντινοηση και προπαγάνδα στο κοινό του εξωτερικού ότι Στην Ελλάδα έχει προκύψει κάποιο θέμα η κάποια εμφύλια κατάσταση άσχημη!

Http://www.Sport24.Gr/football/omades/Paok/h-sponta-toy-paok-gia-th-fiesta-ths-aek.5186228.Html

Λίγες μέρες αργότερα, ο Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο όνομα της Μακεδονίας στα μεσα μαζικής ενημέρωσης. Το πραγματικό όνομα πρέπει να συμφωνηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Νίμιτς αναμένεται να προωθήσει κάποια πρόοδο πριν από μια προγραμματισμένη διάσκεψη κορυφής των ηγετών της ΕΕ και των Βαλκανίων στη Σόφια στις 16 και 17 Μαΐου. Στόχος είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του στην ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να συναντηθούν στο περιθώριο τη σύνοδο κορυφής και, αν έχει καλυφθεί αρκετό έδαφος, να ανακοινωθει μια συμφωνία.

http://www.ekathimerini.com/228355/article/ekathimerini/news/efforts-to-resolve-macedonia-name-row-are-stepped-up

Τα αμερικανικά μέσα ενημερωσης προωθούν τις αντιλήψεις ότι οι Αμερικανοί είναι τρελοί για το βασιλικό γαμήλιο σετ που θα γίνει αμέσως μετά την επιστροφή του Χάρι και της Meghan στο Ηνωμένο Βασίλειο (που ισως σας κάνει να αναρωτιέστε ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής τους στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο);

https://edition.cnn.com/2018/05/05/americas/royal-wedding-america-obsession-intl/index.html
https://www.brides.com/story/prince-harry-and-meghan-markle-pre-wedding-plans

Πιθανά σενάρια;

Σε μια ψεύτικη σημαία, ένας τρομοκράτης επιτίθεται σε βρετανους και αμερικανους τουρίστες σε ένα νησί κατά την περίοδο της επίσκεψης του Χάρι και του Μεγάν στη Ζάκυνθο.

Ο Χάρι και ο Μέγκαν συνοδεύονται από τα μέσα ενημέρωσης που ολως τυχαιως καταγραφουν τον πανικο και την οδυνη του κόσμου,καταγραφουν να παρηγορούν τα θύματα και να τροφοδοτούν ετσι μια εικονικη αφήγηση του WW3. Επίσης επισκέπτονται τα βρετανικά ναυτικά πλοία και ευχαριστούν το πλήρωμα κ.λπ.

Αν κια εχει περασει η οπιαδηποτε αντιπαραθεση σε θεμα αντιπαλοτητας ομαδων στο ποδοσφαιρο …Στο βάθος μια διαφωνία ποδοσφαίρου επισημαίνεται…. Για παράδειγμα, το BBC αναφέρει ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια στην Αθήνα λόγω της βίας μεταξύ των βόρειων και της Αθήνας λόγω μιας τελικής απώλειας του κυπέλλου…

Η απροκάλυπτη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει οργή στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ τρέχει όλο το εικοσιτετράωρο με τα twitter του Trump πως πρέπει να σκοτωθούν τα «ζώα από το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Συρία, τη Ρωσία». Η Θηρεσία μπορεί να ενταχθεί στην προπαγάνδα.

Τα διαλείμματα κάλυψης για τον βασιλικό γάμο στις 19 Μαΐου. Μια άλλη false flag διοργανώνεται εκείνο το βράδυ ή την επόμενη μέρα εναντίον του Harry και της Meghan στο παλάτι του Windsor …;

Αφήστε τη φαντασία σας να περιπλανηθεί, αγαπητοί αναγνώστες.

Αλλά όλα τα σημάδια είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλές ψευδείς σημαίες (false flag) γύρω στις 12 Μαΐου.

Η εικασία μου είναι ένα τρομοκρατικό περιστατικό που κατηγορεί τους για ιρανούς μετανάστες κ.λπ. για να δικαιολογήσει την αποχώρηση του Trump από τη συμφωνία του Ιράν!!! και την αλλαγή καθεστώτος.

Αποποίηση ευθυνών. Δεν λέω ότι θα γινει οπωςσδηποτε μια ψευδή πλοκή για false flag. Λέω απλώς ότι καλύπτοντας τέτοια πεδια για τα τελευταία δέκα χρόνια, τα οικεία προειδοποιητικά σημάδια αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα.!!!

Αυτο ηταν ενα αρθρο απο το https://birdflu666.wordpress.com/2018/05/07/warning-sign-of-false-flag-plot-in-greece-in-next-few-days-to-draw-us-and-uk-into-ww3-conflagraton-iran-to-be-blamed-royals-and-us-globalists-synchronize-visits/

Και η κριση ειναι παντα δικη σας …ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΝ έχει μόνο 30 τρισ. κ.π. φυσικού αερίου η Ελλάδα… έτσι την πατήσαμε!

Μεγάλη σύγχυση επικράτησε μετά τη συνειδητοποίηση ότι ο τίτλος που επελέγη από πολλούς ειδησεογραφικούς ιστοχώρους, μαζί και το «DP», ότι η Ελλάδα έχει μέγιστο πλούτο φυσικού αερίου υπολογιζόμενο σε 30 τρις. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, αποτελούσε μέγιστη διαστροφή της πραγματικότητας! Την πατήσαμε κι εμείς μέσα στον καταιγισμό της ειδησεογραφίας, παρότι έχουμε αρθρογραφήσει εκτεταμένα για τα θέματα αυτά και έχουμε δημοσιεύσει αναλύσεις ειδικών πάρα πολλές φορές!

Τι έχει συμβεί όμως; Με απλά λόγια: Στηριχτήκαμε στην αποτύπωση της είδησης από κείμενο – ρεπορτάζ κοινής λήψης, με αποτέλεσμα να μη χτυπήσει το «δημοσιογραφικό καμπανάκι», ότι κάτι δεν πήγαινε καλά! Όσα μας απασχόλησαν αφορούσαν το συνέδριο «Med Petroleum Summit» που διεξάγεται στην Αθήνα.


Το επίμαχο σημείο ήταν η ομιλία που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς, ο οποίος παρουσίασε τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες με την Ανατολική Μεσόγειο όπου τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικές ανακαλύψεις στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Και ερχόμαστε στο επίμαχο σημείο! Ο Μπασιάς ανέφερε, ότι επί τη βάσει των ανωτέρω, τα μεγέθη των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος, εφόσον ανακαλυφθούν, μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 3 και 30 τρις. κυβικών ποδιών. Από εδώ βγήκε ο τίτλος! Είπε όμως αυτό ο Γιάννης Μπασιάς, ή εμείς οι δημοσιογράφοι δεν αντιληφθήκαμε καλά όσα ανέφερε;

Συζητήσαμε το θέμα με ειδικούς του χώρου και μας υπενθύμισαν ότι ο Μπασιάς δεν έκανε αυτές τις αναφορές για πρώτη φορά και ότι πλέον το «παιχνίδι» έχει ανοίξει πολύ. Στον ευρύτερο χώρο της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να συμπεριλάβει κανείς και το πολλά υποσχόμενο νοτιοδυτικό (ΝΔ) τμήμα της Κρήτης όπου υπάρχουν ήδη 16 κοιτάσματα-στόχο (σήμερα, διότι μελλοντικά οι στόχοι είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιαστούν, σημειώστε το).

Εν ολίγοις, το πολύ «χαλαρό» νούμερο που έδωσε ο Γιάννης Μπασιάς, υπό την έννοια της μεγάλης απόκλισης (από 3 έως 30 τρις. κυβικά πόδια) δεν αφορούσαν το σύνολο του ελληνικού χώρου, αλλά καθένα από τα κοιτάσματα χωριστά! Εάν πάρει κανείς μόνο τους 16 στόχους ΝΔ της Κρήτης, η περιεκτικότητα μπορεί για τα κοιτάσματα να κυμανθεί από 48 τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου (16×3), μέχρι 480 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου!

Και για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος, ας θυμηθεί τα διθυραμβικά σχόλια όταν ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο το γιγαντιαίο κοίτασμα «ΖΟΡ», ότι αλλάζει τις ενεργειακές και γεωστρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή, το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Μεσόγειο. Ένα κοίτασμα που θα καλύψει σχεδόν τις ενεργειακές ανάγκες της Αιγύπτου για τουλάχιστον πέντε δεκαετίες.

Ποια είναι όμως η περιεκτικότητα του «ΖΟΡ» που ανακάλυψε η ιταλική πολυεθνική ENI, το οποίο είναι το 20ό μεγαλύτερο στον κόσμο; Περιέχει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, άρα, το τεράστιο αιγυπτιακό κοίτασμα, το 20ό μεγαλύτερο στον κόσμο, είναι ίσο με το καλό σενάριο καθενός από τους 16 στόχους ΝΔ της Κρήτης.

Εάν δε υποτεθεί, ότι και στους 16 στόχους επαληθευθεί το χείριστο σενάριο των 3 τρις. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου (ακόμα και στατιστικά είναι δύσκολο), το σύνολό τους δίνει 48 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, άρα έχουν περιεκτικότητα 50-60% μεγαλύτερη από το αιγυπτιακό κοίτασμα, το οποίο να σημειωθεί ότι εκτείνεται σε μια περιοχή που καλύπτει περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συνυπολογίστε ότι συζητάμε μόνο για τα ΝΔ της Κρήτης, επειδή είναι και τα πλέον πολλά υποσχόμενα.

Ας κρατήσουμε το ελάχιστο των εκτιμήσεων για να μην κατηγορηθούμε για… υπέρ-αισιοδοξία. Έχοντας αποκαταστήσει την πραγματική διάσταση των αναφορών του Γιάννη Μπασιά, θα πρέπει να επισημάνουμε και την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, η οποία του επιβάλλει σημαντική προσοχή και τη χρήση διπλωματικών διατυπώσεων στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Εξηγούμαστε:

Οι ενεργειακοί κολοσσοί που έχουν σπεύσει στην Ελλάδα για να διεκδικήσουν τις άδειες διεξαγωγής ερευνών στα ελληνικά θαλάσσια «οικόπεδα», είναι εταιρίες εισηγμένες στις διεθνείς χρηματαγορές, κι αυτό επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή σε οτιδήποτε λέγεται και της αφορά, καθώς μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη διακύμανση της τιμής.

Η συμμετοχή τους σε αυτές τις αδειοδοτικές διαδικασίες, στόχο έχουν την αύξηση των κερδών – αποδόσεων της επένδυσης των μετόχων τους, από τους βασικούς, μέχρι τον απλό καθημερινό επενδυτή που μπορεί να τοποθετήσει στις μετοχές της εταιρίας ένα μικρό ποσό.

Κατά συνέπεια, εάν ο Μπασιάς έλεγε είτε κάτι πολύ αισιόδοξο είτε κάτι απαισιόδοξο, η δήλωση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές απώλειες ή κέρδη, επηρεάζοντας την κεφαλαιοποίηση των εμπλεκομένων εταιριών στις διεθνείς αγορές!

Κι όταν λέμε «επηρεάζουν», στα επίπεδα τιμών που βρίσκεται η κάθε μετοχή, οι απώλειες ή τα κέρδη ανέρχονται σε πολύ μεγάλα νούμερα. Πριν από λίγο, επί παραδείγματι η τιμή της ExxonMobil βρισκόταν στα 77,74 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η εταιρία έχει σε δημόσια διαπραγμάτευση 4,22 δισεκατομμύρια μετοχές!

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση μαθηματικών για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει μια λίγο απρόσεκτη δήλωση σε μια κεφαλαιοποίηση ενός κολοσσού που ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια! Γι’ αυτό ο Γιάννης Μπασιάς και ορθώς, τηρεί εξαιρετικά χαμηλό προφίλ και οι δημόσιες τοποθετήσεις του πέραν της μετριοπάθειας, είναι λογικό να εμπεριέχουν και έναν βαθμό σκόπιμης ασάφειας.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλημμύρα στον Έβρο από εισροή παράνομων μεταναστών

Επιδείνωση στο μέτωπο των μεταναστευτικών ροών σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, με την περιοχή του Έβρου να γίνεται και πάλι διάδρομος προτίμησης των διακινητών. Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Έβρο τον Απρίλιο ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό που εισήλθαν από τα θαλάσσια σύνορα. Εκτός, όμως, από την αλματώδη αύξηση που έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά λαθραίας εισόδου αλλοδαπών από την περιοχή του Έβρου, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι χώρες καταγωγής των ατόμων αυτών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο τον μήνα Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 αλλοδαποί, αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017 από την ίδια περιοχή. Πρόκειται για μετανάστες από χώρες κυρίως της Αφρικής αλλά και το Πακιστάν, το Ιράκ και Αφγανιστάν. Ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες απ’ την Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι χιλιάδες βρίσκονται σε ειδικά κέντρα κοντά στην Αδριανούπολη, περιμένοντας να διασχίσουν την ελληνοτουρκική μεθόριο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μετανάστες πριν φτάσουν στην Ελλάδα βρίσκονται σε ελεγχόμενους χώρους, ενώ η αστυνομία και ο στρατός της Τουρκίας αφήνει τους διακινητές να τους κατευθύνουν οργανωμένα προς την Ελλάδα.
Δεκαπλασιασμός στον Έβρο

Οι ροές φαίνεται να αποφεύγουν να κατευθυνθούν προς την Βουλγαρία, για τον πολύ απλό λόγο ότι εκεί τα σύνορα φυλάσσονται πολύ περισσότερο, ενώ επιπρόσθετα έχει κατασκευαστεί φράχτης από τον Ιανουάριο του 2017. Αντιθέτως, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σοβαρά μέτρα αποτροπής. Οι μετανάστες φτάνουν πλέον με τη βοήθεια των Τούρκων διακινητών πολύ άνετα στην τουρκική όχθη, όπου σχεδόν ανενόχλητοι επιβιβάζονται σε βάρκες και διασχίζουν το ποτάμι. Ακόμα και αν στην ελληνική πλευρά των συνόρων οι παράνομοι μετανάστες εντοπιστούν από περίπολο, δεν πρόκειται να γίνει προσπάθεια επαναπροώθησής τους στην τουρκική πλευρά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των μεταναστών που περνούν τα σύνορα από τον Έβρο, ενώ υπάρχουν μέρες που περνούν το ποτάμι 400 άτομα. Κάποιοι από αυτούς δεν καταγράφονται καν, καθώς προωθούνται προς τη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά της Τουρκίας ελέγχονται μόνο Τούρκοι πολίτες που θεωρούνται εχθροί του καθεστώτος Ερντογάν. Οι πρόσφυγες και μετανάστες αφήνονται ανεμπόδιστοι να προσεγγίσουν τη μεθόριο.


Παράλληλα, η Τουρκία αρνείται να πάρει πίσω –σύμφωνα με την ευρωτουρκική συμφωνία– μετανάστες, οι οποίοι προωθήθηκαν από τα νησιά στην ελληνική ενδοχώρα. Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τη φύλαξη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Η πείρα, ωστόσο, δείχνει πως το μόνο που κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι να παρακολουθούν και να διεκπεραιώνουν τις εισροές κι όχι να τις αποτρέπουν.


ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερψηφίστηκε το επίμαχο άρθρο για την αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.
newsbeast.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέμπτη 10 Μαΐου: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Προαστιακό και τα τρένα

Με απόφαση της Π.Ο.Σ. και για μία ακόμα φορά, η στάση εργασίας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Μαΐου ανεστάλη. Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας και των τρένων σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ., η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Όταν κάναμε σεξ, ο Τραμπ ήταν σαν μεθυσμένος παπαγάλος» - «Δεν θέλω να ντροπιάσω κανέναν για το μέγεθος»

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, εξελίσσεται η διαμάχη του με την πορνοστάρ Στόρμυ Ντάνιελς, η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί δίνει νέες λεπτομέρειες για την ερωτική τους σχέση.

Μιλώντας στο περιοδικό Penthouse ανέφερε ότι τα μαλλιά του είναι αληθινά και πως όταν έκαναν σεξ έμοιαζε με μεθυσμένο παπαγάλο.

Όταν η ίδια ρωτήθηκε και για τον …ανδρισμό του Τραμπ απάντησε ότι «δεν θέλω να ντροπιάσω κανέναν».

Σύμφωνα με την Ντάνιελς, αποφάσισε να μιλήσει για την σχέση όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε πάρει 130.000 δολάρια για να κρατήσει κλειστό το στόμα της.

«Ειναι μεγάλη παρεξήγηση ότι έχω αποσυρθεί. Ήμουν υποψήφια για τέσσερα βραβεία AVN φέτος. Γυρίζω μια ταινία το μήνα. Η άλλη παρεξήγηση είναι ότι είμαι πορνοστάρ γιατί είμαι ανόητη. Βρήκα πώς να βγάλω τα περισσότερα χρήματα με τη λιγότερη δουλειά», καταλήγει.
Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπλόκο της ΑΔΕΔΥ στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

«Όχι» στην τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί λέει η ΑΔΕΔΥ, εξαγγέλλοντας αποχή, παροτρύνοντας παράλληλα αξιολογητές και αξιολογούμενους να μη συμμετέχουν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η Εκτελεστική Επιτροπή «επαναπροκήρυξε απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και για το 2018», καλώντας ταυτόχρονα τους δημοσίους υπαλλήλους «να μη δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τους ζητηθεί (π.χ. ΑΦΜ) σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης».

Καλεί επίσης τους υπαλλήλους που τους ανατίθεται το έργο της καταγραφής και διαμόρφωσης του μητρώου να απέχουν από το συγκεκριμένο έργο.

Δεσμεύεται μάλιστα ότι «οι υπάλληλοι που δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καλύπτονται πλήρως από την ΑΔΕΔΥ και δεν έχουν καμία υποχρέωση για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στα Προπύλαια. Παρά τις αντιδράσεις, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εμφανίστηκε βέβαιη ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και μάλιστα με ευρεία συμμετοχή των υπαλλήλω.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλείνουν οι πύλες στις στάσεις του μετρό και του ΗΣΑΠΓια τέλη Μαίου προσανατολίζεται το Υπουργείο Μεταφορών να κλείσουν οριστικά οι πύλες στις στάσεις του μετρό και του ΗΣΑΠ. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, το κλείσιμο του συνόλου των πυλών σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ θα αποτελεί πραγματικότητα στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Προς το παρόν οι πύλες για ΑμεΑ και ανέργους, που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση, παραμένουν ανοιχτές και αυτό κυρίως λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην έκδοση των προσωποποιημένων καρτών δωρεάν μετακίνησης.

Το «πείραμα» ωστόσο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους σταθμούς «Ακρόπολη» και «Αγία Μαρίνα» να κλείνουν όλες τις πύλες (και των ΑμεΑ και ανέργων) για λίγες ώρες. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί βέβαια δεν θεωρούνται ενδεικτικοί, καθώς η «Αγία Μαρίνα» παρουσιάζει χαμηλή επιβατική κίνηση, ενώ η «Ακρόπολη» απευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τουρίστες, οι οποίοι δεν αποτελούν τους συνηθέστερους λαθρεπιβάτες.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Video με σκληρές εικόνες: Καρέ – καρέ η τρομακτική σύγκρουση της νταλίκας με δύο IX στον Κηφισό

Εικόνες που σοκάρουν δείχνει το βίντεο από την νταλίκα που ξέφυγε από την πορεία της και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα στον Κηφισό, παρασύροντας δύο οχήματα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τα αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα, δύο επιβάτες, 60 και 65 ετών τραυματίστηκαν θανάσιμα και μια 34χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο.


Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο Alpha, η νταλίκα σπάει τις διαχωριστικές μπάρες και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι οδηγοί δυο επιβατικών αυτοκινήτων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. 


Οι αστυνομικοί της Τροχαίας, υπέβαλλαν τον 64χρονο σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι η ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα του ξεπερνά το 0.50, ενώ το όριο είναι 0.10. Στη συνέχεια προχώρησαν και σε λήψη αίματος καθώς αυτό προβλέπεται σε περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων.Το αίμα που ελήφθη έχει ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανάλυση προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την ποσότητα οινοπνεύματος που κατανάλωσε ο οδηγός.
Ο οδηγός κρατείται στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, στο Περιστέρι.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!