EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Διαπραγματεύσεις για την 4η αξιολόγηση με φόντο το χρέος

Αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις και οι διεργασίες σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τα μέτρα που θα ληφθούν για το χρέος, με αφορμή και τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την πορεία της 4ης αξιολόγησης. Οι επαφές αυτές είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη και αφορούν πρωτίστως τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά ενέργειας και τα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι το κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) συντάσσεται ήδη από τα τεχνικά κλιμάκια, ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει ότι οι επαφές σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων βαίνουν καλώς και «δείχνουν διάθεση για επίλυση των διαφορών». Εκτιμά μάλιστα ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup, στις 24 Μαΐου, κάτι που αποτελεί και στόχο της κυβέρνησης.

Σε αυτήν την ημερομηνία επικεντρώνει και το ΔΝΤ. Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα Πολ Τόμσεν δηλώνει ότι το Ταμείο χρειάζεται συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας. «Χρειαζόμαστε πραγματικά μία συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Τόμσεν σε συνέντευξή του στο CNBC, προσθέτοντας ότι αν συμβεί αυτό «θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα και να συμπέσει με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας)».

Ο ίδιος, αν και αναφέρει ότι «υπάρχουν ακόμη κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη μεσοπρόσθεσμα», ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αναγνωρίζει ότι «τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία σημαντική μείωση των διαφορών». Και εξειδικεύοντας προσθέτει ότι «συζητούμε έναν μηχανισμό για παροχή μεγαλύτερης ελάφρυνσης χρέους στην περίπτωση που η ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από αυτή που περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας».

Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, στα αποτελέσματα της έκθεσής του για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης (Regional Economic Outlook for Europe) που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη, το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που είχε κάνει για την ελληνική οικονομία, κατά την Εαρινή Σύνοδό του στην Ουάσινγκτον, πριν από έναν μήνα.

Το Ταμείο υπολογίζει σε ένα σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας στο ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και αποδίδει αυτήν την εκτίμηση στην μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Διαπιστώνει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει αρνητική καθαρή επενδυτική θέση σε σχέση με το εξωτερικό ισοζύγιο συναλλαγών. Και είναι αυτός ο λόγος, για τον οποίο -σημειώνει- η ελληνική οικονομία πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητα της, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Σε ό,τι αφορά το ΑΕΠ εκτιμά για φέτος μεγέθυνση της τάξεως του 2% από 1,4% που ήταν το 2017. Για το 2019 όμως προβλέπει ελαφρά μείωση του ποσοστού μεγέθυνσης, εκτιμώντας ότι θα κινηθεί στο 1,8%. Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του και για την ανεργία, καθώς προβλέπει σταθερή υποχώρηση στο 19,8% για το 2018 και στο 18% για το 2019, από 21,5% που είχε καταγραφεί το 2017.

Αντιθέτως, σταθερό εκτιμά ότι θα παραμείνει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για το 2018 (0,8% του ΑΕΠ το 2017), το οποίο θα μειωθεί στο 0,6% το 2019. Τέλος ισοσκελισμένο εκτιμά ότι θα παραμείνει το δημοσιονομικό ισοζύγιο, ενώ το δημόσιο χρέος από 181,9% του ΑΕΠ το 2017 θα ανέλθει στο 191,3% του ΑΕΠ το 2018, για να υποχωρήσει στο 181,8% του ΑΕΠ το 2019!

Τι θα γίνει με το χρέος  

Παρά τις θετικές, σε γενικές γραμμές, εκτιμήσεις του, το ΔΝΤ διστάζει να αποφασίσει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν διαφωνίες με την Γερμανία σχετικά με τον αυτόματο μηχανισμό αναδιάρθρωσης του χρέους. Το Ταμείο ζητά έναν απολύτως αυτόματο μηχανισμό, ενώ το Βερολίνο επιμένει στον πολιτικό λόγο που πρέπει να έχει η γερμανική Βουλή για την όποια μελλοντική αναδιάρθρωση.

Αν και η κατάσταση σχετικά με το θέμα παραμένει ρευστή και τα δεδομένα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το αργότερο έως την 1η Ιουνίου το ΔΝΤ θα έχει αποσαφηνίσει οριστικά τις προθέσεις του.

Αισιόδοξος, παρά τον σκεπτικισμό του ΔΝΤ, εμφανίζεται και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι είναι «ζήτημα μηνών» η απόφαση για τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα λήψης της σχετικής απόφασης είπε: «Τον Μάιο-Ιούνιο, αφού η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

Και αν δεν μπει το ΔΝΤ;

Τι θα γίνει όμως αν τελικά το ΔΝΤ δεν μπει στο ελληνικό πρόγραμμα; Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφορά το πώς θα δοθεί στις αγορές το απαραίτητο σήμα ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σε αυτό το ερώτημα, κυβερνητικοί παράγοντες στην Αθήνα συνιστούν υπομονή και παραπέμπουν στα μέτρα για το χρέος, τα οποία -όπως αναφέρουν- θα εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς με τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο.

Προκύπτει ωστόσο και ένα δεύτερο ζήτημα που αφορά τα προαπαιτούμενα, τα οποία έθεσε το ΔΝΤ. Αν τελικά το Ταμείο δεν μπει στο πρόγραμμα θα υλοποιηθούν η περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 και η μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020; Σε αυτό το σημείο έχει την σημασία της η εκτίμηση του Ντομπρόβσκις ότι πλέον γίνεται ολοένα και πιο σαφές, πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν προϋποθέτει και τη χρηματοδότηση από την πλευρά του Ταμείου. Άρα μπορεί να παραμένει ως τεχνικός σύμβουλος, θέτοντας όρους και προϋποθέσεις και κάνοντας αξιολογήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επόμενη κομβική ημερομηνία για τα ελληνικά ζητήματα είναι η 21η Ιουνίου, όποτε έχουμε σύνοδο του Eurogroup. Μέχρι τότε, όπως εκτιμούν πηγές στο υπουργείο Οικονομικών, θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των 88 προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και θα επιδιωχθεί να κλείσουν οι συμφωνίες για το χρέος, αλλά και για την μεταμνημονιακή παρακολούθηση.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λαθρεμπόριο βίζας Σέγκεν από ελληνικά προξενεία

Ποια η πραγματική αιτία πίσω από τους ειδικούς ελέγχους στη Γερμανία και αλλού σε βάρος των επιβατών από την Ελλάδα; Για κύκλωμα δομικής διαφθοράς στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μιλούν οι Ευρωπαϊκές υπηρεσίες Ασφαλείας.

Οι ειδικοί έλεγχοι για τους προερχόμενους από την Ελλάδα ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια όχι μόνον δεν θα σταματήσουν το 2018 αλλά θα επεκταθούν και στα αεροδρόμια της Αυστρίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφάλειας, η επέκταση των ελέγχων είναι αναγκαία καθώς διαπιστώνονται μαζικά και διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα εισόδου στις χώρες αυτές κατόχων θεωρήσεων Σένγκεν από την Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Βόρεια Αφρική, οι οποίες όμως έχουν εκδοθεί από ελληνικές προξενικές Αρχές.

Τα προβλήματα αυτών των θεωρήσεων είναι δύο:

α) ότι χορηγούνται παράτυπα σε άτομα που δεν έχουν πραγματικό και κύριο προορισμό την Ελλάδα. Άρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας της Συνθήκης Σένγκεν, αρμόδιες να τις χορηγούν δεν είναι οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές αλλά αυτές της χώρας όπου τελικώς ταξιδεύουν οι ενδιαφερόμενοι.

β) ότι χορηγούνται παράνομα (και έναντι αδρότατης «μαύρης» αμοιβής ) σε άτομα που οι αιτήσεις τους για θεώρηση Σένγκεν έχουν ήδη απορριφθεί από τις Προξενικές Αρχές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Ολλανδίας, Βελγίου ή και άλλων χωρών της Συνθήκης Σένγκεν.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές των Βρυξελλών και του Βερολίνου παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια στενά και συστηματικά το ογκούμενο κύμα των ατόμων με «Ελληνικές βίζες» από χώρες της Ασίας και Αφρικής που εισέρχονται στον χώρο Σένγκεν. Από αυτούς κάποιοι απλώς κάνουν ψώνια και τουρισμό, μολονότι σε υπηκόους συγκεκριμένων χωρών (όπως π.χ η Συρία,η Υεμένη, το Πακιστάν ή το Ιράν) οι Προξενικές Αρχές της Γερμανίας ή της Ολλανδίας δεν εκδίδουν θεωρήσεις για τουρισμό αλλά μόνον για επιλεγμένους επιχειρηματικούς σκοπούς.

Οι περισσότεροι, όμως, όσων ταξιδεύουν με «Ελληνικές βίζες» σε χώρες της ΕΕ έχουν ως στόχο να εγκατασταθούν εκεί, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Ένα άλλο, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσοστό επιδίδεται σε ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες ή και σε δραστηριότητες καθαρά εγκληματικές όπως η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών, προστασία νυκτερινών κέντρων, για να περιορισθούμε σε διαπιστωμένες από Ευρωπαϊκές Εισαγγελικές Αρχές περιπτώσεις.

Η μαζικότητα και η συνέχεια αυτού του φαινομένου οδήγησε τελικά στην καθιέρωση των ειδικών ελέγχων για τις αεροπορικές αφίξεις από την Ελλάδα. Οι έλεγχοι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στοχεύουν τους καθ` όλα νόμιμους «τουρίστες» που μέσω των Ελληνικών Προξενείων αποκτούν θέωρηση Σένγκεν και φθάνουν στο Ελ.Βενιζέλος από Ντουμπάι, Βηρυττό, Κάιρο, Τεχεράνη, Ριάντ, Αμμάν, Αντις Αμπέμπα για ν` αλλάξουν αεροπλάνο με πραγματικό προορισμό την Κεντρική Ευρώπη.

Οι Έλληνες διπλωμάτες αντιδρούν

Πριν καταλήξουν στους γενικευμένους ελέγχους, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας φέρονται ότι εξάντλησαν τα περιθώρια επισήμανσης του προβλήματος στους Έλληνες αρμόδιους στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Ομάδων Συντονισμού για την Συνθήκης Σένγκεν. Προτάθηκε στην Ελληνική πλευρά να χρησιμοποιήσει την δυνατότητα θεωρήσεων Σένγκεν τύπου VTL (δηλ.»περιοριμένης εδαφικής ισχύος -Visas Territorially Limited») για τους «τουρίστες» της από την Μέση Ανατολή. Η αντίδραση των Ελλήνων διπλωματών στην σύσταση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στο πλαίσιο της στενής προξενικής συνεργασίας που επιτάσσει η Συνθήκη Σένγκεν, τα κατά τόπους Ευρωπαϊκά Προξενεία επέμεναν να ζητούν από τα αντίστοιχα Ελληνικά τους φακέλους συγκεκριμένων ατόμων στα οποία είχε χορηγηθεί «Ελληνική βίζα» και ζήτησαν άσυλο σε χώρες της ΕΕ ή συνελήφθησαν για διακεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα. «Σε εκατοντάδες αιτήματά μας λάβαμε φακέλους μόνον σε δύο ή τρεις περιπτώσεις» λέει γερμανική πηγή με μακρά εμπειρία σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στις κεντρικές δομές της ευρωπαϊκής ασφάλειας είναι ότι οι «Ελληνικές βίζες» δεν αποτελούν μεμονωμένα κρούσματα χρηματισμού κάποιων Ελλήνων διπλωματών και προξενικών υπαλλήλων. «Έχουμε να κάνουμε«, λένε έμπειρα στελέχη, «με ένα δομημένο φαινόμενο, που διαθέτει ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα και συνοχή, αντέχει δε στις τεκτονικές πολιτικές αλλάγές που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα«.
Το μείζον πρόβλημα για τους Ευρωπαίους δεν περιορίζεται στο πρόβλημα της διαφθοράς από την εμπορευματοποίηση της πρόσβασης υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα.

«Εμπορεύονται οι Έλληνες«, λένε με ένταση, «την πρόσβαση όχι στη δική τους χώρα αλλά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, χορηγώντας πανάκριβα θεωρήσεις Σένγκεν σε όσους απορρίπτουμε εμείς για πολύ ουσιαστικούς λόγους. Λειτουργούν παρασιτικά ως προς τα δικά μας Προξενεία, λυμαίνονται τις απορρίψεις μας αντλώντας από εκεί πελάτες! Αλλά συχνά προχωρούν και σε καθαρά εγκληματική συνενοχή, αποδεχόμενοι πλαστογραφημένα διαβατήρια, εισάγοντας στο σύστημα άλλα δακτυλικά αποτυπώματα αντί του ατόμου που αιτείται την θεώρηση κοκ«.

Το πρόβλημα με τους Έλληνες -επισημαίνουν δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες της κεντρικής υπηρεσίας – είναι ότι στις λιγοστές περιπτώσεις που υπάλληλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών συλλαμβάνονται επ’ αυτοφόρω χρηματιζόμενοι όχι μόνον δεν παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά, μετά 2-3 χρόνια, τοποθετούνται σε ελληνικές Προξενικές Αρχές άλλης πρωτεύουσας με ισχυρή ζήτηση θεωρήσεων για την ΕΕ.

Πηγή: ΠαραπολιτικάΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα 3,3 δισ. ευρώ το κόστος της «δωρεάν παιδείας»

Υπέρογκο είναι το ποσό που δίνουν οι Έλληνες γονείς για τα παιδιά τους προκειμένου να καλύψουν παροχές που δεν κρίνονται ικανοποιητικές από τα δημόσια σχολεία.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ το ποσό αυτό για το 2015 έφτασε τα 3,31 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν βιβλία, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, σπουδές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.α.

Άν και το συνολικό ποσό είναι μειωμένο κατά 16% σε σχέση με αυτό του 2013, οι δύο κατηγορίες που «άντεξαν» και τα χρήματα συνεχίζουν να αυξάνονται είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα και οι σπουδές στο εξωτερικό.

Συνολικά για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα οι γονείς δίνουν πάνω από 753 εκατ. ευρώ ενώ για σπουδές στο εξωτερικό έδωσαν 155,8 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη θέση των εξόδων βρίσκονται αυτά που δίνονται για ξένες γλώσσες με 621 εκατ. ευρώ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκοναι τα έξοδα για σπουδές στο εσωτερικό με 554. εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώΠηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, μήπως ήταν ο Πάτροκλος; Περί «Ταυτότητας» Φύλου

Του Γ. Σιώζου 

Ο τίτλος του κειμένου αποσκοπεί στο να ελαφρύνει την βαριά και καταθλιπτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο ολοκληρωτικός «προοδευτισμός» που επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και η «προοδευτική» ιδεολογική διάβρωση της κοινωνίας, που εδώ και χρόνια επιτελούν αναπτύσσοντας αξιοσημείωτη δραστηριότητα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής «Δικαιωματικής Αριστεράς», καθώς επίσης και οι κακόφημες Μ.Κ.Ο., αγωγοί των Νεοταξίτικων δεξαμενών σκέψης.

Στόχος, η πλήρης ρευστοποίηση της κοινωνίας, η κατάργηση όλων των ταυτοτήτων - σεξουαλικών, Ταξικών, Εθνικών - και η απώλεια της ιστορικής Μνήμης. 

Χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό έναν στείρο και αφελή Ιδεαλισμό αποθεώνοντας την Βουλησιαρχεία, παρακάμπτοντας την επιστημονική και Ιστορική εξέλιξη των κοινωνιών. 

Με αυτόν τον τρόπο το παράλογο γίνεται λογικό και όσοι αντιστέκονται στον ανορθολογισμό του συρμού, κατατάσσονται στην κατηγορία των «Ομοφοβικών», των «αντιδραστικών» και τέλος στους «Φασίστες». 

Παλιά η Θεωρία του Φαιοκόκκινου Φασισμού!!! 

Αλλά ας παρακολουθήσουμε την «Λογική» των υποτιθέμενων προοδευτικών. 

Κατά την άποψή τους, η Φύση δεν υπάρχει ανεξάρτητα από την Θέληση των Ανθρώπων. 

Το φύλο δεν είναι βιολογικό, αλλά ιδεολογική και κοινωνική κατασκευή.
 

Μάλιστα δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν ως ρατσιστές, όσους επιμένουν στην βιολογική καταγωγή του φύλου. 

Πώς πραγματοποιούνται οι κατασκευές του λεγόμενου κοινωνικού φύλου; 

Για τους άνδρες που επιθυμούν να γίνουν γυναίκες διά του ακρωτηριασμού. 

Στο παρελθόν αυτούς τους άνδρες, τους ονόμαζαν Ευνούχους. 

Με την λήψη δε ορμονών, στην απόκτηση «Γυναικείων» μαστών. 

Για τις Γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν «Άνδρες» διά της προσθέσεως ανδρικού μορίου, που με την βοήθεια υδραυλικού συστήματος αποκτά σκληρότητα και μέσω ροής νερού, δίνεται η αίσθηση της εκσπερμάτωσης. 

Έτσι λοιπόν οι Άνδρες που πραγματοποίησαν Αιδοιοπλαστική και η Γυναίκες Φαλλοπλαστική κατά την αντίληψή τους, απέκτησαν Νέα Γεννητικά Όργανα. 

Λίαν Επιστημονική αντίληψη. Γεννητικά Όργανα που δεν μπορούν να επιτελέσουν καμμία Γεννητική λειτουργία. 

Η επώδυνη αλλαγή του φαινότυπου μάταια προσπαθεί να υπερβεί τους άκαμπτους νόμους της Φύσης. 

Η σύγχυση του νου, αποκαλύπτεται πλήρως από την αλήθεια των λέξεων: Γεννητικά Όργανα. 

Μια απλή εξέταση D.N.A. ακόμη και εκατό χρόνια μετά το θάνατό τους, θα πιστοποιούσε τα φύλα τους, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το μέγεθος της Φρεναπάτης τους. 

Επομένως τί πιστοποιεί την αλλαγή φύλου; 

Μια Ληξιαρχική Πράξη, η οποία επιβάλλεται διά Νόμου. 

Βεβαίως υπάρχουν και πιο ανώδυνες Ληξιαρχικές κατασκευές φύλου. 

Όπως η αλλαγή του εξωτερικού Φαινότυπου με την διατήρηση των οργάνων του Φύλου ή ακόμη και η κατά δήλωση των ενδιαφερομένων της αλλαγής του φύλου τους, χωρίς την αλλαγή του εξωτερικού τους Φαινότυπου. 

Πραγματικά Θαυματουργές οι ιδιότητες του Ληξιαρχείου!!! 

Μια συγκυριακή πλειοψηφία στην Βουλή επιβάλλει την αλλαγή της Φύσης και μια Ληξιαρχική πράξη την υποκαθιστά.
 

Απευθυνόμενοι δε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «αυτοπροσδιοριζόμενους» ή κατ’ ευφημισμόν Μαρξιστές, έχουμε την υποχρέωση να τους «Ταράξουμε» στον Μαρξισμό. 

«Όπως ακριβώς η Γνώση του ανθρώπου αντανακλά τη φύση, που υπάρχει ανεξάρτητα από αυτόν, δηλαδή την εξελισσόμενη ύλη, έτσι και η κοινωνική γνώση του ανθρώπου (δηλαδή οι διάφορες αντιλήψεις και διδασκαλίες φιλοσοφικές, θρησκευτικές, πολιτικές κτλ.) αντανακλά το οικονομικό καθεστώς της κοινωνίας». 
Β.Ι. Λένιν Άπαντα 4η Εκδ. 19 σελ. 5 & 8 της Ελλ. Έκδοσης εξωτερικού 1955. 

Και ας συνεχίσουμε με έναν άλλον «ομοφοβικό» και απολύτως αντιδραστικό το Φ. Ένγκελς, από το έργο του, Η Καταγωγή της Οικογένειας, της Ατομικής ιδιοκτησίας και του Κράτους. 

«Αυτή η Αθηναϊκή οικογένεια, με το πέρασμα του χρόνου, έγινε το πρότυπο για την βαθμιαία διαμόρφωση των οικιακών σχέσεων όχι μονάχα των υπολοίπων Ιώνων, αλλά και όλων των Ελλήνων της Μητρόπολης και των αποικιών. Παρ’ όλους τους περιορισμούς και την επαγρύπνηση, οι Ελληνίδες έβρισκαν αρκετά συχνά την ευκαιρία να απατούν τους άντρες τους. Όσοι ντρέπονταν να εκδηλώσουν οποιαδήποτε αγάπη προς τις γυναίκες τους, διασκέδαζαν σε κάθε λογής περιπέτειες με εταίρες. 
Ο εξευτελισμός όμως των Γυναικών εκδικήθηκε τους άντρες και τους Εξευτέλισε και αυτούς, ώσπου κύλησαν στο αίσχος της Παιδεραστίας και εξευτέλισαν και τους Θεούς τους και τον Εαυτό τους με τον μύθο του Γανυμήδη. 
Αυτή ήταν η καταγωγή της μονογαμίας, όσο μπορούμε να την παρακολουθήσουμε στον πιο πολιτισμένο και τον περισσότερο αναπτυγμένο λαό της αρχαιότητας». 
«Ήταν η πρώτη μορφή οικογένειας που δεν στηρίζονταν σε φυσικούς, αλλά σε οικονομικούς όρους, δηλαδή στη νίκη της ατομικής ιδιοκτησίας πάνω στην αρχική φυσική κοινή ιδιοκτησία, Η κυριαρχία του άντρα στην οικογένεια και η παραγωγή παιδιών, που μπορούν να είναι μονάχα δικά του, και που προορίζονται να κληρονομούν τα πλούτη του». 
«Ο Ευριπίδης χαρακτηρίζει την γυναίκα σαν οικούρημα, σαν κάτι που φροντίζει το σπίτι (η λέξη είναι ουδέτερη) και για τον Αθηναίο, η γυναίκα εκτός από μέσο για την παραγωγή παιδιών δεν ήταν τίποτε άλλο από μια επιστάτρια των δούλων. 
Ο άντρας είχε τις γυμναστικές του ασκήσεις, τις δημόσιες συζητήσεις του, από όπου αποκλείονταν η γυναίκα». 
Εκτός από αυτά είχε συχνά και δούλες στη διάθεσή του, και στην εποχή της άνθισης της Αθήνας μια πλατιά διαδεδομένη πορνεία που το κράτος τουλάχιστον την ευνοούσε».
 
Εκδ. Σύγχρονη Εποχή σελ. 78-79 

Επίσης ο ίδιος, αναφερόμενος σε Γερμανικά φύλα αναφέρει:«Οι Γερμανοί στις μεταναστεύσεις τους, ιδίως προς τα νοτιοανατολικά, στους νομάδες που ζούσαν στις στέπες της Μαύρης Θάλασσας, ξέπεσαν πολύ ηθικά και εκτός από τις ιππευτικές τέχνες που έμαθαν από αυτούς, απέκτησαν και άσχημα παρά φύση ελαττώματα, πράγμα που το μαρτυρεί ρητά ο Αμμιανός για τους Ταϊφάλους και ο Προκόπιος για τους Ερούλους». 
Στο ίδιο σελ. 84 

Τί συμπεράσματα συνάγονται από τα ανωτέρω για τους Μαρξιστές; 

Στην Πατριαρχική κοινωνία και στην Μονογαμική Οικογένεια (Μονογαμική μόνο για τις γυναίκες) παρουσιάζονται τα φαινόμενα της πορνείας, της μοιχείας και της παιδεραστίας. 

Είναι το Τίμημα που πληρώνει η κοινωνία για αυτή την μορφή οργάνωσης που προκύπτει από την αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων. 

Σηματοδοτεί το πέρασμα από την κοινοκτημοσύνη στην Ταξική κοινωνία, με πρώτο θύμα τις Γυναίκες. 

Η Υλική βάση της κοινωνίας, η εκμεταλλευτικές σχέσεις και ως εκ τούτου η Ταξική διαίρεση της Κοινωνίας, παράγει αυτού του είδους τα φαινόμενα. 

Ένα βαθιά Ταξικό και εκμεταλλευτικό σύστημα που στις μέρες μας προσλαμβάνει ακραίες μορφές και τα παράγωγά του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα ήθη της σήψης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 

Εκτός και εάν θεωρήσουμε ότι αυτή η περίοδος της Σήψης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας συνιστούσε μία πρωτοποριακή εποχή που τα ήθη της αποτελούν το αγλάισμα του ανθρώπινου πολιτισμού, οπότε ασμένως σπεύδουμε να τα υιοθετήσουμε. 

 

Και μιας και αναφερθήκαμε στα ήθη της παρακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ας δούμε τί γράφει ένας ακραία «Ομοφοβικός» ο Κ. Βάρναλης, στο έργο του «Διχτάτορες». 

«Ο Νέρων δεν έβαζε κανένα φραγμό στις ορέξεις του και στα ένστικτά του. Αισθησιακός, υλοπαθής κι ασυνείδητος, ατίμαζε όποια γυναίκα του γουστάριζε κι εμίανε κι αυτό το ιερό κι απαραβίαστο άσυλο της αγνότητας, το ιερό των Εστιάδων». 
«Ενυμφεύθη» επισήμως και με λαμπροτάτην μεγαλοπρέπεια τον ευνούχο Σπόρο. Τον έντυσε σαν Αυγούστα και τον εγύριζε και στις πόλεις της Ελλάδος όταν είχε κατέβει στη γη των Ολυμπίων για να επιδείξει τα τάλαντά του. 
Αλλά συγχρόνως «υπαδρεύθη» έναν άλλον τον απελεύθερο Δορυφόρο. Συνηθισμένα πράγματα! Ο Καίσαρ είχε παντρευτεί τον Νικόδημο της Βιθυνίας κι ο Καλιγούλας ντυνότανε σαν … Αφροδίτη. 
«Η κοινή γνώμη λοιπόν των χρόνων εκείνων δεν σκοτιζότανε και πολύ με τις «ιδιοτροπίες» του Νέρωνα. Η πρωτοπορία της καλής κοινωνίας, οι «μοντέρνοι» οι «αμιμητόβιοι» και κοντά σε αυτούς κι ο πολύ διεφθαρμένος λαός καμαρώνανε τον Αυτοκράτορά τους».
 
Εκδ. Κέδρος σελ. 164-165 

Και συνεχίζει με έναν άλλο «Αστέρα» εκείνης της Εποχής. 
Τον Αυτοκράτορα Ηλιογάβαλο. 

«Εκείνος δε ηνδρίζετο τε και εθηλύνετο και έδρα και έπασχεν εκάτερα κι ασελγέστατα». 
«Και δέσποινα και βασιλίς ωνομάζετο. Και εφόρει κεκρύφαλον και εριουργεί και τους οφθαλμούς υπεγράφετο … και εψιλίζετο (έκαμνε αποψίλωση) ίνα δοκοίη γυνή» 
Ο δε ανήρ αυτής (!) Κάρικον ήν αδράποδον, εκαλείτο δε Ιεροκλής». 
«ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΕ πως όλα είναι δυνατά, σε έναν αυτοκράτορα της Ρώμης και μάλιστα Θεόν, ώστε απαιτούσε ντε και καλά από τους γιατρούς του να του κάνουνε με μια διατομή (σχησιματιά) «διφυά» όπως λέει ο Μιχαήλ Γλυκάς».
 
Στο ίδιο σελ. 331-337 

Στην περίπτωση του Ηλιογάβαλου δεν έχουμε μόνον «διόρθωση» φύλου αλλά και «πρόσθεση» φύλου. 

Πρωτοπόρα Ρώμη!!! 

Εδώ μπορούμε να εκφράσουμε την απορία μας για την μη προβολή του αιτήματος εκ μέρους του κινήματος LOAT της «Διφυούς». 

Δύο σε ένα και συμφέρει.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βόμβα από τον πρόεδρο του ΣτΕ, που παραιτήθηκε

Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο χώρος της δικαιοσύνης αλλά και οι σχέσεις των ανώτατων δικαστών με την κυβέρνηση μετά τη σημερινή παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τις διαρροές της απόφασης για το ασφαλιστικό.

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του, ο πρόεδρος του ΣτΕ ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πως πριν από λίγο υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά από 42 χρόνια θητείας.

Επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», λέγοντας ότι δεν μπορεί να το ελέγξει, κάτι το οποίο επιφέρει πλήγμα στο δικαστικό σώμα.

Ο κ. Σακελλαρίου, ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά: «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έγινε γνωστό, από διαρροή, ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις που προβλέπονται από τον νόμο Κατρούγκαλου, προκαλώντας στη συνέχεια αντιδράσεις από τους συνταξιούχους.

Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με το νόμο Κατρούγκαλου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται οι νέες αντικειμενικές και ο αναπροσαρμοσμένος ΕΝΦΙΑ

O χρόνος κυλά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, θα έχουν γίνει και οι όποιες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, εφόσον χρειασθεί, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ετήσιος στόχος είσπραξης εσόδων από την κατηγορία αυτή.

 Στο υπουργείο Οικονομικών κινούνται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο στόχος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Οι νέες αντικειμενικές είναι άλλωστε προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης και αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων με τους δανειστές στη νέα φάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν από σήμερα.

Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρεμιέρα για e- πλειστηριασμούς και από τους δήμους

Ασφυκτικά πιέζουν οι δανειστές για πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα. Μετά το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν και οι δήμοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει πάρει φωτιά. Έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552. Στην πλειονότητα των πλειστηριασμών επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, ενώ στον χορό των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μπαίνουν, μετά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι δήμοι.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα. Οι δήμοι, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί με ένα «κλικ» κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους που τους άφησαν χρέη στα ταμεία τους. Στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων.

Έτσι για οφειλές άνω των 66.400 ευρώ που προέκυψαν από μισθωτικές διαφορές, ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σήμερα στο ηλεκτρονικό σφυρί 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης. Εκποιούνται τηλεοράσεις, κασετόφωνα, παλαιοί υπολογιστές, κάμερες, CD players, μέχρι και βιντεοκασέτες σε τιμές προσφοράς από 5 έως 100 ευρώ.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρύτερος από ότι είχε ανακοινωθεί ο φόρος σε κινητά, tablets και υπολογιστές - Πέρασε η τροπολογία​​​​​​​

Oι χειρότεροι φόβοι της αγοράς τεχνολογικών προϊόντων επιβεβαιώθηκαν χθες. Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία με την οποία επιβεβαιώνει την επιβολή εφάπαξ «εύλογης αμοιβής» 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones).

Σύμφωνα με τη  ''Καθημερινή'', ο ίδιος φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στους φορητούς και επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ).

Μάλιστα η φορολογία γίνεται βαρύτερη, αφού η τροπολογία που κατατέθηκε χθες προβλέπει την επιβολή του τέλους του 2% σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως. Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, με κεντρική μνήμη άνω των 4 Gigabytes.

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) χθες έκανε λόγο για ένα «άδικο» και «αντιαναπτυξιακό» ψηφιακό τέλος, το οποίο βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας. «Ο ΣΕΠΕ εκφράζει για πολλοστή φορά την έντονη αντίθεσή του στον νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει», αναφέρει χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση.

Η συνολική επιβάρυνση του κλάδου –αφορά κυρίως τους εισαγωγείς, αλλά και τους συναρμολογητές PCs, smartphones κ.λπ.– εκτιμάται σε 65 εκατ. ευρώ και είναι 24 φορές υψηλότερη (αναλογικά) από τα αντίστοιχα που έχουν θεσπιστεί στην Ισπανία. Το κόστος αυτό αναμένεται να μετακυλιστεί στους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η «εύλογη αμοιβή» των δικαιούχων ορίζεται στο 4% της αξίας των συστημάτων φωτοαντιγραφής και του εκτυπωτές, ενώ στο 6% έχει οριστεί η ίδια αμοιβή για τις συσκευές εγγραφής ήχου και εικόνας, όπως επίσης και σε κάθε μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης (δίσκοι κ.λπ.).

Για τον ΣΕΠΕ, η απόφαση αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Τζήκας ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του, να αποσύρει οριστικά το μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το άδικο και ιδιαίτερα αρνητικό για τον κλάδο. «(Eίναι) ένα μέτρο άδικο, που πλήττει ευθέως το μεγάλο στοίχημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του κλάδου», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Επιπλέον, ο κύριος Τζήκας εισηγήθηκε στον κ. Τσίπρα τη θεσμοθέτηση της απόσβεσης του 100% για κάθε επιχείρηση οποιασδήποτε επένδυσης σε έρευνα και τεχνολογία, ένα μέτρο που θα δημιουργήσει εξαιρετικά γόνιμες συνθήκες για νέες επενδύσεις στον κλάδο. Ομως τόσο οι παραινέσεις προς τον πρωθυπουργό, όσο και οι επαφές στελεχών του ΣΕΠΕ που έγιναν προχθές με την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Αντίθετα, το μέτρο βάσει της χθεσινής τροπολογίας κατέστη ακόμη πιο βαρύ για τις επιχειρήσεις του κλάδου σε σχέση με το αρχικό νόμου (ν. 4481/2017) που ψηφίστηκε ένα χρόνο πριν.

Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κόκκινα δάνεια: Ανοίγει «παράθυρο» για 485.000 οφειλέτες - Πώς θα γίνεται το κούρεμα

«Παράθυρο» ευκαιρίας για περισσότερους από 485.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια -στεγαστικά- τους με την ιρλανδική μέθοδο Split and Freeze («σπάσιμο και πάγωμα κούρεμα» του δανείου) ανοίγουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με τις συστάσεις τους προς τους Ελληνες τραπεζίτες να διευρύνουν την εφαρμογή του επίμαχου μοντέλου,

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ''Ελεύθερου Τύπου'', το μοντέλο της Ιρλανδίας, που προβλέπει το διαχωρισμό υποθηκών (split mortgages), θα μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα στη χώρα μας, εμποδίζοντας τα ιδρύματα να παρεκκλίνουν της στοχοθεσίας τους για ρυθμίσεις στεγαστικών, ύψους 8,6 δισ. ευρώ, σε βάθος διετίας. «Τα ελληνικά NPLs είναι πολυσχιδή. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, δυσκολία καταγράφεται στα στεγαστικά δάνεια», εξηγούν χαρακτηριστικά οι παραπάνω πηγές.

Με βάση την τελευταία έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) για τους επιχειρησιακούς στόχους των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, άλλωστε, τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν να εμφανίζουν τον υψηλότερο δείκτη ΜΕΑ (43,4%), καταγράφοντας, μάλιστα, αύξηση σε σύγκριση με το τέλος του 2016, που ήταν 41,5%. Την ίδια στιγμή, αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των ΜΕΑ, που τελεί σε καθεστώς αίτησης για υπαγωγή σε νομική προστασία. Ειδικότερα, στο σύνολο των χαρτοφυλακίων, το 13,9% τελεί υπό νομική «ομπρέλα» (στα τέλη Σεπτεμβρίου το επίμαχο ποσοστό «άγγιζε» το 14,5%), με σχεδόν τρεις στους 10 δανειολήπτες με στεγαστικά να έχουν αιτηθεί ένταξης στο νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα, πάνω από 3 στα 10 ρυθμισμένα δάνεια «ξανασκάνε» μέσα σε διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. «Το ιρλανδικό μοντέλο ενδείκνυται για τον περιορισμό του ποσοστού των δανείων, που “ξανακοκκινίζουν” μετά τη ρύθμιση. Κάποιες τράπεζες το έχουν ήδη υιοθετήσει ως πρακτική, αν και σε μικρή κλίμακα, δεδομένου ότι είναι υποχρεωμένες να λάβουν περισσότερες προβλέψεις», προσθέτουν οι παραπάνω πηγές, συστήνοντας στα στελέχη των εγχώριων ομίλων να… ανοίξουν την εφαρμογή του.

Πώς λειτουργεί

Το ιρλανδικό μοντέλο είναι, ουσιαστικά, ένα πιο εξελιγμένο εργαλείο σε σύγκριση με το… ντόπιο «Split and Balance», που περιλαμβάνεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.

Μολονότι και τα δύο προβλέπουν «σπάσιμο» του δανείου σε δύο μέρη, στην… ελληνική περίπτωση δεν υφίσταται «κούρεμα» του δεύτερου μέρους, αλλά τακτοποίησή του σε μεταγενέστερο χρόνο, με ρευστοποίηση περιουσίας ή άλλου είδους διευθέτηση, η οποία συμφωνείται εξ αρχής από τα δύο μέρη. Εστω, δηλαδή, ότι σε δάνειο, ύψους 250.000 ευρώ, ο δανειολήπτης αποδεικνύεται ότι μπορεί να πληρώσει τις 150.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, ήτοι οι 100.000 ευρώ, «παγώνει», με την όποια τακτοποίησή του να μετατίθεται για το μέλλον. Στον αντίποδα, το ιρλανδικό μοντέλο προβλέπει το σταδιακό «κούρεμα» ή ακόμη και τη διαγραφή του δεύτερου μέρους.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι διαγραφές αυτού του τύπου προσφέρονται σε δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και περιμένουν να συζητηθεί το τελικό δικαστήριο», υπογραμμίζουν στον «Ε.Τ.» νομικές πηγές και συνεχίζουν: «Αυτό που προσφέρουν οι τράπεζες, είναι ποσοστό διαγραφής αντίστοιχο με αυτό που θα κέρδιζαν ενδεχομένως οι δανειολήπτες με την προσφυγή τους στο νόμο ή με τη νέα εμπορική αξία του ακινήτου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί». Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός… ιρλανδικής ρύθμισης μένουν οι δανειολήπτες, που έχουν ακίνητη περιουσία. «Τα συγκεκριμένα προγράμματα εφαρμόζονται σταδιακά και μόνο στις περιπτώσεις που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιστεύουν ότι ο οφειλέτης βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία», καταλήγουν χαρακτηριστικά.

Η επιστολή της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα φέρεται να είναι ο πρώτος από τους συστημικούς ομίλους, που προχώρησε σε ρύθμιση… αλά ιρλανδικά.

Οπως προέκυπτε από επιστολή, που απέστειλε σε δανειολήπτη της και αποκάλυπτε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής στις 19/11/2017, του δινόταν η δυνατότητα ρύθμισης για χρονικό διάστημα 293 μηνών, με το διαχωρισμό της οφειλής σε δύο τμήματα: Α) ένα έντοκο, ποσού 52.164 ευρώ, για σχεδόν 24 χρόνια, με τη μηνιαία δόση να διαμορφώνεται σε 241 ευρώ, με βάση το ισχύον κυμαινόμενο επιτόκιο (euribor + περιθώριο + εισφορά 0,12%) και Β) ένα δεύτερο, ποσού 52.239 ευρώ, το οποίο παραμένει «παγωμένο», άτοκα και χωρίς καμία απαίτηση για τα πρώτα 15 έτη.

«Με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται κανονικά οι αναλογούσες μηνιαίες δόσεις στο τμήμα Α της οφειλής, επιτυγχάνεται απομείωση του Β τμήματός της κατά 4% ετησίως για 15 έτη (συνολική απομείωση 60% επί του τμήματος Β)», επισημαίνει η ΕΤΕ και προσθέτει: «Ενδεικτικά, για το ποσό του τμήματος Β της οφειλής, που ανέρχεται σε 52.239 ευρώ αντιστοίχως, για κάθε έτος, που τακτοποιείτε εμπρόθεσμα τις δόσεις του τμήματος Α, θα διαγράφεται από το τμήμα Β το 4%, δηλαδή, συνολικά μέσα στη 15ετία μπορεί να διαγραφεί ποσό 31.343 ευρώ, διαμορφώνοντας μετά την πάροδο του επίμαχου διαστήματος ενδεικτική μηνιαία δόση 209 ευρώ αντιστοίχως, με βάση το ως άνω κυμαινόμενο επιτόκιο για το ανεξόφλητο ποσό του τμήματος Β».

Οσον αφορά στην οφειλή καταναλωτικής πίστης του ίδιου δανειολήπτη, η ΕΤΕ ενημέρωνε πως αυτή θα θεωρηθεί ολοσχερώς εξοφλημένη, εφόσον καταβληθεί το ποσό των 3.323 ευρώ σε 150 άτοκες μηνιαίες δόσεις, ύψους 22,15 ευρώ έκαστη.

«Εάν παραμένετε συνεπής στην πληρωμή της μηνιαίας δόσης, θα επιτευχθεί συνολική διαγραφή ποσού 1.329 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 60 μηνιαίες δόσεις», κατέληγε η τράπεζα.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «πέρασμα του Αυγούστου» και οι εκλογές: Η Ελλάδα μετά τα Μνημόνια και τα Προγράμματα

Η αδιαμφισβήτητη λήξη της υφιστάμενης Δανειακής Σύμβασης και του παρεπόμενου με αυτήν Μνημονίου, εγείρει ζητήματα αντιπαράθεσης, σε επίπεδο άκρως αντίθετου πολιτικού λόγου, πράγμα που εμπίπτει στα πλαίσια άκρατου λαϊκισμού. Ο ακραίος αυτός πολιτικός λόγος επενδύει πρωτίστως στην άγνοια της κοινής γνώμης επί «τεχνικών ζητημάτων», και έτσι ευρίσκει έδαφος δημαγωγίας. Το παρόν κείμενο αποσκοπεί στο να παραθέσει με όσο γίνεται μεγαλύτερη αντικειμενικότητα την υπό διαμόρφωση κατάσταση.

Του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

Tα αντικειμενικά δεδομένα

Ασφαλώς, από τον προσεχή Αύγουστο και μετά, η Ελλάδα εξ αντικειμένου εισέρχεται σε μια νέα ιστορική φάση οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Πρόδηλο είναι δε, ότι το «πέρασμα» αυτό, δεν θα αφορά «πολιτικό Πάσχα των Ελλήνων», ώστε να αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερων εορταστικών εκδηλώσεων «απελευθέρωσης». Οπωσδήποτε όμως υφίσταται «μετάβαση» που αφορά νέα ιστορική φάση από την «ομηρία και δουλεία των Μνημονίων» στην κανονικότητα, μιας «νέας εποχής». Ασφαλώς το «πέρασμα» αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί, όχι όμως με υπέρβαση του «εορταστικού μέτρου». Η υπέρβαση του μέτρου μπορεί να εξελιχθεί σε αντίδραση.
περί της δημοσιονομικής πειθαρχίας

Με το νομικό τερματισμό των ιδιαίτερων-ειδικών δανειακών δεσμεύσεων, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια εντελώς διαφορετική φάση. Η φάση αυτή αποτελείται από δύο δεδομένα, ήτοι:

α) από τα δεδομένα που αφορούν στην ενωσιακή έννομη τάξη και

β) από τα δεδομένα της ιδιαιτερότητας της «μεταδανειακής-μεταμνημονιακής εποχής».

Το «πέρασμα» αυτό στη νέα εποχή απαιτεί εξ αρχής αυτοσυγκράτηση μαξιμαλιστικών δηλώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, ενόψει μάλιστα και των εκλογών της Βαυαρίας του προσεχούς Οκτωβρίου. Τα δεδομένα δε, που αφορούν στην ειδικότερη «μεταδανειακή-μεταμνημονιακή εποχή», ασφαλώς θα χαρακτηρίζονται από την «αναμενόμενη εποπτεία», η οποία θα στηρίζεται στους νομικούς-καταστατικούς όρους του ESM και του ΔΝΤ και εν πολλοίς θα αφορά μια ανάλογη προσομοίωση με αυτή που υπήρξε και σε άλλες χώρες του ευρωσυστήματος οι οποίες, στο πρόσφατο παρελθόν, εξήλθαν από τα επαχθή προγράμματα. Η υπέρβαση του μέτρου από πλευράς αντιπολίτευσης, με τον ισχυρισμό ότι αυτή η «αναμενόμενη εποπτεία» εγκαθιστά επιτήρηση «τύπου» δανειακών-μνημονιακών καταστάσεων, δεν είναι αληθής. …

Ακόμη και η Γαλλία και η Γερμανία

Όπως προεκτέθηκε, το «πέρασμα του Αυγούστου» στη νέα εποχή, έχει και την παράμετρο-τα δεδομένα που αφορούν στην ενωσιακή έννομη τάξη, και ειδικότερα στα όσα αφορούν στη δημοσιονομική πειθαρχία. Έτσι, ο μαξιμαλιστικός λόγος που αντιπολιτεύεται τις αντικειμενικές συνθήκες εξόδου στη νέα εποχή, επενδύει στην άγνοια (όπως προεκτέθηκε) της κοινής γνώμης, ότι ακόμη και οι Μητροπολιτικές Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, κατά το παρελθόν, βρέθηκαν σε δυσχερή θέση λόγω υπέρβασης των προβλεπομένων ορίων δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 25/11/2003 το Συμβούλιο με τη μορφή των «τελικών συμπερασμάτων» (δεν αφορά νομικώς δεσμευτικό κείμενο), επειδή θεώρησε «λήξασα» τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος παρά που και οι δύο χώρες (Γαλλία και Γερμανία) δεσμεύθηκαν ότι θα λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα κριτήρια, παρά ταύτα, υπήρξε αντιδικία ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βλ. ΔΕΚ υπ. C-27/04 [Επ./Συμβ.] Syll. 2004, I-6649). Και υπήρξε αντιδικία γιατί η Επιτροπή θεώρησε ότι εξακολουθούσε να υπάρχει υπέρβαση των δημοσιονομικών κριτηρίων! Τα προαναφερόμενα καταγράφονται ενταύθα για να καταδεχθεί πως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και εάν αφορά στη Γαλλία και στη Γερμανία, μπορεί να οδηγηθεί μέχρι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα που αφορούν στη δημοσιονομική πειθαρχία.

Ως εκ τούτου ο προβλεπόμενος από τα Ενωσιακά Όργανα έλεγχος επί της ελληνικής οικονομίας δεν θα αποτελεί «ιδιαιτερότητα» που θα αφορά μόνο στην Ελλάδα. Δεν είναι δε επιτρεπτό η κοινή γνώμη, που αγνοεί βασικά ζητήματα του ευρωπαϊκού ενωσιακού δικαίου, να παραπλανάται αναφορικώς με τις πάγιες δημοσιονομικές δεσμεύσεις. Τούτων δοθέντων, το οποιοδήποτε (τυχόν) «επιχείρημα της κυβέρνησης» ότι «το «πέρασμα» από τον προσεχή Αύγουστο και μετά θα είναι ανέφελο, δεν μπορεί να έχει βάση. Αντιθέτως, απαιτούνται ειδικές διαπραγματεύσεις και επιμελής προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νέας κανονικότητας. Από την πλευρά της δε η αντιπολίτευση (γενικώς) ως προς το αναμφισβήτητο «πέρασμα» στη νέα εποχή, ενώ αντικειμενικώς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, εν τούτοις επιδιώκεται να ακυρωθεί με το επιχείρημα ότι: «τίποτα δεν αλλάζει».

Η επιχειρηματολογία αυτή (συνολικώς της αντιπολίτευσης) ότι κατ’ ουσίαν «τίποτα δεν αλλάζει» αφενός ακυρώνει τον πολιτικό της λόγο, καθόσον αντικειμενικώς δεν θα υφίσταται Δανειακή Σύμβαση και Μνημόνιο Συνεργασίας-Συνεννόησης, και αφετέρου αυτοπαγιδεύει τις εξαγγελίες της, καθόσον υπό καθεστώς επιτήρησης και κηδεμονίας, δεν μπορεί να πείσει ότι είναι δυνατόν να ασκηθούν αυτοδύναμες πολιτικές. Άλλωστε, επιχειρήματα του «τύπου» ότι: «εμάς εμπιστεύονται καλύτερα οι ξένοι-εταίροι», δεν μπορεί να μεταβολισθεί ευκόλως στο εκλογικό Σώμα, με δεδομένη τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

Και οι εκλογές
;

Ο γράφων είναι θιασώτης της εξάντλησης της τετραετούς βουλευτικής περιόδου (βλ. άρθρο 53 του Συντάγματος). Ωστόσο, ο συνταγματικός Νομοθέτης ίδρυσε

πρόνοιες (βλ. παρ. 2 του άρθρου 41 του Συντάγματος), πρόωρης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Οι πρόνοιες αυτές προϋποθέτουν πρόταση της κυβέρνησης (που εμπιστεύεται η Βουλή) για προκήρυξη εκλογών, με σκοπό την ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπισθεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Η «διέξοδος» αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στη μεταπολιτευτική περίοδο, αν και κανένα εθνικό θέμα (βλ. π.χ. Κυπριακό), που προκάλεσε την προσφυγή στο Λαό, σύμφωνα με την προαναφερόμενη συνταγματική πρόνοια, δεν αντιμετωπίσθηκε λυσιτελώς.

Από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, μπορεί να τεθεί θέμα «νομιμοποίησης», των πολιτικών που θα πρέπει να ασκηθούν ενόψει του «περάσματος στη νέα εποχή». Εάν η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός δηλαδή Αλέξης Τσίπρας, κρίνει ότι έχει ανάγκη ανανέωσης της λαϊκής εντολής, μπορεί να αξιοποιήσει την επίμονη θέση της αντιπολίτευσης και την προαναφερόμενη συνταγματική πρόνοια και να ζητήσει προσφυγή στο Λαό. Η εκτίμηση αυτή αφορά προνομία του Πρωθυπουργού η οποία υποβάλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει δεσμία αρμοδιότητα να την αποδεχθεί. Στην περίπτωση αυτή το εκλογικό Σώμα θα κληθεί να τοποθετηθεί.

Το ζήτημα είναι «ποιός» θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Ο γράφων υποστηρίζει ότι νικητής των εκλογών θα είναι εκείνος που θα καταθέσει την απόλυτη αλήθεια στο Λαό, που θα εξηγήσει τις αντικειμενικές συνθήκες και που θα αποφύγει μαξιμαλιστικές πολιτικές, πολλώ δε μάλλον υπερθεματίζοντας σε ζητήματα που η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται πλέον ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κοντολογίς (χωρίς να θέλω να ασκώ ιδιαίτερη κριτική) 600.000 νέες θέσεις εργασίας σε «καθεστώς ανένδοτης εποπτείας» (εφόσον «τίποτα δεν αλλάζει»), και δημοσιονομικής πειθαρχίας (κατά τους ενωσιακούς κανόνες), πολύ δύσκολα μπορεί να προκύψουν…

* Ο Πέτρος Μηλιαράκης δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC- EU). Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Απαγορεύεται η δημοσίευση του κειμένου χωρίς την γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας μας Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!