EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Μία από ΠΑΣΟΚ της παρακμής το ΚΙΝΑΛ

Τελικά, όπως όλα τα γεγονότα δείχνουν, το νεοσύστατο ΚΙΝΑΛ φορτώθηκε όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ. Αμαρτίες που εξόργισαν τους ψηφοφόρους του και το οδήγησαν σε μια πρωτοφανή συρρίκνωση, με ποσοστό 4,68% στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Από τότε, δεν τόλμησαν να ζητήσουν ξανά την ψήφο των πολιτών ως ΠΑΣΟΚ. Στις επόμενες εκλογές, τον Δεκέμβριο του 2015 κατέβηκαν με τον τίτλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και απέσπασαν ένα 6,29%. Τώρα στήνουν ένα συνεταιρισμό ως ΚΙΝΑΛ για να πάνε λίγο παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια της εκλογής του προέδρου του νέου εγχειρήματος, της μοναδικής θέσης για την οποία διεξήχθησαν εκλογές, πήραν τα μυαλά τους αέρα. Και οι νέοι εταίροι, εισπράττοντας ένα ρεύμα που δημιούργησαν οι δημοσκοπήσεις, δεν αντέδρασαν όσο έπρεπε, στις πρωτοφανείς διαδικασίες δημιουργίας νέου κόμματος. Κόμματος χωρίς αρχές, συλλογικότητα, δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι προέκυψε ένα πολιτικό μαγαζί στα μέτρα της Φώφης Γεννηματά!

Ένα μαγαζί, με τα περισσότερα και όλα τα προερχόμενα εκ του ΠΑΣΟΚ στελέχη, αμαρτωλά και αμετανόητα για το κακό που προκάλεσαν στον τόπο. Και συνεχίζουν να προκαλούν, με πρωταγωνιστές τους φανατικούς υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ, τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τον Κωνσταντινόπουλο, τη Χριστοφιλοπούλου, τον Μανιάτη…

Το «εκλογές τώρα» και η ομηρία των υπολοίπων

Όταν βγήκε η Γεννηματά και ζήτησε «εκλογές τώρα» διαφώνησε δημοσίως ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, κρίνοντας το αίτημα, επιπόλαιο και επικίνδυνο στις σημερινές συνθήκες. Αμέσως αντέδρασε η αρχηγός: «Καμία ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας» είπε. Και γέλασε κάθε πικραμένος και άπαντες οι συνέταιροι, διότι η θέση για «εκλογές τώρα», δεν προήλθε από καμιά συλλογική διαδικασία. Ήταν μια αυστηρά προσωπική επιλογή της Φώφης!

Έσπευσε όμως ο πολιτικός καιροσκόπος Λοβέρδος και απείλησε το “πλήρωμα” λέγοντας: «Τόπε η αρχηγός, πάει και τέλειωσε». Και συμπλήρωσε η Χριστοφιλοπούλου: «Πολύ δημοκρατία έχουμε στο ΚΙΝΑΛ» Φυσικά, αν η αρχηγός είχε πει, ότι προσβλέπει σε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Λοβέρδος θα είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και ας το είχε πει η αρχηγός.

Ο οποίος Λοβέρδος, αν και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου παρακαλώ, συνεχίζει να αποκαλεί τον πρωθυπουργό «αρχισυμμορίτη»! Κάποιοι αφελείς, περίμεναν από την αρχηγό να τον εγκαλέσει στην τάξη. Φευ! Η Γεννηματά όχι μόνον σιώπησε, αλλά δια του διορισμένου εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Χρηστίδη μας ενημέρωσε ότι: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό Λοβέρδου».

Παράδειγμα προς αποφυγήν

Υπήρξε όμως πρόβλημα με τους χαρακτηρισμούς του διαδόχου του Μάριο Πιτέλα. Ο νέος επικεφαλής της ευρωομάδας των σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες Ούντο Μπούλμαν, κάλεσε δημοσίως τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απομονώσουν την ΝΔ. Χρειάζονταν κότσια για δημόσια αντίδραση. Έτσι οι επιτελείς της Φώφης αρκέστηκαν σε ένα non paper, ψέγοντας τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη, θυμίζοντάς του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε διαφορετική ευρωομάδα.

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ευρωομάδα της Αριστεράς, αλλά είναι τέτοια η ντροπή που νοιώθουν τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης για το ΠΑΣΟΚ, που προσκαλούν επισήμως τον Έλληνα πρωθυπουργό στις συναντήσεις τους! Εξ άλλου ο όρος «πασοκοποίηση» είναι πλέον διεθνής και σημαίνει την βίαιη συρρίκνωση των σοσιαλιστών όπου χωρίς όρους και όρια συνεργάστηκαν με το νεοφιλελευθερισμό.

Εν ολίγοις. Το νέο μαγαζί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συνεταιρισμός για να εξασφαλίσουν τις έδρες τους στη Βουλή οι πρωτοκλασάτοι. Ούτε κίνημα είναι, διότι τα κινήματα στηρίζονται στον λαϊκό παράγοντα, ούτε καμιά αλλαγή πρεσβεύει, πέρα από την παλινόρθωση στην εξουσία των αξιωματούχων της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αναζητούν δρόμο διαφυγής

Όμως η σχεδιασμένη κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης στο νέο φορέα δεν τραβάει. Η μεν αρχηγός δεν έχει τα προσόντα και τα ηγετικά χαρίσματα που απαιτούνται, οι δε πράσινοι ακόλουθοι, έχουν προ πολλού χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Έτσι, καθώς οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις επαναφέρουν το πείραμα σε χαμηλά ποσοστά, οι νέοι εταίροι απειλούμενοι με φίμωση, αρχίζουν, όχι μόνο να διαφωνούν ανοιχτά, αλλά και να ψάχνονται για την επόμενη μέρα.

Οι πρώτες διεργασίες έχουν δειλά-δειλά αρχίσει. Καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιλαμβάνεται ότι απειλείται το πολιτικό του μέλλον από τα συντρίμμια του ΠΑΣΟΚ, έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τις συνεργαζόμενες στο ΚΙΝΑΛ ομάδες και πρόσωπα. Και αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν, ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ έχουν μεγαλύτερες ελπίδες να καλύψουν τον κενό χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς και να επιβιώσουν πολιτικά, δεν θα διστάσουν να συνεργαστούν και να συνεχίσουν μόνοι τους. Θα αφήσουν το παρακμιακό απομεινάρι του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ στην τύχη του. Με λίγα λόγια κεντροαριστερός φορέας ως δεδομένη ουρά της συγκεκριμένης ΝΔ δεν μπορεί να ανθίσει.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ραντεβού στα …καναβουράδικα.

Η  χαρά του… Μυλοπόταμου. Όλοι δαγκωτό ΤΣΙΠΡΑ.

Ξέρετε σε ποιόν ανατίθεται η εποπτεία των εγκαταστάσεων, ο έλεγχος και η παρακολούθηση της μεταφοράς της φαρμακευτικής κάνναβης, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και είναι πια νόμος; Στα τοπικά αστυνομικά τμήματα! Της επαρχίας! Αυτά που δεν έχουν αστυνομικούς να ελέγξουν ούτε την ασφάλεια των χωριών που υποτίθεται ότι φυλάνε!

Kαι ποιοι θα φυλάνε σε 24ωρη βάση τις εγκαταστάσεις των μονάδων παραγωγής; Ιδιωτικοί φύλακες, αλλά «ένστολοι»! Αν δεν φοράνε στολή δεν κάνουν! Αυτούς, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ποιος θα τους ελέγχει; Δεν προβλέπεται σαφώς! Αλλά, προβλέπεται ότι το χωράφι και το εργοστάσιο θα έχει περίφραξη από συρματόπλεγμα ή τοίχο τουλάχιστον 3 μέτρων και ότι εσωτερικά μεταξύ περίφραξης και εγκαταστάσεων ή χωραφιού θα υπάρχει κενή ζώνη τουλάχιστον 3 μέτρων!

Επιπλέον, προβλέπεται ότι «τουλάχιστον ένας κινητός σκοπός ανά βάρδια κινείται κατά μήκος της εσωτερικής ελεύθερης - κενής ζώνης. Σε εκτάσεις μεγαλύτερες των 10 στρεμμάτων, οι κινητοί σκοποί ανά βάρδια είναι τουλάχιστον δύο.» Ο εμπνευστής της απόφασης για την ασφάλεια δεν φαντάστηκε, ότι κατά πάσα βεβαιότητα οι σκοποί θα είναι ακίνητοι και θα πίνουν τη φραπεδιά τους όπως γίνεται με σχεδόν όλους τους φύλακες είτε είναι αστυνομικοί είτε ιδιώτες, σχεδόν παντού!

Η υπουργική απόφαση για τους όρους που θα καλλιεργείται η φαρμακευτική κάνναβη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας παρέας που κατεβάζει ιδέες σε καφενείο συζητώντας! Όπως οι περισσότερες αυτής της κυβέρνησης. Μόνο που εδώ μιλάμε για ψυχοτρόπες ουσίες. Και για μια χώρα που δεν φημίζεται ούτε για τις αστυνομικές της δυνάμεις ούτε και για την εφαρμογή νόμων και διατάξεων.
Τίποτε από όσα προβλέπει ο νόμος δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των περιοχών καλλιέργειας και των προϊόντων της κάνναβης. Ούτε την ασφάλεια των περιοχών όπου θα γίνεται η καλλιέργεια. Γιατί, φυσικά θα γίνεται στην ελληνική επαρχία. Δεν φυτρώνει κι ούτε υπάρχει χωράφι στις βιομηχανικές ζώνες των μεγαλουπόλεων. Αλλά, κι εδώ ο νομοθέτης έχει προσθέσει τη θεωρητικούρα του. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1000 μέτρα από σχολεία. Ακριβώς όπως προβλεπόταν για καφενεία και χώρους τζόγου μέχρι να φυτρώσουν γύρω από τα σχολεία κάθε είδους μαγαζιά.

Το παράβολο των 10.000 ευρώ για να εγκριθεί η εγκατάσταση είναι αστείο. Αντίγραφο ποινικού μητρώου, που απαιτείται, εμφανίζει καθένας αχυράνθρωπος οποιουδήποτε κυκλώματος. Και επιπλέον, σύμφωνα μ αυτό το νόμο δε χρειάζονται αρχιτεκτονικά σχεδιαγράμματα ή θεωρήσεις τους για να εγκριθεί μια εγκατάσταση!

Κερασάκι στην τούρτα είναι η υποχρέωση του παραγωγού να υποβάλει στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ΑΙΤΗΣΗ, 10 μέρες πριν τη μεταφορά οποιουδήποτε φορτίου κάνναβης, με την ακριβή ημερομηνία και ώρα φόρτωσης και την ακριβή ποσότητα του μεταφερόμενου προϊόντος! Για να γίνει βούκινο!

Η υπουργική απόφαση είναι ένα μαργαριτάρι ακραίας γραφειοκρατίας, η οποία διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Προβλέπει μέχρι και το χρώμα εσώρουχου που θα φοράνε οι υπάλληλοι (τρόπος του λέγειν), και έναν πακτωλό χαρτούρας δικαιολογητικών, αλλά δεν προβλέπει τίποτε για τους όρους λειτουργίας των μονάδων!

Δεν προβλέπονται θέσεις εργασίας, ειδικότητες, εξοπλισμός, συμβάσεις έργου, υποχρεώσεις και δικαιώματα επιχειρηματιών και εργαζόμενων, ούτε υποχρεώσεις έναντι του δημοσίου. Δεν υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες ασφάλειας στη διαδικασία φαρμακευτικής παραγωγής, τόσο για το προσωπικό όσο και για το τελικό προϊόν. Όλα υπόκεινται στον περιοδικό έλεγχο δημόσιων υπηρεσιών, που δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο για την αποτελεσματικότητά τους. Ας μη μιλήσουμε για τους πειρασμούς, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τεράστιοι.

Ο νόμος φανερώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή ούτε στον τομέα του χόρτου, παρ όλο που έχει θαυμαστές. Τα πάει καλύτερα στον τομέα του κουτόχορτου. Όπου έχει περισσότερους.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

πηγή   Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος για εισφορές: Αυτό που λέτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη

Σε διαφορετική γραμμή για το θέμα της εφαρμογής της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εμφανίστηκε ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος στο ΘΕΜΑ 104,6, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τις χθεσινές επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η μείωση των συντάξεων θα γίνει από τις αρχές του 2019.

«Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης μέχρι τον Αύγουστο γιατί μέχρι τότε είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην έξοδο από τα Μνημόνια. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι υπαρκτό και θα τεθεί» είπε ο Σύντροφος Κατρούγκαλος στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο.

«Μετά την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια θα πρέπει προφανώς να τεθεί το θέμα των συντάξεων γιατί έχουν αλλάξει και τα πραγματικά δεδομένα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως το παρουσίασε, που οδήγησε στην απόφαση για μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019, «ο δικός μου νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά δεν θα κοπεί. Έξι μήνες μετά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήρθε ο εκβιασμός από το ΔΝΤ που είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός αν συνεχίζετε να δίνετε προσωπική διαφορά και τότε καταργήθηκε αυτό που προβλεπόταν στο δικό μου νόμο. Η βάση του εκβιασμού, όμως, ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι πλεονασματικός αποδείχθηκε πλήρως ανακριβής και από την άλλη υπερκαλύψαμε τα πλεονάσματα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των αυξημένων εισφορών για τους ελευθέρους επαγγελματίες ο Σύντροφος  Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη».

Εξηγώντας το σκεπτικό του είπε ότι «οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα, Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον».

Χαζό να ασχολούμαστε με τις δημοσκοπήσεις

Σχολίαζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη και ειδικά αυτή της Public Issue ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «για τη δημοσκόπηση των 19 μονάδων διαφορά έχω προβληματισμό ότι τον τελευταίο διάστημα έχουμε δημοσκοπήσεις με διαφορές 4-11 μονάδων και όλες δείχνουν την ψαλίδα να μικραίνει. Όταν μια μόνο εταιρεία εμφανίζει διαφορά που είναι διπλάσια είναι αντίθετη με όλες τις τάσσεις και το συνδυάζω με το ιστορικό της εταιρείας που εμφάνίζε συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ, δεν τη πιστεύω τη δημοσκόπηση αυτή».

«Μου φαίνεται λίγο χαζό να ασχολούμαστε για τις δημοσκοπήσεις» πρόσθεσε ο Σύντροφος    Κατρούγκαλος.

Μπορεί να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο για το Σκοπιανό

Όσον αφορά το Σκοπιανό εκτίμησε ότι «μπορεί να έχουμε λύση τον Ιούνιο» αν και συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε τη συμφωνία στο τσεπάκι, χρειάζεται ακόμα δρόμος».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «έχουμε πει ότι για να έχουμε λύση δεν θα πρέπει να αφήνει καμία ουρά απέξω και να είναι συλλογική και να έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Γι αυτό μας χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση».

Διευκρίνισε, δε, ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να ισχύουν «άμεσα». «Δεν μπορούν να μείνουν ζητήματα ανοιχτά. Η συμφωνία θα πρέπει να λύνει όλα τα ανοιχτά ζητήματα τώρα. Χρονοδιάγραμμα πρέπει να υπάρχει αλλά π.χ. η υπογραφή συμφωνίας δεν μπορεί να είναι ίδια με τη συνταγματική αναθεώρηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «για να είναι εθνικά επωφελής η συμφωνία δεν πρέπει να έχει θέματα που να δημιουργούν αμφισβητήσεις αλυτρωτικές και πρέπει να είναι erga omnes και γι αυτό είναι μια σύνθετη συμφωνία».Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βίλα του κ. Podemos: Οι προκλητικοί όροι του δανείου - Ποιοι λόγοι τον «ανάγκασαν» να την αγοράσει

Με ένα μακροσκελές μήνυμά τους στον λογαριασμό τους στο Facebook επιχείρησε χθες το ζεύγος Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο (επικεφαλής και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Podemos, αντίστοιχα) να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε σε μερίδα της κοινής γνώμης--αλλά και σε μέλη του κόμματος--η αποκάλυψη της αγοράς ενός σαλέ 540.000 ευρώ για να στεγάσουν την οικογένειά τους, μετά και τη γέννηση των δίδυμων αγοριών τους μετά το καλοκαίρι.

Όπως εξηγεί το ζεύγος, η κατοικία 250 μ2 στο Γαλαπαγάρ έξω από τη Μαδρίτη, κτισμένη σε οικόπεδο 2.000 μ2 με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ, που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, που όπως διατείνονται οι δύο προσωπικότητες των Podemos, μπορούν να εξυπηρετήσουν από τα εισοδήματά τους--ακόμη και μετά την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούν στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Στό μήνυμά τους, οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο απευθύνονται στους "συντρόφους", καθώς είναι ορατή η δυσαρέσκεια που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματος η δημοσίευση της είδησης. Δεδομένου ότι στην Ισπανία, ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια, οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν προκλητικοί. Επίσης, καθώς στο διαδίκτυο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέσυραν τις δηλώσεις του Ιγκλέσιας το 2012 κατά της αγοράς της πολυτελούς κατοικίας υπουργού και την κριτική του πριν τις εκλογές του 2015 για τους "πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο", η ηχηρή σιωπή των στελεχών των Podemos έκανε απαραίτητη μία απάντηση.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο υποστηρίζουν πως έλαβαν την απόφαση να αγοράσουν αυτήν την κατοικία προκειμένου να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπική τους ζωής και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή "κανονικά", μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως από καιρό αναζητούσαν μία κατοικία στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

"Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για τη ζωή και την οικογένειά μας, όμως έχουμε ακόμη την εντύπωση πως με εμάς συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα δημόσια πρόσωπα. Έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες από το σπίτι μας, ακόμη και των δωματίων μας με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών", τονίζουν στο μήνυμα οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο, προσθέτοντας "μας ακολουθούν παπαράτσι όποτε πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, στον συμβολαιογράφο, ή όταν βγάζουμε βόλτα τα (τρία) σκυλιά μας και μετά πωλούν τις φωτογραφίες στο (πρακτορείο) Εδουάρδο Ίνδα. Δεν ευχόμαστε να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλο πολιτικό ηγέτη, ούτε σε άλλο δημόσιο πρόσωπο".

Οι ίδιοι τονίζουν πως ουδείς θα τους εμποδίσει να εκπληρώσουν το όνειρο ζωής τους και τονίζουν πως "48 ώρες μετά την υπογραφή του στεγαστικού στις 9 Μαΐου" μετέβαλαν τις δηλώσεις για τα εισοδήματά τους στο ειδικό πρόγραμμα της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη μεταβολή και να είναι σύμφωνοι με τις απαιτήσεις για διαφάνεια.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δηλώνουν πως το δάνειο είναι εξ ημισείας και καθένας τους θα πληρώσει λίγο πάνω από 800 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 30 έτη. "Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικο, και γι' αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες", προσθέτουν.

Οι ίδιοι τονίζουν πως η αγορά αυτή τους κόστισε μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις και για τούτο "η Ιρένε ζήτησε δάνειο από τον πατέρα της, που εργαζόταν μία ζωή ως μεταφορέας, ενώ η μητέρα της ήταν νηπιαγωγός", συνεπώς ποτέ δεν ήταν ευκατάστατος, "ενώ οι γονείς του Πάμπλο κέρδιζαν περισσότερα" και "θα τους αφήσουν μία κληρονομιά, που σαφώς θα βοηθήσει" το ζεύγος στις υποχρεώσεις του.

Όσον αφορά τα εισοδήματά τους, οι δύο τους υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εκτός από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της αφήνει στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρονται στα σχόλια που είχε δημοσιεύσει ο Ιγκλέσιας το 2012 για την αγορά ενός πολυτελούς ρετιρέ από τον τότε υπουργό Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουΐς ντε Γίνδος, που ανέσυρε στη μνήμη και στο διαδίκτυο η κοινή γνώμη, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να γίνεται παραλληλισμός, γιατί αυτοί θα χρειασθούν 30 χρόνια για να αποπληρώσουν την κατοικία τους "και θα το κάνουμε γιατί αγοράσαμε μία πρώτη κατοικία, για να ζήσουμε κι όχι για κάνουμε επένδυση".

Υπογραμμίζουν δε, πως "τους υπουργούς και κάποιο δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει πάντοτε να το κρίνουμε για την πολιτική του κι ενδεχομένως για τη διαφθορά του, κι όχι γιατί δαπανά χρήματα για να κάνουν αυτό που θέλουν και το κάνουν με έντιμο τρόπο".

Πηγή: El Pais, El Publico


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΥΠΟΙΚ: Τέλος η συζήτηση για τις συντάξεις, κόβονται από το 2019 - Περικοπές έως και 18% θα δουν οι συνταξιούχοι

Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά το συνταξιοδοτικό με το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει ένα βαρύ τέλος στην παραφιλολογία που θέλει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρά σε περικοπή των συντάξεων, μονομερώς.

Χθες, κορυφαίος αξιωματούχος, που μίλησε στους δημοσιογράφους, είπε πως δεν γίνεται η κυβέρνηση να αθετήσει τις δεσμεύσεις της.

Ουσιαστικά μπαίνει τέλος στα σενάρια περί μη εφαρμογής των προνομοθετημένων περικοπών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση περίπου 1,8 δις ευρώ από τον περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι συνταξιούχοι θα χάσουν από 120 έως και 350 ευρώ. Πρόκεται για το 65% των συνταξιούχων (1,2, εκατ. από 2,6 εκατ.). Στον αντίποδα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπολογίζει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αναπροσαρμογής, ως εξής:

Το 20% – 25% των συνταξιούχων, θα έχει αμετάβλητη σύνταξη
Το 25% των συνταξιούχων, θα έχει κάποιες μειώσεις ( από 01/01/2019 ) από 2%-18%
Το 20% συνταξιούχων, θα έχει αύξηση σε βάθος πενταετίας

Επιπλέον, καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να υποστηρίζουν ότι το ποσό αυτό θα ληφθεί υπόψη στην προσωπική διαφορά, ώστε η μείωση συντάξεων να μην ξεπεράσει το πλαφόν του 18%.

Ποιοι θα επηρεαστούν:


Συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, καθώς σήμερα λαμβάνουν μαζί με τη σύνταξή τους επιπρόσθετο ποσό (βασική σύνταξη) της τάξεως των 220 ευρώ.

Συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας, καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης στην κύρια σύνταξη είναι σήμερα περίπου 70%.

Συνταξιούχοι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί που έλαβαν σύνταξη με κλίμακες εισφορών και προσαύξησης από κοινωνικό πόρο από τα ταμεία τους.

Συνταξιούχοι του ΙΚΑ σε υψηλές ασφαλιστικές κλάσεις αλλά και

Συνταξιούχοι ΙΚΑ, των οποίων η σύνταξή έχει υπολογιστεί με τα κατώτατα όρια.

Βήμα προς βήμα περικοπές
Η διαδικασία αναπροσαρμογής αφορά στις κύριες συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου), φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Από τη διαδικασία αναπροσαρμογής, εξαιρούνται ο ΟΓΑ και οι συντάξεις που χορηγούνται από το Ταμείο Σύνταξης της Τράπεζας της Ελλάδος. Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς αφορά τους ήδη συνταξιούχους, καθώς και όσους υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση έως τις 12 Μαϊου του 2016. Δηλαδή, με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Οι συντάξεις, θα συνεχίσουν να καταβάλλονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θνητοί αθάνατοι εναντίον χρήσιμων ηλιθίων!

Παλικάρια σας έχω άσχημα νέα… πολύ άσχημα νέα!

Ξεπεράσαμε πλέον το όριο όπου τα σ**** θα χτυπήσουν τον ανεμιστήρα παγκόσμια και δεν θα υπάρχει μέρος να βάλεις την κεφάλα σου να γλιτώσεις από το να τα φας στη μούρη!

Ασε με να στο εξηγήσω λίγο και άνοιξε το μυαλό σου γιατί και η υπομονή μου αρχίζει και τελειώνει και πλέον δεν θα μπορώ για πολύ καιρό ακόμα να μιλάω με την γλώσσα της ηρεμίας και της συμφιλιωτικής δυναμης..

Απλά δεδομένα και μπακάλικα θα τα πω και θα πρέπει να τα διαχειριστείτε ώστε να τα κάνετε εργαλεία στη ζωή σας όλοι σας μήπως και έτσι καταφέρουμε και καθυστερήσουμε από την τρελή εκρηξη του παγκόσμιου βόθρου!

Από τη μία έχεις χρήσιμους ηλίθιους να επιλέγουν την τύχη των λαών και από την άλλη έχεις εκπαιδευμένους θνητους αθάνατους να επιμένουν να πετάνε στα σκουπίδια κάθε μέρα το μοναδικό πολύτιμο πράγμα της ζωής που είναι ο χρόνος!

θα πάω με παραδείγματα για να γίνω κατανοητός…. Έχεις μιλήσει ποτέ σε κάποιον βουλευτή; σε κάποιον που η θέση του είναι πολύ απαιτητική και τον πιέζει μόνιμα χρονικά αλλά και σε ευθύνη;

Αν το έχεις κάνει θα εχεις παρατηρήσει ένα πράγμα το οποίο είναι λογικό στη φυσική διαδικασία του σώματός μας και του μυαλού μας….. αυτός ο άνθρωπος δεν έχει το χρόνο να ακούσει νέα πληροφορία… γιατί έχει πήξει το κεφάλι του από όλα τα ζητήματα που του ζητάει η εργασία του…. δεν έχει το χρόνο να επεξεργαστεί νέα δεδομένα έξω από τα γραμμικά που του έχει δώσει το σύστημα της εργασίας του…. και για να καταφέρεις να τον κάνεις να σε ακούσει και να δώσει πλήρως την προσοχή του και να ανοίξει το μυαλό του ώστε να αποδεχθεί τη νέα πληροφορία ως σημαντική θα πρέπει με κάποιον τρόπο να έχεις πάρει ψήφους εμπιστοσύνης από τον κλειστό κύκλο γύρω του!

Τι εννοώ…; αν πας σε ένα βουλευτή να μιλήσεις…. σε έναν διευθυντή ενός οργανισμού…. σε ένα διευθυντή τραπέζης… θα σε αντιμετωπίσει σαν τον κλασικό άνθρωπο Ο οποίος έχει βρεθεί μπροστά του για να κινηθεί Μέσα στα πλαίσια που του έχει ήδη ορίσει η εργασία του…. και μάλιστα λόγω μιμητισμού και συνήθειας αλλά και τον κλασικό εγωισμό των ηλιθίων… ο κάθε καταξιωμένος με ταμπέλα ανθρωπισκος που χει βάλει τον κώλο του γερα σε μία καρέκλα… Apriori πιστεύει ότι εκεί βρίσκεσαι Για να πετύχεις ένα σκοπό συγκεκριμένο ανάλογα πως τον έχει εκπαιδεύσει το σύστημα να αντιλαμβάνεται Τα πάντα γύρω του…

Τώρα φαντάσου ότι για να πάρεις ψήφο εμπιστοσύνης από τον κύκλο ενός ανθρώπου που βρίσκεται Ήδη μέσα στο γρανάζι του συστήματος… Έτσι ώστε να σε ακούσει και να αφιερώσει πραγματικά το χρόνο του…. θα πρέπει να μοιάζεις σε αυτόν τον κύκλο… να έχεις τις ίδιες ιδέες με τον κύκλο…. το ίδιο χρώμα… αν είσαι έξω από όλα… Αν τίποτα δεν σε χαρακτηρίζει ως κάτι έτσι όπως έχει μάθει το σύστημα των χρήσιμων ηλιθίων να χαρακτηρίζει τους ανθρώπους… τότε ποτέ δεν πρόκειται κανείς να σου δώσει σημασία στην πληροφορία σου… ακόμα και αν η πληροφορια αυτη που θα μπορούσες να δώσεις θα μπορούσε να απελευθερώσει όλη τη γη!

Άρα καταλήγουμε οτι για να μπορεί να εισχωρήσει μία νέα ιδέα η μία νέα λύση μέσα στο σύστημα Θα πρέπει αυτή η λύση η ιδέα πρώτα να χαρακτηριστεί από το ίδιο το σύστημα ως φιλική προς τα συμφέροντα του και μετά να πάρει το δικαίωμα να πλησιάσει και να ενημερώσει!

Με πιο απλά λόγια ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, αυτός που δεν έχει ταμπέλα και χρώμα, αυτός που δεν ανέχθηκε να τον προσδιορίσει ένας ιδεολογικός χάρτης και μάλιστα δισδιάστατος για το που ανήκει πνευματικά……… δεξιά αριστερά κέντρο… είναι ακατόρθωτο να μπορέσει να γεννήσει νέα πληροφορία και λύση!

Άρα οι λύσεις προέρχονται μόνο μέσα από το ίδιο τον κύκλο του συστήματος, ανατροφοδοτούν τα σ**** τους…. και αν η λύση ειναι απο εξω από όλο αυτό που έχουν ήδη φτιάξει το μπουρδέλο… απλά δεν θα την ακούσουν ποτέ! ..και έτσι βέβαια δεν θα καταλάβουν Πότε οι χρήσιμοι ηλίθιοι ότι εκπαιδεύτηκαν να βρίσκονται σε αυτό τον κύκλο χωρίς να υπάρξει ποτέ μία νέα πληροφορία και λύση έξω από τα δόγματα και τις ταμπέλες τους!

Π.χ ένας βουλευτής αν του μιλήσεις θα νομίζει οτι είσαι εκεί για να ζητήσεις ρουσφέτι…. Ένας διευθυντής ενός οργανισμού αν του μιλήσεις Ανάλογα το αίτημά σου…. θα νομίζει είτε ότι προσπαθείς να εξαπατήσεις τον οργανισμό… είτε ότι θες να ζητήσεις ρουσφέτι… ένας τραπεζικός διευθυντής θα νομίζει ότι θέλεις δάνειο…. παρακάμπτοντας λίγο τους κανόνες και τους νόμους… δηλαδή και πάλι σχεδόν ρουσφετι!

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι λοιπόν επειδή ο όγκος πληροφορίας, αιτημάτων και προβλημάτων που ζητούν επίλυση καθημερινά μέσα από την ευθύνη της θέση τους ειναι τεραστιος…. εχουν αναγκαστικά ακολουθήσει εργαλεία-(templates) τα οποία τσουβάλιαζουν τους ανθρώπους και τα αιτήματά τους έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή πίεση του έργου τους!

Επειδή Γνωρίζω οτι μπορεί να Μπερδεύτηκες θα χρησιμοποιήσω κι άλλα παραδείγματα για να δεις το επικίνδυνο της ζωής μας σήμερα…. ένας πολιτικός ο οποίος είναι Υπουργός Εξωτερικών… και ακολουθεί νόρμες και μοτίβα… εντολές και στρατηγική η οποία προέρχεται είτε από το κομα του είτε από άνωθεν εντολές ενός μεγαλύτερου παγκόσμιου σχεδίου…. αυτός ο άνθρωπος λοιπόν έχει σαν αποστολή να μιλήσει με άλλους όμοιους του, να διαπραγματευτεί και να φέρει υποτίθεται το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα του!

Ταυτόχρονα καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν με εκατομμύρια νέες πληροφορίες, εχθρικές πράξεις, ξαφνικές συγκρούσεις άλλων χωρών, νέα διπλωματικά επεισόδια, νέες συνεργασίες, νέες οικονομικές συμφωνίες χωρών, νέες οικονομικές συμφωνίες μεγάλων εταιρειών…. και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό καθημερινά…. ο ανθρωπάκος χρήσιμος ηλίθιος που ακολουθεί την αρχική εντολή ενός σχεδίου… δεν προλαβαίνει τις καθημερινές νέες πληροφορίες να τις αναλύσει… Κανείς δεν μπορεί να το κάνει… και ομάδα πολλαπλών ανθρώπων να βάλεις… πάλι δεν μπορουν να λύσουν το καθημερινό χάος σε πληροφορία….!

Τώρα… έχω ξανά εξήγησει ότι το ανθρώπινο όριο πληροφορίας είναι συγκεκριμένο καθημερινα, ότι ένας άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί συγκεκριμένο όγκο πληροφοριών… Αν αυτός όγκος ξεπεράσει το όριο οι νέες πληροφορίες είναι απλά ανύπαρκτες για αυτόν… Βάλε τώρα σε αυτόν τον χρήσιμο ηλίθιο άνθρωπο…. την ταμπέλα, το δόγμα της ιδεολογίας του, το προσωπικό συμφέρον της καρέκλας, την πίεση του ανταγωνισμού και της ευθύνης…. και πήγαινε Μιλά του για την μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα… για την μεγαλύτερη λύση στο πρόβλημα είτε το εθνικό είτε το οικονομικό είτε το συμφέρον του σκοπού…. και δες πώς θα σε κοιτάξει σαν αγελάδα που της τραβάνε τα βυζιά!!!!!!!

Πες μία πληροφορία, μία νέα σκέψη, μία νέα ιδεολογία, μία νέα λύση….. Έξω από τους αυτόματους μηχανισμούς εξυπηρέτησης του συστήματος…. και θα δεις τους χρήσιμους ηλίθιους να πέφτουν σε τρανς κατάσταση σαν να βρίσκονται σε παιχνίδι ηλεκτρονικό που έχει λαγκάρει!

Νομίζω ότι μέχρι εδώ Έχω δώσει την εικόνα των χρήσιμων ηλιθίων της εξουσίας…. αυτόν που αυτή τη στιγμή αποφασίζουν για το αν θα συμβεί μία πολεμική σύρραξη… αποφασίζουν μεμονωμένα για το καλό της δικής τους χώρας….. και μετά για το καλό το παγκόσμιο…. αυτών που αποφασίζουν μέσω αυτοματοποιημένων εργαλείων (template- για αυτο έχουμε για τα πάντα και παντού οδηγούς τι θα κάνετε εάν) αυτόν που πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν για την παγκόσμια ειρήνη!

Πάμε τώρα στους απέναντι στους, θνητούς αθάνατους, στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που ξεπούλησαν τον χρόνο τους για να πληρώνονται με ένα ζωγραφιστό χαρτάκι όπου για να κερδίσουν αυτό το χαρτάκι άνευ αξίας ξεπουλούν καθημερινά τον χρόνο τους, χάνουν τη ζωή τους, χάνουν τις επαφές τους, Δεν βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν, δεν ζουν όμορφες στιγμές, Έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος, Έχουν ξεχάσει την έννοια της στιγμής και ζουν λες και θα ζήσουν για πάντα….. λες και δεν θα ρθει ο θάνατος να τους θυμίσει Πόσο μαλάκες ήταν στη ζωή τους…. δεν θα έρθει η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ώστε να καταλάβουν πόσο ανάξια ξεπούλησαν τον χρόνο τους… δεν θα έρθει μία αρρώστια να τους θυμίσει ότι αυτό το παιχνίδι αν γράψει gameover δεν έχεις άλλο νόμισμα να βάλεις να ξεκινήσεις άλλο!

Aυτοί οι θνητοί αθάνατοι είναι ένας επικίνδυνος ιός ο Όποιος έχει σαρώσει πραγματικά τη γη, δεν γνωρίζουν Τι να διεκδικήσουν, Έχουν ξεχάσει την έννοια Ελευθερία έχουν απωλέσει τα πάντα από τη στιγμή που κανείς δεν τους εκπαίδευσε να σέβονται το μοναδικό πράγμα στη γη και στη ζωή που έχει αξία… τον χρόνο!

Πάρε τώρα αυτά τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα αλλά και πολύ όμορφα ενωμένα μέσω του συμφέροντος και του ψεύτικου οράματος της αέναης συνέχειας και βγάλε συμπέρασμα πού οδηγείται η ανθρωπότητα!

Από τη μία έχεις τους χρήσιμους ηλίθιους που παίρνουν εντολές από 100 εταιρείες παγκόσμια, που για να κρατήσουν την τυχαιότητα της αναρρίχησης τους στην πυραμίδα της ζωής έχουν ξεπουλήσει και αυτοι τα πάντα και από την άλλη έχεις το πιο κάτω επίπεδο τι βάση τη λεγόμενη αυτόν που νομίζουν ότι ό τι συμβαίνει κάποια στιγμή θα τελειώσει…. ότι έχουν μπροστά τους ακόμα χιλιάδες χρόνια να κάνουν υπομονή…. και ότι στην καλύτερη θα τους τιμωρήσει ο Θεός όλους αυτούς που έκλεψαν το χρόνο τους και το πέταξαν στα σκουπίδια!

Το μέγιστο χιούμορ του Θεού είναι ότι έχει κάνει τους χρήσιμους ηλίθιους να πιστεύουν ότι οι θνητοί αθάνατοι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι,,,, και οι θνητοί αθάνατοι να βλέπουν τους χρήσιμους ηλίθιους…. Σαν αθάνατους ηγεμόνες και ηγέτες!

Τα δύσκολα τώρα στη συγκεκριμένη εποχή, οι εποχές μοιράζονται σε κύκλους ανάλογα τις ανάγκες που έχει η Ελίτ στην κορυφή της πυραμίδας!

Όπως ακριβώς γίνεται και σε ένα εκτροφείο υπάρχει η περίοδος της πάχυνσης και η περίοδος των σφαγών…. εγώ την ονομάζω περίοδος συγκομιδής!

Στην περίοδο συγκομιδής Τα φαινόμενα, γεγονότα, πληροφορία αυξάνουν δραματικά…. οι χρήσιμοι ηλίθιοι εκπαιδευμένοι από τους ίδιους που δημιουργούν το πρόβλημα…. Έχοντας δηλαδή γραμμική εκπαίδευση άρα και οριοτοποθετημενες συγκεκριμενες λύσεις…. καλούνται να λύσουν εξισώσεις και προβλήματα τα οποία από τη φύση της εκπαίδευσής τους οδηγούν μόνο σε αυτες τις λύσεις!

Τα template δηλαδη δίνουν μόνο συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα…. οι οδηγοί κρίσης δίνουν μόνο συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα… τα Πρωτόκολλα για το τι κάνω τι σε μία επικίνδυνη κατάσταση… δίνουν συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα…. και αυτό πάει ασταμάτητα σαν γρανάζι!

Το πρόβλημα των χρήσιμων ηλιθίων υπήρχε και θα υπάρχει αιώνια όσο οι θνητοί αθάνατοι θα έχουν την ψευδαίσθηση ότι όλα πρόκειται να πάνε καλά… αν και ιστορικά στην γη από την ώρα της κατηφόρας ποτέ δεν υπηρξε ανηφόρα… αυτό το όλα θα πάνε καλά δηλαδή Μοιάζει λίγο με τον ιό της ψευδαισθησης της Αθανασίας που έχουν οι θνητοί αθάνατοι!

Κάποτε κάποιοι Γερμανοί Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είχαν δώσει μία συνέντευξη και είχαν εξηγήσει πως μπορούσαν δύο στρατιώτες με ένα όπλο ο καθένας να οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους μέσα στους Φούρνους για να τους κάνουν σαπούνι…. και κανείς να μην αντιδρά… ολόκληρος αυτός ο όχλος να μην ορμησει για να σταματήσει το κακό…. η απάντηση που έδωσαν είναι απλή…. ακόμα και τη στιγμή που πέρναγαν την πόρτα των φούρνων… και ας είχαν δει χιλιάδες άλλους να βγαίνουν νεκροί από κει…. ο ιός της ψευδαισθήσεις της Αθανασίας και του όλα θα πάνε καλά… νικούσε και εκεί… οι άνθρωποι έμπαιναν μέσα πιστεύοντας ότι όλα θα πάνε καλά!

Συμπέρασμα,.. ο συνδυασμός χρήσιμων ηλιθίων στην εξουσία μαζί με μία ανθρωπότητα που έχει ασθενήσει από τον ιο της ψευδαίσθησης της Αθανασίας είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να ξεκινήσει η μεγαλύτερη συγκομιδή στην ανθρώπινη ιστορία!Stranger,…
Πηγή
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δηλώσεις Λαγκάρντ προκαλούν ρίγος: «Διαγράψτε τώρα το ελληνικό χρέος – Φοβάμαι ότι έρχεται παγκόσμια οικονομική κρίση»

Οι δηλώσεις Λαγκάρντ προκαλούν ρίγος: Η διευθύντρια του ΔΝΤ προβλέπει μια «ολοκαίνουρια» παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα το σάρωμα της παγκόσμιας οικονομίας όπως την ξέρουμε.

Ήδη προειδοποιεί ότι όλες οι χώρες πρέπει να πάρουν μέτρα, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ οι οποίες και έχουν «γεμίσει» τον πλανήτη με το αμερικανικό δολάριο το οποίο και τυπώνουν αφειδώς.


Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλη Ψαλιδόπουλος είπε πως υπάρχει έντονη ανησυχία του Ταμείου για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και κατ επέκταση τις συνέπειες που θα έχει διεθνώς μια νέα κρίση!

«Υπάρχει ανάγκη όπως λέει και η κυρία Λαγκάρντ «να φτιάξουμε την στέγη τώρα που ο καιρός είναι καλός». Να εκμεταλλευτούν οι χώρες την καλή κατάσταση να ενισχύσουν την οικονομία τους ώστε να είναι προστατευμένες για ενδεχόμενη νέα κρίση».

Συνεπώς το ΔΝΤ περιμένει ένα νέο οικονομικό Αρμαγεδδώνα που αφορμή θα έχει την αέναη οικονομική επέκταση των ΗΠΑ διαμέσου του παγκόσμιου αποθεματικού, του αμερικανικού δολαρίου.

Με αφορμή τα «περίεργα» επόμενα χρόνια ο Έλληνας εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως η μορφή της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα μας θα ξεκαθαριστεί από τις αποφάσεις του Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Ψαλιδόπουλος επισήμανε ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο εως το 2030 αλλά όχι μετά από αυτό το έτος.

Πάντως το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να είναι ρυθμισμένο το ελληνικό χρέος διότι εάν υπάρξει μια νέα κρίση αυτή θα «εξαφανίσει» χώρες που ταλαιπωρούνται με ζητήματα χρέους.

H K.Λαγκάρντ είχε προειδοποιήσει ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι ότι υπάρχει πιθανότητα νέας κρίσης. Κάτι ξέρουν στο ΔΝΤ

Μάλιστα πρόσφατα είπε πως η μεγάλη ανεργία είναι αυτή που απειλεί την ανάπτυξη

Γι’ αυτό και ζητήθηκαν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και ποσοτικοποιημένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίκούς θεσμούς.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καλούνται να ποσοτικοποιήσουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να γίνει μακροχρόνια βιώσιμο» τόνισε ο κ. Ψαλιδόπουλος για να προσθέσει: «Αν την άλλη Πέμπτη (σ.σ. συνεδριάζει το Eurogroup) ή κάποιες μέρες αργότερα δοθεί θετικό σήμα τότε θα ενεργοποιηθεί η συμμετοχή του ταμείου ώστε να λήξει τέλος Αυγούστου. Αν δεν δοθούν αυτά που ζητά τότε δεν θα ενεργοποιηθεί η συμμετοχή».

Ο κ. Ψαλιδόπουλος πρόσθεσε ωστόσο ότι η μη ενεργοποίηση της συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα δεν σημαίνει και την αποχώρηση του ΔΝΤ από την χώρα μας καθώς υπάρχει η προοπτική της λειτουργίας του ως τεχνικού συμβούλου.

«Το Ταμείο θα είναι παρών καθώς δεν είναι οργανισμός που δρα ανεξάρτητα από την θέληση των μελών του. Τα μέλη του καθορίζουν την στάση του. Το Ταμείο συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και γι αυτό βρίσκομαι στην Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπενθύμισε πως το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ αποφάσισε τον Ιούλιο του 2017 την «κατ’ αρχήν έγκριση προγράμματος για την Ελλάδα με προοπτική να λήξει τον Αύγουστο του 2018 όταν και θα λήξει το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Το πρόγραμμα δεν έχει ενεργοποιηθεί γιατί το Ταμείο ζήτησε δύο πράγματα:

– από την Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις

– από τους Ευρωπαίους να δώσουν ανακούφιση – ελάφρυνση του χρέους».

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος επισήμανε ότι το ΔΝΤ δεν θέτει ζήτημα για τις υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης καθώς «στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM συνεχίζει να κάνει μεταρρυθμίσεις και δεν μπαίνει θέμα για την Ελλάδα» πρόσθεσε όμως ότι «οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί δεν έχουν αποφασίσει για την έκταση και το βάθος και την μορφή ελάφρυνσης χρέους. Κατά συνέπεια το Ταμείο τελεί σε αναμονή των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος».

«Η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται το Eurogroup και ο κ. Τομσεν διεμήνυσε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται ώστε αν θέλουν οι Ευρωπαίοι να μετέχει το Ταμείο στο πρόγραμμα οι Ευρωπαίοι πρέπει να πουν τα μέτρα που πρέπει να είναι ποσοτικοποιημένα. Δημαδή το Ταμείο έχει συντάξει ανάλυση ελληνικού χρέους βασισμένη σε διάφορες υποθέσεις για την μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, πώς θα πάνε τα επιτόκια και άλλες υποθέσεις. Χρειάζονται λοιπόν κάποια νούμερα για να μπουν στην ανάλυση χρέους που κάνει το ταμείο και να δείξουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Η υπάρχουσα ανάλυση θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο εως το 2030. Μετά το 2030 υπερτερούν οι αρνητικοί παράγοντες και το χρέος θεωρείται μη βιώσιμο».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία επισήμανε ότι το εργαλείο της ποσοτικής χαλάρωσης για την επίτευξη ανάπτυξης θεωρείται πλέον από τις διεθνείς αγορές ως «μη συμβατικό». «Στην Αμερική τα επιτόκια ανεβαίνουν. Η ΕΚΤ δεν ανεβάζει ακόμα τα επιτόκια αλλά το ερώτημα είναι «έως πότε» τόνισε ο κ. Ψαλιδόπουλος.
pronews.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα γραφεία του ΟΑΣΘ με κατοίκους της Άνω Πόλης (βίντεο)

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν κάτοικοι της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, κάτοικοι της Άνω Πόλης ζήτησαν να τον δουν για να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την τροποποίηση των δρομολογίων στη γραμμή "23".

Άνθρωποι του ΟΑΣΘ τους ζήτησαν να περιμένουν, με τους κατοίκους να αντιδρούν.

Στη συνέχεια τους πρότειναν να μπει μια αντιπροσωπεία, ωστόσο οι κάτοικοι αντέδρασαν ξανά και ζήτησαν να μπουν όλοι.

Τελικά το αίτημα τους έγινε δεκτό και αυτή την ώρα συζητούν με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ.


Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι, ο ΟΑΣΘ σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις πύκνωσε τα δρομολόγια του "22", ωστόσο το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι μικρό και δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει.

"Στην προσπάθεια της η διοίκηση να μειώσει το κόστος αποφάσισε να καταργήσει τρεις στάσεις στην Ακρόπολη. Έτσι οι κάτοικοι της δυτικής Άνω Πόλης είναι αναγκασμένοι να περπατάνε 400 μέτρα. Η επιμονή μας ανάγκασε τον κ. Παππά να ανεβάσει το 22 που είναι ειδικών αναγκών, αλλά είναι μικρό λεωφορείο. Ήταν κάθε μία ώρα και τώρα μισή ωρά. Κλείνει στις 21.30 και το Σαββατοκύριακο στις 21.00", τόνισε ο Χρήστος Λιάμμης Κάτοικος της Άνω Πόλης.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι ζητούν να μην καταργηθούν οι στάσεις, "Ακροπόλεως" και "Αναστροφή".


Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεψηφίστε τα!

ΡΕΣΑΛΤΟ:Κοροϊδία χωρίς όρια και αναστολές. 
Θα καταγραφεί στην ιστορία 
ως ένας από τους μεγαλύτερους 
πολιτικούς απατεώνες…
 

Ο Αινείας, όταν κλήθηκε να διασώσει ό,τι πολυτιµότερο μπορούσε από την κατεστραµµένη Τροία, χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξε να πάρει στους ώµους του το γέροντα πατέρα του. 


Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε µεγαλύτερη καταισχύνη από την αναλγησία απέναντι στο γέροντα. 

Στον κόσµο της ιησουίτικης ηθικής 
των εγχώριων και διεθνών «σωτήρων» απαράβατος –υποτίθεται– κανόνας είναι το «τίµα τον πατέρα σου και τη µητέρα σου». 

Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των Μνημονίων και της… «εξόδου» από αυτά.
 Αυτό που συμβαίνει με τους συνταξιούχους είναι αισχρό. Δεν φτάνει που πρώην και νυν κυβερνώντες τους έχουν πιεί το αίμα, τώρα τσακώνονται ψηφοθηρικά μεταξύ τους ποιος τους το ήπιε «λιγότερο» ή «περισσότερο», ποιος τους είπε τα «λιγότερα» ή τα «περισσότερα» ψέματα! 

Ωσάν η μέχρι τώρα αφαίμαξη πλέον των 65 δις από τους γέροντες να θεωρείται «δεδικασμένη» και «παραγεγραμμένη» (!), οι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ… μαλώνουν μεταξύ τους για τα επόμενα, για τις νέες περικοπές που έχουν ψηφιστεί για το 2019. Και ποιοι… μαλώνουν; Αυτοί που ψήφισαν τις νέες περικοπές με τους άλλους που δεν ψήφισαν, αλλά δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα διότι «το κράτος έχει συνέχεια»! 

Όμως, το μόνο που έχει συνέχεια σε αυτό τον τόπο είναι η κοροϊδία. Σε αντίθετη περίπτωση, αντί να ψηφοθηρούν θα έκαναν κάτι πιο απλό: Θα τα ξεψήφιζαν! Αντε, λοιπόν, αφού τόσο νοιάζεστε και οι δυο για τους συνταξιούχους, προχωρήστε: Ξεψηφίστε τα! 

Πηγή: Εφημερίδα Real News 13/5/2018


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Τα πάντα γύρω μας είναι αγορά. Στην πραγματικότητα είμαστε πλέον όλοι μας, διασωληνωμένοι με τα πολύμορφα κανάλια της αγοράς, όπως ακριβώς ο κλινικά νεκρός μέσα στην εντατική. Και αυτό που κυλάει μέσα στα κανάλια και δίνει ενέργεια και ζωή είναι το χρήμα. Όσοι λοιπόν ελέγχουν τα κανάλια της αγοράς και το χρήμα είναι και οι απόλυτοι εξουσιαστές των ανθρώπων. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει.

Του Πέτρου Χασάπη

Για σκεφτείτε λίγο. Από τη στιγμή που ξυπνάμε το πρωϊ, μέχρι το άλλο πρωϊ, τα πάντα γύρω μας, μας συνδέουν με την αγορά. Από τα εσώρουχα που φοράμε, το κρεβάτι που κοιμόμαστε, το σπίτι που μένουμε, την οδοντόβουρτσα, το νερό, το ηλεκτρικό, το φαγητό, τη μετακίνηση, τη δουλειά, τη διασκέδαση, το λουλούδι που θα χαρίσουμε κ.λ.π., δηλαδή τα πάντα είναι αντικείμενα μιας ανταλλακτικής αγοράς και υπόκεινται στους νόμους της τελευταίας. Μόνο ο αέρας που αναπνέουμε είναι εκτός αγοράς (προς το παρόν), αν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ο αέρας είναι αντικείμενο της αγοράς.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας της βιομηχανικής εποχής. Αυτή είναι η αστική κοινωνία μας. Στην προβιομηχανική εποχή, οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο εξαρτημένοι από τους παράγοντες της αγοράς. Παλιότερα, οι άνθρωποι ήταν σε μεγάλο βαθμό παραγωγοί και καταναλωτές ταυτόχρονα. Είχαν τη δική τους γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και με βάση τη μεγάλη οικογένεια ήταν σε σημαντικό βαθμό αυτάρκεις. Σήμερα όμως είμαστε πλήρως διασωληνωμένοι με τα κανάλια της αγοράς και πλήρως εξαρτώμενοι από τους παράγοντες (παραγωγούς και μεσάζοντες) που ρυθμίζουν τη διακίνηση αγαθών και χρήματος.

Αυτή είναι η καπιταλιστική αγορά και η ελεύθερη δράση της καθορίζει ανάλογα και τη ζωή μας. Την κατάσταση αυτή προσπάθησε να ανατρέψει ο υπαρκτός σοσιαλισμός, καταργώντας πλήρως τις έννοιες του ιδιώτη παραγωγού και του ιδιώτη μεσάζοντα, αναθέτοντας τα πάντα στο κράτος. Δεν τα κατάφερε όμως και κατέρρευσε. Τα πράγματα αυτά δεν διατάζονται. Εξελίσσονται, σύμφωνα κυρίως με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η αγορά λοιπόν είναι εκείνη που καθορίζει τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς και φυσικά τους πολιτικούς θεσμούς με βάση τους οποίους λαμβάνονται οι αποφάσεις διαχείρισης της κατάστασης. Αρκετοί συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και ο γράφων, υποστηρίζουμε με πάθος την αλλαγή των πολιτικών θεσμών, με την αποκέντρωση της εξουσίας και τη μεταφορά της δυνατότητας λήψης των πολιτικών αποφάσεων στους πολίτες. Αντιθέτως οι παράγοντες της αγοράς, επιβάλλουν μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό τόσο στους πολιτικούς θεσμούς όσο και στην ίδια την αγορά. Το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει παντού. Τα πάντα συγκεντρώνονται σε κάποια ισχυρά οικονομικά κέντρα ή ισχυρά αρχηγικά μορφώματα.

Σε πείσμα όμως της συγκεντρωτικής διάθεσης των παραγόντων της αγοράς, η τεχνολογία κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που κάποτε έφερε τη βιομηχανική εποχή και την κοινωνία της μάζας, σήμερα η κοινωνία απομαζικοποιείται. Ο άνθρωπος απομονώνεται και τείνει σε μεγαλύτερο ατομικισμό. Επικρατεί γενικότερη απάθεια για κοινές εκδηλώσεις, κοινές αγωνίες και κοινές προσπάθειες. Λογικά επομένως, θα έπρεπε και η αγορά να κινείται προς αποσυγκεντρωτικές διαδιακασίες. Αντί όμως γι’ αυτό βλέπουμε τους παράγοντες της αγοράς να προσπαθούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο να υπερσυγκεντρώσουν την αγορά, χρησιμοποιώντας τους συγκεντρωτικούς πολιτικούς θεσμούς για τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων. Έτσι οι διεθνείς μεγαλοπαράγοντες της αγοράς, επιτίθενται άμεσα πάνω στους πολίτες, στους οποίους αναγνωρίζουν μόνο μία ιδιότητα. Αυτή του καταναλωτή. Προς το παρόν μπορούν να το επιβάλουν αυτό εκμεταλλευόμενοι, το θεσμικό κενό που υπάρχει και την ατομική αδυναμία των απομαζικοποιημένων ανθρώπων. Χρησιμοποιούν συγκεντρωτικούς πολιτικούς θεσμούς για να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ η κοινωνική πραγματικότητα και η ατομική διάθεση των ανθρώπων έχει αλλάξει.

Βλέπουμε λοιπόν πως, ενώ η κοινωνική πραγματικότητα έχει αλλάξει και απομαζικοποιείται, οι θεσμοί εξακολουθούν να είναι συγκεντρωτικοί. Αυτή ακριβώς η αντίφαση είναι και η αιτία της συστημικής κρίσης που εμφανίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φαινόμενο του καναπέ από το ένα μέρος που δεν προβάλει πολιτικές αντιστάσεις και η αλαζονεία των παραγόντων της αγοράς από το άλλο, οι οποίοι ανεμπόδιστα αρπάζουν τα πάντα, οδηγούν σε αδιέξοδο. Επομένως η πολιτική σύγκρουση που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον, θα είναι αυτή μεταξύ της συγκέντρωσης και της αποκέντρωσης της εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, την έκβαση της σύγκρουσης, θα την κρίνει στο τέλος η ίδια η πραγματική εξέλιξη της αγοράς. Αν η ανθρωπότητα βολεύεται με την υπερυσγκέντρωση της αγοράς, υπερσυγκεντρωτικοί θα είναι και οι πολιτικοί θεσμοί. Αν αντίθετα αισθάνεται να πνίγεται μέσα σε μια ασφυκτική υπερσυγκέντρωση της αγοράς, αντίστοιχα θα επηρεασθούν και οι πολιτικοί θεσμοί.
Πέτρος Χασάπης
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!