EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Τα λάθη του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Το άκουσμα του ονόματος του ΔΝΤ μόνο αλγεινές μνήμες μπορεί να ανακαλέσει στον λαό της Αργεντινής, με γνώμονα την πρόσφατη δράση του στη χώρα. Η επίκλησή του μάλιστα ισοδυναμεί με βρισιά, καθώς συνδέεται με τις πολιτικές λιτότητας και τους χειρότερους χρηματοοικονομικούς κατακλυσμούς που έχουν ενσκήψει στην ιστορία της.

«Είναι σαν να γυρίζουμε στα περασμένα», «αυτό το έχουμε ξαναζήσει», «είναι μία από τα ίδια», είναι μόνο λίγα από τα σχόλια που μπορεί κανείς να ακούσει στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, λίγο μετά την ανακοίνωση του προέδρου Mauricio Macri, με τηλεοπτικό διάγγελμα, πως προσφεύγει στο ΔΝΤ για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, 15 χρόνια μετά το προηγούμενο πρόγραμμα.

 Οι Αργεντινοί έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται έτσι όπως αισθάνονται. Το πρώτο δάνειο που συνήψε η Αργεντινή με το Ταμείο χρονολογείται από το 1957, όταν τη χώρα κυβερνούσαν οι στρατιωτικοί. Έκτοτε, η εκάστοτε έλευση του ΔΝΤ συνόδευε κάθε κρίση που ερχόταν να κλυδωνίσει, με κυκλική συχνότητα, την οικονομία της νοτιοαμερικανικής χώρας. Ποτέ όμως, η έλευση αυτή δεν έδωσε αποτελεσματικές λύσεις στη χώρα.

Κατά τη δεκαετία του ’90, το ΔΝΤ υποστήριξε θερμά την πολιτική προσαρμογής του πέσο στο αμερικανικό δολάριο, με ισοτιμία 1/1, την οποία εφάρμοσαν με προσήλωση ο υπουργός Οικονομικών Domingo Cavallo επί κυβερνήσεων του Carlos Menem. Σήμερα, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μη συνδέει το Ταμείο με την εκκωφαντική αποτυχία και κατάρρευση του συγκεκριμένου υποδείγματος. (βλέπε και Κ. Μελάς, «Αργεντινή – Ελλάδα», εκδόσεις Πατάκη 2015).

Είναι άκρως εντυπωσιακό ότι ο Mauricio Macri, πρόεδρος της χώρας από 10 Δεκεμβρίου 2015, εκλέχτηκε με μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα, απολύτως εναρμονισμένη με τα κυρίαρχα οικονομικά δόγματα, υποσχόμενος να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που, κατά την άποψή του, την είχε οδηγήσει η κυβέρνηση της Cristina Fernández de Kirchner.

Δυστυχώς για την Αργεντινή, μετά από 2,5 χρόνια προσπαθειών συγκεκριμένου ιδεολογικού προσανατολισμού, καλείται το ΔΝΤ, για ακόμη μια φορά, να καθορίσει την οικονομική πολιτική της χώρας, με τον… ίδιο ιδεολογικό προσανατολισμό.

Αυτό πιθανά που θα αλλάξει, θα είναι η πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκου. Εύκολα θα μπορούσαμε να αποφανθούμε ότι τα πρώτα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Mauricio Macri ήταν τουλάχιστον αποτυχημένα. Όμως αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, που ξεφεύγει από τα όρια αυτού του άρθρου.

Εκείνο όμως που έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη είναι να δούμε τα βασικά συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας της Αργεντινής, όπως αυτά διατυπώνονται στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα, με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2017 (ARGENTINA, IMF Country Report No. 17/409, December 2017).

«Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει διορθώσει, κάνοντας πρόοδο στις διαδικασίες διαφάνειας, τις πολλαπλές παραμορφώσεις του δημόσιου τομέα της χώρας. Αυτές οι αλλαγές πολιτικής έχουν θέσει την οικονομία σε ισχυρότερη βάση, διορθώνοντας πολλές επείγουσες μακροοικονομικές ανισορροπίες. Στην Αργεντινή παρατηρείται μια σταθερή ανάκαμψη μετά την υποχώρηση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο έτος (2016). Λαμβάνοντας υπόψη την προγραμματιζόμενη δημοσιονομική εξισορρόπηση και τις προσπάθειες για μείωση του πληθωρισμού, η μεγέθυνση αναμένεται να σταθεροποιηθεί τα επόμενα έτη. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να πέφτει έστω και με χαμηλότερο ρυθμό από τον στόχο της ΚΤ. Η ιδιωτική κατανάλωση ενισχύθηκε το 2017, υποστηριζόμενη από τους υψηλότερους πραγματικούς μισθούς και την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης καθώς και από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Λόγω της ενδυνάμωσης της εγχώριας ζήτησης, το εμπορικό πλεόνασμα μετατράπηκε σε έλλειμμα και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε. Ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε από τη μέγιστη τιμή του 2016, αλλά παραμένει σχετικά ευμετάβλητος και οι προσδοκίες είναι σχετικά αρνητικές, κάτι που πρέπει να οδηγήσει από τη μεριά της ΚΤ, σε αύξηση των επιτοκίων.

 Το γενικό δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί, παρά το ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα μειωθεί (θα αυξηθούν δηλαδή οι πληρωμές τόκων, σημείωση δικιά μας) και η αναχρηματοδότησή του οδηγεί σε ταχεία αύξηση του δανεισμού σε ξένο νόμισμα. Η χαμηλότερη από τον στόχο μείωση του ρυθμού πληθωρισμού και οι σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων προκάλεσαν ανατίμηση της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας, περίπου 3,0%, το 2017. Επιπλέον, η μεγέθυνση του ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί, ο πληθωρισμός θα μειωθεί αργά και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα πέσει. Η ιδιωτική κατανάλωση εκτιμάται ότι θα ενδυναμωθεί το 2018-19 καθώς οι πραγματικοί μισθοί θα ανακάμψουν από τη μείωση του 2016 (προφανώς λόγω μείωσης του πληθωρισμού, σημείωση δικιά μας).

Το ομοσπονδιακό πρωτογενές έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί στο 2% του ΑΕΠ το 2019, ενώ αναμένεται και οι επαρχίες να ακολουθήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 2,5%». (η μετάφραση δικιά μου).

΄Εχω την εντύπωση, για να μην πω τη βεβαιότητα, ότι στα βασικά συμπεράσματα της τελευταίας εκθέσεως του ΔΝΤ δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για τις εξελίξεις στην οικονομία της Αργεντινής για το 2018. Αντιθέτως θα έλεγα, οι εκτιμήσεις μάλλον ως θετικές περιγράφονται.

Η διάψευση ήρθε πολύ σύντομα!
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Εσθονία γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που προσφέρει τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν

Το Ταλίν, η πρωτεύουσα της Εσθονίας, αποκαλείται Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της καινοτομίας μιας και οι εφαρμογές της τεχνολογίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη συγκεκριμένη πόλη. Έτσι, μετά τα πέντε χρόνια στα οποία όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Ταλίν προσφέρονται δωρεάν, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο για όλη τη χώρα, κάτι που γίνεται πρώτη φορά παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μετατρέψει την Εσθονία στην πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου όλοι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν, σε οποιαδήποτε πόλη της Εσθονίας και αν κατοικούν. Ο επικεφαλής του Tallinn European Union Office, Allan Alaküla προέβει σε δηλώσεις σχετικά με την τόσο σημαντική πρωτοβουλία για μια χώρα που δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στους κατοίκους της.

Πριν από πέντε χρόνια, είχε πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στο Ταλίν για το αν οι πολίτες θα ήθελαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να γίνουν δωρεάν. Αυτό έγινε γιατί η τοπική ηγεσία σε συνεργασία με την κυβέρνηση ήθελε την άποψη των πολιτών μιας και εκείνοι είναι με τη δύναμη της ψήφου τους θα έδειχναν τη στήριξή τους σε μια πρωτοβουλία η οποία θα τους επηρέαζε άμεσα και θα ήταν για το κοινό καλό.

Αυτό που είναι σημαντικό για το Δήμο του Ταλίν είναι πως όχι μόνο κάλυψαν το κόστος για να έχουν όλοι οι πολίτες δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα, αλλά έχουν αυξηθεί τα κέρδη της τοπικής κοινωνίας από τη στιγμή που έγιναν τα ΜΜΜ δωρεάν, αφού όλο και περισσότεροι κάτοικοι της χώρας κινητοποιήθηκαν για να “εγγραφούν” σαν κάτοικοι του Ταλίν για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δωρεάν μετακινήσεις στην πόλη.

Τα κέρδη είναι πολλαπλά και για τους πολίτες αφού ωφελούνται κυρίως όσοι έχουν χαμηλά με μεσαία εισοδήματα χωρίς αυτό να αποτρέπει όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα από το να μετακινηθούν με τα δωρεάν μέσα. Όλο και περισσότερος κόσμος τα χρησιμοποιεί για να διασκεδάσει σε εστιατόρια, bar και κινηματογράφους, καταναλώνοντας τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν χρήματα αφήνοντας το αυτοκίνητό τους σπίτι τους.

Επίσης αναφέρθηκε το γεγονός πως όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν δωρεάν, το Ταλίν ήταν γεμάτο αυτοκίνητα και κάτι έπρεπε να γίνει για αυτό. Η βελτίωση ήρθε όχι μόνο με τα δωρεάν ΜΜΜ αλλά και αυξάνοντας τις τιμές στους χώρους στάθμευσης. Όσοι δεν είναι πολίτες του Ταλίν και αφήνουν τα οχήματά τους σε χώρους στάθμευσης και μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δε θα πληρώσουν ούτε για τη μετακίνησή τους αλλά ούτε και για τη στάθμευση του οχήματός τους. Ήταν ένα μέτρο για το οποίο οι πολίτες δε διαμαρτυρήθηκαν μιας και τους προσεφέρθησαν σωστές εναλακτικές λύσεις.

Όσον αφορά την παροχή δωρεάν μετακίνησης στο υπόλοιπο της Εσθονίας, αυτό έγινε γιατί όλο και περισσότεροι κάτοικοι άρχισαν να ζητάνε να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να προσφέρει δωρεάν μετακίνηση και μεταξύ των πόλεων τις χώρας, ακόμα και σε πιο αγροτικές περιοχές, έτσι ώστε κάθε κάτοικος να επωφεληθεί του μέτρου αυτού.

Ο επικεφαλής του Tallinn European Union Office στη συνέχεια αναφέρει πως είναι κατανοητό ένα τέτοιο μέτρο ότι δεν είναι και το ευκολότερο να εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες. Υπάρχουν πόλεις της Πολωνίας, Γερμανίας και Γαλλίας που προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες να εξετάζουν την πιθανότητα εφαρμογής μιας τέτοιας κίνησης. Επιπλέον, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και η μερικώς δωρεάν μετακίνηση για συγκεκριμένες περιόδους όπως τα Σαββατοκύριακα αλλά και χαμηλότερα κόμιστρα εισιτηρίων σε ώρες μη αιχμής για συνταξιούχους και μαθητές. Οι δήμοι και οι τοπικοί “άρχοντες” θα πρέπει να δείξουν μια πιο γενναία στάση και να χρησιμοποιήσουν την πόλη τους για να διαπιστώσουν ποιό σύστημα είναι πιο ρεαλιστικό για να επωφεληθεί ολόκληρη η κοινωνία.

Τέλος, αναφέρθηκε πως το Παρίσι ετοιμάζεται για να προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς έτσι ώστε να μειωθεί η μόλυνση από τις εκπομπές καυσαερίων των οχημάτων της πόλης. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η αλλαγή στο Παρίσι, είναι σίγουρο πως ακόμα περισσότερες πόλεις θα το ζητήσουν προς όφελος όλων.

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ρατσιστική χυδαιότητα του Μπουτάρη και η πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω…

Η εικόνα αποδεικνύει 
το αυθόρμητο της 
λαϊκής ΟΡΓΗΣ…
Οι ειρηνόφιλοι Φιλισταίοι και οι «αριστεροί» της «νομιμότητας» (του 4ου Ράιχ), χύνουν τα δάκρυα της αχαλίνωτης ηθικής τους ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ για τους προπηλακισμούς εναντίον του Μπουτάρη, από τη λαϊκή ΟΡΓΗ, αλλά παρασιωπούν, με την ίδια αβυσσαλέα δολιότητά τους, τους χυδαίους και βάναυσους και άκρως ρατσιστικούς προπηλακισμούς του Μπουτάρη εναντίον των Ποντίων… 


Πώς μπορεί, άραγε να χαρακτηριστεί, αν όχι κακουργία και προπηλακισμός χειρίστου είδους, η προσβλητική χυδαιότητα που έχει ξεστομίσει ο Μπουτάρης εναντίον των Ποντίων και της Μνήμης των θυμάτων της θηριωδίας των Τούρκων: 

«Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ» !!!

Γι αυτή τη ρατσιστική κακοήθεια και το φασιστικό προπηλακισμό του Μπουτάρη ενάντια στη Μνήμη των Ποντίων, σιγή ιχθύος από τους «προοδευτικούς» Φιλισταίους και τους «αριστερούς» των ιδεολογημάτων του χρηματιστηριακού κεφαλαίου… 

Όλοι αυτοί βλέπουν τους «προπηλακισμούς» και το «φασισμό» στην ξεχειλισμένη ΟΡΓΗ των θυμάτων… 

Βλέπουν «προπηλακισμούς» και «φασισμό» σε κάθε βίαιη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του ελληνικού λαού εναντίον των κατοχικών ανδρεικέλων: Δολοφόνων και χλευαστών του ελληνικού λαού και της Ιστορίας του…
 

Και έχουν κατασκευάσει και το «σκιάχτρο» τους για πάσα χρήση: Τη «Χρυσή Αυγή»… 

Η οποία παρέχει απλόχερα το «άλλοθι» και το «τεκμήριο» στους «αριστερούς» («οργανικούς διανοούμενους» του καθεστώτος) να στιγματίζουν τις εκδηλώσεις της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, σαν «ακροδεξιές» και «φασιστικές»… 

Το παιχνίδι έχει στηθεί επιμελώς και από όλες τις πολιτικές πολυχρωμίες της Νέας Τάξης, αλλά δε ξεγελάει πλέον κανένα, ούτε τους «χρήσιμους ηλιθίους»… 

Απλώς αναδεικνύει, όλο και πιο ηχηρά και δραματικά, την πολιτική σήψη και κατάπτωση ολόκληρου του συστήματος και ιδιαίτερα της «αριστεράς»
 

Τέτοια κατάπτωση για την «αριστερά», πράγματι, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: αυτό-χαρακτηριζόμενοι «αριστεροί» και «κομμουνιστές» να βλέπουν τα πράγματα εντελώς ανάποδα και σύμφωνα με την πάγια και γνωστή φιλοσοφία της καπιταλιστικής εξουσίας… 

Φιλοσοφία που στιγματίζει και αφορίζει κάθε εκδήλωση λαϊκής βίας σαν «τρομοκρατία»… 

Παλιότερα: Σαν «κομμουνιστική τρομοκρατία»… 

Σήμερα: Σαν «φασιστική τρομοκρατία»… 

Και εδώ στην πρωτοπορία βρίσκονται οι «αριστεροί» της καθεστωτικής «νομιμότητας»…
 

Αυτοί σήμερα υλοποιούν, με υπερβάλλοντα ζήλο, το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας, συνακόλουθα και των Ιδεών και των Εννοιών…

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λίρες αντί για το Ευρώ. Γιατί η Ιταλία θα επιστρέψει στο δικό της νόμισμα

Μόσχα, 21 Μαΐου-RIA Novosti, Μαξίμ Rubchenko. Η νέα Ιταλική κυβέρνηση έχει εκδώσει ένα οικονομικό πρόγραμμα που πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαγράψει 250.000.000.000 του εθνικού χρέους και να ελευθερώσει τη χώρα από διάφορους περιορισμούς. Διαφορετικά, οι Ιταλοί απειλούν να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψουν στη λίρα.
Οι ηγέτες του κινήματος των πέντε αστέρων και της Ligas του Βορρά, οι οποίοι συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, συμφώνησαν στις βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Συνασπισμού. Πιστεύουν ότι η έξοδος από την οικονομική στασιμότητα δεν θα προσφέρουν οι φιλελεύθερες συνταγές, αλλά «επενδύσεις και οι επεκτατική στρατηγική».


Αυτό που θέλει η Ιταλία

Το 2017, η ιταλική οικονομία πρόσθεσε μόνο 1,5%-σε 2,5% σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σε 1,4% σε ετήσια βάση, αν και συνολικά η ΕΕ διατήρησε το ίδιο ποσοστό στο 2,5%.

Για να διορθωθεί η κατάσταση, οι ηγέτες των κομμάτων που νίκησαν στις εκλογές προτείνουν να χρησιμοποιήσουν ένα σύνολο φορολογικών κινήτρων που αντιβαίνουν στις συντηρητικές αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι επαναστατικές ιδέες είναι πολύ δαπανηρές.

Η μείωση του φόρου εισοδήματος για εταιρείες και άτομα έως 15% θα αυξήσει δραματικά τις επενδυτικές τους ευκαιρίες, αλλά θα μειώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά 80.000.000.000 ευρώ ετησίως. Η άρνηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης θα αποδυναμώσει τις κοινωνικές εντάσεις, αλλά είναι απώλεια άλλων 15.000.000.000. Η άρνηση αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων-είναι μείον 12.500.000.000.

Συνολικά περισσότερα από 100.000.000.000 ευρώ. Ενώ το χρέος της Ιταλίας είναι 131,8% του ΑΕΠ, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το χρέος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60% του ΑΕγχΠ.

Οι ίδιοι οι Ιταλοί κατανοούν ότι, παραβιάζοντας έναν κανόνα, παραβιάζουν και το δεύτερο-σχετικά με το μέγεθος του κρατικού δημοσιονομικού ελλείμματος που δεν πρέπει να είναι περισσότερο από τρία τοις εκατό του ΑΕΠ. Η κατάσταση εδώ είναι ανεκτή: σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία ISTAT, το έλλειμμα του Ιταλικού προϋπολογισμού το 2017-2,3% του ΑΕγχΠ. Αλλά στην περίπτωση της υλοποίησης των σχεδίων που ανακοινώθηκαν αυτός ο δείκτης θα υπερβεί σημαντικά το 3%.

Γι ‘ αυτό οι ηγέτες των ηγετικών κομμάτων υπέβαλαν δύο προϋποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να διαγράψει 250.000.000.000 Ευρώ Ιταλικού χρέους. Δεύτερον, να καταργηθούν οι περιορισμοί στο επίπεδο του χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Ιταλούς, υπήρχαν εδώ και καιρό μόνο στα χαρτιά. «η Γαλλία έχει υπερβεί το έλλειμμα για τα τελευταία δέκα χρόνια, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν πάνω από 60% του ΑΕΠ», λέει ο Claudio Borg, ένας οικονομικός εκπρόσωπος της Liga του Βορρά.

Οι Ιταλοί προειδοποιούν: Εάν οι Βρυξέλλες δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους, η χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και θα επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα. Το σχέδιο της συμφωνίας συνασπισμού μεταξύ των κομμάτων των πέντε αστέρων και της Liga του Βορρά προβλέπει ακόμη συγκεκριμένες τεχνικές διαδικασίες για να απαλλαγούν από το ευρώ και να αποκατασταθεί η νομισματική κυριαρχία.

Οι αγορές πήραν αυτές τις δηλώσεις πολύ σοβαρά: η κερδοφορία των Ιταλικών δέκα ετών ομολόγων πήδηξε αμέσως σε 16 σημεία βάσης-ρεκόρ για 14 μήνες. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης μετοχών της Ιταλίας FTSE MIB σε δύο ημέρες μειώθηκε κατά 3,5% και συνεχίζει να μειώνεται-δηλαδή, οι επενδυτές πωλούν μετοχές των ιταλικών εταιρειών.

Τι λένε τώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η απρόσμενη πορεία των Ιταλών θέτει τις Βρυξέλλες σε πολύ δύσκολη θέση. Προφανώς, η ΕΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε τέτοιους όρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει σθεναρά ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με τη μείωση του κόστους, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα έπρεπε να αυξήσει τους φόρους, να μειώσει τα κοινωνικά προγράμματα και να πωλήσει εθνικά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να λάβει οικονομική στήριξη από την ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, το λιμάνι της Αθήνας του Πειραιά σήμερα ανήκει στους Κινέζους, και οι Γερμανοί έχουν πάρει την Ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Προς πώληση διατίθενται λιμάνια, νησιά, εταιρείες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μεγάλα οικόπεδα, συμπεριλαμβανομένης περιοχής του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού κοντά στην Αθήνα, παραλίες, πάρκα, δάση και πληθώρα αρχαίων μνημείων.

Η ΕΕ είναι πλήρως ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα-στα τέλη Απριλίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Pierre Moskovisi, δήλωσε ότι το Ελληνικό πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018. Κατά τη γνώμη του, αυτό δείχνει ότι η περίοδος κρίσης στην Ελλάδα έχει περάσει. «Οι Έλληνες θα χαρούν να μάθουν ότι η χώρα έχει βγει από την κρίση και είναι ικανή για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρει. Αλλά οι Έλληνες δεν βιάζονται να χαίρονται.

«Είναι σαν επάγγελμα: κατέλαβαν τη χώρα μας,» λέει η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής Ελένη Πορταλιού. -Οι ξένοι επενδυτές ως γύπες: ξέρουν ότι είμαστε αναγκασμένοι να πουλάμε τον εθνικό μας πλούτο, και οι δανειστές θέλουν μόνο να πάρουν τα χρήματα το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, οι τιμές γίνονται όλο και πιο γελοίες και χάνουμε σε όλα τα μέτωπα. Για το αεροδρόμιο του Ελληνικού , οι ξένοι επενδυτές θα πληρώσουν μόνο 900.000.000 ευρώ, αν και οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν εκτιμήσει αυτή τη γη τουλάχιστον 3.000.000.000. «

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ιταλοί δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το Ελληνικό μονοπάτι.

Τρύπα στον προϋπολογισμό

Επιπλέον, ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνούσε με τις απαιτήσεις της Ιταλίας, δεν θα λειτουργούσε λόγω των δικών της οικονομικών προβλημάτων. Το Brexit στερεί από την ΕΕ τον τρίτο σημαντικότερο δωρητή – η Βρετανία έχει συνεισφέρει 12.760.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της ενωμένης Ευρώπης, λαμβάνοντας μόνο 7.050.000.000 δωρεές. Δηλαδή, σχεδόν εξι δις τρύπα διαμορφώνεται στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να το κλείσουν αυξάνοντας τις συνεισφορές των άλλων μελών της Ένωσης αλλά συναντούν άκαμπτη αντίσταση.

Νομίσματα και τραπεζογραμμάτια Ευρώ
Έτσι, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης του σχεδίου προϋπολογισμού της ενωμένης Ευρώπης για τα χρόνια 2021-2027, ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών, Stef Blok, δήλωσε ρητά ότι «η πρόταση για αύξηση των συνεισφορών είναι απαράδεκτη για την κυβέρνησή μας». Συντάχθηκε από τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Løkke Rasmussen, ο οποίος δήλωσε ότι «η μειωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί μειωμένο προϋπολογισμό».

Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν από τον Πρωθυπουργό των κάτω χωρών, τον Μαρκ Ρουτ, και την Υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, Μαγδαληνή Andersson, καλώντας το έργο του νέου Ευρωπροϋπολογισμού «παράλογο». Εάν τέτοιες διαφορές προκαλούν 6.000.000.000 ευρώ, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι σκάνδαλο θα σκάσει όταν μιλάμε για 250.000.000.000.

Τέλος, συμφωνώντας με τις απαιτήσεις της Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, το οποίο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προϋπολογισμό-την ίδια την Ισπανία ή τη Γαλλία. Έτσι, η παραχώρηση της Ιταλίας στις Βρυξέλλες δεν θα περάσει.

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί δεν μπορούν επίσης να υποχωρήσουν-η νέα κυβέρνηση δεν έχει καμία πιθανότητα να διορθώσει την κατάσταση στην οικονομία στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής πολιτικής. Και το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας δείχνει ότι το κόστος της αποχώρησης από την ενωμένη Ευρώπη μπορεί να μειωθεί σε ένα αρκετά ανεκτό επίπεδο, εξαλείφοντας πολλά προβλήματα, ιδίως, αυτό της μετανάστευσης. Έτσι, το σενάριο της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη φαίνεται αρκετά πραγματικό.

Τον Φεβρουάριο, οι εμπειρογνώμονες του Economist Intelligence Unit, η μονάδα ανάλυσης του Economist συμπεριέλαβε την πιθανή διάλυση της ευρωζώνης στους δέκα κορυφαίους κινδύνους της παγκόσμιας οικονομίας. «Ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη μεσοπρόθεσμα δεν έχει εξαφανιστεί, και τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να πιέσουν για εγκατάλειψη του ευρώ στην Ιταλία. «Η απόσυρση των χωρών που βρίσκονται σε κρίση από την ευρωζώνη θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρή υποτίμηση των νομισμάτων τους και μια αποτυχία να εξυπηρετήσουν το καθορισμένο χρέος τους σε Ευρώ. Οι τράπεζες θα επιβαρυνθούν με τεράστιες απώλειες σε χαρτοφυλάκια ομολόγων των χωρών αυτών. Όλα αυτά είναι σε θέση να ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση”, σημείωσαν οι αναλυτές.

Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται ο νέος ΕΝΦΙΑ – Σε ποιες περιοχές θα αυξηθεί ακόμη και κατά 40%

Προχωρά η κατάρτιση του σχεδίου με τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα φέρει σε ορισμένες περιοχές νέες επιβαρύνσεις μέσω του ΕΝΦΙΑ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αναμένεται να αγγίξει σε ορισμένες περιοχές ακόμη και το 40% ενώ σημαντικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και κατ' επέκταση στον ΕΝΦΙΑ θα δουν οι εξής περιοχές της Αθήνας: Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Άγιοι Ανάργυροι, Νέα Φιλαδέλφια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ταύρος, Χαϊδάρι, Αρτέμιδα, Αυλώνας, Μενίδι, Βαρνάβα, Γραμματικό, Κάλαμος, Κιούρκα, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Ωρωπός, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Ζεφύρι, Μαγούλα, Μέγαρα, Κινέττα, Φυλή.

Παράλλαλα, αναμένεται αύξηση σε περιοχές του Πειραιά όπως, Ρέντη, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Νίκαια, Πέραμα και Σαλαμίνα.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αύξηση στην Ασπροβάλτα, Κορδελιό, Επανομή, Ευκαρπία, Διαβατά, Σίνδο, Λαγκαδά, Μενεμένη, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Χαλάστρα, Χαλκηδόνα, Φίλυρο και Χορτιάτη.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπουτάρης: «Χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες»

«Χέστηκα αν έφαγε ξύλο ο Μπουτάρης»...
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα μυστικά για αναδρομικά έως και… 4.800 ευρώ στις συντάξεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι συνταξιούχοι (παραδείγματα)

Μεγάλη κλοπή διαπράττει η κυβέρνηση στις κύριες συντάξεις, εγείροντας με τη στάση της αξιώσεις συνταξιούχων για αναδρομικά που ξεπερνούν και τις 4.500 ευρώ από δύο παράνομες μειώσεις.

• του νόμου 4093/2012 επί αθροίσματος συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.
• των νόμων 3863/10 και 4002/11 επί κύριων συντάξεων ή αθροίσματος κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ, με τη γνωστή Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (βλ. ρεπορτάζ σελ. 4-5).

Ένα έγγραφο από τον Συνήγορο του Πολίτη φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος. Στο έγγραφο ο Συνήγορος του Πολίτη ζητάει με νομικά επιχειρήματα από το υπουργείο Εργασίας να υπολογίσει τις μειώσεις του νόμου 4093 στις κύριες συντάξεις επί των πραγματικά καταβαλλόμενων ποσών και όχι επί του αθροίσματος που είχαν οι συνταξιούχοι πριν γίνουν οι μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου σε επικουρικές και μερίσματα.

Οι επιστροφές αφορούν όσους είχαν άθροισμα από κύρια, επικουρική ή και μέρισμα από το Δημόσιο, σε ποσό άνω των 1.000 ευρώ, και των οποίων η επικουρική σύνταξη ή το μέρισμα επανυπολογίστηκαν και μειώθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου από 1ης Ιουνίου 2016 και μετά.

Προϋπόθεση δηλαδή για να υπάρξει αξίωση αναδρομικών είναι να έγιναν μειώσεις από 1/6/2016 σε επικουρική σύνταξη ή και στο συνταξιοδοτικό βοήθημα-μέρισμα του ΜΤΠΥ. Και αυτό γιατί οι μειώσεις αυτές κατέβασαν το άθροισμα συντάξεων σε μικρότερο ποσό, αλλά το υπουργείο Εργασίας όπως και το Οικονομικών εξακολουθούν από 1/6/2016 μέχρι και σήμερα να θεωρούν ως άθροισμα τα παλιά ποσά που ήταν μεγαλύτερα. Και βάσει του νόμου 4093 συνεχίζουν να επιβάλλουν μειώσεις σε ποσά σύνταξης που δεν υφίστανται!

Η μάχη για τα αναδρομικά άνω των 4.500€ στις κύριες συντάξεις έχει αρχίσει. Πιλότος στις διεκδικήσεις συνταξιούχων είναι η επιστροφή των παράνομων κρατήσεων στις επικουρικές. Αυτές οι περικοπές αποκαταστάθηκαν ενώ τα αναδρομικά έρχονται πιθανότατα με την επικουρική Ιουλίου.

Οπως έγινε λοιπόν με τις επικουρικές, θα πρέπει να γίνει και με τις κύριες συντάξεις.
Απόδειξη ότι και ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνωρίζει ότι υφίσταται θέμα παράνομων μειώσεων και ζητά επιστροφές για τους συνταξιούχους.

Στον Συνήγορο του Πολίτη έφτασαν δεκάδες καταγγελίες συνταξιούχων. Η ανεξάρτητη αυτή αρχή γνωμοδότησε προς το υπουργείο Εργασίας τον Μάιο του 2017 και είπε ότι οι μειώσεις του νόμου 4093 στις κύριες συντάξεις, από 1/6/2016 και μετά, είναι παράνομες. Και αυτό, γιατί επιβάλλονται στο παλιό άθροισμα σύνταξης που είχαν οι συνταξιούχοι μέχρι 31/5/2016, και όχι στο νέο και μικρότερο άθροισμα που προέκυψε μετά την 1η/6/2016 που μειώθηκαν οι επικουρικές, για όσους είχαν άνω των 1.300 ευρώ μικτά, από κύρια σύνταξη και επικουρική.

Για το Δημόσιο δε, η μείωση νόμου 4093 επιβάλλεται στο παλιό άθροισμα κύριας, επικουρικής και συνταξιοδοτικού μερίσματος που υπερέβαινε τα 1.000 ευρώ στις 31/5/2016. Μετά την 1/6/2016 που μειώθηκαν επικουρικές και μερίσματα, το υπουργείο Εργασίας συνέχισε να επιβάλλει στις κύριες συντάξεις την ίδια μείωση του ν. 4093, ακόμη και αν το νέο άθροισμα διαμορφώνεται κάτω από 1.000 ευρώ που ο νόμος 4093 δεν προβλέπει μείωση!

Το έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη αναφέρεται σε συνταξιούχους και λέει ότι «γίνεται μείωση επί ενός μη πραγματικού πλέον ποσού με αποτέλεσμα να καταβάλλεται στον συνταξιούχο μικρότερο τελικό ποσό σύνταξης από εκείνο που κατά νόμο δικαιούται».

Το ποσό που κατά νόμο δικαιούται είναι αυτό που λέει το άρθρο 14 του ν. 4387. Το άρθρο αυτό λέει ότι μέχρι 31/12/2018 οι συντάξεις καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί ως τις 31/12/2014. Δηλαδή αν κάποιος είχε 1.600 ευρώ σύνολο ως 31/12/2014, αυτά θα παίρνει μέχρι 31/12/2018 και στη συνέχεια θα έχει μείωση ως 18%. Ομως το άθροισμα συντάξεων που είχαν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ως το 2014 μειώθηκε από 1/6/2016.

Για να υπήρχε προστασία θα έπρεπε να αλλάξουν και οι μειώσεις ώστε να χρεωθούν στο νέο άθροισμα. Αυτό δεν έγινε και έτσι ακόμη και η διάταξη που λέει ότι οι συντάξεις καταβάλλονται στο ύψος του 2014 είναι εκτός νόμου. Λόγω περικοπών σε επικουρικές και μερίσματα, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν μικρότερη σύνταξη από το 2014. Αλλά το υπουργείο τους κατεβάζει ακόμη πιο κάτω, εφαρμόζοντας περικοπές σε άθροισμα συντάξεων που είχαν το 2014 και όχι στο νέο άθροισμα που έχουν μετά την 1/6/2016!

Οι πίνακες με τα ποσά των παράνομων μειώσεων και τα αναδρομικά από Ιούνιο 2016 ως Μάιο 2018.

Παραδείγματα συνταξιούχων με τις μειώσεις και τα αναδρομικά.

Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη ΙΚΑ και επικουρική, που είχε άθροισμα μέχρι 31/5/2016, στα 1.505 ευρώ, εκ των οποίων 1.145 ευρώ κύρια σύνταξη, είχε μείωση νόμου 4093 στα 115 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 10% μείωση στην κύρια. Την 1/6/2016 η επικουρική μειώθηκε με νόμο Κατρούγκαλου και το νέο άθροισμα έπεσε στα 1.322 ευρώ. Η κύρια έμεινε ίδια (1.145 ευρώ) αλλά βάσει νόμου 4093 η μείωση σε άθροισμα κάτω των 1.500 ευρώ είναι 5%, οπότε η μείωση στην κύρια σύνταξη έπρεπε να είναι 5% στα 1.145 ευρώ, δηλαδή 57 ευρώ. Ομως η παρανομία είναι ότι εξακολουθούν να του επιβάλουν μείωση 115 ευρώ με το παλιό και όχι το νέο άθροισμα εδώ και 23 μήνες! Τα αναδρομικά που δικαιούται ανέρχονται ως τώρα στα 1.311 ευρώ.

Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη ΝΑΤ και επικουρική, που είχε άθροισμα μέχρι 31/5/2016, στα 2.142 ευρώ, εκ των οποίων 1.652 ευρώ κύρια σύνταξη, είχε μείωση νόμου 4093 στα 248 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 15% μείωση στην κύρια. Την 1/6/2016 η επικουρική μειώθηκε με νόμο Κατρούγκαλου και το νέο άθροισμα έπεσε στα 1.893 ευρώ. Η κύρια έμεινε ίδια (1.652 ευρώ) αλλά βάσει νόμου 4093 η μείωση σε άθροισμα κάτω των 2.000 ευρώ είναι 10%, οπότε η μείωση στην κύρια σύνταξη έπρεπε να είναι 10% στα 1.652 ευρώ, δηλαδή 165 ευρώ. Ομως η παρανομία είναι ότι εξακολουθούν να του επιβάλλουν μείωση 248 ευρώ με το παλιό και όχι το νέο άθροισμα εδώ και 23 μήνες! Τα αναδρομικά που δικαιούται ανέρχονται ως τώρα στα 1.909 ευρώ.

Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη Δημοσίου, επικουρική, και μέρισμα που είχε άθροισμα μέχρι 31/5/2016, στα 3.010 ευρώ, εκ των οποίων 1.980 ευρώ κύρια σύνταξη, είχε μείωση 396 ευρώ τον μήνα με νόμο 4093, δηλαδή 20% μείωση στην κύρια. Την 1/6/2016 μειώθηκε και η επικουρική, αλλά και το μέρισμα με νόμο Κατρούγκαλου και το νέο άθροισμα έπεσε στα 2.581 ευρώ. Η κύρια έμεινε ίδια (1.980 ευρώ) αλλά βάσει νόμου 4093 η μείωση σε άθροισμα κάτω των 3.000 ευρώ είναι 15%, οπότε η μείωση στην κύρια σύνταξη έπρεπε να είναι 15% στα 1.980 ευρώ, δηλαδή 297 ευρώ. Ομως η παρανομία είναι ότι εξακολουθούν να του επιβάλλουν μείωση 396 ευρώ με το παλιό και όχι το νέο άθροισμα εδώ και 23 μήνες! Τα αναδρομικά που δικαιούται ανέρχονται ως τώρα στα 2.277 ευρώ.
Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη – Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν χθες, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Tαυτόχρονα, συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα, από τους προσαχθέντες για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Πρόκειται για δύο Έλληνες 20 και 17 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει συλλάβει ακόμα δύο Έλληνες 20 και 36 ετών, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σήμερα οι δύο πρώτοι συλληφθέντες, ένας 20χρονος κι ένας 36χρονος, Έλληνες και οι δύο- ο δεύτερος με καταγωγή από τη Γεωργία- προσήχθησαν αρχικά και στη συνέχεια οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στον προπηλακισμό του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίδομα 70 ως 210 ευρώ τον μήνα σε 500.000 οικογένειες – Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Ήταν εξαγγελία από τον Ιανουάριο αλλά τελικά φαίνεται πως «κλείδωσε» την περασμένη εβδομάδα στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Ο λόγος για το επίδομα, τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι είναι από 70 ως και 210 ευρώ κάθε μήνα για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών. Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 500.000 οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα χρήματα θα πάρουν όσοι δεν έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη για ενίσχυση ενοικίου ή στεγαστικού δανείου.

Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία προβλέπουν:

Το επίδομα για ένα άτομο θα είναι στα 70 ευρώ το μήνα, ενώ θα αυξάνεται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Ανώτατο όριο επιδόματος τα 210 ευρώ τον μήνα.

Ατομικό εισόδημα ως 8.000 ευρώ τον χρόνο.

Προσαύξηση κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο (ανήλικο ή σπουδαστή ως 24 ετών).

Ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τα 24.000 ευρώ.

Το εισόδημα για μονογονεϊκή οικογένεια ή για ζευγάρι χωρίς παιδιά θα είναι στα 12.000 ευρώ τον χρόνο και το επίδομα καθορίζεται στα 105 ευρώ το μήνα.

Ζευγάρι με ένα παιδί η μονογονεϊκή οικογένεια με δυο παιδιά θα πρέπει να έχουν εισόδημα ως 16.000 ευρώ τον χρόνο και το επίδομα καθορίζεται στα 140 ευρώ τον μήνα.

Ζευγάρι με δυο παιδιά ή μονογονεϊκή οικογέ4νεια με τρία παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ τον χρόνο και θα λάβει επίδομα ως 175 ευρώ τον μήνα.

Νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα μέλη θα πρέπει να έχει εισόδημα ως 24.000 ευρώ τον χρόνο και θα λαμβάνει επίδομα 210 ευρώ τον μήνα.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Απεβίωσε σε ηλικία 78 χρονών, το πρωί της Δευτέρας, ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν.

Η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος το τελευτάιο διάστημα αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα τελεστεί την Πέμπτη στην γενέτειρά του Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.

Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Kαλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη αλλάζει τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, "κερδίζει" την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Για τρία χρόνια ο Οικονομίδης υπήρξε δάσκαλος και οδηγός του. Παράλληλα με τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη, εμφανίζεται περιστασιακά σε κοσμικά κέντρα, όπως το «Kάστρο», ο «Bράχος», το «Tροκαντερό», το «Άλσος», και το «Γκρην Παρκ». Στη συνέχεια άρχισε να δουλεύει σε διάφορες ταβέρνες, αναψυκτήρια και καμπαρέ, που ανθούσαν εκείνη την εποχή, για μια τριετία ως πρώτος νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος.


 


Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα Ακροπόλ και Χατζηχρήστου, άρχισε να γίνεται πιο γνωστός.

Το 1964 ταξιδεύει για μερικές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ. Αυτή η περίοδος της ζωής του κράτησε 10 χρόνια όπου δούλεψε στις HΠA και στον Kαναδά, σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφεθέατρα ως stand up comedian (νέο τότε είδος, που μετέπειτα το εισήγαγε στην Ελλάδα), ως ηθοποιός σε underground παραστάσεις και παράλληλα ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων.

Συνεργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the double».

Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το πρώτο από τα 3 του παιδιά, τον Νίκο. Την περίοδο αυτή του προτάθηκε να παίξει και στη γνωστή ταινία «Καμπαρέ», την οποία προσφορά τελικά δεν δέχτηκε.

 


Αργότερα στο Μόντρεαλ απέκτησε τον δεύτερο του γιο Αποστόλη, ενώ η κόρη του Κορίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Γυρίζει στην Ελλάδα το χειμώνα του 1974 και πρωτοεμφανίζεται στις μπουάτ της Πλάκας, στον «Aιγόκερω» και μετά στο «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Ύστερα δούλεψε στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ».

Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978. Αυτός και οι υπόλοιποι δίσκοι του κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων.
Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB[εκκρεμεί παραπομπή]και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό..

Το 1998 παρουσιάζεται η πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο». Από το 2006 έμενε μόνιμα στη γενέτειρά του Καλαμαριά, έγραφε βιβλία (κυκλοφορούν 12 βιβλία του).
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!