EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Κατά τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν όσοι θα από εδώ και πέρα ασχοληθούν με το παρακμάζων πολιτικό σύστημα.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν όσοι θα από εδώ και πέρα ασχοληθούν με το παρακμάζων πολιτικό σύστημα.

Μην περιμένεις κάτι λιγότερο από το χθεσινό ξύλο που έφαγες δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, όταν επιτρέπεις την ίδια μέρα να πραγματοποιούνται καρναβάλια διακωμώδησις της ανθρώπινης φύσης(τέτοιες εκδηλώσεις, εν άγνοια των συμμετεχόντων, είναι παράλληλα και φύτεμα ανείπωτης τραγωδίας για το μέλλον), την ώρα που ακόμη και ο ουρανός συμμετέχει στο πένθος για τη σφαγή των 350.000 Ελλήνων από τους Κεμαλιστές δημοκράτες της εποχής.

Και δεν είναι μόνο αυτό που λειτούργησε εναντίων σου, αλλά μια σειρά από εξοργιστικές δηλώσεις και πράξεις σου που κατα καιρούς έρχονται στην επιφάνεια.

Δεν είναι και η πρώτη φορά που σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν θυμάμαι καλά και σε ένα γήπεδο μπάσκετ είχες αποχωρήσει βίαια, αλλά εκεί δεν τις έφαγες.

Δε με νοιάζει ποιοι σε έδειραν, αλλά γιατί σε έδειραν, αυτό έχει σημασία.

Και η αιτία που σε έδειραν δεν μου παρουσιάζει αυτούς που σε έδειραν σαν φασίστες.

Τη λέξη φασισμό την κάνατε πια καραμέλα, για να καλύψετε τις βρομιές του πολιτικού συστήματος και να μοντάρετε την κοινή γνώμη για τη δική σας ασφάλεια και σωτηρία.

Κάθε φωνή διαμαρτυρίας τη βαφτίζετε φασιστική για να πάρετε με το μέρος σας το αντιφασιστικό κοινό και το μόνο που καταφέρνετε τελικώς είναι να πολώνετε το κλίμα μεταξύ των άκρων.

Αν θες πολιτικό μου σύστημα βέβαια να μιλήσουμε για φασισμό, πάμε να σταθούμε στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας, να κοιτάξουμε στα μάτια το απρόσωπο ηλεκτρονικό σύστημα που κατασχέτει μισθούς, συντάξεις, σπίτια…να δούμε την ατιμωρησία και την ασυλία που απολαμβάνουν όσοι εισχωρούν στο πολιτικό κύκλωμα....…τι λες πολιτικό μου σύστημα, συμφωνείς;

Το ζήτημα όμως είναι άλλο για αυτό και ασχολούμαι με το χθεσινό συμβάν.

Όσοι μπλέχτηκαν τα τελευταία χρόνια και όσοι έχουν αποφασίσει να μπλεχτούν ενεργά με την πολιτική θα έχουν την ίδια και χειρότερη αντιμετώπιση.

Και θα το εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Κάποιοι… που έχουμε πει πολλάκις ότι γράφουν την ατζέντα των εξελίξεων, θέλουν οι πολιτικοί-η με το λαό να έρθουν σε ευθεία ρήξη.

Κάτι τέτοιο είναι πολύ πολύ ψηλά στην ατζέντα τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα φροντίσουν (το έχουν ήδη κάνει) με το συνήθη περίτεχνο τρόπο, τα πράγματα να οδηγήσουν σε καταστάσεις ακόμη χειρότερες από τις χθεσινές.

Δες το από ψηλά, παρατήρησε τι φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή, από που έρχονται οι νόμοι και ποιοι τα ψηφίζουν (έχουμε εισάγει πολλά διχαστικά και απάνθρωπα νομοσχέδια, κατά της χώρας και κατά της φύσης του ανθρώπου στο όνομα της εξυγίανσης και των δικαιωμάτων).

Ισχυρίζομαι ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει Μπουτάρηδες, μέσα και έξω από τη βουλή και κάποιοι θέλουν να εκλέγονται Μπουτάρηδες, τους βολεύει, γιατί ξέρουν από πριν ότι κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο ο Έλληνας θα αντιδράσει και πάνω στην αντίδραση θα είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την «Ελληνική Άνοιξη» και να διχάσουν τη χώρα.

Όταν το ποτήρι ξεχειλίσει και το ένα περιστατικό πολιτικού ξυλοδαρμού θα φέρνει το άλλο, τότε αυτοί που θα θέλουν τον διχασμό στη χώρα και την εξαθλίωση του πολιτικού συστήματος, θα τρίβουν από ικανοποίηση τα χέρια τους, γιατί η μανία ενός εξουθενωμένου από τα μνημόνια και οργισμένου από τις πολιτικές αποφάσεις πλήθους, θα είναι αυτό που θα κατευθύνει το χέρι και τη σκέψη του και όχι η κοινή λογική.

Αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς το περιμένει, ότι του την έχουν στήσει και θα του τραβήξουν την κατάλληλη στιγμή το χαλάκι κάτω από τα πόδια και θα το προσφέρουν θυσία στο πλήθος που θα ζητάει αίμα και εκδίκηση.

Δεν μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα χθες αλλά δεν μπορώ και να πω ότι και χαίρομαι που οι πολιτικοί θα τρώνε ξύλο.

Ο χθεσινός συντονισμός του  Έλληνα τηλεθεατή,(ο οποίος δεν ξεσηκώθηκε όταν έπρεπε και  προτίμησε να σκύψει το κεφάλι και να υποφέρει...αλλα θα το κάνει όταν του πούν αυτοί που τον έκαναν να υποφέρει)   με την εικόνα του πολιτικού προσώπου που τρώει ξύλο με προβλημάτισε πολύ.

Αυτό που έγινε χθες, το λες και συντονισμό με τη βία προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, την πολιτική βία.

Το πολιτικό σύστημα, πιθανώς όχι όλοι οι εκπρόσωποι του μα οι περισσότεροι, ήταν απόντες στα προβλήματα του κόσμου στην εποχή της κρίσης (όχι μόνον απόντες αλλά και προκλητικά αδιάφοροι) και οι κυβερνήσεις συνεργάστηκαν άψογα με όλους αυτούς που προσπαθούν να κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη και να καταστρέψουν τις βάσεις της….οικονομικές- κοινωνικές -αξιακές.

Αφού λοιπόν το πολιτικό σύστημα ενοχοποιήθηκε στα μάτια αρκετών Ελλήνων, είναι καιρός να δημιουργηθούν οι συνθήκες αταξίας μέσα στη χώρα.

Και αυτό θα συμβεί φροντίζοντας, όσοι επιθυμούν πολιτική απαξίωση, μερικά πράγματα να πάνε στραβά.

Και με ποιόν τρόπο μπορεί να πάνε στραβά;


Ένα από αυτά είναι η πολυπόθητη έξοδος από την κρίση το ερχόμενο καλοκαίρι, η οποία μπορεί να μεταμφιεστεί σε σκληρό μνημόνιο.Θα φταίει μια ανίκανη κυβέρνηση για αυτό;, οι ασταθείς συνθήκες παγκοσμίως;...και τα δύο;

Ένα δεύτερο, νομίζω και το είχα αναφέρει και παλαιότερα, είναι και το Σκοπιανό.

Εδω είναι πιο σοβαρά τα πράγματα.

Δεν είναι απίθανο κάποιοι να μην θέλουν λύση... να υποκρίνονται δηλαδή.
Σε μια τέτοια περίπτωση…που δεν θα έρθει η λύση, δεν θέλω και ούτε μπορώ να σκεφτώ τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι οποίες θα έχουν εκτεθεί πολιτικά και θα έχουν προδοθεί προθέσεις.

Θέλω να πω ότι, όσοι μπλεχτούν ή έχουν μπλεχτεί με την πολιτική θα πέσουν ή έχουν πέσει ήδη σε παγίδα.

Η πολιτική απαξίωση δεν αφορά μόνο το πολιτικό σύστημα της χώρα μας, θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και θα την συναντήσουμε σε περισσότερα κράτη.

Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβουν οι εμπλεκόμενοι με την πολιτική σκηνή ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα....να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπιστούν κατά τον ίδιο τρόπο όπως ο Μπουτάρης, ίσως και ακόμη χειρότερα, διότι το τιμόνι στη γέφυρα του πλοίου είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε αλλού να το  στρίβεις και αλλού νά σε πηγαίνει, και σε πηγαίνει με κατεύθυνση τα βράχια.

Πολιτικοί, αν έχετε την καλοσύνη και αν σας έχει μείνει λογική, απλά βουλώστε το γιατί μας κουράσετε, σταματήστε τις τυπικές και εκπορευόμενες εκ του φόβου της δικής σας σωματικής ασφάλειας, καταδίκες των χθεσινών επεισοδίων και πάψτε να διχάζετε τον κόσμο με νομοθετήματα και δηλώσεις, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά και καύσιμο σε αυτούς που θέλουν την πολιτική σας απαξίωση.

Θα φροντίσουν εντατικά για κάτι τέτοιο, το μόνο που μας μένει είναι το πότε.

Απλά εκφράζω μια σκέψη, μια ανησυχία ή πληροφορία από το πεδίο,  με βάση αυτά που καταγράφω καθημερινά, μέσα σε μια εποχή και μια κοινωνία πλημμυρισμένη από μίσος, βία και σεξουαλική αταξία, το ιδανικό τρίπτυχο της μαθηματικής καταστροφής ενός κράτους.

Είναι πολύ ισχυρός ο χθεσινός συντονισμός με τη βία, την ώρα μάλιστα που παζαρεύεται το όνομα, την ώρα που ο Πενς λέει ότι βιάζεται για λύση και ο Ερντογάν απειλείται και πάλι για τη ζωή του.

Στις 17 Μαΐου και στη σύνοδο στη Σόφια είχαμε το εξής που προδίδει τις προθέσεις τους.

Από το Βέτο του Καραμανλή στις 3 Απριλίου του 2008 μέχρι τις 17 Μαΐου του 2018 και τη κρίσιμη συνάντηση Ζάεφ-Τσίπρα για το ίδιο θέμα το Σκοπιανό, έχουμε ακριβώς 3696 ημέρες.

Η μια σύνοδος με την άλλη απέχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και πάλι διοργανώνονται άνοιξη και πάλι μας πιέζει ο χρόνος για συμφωνία, όπως τόσες άλλες συμφωνίες και μνημόνια.

Οπότε, θέλω να πω ότι σίγουρα δεν οργάνωσαν τυχάια αυτή τη συνάντηση τον Μάιο του 2017.

Ή μάλλον την οργάνωσαν για να πετύχουν μια συμφωνία ή να καρπωθούν τα οφέλη μιας διαφωνίας;

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι Είναι Οι Χορηγοί Του Gay Pride Της Θεσσαλονίκης Και Πότε Διοργανώνεται

Η ανθελληνική συμπεριφορά του Μπουτάρη και κάθε Μπουτάρη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πολιτική σκηνή είναι δεδομένη.

Όμως εδώ να διευκρινίσουμε κάτι πολύ σημαντικό.

Κανένα gay pride δεν διοργανώθηκε την Ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων, όπως άφησαν να εννοηθεί τα social media. Τουλάχιστον το επίσημο καρναβάλι υπερηφάνειας δεν έγινε…θα γίνει.

Διορθώνουμε λοιπόν τη συγκεκριμένη πληροφορία, τώρα δεν ξέρω αν δόθηκε άδεια την ίδια ημέρα σε παρακλάδι της συγκεκριμένης κοινότητας να οργανώσει κάποια εκδήλωση αλλά ακόμη και να συνέβη κάτι τέτοιο, δεν ήταν η επίσημη παρέλαση που διοργανώνεται δυστυχώς κάθε χρόνο στη συμπρωτεύουσα.

Όμως θέλω να δούμε κάτι άλλο.... και πριν το δούμε θα επαναλάβω τη θέση μου για τα event υπερηφάνειας.

Όσο κι αν δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο δεν μπορώ να σταθώ απέναντι στα παιδιά αυτά.

Είναι και αυτοί άνθρωποι όπως όλοι μας, δεν έχουν κάτι το διαφορετικό και ας τους λένε το αντίθετο και στο όνομα της διαφορετικότητας τους έχουν πείσει για την διαφορετικότητα του πάθους τους, διαφημίζοντας με αυτόν τον πονηρό τρόπο τα ήθη μιας νέας εποχής που ήδη ξημέρωσε για την Ελλάδα.

Άλλωστε η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση.

Όλοι έχουμε πάθη, όλοι κάνουμε λάθη και έχουμε κακές συνήθειες, οπότε όλοι είμαστε το ίδιο σκλαβωμένοι αυτών των κακών συνηθειών και κάποιοι εκμεταλλεύονται την εξάρτηση μας από αυτές και τις βαφτίζουν μόδα, προοδο και εξέλιξη.

Οπότε, για τα παιδία που συμμετέχουν δεν εχω να πω κάτι, όσο και αν με θλίβει το γεγονός της παρουσίας τους σε τέτοιες εκδηλώσεις όσο κι αν γνωρίζω ή γνωρίζουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις αναστατώνουν τη τάξη του πεδίου.

Όμως έχουμε πολλά να πούμε για αυτούς που είναι πίσω από τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας.

Όσο πίσω μπορούμε να πάμε.

Όπως βλέπουμε το Gay pride της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται στις 23 Ιουνίου.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί από 1-8 Ιουνίου.

Το ζήτημα και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι για να παρουσιάσω με τη σειρά μου τους χορηγούς της τελετής που διοργανώνεται στη πολύπαθη από αυτοκτονίες και τραγωδίες το τελευταίο διάστημα Θεσσαλονίκη.

Θα το πω άλλη μια φορά κ. Μπουτάρη…

Η τελετή-παρέλαση διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η οποία ταλαιπωρείται όσο ποτέ άλλοτε από αυτοκτονίες, δυστυχήματα και τραγωδίες…..
Αυτες οι τραγωδίες είναι ένα φαινόμενο που η έντασή του παρατηρείται στις ημέρες μας κ.Δήμαρχε.

Η παραπάνω παρέλαση/τελετή όμως είναι ενδιαφέρον να δούμε από μας έρχεται και εύκολα θα καταλάβουμε το που μας πάει.


Όλο το κίνημα των παρελάσεων υπερηφάνειας και της επέκτασης του στο πλανήτη, ξεκίνησε από την πόλη εκείνη όπου κατα σύπτωση ξεκίνησε και το κυνήγι του φαντάσματος της τρομοκρατίας, εκεί που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι της παγκόσμιας οικονομίας, σε ένα σκοτεινό μπαρ της Νέας Υόρκης στις 28 Ιουνίου του 1969.

Η άσκηση υπέρμετρης βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά των gay ατόμων που βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο μπαρ, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει ένας απανταχού ξεσηκωμός των «διαφορετικών» όλου του κόσμου και που η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και πιθανός και άλλες πόλεις φιλοξενούν τις τελετές αυτές εις ανάμνηση της βίαης αυτης επέμβασης στο νεουερκόζεικο μπαρ.
(Είδες αθόρυβη δύναμη που έχει η βία;)

Παρακάτω λοιπόν είναι οι μεγάλοι χορηγοί που στηρίζουν τις παρελάσεις υπερηφάνειας, τουλάχιστον νιώθω την υποχρέωση να τους πω ένα μπράβο για την προσπάθεια τους να αλλοιώσουν την ανθρώπινη φύση και να κακοποιήσουν τον ψυχισμό της νέας γενιάς.

Αυτοί όλοι είναι οι χορηγοί της διαστροφής και της επόμενης "τραγωδίας".

Αυτοί είναι οι χορηγοί που σφραγίζουν με το λογότυπο τους την εφαρμογή του σχεδίου των εχθρών του ήθους και των αξιών,συνεργάζονται με τον εχθρό-ους της Ελλάδος αλλά και τους εχθρούς της ανθρώπινης φύσης.

Μια καταστροφή που αρχίζουμε και συνηθίζουμε μιας και τα τραγικά περαστικά στις ημέρες μας και σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας μας, αυξάνονται.

Θα βγουν πολλοί και θα πουν τι σχέση το ένα με το άλλο η τραγωδία με μια παρέλαση.

Η σχέση που έχω εντοπίσει έχει να κάνει με το χρόνο και το χώρο.

Καμία μεγάλη τελετή, καμία συλλογική παρέλαση, καμία συλλογική συνεύρεση δεν διοργανώνεται στην τύχη, άσκοπα ή για να περάσουν οι συμμετέχοντες καλά.

Θα καταλάβουν τι εννοώ μερικοί που δεν θέλουν να καταλάβουν, αργότερα.

Ελπίζω βέβαια αργότερα και όχι αργά.

Πηγή

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφιακή τεχνολογία και κοινωνικός έλεγχος

Ζούμε, αναμφίβολα, στην εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης των τεχνοεπιστημών και της πληροφορίας. Έννοιες ή φράσεις όπως cyborg, «μετανθρώπινο μέλλον», hacker, cracker, e-banking, smartphones, εμφύτευση μικροτσίπ, ρομποτική, ανάλυση και μετάλλαξη γενετικού υλικού, drones, social media, βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης, αναρίθμητες ηλεκτρονικές εφαρμογές και προγράμματα, πλαστικό χρήμα, εξελιγμένοι συνοριακοί έλεγχοι, επιτήρηση του αστικού περιβάλλοντος, διαχείριση κινδύνου βάσει δεδομένων και εργαλεία πρόβλεψης διαδίδονται διεθνώς και ενσωματώνονται στον δημόσιο ή καθημερινό λόγο.

Η τεχνολογία υποσχέθηκε στον άνθρωπο την επίλυση των πολύπλευρων προβλημάτων του και την ισορροπία στον πλανήτη. Ωστόσο, ο ισχυρισμός πως αυτό που επιτεύχθηκε δεν είναι παρά το γιγαντώδες πλέγμα ενός ηλεκτρονικού εφιάλτη κατεύθυνσης, επιτήρησης και καταστολής, στο οποίο όλοι παραμένουν εκτεθειμένοι, ίσως στηρίζεται σε αρκετά στοιχεία της πραγματικότητας. Βρισκόμαστε, λοιπόν ήδη, στη δυστοπία ενός matrix; Η απάντηση εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το αν θα καταφέρουμε να βρούμε το μέτρο ανάμεσα στις δύο μεγάλες τάσεις: των «τεχνομανιακών» και των «τεχνοφοβικών». Οι φόβοι απέναντι στην τεχνολογία παραπέμπουν είτε στην άποψη του Τζορτζ Όργουελ, που τη θέλει να λειτουργεί αποτελεσματικά, δημιουργώντας μια χειραγωγημένη, ολοκληρωτική κοινωνία, η οποία θα υπερηφανεύεται αφελώς πόσο ελεύθερη είναι, είτε αντικατοπτρίζουν την αντίληψη του Φραντς Κάφκα πως θα δημιουργήσει έναν παρανοϊκό, ανεξέλεγκτο, αδιαφανή κόσμο με τεχνολογικά σφάλματα.

Μολαταύτα, ο νέος «χρυσός» έχει ένα όνομα: δεδομένα. Από όλο το σύγχρονο τεχνολογικό φάσμα, η πανταχού παρούσα ψηφιακή τεχνολογία επιφέρει μεγάλους μετασχηματισμούς στην κοινωνία και την οικονομία. Όπως υποστηρίζουν ιστορικοί και κοινωνιολόγοι της επιστήμης και της τεχνολογίας, η ψηφιοποίηση της καθημερινότητας και των επιστημών αυξάνει με πρωτόγνωρους ρυθμούς και τρόπους τις δυνατότητες του κοινωνικού ελέγχου. Ο κηρυγμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, όπως αναφέρεται σε ανάλογες έρευνες, προσφέρει το πρόσχημα ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται νέοι αυταρχικότεροι νόμοι, να κυριαρχούν προηγμένες κατευθυντήριες τεχνολογικές εφαρμογές και, ασφαλώς, να ενισχύεται η συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών οργανισμών σε πλανητικό επίπεδο. Η καθιέρωση του ποσοτικού δείκτη με τον όρο «ανθρώπινη κοινωνική ανάπτυξη» εμπεριέχει σαφώς τη χρήση εργαλείων που ελέγχουν τα συστατικά της καθημερινής ζωής – εργασία, κατανάλωση, υγεία, αναψυχή, σχολείο, οικογένεια και φίλους. Η αύξηση ελέγχου και επιρροών είναι εμφανής, καθώς «φωτογραφίζει» -με τη συμμετοχή μας- τον προσωπικό χώρο, την επικοινωνία, τα κοινωνικά, πολιτισμικά και ψυχολογικά περιβάλλοντα στα οποία κινούμαστε.

Αναπτύσσεται, όντως, ένα ήθος φυλακής, όπως επιμένει ο Γκάρι T. Μαρξ (2015, 1988, ΜΙΤ); Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι πολλές δημοφιλείς εφαρμογές είναι προϊόντα στρατιωτικής έρευνας. Το Διαδίκτυο, οι δορυφόροι, το GPS, το smartphone κ.ά. Εάν, ωστόσο, η στρατιωτική τεχνολογία βρήκε εφαρμογές στην κοινωνία, συμβαίνει και η τεχνολογία των εταιρειών να χρησιμοποιείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις. Οι «νέες απειλές», οι καινοτόμες τεχνολογίες, τα μοντέλα ζωής που προκύπτουν, όλα τείνουν προς τη δημιουργία μιας κοινωνίας υψίστης ασφαλείας και κατανάλωσης, με το σύγχρονο υποκείμενο να μετατρέπεται το ίδιο σε πληροφορία η οποία θα αποφέρει πολύμορφο όφελος στον διακινητή της. Επίσης διαπιστώνει: «Η αλματώδης ανάπτυξη των ηλεκτρονικών λειτουργιών οδηγεί στη μέχρι στιγμής επίρρωση του Νόμου του Μουρ, που προβλέπει, χονδρικά, διπλασιασμό της υπολογιστικής ισχύος μέσα σε κάθε δεκαοκτάμηνο, με εκθετική πρόοδο στη σταδιακή ψηφιοποίηση των δεδομένων και την αυξανόμενη συνδυαστική ικανότητα των τεχνολογικών καινοτομιών».

Πολλοί ερευνητές τονίζουν ότι η μηχανή ελέγχου της κοινωνίας εκμεταλλεύεται την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό και την προώθηση προϊόντων, τις θεραπείες, την προσβασιμότητα, τους τρόπους εκπαίδευσης και διαβίωσης, τις μεθόδους εντοπισμού, τα λογισμικά κ.λπ., με αποτέλεσμα τη χάραξη πλαισίου ενός νέου πολιτισμού, που θα επιτρέπει τη χειραγώγηση του συνόλου των διαπροσωπικών επαφών. Η επιστημονική ακρίβεια, η τεχνολογική ισχύς, οι μηχανισμοί ισχυρών κρατικών ή ιδιωτικών οργανισμών, ο συνεχής πειραματισμός, καθώς και η ταχύτατη παγκόσμια διάδοση προσφέρουν, διαρκώς, νεότερα μέσα ελέγχου, περιορίζοντας το αυτεξούσιο σε όλο και περισσότερες πλευρές της ζωής. Εξελίξεις στη μηχανοργάνωση, την τεχνητή νοημοσύνη, στις Νευροεπιστήμες, στη Γνωστική Επιστήμη, τη Βιοχημεία, την Επιστήμη Υλικών «υπόσχονται» νέες δυνατότητες ελέγχου.

Από το Wikileaks, τα αρχεία Σνόουντεν μέχρι τις πρόσφατες καταγγελίες σχετικά με το Facebook και το πρόγραμμα Deep Mind της Google, αντιλαμβανόμαστε, μάλλον τεκμηριωμένα, ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς διάκριση. Η περιήγηση στο web και η επικοινωνία, όπως ισχυρίζονται οι αποκαλύψεις, «συστήνουν» τον καθένα προσωπικά σε άτομα, εταιρείες και κυβερνήσεις. Οι αντλούμενες πληροφορίες διακινούνται, στη συνέχεια, σε ένα τεράστιο δίκτυο συλλογής, ανταλλαγής και ανάλυσης δεδομένων. Η αφελής αντίδραση που λέει «Δεν με ενδιαφέρει αν με παρακολουθούν επειδή δεν έχω κάτι να κρύψω» αποτελεί την παραχώρηση των ατομικών ελευθεριών και του ιδιωτικού απορρήτου, νομιμοποιώντας στη συλλογική συνείδηση τις εξελισσόμενες μεθόδους ελέγχου από τα δίκτυα των πολιτικών και οικονομικών εξουσιών.

Η διαχείριση δεδομένων καθορίζει την ευρεία διαδικασία του περίφημου εκσυγχρονισμού με εργαλεία τις έννοιες του εξορθολογισμού, της επαγγελματοποίησης, της εξειδίκευσης, της παραγωγικής ανταγωνιστικότητας κ.ά. Η κουλτούρα του υπέρμετρου καταναλωτισμού, η θεοποίηση του κέρδους και η διαρκής επιδίωξη της αποτελεσματικότητας ενθαρρύνουν την εξάρτηση από εξωτερικές και απρόσωπες βάσεις δεδομένων, οι οποίες εντοπίζουν, αναγνωρίζουν, καταχωρούν, καταγράφουν, ταξινομούν και δύνανται να κατευθύνουν. Η επίλυση των προβλημάτων παύει, σταδιακά, να βασίζεται σε έναν βαθύτερο αναστοχασμό και την προσωπική επιλογή, στρεφόμενη στις προτάσεις περίπλοκων -και συνήθως ακατανόητων στην πλειονότητα των ανθρώπων- τεχνικών λύσεων σε έναν καλωδιωμένο κόσμο απόλυτης αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης με άνευ προηγουμένου ροές προσώπων, πληροφοριών και αγαθών. Παράλληλα, οι πρακτικές για τον έλεγχο της εγκληματικότητας, όπως αυτή προσδιορίζεται, επεκτείνονται στην ευρύτερη επιτήρηση των πληθυσμών και την επιβολή κανόνων και προτύπων συμπεριφοράς (Ντέιβιντ Λάιον, 1994, 2007, Κέμπριτζ). Η εμπιστοσύνη απέναντι στην ηθική συγκρότηση, στα κίνητρα, στους στόχους και στις επιλογές του ατόμου συρρικνώνεται, καθώς τη θέση τους παίρνουν αυτοματοποιημένοι μηχανισμοί. Την ίδια στιγμή, το υποκείμενο αντιμετωπίζεται ως δυνητικός παραβάτης και μάλιστα, όπως τονίζεται, με πρόσχημα την προστασία του.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, η οποία αναδεικνύει τη δυνατότητα των ατόμων να αποκτούν εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να συντονίσουν τη χειραφέτησή τους, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν ακόμα και να κινητοποιηθούν. Η τεχνολογία, που εξελίσσεται γρήγορα και ταυτόχρονα, είναι εύκολα διαθέσιμη στο κοινό, έχει, αναμφισβήτητα, θετικά αποτελέσματα. Ανθρωπιστικά ζητήματα, οργάνωση κινημάτων, αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, ενημέρωση, επικοινωνία κ.ά. έχουν ευνοηθεί από την ψηφιακή τεχνολογία. Οι άνθρωποι συνδέονται σε όλον τον κόσμο με πρωτοφανή τρόπο. Η γνώση μεταφέρεται, χωρίς όρια, ως ανοιχτό σύστημα. Οι παραστάσεις, τα εργαλεία και οι προσλαμβάνουσες του ατόμου εμπλουτίζονται διαρκώς. Η συγκέντρωση και ανάλυση μεγάλων όγκων ψηφιακών δεδομένων αποκαλύπτουν νέες συσχετίσεις, που μπορούν να αξιοποιηθούν υπέρ του ανθρώπου που θέλει να μάθει, να ταξιδέψει, να γνωρίσει αλλά και να αντισταθεί στους κάθε λογής εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Σαφώς, λόγω της ταχείας αναπαραγωγής της ποσότητας και της ποικιλομορφίας των δεδομένων που παράγονται από ψηφιακές δραστηριότητες, οι νέες τεχνολογίες έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν αλλά και να ελέγχουν τα άτομα και τις επιλογές τους. Τα όρια είναι δυσδιάκριτα, αλλά εκεί μπαίνει ο καθένας μας, ξεχωριστά, με τα κριτήριά του και την προσωπική ευθύνη του, συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι θύμα κάποιων σχεδιασμών, αλλά τους συνδιαμορφώνει ή τους ακυρώνει αλληλεπιδρώντας με τον ψηφιακό κόσμο.

Έφη Ασημακοπούλου, υποψήφια διδάκτωρ στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών, ΕΚΠΑΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απάντηση στον κυρια Καρανίκα!

Αναρωτηθήκατε αν θα πρέπει να έχει παιδί ο φασίστας γονιός που χτύπησε τον Μπουτάρη..

Δεν θα σας μιλήσω για την ιστορία μας και για το πώς οι πρόγονοί μας εκπαίδευαν τους νέους τους απλά θα σας θυμίσω ότι μερικά πιστεύω τους Ήταν τελείως αντίθετα με τα σημερινά ιδεώδη τα δικά σας…. και να επιστήσω στην μνήμη σας ότι αυτοί οι πρόγονοι ανακάλυψαν τη δημοκρατία που εσείς σήμερα έχετε βιασει!

θα μιλήσω όμως για το τώρα και θα κάνω μία απλή αντιπαράθεση πάνω στο ίδιο ερώτημα σας…

με το ίδιο σκεπτικό της κλασσικής πουστιας Θα ασχοληθώ και εγώ με τον Πρωθυπουργό σας…

απλά θα σας δείξω τι είπε και υποσχέθηκε για να γίνει πρωθυπουργός και τι δεν έκανε έτσι ώστε να μπορέσω να θέσω το τελικό μου ερώτημα…


Κατάργηση του Μνημονίου

«Θα καταργήσω το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο», έταζε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τα μνημόνια. Κατηγορούσε συλλήβδην τα κόμματα της εξουσίας ως μνημονιακά και οι οπαδοί τους χαρακτηρίζονταν ως «γερμανοτσολιάδες» και «προδότες»

Υπογράφει δύο Μνημόνια
Όχι μόνο δεν κατάργησε το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίτο, πιο σκληρό, Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. Και τώρα βαδίζουμε ολοταχώς προς ένα τέταρτο Μνημόνιο, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα γίνει η πρώτη που θα έχει υπογράψει δύο Μνημόνια.

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο «για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ». Ο ίδιος υποσχόταν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση. Διότι για εμάς αυτό είναι αξίωμα. Η Ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό».

Πουλάει και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια

Πλέον, η πώληση της ΔΕΗ από εθνικό έγκλημα έγινε… αριστερή πολιτική. Η πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ είναι ante portas και ο κ. Τσίπρας διαμηνύει στους διαφωνούντες ότι «εάν εγώ μπορώ να διαχειριστώ ιδεολογικά μια υποχώρηση στο θέμα της ΔΕΗ, μπορούν και όσοι διαφωνούν».

Δημόσια τα αεροδρόμια

«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων», διακήρυττε ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε: «Τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει».

Παραδίδει στη Fraport

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης 14 αεροδρομίων (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα,Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος), στη Fraport Greece. Η εταιρία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.

«Όχι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Ο κ. Τσίπρας διακήρυττε ότι θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων» ανέφερε τον Ιανουάριο του 2015, ενώ έλεγε ότι το «Ελληνικό δεν πωλείται».

Την υποθήκευσε για 99 χρόνια
Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε με το «μαγικό ραβδί» του το ΤΑΙΠΕΔ σε Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και υποθήκευσε την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, ενώ για το Ελληνικό έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ που «ξεμπλόκαρε» την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Σύνταξη σε όλους

«Θα δοθεί η 13η σύνταξη», υποσχόταν στους συνταξιούχους ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος τόνιζε, επίσης, ότι… δεν θα δουν οι συνταξιούχοι να μειώνονται οι συντάξεις τους! «Καμία περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», ήταν οι εξαγγελίες του!

Έκοψε και το ΕΚΑΣ

Οι συντάξεις μειώθηκαν, 13η σύνταξη δεν δόθηκε, μόνο ως κακόγουστη φάρσα το εφάπαξ επίδομα. Το ΕΚΑΣ μειώθηκε στο μισό, ενώ από το 2019 αναμένεται να καταργηθεί. Αυξήθηκε η εισφορά στον ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6%, καθώς και τα όριο ηλικίας. Επίσης, ενώ η βασική σύνταξη δεν μπορούσε να είναι κάτω από 486 ευρώ, τώρα θα φτάνει τα 296 ευρώ.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν σημαία στον προεκλογικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς γνώριζε ότι είχε «πονέσει» τους πολίτες. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται» έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας πολλούς να τον πιστέψουν…

Τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ έρχονται αμείωτα

Ο ΕΝΦΙΑ ποτέ δεν καταργήθηκε. Αντίθετα, παραμένει αβάσταχτος για τους Έλληνες φορολογουμένους, οι οποίοι εξακολουθούν να βλέπουν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ να έρχονται αμείωτα. Το συνολικό ποσό που βγαίνει από τις τσέπες του ελληνικού λαού φτάνει τα 3,5 δισ. ευρώ.

751 ευρώ ο κατώτατος μισθός

«Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας», ανέφερε το περιλάλητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστήριζε υποστηρίζοντας ότι «η επαναφορά του κατώτατου μισθού όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά θα έχει από μόνη του και αναπτυξιακό αποτέλεσμα».

586 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Τελικά, ο κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ για τους εργαζομένους και 511 ευρώ για εργαζομένους κάτω των 25 χρόνων. Αλλά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε αυτά, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ», η ελαστική εργασία, δηλαδή η μερική απασχόληση, κερδίζει έδαφος.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Νέα «σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων έταξε ο κ. Τσίπρας. «Δεν θα επιτρέψουμε στα “κοράκια” των διεθνών ξένων funds να κερδοσκοπήσουν δημεύοντας τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», έλεγε.

Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη

Καμία προστασία της κατοικίας τους δεν έχουν όσοι έχουν χρέη έναντι του Δημοσίου, ενώ μπορεί να γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όταν υπάρχουν χρέη από επιχειρηματικά δάνεια. Ακολούθως, αυτό αναμένεται να ισχύσει αργότερα και για τα στεγαστικά δάνεια.

Αύξηση αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ θα ήταν από τις πρώτες παρεμβάσεις που θα έκανε ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Έταζε λιγότερους φόρους και ότι οι φορολογούμενοι θα πλήρωναν λιγότερα.

Συμφώνησε να πέσει κάτω από τα 6.000 ευρώ

Πότε δεν είδαμε το αφορολόγητο να φτάνει στις 12. 000 ευρώ. Αντίθετα, μειώθηκε και άλλο, και σήμερα το αφορολογητο είναι στα 8.636 ευρώ. Με τη νέα συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει η κυβέρνηση το αφορολόγητο θα κλειδώσει στις 5.636 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το 2020.

«Go back, κ. Μέρκελ»

«Go back κ. Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κύριοι της συντηρητικής νομεκλατούρας», φώναζε ο Αλέξης Τσίπρας κουνώντας το δάχτυλο προς τους δανειστές. «Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο». Είχε, επίσης, αποκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, «Ολαντέου».

Η καλύτερη φίλη

Ο «αριστερός» κ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να συναγελάζεται με τους κυρίους της συντηρητικής νομεκλατούρας. Ο Ολαντρέου έγινε ο καλύτερος του φίλος ενώ ο πολέμιος του μερκελισμού, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, έχει άμεση επικοινωνία με την κ. Μέρκελ, στην οποία προσφεύγει συχνά.

Θα «χορεύουν» οι Αγορές

«Θα χτυπάω τα νταούλια και οι Αγορές θα χορεύουν» ήταν η ατάκα του κ. Τσίπρα που θα θυμούνται όλοι, καθώς υποστήριζε ότι ήξερε να διαπραγματευτεί καλύτερα από τους άλλους. Με φόβητρο ένα πιθανό Grexit πίστευε ότι θα τρόμαζε τις διεθνείς Αγορές.

86 δισ. ευρώ η ζημιά το 2015

Με την «περήφανη» διαπραγμάτευση των πρώτων μηνών η χώρα οδηγήθηκε σε capital controls, ενώ κ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικων Β. Σόιμπλε όχι μόνο δεν τρόμαζε από ένα Grexit, αλλά το επιδίωκε κιόλας. Αυτή η τακτική στοίχισε στη χώρα 86 δισ. ευρώ.

Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

«Επαναφέρουμε τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 ευρώ ανά λίτρο. Η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση. Οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυξήθηκε ο ειδικός φόρος στα καύσιμα

«Φωτιά» στις τσέπες των Ελλήνων ήταν η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που έκανε η κυβέρνηση. Ο κόσμος διστάζει να ανάψει το καλοριφέρ, ενώ στα ύψη είναι και οι τιμές της βενζίνης.

Και βέβαια έγραψε Στα α****** του έναν ολόκληρο λαό με το δημοψήφισμα!!

Η ερώτησή μου είναι απλή λοιπόν… μπορεί αυτός ο αριστερός φασίστας να έχει το δικαίωμα να ηγείται μιας χώρας και μπορούν όσοι τον ακολουθούν και δεν αντέδρασαν προς το συμφέρον της χώρας να μιλούν κάνοντας ερωτήσεις της πουστιας για φασισμό;

Συμμετέχετε κύριε Καρανίκα σε μία κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα και έχει πάρει Μόλις το 17%, είσαστε κυβέρνηση που χει πει τα περισσότερα ψέματα στον ελληνικό λαό και έχετε περάσει όλους τους νομούς που ήθελαν οι εχθροί του ελληνικού λαού ώστε να φτάσει η χώρα να ξεπουλιέται σήμερα!!

Ταυτόχρονα Έχετε το θράσος να ασχολείστε και να υπερασπίζεται δικαιώματα μιας οργάνωσης η οποία μέσα της έχει και παιδεραστές… έχετε πολιτικό λόγο… ο οποίος φτάνει μέχρι την υπεράσπιση ενός κώλου η μιας π@υτσας;

Γιατί οι συγκεκριμένες ερωτήσεις Αγαπητέ είτε απευθύνονται στο μικρό κοπάδι ηλιθίων που έχετε δημιουργήσει… είτε απευθύνονται στον ελληνικό λαό που είναι έτοιμος πια να μπει σε άλλους χορούς… Έτσι όπως το έχει διαλέξει και σχεδιάσει η νέα τάξη που υπηρετείται!

Ελπίζω και σας εύχομαι τα εχέγγυα και οι εγγυήσεις που σας έχουν δώσει αυτοί που σας οδηγούν να τηρηθούν στο έπακρο έως και την τελευταία στιγμή… Αλλιώς είναι σίγουρο για μένα ότι θα σας δω πολύ σύντομα στεναχωρημένο και πιεσμένο από αυτή την…. π**στικι ζωή! συνήθως αυτή η φράση θα έπρεπε να κλείσει με το π****να ζωή Αλλά επέλεξα να κάνω έναν ακροβάτισμο στο λογο μου έτσι ώστε να συνεννοούμαστε καλύτερα!

Stranger…ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Φακέλωμα» από εφορία: Στο Taxis μέχρι και τα μετρητά στο σπίτι.Τι άλλο πρέπει να ακούσεις για να καταλάβεις ότι η NWO θέλει να ελέγχει τα πάντα

Έτοιμο το σύστημα από το 2020 – Βαριές κυρώσεις για όσους δεν δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πλήρες «φακέλωμα» της περιουσίας των φορολογουμένων θέλει να κάνει η εφορία.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το e-περιουσιολόγιο θα είναι έτοιμο ως το 2020. Σε αυτό ο στόχος της είναι να καταγραφεί όλη η ακίνητη, κινητή και άυλη περιουσία όλων των φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και των νομικών οντοτήτων.

Στην πράξη, η εφορία θα καταγράψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις (αυτοκίνητα, σπίτια, σκάφη, μετοχές, κλπ.). Αυτό, βάσει του σχεδίου, θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τα τέλη του 2018,

Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι – βάσει πάντα του σχεδίου της ΑΑΔΕ – θα έχουν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα (δύο μήνες), κατά το οποίο θα μπορούν να ελέγξουν εάν τα στοιχεία είναι ακριβή.

Παράλληλα, να προσθέσουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως περιεχόμενα σε θυρίδες τραπεζών, μετρητά στο σπίτι, πλάκες χρυσού, κλπ. αλλά και να δηλώσουν και την αύλη περιουσία τους, που αφορά πνευματικά δικαίωματα αλλά και… ψηφιακά νομίσματα, όπως πχ. τα bitcoin.

Η ΑΑΔΕ επιθυμεί το e-περιουσιολόγιο να είναι πλήρως λειτουργικό από τον Ιανουάριο του 2019, με τον στόχο – σε κάθε περίπτωση – να είναι η εφαρμογή του από το 2020.

Οι κυρώσεις για όσους δεν δηλώσουν κάποια από τα περιουσιακά τους στοιχεία θα είναι αυστηρές και θα μπορούν να φτάσουν ακόμη και στη δήμευση ενός περιουσιακού στοιχείου.

Στόχος της εφορίας είναι αφενός να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων και αφετέρου να εντοπίσει τη φοροδιαφυγή μέσω της μεταβολής της.

Έντονος προβληματισμός για την ασφάλεια των στοιχείων

Ωστόσο, νομικοί εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το «φακέλωμα» των φορολογουμένων.

Όπως λένε στο star.gr, υφίσταται ένα μείζον θέμα με την ασφάλεια των ευαίσθητων αυτών δεδομένων.

Με απλά λόγια, ενδεχόμενη διαρροή τους, ειδικά όταν πρόκειται για μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που κρατούνται στο σπίτι, θα μπορούσε να εγκυμονήσει κινδύνους για την ασφάλεια των φορολογουμένων.

Το «εμπόδιο» που λέγεται… ΣτΕ

Στα σχέδια της ΑΑΔΕ υπάρχει, όμως, ένα «εμπόδιο» που λέγεται… Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά από προσφυγές δικαστικών ενώσεων σχετικά με το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, το ΣτΕ με την απόφαση 2649/2017 είχε κρίνει πως τα κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να φυλάσσονται σε οικίες, θυρίδες, κλπ. δεν μπορεί να ελέγχονται.

Κοινώς, οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι κανένας υπόχρεος (όχι μόνο οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί) δεν υποχρεούται να δηλώνει μετρητά και κινητά πράγματα μεγάλης αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε τότε ακυρώσει η απόφαση του ΣτΕ, προέβλεπε την υποχρέωση να δηλώνονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και οι δικαστές) τα ποσά άνω από 15.000 ευρώ που βρίσκονται εκτός τράπεζας (σπίτι ή θυρίδα), καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία (κοσμήματα, πίνακες κ.λπ.) η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται λιγότερες εξετάσεις για τους μαθητές σε Γυμνάσιο-Λύκειο

Λιγότερες εξετάσεις περιμένουν από την επόμενη χρονιά τους φετινούς μαθητές της Γ’ τάξης στο Γυμνάσιο και της Α’ τάξης στο Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, του χρόνου το υπουργείο Παιδείας θα ολοκληρώσει το «ψαλίδι» στις ενδοσχολικές εξετάσεις που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Το 2016 έγινε περικοπή των ενδοσχολικών εξετάσεων σε μόλις τέσσερα μαθήματα στο Γυμνάσιο, ενώ και φέτος αποφασίστηκε γερό ψαλίδι στη Γ’ Λυκείου, με τους μαθητές από τα 13 μαθήματα να εξετάζονται φέτος μόλις σε τέσσερα.

Αντίθετα, υψηλός παραμένει και φέτος ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων στο τέλος της σχολικής χρονιάς της Α’ και της Β’ Λυκείου, με αρκετούς να κάνουν λόγο για μαραθώνιο των μαθητών καθώς καλούνται να «δώσουν» 13 και 16 μαθήματα αντίστοιχα.

Το σκεπτικό της πολιτικής ηγεσίας αφορά περιορισμό του εξεταστικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες, με περικοπή των ενδοσχολικών και στις δύο τάξεις που διατηρούν ακόμα υψηλό αριθμό εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, στην Α’ και τη Β’ Λυκείου δεν αναμένεται το ίδιο γερό ψαλίδι με τη Γ’ Λυκείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις της οποίας συρρικνώθηκαν μέσα σε μία χρονιά κατά 9 μαθήματα. Οπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου δεν θα ξεπερνάει τα 6 με 7.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό σχολικό έτος ολοκληρώνεται στα Λύκεια την Παρασκευή 25 Μαΐου, αργότερα από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς φέτος, με τη μείωση εξεταζόμενων μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου, επιμηκύνθηκε κατά δύο εβδομάδες. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας για την επόμενη σχολική χρονιά σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους μαθητές, όμως φαίνεται ότι θα είναι και οι μόνοι ευχαριστημένοι από τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, εκπαιδευτικοί και επιστημονικές ενώσεις είναι «στα κάγκελα» με την υπουργική απόφαση που αφορά τις αναθέσεις μαθημάτων σε ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για υποβάθμιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών ενώ προτείνει στο υπουργείο Παιδείας, εφόσον δεν μπορεί να αποφύγει τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις (σ.σ.: σε περίπτωση που υπολείπονται καθηγητές με πτυχίο στο διδασκόμενο αντικείμενο, επιλέγονται καθηγητές με πτυχίο σε παραπλήσιο αντικείμενο), «αυτές να σχεδιάζονται υπεύθυνα και όχι ως γραφειοκρατική διεκπεραίωση».

Ειδικότερα, η ΕΜΕ σημειώνει: «Στην περίπτωση των Μαθηματικών, η συνήθης ανάθεση σε εκπαιδευτικούς με συναφή αρχική επιστημονική προέλευση, όπως των Φυσικών Επιστημών ή της Πληροφορικής, να ακολουθήσουν υποχρεωτικά ένα Αναλυτικό Πρόγραμμα του οποίου αγνοούν τους στόχους, τη συνοχή και το επιστημολογικό και διδακτικό πλαίσιο, οδηγεί σε “διδακτική παπαγαλία” και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα κατανόησης, σύνδεσης και συνέχειας στη μαθησιακή διεργασία».

Για κακοδιαχείριση στις αναθέσεις των εκπαιδευτικών κάνει λόγο και η Ενωση Ελλήνων Χημικών, η οποία υπογραμμίζει ότι η διδασκαλία της Φυσικής έχει δοθεί ως β’ ανάθεση σε καθηγητές Μαθηματικών, ενώ οι απόφοιτοι των σχετικών τμημάτων δεν διδάσκονται ούτε ένα υποχρεωτικό εξάμηνο Φυσικής.

Οσον αφορά το μάθημα της Χημείας, η νέα ομαδοποίηση ειδικοτήτων που θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ενωση. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, βρίσκονται στην ίδια κατηγορία οι χημικοί μηχανικοί με τους μεταλλειολόγους και τους τεχνολόγους πετρελαίου, τονίζοντας ότι οι δύο τελευταίες κατηγορίες δεν μπορούν -αν και καλούνται βάσει β’ ανάθεσης- να διδάξουν Χημεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αντίστοιχες αντιδράσεις έχουν προκύψει και για τη γ’ ανάθεση, με τη νέα υπουργική να διατηρεί στο Γυμνάσιο τις αλλαγές που είχε φέρει η προηγούμενη το 2016. Ενδεικτικά, στο Γυμνάσιο θεολόγοι έχουν ως γ’ ανάθεση την Ιστορία (σ.σ.: λόγω της έλλειψης σε φιλολόγους) ενώ οι γυμναστές, λόγω του αυξημένου αριθμού τους, αναλαμβάνουν να διδάξουν μέχρι και… Οικιακή Οικονομία.

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες είναι οι 27 αλλαγές που έρχονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σε τρεις άξονες στηρίζεται το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών, που άφησε πίσω της η διεθνής οικονομική κρίση και το οποίο αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας.

Κάποιες από τις σημαντικότερες αλλαγές που προωθούνται άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση αφορούν στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, οι αλλαγές που προωθούνται στο νόμο 4469/2017 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στοχεύουν στους παρακάτω 3 άξονες:

Ο πρώτος άξονας αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου του νόμου, με σκοπό την ένταξη ακόμη περισσότερων δυνητικών δικαιούχων, στις ευεργετικές πρόνοιες του, καθώς και την παροχή πρόσθετων κινήτρων σε όσους έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης. Αυτό επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες δράσεις:
Δυνατότητα ρύθμισης και των οφειλών που γεννήθηκαν και βεβαιώθηκαν κατά το 2017 (αντί του 2016 που ίσχυε) προς δημόσιο (ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ αντίστοιχα) και ιδιώτες (τράπεζες, προμηθευτές).
Δυνατότητα ένταξης στο νόμο επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, εφόσον είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δάνεια σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών έως την 31/12/2017 (αντί 31/12/2016 που ίσχυε).
Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορούν να ρυθμίσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε 125.000 ευρώ προς ΑΑΔΕ και πρόσθετα 125.000 ευρώ προς ΕΦΚΑ (από 50 χιλ. που ίσχυε μέχρι σήμερα αντίστοιχα).
Δυνατότητα στους ομόρρυθμους εταίρους να ρυθμίσουν και τις εξω-εταιρικές τους οφειλές, δηλαδή τις προσωπικές τους οφειλές σε ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και τράπεζες. Σε αυτήν την περίπτωση η επιλεξιμότητά τους κρίνεται με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας.

Συνεργασία μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών

Ο δεύτερος άξονας αποσκοπεί στη ρύθμιση και βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ οφειλέτη, καθώς και των πιστωτών μεταξύ τους (π.χ. τράπεζες, δημόσιο), παρέχοντας ταυτόχρονα ενίσχυση της απαιτούμενης προστασίας των οφειλετών. Αυτό επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες δράσεις:
Επέκταση της αναστολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης του δημοσίου (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ) και σε περίπτωση υποβολής αίτησης για διμερή διαπραγμάτευση.
Αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών που κατασχέθηκαν από το δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ) και ιδιώτες (τράπεζες, προμηθευτές), μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης αναδιάρθρωσης, ούτως ώστε να δύναται ο οφειλέτης να λάβει τα ποσά που είναι σε κατασχεμένο λογαριασμό.
Παράταση προστασίας του νόμου (αναστολής καταδιωκτικών μέτρων) προς τους αιτούντες οφειλέτες πέραν των 70 ημερών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτοδικαίως, χωρίς την ανάγκη προσφυγής στο δικαστήριο.
Υποχρέωση των θεσμικών πιστωτών (δημόσιο και τράπεζες) να αιτιολογούν τη μη συμμετοχή τους στη διαδικασία, καθώς και την καταψήφιση προτάσεων ρύθμισης του οφειλέτη. Με τον τρόπο αυτό θα δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να άρει τους λόγους άρνησης των πιστωτών ή ακόμα και να τεκμηριώσει στους πιστωτές ότι οι λόγοι αυτοί δεν υφίστανται.
Υποχρέωση ενημέρωσης της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από τους πιστωτές, για την πρόοδο της, των διμερών διαδικασιών, διαπραγμάτευσης που παραμένουν εκκρεμείς για ένα τρίμηνο.
Παροχή δυνατότητας χρήσης της πλατφόρμας για αυτούς που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα (π.χ. αγρότες), προκειμένου να ρυθμίσουν διμερώς τις οφειλές τους και προς τράπεζες (μέχρι τώρα επιτρεπόταν η χρήση της πλατφόρμας μόνο για διμερείς ρυθμίσεις των προσώπων αυτών με ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ).
Ρύθμιση τρόπου καθορισμού της ψήφου της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ, όταν αυτοί είναι οι μοναδικοί πιστωτές και η βασική οφειλή σε καθέναν από αυτούς δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
Καθορισμός κριτηρίου επιλογής οφειλών μικροπιστωτών που εξαιρούνται της ρύθμισης (κάτω του 1,5% των συνολικών οφειλών ή των 2 εκατ. ευρώ) και οι οποίοι κατέχουν ακριβώς το ίδιο ποσό οφειλής στο όριο του 15% των συνολικών οφειλών ή των 20 εκατ. ευρώ.
Καθορισμός προθεσμιών σε κάθε στάδιο, ειδικά σε περιπτώσεις που ο Νόμος δεν αναφέρει ρητή προθεσμία, καθώς και σε περιπτώσεις που η πράξη μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος από αυτόν που είχε σχεδιαστεί στον αρχικό νόμο.
Καθορισμός διαδικασίας έγκρισης παράτασης των προθεσμιών, σε περιπτώσεις αιτιολογημένης αδυναμίας / ανωτέρας βίας του οφειλέτη (π.χ. απεργία υποθηκοφυλακείων).
Καθορισμός κριτηρίων επιλογής και ορισμού εμπειρογνώμονα από το δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ).
Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς εταιρείες leasing και factoring, αναγνωρίζοντας την ενισχυμένη θέση τους, έναντι μη εξασφαλισμένων πιστωτών.
Υποχρέωση ελέγχου δανείων με εγγύηση του δημοσίου, με σκοπό να διαπιστώνεται αν όντως ισχύει η εγγύηση.
Καθορισμός διαδικασίας παραίτησης του οφειλέτη από το αίτημα του για υπαγωγή στο νόμο.

Απλοποίηση διαδικασιών

Ο τρίτος άξονας αποσκοπεί στην απλοποίηση των διαδικασιών, με σκοπό τη διευκόλυνση και υποστήριξη των επιχειρήσεων και των συνεργατών τους (π.χ. λογιστές, οικονομολόγοι, δικηγόροι, σύμβουλοι). Αυτό επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες δράσεις:
Κατάργηση απαίτησης προσκόμισης δικαιολογητικών, οι πληροφορίες των οποίων παρέχονται ήδη ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας αιτήσεων της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Δηλαδή καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης όλων των εγγράφων από την Εφορία (ΑΑΔΕ / Taxis), τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ) και τα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες / Τειρεσίας).
Δυνατότητα προσκόμισης δικαιολογητικών και μετά την υποβολή της αίτησης, εφόσον αυτά δεν επηρεάζουν τη διεξαγωγή των απαιτούμενων ελέγχων (επιλεξιμότητας, ύπαρξης περιουσίας κλπ) και τη δυνατότητα σύνταξης προτάσεων αναδιάρθρωσης (υπολογισμός ικανότητας αποπληρωμής, αξίας ρευστοποίησης, αρχής μη χειροτέρευσης θέσης). Εναλλακτικά οι αιτούντες μπορούν να προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ή άλλο αποδεικτικό που τεκμηριώνει ότι αιτήθηκαν την έκδοση των αντίστοιχων δικαιολογητικών και ότι θα τα προσκομίσουν πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.
Πρόβλεψη εναλλακτικών αποδεικτικών στοιχείων της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, πέραν της πράξης προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ (π.χ. έντυπο ΑΑ Γης για αγροτεμάχια).
Δυνατότητα διορισμού συντονιστή από άλλη περιφερειακή ενότητα της ίδιας περιφέρειας, ώστε να διασφαλίζεται ισοκατανομή των υποθέσεων σε όλους τους συντονιστές του μητρώου.
Καθορισμός της αμοιβής συντονιστών, με δυνατότητα κλιμάκωσης σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ. βάσει προόδου εργασιών), έτσι ώστε να προκύπτει κίνητρο ολοκλήρωσης των υποθέσεων, καθώς και θέσπιση μέγιστου ύψους αμοιβής, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατάχρηση.
Συμπλήρωση του περιεχομένου της αίτησης, με συμπερίληψη του χρόνου, στον οποίο ανάγεται το ύψος της κάθε οφειλής. Έτσι θα αποτρέπεται το ενδεχόμενο ανακριβειών ως προς το ύψος των οφειλών, που οφείλονται αποκλειστικά στην προσθήκη τόκων.
Συμπλήρωση στοιχείων της αίτησης, κατόπιν παράλειψης του οφειλέτη (π.χ. συνοφειλέτες, πιστωτές) εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, από τη σχετική ειδοποίηση.
Διόρθωση σφαλμάτων της αίτησης, τα οποία έχουν προέλθει είτε εξ αμελείας ή αδυναμίας επακριβούς επίγνωσης της πληροφορίας από τον οφειλέτη (π.χ. το ακριβές ύψος της οφειλής κατά τη στιγμή της αίτησης το οποίο ενδέχεται να διαφέρει με τα διαθέσιμα στοιχεία του προηγούμενου μήνα), εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, από τη σχετική ειδοποίηση.
Διαγραφή αίτησης λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων, που δεν μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο χρονικό σημείο που διαπιστώθηκαν, με ταυτόχρονη δυνατότητα επανυποβολής της αίτησης από τον ίδιο οφειλέτη και ορισμού του ίδιου συντονιστή που χειριζόταν την αίτηση του οφειλέτη, χωρίς αυτή η αίτηση να θεωρείται ως μια νέα / δεύτερη αίτηση.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο βενζίνης

Πάνω από το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η αμόλυβδη βενζίνη στις Κυκλάδες, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες το έφτασε.

Συγκεκριμένα, ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο ενώ ένα πρατήριο στα Κατάπολα της Αμοργού υπέβαλε τιμή στα 2 ευρώ το λίτρο.

Σε περισσότερα από 22 νησιά και νομούς της χώρας η βενζίνη πωλείται πάνω από 1,90 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε ύψη ρεκόρ βρίσκονται η τιμή του πετρελαίου κίνησης καθώς και του μαζούτ.

Με την μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,63€ ανά λίτρο και στο 1,40€ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πέμπτη σε όλο τον κόσμο.

Η αναστάτωση στις αγορές του μαύρου χρυσού οφείλεται στις απειλούμενες κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, ανακοινώνοντας προ εβδομάδων την αποχώρηση από τη διεθνή συμφωνία. Επιπλέον, η στάση των κρατών - μελών του ΟΠΕΚ να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου επιτείνει την ανησυχία στις αγορές.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος και εξώδικα στους καταναλωτές - Τι πρέπει να κάνετε για ρύθμιση δόσεων και διακανονισμό

Σε ρύθμιση οφειλών πρέπει να προχωρήσουν πολλοί πελάτες της ΔΕΗ, ούτως ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με εξώδικα αλλά και με διακοπή του ρεύματος. Πολλά εξώδικα μέχρι στιγμής έχουν λάβει επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίοι απειλούνται με διακοπή της της ηλεκτροδότησης.

Στο στόχαστρο της εταιρείας που εισπράττει για λογαριασμό της ΔΕΗ τα χρέη των καταναλωτών έχουν μπει σε πρώτη φάση όσοι χρωστούν ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Τα χρέη της ΔΕΗ έχουν φτάσει στα 2,8 δισ. ευρώ και έτσι έχει ξεκινήσει το σαφάρι της είσπραξης. Εκτός από τους οφειλέτες ποσών άνω των 1.000 ευρώ μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι χρωστούν. Στόχος για το 2018 η είσπραξη τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αλλάζει και η ρύθμιση που γίνεται για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς. Πλέον οι δόσεις μειώνονται από τις 46 στις 24 και παράλληλα μεγαλώνει και το ύψος της προκαταβολής που θα πρέπει να δώσει ο οφειλέτης.

Πως γίνεται η ρύθμιση

Για μηνιαίο λογαριασμό ως 100 ευρώ η προκαταβολή ορίζεται στο 10%.

Για λογαριασμούς από 101 ως 250 ευρώ το μήνα η προκαταβολή πάει στο 15%, ενώ για ποσά από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή ορίζεται στο 20%.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των δόσεων είναι το πολύ 24, ενώ η δόση δεν μπορεί να ξεπερνάει το ποσό του μέσου μηνιαίου λογαριασμού. Εάν προκύπτει υπόλοιπο τότε ο καταναλωτής θα πρέπει να το πληρώσει στην προκαταβολή.

Η ΔΕΗ έχει χωρίσει τους οικιακούς πελάτες σε έξι κατηγορίες:

Συνεπείς και χωρίς διακανονισμούς

Συνεπείς που πληρώνουν τον διακανονισμό που έχουν κάνει

Πελάτες με έναν απλήρωτο λογαριασμό ή μια αθέτηση πληρωμής του διακανονισμού.

Πελάτες με πολλές αθετήσεις πληρωμής διακανονισμούς

Πελάτες στους οποίους έχει γίνει διακοπή λόγω χρέους και δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών

Πελάτες με διαπιστωμένη ρευματοκλοπή


Για τους πελάτες που ανήκουν στις δυο τελευταίες κατηγορίες η ρύθμιση πλέον ορίζει ποσό προκαταβολής στο 30% της οφειλής και εξόφληση σε 18 δόσεις, ενώ αν έχει γίνει διακοπή στο ρεύμα η προκαταβολή ανεβαίνει στο 40% και οι δόσεις ορίζονται ως 12.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπήρξε τόσο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ που τον αντικατέστησε η γραμματέας του!

Πρόκειται για αδίστακτους σταλίνες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παραμείνουν στην εξουσία. Την ώρα που πετσοκόβουν ζωές έχουν το θράσος να μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη όπως ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαλος, ένας τόσο αποτυχημένος υπουργός που έχασε το υπουργείο του από την γραμματέα του (Εφη Αχτσιόγλου)! Hταν τόσο αποτυχημένος που ο πρωθυπουργός τον έπαυσε και τοποθέτησε στη θέση του την γραμματέα του.

Και αυτός αντί να ανοίξει η γη να τον καταπιεί κάνει δηλώσεις του στυλ «αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη» σχολιάζοντας το θέμα των αυξημένων εισφορών για τους ελευθέρους επαγγελματίες. Κάτι αντίστοιχο με τις ανοησίες που εκσφενδονίζει και ο Παρασκευόπουλος για να δικαιολογήσει το τετατούργημά του.

Τώρα λοιπόν οι αδίστακτοι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τους φορολογούμενους με δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχετήρια.

Ακόμη και αν κάνουν ρύθμιση και πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό που έχει οριστεί, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί παραμένουν μπλοκαρισμένοι και ό,τι κατατίθεται σε αυτούς κατάσχεται υπέρ του Δημοσίου.
Οπερ σημαίνει ότι πληρώνουν διπλή και τριπλή τη δόση κάθε μήνα αφού για να είναι ενήμεροι απέναντι στην εφορία, καταβάλλουν τη μία δόση μέσω της ρύθμισης και πρόσθετα ποσά μέσω της κατάσχεσης των τραπεζικών τους υπολοίπων.

Όταν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή, άνω των 500 ευρώ, για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να πληρώνει έστω και μικρό ποσό στην εφορία, αντιμετωπίζει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.Το πιο σύνηθες είναι να εκδίδεται κατασχετήριο, το οποίο κοινοποιείται ηλεκτρονικά σε όλες τις τράπεζες και περιλαμβάνει εντολή για άμεση δέσμευση και απόδοση στο δημόσιο ταμείο των υπολοίπων στους τραπεζικούς του λογαριασμούς αλλά και ποσών που τυχόν κατατεθούν στο μέλλον σε αυτούς.

Ο φορολογούμενος μπορεί να προστατευτεί μόνο δηλώνοντας ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό και για ποσό έως 1.250 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κατασχέσεις σε 1,1 εκατ. φορολογούμενους, πολλοί εξ αυτών περιλαμβάνονται στους 861.000 που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Ειδικότερα 383.400 φορολογούμενοι βρίσκονται ακόμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων, 427.063 βρίσκονται στη ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ 50.767 έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε 24 δόσεις.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναζητά τρόπους για να επιλυθεί το πρόβλημα, είτε με συμψηφισμό των ποσών που καταβάλλει ο φορολογούμενος στο πλαίσιο της ρύθμισης με τα ποσά που κατάσχονται από την εφορία στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ώστε ο φορολογούμενος να καταβάλλει ουσιαστικά μόνο τις δόσεις της ρύθμισης, είτε τη σταδιακή αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όταν ο φορολογούμενος τηρεί τη ρύθμιση και μάλιστα για κάθε δόση που θα πληρώνει ο φορολογούμενος θα απελευθερώνεται διπλάσιο ποσό από τους λογαριασμούς.

Ο φορολογούμενος, εφόσον καταβάλει τις δυο πρώτες δόσεις, από την καταβολή της τρίτης και μετά θα ξεκινά μερική αποδέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών.

Σήμερα η διαδικασία άρσης των κατασχέσεων είναι γραφειοκρατική και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αίρονται εφόσον
εξοφληθεί το ποσόν για το οποίο εκδόθηκε το κατασχετήριο
η οφειλή έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής οφειλών του 2014 (προέβλεπε έως και 100 δόσεις) η οποία τηρείται και συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) έχει εξοφληθεί ποσοστό 50% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής,

β) έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον οφειλέτη,

γ) έχει εξεταστεί κατά περίπτωση η συνδρομή των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και μη απώλειάς της

δ) η επιβληθείσα κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν υπαχθεί και εξοφληθεί στο πλαίσιο των διατάξεων της ρύθμισης και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.
η οφειλή έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων (ρύθμιση του 2015) και συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Έχει εξοφληθεί ποσοστό 25% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής πριν από οποιαδήποτε απαλλαγή, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσόν της προκαταβολής

β) έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον οφειλέτη,

γ) έχει εξεταστεί κατά περίπτωση η συνδρομή των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και μη απώλειας της

δ) η επιβληθείσα κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν υπαχθεί και εξοφληθεί στο πλαίσιο των διατάξεων της ρύθμισης και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!