EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Η ιταλική κρίση, ή ποιος κυβερνά την Ευρώπη

Η συνταγματική κρίσις στην Ιταλία επανέφερε το αναπάντητον εισέτι ερώτημα: ποίος κυβερνά την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμον όλον; Στην χώρα μας, η συνταγματική κρίσις του 1964 (τις κυβερνά, λαός ή βασιληάς;) προκάλεσε μεγάλες εθνικές καταστροφές: Διχασμόν του ελληνικού λαού, την δικτατορία, την εκθρόνιση του Κωνσταντίνου και την καταστροφή της Κύπρου.

Στην Ευρώπη, η ανατροπή της Βρεταννίδος πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, του Ιταλού ομολόγου της Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και προχθές, του Τζιουζέπε Κόντε από τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, έφερε πάλι στην επικαιρότητα την γνωστή απορία. Στον υπόλοιπο κόσμον, ο κατάλογος των… υπόπτων κέντρων εξουσίας περιλαμβάνει τους ελευθεροτέκονας, τους Πεφωτισμένους (Illuminati) την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και την Τράπεζα Γκόλντμαν Ζάξ και άλλους πολλούς.

Εν τούτοις, πολλά διεθνή γεγονότα διαφεύγουν του ελέγχου των κέντρων εξουσίας, όπως π.χ. η ενοποίηση της Γερμανίας το 1989, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίσις του 2007  και η ανάδυση της Κίνας, ως παγκοσμίου υπερδυνάμεως επί των ημερών μας. Εάν οι ισχυροί ήσαν πράγματι παντοδύναμοι, μερικά αιφνιδιαστικά περιστατικά θα είχαν προβλεφθή και άλλα αποφευχθή.

Γεωπολιτικές και γεωοικονομικές εξελίξεις υπαγορεύονται πλειστάκις από ανθρώπινες δυνάμεις και αδυναμίες ως της Αριστοτελείου «ετερογονίας των σκοπών», «του σπουδαίου ρόλου των βλακών εν τω συγχρόνω βίω» κατά τον Ευάγγελον Λεμπέση και των ιδεοληπτών ως λ.χ. του Νίκου Ζαχαριάδη με τον ανταρτοπόλεμο στην Ελλάδα, η ίδρυσις της Ευρωζώνης υπό του Φρανσουά Μιτεράν, ή το φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης των Κλίντον-Ομπάμα.

Οι ατέλειες του ευρώ

Στην περίπτωση της ιταλικής κρίσεως, δεν είναι τόσον η απόρριψη υπό του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας του υποψηφίου υπουργού Οικονομικών Πάολο Σαβόνα (81 ετών) όσον ο φόβος των Οίκων Πιστοληπτικής (αν)Αξιοπιστίας ότι θα ανεβάσουν το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, που μέτρησε στην συνταγματική εκτροπή. Ευκόλως θα μπορούσε να εξευρεθή ένας νεώτερος αντικαταστάτης του Πάολο, χωρίς να συγκεντρώνει τα πυρά του γερμανικού Τύπου.

Και πάντως η αύξηση των ιταλικών επιτοκίων (στο 2,4%) δεν είναι προς θάνατον, πέραν του ότι μέγα μέρος του ιταλικού δημοσίου χρέους είναι εσωτερικόν (74%,  άρα άσχετο των προθέσεων της ΜΟΥΝΤΙΣ). Η τωρινή αξιολόγηση της Ιταλίας στο «βαα2» μόλις απέχει δύο βαθμίδες από τα «σκουπίδια» (junk bond).

Αλλού νομίζω ότι ευρίσκεται η «πέτρα του σκανδάλου» που δεν ομολογείται ούτε από τους υπερμάχους του λαού μήτε από τους φοβερούς Ντεντέσκους: στις ατέλειες του ευρώ! Η Ιταλία, όπως και η Γαλλία, υποφέρουν από ελλείμματα στις εξωτερικές συναλλαγές των, ιδίως με την Γερμανία. Η ατελής νομισματική ενοποίηση της Ευρώπης, εν αντιθέσει προς την Αμερική, επεννόησε μεταγενεστέρως του Μααστρίχτ, τον χρεωστικό λογαριασμόν TARGET 2 για να ικανοποιήσει τα μερκαντιλιστικά συμφέροντα των Γερμανών βιομηχάνων αντί του ομοσπονδιακού συμψηφισμού των Πολιτειακών εμπορικών ελλειμμάτων, όπως ισχύει στις ΗΠΑ.

Το άνοιγμα του λογαριασμού TARGET 2 της Ιταλίας ανέρχεται εις 444 δισ. ευρώ εις πίστωσιν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. Προς στιγμήν διεφάνη ότι η απορριφθείσα ιταλική κυβέρνηση επεθύμη την διαγραφή τουλάχιστον του ημίσεως του χρεωστικού υπολοίπου της Ιταλίας. Πανικός κατέλαβε την γερμανική Κεντρική Τράπεζα εν Φραγκφούρτη και εζήτησε την κεφαλήν του εμπνευστού Πάολο επί πίνακι.

Έτσι απεκαλύφθη και «ποιός κυβερνά» τουλάχιστον την Ευρώπη: Η πανίσχυρος Μπούντεσμπανκ! (The Bundesbank. The Bank that rules Europe. Υπό David Marsh. Heinemann 1992).
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ασπόνδυλοι δημοσιογράφοι, πολτοποιημένοι βουλευτές

Ποιος πάει να οργανωθεί σε πολιτικό κόμμα τα τελευταία χρόνια; Και συμπληρωματικά ποιοι γίνονται δεκτοί ως δημοσιογράφοι από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ; Θα απαντήσω πρώτα μεταφορικά, άρα συνοπτικά: και στις δύο περιπτώσεις η συντριπτική πλειονότητα προέρχεται από τα πολιτιστικά έγκατα της ελληνικής κοινωνίας.

Όσοι και όσες δεν διαθέτουν αυτό το πολιτιστικό προφίλ, όσοι διαθέτουν έστω στοιχειώδη αυτοσεβασμό και καλλιέργεια, απλώς σπανίζουν εντός των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων, ή είναι περιθωριοποιημένοι κάπου –ανεξαρτήτως της πολιτικής τους ιδεολογίας. Πρόκειται όμως για μια απάντηση που δείχνει το αποτέλεσμα, την κατάληξη του εν λόγω προσωπικού σήμερα. Ας ξεκινήσω, λοιπόν, από την αρχή.

Πρώτη επιδημία

Για τους δημοσιογράφους η εξήγηση είναι κάπως απλούστερη. Στον βαθμό κατά τον οποίο τα ΜΜΕ, παντού στον κόσμο, άρχισαν να ελέγχονται από κεφαλαιούχους κάθε είδους, ανώνυμους υπό την μορφή των γιγαντιαίων επιχειρήσεων ή επώνυμους υπό την μορφή των μεγιστάνων του κεφαλαίου, αποκτούσαν την λειτουργία του σκέτου εργαλείου προπαγάνδας αυτής της οικονομικής ισχύος.

Στη χώρα μας αυτή η εκδοχή πήρε μια τροπή συγκρότησης ημιμαφίας στα πλευρά του πολιτικού παίγνιου ως εργαλείο εκβιασμού, μετά την εκπληκτικά επιπόλαιη όσο και ιδιοτελή ιδιωτικοποίηση κάθε είδους συχνοτήτων. Και μάλιστα χωρίς ουσιωδώς κανένα όργανο εποπτείας και ελέγχου τόσο των τύπων όσο και του περιεχομένου. Και ας αλαλάζουν ακριβώς οι παραγωγοί σκουπιδιών στα ΜΜΕ περί ελευθερίας της έκφρασης και κινδύνου επιβολής λογοκρισίας.

Αυτή η απουσία οργάνου ακύρωσε εκ των πραγμάτων και τον ρόλο των αρμόδιων εισαγγελέων, δεδομένου ότι για να παρέμβουν θα έπρεπε να δράσουν μόνοι εναντίων όλων των τεράτων, πολιτικών, τηλεοπτικών, Τύπου και συχνότατα ποδοσφαιρικών, με τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα διορισμένο κατά το σύστημα από κυβερνητικό κόμμα, πάνω από το κεφάλι του.

Να ‘μαστε, λοιπόν, σήμερα με ΜΜΕ πολιτιστικά και μορφωτικά πολτοποιημένα, εξισωμένο προσωπικό με πολτώδη λόγο, κανάλια, τα οποία όλοι θεωρούν από αδιάφορα έως αναξιόπιστα ή ευθέως οχετούς προπαγάνδας και πολιτιστικού εκμαυλισμού. Παρόμοια, λίγο πολύ, για τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Οι τελευταίες ειδικά έχουν καταρρεύσει στο 6% έως 15% της κυκλοφορίας που διέθεταν πριν τριάντα χρόνια, αλλά συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως ο σκοπός τους δεν είναι η ενημέρωση. Τα ΜΜΕ τα οποία δεν ανήκουν σε ισχυρούς, δίνουν τις αναγκαίες κλίσεις στο φρόνημά τους που μπορεί να φτάνει έως 180 μοίρες σε συνάρτηση με το εύρος και το ύψος της κατανομής της κρατικής διαφήμισης. Πρόκειται για μια απλή εξίσωση πρώτου βαθμού.

Σε αυτό τον τύπο ΜΜΕ προσαρμόστηκε το νέο είδος δημοσιογράφου που συνιστά τον κανόνα σήμερα. Και το θεμέλιο αυτού του κανόνα είναι η υψηλότατη ελαστικότητα του προσωπικού φρονήματος και η απύθμενη ανοχή σε βύθιση σε οποιασδήποτε υφής πολτό. Τεχνικά προσόντα αποτελούν η απουσία ουσιώδους μόρφωσης και ιδίως καλλιέργειας, καθώς και άλλα ταπεινότερα. Έτσι περιγράφεται το προφίλ της πλειονότητας εκείνων οι οποίοι εδώ και χρόνια με αυξητική τάση γίνονται δεκτοί ως δημοσιογράφοι από τους αντίστοιχους εργοδότες, ή επιβιώνουν στο επάγγελμα.

Και το είδος εξαπλώθηκε, πάντως με την σταθερή στήριξη του 20% της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή το φαινόμενο διαθέτει κοινωνική βάση. Παρότι υπάρχουν και είναι αρκετές, δεν θα αναφερθώ στις εξαιρέσεις. Για τον απλούστατο λόγο πως οι εξαιρέσεις δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα κατά τα θρυλούμενα. Αντίθετα δείχνουν τον ριζικά διαφορετικό δρόμο που θα μπορούσαν να είχαν πάρει τα πράγματα, ή και ακόμη μπορούν. Απόδειξη η παρούσα ιστοσελίδα όπως και άλλες αλλού.

Δεύτερη επιδημία

Και το πολιτικό προσωπικό; Δεν ξεπερνάει τα 6-8 χιλιάδες άτομα που να κατέχουν ή να επηρεάζουν άμεσα την εξουσία, ή η τελευταία να εξαρτάται σε κάτι σημαντικό από αυτά. Αχ, το πολιτικό προσωπικό! Πρόκειται για τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, τους βουλευτές, επικεφαλής κρίσιμων οργανισμών και κρατικών θεσμών κ.ο.κ.

Ας ξεκινήσω με ρητορική ερώτηση, διευκολύνει: με ποιες διαδικασίες γίνεται κανείς βουλευτής (μέλος της Νομοθετικής εξουσίας), υπουργός (μέλος της Εκτελεστικής εξουσίας), στην Ελλάδα των πρόσφατων δεκαετιών; Οι δύο καλύτεροι δρόμοι είναι γόνος πολιτικής οικογένειας από την οποία κληρονομούνται έδρα, ψήφοι και χρηματοδότες. Ακολούθως οι φοιτητικές κομματικές νεολαίες, εννοείται των ισχυρών κομμάτων –αν και… Ο τρίτος δρόμος είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Συνεπώς, τα πρόσωπα που είναι τα χειρότερα για τα πανεπιστήμια είναι τα καλύτερα για τα πολιτικά κόμματα και την Βουλή.

Οι συνδικαλιστές που ως τέτοιοι έχουν κατ’ επανάληψη αποδειχθεί απολύτως άχρηστοι για τους εργαζόμενους, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμοι για τα πολιτικά κόμματα και το Κοινοβούλιο. Μετά έρχονται χύδην οι τοπικές κουμπαριές, συγγένειες, κολλητοί, τα αναγκαία κακά, οι χρήσιμοι ηλίθιοι κ.α.π. Έτσι αναπαράγεται ό,τι αποκαλούμε κομματική νομενκλατούρα, με αυτούς και αυτές συγκροτούνται η Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία κ.ο.κ.

Ποιος θα πήγαινε να οργανωθεί σε πολιτικό κόμμα τα χρόνια της ευμάρειας και της πολιτικά παραχωρημένης ασυδοσίας προς αρκετούς; Και ακόμη χειρότερα, ποιος θα πήγαινε να οργανωθεί σε ένα αριστερό κόμμα την περίοδο που δεν είχε καμία ελπίδα εξουσίας; Αλλά και όσοι το θέλησαν μεταξύ 2012 και 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκλεισε την πόρτα.

Αντί απάντησης ας αναρωτηθούμε: γιατί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζουν κατά την περίοδο του μνημονίου την πλέον συμπαγή στάση στην Βουλή, ψηφίζοντας ναι σε κάθε κοινωνική βαρβαρότητα; Για ποιο λόγο οι βουλευτές των κομμάτων που βρίσκονται στην εξουσία, ή ελπίζουν να βρεθούν, ακυρώνουν αυτοβούλως την δική τους ελευθερία του πολιτικού λόγου και επιπλέον νεκρώνουν τα δικά τους ειδικά συνταγματικά πολιτικά δικαιώματα;

Κοινωνιολογικά η απάντηση είναι ότι στην Βουλή γενικά, και στους κυβερνητικούς βουλευτές ειδικότερα, βρίσκονται κατά συντριπτική πλειονότητα άτομα που δεν έχουν να πάνε κάπου αν πάψουν να είναι βουλευτές. Πριν εκλεγούν ήταν απλές στοιχειώδεις υπάρξεις και μετά θα συνεχίσουν να είναι κάτι μεταξύ τίποτε και ίσως.

Το σύστημα εξουσίας, λοιπόν, η διακυβέρνησή μας ως πολιτών θεμελιώνεται στην κατάλυση των συνταγματικών ελευθεριών των εκάστοτε κυβερνητικών βουλευτών με πρώτη εμφανή, αλλά σοβαρή συνέπεια τον προσωπικό πολιτικό αυτοεξευτελισμό τους επειδή δημόσια σιωπούν, Ή διατυπώνουν ακατάληπτα μισόλογα και ανοησίες, ή στρεψοδικίες, ψεύδη και συγκαλύψεις, ή απλώς βλακείες για θεμελιώδη ζητήματα της κοινωνίας τα οποία, ωστόσο, οι πολίτες τα γνωρίζουν και φυσικά τα υπόκεινται.

Ο συστημικός μηχανισμός

Το είδος των δημοσιογράφων που προαναφέρθηκε απλώς βοηθάει αυτή την στάση ανεξάρτητα από το κόμμα το οποίο υποστηρίζει. Τα κομματικά χρώματα αφορούν τα μέλη του συστήματος και όχι τους πολίτες. Για να πετύχει κανείς σε αυτό το πολιτικό και δημοσιογραφικό πλαίσιο απαιτείται να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και πολιτιστικό προφίλ. Και οπωσδήποτε να το καλλιεργήσει κατά την άσκηση καθηκόντων του, αλλά και να το αποδεικνύει σε κάθε περίσταση και υπό οιουσδήποτε όρους.

Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας του συστημικού μηχανισμού άσκησης εξουσίας στην Ελλάδα. Από την αυτοπολτοποίησή του γεννήθηκε το σημερινό αδιέξοδο πολιτικής αντιπροσώπευσης, η μετατροπή της δημοκρατίας σε ρητορικό σούργελο, με την θεσμική αποσύνθεση του κράτους και την φαυλότητα λόγου και έργων να προκύπτουν ως εύλογες συνέπειες.

Το μνημόνιο μπορεί να επιδείνωσε, αλλά ταυτόχρονα επισφράγισε και σταθεροποίησε την λειτουργία αυτού του συστήματος ως είχε. Ίσως για τούτο επιλέχτηκε εξαρχής, και συνεχίζει, αντί τόσων άλλων λύσεων, μερικών ή ολικών καταφανώς διαθέσιμων.
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αντισυστημική ψήφος και ο Ψαλιδοχέρης του ΔΝΤ

Η κίνηση του προέδρου Ματαρέλα να αναθέσει σε ένα πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, (γνωστός σαν Ψαλιδοχέρης) τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει προκαλέσει, παροξύνοντας το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία. Το μόνο κέρδος για το συγκρότημα εξουσίας που συμπλέει με το ευρωιερατείο, είναι ότι εξασφάλισε χρόνο λίγων μηνών. Η κυβέρνηση Κοταρέλι δεν πρόκειται να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή (θα την υπερψηφίσει το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι).

Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, θα στηθούν και πάλι κάλπες. Πιθανότατα, μάλιστα, τόσο τα Πέντε Αστέρια όσο και η Λέγκα θα ενισχύσουν τα εκλογικά ποσοστά τους και ως εκ τούτου την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Με άλλα λόγια, ο χρόνος που εξασφάλισε ο Ματαρέλα θα πληρωθεί ακριβά στο πολιτικό-εκλογικό επίπεδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το φθινόπωρο η Ιταλία θα ξαναβρεθεί στο σημείο που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα με την αντισυστημική συμμαχία πιο ενισχυμένη και πιο αποφασισμένη.

Προφανώς, το ευρωιερατείο, κυρίως μέσω των κατεστημένων Μίντια, θα συνεχίσει την προσπάθεια να αποδομήσει ιδεολογικά και πολιτικά τη συμμαχία των Πέντε Αστεριών με τη Λέγκα. Οτιδήποτε, άλλωστε, αποκλίνει από την made in Germany πολιτική και οικονομική ορθοδοξία της Ευρωζώνης χαρακτηρίζεται αυτομάτως «λαϊκισμός» και βεβαίως έπεται η ακατάσχετη κινδυνολογία με σκοπό τη διασπορά φόβου στους Ιταλούς ψηφοφόρους.

Το μοτίβο είναι γνωστό. Με δηλώσεις και διαρροές καλλιεργείται κλίμα ότι με κυβέρνηση Κόντε και με υπουργό Οικονομικών τον Σαβόνα η Ιταλία θα βαδίσει στον δρόμο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, γεγονός που θα εκτοξεύσει το επιτόκιο δανεισμού από τις Αγορές, ο οποίος είναι απαραίτητος για την εξυπηρέτηση του υπερδιογκωμένου ιταλικού χρέους. Έτσι θα προβληθεί το επικοινωνιακό σχήμα «κυβέρνηση Κόντε με υπουργός Οικονομικών τον Σαβόνα οδηγεί στη χρεοκοπία».

Πάλι στις κάλπες

Πόσο, όμως, μία τέτοια ρητορική μπορεί να αποτρέψει την λόγω αντίδρασης περαιτέρω στροφή των ψηφοφόρων προς τα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα; Οι δύο σύμμαχοι δεν το πιστεύουν και γι’ αυτό αρνήθηκαν να εισέλθουν σε παζάρι με τον πρόεδρο Ματαρέλα. Επέλεξαν να καταθέσουν την εντολή και να εξωθήσουν τα πράγματα σε νέες εκλογές αφενός για να τον εκθέσουν πολιτικά, αφετέρου για να ξαναπάρουν την εντολή με ισχυρότερη λαϊκή έδραση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όσο στο τιμόνι της Ιταλίας θα βρίσκεται ο Κοταρέλι είναι προφανές πως οι Αγορές δεν θα επιτεθούν. Θα έχουν, ωστόσο, την Ιταλία στο μικροσκόπιο. Και το φθινόπωρο, όταν μετά τις εκλογές τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα, πιθανότατα ενισχυμένα, θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, μία νέα άρνηση του προέδρου Ματαρέλα θα ισοδυναμούσε με συνταγματικό πραξικόπημα, αφού θα έφερνε σε αντίθεση τον εκλεγμένο από τη Βουλή Πρόεδρο Δημοκρατίας με τη συμμαχία που θα έχει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση, λόγω του εκλογικού αποτελέσματος.

Η μελλοντική κυβέρνηση Κόντε αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρές πιέσεις όχι μόνο από το ευρωιερατείο, αλλά και από τις Αγορές, οι οποίες έχουν ήδη λάβει το σχετικό σήμα. Η χρησιμοποίηση των Αγορών για άσκηση πολιτικού εκβιασμού, όμως, είναι εκ των πραγμάτων παιχνίδι με τη φωτιά. Κι αυτό επειδή οι Αγορές έχουν αντανακλαστικά αγέλης. Εάν κυριαρχήσει ο φόβος δεν αποκλείεται το επιτόκιο δανεισμού να εκτοξευθεί. Μία τέτοια εξέλιξη ναι μεν θα ασκούσε ασφυκτική πίεση σε μελλοντική κυβέρνηση Κόντε, αλλά δεν θα μπορούσε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο απώλειας του ελέγχου.

Ο κίνδυνος απώλειας του ελέγχου

Εάν χαθεί ο έλεγχος, όμως, η Ιταλία ίσως βρεθεί μέχρι και αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορεί να αναχρηματοδοτεί το χρέος της, δηλαδή με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Εάν, λοιπόν, τα πράγματα πάρουν αυτή την τροπή, η Ευρωζώνη δεν θα μείνει αλώβητη, το αντίθετο. Οι Αγορές θα θεωρούσαν δικαιολογημένα πως θα κλυδωνισθεί ολόκληρο το οικοδόμημα και θα έσπευδαν να πάρουν αποστάσεις συνολικά.

Δεν μπορεί κανείς από τώρα να αποφανθεί κατηγορηματικά πως θα αντιδράσει μία μελλοντική κυβέρνηση Κόντε εάν βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση. Υπάρχουν ενδείξεις πως τουλάχιστον ο ηγέτης της Λέγκας Σαλβίνι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να σπρώξει τα πράγματα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη, καταφεύγοντας σε πρώτη φάση στην υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος. Υπενθυμίζουμε πως και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι διαπνέονται από αρνητικά αισθήματα για το κοινό νόμισμα.

Τα ίδια αρνητικά αισθήματα, άλλωστε, νοιώθουν και οι περισσότεροι Ιταλοί, λόγω της κρίσης που βιώνουν και την οποία –όχι αδικαιολόγητα– αποδίδουν στο ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια συνειδητοποίησαν ότι η ταυτισμένη με το ευρώ φιλελεύθερη συναίνεση της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς επιτείνει, αντί να λύνει τα προβλήματά τους. Γι’ αυτό και στράφηκαν μαζικά προς δύο αντισυστημικά κόμματα: προς το ιδιότυπο Κίνημα 5 Αστέρων και προς τη Λέγκα, η οποία παίζει δυνατά και το αντιμεταναστευτικό χαρτί, το δεύτερο καυτό πρόβλημα για την ιταλική κοινωνία.

Η αντίφαση του μέσου Ιταλού

Οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων έβαλαν νερό στο κρασί τους όσον αφορά την παλαιότερη θέση τους για έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να διασκεδάσουν φόβους και να διευκολύνουν εκλογικές εισροές. Στην πραγματικότητα, ο μέσος Ιταλός βιώνει μία αντίφαση όσον αφορά το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Αναπολεί την εποχή πριν το ευρώ, όταν η χώρα του, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες της, ήταν ένας βιομηχανικός-εξαγωγικός γίγαντας και μέλος του κλαμπ των επτά πλουσιοτέρων χωρών της Δύσης. Μπορεί η λιρέτα να μην ήταν το δυνατό νόμισμα, αλλά με τη διολίσθησή της υπηρέτησε αποτελεσματικά την ιταλική οικονομία για δεκαετίες.

Ο μέσος Ιταλός, λοιπόν, τα βάζει με το ευρώ και όχι αδίκως. Τα γεγονότα του έδειξαν ότι από την επιβολή του κοινού νομίσματος υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Ο αναμφισβήτητος κερδισμένος είναι η Γερμανία και από τους βασικούς χαμένους η Ιταλία. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο μέσος Ιταλός φοβάται. Λόγω και της ισχυρής προπαγανδιστικής πίεσης που υφίσταται από τα συστημικά Μίντια, τείνει να θεωρεί την έξοδο από την Ευρωζώνη σαν ένα άλμα στο κενό.

Είναι κατά κανόνα πεπεισμένος ότι το ευρώ πλήττει την ιταλική οικονομία και το δικό του εισόδημα. Από την άλλη, όμως, δεν είναι έτοιμος να ρισκάρει το προβληματικό –αλλά όχι δραματικό– δικό του σήμερα για ένα αβέβαιο αύριο εκτός Ευρωζώνης, για το οποίο το κατεστημένο του λέει πως θα είναι καταστροφικό. Καταστροφικό και για την Ιταλία και για τον ίδιο, για το εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις του.

Ο μέσος Ιταλός, λοιπόν, θυμίζει ασθενή, ο οποίος ταλαιπωρείται, αλλά δεν αποφασίζει να κάνει την εγχείρηση, φοβούμενος τα χειρότερα. Αυτήν ακριβώς την αντίφασή του επιχείρησαν να εκφράσουν με το νέρωμα της αντι-ευρώ ρητορικής τους τόσο το Κίνημα των 5 Αστέρων όσο και η Λέγκα.

Η αντισυστημική τάση

Εάν αξίζει να κρατήσουμε κάτι από αυτό το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών είναι η ποιοτική τάση, το γεγονός ότι ένας λαός που πρωταγωνιστούσε σε ευρωπαϊσμό, εμφανίζεται μέσα από τις κάλπες να τον απορρίπτει, έστω κι αν φοβάται το άλμα. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας του ευρωπαϊκού εγχειρήματος κι όχι έργο κάποιων μάγων του λαϊκισμού, όπως ισχυρίζονται τα συστημικά στερεότυπα.

Είναι ακριβώς αυτή η αντισυστημική τάση στην ιταλική (και όχι μόνο) κοινωνία που δεν αναχαιτίζεται με ελιγμούς, όπως αυτόν που επιστράτευσε ο πρόεδρος Ματαρέλα. Αντιθέτως ενισχύεται, λόγω αντίδρασης των ψηφοφόρων σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, οι οποίες παρακάμπτουν την εκπεφρασμένη στις κάλπες βούλησή τους.

Όπως και τώρα, έτσι και το φθινόπωρο, εάν δεν μεσολαβήσουν ανατροπές, ο Κόντε θα είναι αυτός που θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Όπως και τώρα, κατά πάσα πιθανότητα θα επιδιώξει έναν συμβιβασμό με το ευρωιερατείο, όπως, άλλωστε, δήλωσε και ο Σαβόνα, η “πέτρα του σκανδάλου”. Εάν, όμως, βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό, εάν το ευρωιερατείο επιχειρήσει να της περάσει θηλιά στο λαιμό, δεν αποκλείεται καθόλου να ενεργοποιηθούν οι αντι-ευρώ θέσεις και του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας. Είναι τότε που το παιχνίδι θα χοντρύνει, με απροσδιόριστες επιπτώσεις.

Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε στην αρχή μίας περιόδου, η οποία ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική για την επιβίωση του ευρώ. Μπορεί η ιταλική “ανταρσία” να πήρε αναβολή για το φθινόπωρο, αλλά αργά ή γρήγορα θα φέρει την Ευρωζώνη αντιμέτωπη με τις εγγενείς αντιφάσεις της και κατ’ επέκτασιν θα απειλήσει με ανατροπή τις πολύ βολικές για το Βερολίνο ισορροπίες.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ο …ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Επικεφαλής στρατηγικής πολιτικής

της “Ελλήνων Πολιτείας” – Αρθρογράφος

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ έδινε το παρόν στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δέχτηκε άγρια επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες  συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προφανώς για όσα κατά καιρούς έχει πει ο κ. Μπουτάρης, τόσο για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη χώρα των Σκοπίων, όσο και για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων! Ωστόσο, θεωρούμε ως ηθικό αυτουργό αυτής της επίθεσης τον ίδιο τον κ. Μπουτάρη… Που, από ότι φαίνεται, του τα είχαν μαζεμένα οι Θεσσαλονικείς…

Κακός “συνήγορος” ο αρχομανής και υπερφίαλος Γιώργος Πατούλης…

Στην άγρια αυτή επίθεση, που δέχτηκε ο διεθνιστής Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βρήκε υπερασπιστές από όλο το σαθρό πολιτικό Σύστημα, καθώς και από την αργυρώνητη δημοσιογραφία, των τηλεοπτικών σταθμών και των εφημερίδων των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών τους, οι οποίοι “γλύφουν” διαχρονικά την κάθε μορφή Εξουσίας!

Όμως, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη, υπό μορφή “συνηγόρου υπεράσπισης” του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη! Ο οποίος όχι απλά καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά υπερθεμάτισε – αναίτια θα έλεγε ο κάθε αφελής – εκφράζοντας ως Πρόεδρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον αποτροπιασμό του σε μια “οργανωμένη επίθεση” από κάποιους που θέλουν να μεταβάλουν σε ζούγκλα, μια “δημοκρατική” χώρα, την οποία διέπει ο πλουραλισμός απόψεων!

Δεν θα διαφωνούσαμε με τον κ. Πατούλη εάν στις τοποθετήσεις του, δεν χρησιμοποιούσε δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Γιατί, δεν είδαμε πουθενά κάποια δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, όταν ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, της πόλεως δηλαδή, που κατοικείται από τους απογόνους των προσφύγων, τους οποίους σφάγιασαν οι Κεμαλιστές, στη δημόσια τοποθέτησή του: “Χέστηκα, εάν ο Μουσταφά Κεμάλ έχει σκοτώσει Έλληνες”!

Ούτε βέβαια, όταν ο Γιάννης Μπουτάρης υπερθεματίζει υπέρ της θέσεως να αποδοθεί ο όρος “Μακεδονία” στο οριστικό όνομα για τη χώρα των Σκοπίων!

Έτσι, μάλλον ο κ. Γιώργος Πατούλης είναι κακός “συνήγορος υπεράσπισης” για τον κ. Μπουτάρη! Γιατί, οι ευαισθησίες του είναι επιλεκτικές! Και τυχαίνει να είναι πάντα με τη μεριά της Εξουσίας! Αυτή, που τον έχει “τρελάνει” και από Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θέλει να γίνει Δήμαρχος της Αθήνας, για να χρησιμοποιήσει το νέο του αξίωμα ως εφαλτήριο στη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ και ακολούθως επιτυγχάνοντας και αυτόν το στόχο, “καμαρώνει” στο μυαλό του η σκέψη, πως θα γίνει Πρωθυπουργός!

Πρώτος στόχος του Πατούλη η Δημαρχία της Αθήνας…

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο υπέρ πάντων στόχος του, χρειάζεται …χρήμα, συστημικές γνωριμίες και βέβαια αφελείς πολίτες που θα τσιμπήσουν στον “ανιδιοτελή” αγώνα του κ. Πατούλη!

Για το λόγο αυτό – ενδεχομένως – για να “εκβιάσει” πολιτικά τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο του στόχο – τη Δημαρχία της Αθήνας – αφού ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει περιφέρειες της Ελλάδος που μεταφράζονται σε χιλιάδες ψήφους, τον Ιούλιο του 2017 ανακοίνωσε πομπωδώς, τη δραστηριοποίηση ενός νέου ομίλου ενεργών πολιτών με το όνομα “Αθήνα Πρωτεύουσα ξανά”! Εκεί λοιπόν, που άλλα πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ ψάχνονται προκειμένου να λάβουν το χρίσμα του υποψήφιου του κόμματος για τη Δημαρχία της Αθήνας, ο Γιώργος Πατούλης έχει προ πολλού σηκώσει τα μανίκια και έχει ανάψει τις μηχανές του, δημιουργώντας το πλεονέκτημα για να λάβει εκείνος το πολύτιμο για τα μελλοντικά του σχέδια κομματικό χρίσμα. Όταν, ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων του Γιώργου Πατούλη σε καθημερινή βάση προσεγγίζει δημότες της Αθήνας, εγγράφοντάς τους ως μέλη στην εν λόγω Κίνηση πολιτών! Αυτός, θα είναι ο αυριανός “κουμπαράς” του και η μεγάλη δεξαμενή του στη διεκδίκηση των στόχων του!

“Πρωθυπουργός” ο Πατούλης…

Όμως παράλληλα με τον πρώτο στόχο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον μεγάλο – κυρίαρχο στόχο, την Πρωθυπουργία!

Έτσι, άνοιξε νέο ορίζοντα στη ζωή του, επιτυγχάνοντας ισχυρές συμμαχίες με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στην Αμερική, στον Καναδά και την Αυστραλία, αξιοποιώντας τις γνωριμίες του στην ελληνική Ομογένεια!

Προς τούτο και η εκλογή του στις 20 Φεβρουαρίου 2018, ως Προέδρου του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού), με πολλά ταξίδια στις παραπάνω χώρες! Μετέχοντας σε Συνέδρια, που σκοπό έχουν να προωθήσουν τον ιατρικό τουρισμό στην Πατρίδα μας (μόνο;;;)!

Όπως βλέπετε, ο Γιώργος Πατούλης δεν αφήνει τίποτε στην τύχη!

Αμφιβάλλει λοιπόν κάποιος, ότι θα γίνει κάποια στιγμή Πρωθυπουργός; Για να συνεχίσει – και αυτός – το καταστροφικό Μνημονιακό έργο κατά της Πατρίδος!

Άλλωστε, η υπεράσπιση του Γιάννη Μπουτάρη, γι΄ αυτόν και μόνο το λόγο έγινε! Έδωσε στους ξένους και ντόπιους “αφεντάδες” του τα διαπιστευτήριά του και εκείνοι του παρέδωσαν το “διαβατήριο” για την Εξουσία!

Η χορηγία της Siemens στον “Αρκτούρο”…

Αλλά, ας επιστρέψουμε στον Γιάννη Μπουτάρη!


Την 1η Σεπτεμβρίου 2013 είχα δημοσιεύσει στην Ελεύθερη Ώρα το άρθρο μου: «Τα “καθαρά” χέρια του Αρκτούρου Μπουτάρη»!
Όπου, αναφερόμουν σε χορηγία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens προς την ΜΚΟ για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος με την επωνυμία: “Αρκτούρος”. Στην οποία ΜΚΟ, φέρεται ως κύριος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης!

Την χορηγία αυτή αποδέχτηκε ο “Αρκτούρος” με ιδιωτικό συμφωνητικό που σύναψε με τη Siemens την 5η Ιουλίου 2011, όπου στο σημείο 2.2. αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Για την υλοποίηση του παραπάνω έργου, η εταιρεία (Siemens) αναλαμβάνει να καταβάλλει ως χορηγία στον Αρκτούρο το ποσό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και συγκεκριμένα το ποσό των 13.600 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23% 3.128 ευρώ, σύνολο 16.728 ευρώ». 

Προς τούτο δε, εκδόθηκε το υπ΄ αριθ. Τιμολόγιο Επιχορήγησης-Επιδότησης 251 από 14 Ιουλίου 2011:

Αρχικά αποδέχτηκαν τα χρήματα της Χρυσής Αυγής…

Εκείνη την εποχή ο “Αρκτούρος” αποδέχτηκε προσφορά-δωρεά 5 χιλιάδων ευρώ από την “Χρυσή Αυγή”! Και στην συνέχεια αποφάσισε να την επιστρέψει, χαρακτηρίζοντας ως “σφάλμα” την αρχική αποδοχή των χρημάτων!

Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Η εφημερίδα “Αυγή” (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα! Ότι ήταν η Αυριανή για τον Ανδρέα Παπανδρέου) έγραψε: «Επιστρέφει τη δωρεά των 5000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή ο “Αρκτούρος”, αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της. Στην ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζεται ότι “μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα”. Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο “Αρκτούρος”, απηύθυνε δημόσια έκκληση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της ύπαρξης και της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης πόρων. “Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11, ο “Αρκτούρος” στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται, μάλιστα, ότι η οργάνωση «δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα». «Εξάλλου», διευκρινίζεται, «καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης»».

Βρώμικα τα χρήματα της Χρυσής Αυγής, καθαρά όμως της Siemens…

Ωστόσο, είναι πλέον εξακριβωμένο πως, η αντίδραση αυτή της ΜΚΟ “Αρκτούρος”, προήλθε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που όλοι γνωρίζουμε την ακραία αντιπαράθεσή του με το κόμμα της “Χρυσής Αυγής”. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις σκληρές δηλώσεις του που ακολούθησαν της ανακοινώσεως του “Αρκτούρου”.

Ο κ. Μπουτάρης, λοιπόν, δήλωσε, πως την ευαισθητοποίηση της “Χρυσής Αυγής” δεν την ξεπλένει τίποτα, ούτε τα 5 χιλ. ευρώ, γιατί “αυτοί σκοτώνουν”, και ως εκ τούτου δεν δέχεται τίποτα από ναζιστές και γι’ αυτό επέστρεψε τα χρήματα. «Η “Χρυσή Αυγή” θέλει να σκοτώνει και άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον»!

Ακόμα, δήλωσε, πως αυτή η πολιτική της “Χρυσής Αυγής” είναι επικοινωνιακή και απευθύνεται σε χαμηλά αισθήματα. Όμως, ταυτόχρονα είπε πως ο “Αρκτούρος” θα δεχόταν χρήματα από το ΚΚΕ καθώς πρόκειται για επαναστατικό κόμμα (;;;)!

Βέβαια, το οξύμωρο της δηλώσεως της ΜΚΟ “Αρκτούρος” και των δηλώσεων Μπουτάρη, είναι πως, αυτοαναιρούνται μεταξύ τους.

Ο “Αρκτούρος” ισχυρίζεται πως, η ΜΚΟ «δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς». Ενώ, αντίθετα ο Μπουτάρης κάνει ιδεολογικούς διαχωρισμούς μεταξύ κοινοβουλευτικών κομμάτων και εμμέσως πλην σαφώς προτρέπει ένα “επαναστατικό κόμμα” να συνεισφέρει στον “Αρκτούρο”.

Δηλαδή o Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, τα χρήματα από τη “Χρυσή Αυγή” τα θεωρεί “βρώμικα”, ενώ τα χρήματα του ΚΚΕ τα θεωρεί “καθαρά”; Τα χρήματα – χορηγία από την πολυεθνική εταιρεία Siemens τι τελικά είναι;

Διότι, όταν ο “Αρκτούρος” δηλώνει στην εκ των υστέρων ανακοίνωσή του πως: «τους πόρους εξασφαλίζει από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων…», προφανώς και δεν εννοεί επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, των οποίων το ποινικό μέρος είναι ακόμη υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας!

Και για να εξηγούμαστε κ. Μπουτάρη!

Πώς ο “Αρκτούρος” αποδέχτηκε χορηγία από την πολυεθνική γερμανική εταιρεία, η οποία βρισκόταν την χρονική εκείνη περίοδο στο “μάτι του κυκλώνα” (δικαστική διερεύνηση, εισαγγελικές κλητεύσεις μαρτύρων, εξεταστική επιτροπή της Βουλής), μέσω πολυσέλιδου ιδιωτικού συμφωνητικού;

Ας θυμηθούμε εδώ, πως, εκείνη την εποχή η Siemens είχε αρνητικούς ισολογισμούς και είχε σταματήσει τις πάσης φύσεως χορηγίες σε μια προσπάθεια “καθαρότητας” της εταιρείας! Γι΄ αυτό άλλωστε, είχε αναθέσει στον Ελληνο-αμερικανό Robert Sikellis την υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος “συμμόρφωσης εταιρικών κανόνων και διαφάνειας” προς την ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο! Συνεπώς ο κ. Μπουτάρης έχει μνήμη και επιλογές, που προφανώς είναι επιλεκτικές! Οι κοινωνικές και γενικότερες ευαισθησίες του, προφανώς έχουν όρια και χρώμα!

Πηγη

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την επιστροφή της Ελπίδας!

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την επιστροφή της Ελπίδας! ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανικός σε αεροπλάνο λόγω φάρσας για βόμβα - Βγήκαν στο φτερό, πήδηξαν στο έδαφος (Video)

Πανικό σκόρπισε στους 189 επιβάτες πτήσης από το Μπόρνεο της Ινδονησίας στην πρωτεύουσα Τζακάρτα πληροφορία για βόμβα στο αεροπλάνο, που αποδείχτηκε πως δεν ήταν παρά μια ατυχέστατη φάρσα.

Σύμφωνα με το Russia Today, ενώ οι 189 επιβάτες της πτήσης επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο της Lion Air, ένας επιβάτης ανέφερε σε αεροσυνοδό ότι στο αεροπλάνο υπάρχει βόμβα. Η πληροφορία πυροδότησε πανικό στους επιβάτες που σύντομα βγήκαν εκτός ελέγχου, φτάνοντας στο σημείο να ανοίξουν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης και να βγουν στο φτερό του αεροσκάφους. Κάποιοι μάλιστα πήδηξαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανέφερε στο Associated Press ότι 8 επιβάτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν με σπασμένα κόκαλα και τραύματα στο κεφάλι, ενώ αρκετοί ακόμα έφεραν μικρότερα τραύματα.

Ο 26χρονος φαρσέρ συνελήφθη, καθώς μετά από ενδελεχή έλεγχο της αστυνομίας δεν βρέθηκε βόμβα.

Η πτήση αναχώρησε με τρεις ώρες καθυστέρηση.Video footage of the passengers panicked after one claimed to have a bomb on board during boarding, on a @LionAirID jet at

This is the 9th on airplanes in Indonesia in May 2018. :(
ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη αστυνομική θηριωδία: Τρεις ένστολοι γρονθοκοπούν κοριτσάκι σε παραλία (Video)

Η κοπέλα απολάμβανε τον ήλιο στην παραλία Ουλιγουρντ του Νιου Τζέρσι. Δίπλα στην πετσέτα της είχε και ένα μπουκάλι μπύρα. Κατά την περιπολία που έκαναν τρεις αστυνομικοί στην παραλία την είδαν να πίνει μπύρα. Την ρώτησαν επιτακτικά πόσο χρονών είναι γιατί απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους.

Πριν προλάβει το κορίτσι να απαντήσει οι αστυνομικοί για να την προστατεύσουν από το αλκοόλ, ούσα ανήλικη, έπεσαν πάνω της και με μανία άρχισαν να την γρονθοκοπούν στο κεφάλι. Μάταια το κορίτσι προσπαθούσε να ψελλίσει ότι είναι 20 χρονών και δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Τελικά αφού την χτυπούν άγρια κάποια λεπτά αντιλαμβάνονται τι τους έλεγε και σταμάτησαν. Για το περιστατικό διενεργείται διοικητική εξέταση για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στους αστυνομικούς.ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι ο νέος, επικίνδυνος, εθισμός - Τι είναι η «κρυπτο-μανία»

Σε νέα, επικίνδυνα επίπεδα φθάνει ο εθισμός πολλών ανθρώπων με την τεχνολογία, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να προειδοποιούν για μια νέα ακραία έκφανσή του.

Συγκεκριμένα, μια κλινική στη Σκοτία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη κλινική στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα καταπολεμά έναν νέο τύπο εθισμού, την "κρυπτο-μανία". To Νοσοκομείο Castle Craig στο Πίμπλσαϊρ, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των εθισμών, ανακοίνωσε με χθεσινό του Δελτίο Τύπου ότι ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα απεξάρτησης για τους εθισμένους στα κρυπτονομίσματα, το γνωστότερο εκ των οποίων είναι το bitcoin.

Eιδικοί δήλωσαν στην εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard ότι η διαπραγμάτευση με κρυπτονομίσματα έχει γίνει μια μορφή συμπεριφορικού εθισμού με τους διαπραγματευτές να παρακολουθούν εμμονικά "λεπτό προς λεπτό" τις διακυμάνσεις στις αγορές. Το πρόγραμμα απεξάρτησης που σχεδίασαν μοιάζει περισσότερο, όπως εξηγούν οι ίδιοι, με τις υπάρχουσες μεθόδους αντιμετώπισης της εξάρτησης από τον τζόγο παρά από την χρήση ουσιών.

Ο Κρις Μπερν, ένας θεραπευτής του εθισμού στον τζόγο στο Νοσοκομείο Castle Craig, δήλωσε στην εφημερίδα: "(η κρυπτο-μανία)...προκαλεί ενθουσιασμό και φυγή από την πραγματικότητα. Το Bitcoin, για παράδειγμα, έχει γίνει τόσο πολύ αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ώστε να έχουν υπάρξει μεγάλη κέρδη και ζημίες. Είναι τυπικό παράδειγμα φούσκας".

Ο Τόνι Μαρίνι, ένας πρώην εξαρτημένος από τον τζόγο και την κοκαΐνη, ηγείται ορισμένων από τις νέες θεραπείες του κέντρου.

"Θεωρώ τη διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων ως ένα τρόπο για να ξεφεύγουν οι άνθρωποι από τον εαυτό τους, να μεταφέρονται σε έναν άλλον κόσμο, επειδή δεν τους αρέσει ο κόσμος στον οποίον βρίσκονται. Το πρώτο στάδιο θεραπείας είναι η ομαδική θεραπεία μαζί με άλλους εθισμένους με τους οποίους να μπορούν να μοιραστούν την ιστορία της ζωής τους. Αυτό τους βοηθάει να ταυτιστούν με τους άλλους και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι τους".

Το Castle Craig ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ως προς τον αριθμό των "κρυπτο-μανιακών" αλλά πρόσθεσε ότι "περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι" σε όλο τον κόσμο διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα.
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Handelsblatt: Θύελλα στις ευρωπαϊκές αγορές πυροδοτεί ο φόβος για «Italexit» - Κινδυνεύουν με «μόλυνση» οι χώρες του Νότου;

Μετά την αποτυχία συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού Λέγκας-Πέντε Αστέρων, η κατάσταση στην Ιταλία επιδεινώνεται, γράφει η γερμανική Handelsblatt.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ απώλεσε περισσότερο από 0,9% έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες φθάνοντας τα 1,1518 δολάρια, το χαμηλότερο ποσοστό από το καλοκαίρι του 2017. Οι επενδυτές προτιμούν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια και σε αυτά περιλαμβάνεται το ιαπωνικό γιεν, το οποιο κατέγραψε σήμερα κέρδη έναντι πολλών νομισμάτων. "Το ευρώ είναι και παραμένει ένα πολιτικό πείραμα και μπορεί να αποτύχει πολιτικά εάν δεν επιτευχθούν τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη", σχολίασε ο Ούλριχ Λέουτσμαν, εμπειρογνώμονας της Commerzbank.

Την ίδια ωρα και στην Ισπανία, το κλίμα είναι πολιτικά εκρηκτικό, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συζητηθεί στη Βουλή πρόταση μομφής εναντίον του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. "Δεν περιμένω κρίση, αλλά η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα είναι εφικτή", δήλωσε ο Ούλριχ Στέφαν, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Η Ιταλία προκαλεί αναταραχή όχι μόνο στις αγορές συναλλάγματος. Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις αγορές ομολόγων. Για παράδειγμα, η απόδοση των διετών ιταλικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε πρόσφατα στο 2,5%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Συγκριτικά, η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου είναι σήμερα στο 0,76% - παρόλο που την Τρίτη υποχώρησε ακόμη χαμηλότερα. Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές απαιτούν επί του παρόντος ένα σημαντικά υψηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου για το ιταλικό δημόσιο χρέος. Η απόδοση των δεκαετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα πάνω από 17% και ανήλθαν σε περισσότερο από 300 μοναδες - το υψηλότερο επίπεδο από το 2014. Το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 27% από τις ιταλικές εκλογές στις 4 Μαρτίου.

Συνολικά, υπάρχει ανησυχία στις αγορές ότι η Ιταλία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη - ή ακόμη και η Ιταλία θα μπορούσε να χρεοκοπήσει. Το Sentix Italexit - ένας δείκτης που μετρά την πιθανότητα εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη – δίνει σήμερα πιθανότητα 11,3%. Αυτό είναι περισσότερο από δύο φορές υψηλότερο από ό, τι στις αρχές του έτους.

Η κρίση στις ιταλικές αγορές φαίνεται να «μολύνει» άλλες χώρες στη νότια Ευρώπη. Για παράδειγμα, η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά μία μονάδα την Τρίτη το πρωί και ένδεκα μονάδες βάσης της Πορτογαλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έως τις 14 Ιουνίου η ψήφιση των προαπαιτούμενων, σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος

Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, ο κ. Βούτσης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για αλλαγές βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστούν σοβαρά νομοσχέδια, δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, τονίζοντας ότι οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμο της στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα της αρχές Οκτωβρίου. «Τα τρία θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ημερο» είπε ο κ. Βούτσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη (30/05)

Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθεί η χώρα αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς.

Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Με προβλήματα και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.
«Χειρόφρενο» σε τρένα και Προαστιακό


Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
Απεργούν και οι καθηγητές

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη μέλη της ΟΛΜΕ, τα αιτήματα αφορούν «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, το αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, τον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές λειτουργίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Τι αναφέρει η ΓΣΕΕ για την απεργία

«Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν» τονίζει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.

Μεταξύ άλλων, διεκδικεί:
«Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους»
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής».


Λόγω της αυριανής στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις. Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN και της Olympic ή να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
  • Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!