06/13/18
Το Σκοπιανό έληξε, οι Σκοπιανοί έγιναν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αλλά να μην ανησυχείτε γιατί δεν…έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες όπως είπε ο Πρωθυπουργός……

Αφού λοιπόν το Σκοπιανό έληξε, τώρα πρέπει να βρεθεί λύση και στα άλλα μεγάλα Εθνικά θέματα. Το Κυπριακό είναι πιθανό να επανέλθει στο προσκήνιο, τώρα που ο Τσίπρας βρίσκεται στην εξουσία. Δεν θα ήταν παράξενο να δούμε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.Επίσης μεγάλο προβληματισμό μας προκαλεί η κατάσταση στην Θράκη. Οι Τούρκοι την θεωρούν δικιά τους, μέχρι και Τράπεζες έχουν ανοίξει εκεί…..Πάμε για Κοσοβοποίηση της Θράκης; Το Ελληνικό Κράτος έχει αφήσει στην μοίρα τους, τους Έλληνες Μουσουλμάνους.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους Αλβανούς, οι οποίοι διεκδικούν κομμάτια από την Ελληνική Γη. Σκοπιανοί, Τούρκοι και Αλβανοί θεωρούν ότι υπάρχουν μειονότητες μέσα στην Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση (η Ελληνική) πρέπει να τις αναγνωρίσει. Απλά μια συμβουλή να τους δώσουμε: Θα πρέπει να βιαστούν γιατί το 2019 έρχεται και πρέπει να προλάβουν τώρα που είναι ευκαιρία.

Μέσα σε όλη αυτή την «φασαρία» έρχονται να προστεθούν και οι περίεργες δηλώσεις του Καμμένου. Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα μεγαλώσει γιατί θα ανακηρύξουμε ΑΟΖ.

Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και λίγο τον κ.Καμμένο, σίγουρα έχει βγάλει κάποια κρίσιμα συμπεράσματα.

Ο συγκεκριμένος, συνήθως κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει ή απλά παρουσιάζει αλλιώς την πραγματικότητα. Για παράδειγμα ενώ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία για το Σκοπιανό, δεν ρίχνει και την κυβέρνηση.

Ο οπορτουνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Επομένως φοβόμαστε πολύ όταν ακούμε να γίνεται λόγος για ανακήρυξη ΑΟΖ. Από ότι φαίνεται πάμε για κάποιου είδους συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο (αν προλάβει η κυβέρνηση).

Όπως είπαν ότι δώσαμε το όνομα στους Σκοπιανούς για να μην υπάρχουν…αλυτρωτισμοί το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και με την ΑΟΖ η επέκταση της οποίας είναι αιτία πολέμου για τους Τούρκους.

Τώρα που έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (υδατάνθρακες σύμφωνα με τον κ.Καμμένο), γιατί να μην τους μοιραστούμε με τους Τούρκους; Για να έχουμε ειρήνη όχι…….Τίποτα άλλο!!!!!

Οι κακές γλώσσες ήδη λένε, ότι η παρούσα συγκυβέρνηση θα προχωρήσει και σε άλλες παραχωρήσεις. Πλέον η συνταγή είναι γνωστή, αφού οι Αριστεροί έχουν την εύνοια του λαού. Όταν είσαι Αριστερός έχεις πάντα το πλεονέκτημα αφού ο λαός σε….υπομένει γιατί στο μυαλό του έχει εξιδανικεύσει την Αριστερά.

Καλή τύχη να ευχηθούμε εμείς, καλές διαπραγματεύσεις, και καλές….υποχωρήσεις να έχουμε!!!!!
el.gr


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Γράφει: Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης 

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ για τα Σκόπια δεν είναι συμφωνία. Είναι κατ' αρχήν συμφωνία. Και δεν είναι τελική. Είναι προσωρινή. Δεν είναι καν δεσμευτική. Υπόκειται σε αλλαγές και ανατροπές. Και δεν αφορά σ αυτήν την κυβέρνηση απαραίτητα! Μπορεί να πέσει στην επόμενη! Πρόκειται για κέντημα ραδιουργίας περισσότερο παρά συμφωνίας. 

Συγκεκριμένα:

1. Ο κ Τσίπρας συμφώνησε σε παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας από την Ελλάδα ερήμην της ελληνικής Βουλής. Η συμφωνία του με τον Ζαεφ προβλέπει ότι το θέμα θα έρθει στην ελληνική Βουλή για έγκριση όταν και όποτε περάσει από τη Σκοπιανή Βουλή, από το σκοπιανό δημοψήφισμα, από την αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος. Δηλαδή, πιθανώς μετά και από τις ελληνικές εκλογές του 2019! 

Για όποιον δεν κατάλαβε, μ αυτόν τον κουτοπόνηρο τρόπο ο κ Τσίπρας έβγαλε από πάνω του την υποχρέωση, αλλά και τον κίνδυνο να υποστεί την ψηφοφορία της Βουλής για το θέμα. Την έστειλε στην επόμενη Βουλή. Ταυτόχρονα απάλλαξε από τη δύσκολη θέση και τον εταίρο του Πάνο Καμμένο. Ο οποίος, ξέροντας τη συμφωνία μπορεί να πουλάει ανέξοδα πατριωτισμό! 

Είναι πλέον βέβαιο ότι η σκοπιανή πλευρά θα καθυστερεί όσο μπορεί από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλίσει το κατ αρχήν πράσινο φως της Αθήνας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και την ταυτότητα και τη γλώσσα από την ελληνική κυβέρνηση για τη διεθνή κοινότητα. 

2. Η συμφωνία του Τσίπρα δεν είναι erga omnes! 

Το σλαβικό όνομα Severna Macedonia (Βόρεια Μακεδονία)
 θα ισχύει έναντι της Ελλάδας! Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά ως North Macedonia (βορεινή)! Όχι Northern (βόρεια) όπως είναι η Ιρλανδία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο κράτος Μακεδονία, θα λέγονται απλώς Μακεδονία! Όπως και σήμερα. Κέρδος, μηδέν. 
3. Αλλά, και η ελληνική μακεδονική ταυτότητα με την μακεδονική ελληνική εθνικότητα έχουν παραδοθεί κανονικά στους σλαβομακεδόνες. Αντί για σλαβομακεδόνες και αλβανοί θα είναι Μακεδόνες! Και σε μια υποπαράγραφο ψιλών γραμμάτων, που δεν θα διαβάσει ποτέ κανείς, σημειώνεται ότι δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες της αρχαίας Ελλάδας. 

Στα διαβατήριά τους και στις ταυτότητές τους θα ονομάζονται Μακεδόνες/υπήκοοι της Βόρειας Μακεδονίας. Δηλαδή Μακεδόνες! Υπάρχουν και άλλοι Μακεδόνες ως έθνος κράτους; Όχι. 

Στη συμφωνία, όμως, προβλέπεται αυτή η διπλή ταυτότητα των σκοπιανών! Αναγνωρίζονται από την Ελλάδα και από όλο τον ντουνιά ως Μακεδόνες ΚΑΙ ως υπήκοοι της Βόρειας Μακεδονίας! Διαλέγετε και παίρνετε. 

4. Η ίδια διπλή ταυτότητα συμφωνήθηκε και για τη γλώσσα. 

Η κυβέρνηση των Αθηνών αναγνώρισε ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Με μια υποπαράγραφο που λέει ότι δεν έχει σχέση με την …ελληνιστική (!!) της εποχής του Μεγαλέξανδρου, αλλά είναι σλαβική διάλεκτος! Οι αμόρφωτοι του υπουργείου και των επιτροπών (προφανώς απόγονοι των ανταρτών του ΣΝΟΦ στον εμφύλιο) δεν ξέρουν ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν ελληνικά δωρικά ως ελληνικό φύλλο από πάντα! 

Η υποπαράγραφος δεν προσθέτει τίποτε στα ήδη συμφωνημένα από το 1977. Όταν στον ΟΗΕ γινόταν σαφώς ο προσδιορισμός της γλώσσας ως σλαβικού- βουλγαρικού ιδιώματος! 

5. Το επίσης σημαντικό κομμάτι με τα εμπορικά σήματα (μακεδονικός χαλβάς, μακεδονικά κουλούρια κλπ) δεν διευκρινίζεται! Επιτροπές ακαθόριστης υπόστασης θα αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για το θέμα! Δηλαδή η Μακεδονία, που έχει πολλαπλάσια παραγωγή και προϊόντα, θα διαπραγματευτεί επί ίσοις όροις με τα Σκόπια, με ορατό κίνδυνο να χάσει τα σήματά της και τις ονομασίες προέλευσης, έναντι υποδεέστερου παραγωγού! Μιλάμε για αλμπανισμό του αισχίστου είδους. 

6. Η συμφωνία προβλέπει ότι με την έγκριση της συμφωνίας από τη σκοπιανή Βουλή η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως ώστε τα Σκόπια να αποκτήσουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην ΕΕ και, κυρίως, στο ΝΑΤΟ! 

Χωρίς προηγουμένως η ελληνική Βουλή να έχει αποφασίσει! 

Η κυβέρνηση διατυπώνει την τεράστια μπαρούφα ότι αν δεν εκπληρώσει πλήρως τα συμφωνηθέντα η ΠΓΔΜ θα αναιρεθεί η ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Δηλαδή, θα πάει η ελληνική κυβέρνηση, που γυαλίζει τα παπούτσια της Μέρκελ και του Τραμπ, να αξιώσει από τη Μέρκελ και τον Τραμπ να βγάλουν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ τα Σκόπια, γιατί δεν τηρούν τη συμφωνία! Είτε αυτοί που τα συμφώνησαν είναι ηλίθιοι είτε περνάνε εμάς για ηλίθιους. Ή και τα δύο. 

7. Με την αναγνώριση Βόρειας Μακεδονίας, η μία και μοναδική ελληνική Ιστορική Μακεδονία γίνεται αυτομάτως Νότια Μακεδονία. Συνειρμικά και συνεπακόλουθα για όλους τους πολίτες και όλες τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Επειδή οι απάτριδες και ανιστόρητοι σημερινοί κυβερνήτες διαπραγματεύονται το όνομα, την ιστορία, τη γλώσσα και τα όρια της ιστορικής Μακεδονίας με όρους Οθωμανικής Μακεδονίας! 

Και επειδή ο πλανήτης κινείται γύρω από το internet και τις μηχανές αναζήτησης δεν έχει παρά να γκουγκλάρει κανείς τη λέξη Μακεδονία για να διαπιστώσει με τα ματάκια του την παντελή απουσία της Ελλάδας από τον πόλεμο προπαγάνδας που κάνουν οι σκοπιανοί εδώ και δεκαετίες. Και πώς η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά σε άσχετους και σε σφετεριστές. 

Τι προβλέπει η συμφωνία για αυτά; Τίποτε!
 Σιγά μην ενδιαφέρονται οι Αθηναίοι κυβερνήτες, φανεροί υποστηρικτές των σλαβομακεδόνων εδώ και χρόνια, και δηλωμένοι φανατικοί εχθροί της ελληνικής ιστορίας, για την Ελλάδα και την ιστορία της. Όλα καρέκλα. 

8. Τα παραμύθια που αράδιασε ο Τσίπρας εχτες για την ανάγκη συμφωνίας είναι για μωρά παιδιά. Ούτε τα Σκόπια απειλούντο με αποσταθεροποίηση, ούτε αποδυναμώνονταν οι… προοδευτικές δυνάμεις της γείτονος «που θέλουν λύση», ούτε φρενάρονταν οι εθνικιστικές δυνάμεις εκεί. Όλες εθνικιστικές δυνάμεις είναι. Και μάλιστα ultra φανατικές σε βάρος της Ελλάδας. Έτσι έχουν μεγαλώσει εδώ και 80 χρόνια. Για κορόιδα στην Αθήνα ψάχνουν. Και τα βρήκαν. 

Και το μόνο σοβαρό επιχείρημα που είπε ο κ Τσίπρας ήταν ανατριχιαστικό! 

Πρώτον γιατί δεν είναι δικό του, είναι καθ υπαγόρευση του ΝΑΤΟ, 

και δεύτερον γιατί υπονομεύει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία! 

Είπε ο αυλόδουλος αυτός πρωθυπουργός ότι η συνέχιση της διένεξης «θα ενίσχυε το ρόλο τρίτων δυνάμεων στα βόρεια σύνορά μας»! Υπονοώντας σαφώς τη Ρωσία. Μάλιστα κύριε Παπάγο! 

9. Η τελευταία μικρότητα και ανθελληνική αθλιότητα ήταν που πρώτα ειδοποίησε τις ΗΠΑ και το Βερολίνο για την επίτευξη συμφωνίας και μετά πήγε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Από τον οποίο πήρε τα εύσημα για το ανοσιούργημα. Να υποθέσουμε ότι ο Βούδας της Ραφήνας είναι ικανοποιημένος και με τη συμφωνία και με την πρόταση του Πάκη Παυλόπουλου για μια τόσο σοβαρή θέση. Η σιωπή του είναι πιο καταστροφική από τις άλλες επιλογές του. 

10. Όπως είπαμε και στην αρχή, το κόλπο Τσίπρα είναι να έρθει στη Βουλή το θέμα, του Αγίου Ποτέ.
 Δηλαδή, όταν δεν θα είναι κυβέρνηση ή δεν θα είναι συγκυβέρνηση με τον Π. Καμμένο. Αλλά, με πρόθυμους ηλίθιους σαν το Ποτάμι ή άλλα αντίστοιχα ορφανά του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Εκεί ποντάρει. 

Εν κατακλείδι, η συμφωνία είναι άθλια, στο πόδι, περιφρονεί την ελληνική Μακεδονία, τη βούληση του ελληνικού λαού, την ελληνική Βουλή και δικαιώνει τον αλυτρωτισμό των σλαβομακεδόνων, που παλεύουν γι αυτόν εδώ και 75 χρόνια. 

Όταν θα έρθει η πρώτη διεθνής δικαστική διεκδίκηση α λα Τσαμουριά θα τα ξαναπούμε. Κι όταν σας ρωτήσουν αν είσαστε από τη Νότια Μακεδονία θα τα ξαναπούμε. Αν σας ρωτήσουν και δεν θεωρήσουν ότι είσαστε σκοπιανοί. Γιατί Μακεδονία είναι μία: Τα Σκόπια. Με υπογραφή Τσίπρα και προσεχώς Παυλόπουλου. Και οι δύο της έγκρισης του Κ Καραμανλή. Ο οποίος δεν βγάζει άχνα. 
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Η κυβέρνηση λέει ότι έλυσε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων  ένα θέμα (το σκοπιανό) που απασχολούσε και κατανάλωνε δυνάμεις της χώρας επί 25 χρόνια. Χωρίς καν να μπαίνουμε στην ουσία των συμφωνηθέντων (αν η συμφωνία είναι «καλή» ή «κακή») βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια ερωτήματα που δημιουργούν αμφιβολίες, τουλάχιστον, για αυτόν τον ισχυρισμό:
1. Η Συμφωνία με την υπογραφή της, την ερχόμενη Κυριακή (και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κυρώσεων η οποία προβλέπεται πολύμηνη)  παράγει έννομα διεθνή αποτελέσματα.Μάλιστα αυτά τα αποτελέσματα (όπως λένε τουλάχιστον οι ειδικοί περί των Διεθνών Σχέσεων) ισχύουν ακόμη και αν η διαδικασία  μέχρι την τελική κύρωση δεν ολοκληρωθεί. Ποιααποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει η υπογραφή της συμφωνίας; Και μπορούν αυτά τα αποτελέσματα να αναστραφούν σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας;
2. Δεδομένης της αρνητικής τοποθέτησης του κυβερνητικού εταίρου (ΑΝΕΛ) η κυβέρνηση υπογράφει την ερχόμενη Κυριακή μια Συμφωνία η οποία δεσμεύει τη χώρα χωρίς να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Τί είδους προβλήματα εσωτερικής πολιτικής τάξης μπορεί να προκύψουν από την εν λόγω προφανή συνταγματική ασυνέπεια;
3. Δεδομένης, επίσης, της αρνητικής τοποθέτησης επί της συμφωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η υπόθεση των Σκοπίων (ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής) θα εξακολουθήσει να αποτελεί ζήτημα έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης. Μπορεί ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής να επιλυθεί χωρίς την ελάχιστη πολιτική συναίνεση και στη βάση στιγμιαίων συσχετισμών και κοινοβουλευτικών τρικ;  
Επιχειρώντας μια σύντομη απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εν λόγω Συμφωνία όχι μόνο δεν είναι η λύση που ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα υπάρχει ο κίνδυνος να  δημιουργήσει μεγαλύτερο μπλέξιμο από αυτό πού ήδη υπήρχε:
  1. Το πρώτο και προφανές έννομο  αποτέλεσμα της υπογραφής της Συμφωνίας την ερχόμενη Κυριακή είναι η σύνδεση και τελικά η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αν είτε η πλευρά των Σκοπίων είτε η πλευρά των Αθηνών δεν κυρώσουν τη Συμφωνία αυτό το γεγονός είναι αδύνατο να αναστραφεί. Το γεγονός αυτό (πέρα από την τοποθέτηση που έχει κάποιος για τα ευεργετήματα ή τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγεται η επέκταση του ΝΑΤΟ) ουσιαστικά απογυμνώνει την Ελλάδα από ένα διαπραγματευτικό μέσο καθώς παραχώρησε στην ΠΓΔΜ αυτό που επεδίωκε λαμβάνοντας μια συμφωνία η οποία δεν θεωρείται ικανοποιητική ούτε κάν από την ελληνική κυβερνητική κοινοβουλευτική  πλειοψηφία.
  2. Η υποτίμηση των κοινοβουλευτικών πρακτικών (υπογραφή μιας διεθνούς συμφωνίας η οποία έχει με την υπογραφή έννομα αποτελέσματα χωρίς τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία) δημιουργεί εκ των πραγμάτων εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα. Με άλλα λόγια, η λύση που ισχυρίζεται ότι πέτυχε η κυβέρνηση μετατρέπεται σε μείζον εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα
  3. Η αδυναμία των κομμάτων εξουσίας να συμφωνήσουν στα ελάχιστα για ένα ζήτημα μείζονος όπως έχει εξελιχθεί σημασίας ζήτημα εξωτερικής πολιτικής προδικάζει την διαιώνιση του προβλήματος και την εξάντληση του ισχνού έτσι κι αλλιώς διπλωματικού και πολιτικού κεφαλαίου της χώρας.
Συμπέρασμα: η διευθέτηση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ προέκυψε ως ανάγκη της αμερικανικής διπλωματίας να εξασφαλίσει την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων (και της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικάνοι  πυροδότησαν την διαπραγματευτική διαδικασία εκμεταλλευόμενοι το προφανές: την απόλυτη αδυναμία της χρεοκοπημένης (οικονομικά, πολιτικά) και εξουθενωμένη κοινωνικά Ελλάδα. Και πέτυχαν (ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ) αυτό που ήθελαν.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα στην επάνοδό της στις χρηματαγορές, ανεξαρτήτως της συμμετοχής του ΔΝΤ, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στη γερμανική ZEIT Online. Επισημαίνει δε παράλληλα, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό στα οικονομικά φύλλα της Handelsblatt, της Wall Street Journal και των Financial Times να μην γραφτεί στις 22 Ιουνίου ότι το Eurogroup μετέθεσε εκ νέου το πρόβλημα και δεν διευθέτησε το ζήτημα το ελληνικού χρέους. Εάν συμβεί αυτό, προσθέτει, προφανώς δεν θα έχουμε πρόσβαση στις χρηματαγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται και στο «ιταλικό ζήτημα» και στην αναταραχή που προκλήθηκε στις αγορές των ομολόγων, λέγοντας πως δεν αναμένει να συνεχιστεί αιωνίως η άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και στον ΟΔΔΗΧ είναι σε θέση να αποφανθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σχετικά με το πότε θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες για νέο δανεισμό από τις χρηματαγορές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρέος ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Όλαφ Σολτς, γνωρίζει ότι υπάρχει μία ανακοίνωση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017, η οποία είναι πολύ σημαντική και δεσμεύεται σε μία ελάφρυνση του χρέους, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει και πάλι να βγει στις χρηματαγορές μετά το πέρας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Τι είναι αυτό που θα κάνει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βιώσιμο; Θα μπορούσε κανείς να κάνει ένα παραλληλισμό της κατάστασης με μία εγκυμοσύνη: Δεν είναι δυνατόν να είναι κανείς ‘ολίγον έγκυος’. Ή θα καταφέρει κανείς να φτάσει σε ένα επίπεδο όπου το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι’ τονίζει ο υπουργός οικονομικών.

Σε ερώτηση για το αν η πολιτική τοποθέτηση του κ. Σόλτς (ανήκει στους σοσιαλοδημοκράτες του SPD) θα βοηθήσει σε μια καλή λύση για το χρέος τονίζει «Να με ρωτήσετε στις 21 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ένα τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων σε πάρα πολλούς τομείς. Όποιος το αμφισβητεί, δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συντελεστεί στην Ελλάδα».

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι μια νέα αναβολή μιας λύσης για το χρέος θα έκλεινε την πόρτα των αγορών για την Ελλάδα. Όπως λέει «είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, στα οικονομικά φύλλα της Handelsblatt, της Wall Street Journal και των Financial Times να μην γραφτεί στις 22 Ιουνίου ότι το Eurogroup μετέθεσε εκ νέου το πρόβλημα και δεν διευθέτησε το ζήτημα το ελληνικού χρέους. Εάν συμβεί αυτό, προφανώς δε θα έχουμε πρόσβαση στις χρηματαγορές».

Μάλιστα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η ελάφρυνση του χρέους θα είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, ανεξάρτητα αν συμμετέχει ή όχι το ΔΝΤ. «Το Eurogroup κατέστησε σαφές, ότι προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα στην επάνοδό της στις χρηματαγορές – ανεξαρτήτως της συμμετοχής του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα απορρίπτει ξανά το ενδεχόμενο μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής τονίζοντας ότι το Eurogroup έχει ήδη αποφασίσει μια άλλη στρατηγική για την Ελλάδα, την δημιουργία του αποθέματος ρευστότητας που είναι υποκατάστατο και όχι συμπληρωματικό μέτρο μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Σε κάθε περίπτωση τονίζει, ότι θα πρέπει ότι το καλύτερο και για την Ελλάδα και για την Γερμανία θα είναι να είναι να τελειώσουν κάθε είδους προγράμματα διάσωσης.

Σε ό,τι αφορά την μεταμνημονιακή εποπτεία παραδέχεται ότι θα υπάρχει μια ενισχυμένη παρακολούθηση. Τονίζει πάντως, ότι μετά την κρίση θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη και συνεργασία, ώστε και η Ελλάδα να αναλάβει την κυριότητα των αλλαγών που χρειάζονται.

Σχετικά με τις επιπτώσεις της Ιταλικής κρίσης παραδέχεται ότι στο ξέσπασμά της υπήρξαν επιπτώσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά τόνισε ότι δεν θα είναι μόνιμες τόνισε πάντως ότι η Ιταλία δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ευρώπης

Στην ερώτηση για το τι λείπει από την Ευρώπη απαντά ότι χρειάζεται περισσότερη συνοχή και συνεργασία και όχι μόνο περισσότερο χρήματα Τονίζει στην κατεύθυνση αυτή ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι περισσότερο τολμηρή στις αλλαγές που επιχειρούνται στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Το ζήτημα δεν αφορά πάντοτε μόνον τα χρήματα. Αυτή η παράμετρος είναι σίγουρα σημαντική, αλλά το θέμα είναι και η ύπαρξη θεσμών, που επιλύουν προβλήματα» λέει.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εθνικές εκλογές και την πρωτοπορία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, δείχνει να μην ανησυχεί, θεωρώντας ότι το κλίμα θα αλλάξει το επόμενο διάστημα.

«Δεν σας έχει πει ποτέ η μητέρα σας να μην πιστεύετε όλα όσα γράφουν οι εφημερίδες; Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη απασχόληση από το 2018. Στις εκλογές οι άνθρωποι κοιτάνε μπροστά. Θα μπορέσουν να κρίνουν την αναπτυξιακή στρατηγική μας» λεει για να καταλήξει « Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, θέλει να μειώσει δραστικά τους φόρους, χωρίς ωστόσο να κάνει περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Πώς μπορεί να λυθεί αυτή η εξίσωση; Ποντάρουν σε ανάπτυξη 4% και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν χαμηλότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα με τους Γερμανούς. Τους εύχομαι καλή τύχη».
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Σε θέση μάχης τίθενται τα πολιτικά κόμματα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ώστε την Παρασκευή το πρωί στις 10 να γίνει η ενημέρωση της Βουλής για τη συμφωνία στο σκοπιανό, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το διαδικαστικό της ενημέρωσης

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτή των ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής με βάση το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής και όχι προ ημερησίας συζήτηση.

Το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ότι «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής, η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Το αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον πρόεδρο της Βουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης πριν από τουλάχιστον 24 ώρες.

Το πλαίσιο της συζήτησης προσδιορίζεται στο ίδιο άρθρο (142Α) αλλά το πιθανότερο είναι πως το Προεδρείο δεν θα κινηθεί με τη στενή εφαρμογή του, ως προς τους προβλεπόμενους χρόνους ομιλιών, που έχουν ως εξής:

«H ανακοίνωση ή δήλωση της Κυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά της ώρας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Κυβέρνησης για 5 λεπτά της ώρας, κατ΄ ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ΄ αυτόν.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά της ώρας.

Η δευτερολογία των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα 5 λεπτά της ώρας».

Μομφή εξετάζει η ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται δεδηλωμένη, αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει ότι δεν ψηφίζει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Τη φημολογία για πρόταση μομφής ενίσχυσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί της ουσίας ζήτησε ο κ. Τσίπρας να λάβει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν υπογραφεί το Σάββατο -παρουσία των υπουργών Εξωτερικών- στις Πρέσπες η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Στάση εργασίας στα Λεωφορεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 μεταξύ 12:00 – 17:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00 ή και αργότερα. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του Αεροδρομίου.

Την ίδια μέρα, τα Τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 12:00 – 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00 ή αργότερα.

Το Μετρό (γραμμές 2 &3) θα κινείται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Προς το παρόν, ο ηλεκτρικό, το τραμ και ο Προαστιακός αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο μέτρων, το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο, με ισχύ μέχρι το
2022 αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των
μνημονίων. Τα νέα μέτρα, με άλλα λόγια το τέταρτο μνημόνιο, είναι ακόμη χειρότερα για το λαό,
προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της
εργασιακής ζούγκλας που δημιούργησαν τα προηγούμενα μνημόνια.

Τα μέτρα του “νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22” όπως με
κυνισμό αποκαλούνται δεν αφήνουν φυσικά ανέγγιχτες τις συγκοινωνίες. Οι δανειστές στους
οποίους έχει ήδη παραδοθεί σαν ενέχυρο η δημόσια περιουσία μέσω του γνωστού Υπερταμείου
πλέον θα μπορούν να προχωρούν σε κατασχέσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην
περίπτωση που καθυστερήσει η πληρωμή κάποιας δόσης. Προβλέπεται άμεση ιδιωτικοποίηση της
∆ΕΗ, της ∆ΕΣΦΑ, ΕΥ∆ΑΠ, ΕΥΑΘ και ιδιωτικοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες του Ελληνικού για
χάρη του ομίλου Λάτση. Για τον ίδιο λόγο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το κλείσιμο του
αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό ξεφορτώνοντας τα λεωφορεία για παλιοσίδερα μέσω
ιδιωτών.

Ακόμη προβλέπουν μείωση του αφορολόγητου κατά 50% που θα στοιχίσει με γρήγορους
υπολογισμούς περίπου 50 ευρώ μείωση στον μηνιαίο μισθό μας.. Καμία πρόβλεψη για
προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των υπηρεσιών εκτός
του μηχανισμού κατασχέσεων. Προβλέπουν επίσης πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 που θα πει
μηδενική χρηματοδότηση για τις δημόσιες και κοινωνικές ανάγκες που συμπεριλαμβάνονται και οι
συγκοινωνίες. ∆ηλαδή θα συνεχιστεί η έλλειψη χρηματοδότησης για ανταλλακτικά και αναλώσιμα
είδη απαραίτητα για την συντήρηση και λειτουργία των συρμών για να μην μιλήσουμε για την
έλλειψη προσωπικού και την καταστρατήγηση της συλλογικής μας σύμβασης.
Προβλέπονται ακόμη αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Και όλα αυτά θα ελέγχονται από μόνιμη παρουσία τοποτηρητών των δανειστών και αξιολογήσεις
ανά τρίμηνο. Είναι φανερό ότι “δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει νέες χειρότερες θυσίες για τους
πολλούς και ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για τους λίγους.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΣΕΛΜΑ αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια
στην ψήφιση των μέτρων, με στάσεις εργασίας από την έναρξη λειτουργίας μέχρι τις 9.00 το πρωί
και από τις 21.00 μέχρι την λήξη το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουνίου και την κλιμάκωση σε
συνεννόηση με αλλά σωματεία και συλλογικότητες.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                              Θανάσης Τζίνης

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Η στρατηγική του μνημονίου και οι εφαρμογές του συνομολογούν ότι δεν ευσταθεί το βασικό επιχείρημα πως απέβλεπε στην εξισορρόπηση του επιπέδου ζωής της ελληνικής κοινωνίας («οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους«) με τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας. Όντως, δεν είναι αληθές ότι οι Έλληνες ζούσαν με δανεικά. Είναι αληθές, ωστόσο, ότι επιχειρήθηκε η ενοχοποίηση της κοινωνίας.

Η ελληνική κοινωνία με την είσοδό της στην κρίση ήταν από τις λιγότερο δανεισμένες στην Ευρώπη, χωρίς να συνεκτιμάται το γεγονός της συστηματικής λεηλασίας της από τους νομείς του κράτους. Έχει εκτιμηθεί ότι εάν ο παραχθείς πλούτος στην Ελλάδα και αυτός που εισήχθη από την ΕΕ και άλλες εξωτερικές πηγές, επενδύετο παραγωγικά, το κατά κεφαλήν εισόδημα του πληθυσμού θα ήταν εφάμιλλο εκείνου των σκανδιναβικών χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, η αρχή ότι η “εσωτερική υποτίμηση” αποβλέπει στην εξίσωση του επιπέδου ζωής της κοινωνίας με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας, δεν απαντά στο ερώτημα της τελικής ισορροπίας, αφού οι πολιτικές του είναι καταφανώς στοχευμένες στην αποδόμηση του οικονομικού ιστού της χώρας. Κατά τούτο, δεν δύναται να εξισωθεί με την λεγόμενη πολιτική λιτότητας, όπως υποστηρίζεται.

Μετάθεση ευθυνών

Επιπλέον, το επιχείρημα αυτό, δεν διακρίνει μεταξύ του κράτους και της κοινωνίας, πράγμα θεμελιώδες εάν πρόκειται να μιλήσουμε για ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο ανήκει καθ’ ολοκληρίαν στο κράτος, δηλαδή στο πολιτικό προσωπικό. Η μετάθεση των ευθυνών της πολιτικής τάξης στην κοινωνία αποτελεί αυθαίρετη και οπωσδήποτε ολιγαρχική πολιτική αντίληψη.

Πρώτον, διότι υπεύθυνος για το αξιόπλοο του “πλοίου”, για την καλή ή την κακή πορεία του είναι ο κυβερνήτης και το πλήρωμα, όχι οι επιβάτες / πολίτες.

Δεύτερον, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα καθορίζουν τους κανόνες που αφορούν στην πορεία του “πλοίου”, με τους οποίους οι επιβάτες καλούνται να εναρμονισθούν. Υπονοώ με αυτό ότι η ηθική τάξη και η συμπεριφορά των πολιτών συναρτάται άμεσα, θα έλεγα οργανικά, με την ηθική, με τις συμπεριφορές και τις υπαγορεύσεις της Πολιτείας.

Εάν η Πολιτεία επιβάλει ως όρο για την οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή του πολίτη με το κράτος, ακόμη και για τις μεταξύ των πολιτών υποθέσεις, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την πελατειακή προσχώρησή του, ο τελευταίος θα υποχρεωθεί να εναρμονισθεί. Ειδάλλως θα πρέπει να «μονάσει» ή να μεταναστεύσει. Εάν μάλιστα η Πολιτεία σπεύδει να επιβραβεύσει τον πολίτη που εναρμονίζεται με την λογική της έκφυλης ολιγαρχικής κομματοκρατίας, θα επισπεύσει την ένταξή του στο σύστημα.

Ο πολίτης, δεν διανοείται να βάλει μέσον για να ευνοηθεί στις εισαγωγικές εξετάσεις στον πανεπιστήμιο. Θα αναζητήσει όμως να προσεγγίσει τον πολιτικό ή τον δήμαρχο, για να διορισθεί ακόμη και σε πολυκατάστημα της περιοχής του. Η συζήτηση αυτή αφορά γενικώς στο είδος της Πολιτείας. Μας ενδιαφέρει όμως εν προκειμένω για να αντιδιαστείλουμε την ηθική της μόναρχης ολιγαρχίας που επικρατεί στη Δύση, προς την εκφυλισμένη εκδοχή της ομόλογης ελληνικής κομματοκρατίας.

«Μαζί τα φάγαμε»
Υπό το πρίσμα αυτό, η εκλογή του πολιτικού προσωπικού από το σώμα των πολιτών, επιβεβαιώνει τον ανωτέρω συλλογισμό. Διότι πρόκειται ουσιαστικά για επιδιαιτησία και όχι για εκλογή του πολιτικού προσωπικού από τον πολίτη. Και σε κάθε περίπτωση, η φύση του πολιτικού συστήματος κρίνεται από την επομένη της εκλογής, δηλαδή από τη σχέση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής που προνοεί η Πολιτεία.

Κατά τούτο, δυσκολεύομαι να αποδεχθώ την ευθύνη του πολίτη και συγκεκριμένα του υπηκόου, στη λειτουργία μιας Πολιτείας, στην οποία ουδαμώς μετέχει και η θέση του αξιολογείται από τον βαθμό της εναρμόνισής του με το διατακτικό της. Ώστε, η εμπλοκή του πολίτη / υπηκόου σε ένα καθεστώς που προτάσσει την διαπλοκή και τη διαφθορά, την ιδιοποίηση του δημοσίου χώρου και την καταδολίευση της κοινωνίας, κρίνεται βασικά από την φύση της Πολιτείας και όχι από την συμπεριφορά του.

Ο ισχυρισμός επομένως ότι «μαζί τα φάγαμε» αντιστρέφεται, για να ενοχοποιηθεί αυτός που ενορχήστρωσε το λεηλατικό «πανηγύρι». Με άλλα λόγια, εάν η ορχήστρα στο «πανηγύρι» τραγουδάει σε ένα ρυθμό (λ.χ. τσάμικο), θα είναι παραφωνία η επιμονή κάποιου να θέλει στο μέσον του χορού να χορέψει έναν άλλο ρυθμό (λ.χ. καλαματιανό). Για να είμαστε ακριβείς, στο ναό, την ώρα που τελείται η θεία λειτουργία, που εφαρμόζεται ο κανόνας της εκκλησίας, είναι αδιανόητο να συνάδει μια ορχήστρα που θα άδει δημοτική ή όποια άλλη μουσική. Ούτε και οι πιστοί να χορεύουν στο ρυθμό της, αγνοώντας το σκοπό της παρουσίας τους εκεί.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που οφείλουμε να συγκρατήσουμε είναι ότι η τρόικα, η οποία καταγίνεται ακόμη και για λεπτομέρειες (λ.χ. με τη φορολόγηση του ανέστιου και του άνεργου) δεν άγγιξε ούτε δίκην προσχήματος τις κραιπαλώδεις προνομίες της πολιτικής τάξης. Αναφέρουμε παραδειγματικά τα σκάνδαλα, την λειτουργία της Βουλής ως πλυντηρίου για τις ανομίες τους, τα ποικίλα όσα «μυστικά» ή προσωπικής αναφοράς κονδύλια, τις ευθύνες για την υπερχρέωση της χώρας κλπ.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ.

 Οι “συμφωνίες” είτε έχουν χορηγό είτε έχουν μίζα. O Τσίπρας συμφωνεί σε erga omnes, που θα πραγματοποιηθεί αφού τα Σκόπια μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ξέρετε πόσο αξίζει στην αγορά το όνομα Μακεδονία; Kάτι δις ευρώ. Πόσα άρπαξαν για να το παραχωρήσουν; Eνα τρομακτικά απίστευτο ποσό. Οι Ελβετοί φτιάχνουν… νέα χρηματοκιβώτια.

 Ως την πιο μαύρη σελίδα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας θα αποτελεί για τον Ιστορικό του Μέλλοντος η αποφράδα 12η Ιουνίου του 2018.

Ο όρος «διαπραγμάτευση»που χρησιμοποιούν  είναι ένας όρος πολλαπλής πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ.
Η εθνική σου υπόσταση, το όνομά σου και η Ιστορία σου είναι ζητήματα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. Από την στιγμή που αποδέχεσαι τη διαπραγμάτευσή τους ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ τους…

Πριν από λίγη ώρα, ο αδίστακτος Τσίπρας με συνεργό τον εξουσιομανή Καμμένο και απλό παρατηρητή τον ανεκδιήγητο  Προκόπη Παυλόπουλο ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ κυριολεκτικά την Μακεδονία μας, παραχωρώντας Όνομα, Γλώσσα και Ιστορία στους Βόρειους βάρβαρους..

Οι Τσίπρας- Καμμένος και Προκόπης Παυλόπουλος έβαλαν, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, την υπογραφή τους στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.

Την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ο Τσίπρας στον Πάκη  τον οποίο επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ώρα 18:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Αμέσως μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο Τσίπρας του μετέφερε τη θετική απάντηση του Ζόραν Ζάεφ για την επιτευχθείσα συμφωνία και του ανακοίνωσε ότι το όνομα που δέχθηκαν οι Σκοπιανοί είναι το Βόρεια Μακεδονία - Republika Severna Makedonija - Republic of North Macedonia.

Η νέα ονομασία της FYROM θα ισχύει erga omnes δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις.

Ο Πάκης δήλωσε από την πλευρά του:

«Είναι καλή η συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο έτερος προδότης Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία», ωστόσο τόνισε ότι δεν θα φύγει από την κυβέρνηση.
Ο Καμμένος φέρεται να εξέφρασε την πάγια θέση του ότι αρνείται να ψηφίσει ονομασία με το όνομα «Μακεδονία», πλην όμως το Μαξίμου εξακολουθεί να διαμηνύει ότι παρά το υπάρχον πολιτικό πρόβλημα να μην στηρίζει ο κυβερνητικός εταίρος, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κυβερνητικής συνοχής, και ότι υπάρχουν και άλλοι προδότες που θα ψηφήσουν  την προδοσία. Βλέπε Φώφη, ποτάμια και ρυάκια.    Όπερ και σημαίνει ότι η πολιτική συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί κανονικά.

Διάγγελμα Ζάεφ : Το «Βόρεια Μακεδονία» διαφυλάττει την μακεδονική εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η συμφωνία: Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

Πώς η ελληνική Μακεδονία έγινε από τον Α.Τσίπρα... «Νότια Μακεδονία»  οι κάτοικοι «Νοτιομακεδόνες» - Θα το δεχθούμε;

Ο Τσίπρας. Έβαλε με το αζημίωτο , τη FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το όνομα Μακεδονία. ΓΑΠ Σόρος Τσίπρας Ζάεφ και κοιτάσματα στη FYROM που φτάνουν μέσα από τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο του Αιγαίου. Φυσικά το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη παράδοση του ονόματος μαζί με το κόμμα του ΔΜ του “Συμβουλίου” και τα λεφτά από Ελβετία…

Και μην αρχίσουμε τώρα ότι φταίει μόνο ο Τσίπρας. Αυτός είναι δεδηλωμένος προδότης. Και στην κατοχή υπήρχαν προδότες, αλλά κάποιοι ακολούθησαν τον δρόμο της αντίστασης.  ΟΛΟΙ οι Έλληνες έχουν  το ανάλογο μερίδιο ευθύνης. Γιατί δεν κατέβηκαν στους δρόμους να γκρεμίσουν τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα , αφού παραχωρείται μέρος της εθνικής υπόστασης. Αύριο – μεθαύριο θα ακολουθήσει το Αιγαίο , η Θράκη, μέρος της Ηπείρου, και πάει λέγοντας, και θα λένε φταίει μόνο ο….φούφωτος. 


Severna Makedonija σημαίνει: Ένας ξεφτιλισμένος Πρωθυπουργός, μια κυβέρνηση Γερμανική μαριονέτα, μια τρισξεφτιλισμένη Αξιωματική Αντιπολίτευση, μια αξιοθρήνητη Αντιπολίτευση κι έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας ευνουχισμένο!
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Αυτή είναι η συμφωνία για το «Μακεδονικό» – Τα έξι σημεία

Αποφασίστηκε το Severna Makedonija / Republic of North Macedonia, η «μακεδονική γλώσσα» με αστερίσκους και η αναφορά «μακεδόνας πολίτης»

Κύρια σημεία της συμφωνίας ή υποσημειώσεις, θα παίζουν βασικό ρόλο και στην ψήφισή του από τα δύο κοινοβούλια αλλά και από τον λαό της ΠΓΔΜ στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Οι πληροφορίες που έρχονται είναι ελάχιστες, όμως, κάποια στοιχεία συγκλίνουν σε ορισμένα σημεία – κλειδιά της συμφωνίας που έχουν αποφασιστεί και απομένει η τελική έγκρισή τους.

Αλλωστε, τα τεχνικά κλιμάκια των δύο χωρών εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες αφού ακόμη και μια λέξη μπορεί να αλλάξει το σύνολο της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες, εν αναμονή του τελικού κειμένου κάνουν λόγο για τα εξής:

Επιλέχθηκε το όνομα Βόρεια Μακεδονία και απομένει να διευκρινιστεί αν θα γράφεται στα σλάβικα, στα αγγλικά ή και στα δύο, δηλαδή Severna Makedonija / Republic of North Macedonia.

Αποφασίστηκε ότι η γλώσσα της χώρας θα είναι τα «μακεδονικά» («Macedonian language») αλλά θα υπάρχουν αναφορές ότι δεν σχετίζεται με την αρχαία μακεδονική διάλεκτο κι ότι είναι σλαβικής προέλευσης.

Η εθνότητα θα είναι η «μακεδονική», δηλαδή οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας θα λέγονται «μακεδόνες πολίτες» (/citizen of the Republic of North Macedonia). Εδώ θα υπάρχει αναφορά ότι ο λαός αυτός δεν σχετίζεται με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Θα υπάρχουν ρητές αναφορές για την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων και για την απαλειφή αλυτρωτικών σημείων. Π.χ. δεν υπάρχει πλέον η πρόταση «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» έξω από τα σύνορα της χώρας.

Θα υπάρχουν χρονοδιαγράμματα σχετικά με τη διαδικασία που θα απαιτηθεί για αλλαγές π.χ. στα εμπορικά κι όχι μόνο σήματα. Δεν είναι γνωστό αν θα είναι η σύντμηση SMK ή δεν θα υπάρχει ο S (Severna).

Θα υπάρχει η ρητή αναφορά στο erga omnes ώστε να αποφευχθεί η διπλή ονομασία. Ταυτότητες, διαβατήρια κι άλλα επίσημα έγγραφα στα Σκόπια θα έχουν το νέο όνομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της γείτονος θα απομακρύνει αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Φιλίππου προκειμένου να άρει τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν σχετικά με τη σύνδεση με την αρχαία Μακεδονία.

Βεβαίως, όλα αυτά γράφονται με κάθε επιφύλαξη και μένει να αποτυπωθούν στο κείμενο της συμφωνίας και στις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ θα υπάρξει και μια περίοδος όπου επιτροπές των δύο χωρών θα επιχειρήσουν να βρουν λύσεις για θέματα που θα προκύπτουν.

Athanasios Drougos

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Οι ανατριχιαστικοί τρόποι με τους οποίους κατασκοπεύει το Facebook τους χρήστες του έχουν αναλυθεί λεπτομερώς σε έγγραφο-φωτιά που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο.

Περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κινήσεων του ποντικιού, την καταγραφή των επιπέδων της μπαταρίας και των συσκευών παρακολούθησης κοντά σε έναν χρήστη που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο.

Η 454 σελίδων έκθεση δημιουργήθηκε για να απαντήσει σε ερωτήσεις που έγιναν στον Μαρκ Ζούκερμπέργκ, όταν εμφανίστηκε στο Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που κατασκοπεύει το Facebook:

- Πληροφορίες της ηλεκτρονικής συσκευής την οποία χρησιμοποιείς για να συνδεθείς στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρακολουθεί συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με εσάς. Καταγράφει τον κατασκευαστή υλικού του smartphone σας, της συνδεδεμένης τηλεόρασης, tablet, υπολογιστή ή άλλων συσκευών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, το λειτουργικό σύστημα, τις εκδόσεις λογισμικού και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Εάν χρησιμοποιείτε smartphone, θα διατηρεί αρχείο του φορέα κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (ISPs) θα αποθηκεύονται για χρήστες που χρησιμοποιούν σύνδεση Wi-Fi ή Ethernet για πρόσβαση στο Facebook.

- Κινήσεις του ποντικιού του υπολογιστή σας στην οθόνη όταν αλληλεπιδράτε με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.Η εταιρεία λέει ότι κάνει αυτό για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των bots.

- Ονόματα εφαρμογών και αρχείων που χρησιμοποιείτε για να αλληλεπιδράσετε με το Facebook βοηθά την εταιρεία να μάθει τους τύπους συσκευών που προτιμάτε. Αυτά τα δεδομένα συγχρονίζονται με το προφίλ σας και επηρεάζουν τους τύπους διαφημίσεων που βλέπετε όταν ξεκινάτε το Facebook.

- Λειτουργίες συσκευής: Το Facebook θέλει να μάθει πώς το χρησιμοποιείτε. Έτσι, καταγράφει αν κρατάτε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Facebook στο προσκήνιο της οθόνης του υπολογιστή σας - ή αν έχετε την τάση να το αφήσετε στο παρασκήνιο, κρυμμένο πίσω από άλλα παράθυρα. Παρακολουθεί επίσης τις «λειτουργίες και τις συμπεριφορές που εκτελούνται στη συσκευή» ενώ εμφανίζεστε ως ενεργοί χρήστες.

- Συνδέσεις συσκευής: Παρακολουθεί μια σειρά διαφορετικών συνδέσεων από το smartphone, το tablet, το laptop ή την έξυπνη τηλεόραση. Παρακολουθεί την ισχύ σήματος της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας (αν χρησιμοποιείτε), σήματα Bluetooth και πληροφορίες σχετικά με τα κοντινά hotspot Wi-Fi .

Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί αν συνήθως χρησιμοποιείτε το Facebook σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή όταν μετακινείστε.

- Συσκευές που βρίσκονται κοντά: Το Facebook παραδέχεται ότι συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά ή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi όταν συνδέεστε ή ανοίγετε την εφαρμογή. Παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα για να βοηθήσει τους χρήστες να εκτελούν εργασίες που απαιτούν πολλαπλές συσκευές, όπως τη ροή βίντεο από το τηλέφωνό τους στην τηλεόρασή τους.

- Επίπεδο μπαταρίας: Η εταιρεία λέει ότι παρακολουθεί τις αλλαγές υλικού σε όλες τις συσκευές που εκτελούν την υπηρεσία της. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της επίδρασης που έχει η εφαρμογή Facebook στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής, ωστόσο προηγούμενες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Princeton ισχυρίστηκαν ότι μόνο τα δεδομένα για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ατόμων σε ολόκληρο τον ιστό.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί.

Η ομοσπονδία έλαβε την απόφαση καθώς, όπως υποστηρίζουν μέλη της, οι Θεσμοί και ειδικότερα το ΔΝΤ, ζήτησαν την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων με οδηγό.

Η θέσπιση της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης 3 ωρών αποτελούσε ένα από τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτήτων ταξί, το οποίο όπως άλλωστε συνέβη με τα περισσότερα, υιοθετήθηκε από τον υπουργό υποδομών στο νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον SKAI.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Η τροπολογία με τις αναπροσαρμογές στην βασική κλίμακα του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του αφορολογήτου ορίου του συμπληρωματικού φόρου από τα 200.000 ευρώ στα 250.000 ευρώ, κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Στην τροπολογία ορίζεται ότι η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ειδικά για το έτος 2018, εφόσον τα εκκαθαριστικά του φόρου εκδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του ίδιου μήνα (30.9.2018).

Παράλληλα, συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών, αυτοτελές τμήμα Εκτιμήσεων και Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων, το οποίο υπάγεται απευθείας στον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις διατάξεις αυτές δεν αναμένεται μεταβολή στο συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (διεύρυνση τιμών ζώνης των χαμηλότερων φορολογικών ζωνών και αύξηση του αφορολόγητου ποσού του συμπληρωματικού φόρου) γίνονται για να εξισορροπηθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Αναλυτικά οι νέες κλίμακες του βασικού ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου, είναι οι ακόλουθες:

Η νέα κλίμακα βασικού φόρου ΕΝΦΙΑ:

Τιμή Ζώνης Φορολογική Βασικός Φόρος

Ευρώ ανά τμ Ζώνη ευρώ ανά τμ


0-550 1 2
551- 750 2 2 ,80
751-1050 3 2,90
1051-1500 4 3,70
1501- 2000 5 4,50
2001- 2500 6 6
2051 -3000 7 7,60
3001 - 3500 8 9,20
3501- 4000 9 9,50
4001- 4500 10 11,10
4501- 5000 11 11,30
5001 και άνω 12 13
Η νέα κλίμακα του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ
Κλιμάκιο (σε ευρώ) Συντελεστής
0,01 -250.000 0%
250.000,01-300.000 0,15%
300.000,01-400.000 0,30%
400.000,01 500.000 0,50%
500.000,01-600.000 0,60%
600.000,01-700.000 0,80%
700.000,01 - 800.000 0,90%
800.000,01-900.000 1%
900.000,01-1.000.000 1,05
1.000.000,01- 2.000.000 1,10%
Υπερβάλλον 1,15%
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα τρολλευ, έτσι την Πέμπτη 14/06/2018 μαζί με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία φρένο θα τραβήξουν και οι εργαζόμενοι στα τρολλει από ώρα 12:00 έως 16:00 . 
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!