EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

«Βομβαρδισμός» αποφάσεων για να κλείσει η 4η αξιολόγηση

Τι και αν δεν έκοψε το αφορολόγητο η κυβέρνηση από την 1/1/2019; Και μόνο η απόφαση για μείωση του ΕΚΑΣ από τα 35 ευρώ τον μήνα στα… 12 ευρώ, έχει για περίπου 230.000 συνταξιούχους τις ίδιες ακριβώς επιπτώσεις με το να μειωνόταν η έκπτωση φόρου από τα 1900 ευρώ που είναι σήμερα στα 1600 ευρώ. Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο είναι η πρώτη από σειρά αποφάσεων που θα δημοσιευτούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο ΦΕΚ πριοκειμένου να ολοκληρωθεί η 4η αξιολόγηση. Ο νόμος που
δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ ήταν το πρώτο βήμα αλλά όχι και το τελευταίο.

Η αρχή έγινε με την υπουργική απόφαση των αντικειμενικών αξιών. Ο πολυνόμος δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ και σειρά πήρε σήμερα το υπουργείο Εργασίας με την απόφαση του ΕΚΑΣ η οποία θα ενεργοποιηθεί από την 1/1/2019. Το ζητούμενο είναι όλα τα προαπαιτούμενα να κλείσουν μέχρι την Τρίτη καθώς θα συνεδριάσει εκτάκτως το EWG για να κλείσει το λεγόμενο compliance report.

Προϋποθέσεις χορήγησης Ε.Κ.Α.Σ.

1. Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2019, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (7.720,00) ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα τεσσάρων (8.884,00) ευρώ.

δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000,00) ευρώ.

ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα εξακόσια σαράντα τρία (643,00) ευρώ.

στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2017 και για το λόγο αυτό για τη χορήγηση του Ε.Κ.Α.Σ. για το έτος 2019 εξετάζεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.

Ποσά Επιδόματος Ε.Κ.Α.Σ.

Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (7.720,00) ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ποσού δώδεκα (12,00) ευρώ μηνιαίως.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Τι ισχύει από σήμερα στους σταθμούς διοδίων

Από σήμερα Παρασκευή 15/6/2018, τίθενται σε λειτουργία Ειδικές Ηλεκτρονικές Τεχνικές Συσκευές, προς βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής διοδίου τέλους, στους ακόλουθους Σταθμούς Διοδίων κατά μήκος της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας:

– Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
– Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
– Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
– Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
– Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
– Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
– Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
– Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατό (100) ευρώ, καθώς και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 10 και 103 παρ. 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον Αέρα Δεκάδες Ελληνικά Προϊόντα Που Φέρουν Το Τοπωνύμιο Μακεδονία, Μακεδονικό Και Παράγωγα Αυτού

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Οι πωλήσεις των προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη, -προστατεύονται εντός της ΕΕ και σε τρίτες χώρες με τις οποίες υπάρχουν σχετικές συμφωνίες- ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 6% του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή πάνω από το 15% του συνόλου των τροφίμων και ποτών που εξάγει η ΕΕ σε τρίτες χώρες είναι προϊόντα με γεωγραφική ένδειξη.

Τέτοια προϊόντα είναι το Τσίπουρο Μακεδονίας (σ.σ. από το 2001 αναγνωρισμένο προϊόν ΠΓΕ) το "Ούζο Μακεδονίας" ή Μακεδονικό (σ.σ. προϊόν ΠΓΕ από το 2011) και δεκάδες ελληνικοί οίνοι, και όχι μόνο, που φέρουν το τοπωνύμιο Μακεδονία ή παράγωγά του.

Κι όμως ακόμη και αυτά τα προϊόντα, τα οποία προστατεύονται, κινδυνεύουν να χάσουν την ταυτότητά τους. Αφού η συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της τελευταίας, περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε ότι αφορά τις εμπορικές διεθνείς συναλλαγές της Ελλάδας.

Και λέμε ακόμη περισσότερο διότι η οικειοποίηση, από την πλευρά των επιχειρήσεων της ΠΓΔΜ, του brand και της φήμης που έχουν αρκετά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, όπως το κρασί, οι ελιές και ο χαλβάς, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ήδη αρκετοί εξαγωγείς έχουν έρθει αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα στις διεθνείς τους συναλλαγές.

"Στην Αυστραλία, στον Καναδά αλλά και αλλού οι εκεί συνεργάτες μας, μας παροτρύνουν να χρησιμοποιήσουμε τον όρο Ελληνικός, αντικαθιστώντας τις τοπικές ενδείξεις Μακεδονικός, Μακεδονία, καθώς οι πελάτες τους όταν βλέπουν το όνομα Μακεδονία θεωρούν ότι είναι προϊόντα Σκοπίων", λέει στο Capital.gr γνωστός οινοποιός.

Η σύγχυση στο διεθνές καταναλωτικό κοινό δεν περιορίζεται μόνο στο κρασί. Στο καλάθι των προϊόντων περιλαμβάνονται επίσης οι πιπεριές Φλωρίνης, που στο εξωτερικό είναι γνωστές ως "μακεδονικές πιπεριές", το πράσινο μακεδονικό πιπεράκι, ο μακεδονικός χαλβάς, κ.ά.

Ήδη αρκετοί εκπρόσωποι φορέων έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την επίδραση που ενδέχεται να έχει στα εμπορικά σήματα των ελληνικών προϊόντων, ιδίως των αγροδιατροφικών, η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο οποίος σημείωσε πως "η λύση, στην τελική της μορφή, θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία των ελληνικών επενδύσεων και όλων των ζητημάτων που αφορούν τις εμπορικές χρήσεις των ελληνικών προϊόντων και των επωνυμιών τους, και γενικότερα τις ομαλές οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που δεν θα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό".

Για κάποιους δε η σύσταση Επιτροπής, η οποία θα προσπαθήσει να λύσει σε βάθος τριετίας το πρόβλημα που δημιουργείται σε σχέση με τις εμπορικές επωνυμίες και σήματα, είναι ήδη χαμένη υπόθεση.

Γιατί τέτοιες μάχες, όπως έχει δείξει η ιστορία κερδίζονται μέσω marketing αλλά και στα δικαστήρια. Μόνο που αυτό το "sport” είναι ιδιαίτερα ακριβό για τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν τους πόρους. Ακόμη όμως και αυτές που έχουν καταφέρει να κερδίσουν αντίστοιχες δικαστικές μάχες (βλπ. ΦΑΓΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο), και οι νίκες τους θα μπορούσαν να κεφαλαιοποιηθούν από τους ανταγωνιστές και την Πολιτεία προς όφελος του κλάδου, κάτι τέτοιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει γίνει.

ΠηγήΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφόρητη ελαφρότητα η δήλωση Τσίπρα για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέσθηκε αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τα όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων μας. Πριν 10 χρόνια, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι (κυβέρνηση Γκρουέφσκι), σε επιστολή του προς τους ομολόγους του των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ (αρχές Απριλίου 2008), είχε επικαλεσθεί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που είναι αλήθεια ότι είχε ευρεία απήχηση διεθνώς.

Έγραφε τότε: «Είναι πράγματι ιδιαιτέρως δύσκολο για το μακεδονικό λαό να καταλάβει ότι, προκειμένου να γίνει μέλος μιας Συμμαχίας ελεύθερων εθνών, το δικό μας έθνος θα πρέπει να παραιτηθεί από την ελευθερία να ασκήσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο παράδοξο. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι η χώρα σας και εσείς προσωπικά θα υποστηρίξετε περαιτέρω την άμεση προσχώρηση της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, διατηρώντας, την ίδια στιγμή, το δικαίωμά μας στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και τη γλωσσική ταυτότητα».

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όμως, είναι ατομικό. Αφορά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ορίζει αυτό ποια είναι η εθνική του συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι ένας λαός μπορεί να επιλέγει χωρίς περιορισμούς όποιο όνομα θέλει για τον εαυτό του, για το κράτος, και τη γλώσσα του. Έχω επανειλημμένως από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 χρησιμοποιήσει το εξής επιχείρημα: Τί θα έλεγαν τα άλλα εθνικά κράτη στη Γηραιά Ήπειρο εάν –υποθετικά μιλώντας– η Ελλάδα αποφάσιζε να μετονομασθεί σε “Δημοκρατία της Ευρώπης”, το ελληνικό έθνος σε ευρωπαϊκό και η ελληνική γλώσσα αντιστοίχως σε ευρωπαϊκή;

Θα το αποδέχονταν; Προφανώς όχι. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι που υποστήριζαν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σλαβομακεδόνων αντέδρασαν όταν τους έθεσα αντιμέτωπους με το παραπάνω ερώτημα. Επικαλέσθηκαν το βάσιμο επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι κι αυτή Ευρώπη, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η Ευρώπη, ότι οι Έλληνες είναι κι αυτοί Ευρωπαίοι, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι Ευρωπαίοι. Αντέδρασαν, δηλαδή, με το βάσιμο επιχείρημα ότι το Μέρος επιχειρεί να οικειοποιηθεί το Όλον.

Ταπείνωση και ταπείνωση
Όταν υποθετικά έστω εθίγησαν οι ίδιοι, συμφώνησαν ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των γειτόνων. Η ΠΓΔΜ είναι κι αυτή μέρος της πολυεθνικής γεωγραφικής Μακεδονίας, αλλά όχι η Μακεδονία. Οι κάτοικοί της είναι κι αυτοί με την γεωγραφική έννοια Μακεδόνες, αλλά όχι με την εθνική έννοια οι Μακεδόνες. Για τον ίδιο λόγο, λοιπόν, που το κράτος τους είναι καταχρηστικό να ονομάζεται “Μακεδονία”, για τον ίδιο ακριβώς λόγο είναι καταχρηστικό οι ίδιοι να ονομάζονται “Μακεδόνες” και η γλώσσα τους “μακεδονική”. Επειδή η ονομασία ενός κράτους και ενός έθνους συμπυκνώνει την ταυτότητά του, η ελευθερία επιλογής ονόματος σταματάει εκεί, που αρχίζει να θίγει άλλους.

Σωστά είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ταπεινώσει τους γείτονες. Αυτό που συνέβη, όμως, είναι ότι με τη συμφωνία ταπεινώνονται οι Έλληνες. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε συμφέρον, ούτε αρμοδιότητα να βαφτίσει τους γείτονες. Έχει συμφέρον κι αρμοδιότητα, όμως, να τους εμποδίσει να μονοπωλήσουν και να οικειοποιηθούν αυτό που δεν τους ανήκει, αυτό που θίγει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Δεν πρόκειται για σχολαστικότητα. Μονοπωλώντας το όνομα “Μακεδονία” και “μακεδονική”, το Μέρος επιχειρεί να εγγράψει υποθήκη επί του Όλου, να νομιμοποιήσει βλέψεις στο σύνολο της Μακεδονίας, έστω και φαντασιακές.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι τα Σκόπια δεν έχουν καμμία δυνατότητα να απειλήσουν την ελληνική Μακεδονία, το πρόβλημα δεν είναι ασήμαντο. Η –με την ελληνική υπογραφή– συμφωνία νομιμοποιεί εμμέσως το ιδεολόγημα περί “διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας”, γεγονός που αφήνει ανοικτό τον δρόμο για να συνεχισθεί ο φαύλος κύκλος της προπαγανδιστικής πίεσης, που δηλητηριάζει το κλίμα στις διμερείς σχέσεις. Μπορεί η κυβέρνηση Ζάεφ να έχει τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά αύριο θα βρεθεί στην εξουσία το VMRO. Η Ελλάδα όφειλε να είναι καλυμμένη όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στα Σκόπια.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω και μόνο το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επικαλέσθηκε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων είναι κραυγαλέα σαθρό και επικίνδυνο. Εάν ο Τσίπρας και το κόμμα του πιστεύουν ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει γενικά, γιατί δεν αναγνώρισε το σημερινό συνταγματικό όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”; Γιατί άραγε ζήτησε πιεστικά να μετονομασθεί η γειτονική χώρα σε Βόρεια Μακεδονία; Μεταφερόμενοι σε άλλο γήπεδο, γιατί αρνείται το δικαίωμα της μουσουλμανικής μειονότητας να αυτοπροσδιορισθεί σαν τουρκική;

Συμπερασματικά, θα ήταν φρόνιμο ο φορέας του πρωθυπουργικού αξιώματος να ελέγχει πολύ προσεκτικά τις κουβέντες που ξεστομίζει, γιατί δυνητικά μπορεί να έχουν συνέπειες…Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν το μπουρδέλο έχει κέφια.

Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. "Σας προκαλώ να μετατρέψετε αν τολμάτε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοι σας. Σας προκαλώ κ.Τσίπρα γιατί σήμερα αναμετρώμαστε όλοι με την ιστορία", κλείνοντας την ομιλία του.  «Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας» είχε πει λίγο νωρίτερα.  Άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή. Εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, εσείς λέτε ναι.  Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Έγινε όμως αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας. Η συμφωνία Τσίπρα – Ζαεφ είναι μια κακή συμφωνία. Είναι μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Αλλά, ακόμα και γι αυτό το θέμα είπατε ψέματα.  Ακόμη και τώρα λέτε ψέματα.

Που υπάρχει το Severna Makedonia που καταθέσατε στην Βουλή; Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Με την συμφωνία που έχετε καταθέσει στην Βουλή το Κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα γίνει δικό μας πρόβλημα.  Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει το Σύνταγμα. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευθεί από μια κακή συμφωνία. Ο Καμμένος είναι υπουργός μόνο για τα ταξίδια.

Δεν υπάρχει πιο ηλίθια πολιτική πράξη, αυτή τη στιγμή! Θέλει 151 ψήφους υπέρ της πρότασης. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει τέτοια περίπτωση, ο Τσίπρας θα βγει και θα διατρανώσει ότι έχει και την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων! Επομένως, μια πρόταση μομφής τώρα μόνο ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ μπορεί να χαρακτηρισθεί!!!

Η διαδικασία της ΠΡΟσυμφωνίας έπρεπε να έχει έλθει στη Βουλή προς ψήφιση και όχι μια πρόταση μομφής. Αυτό ακριβώς είναι και το κόλπο που συμφώνησαν ολοι οι προδότες.. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να υπογράψει καμία διεθνή συμφωνία χωρίς προσυμφωνία της Βουλής. Αυτό είναι το κόλπο στην υπόθεση, που δεν “είδε” κανένα κόμμα.

H ΠΡΟσυμφωνία Τσίπρα για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί είναι από μόνη της μια διεθνής συμφωνία. Το σύνταγμα έχει γίνει χαρτί υγείας. Κανείς τους δεν το πρόσεξε. Κανείς.

Η κυβέρνηση πάντως ακόμη και να πέσει και να ανέβει μια άλλη με πυρήνα τη ΝΔ, δεν θα αλλάξει τίποτα. Είναι όλοι μια παρέα. H Ελλάδα επί αιώνες θα πληρώνει τη χρεοκοπία Καραμανλή και ότι η Κύπρος ήταν μακριά.

Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: Δίνουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη «Βόρεια Μακεδονία» για να αποκτήσει «εμπορικό στόλο»!

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει δοθεί προ πολλού όπως έχει δοθεί και ελεύθερη ζώνη πλάτους 15 χιλιομέτρων από το λιμάνι μέχρι τα σύνορα των Σκοπίων .Το έχουμε ξαναπεί ρε εθνοπροδότες και κανένας δεν έδωσε σημασία. Τώρα το επικαλείστε ότι δήθεν είναι στην νέα συμφωνία. ΟΥΣΤ.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» το δημαρχείο της Έδεσσας… ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…

Ένα πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση «κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος» αναρτήθηκε στο δημαρχείο της Έδεσσας σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

«Η συμβολική αυτή κίνηση ήδη έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες της περιοχής» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου. «Θα ήταν μεγάλη αμαρτία να προχωρήσουμε στο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου που αυτόν τον καιρό ασχολούνται με το πρόβλημα της τεράστιας καταστροφής των κερασιών. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τιμωρητικά απέναντι στους κατοίκους» σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η κίνηση αυτή δεν έχει φολκλορικό χαρακτήρα, αλλά διέπεται από ένα αίσθημα οργής, όχι καταστροφικής αλλά εποικοδομητικής οργής». «Δεν πρέπει να διχάσουμε τους Έλληνες. Είμαστε όλοι ενωμένοι όταν πρέπει» ανέφερε και πρόσθεσε πως οι Μακεδόνες βουλευτές θα πρέπει να μελετήσουν πολύ τι θα υπογράψουν καθώς, όπως είπε, «μέσα σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν πράγματα που αύριο μεθαύριο θα στερούν από τα παιδιά μας την ελευθερία κινήσεων».

Ο κ. Γιάννου, πρότεινε να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ – Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο Βελλίδειο Συνεδριακό, στη Θεσσαλονίκη, ώστε – όπως είπε – να υπάρξει μια κοινή στάση στο θέμα. Παράλληλα, διατύπωσε την πρόταση, «αφού αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή, όπως υποστηρίζουν βουλευτές της Μακεδονίας, να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο, όπου επιλέξουν εκείνοι, ώστε ο λαός να δείξει την πραγματική του βούληση».

«Η κίνησή μας σήμερα είναι συμβολική. Αύριο ίσως προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των συμπολιτών μου. Θέλουμε να ζούμε στη Μακεδονία, να ζούμε ελεύθεροι, να ζούμε με τη γλώσσα μας. Δεν υπάρχει ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό έθνος, υπάρχει μόνο μία Μακεδονία» πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χουντική πρόκληση Μπαρμπαρούση εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση

Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, με αφορμή την συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό. Η ένταση ήταν αναμενόμενη ωστόσο υπήρξε πρωτοφανής πρόκληση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, η οποία έστρεψε την συζήτηση σε άλλα πεδία.

Αιτία για τον εκτροχιασμό της συζήτησης ήταν η έκκληση του Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής προς την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να προχωρήσει σε πραξικόπημα και να συλλάβει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας! «Επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα και η συζήτηση να ξεφύγει από την ουσία. «Σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

Έκανε μάλιστα λόγο για κλιμάκωση, «η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει και σε ελάχιστους ενδεχόμενους θύλακες και σε πρόσωπα στις Ένοπλες Δυνάμεις ταραχή».

Πολιτική αξιοποίηση από την κυβέρνηση

Οι δηλώσεις Μπαρμαρούση έδωσαν μία ανέλπιστη ευκαιρία στην κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε υπερβολικό τόνο και στο πλαίσιο της διατήρησης του κλίματος έντασης και πόλωσης κατηγόρησε την ΝΔ και απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη για τον εθνικιστικό εσμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι πλέον φανερό ότι η ΝΔ έχει ανοίξει με τη στάση της το Κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού», είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε επίσης ότι «η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση» απάντα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Λίγο μετά το επεισόδιο στην Βουλή, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης τόνισε ότι αυτά δεν γίνονται αποδεκτά και ενημέρωσε το Σώμα ότι συγκαλεί άμεσα τα αρμόδια όργανα «για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή τουλάχιστον μέχρι να λήξει αυτή η διαδικασία και από και πέρα θα δούμε». Παραλλήλως αναφέρθηκε και στα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, τα οποία ζητούσαν εκτελέσεις πολιτικών και για τα οποία έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι δόθηκαν στην δημοσιότητα τα κινητά όλων των βουλευτών, με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινές οχλήσεις από «δήθεν πατριώτες», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε την αποβολή των βουλευτών της ΧΑ από την συζήτηση, πρόταση στην οποία συμφώνησαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και λίγη ώρα αργότερα με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας επιβλήθηκε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «στέρηση λόγου στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε να μην διαγραφούν  από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, γιατί όπως είπε αποτελούν τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Με την πρόταση του υπουργού Παιδείας συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας επίσης να μην διαγραφούν από τα πρακτικά οι δηλώσεις Μπαρμαρούση.

Παρέμβαση Καμμένου

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις, όπως αυτές του βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι ανάλογες εκκλήσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους και επισήμανε ότι υπήρξε εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση παραβίαση του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας. Για τον λόγο αυτό κάλεσε την Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα σε άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Τόνισε τέλος ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα. Οι κ. Καμμένος και Κουβέλης αναμένεται να καταθέσουν από λεπτό σε λεπτό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προφορική μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την άσκηση δίωξης.

Η δυσπιστία του λαού δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή

Με τις απαράδεκτες για κοινοβουλευτική δημοκρατία δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδωσε, ωστόσο, ένα απρόσμενο επιχείρημα στην κυβέρνηση να προτάξει αυτές τις προκλητικές για την δημοκρατία δηλώσεις μπροστά στην γενικότερη δυσπιστία που υπάρχει στον ελληνικό λαό για την συμφωνία με τα Σκόπια.

Από πολιτική απειρία, ιδεοληψία ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδωσε στην κυβέρνηση το επιχείρημα να μπορεί να ισχυρίζεται, ότι οι όποιες αντιδράσεις στην συμφωνία εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους. Κάτι το οποίο δεν ισχύει και έχει αποδειχθεί από την μαζικότητα των συλλαλητηρίων και τις αυθόρμητες συμμετοχές Ελλήνων πολιτών σε αυτά.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση και παραφράζοντας τον Τσόρτσιλ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υψώσουν ένα ατσάλινο τείχος απέναντι σε αυτές τις λογικές, στις λογικές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται».

Το θέμα έθιξε και το ΚΚΕ κατά την αποχώρησή του από την συζήτηση, τονίζοντας ότι «δεν θα δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτή τη διαδικασία», την οποία αποκάλεσε «παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας». Απευθυνόμενος μάλιστα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «την δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του».

«Η δικιά μας παράταξη έχει την τιμή να μπορεί με επάρκεια να δηλώνει ότι απέχει τόσο από τον εθνικισμό που τόσα κακά έχει συσσωρεύσει στη χώρα όσο και από τον εθνομηδενισμό», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος από την ΔΗΣΥ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή της ΧΑ. Πρόσθεσε επίσης πως το «ότι κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας και αυτό καταδικάζεται ρητά και απερίφραστα από όλη τη Βουλή».

Ο εμπρηστικός λόγος επωάζει το αυγό του φιδιού δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, ζητώντας επίσης να μην σβηστούν από τα πρακτικά οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση, γιατί δεν πρέπει να σβηστούν από τη μνήμη του λαού της Βουλής ίσως και της Δικαιοσύνης. Παραλλήλως κάλεσε να πέσουν οι τόνοι κατά το διήμερο της συζήτησης γιατί, όπως είπε «μέσα από τέτοιες καταστάσεις και φαινόμενα επωάζεται το αυγό του φιδιού…».

Μικροένταση επικράτησε όμως και εκτός Βουλής, όταν μια μερίδα διαδηλωτών, φορώντας κράνη, επιχείρησαν να φτάσουν στο Κοινοβούλιο. Η ένταση κράτησε για λίγη ώρα και τερματίστηκε με την επέμβαση των ΜΑΤ. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, οι διαδηλωτές παραμένουν στα σκαλιά που οδηγούν στο Κοινοβούλιο, ενώ κάποιοι έχουν απλώσει πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μια ελληνική σημαία και μια σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρέμει το συλλαλητήριο ο Τσίπρας – Πρωτοφανής μηχανορραφία στη Βουλή

Μέχρι τις δύο το μεσημέρι η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για να μην συμπέσει με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Νόκος

Τη μία μετά την άλλη μηχανορραφία μεθοδεύουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι προκειμένου να πετύχουν την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή ώστε να μην  «πέσουν» πάνω στο συλλαλητήριο του Σαββάτου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.
Οι μηχανορραφίες της κυβέρνησης είχαν αποτέλεσμα να περάσει η πρόταση Βούτση στη Διάσκεψη των Προέδρων που προβλέπει να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.
Στο Μαξίμου θα ήθελαν πάρα πολύ να τελειώσουν οι ομιλίες επί της πρότασης δυσπιστίας μεθαύριο το μεσημέρι όμως αρκετοί βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εγγράφονται αυτή την ώρα στους καταλόγους των ομιλητών προκειμένου να «τραβήξουν» χρονικά τη διαδικασία και φυσικά για να εξαπολύσουν δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.
Αναμένεται στη διάρκεια των συνεδριάσεων, να ζητείται και ο λόγος επί προσωπικού ή να υπάρξουν κι άλλες ενέργειες από τους επιτελείς των κομμάτων (σσ στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών ορίων) αφού το ζητούμενο είναι
α) να μη φύγει ο Τσίπρας με τα χέρια στις τσέπες,
β) να έλθει αντιμέτωπος με την οργή του λαού και
γ) να «μην πάει αλώβητος στις Πρέσπες

Αντιθέτως από την πλευρά της συμπολίτευσης δεν υπάρχει πρόθεση να πάρουν τον λόγο βουλευτές για να μην τραβήξει σε μάκρος.
«Στο τέλος της ημέρας θα γυρίσουμε όλοι σπίτια μας εξαντλημένοι αλλά εκείνος δεν θα καταφέρει να κοιμηθεί» λένε χαρακτηριστικά Νεοδημοκράτες βουλευτές.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει όσο μπορεί τη συζήτηση για να τελειώσει γρήγορα έτσι ώστε να μη συμπέσει με τη συγκέντρωση που οργανώνεται στην Πλατεία Συντάγματος.

Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Eλληνικότητα της Μακεδονίας:

«Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στην μαραθώνια διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεκινά από την Παρασκευή στις 10:00 π.μ. και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του ανένδοτου αγώνα για την πτώση της Κυβέρνησης με κυριότερη απαίτηση τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 20:00 θα παραστεί και θα μιλήσει εμβληματική προσωπικότητα που έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ώρα των συλλαλητηρίων τελείωσε - Έφθασε η ώρα των ηρώων

Γράφει ο Αιμίλιος Σάλαζαρ

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα γράψει πως «το έθνος πάντα θα χρειάζεται ήρωες όσο κυβερνούν προδότες».

Και αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η Ελλάδα είναι μια υπόδουλη χώρα. Σκλαβωμένη από κανίβαλους φασίστες του 19% που μισούν και απεχθάνονται την Ελληνικότητα. Από μια κυβέρνηση προδοτών που δρα ως ζωντανό καρκίνωμα με σκοπό του να διαλύσει και να κομματιάσει το έθνος. Το κέρδος τους είναι η πολιτική τους επιβίωση και η ικανοποίηση για τις διεθνιστικές ηλιθιότητες που κουβαλούν στα εκφυλισμένα τους μυαλά.
Αυτή η συμμορία εγκληματιών και σατανικών ραδιούργων έστησε και εκτέλεσε το τέλειο σχέδιο ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Ένα πραξικόπημα δίχως προηγούμενο, κατά το οποίο κυβερνητικοί σφετεριστές και ξεδιάντροποι Εφιάλτες λειτούργησαν ως δούρειος ίππος και πρόδωσαν την πατρίδα εκ των έσω. Άνοιξαν την Κερκόπορτα σε όσους επιβουλεύονται τη χώρα και έριξαν σφαίρα στο έθνος και το μέλλον του. Παρέδωσαν τα κλειδιά της Μακεδονίας με πιστοποιητικά και βούλες στο όνομα ενός δύσμοιρου λαού. Η Ελλάδα δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά τόσο μεγάλη προδοσία. Τέτοια φρικτή εθνική τραγωδία. Και όχι από κάποια γειτονική ιμπεριαλιστική χώρα αλλά από τους ίδιους τους κυβερνητικούς μας αξιωματούχους.

Πώς θα αντιδρούσε λοιπόν ένας λαός ο οποίος ήταν ακόμα ζωντανός και περήφανος;

Ο τρόπος αντίδρασης για τη σωτηρία της Μακεδονίας και ενός έθνους το οποίο δέχεται τέτοιο πραξικόπημα είναι ένας. Η απάντηση σε αυτούς που παραδίδουν εθνική κυριαρχία και παραχωρούν μια τόσο αρχαία, ένδοξη και πύρινη ιστορία είναι μία: ένοπλη αντίσταση.
Σας κλέβουν τον Αλέξανδρο; Στερείστε τους το μέλλον. Πολιτικά σκιάχτρα αμαυρώνουν την ιστορία σας, χλευάζουν τις καταβολές σας, φτύνουν την υπερηφάνεια σας. Αριστερά φαντάσματα βγάζουν στο σφυρί τα αγάλματα και τα μνημεία σας, μολύνουν την ιερή σας γλώσσα και ποδοπατούν με χουντικές αρβύλες τα ματωμένα σας χώματα.
Σας κλέβουν την αρχέγονη και πατρογονική σας γη; Μην τους αφήσετε ελεύθερο έδαφος να σταθούν. Πολιτικοί ρουφιάνοι, αποκλειστική εργασία των οποίων υπήρξε η προδοσία και το προσκύνημα σε κατακτητές, παραδίδουν επί δίσκου τις κεφαλές των ηρώων σας.
Εσωτερικός και εξωτερικός εχθρός ταυτίστηκαν απόλυτα. Σε κάποιες χώρες οι πολίτες έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλα γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για τη στιγμή που ένας δυνάστης θα παραδώσει γη και ύδωρ στον εχθρό, δίχως την άδεια τους. Όταν ένας καταληψίας της εξουσίας θα καταλύσει ως άλλος Χίτλερ τη σύγχρονη Βαϊμάρη. Τότε οι ελεύθεροι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν σε ένοπλη αντίσταση, να πάρουν τα όπλα για να σώσουν την πατρίδα και τα σπίτια τους, το παρελθόν και το μέλλον τους. Το δικαίωμα στα όπλα τους καθιστά ικανούς να το πράξουν όταν έρθει αυτή η προδοτική ώρα, καίγοντας κάθε δειλία και λιγοψυχία τους.
Στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιοι περήφανοι άνθρωποι. Μακεδόνες, Κρητικοί και Μανιάτες οι διαχρονικοί υπερασπιστές της Μακεδονίας μας. Οι συνεχιστές των Εταίρων.
Τι θα έπρατταν σήμερα οι πολίτες της Ελλάδας εάν είχαν φρόνημα και πνεύμα ελεύθερο; 

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.
Βάλτε βόμβα στις Πρέσπες, εκκενώστε το χωριό, ανατινάξτε το, καμένη γη παντού, παλούκια στους προδότες.
Όλη η Ελλάδα ένα πεδίο μάχης για την εξάρθρωση των αργυρώνητων και των ξεπουλημένων.
Βρείτε τα γραφεία τους, πετάξτε στους δρόμους τους βοηθούς τους, περικυκλώστε τα σπίτια τους και κάντε τους να νιώσουν τη σαρωτική οργή σας.
Βυθίστε τους στον τρόμο και τον φόβο για την προδοσία που τόλμησαν να διαπράξουν.
Απευθύνετε προσκλήσεις σε φιλέλληνες και ανά τον κόσμο υποστηρικτές της Μακεδονίας να έρθουν στη χώρα και να βοηθήσουν στον δίκαιο αγώνα.
Πνίξτε τους στη στάχτη για να ακουστεί περίτρανα στην οικουμένη πως οι πολίτες δεν συνηγορούμε στο έγκλημα και την προδοσία.
Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε πει πως «καμία τιμωρία δεν είναι αρκετά αυστηρή για τον άνθρωπο ο οποίος έχτισε την επιτυχία του πάνω στην καταστροφή της πατρίδος».
Επιβάλλετε την υποδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων.
Στείλτε ένα εκκωφαντικό μήνυμα στους απανταχού επίδοξους τυράννους.
Να μην τολμήσει ξανά κάνεις, εντός και εκτός Ελλάδας να σας προσβάλει και να σας ξεφτιλίζει έτσι.
Να σας λέει με θράσος πως θα σας κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό, θα σας αρπάζει τη γη και τα εδάφη, καθώς εσείς το αποδέχεστε με το κεφάλι σκυμμένο.
Η διαρκής δίψα της ελεύθερης ψυχής για απελευθέρωση είναι αυτή που σηκώνει τα βλέμματα στον ουρανό και γεννάει ήρωες.
Ήρωες για να κρατήσουν ζωντανό και υπερήφανο το έθνος, σε αυτές τις πιο κρίσιμες στιγμές που πρόκειται να ζήσουμε.
Η ώρα των συλλαλητηρίων τελείωσε. Έφτασε η ώρα των ηρώων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καναδάς: Υπάλληλοι σχολείων κακοποίησαν σεξουαλικά 1.300 παιδιά

Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι σε σχολεία διέπραξαν ή φέρεται να έχουν διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος σχεδόν 1.300 παιδιών τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Καναδικό Κέντρο για την Προστασία του Παιδιού (CCCP).

Η έρευνα, η πρώτη που πραγματοποιείται στον Καναδά για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη χώρα, διαπίστωσε 750 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τουλάχιστον 1.272 παιδιών το χρονικό διάστημα από το 1997 έως το 2017.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από 714 υπαλλήλους ή πρώην υπαλλήλους σε νηπιαγωγεία και σχολεία σε ολόκληρο τον Καναδά. Το 68% των δραστών ήταν εκπαιδευτικοί, ενώ άλλοι σχολικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται επίσης ήταν βοηθοί εκπαιδευτικών, επιτηρητές στη διάρκεια γευμάτων, εθελοντές, γραμματείς, επιστάτες και οδηγοί σχολικών λεωφορείων.

Πολλοί από τους δράστες για τους οποίους γίνεται αναφορά στην έκθεση είχαν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους για να μπορούν να περνούν χρόνο μόνοι μαζί τους. Οι άνθρωποι αυτοί χειραγωγούσαν τα παιδιά για να μειώσουν την πιθανότητα να τους καταγγείλουν. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η προσπάθεια των ενηλίκων αυτών να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών είχε γίνει μέσω Διαδικτύου, ενώ το 87% των δραστών ήταν άνδρες και το 75% των θυμάτων ήταν κορίτσια.

Επιπλέον, το 55% των θυμάτων υπέστη σεξουαλική κακοποίηση στο σχολείο (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που έκαναν πεζοπορία και των σχολικών λεωφορείων), ενώ το 29% των θυμάτων κακοποιήθηκε είτε στο σπίτι, είτε στο αυτοκίνητο του δράστη.

Περισσότερο από τα δύο τρίτα όλων των θυμάτων ήταν μαθητές γυμνασίου και το 73% των δραστών που αναφέρονται στην έκθεση είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για τουλάχιστον ένα ποινικό αδίκημα. Τέλος, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο στο 70% των υποθέσεων που εκδικάσθηκαν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρίτη 19 και Πέμπτη 21 Ιουνίου: Στάσεις εργασίας στα Λεωφορεία

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία την Τρίτη 19 Ιουνίου και Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 τα Λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 τα Λεωφορεία δεν θα κινούνται μεταξύ 11:00 π.μ. – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 10:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα γίνει ως τις 18:00 ή αργότερα.

Σημειώνεται ότι οι στάσεις εργασίας αφορούν όλες τις λεωφορειακές γραμμές, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων του Αεροδρομίου.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!