EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο Μετρό

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) έως τις 9:00 π.μ., σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό που διαμαρτύρεται για την έλλειψη ανταλλακτικών συρμών μετρό και ηλεκτροδηγών.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «αριστερά» ανδρείκελα εμπλουτίζουν το «λεξικό» του 4ου Ράιχ…

«Η "τρόικα" έγινε "θεσμοί" 
Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, 
και το 4ο Μνημόνιο έγινε "πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης". 
Παραγωγικοί γλωσσολόγοι!».
 


Από Σίβυλλα


  Η φίλη Ιωάννα Υψηλάντη, με λίγες φράσεις, αποτυπώνει με ακρίβεια την ικανότητα εκμάθησης του «Λεξικού» του 4ου Ράιχ, από τα πειθήνια όργανά του: Τα «αριστερά» κυβερνητικά ανδρείκελα τα οποία έχουν αφομοιώσει στο ακέραιο τη «γλωσσολογία» του σύγχρονου φασισμού.

Η Ιωάννα βελόνιασε τη μνήμη μας. 

Το Δεκέμβριο του 2010 είχαμε γράψει το άρθρο:«ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: κατάργηση των εννοιών και λέξεων». 

Μεταξύ άλλων επισημαίναμε: 

«Σήμερα ο φασισμός της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής τάξης καταργεί ΕΥΘΕΩΣ τις έννοιες και τις λέξεις: 
Δολοφονεί άμεσα και τις «ψυχές» των λέξεων για να μην έχουμε συνείδηση του θανάτου μας… 
…Τα πάντα ισοπεδώνονται! Η Ιστορία, η Πολιτική, η Αισθητική κάθε κοινωνική Επιστήμη βρίσκονται υπό διωγμό. Η θεωρητική γνώση χλευάζεται και έχει ανακηρυχθεί, επίσημα, η κηδεία της από τους άμβωνες της νεοταξικής βαρβαρότητας: Κόμματα και ΜΜΕ. 
Σήμερα τα ανδρείκελα του Νέας Τάξης, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ανακηρύσσουν το δωσιλογισμό σε «αρετή», τη βαρβαρότητα σε «πρόοδο», την κοινωνική και εθνική καταστροφή σε «ανάπτυξη», το νεοφιλελεύθερο φασισμό σε «επανάσταση του αυτονόητου», τον ακρωτηριασμό των λαϊκών εισοδημάτων και την ισοπέδωση των λαών σε «αλληλεγγύη», τη δολοφονία της ελπίδας σε «όραμα», την κόλαση σε «παράδεισο» κ.λπ… 
Σήμερα έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων: το φρικώδες νεοταξικό έργο αντιστροφής των εννοιών και της ψυχρής εκτέλεσης των κανόνων της λογικής και της νόησης…».
 


Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύουμε και το παρακάτω κείμενο, γραμμένο τον Ιούλιο του 2010:
 

Το «Λεξικό» της Νέας Τάξης 

 
Έγραφε η Ρόζα Λούξεμπουργκ στο «Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση»: 
«Ο Μπερνστάιν – συνεπής ως το τέλος- μαζί με την επιστήμη, την πολιτική, την ηθική και τον τρόπο του σκέπτεσθαι αντάλλαξε και την ιστορική γλώσσα του προλεταριάτου με την γλώσσα της μπουρζουαζίας. 
Ο Μπερνστάιν, εφ’ όσον με τη λέξη «αστός» εννοεί τον μπουρζουά και τον προλετάριο χωρίς καμία διάκριση, δηλαδή τον άνθρωπο γενικά, θεωρεί ότι ο άνθρωπος γενικά είναι ταυτόσημος με το μπουρζουά, ότι η ανθρώπινη κοινωνία είναι ταυτόσημη με την αστική».
 

Η κλασσική, λοιπόν, σοσιαλδημοκρατία αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ρήξη με την επαναστατική σοσιαλιστική παράδοση, την πρώτη μεγάλη προδοσία των Κινημάτων, τη χοάνη μετάλλαξης των σοσιαλιστών και ενσωμάτωσής τους στο καπιταλιστικό καθεστώς. Συνακόλουθα αποτέλεσε και την πρώτη «βιομηχανία» αλλοίωσης των εννοιών και των λέξεων. 

Το σημερινό «λεξικό» του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού που «επεξεργάστηκαν» οι διεθνείς μηχανισμοί του και τα ιερατεία του (Νέα Τάξη) έχει την αφετηριακή του ρίζα και πηγή στην ενσωματωμένη σοσιαλδημοκρατία. 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν η σοσιαλδημοκρατική ηχώ στην Ελλάδα: Είναι γνωστό ότι σφετερίστηκε και ισοπέδωσε τα πάντα, δεν άφησε τίποτε όρθιο (το έχουμε αναλύσει κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια). 

Μια άλλη καρικατούρα ήταν η ευρω-κομουνιστική ηχώ: Το ΚΚΕ εσωτερικού και η σημερινή μοχθηρή του γκριμάτσα, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυριαρχία και ο οδοστρωτήρας του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ ισοπέδωσε τις παλιές «εθνικές» δομές του ελληνικού καπιταλισμού και εδραίωσε καταλυτικά την κυριαρχία των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών δομών του κεφαλαίου:
 Το κράτος και το παρακράτος της Νέας Τάξης. 

Εδώ έγινε μια νέα ΜΕΓΑΛΗ «ΣΦΑΓΗ» των εννοιών και των λέξεων: Ανακαλύφτηκαν νέες λεκτικές ετικέτες για να πλασαριστεί το σάπιο καπιταλιστικό «εμπόρευμα», αλλά και για να υποκατασταθεί ολοκληρωτικά η γλώσσα του σοσιαλισμού και των Κινημάτων. 

Σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση του ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή: Τον κυρίαρχο «οργανικό διανοούμενο» του νέου «λεξικού» των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας, της Νέας Τάξης.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η «τσόντα» της ευρω-κομουνιστικής καρικατούρας αποτελεί το κατεστημένο στα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και στους καθεστωτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας: ΜΜΕ. 

Σήμερα το έγκλημα όχι μόνο έχει συντελεστεί, αλλά έχει προσλάβει, με την κατοχική και δωσίλογη κυβέρνηση, αποκρουστικές διαστάσεις: Σήμερα ζούμε μια ψυχρή «εκτέλεση» των κανόνων της λογικής και της νόησης, το φρικώδες νεοταξικό έργο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣτων εννοιών και των λέξεων. 

Σήμερα οι λέξεις «καπιταλισμός», «ιμπεριαλισμός», «σοσιαλισμός» κ.λπ έχουν εξαφανιστεί ΕΝΤΕΛΩΣ από το λεξιλόγιό μας ή έχει υποκατασταθεί πλήρως το περιεχόμενό τους. Θα δώσουμε τώρα το νεοταξικό «λεξικό» πάνω σε κάποιες χαρακτηριστικές έννοιες οι οποίες αποκαλύπτουν περίτρανα τον βαθμό της ισοπέδωσης και υποκατάστασης του περιεχομένου τους. 

Καπιταλισμός: Έχει υποκατασταθεί με την «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»... 
Ιμπεριαλισμός: Έχει υποκατασταθεί με το διεθνή, αφηρημένο και απροσδιόριστο «δαίμονα»: Οι αγορές!!! 

Παγκοσμιοποίηση:
 Το ίδιο γίνεται και εδώ. Ο Υπερεθνικός Ιμπεριαλισμός (παγκοσμιοποίηση) έχει αντικατασταθεί με τον ίδιο «δαίμονα»: Αγορές!!! 
Υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και ιδιαίτερα τα χρηματιστηριακά και τραπεζικά: Έχουν αντικατασταθεί με κάποιους «σκοτεινούς», «κακούς» και «αόρατους» κερδοσκόπους κ.λπ… 

Διεθνισμός: Έχει υποκατασταθεί από το «διεθνισμό» του κεφαλαίου (και δη του χρηματιστηριακού) και αυτός ο «διεθνισμός» (παγκοσμιοποίηση) έχει ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με την «παγκόσμια κοινωνία των λαών»!!!! 

Κατάργηση των εθνικών συνόρων («ανοικτά σύνορα»): Έχει αντικατασταθεί με την «πολυπολιτισμικότητα»!!! 
Εισβολή λαθρομεταναστών.
 Εδώ υπάρχουν ποικίλα και «πλούσια» υποκατάστατα: «Πολυπολιτισμικότητα», «ανθρώπινα δικαιώματα», «υπεράσπιση των μειονοτήτων», «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι» και πολλές άλλες «ανθρωπιστικές» λεκτικές αφαιρέσεις και ηθικολογίες… 

Αντί-ιμπεριαλιστικοί αγώνες - εθνικές αντιστάσεις. Έχουν υποκατασταθεί από τις έννοιες του ρατσισμού και του εθνικισμού. 
Καπιταλιστική κρίση:
 υποκαθίσταται από τη χρηματοπιστωτική κρίση ή «κρίση χρέους». 

«Νέος πατριωτισμός»: Η υποταγή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος και η κατοχή μας βαπτίζονται «νέος πατριωτισμός». 

Ακόμα: Τις λέξεις «υποτέλεια» και «δωσίλογος» τις αντικατέστησαν με τη «υπευθυνότητα», τη «διαφάνεια» και την «προκοπή» της χώρας. Τη λέξη «λιτότητα» με την «υπευθυνότητα» και την «αλληλεγγύη»!!! 
Το νεοταξικό λεξικό δεν έχει τέλος… 

Θα αναφέρουμε, κλείνοντας, κάποιες εύστοχες επισημάνσεις και από τον Νίκο Μπογιόπουλο:
 

«Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»... 

Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»... 

Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι απόλυση ούτε ανεργία. Είναι «εργασιακή εφεδρεία»...
 

Η μισο-ανεργία δεν είναι μισο-ανεργία. Είναι «απασχολησιμότητα»... 

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»... 

Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...
 

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι ξεπούλημα. Είναι «αξιοποίηση»... 

Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Είναι «μετοχοποίηση»... 

Η μετατροπή της χώρας σε ενέχυρο και σε υποθήκη δεν είναι ενέχυρο ούτε υποθήκη. Είναι «εμπράγματη εγγύηση»... 

Η καταστροφή κεφαλαίου δεν είναι καταστροφή κεφαλαίου. Είναι «κούρεμα»… 

Η στάση πληρωμών δεν είναι στάση πληρωμών. Είναι «πιστωτικό γεγονός»... 

Η πτώχευση δεν είναι πτώχευση. Είναι «επιλεκτική χρεοκοπία»...»
 

Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Spiegel: Τελείωσε η κρίση; Για πες το αυτό στους Έλληνες...

Θετική αποτίμηση της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ, αλλά και σκεπτικισμός για την "επόμενη μέρα" στον γερμανικό τύπο. Η ελληνική κρίση ρυθμίζεται, αλλά δεν παρέρχεται, εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές.

"Το παράδειγμα της Ελλάδας" επιγράφεται σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), που επιχειρεί να αντλήσει διδάγματα από την ελληνική κρίση. Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει "ότι οι ευρωπαϊκοί συμβιβασμοί δεν παράγουν αυτομάτως ιδανικές λύσεις. Οι Έλληνες υπέστησαν τεράστια απώλεια εισοδήματος, αλλά εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλό χρέος. Οι άλλες χώρες της ευρωζώνης κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια. Στην Ελλάδα άρχισε να δρομολογείται μία εξέλιξη, η οποία επεκτείνεται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο: η διάβρωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος από κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις. Όλα τα πακέτα βοήθειας των Βρυξελλών δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας από λαϊκιστικά κόμματα στην Αθήνα. Κάτι το οποίο είναι κατανοητό με δεδομένη την αποτυχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων και άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε απρόσμενα πραγματιστικός στην κυβέρνηση. Αλλά σε τελική ανάλυση η Ευρώπη πλήρωσε τη σταθεροποίηση του ευρώ με ένα τοξικό πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό, αλλά και μεταξύ των κρατών-μελών".

Σε ανταπόκριση από το Λουξεμβούργο και με τίτλο "Μία ιστορική στιγμή" η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρεται σε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης. Όπως επισημαίνει, ιδιαίτερα η Γερμανία ασκούσε πιέσεις "να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι διευκολύνσεις για το χρέος. Αρχικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήθελε να παρατείνει μόνον κατά τρία χρόνια την περίοδο αποπληρωμής των δανείων, αλλά τελικά αντελήφθη και ο ίδιος ότι αυτό δεν θα ήταν ούτε βιώσιμο ούτε αξιόπιστο. Κι έτσι προέκυψαν τα δέκα χρόνια μαζί με την επισήμανση ότι το 2023 θα εξεταστεί εκ νέου "εάν χρειάζονται περαιτέρω διευκολύνσεις για το χρέος". Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει κάτι τέτοιο, ούτε και αν η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους στόχους που καλείται να εκπληρώσει. Είναι ένα δύσβατο μονοπάτι, το οποίο οι άλλοι θα εποπτεύουν και θα αξιολογούν ανά τρίμηνο"

 "Θέμα χρόνου το κούρεμα"

Ακόμη πιο απαισιόδοξη στις προβλέψεις της η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung: "Αν η Ελλάδα έχει όντως αλλάξει, παραμένει άγνωστο. Αν μη τι άλλο οι οικονομικοί δείκτες εμπνέουν αισιοδοξία. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον η ανάκαμψη είναι διατηρήσιμη. Χωρίς κούρεμα χρέους η Ελλάδα μάλλον δεν πρόκειται να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Είναι θέμα χρόνου να το συνειδητοποιήσουν αυτό επιτέλους τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης".

Σκωπτική διάθεση αποπνέει το σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel."Τελείωσε η κρίση; Για πες το αυτό στους Έλληνες..." είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος. Όπως αναφέρεται στο σχόλιο "οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να είναι δύσπιστοι. Όχι μόνο γιατί έχουν ήδη ακούσει άπειρες φορές να προαναγγέλεται το τέλος της κρίσης. Αλλά κυρίως γιατί τα θολά οφέλη της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ έρχονται σε αντίθεση με τη βεβαιότητα ότι θα υποστούν και πάλι οδυνηρές περικοπές στο τέλος του χρόνου. 'Ποιά συνάντηση του Γιούρογκρουπ;' με ρώτησε ένας αξιωματικός εν αποστρατεία, ηλικίας 76 ετών. 'Η μοναδική μου έγνοια είναι σήμερα, όπως ήταν και χθες, να μαζέψω τα χρήματα που χρειάζομαι για την κηδεία μου'. Οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν ήδη περικοπεί κατά 60% και θα περικοπούν εκ νέου το 2019" σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ελλάδα-Ιταλία: Βίοι παράλληλοι;

Μία διαφορετική διάσταση στον απολογισμό της κρίσης από την εφημερίδα Die Welt: "Με την παρ΄ ολίγον χρεοκοπία της η Ελλάδα έφερε στο φως τις μεγάλες κατασκευαστικές ατέλειες της ευρωζώνης. Με τη συνεχή αντίσταση που προέβαλε και την κρίση διαρκείας που επακολούθησε δίχασε και πολιτικά την ευρωζώνη. Όπως και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία προβαλλόταν ως φανατικός υποστηρικτής της λιτότητας, αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίον βασάνιζε τους Έλληνες ήταν ότι ήθελε να υποδείξει στους Ιταλούς τί θα τους περίμενε στη δική τους περίπτωση. Μετά από όλα αυτά τα επίπονα χρόνια το πιο αποφασιστικό ερώτημα για την Ελλάδα είναι: Αυτό ήταν, τελείωσε; Μπορεί η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της ή μήπως σε τρία, τέσσερα, δέκα χρόνια θα παρακαλάει και πάλι στις Βρυξέλλες για βοήθεια; Η απάντηση είναι ψυχοφθόρα: Δεν ξέρουμε..."
Πηγή: Deutsche WelleΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάτρα: Nέο εργατικό ατύχημα - Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος

Αλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrastimes.gr, ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος στο πολυκατάστημα Jumbo, που βρίσκεται στη Veso Mare.

Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Τον εργαζόμενο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!