EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Ερχονται συλλήψεις υπουργών για ΝΟΒΑΡΤΙΣ-σκάνδαλα!

Eίχαμε πληροφορίες ότι έρχονται εξελίξεις στο θέμα του Φρουζή και αυτό φάνηκε απο τα επίμονα ρεπορτάζ μας εδώ.

Όμως η "Νέα Σελίδα" δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ όχι μόνο για άμεσες διώξεις, αλλά και άμεσες συλλήψεις πολιτικών με εντάλματα διότι άνοιξαν και λογιαριασμοί και στόματα, μεταξύ των οποίων και του Φρουζή σε εισαγγελείς.

Ως σήμερα γνωρίζαμε ότι το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ ξέσπασε κατά τα μέσα του 2017 και ότι όλοι έπεσαν απο τα σύννεφα για το σκάνδαλο και το ρόλο του Φρουζή να μοιράζει μίζες για να διαμορφώσει ειδικές σχέσεις της εταρείας με πολιτικούς κλπ.

Οι πολιτικοί το αρνούνται.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές 2012-2015. Ανέλαβε να προστατεύσει νομικά προστατευόμενους μάρτυρες για να αποκαλύψουν τις μίζες του Φρουζη και της εταιρείας προς πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Έκανε την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικά με εμάς-Νίκο Νικολόπουλο και άλλους στο "ΚΟΝΤΡΑ" τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2016 και μίλησε για ανάμειξη πολιτικών από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Τότε (Δεκέμβριο του 2016-Γενάρη του 2017) οι πολιτικοί δήλωσαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο σκάνδαλο και λένε ψέμματα όσοι υποστηρίζουν ότι είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Ο Παύλος Σαράκης μας δήλωσε ότι παρότι ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος για να αποκαλύψει με αμερικανούς τις μίζες της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ουδείς τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι, όπως θα ήταν φυσιολογικό αν δεν γνώριζαν.

Αρα γνώριζαν είναι το λογικό συμπέρασμα.

Θα πει κανείς ότι αυτό είναι συμπέρασμα της δικής μας λογικής και δεν γνώριζαν ότι υπάρχει θέμα με Φρουζή γιαυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε με τον Φρουζή αλληλογραφία το καλοκαίρι του 2015 να οργανώσουν αλληλουποστήριξη (τραπέζια κλπ) ανύποπτος για το παρασκήνιο ΝΟΒΑΡΤΙΣ-ΦΡΟΥΖΗΣ.

Διαβάστε το έγγραφο που ακολουθεί.Είναι στα αγγλικά, το υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της ΝΟΒΑΡΤΙΣ Ιταλός Κανεβάρι και εν ολίγοις από τις 9 Μάη του 2015 λέει ότι ο Φρουζής, αυτός που έφτιαξε τις σχέσεις της ΝΟΒΑΡΤΙΣ με την ελληνική πολιτική σκηνή και δημιούργησε το καλό περιβάλλον για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ στα θέματα της υγείας εκδιώκεται...

Παρότι ένα χρόνο πιο πριν είχε βραβευθεί ως μάνατζερ της Χρονιάς...

Αρα όταν Φρουζής και Μητσοτάκης έφτιαχναν τραπέζι και κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Φρουζής ήταν υπο έρευνα από τους Αμερικανούς και γιαυτό αναγκάστηκαν να τον απομακρύνουν "σικέ" οι Γερμανοί της ΝΟΒΑΡΤΙΣ...

Ο Κυριάκος δεν ήξερε τίποτα για μίζες;

Στο επόμενο ρεπορτάζ θα αποκαλύψουμε ότι δικηγόρος και πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, με πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη έτρεχε να αντιμετωπίσει δικαστικές εξελίξεις για μίζες της ΝΟΒΑΡΤΙΣ Ελλάς...

Διαβάστε το έγγραφο και αργότερα θα δείτε ότι αυτό εγράφη γιατί ήδη η Δικαιοσύνη είχε δικογραφίες για μίζες σε εξέλιξη...

Ιδού και το ρεπορτάζ της Νέας Σελίδας και κρατήστε την αναπνοή σας, με όποιες επιφυλάξεις επίσης:

Εύκολα στο δημοσιογραφικό χώρο αναγνωρίζει κανείς τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται και εξηγεί τις κινήσεις ορισμένων με σουπερ "πατριωτικές" κινήσεις...

"Στα πρόθυρα του να ασκήσουν τις πρώτες ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο Novartis βρίσκονται οι αρμόδιοι εισαγγελείς, καθώς η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως έχει οδηγήσει στην πλήρη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της neaselida.gr και του Ισίδωρου Μπέη καταλυτικός παράγοντας των επικείμενων καταιγιστικών εξελίξεων είναι ο ίδιος ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, η στάση του οποίου άλλαξε άρδην μετά τον εντοπισμό του «αμαρτωλού» λογαριασμού του στην Ελβετία.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πριν από δέκα ημέρες, λοιπόν, ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία τον κάλεσε ως ύποπτο με τη διαδικασία του άρθρου 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η κατάθεση διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε παρουσία των δικηγόρων του αλλά και με τη συμμετοχή τριών ακόμη εισαγγελέων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελείς τού ανέλυσαν λεπτομερώς το υπάρχον νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου μπορεί να ελαφρύνει τη θέση του, εάν, φυσικά, αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για τις πραγματικές διαδρομές του μαύρου χρήματος- αξίας δεκάδων, αν όχι και εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ-, οι οποίες καλύπτονταν μέσω εταιρειών επικοινωνίας. Και όπως λένε οι πληροφορίες, εκείνος φέρεται να το σκέφτηκε.

Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας με… κάποιον τρόπο περιήλθε σε γνώση των επιτελών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θορυβήθηκαν ιδιαιτέρως, όχι μόνο γι’ αυτή καθαυτή τη συνάντηση, αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο – και, μάλιστα, συνδυαστικό: ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis έχει σταματήσει από καιρό να επικοινωνεί με τους άλλοτε «φίλους» του, θεωρώντας ότι τον «άδειασαν» μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου!

Τα στοιχεία που ισχυροποιούν το νομικό οπλοστάσιο για την άσκηση διώξεων στους τρεις πρώτους πολιτικούς εντοπίστηκαν από την εξονυχιστική ανάλυση αφενός των ελληνικών λογαριασμών και αφετέρου του πλούσιου υλικού που βρέθηκε κατά τις εφόδους σε σπίτια και γραφεία. Αρχικά πιστοποιήθηκε ο ρόλος των… παρένθετων προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα, έκαστος εκ των οποίων ήταν για μεγάλο διάστημα πολύ κοντά σε δύο πρώην υπουργούς Υγείας.

Η γυναίκα, στενή συνεργάτιδα του ενός, αντάλλασσε προσωπικά μηνύματα μαζί του, από την «ακτινογραφία» των οποίων αποδεικνύεται απεριόριστη εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με τα στοιχεία να οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω γυναίκα λειτουργούσε ως ταμίας του υπουργού. Με βάση όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές Αρχές, πιθανολογείται, μάλιστα, ότι -πλην απροόπτου- με τον συγκεκριμένο πολιτικό θα ανοίξει ο «χορός» των ενταλμάτων σύλληψης…

Το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί, ο άνδρας, έχει παλιά και στενή προσωπική σχέση με τον άλλο πρώην υπουργό, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, και σε υποθέσεις αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες. Το ξέσπασμα του σκανδάλου όμως ανέδειξε ως «επιπόλαιο και απρόσεκτο» τον στενό συνεργάτη και φίλο, με αποτέλεσμα να έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις των δύο ανδρών. Μάλιστα, στη δικογραφία περιγράφονται συγκεκριμένες στιχομυθίες του τύπου «αν με “δώσεις”, θα σε πάρω μαζί μου»…

Σε ό,τι αφορά στο τρίτο πολιτικό πρόσωπο, το οποίο έχει θητεύσει σε ανώτατα αξιώματα, ο πλέον αδύναμος κρίκος φέρεται να είναι στενό συγγενικό του πρόσωπο, οι λογαριασμοί του οποίου επίσης έχουν ανοιχτεί. Σε συνδυασμό δε με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις προς τις αμερικανικές Αρχές στις οποίες προέβη συγκεκριμένο «βαθύ λαρύγγι» αναφορικά με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που εισέπραττε ο συγκεκριμένος πολιτικός, προμηνύονται εξελίξεις που όμοιές της δεν θα έχει ξαναζήσει η χώρα…

Και στη μέση η… Siemens

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ αναλύονται χιλιάδες ακόμη έγγραφα, από αυτά που παρέδωσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες από τον Αύγουστο του 2016. Μεταξύ των εγγράφων υπάρχουν και μαγνητοσκοπημένες επίσημες συζητήσεις με την παρουσία ξένων στελεχών της εταιρείας, όπου περιγράφονται βήμα προς βήμα οι… διεισδύσεις των στελεχών της Novartis στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο εν μέσω μνημονίων. Μάλιστα, ορισμένοι πρώην υπουργοί περιγράφονται περίπου ως «υπάλληλοι» του πολυεθνικού κολοσσού…

Παράλληλα, από τις Αρχές των ΗΠΑ και της χώρας μας έχουν γίνει φύλλο και φτερό οι λογαριασμοί των 46 προσώπων που έχουν σχέση με τους δέκα εμπλεκόμενους πολιτικούς. Σε συγκεκριμένο πολιτικό καταλογίζεται σχέση με πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε να αναλαμβάνει θηριώδη σε ύψος ανάθεση σε συνεργασία με άλλο πολυεθνικό κολοσσό. Η μίζα μόνο γι’ αυτή την προμήθεια υπολογίζεται σε 13 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, σοκάρουν και οι λεπτομέρειες από την πίεση πολιτικών να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, προκειμένου να έχουν εκείνοι τα έσοδα. Μάλιστα, στη δικογραφία υπάρχει μαρτυρία, όπου πρώην υπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι «προτιμά να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, παρά να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη».

Σημεία και τέρατα έχουν αποκαλυφθεί, τέλος, και από την ανάλυση των λογαριασμών της Novartis σε ελληνική ιδιωτική τράπεζα. Εκεί εντοπίζονται υψηλές αμοιβές σε δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, εκ των οποίων το ένα «φιγουράρει» στη λίστα των Panama Papers, ενώ εκπροσωπεί και τη Siemens! Τo άλλο γραφείο είχε επίσης εμπλοκή με τη γερμανική εταιρεία, με «ειδικότητα» στη συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων, καθώς οι πελάτες του είναι γνωστοί για την ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών και το σβήσιμο στοιχείων από φοροδιαφυγή και ξέπλυμα…".

Εύκολα στο δημοσιογραφικό χώρο αναγνωρίζει κανείς τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται και εξηγεί τις κινήσεις ορισμένων με σουπερ "πατριωτικές" κινήσεις...Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μεγάλη εβδομάδα» για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Με γρήγορους ρυθμούς και πολλούς ενδιαφερόμενους προχωρά η πώληση των λιγνιτικών της ΔΕΗ και μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου αναμένεται να δημοσιευτεί και η πρόσκληση ώστε να εκκινήσει κι επίσημα η τελική φάση του διαγωνισμού.

Αφούδημοσιευτεί και το κείμενο της πρόσκλησης οι υποψήφιοι επενδυτές,θα εισέλθουν στο data room των μονάδων και των ορυχείων για τους αναγκαίους οικονομικούς και τεχνικούς ελέγχους. Μετά θα έχουν το περιθώριο έως τις 30 Σεπτέμβριο ή το αργότερο μέχρι τις 2 Οκτωβρίου να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, ώστε στις 17 Οκτωβρίου η ΔΕΗ να ανακοινώσει τους πλειοδότες του διαγωνισμού.Σύμφωνα μετον ίδιοτον πρόεδροτης εταιρίας Μ. Παναγιωτάκηκαι τα έξι σχήματα ( Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Περιστέρης, ΕΛβαλ και 2 τσέχικες) περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ενώ το μεγάλο ενδιαφέρονδημιουργεί προσδοκίες και για τα τιμήματα.Η συνεργασία του China Energy Group,από τους μεγαλύτερους παίκτες στον παγκόσμιο ενεργειακό χώρο και του όμιλου Κοπελούζου με ορίζοντα τις επενδύσεις στα αιολικά και στις μονάδες της ΔΕΗ δείχνει τις δυναμικές που αναπτύσσονται.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέφτουν κορμιά για το Brexit

Βαθαίνει η κυβερνητική κρίση στην Βρετανία, εξαιτίας των χειρισμών στο θέμα του Brexit, καθώς μετά την αποχώρηση του αρμόδιου υπουργού Ντέιβις και του υφυπουργού του, παραιτήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Οι φόβοι για ντόμινο, τους οποίους προσπάθησε να καθησυχάσει ο Ντέιβις επανέρχονται στο προσκήνιο και η Τερέζα Μέι βρίσκεται για άλλη μία φορά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ανατροπής της.

«Σήμερα το απόγευμα η πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί σύντομα. Η πρωθυπουργός ευχαριστεί τον Μπόρις για το έργο του», ανέφερε η ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ για την παραίτηση και δεύτερου υπουργού μέσα σε λίγες ώρες, λόγω των διαφωνιών του με την πρωθυπουργό για την μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το διαζύγιο. Νωρίτερα ο Τζόνσον είχε ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Η κρίση σοβούσε εδώ και μήνες, με τις φήμες για αποχωρήσεις να οργιάζουν το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν την τελική  στροφή για μια οριστική συμφωνία. Οι παραιτήσεις του αρμόδιου υπουργού και του υφυπουργού του, όπως και η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών έδειξαν ωστόσο ότι το διαζύγιο με την ΕΕ δεν θα είναι αναίμακτο.

Το χρονικό της κρίσης

Ο 69χρονος υπουργός αρμόδιος για θέματα Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, υπέβαλε την παραίτησή του μετά από συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιου. Της παραίτησής του ακολούθησε ανακοίνωση η οποία αναφέρει την επιθυμία του Λονδίνου να διατηρήσει μια στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ.

Πεπεισμένος ευρωσκεπτικιστής ο Ντέιβις διορίστηκε υπουργός τον Ιούλιο του 2016, αμέσως μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και εξέφρασε την σκληρή γραμμή της εξόδου. Αν και, μήνες τώρα, οι φήμες τον ήθελαν να αποχωρεί από την κυβέρνηση, ο ίδιος, δημοσίως, εμφανιζόταν πιστός στην πρωθυπουργό. Στην επιστολή παραίτησής του πάντως, εκτίμησε ότι αυτός ο δρόμος, της στενής Εμπορικής σχέσης με την ΕΕ, δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση της απόφαση των Βρετανών, καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα φέρει το Λονδίνο «σε αδύναμη διαπραγματευτική θέση, από την οποία πιθανότατα δεν θα μπορεί να ξεφύγει».

Τον Ντέιβις ακολούθησε ο υφυπουργός Brexit, Στιβ Μπέικερ, υποβάλλοντας και αυτός την παραίτησή του, ο πρώην υπουργός ωστόσο εκτίμησε με δηλώσεις του στο BBC ότι η Τερέζα Μέι θα επιβιώσει και από αυτήν την κρίση. Διεμήνυσε επίσης ότι δεν θα ενθαρρύνει άλλους υπουργούς να παραιτηθούν, τονίζοντας ότι αν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση «αυτή δεν θα ήταν καλή στιγμή». Δεν απέκλεισε ωστόσο να υπάρξουν «αποφάσεις συνείδησης».

Ως επικρατέστεροι αντικαταστάτες του Ντέιβις ακούγονταν ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος υπερασπίστηκε το σχέδιο της Μέι, και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ντέιβιντ Λίντινγκτον. Η Μέι ωστόσο διόρισε και η βασίλισσα ενέκρινε τον μέχρι πρότινος υπουργό Στέγασης Ντομινίκ Ράαμπ.

Το σχέδιο της Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύεις και τριβές στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, παρουσίασε την Παρασκευή το σχέδιό της για την υλοποίηση της απόφασης του δημοψηφίσματος να φύγει η χώρα από την ΕΕ.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου και ένα νέο πλαίσιο τελωνιακής ένωσης της Βρετανίας με τις  27 χώρες της ΕΕ και αποσκοπεί στην διατήρηση μιας εμπορικής σχέσης «χωρίς τριβές». Η συνάντηση της Κυριακής με το υπουργικό συμβούλιο έγινε για να συζητηθεί αυτό το σχέδιο, το οποίο η Μέι πριν το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες θα πρέπει να το εξηγήσει στους Βρετανούς βουλευτές.

Η πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα δηλώσει στο Κοινοβούλιο ότι σχέδιό της είναι ένα «καλό Brexit» που θα διασφαλίζει τα βρετανικά συμφέροντα. Οι εξελίξεις ωστόσο προμηνύουν ότι η συνεδρίαση θα είναι θυελλώδης και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από συντηρητικούς βουλευτές που ανήκουν στην γραμμή της σκληρής αποχώρησης.

Ώρα για αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την παραίτηση Ντέιβις, ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν εκτίμησε ότι θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και την ομαλή πορεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου 2019.

«Η αποχώρηση του Ντέιβις σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή αποδεικνύει ότι η Τερέζα Μέι δεν διαθέτει πλέον εξουσία και δεν είναι ικανή να θέσει σε εφαρμογή το Brexit», έγραψε στο Twitter, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «χάος» με το που παρουσίασε το σχέδιο της για την μετά Brexit εποχή. Μετά την παραίτηση και του Τζόνσον ο ηγέτης των Εργατικών ανέβασε τους τόνους, τονίζοντας στην Βουλή, ότι η κυβέρνηση της Μέι πρέπει να τερματιστεί αν είναι ανίκανη να κυβερνήσει.

Ανάλογα ήταν και τα πρώτα σχόλια του βρετανικού τύπου, ο οποίος αναρωτιέται αν η απόφαση του Ντέιβις θα προκαλέσει ντόμινο. Την ίδια ώρα ο ιστότοπος Politico σημειώνει ότι η αποχώρηση του υπουργού αφήνει «μια ορθάνοικτη τρύπα στην ηγεσία του υπουργείου». Σημειώνει επίσης ότι φέρνει την Μέι «σε ευάλωτη θέση», αναφέροντας ότι και άλλοι υπουργοί που τάσσονται υπέρ του Brexit διερωτώνται αν θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και «να προσπαθήσουν να την ρίξουν».

Ήδη, όπως αναφέρει η Daily Telegraph ο συντηρητικός ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Τζέικομπ Ρις- Μογκ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ηττοπάθεια» και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο της Μέι, εκτιμώντας ότι δεν είναι ο μόνος που θα το κάνει.

Λονδίνο προς Βρυξέλλες: Ας σοβαρευτούμε

Η Κομισιόν διαμήνυσε διά του εκπροσώπου της ότι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τη βρετανική κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για το Brexit, την οποία αρνήθηκε να σχολιάσει. Η παραίτηση δεν είναι πρόβλημα για εμάς, ανέφερε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας την διαθεσιμότητα της Επιτροπής για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Γνωστοποίησε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν,  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συνομίλησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής με την Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα ο επικεφαλής συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φέρχοφσταντ, εξέφρασε την ελπίδα ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο θα συσπειρωθεί σε μια θέση για να ολοκληρώσει μια ευρεία συμφωνία για τη σχέση με την ΕΕ». Έχουμε μία θέση απάντησε ο εκπρόσωπος της Μέι, καλώντας τις Βρυξέλλες να «σοβαρευθούν». Ο ίδιος σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο στην Βρετανία κατέληξη σε συμφωνία και ότι «τώρα προχωράμε να διαπραγματευτούμε αυτό το σχέδιο», περιμένοντας από την ΕΕ «να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Σε ό, τι αφορά την ουσία της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ήδη από την Παρασκευή ότι θα αξιολογήσει τη διαπραγματευτική θέση, στην οποία συμφώνησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με το υπουργικό της συμβούλιο για να εξετάσει αν η πρότασή τους είναι «εφικτή και ρεαλιστική».

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Τα σχόλια από το Λονδίνο έδειχναν αρχικά ότι, παρά την παραίτηση του Ντέιβις, δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία για αποκλίσεις από το σχέδιο της Μέι, τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό προσυπέγραψαν το μεσημέρι και οι αγορές, καθώς η στερλίνα κατέγραψε ράλι έναντι του δολαρίου και του ευρώ, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ντέιβις ότι η παραίτησή του δεν αποτελεί κίνδυνο για την Τερέζα Μέι. Η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον ωστόσο βάζει και πάλι φωτιά στα σενάρια για επικείμενη ανατροπή της Μέι, από ομάδα συντηρητικών βουλευτών, ενώ την ίδια ώρα η στερλίνα παίρνει τον κατήφορο.

Η Μέι είναι εκτεθειμένη, η κυβέρνησή της καταρρέει, και αυτό που μένει να απαντηθεί τώρα είναι αν θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την κρίση, επιμένοντας σε ένα Brexit «φιλικό προς τις επιχειρήσεις». Αυτό βεβαίως ενέχει τον κίνδυνο να βρεθεί  αντιμέτωπη και με άλλες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση, αλλά και με φωνές που θα ζητούν την δική της παραίτηση.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλοί ευρωσκεπτικιστές έχουν εξοργιστεί με τη στρατηγική που συμφώνησε να ακολουθήσει η Μέι έναντι της ΕΕ, αλλά και με την πρότασή της για την δημιουργία ενός «χώρου ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών». Οι ευρωσκεπτικιστές επιμένουν ότι με αυτήν την στρατηγική η κυβέρνηση προδίδει την υπόσχεσή της για ένα «καθαρό» και «οριστικό» διαζύγιο με τις Βρυξέλλες.

«Με την πρότασή μας θα δημιουργηθεί μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, με μια δέσμη κοινών κανόνων για τα βιομηχανικά αγαθά και τα αγροτικά προϊόντα» ανέφερε η Τερέζα Μέι στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή.

Σήμερα ωστόσο, μιλώντας στο Κοινοβούλιο μετά την παραίτηση των δύο κορυφαίων υπουργών, η Μέι κάλεσε τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν εποικοδομητικά την νέα πρότασή της, σημειώνοντας ότι διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός «άτακτου Brexit». Μιας αποχώρησης δηλαδή της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Παραλλήλως ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα την λεγόμενη «λευκή βίβλο» σχετικά με την πολιτική της για το Brexit, την προσεχή Πέμπτη.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις

Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι «η απόφαση (21/6/2018) του Eurogroup διασφαλίζει τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέροντας ότι η Ελλάδα εξέρχεται από τα προγράμματα έχοντας εξαλείψει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες». Παράλληλα, το ΔΝΤ επιμένει «στην αναγκαιότητα περαιτέρω περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, προκειμένου ο δείκτης συνταξιοδοτικές δαπάνες προς ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο ανώτερο όριο (16% του ΑΕΠ) μέχρι το 2060, σημειώνοντας ότι οι εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις και τα υψηλά πλεονάσματα αποτελούν εμπόδια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Κατά συνέπεια, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν επιβάλλονται ή όχι οι περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων από την 1/1/2019; Διερευνώντας αναλυτικά τα σχετικά στατιστικά (πληθυσμός, προσδόκιμο όριο ζωής, ηλικία συνταξιοδότησης, κ.λ.π) και οικονομικά (ΑΕΠ, ποσοστό απασχόλησης, επίπεδο μισθών, πληθωρισμός, δημόσια έσοδα-δαπάνες, ποσά αποπληρωμής χρέους, κ.λ.π.) στοιχεία, με τη μεθοδολογία των χρηματοροών, αποδεικνύεται με τεκμηριωμένο τρόπο, όπως εξάλλου αποτυπώνεται στα διαγράμματα 1 και 2, ότι οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω από 1/1/2019 στη χώρα μας.


Διάγραμμα 1

Πράγματι, από το Διάγραμμα 1 προκύπτει ότι ο δείκτης συνταξιοδοτικές δαπάνες προς ΑΕΠ, χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων την 1 Ιανουαρίου 2019, παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα του 16% του ΑΕΠ. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η μη εφαρμογή των μειώσεων των συντάξεων το 2019, όπως αποτυπώνεται στο Διάγραμμα 1, επηρεάζει ανοδικά την συνταξιοδοτική δαπάνη, κυρίως την περίοδο 2020-2032, χωρίς όμως να υπερβαίνει το επίπεδο του 16% του ΑΕΠ.

Από το 2032 μέχρι το 2060, παρατηρείται ότι είτε με τις μειώσεις, είτε χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων, ο δείκτης έχει την ίδια τιμή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από το 2030 και μετά θα έχουν συνταξιοδοτηθεί όλοι οι λεγόμενοι παλαιοί ασφαλισμένοι, θα έχει αποβιώσει ο μεγαλύτερος αριθμός των σημερινών συνταξιούχων και οι νέοι πια συνταξιούχοι θα συνταξιοδοτούνται με τον Ν. 4387/2016. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα εφαρμόζεται για 15 έτη, θα λαμβάνει υπόψη για τις συντάξιμες αποδοχές τον μέσο όρο των μισθών όλων των ετών ασφάλισης και οι συντελεστές αναπλήρωσης θα είναι σημαντικά χαμηλότεροι.

Παράλληλα, η έρευνά μας αναφέρεται και σε έναν επιπλέον δείκτη ο οποίος συνίσταται στο άθροισμα της κρατικής συμμετοχής στη δαπάνη για συντάξεις και του ετήσιου ποσού αποπληρωμής του χρέους προς το ΑΕΠ. Ο δείκτης αυτός εξετάσθηκε για δύο περιπτώσεις: στη πρώτη περίπτωση θεωρήθηκε ότι θα εφαρμοστούν οι μειώσεις των συντάξεων την 1 Ιανουαρίου 2019 και στην δεύτερη περίπτωση ότι δεν θα εφαρμοστούν οι μειώσεις των συντάξεων την 1 Ιανουαρίου 2019.
Κρατική συμμετοχή στις συντάξεις

Ως ποσά των δόσεων για το χρέος, έχουν ληφθεί υπόψη αυτά που προκύπτουν μετά την απόφαση του Eurogroup και ως ετήσιος ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ θεωρείται 1% κατά μέσο όρο από το 2023 μέχρι το 2060. Από την επεξεργασία και ανάλυση (Διάγραμμα 2) αυτών των δεδομένων, προκύπτει ότι για το έτος 2019 ο δείκτης αυτός στην περίπτωση της μείωσης των συντάξεων θα έχει τιμή 12,2% του ΑΕΠ. Χωρίς δε τις μειώσεις των συντάξεων θα έχει τιμή 13,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα για το 2020 θα είναι 8,1% του ΑΕΠ με τις μειώσεις των συντάξεων και 9,4% του ΑΕΠ χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων. Το 2060 θα είναι 9,2% του ΑΕΠ με τις μειώσεις των συντάξεων και 9,2% του ΑΕΠ χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων.


Διάγραμμα 2

Κατά συνέπεια, και από τις δύο μεθοδολογικές προσεγγίσεις της έρευνάς μας προκύπτει ότι δεν θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις από 1 Ιανουαρίου 2019 στη χώρα μας, δεδομένου ότι χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων:
Ο δείκτης συνταξιοδοτικών δαπανών προς ΑΕΠ καθόλη την περίοδο 2019-2060 δεν υπερβαίνει το όριο του 16% του ΑΕΠ και  ο δείκτης του αθροίσματος της ετήσιας κρατικής συμμετοχής στην συνταξιοδοτική δαπάνη και του ετήσιου ποσού για αποπληρωμή του χρέους προς το ΑΕΠ, διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα του 10% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο δεν συνιστά εμπόδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Κι αυτό γιατί διαμέσου του πολλαπλασιαστή των συντάξεων, θα διευρυνθούν οι όροι αναπαραγωγής και ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας και ως εκ τούτου θα αποτραπούν οι υφεσιακές επιπτώσεις της μείωσης των συντάξεων και η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων.Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ναι» στον «Κλεισθένη» από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη "Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" (πρόγραμμα "Κλεισθένης"). Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α., ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπέρ, τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ, καταψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ, ενώ η ΧΑ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Η συζήτηση συνεχίζεται στην επιτροπή, σήμερα και αύριο και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.ΑΠΕ


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη καταγγελία από τη Λευκίμμη: Υπεύθυνη δήλωση για να πάει στο χωράφι του αλλιώς δεν περνά από τα ΜΑΤ! (Pic)

Μία απίστευτη καταγγελία, που θυμίζει άλλες εποχές, έρχεται από τη Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Στο γραφικό χωριό του νησιού των Φαιάκων τις τελευταίες εβδομάδες έχουν «στρατοπεδεύει» 13 διμοιρίες ΜΑΤ για να επιβάλουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της περιοχής, με αποτέλεσμα, πέραν της καταστολής καθαυτήν, να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως καταγγέλλει κάτοικος της Λευκίμμης, αναγκάστηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι διατηρεί χωράφι πλησίον του ΧΥΤΑ, ώστε να μπορεί να περνάει από τα αστυνομικά μπλόκα!

Στην υπεύθυνη δήλωση ο αγρότης αναφέρει: «Κατέχω αγροτεμάχιο πλησίον του ΧΥΤΥ ν. Κέρκυρας στο οποίο διατηρώ καλλιέργειες, καθώς επίσης έχω τοποθετημένο έναν σκύλο. Λόγοι για τους οποίους χρήζει να μεταβαίνω σχεδόν καθημερινά σε αυτά».

«Κανείς δεν μπορεί να πάει στο χωράφι του, να ποτίσει τις ντοματιές και να ταΐσει τις κότες του αν δεν έχει άδεια από την αστυνομία. Ενημερωθείτε, σε ένα χωριό της πατρίδας μας έχει καταλυθεί η Δημοκρατία», καταγγέλλει ο κάτοικος της Λευκίμμης.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στις φοιτητικές εστίες, τους έφεραν την αστυνομία!

Την αστυνομία παρέταξε η διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) απέναντι σε οικοτρόφους των Φοιτητικών Εστιών του πανεπιστημίου Αθηνών, που επιχείρησαν να ζητήσουν εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ΦΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε καταγγελία του αγωνιστικού σχήματος Granma Αν.Αρ.Πα, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν οικότροφοι των εστιών του ΕΚΠΑ βρέθηκαν στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για «να μεταφέρουμε προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ζέρβα τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου μας - όπως αυτά έχουν αποφασιστεί ανά τα χρόνια από τις συνεδριάσεις του ΣΟΦΕΠΑ - τα οποία αιτήματα τα τελευταία δύο χρόνια βάλλονται από την ελλιπή ως και μηδαμινή διαχείριση του Ιδρύματος. Ζητήματα που αφορούν την αξιοπρεπή διαβίωση των οικότροφων και την ομαλή λειτουργία των εστιών με κύρια έμφαση στον μηδαμινό κλιματισμό». «Η παρέμβασή μας όμως εκεί αντιμετωπίστηκε πλήρως επιθετικά από τους αρμόδιους του Ιδρύματος, κάτι που καθιστά αρκετά ύποπτη αυτή τη στάση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι οικότροφοι καταγγέλλουν:

«Αρχικά η είσοδός μας στο κτήριο αποτράπηκε βίαια από την ασφάλεια, σπρώχνοντας συνοικοτρόφισσα πάνω στους υπόλοιπους οικότροφους και κλειδώνοντας κατευθείαν την πόρτα, έχοντας καταφέρει να περάσουν μόνο τρεις οικότροφοι εντός του κτηρίου. Η διοίκηση ενώ είναι ενήμερη για την παρέμβασή μας στο κτήριο όχι μόνο αδιαφορεί επιτρέπει και πλέον επίσημα υπό εντολή προέδρου η πόρτα να μείνει κλειδωμένη μέχρι οι φοιτητές να φύγουν. Εντός ολίγων λεπτών κατεβαίνει στην είσοδο ο Γεωργόπουλος Πανάγος με πλήρως επιθετική στάση, τόσο σωματική όσο και λεκτική προς τους τρεις φοιτητές, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος αρνούνταν να μας δεχτεί τονίζοντας μέσω του security ότι η πόρτα θα παραμείνει κλειστή υπό εντολή του. Σαν να μην έφτανε αυτή η στάση ο αντιπρόεδρος αφού συνέχιζε τους χλευασμούς τύπου "υπάλληλοι του διευθυντή της εστίας", "μπάτσοι", "ζητάτε συγκεκριμένη εργολαβία λόγω προσωπικών συμφερόντων" καταλήγει με την συγκεκριμένη φράση "πάρε τον πρόεδρο να καλέσει την αστυνομία". Αυτή ήταν η αντιμετώπιση της διοίκησης τουλάχιστον για 2ώρες με την αστυνομία έξω από το κτήριο και το κλείδωμα πόρτας σε δημόσια υπηρεσία. Τέλος μετά από αυτή την πίεση ο πρόεδρος κατέβηκε στην είσοδο αρνούμενος κατηγορηματικά να εισέλθουν οι υπόλοιποι φοιτητές για να θέσουν τα ζητήματα των εστιών και να ανοίξει εν τέλη την πόρτα βγήκαμε όλοι έξω, οι 3 φοιτητές και η διοίκηση. Εκεί καταλήξαμε να συνδιαλεγόμαστε με την διοίκηση και για πολλοστή φορά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποποιούταν τις ευθύνες του πετάγοντας πάλι το μπαλάκι στο ΕΚΠΑ καθώς πλέον ήταν εμφανής η πολιτική αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ ΙΝΕΔΙΒΙΜ-ΕΚΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θίγουμε τις αυθαιρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι οικότροφοι έχουμε μείνει εδώ και καιρό χωρίς air-condition με κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων στην λάντζα και στα μαγειρεία . Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που φτάνουμε μέσα Ιουλίου χωρίς κλιματισμό. Αρκετές φορές μέσα στη χρονιά τον χειμώνα μέναμε χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση, συγχρόνως απ' τις βροχές τα κτήρια πλημμύριζαν. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι πρόπερσυ έπεσαν σοβάδες σε κεφάλια οικότροφων. Ελάχιστα πλυντήρια παρά τις γραπτές δεσμεύσεις τού ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ελάχιστα κλειδιά για το Α' κτήριο. Οι εργαζόμενοι της ΦΕΠΑ δουλεύουν με μηνιαίες συμβάσεις ή και λιγότερο εν γνώσει του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του ΕΚΠΑ, εντείνοντας την εκμετάλλευσή τους από τις εργολαβίες, ενώ διευκολύνονται οι απευθείας αναθέσεις έργων έναντι των δημόσιων διαγωνισμών. Εδώ να προσθέσουμε ότι τις συμβάσεις μεταξύ ΙΝΕΔΙΒΙΜ-εργολαβιών ο πρόεδρος Ζέρβας και ο Εμμ. Βαϊρακτάρης αρνούνταν με έντονο τόνο να μας δείξουν ενώ ισχυρίζονταν ότι υπάρχουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Ο ρόλος αυτός του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και της πρυτανείας από την άλλη, ανταποκρίνεται στη συνολικότερη αστική πολιτική που αποσκοπεί στην υποβάθμιση ως και εξαφάνιση του δικαιώματος εισδοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Η στόχευση της μηδαμινής συντήρησης όλων των εστιών πανελλαδικά δεν αποτελεί ξέχωρο κομμάτι της πολιτικής λιτότητας και διάλυση του κοινωνικού κράτους και κατ' επέκταση διάλυση της φοιτητικής μέριμνας. Η πολιτική τού ΕΚΠΑ είναι αντίστοιχη με αυτή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσον αφορά τις δικές του διοικητικές αρμοδιότητες για τις φοιτητικές εστίες που συνεχίζει να πετάει φοιτητές από τα κτήρια πριν καλά-καλά πάρουν πτυχίο (βλέπε Β' ΦΕΠΑ, ανεπαρκείς θέσεις για τις φοιτητικές εστίες, αυστηροποίηση εσωτερικών κανονισμών , ανύπαρκτη φωταγώγηση μέσα στην Παν/πολη ). Παρότι το κάθε ίδρυμα αποποιείται και εναποθέτει τις ευθύνες του στο άλλο , και οι δύο φορείς για εμάς ακολουθούν τον ίδιο σκοπό: αφενός αυτά τα μέτρα να παρεμποδίσουν τον συνδικαλισμό και τον φοιτητικό έλεγχο προς αυτούς και αφετέρου να επιβάλλουν πολιτικές λιτότητας για τις φοιτητικές εστίες όπως προϋποθέτει η πολιτική κατεύθυνση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε. Ενισχύουν ολοκληρωτικά την ιδιωτικοποίηση τους μέσω των εργολαβιών, όπως εφαρμόζουν και οι εκπρόσωποι τους στο κεντροπολιτικό σκηνικό μέσα από την υποβάθμιση των ζωών του κόσμου της εργασίας, προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Εμείς απαιτούμε ένα τέλος σε αυτή την αυθαιρεσία και διάλυση των φοιτητικών εστιών με το να υπάρχουν δύο φορείς διαχείρισης , έναν οικονομικό από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και έναν διοικητικό από το κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εμείς αγωνιζόμαστε για έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης όλων των εστιών, ελεγχόμενο από συλλόγους οικότροφων και τα εργατικά σωματεία, με ενιαίες λίστες για όλους του φοιτητές ανεξαιρέτως ιδρύματος . Με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία γενικότερα και τις φοιτητικές εστίες ειδικότερα, ανακαίνιση των ήδη υπαρχουσών εστιών και ανέγερση νέων πανελλαδικά για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών απ' όλα τα ιδρύματα, απομάκρυνση των εργολαβιών και αντικατάσταση τους από δημόσιο, μόνιμο και επαρκές προσωπικό.»


Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ από τον θάνατο του 18χρονου κολυμβητή , υιός συναδέλφου οδηγού τρολλευ.

Βαθύτατα συλλυπητήρια συνάδελφε Σπύρο .

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης άφησε το απόγευμα της Κυριακής o 18χρονος Δημήτρης Παυλογιάννης, που διακομίστηκε το μεσημέρι σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε σε πισίνα ξενοδοχείου.

Ο άτυχος Δημήτρης Παυλογιάννης κατέρρευσε μόλις βγήκε από την πισίνα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Τα αίτια θανάτου του αναζητούν οι ελληνικές αρχές.

Ο 18χρονος κολυμβητής, μέλος κολυμβητικού συλλόγου της Αθήνας, που βρισκόταν στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες, διέμενε σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη (περιοχή Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας).

Ο Δημήτρης Παυλογιάννης αποτελούσε έναν από τους πιο φερέλπιδες αθλητές της Τεχνικής Κολύμβησης και χθες, μάλιστα, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα επιφάνειας, σημειώνοντας χρόνο 07:20.69. 

  Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Δημοκρατία της Βόρειας Αφρικής, της Δυτικής Τουρκίας και της Ανατολικής Ιταλίας ποτέ δεν πεθαίνει

Έρχονται στιγμές που η ελεύθερη εντολή συναντά την κομματική πειθαρχία, αυτή συναντά την υπουργική θέση και η τελευταία συναντά τις δημοσκοπήσεις και τότε όλες μαζί διασκορπίζονται. «Εξελέχθη το όνομα Βόρεια Μακεδονία καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτό, ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν».

Γράφει ο Κώστας Λεϊμονής*

Όλα γυρίζουν γύρω από μία αφορμή. Και οι αφόρητες δημοσκοπικές πιέσεις, όσο κι αν διατείνονται κάποιοι ότι δεν λαμβάνονται υπόψη από ορισμένα πολιτικά κόμματα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει ρήγμα στην κυβερνητική συνεργασία, το οποίο τη στιγμή ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή θα γίνει χαράδρα. Από τη μία η ανόθευτη, ελεύθερη εντολή φωνάζει σε βοήθεια την ψήφο κατά συνείδηση και από την άλλη η κομματική πειθαρχία και ο λίγος χρόνος παραπάνω για την καρέκλα εκλιπαρούν για μια παράταση, μήπως και κερδηθεί ο αγώνας στα πέναλντι.

Είναι τοις πάσι (ή σχεδόν τοις πάσι) φανερό ότι μέσα από μία αμέριστη φιλική σχέση μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν μπορεί από τη μια να εξαπολύονται απειλές στον αέρα για παραίτηση και από την άλλη να διαβεβαιώνεται η εξακολούθηση της στήριξής της. Προφανώς η μειοψηφούσα συγκυβερνητική δύναμη βλέποντας ότι δεν μπαίνει στην επόμενη (μην τολμήσω να πω και στη μεθεπόμενη Βουλή) λόγω του δημοσκοπικού καταποντισμού της στη Βόρεια Ελλάδα (ή νότια Μακεδονία αν προτιμάτε), προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή μεγάλη έξοδο. Γιατί το ότι θα γίνει έξοδος, θα γίνει. Το θέμα είναι πότε θα γίνει και ο τρόπος που αυτή θα λάβει χώρα.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί καιρό πριν (μπορεί ήδη να έχει ενημερωθεί), ώστε να έχει άπλετο χρόνο να οργανώσει την προεκλογική του καμπάνια. Πρώτα εσωτερικά, ξεσκαρτάροντας τυχόν «αντιρρησίες συνείδησης» και ύστερα εξωτερικά, με το επιχείρημα ότι «δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και καθώς χρειάζεται μία δυνατή εντολή, δεν μπορεί παρά να την ανανεώσει μέσω της επανεκλογής του από τον ελληνικό λαό (συμπεριλαμβανομένου των Νοτιομακεδόνων)». Κάπως έτσι θα είναι το διάγγελμά του, πλην της παρενθέσεως.

Αλήθεια για ποια ελεύθερη εντολή μιλάμε από τη στιγμή που υπάρχει η έντονη απαίτηση παράδοσης της έδρας από αντιφρονούντα βουλευτή; Για ποια δημοκρατική νομιμοποίηση μιλάμε, όταν, λόγω ανασφάλειας και κυβερνητικής αστάθειας, γίνεται λόγος για δεύτερο δημοψήφισμα μέσα σε τρία χρόνια; Για ποια ομοψυχία λαού και ομόνοια μιλάμε, όταν βλέπει κανείς εκατέρωθεν των παρατάξεων, να εξαπολύονται ύβρεις και μνησίκακες εκφράσεις, τη στιγμή που «το καλό της Ελλάδας» έρχεται «πάντα» σε πρώτη μοίρα;

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα

Μια μικρή διευκρίνιση: Τα δημοψηφίσματα σαφώς και αποτελούν δημοκρατική έκφραση του εκλογικού σώματος. Ουδεμία αντίρρηση. Όμως χρησιμοποιούνται σε αδιέξοδες καταστάσεις με προφανή μετακύλιση της πολιτικής ευθύνης στον λαό. Αν ήταν να κυβερνούσε ο λαός, τότε καλύτερα στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να μετατρέψουμε το πολίτευμα σε «άμεση δημοκρατία» και να ψηφίζουμε στο Ηρώδειο με ανάταση των χειρών. Ένας καλός καπετάνιος δεν αφήνει το πηδάλιο στον αρχιμούτσο και ρωτά το πλήρωμα ποια διαδρομή θέλει να ακολουθήσει. Εξάλλου, απ’ όσο έχουμε δει πρόσφατα, το «όχι» δεν διαφέρει σε κάτι από το «ναι».

Και έπειτα, το αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας μεταξύ του 90% των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων θα δώσει έρεισμα στο 7% (πόσο βάρβαρο φαίνεται το ποσοστό, αλλά είναι αλήθεια) να καπηλευτούν την έννοια της πατρίδας, να βάλουν την μπέρτα του σούπερμαν και να γίνουν οι μοναδικοί πατριώτες με φωτοστέφανο, γιατί αυτοί μόνο «νοιάζονται πραγματικά για την πατρίδα», αυτοί θα δώσουν ελπίδα. Μην ξεχνάμε ότι παραμάσχαλα με την τελευταία εξελέγη το κυβερνόν κόμμα και με αγκαλιά αυτή θα αναδειχθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση σε λίγους μήνες (ή εβδομάδες).

Αλήθεια, πόσα άγρυπνα 17ωρα κοστίζει η ελπίδα; Σε πόσες ψήφους αντιστοιχεί η εξαγορά του όρου «πατρίδα»; Πόσοι αλλοδαποί, αλλόθρησκοι ή αλλόφυλοι θα πεταχτούν στον Θερμαϊκό, για να «εξευγενίσουν» το ανθρώπινο είδος; Πόσες Μακεδονίες – με υποσημειώσεις στη γλώσσα – πρέπει να δοθούν ώστε να φανούμε «καλοί υπάλληλοι» της ΕΕ, μιας Ένωσης του Ντε Γκωλ που ξεκίνησε με μεγαλεπήβολες προσδοκίες και κατέληξε γερμανικό προτεκτοράτο; Με πόση καταστροφολογία θα ντύσει την προεκλογική της εκστρατεία η αντιπολίτευση για μια θέση με προσωρινή ημερομηνία λήξης και με οριστική κρίση στην ιστορία; Με πόσο λαϊκισμό θα μπολιαστεί ακόμη το κοινοβουλευτικό έδρανο του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Χαρίλαου Τρικούπη;

Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στους καθρέφτες μας και στα παιδιά που κρατάμε από το χέρι.
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βιομηχανία του κατασκευασμένου αντισημιτισμού

«Ο αντισημιτισμός σαρώνει την Ευρώπη σε επίπεδα που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθειά σου για να προστατέψουμε τις ευάλωτες εβραϊκές κοινότητες όπως αυτή της Ελλάδος». Αυτό είναι το κάλεσμα του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου προς εκατομμύρια Εβραίους για να αντιμετωπιστεί η «έκρηξη» του αντισημιτισμού στην Ελλάδα. Η παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα σήμανε συναγερμό.

Ας δούμε λοιπόν τα περιστατικά που συνεπάγονται πρωτόγνωρη έκρηξη του αντισημιτισμού θυμίζοντας εικόνες «Λίστας του Σίντλερ». Τις τελευταίες εβδομάδες οι Έλληνες Εβραίοι είδαν το εβραϊκό νεκροταφείο τους στην Αθήνα και δύο μνημεία για το Ολοκαύτωμα να βεβηλώνονται.

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά θλίψη, την έντονη ανησυχία και την αγανάκτηση των Ελλήνων Εβραίων για την τρίτη κατά σειρά βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης που έγινε το βράδυ της 27ης Ιουνίου 2018. Η εικόνα του Μνημείου Ολοκαυτώματος καλυμμένου με κόκκινη μπογιά αποτυπώνει περίτρανα τη βούληση των βανδάλων να βάψουν με αίμα, για μια ακόμη φορά τον Εβραϊσμό της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης από την οποία 50.000 Εβραίοι εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στα Γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης«.

«Επίσης», συμπληρώνει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, «η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη συνεχή παρουσία του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό, ένα από τα πιο διαβόητα νεοναζιστικά κινήματα της Ευρώπης, σήμερα κατέχει 16 από τις 300 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο». Είναι κάτι από όλα αυτά ψέματα; Προφανώς όχι. Και Χρυσή Αυγή υπάρχει και βανδαλισμοί γίνονται.

O πανίσχυρος όμως εβραϊκός οργανισμός τα διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε συλλέγοντας αποσπασματικά κοινά αδικήματα και πεζοδρομιακές γραφικότητες οικοδομεί μια εικόνα πρωτόγνωρου αντισημιτισμού. Να θυμίσουμε ότι το 2016 το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο απαίτησε από τον ΕΟΤ να απαγορευθεί η προώθηση του πασχαλιάτικου εθίμου καψίματος του ομοιώματος του Ιούδα, καθώς θεωρείται αντισημιτικό!

Πιασάρικος χαρακτηρισμός

Tο Ισραηλιτικό Συμβούλιο πως έκανε τον «περίτρανο» συνειρμό κόκκινη μπογιά=βάψουν με αίμα τους Εβραίους; Με κόκκινη, μαύρη, κίτρινη, ροζ -και πάει λέγοντας- μπογιά έχουν βεβηλωθεί χιλιάδες μνημεία και αγάλματα σε όλες τις πλατείες και δρόμους της Ελλάδας από ανεγκέφαλους «επαναστάτες». Είτε μνημεία πολιτικών, είτε ηρώων είτε διανοούμενων κ.τ.λ. Η βεβήλωση τάφων εδώ και δεκαετίες δεν επικεντρώνεται μόνο σε εβραϊκά κοιμητήρια. Ελληνικά χριστιανικά νεκροταφεία, όπως εκείνο της Μόριας, έχουν υποστεί βανδαλισμούς ουκ ολίγες φορές δίχως να γίνει απαραίτητα αναφορά σε κάποιο κύμα αντι-χριστιανισμού ή ανθελληνισμού.

Ακροδεξιά επιθετικά κόμματα υπάρχουν πράγματι σε όλη την Ευρώπη -και το Ισραήλ- αλλά την ίδια στιγμή η ίδια η εκτελεστική εξουσία του Ισραήλ έχει φυσικοποιήσει την βία ξεπερνώντας σε αγριότητα και τους πλέον υπολειμματικής νοημοσύνης τραμπούκους των ελληνικών πεζοδρομίων. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο παρέχει πλήρη κάλυψη στις δραστηριότητες της Ισραηλινής κυβέρνησης. Στην Ελλάδα δε, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν υποχωρήσει σημαντικά και σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις βρίσκονται στο 5,2%. Ήδη από τις αρχές του έτους η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αυγή επεσήμανε ότι η νεοναζιστική οργάνωση «δείχνει σημάδια διάλυσης«. Αυτά τα λες μάλλον καλά νέα.

Αλήθεια τι γίνεται άραγε με τις επαναλαμβανόμενες αντιχριστιανικές σοβαρές επιθέσεις σε χριστιανικούς χώρους στο Ισραήλ, όπως το Καθολικό μοναστήρι Beit Jamal; Εκεί φαίνεται ότι οι χριστιανικές κοινότητες δεν έχουν καν την υποστήριξη των αρχών. Στον δημόσιο λόγο ο ανθελληνισμός ή ο αντιχριστιανισμός δεν είναι πλέον τόσο «πιασάρικοι» χαρακτηρισμοί ή πετυχημένοι όσο ο αντισημιτισμός.

Βιομηχανία

Η Ελλάδα έχει τιμήσει και έχει τιμηθεί από Ελληνοεβραίους εδώ και αιώνες, όταν η αναγεννησιακή Δύση τους κατεδίωξε και βρήκαν καταφύγιο στον ελληνικό χώρο. Η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» είναι στην Ελλάδα. Έλληνες πολιτικοί φοράνε το αστέρι και το κιπά -άλλο πάλι και τούτο- στις εβραϊκές εκδηλώσεις. Το ίδιο το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα παραδέχεται ότι έχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενώ στην Ελλάδα αναστηλώνονται συνεχώς συναγωγές. Πραγματικά, οι περίπου 5.000 Εβραίοι στην Ελλάδα αισθάνονται τόση ανασφάλεια;

Νεοκλασικό εβραϊκής οικογένειας γουνεμπόρων στο Μεταξουργείο.

Προς τι αυτός ο συναγερμός περί έξαρσης αντισημιτισμού; Μήπως υπάρχει -για άλλη μια φορά- ανάγκη χρημάτων; Η εκστρατεία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου για να πατάξει αυτή την «έκρηξη αντισημιτισμού» στην Ελλάδα ζητάει… χρήματα. Υπάρχουν 6 επίπεδα βοήθειας-δωρεών: $36 $57.78 $180 $250 $500 και $1000. «Είναι πλέον η ώρα η παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα να σταθεί, να μιλήσει και να υποστηρίξει τους Εβραίους της Ελλάδας πάνω σε αυτή την ανάγκη. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στη συνεχή αφοσίωσή σας» αναφέρει το Συμβούλιο. Εάν θέλει να μαζέψει χρήματα η παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα, για να βοηθήσει τον ελληνικό εβραϊσμό και την τραυματισμένη του εικόνα, μπορεί αναλάβει να αναστηλώσει κτήρια παλιών εβραϊκών οικογενειών όπως το εικονιζόμενο στο Μεταξουργείο.

Θυμίζουμε ότι πριν χρόνια στις ΗΠΑ, ο ακαδημαϊκός Norman Finkelstein κυνηγήθηκε απηνώς όταν τόλμησε να μιλήσει για εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος και την μετατροπή του σε βιομηχανία. Έτσι επιτρέπουν στο Ισραήλ «μία από τις πιο τρομερές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, με ένα τρομερό ιστορικό παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να φαίνεται ως κράτος θύμα. Παρέχουν έτσι στο Ισραήλ «ασυλία στην κριτική» είχε γράψει.

Το Συμβούλιο λέει πως δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλό, «καθώς αυτό το μίσος εξαπλώνεται και μεγαλώνει. Πρέπει να σταθούμε με τους Εβραίους της Ελλάδας«. Ο ήχος των κερμάτων μαρτυρά ότι ο εβραϊκός οργανισμός δεν μένει σιωπηλός. Φοβάμαι όμως ότι σιωπά για τα εγκλήματα των Εβραϊκού κράτους που θυμίζουν εικόνες Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Και μιας και μιλάμε για εκείνον τον πόλεμο. Η ανήσυχη εβραϊκή κοινότητα μήπως θυμάται τη στάση του ελληνοεβραίου αξιωματικού Μαρδόχαιου Φρίζη που έχασε τη ζωή του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Ο Φρίζης λοιπόν, που συμμετείχε και στη Μικρασιατική Εκστρατεία, είχε αιχμαλωτιστεί από τους Τούρκους. Και τότε οι Εβραίοι, όταν το έμαθαν, έκαναν ακριβώς το ίδιο, συγκέντρωσαν χρήματα για να τον απελευθερώσουν. Μάλλον όμως δεν περίμεναν αυτό που θα συνέβαινε. Εκείνος αρνήθηκε αυτή τη διάκριση και απέρριψε τη δωροδοκία για να σωθεί. «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει για όλους» είχε πει. Ας θυμάται λοιπόν η «ανήσυχη» εβραϊκή κοινότητα: ότι κακό συμβαίνει, συμβαίνει εναντίον όλων και όχι μόνο αυτής…
Πηγή


Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!